Legfontosabb > Bútor

Hogyan válasszunk ventilátort a fürdőszobának

A ventilátor kiválasztása a fürdőszobában számos paraméterre van szüksége, számos jellemzővel:

- levegőáramlási sebesség (m3 / h-ban mérve);
- zaj jellemzői, zajszint (dB-ben mérve);
- biztonság, (lehet-e ezt a modellt nedvesen telített környezetben használni, fröccsenésálló kivitel)?

- a szoba térfogata (m3-ben mérve);
- a légcsere óránkénti száma (légi árfolyam);

E két termék terméke lesz a kívánt ventilátor kapacitás.

teljesítmény:

- Általában a fürdőszobák esetében a háztartási ventilátor megengedett teljesítménye 95 - legfeljebb 100 m3 / h;

Zaj jellemzői:

- A zaj alakja nem haladhatja meg a 25-30 dB-t. (A lakóhelyiségekben a ventilátor zajt nem szabad 35 dB-nál nagyobb mértékben meghaladni, ellenkező esetben irritálja az emberi pszichéet.) (Ha a ventilátort éjszaka bekapcsolja, akkor kívánatos, hogy a zajszint ne lépje túl a 25-30 dB-t (az útlevél adataiban);

Biztonság:

- (Elektromos védelem, (IP): IP 44, II. Osztály és hővédelem, IP védettség: IP 45, II. Osztály és hővédelem);

A fürdőszobák javítására a legjobban bevált és futó ventilátorokat ajánljuk, ez a fürdőszobák és WC-k javításának tapasztalata, és el kell döntenie, hogy melyik áron és minőségben vásároljon, széles választékot kínál a szellőztetési piacon.

- Fan Decor 100 C;

- Ventilátor néma 100 CZ csendes;

Korábban, amikor javításokat végeztek a fürdőszobában, egyre inkább megvásároltuk a Decor Fan 100 ügyfeleket, a közelmúltban zajosak voltak, mint például a Silent Fan 100 CZ csendes.
A véleményem Silent 100 CZ csendes, nagyon jó rajongó és nagyon csendesen működik, azt javaslom vásárolni.

Fan Decor 100 C:
- Termelékenység: 95 m3 / h
- Teljesítmény: 13 W
- Zajszint, (db): 40 db
- Átmérő: 98 mm

Válasszon egy ventilátort a fürdőszobában lévő elszívó számára: mit kell tenni, meg kell határoznia a készülék méretét és a piacon lévő legjobb modelleket

A lakótelepeknek a sokemeletes épületekben gyakran van egy olyan problémája, mint a mosdó a fürdőszobában. Ez a helyzet kedvezőtlen nemcsak a személy számára, hanem minden olyan anyag számára is, amellyel szemben a szobában van. A probléma megoldható egy egyszerű eszköz telepítésével.

A kipufogó ventilátor a fürdőszobában - egy olcsó eszköz, amely a légcserét kezdeményezi. Ezeknek az eszközöknek számos modellje létezik, amelyek közül egy megtalálható, amelynek műszaki leírása és kialakítása teljes mértékben megfelel a hely mikroklímájának követelményeinek.

Annyira fontos a kipufogó ventilátor a fürdőszobában?

A lakóépület projektje természetes szellőzést biztosít. E célból az épületek építését szellőzőcsatornák végzik, amelyek az elsőtől az utolsó emeletig külön vonalon haladnak keresztül, és a tetőn kívül vannak vezetve.

Ez a légcserés azonban gyakran nem elegendő. És a magas nedvességtartalmú helyiségekben felhalmozódik. Ez megakadályozza a penész és a gomba fejlődését az összes negatív következménnyel: a befejező anyagok megsemmisítésével, a gombaspirák telítettségével.

Kipufogóeszköz beszerelése nem feltétlenül szükséges. Ha a fürdőszobában van egy szellőzőnyílás és a nedves levegő gyorsan elhagyja a szobát, nincs gond. A ventilátor telepítése nem szükséges. Több esetben is szükség van.

 1. Ha a lakás egy olyan régióban található, ahol forró éghajlati viszonyok és főként szélcsendes időjárási viszonyok vannak. Ilyen körülmények között a természetes szellőzés nem hatékony.
 2. Hibás vontatás a szellőzőcsatorna szakasz helytelen kiszámítása vagy eltömődés / összeomlás miatt.
 3. A Windows és az ajtók tömítetten és megbízhatóan levágják a lakás belsejét a külső levegőből.
 4. Megnövekedett páratartalom a lakóhely szerinti régióban.
 5. A ház egy magas talajvízszintű telken épült, vagy egy nagy tározó közelében található, amelynek következtében a nedves levegő belép a lakásba.

A legtöbb esetben a kényszerített szellőzőberendezésre azért van szükség, mert a fejlesztő nem tudja a természetet.

Számítsa ki a készülék megfelelő átmérőjét

Tudja meg, milyen eszközre van szükség a kiváló minőségű légcsere érdekében. Ehhez következetesen több számítást kell végrehajtania.

 1. Határozza meg, mennyi levegő van egy adott helyiségben. Ehhez mérje vagy megtudja más módon a hely geometriai paramétereit: hosszúság, szélesség, magasság. Szorozzuk meg mindazokat az adatokat, és szerezzük be a kötetet. Ha a munka nem egész szám, keresse fel.
 2. Ezután emlékezzen arra, hogy az SNiP szerint a fürdőszobákban és fürdőszobákban lévő levegőt 6-8 alkalommal óránként teljesen frissíteni kell. Ha nem több, mint három ember használja az épületet, elegendő egy 6-szoros csere. Ha 4 vagy több bérlő él a lakásban, 8-szoros légcserét igényel.
 3. Szorozzuk meg az 1. igénypont szerinti légmennyiséget a csere kívánt gyakoriságával. Szerezd meg a kipufogó eszköz kívánt teljesítményének megfelelő számot. A többemeletes épületekben átlagosan 95-100 m 3 / h kapacitású berendezések szükségesek.

Szellőztető elem kiválasztásának kritériumai

A teljesítmény mellett a kipufogórendszereknek más, ugyanolyan fontos technikai specifikációi is vannak, amelyeket figyelembe kell vennie a kiválasztás során.

 1. Zajszint. Működés közben minden kipufogó eszköz a pengék és a motor által létrehozott zajokat bocsátja ki. Ahhoz, hogy kényelmesen érezze magát, amikor a ventilátor működik, az általa előállított zajszintnek 35-40 dB-nek kell lennie. A másik irányba megy: csendes ventilátor telepítése a kipufogógázban a fürdőszobában. Ezek az eszközök drágábbak, de komfortot nyújtanak.

 • Biztonság. Ventilátor - olyan eszköz, amely a hálózaton működik. A magas páratartalmú helyiségekben ez megteremti a rövidzárlat veszélyét. A kis fürdőszobában végzett vízkezelés során a fröccsenés bejuthat a külső panelbe és a benne lévő lyukakon keresztül a készülék motorjába.

  Ez tele van vészhelyzetekkel. A kockázat minimalizálása érdekében az eszköz kiválasztásakor figyeljen a biztonsági osztályra. Legalább IP44-nek kell lennie. Hasonló követelmény a fürdőszobában elhelyezett elosztókhoz és kapcsolókhoz.

  A modern kipufogóeszközök a lehető leghasznosabbak lehetnek a tulajdonosuk számára. Az eszközök funkcionalitását további opciók bővítik.

  • Teljesítményszabályozó. Az áramszabályozó jelenléte lehetővé teszi, hogy a helyiségnek megfelelően állítsa be a levegőt. Ezenkívül csökkenti az energiafogyasztást.
  • Légnedvesség érzékelő. Az ilyen érzékelőkkel rendelkező eszközök automatikusan bekapcsolódhatnak, ha a tulajdonos által meghatározott küszöbértéket elérik. Így a légcsere folyamata teljesen automatizált lesz.

  Az eszközök kategóriájának megnevezésével megértheti, hol lehet telepíteni. A falra szerelt eszközöknek csak egy hátrányuk van: a falfelület hátterében állnak. A mennyezet be van építve a gipszkartonba és a feszített mennyezetbe, stílusos kivitelben. Süllyesztett kényelmes, mert az első műszerfal a fal síkjában található.

  A fürdőszobai rajongók legjobb modelljei

  A kipufogócsövek használatának gyakorlata feltárta azokat a legsikeresebb modelleket, amelyek nagyszámú pozitív visszajelzéssel rendelkeznek a fogyasztók részéről. A kiválasztás során hivatkozhat erre a listára, és alapja alapján elkészíti az eszközre vonatkozó követelmények listáját.

  A spanyol SolerPalau kipufogó berendezés megbízhatónak és tartósnak bizonyult. Ez nem olcsó eszköz, de képes egy bizonyos üzemmód szerint ellenőrizni a páratartalom és a munka mértékét. Ebből a célból van egy légnedvesség-érzékelő és egy időzítő. És ezek nem minden előnyök.

  A ventilátor előlapján nincsenek szokásos rácsok. A levegőt az oldalsó réseken keresztül vonják be. Beépítés után a központi rész a késekkel elegáns burkolattal záródik. Ez nemcsak megakadályozza a fröccsenések bejutását a testbe, hanem javítja a helyiség esztétikáját is. Az átlagos ára 6230 rubel.

  Modell specifikációk:

  • termelékenység - 95 m 3 / h;
  • áramfogyasztás - 8 W;
  • zajszint - 27 dB;
  • beépítési átmérő: -100 mm.
 • VENTS 100 Quay

  Az egyik legnépszerűbb modell. A népszerűség oka nem csak az alacsony ár, hanem az eszköz funkcionalitása és kialakítása is. Ennek egyik előnye egy megbízható, 40 000 órás folyamatos üzemre tervezett csapágyazású motor. A rövidített csőnek köszönhetően ez a modell kényelmes szűk szellőztető csatornákba történő beépítésre alkalmas. Védelem a túlmelegedés ellen. Az átlagár 1300 rubel.

  • termelékenység - 97 m 3 / h;
  • áramfogyasztás - 7,5 watt;
  • zajszint - 25 dB;
  • beépítési átmérő: -100 mm.

  Electrolux Premium EAF-150

  A modell érdekes a látványos dizájn és a teljesítmény minősége szempontjából. Tágas fürdőszobákhoz alkalmas. Ezt az eszközt nem lehet csendesnek nevezni, de a mutatók a normál tartományon belül vannak. Ezért a kipufogó berendezés működése nem okoz kényelmetlenséget. A gyártó három lehetőséget kínál az elülső panel számára, a fröccsenés ellen védett kivitelben. Az esetnek van egy működőképessége és a készülék leállítása. Az átlagos ára 2200 rubel.

  • termelékenység - 320 m 3 / h;
  • áramfogyasztás - 9,5 W;
  • zajszint - 35 dB;
  • beépítési átmérő -150 mm.
 • radiális

  A sugárirányú ventilátorok gazdaságosak és hatékonyak. Az ilyen típusú készülék számos elemet tartalmaz:

  • motor;
  • tárcsa lapátokkal;
  • hub;
  • spirális burkolat.

  A működés elve a következő:

  • levegő jut be a bemenetbe;
  • a kerékkel a pengékkel meghúzva, spirálházban forgatva;
  • a szellőzőcsatorna centrifugális erő hatására mozog.

  A legelőnyösebb ventilátorok lapátokkal, amelyek a kifolyó irányában hajlottak. Az ilyen eszközök hatékonyabban működnek és 20% -kal kevesebb villamos energiát fogyasztanak. A teljesítményt javítja az a tény, hogy a burkolat mindkét oldaláról levegőt vonnak be. Ez lehetővé teszi a légtömegek áramlási sebességének növelését. Az ilyen típusú készülékek megkülönböztető jellemzői a kompakt méret és az alacsony zajszint.

  • ELICENT E-STYLE 100 PRO

  Elegáns és megbízható beépített ventilátor. Annak elkerülése érdekében, hogy a szellőztető csatornából származó szagok és por belépjenek a fürdőszobába, egy visszacsapó szeleppel van felszerelve. Az esetnek működési és kikapcsolási jelzője van. Gyártó - spanyol ELICENT cég. Az átlagár 1390 rubel.

  • termelékenység - 95 m 3 / h;
  • áramfogyasztás - 14 W;
  • zajszint - 32 dB;
  • beépítési átmérő -98 mm.
 • Mm-100 motorok

  A kipufogó berendezés mennyezeti modellje, ultrathin. Megváltozik stílusos kivitelben, az ellennyomás szeleppel kiegészül. Az alacsony zajszintet zárt típusú radiális golyóscsapágy biztosítja. Az átlagos ára 2100 rubel.

  • termelékenység - 60 m 3 / h;
  • áramfogyasztás - 6 W;
  • zajszint - 25 dB;
  • szerelési átmérő - 100 mm.

  centrifugális

  Ezek radiális rajongók alfajai, mivel a centrifugális erők hatására működnek. Az ilyen típusú kipufogóeszközök különböző típusai a következő paraméterekben eltérhetnek:

  • a légáramlás mozgásának iránya (egyirányú és kétirányú szívás);
  • a beömlő és a kimeneti nyomás;
  • a kerék forgásirányában a késekkel (jobbra és balra).

  A centrifugális készülékek két részből állnak: egy burkolat és egy turbina egy cochlea. Összetett konstrukciójuknak köszönhetően akár 10 cm vastag is lehet, ez a ventilátor a magas és közepes árkategóriába tartozik.

  Fel lehet szerelni függőleges vagy vízszintes felületeken. Egyfázisú, kétfokozatú motorral felszerelt, túlterhelésvédelemmel rendelkezik. A járókerék kettős burkolattal van felszerelve. Van egy beépített visszacsapó szelep. A telepítéskor válassza ki azt a sebességet, amelyen a motorház működni fog. A kapcsoláshoz kétgombos kapcsoló szükséges. Az átlagár 7780 rubel.

  • termelékenység - 50/110 m 3 / h;
  • energiafogyasztás - 12/24 W;
  • zajszint - 30/41 dB;
  • szerelési átmérő - 100 mm.

  Vort Quadro Micro 100

  Vízszintes vagy függőleges helyzetbe szerelve. Visszacsapó szeleppel és 2-fokozatú motorral szerelve. Az elülső panel mögött egy szűrő eltávolítható és tisztítható. A test nagy szilárdságú műanyagból készül. A csomag tartalmaz szűrőt és kötőelem-készletet. Az átlagár 5570 rubel.

  • termelékenység - 65/900 m 3 / h;
  • áramfogyasztás - 20/28 W;
  • zajszint - 32/39 dB;
  • szerelési átmérő - 100 mm.
 • Tető rajongók

  A tetőventilátorok közvetlenül a tetőre vannak felszerelve, a szellőzőcsatorna kimenetén. Ezeknek az eszközöknek az alapelve a tervezéstől függ. Ebben a tekintetben kétféle tetőventilátor létezik: axiális vagy centrifugális. Az első esetben a bejövő levegő a központi tengely mentén mozog, a másodikban a burkolatba kerül a beömlő és a kimenet közötti nyomáskülönbség miatt.

  A tetőventilátor több elemből áll:

  • szellőzőcsatornák;
  • elektromos motor;
  • olyan eszközök, amelyek csökkentik a rezgést.

  Úgy tervezték, hogy a légcsatorna rendszeréből kivezető levegő legyen. A testet egy réteg időjárásálló epoxi festék borítja, a járókerék rácsos védett. A szellőzőcsatornába szerelhető és 4 csavarral rögzítve. Egyfázisú motorral és indító kondenzátorral szerelve. A levegőt vonzza és vízszintes síkban szétoszlik. Ezenkívül megvásárolhat egy áramszabályozót is. Az átlagár 13 ezer rubel.

  A test külső részét korróziógátló festék borítja, a járókerékhez való hozzáférést egy grillező blokkolja. A készülék háromfázisú motorral van felszerelve. A rakodólemez egy olyan lemez, amelyben lyukak vannak a csavarok felszereléséhez. Továbbá vásárolt megerősített szerelőkeretet és áramszabályozót. Az átlagár 30 ezer rubel.

  A régi ventilátor eltávolítása

  A fürdőszobában lévő szellőzőcsatornába szerelt összes kipufogó berendezés gyorsan eltávolítható és felszerelhető. A régi ventilátor szétszereléséhez hajtsa végre néhány egyszerű lépést.

  1. Kapcsolja ki a fürdőszobában a villamos energiát.
  2. A készülék előlapja csavarokkal, folyékony körmökkel vagy szilikonokkal lehet a falhoz rögzíteni. Az első lépés a panel eltávolítása a felületről bármilyen kényelmesen. Ha csavar, csavarhúzóval csavarja ki őket. Ha ragasztót vagy szilikont vágnak éles vékony késsel a perem körül.

 • Távolítsa el a szigetelést, és húzza ki a kábeleket a műszerhuzalokból.
 • Vegye ki a ventilátorházat a szerelőcsőből.
 • Ha a szellőzőcsatorna egy másik készüléket szerel be, akkor a telepítőcsövet újra kell cserélni vagy kicserélni.

  Új eszköz telepítése

  A kipufogórendszerek sok modellje felszerelési csővel van ellátva, amely be van helyezve a készülék fúvókájába. Ha nincs ilyen cső, használjon műanyag csöveket. Tevékenységek sorrendje:

  • egy csövet helyeznek be a szellőzőnyílásba, és a tér és a csatorna falai közötti helyet felerősítő hab vagy gipszhabarcs töltik fel;
  • helyezze be a készüléket a csőbe;
  • igazítsa függőlegesen és vízszintesen, ellenőrizze a cső helyességét a szellőzőcsatornában;
  • rögzítse a készüléket a falhoz a választott módon: csavarokra, ragasztóra vagy szilikonra.

  Nincs semmi nehéz önállóan kiszámítani a fürdőszobához szükséges elektromos teljesítményt és kiválasztani a legmegfelelőbb eszközt. A javasolt utasítások alapján ugyanolyan egyszerűen telepíthető.

  10 legjobb fürdőszobai rajongó

  A növekvő páratartalom és a gyakori hőmérséklet-változások olyan tényezők, amelyek befolyásolják a koporsók megjelenését, a penész és a mikrobiális reprodukciót. Mindez akkor fordulhat elő, ha nem biztosítja a helyiség szellőzésének szükséges szintjét és minőségét.

  Annak érdekében, hogy megkönnyítse a ventilátor kiválasztását a fürdőszobában, a TOP-legjobb modelleket biztosítjuk. A minősítés elkészítésekor figyelmet fordítottunk a fontos jellemzőkre: teljesítmény, zajszint, funkcionalitás, típus és formatervezés. És az ügyfél-véleményekre és szakértői tanácsokra is támaszkodott.

  Silent-100 CHZ

  A népszerű spanyol gyártó modellje megnyitja a minősítést. A ventillátor szenzoros rendszerrel van felszerelve és képes önállóan eldönteni, hogy mikor kell a fürdőszobája levegőztetni. Olyan módon tervezték, hogy hűségesen szolgáljon sokáig. Ez hozzájárul a csapágyak és a csendes blokkok jelenlétéhez, csökkentve a vibráció átvitelét a házhoz.

  A modell nagyon alacsony zajszinttel rendelkezik, csak 27 dB. Ezért az eszköz telepítése nem okoz némi kellemetlenséget az idegen hangok jelenlétével kapcsolatban. Az eszköz egyedi kialakítása nem teszi lehetővé a szennyezett levegőt a szobába. A legnépszerűbb modell az árkategóriájában.

  • Intelligens eszköz;
  • időzítő és páratartalom érzékelő elérhetősége;
  • a munka tartóssága;
  • alacsony zajszint;
  • könnyű telepítés és működtetés;
  • kiváló teljesítmény;
  • többfunkciós;
  • a villamos energia gazdaságos fogyasztása;
  • bizonyított építési minőség;
  • stílusos design.
  • az elülső panel nincs felszerelve;
  • nehezen tisztítható;
  • meglehetősen drága.

  Elicent E-Style 100 PRO

  Gazdaságos és produktív modell. A cég híres minimalista kialakításáról és optimális funkciókról. Ez a készülék pontosan úgy lett kialakítva, mint egy modell a fürdőszobában. Tartalmaz egy permetvédő rendszer, amely javítja a termék tartósságát és hatékonyságát. A könnyű karbantartást egy eltávolítható előlap biztosítja, amely nem engedi, hogy a készülék gyorsan piszkos legyen.

  A ventilátor úgy van kialakítva, hogy a lehető legkisebb energiafogyasztással képes a lehető legnagyobb hatékonyságot biztosítani a munka - a nedves levegő erős kiáramlása révén.

  • teljesítmény;
  • energiatakarékosság;
  • védő előlap;
  • tartós és megbízható ügy;
  • szép megjelenés;
  • jó minőségű visszacsapó szelep;
  • csendes működés;
  • szerény áron.
  • gondos telepítést igényel, a torzítások sok zajot kelthetnek.

  Szellőztetés 100 Csendes

  Egy másik meglehetősen olcsó és kiváló minőségű kipufogó ventilátor a fürdőszobában. Telepíthető a szellőző tengely vagy csatorna helyére. Ez hozzájárul a speciálisan tervezett rövidített csőhöz. Alacsony zajszint - 25 dB, szinte hallhatatlanul munka közben.

  Szellőztetők A Kveyt sokáig szolgál - legalább 40 000 órát. Hosszú élettartamot biztosítanak a motor speciális csapágyai és a túlmelegedés elleni védelem.

  • gazdaságos energiafogyasztás;
  • alacsony zajszint;
  • kiváló teljesítmény;
  • nedvességvédelmi rendszer;
  • különleges "hosszú játék" csapágyak;
  • megbízhatóság;
  • a járókerék aerodinamikai kialakítása;
  • hosszú élettartam;
  • demokratikus érték.
  • a visszacsapó szelep nem túl szoros.

  Electrolux EAF-150

  Továbbra is a TOP nagy teljesítményű modell a svéd gyártótól. A készülék nagy teljesítménye 25 watt. Hatékonyan működik még egy nagyon nedves helyiségben is. Hatékonyan kezeli akár 320 cu. m / h

  A vízálló ház biztosítja a készülék hosszú és produktív működését. Vevők is tetszenek a termék megjelenésének. Választhat az elülső panel több színe közül. Kiválaszthatja a belső tér színét.

  • teljesítmény;
  • nagy teljesítmény;
  • stílusos design;
  • több szín az előlapon;
  • megbízhatóság;
  • nagy területeken dolgozhat.
  • enyhén hangosabbak, mint más modellek;
  • nincs időzítő.

  Cata CB-100 Plus

  Ha még nem döntöttél, melyik ventilátor jobb a fürdőszobában, akkor figyeljen erre a modellre. Egy kis, de erős ventilátor gyorsan létrehozza a kívánt mikroklímát a szobában. Fel van szerelve kiváló minőségű túlmelegedés elleni védelemmel, ami azt jelenti, hogy elég hosszú lesz.

  A kialakítás miatt a különböző hosszúságú csatornákhoz csatlakoztatható. Ennek teljesítménye kicsit változik. A csatlakozás külön kapcsoló, vagy egy közös hálózat segítségével történik a világítási rendszerrel.

  • kompakt méret;
  • kiváló teljesítmény;
  • túlmelegedés elleni védelem;
  • különböző telepítési módszerek;
  • egyszerű telepítés;
  • elfogadható költség.

  ERA AURA 5

  Költségvetési modell. Egyszerűen magyarázható - a hazai termelés. A készülék műszaki jellemzői nem nevezhetők kiemelkedőnek. Mindazonáltal optimálisak a legtöbb tipikus fürdőszobában: az elektromos eszköz 10 W, és egy óra alatt képes 180 köbméteres feldolgozásra. m / h Ezek a jellemzők lehetővé teszik a helyiség optimális páratartalmának fenntartását.

  Egyszerű, de robusztus kialakítás. Beépített túlmelegedés elleni védelem. A ventilátor könnyű, kompakt és elfogadható jelekkel rendelkezik a "zajt". A készülék zajszintje 30 dB, ami nagyon jó a nagy teljesítmény mellett.

  • elfogadható költség;
  • a munka minősége;
  • tartós anyagból készült anyag;
  • sok pozitív visszacsatolás;
  • modern motor elegendő teljesítmény;
  • a munka megbízhatósága;
  • átlagos zajszám;
  • Hosszú garanciaidő.

  Mm-100 motorok

  A felülvizsgálat legcsendesebb rajongója. Munkája nem csak hatékony lesz, de nem bántja a lakókat túlzott zajjal, amelynek maximális sebessége mindössze 24 dB. Bulgária gyártója, jóllehet nem nagyon ismert, már régóta jól ismert a piacon.

  A ventilátor jellemzője, hogy nagyon magas hőmérsékleten, akár 100 fokig működik. Telepíthető a gőzkabinban, a termálfürdőben és az úszómedencékben, az otthoni szaunákban és más magas hőmérsékletű és páratartalmú területeken.

  • nagyon csendes;
  • magas hőmérsékleten dolgozhat;
  • könnyű telepítés;
  • kompakt méretű;
  • szép megjelenés;
  • kiváló minőségű összeszerelés.
  • nem túl nagy teljesítmény, csak 60 köbméter óránként.

  Maico ECA 100 iPro

  Ez a készülék első pillantásra, általában egy kicsit olyan, mint egy rajongó. Az elülső panelen nincsenek rácsok, a ventilátorlapátok szintén nem láthatók. Első pillantásra ez csak egy kis, szembetűnő, lapos és sima felület, amely nem vonzza a figyelmet. Kezdetben az előlap fehér, de ha úgy kívánja, könnyedén átdolgozhatja bármilyen színben, könnyen eltávolítható.

  A készülék kiváló műszaki jellemzőkkel rendelkezik. Robbanásbiztosítást és programozható elektronikát biztosít. A kiváló minőségű csapágyak jelentősen növelik az élettartamot. Minden erényével, ez a rajongó "eszik" a hálózaton csak 6-8 watt.

  • kiváló teljesítmény;
  • legendás német minõség;
  • stílusos design;
  • a színes megoldás egyszerű megváltoztatásának képessége;
  • észrevétlen a belső térben;
  • alacsony fogyasztás;
  • jól átgondolt védelmi rendszer;
  • könnyű telepítés;
  • csendes munka;
  • megbízhatóság;
  • Hosszú garanciaidő.

  Blauberg Quatro 100

  A rajongó továbbra is felülvizsgálja, ami a "fejlett" modellek kategóriájába tartozik. Fel van szerelve egy időzítő és páratartalom érzékelő, alacsony energiafogyasztás, kettős szigetelési rendszerrel. A motor olyan járókerékkel rendelkezik, amely csökkentett zajszintet biztosít.

  A készülék felszerelése lehet mind mennyezet, mind pedig fal. A visszacsapó szelep megakadályozza, hogy a kipufogó levegő belépjen a helyiségbe. Ezenkívül kizárja a hideg levegő visszafordítását a szellőztető csatornából. Egyébként, az előző modellhez hasonlóan, ez a ventilátor egy "siket" elülső panelrel is rendelkezik, amely bőséges lehetőséget nyújt a formatervezéshez.

  • jó hatalom;
  • csendes munka;
  • szoros visszacsapó szelep;
  • változó rögzítési rendszer;
  • számos lehetőség az előlapon;
  • energiahatékonyság;
  • munkahelyi biztonság;
  • Európai gyülekezés.

  Standard 4ETF

  A felülvizsgálatot egy nagyon érdekes modell végzi, automatikus munkamódszerrel. Ez elég termelékeny eszköz. Egy óra alatt 100 köbméter levegőbe kerül. A fényre érzékeny épület fénysorompójának köszönhetően. Érdekes módon az eszköz kétféleképpen működik: "fürdőszoba" és "WC". A kívánt kiválaszthatáshoz egyszerűen telepítse újra az időzítő fedélzetén lévő jumpert.

  A "fürdőszobai" üzemmód azt jelenti, hogy az eszköz automatikusan bekapcsolódik, mihelyt a helyiségben lévő fény kialszik. A második mód, éppen ellenkezőleg, bekapcsolja a ventilátort, amint valaki belép a fürdőszobába, és bekapcsolja a fényt. A készülék automatikusan kikapcsolja az időzítő által beállított időt. Ez azt jelenti, hogy be kell állítania a szükséges beállításokat, ha soha nem kell aggódnia, hogy be- vagy kikapcsolja az eszközt.

  • automatikus vezérlés fényérzékeny elem segítségével;
  • többfunkciós;
  • jó teljesítmény;
  • egy időzítő;
  • két munka sebesség;
  • szép megjelenés;
  • nagy érték.
  • a telepítéshez szakértői segítségre van szükség.

  következtetés

  A megfelelő elszívóventilátor kiválasztásához számos paramétert figyelembe kell venni: a fürdőszoba mérete, a lakó lakóinak száma, a nyitott vagy zárt zuhany jelenléte és mások.

  Reméljük, hogy a TOP-10 legjobb fürdőszobai rajongóink segítenek abban, hogy a megfelelő választás és mindig kellemes hangulat legyen otthonában. Jó vásárlás!

  Ventilátor a fürdőszobában: kiválasztás, szerelés és csatlakozás

  A lakásban vagy házban lévő fürdőszoba mindig "nedves hely". Még akkor is, ha nem rakod a pocsolyákat a padlóra. Meleg és hideg víz, gőz, nedves törülközők - mindent elpárolog a nedvesség. A fürdőszobában forró, és kiderül az üvegházhatás.

  A felesleges nedvesség és a hő ideális esetben "be kell" menni a szellőztetésbe, de tudjuk, hogy a városi lakásokban való hatékonysága messze nem normális. És mind a régi alap, és az új épületek. Ennek az az oka, hogy a szellőztetés mindenütt természetes, azaz további kipufogás nélkül.

  Amerikában a sokemeletes épületek hatalmas rajongók, és hazánkban a levegőt a gravitáció távolítja el a nyomás és a hőmérséklet különbsége miatt. Ennek következtében mérsékelten, ha nem is alig van, ha a házak régiek és a csatornák eldugulnak.

  És a "nedves hely", a fürdőszoba, lassan megszerzi a haszontalan növény- és állatvilágot gomba, penész, sőt faggyú formájában. Hogy megszabaduljon egy ilyen szomszédságtól, vagy előre leállíthassa, el kell helyeznie a kipufogó ventilátort a fürdőszobában. Meg fogja húzni az összes nedvességet, hogy hova kell lennie, és a kis segélyű telepesek által nyújtott támadás örömmel el fogja menni.

  Hogyan válasszon ventilátort a fürdőszoba és a WC számára

  Úgy tűnik, minden egyszerű, úgy döntöttünk, hogy rajongóra van szükségünk, menni a boltba és vásárolni. De gyorsan, csak a macskák fognak születni. Az üzlet nagyszerű meglepetést vár egy halom fajtól és modellektől. Ahol néhány tucat, és ahol pár száz fog beírni. És akkor "felakasztja" a kérdést: "Milyen rajongó tenni a fürdőszobába?".

  Ez nem meglepő. Különböző típusok, hatalom, modellek, telepítési módszerek, jellemzők - az ördög lábát megtörik a technika fejlődésének ezen a sokfélesége a szellőztetés területén. Eladók és azok, akik nehézségek nélkül értesülnek, ha hatalmas.

  Ezért összeállítottunk egy "útmutató a fürdőszobai rajongóknak". A feladat megkönnyítése és a megfelelő felszerelés gyors beszerzése. Először nézzük meg a fürdőszobai rajongók általános jellemzőit.

  1. Axiális, centrifugális - mit jelent

  Ez egy ventilátor típusa vagy típusa. A berendezés tervezéséről és munkájáról szól.

  Az axiális ventilátor lapátkerék a házban. Megfordítja a járókerékmotort, amelyen a rotoron fel van szerelve. A lapátok az elhelyezés síkjához képest ferde befelé hajlamosak, levegőben jól húzódnak és egyenes tengelyen mozognak. Ezért ezt a típust axial ventillátornak nevezik. Jó teljesítményt, közepes zajszintet különböznek, leggyakrabban a fürdőszobába történő beszereléshez szükségesek.

  A centrifugális ventilátor más. A levegő szívja a turbint a pengékkel. A burkolat belsejében az áramlás spirálba csavarodik, és a centrifugális erő miatt további gyorsulást kap. A patak nem egyenes tengelyen, hanem 90 fokos szögben jön egy speciális eszközhöz - egy csiga. A centrifugális ventilátort radiálisnak is nevezik.

  A kisebb termelékenységben eltér az axiális, de "áramlást vezet" a különböző erő hatására. A zajszint alacsony vagy közepes, a rotorlapátok kanyarának irányától függően. Az első kanyarral kicsit kevésbé zajos, hátul - erősebb, de energiát takarít meg.

  2. Felvétel vagy csatorna

  A szellőztető berendezés lehet kültéri és beltéri felszerelés. A külsõ típusú szerelés a falon vagy mennyezeten levõ rögzítõelem a tengelyen vagy a csõrendszerben levõ légtelenítõ nyílás kijáratánál. A légcsatorna ventilátor egy integrált berendezés, amely a szellőzőcsatorna (csatorna) belsejében van elhelyezve. A szellőzőcsatornák fém vagy műanyagból készülnek. A fürdőszobában gyakrabban használnak műanyag csőrendszert, például a Vents céget.

  Gyakran a szellőző tengely kijárata a WC-ben található. A fürdőszobából való kipufogóhoz a légcsatornát légtelenítő rácskal kell ellátni. A szellőző tömlő a bánya ablakához húzódik. Csővezeték-ventilátor, kiegészítő rács beépítve a WC-ben. A burkolat egyszerre veszi a levegőt az egész fürdőszobából, és a ház szellőző tengelyére irányítja. A kültéri és csővezeték-ventilátorok mind axiálisan, mind centrifugálva készülnek.

  3. A ventilátor kiválasztása a fürdőszobában

  A teljesítményszint vagy a ventilátor teljesítménye az egyik fő jellemző. Tény, hogy a saját kapucnivalja és válassza, párosítva a design (axiális / centrifugális). Teljesítmény "azt mondja:" hány köbméter levegő egy ventilátor szivattyú egy óra alatt - 100, 200, 300.

  A megfelelő teljesítmény kiválasztásához a fürdő térfogatát kell kiszámítani és 8-szorosra kell szorozni. "Nyolc": az egészségügyi követelmény a szoba levegőjének egy órára történő változtatásának gyakoriságával. Egyszerűen fogalmazva, a ventilátornak szivattyúznia kell nyolc fürdőszobájának hangerejét. Aztán lesz tisztaság, szépség és nem penész.

  Hogyan számoljuk ki a kötetet? Nagyon egyszerű - a helyiség hosszát, a szélességet, a mennyezet magasságát, a szaporodást és a kívánt számot kapjuk. Ezt nyolcszor megszorozzák, és a lehető legkisebb hatalommal rendelkezünk.

  Egy példa! A városi szabványos fürdőszobában, 1,7x1,5x2,5m méretű, 8-as árfolyam mellett, a teljesítmény 51 köbméter óránként szükséges. Axiális ventilátorok 80 kockás kapacitással készülnek. Ez a motorháztető képes lesz a feladat megoldására, még akkor is, ha van. A centrifugális modell általában "hajt" 42-100 köbméter óránként.

  4. Ventilátor kiválasztása a fürdőszobában zajszint mellett

  Nyilvánvaló, hogy a burkolatok zajosak, de nem nagyon. Ha teljesen nyugodt akar lenni, vegyen axial modellt a Silent vonalból. Tervezésükben a motort a csendes blokkokra szerelik fel, amelyek a zaj és a rezgés "elfojtják". A "csendes" közül választhat egy olyan modellt, amelynek zajszintje akár 22 dB.

  A centrifugális motorok hangosabbak, mert a turbina nyomást gyakorol a levegőre. De mérsékelten, akár egy számítógép hűvösebbek is. Nem akadályozza meg, hogy filmeket nézzen, zenét hallgasson vagy játsszon. Tehát a rajongó lesz a hátteret, ha be van kapcsolva a fürdőszobában.

  Figyelem! A zaj másodlagos jellemző. A legfontosabb dolog az, hogy az elszívó a megfelelő levegőmennyiséget "üldözi" egy jó mikroklímához és illeszkedik a szellőztetéshez.

  5. Melyik ventilátor a fürdőszobában vagy a WC-ben jobb - a további funkciók áttekintése

  A modern technológia sokat tehet, és a rajongók felszabadulnak számos további funkcióval. A lista tartalmazza:

  • További érzékelők. Nedvességet mérnek vagy reagálnak a mozgásra.
  • Off időzítő Be van állítva a késleltetési idő, legalább 2 perc - maximum 30.
  • Világításjelző. A ventilátor futása közben világít.
  • Vezeték kapcsoló. A motorháztetőt a megfelelő időben bekapcsolhatja és kikapcsolhatja. Például zuhanyozás vagy fürdés közben. Ez azt jelenti, hogy amikor a fény a fürdőszobában megtörténik, a ventilátor nem indul el automatikusan.
  • Automata vakok. A csatorna ventilátor kikapcsolása után zárják le a szellőzőrácsot.
  • Zárószelep Fő feladata, hogy megakadályozza az idegen szagok bejutását a szellőző tengelyből.

  Ügyfeleink szerint a leggyakrabban nedvességérzékelővel és időzítővel ellátott modelleket alkalmaznak. Egy visszacsapó szelep, amely megakadályozza a levegő áramlását a tengelyből vagy csatorna a ventilátorba, már a tervezés részévé vált. Nagyon ritkán, külön megvásárolható, és további lehetőségnek tekinthető.

  6. Nedvességvédelem

  A fürdőszobai ventilátorok 4-5 órán belül megnövelt nedvességvédelmet kapnak, a porvédelem pedig nulla és 3-4 lehet. Az útlevél felszerelése IP X4, 34, 44, 45 jelzést ad.

  A jellemzőkkel, amiket kitaláltunk, most beszéljünk a tartományról.

  Ventilátorok a fürdőszobában és WC-vel a 220pro.ru katalógusban

  Üzletünkben népszerű háztartási ventilátorok ismert és népszerű márkái:

  6 felső légterelő

  Feature Rating

  Bármilyen helyiség, különösen lakóépület, megfelelően kialakított és beépített szellőztető rendszert igényel. Ettől függ a levegő tisztasága, a páratartalom és más fontos mutatók. Az otthoni legutóbbi évek leggyakrabban a számlázó típusú rajongókat használják. Az ilyen készülékek ideálisak a fürdőszoba és a WC számára.

  Ezeken a területeken mindig van egy csatorna (lyuk a falban vagy mennyezetben), amelyet a természetes levegőáramláshoz hoznak létre. Figyelembe véve a megnövekedett páratartalmat, kicsi területet és egyéb tényezőket, a légcserét elősegítő különleges eszközök telepítése szükséges. A felső ventilátorok különleges kialakítással rendelkeznek, amely lehetővé teszi, hogy teljesen merítse a készüléket a csatornába, így csak egy gyönyörű bélést hagy maga után. Előnyeik közé tartozik a könnyű telepítés és további üzemeltetés.

  A minősítés elkészítésekor figyeltünk az egyes modellek alábbi jellemzőire:

  1. Levegőcsere Ez a jelző közvetlenül befolyásolja a kipufogó ventilátor hatékonyságát minden egyes helyiségben. Átlagosan 130-150 m³ / h, de nagy területen nagyobbnak kell lennie.
  2. Zajszint. Természetesen mindenki számára a saját kényelme fontos. A zajos patch ventilátor nem a legjobb választás ebben a helyzetben. A legjobbak olyan eszközök, amelyeknél ez a szám nem haladja meg a 40 dB-t.
  3. Típusát. A tengelyirányú ventilátor egy pályán (a tengely mentén) keringet levegőt, és alkalmasabb háztartási használatra, míg a centrifugális típus nagyobb teljesítményt, jobb technikai jellemzőket és nagy szobák számára készült.
  4. Funkcionalitás. Az elsődleges funkciók mellett figyelmet kell fordítani a továbbiak jelenlétére is: páratartalom érzékelő, elektronikus vagy távvezérlő, időzítő, automatikus bekapcsolás stb.
  5. A népszerűség fontos tényező, mert egy rossz eszköz nem lesz nagy kereslet és pozitív visszajelzés.

  Az alábbiakban felsoroljuk a legkiválóbb kipufogó ventilátorokat a fürdők számára a különböző kategóriák szerint az ügyfelek szerint.

  Legfelső fürdőszoba rajongók

  6 CATA E-100 GTH

  A spanyol gyártó CATA számos népszerű modellt gyárt a felső rajongók, köztük az E-100 GTH. Ez a készülék fejlett funkcióval rendelkezik, és szokatlan design. Itt van egy időzítő, amely kikapcsolja a készüléket a megfelelő időben, valamint egy kényelmes, páratartalom-kijelzővel ellátott kijelzőt. A kapacitása 8 W, a fogantyú 100 m³ / óra. A CATA E-100 GTH hosszú ideig tart a szerelés és a felhasznált anyagok magas minősége miatt. Egyedülálló leállítási késleltetési funkcióval rendelkezik, amely a ventilátornak egy ideig működik. Az elülső panel gyönyörű fehér vagy szürke színben készült, szigorú vonalakkal és stílusos kialakítással rendelkezik.

  • stílusos megjelenés;
  • optimális teljesítmény;
  • egy időzítő;
  • zárt szekrény;
  • beépített hőmérő;
  • automatikus vezérlés;
  • kényelmes kijelzők;

  5 nő Palau HV-300 A

  A következő modell lenyűgözi a tulajdonságait. Spanyol nő A Palau HV-300 A rendkívül nagy teljesítménye 68 W, a legjobb légcsatorna - 1100 m³ / óra. Egy ilyen ventilátor biztosítja az egységes keringést és az optimális nedvességtartalmat. Egy speciális távirányítónak köszönhetően az eszköz távvezérelhető. Ezzel könnyű kiválasztani a kívánt módot (2 sebesség van). A ventilátor HV-300 A nagyméretű fürdőszobát kínál. Különösen a vidéki házak és tágas lakások tulajdonosai között kereslet.

  • rendkívül hatékony eszköz;
  • távoli elektronikus vezérlés;
  • üvegezésre való lehetőség;
  • kiváló kopásállóság;
  • visszacsapó szelep.
  • magas ár;
  • nagy energiafogyasztás;
  • magas zajszint (46 dB).

  4 VENTES 100 KW

  Axiál típusú kipufogóventilátor VENTS 100 Jó példa a kiváló minőségre, megfizethető áron. Kicsi méretei (15,8x15,8x10,7 cm), ezért kis méretű szelepekre is alkalmas. A teljesítmény optimális indikátorai (7,5 W) és a levegőcsere 97 m³ / óra. A magas páratartalom ellenére jól szellőzi a fürdőszobát. A design nedvességvédelemmel is rendelkezik, így a modell tartós és megbízható. A készülék hátsó szeleppel rendelkezik, amely megakadályozza a szennyezett levegő visszaszerzését. De a ventilátor legfontosabb előnye csendes működés. A zajszint itt nem haladja meg a 25 dB-t! Ez a mutató természetesen lenyűgöző.

  • alacsony ár;
  • nagyon csendes;
  • erőteljes motor;
  • compact;
  • jó vevői értékelés;
  • egyszerű építés;
  • könnyű súly

  3 ERA AURA 5

  Az ERA AURA 5 rajongója - a hazai termelés modellje, jól bevált a vásárlók körében. Itt az indikátorok optimálisnak mondhatóak - a teljesítmény 10 W, a levegőcsere pedig 180 m³ / h. Ez lehetővé teszi, hogy gyorsan és hatékonyan keringjen levegőt a fürdőszobában, valamint tartsa fenn a kívánt páratartalmat. A készülék egyszerű, de ugyanakkor megbízható kialakítású. Hasznos túlmelegedési védelem. Ez a kipufogó ventilátor viszonylag csendes - zajszintje 30 dB. Rengeteg könnyű és kompakt méretű.

  • kiváló minőségű karosszéria;
  • alacsony ár;
  • jó vélemény;
  • megbízhatóság;
  • nagy hatékonyság;
  • erőteljes modern motor;
  • 5 év garancia.

  2 Electrolux EAF-150

  A népszerű Electrolux márka kipufogó axiális ventilátorának kiváló eredményei vannak a munkában. A 25 W-os nagy teljesítmény miatt a készülék gyorsan és hatékonyan keringeti a beltéri levegőt. Mind a kis, mind a tágas fürdőszobában feladata. Lenyűgöző légcsere - 320 m³ / h. A felülvizsgálatok alapján a modell nagy teljesítményt és jó kopásállóságot jelent. A tok kialakítása vízálló. Az Electrolux EAF-150 ventilátor a megjelenéskor kellemes a vásárló számára - ez a stílusos előlapon különbözik.

  • kiváló műszaki jellemzők;
  • jobb ár-érték arány;
  • stílusos megjelenés;
  • nagy teljesítmény;
  • jól mutatja magát a munkában;
  • megváltoztathatja a panelt (több szín van);
  • alkalmas különböző méretű helyiségekre;
  • megbízható;
  • pozitív visszajelzések.

  1 szolárium Palau SILENT-100 CZ

  Spanyol gyártó Soler Palau a szellőztető berendezések gyártására specializálódott, és érdemes megemlíteni, hogy ez nagyon sikeres. A SILENT-100 CZ modell egy meglehetősen egyszerű készülék, további funkciók nélkül, optimális műszaki jellemzőkkel. A ventilátor be van kapcsolva egyidejűleg, mint a fürdőszobában lévő világítás, és az egész tartózkodás alatt működik. Axiális konstrukciója, valamint nedvességálló ház. Körülbelül 95 m³ / óra, ami ideális egy kis helyiségnek. A modell másik előnye az alacsony zajszint (csak 27 dB). A speciális szelepnek köszönhetően a Soler ventilátor Palau nem engedi meg a piszkos levegőt a szobába.

  • nedvességvédelem;
  • egyszerű használat;
  • optimális költség;
  • csendes;
  • hosszú élettartam;
  • kiváló minőségű;
  • jó vélemények.
  • nem túl kényelmes tisztítani;
  • műanyag tok.

  Ventilátor a fürdőszobában: kiválasztás, szerelés és csatlakozás

  A lakásban vagy házban lévő fürdőszoba mindig "nedves hely". Még akkor is, ha nem rakod a pocsolyákat a padlóra. Meleg és hideg víz, gőz, nedves törülközők - mindent elpárolog a nedvesség. A fürdőszobában forró, és kiderül az üvegházhatás.

  A felesleges nedvesség és a hő ideális esetben "be kell" menni a szellőztetésbe, de tudjuk, hogy a városi lakásokban való hatékonysága messze nem normális. És mind a régi alap, és az új épületek. Ennek az az oka, hogy a szellőztetés mindenütt természetes, azaz további kipufogás nélkül.

  Amerikában a sokemeletes épületek hatalmas rajongók, és hazánkban a levegőt a gravitáció távolítja el a nyomás és a hőmérséklet különbsége miatt. Ennek következtében mérsékelten, ha nem is alig van, ha a házak régiek és a csatornák eldugulnak.

  És a "nedves hely", a fürdőszoba, lassan megszerzi a haszontalan növény- és állatvilágot gomba, penész, sőt faggyú formájában. Hogy megszabaduljon egy ilyen szomszédságtól, vagy előre leállíthassa, el kell helyeznie a kipufogó ventilátort a fürdőszobában. Meg fogja húzni az összes nedvességet, hogy hova kell lennie, és a kis segélyű telepesek által nyújtott támadás örömmel el fogja menni.

  Hogyan válasszon ventilátort a fürdőszoba és a WC számára

  Úgy tűnik, minden egyszerű, úgy döntöttünk, hogy rajongóra van szükségünk, menni a boltba és vásárolni. De gyorsan, csak a macskák fognak születni. Az üzlet nagyszerű meglepetést vár egy halom fajtól és modellektől. Ahol néhány tucat, és ahol pár száz fog beírni. És akkor "felakasztja" a kérdést: "Milyen rajongó tenni a fürdőszobába?".

  Ez nem meglepő. Különböző típusok, hatalom, modellek, telepítési módszerek, jellemzők - az ördög lábát megtörik a technika fejlődésének ezen a sokfélesége a szellőztetés területén. Eladók és azok, akik nehézségek nélkül értesülnek, ha hatalmas.

  Ezért összeállítottunk egy "útmutató a fürdőszobai rajongóknak". A feladat megkönnyítése és a megfelelő felszerelés gyors beszerzése. Először nézzük meg a fürdőszobai rajongók általános jellemzőit.

  1. Axiális, centrifugális - mit jelent

  Ez egy ventilátor típusa vagy típusa. A berendezés tervezéséről és munkájáról szól.

  Az axiális ventilátor lapátkerék a házban. Megfordítja a járókerékmotort, amelyen a rotoron fel van szerelve. A lapátok az elhelyezés síkjához képest ferde befelé hajlamosak, levegőben jól húzódnak és egyenes tengelyen mozognak. Ezért ezt a típust axial ventillátornak nevezik. Jó teljesítményt, közepes zajszintet különböznek, leggyakrabban a fürdőszobába történő beszereléshez szükségesek.

  A centrifugális ventilátor más. A levegő szívja a turbint a pengékkel. A burkolat belsejében az áramlás spirálba csavarodik, és a centrifugális erő miatt további gyorsulást kap. A patak nem egyenes tengelyen, hanem 90 fokos szögben jön egy speciális eszközhöz - egy csiga. A centrifugális ventilátort radiálisnak is nevezik.

  A kisebb termelékenységben eltér az axiális, de "áramlást vezet" a különböző erő hatására. A zajszint alacsony vagy közepes, a rotorlapátok kanyarának irányától függően. Az első kanyarral kicsit kevésbé zajos, hátul - erősebb, de energiát takarít meg.

  2. Felvétel vagy csatorna

  A szellőztető berendezés lehet kültéri és beltéri felszerelés. A külsõ típusú szerelés a falon vagy mennyezeten levõ rögzítõelem a tengelyen vagy a csõrendszerben levõ légtelenítõ nyílás kijáratánál. A légcsatorna ventilátor egy integrált berendezés, amely a szellőzőcsatorna (csatorna) belsejében van elhelyezve. A szellőzőcsatornák fém vagy műanyagból készülnek. A fürdőszobában gyakrabban használnak műanyag csőrendszert, például a Vents céget.

  Gyakran a szellőző tengely kijárata a WC-ben található. A fürdőszobából való kipufogóhoz a légcsatornát légtelenítő rácskal kell ellátni. A szellőző tömlő a bánya ablakához húzódik. Csővezeték-ventilátor, kiegészítő rács beépítve a WC-ben. A burkolat egyszerre veszi a levegőt az egész fürdőszobából, és a ház szellőző tengelyére irányítja. A kültéri és csővezeték-ventilátorok mind axiálisan, mind centrifugálva készülnek.

  3. A ventilátor kiválasztása a fürdőszobában

  A teljesítményszint vagy a ventilátor teljesítménye az egyik fő jellemző. Tény, hogy a saját kapucnivalja és válassza, párosítva a design (axiális / centrifugális). Teljesítmény "azt mondja:" hány köbméter levegő egy ventilátor szivattyú egy óra alatt - 100, 200, 300.

  A megfelelő teljesítmény kiválasztásához a fürdő térfogatát kell kiszámítani és 8-szorosra kell szorozni. "Nyolc": az egészségügyi követelmény a szoba levegőjének egy órára történő változtatásának gyakoriságával. Egyszerűen fogalmazva, a ventilátornak szivattyúznia kell nyolc fürdőszobájának hangerejét. Aztán lesz tisztaság, szépség és nem penész.

  Hogyan számoljuk ki a kötetet? Nagyon egyszerű - a helyiség hosszát, a szélességet, a mennyezet magasságát, a szaporodást és a kívánt számot kapjuk. Ezt nyolcszor megszorozzák, és a lehető legkisebb hatalommal rendelkezünk.

  Egy példa! A városi szabványos fürdőszobában, 1,7x1,5x2,5m méretű, 8-as árfolyam mellett, a teljesítmény 51 köbméter óránként szükséges. Axiális ventilátorok 80 kockás kapacitással készülnek. Ez a motorháztető képes lesz a feladat megoldására, még akkor is, ha van. A centrifugális modell általában "hajt" 42-100 köbméter óránként.

  4. Ventilátor kiválasztása a fürdőszobában zajszint mellett

  Nyilvánvaló, hogy a burkolatok zajosak, de nem nagyon. Ha teljesen nyugodt akar lenni, vegyen axial modellt a Silent vonalból. Tervezésükben a motort a csendes blokkokra szerelik fel, amelyek a zaj és a rezgés "elfojtják". A "csendes" közül választhat egy olyan modellt, amelynek zajszintje akár 22 dB.

  A centrifugális motorok hangosabbak, mert a turbina nyomást gyakorol a levegőre. De mérsékelten, akár egy számítógép hűvösebbek is. Nem akadályozza meg, hogy filmeket nézzen, zenét hallgasson vagy játsszon. Tehát a rajongó lesz a hátteret, ha be van kapcsolva a fürdőszobában.

  Figyelem! A zaj másodlagos jellemző. A legfontosabb dolog az, hogy az elszívó a megfelelő levegőmennyiséget "üldözi" egy jó mikroklímához és illeszkedik a szellőztetéshez.

  5. Melyik ventilátor a fürdőszobában vagy a WC-ben jobb - a további funkciók áttekintése

  A modern technológia sokat tehet, és a rajongók felszabadulnak számos további funkcióval. A lista tartalmazza:

  • További érzékelők. Nedvességet mérnek vagy reagálnak a mozgásra.
  • Off időzítő Be van állítva a késleltetési idő, legalább 2 perc - maximum 30.
  • Világításjelző. A ventilátor futása közben világít.
  • Vezeték kapcsoló. A motorháztetőt a megfelelő időben bekapcsolhatja és kikapcsolhatja. Például zuhanyozás vagy fürdés közben. Ez azt jelenti, hogy amikor a fény a fürdőszobában megtörténik, a ventilátor nem indul el automatikusan.
  • Automata vakok. A csatorna ventilátor kikapcsolása után zárják le a szellőzőrácsot.
  • Zárószelep Fő feladata, hogy megakadályozza az idegen szagok bejutását a szellőző tengelyből.

  Ügyfeleink szerint a leggyakrabban nedvességérzékelővel és időzítővel ellátott modelleket alkalmaznak. Egy visszacsapó szelep, amely megakadályozza a levegő áramlását a tengelyből vagy csatorna a ventilátorba, már a tervezés részévé vált. Nagyon ritkán, külön megvásárolható, és további lehetőségnek tekinthető.

  6. Nedvességvédelem

  A fürdőszobai ventilátorok 4-5 órán belül megnövelt nedvességvédelmet kapnak, a porvédelem pedig nulla és 3-4 lehet. Az útlevél felszerelése IP X4, 34, 44, 45 jelzést ad.

  A jellemzőkkel, amiket kitaláltunk, most beszéljünk a tartományról.

  Ventilátorok a fürdőszobában és WC-vel a 220pro.ru katalógusban

  Üzletünkben népszerű háztartási ventilátorok ismert és népszerű márkái: