Legfontosabb > Fürdő

Esős ​​zuhany - eső a trópusok otthonában

A vízvezeték-termelés újításai lehetővé teszik, hogy közelebb kerüljenek a trópusokhoz a saját fürdőszobájában, mert egy különleges zuhanyrendszer segítségével létrehozhat egy trópusi eső utánzását. A trópusi esővel való hasonlósághoz hasonló zuhanyzó trópusi. Nem csak eredeti és gyönyörű, hanem terápiás hatása is van, hiszen a lélekben a víz fújja a testet, és enyhíti a stresszt.

Ha korábban ez a fajta lélek csak egy szanatóriumban, nyilvános medencében vagy gyógyfürdőben volt látható, akkor trópusi lelkeket telepítenek vidéki házakba és városi lakásokba.

A zuhanyrendszer típusai

A trópusi zuhanyt számos gyártási lehetőség mutatja be.

panel

A zuhanypanel egyaránt alkalmas fürdőkádak és zuhanykabinok használatára (ez a panel gyakrabban használatos). Elég, ha egyszerűen telepítené a panelt, ezáltal bővítené a kád vagy a kabin funkcionalitását, és elhelyezésével egy esőzuhanás a zuhanypanel beépítésével lehet egy mennyezet és egy fal.

A készülék előnye, hogy a keverő és az öntöződoboz egy esetben csatlakozik. Az ilyen zuhanytálcákban gyakran vannak beépített fúvókák a hidromasszázs számára. A panelek számos modelljében további funkciók - fények, rádió, termosztát stb.

A hátránya a költség, mivel ez a trópusi zuhanyzás legdrágább lehetősége.

állvány

A zuhanykabin optimális költséggel és funkcionalitással rendelkezik.

A rack univerzális, ezért mindkettő egy zuhanykabin és egy fürdőszoba használatával kombinálva van. Ez egy falra szerelt rúd, amelyhez egy öntöződoboz van csatlakoztatva (ez eltér a szokásos méretétől).

Az öntöződobozban lévő víz szállítható csővezetékként szállítható a rack kialakításában és rugalmas tömlőben.

Rain zuhany csaptelep

Ez különbözik egy szabványos keverőtől egy nagyobb öntöződobozhoz (átmérője legfeljebb 250 mm lehet).

Ne feledje, hogy ez a lehetőség nem képes teljes körű trópusi zuhanást biztosítani a vízáram kisebb méretének köszönhetően (nem terjed ki az egész testre). A rack-változathoz hasonlóan rugalmas tömlő vagy rögzített cső is alkalmazható a keverőhöz.

kannával

A zuhanyfej segítségével egy közönséges keverő készíthető trópusi zuhanyzásnak. Ez a legolcsóbb megoldás, hiszen vásárolhat egy öntöződobozt és csatlakoztathatja a meglévő csaptelep tömlőjéhez, de a valódi trópusi zuhany csak távolról hasonlít.

Különlegességek

Ez a fajta lélek, mint a trópusi, a felső lelkekhez tartozik, mert a vízsugarak gyakran a test felől esnek, és a csepegtető rendszernek köszönhetően nem a víz áramlása, hanem puha cseppek képviselik.

A trópusi zuhanytartó berendezések megkülönböztető jellemzője egy nagyméretű öntöződoboz, amely speciális, vízellátó és elosztó rendszert tartalmaz. A cseppek körülbelül 2 méter magasságból esnek, és létrehozzák a meleg zuhanyzás hatását.

Az öntöződoboz geometriai alakja más. Szinte minden modern trópusi zuhany különleges fényt kölcsönöz. Sok zuhanymodell rendelkezik egy vezérlőpanellel, amely lehetővé teszi a zuhanyzó karakterének megváltoztatását könnyű esőtől a heves esőig.

Az előnyök

Mivel ez a fajta lélek pozitív hatást gyakorol a pszichés állapotra (ellazítja, csökkenti a stresszreakciókat, megszünteti a szorongást), pozitív érzelmekről is híres.

A keverőben lévő víz további levegőztetése miatt egy ilyen zuhanyzó hidromasszázs hatással bír. Ennek eredményeképpen egy ilyen zuhany tökéletesíti a perifériás keringést, enyhíti az izmok feszülését, megerõsíti és javítja a hangulatot. A puha hidromasszázs miatt a bőr az ilyen zuhanyzás után rugalmas és tónusos megjelenést kölcsönöz. A trópusi lélekben a megvilágítás hatásától külön pozitív hatás figyelhető meg.

gyártók

Az angol Otler cég számos különböző öntöződobozú beágyazott rendszert kínál. A gyártó zuhanyzási modelljei különböznek a fúvókák számában, az öntöződoboz típusában, a világításban és a gyártás anyagában. Egy szabványos acél, üveg vagy króm rendszer esetén 50 ezer rubelt kell fizetnie, és további opciókat tervez (szokatlan tervezés, öntözés, érintésvezérlés) drágább.

A trópusi zuhanyzó legnépszerűbb esője a német Hansgrohe. Termékei különböznek az öntöződobozok méretétől és formájától. Fém állványok vásárolható 20.000 rubel, és rendszerek termosztát sárgaréz - 70.000 rubel.

A trópusi zuhanyozók paneljét a Novellini is gyártja. Áruk 60000-150000 rubel, és a méret, a gyártás anyaga és a készülék teljes készlete határozza meg. Az akril és alumínium zuhanytálcák a legszélesebbek. A legdrágábbak a high-tech panelek, kiegészítve LED-es lámpákkal, ülésekkel, tükörbetétekkel, termosztáttal és állvánnyal a lábad alatt.

Ne feledje, hogy a minőségi eső zivatar drága vízvezeték szerelvénynek számít. Ha egy kevéssé ismert cégtől olcsó megoldást talál, akkor csak egy trópusi lélek látszatát kockáztatja. Rendszeres zuhanyt kapsz egy nagyobb tusolóhoz, amely a szokásos módon (vízzel, levegő nélkül keveredve) vízzel látja el a vizet, ezért az esőhatás nem fog működni.

A fürdőszoba belsejében

A mennyezeti eső zuhanyzó díszíti a szobát, és kiegészítheti a gyönyörű fürdőszoba belső. Ha egy rendes zuhany nem megfelelő részlet a belső térben, akkor egy trópusi zuhanyzás, éppen ellenkezőleg, a szoba stílusos "kiemelésé" fog válni.

Előnyös egy nagyméretű zuhanyzórendszer telepítése a fürdőszobában. Ha a fürdőszoba kicsi, érdemes maradni egy trópusi zuhannyal, mint egy zuhanytálca. Válassza ki az öntöződoboz forma szerint kialakított formáját - az egyik kerék alkalmasabb a klasszikus belső térre, a téglalap alakú pedig tökéletesen illeszkedik a modern vagy high-tech fürdőszobába.

A megvilágítás harmonikus kiegészítésként választható a falak textúrájához és színéhez képest, vagy ellentétben a helyiség dekorációjával. A könnyű túlcsordulásnak köszönhetően a fürdő kialakítása megváltozhat és emlékezetessé válhat.

háttérvilágítás

A jelenléte lehetővé teszi, hogy a trópusi lélektől ne csak a fizikai előnyöket, hanem az esztétikai élvezetet is megkapja. Az ilyen zuhanyzó fénye egy panelre szerelt LED. Mivel nincs kapcsolata az elektromos hálózathoz, teljesen biztonságos. A háttérvilágítás bekapcsolása a víznyomás hatása alatt történik a zuhany alatt.

A szín- és világítási beállítások kiválasztásával harmonikusan illeszkedhet a trópusi zuhanádba a fürdőszobában. A színváltozás kombinálható a víz hőmérsékletének változásával. Ebben az esetben a hideg vizet bekapcsolva (kevesebb, mint +31) az izzó kék lesz, meleg vízzel (+ 32 + 38) a diódák rózsaszínűvé válnak, és a forró víz (több mint +39) pirosra vált.

Ne feledje, hogy a megvilágítás jelenléte nem csupán dekoráció, hanem a chromotherapy eszközként is szolgálhat. A piros megvilágítású zuhanyozással növelni fogja a hangját, erőteljesebbé és energikusabbá válik. A zöld lámpákkal végzett vízkezelések lazíthatnak, és segítenek a gondolataik ésszerűsítésében. A kék fényekkel teli zuhanyzóban állva érezni fogja a békét, és elfelejtheti az akut problémákat. A sárgára süllyedő zuhanyozással javíthatja az immunitást és fokozhatja az agyműködést. A rózsaszín és narancs háttérvilágítású trópusi zuhanyzás segít a stressz elleni küzdelemben és az egészség javításában.

Öntelepítés

A trópusi zuhany előnyeiről és a jól ismert vízvezetékberendezések gyártói meglehetősen drága árajánlatokról tanúskodnak, előfordulhat, hogy a gondolat - lehet-e egy ilyen zuhanyt önmagában készíteni? Ha jól felkészülsz, és mindent átgondolsz. Hogy egy trópusi zuhanyt saját kezével otthon készítsen, vegyen egy keverőt, egy öntöződobozt és egy csövet. A telepítés nyíltan lehetséges, de a rejtett telepítés a legjobb választás.

Kezdje megtestesíteni az ötletet, hogy a trópusi zuhanyzó otthon legyen a javítás alatt, mert meg kell csinálni a falra hornyokat. A stroboszkóp közepén meg kell teremteni egy mélyedést a keverő számára. 4 stroke-ot kell átadni - kettőben csövek lesznek, amelyek vízhez jutnak a keverőhöz, egyben egy olyan cső lesz, amelyen keresztül a víz bejut a fürdőbe, és egyben egy cső lesz a vízhez való öntözéshez.

Miután felszerelte a szükséges csöveket a hornyokban (a süllyesztett szerelésnél jobb, ha polipropilénből vagy rézből készült csöveket használnak), majd egy öntöződobozt és egy, a keverőt vezérlő karot szerelnek fel. Ezután folytathatja a javítás elvégzését a fürdőszobában, végeredményben, egy zuhanyzópultot (nyitott) vagy egy függönyt tartalmazó fürdőkádat a trópusi zuhanyzó helyén.

Esős ​​zuhany a fürdőszobában: jellemzők, előnyök és hátrányok

A kemény napi munka után hazaérkeztünk, ezért a nyugalom és a pihenés légkörébe akarunk merülni. Ez hozzájárulhat a brit tudósok ilyen egyedülálló találmányához, mint egy trópusi zuhanyozáshoz. Mi ez és milyen modell választani? Próbáljuk megérteni mindent rendben.

Annak ellenére, hogy a közönséges nevet, többféle ilyen berendezés van a fürdőszobában.

A legfontosabb közös jellemző a nagy átmérőjű öntöződoboz jelenléte. Emiatt úgy tűnik, hogy ezen esőben állsz, és nem a saját fürdőszobádban.

panel

A legdrágább lehetőség, de ugyanakkor a leglátványosabb. A készülék egy panel, ahonnan a víz ténylegesen folyik. A tartozék alakja és mérete eltérhet. Különlegessége, hogy közvetlenül a mennyezetbe vagy falra van szerelve.

Valójában, ha kinyitod a vizet, az az érzés, hogy egyenesen a mennyezetről önt. Emiatt a trópusi eső ilyen lenyűgöző hatása volt.

További előnye a fürdőszobában jelentős megtakarítás lesz, hiszen a berendezés a fal és a mennyezet mögött lesz.

Ez a lehetőség mind a zuhanyzóban, mind a fürdőszobában felszerelhető. Előfordulhat, hogy kapcsolatba kell lépnie a szakemberekkel, mert nehéz lehet a rendszer rejtett telepítését kezdőknek. Csak kellemes eljárásra van szüksége, hogy segítsen visszanyerni az erejét.

A gyártók különböző lehetőségeket kínálnak ehhez a készülékhez. Néhány közülük speciális lámpákkal van felszerelve, ami a mágia és a rejtély légkörét teremt. A falba épített egyéb lehetőségek, amelyek hidromasszázs funkcióval rendelkeznek. Mint szép bónusz, egyes modellek termosztáttal is felszerelhetők.

állvány

Ez egy megfizethetőbb és megfizethető lehetőség. A telepítéshez nem igényel sok erőfeszítést és tudást. A berendezés egy rack (rúd) nagy átmérőjű öntöződoboz. Az az előnye, hogy nem kell egy öntöződobozt tartani a kezedben. Rögzítse az állványra egy kényelmes helyzetben, és kapcsolja be a vizet. Ugyanaz a sáv jól rögzített a falhoz. A kiválasztás és a telepítés során fontos, hogy a bár magassága minden családtag számára kényelmes legyen.

Ez a típus ma a legkedveltebb. Mindez a működtetés kényelméről, a demokratikus árról és a telepítéssel kapcsolatos nehéz kiegészítő munkák hiányáról szól.

Egy másik előny az eszköz sokoldalúsága. Ez könnyen felszerelhető mind a zuhanyzóban, mind a fürdőszobában vagy a tálban.

Trópusi Rainfall fürdőszobai csaptelep

Mindannyian legalább egyszer életünkben egy fürdőszoba csapot választottunk, és képzeljük el, mi az. Tehát legközelebb figyeljen a modellre, amely a közelmúltban jelent meg a piacon, nevezetesen: egy keverő trópusi zuhany hatásával.

A megszokotttól csak számunkra különbözik tőlünk. Bár a "Trópusi eső" panel még messze van. Az átmérő nem haladja meg a 25 cm-t, ami nagyobb, mint a szabványos méret, de kisebb, mint a beágyazott modelleknél. Az előnyök közül kiválaszthatja az alacsony árat és az összes telepítési munkát.

kannával

A legegyszerűbb és legolcsóbb módja annak, hogy érezze, mi a trópusi zuhany a városlakásban. Az ilyen típusú telepítéshez nem kell megtörni a falakat, vagy akár a keverőt is megváltoztatni. Látogasson el a vízvezeték üzembe, és válasszon egy nagy átmérőjű öntöződobozt. Néhány modellen feltüntetik, hogy ez egy trópusi zuhany, és néhányuknak csak egy szabványos cikkük van a gyártótól.

A telepítéshez távolítsa el a régi öntöződobozt, amely a tömlőhöz van rögzítve, és telepítse ezt a modellt. Trópusi eső - gyors és olcsó. Természetesen nem olyan lenyűgöző, mint egy panel, de többszöröse kevesebb.

Különlegességek

A klasszikus trópusi zuhany még mindig beépített panel. A többi faj trópusi esőhatású modellek.

Itt fogunk beszélni ennek a fajnak a jellemzőiről.

 • Öntöződoboz forma. Kerek, négyzet vagy téglalap alakú lehet. Nincs különösebb különbség köztük. Úgy vannak kialakítva, hogy sikeresen illeszkedjenek a fürdőszobába.
 • Állítható vízáramlás és különböző üzemmódok.
 • Mivel ez egy szokásos zuhany beépített módosítása, gyakorlatilag nem látható, amikor ki van kapcsolva.

Előnyök és hátrányok

A trópusi zuhanás kétségtelenül érdekes és hasznos eszköz, de minden olyan jó, mint a gyártók? Ezen innovatív termék használata bizonyos nehézségekkel járhat. Nyilvánvaló előnyök a következő tények.

 • A széles öntöződoboz használata kényelmesebb, mint a szabvány. Amikor az áramlás iránya a testen, akkor egy nagy területet fed le.
 • Az áramlás erejének szabályozására képes Néhány eszköz még olyan egzotikus módokat is kínál, mint a tavaszi és az őszi eső.
 • Háttérvilágítást. Ha a tudósok hittek, akkor a fény befolyásolhatja kedélyünket és jó közérzetünket. Ebben az esetben a zuhany nemcsak jó egészséghez, hanem esztétikai élményhez is vezethet.
 • Az önellátás lehetősége. A készenlétben egy szabványos eszközkészletet fel tudsz szerelni a rendszerhez.
 • Masszázs hatás. A hidromasszázs már régen orvosi eljárásnak számít. Az esőzuhany felszerelésével minden nap otthon élvezheti.

Nem sok hátrány van, de még mindig rossz lenne, ha nem jelezném őket.

 • A beágyazott modellek magas költsége.
 • Készülj fel arra a tényre, hogy rendszeres használat mellett az átlagos vízfogyasztás növekedni fog. Kapcsolja be az itt tárolt vékony vizet, nem fog működni.

gyártók

A piacon most már megtalálhatók a jól ismert és bevált márkák drága árszegmensei. Az ilyen modellek kétségtelenül sokáig kérik Önt hibátlan munkával. Kínai és koreai kollégák is vannak. Legyen óvatos velük. Az ilyen alkudozás öröme gyorsan elmúlik, mert a minőségi, alacsony költségű modell megtalálása nagyon nehéz.

Azok a gyártók, amelyek bebizonyították magukat ezen a piaci szegmensben, a következő márkák szerepelnek.

 • Wasserkraft. Egy német cég, amely többek között sárgaréz-esőzuhanyt is gyárt. Ez a választott anyag nem véletlen. Az a tény, hogy tartós anyag, amely nem korrodál. Ez kulcsfontosságú pont a víz állandó érintkezésében.
 • Grohe. Az előállítása során használt anyagok csak kiváló minőségű. A cég termékcsaládjában innovatív és nem triviális megoldások találhatók.
 • Hansgrohe. Német fürdőszobai kiegészítők gyártója. Ez a cég már 1901 óta jelen van a piacon. Nem meglepő, hogy ilyen hosszú ideig sikerült magas minőségű berendezések megbízható gyártójává válni. A németek számára minden termék tömör, modern kialakítású és tartós.
 • Kaiser. Egy másik német márka, amely otthoni és háztartási készülékeket gyárt. A termelés Kínában van. Ezért nem szükséges beszélni a tiszta német minőségről.
 • Gappo. Az orosz piacon, a vállalat viszonylag nemrég, 2002 óta. Különböző típusú keverőket gyárt. A legkedveltebb ez a cégmodell érintésvezérléssel.
 • FRAP. A kínai gyártó, amelynek modelljei nagyon hasonlóak a globális márkák gyártásához. A piac költségvetési szegmensére utal.
 • Ganzer. Egy másik német márka, de az összes termelés Kínában van. Meg kell mondani, hogy a legtöbb felhasználó megjegyzi, hogy az árak túl magasak és ugyanakkor a termékek alacsony minősége is.

Az online áruházak szerint ez az, amit a gyártók eső zuhanyai állnak. Ennek a minősítésnek a vezetője a Wasserkraft vízvezeték- és fürdőszobai berendezések gyártásával foglalkozik. Megbízható és bevált gyártó. Ezt megerősítik a termékeik tulajdonosainak számos, a speciális internetes erőforrásokra felkerült véleménye.

Telepítés és hibaelhárítás

A választott típustól függően a berendezés telepítési lépései változhatnak. Az ilyen típusú trópusi zuhanyzókhoz, például egy öntöződobozhoz és egy csaptelephez, a telepítés során nem igényelnek különösen bonyolult manipulációkat.

A legfontosabb dolog az, hogy kiváló minőségű alkatrészeket válasszunk, így a telepítés és az üzemeltetés során nem fog csalódni a választása szerint.

 • Öntözés Csak válassza ki kedvenc modelljét, és cserélje át a régiet egy újra.
 • A keverő. Cserélje el a régi csapot egy új trópusi zuhany hatására a hagyományos technológiával, és tegye a rendszert működésbe.
 • Fogadás. Döntsd el, hogy a racket ugyanazon a helyen helyezzük el, ahol csaptelep volt, vagy kényelmesebb lenne mozgatni. Az utóbbi verzióban további csöveket kell elhelyezni. Ha mindennel elégedett, akkor körvonalazza azt a vonalat, amely mentén a rack fut, telepíti a keverőt és használja.
 • Panel. Ehhez a beállításhoz a csöveket a javítási szakaszban kell elhelyezni. Bár ha a fürdőszobája 10 évig nem lát javítást, talán itt az ideje, hogy átgondolják a bíboros átalakulást? Ebben az időben telepíted ezt a csodálatos rendszert. Érdemes megjegyezni, hogy a háttérvilágítással rendelkező lehetőségek további villamos kábel vagy hosszabbító kábelezést igényelhetnek.

A híres gyártók hosszú garanciát vállalnak a felszerelésükre. A másik kérdés az, hogy a rendszer telepítése megsértette-e a telepítési szabályokat. Egy másik probléma lehet a víz alacsony minősége, amelyben különböző szennyeződések vannak. A nehézfémek, sók és egyéb anyagok hátrányosan befolyásolhatják a legmagasabb minőségű fürdőszobai berendezések munkáját. Mi a teendő?

Ha a hiba a gyártó hibájából következett be (gyártási hiba észlelhető), forduljon a szervizhez. Ebben az esetben a készpénzkompenzációra (a termékért fizetett összeg visszatérítése) vagy új modellekre történő helyettesítésre számíthat.

Gyakran a felhasználók gyenge víznyomással panaszkodnak. Arra számítasz, hogy valódi trópusi eső fog megjelenni minden megnyilvánulásában, és csak egy nyomorúságos patakot lát, amely alig fekszik át a hegyi résen? Talán az egész a vízellátás nyomása alatt. Nem titok, hogy a különféle vízellátó rendszerekben a lakóépületekben a padlón a nyomás növekedhet vagy csökkenhet. Próbálkozzon a szolgáltatóval vagy az alapkezelővel.

Egy másik lehetőség az öntöződoboz lyukainak eltömődését okozhatja. A gyártónak semmi hibája nincs. A nehézfémek és egyéb üledékek idővel felhalmozódnak, és akadályt képeznek a vízáramlásnak. Nem valószínű, hogy egyik napról a másikra megoldani tudja a vízminőségi problémát, ezért szedje szét és tisztítsa meg az öntöződobozt.

A zuhanycsapok kiválasztása: trópusi vagy hagyományos

Mindenki a fürdőszobáját a modern maximum szerint kívánja felszerelni, valamint kedvező feltételeket teremt az úszáshoz. A széles választék körében nagyon könnyű hibát követni a választásban, hiszen a hagyományos funkciók keverőjét kínálja, valamint egy eredeti csaptelepet esővel imitáló esőben. De még a tervezés második változata is több típusra oszlik, de nem mindegyik alkalmas bizonyos feltételekre.

Ha ezt a designot kényelmes fürdésre vásárolja, elsőbbséget kell adni az anyagnak, ahonnan a keverő készül, annál jobb, annál tartósabb lesz a működés.

A trópusi jellegű zuhany csaptelepek

Minden gyártó, amely vízvezeték szerelvényekre szakosodott, többféle terméket gyárt, és a fogyasztók közül a legelterjedtebb egy esőzuhanyzóval és egy keverővel felszerelt zuhanyzó. Tekintsük a trópusi típusú eszközöket, amelyek egyformán vesznek részt a fürdők és kabinok elrendezésében:

 • állvány formájában, egy öntöző kanna és egy zuhanycsaptelep formájában. Ez az adaptáció jellemző a fürdőszobában és a zuhanyzóban. Csomagja tartalmaz egy rögzítő rudat és egy öntöződobozt;

Beépített eső csaptelep csaptelep

Kültéri eső zuhany csaptelep

Figyelj! E fajták mellett már vannak korszerűbb módosítások. A drágább felszerelésnek van egy érintőpanelje, ahol már nem szükséges a karos daru, vagy vannak olyan eszközök, amelyek hidromasszázs funkcióval rendelkeznek.

Néhány finomság a design választás

Zuhanykazán, keverővel bármilyen típusú fürdőszobába felszerelhető: kád vagy fürdőkád. Azonban mindkét esetben fontos kiválasztani a megfelelő trópusi lehetőséget, ahol van egy öntöződoboz, figyelembe véve annak tartósságát és felszerelését, tisztázni, hogy a zuhany csaptelep áll-e, és hogy értékelje a termék megjelenését és kialakítását.

A vásárlás és a beszerelés után az állvánnyal ellátott zuhanycsaptelepet megfelelően működtetni kell. Ettől a tényezőtől függ, hogy mennyi ideig fog tartani az otthoni kommunikáció. A trópusi zuhanyzók állapotának megfigyeléséhez könnyebb a rozsdamentes acélból készült modellek megvásárlása: nem érzékenyek a nedvességre és a szappanfűzésre, ezért könnyen eltávolítható az ilyen szennyezőanyagok. Más anyagokat gyakran karcolják meg, a festék felső rétegét lehúzzák, korrózió kezdődik. Gyakrabban kell gondozni olyan rendszerekhez, ahol van egy öntöződoboz (valószínűleg ezüstszínű bevonattal ellátott műanyagból készül)

"A" és "ellen" a trópusi kúttal ellátott létesítményeknél

Pozitív és negatív szempontok vannak ennek a designnak a használatával kapcsolatban. Mind a fürdők, mind a különálló zuhanykabinok vagy egy nyitott zuhanyzó szolgálatára. A következő hátrányokkal rendelkeznek:

 • rendkívül magas ár (ami miatt a fogyasztó hajlandó lemondani a kommunikációról);
 • sok helyet foglal el, különösen, ha a fürdőszobában nincsenek nagy méretek;
 • jelentősen növeli a vízfogyasztást az egyszeri fürdőzés során, ami sokak számára gazdaságtalan.

De vannak olyan pozitív szempontok, amelyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni:

Egyszerűsített csaptelep esőzuhanyzattal a kész állványon, több öntözési kannával

 • hidromasszázs funkció, amely teljes nyugtató hatást gyakorol a testre;
 • széles választékú design (világítással, dombornyomás nélküli, mintázott);
 • a csaptelep nélküli zuhanyrácsok termosztáttal vannak felszerelve, ami akkor hasznos, ha kisgyerek van a házban;
 • Beállíthatja a szerkezetet és kicserélheti egyes részeket saját kezével.

A zuhanyállvány-keverő egyszerűen használható, lehetővé teszi, hogy kényelmesen vízkezelést hajtson végre anélkül, hogy bonyolultabbá teheti az öntöző edényt a fej fölött a teljes fürdővel.

Beépített és kültéri installáció telepítése

A beépített design, bár bonyolult a designban, mindazonáltal végső soron a fürdőszoba esztétikai megjelenését biztosítja. Az utasításokat követve egyszerűen telepítheti az épületet otthonában. A telepítés megfelelő elvégzéséhez lépéseket kell tennie:

A beépített trópusi zuhany beépítése a keverővel

 • előkészítse a munkafelületet a zuhanytálcák elhelyezésére eső esővel;
 • perforátorral vagy ütvefúróval fúrólyukakat fúrunk a szükséges falak falába, a csöveket az öntöződobozba és közvetlenül a keverőbe helyezzük;
 • tovább végezzük a csövek lefektetését. Jobb a műanyag szerkezetek használata, mivel a falon tovább tartanak;
 • Most összekapcsoljuk a csapot a forró és hideg csővezetékkel. Ez jobb felszereléssel vagy forrasztással történik;
 • ugyanezt tesszük, ha az öntöződobozt a mennyezethez rögzítjük, csak ehhez először a csatlakozó elemeket figyelembe véve egy mélyedést kell készíteni;
 • amikor a keverővel ellátott zuhanyrendszer teljes mértékben csatlakoztatva van és tesztelésre kerül, akkor a felszíni felszínt és a befejező munkát (leggyakrabban a falakon lévő burkolólapok és a mennyezeten levő műanyag panelek esetén a cementcserép a cementcsempével történik).

A tervezett garancia szolgáltatás több mint 10 évig mechanikus sérülés és megfelelő működés hiányában.

Felületre szerelt öntöződoboz és keverő: beépítés

A fürdőkádak és a zuhanyzók számára egy esőzsákkal és egy keverővel ellátott öntöződoboz használható, ha a hely lehetővé teszi. A kültéri típus felszerelését nem nehéz megtenni, de itt ügyelni kell arra, hogy ne károsítsa a végső kivitelezést.

Egy nyílt trópusi zuhanyzó szerelvénye öntöződobozzal és keverővel

Jobb, ha egy zuhanycsapot és egy nyitott típusú öntözést közvetlenül a helyszínre helyezni, ahol a kommunikáció korábban kapcsolódott. A keverő nélküli rendszert termosztáttal kell felszerelni, és rugalmas tömlő segítségével jobb felszerelésre van szükség. A munka során fontos az egész folyamat ellenőrzése:

 • azon a helyen, ahol a zuhanyrácsot fel kell szerelni, jelölést kell készíteni, használjon szintet erre a célra, ne feledje, hogy a rendszert szigorúan a padlóra merőlegesen kell felszerelni, ellenkező esetben a víznyomás megszakad a hajlítások és kilyukadások miatt, és a csatlakozóelemek kiszivárognak;
 • akkor a megvásárolt modellt veszünk és összegyűjtjük a gyártó által mellékelt utasításoknak megfelelően;
 • Ezután eltávolítjuk a zuhanymodellt oldalra, és a falon rögzítjük a rögzítőket, amelyekre az állvány rögzítésre kerül. Ezenkívül az összeszerelőszerkezetet egyszerűen ezekkel az elemekkel rögzítik;
 • majd csatlakozik a forró és hideg csővezetékekhez (összekötik a keverővel) műanyag szerelvényekkel;
 • az utóbbi teszteli a rendszert a szivárgás és a levegőztetés területén. Ha minden rendben van, elkezdheti működését.

Figyelj! A zuhanyozófülkével ellátott zuhanycsaptelep és a zuhanykabin csaptelepje további funkciókat is igénybe vehet, ideális esetben, ha többféle hidromasszázs mód van. És még egy fontos pont - az öntözőpálcák állvánnyal történő felszerelését úgy kell elhelyezni, hogy a keverőszelepek a mellkas szintjén legyenek.

Zuhanyzó trópusi eső

A "trópusi eső" egzotikus névvel rendelkező zuhanyzó gyógyító hatása van, és aktívan használják szanatóriumokban és pihenőhelyekben. Különleges öntözés biztosítja a vihar víz áramlását, csepp, amely masszírozza a testet, ami egyfajta nyugalom és nyugalom.

Zuhanyzó trópusi eső

Egészségügyi felszerelés A "trópusi eső" a felső zuhanyzók csoportját jelenti. Az öntöződobozok sokszínűségének köszönhetően létrehozhat saját "paradicsomot" a vízkezelések elfogadásához.

Zuhanyfej

A működési elv és a szivárványtípusok "trópusi eső"

A "Trópusi eső" zuhanyzó megkülönböztető jellemzője, hogy a vízellátást egy különleges rendszer szerint végzik el, amely elosztja az áramlást a rács egész területére, amelynek méretei igen jelentősek lehetnek. Az öntözés formája és formája nagyon különböző lehet. Vannak olyan modellek, amelyek víznyomásszabályozó rendszerrel rendelkeznek, amely a beállításoktól függően mind pihentető, mind élénkítő hatású lehet.

Az öntöződoboz alakja nagyon különböző lehet

Népszerű öntöződobozok LED-es megvilágítással, amelynek színe a patak hőmérsékletétől függően változik. Az ilyen rendszerek fokozzák a terápiás hatást, mivel bármely színárnyalat az emberi pszichére hat. Az egyszerű beállításkezelő rendszer lehetővé teszi a kívánt eredmény elérését.

Megvilágított öntöződoboz

Öntöződoboz LED háttérvilágítással

Háttérvilágítású zuhanyzó

Az öntöződobozok folyamatosan frissülnek. Az egyik újdonság a zuhanykomplexum, amely trópusi növények illatával rendelkezik.

A víz kellemes és kellemes illata

Egyes modellekben lehetőség van véletlenszerűen kiválasztani a fejét. Ezért a zuhanyozás alatt a valóságos esőzésekben rejlő kiszámíthatatlanság érzetet ad.

A fej és a sugárhajtás iránya megváltoztatható

Anyagok, anyagok és méretű öntöződobozok

A "Tropical Rain" zuhanyfej kerek, ovális, négyzet alakú, téglalap alakú lehet. Kis méretű zuhanyzók mind a nagy, mind a miniatűrök számára. A választás attól függ, milyen hatása van a vízkezelésektől. Nagyméretű öntöződobozok használata esetén a trópusi vihar érzete realisztikusabb.

Négyszögletű öntöződoboz

Az öntözés a "trópusi eső" lehet acél, krómozott, sárgaréz, nikkelezett. A modell kiválasztása során meg kell értened, hogy a zuhanyrendszer legfontosabb eleme a keverő és a vízellátás komponense. A trópusi eső bármilyen rendszerre telepíthető.

Esős ​​zuhany rendszer

A Premium szegmens modellek maximális számú opcióval rendelkeznek. Ezek közé tartozik a levegőztetéstechnika (levegőellátás), távvezérlés, többszínű megvilágítás, ásványlerakódások elleni védelem, szabályozott és többirányú vízáramlás. Az ilyen zuhanykomplexumok a legdrágábbak.

A zuhanyzó LED-es megvilágításával esik

Zuhanyfej Lumière - Quadro

A levegőztető rendszer lehetővé teszi, hogy a víz cseppecskékre törjön, ami különösen értékes a trópusi esőben. A (rendszer) működésének elve egy hidraulikus turbina pontcsapágyakra épül. A közepén van egy lyuk, amelyen keresztül levegő húzódik. A turbinák kései, forgatva, keverik a vizet és a levegőt, aminek következtében cseppecskék képződnek. A forgatási mód beállításával nagy és kicsi cseppeket kaphat.

Zuhanyfej

Az öntözés "Trópusi eső" lehet beépítve a beágyazott és a beépített zuhanyrendszerbe. A beépítési mód lehet fal vagy mennyezet. A második típus modelljeit "felső zuhany" -nak nevezik.

Minta felső zuhany

Az öntözés kiválasztására és megszerzésére vonatkozó szabályok "Trópusi eső"

Az első dolog, amit figyelni kell a trópusi eső öntöződoboz kiválasztásakor, annak mérete (átmérője a kerek modelleknek).

Zuhanyzó állvány kiválasztása

Ha a berendezés üveg vagy műanyag mennyezetet tartalmaz, ellenőrizni kell a forgácsokat és repedéseket. A mennyezeti lámpák minden modelljének van egy középső részének bemélyedése, amelybe egy öntöződobozt kell felszerelni. Ezért a mennyezeten lévő vízszintes hornyok átmérője és az öntözés azonos lehet.

Szétszerelt öntöződoboz

Szükséges az alkatrészek rendelkezésre állásának ellenőrzése. Az összes trópusi eső öntöző dobozok egy speciális hüvelyvel vannak ellátva, amely az öntöződoboz hátulján található beömlő csavarja. Ez a hüvely átmeneti kapcsolat a zuhanyzó teteje és az öntöződoboz között. A hüvelyt a csővel ellátott zuhanytálca (csőcsatlakozója) egy anyával vonzza. Az is szerepel minden modell csomagjában.

Felső esőzuhany, öntöződoboz

Ha a modell háttérvilágítással rendelkezik, a vízellátó rendszerhez való csatlakoztatás mellett csatlakoztassa a hálózati csatlakozót a transzformátor egységhez.

Esős ​​zuhany zuhanyzóval

Az öntözés telepítése "Trópusi eső"

Az öntözés "Trópusi eső" lehet telepítve:

 • egy csuklós zuhanyrácson;
 • a panelen a zuhany alatt;
 • egy rugalmas tömlőre, amely a keverőhöz csatlakozik (kézi zuhany);
 • a beépített zuhanytálca rendszeren (rögzített tartó).

A kiválasztott modelltől függően kétféleképpen telepíthető a Tropical Rain rendszerek.

 1. Felfújható vagy mennyezeti zuhany (beágyazott rendszerek).

Felső vagy felső zuhany

Trópusi zuhanás

A trópusi eső öntöző kanna felszerelése nem okoz nehézséget. A fő feladat egy zuhanyrendszer telepítése. Beágyazott modellek esetén a falon és a mennyezeten csőfektetés szükséges. A szerelt modellek nem igényelnek ilyen időt igénylő és költséges munkákat, és állítható rúdmagasságuk van.

A zuhanyrendszer kiválasztott modelljétől függően a trópusi esődobozok tartósan rögzíthetők vagy eltávolítható tömlőkkel. A szakértők mindkét módszert javasolják, mivel lehetővé teszik a zuhanyrendszer lehető leghatékonyabb használatát.

Az ilyen típusú öntöződobozok minden modellje mozgatható konzolokkal van felszerelve, amelyek lehetővé teszik a fém perforált lemez billentését bármilyen irányba. A konzol alatt, az öntöződob mélyén egy durva vízszűrő. Az adaptercső és a persely, a díszítő gyűrű szerepel minden modell csomagjában.

A trópusi eső öntözési kanna felszerelése egyszerű és egyszerű. Bármely tulajdonos megbirkózik ezzel a feladattal.

A zuhanyzó telepítésének szakaszai "Trópusi eső"

Trópusi zuhany felszerelése

Hogyan készítsünk csővezetéket a rendszer "Trópusi zuhany"

1. lépés: Az öntöződobozban lévő hüvely csavarja be a zuhanyrendszer kimenetét (mennyezeten vagy falon). Először egy díszítő gyűrűt helyeznek a hüvelyre, amely elrejti a rögzítés helyét, és esztétikailag vonzóvá teszi.

2. lépés A beépített hüvely csavarja az adaptercsövet (tartó).

Az öntöző kanna a vízcsatlakozáshoz egy ilyen mellbimbó segítségével van rögzítve

3. lépés A tartóhoz a csavarozással rögzítse a "Trópusi eső" zuhanytálcát.

Esős ​​zuhany: ez nem luxus, hanem egyedülálló hidromasszázs eszköz

A modern egészségügyi berendezések már régóta nem végeznek higiéniai funkciót, sokan gyógyító, pihentető, élénkítő és egyéb tulajdonságokkal rendelkeznek. Az esőzuhannyal rendelkező fürdőkádak és zuhanyzók egyike azon innovatív technológiáknak, amelyeket a fogyasztók nagyon szeretnek, de a legtöbbnek csak egy homályos elképzelése van arról, hogy mi az eső zuhany, és miért olyan nagy dicséret.

Ebben a cikkben közelebbről megvizsgáljuk, hogy mi az, az eszköz működési elve, annak jellemzői, előnyei, mi ennek a rendszernek a használata. Hadd mondjam el, hogy saját fürdőszobájában esőzsákot készítsen a saját kezével.

A működés jellemzői és elve

Ez a rendszer lehetővé teszi, hogy egy trópusi esőt saját otthonában újrateremtsenek, ami a meleg eső cseppjeit imitálja, mivel ez a hasonlóság miatt a rendszer "trópusi zuhany". Ez a készülék nem csak gyönyörűnek és eredetinek tűnik, de terápiás hatása van: a vízcseppek segítenek csökkenteni a stresszt és lazítani a testet.

Beállíthat egy esőzuhanyt a fürdőszobában, de a zuhanykabin jobban felszerelt. Ez a típusú vízvezeték a felső zuhanyrendszerhez tartozik, mivel a víz lágy cseppekkel felülről esik, és nem nyomás alatt álló fúvókák. A cseppek körülbelül 2 méter magasságban esnek a testre, ami ugyanolyan hatást gyakorol a meleg trópusi esőre.

Ennek a rendszernek a megkülönböztető jellemzője egy nagyméretű zuhanyfej egy zuhanykabinhoz, amely külön vízellátó és elosztó eszközökkel van felszerelve. Az öntöződoboz különböző geometriai alakú lehet, szinte minden modern rendszernek van egy speciális megvilágítása, ami növeli a pihentető hatást. Néhány modellnek van egy vezérlőpultja, amely lehetővé teszi a vízellátás intenzitásának megváltoztatását.

Egészen a közelmúltig egy ilyen zuhany csak egy gyógyfürdőben, szanatóriumban vagy egy privát aquaparkban vehető igénybe. De ma, az ilyen rendszerek gyakran felszerelt magánházak, vidéki házak, akkor gyakran talál trópusi zuhany a fürdőszobában egy városi lakás.

Trópusi zuhanyrendszer előnyei

A nyári eső, mint a trópusok, kellemes érzéseket kelt, mert egy személy vízenergiát kap, és cseppek segítenek az izmok relaxálásában, a szorongás megszüntetésében, a stressz csökkentésében, ezért a trópusi zuhanást pozitív érzelmek záporának is nevezik. Hidromasszázs hatása van a test bőrén is, mivel a keverőben a vizet további levegőztetésnek vetik alá.

Ennek eredményeképpen a trópusi esővel ellátott zuhanyzás csökkenti az izmok feszülését, javítja a perifériás vérkeringést, javítja a hangulatot és élénkíti. Az enyhe hidromasszázs kényelmesebbé és rugalmasabbá és feszesé teszi a bőrt. A háttérvilágítás külön pozitív hatással van az emberi testre.

De a trópusi felszerelésű fürdőszobában vannak más, világibb előnyök:

 • Eredeti és gyönyörű design. A trópusi zuhanyt tartalmazó öntöződoboz csodálatosnak tűnik, csodálhatja egyedülálló stílusát és méretét. A minőségi trópusi zuhanyrendszer egy kis fürdőszobát alakíthat a trópusok egyik sarkába.
 • A lefedettség széles területe. Ezért a zuhanykabin jobban illeszkedik ehhez a rendszerhez, és a fürdőt jó függönyökkel vagy képernyővel kell felszerelni, mert egy nagy öntöződobozban lévő eső felhője nem hagyja centiméteren száraz testet.
 • További lehetőségek. Ez a berendezés számos olyan opcióval rendelkezik, amelyek hangulata szerint bekapcsolhatók. Választhat: pihentető puha cseppecskék, frissen hulló eső vékony folyók formájában, intenzív hidromasszázs pulzálás stb.
 • Az öntöződoboz mérete. Minél nagyobb az öntöződob átmérője - annál kényelmesebb a zuhany. A legjobb modellek átmérője 20-25 cm, a nagy vízszintes öntözés egyenletesen lokalizált vizes lyukakkal óriási tapintási érzetet biztosít.

Ezért sok fogyasztó hajlamos arra, hogy a trópusi zuhanás alatt újjá alakítsa a fürdőszobáját.

Trópusi eső rendszerek

A gyártók több fajta eső zuhanásgátló rendszer közül választhatnak:

 1. Panel - egy nagyszerű lehetőség mind zuhanyozásra, mind fürdőre. Könnyen szerelhető a mennyezetre és még a falra is, ezáltal növelve a fürdőszobai vagy zuhanyzó funkcionalitását: hidromasszázs, rádió, termosztát, világítás stb. Előnye az öntöződoboz és a keverő testének kombinációja. Az egyetlen hátránya az ár, mivel a panel a legdrágább típusú trópusi zuhanyrendszer.
 2. Rack - a legjobb lehetőség a minőségre, az árra és a funkcionalitásra. Univerzális kialakítás, amely a zuhanyzóba és a fürdőbe telepíthető. A rack egy sáv, amely a falra van szerelve és a hozzá csatolt öntöződoboz egy trópusi zuhanyhoz. A víz az öntöződobozba egy hajlékony tömlőt vagy egy álló csövet hozhat a készülék kialakításakor. Mínusz - csak a felső esőzuhany lehetséges, egy ilyen rendszer nincs rögzítve a falhoz.
 3. Egy eső csaptelep csaptelep - ez egy nagyobb átmérőjű hagyományos öntöződoboztól különbözik. Azonban ez a minta a vízáramlás kis szélességének köszönhetően nem biztosítja a trópusi eső teljes hatását, mivel nem képes az egész testet vízsugarakkal lefedni. Ugyanúgy, mint az állványhoz, a víz öntöződobozba hajlékony csővel vagy rögzített csővel érhető el.
 4. A "trópusi" öntözés - egy trópusi zuhanás utánozhatja - egy nagyméretű zuhanyfejet egy szabványos keverőhöz. A legolcsóbb lehetőség, de a trópusi eső tényleges hatása nem érhető el.

Érdemes megemlíteni a legjobb gyártókat is: Otler (Anglia) - 20 000-ről 70 000 rubelre, Hansgrohe (Németország) - 30 000-ről 370 000 rubelre, Novellini-re (Olaszország) - 60 000-ről 150 000 rubelre.

Esős ​​zuhany a fürdőszobában

A trópusi zuhany kiváló minőségű rendszere képes lesz a fürdőszobát díszíteni, és a fő hangsúly a belső térben lesz. Kívánatos a panelt egy nagyméretű fürdőszobába helyezni. És ha a szoba kicsi, akkor jobb, ha egy trópusi zuhanyt választanak a vizes rekeszek zuhanyzókra. Az öntöződoboz és a keverő formáját a beltér általános stílusát figyelembe véve kell kiválasztani.

Vegyünk néhány hideg fürdőszobai belsőépítészeti ötletet egy trópusi esővel:

Különleges figyelmet érdemel a trópusi zuhanyzó fényt, amely lehetővé teszi, hogy a vízkezelésektől ne csak a fizikai előnyöket, hanem az esztétikai élvezetet is megkapja. A háttérvilágítás egy LED, amely egy panelbe van szerelve, és bekapcsolva van a víz nyomása alatt. A panel nem kapcsolódik az elektromos hálózathoz, így a háttérvilágítás teljesen biztonságos.

A háttérvilágítás beállításai és színe a falak harmonikus kiegészítője lehet, vagy ellentétben a fürdőszobai díszítéssel. A fény túlcsordulása segít a helyiség megváltoztatásában, a színek változása függhet a vízhőmérséklettől. Például ha hideg vizet biztosít (akár +31), a háttérvilágítás kék lesz, a meleg víz (+32 +38) rózsaszínű lesz, és forró (+39) pirosra vált.

Ugyanakkor a háttérvilágítás kromoterápiás hatással is járhat: a piros a hangot, az energiát és az életerőt növeli; zöld - pihenjen és gondoskodjon a rendben; kék - nyugodt, és lehetővé teszi, hogy békét érezhess; sárga - aktiválja az agyat és fokozza az immunitást; rózsaszín - erősíti az egészséget; narancssárga - segít a stressz leküzdésében.

Telepíthetek egy esőzuhanyt a saját kezemmel?

Ha jól felkészülsz, és minőségi anyagokat vásárolsz, akkor magad is egy trópusi zuhanytartót telepíthetsz. Lehetséges a kommunikáció nyílt megnyitása, de jobb, ha minden cső rejtve van a falban. A rejtett telepítést azonban a javítás során kell elvégezni, mivel a falakat össze kell vonni.

Összesen 5 lerakatot kell készíteni, a középen egy - a keverő felszereléséhez. Négy további van a központi öblítőhöz: kettő csövekhez, amelyek vízhez jutnak a keverőhöz, egyet a vízhez a vízben, és még egy vizet az öntöződobozba. Miután a csöveket behelyezte a hornyokba, az öntöződoboz és a keverőkar van felszerelve. Ezt követően befejezi a munkát a fürdőszobában.

Nézze meg a videót, amely egyértelműen bemutatja, hogyan kell egy esőzuhanyt a saját kezével felszerelni:

+7 (800) 555-77-82

+7 (495) 661-71-08

+7 (495) 961-31-49

Hívásrendelés

 • Ön itt van:
 • legfontosabb
 • / Trópusi zuhanyzó /

Trópusi zuhany felszerelése

A trópusi és benyomásos zuhanyok telepítési folyamata nagyban függ az adott projekttől. A legfontosabb szerepet játszik a mennyezet anyaga, és hogyan kívánja elrendezni a zuhanyt - beágyazni a mennyezetbe, vagy csak letenni a csövön.

Trópusi zuhanyzó függő felszerelése

A legegyszerűbb módja egy trópusi zuhanytelepítésnek, ha egy csőre csévél, amely a mennyezetről vagy a falon lévő konzolra keveredik. Az első esetben a cső tetszőleges dekoratív mennyezeten keresztül esztétikusan kivonható egy különleges dekoratív konzol segítségével.

A trópusi lélek telepítésének munkálatának meg kell kezdenie az ételeket (ha van egy háttérvilágítású modell). A tápegységek az elektronika egyik leggyakoribb hibás elemei, mivel a terhelést a túlfeszültségről veszi. Ebben a tekintetben azt javasoljuk, hogy tervezze meg a zuhany tápellátását, hogy meghibásodás esetén könnyedén hozzáférhessen. Eső zuhanyaink szabványos vezetékhossza 3 m, de az Ön kérésére meghosszabbítható. Ezért bármilyen korlátozás nélkül kényelmes helyet választhat a kijárat helyére, ahonnan a zuhanyzó betáplálódik.

Továbbá, ha az Ön által választott modell nem rendelkezik a készletben lévő háttérvilágítás-vezérlőpanellel, akkor a csatlakozóaljzatot, amelybe a zuhanyzó be van kapcsolva, egy kapcsolóval kell vezérelni - ellenkező esetben az esőzsák nappal és éjjel ragyog.

Tartóelem a zuhanyzó falra szereléséhez

Külön feltétlenül meg kell jegyezni, hogy az Ön biztonsága, ha a fülke alá helyezi a mennyezetet a fürdőszobában, jobb, ha a magas páratartalmú helyiségekre vonatkozó különleges lehetőséget választja.

Ha van egy dekoratív mennyezet a fürdőszobában, akkor két lyukat kell behelyezni - egy, amelynek átmérője legalább 25 mm, a cső kimenetének vízzel, a másik pedig 15 mm a tápvezeték kimeneténél. Miután az elektromos és vízvezeték-vezetékezés megtörtént, csatlakoztathatja az áramellátást és letenni a zuhanyt. Ebben az esetben érdemes elkezdeni a zuhany feltekerését a csőre, és csak utána csatlakoztatni a háttérvilágítás vezetékét.

Tehát egy trópusi zuhanyzó felfüggesztett változatának telepítéséhez:

 1. Hozd fel a csövet 1/2 "kevert vízzel;
 2. Készítsen egy fali aljzatot a zuhanyra - úgy, hogy az áramellátás és a tápegység elérhető legyen a javítás után;
 3. Ha van egy díszes mennyezet, akkor tegyen egy lyukat a vezetékhez, amely táplálja a háttérvilágítást;
 4. Kapcsolja be a tápegységet a konnektorban, tegye a háttérvilágítás vezetékét a mennyezeten lévő lyukon keresztül;
 5. Szélcső a csőben;
 6. Csatlakoztassa a háttérvilágítás vezetékét.

A beépítés a mennyezetre süllyed

Ugyanakkor ez egy munkaigényesebb és hatékonyabb telepítési módszer - egy trópusi zuhanyzó úgy néz ki, mint egy vékony átfedés a mennyezeten, és nem tűnik ki a teljes fürdőszoba belsejében. Ez a telepítési módszer tökéletesen illeszkedik mindenféle díszes mennyezethez - nyúlvány, gipszkarton, süllyesztett, kazetta.

Ez a telepítés nagymértékben leegyszerűsödött a speciális Otler telepítési keretek megjelenése miatt. A szerelőfuratok miatt a keret egyszerűen rögzíthető a dekoratív mennyezet mögött.

Ebben az esetben a trópusi zuhanytelep telepítése a vízellátástól a mennyezetig kezdődik. Kérjük, vegye figyelembe, hogy - ha a keretet használja a zuhanyzó felszereléséhez, az eyelinernek rugalmasnak kell lennie! Ehhez használjon kiváló minőségű fémcsöveket vagy - még jobb - hullámosított rozsdamentes acélcsöveket.

Rozsdamentes acél rugalmas cső

A keret felszerelésének fő lehetőségei

 • A keret rögzítése a betonfödémhez perforált acélcsíkkal. Ennek a módszernek a legfőbb hátránya, hogy a fémszalagok meglehetősen rugalmasak és a függőleges keretek szabadon mozognak, mint egy vízszintes síkban lévő inga. Emiatt ez a telepítési módszer csak a gipszkarton mennyezetére ajánlott - ezért az esőzuhanyzat szilárdan megfogja az alatta levő lyukat. Az észlelés kényelmére szolgáló kép nem tartalmaz díszes mennyezetet (legfeljebb 7 mm a keret alatt).
 • A keret rögzítése közvetlenül a dekoratív mennyezethez. Ez a módszer csak akkor alkalmazható, ha a mennyezet gipszkartonból vagy szilárd anyagból készült. A kivágás helyének a mennyezet a zuhany alatt 50 mm-es teljes vastagságig növelhető, és egyszerűen csavarja be a keretet önmetsző csavarokkal a meghosszabbított részhez. A kép csak a "kút" -t mutatja be, amely a gipszkarton mennyezet síkjára épül. Ebben az esetben "jól", csak két útmutatást cserélhet.
 • Rögzítés egy dobozhoz nedvességálló gipszkartonból. A legmegbízhatóbb és egyben egyszerű rögzítési mód, amely tökéletesen alkalmas bármilyen típusú mennyezetre. Ebben az esetben egy teljes méretű dobozt készíthet (ezután egy konkrét mennyezethez csatlakozik), vagy egyszerűen csak egy keretet hozhat létre a falakról, a sarkok segítségével a mennyezethez rögzítve. Miután rögzítette a szerelőkeretet ebben a konstrukcióban, mereven rögzítik és nem mozognak oldalról a másikra. Ezzel a telepítési móddal fontos, hogy a doboz alatt egy lyuk van a cső alatt vegyes vízzel.

Kérjük, vegye figyelembe: a keret telepítésekor ellenőrizze a vízszintes szintet. Ha egy trópusi zuhany bármely irányban megdől, a víz nem egyenletesen áramlik, ami súlyosbítja a vízkezelés benyomását.

Azt is fontos figyelembe venni, hogy a keret behelyezésekor célszerűbb úgy beállítani, hogy azok a nyílások, amelyekbe a zuhany "beindul", a vízbevezetéssel ellentétes irányba néznek. Erre azért van szükség, hogy a víznyomás csúszkái ne távolítsák el a zuhanyzót a keretből a felszerelés után.

Trópusi zuhany beépítése a keretbe

Miután a keret a mennyezet alatt van felszerelve, és a rugalmas csatlakozócső a zuhanyhoz van csatlakoztatva, a zuhany felszerelhető a keretbe. Korábban csak a tápegységről és a zuhanyról érkező vezetékeket kell csatlakoztatni.

Miután a trópusi zuhanyt a mennyezet és a trópusi zuhany előlapján lévő keretbe telepítették, 1-2 mm-es rés lesz. A keretben lévő zuhanyzat megbízhatóbb rögzítéséhez javasoljuk, hogy ezt a rést szorosan egy szintetikus kötéllel rögzítsük (minden szintetikus anyagból készült kötél - a legfontosabb az, hogy a nedvesség miatt nem bomlik). Ez biztosítja a zuhanyzók szoros rögzítését a nyílásokban, és garantálja, hogy a víz bejutása során a cső oszcillációi nem lesznek kiülepedve. Ez különösen akkor igaz, ha a víz leállítása után a csövek a levegővel áramlanak, erős rezgésekkel.

Tehát a trópusi zuhanyzási vízbe való beépítés folyamata a következő lépésekből áll:

 1. Távolítsa el a 1/2 "csövet vegyes vízzel a mennyezetre. A csövet nem kell a zuhanyzó telepítési helyére helyezni, mivel rugalmas béléscsatlakozással lesz összekötve.
 2. Csatlakoztassa a rugalmas csöveket a csőhöz - fém-műanyag vagy hullámosított rozsdamentes acél;
 3. Csatlakoztasson egy fali aljzatot a zuhanyhoz - úgy, hogy a készülék és a tápegység még a javítás után is elérhető legyen;
 4. Helyezzen lyukat a mennyezeten a szerelési keret méretének megfelelően;
 5. Dugja be a tápegységet a csatlakozóaljzatba, és húzza meg a vezetéket a mennyezeten lévő lyukon keresztül;
 6. Rögzítse a keretet a mennyezet alatt a termékben javasolt módon, majd a vízellátással ellentétes irányba hornyoljon;
 7. Csatlakoztassa a vezetéket a zuhanyzóból és a tápegységből;
 8. Csatlakoztassa a lélek rugalmas szemceruza;
 9. Helyezze be a zuhanyt a szerelőkeretbe, nyomva a hornyok mentén a határértéket;
 10. Erősítse meg a rést szintetikus kötélen.