Legfontosabb > Csapok

Hogyan telepítsünk mosogatót a fürdőszobába saját kezűleg - részletes utasításokat

A fürdőhöz való kifolyónak a saját kezével történő megfelelő felszerelése lehetővé teszi, hogy minimálisra csökkentsük annak lehetőségét, hogy a víztartály túleresse a vízkezelő helyiségben. Ebben a szobában szükség van a rend fenntartására, mivel a víz gyorsabban tölti fel a fürdőt, mint az egyesítés. Azonban nem csak a valószínűsége, hogy elárasztják a padlót, hanem elárasztják a szomszédokat. A pásztázó vagy leeresztő-túlfolyó rendszer lehetővé teszi a víz elvezetését a fürdőből a csatornába.

Szabványos leeresztő és félautomatikus kialakítás

A kivitel több csövet tartalmaz, a csatornahálózathoz csatlakoztatott tömlők, valamint 2 fürdőkúpok:

A felső lefolyót úgy tervezték, hogy beállítsa a víz mennyiségét a fürdőben, és csökkentse a túlfolyás valószínűségét. Egy másik lyuk a tál alján található, lefolyóként szolgál. A következő elemek szerepelnek a szabványos leeresztő modell csomagjában:

 • csöves szifon;
 • szárak kisüléshez és túlfolyáshoz;
 • cső a szifon csatlakoztatásához a csatorna rendszerhez;
 • hullámos tömlő a vízbe áramlik a szifonba.

A szifon vagy csővezeték egy zárószerkezet, amely a fürdőszoba csatorna által okozott éles szagok behatolásából áll. A tál vízzel történõ kitöltéséhez egy dugóval le kell fednie az alsó lyukat. A lefolyórendszer megfelelő működése a már elhasználódott tömítések időben történő cseréjét igényli. A félautomatikus eszköz a modern elvezetési modelltől eltér a modernizált kialakítással, amely magában foglalja az összes felsorolt ​​elemet, valamint a továbbiakat:

 1. Parafa szelep.
 2. Kábel, amely a cső irányításáért felelős.
 3. A gyűrű forgó, a szelep, a gomb, a fogantyú.
 4. A mechanizmus lehetővé teszi a parafa csökkentését és emelését.

A teljes rendszer működéséhez a kábelt feszíteni és lazítani kell. Ez a szelep elforgatásával vagy egy speciális gomb megnyomásával történik. A félautomatikus készülék kialakításánál a lefolyó és a túlfolyó nyílása a vezérlőegység mögött található.

A rendszer előnyei közé tartozik a szerkezet kialakítása és kényelmes működése. A félautomata rendszer hiánya nem túl magas szintű megbízhatósága.

Automatikus leeresztő eszköz

Ha a költségvetés lehetővé teszi, akkor vásárolhat egy drága automata modellt. Előnyös lesz egy olcsó standard modell megszerzése. Az automatikus tervek ára 20-55 dollár. Az automatikus mechanizmus megkülönböztető jellemzője egy speciális szelep jelenléte. Miután megnyomta, a dugó automatikusan lezárja a tartályban lévő leeresztő nyílást.

A mellékelt szelepfedél lehetővé teszi a helyzet megtartását. A víz elvezetéséhez egy gombot kell megnyomnia. Automatikus leeresztés és a szelep felemelése a rugó tömörítésének eredményeképpen következik be. Az automatikus leeresztő rendszer a következő fő jellemzőkkel rendelkezik:

 1. A leeresztés kezelését a lábak végzik.
 2. A látható rész kompakt méretű.
 3. A széles választék gombok jelenléte.

Az automatikus vízelvezetés rendszerét gyakran használják gyermekek felszereléséhez. Ennek eredményeképpen a víztartályt nem kell átfordítani a kézi vízelvezetéshez. Az automatikus fürdőszoba túlcsordulásának fő hátránya a gomb helyettesítésének nehézsége.

Ha egy szelep leáll, a rendszer teljesen frissül. Ez komoly hátrány, mivel a fürdőszobában egy automatikus leeresztő készülék ára 60 és 280 dollár között van.

A régi szifon cseréje és gondozása

Ha a fürdőszobában rendszeresen van egy vizes medence a padlón, miután nem teljesen ürítették be a szennyvízcsatornába, ez azt jelenti, hogy a szifon szivárgott. Ebben a helyzetben nem habozhat, vagyis azonnal meg kell kezdenie a régi szifon helyettesítését.

Ellenkező esetben a törés okozhat penészt a megnövekedett páratartalomnak, kellemetlen szagnak és sok más probléma. A szifon cseréje és a fürdő csatlakoztatása a szennyvízcsatornába kézzel történik a következő sorrendben:

 1. A kopott vízelvezető rendszer leszerelése folyamatban van.
 2. Ellenőrizze, hogy vannak-e jelenések a nyak helyén.
 3. Felszerelt gumi tömítés.
 4. A visszatérő cső szorosan támaszkodik a tömítéssel szemben.
 5. A tömítést a szifon elejére helyezzük.
 6. Egy csavart helyezünk be, amely gondosan meghúzva van.
 7. A leeresztő és a túlfolyó nyak hullámosodik.
 8. A szifon a hullámcsövekhez csatlakozik.
 9. A csövekbe bevezetett tömlőt a szifonnal megerősítették egy kupakanyával.

A telepített rendszer nem igényel különösebb gondosságot, ezért elegendő néhány tippet megismertetni, amelyek lehetővé teszik a lecsapódás megfelelő állapotban tartását:

 • a félautomata és az automata részek időszakos feldolgozását teszi szükségessé, ami lehetővé teszi a fém ragyogását;
 • rendszeres ellenőrzéseket szerveznek a lehetséges szivárgások azonosítása érdekében;
 • törött tömítés esetén a tömítés megváltoztatására vagy az ízületek meghúzására van szükség;
 • az eltömődött szifont egy dugattyúval vagy egy ecsettel összekötett ecsettel tisztítják;
 • az eltömődések megszüntetését a vegyi anyagokban lévő lúg felhasználásával végezzük.

A felsorolt ​​intézkedések akkor alkalmazandók, amikor megjelenik az elzáródásokkal kapcsolatos probléma, ezért rendszeresen ellenőrizni és meg kell akadályozni a rendszert.

Mit keres

Kezdetektől fogva meg kell találnod, hogyan kell eltávolítani a régi szifont. Ehhez meg kell adnunk egy gombos készletet az anyacsavarok rögzítéséhez. Ezek könnyen szétszedhetők egy szerszámmal, és az egész rendszert szétszerelik egy bizonyos számú alkatrészrészbe.

Kötelező elem a víz kiürítése, amely a hidraulikus zár funkcióját hajtja végre a kupak kicsavarásával. Bizonyos esetekben az anyák "nőnek" a fonalhoz, és szinte lehetetlen kézzel lecsavarni őket. Itt a bolgár menteni fog.

Mielőtt eltávolítaná a régi szifont, meg kell ismerned magad a fürdőszobában. A szorító anyák csavarozásához kulcsos készletet kell használni, ami megkönnyíti a régi rendszer szétszerelését egy bizonyos számú alkatrészre. A leeresztő és a túlfolyó nyak rögzítésénél szükség van a csavar meghúzására. Ugyanakkor fontos, hogy ne károsítsa az elemet az erőd kiszámításával.

Annak érdekében, hogy az alkatrészek biztonságban és szivárgásmentesek legyenek, szilikon tömítőanyag szükséges a csatlakozások bevonására. Az összeszerelés megkezdése előtt ezeket használni kell, mert gyorsan szárad. A leeresztő csere lecserélhető fekvő vagy ülő helyzetben.

A szifon cseréjekor ne feledjük, hogy a szabály az, hogy a munka minősége függ a tartály szorosságától. Csak szakszerűen elvégzett javítások oldják meg a problémát a lefolyóval. Szakértői tanácsok segítenek kitalálni, hogyan kell a szifont helyettesíteni.

A mosdó megfelelő felszerelése a fürdőszobában a következő ajánlások betartásához szükséges:

 1. A munkavégzés során a sorozatot tiszteletben kell tartani.
 2. A különböző csatlakozások kezeléséhez pecsétek szükségesek.
 3. A szigorítás részeként legyen óvatos.
 4. A menetes elemeket a kéz végével csavarja meg, 1/4 teljes fordulattal.

A fürdőszobának a csatorna összekapcsolásához az anya egyenletes meghúzását igényli, ezért stabilitását minden esetben ellenőrizni kell. Folytassa a szifon felszerelését a fürdőszobában a saját kezével, csak miután biztonságosan rögzítette a tálat, és szükség esetén be kell állítania és szintre kell állítania. A konténer és a padló között legalább 15 cm-es résnek kell lennie.

A fürdõ túlcsordulása: az üzemeltetés elve, a szerelési diagram és a szerelési szabályok

A vízkezelés magas színvonalú szobájának elrendezése önmagában számos finomságot és árnyalatot rejt magában. Nem csak a csaptelepek, a zuhanyzók, a víztartályok, a mosogatók megvásárlására és telepítésére, hanem a megjelenésüket szinte láthatatlan kis szerkezetekről beszélünk, de fontos funkcionális feladatokat látunk el.

Az egyik ilyen eszköz a fürdő túlcsordulása.

A fajták és a berendezés elve

A lefolyó-túlfolyó eltávolítja a használt folyadékot, és megakadályozza a tál túlfolyását ellenőrizetlen vízellátás közben. A szerkezet két lyukkal rendelkezik - az alsó részen és a fürdő falán. A csatornacsatornához csatlakoztatott összekötett csövek csatlakoztatva vannak.

Mechanikus eszközök jellemzői

Az értékesítés során három lehetőség van a lefolyó-túlfolyó rendszerek számára. A különbség köztük a dugó eltávolításának módja, és a leeresztő lyuk csatlakoztatása. Ha fürdõtúlcsordulást vásárol, és kételkedik abban, hogy melyiket választja ki, figyelmet kell fordítania a fürdõtartály modelljére és helyére a helyiségben.

A készülék legegyszerűbb típusát a hagyományos lakásépítés határozza meg szinte minden lakásban. Nincs mozgó alkatrész és kar. A vizet akkor gyűjtik össze, ha a parafa zárva van, és kinyílik.

A termék ebben a kategóriában különbözik a csatorna csatlakozásának típusától, a csatlakozások tömítésétől, a fúvóka alakjától. Az alkalmazkodás az alábbi elemeket tartalmazza:

 1. Drain nyak. Telepítve az alján lévő lyukba. Ez egy krómozott tölcsérből áll, amely nagyméretű törmelékeket és egy beépített anyát tartalmazó bővítő fúvókát tartalmaz. A részleteket a megerősített fémcsavarral lehet összekapcsolni. A vízállóságért felelős a gyűrű gumitömítés.
 2. Túlfolyó nyak. Beillesztve a fürdő falába. A tervezés hasonlít egy lefolyóhoz, de a hálózat általános kontúrjával szomszédos, nem közvetlen, vízelvezető rendszer.
 3. Szifon. Íves kivehető cső, amely a hidraulikus tömítés szerepét szolgálja. Megakadályozza a kellemetlen szennyvíz szagokat, hogy bejussanak a fürdőszobába. Megköti a mechanizmusokat egymással és a csatornahálózattal. Különböző konfigurációkban kapható. A minimális 300 ml folyadékot tartalmazó mélynyomó optimálisnak tekinthető.
 4. A hullámcső összekötése. Cserélje ki a vizet a túlfolyóba a szifonba. Összekapcsolódik a többi komponens csatlakozással.
 5. Segédfúvóka - puha vagy kemény. Leengedni a szifonból a csatornacsatornába.

A készlet tartalmaz olyan szerelvényeket is, amelyek növelik a rendszer tömítettségét. Ezek a lapos és kúpos tömítések, amelyeket a csavaranyával használnak. A kúpos termékeket éles szélű csavarral szerelik fel, hogy a vékony rész az ellenkező elem belsejébe kerüljön.

A kézi pántok előnyei: olcsó, legegyszerűbb összeszerelési / telepítési algoritmus, ritka hibák, megbízhatóság. A hiányosságok között meg kell jegyezni a tömítések gyors kopását.

A félautomata készülékek jellemző tulajdonságai

A hagyományos kialakítás későbbi módosítása egy félautomatikus rendszer. Ez tartalmazza a legtöbb komponenst. Ezt kiegészíti egy olyan vezérlőegység, amely emeli / csökkenti a dugót, a zárószelepet, és egy kábelt, amely irányítja a helyzetét.

A rendszer a túlfolyócsövön belül vagy kívül található segédkábel meghúzásával és pihentetésével aktiválódik. Az első lehetőség esztétikusabbnak tűnik, de sokkal nehezebb javítani.

 • kényelmesen zárja le a lefolyót (anélkül, hogy meg kell hajlítani, nedves kézzel);
 • kényelmes vezérlés és működés;
 • stílusos design.

Az eszköz hátrányai közé tartozik egy összetett szerkezet, mozgó és összekötő elemek tömegével, valamint a kábelek kopásának veszélyével.

A félautomata rendszerekben a túlfolyó lyukak a vezérlőegység mögött vannak elrejtve. A látható részletek dekoratív funkciót tesznek a belső térben, gondos tervezésnek köszönhetően.

Melyek a jó automata szilva túlcsordulások?

Az automatikus rendszerek megkülönböztető jellemzője egy összetett szerkezet, egy kattanáscsökkentő szelep, zárral és beépített rugóval ellátva.

A gombok elegáns, csúcstechnológiájú, modern, retro kivitelben készülnek. Sárgarézből és rézből készülnek, krómozott vagy nikkel bevonattal.

Az automatizált eszközök előnyei:

 • ergonomikus és megjeleníthető megjelenés;
 • tömörség;
 • kényelmes vízmennyiség.

Számos hátrány is van: a javaslatok magas költsége, a szelepet tartó rugó sérülékenysége, a gomb cseréjének nehézsége, a gondtalan telepítés, amely gyakran szakmai beavatkozást igényel.

Az ürítőgépet egy vízkészlet funkcionalitásával lehet ellátni. Figyelembe kell venni, hogy lehetetlen-e racionálisan keverni a fürdőszobába.

A rendszer magában foglalja a béléscsöveket, amelyek a túlfolyó lyukhoz vannak csatlakoztatva. A tálat feltölti a felső csatlakozó, amely megszünteti az áradást, mivel az áramlás automatikusan megáll, ha felesleges víz van.

Mit csinálnak az elvezető rendszerek?

A készülékek gyártása során használt anyagok, amelyek ellenállnak a korrózió, lúgos és savas anyagok, forró víz. A múlt században, amikor a vízvezeték-szerelvények mérete szűk volt, a vízelvezető rendszerek többnyire vasfémekből készültek.

Bár ez az anyag gyorsan elveszti eredeti esztétikáját, rendszeresen szolgál hosszú időre, bátran tartósan magas nyomású és hőmérsékleti cseppeket. Előnyei ellenére a gyártók még mindig előnyben részesítik a színesfémeket és a műanyagokat.

A műanyag pántok megfizethető árat vonzanak. Ezek megfelelőek a záró képernyővel ellátott fürdőben. Univerzális méreteik nem szabványos csatornákhoz és szilvához alkalmazkodnak.

Jelentősen megelőzve a műanyagot a szilárdság, a használati idő és a fém tárgyak tervezése szempontjából. A leggyakoribb termékek réz, bronz, réz. A króm vagy a nikkel elektroformáló technikák alkalmazásával alkalmazható a csatornarendszerekben és egyes részekben.

A mosószerkezetek szétszerelésére szolgáló eszközök időben történő tisztítása a műanyaggal ellentétben még évtizedek után sem valószínű.

Lehetőség van megérteni, hogy mely fémből készül az építés, gondosan megvizsgálva azt a csövet, amely a lefolyót és a túlfolyófuratokat együtt tartja.

A réz a vöröses árnyalat, a plaszticitás és a lágyság felismerhető. A sárgaréz tartós sárga ötvözet cinkből és rézből. A bronz elég kemény sötétbarna anyag, beleértve a réz és ón.

Fő kiválasztási kritériumok

Eszköz kiválasztása során a vásárlókat a személyes igények és kívánságok vezérlik. Nem kevésbé alapvetően javasoljuk, hogy értékelje a kívánt terméket, figyelembe véve a többi komoly kritériumot. Például:

 1. Árkategória. Kis költségvetéssel, optimális műanyag berendezés kézi leeresztővel. Egy drágább eszköz automatikus / félautomata mechanizmussal alkalmas azok számára, akik megoldást keresnek az eredeti stílus és kényelmes modern design.
 2. Anyag. A propilén minőségi mutatója sűrű héj, a sárgaréz tökéletesen sima felület, az öntöttvas a legkisebb repedések hiánya, mivel ezeket nem lehet megjavítani.
 3. További lehetőségek. A szifonok több vezetéket is tartalmazhatnak a fogyasztókon kívül más fogyasztók összekapcsolására. Az anyát nem zárhatja le. A jövőben ez a megfontolt lépés lehetőséget nyújt a mosogató, a mosógép és a mosogatómosó alatt a mosogató elágazására.
 4. Az átmérő megfelelés a szifonon és a csatornarendszeren van. Ha a metszetek nem kompatibilisek, akkor gumit vagy műanyag adaptereket kell felvenni.
 5. Teljesség. A rendszer teljes készletének tartalmaznia kell minden csatlakozóelemet, tömítőgyűrűt, csövek tömítéseit és túlfolyóit, kivéve a szivárgást.

Egy másik kritérium, amely messze van az utolsóaktól, az egészségügyi szerelvények gyártója. Attól függ, hogy a kiválasztott csatorna-túlfolyó rendszer élettartama és megfelelő működése milyen mértékben működik.

A legjobb gyártók értékelése

Annak érdekében, hogy ne csapódjanak le, és ne szenvedjenek egy kétes minőségű minőségi problémás termékkel, meg kell szerezni a jól ismert és bevált európai vállalatok termékeit. Az általánosan elfogadott nemzetközi szabványoknak és normáknak megfelelően gyártanak berendezéseket.

Geberit. Kiváló minőségű svájci márka az átlagár mérések széles skáláján. A termékek kényelmesen működnek és jól alkalmazkodnak a nem szabványos mérethez.

Alcaplast. Az egyik legnagyobb vízvezetékgyártó Kelet- és Közép-Európában. A cseh márka olyan különleges kialakítású és egyszerű kialakítású eszközöket gyárt, amelyek folyamatosan és csendben teljesítik funkcionális feladataikat az egész élettartam alatt, függetlenül az agresszív környezeti tényezők hatásaitól.

Kaiser. Gyártó Németországból, amely a modern fürdőkhöz készült pántokat készít. A cég termékei lehetővé teszik a szifon hosszúságának széles tartományban történő beállítását, ami lehetővé teszi a könnyű szerelést, beleértve a tálak mély modelljeit is.

Viega. A német cég a legmagasabb minőségű biztonságos egészségügyi termékek gyártójává vált, amely kb. Fél évszázada szolgálhat. Sikeresen ötvették a tervezési és műszaki ötleteket.

A termékcsalád különböző formákkal, anyagokkal és színváltozatokkal rendelkező lefolyó- és túlfolyórendszerek. Ezeket viszonylag alacsony ár és egyszerű telepítés jellemzi.

Hansgrohe. A jó német minőség másik képviselője. A kötődő cégek megbízhatóak, hatékonyak, kiemelkednek a komplex high-tech struktúrában. A belső térben nagyra értékelik funkcionalitásukat és kiváló dekorációs teljesítményüket.

Telepítési szabályok

Miután megtapasztalták, hogy a fürdőszobában egy mechanikus típusú lefolyót szerelnek be, nem szükséges a félautomata rendszere, csaknem azonos. Még a készségek elsajátítása nélkül is megteheti magad, de először tanácsos megismerkedni a készlethez mellékelt utasításokkal és dokumentumokkal.

A gyártónak a telepítésre vonatkozó ajánlásait pontossággal kell követni. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy a készülék nem működik megfelelően vagy helytelenül működik. Nem tanácsot adni az automatikus rendszerek beszerzésére: a telepítés után, garancia nélkül a készülékre vonatkozó garancia már nem működik.

Az első szakaszban a régi szifont eltávolítják, ha létezik, akkor a cső belsejét és a csatlakozási területeket alaposan megtisztítják. Ezután az alsó túlcsordulás végrehajtása történik. A lezáró mandzsetta felengedésénél felhevül, majd a leeresztő nyílásba kerül.

Egy másik tömítést helyeznek a lyuk belsejébe, a rácskal ellátott fedelet csavarozzák és rögzítik egy csavarral. A kúp alakú mandzsettákat vastag élrel helyezzük az anyára, keskeny - a nyakra.

Miután ellenőrizte, hogy a csatlakozás helyes-e, a csavart egy csavarhúzóval meg kell húzni. Hasonló eljárással fel van szerelve a felső túlcsordulás.

A következő lépés a túlfolyás kötése a leeresztőcsővel. Ehhez kényelmesebb rugalmas hullámcsövet használni, amely olyan méretre nyúlik, amely könnyen belép a fúvókába. Mindegyik csukló egy anyával és tömítésekkel van ellátva.

Ezután állítsa be a vízzárat. A tömítések helyei elővigyázatosak fájlhibákkal. A szelep egy lapos vagy kúpos tömítéssel ellátott kupakkal van ellátva.

Végül a szifon elvezetése a szennyvízcsatornához csatlakozik. Ez történik a tömítő ajakon vagy közvetlenül a foglalatba. A mandzsetta kopását okozó szivárgások elkerülése érdekében szilikonzsírral kezelik őket.

Amikor a szerelés befejeződött, ellenőrizze a szerelvény minőségét, lefedve a leeresztő dugót és nyissa ki a vizet. A fürdőszobában lévő padlót papír, lefolyó és a csatlakozások ellenőrzik. Ha szivárgást észlelnek, az anyákat meghúzzuk.

Kezelési és karbantartási tippek

Minden túlfolyó rendszer megfelelő gondosságot igényel. Ez az egyetlen módja annak, hogy megőrizzék eredeti állapotukat és teljesítményüket, biztosítsák a tartósságot és a hatékonyságot. A készülékeket rendszeresen ellenőrizni kell annak ellenőrzésére, hogy nincs-e mechanikai sérülés és szivárgás.

Ne feledkezzen meg további eseményekről sem:

 • a betétek felhalmozódásának megakadályozása és a háromhavonta történő mérlegelés megakadályozása érdekében a szifont meleg vízzel lemossák citromsav vagy megfelelő kémiai oxidálószerek hozzáadásával;
 • kb. félévente kicserélik a hígított gumitárcsákat, amelyek elvesztették az elasztikus tulajdonságukat;
 • rendszeresen tisztított vízzáró, különböző szennyeződések és törmelékek gyűjtése.

Ha a szemrevételezés felderíti a forgácsokat és repedéseket, cserélni kell a szifont. Az ilyen hibák a helyiségek áradását okozzák, és nem javíthatók.

Hasznos videó a témában

Az automata rendszerek működési elve a videóban:

A félautomata túlcsordulás videó áttekintésében:

A lefolyó-túlfolyó rendszer megfelelő választéka garantálja a fürdőkád teljes, kényelmes és kiváló minőségű működését. Könnyen megbirkózik a telepítéssel, a legfontosabb az alkatrészek megfelelő összeszerelése és a csatlakozási pontok megfelelő lezárása. Ha azonban problémák merülnek fel, akkor mindig jobb, ha szakemberekhez fordulnak.

Fürdőszobai csatorna: eszköz és telepítés

Minden házban olyan dolgok vannak, amelyeket a tulajdonosok nem figyelnek, amíg megfelelően működnek. Az egyik ilyen eszköz egy kádas lefolyó vagy egy úgynevezett szifon. Vízzárként működik, megakadályozza a szagot a csatorna belsejében.

Annak érdekében, hogy ezzel az egészségügyi eszközzel kicserélhesse önmagát, tudnia kell, hogy milyen fürdőlepedések léteznek, valamint megismerkedjen a szifon eszközzel és a telepítés módjával.

A leeresztő szerelvények kialakítása

Először is meg kell találnod, hogy a lefolyó a fürdőszobában van elhelyezve. Ez segít elkerülni bizonyos zavarokat, amelyek felmerülhetnek, ha a készülék helytelenül van felszerelve, például a szennyvíz illata a fürdőszobában vagy rossz víz kiáramlása.

A szifon kialakítása meglehetősen egyszerű. Rendszerint négy fő részből áll. A teljes részegységben több lehet, de csak a kiegészítés egyszerű részeként szolgálnak.

A kifolyócső a kád alján lévő lyukba van szerelve. Két elemből áll.

Az alsó rész egy cső, amelynek tölcséres kiterjesztése és egy belső anyagra van nyomva. A felső rész egy tál alakú krómozott rész, lyukakkal. Nagy csapadékként csapda. Ez a két elem hosszú csavarral van összekötve. Fontos, hogy ne felejtsük el a csatlakozás tömítettségét, és helyezzük el a megfelelő gumitömítést.

A túlfolyócső ugyanúgy van elrendezve, mint a lefolyó. A fürdőszobában lévő lyukba van szerelve. Ez a rész elvégzi a felesleges víz lecsapolásának funkcióját a fürdő túlcsordulása esetén.

A szifonok sokféle kialakításban kaphatók, de általában egyszerű kivehető csőből állnak. Ez egy hidrozaslon, ami nem engedi, hogy a szivárgás a csatornába jusson a szobába. Nagyon fontos szerepet játszik a vízszigetelés térfogata. Ha a szennyvízcsatorna szellőzése nem működik megfelelően, akkor túlnyomás keletkezik, és a vízszelepből származó víz kivezethető a lefolyóba. Ez tartós és rendkívül kellemetlen szagot eredményez. Ezért ajánlott egy szivattyúval ellátott fürdőkádra választani, amelynek térfogata legalább 300 köbcentiméter.

A leeresztő szerelvények kétféle hullámos tömlővel vannak ellátva - nagyobb átmérőjűek és kisebbek. A kisebb cső az egyik végén a túlfolyóhoz, a másik a szifonhoz van csatlakoztatva. A víz ebben a szegmensben nyomás nélkül érkezik, és ez a tömlő könnyen húzható a megfelelő csatlakozásokon. A tömítés ebben az esetben nem szükséges. Meg kell jegyezni, hogy vannak olyan vízvezeték-pántok modellek, amelyek biztosítják a tömlő rögzítését a túlfolyáshoz egy kupakanyával.

A nagyobb átmérőjű fürdőszobát lefedő hullámcsík úgy van kialakítva, hogy a szifonból a csatorna felé irányítsa a vizet. Vannak olyan típusú leeresztő szerelvények, amelyekben ezt a funkciót egy merev fúvóka végzi. Az ilyen rendszer megbízhatóbb, de nem olyan egyszerű, mint egy hajlékony tömlõ. A hullámcső másik előnye a hosszúságának könnyű beállítása lehet.

Talán ezek az elemek alkotják a szifont. Annak érdekében, hogy megtanulják, hogyan kell megfelelően elvégezni a lefolyót a fürdőszobában, érdemes részletesen megvitatni a kötőelemek és a tömítés jellemzőit is. A modern szifonok tömítéséhez kétféle gumit vagy szilikon tömítést használnak - lapos és kúpos.

A lefolyócsap telepítésénél különös figyelmet kell fordítani arra, hogy a kúpos alakzat tömítése vastag élrel kerüljön az anyára és vékony legyen a cső vége felé. A gumiabroncs éles vége szorosan illeszkedik az ellenfél belsejébe. Csak ebben az esetben a csatlakozás megbízhatóan lezárható.

Mivel a gumikészítmények korlátozott élettartammal rendelkeznek, a nagyobb megbízhatóság érdekében szilikont minden egyes tömítéshez fel lehet szerelni. A szifon alkatrészek tömörítéséhez és összeszereléséhez kapulapként szolgál.

A leeresztő eszközök típusa

Csak kétféle fürdőkád-elvezető rendszer létezik. Ez egy jól ismert eszköz, amely láncon található dugóval és automatikus eszközökkel van ellátva, amelyek a közelmúltban jelentek meg a piacon.

Ezeknek a termékeknek a lényeges különbsége a szokásos társaiktól az, hogy a parafa nyílását a fürdő túlfolyására szerelt mechanizmus segítségével végezzük. Ez azt jelenti, hogy a víz leöblítéséhez nem kell hajlítani, és húzza ki a dugót a leeresztő nyílásból. Ehhez csak a karral kell forgatni.

Ami a hagyományos szennyvízrendszert illeti, a különbségek lehetnek kerek vagy négyzetes csövek keresztmetszete. A csatornahálózathoz való csatlakozás más része is lehet - rugalmas hullámos tömlő vagy merev cső lehet. A különbségek lehetnek a tömítő termékekben - a tömítések laposak vagy kúposak lehetnek, és gumiból vagy szilikonból készülhetnek.

A félautomata leeresztő rendszerekben a dugó nyílása a leeresztő csomóponthoz csatlakozó kábellel és a túlfolyóba szerelt kerekkar segítségével történik. A dugót kinyitni vagy becsukni, egyszerűen forgassa el a gombot.

Az automatikus leeresztő rendszer a következőképpen működik. A leeresztőnyílást a ráhelyezett gomb megnyomásával blokkolja. Újra nyomva a víz lefolyik. Vannak még automatikus vízelvezető berendezések, amelyek vízellátási funkcióval rendelkeznek.

Ezek a modellek lehetnek a fürdők optimális megoldásai, amelyek miatt valamilyen oknál fogva nincs lehetőség keverő felszerelésére. Ilyen készülékeknél a beszerelés során a vízvezetékcsövek a túlfolyáshoz vannak csatlakoztatva, vagyis a víz a felső nyíláson keresztül jut be a fürdőbe.

Ez a rendszer abszolút garanciát jelent az árvíz elleni védelemre, mert amint a tartály egy bizonyos szintre fel van töltve, a kínálat automatikusan leáll.

Szerelőpántok

Az egészségügyi termékek gyártói részletesen összeállítják termékeiket. Úgy tűnik, hogy ha szigorúan ragaszkodnak hozzá, akkor nem merül fel kérdés. De ahogy a gyakorlat azt mutatja, még olyan egyszerű ügyben, mint amikor a mosdót a saját kezével a fürdőszobába telepítjük, sok árnyalat van. A telepítés szakaszainak részletes tanulmányozása segít tanulni.

Mielőtt a lefolyót a fürdőszobába telepítené, előbb le kell szednie a régi készüléket. Óvatosan távolítsa el az összes szennyeződést a pántszalag csatlakoztatásakor a fürdőszobába. A tömítéseket a lehető legközelebb kell elhelyezni, hogy ne zavarjanak. A leeresztő aljzat alsó része a gumiból készült aljzatba kerül a kád külső oldalán lévő lyukba. Felülről állítsa be a felső csapdát és rögzítse a csavarral. Ne feledkezzünk meg arról, hogy nem szükséges túl nagy csavarodás, mivel ez megtörheti a műanyag alsó részt. A legfontosabb dolog a tömítés tömörítése.

A felső túlcsordulás ugyanúgy van beállítva. Ebben az esetben jobb, ha a kimeneti csövet kissé maga felé irányítja, hogy a szifonhoz csatlakoztassa. A túlfolyó egy flexibilis tömlővel csatlakozik a lefolyóhoz. Nem szabad vágni, jobb, ha óvatosan hajlítsa a felesleget.

A kifolyócsőhöz szifon van csatlakoztatva. Nem lesz helyénvaló gondosan megvizsgálni azokat a helyeket, ahol a tömítő gumigyűrűk helyezkednek el - nem szabad öntési hiba, éles széle vagy villanás. Törölni kell őket egy fájllal. A hidraulikus zár a kupak csatlakozásához egy kupakanyával van összekötve. Persze, ne felejtsd el a tömítést. Ez igaz a lefolyószerelvények minden típusára és modelljére, beleértve az automatikus rendszereket is.

A kifolyócső a csatornahálózatba a szifonnal együtt egy tömítéssel ellátott záróanya segítségével van felszerelve. Bizonyos esetekben a pántok a csatornahoz való csatlakoztatásához egyszerűen helyezze be a tömlőt a megfelelő PVC csőbe. Előfordulhat, hogy szükség van egy gumi mandzsetta beépítésére az aljzat belsejében, különösen akkor, ha a csatlakozás egy öntöttvas csatorna-csőhöz van kötve.

A szifont óvatosan és gondosan össze kell szerelni - sok kis gumibetét van a pántoló készletben, amely könnyen elvész, és a helyes beszerelés nélkülük lehetetlen.

Miután összeszerelték és csatlakoztatták a készüléket, ellenőrizni kell a szerkezet megbízhatóságát és szorosságát. Ehhez csatlakoztatnia kell a leeresztő dugót, és kis mennyiségű vizet kell a fürdőbe tenni, a térfogat egyharmadát. Ezután eltávolíthatja a kupakot és gondosan ellenőrizheti az összes ízületet. Ha a szerelvények nem engedik át a vizet, akkor azt jelenti, hogy a kád teljesen üzemkész. Abban az esetben, ha a lefolyó a fürdőszobában szivárog, az anyákat meg kell húzni. Ha ez nem segít, akkor szét kell szerelni a kapcsolatot, és össze kell szerelni.

Rendszerint szivárgások fordulnak elő, mivel a menetes csatlakozás gyengén be van húzva, vagy a kialakult torzulásnak köszönhető. Ezenkívül a helytelenül beszerelt tömítés elcsúszhat a helyéről és deformálódhat. A rágógumi is rágható, ezért ha a kádat a saját kezével a fürdőszobába cseréli, akkor különösen óvatos és körültekintő.

A szerelvények árnyalata

Általánosságban a gyártó egyértelmű útmutatást mellékelt arra vonatkozóan, hogy miként lehet a fürdőszobában levő csatornát megváltoztatni. Mielőtt elkezdené felépíteni, célszerű gondosan elolvasni a sémát.

A vízvezeték-pántok beszerelésekor hasznos, ha a fürdő csatornáján lévő lyukak éleit csiszoló anyaggal tisztítják, ha egyenetlenül vannak. Ez biztosítja, hogy az íny tökéletesen feküdjön.

Az anyák meghúzása előtt győződjön meg róla, hogy a tömítések pontosan és pontosan vannak felszerelve. Mielőtt összeállítaná a szerkezetet a jobb tömítés érdekében, a tömítőelemeket egészségügyi sziiikkel kezelhetjük.

Tudnia kell, hogy a csatorna beömlőcsonkja a padlószinttől legfeljebb 150 mm magasságban van. Abban az esetben, ha a csatornacsövet a fürdőszobában cserélik le, meredekségének legalább egy centiméter per méteres kommunikációnak kell lennie. Ez a víz gyors és megbízható leeresztéséhez szükséges. A szennyvízelvezető csőnek legalább 50 mm keresztmetszetűnek kell lennie.

A szerelést követően szerelje be a kádat a helyére úgy, hogy a szerelvények kifolyócsője szoros kapcsolatban legyen a szennyvízcsatornával, majd a termék teljesen üzemkész.

A vízvezeték nagyon könnyen felszerelhető. A kézikönyv alapos felülvizsgálata és az ajánlások betartása mellett mindenki megtalálható.

Fürdőszoba mosogató egység

Hogyan készítsünk egy mosdót a fürdőszobában saját kezűleg

Ritkán van egy otthoni vagy lakástulajdonos, aki a fürdő túlcsordulási mechanizmusának cseréjével vagy telepítésével foglalkozott. A készüléket úgy tervezték, hogy a fürdőt leengedje, hogy beállítsa a szaniterek vízszintjét. Jelenlétének köszönhetően nincs folyadék transzfúzió a szerkezet szélein keresztül töltés közben.

A fürdőszoba és az automatikus és félautomata csatorna közötti különbségek

Az értékesítésen két fő terméktípust talál:

A félautomatikus fürdőleeresztést (lásd a fényképet) oly módon tervezték, hogy a leeresztő dugót egy kis kábel segítségével emelje fel, amely összeköti a túlfolyó mechanizmust a lefolyóval. Ebben az esetben a leeresztő nyílás nyitása / zárása a fedél elfordításával történik.

Az ilyen típusú fürdőszobában lévő leeresztőcső telepítése a következő pozitív pontokkal rendelkezik:

 • vonzó megjelenés;
 • egyszerű használat.

A félautomata túlcsordulás fő hátránya a kábel minőségének romlása egy idő után. Igaz, ez a hátrány jellemző az olcsó mechanizmusokra.

A mosdóegység a fürdőszobában a következőképpen működik: a fedél felemeléséhez nyomja meg. A nyitó / záró mechanizmus a fedélen található.

Az automata rendszer vonzó megjelenést mutat, de jelentős hátrány is van - a leeresztődugó használatához erősen hajlani kell. Igaz, van egy automatizálás egy töltő mechanizmussal. Ez a termék keverő nélkül van felszerelve.
A fürdőszobában lévő vízelvezető helyes felszerelésének sorrendje a vízcsőhöz történő csatlakoztatás. Ennek eredményeképpen a kád feltöltését szolgáló vizet a túlfolyó mechanizmus segítségével gyűjtik össze.

Anyagok a fürdőszobába való leeresztéshez

Jelenleg a kád alá helyezett vízelvezető termékek különböző anyagokból készülnek.

A legjobb választás a krómozott réz, polipropilén és polietilén mechanizmusa, mivel:

 • ne rozsdásodj;
 • ne rothadjon;
 • különböznek a vízzel szembeni ellenállással a megnövelt sótartalommal.

A legdrágább termék a sárgaréz túlcsordulás, ami nagyszerűen néz ki a fürdőszobában. A többi jellemző tekintetében a réz alacsonyabb a műanyagnál. Először is a mechanikai károsodással szembeni ellenállást érinti. Lásd még: "Hogyan szereljünk be egy acél fürdőt a saját kezünkkel?"

Hogyan kell a leeresztő telepítést?

Amikor a mechanizmust megvásárolják, érdemes megértenünk, hogyan kell megfelelően mosogatni a fürdőszobában. Azonnal meg kell jegyezni, hogy ez a munka egyszerű, így minden otthoni kézműves képes önállóan csinálni.

A fürdőszobában lévő vízelvezető csavarhúzóval és zseblámpával történik.

Más építőanyagoktól lesz szükség:

 • műanyag csövek;
 • szilikon tömítőanyag;
 • csatornavezetékek (általában 40 vagy 50 mm átmérőjűek).

Mielőtt a mosogatót a saját kezükbe cserélik a fürdőszobában, előkészítő tevékenységet végeznek, amely az alábbiakból áll:

 • a régi termék lebontása;
 • a csatorna belső felületének tisztítása.

A cső tisztítása egyszerűen elvégezhető abban az esetben, ha a csatornahálózat műanyagból van. Az új szifonok mandzsettáját úgy tervezték meg, hogy még a durva fészkekkel is könnyedén csatlakozhassanak (olvassa el: "A szifon felszerelése a fürdőbe a saját kezével").

Egy nehezebb feladat a vasalócső csere lecserélése a fürdőszobában, ha a fúvóka cementhabarccsal van összekötve. A cement eltávolításához szükség van egy kalapácsra és egy vésőre. A törékenyöntvényt óvatosan kell kezelni. Minden cementcementet gondosan el kell távolítani, mivel hozzájárulnak az eltömődéshez.

Van egy bizonyos sorrend a cselekvésekben, hogyan kell megfelelő mosogatót készíteni a fürdőszobában:

 • Először a kádat szerelik fel (bővebben: "Do-it-yourself bath telepítés - helyes telepítés");
 • akkor a póló csatlakoztatva van;
 • csatlakoztassa a sarkot a szifonnal;
 • ellenőrizze a lefolyó-túlfolyás működését.

A fürdő leghatékonyabb vízelvezető mechanizmusa akkor működik, ha a vízvezeték szerelési felületétől legalább 15 cm-re van felszerelve. Ugyanakkor az egészségügyi berendezésnek szilárdan kell állnia, és nem szabad mozogni. A helyiség falával érintkező helyeken használjon szilikon tömítőanyagot.

A póló rögzítéséhez a süllyesztett rácson, egy csavart használjon. A csatlakozás megbízhatósága gumitömítéssel és tömítőanyaggal történik. A póló alsó végének a szifonhoz történő csatlakoztatásához használjon kúpos tömítést és anyát. Az a cső, amely összeköti a túlfolyó lyukat a pólóval, oldalra van szerelve.

A sarok rögzítéséhez szükséges folyamat során a csatlakozást szilárdan tömíteni kell. A mechanizmus részleteinek szigorításánál nagyon óvatosan kell eljárnia, hogy ne szakítsa meg a szálat.
Körülbelül egy napig tart a tömítés tömítése, majd ellenőrizze a csatlakozások szorosságát. Ehhez öntsön egy vödör vizet a kádba. Ha nincs szivárgás, a vízvezeték szerelvény teljesen fel van töltve vízzel. Ha a hibákat nem észleli, úszhat a fürdőben. A túlcsordulásnak a dekoratív szalagon való megfelelő működéséhez kis lyuk van.

Általában, ha szifont csatlakoztatunk egy szennyvízcsatornához, egy műanyag 40 mm-es csövet használunk. Ha a csatorna átmérője 50 mm, egy műanyag adaptert használnak 40-50 mm-re. Ha a szennyvíz öntöttvas, akkor megfelelő méretű gumi kapcsolót kell használni.

A fürdőszoba kiválasztásánál az anyag kiválasztásakor ajánlatos megvásárolni a megnövelt merevségű műanyag csöveket. Ne vásároljon hullámos hajlékony csöveket magas hidraulikus ellenállással. Ezek a termékek gyorsan eltömődnek és rosszul megtisztítják.

Fürdõ túlcsordulás: típusok, típusok, jellemzõk

Egyes háztartási dolgok olyan ismerősek lettek, hogy gyakran figyelmen kívül hagyjuk őket. Például a fürdő túlcsordulása szabványos vízvezeték szerelvény, amelyet a felhasználó csak akkor emlékszik meg, ha a szomszédok alulról panaszkodnak, hogy elárasztottak. Eközben arról, hogy a minőségi és tartós fürdővíz mennyi lesz, a vízfolyások megfelelő működésétől és a vízkapu időben történő biztosításától függ. Az ilyen redőny higiénikus hatású: természetes akadályt jelent a szennyvízszagoknak a szobába.

De milyen mosogatócsúszda a fürdőszobában jobb, hogyan kell kiválasztani a mosogatót, és mit kell keresni? Mindennek tudnia kell, csakúgy, mint az önpótló tartozék technológiájáról.

Lefolyó: eszköz és eszköz típus

Hogyan mosolyog a standard fürdőszoba?

Figyelembe véve az eszközt, nem hagyhatja figyelmen kívül a szifont. Ez a tartozék megoldja az ilyen háztartási problémákat, mint kellemetlen szagot a fürdőből, és megfelelően cirkulálja a vizet. Nincs fürdőszoba elvezetés szifon nélkül, amelynek eszköze nem bonyolult. Szóval A mosdókagyló egy szifonnal kezdődik, amely 4 részből áll:

 1. A nyak a fürdő alsó lyukába van szerelve, és van egy fúvóka, amelyen belül van beépített anya és a felső tál. A fürdőkád alja a két szifont alkotó elemek között van, amelyeket egy fém csavarral összekötnek.

Fontos! Biztosítja a csatlakozás gumi tömítésének tömítettségét - garantálja, hogy szomszédjainak mennyezet mindig száraz marad.

 1. A fürdő nyaka vagy túlcsordulása - nem közvetlen, hanem oldalirányú kimenettel rendelkezik. Ezt a rendszert úgy tervezték, hogy eltávolítsa a felesleges vizet a fürdőkád szabálytalan kitöltése esetén;
 2. Szifon - hajlított alakú cső, amelyben mindig van egy bizonyos mennyiségű víz. Általában a szifont mindig eltávolítják, és ez a vízzárás, amely megakadályozza a kellemetlen szagok bejutását a szennyvízből a lakásba.

Tipp A szifonban a víz felhalmozódásának mennyisége az egész rendszer fontos része. Kis térfogatú, automatikus szívás lehetséges, és a szennyvíz szaga a fürdőszobában garantált. Ez különösen akkor fordul elő, ha a víz kevesebb, mint 300-400 ml, és a fürdő szellőzése nem elégséges. A fürdővízcsatorna-túlcsordulás kiválasztásakor jobb a szifon kialakításának előnyben részesítése, ha a tál elég mély.

 1. A hullámos tömlő csatlakozóként működik, és a szivóból kifolyja a vizet a túlfolyóból. A víznyomás általában ezen a területen kicsi, mivel a tömlőt a csövekre lehet ráhúzni;
 2. Minden fürdőlefolyó-rendszer egy csőcsatlakozóval van felszerelve a szifon csatlakoztatásához a csatornacsövekhez. Az aljzat kemény vagy lágy hullámos. A keménység megbízhatóbb a működésben, és a hullámosság sokkal könnyebben rögzíthető.

Tipp Ha a fürdő túlcsordulása vagy az egész rendszer cseréje szükséges, kérjük, vegye figyelembe, hogy a fújtató hosszúsága állítható.

A leggyakoribb szilvafajok

Ezek a főbb részek, amelyek a modern szifonszerkezetek. Az egész rendszer összeszerelése, valamint a mosdókagyló alá helyezése egyszerű. Érdemes megnézni a helyszínen bemutatott videó oktatóanyagokat, vagy vegye fel a kapcsolatot egy professzionális vízvezeték-szerelővel.

Tipp Az egyes részek kapcsolódási típusai többféle típusból állhatnak. A leggyakoribb lapos vagy kúpos tömítés. De mindenesetre a csatlakozási folyamatot egy kupakkal végezzük.

A kúpos típusú tömítések egyik jellemzője a hegyes élnek az anyáról történő felszerelése. A tömítés vékonyabb oldalának a benne lévő elemen belül kell lennie, és semmi mást nem. A tömítés ellenkező módon történő beszerelésével szivárgást, törékeny tömítést és professzionális meghívást ajánl, amelyért pénzt kell fizetnie. A fürdő leeresztő-túlfolyó rendszere nem nehéz, de a csere és telepítés bizonyos ismereteket igényel.

Az értékesítés során többféle szifon van. A fürdőleeresztő rendszer egy hagyományos szifonnal is felszerelhető, dugóval és automatikus vagy félautomata típusú vízelvezető vagy túlfolyó kialakítással. A különbség abban rejlik, hogy a dugót a dugó felnyitásával hajtották végre, amely túlcsordulással van felszerelve.

Az utóbbi kényelme az, hogy szükségtelen mozgások elkerülése érdekében a dugót le kell húzni, csak egy kerek alakú kart, amely a fürdő felső széle alatt helyezkedik el. Ami az egyszerű szifonokat illeti, a fő különbségek a szerkezetek között a következők:

 • különböző csövek: kerek, téglalap alakú;
 • összekötő elem a csatornacsatornába hullámosított formában vagy merev cső formájában;
 • Csatlakozó elemek tömítése: tömítések kúp vagy közönséges egyenes formájában.

Lefolyó-túlfolyó rendszer: egy kicsit több

Egy szabványos túlcsordulási eszköz részletes elrendezése

Ha frissítenie kell a mosogatót a fürdőszobában, olvassa el az összes formatervezést a megfelelő választás érdekében. Hogyan történik a lefolyó a fürdőszobában egy egyszerű szifonnal, akkor már tudod a különbséget a lefolyó-túlfolyás között is. De van olyan árnyalat, amelynek megértése a szerkezet megfelelő kiválasztásához szükséges.

A túlfolyó túlfolyó eszköz egy olyan egyszerű eszköz, amely úgy néz ki, mint egy cső, ahol az egyik vége a fürdőkád felső oldalán lévő kerek lyukhoz vezet, a másik pedig sokkal alacsonyabb és a csatorna vízelvezető csövébe van behelyezve. Az ilyen berendezés a padlócsatorna fürdőszobájában nem sok időt vesz igénybe, és minden fürdőszobához alkalmas. És ahogy világossá válik, a cső felső részét túlcsordulásnak nevezik, az alsó részt pedig elvezetésnek nevezik, de van még egy koncepció, amelyet a vízvezeték-szerelők gyakorolnak: a fürdőszobába pattintható csatorna-túlcsordulás. Az ilyen rendszer teljesen zárt és soha nem szivárog (ha a csatorna nincs eldugulva). Nézz több rendszert a következő képen.

Tipp Ne felejtsd el, nem számít, milyen anyagból készül a rendszer, az egyetlen cél az, hogy mentse a házat az árvízből.

Drain rendszer: mit csinálnak?

A szilva előállításához a legáltalánosabb anyagok

A legfontosabb alapanyagok a szerkezetek gyártásához: színesfémek, réz, sárgaréz, bronz. Hasznos, a nyersanyag nem fél a lúgoktól és a savaktól való expozíciótól, nem rothad, és nem forró víz hatására deformálódik. Hogyan lehet megkülönböztetni a vásárláskor? Megjelenés:

 • vörös árnyék - réz termék;
 • sárgás - réz szilva. Ez egy réz és cinkpor ötvözet;
 • sárga barna színnel (kifejezett) - bronz. A legtartósabb vegyület, amely ón és réz vegyület.

Tipp A drága rendszereknek krómozott alkatrészei vannak. És a legjobb a termelés szempontjából az ellenkezője - olcsóbb, fekete ötvözet. A működési idő több mint tíz év, de időszerű gondoskodás szükséges: tisztítás, festés.

A polimerek megjelenése lehetővé tette a csövek, egyéb vízvezeték-berendezések széles skáláját. A gyártók polipropilén mintákat is kínálnak. Például egy szilárd műanyag rendszer a víz elvezetésére, egy akrilfürdő egy tartós és megfizethető kombináció, amely majdnem minden ügyfelet vonz majd. Nagyon fontos, hogy a műanyag késsel vágható le, ami különösen kényelmesebbé teszi a beszerelést, és mérőeszközökkel vásárolja meg, anélkül, hogy meg kellene említenünk a méretet.

Ha kedvelik a drága anyagokat, és nem akarja elrontani az exkluzív javítást kedvező árú csövekkel, a mosdócsatorna a fürdőszobában nemvasfémekből készülhet. Korrózióállóak, az anyagok gyakorlatilag nem romlanak az idő múlásával, és minden alátétcsukló elemek nehézség nélkül elemezhetők. De érdemes megemlékezni, hogy a szerkezet bármely része gondoskodni kell: minden króm alkatrészet puha szivacsjal kell lemosni, csiszolóanyag nélkül. A legkisebb karcolás idővel elrontja a nikkelezett védőfóliát, és a bevonat "elmosódik".

Rendszer leeresztő-túlfolyó semiautomatikus vagy automatikus: mi ez?

Az automatikus fürdőlefolyó jellemzői

A szabványos fürdőleeresztő kialakítás egy lyukkal van lezárva egy egyszerű műanyag rácskal. A félautomata túlfolyó túlcsordulás, mint az automata, krómozott rácskal és dugóval van felszerelve. A túlfolyónyílás fedeléhez rögzített fogantyúnak van egy csatlakoztatott kábele, amely összeköti a parafát a másik végével. Ahhoz, hogy kinyissa a parafát, nem kell hajlítani, csak be kell kapcsolnia a fogantyút. Ez azért van, mert a mechanikai hatása a design egy úgynevezett félautomata.

Tipp Félautomatikus eszköz beszerelése műanyag termékre nem ajánlott, a design nem tart sokáig.

Az automatikus leeresztő-túlfolyó eltér az önnyitó és záró dugó rendelkezésre állásától. A kellemetlenség az, hogy "be kell merülnie" a kádba, ha ki kell nyitnia a lyukat, és ki kell üríteni a vizet, mivel a dugót a sütés közben működtetik, és a kád alján található. Ezért a professzionális vízvezeték-szerelők, a vízelvezető csatorna felhelyezése a fürdőbe, és a többi munka elvégzésével tanácsot ad a félautomatikus eszköz beszerelésére.

Ezek a részletek szükségesek ahhoz, hogy megértsük, miért van szükség a kád lejtéséhez (így a víz elhagyja), milyen fürdővíz-szintet építeni valamilyen módon, és mi is pántoló egyáltalán. A vízvezeték kiválasztásánál ne felejtsük el az összes szerkezet tömített lezárását és a rendszer egyszerűségét: az egyszerűbb, annál kisebb a törés lehetősége. Tehát nincs szivárgás és probléma a szomszédok mennyezetével.

Hogyan telepítsünk mosogatót a fürdőszobába saját kezűleg - részletes utasításokat

A fürdőhöz való kifolyónak a saját kezével történő megfelelő felszerelése lehetővé teszi, hogy minimálisra csökkentsük annak lehetőségét, hogy a víztartály túleresse a vízkezelő helyiségben. Ebben a szobában szükség van a rend fenntartására, mivel a víz gyorsabban tölti fel a fürdőt, mint az egyesítés. Azonban nem csak a valószínűsége, hogy elárasztják a padlót, hanem elárasztják a szomszédokat. A pásztázó vagy leeresztő-túlfolyó rendszer lehetővé teszi a víz elvezetését a fürdőből a csatornába.

Szabványos leeresztő és félautomatikus kialakítás

A kivitel több csövet tartalmaz, a csatornahálózathoz csatlakoztatott tömlők, valamint 2 fürdőkúpok:

A felső lefolyót úgy tervezték, hogy beállítsa a víz mennyiségét a fürdőben, és csökkentse a túlfolyás valószínűségét. Egy másik lyuk a tál alján található, lefolyóként szolgál. A következő elemek szerepelnek a szabványos leeresztő modell csomagjában:

 • csöves szifon;
 • szárak kisüléshez és túlfolyáshoz;
 • cső a szifon csatlakoztatásához a csatorna rendszerhez;
 • hullámos tömlő a vízbe áramlik a szifonba.

Drain - fürdetés túlfolyása

A szifon vagy csővezeték egy zárószerkezet, amely a fürdőszoba csatorna által okozott éles szagok behatolásából áll. A tál vízzel történõ kitöltéséhez egy dugóval le kell fednie az alsó lyukat. A lefolyórendszer megfelelő működése a már elhasználódott tömítések időben történő cseréjét igényli. A félautomatikus eszköz a modern elvezetési modelltől eltér a modernizált kialakítással, amely magában foglalja az összes felsorolt ​​elemet, valamint a továbbiakat:

 1. Parafa szelep.
 2. Kábel, amely a cső irányításáért felelős.
 3. A gyűrű forgó, a szelep, a gomb, a fogantyú.
 4. A mechanizmus lehetővé teszi a parafa csökkentését és emelését.

A teljes rendszer működéséhez a kábelt feszíteni és lazítani kell. Ez a szelep elforgatásával vagy egy speciális gomb megnyomásával történik. A félautomatikus készülék kialakításánál a lefolyó és a túlfolyó nyílása a vezérlőegység mögött található.

A rendszer előnyei közé tartozik a szerkezet kialakítása és kényelmes működése. A félautomata rendszer hiánya nem túl magas szintű megbízhatósága.

Automatikus leeresztő eszköz

Ha a költségvetés lehetővé teszi, akkor vásárolhat egy drága automata modellt. Előnyös lesz egy olcsó standard modell megszerzése. Az automatikus tervek ára 20-55 dollár. Az automatikus mechanizmus megkülönböztető jellemzője egy speciális szelep jelenléte. Miután megnyomta, a dugó automatikusan lezárja a tartályban lévő leeresztő nyílást.

A mellékelt szelepfedél lehetővé teszi a helyzet megtartását. A víz elvezetéséhez egy gombot kell megnyomnia. Automatikus leeresztés és a szelep felemelése a rugó tömörítésének eredményeképpen következik be. Az automatikus leeresztő rendszer a következő fő jellemzőkkel rendelkezik:

 1. A leeresztés kezelését a lábak végzik.
 2. A látható rész kompakt méretű.
 3. A széles választék gombok jelenléte.

Az automatikus vízelvezetés rendszerét gyakran használják gyermekek felszereléséhez. Ennek eredményeképpen a víztartályt nem kell átfordítani a kézi vízelvezetéshez. Az automatikus fürdőszoba túlcsordulásának fő hátránya a gomb helyettesítésének nehézsége.

Ha egy szelep leáll, a rendszer teljesen frissül. Ez komoly hátrány, mivel a fürdőszobában egy automatikus leeresztő készülék ára 60 és 280 dollár között van.

A régi szifon cseréje és gondozása

Ha a fürdőszobában rendszeresen van egy vizes medence a padlón, miután nem teljesen ürítették be a szennyvízcsatornába, ez azt jelenti, hogy a szifon szivárgott. Ebben a helyzetben nem habozhat, vagyis azonnal meg kell kezdenie a régi szifon helyettesítését.

Ellenkező esetben a törés okozhat penészt a megnövekedett páratartalomnak, kellemetlen szagnak és sok más probléma. A szifon cseréje és a fürdő csatlakoztatása a szennyvízcsatornába kézzel történik a következő sorrendben:

 1. A kopott vízelvezető rendszer leszerelése folyamatban van.
 2. Ellenőrizze, hogy vannak-e jelenések a nyak helyén.
 3. Felszerelt gumi tömítés.
 4. A visszatérő cső szorosan támaszkodik a tömítéssel szemben.
 5. A tömítést a szifon elejére helyezzük.
 6. Egy csavart helyezünk be, amely gondosan meghúzva van.
 7. A leeresztő és a túlfolyó nyak hullámosodik.
 8. A szifon a hullámcsövekhez csatlakozik.
 9. A csövekbe bevezetett tömlőt a szifonnal megerősítették egy kupakanyával.

A telepített rendszer nem igényel különösebb gondosságot, ezért elegendő néhány tippet megismertetni, amelyek lehetővé teszik a lecsapódás megfelelő állapotban tartását:

 • a félautomata és az automata részek időszakos feldolgozását teszi szükségessé, ami lehetővé teszi a fém ragyogását;
 • rendszeres ellenőrzéseket szerveznek a lehetséges szivárgások azonosítása érdekében;
 • törött tömítés esetén a tömítés megváltoztatására vagy az ízületek meghúzására van szükség;
 • az eltömődött szifont egy dugattyúval vagy egy ecsettel összekötett ecsettel tisztítják;
 • az eltömődések megszüntetését a vegyi anyagokban lévő lúg felhasználásával végezzük.

A felsorolt ​​intézkedések akkor alkalmazandók, amikor megjelenik az elzáródásokkal kapcsolatos probléma, ezért rendszeresen ellenőrizni és meg kell akadályozni a rendszert.

Mit keres

Kezdetektől fogva meg kell találnod, hogyan kell eltávolítani a régi szifont. Ehhez meg kell adnunk egy gombos készletet az anyacsavarok rögzítéséhez. Ezek könnyen szétszedhetők egy szerszámmal, és az egész rendszert szétszerelik egy bizonyos számú alkatrészrészbe.

Kötelező elem a víz kiürítése, amely a hidraulikus zár funkcióját hajtja végre a kupak kicsavarásával. Bizonyos esetekben az anyák "nőnek" a fonalhoz, és szinte lehetetlen kézzel lecsavarni őket. Itt a bolgár menteni fog.

Mielőtt eltávolítaná a régi szifont, meg kell ismerned magad a fürdőszobában. A szorító anyák csavarozásához kulcsos készletet kell használni, ami megkönnyíti a régi rendszer szétszerelését egy bizonyos számú alkatrészre. A leeresztő és a túlfolyó nyak rögzítésénél szükség van a csavar meghúzására. Ugyanakkor fontos, hogy ne károsítsa az elemet az erőd kiszámításával.

Annak érdekében, hogy az alkatrészek biztonságban és szivárgásmentesek legyenek, szilikon tömítőanyag szükséges a csatlakozások bevonására. Az összeszerelés megkezdése előtt ezeket használni kell, mert gyorsan szárad. A leeresztő csere lecserélhető fekvő vagy ülő helyzetben.

A szifon cseréjekor ne feledjük, hogy a szabály az, hogy a munka minősége függ a tartály szorosságától. Csak szakszerűen elvégzett javítások oldják meg a problémát a lefolyóval. Szakértői tanácsok segítenek kitalálni, hogyan kell a szifont helyettesíteni.

A mosdó megfelelő felszerelése a fürdőszobában a következő ajánlások betartásához szükséges:

 1. A munkavégzés során a sorozatot tiszteletben kell tartani.
 2. A különböző csatlakozások kezeléséhez pecsétek szükségesek.
 3. A szigorítás részeként legyen óvatos.
 4. A menetes elemeket a kéz végével csavarja meg, 1/4 teljes fordulattal.

A fürdőszobának a csatorna összekapcsolásához az anya egyenletes meghúzását igényli, ezért stabilitását minden esetben ellenőrizni kell. Folytassa a szifon felszerelését a fürdőszobában a saját kezével, csak miután biztonságosan rögzítette a tálat, és szükség esetén be kell állítania és szintre kell állítania. A konténer és a padló között legalább 15 cm-es résnek kell lennie.