Legfontosabb > Bútor

Hogyan válasszunk ventilátort a fürdőszobának

A ventilátor kiválasztása a fürdőszobában számos paraméterre van szüksége, számos jellemzővel:

- levegőáramlási sebesség (m3 / h-ban mérve);
- zaj jellemzői, zajszint (dB-ben mérve);
- biztonság, (lehet-e ezt a modellt nedvesen telített környezetben használni, fröccsenésálló kivitel)?

- a szoba térfogata (m3-ben mérve);
- a légcsere óránkénti száma (légi árfolyam);

E két termék terméke lesz a kívánt ventilátor kapacitás.

teljesítmény:

- Általában a fürdőszobák esetében a háztartási ventilátor megengedett teljesítménye 95 - legfeljebb 100 m3 / h;

Zaj jellemzői:

- A zaj alakja nem haladhatja meg a 25-30 dB-t. (A lakóhelyiségekben a ventilátor zajt nem szabad 35 dB-nál nagyobb mértékben meghaladni, ellenkező esetben irritálja az emberi pszichéet.) (Ha a ventilátort éjszaka bekapcsolja, akkor kívánatos, hogy a zajszint ne lépje túl a 25-30 dB-t (az útlevél adataiban);

Biztonság:

- (Elektromos védelem, (IP): IP 44, II. Osztály és hővédelem, IP védettség: IP 45, II. Osztály és hővédelem);

A fürdőszobák javítására a legjobban bevált és futó ventilátorokat ajánljuk, ez a fürdőszobák és WC-k javításának tapasztalata, és el kell döntenie, hogy melyik áron és minőségben vásároljon, széles választékot kínál a szellőztetési piacon.

- Fan Decor 100 C;

- Ventilátor néma 100 CZ csendes;

Korábban, amikor javításokat végeztek a fürdőszobában, egyre inkább megvásároltuk a Decor Fan 100 ügyfeleket, a közelmúltban zajosak voltak, mint például a Silent Fan 100 CZ csendes.
A véleményem Silent 100 CZ csendes, nagyon jó rajongó és nagyon csendesen működik, azt javaslom vásárolni.

Fan Decor 100 C:
- Termelékenység: 95 m3 / h
- Teljesítmény: 13 W
- Zajszint, (db): 40 db
- Átmérő: 98 mm

klíma

A fürdőben megnövekedett páratartalom már nem titok. Annak érdekében, hogy tiszta és friss levegő legyen a helyiségben, megfelelő szellőzést kell biztosítani. Az emberek sokféleképpen küzdenek a magas páratartalom mellett. Azonban eljutott az idő, amikor ki kell nyitnia az ajtót a szobához, miután zuhanyozni kezd, és eltávolítja a vizet a padlóról. Itt az ideje, hogy továbbhaladjunk a kardinális intézkedésekre - egy ventilátor vásárlása a fürdőszobában.

Tartalom:

A fürdőszobai szellőzés fontossága

A fürdőszobában a szellőzés fontos az emberek egészségére nézve. A tipikus fürdőszobáknak egy kis területe van. Ezért fürdés vagy zuhanyozás közben a szobát gyorsan fel kell tölteni gőzzel. A nedvesség a helyiség és a fal mennyezetén helyezkedik el, ezért a fürdőszoba befejeződik. Most fontold meg, hogy van-e rajongó a fürdőszobában?

A vízbefúvatás, a kondenzáció és a párolgás okozhat penészgomba és gombák nemkívánatos kialakulását, ami kellemetlen szagot, káros apró rovarok megjelenését és ártalmas váladékait eredményezi. A szagok és a nedves levegő eltávolítása elengedhetetlen az Ön kényelméhez és az allergia és a légzőszervi megbetegedések kockázatának csökkentéséhez.

Rendszerint nincs ablak a fürdőszobában. És az egyetlen módja annak, hogy belépjen a fürdőszobába friss levegő szellőztető rendszerek maradnak. A ház építésénél az építőmérnökök kötelesek tervezni a természetes szellőző csatornákat. A szellőztető rendszer hatékonysága a légáramlás irányától és helyétől függ.

Gyakran előfordul, hogy a természetes szellőztető rendszerek nem képesek megbirkózni feladatukkal. Annak ellenőrzésére, hogy a fürdőszobában a természetes szellőzőrendszer hatékonyan működik-e, elegendő egy egyszerű, egyszerű teszt elvégzése. Vegyünk egy darab papírt és csatlakoztassuk a rácshoz. Ha a rendszer megfelelően működik, akkor ragaszkodni fog a rácshoz - a légáramlás fogja.

Ha a szellőztetés nem működik megfelelően, a lapot nem tartják meg. Ugyanakkor emlékeztetni kell arra, hogy egy normálisan működő rendszer alacsony munkakörülményeket mutat, mivel munkájának alapelve a fürdőszobában és az utcán fennálló hőmérsékletkülönbségen alapul. Nyáron, amikor a külső hő keletkezik, a szellőztetés szinte nem működik.

A szellőzőcsatornák idővel eltömődnek, és az egész rendszer elveszíti hatékonyságát. Ne felejtse el, ha a házban kondenzátum halmozódik fel a falak felszínén, a vízvezetékben és a fürdőszobában lévő bútorokon, a fürdőszobában tükröződik a tükrök, és kellemetlen szag van a fürdőszobában.

Típusú elszívó ventilátorok

A fürdőszoba ventilátor vásárlásakor érdemes megérteni, hogy szerkezetileg az ilyen eszközöket csatorna és axiális sugárzás, radiátor és tető választja el, melyet használatuk jellemzői határozzák meg.

Axiális ventilátorok

Axiális elszívó ventilátorok a fürdőszobában egy kerék, konzolos késekkel, amely egy hengeres házban helyezkedik el. A járókerék általában a motor tengelyére van felszerelve. Amikor a kerék elfordul, a levegő a kések által fogható és tengelyirányban mozog. A légtömeg mozgása gyakorlatilag hiányzik a sugárirányban.

A fürdőfülke bejáratánál egy gyűjtőt szerelnek a ventilátor aerodinamikai jellemzőinek növelésére. Az axiális modellek sokkal nagyobb hatékonyságot mutatnak a többi eszközhöz képest - a teljesítmény több mint 100 köbméter óránként, de alacsony nyomású jellemzőkkel bírnak. Behelyezheti őket közvetlenül a falba.

A fürdőszoba elterjedt ventilátorainak hasonló változata meglehetősen gyakori a könnyű szerelés szempontjából. Szerelje fel a fal ventilátorokat a szellőző tengely nyílásaiba. Alapvetően az ilyen telepítés sérül, mivel az általános szellőztetés esetleg megsérti a levegőt. A falra szerelt axiálventilátorok hátrányai közé tartozik a magasabb zajszint, amely gyakran eléri a 30-50 dB-t.

Radiális rajongók

Az ilyen típusú ventilátorok egy penge kerék, amely spirális burkolatba van helyezve. Amikor a kerék forog, a levegő belép a lyukak között a pengék között, a furat kerék perifériájánál sugárirányban követi, összenyomja és a centrifugális erő hatására egy speciális spirális burkolat alá esik, majd belép a kiömlőnyílásba.

A munkadarab üreges henger a lapát oldalfelülete mentén helyezkedik el, amelyek egyenlő távolságra helyezkednek el a forgástengellyel párhuzamosan. A levegő hűtésére és szellőztetésére szolgáló rendszereknél a legcsendesebb ventilátorokat használják sugárirányú egy vagy kettős szívócsőhöz, előre vagy hátra hajlított pengékkel.

A sugárirányú ventilátorok használata, amelyeknek kései visszahúzódnak, 20% villamos energiát takarítanak meg. Másik fontos előnye, hogy könnyű átadni a túlterheléseket a levegőfogyasztáson.

Az előre hajlított késekkel ellátott fürdőszoba elszívó ventilátorai képesek hasonló nyomást és fogyóeszközöket biztosítani, mint a hátrafelé mutató pengékkel ellátott eszközök, kisebb járókerék átmérővel és alacsony forgási frekvenciájukkal, ezzel segítve a jó eredmény elérését, miközben kevesebb zajt és kevesebb helyet foglalnak el.

Centrifugális rajongók

A csatorna típusú centrifugális rajongók nemrégiben jelentek meg (70-es évek), de nagyszerű népszerűségnek örvendtek, mivel kényelmes használatuk jelentős egyszerűséggel járt. Csatorna ventilátorokat használnak a fürdőszobában, ha a szoba területe több mint 15 négyzetméter.

Maguk a készülékek igen erősek, de a zajszint alacsony. A csatorna típusának kádjához tartozó csendes elszívó ventilátorokat a szellőztető rendszer áramlási részén kell elhelyezni. Téglalap alakúak vagy kerek szakaszok. Általában egy csatorna ventilátor van felszerelve a mennyezet alatt és a gipsz panelek mögött rejtve.

Ajánlatos félig merev vagy merev légcsatornákat választani, mivel designjuk megbízhatóbbnak tekinthető, mint a rugalmas, így hosszabb élettartamot biztosít. A centrifugális ventilátor felszerelhető a csatorna közepén vagy a levegő bevezetése előtt.

Bár ez utóbbi lehetőség nem túl kényelmes, mivel az anemosztátot kell felszerelni, amely nem teszi lehetővé a kondenzátum belépését a szellőztető rendszerbe. Azonban az első helyzetben vannak hátrányai is - a légcsatornák aerodinamikai ellenállása miatt nagyobb teljesítményű ventilátort kell telepítenie.

Tető rajongók

A tetőtéri padlóburkolatokat a lakóépületek tetőre szerelik fel. A tetőre szerelt ventilátorok egy ventilátorból, egy villanymotorból, rezgéscsillapító párnákból és automatikus vezérlőeszközökből állnak, amelyek egy csomagban vannak. Ezekben az eszközökben egy vagy kétoldalas szívófejet használó tengelyirányú többszörös pengéjű vagy radiális eszközöket használnak.

Csomagkiválasztás a fürdőszobában

A fürdőszoba ventilátorának megválasztásakor meg kell említeni néhány paramétert és műszaki jellemzőt, például a levegőcserét és a teljesítményt, a zajszintet és a biztonságot a telített nedvességhez viszonyítva, valamint az eszközök funkcionalitását és az ár-minőség arányt.

termelékenység

A fürdőszobához szükséges ventilátor teljesítmény kiszámításához a következő információkra lesz szüksége: a helyiség térfogata és a légcsere gyakorisága - a légcsere óránként. A két mutató terméke a rajongó teljesítménye lesz.

A ventilátor teljesítményét ilyen számítások segítségével kiszámíthatja. Számítsa ki a helyiség térfogatát úgy, hogy a szoba hosszát megszorozza szélessége és magassága, valamint felfelé kerekítve. A teljesítmény eléréséhez szaporítsd meg a helyiség mennyiségét egy számmal, amely azt jelzi, hogy hányszor kell frissíteni a levegőt egy órán belül.

A légcserék sokfélesége mindig a szobatípus függvénye, és az építési szabályzatban van megadva.
Ez a szám a fürdőszobának az építési szabályoknak megfelelően 6-8. Hozd 6-ot, ha 1 - 3 fő használhatja a házban lévő fürdőszobát, ha több mint 3 - helyettesítő vagy 8. A WC-re vonatkozó légiközlekedés 6-10 lesz.

A számítások és a kapott teljesítmény után választhatja ki a legmegfelelőbb ventilátort a fürdőszobában a különböző gyártók paraméterei szerint, amelyek elszívó ventilátorokat gyártanak. A gyakorlat azt mutatja, hogy szükség van egy olyan rajongóra, amely valamivel mesterséges mutatókkal rendelkezik közvetlenül a kiszámított paraméterek fölött. Általában a fürdőszoba ventilátorok teljesítménye 95-100 m3 / h.

Zajszint

A ventilátor mindegyik ventilátora egy villanymotor által működtetett, melynek munkáját mindig kétféle zaj jellemzi: mechanikus és aerodinamikus. Az első zaj képes áthatolni a helyiségben, miközben áthalad a csatornán, a második pedig a szerkezeti elemek rezgése következtében keletkezik - a kipufogóventilátor védőburkolatának falai és a csövek közvetlenül.

A zaj, ami több mint 35 dB, az emberi pszichére idegesítő. Ezért a zaj elleni küzdelem fontos feladat, amikor kiválasztja és telepíti a kipufogó ventilátorokat a fürdőszobában. Így a készülék által előidézett zajnak nem szabad meghaladnia a 30 dB-es értéket. Ha arra gondolsz, hogyan vásárolhatsz egy ventilátort a fürdőszobába, hogy bekapcsolja az eszközt az éjszakára, akkor ne felejtsd el, hogy ebben az esetben a zajszint nem haladhatja meg a 25 dB-t. A zajjelzőket az útlevéladatok jelzik.

A zajszint csökkenthető úgy is, hogy hangtompítót helyez a ventilátor mögött, és a csatorna belső felületét hangelnyelő anyaggal béleli. A zajcsökkentők két fő kialakításúak - csőszerűek és lamellák. Mindenesetre a légcsatornák átmérője nem lehet túl kicsi ahhoz, hogy a légáramlás turbulenciája miatt ne legyenek légdugók, de nem lehetnek túl nagyok, ami növeli a nagyméretű fürdőszoba ventilátor anyagköltségét.

Biztonsági probléma

A fürdőköpeny másik fontos követelménye a nedvesség behatolásának a készülékbe való bejutása. A kipufogó ventilátor egy elektromos készülék, és a fürdőszobában mindig nedves. A készülék védelem nélküli részei vagy a vízkapcsoló érintkezése (mivel bármelyik elektromos eszköz van) rövidzárlatot és jelentős következményeket okozhat az elektromos vezetékek - például tűz esetén. Ezt minden esetben figyelembe kell venni, amikor felmerül a kérdés, hogyan válasszon egy ventilátort a fürdőszobában.

Ennek elkerülése érdekében keresd meg azokat a rajongókat, amelyeket kifejezetten a fürdőszobában terveztek. Megfelelő jelzéssel rendelkeznek. Ezek a szokásos kapuk, amelyek szintén védelmet nyújtanak a víz belépése ellen. A fürdőszoba elszívó ventilátorainak teljes biztonsága érdekében főleg a 24 V feszültségű feszültséget használják. Ha a vezetékben rövidzárlat van, egy ilyen alacsony feszültség megmenti az úszó életét.

Hood funkcionalitás

Ha még mindig nem döntöd el, melyik ventilátor jobb a fürdőszobában, akkor olyan fontos ponton kell megállnia, mint a funkcionalitás. A fürdőszobai burkolatok kétféle - automata és standard. A standard elszívó ventilátorok olyan hagyományos tengelyirányú rendszerek, amelyek visszacsapó szeleppel vannak ellátva, amely megakadályozza a kipufogó levegő áramlását a helyiségbe

Az ilyen ventilátorok nagyon egyszerűen működnek: amikor a fény be van kapcsolva, a levegő elszívó egyszerre indul el, és kikapcsolt állapotban a ventilátor leáll. Ez kényelmes, de nem mindig praktikus, különösen akkor, ha a nedvességszint jelentősen megnövekedett, mivel egy ilyen ventilátor rövid idő alatt nem tudja eltávolítani a nedves levegőt a fürdőszobából.

A fürdőszobába beépített automata elszívó ventilátorok természetesen fejlettebbek, de drágábbak is. A készülékek speciális időzítőkkel vannak felszerelve a készülék bizonyos időtartamra történő beállításához. A leállási időzítővel működő elszívó ventilátorok működnek, miután elmozdultak körülbelül 25 percig, majd automatikusan kikapcsolnak. A páratartalom-érzékelővel rendelkező ventilátor és az időzítő bekapcsol, ha a páratartalom meghaladja a megadott határértéket, és egy meghatározott idő elteltével kikapcsol.

Hogyan válasszon egy ventilátort a fürdőszobában, ha a fürdőszobai szellőztető rendszer kapcsolódik a konyha szellőzőrendszeréhez? A piacon van egy csappantyúval ellátott fürdőszoba is. Ezek az eszközök valódi találatot kapnak, ha a fürdőszoba és a konyha szellőzőrendszere egy. Ez a ventilátor húzza ki a levegőt a szobából, és nem engedte be a konyhába.

Ár-minőség ventilátor

Továbbá fordítsanak figyelmet a fürdőszoba ventilátorának minőségére, mert nem mindig magas műszaki jellemzői garantálják a készülék hosszú távú működését. Jobb böngészni a híres fürdőszobai rajongók ajánlatait. Pozitív tulajdonságok és vevői értékelés lesz a jel, hogy a választás esett egy tisztességes gép.

A minőséget a kipufogóventilátor minőségi előírásoknak való megfelelése, valamint a különleges jutalékok, jótállási dokumentumok és jelölések elérhetősége igazolja, ami a védelmi osztályra utal (a legalacsonyabb értékre építve - IP 34). Ne feledje, hogy nem mindig terjedelmes kapucni lesz jó minőségű.

Ma a fürdőszoba ventilátorok mérete a legtöbb esetben kompakt, de az eszközök elég erősek. A piacon olyan beágyazott készülékek is vannak, amelyek kényszeresen eltávolítják a nedves levegőt a fürdőszobából a szellőző tengelyek közé.

A fürdőszobában jó minőségű ventilátor nem mindig drága. Még a legköltségesebb és egyszerűbb háztartási készülékek is 3-5 évig szilárdan megbirkózhatnak a feladataival. És mindig drágább is vásárolhat egy eszközt, különösen akkor, ha érdekel a ventilátor magas funkcionalitása.

A fürdőszoba az egyik leghomályosabb hely egy lakásban vagy magánházban. Kétségtelenül már tudod a választ a "Hogyan válasszunk rajongót a fürdőszobába?" Kérdésre. Tegyünk egy másik fenntartást, hogy a kompakt, de erős csillogás-modellek splash-proof kivitelben, amelyek megakadályozzák a víz bejutását a csatorna csatornájába, minimálisra csökkentve a rövidzárlat kockázatát, nedves helyiségekbe szánták. Elvben felsoroljuk a fürdőszobában elszívó ventilátorok kiválasztásának összes kritériumát. Mostanra még a fürdőszobában való önellátást is figyelembe kell venni.

Ventilátor a fürdőszobában: kiválasztás, szerelés és csatlakozás

A lakásban vagy házban lévő fürdőszoba mindig "nedves hely". Még akkor is, ha nem rakod a pocsolyákat a padlóra. Meleg és hideg víz, gőz, nedves törülközők - mindent elpárolog a nedvesség. A fürdőszobában forró, és kiderül az üvegházhatás.

A felesleges nedvesség és a hő ideális esetben "be kell" menni a szellőztetésbe, de tudjuk, hogy a városi lakásokban való hatékonysága messze nem normális. És mind a régi alap, és az új épületek. Ennek az az oka, hogy a szellőztetés mindenütt természetes, azaz további kipufogás nélkül.

Amerikában a sokemeletes épületek hatalmas rajongók, és hazánkban a levegőt a gravitáció távolítja el a nyomás és a hőmérséklet különbsége miatt. Ennek következtében mérsékelten, ha nem is alig van, ha a házak régiek és a csatornák eldugulnak.

És a "nedves hely", a fürdőszoba, lassan megszerzi a haszontalan növény- és állatvilágot gomba, penész, sőt faggyú formájában. Hogy megszabaduljon egy ilyen szomszédságtól, vagy előre leállíthassa, el kell helyeznie a kipufogó ventilátort a fürdőszobában. Meg fogja húzni az összes nedvességet, hogy hova kell lennie, és a kis segélyű telepesek által nyújtott támadás örömmel el fogja menni.

Hogyan válasszon ventilátort a fürdőszoba és a WC számára

Úgy tűnik, minden egyszerű, úgy döntöttünk, hogy rajongóra van szükségünk, menni a boltba és vásárolni. De gyorsan, csak a macskák fognak születni. Az üzlet nagyszerű meglepetést vár egy halom fajtól és modellektől. Ahol néhány tucat, és ahol pár száz fog beírni. És akkor "felakasztja" a kérdést: "Milyen rajongó tenni a fürdőszobába?".

Ez nem meglepő. Különböző típusok, hatalom, modellek, telepítési módszerek, jellemzők - az ördög lábát megtörik a technika fejlődésének ezen a sokfélesége a szellőztetés területén. Eladók és azok, akik nehézségek nélkül értesülnek, ha hatalmas.

Ezért összeállítottunk egy "útmutató a fürdőszobai rajongóknak". A feladat megkönnyítése és a megfelelő felszerelés gyors beszerzése. Először nézzük meg a fürdőszobai rajongók általános jellemzőit.

1. Axiális, centrifugális - mit jelent

Ez egy ventilátor típusa vagy típusa. A berendezés tervezéséről és munkájáról szól.

Az axiális ventilátor lapátkerék a házban. Megfordítja a járókerékmotort, amelyen a rotoron fel van szerelve. A lapátok az elhelyezés síkjához képest ferde befelé hajlamosak, levegőben jól húzódnak és egyenes tengelyen mozognak. Ezért ezt a típust axial ventillátornak nevezik. Jó teljesítményt, közepes zajszintet különböznek, leggyakrabban a fürdőszobába történő beszereléshez szükségesek.

A centrifugális ventilátor más. A levegő szívja a turbint a pengékkel. A burkolat belsejében az áramlás spirálba csavarodik, és a centrifugális erő miatt további gyorsulást kap. A patak nem egyenes tengelyen, hanem 90 fokos szögben jön egy speciális eszközhöz - egy csiga. A centrifugális ventilátort radiálisnak is nevezik.

A kisebb termelékenységben eltér az axiális, de "áramlást vezet" a különböző erő hatására. A zajszint alacsony vagy közepes, a rotorlapátok kanyarának irányától függően. Az első kanyarral kicsit kevésbé zajos, hátul - erősebb, de energiát takarít meg.

2. Felvétel vagy csatorna

A szellőztető berendezés lehet kültéri és beltéri felszerelés. A külsõ típusú szerelés a falon vagy mennyezeten levõ rögzítõelem a tengelyen vagy a csõrendszerben levõ légtelenítõ nyílás kijáratánál. A légcsatorna ventilátor egy integrált berendezés, amely a szellőzőcsatorna (csatorna) belsejében van elhelyezve. A szellőzőcsatornák fém vagy műanyagból készülnek. A fürdőszobában gyakrabban használnak műanyag csőrendszert, például a Vents céget.

Gyakran a szellőző tengely kijárata a WC-ben található. A fürdőszobából való kipufogóhoz a légcsatornát légtelenítő rácskal kell ellátni. A szellőző tömlő a bánya ablakához húzódik. Csővezeték-ventilátor, kiegészítő rács beépítve a WC-ben. A burkolat egyszerre veszi a levegőt az egész fürdőszobából, és a ház szellőző tengelyére irányítja. A kültéri és csővezeték-ventilátorok mind axiálisan, mind centrifugálva készülnek.

3. A ventilátor kiválasztása a fürdőszobában

A teljesítményszint vagy a ventilátor teljesítménye az egyik fő jellemző. Tény, hogy a saját kapucnivalja és válassza, párosítva a design (axiális / centrifugális). Teljesítmény "azt mondja:" hány köbméter levegő egy ventilátor szivattyú egy óra alatt - 100, 200, 300.

A megfelelő teljesítmény kiválasztásához a fürdő térfogatát kell kiszámítani és 8-szorosra kell szorozni. "Nyolc": az egészségügyi követelmény a szoba levegőjének egy órára történő változtatásának gyakoriságával. Egyszerűen fogalmazva, a ventilátornak szivattyúznia kell nyolc fürdőszobájának hangerejét. Aztán lesz tisztaság, szépség és nem penész.

Hogyan számoljuk ki a kötetet? Nagyon egyszerű - a helyiség hosszát, a szélességet, a mennyezet magasságát, a szaporodást és a kívánt számot kapjuk. Ezt nyolcszor megszorozzák, és a lehető legkisebb hatalommal rendelkezünk.

Egy példa! A városi szabványos fürdőszobában, 1,7x1,5x2,5m méretű, 8-as árfolyam mellett, a teljesítmény 51 köbméter óránként szükséges. Axiális ventilátorok 80 kockás kapacitással készülnek. Ez a motorháztető képes lesz a feladat megoldására, még akkor is, ha van. A centrifugális modell általában "hajt" 42-100 köbméter óránként.

4. Ventilátor kiválasztása a fürdőszobában zajszint mellett

Nyilvánvaló, hogy a burkolatok zajosak, de nem nagyon. Ha teljesen nyugodt akar lenni, vegyen axial modellt a Silent vonalból. Tervezésükben a motort a csendes blokkokra szerelik fel, amelyek a zaj és a rezgés "elfojtják". A "csendes" közül választhat egy olyan modellt, amelynek zajszintje akár 22 dB.

A centrifugális motorok hangosabbak, mert a turbina nyomást gyakorol a levegőre. De mérsékelten, akár egy számítógép hűvösebbek is. Nem akadályozza meg, hogy filmeket nézzen, zenét hallgasson vagy játsszon. Tehát a rajongó lesz a hátteret, ha be van kapcsolva a fürdőszobában.

Figyelem! A zaj másodlagos jellemző. A legfontosabb dolog az, hogy az elszívó a megfelelő levegőmennyiséget "üldözi" egy jó mikroklímához és illeszkedik a szellőztetéshez.

5. Melyik ventilátor a fürdőszobában vagy a WC-ben jobb - a további funkciók áttekintése

A modern technológia sokat tehet, és a rajongók felszabadulnak számos további funkcióval. A lista tartalmazza:

 • További érzékelők. Nedvességet mérnek vagy reagálnak a mozgásra.
 • Off időzítő Be van állítva a késleltetési idő, legalább 2 perc - maximum 30.
 • Világításjelző. A ventilátor futása közben világít.
 • Vezeték kapcsoló. A motorháztetőt a megfelelő időben bekapcsolhatja és kikapcsolhatja. Például zuhanyozás vagy fürdés közben. Ez azt jelenti, hogy amikor a fény a fürdőszobában megtörténik, a ventilátor nem indul el automatikusan.
 • Automata vakok. A csatorna ventilátor kikapcsolása után zárják le a szellőzőrácsot.
 • Zárószelep Fő feladata, hogy megakadályozza az idegen szagok bejutását a szellőző tengelyből.

Ügyfeleink szerint a leggyakrabban nedvességérzékelővel és időzítővel ellátott modelleket alkalmaznak. Egy visszacsapó szelep, amely megakadályozza a levegő áramlását a tengelyből vagy csatorna a ventilátorba, már a tervezés részévé vált. Nagyon ritkán, külön megvásárolható, és további lehetőségnek tekinthető.

6. Nedvességvédelem

A fürdőszobai ventilátorok 4-5 órán belül megnövelt nedvességvédelmet kapnak, a porvédelem pedig nulla és 3-4 lehet. Az útlevél felszerelése IP X4, 34, 44, 45 jelzést ad.

A jellemzőkkel, amiket kitaláltunk, most beszéljünk a tartományról.

Ventilátorok a fürdőszobában és WC-vel a 220pro.ru katalógusban

Üzletünkben népszerű háztartási ventilátorok ismert és népszerű márkái:

10 legjobb fürdőszobai rajongó

A növekvő páratartalom és a gyakori hőmérséklet-változások olyan tényezők, amelyek befolyásolják a koporsók megjelenését, a penész és a mikrobiális reprodukciót. Mindez akkor fordulhat elő, ha nem biztosítja a helyiség szellőzésének szükséges szintjét és minőségét.

Annak érdekében, hogy megkönnyítse a ventilátor kiválasztását a fürdőszobában, a TOP-legjobb modelleket biztosítjuk. A minősítés elkészítésekor figyelmet fordítottunk a fontos jellemzőkre: teljesítmény, zajszint, funkcionalitás, típus és formatervezés. És az ügyfél-véleményekre és szakértői tanácsokra is támaszkodott.

Silent-100 CHZ

A népszerű spanyol gyártó modellje megnyitja a minősítést. A ventillátor szenzoros rendszerrel van felszerelve és képes önállóan eldönteni, hogy mikor kell a fürdőszobája levegőztetni. Olyan módon tervezték, hogy hűségesen szolgáljon sokáig. Ez hozzájárul a csapágyak és a csendes blokkok jelenlétéhez, csökkentve a vibráció átvitelét a házhoz.

A modell nagyon alacsony zajszinttel rendelkezik, csak 27 dB. Ezért az eszköz telepítése nem okoz némi kellemetlenséget az idegen hangok jelenlétével kapcsolatban. Az eszköz egyedi kialakítása nem teszi lehetővé a szennyezett levegőt a szobába. A legnépszerűbb modell az árkategóriájában.

 • Intelligens eszköz;
 • időzítő és páratartalom érzékelő elérhetősége;
 • a munka tartóssága;
 • alacsony zajszint;
 • könnyű telepítés és működtetés;
 • kiváló teljesítmény;
 • többfunkciós;
 • a villamos energia gazdaságos fogyasztása;
 • bizonyított építési minőség;
 • stílusos design.
 • az elülső panel nincs felszerelve;
 • nehezen tisztítható;
 • meglehetősen drága.

Elicent E-Style 100 PRO

Gazdaságos és produktív modell. A cég híres minimalista kialakításáról és optimális funkciókról. Ez a készülék pontosan úgy lett kialakítva, mint egy modell a fürdőszobában. Tartalmaz egy permetvédő rendszer, amely javítja a termék tartósságát és hatékonyságát. A könnyű karbantartást egy eltávolítható előlap biztosítja, amely nem engedi, hogy a készülék gyorsan piszkos legyen.

A ventilátor úgy van kialakítva, hogy a lehető legkisebb energiafogyasztással képes a lehető legnagyobb hatékonyságot biztosítani a munka - a nedves levegő erős kiáramlása révén.

 • teljesítmény;
 • energiatakarékosság;
 • védő előlap;
 • tartós és megbízható ügy;
 • szép megjelenés;
 • jó minőségű visszacsapó szelep;
 • csendes működés;
 • szerény áron.
 • gondos telepítést igényel, a torzítások sok zajot kelthetnek.

Szellőztetés 100 Csendes

Egy másik meglehetősen olcsó és kiváló minőségű kipufogó ventilátor a fürdőszobában. Telepíthető a szellőző tengely vagy csatorna helyére. Ez hozzájárul a speciálisan tervezett rövidített csőhöz. Alacsony zajszint - 25 dB, szinte hallhatatlanul munka közben.

Szellőztetők A Kveyt sokáig szolgál - legalább 40 000 órát. Hosszú élettartamot biztosítanak a motor speciális csapágyai és a túlmelegedés elleni védelem.

 • gazdaságos energiafogyasztás;
 • alacsony zajszint;
 • kiváló teljesítmény;
 • nedvességvédelmi rendszer;
 • különleges "hosszú játék" csapágyak;
 • megbízhatóság;
 • a járókerék aerodinamikai kialakítása;
 • hosszú élettartam;
 • demokratikus érték.
 • a visszacsapó szelep nem túl szoros.

Electrolux EAF-150

Továbbra is a TOP nagy teljesítményű modell a svéd gyártótól. A készülék nagy teljesítménye 25 watt. Hatékonyan működik még egy nagyon nedves helyiségben is. Hatékonyan kezeli akár 320 cu. m / h

A vízálló ház biztosítja a készülék hosszú és produktív működését. Vevők is tetszenek a termék megjelenésének. Választhat az elülső panel több színe közül. Kiválaszthatja a belső tér színét.

 • teljesítmény;
 • nagy teljesítmény;
 • stílusos design;
 • több szín az előlapon;
 • megbízhatóság;
 • nagy területeken dolgozhat.
 • enyhén hangosabbak, mint más modellek;
 • nincs időzítő.

Cata CB-100 Plus

Ha még nem döntöttél, melyik ventilátor jobb a fürdőszobában, akkor figyeljen erre a modellre. Egy kis, de erős ventilátor gyorsan létrehozza a kívánt mikroklímát a szobában. Fel van szerelve kiváló minőségű túlmelegedés elleni védelemmel, ami azt jelenti, hogy elég hosszú lesz.

A kialakítás miatt a különböző hosszúságú csatornákhoz csatlakoztatható. Ennek teljesítménye kicsit változik. A csatlakozás külön kapcsoló, vagy egy közös hálózat segítségével történik a világítási rendszerrel.

 • kompakt méret;
 • kiváló teljesítmény;
 • túlmelegedés elleni védelem;
 • különböző telepítési módszerek;
 • egyszerű telepítés;
 • elfogadható költség.

ERA AURA 5

Költségvetési modell. Egyszerűen magyarázható - a hazai termelés. A készülék műszaki jellemzői nem nevezhetők kiemelkedőnek. Mindazonáltal optimálisak a legtöbb tipikus fürdőszobában: az elektromos eszköz 10 W, és egy óra alatt képes 180 köbméteres feldolgozásra. m / h Ezek a jellemzők lehetővé teszik a helyiség optimális páratartalmának fenntartását.

Egyszerű, de robusztus kialakítás. Beépített túlmelegedés elleni védelem. A ventilátor könnyű, kompakt és elfogadható jelekkel rendelkezik a "zajt". A készülék zajszintje 30 dB, ami nagyon jó a nagy teljesítmény mellett.

 • elfogadható költség;
 • a munka minősége;
 • tartós anyagból készült anyag;
 • sok pozitív visszacsatolás;
 • modern motor elegendő teljesítmény;
 • a munka megbízhatósága;
 • átlagos zajszám;
 • Hosszú garanciaidő.

Mm-100 motorok

A felülvizsgálat legcsendesebb rajongója. Munkája nem csak hatékony lesz, de nem bántja a lakókat túlzott zajjal, amelynek maximális sebessége mindössze 24 dB. Bulgária gyártója, jóllehet nem nagyon ismert, már régóta jól ismert a piacon.

A ventilátor jellemzője, hogy nagyon magas hőmérsékleten, akár 100 fokig működik. Telepíthető a gőzkabinban, a termálfürdőben és az úszómedencékben, az otthoni szaunákban és más magas hőmérsékletű és páratartalmú területeken.

 • nagyon csendes;
 • magas hőmérsékleten dolgozhat;
 • könnyű telepítés;
 • kompakt méretű;
 • szép megjelenés;
 • kiváló minőségű összeszerelés.
 • nem túl nagy teljesítmény, csak 60 köbméter óránként.

Maico ECA 100 iPro

Ez a készülék első pillantásra, általában egy kicsit olyan, mint egy rajongó. Az elülső panelen nincsenek rácsok, a ventilátorlapátok szintén nem láthatók. Első pillantásra ez csak egy kis, szembetűnő, lapos és sima felület, amely nem vonzza a figyelmet. Kezdetben az előlap fehér, de ha úgy kívánja, könnyedén átdolgozhatja bármilyen színben, könnyen eltávolítható.

A készülék kiváló műszaki jellemzőkkel rendelkezik. Robbanásbiztosítást és programozható elektronikát biztosít. A kiváló minőségű csapágyak jelentősen növelik az élettartamot. Minden erényével, ez a rajongó "eszik" a hálózaton csak 6-8 watt.

 • kiváló teljesítmény;
 • legendás német minõség;
 • stílusos design;
 • a színes megoldás egyszerű megváltoztatásának képessége;
 • észrevétlen a belső térben;
 • alacsony fogyasztás;
 • jól átgondolt védelmi rendszer;
 • könnyű telepítés;
 • csendes munka;
 • megbízhatóság;
 • Hosszú garanciaidő.

Blauberg Quatro 100

A rajongó továbbra is felülvizsgálja, ami a "fejlett" modellek kategóriájába tartozik. Fel van szerelve egy időzítő és páratartalom érzékelő, alacsony energiafogyasztás, kettős szigetelési rendszerrel. A motor olyan járókerékkel rendelkezik, amely csökkentett zajszintet biztosít.

A készülék felszerelése lehet mind mennyezet, mind pedig fal. A visszacsapó szelep megakadályozza, hogy a kipufogó levegő belépjen a helyiségbe. Ezenkívül kizárja a hideg levegő visszafordítását a szellőztető csatornából. Egyébként, az előző modellhez hasonlóan, ez a ventilátor egy "siket" elülső panelrel is rendelkezik, amely bőséges lehetőséget nyújt a formatervezéshez.

 • jó hatalom;
 • csendes munka;
 • szoros visszacsapó szelep;
 • változó rögzítési rendszer;
 • számos lehetőség az előlapon;
 • energiahatékonyság;
 • munkahelyi biztonság;
 • Európai gyülekezés.

Standard 4ETF

A felülvizsgálatot egy nagyon érdekes modell végzi, automatikus munkamódszerrel. Ez elég termelékeny eszköz. Egy óra alatt 100 köbméter levegőbe kerül. A fényre érzékeny épület fénysorompójának köszönhetően. Érdekes módon az eszköz kétféleképpen működik: "fürdőszoba" és "WC". A kívánt kiválaszthatáshoz egyszerűen telepítse újra az időzítő fedélzetén lévő jumpert.

A "fürdőszobai" üzemmód azt jelenti, hogy az eszköz automatikusan bekapcsolódik, mihelyt a helyiségben lévő fény kialszik. A második mód, éppen ellenkezőleg, bekapcsolja a ventilátort, amint valaki belép a fürdőszobába, és bekapcsolja a fényt. A készülék automatikusan kikapcsolja az időzítő által beállított időt. Ez azt jelenti, hogy be kell állítania a szükséges beállításokat, ha soha nem kell aggódnia, hogy be- vagy kikapcsolja az eszközt.

 • automatikus vezérlés fényérzékeny elem segítségével;
 • többfunkciós;
 • jó teljesítmény;
 • egy időzítő;
 • két munka sebesség;
 • szép megjelenés;
 • nagy érték.
 • a telepítéshez szakértői segítségre van szükség.

következtetés

A megfelelő elszívóventilátor kiválasztásához számos paramétert figyelembe kell venni: a fürdőszoba mérete, a lakó lakóinak száma, a nyitott vagy zárt zuhany jelenléte és mások.

Reméljük, hogy a TOP-10 legjobb fürdőszobai rajongóink segítenek abban, hogy a megfelelő választás és mindig kellemes hangulat legyen otthonában. Jó vásárlás!

Válasszon egy ventilátort a fürdőszobában lévő elszívó számára: mit kell tenni, meg kell határoznia a készülék méretét és a piacon lévő legjobb modelleket

A lakótelepeknek a sokemeletes épületekben gyakran van egy olyan problémája, mint a mosdó a fürdőszobában. Ez a helyzet kedvezőtlen nemcsak a személy számára, hanem minden olyan anyag számára is, amellyel szemben a szobában van. A probléma megoldható egy egyszerű eszköz telepítésével.

A kipufogó ventilátor a fürdőszobában - egy olcsó eszköz, amely a légcserét kezdeményezi. Ezeknek az eszközöknek számos modellje létezik, amelyek közül egy megtalálható, amelynek műszaki leírása és kialakítása teljes mértékben megfelel a hely mikroklímájának követelményeinek.

Annyira fontos a kipufogó ventilátor a fürdőszobában?

A lakóépület projektje természetes szellőzést biztosít. E célból az épületek építését szellőzőcsatornák végzik, amelyek az elsőtől az utolsó emeletig külön vonalon haladnak keresztül, és a tetőn kívül vannak vezetve.

Ez a légcserés azonban gyakran nem elegendő. És a magas nedvességtartalmú helyiségekben felhalmozódik. Ez megakadályozza a penész és a gomba fejlődését az összes negatív következménnyel: a befejező anyagok megsemmisítésével, a gombaspirák telítettségével.

Kipufogóeszköz beszerelése nem feltétlenül szükséges. Ha a fürdőszobában van egy szellőzőnyílás és a nedves levegő gyorsan elhagyja a szobát, nincs gond. A ventilátor telepítése nem szükséges. Több esetben is szükség van.

 1. Ha a lakás egy olyan régióban található, ahol forró éghajlati viszonyok és főként szélcsendes időjárási viszonyok vannak. Ilyen körülmények között a természetes szellőzés nem hatékony.
 2. Hibás vontatás a szellőzőcsatorna szakasz helytelen kiszámítása vagy eltömődés / összeomlás miatt.
 3. A Windows és az ajtók tömítetten és megbízhatóan levágják a lakás belsejét a külső levegőből.
 4. Megnövekedett páratartalom a lakóhely szerinti régióban.
 5. A ház egy magas talajvízszintű telken épült, vagy egy nagy tározó közelében található, amelynek következtében a nedves levegő belép a lakásba.

A legtöbb esetben a kényszerített szellőzőberendezésre azért van szükség, mert a fejlesztő nem tudja a természetet.

Számítsa ki a készülék megfelelő átmérőjét

Tudja meg, milyen eszközre van szükség a kiváló minőségű légcsere érdekében. Ehhez következetesen több számítást kell végrehajtania.

 1. Határozza meg, mennyi levegő van egy adott helyiségben. Ehhez mérje vagy megtudja más módon a hely geometriai paramétereit: hosszúság, szélesség, magasság. Szorozzuk meg mindazokat az adatokat, és szerezzük be a kötetet. Ha a munka nem egész szám, keresse fel.
 2. Ezután emlékezzen arra, hogy az SNiP szerint a fürdőszobákban és fürdőszobákban lévő levegőt 6-8 alkalommal óránként teljesen frissíteni kell. Ha nem több, mint három ember használja az épületet, elegendő egy 6-szoros csere. Ha 4 vagy több bérlő él a lakásban, 8-szoros légcserét igényel.
 3. Szorozzuk meg az 1. igénypont szerinti légmennyiséget a csere kívánt gyakoriságával. Szerezd meg a kipufogó eszköz kívánt teljesítményének megfelelő számot. A többemeletes épületekben átlagosan 95-100 m 3 / h kapacitású berendezések szükségesek.

Szellőztető elem kiválasztásának kritériumai

A teljesítmény mellett a kipufogórendszereknek más, ugyanolyan fontos technikai specifikációi is vannak, amelyeket figyelembe kell vennie a kiválasztás során.

 1. Zajszint. Működés közben minden kipufogó eszköz a pengék és a motor által létrehozott zajokat bocsátja ki. Ahhoz, hogy kényelmesen érezze magát, amikor a ventilátor működik, az általa előállított zajszintnek 35-40 dB-nek kell lennie. A másik irányba megy: csendes ventilátor telepítése a kipufogógázban a fürdőszobában. Ezek az eszközök drágábbak, de komfortot nyújtanak.

 • Biztonság. Ventilátor - olyan eszköz, amely a hálózaton működik. A magas páratartalmú helyiségekben ez megteremti a rövidzárlat veszélyét. A kis fürdőszobában végzett vízkezelés során a fröccsenés bejuthat a külső panelbe és a benne lévő lyukakon keresztül a készülék motorjába.

  Ez tele van vészhelyzetekkel. A kockázat minimalizálása érdekében az eszköz kiválasztásakor figyeljen a biztonsági osztályra. Legalább IP44-nek kell lennie. Hasonló követelmény a fürdőszobában elhelyezett elosztókhoz és kapcsolókhoz.

  A modern kipufogóeszközök a lehető leghasznosabbak lehetnek a tulajdonosuk számára. Az eszközök funkcionalitását további opciók bővítik.

  • Teljesítményszabályozó. Az áramszabályozó jelenléte lehetővé teszi, hogy a helyiségnek megfelelően állítsa be a levegőt. Ezenkívül csökkenti az energiafogyasztást.
  • Légnedvesség érzékelő. Az ilyen érzékelőkkel rendelkező eszközök automatikusan bekapcsolódhatnak, ha a tulajdonos által meghatározott küszöbértéket elérik. Így a légcsere folyamata teljesen automatizált lesz.

  Az eszközök kategóriájának megnevezésével megértheti, hol lehet telepíteni. A falra szerelt eszközöknek csak egy hátrányuk van: a falfelület hátterében állnak. A mennyezet be van építve a gipszkartonba és a feszített mennyezetbe, stílusos kivitelben. Süllyesztett kényelmes, mert az első műszerfal a fal síkjában található.

  A fürdőszobai rajongók legjobb modelljei

  A kipufogócsövek használatának gyakorlata feltárta azokat a legsikeresebb modelleket, amelyek nagyszámú pozitív visszajelzéssel rendelkeznek a fogyasztók részéről. A kiválasztás során hivatkozhat erre a listára, és alapja alapján elkészíti az eszközre vonatkozó követelmények listáját.

  A spanyol SolerPalau kipufogó berendezés megbízhatónak és tartósnak bizonyult. Ez nem olcsó eszköz, de képes egy bizonyos üzemmód szerint ellenőrizni a páratartalom és a munka mértékét. Ebből a célból van egy légnedvesség-érzékelő és egy időzítő. És ezek nem minden előnyök.

  A ventilátor előlapján nincsenek szokásos rácsok. A levegőt az oldalsó réseken keresztül vonják be. Beépítés után a központi rész a késekkel elegáns burkolattal záródik. Ez nemcsak megakadályozza a fröccsenések bejutását a testbe, hanem javítja a helyiség esztétikáját is. Az átlagos ára 6230 rubel.

  Modell specifikációk:

  • termelékenység - 95 m 3 / h;
  • áramfogyasztás - 8 W;
  • zajszint - 27 dB;
  • beépítési átmérő: -100 mm.
 • VENTS 100 Quay

  Az egyik legnépszerűbb modell. A népszerűség oka nem csak az alacsony ár, hanem az eszköz funkcionalitása és kialakítása is. Ennek egyik előnye egy megbízható, 40 000 órás folyamatos üzemre tervezett csapágyazású motor. A rövidített csőnek köszönhetően ez a modell kényelmes szűk szellőztető csatornákba történő beépítésre alkalmas. Védelem a túlmelegedés ellen. Az átlagár 1300 rubel.

  • termelékenység - 97 m 3 / h;
  • áramfogyasztás - 7,5 watt;
  • zajszint - 25 dB;
  • beépítési átmérő: -100 mm.

  Electrolux Premium EAF-150

  A modell érdekes a látványos dizájn és a teljesítmény minősége szempontjából. Tágas fürdőszobákhoz alkalmas. Ezt az eszközt nem lehet csendesnek nevezni, de a mutatók a normál tartományon belül vannak. Ezért a kipufogó berendezés működése nem okoz kényelmetlenséget. A gyártó három lehetőséget kínál az elülső panel számára, a fröccsenés ellen védett kivitelben. Az esetnek van egy működőképessége és a készülék leállítása. Az átlagos ára 2200 rubel.

  • termelékenység - 320 m 3 / h;
  • áramfogyasztás - 9,5 W;
  • zajszint - 35 dB;
  • beépítési átmérő -150 mm.
 • radiális

  A sugárirányú ventilátorok gazdaságosak és hatékonyak. Az ilyen típusú készülék számos elemet tartalmaz:

  • motor;
  • tárcsa lapátokkal;
  • hub;
  • spirális burkolat.

  A működés elve a következő:

  • levegő jut be a bemenetbe;
  • a kerékkel a pengékkel meghúzva, spirálházban forgatva;
  • a szellőzőcsatorna centrifugális erő hatására mozog.

  A legelőnyösebb ventilátorok lapátokkal, amelyek a kifolyó irányában hajlottak. Az ilyen eszközök hatékonyabban működnek és 20% -kal kevesebb villamos energiát fogyasztanak. A teljesítményt javítja az a tény, hogy a burkolat mindkét oldaláról levegőt vonnak be. Ez lehetővé teszi a légtömegek áramlási sebességének növelését. Az ilyen típusú készülékek megkülönböztető jellemzői a kompakt méret és az alacsony zajszint.

  • ELICENT E-STYLE 100 PRO

  Elegáns és megbízható beépített ventilátor. Annak elkerülése érdekében, hogy a szellőztető csatornából származó szagok és por belépjenek a fürdőszobába, egy visszacsapó szeleppel van felszerelve. Az esetnek működési és kikapcsolási jelzője van. Gyártó - spanyol ELICENT cég. Az átlagár 1390 rubel.

  • termelékenység - 95 m 3 / h;
  • áramfogyasztás - 14 W;
  • zajszint - 32 dB;
  • beépítési átmérő -98 mm.
 • Mm-100 motorok

  A kipufogó berendezés mennyezeti modellje, ultrathin. Megváltozik stílusos kivitelben, az ellennyomás szeleppel kiegészül. Az alacsony zajszintet zárt típusú radiális golyóscsapágy biztosítja. Az átlagos ára 2100 rubel.

  • termelékenység - 60 m 3 / h;
  • áramfogyasztás - 6 W;
  • zajszint - 25 dB;
  • szerelési átmérő - 100 mm.

  centrifugális

  Ezek radiális rajongók alfajai, mivel a centrifugális erők hatására működnek. Az ilyen típusú kipufogóeszközök különböző típusai a következő paraméterekben eltérhetnek:

  • a légáramlás mozgásának iránya (egyirányú és kétirányú szívás);
  • a beömlő és a kimeneti nyomás;
  • a kerék forgásirányában a késekkel (jobbra és balra).

  A centrifugális készülékek két részből állnak: egy burkolat és egy turbina egy cochlea. Összetett konstrukciójuknak köszönhetően akár 10 cm vastag is lehet, ez a ventilátor a magas és közepes árkategóriába tartozik.

  Fel lehet szerelni függőleges vagy vízszintes felületeken. Egyfázisú, kétfokozatú motorral felszerelt, túlterhelésvédelemmel rendelkezik. A járókerék kettős burkolattal van felszerelve. Van egy beépített visszacsapó szelep. A telepítéskor válassza ki azt a sebességet, amelyen a motorház működni fog. A kapcsoláshoz kétgombos kapcsoló szükséges. Az átlagár 7780 rubel.

  • termelékenység - 50/110 m 3 / h;
  • energiafogyasztás - 12/24 W;
  • zajszint - 30/41 dB;
  • szerelési átmérő - 100 mm.

  Vort Quadro Micro 100

  Vízszintes vagy függőleges helyzetbe szerelve. Visszacsapó szeleppel és 2-fokozatú motorral szerelve. Az elülső panel mögött egy szűrő eltávolítható és tisztítható. A test nagy szilárdságú műanyagból készül. A csomag tartalmaz szűrőt és kötőelem-készletet. Az átlagár 5570 rubel.

  • termelékenység - 65/900 m 3 / h;
  • áramfogyasztás - 20/28 W;
  • zajszint - 32/39 dB;
  • szerelési átmérő - 100 mm.
 • Tető rajongók

  A tetőventilátorok közvetlenül a tetőre vannak felszerelve, a szellőzőcsatorna kimenetén. Ezeknek az eszközöknek az alapelve a tervezéstől függ. Ebben a tekintetben kétféle tetőventilátor létezik: axiális vagy centrifugális. Az első esetben a bejövő levegő a központi tengely mentén mozog, a másodikban a burkolatba kerül a beömlő és a kimenet közötti nyomáskülönbség miatt.

  A tetőventilátor több elemből áll:

  • szellőzőcsatornák;
  • elektromos motor;
  • olyan eszközök, amelyek csökkentik a rezgést.

  Úgy tervezték, hogy a légcsatorna rendszeréből kivezető levegő legyen. A testet egy réteg időjárásálló epoxi festék borítja, a járókerék rácsos védett. A szellőzőcsatornába szerelhető és 4 csavarral rögzítve. Egyfázisú motorral és indító kondenzátorral szerelve. A levegőt vonzza és vízszintes síkban szétoszlik. Ezenkívül megvásárolhat egy áramszabályozót is. Az átlagár 13 ezer rubel.

  A test külső részét korróziógátló festék borítja, a járókerékhez való hozzáférést egy grillező blokkolja. A készülék háromfázisú motorral van felszerelve. A rakodólemez egy olyan lemez, amelyben lyukak vannak a csavarok felszereléséhez. Továbbá vásárolt megerősített szerelőkeretet és áramszabályozót. Az átlagár 30 ezer rubel.

  A régi ventilátor eltávolítása

  A fürdőszobában lévő szellőzőcsatornába szerelt összes kipufogó berendezés gyorsan eltávolítható és felszerelhető. A régi ventilátor szétszereléséhez hajtsa végre néhány egyszerű lépést.

  1. Kapcsolja ki a fürdőszobában a villamos energiát.
  2. A készülék előlapja csavarokkal, folyékony körmökkel vagy szilikonokkal lehet a falhoz rögzíteni. Az első lépés a panel eltávolítása a felületről bármilyen kényelmesen. Ha csavar, csavarhúzóval csavarja ki őket. Ha ragasztót vagy szilikont vágnak éles vékony késsel a perem körül.

 • Távolítsa el a szigetelést, és húzza ki a kábeleket a műszerhuzalokból.
 • Vegye ki a ventilátorházat a szerelőcsőből.
 • Ha a szellőzőcsatorna egy másik készüléket szerel be, akkor a telepítőcsövet újra kell cserélni vagy kicserélni.

  Új eszköz telepítése

  A kipufogórendszerek sok modellje felszerelési csővel van ellátva, amely be van helyezve a készülék fúvókájába. Ha nincs ilyen cső, használjon műanyag csöveket. Tevékenységek sorrendje:

  • egy csövet helyeznek be a szellőzőnyílásba, és a tér és a csatorna falai közötti helyet felerősítő hab vagy gipszhabarcs töltik fel;
  • helyezze be a készüléket a csőbe;
  • igazítsa függőlegesen és vízszintesen, ellenőrizze a cső helyességét a szellőzőcsatornában;
  • rögzítse a készüléket a falhoz a választott módon: csavarokra, ragasztóra vagy szilikonra.

  Nincs semmi nehéz önállóan kiszámítani a fürdőszobához szükséges elektromos teljesítményt és kiválasztani a legmegfelelőbb eszközt. A javasolt utasítások alapján ugyanolyan egyszerűen telepíthető.

  A ventilátor teljesítménye a fürdőszobában?

  A 10. emeleten található P-44-ben 1,8x1,8m-es fürdőszoba található. Mosás közben tükrözi a ködöt, és a falakon kondenzáció alakul ki. Milyen teljesítményt kell a rajongónak megakadályozni, hogy ez megtörténjen, feltéve, hogy a kínálat bármilyen teljesítményt nyújt?

  Úgy gondolom, hogy egy 100 köbméteres mérettől normálnak kell lennie (a kockák szobájának mennyisége 10, így 10-szeres légcserével is fagyaszthatsz).

  2Alexander Ro
  Köszönöm! Érdemes megragadni a 150-200 fontot?

  Szükséges a lehető legnagyobb járókerék átmérője. És fontold meg a sebességet.

  Ez alkalmat ad arra, hogy kísérletileg minimális zajszintet érjünk el elegendő teljesítmény mellett.

  Ideális esetben (IMHO) a Silent sorozat megfelelő "SP" ventilátor (SolerPalau) és "natív" sebességvezérlője. Személy szerint, ahelyett, hogy egy szabályozó, csak csatlakoztattam egy kondenzátort.

  Van egy csendes, 100 mm átmérőjű és 95 köbméteres kapacitás óránként. Csendes és elég.

  2Alexander Ro
  A szakemberek szerint a beállítás általában csak a 200-300W-os ventilátorokon működik. Kevésbé erőteljesek alacsonyabb sebességgel, sőt, sípolnak is, a teljesítmény pedig élesen csökken.
  Megfelelően értem, hogy a ventilátorok minden ellenőrző szelepe oly módon működik, hogy amikor a ventilátor nem működik - a szelep zárva van, akkor az áramlási erő megnyitja?

  Georg III írta:
  Megfelelően értem, hogy a ventilátorok minden ellenőrző szelepe oly módon működik, hogy amikor a ventilátor nem működik - a szelep zárva van, akkor az áramlási erő megnyitja?

  De most szörnyen szeretném felvenni a Silent200-ot 185m.kub.ch-ra. Fürdőszoba mérete 7,5 köbméter. Így a lakásból mindent belevetett a fürdőszobába, és a levegő mindig friss volt (egyszobás lakás) és a fürdőszobában, hogy ne legyen nedvesség. Vagy én is hideg leszek?

  2Samostroy
  Te, legfontosabb, ne felejtsd el biztosítani a levegő áramlását az ablakokon keresztül. Ellenkező esetben az ajtó áthaladása és a konyhai szellőztető csatornán keresztül szívja be az ajtót. Itt és ott a friss levegő frissessége nagyon kétséges.

  Igen, zavarban voltam az üzenet egy másik szálon egy erős rajongó miatt:

  „Brueghel
  600 álláshely
  Tula
  Az ezer és fél köbméteres ventilátor, még önmagában is teljesen hallgatólagosan, aerodinamikusan zajlik a lakás minden repedése során, ami alig lehet ott lenni. Ne lépje túl az adott szobahőmérsékletre vonatkozó ajánlott teljesítményértékeket. "

  Megnéztem a ventilátor teljesítménytábláját (a Maxidomban) - az én 7.5 köbméteres fürdőmnél a Silk 100 szökőkút egyszer illeszkedik. És valamit akarok valamivel.
  De a következő Silent200 körülbelül 180 köbméter óránként. Valószínűleg sokat

  2Samostroy
  Hajtott. A konyhában levő kaputól nincs zaj a résekben. Valódi 520 kocka van (mértük).

  bc ---- írta:
  Valódi 520 kocka van (mértük).

  Uh. Túlságosan félénk kérdezni - hogyan?

  A ventilátor nem egy nagynyomású dugattyús szivattyú, így mind írásban, mind munka közben megtörik a csővezetékeket.
  Nem szivattyúztatsz be a szellőzőnyílásba, hanem olyan kipufogócsőbe, amely esetleg nem működik megfelelően, beleértve a visszirányú tolóerőt is (a bányában lévő nyomás nagyobb, mint a lakásban)
  Vagyis, ha olyan ventilátort adsz, amely a "gömb alakú ló vákuumában" óránként 100 köbmétert ad az Ön fürdőszobájához, akkor a legjobb esetben csak a swingnek kell lennie, amint azt a ház dokumentációjában (például 50 kockák), de valójában még nulla teljesítményű is lehet a tetőn leeső szeméttel.
  Azonban a villanyáram-ventilátor a lehető legteljesebb mértékben dolgozik, és más tehetetlenségi módokra dolgozik. Alapjában véve természetesen a hő, de az őrlési hangzásban is, nem képes szivárogni a levegő a pengék mögött.
  Összesen:

  • Alapvetően lehetetlen megjósolni és kiszámítani a ventilátorhoz szükséges AC teljesítményt az Ön konkrét esetére előre elkészített teljesítmény esetén
  • lehetetlen döntéseket hozni neked zaj / zaj.

  Helyezzen 100 kockát, mivel a többi használhatatlan és felesleges. de nem kevesebb. És csökkenteni kell a feszültségcsökkentés módját.

  Például ezt választottam - bekapcsoltam a ventilátort a WC-ben és a fürdőben egymás után, azaz mindegyikből 110 volt.