Legfontosabb > Bútor

DIY fürdő telepítés: az összes lehetséges telepítési mód áttekintése

Válasszon és vesz egy fürdőt - ez csak egy része a problémák nemes feladat frissítése a fürdőszoba. Nagyon fontos, hogy megfelelően telepítse a fürdőt, csatlakoztassa azt a mosogatóhoz, és ne károsítsa a környező teret, különösen akkor, ha a befejező munkák egy része már befejeződött.

Lehetetlen ezt a feladatot egyszerűnek és könnyűnek nevezni, de bizonyos készségekkel, megfelelő eszközökkel és fontos árnyalatokkal kapcsolatos ismeretekkel, a saját kézzel történő fürdést még a kezdők is elvégezhetik. A nagyméretű vízvezeték-felszerelés telepítésekor nagyon fontos figyelembe venni a kialakítás sajátosságait és az anyagot, ahonnan a fürdő elkészül.

Előkészítés a fürdő felszereléséhez

Mielőtt elmész az üzletbe, és fürödni fogsz, elő kell készíteni az előkészítő munkát. Először meg kell szüntetni és eltávolítani a régi fürdőt. És ha nincs különösebb probléma egy acél vagy akril termékkel, akkor keményen kell dolgoznia a régi öntöttvas fürdő fölött. Néha csak vágni vagy törni kell, és darabokra kell vinni.

Akkor fel kell készíteni az alapot. Mint más munkákhoz is, meg kell szüntetni a szennyeződést és javítani kell a szabálytalanságokat. A legtöbb esetben javasoljuk új cement-homokhabarcsot készíteni, és várni kell, hogy megszáradjon.

Ezután elő kell készíteni a szerszámokat és a beszereléshez szükséges anyagokat:

 • csavarhúzó;
 • kalapács;
 • darálók;
 • véső;
 • cement;
 • szerelési hab;
 • festeni;
 • elektromos szalag;
 • tömítőanyag stb.

Önnek fürdőköteget, csőszerelvényeket és egyéb szükséges elemeket kell vásárolnia. A műanyag csövekhez 50 mm átmérőjű szilva-hullámlemezt használnak, és öntöttvas csövekhez 40 mm átmérőjű szilva-hullámlemezt használnak.

Egy másik fontos lépés a szennyvízelvezető csatorna ellenőrzése és az azonosított hibák kiküszöbölése. Ügyeljen arra, hogy szüntesse meg a szivárgás lehetőségeit, ellenkező esetben a már telepített eszközt idővel le kell szedni, és ez nehéz folyamat. Ebben a szakaszban azt is meg kell fontolnod, hogy hogyan kell összekötni a kommunikációt a fürdőkád helyes felszerelése érdekében.

Kényelmesen helyezze el a csapot forró és hideg vízzel, valamint csatlakoztassa a csatornát. Ehhez csatolja a túlfolyótölcsért, a szifont, a téglát, a csöveket stb.

A pántoló készlettel együtt a gyártó általában utasításokat mellékel, amelyek után könnyen csatlakoztathatja az összes alkatrészt. A hevedert gondosan megnedvesítették az ízületek tömítőanyagával.

Hogyan kell öntöttvas fürdőt installálni?

Az öntöttvas fürdő nagy tömege elegendő stabilitást biztosít, így a lábakon további támogatás nélkül is felszerelhető. Miután elkészült az előkészítő munka, a fürdőt át kell helyezni a telepítési helyre. Mivel az öntöttvas fürdő nagyon sokat mér, legalább egy asszisztensre van szüksége.

Annak elkerülése érdekében, hogy a bútorok véletlenül károsíthatók legyenek a nehéz és terjedelmes fürdő átvitelének folyamatában, a befejeződések, nyílások és egyéb tárgyak ajánlottak a problémás területek megelőzésére a lengéscsillapító anyaggal szemben.

A megfelelő telepítéshez kövesse az alábbi lépéseket:

 • A fürdőt oldalra helyezze a padlóra úgy, hogy az alja a fal felé nézzen, és a lefolyót a csatorna csatlakozási pontjára irányították. Tehát kényelmesebb lesz a szifon felszerelése.
 • Biztonságosan szerelje fel a tartókat oldalra felfelé.
 • Finoman forgassa a fürdőt a másik oldalra.
 • Hasonlóképpen telepítse a többi támogatást.
 • Tegye a fürdőt a lábára.
 • A szintet és a beállító csavarokat használva állítsa be a kádat úgy, hogy a lefolyó irányába enyhe lejtés alakuljon ki.
 • Mozgassa a fürdőt a falhoz.
 • Töltse fel a megmaradt hézagot habarccsal, használhatja a csempe ragasztót is.
 • Csatlakoztassa a hullámcsatornát a beszerelt pántokhoz speciális tömítéssel úgy, hogy kúpja a pántok felé irányuljon.
 • Biztosítsa a csatlakozást egy speciális anyával.

A tartószerkezeten lévő csavarok meghúzására alkalmazott erőnek mérsékeltnek kell lennie, hogy ne sérüljön az elem műanyag alapja. A telepítés után ellenőriznie kell az elvégzett munka minőségét. Ehhez zárja le a lefolyót és töltse be a fürdőt a karimához.

Be kell vizsgálnia a telepítés helyét túlcsordulás, valamint a fürdő testének összekapcsolását egy lefolyóval. A szivárgások jelenlétét ebben a szakaszban leggyakrabban a tömítés helytelen beszerelése okozza. Ha a szivárgás nincs rögzítve, akkor nyissa ki a csatlakozót, és vegye figyelembe a pántok állapotát.

A szivárgások gyors és pontos kimutatására nedvszívó anyagot helyezhet a padlóra: papírtörlők, szalvéták, toalettpapír stb. Kis szivárgás esetén időnként elegendő ahhoz, hogy egyszerűen húzza meg a csatlakozó anyát, hogy megbízható kapcsolatot biztosítson.

Óvatosan kell eljárni a készülék földelésére. Ennek a lépésnek a végrehajtása egyszerű: a kád testéhez egy darab drót csatlakozik, a másik vége a legközelebbi fémszerkezethez vezet. Ezt követően elkezdheti a befejező munkát.

Öntöttvas fürdő telepítése téglaalapra

A téglaszerkezetet, mint keretet a fürdő nagyon széles körben használják. Ez megbízható és megfizethető telepítési módszer, amely sikeresen alkalmazható mind az acél, mind az öntöttvas és akril modellek esetében.

Két lehetőség van a fürdő telepítésére egy tégla alapon: két támasztó van benne, amint azt a fenti ábra mutatja, vagy egy nagy téglaalap kész.

Az öntöttvas fürdők esetében ajánlott kombinált szerelési módszert használni: először csavarja be a lábakat, majd a szerkezetet téglaalapra szerelje fel, amelyen lábak maradnak. A fürdőkád súlyossága miatt a bázis gyakran nagy méretű, bár néha két tégla támaszt is használhat.

A téglaalap hosszának és szélességének meg kell felelnie a fürdő alja méretének. A tégla zátony befejezéséhez kb. 20 téglából, valamint homok-cement habarcsból kell 1: 4 arányban.

Mielőtt a padlón végzett munkát megkezdené, a kupak méretét és beállítását jelző jelölés történik. Miután a két tégla, az oldalakon fel egy másik féltégla, hogy egy csomó az alját.

A fürdőkád elején található téglaalap ajánlott magassága 17 cm, a fürdő hátulján pedig 19 cm, a téglagyártáshoz legalább egy napig tart.

Néha habszivacsot alkalmaznak a tégla tartóhoz, amelyre az öntöttvasfürdőt telepítették. A hab a tetején megfogja az aljzat pontos alakját, és biztonságosan rögzíti a készüléket téglaalaptal.

A hab felhasználható olyan anyagoknak is, amelyek növelik a fürdő termikus és hangszigetelését. E célból a fürdő teljes külső oldala habos vagy csak az alsó és a magasság közepén lévő oldalakkal borított.

Miután a fürdőt a habra helyezték el, csatlakoztatni kell a szennyvízcsatornához, zárja le a lefolyót és töltse fel vízzel kb. Középre, annak érdekében, hogy a hab megfelelően lehessen mosni a fürdő súlya alatt. Ebben a szakaszban a fürdő helyzete vízszintesen állítható úgy, hogy pontosan álljon, de enyhe előfeszítéssel a lefolyó felé.

Ugyanakkor a külső fürdőcsapnak kb. 1 cm-rel kell lennie a falon levő élnél, ami megakadályozza, hogy a víz túlfolyik a padlón. Ezután kinyitnia kell a lefolyót, és meg kell néznie, hogyan halad a víz. Ha ez gyorsan megtörténik, a kádnak igaza van.

Ha a víz túlságosan lassan fut le, növelje a habréteget a megfelelő helyeken a szerkezet szintjének növelése érdekében. Mint az öntöttvas fürdőnek a lábakra történő felszerelésénél, a fal melletti széleket csemperagasztóval és tömítőanyaggal kell kezelni. Minden más csomópontot és kapcsolatot le kell zárni.

Az acélfürdő felszerelésének jellemzői

Ahhoz, hogy megértsük, hogyan lehet acél fürdőszobát felszerelni, használhatja az öntöttvas konstrukcióban leírt elveket. A fő különbség az acélkád és az öntöttvas vastagsága között sokkal alacsonyabb fizikai súlyt jelent, ami egyaránt előnyös és hátrányos.

A fürdővel ellentétben az öntöttvas acélszerkezet sokkal könnyebb a térben mozogni: behozni, átfordítani stb. Bizonyos készséggel nem nehéz magától csinálni. Azonban ha az öntöttvas konstrukció meglehetősen magabiztosan állhat a fürdő közepén, csak a lábakra támaszkodva, akkor ez a lehetőség nem működik könnyű acélszerkezettel.

Telepítéskor ne felejtse el hagyni a kommunikációt és a kapcsolatot a fürdőszoba alá!

Ha az öntöttvas fürdő egyszerűen áthelyezhető a csempézett falhoz, és lezárja a csatlakozót, akkor az acéllemezt be kell szerelni, mielőtt a lapkát felhelyeznék. A fürdő és a falak közötti optimális rés öt centiméter. Ez lehetővé teszi, hogy szabadon helyezze az eszközt a kijelölt helyen.

Ha a gyártó a lábat a fürdőhöz rögzíti, amely magasságban állítható, akkor ajánlatos rövid tartókkal ellátni, amelyek hosszú beállító csavarokkal vannak ellátva. Kívánatos a lábak használata, amelyek öntapadó béléssel vannak ellátva.

Megakadályozzák a zománc felcsapolását a beállító csavarokból, amelyek mind a beállítási folyamat során, mind a működés közben előfordulhatnak.

Itt egy megközelítő eljárás acélfürdő beszerelésére:

 • Fektesse lefelé a fürdő alsó részét, alatta puha anyagot, például csomagoló kartonot.
 • Próbálja össze a tartóelemeket a telepítési helyekhez: az első két kivágás, a második a lehető legközelebb a lapos aljzat ellenkező széléhez.
 • Szükség esetén illessze a hordozócsatornát a kád aljához igazodva.
 • Zsírozza meg az ízületeket acetonnal vagy alkohollal (de nem festékhígítóval!).
 • Távolítsa el a védőfóliákat az átfedésekről, tegye a tartóelemeket a rájuk fenntartott helyekre és szorosan nyomja be őket (az eljárás előtt a padot kissé felmelegíthetjük egy épület hajszárítóval).
 • A menetes csapok finoman kalapálnak a műanyag tippekben.
 • A rögzítő anyákat használva csavarja be a támasztékokat.
 • Állítsa be a kádat a lábakkal ellátott helyre lefelé (nem szükséges a lábak megtartása a fürdés közben, deformálódhat).
 • Állítsa be a kád pozícióját a beállító csavarokkal, figyelembe véve a szükséges lejtést.
 • Csatlakoztassa a keverőt és a csatornát, zárja le az ízületeket.
 • Négy keskeny ékkel, a falak és a fürdő véglapjai között kalapált, rögzítse a készülék helyes helyzetét.
 • Fedje le a fürdő széleit a fal mellett, papírszalaggal.
 • Töltse fel a hézagot a fürdő falai és oldala között.
 • Miután a hab kiszárad, távolítsa el az ékeket, a védőszalagot és a felesleges habot.
 • Végezzük el a támasztó téglafalat a negyedik oldalon.
 • Cserép téglafal vagy install díszítő képernyő.

Az így megerősített acélkád biztonságosan rögzíthető és évekig tart. Néha, annak érdekében, hogy a szerkezet stabilitást biztosítson, nem a lábakon, hanem a homokos párnán helyezkedik el.

Az alsó és az oldal külső oldalát habbal lehet kezelni, hogy csökkentse a kádba önteni vizet és növelje a hő megtartásának képességét.

Akkumulátoros szerelési szabályok

Az akril formatervek egyik előnye az alacsony súly. Ez lehetővé teszi, hogy önmagában elvégezze a telepítést. Azonban egy ilyen fürdéshez speciális keretkeretet kell létrehozni, amely a könnyűszerkezetet megfelelő helyzetben tartja.

A legjobb, ha akril fürdõt vásárolna, ami mindent megtalál, amire szüksége van a sikeres telepítéshez. Ez egy olyan eszközkészlet, amely lehetővé teszi a fürdőkád falhoz való csatlakoztatását: keretkeret, csatorna-túlcsordulás, díszítőelem, díszítőelem telepítésének készletei stb. A különböző gyártók különböző módon gyártják termékeiket, ezt a pontot a vásárlással tisztázni kell.

A fürdő gyárilag felépítésének gyakorlati tapasztalatait az alábbi videó tartalmazza:

Napjainkban rendkívül népszerű az olyan szabálytalan alakú akrilfürdők, amelyek javítják a fürdőszobák használatát és megjelenését. Azonban, minél összetettebb az akrilfürdő konfigurációja, annál nehezebb lesz telepíteni.

A keretkeretet önállóan lehet készíteni, de a kezdők számára ajánlott a gyári termékek megbízhatóbb és minőségi felhasználása. Igen, és a telepítési idő, a rendelkezésre álló kész keret jelentősen csökken.

Ha a keret hiányzik, a keret téglából készül, néha - fát és rétegelt lemezt használ további anyagként.

A keret úgy van rögzítve, hogy rögzítve van a falhoz vagy egy másik tartóhoz. Nem szabad csak csatlakoztatnia a keret szélét a fürdő oldalához, mert ebben az esetben a teljes terhelés a kereten lesz, amely nincs további megerősítéssel és megszakadhat. Néha a fürdő rögzítéséhez speciális lábazatot készítenek.

Fából készült keret használatakor horganyzott önfúró csavarokat használnak a beton és a fa számára, valamint a szárítóolajat, amelyet alaposan kezelni kell az összes fa elemet.

Függőleges állványok a fürdő sarkában vannak elhelyezve, valamint az oldalán 50 cm távolságban egymástól. Az oszlopok magasságát az alábbiak szerint kell meghatározni: a fürdő oldalának magasságát a padlószinthez kell mérni, majd vegye le a felső és alsó talp szélességét ebből a jelzőből.

A kád tálat a padló felett kell emelni olyan távolsággal, amely elég ahhoz, hogy megfelelően csatlakoztassa a lefolyót a csatornába.

Egy akril fürdő beépítése házi készítésű keret használatával általában a következő tervet követik:

 • A falazat a beton alapon készül, így egy lyuk a vízelvezetésre.
 • A padlón lévő önbeálló csavarokkal való konfigurációnak és méreteknek megfelelően rögzítse a megfelelő méretű és alakú rudak keretét.
 • A függőleges állványok rögzítésének helyén tegyen 100 mm-es rudakat.
 • Szereljen fel függőleges állványokat.
 • Szerelje fel a felső bázist.
 • Egy rétegelt lemezt helyeznek a felső alapra.
 • Minden faanyagot lenolajjal kezelünk és várjuk a védőréteg teljes szárítását.
 • Néhány nap múlva a téglaalapot réteg hab vagy cementhabarcs borítja.
 • Szerelje fel a fürdőt az előkészített keretre.
 • Az építési szint segítségével szabályozzák a fürdő helyzetét.
 • A fürdőt vízzel tölti be, hogy a cementréteg a fürdő alja legyen.
 • Szárítás után a cement lefolyik.
 • Túlcsordulás telepítése.
 • Zárja be a keretet dekoratív képernyővel.

Függetlenül az építés típusától, a választott módszertől és az alkalmazott anyagoktól a fürdőkád megfelelő felszereléséhez gondoskodni kell a megbízható támaszról és a szerkezet megfelelő lejtéséről. A második fontos pont - a kommunikáció és a tömítési ízületek helyes csatlakoztatása.

Ha követed ezeket az elveket, biztonságosan telepítheted a fürdőt!

Do-it-yourself kádfelszerelés - részletes telepítési útmutató

A fürdőszobában végzett javítások mindig nagy pénzügyi költségekkel járnak, ami súlyosan aláássa a családi költségvetést. A befejeződés magas költsége a szoba összetett mikroklímájából adódik, ami különleges drága anyagok használatát igényli, valamint a vízvezeték-szerelési munkák nagyfokú bonyolultságát.

Amikor a pénz és az energia véget ér, pénzt megtakarítani, sok lakástulajdonos megkérdezi, hogyan kell saját kézzel fürdőzni. Ebben a cikkben leírjuk, hogyan kell megfelelően elkészíteni a fürdőszobát a telepítéshez és a mosó tartály önálló telepítéséhez.

A szoba követelményei

Mielőtt elkezdené az egészségügyi berendezések telepítését, gondosan fel kell készülnie a helyiségekre. Az előkészítő munka minősége a fürdő helyes telepítésétől és működtetésétől függ. Az új tartály szállításának idején a fürdőszobának a következő állapotban kell lennie:

 • A fürdőszobában lévő padlót a régi betonból a beton alapra kell tisztítani, az épület szintjén.
 • Ügyeljen arra, hogy a padló magas minőségű vízszigetelését 20-25 cm-es falon, a tekercs, a bevonat vagy a festékanyagok segítségével hívja fel. A fürdőszobában az ún. "Vízszigetelő vályú" kerül megszervezésre, megakadályozva a szivárgást a háztartási készülékek és az egészségügyi berendezések meghibásodása esetén.

Figyelj! A fürdőszoba javításának folyamatában fontos megfigyelni a technológiai műveletek megfelelő sorrendjét. A szerelést kizárólag sík és bélelt padlókon végezzük. De a falak befejeződését csak az egészségügyi felszerelés csatlakoztatása után szabad elvégezni, úgy, hogy a fal és a mosóedény között minimális távolság legyen.

Telepítési módszerek

A fürdő saját kezetével történő felszerelése felelős eljárás a megfelelő magasság beállításához, és a tartály összekötése a csatornába és a vízvezetékbe történő mosáshoz. A felszerelést különböző módon lehet elvégezni, a berendezés méretétől, alakjától és tömegétől függően. A szakképzett kézművesek a következő módszereket ajánlják:

 • A lábakon. A készletben a fürdőszobában a gyártó mindig alkalmazza a szabványos lábakat, amelyek szükségesek a készülék felszereléséhez. A tartály aljához speciális ékek, csavarok, szemek vagy ragasztólemezek segítségével moshatók. A lábak használata - a legegyszerűbb módja annak, hogy kézzel könnyedén elvégezhesse a telepítést. Ehhez fordítsa a fürdőt az oldalára, rögzítse a tartókat, majd telepítse azt a helyére, ahol használni fog. Ily módon az öntöttvas modellek megfelelően nagy tömeggel, stabilitással és merevséggel vannak felszerelve.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a fürdő helyes beszerelési módja kiterjeszti a termék élettartamát, kényelmet és biztonságot nyújt a használat során. Ezenkívül telepítéssel javíthatja a modell teljesítményét a falak zajának és hővezető képességének csökkentésével, szigetelőanyaggal.

Telepítési sorrend

A fürdő felszerelése több lépcsőből áll: az eszköz behelyezése a helyiségbe, csatlakozás a csatornarendszerhez, a lábak rögzítése, a tálca építésének beállítása és a vízvezeték-rendszerhez való csatlakozás. A feladat nehézsége a mosogatógép nagy tömegében rejlik, ezért a telepítés nagyon nehéz. Szerelje be a fürdőt a következő sorrendben:

 1. A fürdőt behozzák a helyiségbe, óvatosan az oldalán 70-100 cm távolságra helyezkednek el a falról, így kényelmes lenne a munka. A fürdő alja "meg kell néznie" a bejárati ajtón.
 2. Ezután összegyűjti és csatlakoztatja a szifont túlfolyással. Egy tömlõ csatlakozik a lefolyó lyukhoz, a másik - a túlfolyáshoz. A csatlakozás műanyag menetes anyával, gumitömítéssel történik.
 3. Ezután hozzá kell kötni a fürdő lábainak aljához. Ezeket ékkel, csavarokkal, fűzőlyukakkal vagy ragasztólemezekkel rögzítik. Fontos, hogy ne szorítsuk túl erősen a rögzítőelemeket, hogy ne szakadjon meg a szálak, és ne alakítsa el a tál vagy a zománc falát.

Fontos! A fürdő oldalának optimális magassága, az SNiP által ajánlott, 60-65 cm, mivel a mosogatótartály felszerelése ezen a szinten kevesebb sérülést és kellemetlenséget okoz. És a minimális távolság a padlótól a tál aljáig elegendő ahhoz, hogy 10-15 cm-es túlfolyással rendelkező szifont csatlakoztasson.

Ellenőrizze és tömítse le a csatlakozót

A fürdő kezével történő felszerelése befejezi a rendszer működésének ellenőrzését. Ehhez kapcsolja be a vízellátást, nyissa ki a csapokat, és nézze meg a lefolyó munkáját. Minden csatlakozásnak légmentesen kell lennie, és a víz gyorsan le kell esnie a lefolyóba, és a tartályt önmagában hagyja. Ha minden működik, akkor az eszköz használata előtt csak a fürdőszobai és a fal közötti kötés marad. Ez a következőképpen történik:

 • A fürdőkád szélét szennyeződéstől és portól megtisztítják, majd alkohollal vagy savas mosószerrel zsírtalanítják.
 • Ha a rés nagyobb mint 1 cm, nedvességálló cementtel tölti és 12-48 órán át száradni hagyja.
 • Ha a vágási szélesség 1 cm vagy annál kisebb, akkor antibakteriális adalékokkal szilikon tömítőanyaggal lezárható.

Acélmodellek telepítésekor az alsó vagy falburkolatokat fel lehet szerelni habarccsal vagy vibrációs szigeteléssel ragasztani, hogy csökkentse az anyag rezonációs kapacitását és hővezető képességét.

A fürdő telepítése a minőségi telepítés minden szabálya szerint. Győződjön meg róla, hogy a fürdőszoba megfelelően van felszerelve.

Elkezdtél egy lakás nagyszabású átalakítását? Ezután különös figyelmet igényelnek a fürdőszoba. Ezenkívül az egészségügyi megoldások választéka ma a legkülönbözőbb akril kádak, öntöttvas, fém. És mindenütt széles választékban állnak különböző formák, színek, méretek. A fürdő felszerelése különböző módon történhet. Ez az anyagtól és más jellemzőktől függ, például alakjától, méretétől és telepítési helyétől. Annak érdekében, hogy megfelelően telepítsük a fürdőt kvalitatív módon, speciális ismeretekre és speciális szakmai készségekre van szükségünk. Ezért Önnek teljesen igaza van, ha felveszi a kapcsolatot egy szakemberrel ezen a területen.

Néhány szempont azonban nem fog fájni és előre megismerni magát

Mit kell tudni az előkészítő szakaszban?

A fürdőszoba felújítása a fő kérdésekkel kezdődik: "mit kell tenni", "hova kell felvenni" és "hogyan kell felhelyezni". Először is el kell dönteni, hogyan kell fürdőzni, beállítani és beállítani a vízellátást és a csatornarendszert. Emelje ki a vízszintes és a függőleges felületeket is. Szakértők javasolják, hogy beilleszteni a falakon és a padlón egy csempe. Hogyan lehet fürdőszobát telepíteni? A legegyszerűbb módja annak, hogy az új kialakítás helyett új kádat telepítsen. De ha elkezdte az egészségügyi eszközök globális permutációját a fürdőszobában, akkor helyesen kell gondoskodnia az összes vezetékről és üzletről, és ki kell számolnia a telepítési lehetőségeket. Valószínűleg vízvezeték-szerelő nélkül nem elegendő.

Hogyan telepítsem a fürdőt? Javasoljuk, hogy a kiömlés helyétől függően szögben legyen. Így teljes vízáramlást biztosít. Minden vízvezeték-szerelő elmagyarázza neked, hogy különben a víz (bár kisebb mennyiségben) stagnál, és ez az összes gyűlölt "sárga folt" megjelenéséhez vezet.

Hogyan helyesen helyezzük el a fürdőt, az alaktól függően? A sarok és a négyszögletes modellek - a preferenciák. De a legfontosabb dolog - a konstrukció összeszerelt formában nem akadályozhatja a fontos kommunikáció és szelepek megközelítését.

Különböző fürdőkádak felszerelései

Vegye figyelembe a legkedveltebb fürdőkád telepítési lehetőségeit. A legegyszerűbb módja egy öntöttvas fürdő felszerelése. Ez a fürdő nagyon hőálló, a benne lévő víz meleg marad. Ezenkívül kiváló hangszigetelési jellemzőkkel rendelkezik. És persze nagyon nehéz. De ez még egy plusz, mert a gravitáció miatt a fürdő nem igényel további kísérleteket a berendezéssel. Segítségével válasszon ki egy fürdõt a megfelelõ méretûnek - és távol kell mennie. Ami a méretet illeti, a legfontosabb dolog nem rossz számítás, különben be kell állítania a falakat vagy csökkentenie kell a fürdő oldalát.

A vékonyabb falak acélfürdővel rendelkeznek. Egyébként ezért, amikor víz áramlik, hangos hangot hallunk. Az ilyen fürdés hiánya önmagánál azonnal olyan embernek érezheti magát, akinek méreteit nem lehet miniatűrnek nevezni. Az a tény, hogy egy nehéz gazda vagy egy nagy mennyiségű víz súlya alatt maga a fém valószínűleg elkezd elcsúszni, és károsíthatja a zománcot.

Ezért fontos a fürdőszoba megfelelő felszerelése. A fürdés és a díszítés megakadályozása érdekében a fürdő és a dekoráció felszerelését további alapozás telepítése kísérheti. Opcióként csatolja a téglákat az alja alá, és töltse fel a szabad helyet habjal. Ritkán, de még mindig használják a homokos vételt: a fürdőt egy homokba töltett tartályba helyezzük. Ilyen esetekben elkerülhető a fém görbülete.

Az akril fürdő felszerelése a kereten

Az Ön adatai: Az akril fürdők falai nem tolerálják a nehéz terheket. A szakemberek azt javasolják, hogy fém alapra helyezzék. Vagy megerősítik a hab stabilitását. Ezenkívül további kapcsolatokra van szükség a falhoz.

A fürdőszoba felszerelése a lehető legjobban történik a falhoz. Ahol a fal a fürdő széleihez csatlakozik, jóindulatú vízszigetelést igényel. A szakemberek azt javasolják, hogy használjon speciális szalagot, mindenféle gittet és lábazatot (jobb, természetesen kerámia, nem műanyag).

Amint láthatjuk, a fürdőkád felszerelésének módjai eltérőek lehetnek. És mindenhol ott vannak a professzionális árnyalatok.

A fürdőkád fürdőszobába történő beszerelését általában szakember végzi. Vagy legalábbis az ő jelenlétében. Nehéz lesz magad csinálni. A megfelelő profil cégének képviselője képes garantálni minőségi telepítést. Vagy ajánlásokat a fürdőszoba megfelelő felszereléséhez.

Alapvető telepítési szabályok

Mint minden más profi vízvezeték-szerelő, szívesen tudja a fürdőkád és a szerelési előírások ellenőrzésére vonatkozó szabályokat. Vegyünk néhányat:

 • Az SNiP (építési előírások és előírások) szabványai szerint a felületnek, amelyen a fürdőszobai szerkezet fel van szerelve, tökéletesen laposnak kell lennie. Javasoljuk, hogy a padlólapokat előre lefektetni kell;
 • Annak érdekében, hogy a fürdőt maximálisan megóvja a sérülésektől, a telepítés legutolsó, azaz amikor a fennmaradó javítási munkálatok már befejeződtek;
 • Nemcsak a fürdőkád felszerelésének helyét kell előre kiválasztani, hanem a szerkezet magasságát is. Figyelembe kell venni, hogy a csempe a fürdő alá kerül-e, és melyik, a betűt a padlóra vagy egy speciális dobogóra kell helyezni;
 • Minden szakember azt mondja neked, hogy a készletbe beépített alkatrészek nem mindig szerepelnek a megfelelő kialakításban. Például vásárolt egy vékony acélfürdőt. Némi idő elteltével a zománc a lábak közelében valószínűleg megreped. Itt tudnia kell az alternatív kötőelemekről - speciális béléssel ellátott sarkokról.
 • A tervező modellek általában vonzó lábakkal vannak felszerelve. Ezért az új fürdő telepítésének feladatát sokkal könnyebb megoldani. Itt elég megvenni a fürdőt, helyezni egy sík padlóra és ráhelyezni a csatornába;
 • Ellenkező esetben előfordulhat, hogy egy tégla "alapot" kell építeni.

Még ezek a példák is elegendőek ahhoz, hogy a fürdő telepítését szakképzett szerelőre bízza. Nem csak egy bázist készíthet a fürdő alatt, hanem befejezi a bélést.

Munkavégzés

Ha röviden válaszol a "Hogyan kell új fürdőt telepíteni" kérdésre, válaszolva hallani fogja a tevékenységek listáját. Tehát a fürdő telepítési eljárása így néz ki:

 • padló előkészítés;
 • a fürdő méretének és a mag magasságához viszonyított kiszámítása;
 • a szifon felszerelése, csatlakozása a csatornához;
 • a szerkezet felépítése;
 • szivárgásvizsgálat;

De ez nyilvánvalóan nem elegendő ahhoz, hogy teljes mértékben megértsük, hogyan kell megfelelően telepíteni a fürdőszobát. Ezért nem javasoljuk ilyen kemény munkával való kísérletezést. Különösen, ha nincs gyakorlati tapasztalat a fürdőszobák javításában.

Vásárláskor győződjön meg róla, hogy ellenőrizze a dokumentumok elérhetőségét, például a telepítési utasításokat és a minőségi tanúsítványt. Például a termelési dokumentációban meg kell adni, hogy mi legyen a fürdő lejtése.

Szóval, mi kell a minőségi fürdő telepítéséhez? Kötelező szerelő készlet: csavarhúzók és gázkulcsok, kézifűrész, karimák és kalapácsok, fogó, perforátor. Csakúgy, mint az elektromos szalag, poliuretán hab, tömítőanyag, cement, hullámtörlő csatorna és tölcsér.

Az acélfürdő felszerelésének jellemzői

A könnyű modell, szemben az öntöttvas fürdőjével, szilárd telepítést igényel. Hogyan kell fürödni? Szükségszerűen a falak iránti szorgalmassága. Ellenkező esetben a fürdő nem lesz olyan stabil, amennyire csak lehetséges. A fürdetőztetés egy csempére történő helyreállítása itt nincs. A fürdőt a csempézés előtt helyezzük el, és további tartókkal szabályozzuk. Öntapadó bélés - a legjobb megoldás. Ha csavarokat használnak, a zománc megsérülhet.

 • Az előkészítő szakasz nem nagyon különbözik az öntöttvas fürdő telepítésétől. Mielőtt telepítené a fürdőszobát, a burkolólapok nem lesznek elhelyezve. A szerelőcsöveket a keverő rendszerhez képest nem kívülről, hanem a falon végzik;
 • Nem titok, hogy a fürdő összeállításának kérdése egy támasz felépítésével kezdődik. A fürdő összeszereléséhez a vízvezetékeket felfelé kell helyezni. Az első támasz a leeresztőnyílás közelében van, a második - közelebb az ellenkező élhez. A legfontosabb dolog -, hogy egy sík felületre helyezkedjen. A csatorna egy kalapáccsal történő kiegyenlítése maximálisan támogatja a fürdőt. Ha a fürdő érintkezik a béléssel, alkoholkezelést végeznek (acetont lehet használni). Mielőtt eltávolítaná a védőfóliát a párnákról, hajszárítóval hevítse őket;

Fontos: A fürdőt függőlegesen kell behelyezni a helyiségbe, az oldalakat tartva (ne vegye be a lábakkal!).

 • Amint a fürdő az előkészített helyen van, a magasság beállítása történik. Hogyan igazítsuk a fürdőt? A zsinegeket a vízvezeték falak és a falak között vezetik (kicsit távolítják el). Minden rést habbal töltünk. Ha hirtelen piszkos a hab, azonnal meg kell tisztítanod, azóta lehetetlen lesz. A hab öntése után az ékek ki vannak húzva;
 • A burkolat a fürdő közelében van. Fedje le a vízvezetéket egy filmmel, hogy ne foltoljon és ne karcolódjon. A fürdőszobát és a csempe ízületeket vízálló szerkezet vagy szilikon kezelik. Az a tény, hogy a rögzítőhab lehetővé teszi a víz áthaladását.

Figyelje meg a dokumentációban meghatározott fürdő telepítési sorrendjét.

Az akril fürdőkád felszerelését tartalmazza

Valójában a fürdő telepítési technológiája nem különbözik a fent említettektől. Csak a tartó nem csavarokat, csavarokat ragaszt. A csavarok és az alsó rész közötti tér tele van beépítő habtal. Ha hirtelen a készüléken nincsenek termelési mélyítések a tartóhoz, használjon fúrógépet. Nagyon fontos, hogy ne törje meg a fürdőt.

Különösen kedvelt megoldás egy sarokkád felszerelése. Az ilyen vízvezetékeket általában egy mûanyag képernyõvel együtt adják el, amelyet az alaptelepítés elvégzése után szerelnek fel. Telepít egy körülbelül 2-3 mm-es hézagot.

A weboldalunkon külön videó bemutató található ebben a témában. És a fürdő telepítése is.

Csempe a fürdőszobában

A fürdőkád padló alá helyezése az optimális megoldás a fürdő fenntarthatóságának kérdésére. Az ilyen anyag higiénikusabbnak és praktikusabbnak tekinthető. A csempézéshez a fürdõ nem képes a képernyõ telepítése nélkül. És a padlólapokat teljesen kádba zárhatja. Ez a homlokzat nagyon harmonikus lesz a fürdőszobában. És ami a legfontosabb, maximális stabilitást biztosít a padlóhoz való különleges kapcsolat formájában. A csempe alatt a képernyő tégla vagy cement lehet.

Hogyan kell fürödni egy csempe

Tegyük fel, hogy már van egy jó padlólap a fürdőszobában. Hogyan telepítsem a fürdőt a csempe? Ahhoz, hogy a fürdőszobát csúsztatható talpon helyezzük el, az alapot vízálló polimer ragasztóval kell rögzíteni. Annak érdekében, hogy ne karcolja meg a csempe, a szakértők javasolják, hogy öltöztetése a lábát a fürdő a hegyek a műanyag.

Ha többet szeretne megtudni arról, hogy miként telepítheti a fürdőt egy csempefelületen, akkor fotókat és videókat tekinthet meg honlapunkon. Szintén részletes utasításokat készítünk Önnek.

Fontos telepítési részletek

következtetés

Az ilyen finom technikai pontok ismét bizonyítják a szakmai beavatkozás szükségességét. Rendelkezésre állnak Önnel, és világosan megmagyarázzák, hogyan lehet fürdőt telepíteni. Például a hidromasszázs fürdőket olyan nehéz telepíteni, hogy egy nem szakember egyszerűen nem képes megbirkózni egy ilyen fényűző fürdő telepítésével.

A vízvezeték-szerelőket csak az Ön preferenciáiról tudhatja meg, például, ha jobb fürdőt telepíteni. Hogyan lehet elrejteni a csövek és huzalok láthatóságát? Ezen a témákon a professzionális installálók néhány hasznos tippet is kapnak.

Hogyan telepítsd a fürdőt saját kezével: egy lépésről-lépésre telepítési útmutató

Reggel megyünk a fürdőszobába, hogy megtisztítsuk és töltsük fel az elemeket egész nap. Itt térünk vissza este, mosakodva a fáradtságot és a negatív érzelmeket. A fizikai állapotunk és a mentális egyensúlyunk sok tekintetben attól függ, hogy milyen jól szervezett ez a szoba.

Ez azt jelenti, hogy a fürdő helyes felszerelése a saját kezével segít megoldani nemcsak pénzügyi, hanem pszichológiai problémákat is.

Útmutató a megfelelő fürdő kiválasztásához

A modern iparág különböző formájú és színű fürdőket kínál különböző anyagokból. A modellek sokfélesége miatt az ingatlan tulajdonosa mindig a választás problémájával szembesül.

Ha a tartály alakja és a színei esztétikai szempontból jobban izgatnak minket, akkor a termék fontos működési jellemzői a termék anyagától függenek: praktikum, megjelenés és tartósság.

A termelés a fürdőszoba tálak használják:

 • Steel. Az acélcső vonzza a megfizethető árat. A telepítés könnyedségének köszönhetően segítséget nyújthat az asszisztensek vonzása nélkül. A hátrányok magukban foglalják a nagy hőátadást, a deformálódási képességet, a nagy emberek tömegének hajlását, a "zajt", ha vizet írnak a tálba.
 • Öntöttvas Kedves, megbízható, tartós. Vízzel töltött, zajmentes, tökéletesen fenntartja a tartály hőmérsékletét. A lenyűgöző súly miatt az öntöttvas fürdő telepítése nem végezhető egyedül. A vízvezeték elég törékeny, a gondatlan kezelhetőség megoszthatja a tálat vagy károsíthatja a zománcot.
 • Akril. Könnyű és olcsó lehetőség, amely könnyebb és logikusabb, mint a javítás. A víz beírása közben nem hangzik, megtartja a hőt, de nem tart elég hosszú ideig, és nem tartja stabilan. A telepítés nehézség nélkül saját maga kezelheti.

Ha a családban olyan emberek vannak, akik lenyűgöző súlyúak, célszerű acélból és akrilból készült higiéniai tartályokat építeni a téglából vagy az abból készült kiegészítő támaszokból. Ezek az intézkedések biztosítják a stabilitást és stabilizálják az alsó helyzetét. A kevésbé szilárd építésű házigazdáknál a tőkés téglák helyett elegendő egy keretet létrehozni egy bárból vagy acélprofilból.

A kádak formái is sokszínűek. A szemünknek ismertté vált téglalap alakú struktúrák mellett ovális és négyzetes. Kis fürdőszobák esetén a sarokmodelleket egyre inkább használják. És azokon a termékeken kívül is, amelyekben kényelmesebb a fürdésre, azoknak is, amelyek kifejezetten ülőhelyzetben végzett eljárásokra terveztek.

Felkészülés a helyszínre a közelgő telepítéshez

Ha már kiválasztott egy adott modellt, számos előkészítő munkát kell végrehajtani a telepítés előtt. Ezenkívül előre meg kell választani egy helyet, el kell döntenie, hogyan szerelheti fel a fürdőt: a saját kezével megtervezi a munkát, meghívja a munkavállalókat vagy meghívja a barátait. Miután kidolgozta a jövőbeli cselekvések különös tervét, meg kell vizsgálni a helyiségek állapotát, ha szükséges javítani és végrehajtani.

Mikor falazni kell a falakat

Legjobb, ha a szoba felújítása során kádat telepítenek a falak felé. Az ilyen munkamenet lehetővé teszi a legjobb gyakorlati és esztétikai eredményeket. A cserép telepítése után a fürdő lehetővé teszi, hogy a leghatékonyabban lezárja az összes rést és rést, hogy ne halmozódjon fel a nedvesség, ami ideális környezetet teremt a baktériumok és a penész fejlődéséhez.

Ha nem akarnál javítani a fürdőszobában, és csak a fürdőt akarta kicserélni, akkor egy olyan modellt kell választania, amely kissé magasabb, mint az előző. Legalább 1,5 cm. Vegye figyelembe, hogy a régi fürdőszoba szélén lévő csempe színe eltér az általános vásznatól: nem esett el a fakulás. Ezenkívül lehet olyan szennyezett felület, amely már nem mosható. Ezért jobb elrejteni.

Hogyan kell megfelelően előkészíteni a padlót

A padló a fürdőszobában nemcsak tökéletesen lapos, hanem tartós is. Ez különösen fontos, ha olyan öntöttvas termékkel dolgozunk, amely még víz nélkül is megfelelő mennyiségű. Ha a padlólapot saját kezűleg a kád alá helyezzük, azt a behúzási módszerrel kell lefektetni, hogy megakadályozzuk az üregek kialakulását. Ellenkező esetben a csempe feltörhet a fürdő működése közben.

Minden vízzel töltött víz jelentős terhelést okoz a padlófelületen. Egyenletes eloszlásához fából készült rönkök használhatók. A gyakorlat azt mutatta, hogy a vörösfenyő optimális erre a célra. Készítse elő a fa feldolgozását antibakteriális és antiszeptikus megoldások. Ezután a rönköket PVA-val impregnáltuk mézzel vagy szárítóolajjal.

A késleltetések nemcsak a terhelést terjesztik, hanem sikeresen megoldják a termék magasságának növelését is. Néha fel kell emelni a fürdőt, hogy mély csővel rendelkező szifont telepítsünk. Az ilyen szifonok nem engedik meg, hogy a szennyvíz az ellenkező irányba hatoljon. Ha kissé felemeli a fürdőt, például egy szifonban a haj egyre kevésbé lesz felhalmozódva.

A megfelelő vízelvezető szerelvények kiválasztása

A lefolyószerelvények kiválasztása nem meglepő, hogy összezavarodik a piac által kínált termékek széles skálája. De az igazság az, hogy milyen jellemzők vásárlásakor kell figyelni, és mit lehet figyelmen kívül hagyni?

Anyaggyártó szelepek

Az építőanyagok piaca kétféle anyagot kínál: PVC (polivinil-klorid) és poliizopropilén. A PVC-szel gyakrabban találkozunk, ezért választjuk. Viszont a viszonylag drága poliizopropilén nemcsak erősebb, mint a poli (vinil-klorid), hanem az egész vitathatatlan érdeket is tartalmazza.

 • Keménység. Ez az anyag sokkal nehezebb, mint versenytársa, ami csökkenti annak a mechanikai sérülésnek a valószínűségét, hogy a fürdő telepítése közben.
 • Tartósság. Erõsségi jellemzõi nem csökkennek az idõ alatt.
 • Felület minősége. Az anyag felülete simább, mint a PVC, ami azt jelenti, hogy kevesebb szennyeződés tapad rá.

Még mindig rendkívül fontos a hatékonyság. A poliizopropilén hatékonysága nagyobb, mint a PVC, mert a súrlódás a víz ellen a sima csövek ebből az anyagból sokkal kevesebb.

A lefolyó elemeinek minősége

A legtöbb értékesített szilva Kínában készült. A telepítés során egy csavart használnak. Függetlenül attól, hogy milyen anyagból készül, egy idő után ez a csavar oxidálódik, valamilyen módon rozsdásodik vagy korrodálódik. Külön megvásárolható egy rozsdamentes acél csavar, de a tüske biztosan kialakulhat a hálóval való érintkezésből, ami jelentősen csökkenti a termék karbantarthatóságát.

A leeresztő szerelvények vásárlásakor ne habozzon ellenőrizni a teljes készletet, és győződjön meg róla, hogy az útlevélben szereplő összes elem jelen van:

 • Grid leeresztő. A kereskedelemben kapható hálók legkedvezőbbek a modell, amely két egymást keresztező sínekből áll. Ez tökéletesen elkapja a hajat, megelőzve az eltömődést. A leginkább praktikus lehetőség a kerek lyukak, amelyek a termék kerületén helyezkednek el. A legmegbízhatóbb a rács, amelynek alakú ferde lyukak vannak. Ez azonban a legdrágább modell.
 • Láncos parafa. Úgy tűnik, hogy a lánc olyan részlet, amely nem rendelkezik jelentős értékkel. De nem az. Általában a készlet részeként megjelenő láncot használjuk. Ez nem kívánatos. Vegye külön a halászok által használtat. Felületét védőfesték borítja, amely nem engedi meg, hogy a víz idővel megromolja a megjelenését.
 • Túlfolyócső. Régebbi fürdőmodellekben a túlfolyócső fémből készült, de a modern gyártás a legjobb megoldást kínálja. Használjon hullámos csövet, amelynek nagy átmérője van, és így átfolyás. A magas csőteljesítmény jelentősen csökkenti a víz túlcsordulásának kockázatát.

Van néhány olyan szerkesztési árnyalat, amelyet érdemes megfontolni. Például, ha a leeresztő szelep leeresztő szelepe elég széles, csatlakozhat a mandzsetta használata nélkül. Az így létrejövő rést egyszerűen szilikon alapú tömítőanyaggal vagy szilikonnal töltjük meg.

A helyiség és a fürdő méreteinek betartása

A tágas fürdőszobák tulajdonosai nyugodt lehetnek: kiváló alkalmat kínálnak arra, hogy bármilyen fürdőt válasszanak, ha csak bele tudnak illeszkedni. A többieknek alaposan meg kell mérniük kis helyiségeiket, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a kiválasztott modell szervesnek tűnik, és nem fosztja meg tőle a lehetőséget, hogy a szükséges felszerelést a fürdőszobába helyezze.

Ne feledje, hogy a termék megjelenése hamis benyomást kelthet. Néhány nagyon hasonló modell teljesen eltérő méretű. A különböző anyagokból készült fürdők leggyakoribb mérete is különbözik egymástól.

Az acéltermékek hossza 150-180 cm, magassága 65 cm, szélessége 70-85 cm.

Öntöttvas modellek esetében háromféle méretet tartanak szabványnak:

 • kis méretű, 120-130 cm hosszú és 70 cm széles,
 • Az európai szabvány ugyanolyan széles, mint 70 cm, de hossza 140-150 cm,
 • nagyméretű, 70-85 cm széles és 170-180 cm hosszúságú.

Az akrilválaszték valóban hatalmas. Hossza 120 és 190 cm közötti, szélessége 70-170 cm.

A kompakt fürdőszobákat különböző okokból vásárolják. Néha annak a ténynek köszönhetően, hogy a fürdőszobában nincs elegendő hely a nagy szerkezet számára. De néha a nagyméretű helyiségek tulajdonosai is választanak a kompakt modellek mellett. Például az idős emberek és a fogyatékkal élők gyakran ajánlott higiéniai eljárásokat ülő helyzetben. Kisebb "leengedő" fürdőkre van szükségük.

Egyébként az a tény, hogy a modell kevés helyet foglal el, nem teszi olcsóbbá. Éppen ellenkezőleg, a kompakt termékek gyakran nagyon drágák. Számos ember igényeinek kielégítése érdekében hozták létre őket. És mivel keresnek, azt jelenti, hogy nekik kell fizetniük.

Fürdő telepítése

Javítások a fürdőszobában - költséges intézkedés nem csak az épület és a befejező anyagok, hanem a költségek a szolgáltatások a mesterek. Ebben a cikkben részletesen ismertetjük a fürdő telepítésének módját, függetlenül attól, hogy ezt megtehetjük-e, harmadik fél szakemberek bevonása nélkül. Ennek a cikknek köszönhetően jelentős költségmegtakarítást érhet el a javítási költségvetésből.

Munkatervezés

A fürdő telepítése több lépcsőben történik, amelyek közül néhány gyakori, és mások a készülék gyártásának anyagától függően.

 1. Szobaelőkészítés;
 2. Fürdõkészítés;
 3. Szifoncsoportok összeszerelése;
 4. Fürdő telepítése;
 5. Csatorna szerelvények csatlakoztatása;
 6. Dekoratív design.

Ha a kád fém, akkor a második elem elmarad. Maga a telepítési eljárás nem bonyolult, de a kis részletekkel végzett munka során gondoskodni kell. A fő nehézség a szifoncsoport összekapcsolásában rejlik.

Ennek a műveletnek két lehetősége van.

 1. Csatlakoztassa a fürdő helyének telepítése előtt. Ez sokkal könnyebb, mert a leeresztőnyílásokhoz való hozzáférés nem korlátozott. Maga a folyamat vizuálisan is ellenőrizhető. A beszerelés során azonban ügyelni kell arra, hogy ne sérüljenek a szerelt szerelvények. Mivel a fürdõ nagy és nehéz tárgy, ezért problémát jelent.
 2. Állítsa be a kádat a helyére, igazítsa rá. Csak ezután csatlakoztassa a szifoncsoportot. A folyamat bonyolultsága abban rejlik, hogy a munkát érintéssel kell végrehajtani. Nem lehet azonnal látni a fürdő mindkét oldaláról. Viszont a telepítőnek lehetősége van arra, hogy jobban kezelje a fürdőszobát.

Azt is javasoljuk olvasni PVC fürdőszoba panelek. Ez egy gazdaságos és meglehetősen esztétikus lehetőség a falak falba történő befejezésére.

A második lehetőség előnyösebbnek tűnik. Végül, bárki csukja le a szemét, és a szájon kívül a fogkefe nem esik le. Ezért a második módszerre támaszkodunk.

A fürdő telepítéséhez a szerelők 1500-2500 rubelt töltenek. És a munka itt, az előkészített bázissal, nem több, mint fél óra. Ezért javasoljuk, hogy a fürdőt saját kezűleg telepítse.

Fürdőszoba előkészítés

A munkákat két kategóriába kell sorolni. Az egyik dolog, ha a fürdőt az újonnan felújított helyiségbe telepítik, és egészen más, ha a régi felszerelést egy új helyettesíti.

Az első esetben semmit sem kell készíteni. Teljes javítás, az alap készítését jelenti. Ne feledje, hogy a padlólapokat, ha vannak, lefedik a helyiség teljes területét, a ragasztót folyamatosan, és nem több ponton kell elhelyezni. Ellenkező esetben a vízzel töltött fürdõ, sõt még a belsejében tartózkodó személy is áttörheti a burkolólapon.

De ez a hiba kiegyenlíthető, ha két lapot helyez el a lábak alatt, és a kád hosszában elrendezi őket. Fa anyag - vörösfenyő. Vízzel való érintkezéskor a vörösfenyő összetételében lévő gyanták polimerizálódnak, és egy idő után lehetetlen vágni a fedélzetet fémfűrészrel.

A második esetben a padló ellenőrzésére van szükség. Különös figyelmet kell fordítani azokon a helyeken, ahol új fürdő lábak lesznek. Lehetséges, hogy az új hordozók egy másik helyre esnek.

Ezenkívül meg kell mérni azt a szintet, amelyen a fürdő bekötése a falhoz fordul. Nagy valószínűséggel feltételezhető, hogy a falak nincsenek a padló alá. És a régi fürdõ után, a falhoz csatlakozó helyen, egy jól látható vonal maradt. A bozót nem valószínű, hogy sikerül. Mikroszkopikus részecskék behatoltak az üvegezett bevonat pórusaiba, elválaszthatatlan konglomerátum kialakulásával. Ha ezt a hibát nem lehet megszüntetni, azt el kell rejteni. Ennek érdekében a lapokat a fürdő lábai alá kell helyezni (a fent leírtak szerint).

A táblákat sűrű rétegű fűtött szárítóolajjal kell felhordani. Ezután olyan színűek lehetnek festve, hogy nem különböznek az uralkodó háttérektől.

Külön felidézzük a fürdő optimális magasságát. A Szovjetunióban a szakértők úgy becsülték, hogy egy átlagember esetében a legalkalmasabb a lábak emelése, hogy belépjen egy fürdőbe, legfeljebb 60 cm-es magasságig. Ezt a paramétert javasolt ajánlásként az SNiP-be. Most azonban sokkal több fürdőmodell van a piacon, különböző méretűek. Ezért az ebben az esetben irányadónak kell lennie a saját preferenciáiknak.

Azonban tudnia kell egy érdekes szolgáltatásról. Ha a kád a szokásosnál 3-5 cm-rel nagyobb, akkor a víz áramlása gyorsabb lesz. A vízelvezető szelepben többé nem lehet eldugulást és lerakódást okozni. Még a lefolyóhálóra is, a haj nem marad.

Ha a fürdőszobában a burkolólapokat nem helyezték el, akkor ajánlatos enyhén felemelni a padlószintet ebben az adott helyen. Még 1 cm-es hozzáadott magasság elegendő ahhoz, hogy megakadályozza a víz bejutását a fürdőbe.

Ez megköveteli:

 • Gyorsan száradó önterülő esztrich (20 kg):
 • Mély penetrációs alapozó;
 • Vezető fém profil;

A padló felületét egy alapozóval kezelik, és szárítása során fémprofillal elrendeznek egy keretet. Ehhez a profilot úgy vágják le, hogy pontosan illeszkedjenek az ellenkező falak közötti hosszúságba. A szalag szalag a hátára van ragasztva, nem engedheti meg, hogy egy nyakkendővel megragadja. Miután rátette, profil az oldalfal csavarja csavarokkal a padlóra 3-4 helyen. Ezután a csomagoláson feltüntetett utasításoknak megfelelően hígítsuk fel az esztrichet, és öntsük a védett helyre. A rétegvastagság egyedileg van kiválasztva. Tekintettel arra, hogy az 1 cm vastagságú, 1 cm vastagságú esztrich esetében a kész oldat ≈ 15 kg-mal fogyasztott. És 20 kg száraz keverékből ≈ 30 kg az oldat, akkor az esztrich réteg a fürdőszobában lesz 1,2-1,5 cm

Másnap a szárított esztriche ismét egy alapozóval borított.

Fürdőkészítés

A speciális képzés csak akril fürdőt igényel. Mert támogatást kell nyújtani. Három lehetőség közül választhat:

 1. Lábak. Szabványos megoldás rövidlátó felhasználók számára. Egy széles körben meghirdetett lehetőség, de számos sebezhető pontot tartalmaz. Különösen fontos, hogy monolitikus helyzetben sok helyen vaknyílásokat hozzanak létre. Ez növeli az anyag intenzitását. Ezekben a lyukakban csavarokat csavaroznak, amelyek a forró víz feltöltése után szintén felmelegednek. És a hőtágulási együtthatójuk nem egyezik meg ugyanazokkal a paraméterekkel az akrilban.
  Igen, és a terhelés várhatóan jelentős lesz. 130 l víz + 70 kg humán tömeg. Ezek 200 kg két remegő támaszon. Nagyon kétséges választás.
 2. Frame. Nagy alternatíva. Erős, robusztus, profilozott csőszerkezet, amely 6-8 méteren nyugszik. A fürdő testének épsége nem sérült meg. Valójában a limbo-ban van. Ne feledje, hogy a keret akril fürdők minden modellje alatt van.
 3. Tégla vagy tömb állványa. Olcsó és nagy lehetőség. De valamivel rosszabb a keretnél, mert nincs oldalirányú támogatás.
 4. Ha a kád régi, akkor tervezze meg az akril bélés telepítését az utolsó szakaszban. Csak miután az alap teljesen fel van szerelve, elkezdheti ezt a munkát.

Objektíven nézve nincs alternatíva a kerethez. A fürdő alakjától függően az ára 1800 és 2600 rubel között változik. Szétszerelt állapotban szállítjuk. Az összes komponens bekötése a fürdő telepítésének helyén történik, a mellékelt utasításoknak megfelelően. FONTOS: a keret lábai állítható magasságban. Összeszerelés után csavarja meg őket egyenlő számú fordulattal, a menet közepéig. Ez lehetővé teszi, hogy később több vízszintes irányba álljon.

A fém fürdők mind acélból, mind öntöttvasból nem igényelnek különleges előkészítést. De van egy hibája, amelyet könnyű megoldani. Jelentjük a fém magas hővezető képességét. Az ilyen fürdők gyorsan felmelegednek, és ugyanolyan gyorsan kiszárítják a környező levegő hőjét. Ezt a hiányosságot 3-4 henger poliuretán hab segítségével lehet szintre hozni. A fémfürdő teljes külső felületével kezelik. A hab polimerizációja után a hűtővíz sebessége nagyságrend szerint csökken. Bónuszként ez a kezelés szinte teljesen felszívja a vízgyűjtő zaját. Ha nem szükséges az öntöttvas fürdőhöz, akkor fontos az acél esetében.

Ezenkívül az acél fürdőkben a lábakat az ülésekre csavarják. TIPP: a fürdő teste és a menetes talp vége között javasoljuk, hogy gumitömítést helyezzenek fel. Ez tovább csökkenteni fogja a zajot a víz beírásakor.

Szifoncsoportok összeszerelése

A fürdőszobai szerelvényeket külön vásárolják meg. Két csoportra oszthatók:

Az első esetben a szifonlapot kis műanyag részek menetes csatlakozásaiból szerelik fel. Minden kanyar négyszögletes.

A második esetben a szifont egy hajlított cső képviseli. Minden kanyar sima, nincs menetes csatlakozás.

A szilárd szifon triviálisnak tűnik, de óriási előnyökkel bír.

 1. Minél több menetes csatlakozás és alkatrész van, annál nagyobb a szivárgás valószínűsége;
 2. A sima kanyarok nem akadályozzák a víz áramlását, a vízelvezetés gyorsabb, és a betétek és az eltömődések kialakulásának valószínűsége rendkívül alacsony;

És ezen kívül a szifon nem tüntetés tárgya, és senki sem fogja látni, kivéve magának. Ezért az objektív választás egy szilárd testű szifon.

Összeszerelése a mandzsetta felcsavarozásából áll.

Fürdő telepítése

Kényeztesse szükségszerűen együtt a fürdőt. Az anyagtól függetlenül ez egy nagy méretű bútor, és egyedül nem tud vele megbirkózni.

A munkához szükség lesz:

 • Jobb a szinttel;
 • bunkó;
 • Állítható csavarkulcs a lábak beállításához.

Az öntöttvas kádat a kijelölt helyre szerelik fel. Megfelelően felkészített bázissal nincs szükség korrekcióra.

Az akril kádat az összeszerelt keret belsejébe helyezzük, és kissé lenyomva, egészen egy kattanásig. Ez a kattanás azt jelenti, hogy a kád felült az ülésen és a kereten ült. Mivel a keret előregyártott, a vízvezetéknek a horizont szintjére kell állnia. Ehhez jobb az átlós módszer használata.

Szabályt helyezünk a fürdő átlójára, és ha szükséges, akkor csavarjuk le a lábat, emeljük le a leengedett oldalt. Ezután a szabályt egy másik átlós vonalra helyezzük, és ismét összehangoljuk, az alsó él felemelésével. FONTOS: az illesztést csak az alsó oldal felemelésével végezheti el. Alsó magas - lehetetlen.
Acél fürdő, ugyanazt az öntöttvas. A horizont szintjének összehangolását ugyanúgy végezzük, mint az akril analóg.

A leeresztő szerelvények csatlakoztatása

Az összegyűjtött szifoncsoportot három ponton kell rögzíteni:

 1. Leeresztő lyuk;
 2. túlfolyó;
 3. Szennyvízcső.

Először szerelje fel a szerelvényeket a leeresztő nyílásba. A rögzítést egy csavarral hajtják végre a leeresztő rácson keresztül. A tömítést a lefolyóba öntik, különleges alakja van, és egyszerre biztosítja a tömítést. TIPP: a tömítés és a fürdő teste között egy kis szilikon tömítőanyagot kell alkalmazni. Ne húzza meg a csavart a végén.

Ezután állítsa be a hullámcső magasságát, javítsa ki a túlfolyást. Itt a tömítés a kád kívül helyezkedik el. Kúpos alakú, és a "hegy" a "fürdőtől" irányul. A csavart a végére csavarják.

Ezután nyomja meg a csavart a leeresztő nyíláson.

TIPP: a csavar lecsukódik, amint a leeresztő sín síkja megdermed.

Ez utóbbit a csatornába, a csatornába helyezzük. A folyamat megkönnyítése érdekében kenje meg a csövet és a szennyvíz szappannal való bejutást.

A képernyő beállítása

Szinte mindig, a képernyők acél és akril fürdőkkal vannak kiegészítve. Öntöttvas esetében külön kell megvásárolni. De a kész képernyő minden esetben elfogadhatóbb, mint egy rögtönzött műanyag.

Beállításához egy állítható csavarkulcs és egy csavarhúzó szükséges.

A képernyőpanelek egyetlen szerkezetűek. A lábakat az ülésekre csavarják és maximálisan meghúzzák.

A képernyőt a fürdő elülső élénél helyezik el, szigorúan függőlegesen, a vízvezetékre fókuszálva. Ezután a lábak megcsavarodnak, és a képernyő tetejét a fürdő széléhez nyomják. Az akril fürdők egyes modelljein speciális horony található, amely magában foglalja a képernyő felső szélét.

A teljes rögzítést kóstoló jellegű kíséri.

Hasznos cikk? Értékelje és adja hozzá könyvjelzőit!