Legfontosabb > Csapok

A csatornacsövek következtetései a fürdőszobai berendezések csatlakoztatásához

A korábbi cikkekben megvizsgáltuk azokat a szabályokat, amelyeket a vízvezeték-szerelés során követni kell. Most kitaláljuk, hogy meg kell felelnie a szennyvízcsövek következtetéseinek méretére.

A fürdők és zuhanyozók felszerelésének méretei

A zuhanykabin és kád a csatornahálózathoz csatlakozik speciálisan kialakított hullámossággal és 50 mm átmérőjű csövekkel vagy csövekkel (lásd az alábbi fotót). Az 50 mm átmérőjű cső faláról való kivonás szintje 60 mm legyen (a padlólap szintjétől a cső tengelyétől):

Ha ez a távolság magasabb, akkor a fürdőnek dobogóra kell gondoskodnia.

Egyébként az összes javítási tevékenység sorrendje a fürdő típusától függ. Ha a fürdő rendes, akkor először önmagában telepíti (részletek öntöttvas, akril vagy acél fürdőkádakról), majd a szoba csempézett. Ha a fürdő egy hidromasszázs eszközzel, akkor mindent megteszünk a másik oldalon: a fürdő utolsó telepítése.

Méretek mosogatók és mosdók beépítésére

A mosdó (vagy konyhai mosogató) felszereléséhez a szennyvízelvezető rendszer magasságának (csőcsatlakozás a falról) 530... 550 mm legyen a tiszta padló szintjétől a cső tengelyétől:

A konyhai mosogató nélküli csévélővel 300... 450 mm.

A konyhai mosogatóval csiszolóval - 300... 400 mm.

Még egyszer figyelmet fordítok: a felett és alatt minden távolság a kész padló szintjétől a cső tengelyig terjed.

Méretek WC-tálak felszereléséhez

A WC-tál esetében a távolság a kész padlószinttől a 180... 190 mm-es cső tengelyig terjed (a modelltől függően):

WC-csésze függesztett - 220... 240 mm.

A mosógép és a mosogatógép csatlakozás méretei

A szennyvíz mosáshoz és mosogatógéphez való csatlakoztatáshoz - 600... 700 mm. Ezeknek a gépeknek a méretével kapcsolatos részletek továbbra is megtalálhatók a "mosógép" és a "mosogatógép" telepítéséről szóló cikkben.

A szabványos vízvezeték-berendezések csatlakoztatásának méretei

Megmagyarázom: a fenti értékek gyakoriak, standardok, de a gyártók és a modellek jelenlegi sokféleségére tekintettel minden egyes esetben külön-külön kell megközelíteni.

Ha valamilyen új, exkluzív vízvezeték-felszerelést kíván telepíteni, először nézze meg a berendezés műszaki térképét és a méretek csatlakoztatását a berendezéshez. Ezt meg kell tenni a víz és a szennyvízcsatornák vízellátása előtt, hogy ne kelljen újratölteni, ezért jobb, ha megvásárolja a kívánt vízvezetékberendezést (ha van raktárhely).

Hány fürdőszoba van?

Hány fürdőszobára van szüksége? Ha egy szabad elrendezésű lakásról beszélünk, akkor először objektív módon értékelnünk kell a tér dimenzióit, valamint azokat a felszállók elhelyezkedését, amelyekhez az összes egészségügyi berendezés kötődik. Ideális esetben két különálló fürdőszobát - a vendéget és a mestert - kell felszerelni (újra, ha a hely engedélyezi). A vendég csak WC és mosdó lesz.

Természetesen a tipikus elrendezésű házakban lakók nem rendelkeznek több egészségügyi felszereléssel, ezért csak a következő kérdést kell eldöntenie: szükséges-e a fürdő átépítésével foglalkozni, vagy elegendő-e korlátozni az egészségügyi berendezések és kozmetikai javítások cseréjét?

Az egészségügyi berendezések telepítéséről szóló cikkekben sokkal több információ található a telepítési dimenziókról, a fenti szövegben pedig "vázolt" linkeket találtam a releváns témákhoz. A következő cikkben egy kicsit többet a saját vízvezeték beszereléséről a vízellátás és a szennyvízelvezetés kialakításának fényében. Különösen a fürdőszobában található elektromos csatlakozókon.

A vízvezeték-berendezések telepítésének szabályainak betartása a ház elrendezésében alkalmazandó szabványokkal összhangban

Az otthoni vízvezeték-tevékenység háromféleképpen osztható meg:

 • Az aktuális javítással kapcsolatos munkák, például csepegtetõ keverõ javítása vagy az eltömõdés eltávolítása a zuhanykabinban;
 • Csövek vagy törött berendezések cseréjével foglalkozik;
 • Új vízvezeték és csővezeték kommunikáció telepítése.

A vízvezetékek jelenlegi javítását semmilyen szabályozás vagy szabvány nem szabályozza. Azonban szabályokat cső cseréje vagy telepítése, új vízvezeték szükségszerűen a koordináció szükségességét az érintett szervezetekkel, amely megköveteli a szigorú szabályok betartását a létesítmény egészségügyi eszközök alkalmazható szabványoknak megfelelően.

A bürokraták motivációja egyszerű és világos:

 • A mérnöki hálózatok átadását és a vízvezeték-szerelés új helyszínre történő felszívását nevezik újraépítésnek, ami megváltoztathatja a helyiségek konfigurációját és méretét, ami megváltoztatja a lakás műszaki útlevelét;
 • A vízvezeték átszállítása szintén átépítés.

Természetesen könnyebb mindent megtenni a törvény betűjében, akkor a lakás műszaki dokumentációjának kialakítása nem okoz problémákat.

Általános követelmények és ajánlások az egészségügyi berendezések elhelyezésére

A fürdőszobák, zuhanyzók, mosdók és mosdók, WC-k és bidék, szelepek és csapok széles választékát kínálják az egészségügyi berendezések modern piacának. Annak ellenére, hogy a készülékek sokfélesége a funkcionalitás és a munkamódszerek módszerei tekintetében a háztartási egészségügyi berendezések és a csővezeték kommunikációjának összekapcsolására szolgáló módszerek teljesen egységesek és a GOST és az SNiP követelményei "engedelmeskednek".

A főbb követelmények és ajánlások a következő dokumentumokban találhatók:

 • SNiP 2.08.01-89 * "Lakóépületek";
 • SNiP 2.04.05-91 * "Fűtés, szellőzés és légkondicionálás";
 • SNiP 3.05.01-85 "Belső egészségügyi és műszaki rendszerek";
 • SNiP 2.04.01-85 * Épületek belső vízellátása és csatornázása.

A fürdőszobák, zuhanyzók, mosdók és mosdók, WC-k és bidék, szelepek és csapok széles választékát kínálják az egészségügyi berendezések modern piacának. Annak ellenére, hogy a készülékek sokfélesége a funkcionalitás és a munkamódszerek módszerei tekintetében a háztartási egészségügyi berendezések és a csővezeték kommunikációjának összekapcsolására szolgáló módszerek teljesen egységesek és a GOST és az SNiP követelményei "engedelmeskednek".

A háztartási vízvezetékeket a mérnöki kommunikáció telepítése után ajánlott telepíteni a helyiség befejezése előtt. Az eszközök felszereléséhez szükséges vízvezetékeknek vízcsatlakozással kell végződniük, amelyek a lakás vízellátó rendszerének kötelező jellemzői. A vízcsatlakozók speciálisan mereven vannak rögzítve, hogy megvédjék a vízellátó rendszert a csatlakoztatott háztartási vízvezeték-berendezések működéséből eredő rezgési hatásoktól.

A forró és hideg vízhez tartozó aljzat kimenetének tengelyei közötti távolságot szigorúan 15 cm-re kell beállítani.

Az aljzatok helyett négyzetek, pólók, csatlakozók vagy kollektorok használhatók csaptelepek vagy egyéb csapok csatlakoztatásához.

Tovább általános követelmény telepítése vízvezeték szerelvények, hogy szabad hozzáférést biztosítanak a berendezés, amely meghatározza a méreteit Snips szabad hely körül minden eszköz típusát (kád, mosdó, stb.)

A magasság az elhelyezés Szaniter szabályozzák Sec. 3.11 és para. 3,15 nyissz 3.05.01-85 „Belső egészségügyi rendszerekben”, és csőszerelvény berendezésekre összhangban szereltek para. 10,5 nyissz 2.04.01-85 * „A hazai vízellátás és szennyvíz épületek.

Nagyon fontos, hogy az egészségügyi berendezések ajánlott elhelyezését a szennyvízcsatornától 3 m-nél távolabbi távolságra, míg a WC-ben ez a határ nem haladhatja meg az 1 métert.

A fürdőszoba felszerelésének felszerelési követelményei

Egészen a közelmúltig az egyetlen fürdőszoba a fürdőszobában kis öntöttvas fürdő volt. A fürdőszobában zuhanykabinok és hidroboxok vannak beépítve, az automatikus mosógépek a fürdőszobai kommunikációhoz kapcsolódnak, és a tekercselő törülközőt a fürdőszoba falaira helyezzük. A múlt században elfogadott SNiP-k normái azonban nem változtak:

 • A fürdőkád vagy zuhanyzó előtt elhelyezett szabad terület legalább 70 cm (SNiP 2.08.01-89 "Lakóépületek");
 • A mosdó és a kád vagy a zuhany közötti távolságnak legalább 30 cm-nek kell lennie;
 • A mosdókagyló előtt 70 cm széles és 110 cm hosszú hely legyen;
 • A zuhanycsapok 120 cm magasságban vannak felszerelve;
 • A zuhanyzó öntözése a legkényelmesebb 210-225 cm magasságban;
 • A beépített fürdő magassága 60 cm a fedélzet tetejéig;
 • A mosogató vagy mosogató magassága - 85 cm a tábla tetejére.

Az ábra mutatja az optimális méreteket a mosdó beépítéséhez a fürdőszobában.

A fürdőszobai szaniter berendezések felszerelésének követelményei

A WC-vel és bidével szemben lévő fürdőszobához hasonlóan legalább 60 cm szabad területet és 25 cm-es helyet kell elhelyezni mindkét oldalon. A WC és a bidé közötti távolság legalább 25 cm.

A mosdó nélküli fedél magassága 38-41 cm a padlóról, 60-65 cm hosszúsággal

A javasolt egészségügyi termékek sokfélesége, amelyet a gyártók saját belső szabványaik szerint állítanak elő, az irrelevánsnak tartja a megadott méretek tiszteletben tartását. Azonban senki sem szüntette meg a szabványok követelményeit, ezért az átépítési jóváhagyást kizárólag a meglévő szabványok vezérlik.

Összehasonlító táblázat a San. -Tech. eszközök - SNiP és európai szabványok

Mikor tűnt fel WC-papír Oroszországban?

Úgy tűnik számunkra, hogy érdeklődni fog az országunkban a WC-papír előállításának története. Itt található a TheQuestion projekt részeként közzétett információ:

"A Szovjetunióban a WC-papír gyártása csak 1968-ban kezdődött, amikor két brit papírgyártó gépet szereltek be a Syassky Pulp and Paper Millbe (Leningrad Régió). A bevezetés 1969. november 3-án zajlott le, de az első higiéniai termékek tétele nulla érdeklődést támaszt a fogyasztóktól: a szovjet állampolgárok egyszerűen nem tudták, hogy mire szolgáltak. Csak egy nagyszabású reklámkampány után (klipek a Syasky kombájn WC-papírjairól a mozik ülései felé fordultak) igazi boom indult. A Szovjetunióban az egész világon ismerős személyes higiéniai eszközök azonnal hiánycsökkenéssé váltak, és a nyolcvanas évekig csak hosszú sorban állhattak. "

Tehát viszonylag nemrégiben jelent meg a WC-tekercs tartójának szükségessége.

Az egészségügyi berendezések és készülékek elhelyezésére vonatkozó előírások

Javasoljuk, hogy ezt a témát CSAK PARAMÉTEREKRE és DIMENZIÓKHOZ adjuk hozzá az egészségügyi berendezések telepítéséhez, a víz magasságához, a különböző berendezések szennyvízelvezetéséhez, valamint a víztartók és csatornák különböző méreteihez, méreteihez és műszaki rajzaihoz.

Cikk "Az első lépések a jövőbeli kényelemért" Fürdő és zuhanyzó.

Annak érdekében, hogy a vízvezeték-berendezések használata ne okozzon kellemetlenséget, minden berendezéshez szabadon hozzáférést kell biztosítani, mivel minden egyes tétel közelében szabad helyet biztosított. A fürdőkád vagy a zuhany előtt legalább 20 cm-es helyiség legyen (így a vízkezelés után kényelmesen kijutni és törölközőt használni). A fürdőt általában egy falhoz közel helyezik el, bár ha a hely lehetővé teszi, és a szükséges kommunikáció egy változata létezik, a szoba közepén is lehet. A helytakarékosság érdekében ajánlott sarokkád használata. A zuhanycsapok 1,2 m magasságban vannak felszerelve, és a zuhanyhálók - 2,1-2,25 m (a rács aljától a serpenyő aljától). A törölközőállványokat úgy kell elhelyezni, hogy könnyen megközelíthetők legyenek a fürdőkádból vagy a zuhanyzóból. Ha van egy ablaka a helyiségben, akkor a fürdőt legalább 1,3 m-re kell elhelyezni a küszöbszint alatt, és ajánlatos a padlót csempével csempézni és a kondenzvíz elvezetését biztosítani. Ebben az esetben a tükör az ablak jobb oldalán vagy annak alján található.

SNiP 2.08.01-89 * "Lakóépületek" meghatározza a fürdőszoba minimális méreteit - legalább 0,8 m széles és 1,2 m hosszú. Legalább 60 cm szabad hely legyen a mosdó és a bidé előtt, és legalább 40 cm-re a WC-k mindegyik oldalán. Ha ezek a szaniterek a közelben vannak, akkor ezek közötti távolság kissé csökkenthető (mivel valószínűleg nem egyszerre használják). A WC-tál átlagos mérete 60-65 cm, szokásos az öblítőtartályok felszerelése az "angol" WC-csészék modelljében 1,8 m magasságig (a tartály aljától).

A mosogató előtt lévő tér 70 cm széles és 110 cm hosszú legyen (így két ember szabadon állhat előtte). Ha a fürdőszobában két mosdókagyló van, akkor a keverő tengelye közötti távolságnak legalább 90 cm-nek kell lennie, ugyanakkor tudnia kell, hogy az 1.2 m-nél szélesebb dupla modellek egyidejűleg kényelmetlenek. Jobb két különálló mosogatószerkezetet elhelyezni - egy törülközőtartónál és az oldalsó asztalnál, vagy az asztalnál a mosdók és a törülközőtartók között. A vízcsap telepítésének optimális magassága a padlószinttől 80 cm (egyedi mosogatós mosogatókhoz) és 85 cm (ha van egy közös keverő, hosszú káddal a mosdó és a fürdő számára). A mosogató feletti tükör, polc vagy szekrény a kényelem érdekében a padlóról 135 cm magasságban van rögzítve. Ebben az esetben a tükör legmagasabb magassága 45 cm, azonban ezeket a számokat átlagolták, a szekrények, tükrök és egyéb kiegészítők beszerelési helyét úgy kell megválasztani, hogy figyelembe vegyék a fürdőszobát használó családtagok növekedését.

Az egészségügyi berendezések helyszínére vonatkozó szabályok minden európai országban meglehetősen hasonlóak. Például a DIN 18017 német szabvány szerint a tiszta padló szintjétől 80-82 cm magasságú mosdót kell beépíteni. A SNiP 3.05.01-85 "belső egészségügyi rendszerei" a lakóépületekben lévő mosdókagyló magasságát azonos módon határozza meg. Az Amerikai Konyhák és Fürdők Országos Szövetsége (NKBA) által kidolgozott amerikai szabványok kissé eltérnek az Európában elfoglalt helyektől, és hüvelykben mérve (1 ½ 25,4 mm). Tehát az USA-ban 30-32 cm-es magasságban, a tükörben - legfeljebb 40-es magasságban - telepítik a mosogatókat? (a padlóról az alsó élre). A fürdőszoba szélessége a WC középső tengelyétől a falig 18 °, a fürdőszoba előtti minimális helynek legalább 30 °, és a zuhany előtt - 36? A keverő magasságának rögzítése zuhanyhoz - 38-48?. Az ázsiai országokban az egészségügyi berendezések felszerelésére vonatkozó előírások viszont sokkal kisebb számmal működnek, ami teljes mértékben összhangban áll a lakosság antropometriai paramétereivel. Forrás IVD magazin "> Egy tálcával és egy káddal ellátott zuhanykabin esetében az 50 mm-es csatorna kimeneti szintje 60 mm-rel (a padlólap szintjétől a cső tengelyéhez viszonyítva) meghaladja ezt az értéket, minden fölött a dobogó magassága A mosdó = 530-550mm Vattacsésze hozzáadásával = 180-190mm (a modelltől függően) Vécécsésze felfüggesztett = 220-240mm A konyhai mosogatóhoz mosógép nélkül = 300-450mm Egy konyhai mosogatóhoz egy darálóval = 300-400mm Egy mosógéphez és egy P / M géphez = 600 -700mm Ezek általános szabványértékek, de az aktuális változat szerint és a gyártók és modellek a vállalatok lezárásához utak igényel teh.kartu beépítési méretek az eladó, és csak ezután folytassa a szóló számokat és víz kanalizatsii.Esli az egyetlen szokatlan nem várható, és kövesse a csökkentett méretű.

Azok az emberek, akik a víz és a meleg otthonukban töltöttek.

Vízvezeték szabványok

Kiemelt állások

Üzenetek írásához hozzon létre egy fiókot vagy jelentkezzen be

Önnek regisztrált felhasználónak kell lennie ahhoz, hogy észrevételt tegyen.

Hozzon létre egy fiókot

Jelentkezz be a közösségünkbe. Nagyon egyszerű!

Jelentkezzen be

Már rendelkezik fiókkal? Jelentkezzen be a rendszerbe.

Vagy jelentkezzen be az egyik szolgáltatással.

A Google azt ajánlja

Ajánlások

A tesztvizsgálatot az SCW 22-A és az SCM 22-A fűrészek tesztelik

Sano kiadott egy cikket a műszer és a berendezések, december 24, 2012, cikk

Gipszkarton mennyezetre szerelése

andral írt egy témát a Gipszkarton mennyezeten, 2005. január 17-én

Hogyan vágjuk a zsanérokat a belső ajtókban.

Sano kiadott egy cikket a Repair School-ban, 2007. június 15-én

A TE 30-A36 vezeték nélküli kalapács fúró

A Sano kiadott egy cikket az Eszköz és Berendezés, 2013. április 29-i cikkében

Víkendház az erdőben: mint művész, Igor Shubin átalakította az erdei telket. Layfkhaki a nyári lakosok számára

A KGB kiadott egy cikket a Country House-ban, Dacha, kedd, 08:49, cikk

Gáz szerelőpisztoly HILTI GX 120

Sano kiadott egy cikket a műszer és a berendezések, március 11, 2012, cikk

Hogyan lehet a gipszkarton-partíciót tökéletesíteni?

Sander egy témát írt alá a Gipszkarton, 2005. március 3-án

Házi ház a csiszológépen egy gyémánt csésze vagy kefe számára

FugenFührer írt egy blogbejegyzést a FugenFührer Blogban, 2017. február 13, blogbejegyzés

Vízvezeték szerelési magasság: SNiP követelmények

Az egészségügyi kerámia termékek felszerelését az SNiP 2.04.01-85 követelményeinek megfelelően, a berendezések gyártóinak specifikációi és utasításai szerint kell elvégezni. Az egészségügyi felszerelés felszerelésének magasságát a SNiP 3.05.01-85 * szabvány szerint kell elvégezni.

Vízvezeték szerelési szabályok

A belső egészségügyi és technikai rendszerek felszerelését az SNiP 3.05.01-85, СН 478-80, valamint a СНиП 3.01.01-85, a СНИП III-4-80 és a СНИП III-3-81 követelményeinek megfelelően kell elvégezni.

A belső egészségügyi berendezések telepítése előtt a következő munkákat kell elvégezni:

 • csővezetékek és légcsatornák lefektetése
 • beépítés a beépített alkatrészek munkadokumentumának megfelelően az épületszerkezetekben a rögzítő berendezésekhez
 • amely biztosítja az elektromos kéziszerszámok, valamint az elektromos hegesztőgépek 50 méternél rövidebb távolságban történő elhelyezését
 • külső nyílászárók nyílászárásának üvegezése, bejáratok és nyílások szigetelése

Az általános építési, egészségügyi és egyéb speciális munkákat az egészségügyi berendezésekben a következő sorrendben kell elvégezni:

 1. A padló alatti előkészítés.
 2. Gipszkarton falak.
 3. A készülék jelzi a létrák telepítését.
 4. Csővezetékek rögzítése.
 5. Csővezeték telepítése.
 6. A hidrosztatikus és a nyomtáv próbák elvégzése.
 7. Padlóburkolatok vízszigetelése.
 8. A falak alapozása.
 9. Készülék tiszta padló.
 10. Fürdők telepítése.
 11. A konzolok felszerelése a mosogatók alatt.
 12. Az öblítő tartályok alkatrészeinek felszerelése.
 13. A falak és mennyezetek első festménye.
 14. Fali burkolólapok.
 15. Mosdókagylók szerelése.
 16. Telepítse az öblítőtartályokat.
 17. A második szín a falak és a mennyezet.
 18. Vízszerelvények szerelése.

Az egészségügyi rendszerek telepítésekor és a kapcsolódó általános építési munkák elvégzésénél a korábban befejezett munkáknak nem szabad károkozniuk. A csarnokok telepítése után a fajanszkészleteket a helyiség utolsó festése előtt telepítik.

A mosogatók és mosogatók telepítésekor szifon-felülvizsgálatot kell alkalmazni a mosdók és kádak - palack és padlószivattyúk beszerelésekor. A készülékeket vízszintesen vagy vízszintesen helyezik el. A fürdőkád és az acél vízvezetékek teste a villamos potenciál igazításához egy speciális fémvezetővel kell összekötni.


A vízellátó rendszerekben szelepes zárószelepeket kell felszerelni. A szelepeket és a visszacsapó szelepeket úgy kell elhelyezni, hogy víz vagy gőz áramoljon a szelepek (szelepek) alatt.

A melegvízvezetékek (fűtés) szelepének szigorúan vízszintes vagy szigorúan függőleges elhelyezése - a kialakításuktól függően. A vízmérők a tiszta padlószinttől 300-1000 mm magasságig helyezkednek el. A nyomtáv tengelyének vízszintes helyzetben kell lennie.

Vízcsapok és csaptelepek a mosogatók oldalán 250 mm felett, mosogatók és mosdókagylók - 200 mm-rel, az oldalaktól a vízcsapok vagy csapok vízszintes tengelyeiig. A fürdőkádak és a mosogatók számára közös keverőket 1100 mm-es magasságban kell felszerelni, a zuhanyozó tálcák keverőjét 800 mm-re a padlószinttől a keverő vízszintes tengelyéhez.

Az SNiP 3.05.01 p.3.11 és a.3.15. Ajánlásainak megfelelően az 1. számú táblázat szerinti magasságban az egészségügyi-műszaki eszközöket állítsák be.

Vízvezeték-munka. A következtetések lejtése és magassága.

A javítás folyamán sok kérdés merül fel. Ki fogom emelni a leggyakrabban előforduló fürdőszobai javításokat.

Mi a csatorna lejtőszöge?
- 100 mm átmérőjű csőhöz - legalább 2 cm / méter
- 50 mm átmérőjű csőhöz - legalább 3 cm / méter

Mekkora a szennyvízrendszer magassága...
- a 160-190 mm-es (a gyártótól és a modelltől függő) 160-190 mm-es toalettpohárba helyezve a legmegfelelőbb választ
- 220-240 mm-es felfüggesztett WC-csésze padlóról
- 60 mm-es raklapos zuhanyhoz
- 500-550 mm-es mosdókagylóhoz
- 100-150 mm-es fürdőhöz
- 300-400 mm-es konyhai mosogatóhoz
- mosógéphez és mosogatógéphez 500-650 mm

Ha technikai okokból a fürdőszobák (zuhanyzó, WC) a csatornák fölé kerültek, akkor a fürdőszobában (zuhanyzó, WC) a dobogóra a kívánt magasságra állítható. Talán ez a helyzet felborítja valakit, de másrészt a catwalk díszítő jellegű lehet.

Milyen magasságban látja a hideg és meleg vizet...
- a hozzá illő 400-600 mm-es WC-tálhoz (a tartály alsó, oldalsó vagy hátul lévő vízbevezetésétől függően) a helyes választ adják
- egy palack 1200 mm-es palettájával ellátott zuhanykabinhoz és zuhanyfejekhez - 2100-2250 mm (az öntöződoboz aljától a raklap aljára)
- 750-800 mm-es fürdőhöz a padlóról
- 550-650 mm-es mosdókagylóhoz
- 500-600 mm-es konyhai mosogatóhoz
- 500-750 mm mosó- és mosogatógéphez

A víz elvezetései közötti távolság...
- zuhanyzóval és fürdővel 150 mm-re a központi tengelyektől
- mosdó és 100 mm-es konyhai mosogató számára (nem annyira mereven kötve, mert rugalmas tömlőkhöz vannak csatlakoztatva)

A fürdőkád 600 mm magasságban van felszerelve, 850-900 mm-es mosdókagylóval.
Ezek a méretek változhatnak és a családtagok magasságától függenek. És más méretű (vízkivezetők kimeneti teljesítménye)

És ne felejtsük el, hogy a padlószintet a WC-ben és a fürdőszobában 15-20 mm-rel a padló alatti szomszédos helyiségekben kell elhelyezni, vagy a helyiséget küszöbértékkel kell elválasztani. És ne felejtse el a vízszigetelést a fürdőszobában és a WC-ben.

Ajánlatos az összes vízvezeték megvásárlása a fektetés megkezdése előtt. kommunikációt. Ez egyszerűsíti a vízvezeték feladatait és csökkenti a hibák kockázatát.

A szaniterek beépítési magassága

A modern építési piac telített számos különböző típusú csaptelepek, mosdók, mosogatók, fürdőkádak és WC-tálak, különböző méretű, színes és design. A látszólagos sokféleség ellenére azonban a vízvezeték szerelvények világosan megoszthatók a csővezetékek funkcionalitásával és csatlakozási módszerével kapcsolatban. Nem fogunk érintkezésbe kerülni a webhely egészségügyi berendezésének választékával vagy a tervezési különbségekkel, de csak a csővezetékekhez való csatlakozás legáltalánosabb módjaira koncentrálunk.

A vízvezetékeket a csővezetékek telepítése és az összes építési, előkészítési és befejező munkálatok befejezése után kell telepíteni, azaz a helyiség befejezése előtt. A készülékek felszerelése előtt a vízcsatlakozást 1/2 "-os véggel kell végezni. Belső dugaszolóaljzatok vagy négyzetek, pólók, csatlakozók vagy elosztócsövek ugyanazzal a cérral a keverők vagy más típusú csapok csatlakoztatásához. A falra szerelt csaptelepek forró és hideg vízcsatlakozóinak tengelye közötti távolságnak szigorúan 15 cm-nek kell lennie. A vécécsatornáknak 110 mm átmérőjű csövekből vagy alakos szerelvényekből kell állnia; a mosogató és mosogatógépek között 40 és 32 mm lehet a készülék típusától függően. Ebben az esetben jobb, ha ugyanolyan típusú 40 vagy 50 mm átmérőjű csapokat végeznek, mivel ma már van egy mosógépünk, holnap már lehet egy másik, és a mosógépgyártók a termékeik lefolyótömlõit adapterekhez szállítják ezeknek a leeresztõ átmérõknek.

Minden egészségügyi berendezés szigorúan a szintre van állítva. A telepítésük magasságát szabályozó dokumentumok szabályozzák. Tűrésméret az összes leválasztott készülék esetében 20 mm.

A szennyvízcsapok és a vízcsatlakozások (lakáscsővezetékek) telepítése kívánatos a már vásárolt egészségügyi berendezések: mosogatók, mosogatók, csaptelepek, szifonok stb. Jelenlétében történő előállításához. Ez különösen fontos a zárt csővezetékekben, amelyek falra vagy padlóra vannak rejtve. Ha a nyitott csővezeték "korrigálható" a berendezés telepítésekor, akkor a lezárt csővezetékkel rendkívül problémás lesz. A mai kémiai fejlesztéssel, különösen a csővezetékek tisztítására, valamint a csővezetékek és szerelvények összekötésére szolgáló technológiai módszerekkel a modern csővezeték a 35. ábrán látható módon látható. Vagyis csak a csőcsatlakozás aljzatai és aljzata látható a falról vagy a padlóról. a csővezeték falon vagy hamis fal mögött van. Az ilyen csővezetékek telepítésével nagyméretű vízvezeték-berendezések: WC-k, fürdőkádak és zuhanyzók, valamint mindenféle bútorok a falhoz közelíthetők.

Ábra. 35. Aljzat csatlakozó vízvezeték-szerelvények

Azonban a süllyesztett szerelés azt jelenti, hogy pontosabban helyezzük el a vízelvezetőket és csatornákat. Például egy mosdó beépítése egy falra szerelhető csaptelephez tartozó fürdőszobába magában foglalja a mosogató és a szifon jelenlétét. A szifonból való eltávolítás azonnal belép a falba, ami azt jelenti, hogy legalább a mosogató mélységének és a szifon magasságának ismernie kell a csatorna kilépési pontját a falról. A szabványoknak megfelelően a keverőnek 200 mm-rel magasabbnak kell lennie, mint a mosogató szélének, itt a vízcsatlakozóknak ki kell lépniük a falról. Ha a mosogató és a keverő beszerelését a fenti táblázatban foglaltak szerint a mosogató megvásárlása nélkül is meg lehet határozni, elég nehéz a csatorna kilépőjével: a mosogatók különböző mélységekből készülnek, és a szifonok különböző magasságban vannak. És egy másik eset, feltételezzük, hogy a falra szerelt helyett helyettesíteni kell egy mosogatóval ellátott keverőt, amely közvetlenül a mosdópolccal van összekötve. A helyzet drámaian megváltozik. A keverő csatlakoztatása a mosogató feletti vízcsatlakozókhoz rendkívül esztétikus. Ebben az esetben a vízcsatlakozóknak a mosogató alatt kell lenniük (36. És olyan magasságban, hogy a mosogató hátsó polcja nem zavarja a keverő összekötését velük, és hogy a keverővel összekötett bélés hossza elegendő volt. Nos, ha ezek rugalmas tömlők, ki lehet őket dobni, és hosszabb ideig tartani, és ha ezek keverékkel ellátott réz vagy króm csövek? Természetesen kiterjesztheti a drága importált keverő márkás eyelinerjét flexibilis tömlõkkel, de ez valahogy rossz, olyan lenne, mintha egy lökhárító Zaporozhets-bõl egy Mercedes-hez csatolna: menj valamire, de nevetni fognak.

Ábra. 36. Sink csatlakozási példa

Így a magas minőségű munkák és a csővezetékek elrejtett elhelyezése érdekében a meglévő vízvezeték-berendezések alatt pontosan meg kell jelölni a víztartályok és szennyvízcsatornák kiömlőnyílásait. Automatikus mosógépek esetén az ajánlott vízkivezetés 80 cm magasságban van (bár változatok lehetségesek itt), a vízcsatlakozás nem szabályozott, de ugyanolyan magasságban történik.

Ha a minőségi követelmények alacsonyabbak, akkor a keverőberendezéseknek az eszköz polcára és a szennyvízcsatornákba beépített kivezetése kisebb lehet például 30-50 cm-re a padlóról, és a vízellátás és a vízelvezetés hajlékony tömlőkkel és hullámcsövekkel. A falra szerelhető keverők telepítéséhez kövesse a fenti táblázatban és a weboldalon megadott irányelveket. A zuhanyzókból, kádakból és WC-kagylóból történő vízelvezetés közvetlenül a padlón történik, a vízellátás a csaptelep típusától függ: fal vagy padló (ebben az értelemben a készülék polcán), és a készülék telepítési helyén vagy alatt van. Természetesen a csővezetékekben lejtéseknek kell lenniük a felemelő irányában: a folyadék folyamatos áramlásához, a vízvezetékhez (hideg és melegvízellátás), a rendszer kiürítéséhez a javítás során. A vízvezetékeknek közvetlenül az elzáró gömbcsapokkal felszerelt vízszintes csővezetékeknél, lehetőleg vízelvezetőkön és szennyvízelvezetőkön keresztül kötelezőnek kell lenniük: az importált vízvezeték nem szennyezi a piszkos vizet homokkal, rozsdával és más szennyeződésekkel.

Az egészségügyi berendezések kő- vagy betonfalakhoz és válaszfalakhoz vannak kötve, általában csavarokkal és csavarokkal, valamint fa szerkezetekhez - közvetlenül csavarokkal.

A WC és annak eszköze táblázat mérete. A padló, a függesztett, a sarok, a nagy és a kis szaniterek méretei.

Tartalomjegyzék:

Kétségtelen, hogy a fürdőszoba tervezésénél a WC fontos szerepet játszik. A szaniterek megfelelő választéka nemcsak a helyiség belső térének megóvását segíti elő, hanem a higiéniai eljárások során is kényelmet biztosít. A szaniter berendezések modern piacán különféle formák, méretek és beépítési módok találhatók.

Korábban itt tárgyaltuk a fürdők típusát és méretét, itt a mosogatók típusát és méreteit, a zuhanyzók legfontosabb jellemzőit, valamint a fürdőszobai csempe alakját és méreteit.

Eszköz és osztályozás

A leeresztő csővezeték rendszer alakja

Az alábbi típusú csövek vannak:

Ferde (szögletes) vagy "felszabadul a falba"

Egyenes vagy vízszintes

Függőleges vagy "felengedés a padlóra"

Típus (alakú) tál

A tölcsér alakú, kupola és edény alakú edényeket szabványnak tekintik (lásd az ábrát). Egy edény alakú változat elavultnak tekinthető, annak ellenére, hogy ritka, de még mindig jelen van a hardverraktárakban. A csatorna és a vitorla saját előnyeivel és hátrányaival rendelkezik. Az egyik forma mindenki számára jó, de nagyon sűrűsödik, a másik szinte semmiféle permetet nem tartalmaz, de gyakrabban szükséges egy ecset, és magasabb a zajszint, amikor a víz lecsapódik.

Mosogató tartály

A szanitereket a telepítés módja is osztja. A padló és fali WC-tálak műfajának klasszikusa, amely a sarok- és a falváltozatban is elérhető. Az ilyen fajta kusza nagyon egyszerű, ezért fontolja meg a szabványos méretek, amelyeket a vízvezeték kiválasztásakor navigálhat.

Tudja?

Válassza ki a méretét

Az alap WC alapméretei

Ha a WC alapméretéről beszélünk, a hazai gyártók megpróbálnak betartani ezeket a méreteket:

Fontos megérteni, hogy ezek "csupasz" méretek, kiegészítők nélkül. Figyelembe véve, hogy a legtöbb esetben a mosdó egy ciszternával van ellátva, az átfogó méretek arányosan emelkednek. Érdemes megjegyezni, hogy a tartály magassága a származási országtól függően változhat. Például az elfogadott európai szabványok a mélység (hosszúság), a szélesség és a magasság víztartállyal szemben a 680 * 360 * 400 méretűek.

Felfüggesztett egészségügyi szerelvények

A közelmúltban az ilyen vízvezeték-modellek folyamatosan növekvő népszerűségnek örvendenek. A szerelt WC-tálak előnyei az, hogy a szemhéjtus a falban rejtve van, vagyis a fürdőszoba kialakítása nem zavart. Emellett a csuklós kialakítás vizuálisan bővíti a belső teret. Érdemes megjegyezni, hogy ezek a modellek nagyon ellenállnak a statikus terhelésnek, és képesek akár 400 kg-ot is ellenállni. Egyes gyártók kétszeres biztonságot nyújtanak (legfeljebb 800 kg).

Meg kell jegyezni, hogy a függesztett WC bevezetése jelentősen leegyszerűsíti a tisztítást.

A felfüggesztett vízvezeték a beépítéssel együtt - egy speciális szerelési szerkezet, amelynek méreteit az alábbi cikk jelzi.

Szaniter kerámiából készült saroktermékek

Az ilyen modelleket gyakran kis lakóépületekben és ipari épületekben telepítik. A sarokbeépítésnek köszönhetően a mosdó nem csak a belső teret takarja, hanem részben megakadályozza a műszaki kommunikációt. Az ilyen modellek esetében a következő méretek relevánsak:

Magasság: 37 - 43 cm

Mélység: 72,5 - 79 cm

Szélesség: 34,5 - 37,5 cm

A méret kiválasztásánál figyelembe kell venni a sarok szélességét.

A beépített WC méretei

Az ilyen modellek esetében jellemző, hogy egy öblítőtartály rejtett telepítése jellemző. Ezt az elemet hamis panel rejtette el, vagy falba ágyazva. A beépítés sajátosságai miatt a beépített WC szinte zaj nélkül működik.

Vízvezeték kiválasztásakor az alábbi paraméterek vezérelhetők:

Magasság: 39 - 42 cm

Mélység: 47 - 58 cm

Szélesség: 35,5 - 37 cm

Meg kell jegyezni, hogy a beépített WC-k megtalálhatók a padlón és a lógó verzióban.

Telepítés - Speciális rögzítőelem

Frame. Mélység: 135 - 300, magasság: 800 - 1 400, szélesség: 500 - 600 mm.

Block. Mélység: 100 - 150, magasság - 1000, szélesség - 500 - 600 mm.

WC - bidé: kettő egyben

A vécé és a bidé funkcióit összekötő szivattyú szinte lehetetlen megtalálni a standard apartmanokban: ritka vendég a hazai piacon. Azonban ezek a modellek nagyon kényelmesek a használathoz, ezért széles körben használják a házak és apartmanok, az egyedi projektek. Tipikusan a bidet WC-k különböznek a nagyobb méretű szabványos termékektől és az öblítőtartály nagyobb mennyiségétől.

Az ilyen termékek teljes méretei a következők lehetnek:

Padló szerelés: 700/410/785 (hossz / szélesség / magasság). A WC szélén - 390 mm.

Felfüggesztett (rejtett telepítés): 485/355/315 (hossz / szélesség / magasság).

A legtöbb bidé WC-modell víznyomás-szabályozóval és termosztáttal rendelkezik.

Nagyméretű toalett

Az ilyen termékeket túlsúlyos embereknek szánják. A nagyméretű toalettek különböznek a standard modellektől, és egyedi megrendelésekhez is rendelhetők. A szabványméretek a következő paraméterek:

Magasság - 65 cm

Mélység - 70 cm

Szélesség - 40 cm

Az ilyen WC-tálak formatervezése általában megerősített, ezért akár 500 kg-ig is képes ellenállni.

A legtöbb kompakt WC

Ha nem szabványos méretekről beszélünk, érdemes figyelembe venni a kis méretű termékek paramétereit. A keskeny, kis WC-tálak ideálisak a kis területű fürdőszobákba való beépítéshez. Itt a következő méretekre koncentrálhat:

Szélesség - 33 cm-től

Mélység - 59 cm-től

Magasság - 47 cm-tõl (tartályban)

A kis méretű vízvezetékek közül a WC-ülések különösen keresettek, méretük 35 * 63 * 77 cm, de itt minden a telepítési helytől és a személyes preferenciáktól függ. A kompakt méreteknek köszönhetően az ilyen WC-k szervesnek tűnnek, még kis WC-kben is.

A gyermek WC-tálak méretei

Ha a fürdőszoba mérete lehetővé teszi, a gyerekek számára további mini wc-t is felszerelhet. Ezek általában kompakt modellek, amelyek nem sok helyet foglalnak el. A gyermekek vízvezetékének kiválasztásakor a következő méretek vezérelhetők:

A WC magassága úgy van megválasztva, hogy egy személy lábai magabiztosan a padlón tartózkodjanak. Ez az egyetlen módja a legkényelmesebb helyzet elérésének. A gyermekek számára külön állványt lehet használni:

Miután kiválasztotta és megvásárolta az optimális WC-tálat, a folyamat csak most kezdődik. Az alábbiakban olyan kapcsolódó információkat nyújtunk, amelyek hasznosak az Ön számára.

Hogyan vegye fel a fedelet és a WC-ülést a WC-hez

Ahhoz, hogy a WC-hez megfelelő WC-ülést válasszon, tudnia kell a vízvezeték pontos méreteit. Úgy gondolják, hogy a fedél kb. 0,5 cm-rel meghaladja a WC-tál méreteit, azonban ez egyáltalán nem kötelező feltétel. A pontos mérések elvégzéséhez három alapvető paraméterre van szükség:

A szerelési lyukak közötti távolság.

A hossza a rögzítés tengelyétől a fedél vége felé.

A WC-k külső pereméhez való csatlakozás tengelyétől való távolság.

Ezenkívül figyelembe kell venni egy fontos árnyalatot: a fedél alakja megegyezik a WC-tál peremével.

Seat - pad a korlátokkal

A fogyatékossággal élő személyek számára a fogantyúval ellátott takarók kényelmes módosítását biztosítják:

Mi ez a titokzatos mikrolift?

Az egyszerű használatú vízvezetékhez a WC kialakítása néha kiegészítő tartozékokat is tartalmaz. Az egyik ilyen elem egy mikrolift. A technikai paraméterek alapján az emelő hasonló a szokásos ajtóközponthoz, és hasonló funkciókat lát el. A mikrohajtás feladata, hogy biztosítsa a vécéperem peremének fedelének sima leeresztését, ezáltal elkerülve az éles fújásokat, amelyek károsíthatják a WC-ülést és a kerámiákat.

A mikrohullámú mosdók minden vízvezetékben találhatók, a termék költsége, ennek az elemnek a telepítése szinte nem tükröződik.

Ez a telepítés során szükséges. Hullám és mandzsetta

A WC-tálat, a hullámosságot és a bilincset a vízelvezető rendszer kimeneti alakjának megfelelően kell használni. Vannak általánosan elfogadott szabványok is, amelyeket figyelembe kell venni a telepítés során.

Hullámosítás. Az általános csatornarendszerbe történő leeresztésre szolgál. A hullámok hossza általában 200-1 200 mm, átmérő: 130 mm szemceruza a WC-hez, 110 mm szemceruza a csatornába.

Mandzsetta. Az elemet a hullámosítás és a vízvezeték zárt illesztésekhez tervezték. Az ilyen termékek hossza 112-130 mm között változik, az átmérőt a rögzítés helyének megfelelően választják ki.

Szerelési séma

A felfüggesztett vízvezeték szerelvények oka egy külön részletes cikknek. A padlómodellekkel minden sokkal könnyebb. A WC-ket különleges ragasztóra helyezzük (például "sűrű" sárga csövekben "), vagy a padlón fúrólyukakkal ellátott csavarokra szereljük fel. Az alábbi ábra bemutatja ezt a folyamatot.

Ahhoz, hogy kényelmes legyen a szaniterek használata, a WC-ajtótól való távolságnak legalább 60 cm-nek kell lennie, a falak ajánlott területe 35 cm.

Az ellenőrzött gyártók listája

A modern vízvezeték-piac meglehetősen változatos, így nem könnyű kiválasztani egy jó gyártót, aki kiváló minőségű vízvezetéket gyárt. Tekintsünk 5 olyan bevált márkát, amelyek szaniter árukat különböző árszegmensben valósítanak meg:

Gustavsberg. A gyártó anyaországa Svédország, e márka szaniterje népszerű a világ minden táján. A cég padló- és falburkolót árul a piacon, a katalógusban megtalálhatók a fogyatékkal élők számára készült modellek.

ROCA. Ez a spanyol cég a vízvezeték-piac egyik legrégebbi vállalkozásának számít. 1917-ben alapították. A modellcsalád minden méretű vécécsészettel és csatlakozási lehetőséggel rendelkezik. Minden termék megfelel a nemzetközi minőségi előírásoknak, vonzza az ergonómikus tervezésű vásárlókat.

SANTEK. Dinamikusan fejlődő orosz cég, amely magabiztosan versenyez a jól ismert márkákkal a globális piacon. A márka már 1995 óta ismert, amely klasszikus padló és falra szerelhető WC-ket kínál kedvező áron.

JACOB DELAFON. A márka születési helye Franciaország, a vállalat 1994-ben lépett piacra. Ennek a szaniteráruknak az előnye, hogy megfizethető áron magas európai színvonalú.

AM.PM. Ez egy viszonylag fiatal német cég, amely ügyfeleit magas színvonalú és stílusos vízvezetékeket kínálja. A gyártó kínálatában megtalálhatók a méretű és formájú WC-k.

Ezek a vállalatok rugalmas árpolitikát követnek, ezért termékválasztékukat a vevők széles választékára tervezték.

Mi legyen a csaptelep magassága a fürdő felett?

A fürdőszoba javítása és elrendezése magában foglalja a csővezetékek és csapok felszerelését. Fontos, hogy a csaptelep magassága a fürdő felett optimális legyen ahhoz, hogy minden családtag számára vízkezelési eljárást biztosítson, ugyanakkor a kivitelezés esztétikailag kellemes és praktikus. Van-e olyan szabály, hogy milyen magasságban kell felhelyezni a csapot a fürdõ felett, és milyen szabályok vannak az ilyen szerelvények telepítésére vonatkozóan - részletesen olvassa el ezt a részletet ebben a felülvizsgálati anyagban.

A csaptelep elhelyezése a fürdőszobában az SNiP által

Annak ellenére, hogy minden fogyasztó önállóan eldönti, hogy a fürdőkád feletti csaptelep milyen magasságban van felszerelve, a csaptelepek beépítési magasságára vonatkozó sajátos követelmények az építési előírásokban szerepelnek. Az SNiP 3.05.01-85 dokumentumai szerint a következő szabványt kell feltüntetni: a fürdőtől a csaphoz való távolságnak legalább 200 mm-nek kell lennie, és a fürdőszobában levő csaptelep magasságától legalább 800 mm-re.

Ebben az esetben az előírásoknak megfelelően az ajánlott paraméterek változhatnak. Tehát kórházak és egészségügyi intézmények számára a keverő felállításához meg kell mérni a távolságot a padlóról és szereljük fel a szelepet 1100 mm-es magasságban. A zuhany kivitelben a keverő és a tartály alja közötti távolság nem lehet 1200 mm-nél kisebb és legfeljebb 1500 mm-nél.

A modern építők és vízvezetékek, különösen a háztartásokban, nem felelnek meg az SNiP-nek, és a fürdőcsap felszerelési magassága a fogyasztó személyes preferenciáitól függ. Ebben az esetben a szakértők betartják az eszköz használati utasításában megadott telepítési szabályokat.

A beépítési magasság a felhasználás céljától függ.

A legelterjedtebb távolságról szólva 250-300 mm-re van a fürdő oldalától a hideg és forró vízáramok ellátására szolgáló szerelvényektől, amelyeken a csaptelep fel van szerelve. Azonban minden szoba és fogyasztói követelmény egyedülálló a maga módján, ezért a csaptelep beépítési magassága a fürdőszobában változó lesz. A telepítés szintje és módszere számos tényezőtől függ.

Különböző típusú fürdőszobai csapok vannak, és különböző helyeken és különböző magasságokban vannak elhelyezve. A keverési struktúra célzott használata a magasság kiválasztásakor kiemelt fontosságú. Ha a fürdőkádra és a mosdókagylóra külön csaptelepeket terveznek telepíteni, akkor a készüléket kizárólag a tálba való vízbe helyezésére használják, akkor a készüléket 200-250 mm-es távolságra kell felszerelni a kerékpántról.

Ha azonban egy fürdőszobába és egy mosogatóba egy hosszú csővel ellátott csapot használnak, akkor a fürdő feletti beépítési magasság legalább 300 mm legyen, és a mosogató felett legalább 250 mm legyen ahhoz, hogy a fogyasztó kényelmesen kézmosást, mosást és egyéb higiéniai eljárásokat hajtson végre a mosogató felett.

Hogyan lehet kiszámítani a keverő beépítésének magasságát a fürdőszobában?

Amikor a kád fölé helyezi a keverőt, a 200 mm-es távolságot a szabványnak tekintik, azonban a gyakorlati tapasztalat azt mutatja, hogy a beépített csap a fogyasztó számára megfelelő távolságban helyezkedhet el. A telepítés kiszámításakor azonban néhány alapvető szabályt kell követni:

1. A daru beszerelését megelőzően csatlakoztassa a falhoz, próbálja meg a magasságot, és nézze meg, hogy a kifolyó nem zavarja-e a berendezést.

2. Ne felejtse el, hogy ha egy zuhanykamrát egy keverővel akar felszerelni, akkor ebben az esetben a tálca aljától való távolságnak legalább 1200 mm-nek kell lennie.

3. Sokan, amikor a keverő végső magasságát a fürdő felett számolják, komoly hibát követnek el, a referenciaképet megelőzően magának a tálnak a magasságát veszi magával. Ez nem helyes, hiszen a fürdőszoba nagyobb stabilitásának biztosítása érdekében néha be kell vonzódnia ahhoz a tényhez, hogy külön támogatást kell mellékelni. Ennek eredményeként kiderülhet, hogy a korábbi 20 cm-es korrekcióval beállított magasság 10 cm-re "esik", ennek következtében a daru felborul a tálra, ami nem csak a megjelenést károsítja, hanem a használata során is okozhat némi kényelmetlenséget. Ráadásul nem minden szaniter csaptelepet lehet ilyen rövid távolságra felszerelni.

4. Nem feltétlenül szükséges a keverő távolságának mérése és számítása a fürdő szélétől. Ez hasznos azok számára, akik tovább tervezik a csapot a mosdótól a fürdőbe és vissza. Tekintsük a magasság magasságát, a 850 mm-nél kisebb magasságú modellek rendkívül ritkák. Ezekhez a paraméterekhez a keverőmechanizmus és a centiméter méreteit a mosogató és a kifolyó közé kell beilleszteni - itt jobb lenne hibát követelni a pluszban, mint a mínuszban.

5. A telepítés méretét befolyásolják azok a kiegészítők, amelyek gyakran fel vannak szerelve modern csaptelepekkel - például vízlágyítókkal, valamint azokkal a kívánságokkal, akik használni fogják a fürdőt, egyesek inkább a fürdő fölött lévő csapot kissé magasabbak - ez lehetővé teszi a fej leöblítését töltés nélkül fürdõvízzel vagy zuhanyozni.

6. A csaptelep felhelyezésekor a fürdőszoba falának felületén meg kell akadályozni, hogy az építmény a csempehez csatlakozzon, nevezetesen a határain - ebben az esetben az anyagbevonat durva textúrája nem teszi lehetővé a csap reflektorok szoros rögzítését. Emiatt a daru szerelési magassága gyakran társul a gerenda elrendezés magasságával (leggyakrabban 1 m-rel a padlószinttől).

Kövesse ezeket az egyszerű szabályokat, és a keverőeszköz sokáig tart.

Tippek a csaptelep beszereléséhez a fürdőszobában

A mixer telepítése nem okoz sok problémát olyan személy számára, aki többé-kevésbé ismeri az eszköz kialakítását, és tudja, hogyan kezelje az eszközt. Ehhez szükség van egy teljes készletű eszközzel és egy állítható csavarkulccsal. A régi csaptelep szétszerelését óvatosan végezzük, nehogy elrontsuk a fürdőszoba külső burkolatát.

Ha a csapot a tálca oldalára kívánja felszerelni - ne tegye egyértelműen középpontba. A nagyobb kényelem a további használat során javasolt a lábakhoz való mozgatáshoz.
A forró és hideg víz ágai között a tengelyirányú távolságnak legalább 150 mm-nek kell lennie. A szerelvények szerelésének mélységének meghatározásához a legjobb, ha a szerkezet próbatestét készítjük.

Az illesztéssel való munkavégzés során feltétlenül használja az épület szintjét. Ez az eszköz segíti a vízcsatlakozók felszerelését a szükséges tengelyek és párhuzamok között. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a keverő helye nagy szerepet játszik a beépítésben - a csapokat mind a fürdő testén, mind pedig egy különleges dobogón vagy közvetlenül a falon szerelik fel.

A legegyszerűbb dolog az, hogy telepítsen egy fúrókeverőt, a fürdők modern kialakítása biztosítja ezt a különleges technológiai lyukakat. Ha a lyukak egymástól függetlenül készültek, akkor a telepítés nem okoz különösebb problémát - a keverő a vízellátó rendszerhez csatlakoztatható olyan rugalmas csövek segítségével, amelyeken keresztül a víz áramlik. Az alátétek és a tömítőanyagok tömítése után a szelep rögzítő anyával rögzítve van a lyukban. Ugyanaz a módszer rögzített, és a vízellátó cső. Ha egy kicsivel hosszabbak a szükségesnél, vágja le a felesleges mennyiséget, és csiszolja le a szeleteket.

Ha a keverőt dobogóra vagy állványra kell felszerelni a szakértő segítségével, akkor ez egy kicsit nehéz lesz - ez nemcsak a vízvezeték-munka, hanem az építőelemek készségét is megköveteli, mert ennek a kialakításnak a telepítése során a vízvezetékeket a rackhez kell csatlakoztatni.

Most már tudod, hogy a csaptelep magassága a fürdőszobában a lehető legoptimálisabb lesz a te esetedben, de nem szabad gondolkodnod, hogy a megadott távolság szabvány, a fő szerepet az ergonómiával kell játszani. Így egyes fürdők lábakkal lehetnek magasabbak vagy alacsonyabbak, ezért az optimális távolságot meg kell határozni, figyelembe véve ezt a paramétert.