Legfontosabb > Dekoráció

Alumínium redőnyös mennyezet a fürdőszobához: anyagszámítás és beépítési technológia

Úgy döntöttél, hogy alumínium süllyesztett mennyezetet szerelsz a fürdőszobába, de nem ismered, hogyan történik ez. Nem számít, ez a cikk pontosan az, amire szüksége van. Itt van a technika az alumínium lécek mennyezetének összeszerelésével saját kezűleg, valamint hasznos tippeket és ajánlásokat kezdőknek házi kézműveseknek.

Milyen elemeket tartalmaz a függesztett rack mennyezet

Először is, a fürdőszoba alumínium mennyezetje fémkeretből és burkolólapokból (lécekből) áll. Az alumínium fürdőszobai mennyezeti paneleket hideg bélyegzéssel gyártják. Felülről különleges festékkel és védő lakkal borítják, ami megakadályozza a nedvességnek a panelre gyakorolt ​​romboló hatását.

A fém keret fém, bélyegzett és horganyzott profilokból áll. A cink gátolja a fém korrózióját is. Általában az alkatrész-anyagok élettartama felfüggesztett rack plafon 25 év.

A vázszerkezet egy felhajtható mennyezeten a következő elemekből áll:

 • Fal sarokprofil
 • Tetőfedő profil rúddal vagy résszel
 • Univerzális állítható felfüggesztés (kihajtható horgas + kihajtható hurok csatlakozó szalagrugó)

A lámpatest tüskékkel és 6 x 40 mm-es önmetsző csavarokkal készült. A keretre nézve széles álmennyezetek vannak. A mennyezeti sín méretei: 9-20 cm szélesség, 3 vagy 4 m hosszú, vastagsága 0,5 mm.

A mennyezeti sínnek lekerekített ívelt élei vannak. Ez azért van, hogy biztosítsák a stringerhez. A leginkább futó fiók szélessége 10 cm.

Milyen léceket választani

Az alumínium fürdőszobai mennyezetek háromféle mennyezeti lappal találkozhatnak:

 • Nyílt típus
 • Zárt típus
 • Reiki betétekkel

Az első típusú sínek nyitva hagyják a keréktárcsát. Javasoljuk, hogy a mennyezetet olyan panelekkel fonja be, amelyek mennyisége 3 m vagy több. Ha ez alatta történik, a mennyezeti kommunikáció akkor is észrevehető, ha a világítás be van kapcsolva.

A második típusnak van egy kiemelkedése a panel egyik oldalán, amely átfedi az interstice hézagot, ha egy rúdra van szerelve. Az ilyen lécek használata olyan benyomást kelt, hogy a mennyezetet fából faragott padlózattal végezzük.

A harmadik lehetőség a legnépszerűbb és eredeti. A panelek között a betétek az alumínium rack-mennyezetbe vannak szerelve, amely 16 mm széles, különböző színű, alumínium csíkokból állhat.

Különösen szép megjelenésű tükörbetétes betét. Ezt követõen megfontoljuk, hogyan számoljuk ki a rack mennyezetét a fürdőszobában zsebekkel és betétekkel.

A fürdőszobaszekrény mennyezetének kiszámítása

Fontos tudni! Szereljen fel egy alumínium mennyezetet a fürdőszobában, miután befejezte a munkát a csempék a padló és a falak.

A rack mennyezetének kiszámításához a következő szabályok érvényesek:

 • A falszög profiljának hossza megegyezik a mennyezet peremével
 • A mennyezeti csapágyprofil a helyiség hosszúsága mentén 1,2 méteres távolságban van elhelyezve kis helyiségekben, az intervallum 0,6 m-re csökkenthető, hossza a következő képlet segítségével számítható ki: ((H / 0,6) - 2) x L = Z
 • H - a szoba szélessége
 • 0,6 - szomszédos profilok közötti távolság
 • L a hely hossza
 • Z - profilhosszúság szükséges a helyiséghez
 1. Az univerzális felfüggesztések száma megegyezik a szalagok teljes hosszával, osztva a felfüggesztési időtartammal vagy 1 méterrel
 2. Mennyezeti sínek és betétek, amelyek merőlegesek a merőleges vonal irányára. A sínek számát a következő képlet segítségével számíthatjuk ki: H / (S + J) = K
 • H - a szoba szélessége m-ben
 • S a m mennyezeti sín szélessége
 • J - szélességi interfluor beillesztés m
 • K - a mennyezeti lécek és betétek száma darabokban

Mennyezeti szint jelölés

Mivel a burkolólapot már a falra helyezték, nagyon könnyen irányítható a jövő felfüggesztési rendszerének szintje. Egy vonalzóval meg kell jelölni a süllyesztett mennyezet és a kerület mentén a falon levő magasságot (vízszintes sík), hogy egymástól legfeljebb 1 m távolságra helyezkedjenek el egy ceruzával.

Fontos tudni! A lépcsőházban lévő mennyezet tetszőleges magasságra, de legalább 12 cm-re leereszthető, ez a rés süllyesztett lámpatestek beszereléséhez szükséges.

A mennyezeten jelölje meg a csapágyhúzók helyzetének tengelyét. A tengelyek mentén helyezzük el az univerzális felfüggesztések rögzítését. Ezután a jelölés befejeződött.

Figyelj! A falon lévő vonal nem eshet a csempecsuklóra. Furatok fúrásakor a csempe felrobbanhat.

Elektromos világítás bekötése

A világítás vezetékét egy műanyag hullámosított hüvelybe helyezzük, és a kapcsok mennyezetéhez rögzítjük. A spotlámpák helyén 25-30 cm hosszúságú hurkok kerülnek eltávolításra a világító eszközök további csatlakoztatásához.

Fontos megjegyezni! Ha a huzalok csupasz végei vannak, akkor szalaggal kell szigetelni.

A megjelölt vonalon rögzítő fal sarokprofilját képezi. Ehhez egy 35-40 cm-es fúrólyuk lépcsővel. A szöget a festett oldalra szerelik a padlóra.

Először fúrjon egy darabot a csempere, majd a betonra. A lyukakat kalapáccsal alaposan átütik a lyukakba, és csavarral egy szögletes profilt rögzítenek. A tartóprofilok tengelyein levő jelekbői a univerzális függesztőcsapok dugókkal vannak ellátva. Erre a célra egy hurok van kialakítva egy fülön.

A horgokat a szerelt horogokon kell lógatni. A szalagok vízszintes síkját egy szintszabály szabályozza.

A mennyezeti lécek és beépített spotlámpák felszerelése

A fürdőszobában lévő alumínium burkolattal ellátott léceket darálóval méretezik. Szerelje fel a sínt a szálakra úgy, hogy bedugja őket a horonyprofilba. A spotlámpák helyén a sínre vágott lyukon. Ezt a lámpa átmérőjén lévő koronával ellátott fúróval végezzük.

A világítóberendezés a lyukba van szerelve, a rugók hajlításával. Ezután a sín a sínre van szerelve, és a lámpák a világítás vezetékéhez kapcsolódnak. Ha az utolsó rake nagyobb, mint a fennmaradó nyitott tér, le kell vágni.

Ehhez egy ceruzával egyenes vonalat kell húzni a lécek mentén, és egy vonalzóval együtt, többször erőfeszítéssel, éles késsel. A fém ollókkal ellátott keresztmetszetű lamellák 30 cm-es távolságban vágnak, miután a darabot felfelé és lefelé döntve elszakadt.

Az utolsó sín behelyezése után az interlineáris betétek fel vannak szerelve. Méretre van vágva és két mennyezeti lappal csattan. Amikor ez az eljárás befejeződik, a mennyezet úgy van beállítva, hogy a fal sarkán fekszik.

Rack mennyezet a fürdőszobában

A díszítő lécekből készült mennyezet a színek és a fényjátékok extravagáns. A pompás formatervezés megoldást jelent a fürdőszobák, konyhák, uszodák, nagytermek és irodahelyiségek mennyezettervének kialakításában.

Kezdetben a süllyesztett mennyezet kizárólag a magas páratartalmú és hőmérsékletű helyiségek számára készült.

A panellemezek nem félnek a nedvességtől, mivel anyagból készültek, vagy teljesen nem korróziónak vagy acélból készültek, védő réteggel borítva.

A fürdőszoba egy álmennyezet felfüggesztett szerkezete egyszerű, és egy speciális tartószerkezetre is egy nem szakember számára könnyen felszerelhető.

Különösen, amikor egy kis fürdőszobába.

A rack-mennyezet típusainak osztályozása

Pontosan kiválasztja a rack mennyezetet a fürdőszobában, segít a tiszta osztályozásában.

Anyagok sínek gyártásához

Azonnal jelezni kell, hogy a fürdőszobaszekrény mennyezetje polivinil-kloridból vagy fémből készülhet. Az PVC lécek nem széles körben elterjedtek, mivel a horganyzott CD-re és UD-profilra szerelt PVC panelek praktikusabb és olcsóbb alternatívája. Ezenkívül a hagyományos panelek, ellentétben a PVC szalagokkal, széles színválasztékban és méretben kaphatók.

A fürdőszobában elhelyezett rack mennyezetek a fémes kivitelben ajánlottak.

A fém szerepe:

 • Alumínium. A színesfém teljesen közömbös a víz, a gőz és a szélsőséges hőmérsékletek szempontjából. A fürdőszobába burkolt alumínium mennyezetek kifogástalan kiszolgálást garantálnak legalább 25 évig.
 • Steel. A vékony, 0,5 mm vagy 0,7 mm vastagságú, megbízható védőréteggel borított acél réteg legalább 10-15 évig biztosítja a nedvesség elleni védelmet. Ugyanakkor az acéllemezek legfontosabb gyakorlati előnyei azok az alacsonyabb árak, mint az alumínium kivitel.

Futurisztikus megjelenésű lécek

A fém lécek minden típusa tapasztaltabb vizuális képességeit.

A színsémát a lehető legteljesebb mértékben mutatják be. A gyártók lehetővé teszik a mennyezetrácsot a fürdőszobában a legváratlanabb és lenyűgöző kombinációkban. A mennyezet kialakításakor gyakran arany és króm árnyalatú díszlécek és dekoratív betétek találhatók.

A fényességi fok szerint osztják:

A tükrözött süllyesztett mennyezetek fényvisszaverő hatása a fürdőszobában vizuálisan növeli a tér térfogatát, és különleges légkört teremt az űrben. Ez a vasúti króm elülső oldalára és gondosan polírozott bevonatra vonatkozik.

A fényes panelek bármilyen színváltozatban vagy azok sikeres kombinációiból készülhetnek. Ez a nézet biztosítja az ünneplés állandó érzését. A kiváló fényvisszaverő képesség miatt a világítótestek beépítése a mennyezetbe ajánlott.

A matt és a félszálas léc nyugodt és békés légkört teremt. A sötétített mennyezetű fürdőszoba szigorúan és szilárdan néz ki.

Általános különbségek

A fürdőszoba csuklós mennyezetének megfelelő kiválasztásához és beépítéséhez ismerni kell a helyiség pontos méreteit és a javasolt panelek teljes méreteit.

A sín egyenes, hosszú, fordított P-profil formájában készül, amelynek oldalfala alulról felfelé, és általában nem haladja meg a 20 mm-t.

 • Hosszát. Ezen a ponton a gyártók 3 és 4 méteres léceket kínálnak. Az egyéni hosszak bármilyen hosszúságúak lehetnek, de szerencsére a fürdőszobák ritkán haladják meg a standard értékeket.
 • Szélesség. Ez a paraméter sokkal nagyobb tartományban van, 25 mm-től 400 mm-ig. A nagy szélességű kiválasztás lehetővé teszi, hogy a vasalót a lehető legpontosabban válassza ki annak elkerülése érdekében, hogy a hely egyik szélein levágja. A fürdőszobában a leggyakoribbak a panel szélessége 100 mm, 150 mm és 200 mm.

A fürdőszoba konfigurációjának megfelelően egyenes léceket használnak, de a nagy szobák díszítésében hullámváltozatokat is használnak.

Pusztán technikai szükséglet esetén a perforált lécek speciális technológiai lyukakkal készülnek.

Ma már a piacon felfüggesztett rack mennyezet jelenik meg már a gyárban, vagy minden egyes elem külön megvásárolható, és saját, exkluzív változatot hozhat létre.

A "nemzetközi" nevek a síneken

A rack-mennyezet kiválasztásakor a következő javaslatok fognak megjelenni:

A külföldi államok a névben nem jelzik a gyártó kapcsolatait, hanem háromféle vasúti összeköttetést beszélnek a sínnel.

Vizuálisan, az alatta lévõ plafont tekintve nagyon nehéz megkülönböztetni a kapcsolat típusát. A mennyezet sima, az összekötő vonalak nagyon vékonyak és alig észrevehetők minden változatban. A sínek minden összekötése az intersticiális dekoratív lécek vezetõivel és csatlakozásával az emberi szem elülsõ része.

Német rake

Szigorú konfigurációja és a P-profilnak való megfelelés.

Olasz rake

Az oldalfalak sima, lekerekített formájúak. Jelenleg a leggyakoribb típus az építőipari piacon.

Francia rake

A francia léptető mennyezetek a fürdőszobában panelekből állnak össze, amelyek sikeresen ötvözik a két korábbi lehetőséget.

Interstitial kapcsolatok

Technikai szempontból a mennyezeten lévő sínek csatlakozásai a következőkre oszthatók:

 • Nyílt. A lécek telepítésekor további díszítő csíkokat kell telepíteni, hogy eltakarja a rácsok közötti réseket. Ha a mennyezet legfeljebb 5 méteres magasságban helyezkedik el, nem szükséges a lécek telepítése.

Alkatrészek rack mennyezet

A fémlemez felső elemei a következők:

 • Díszlécek
 • Dekoratív fal sarkok. Kétféle kivitelben kapható: L-profilú és U-alakú kilátással. Technikai szempontból nincsenek különbségek, hanem a lécek és a falak közötti rések kihasználására. A sín szélei érintkeznek a sarkok alsó rúdjaival.
 • Útmutató. Van különböző neve, de ugyanaz a funkció. A gyártók nevezhetik őket szalagok, keresztgerendák, gumiabroncsok, tartószerkezetek, stb. Alumíniumból vagy horganyzott acélból. Figyelembe kell venni a keresztirányú rögzítés szigorú megfelelését a reiki jelölésnél. Az olasz panelek esetében egyfajta sín használatos, a német, a másik pedig a francia - a harmadik.
 • Állítható konzolok. Rendszerint horganyzott szerkezeti elemek, amelyek biztosítják az egész szerkezetet a fürdőszobába.
 • Csavar, csavarok. Csak horganyzott.
Fontos! A fürdőszobában a mennyezet behelyezésekor nem ajánlott a tiszta színesfém csavarokat használni. A nagy nedvességtartalom és a magas hőmérséklet a fürdőszobában a védtelen fém meggyorsodásához és megsemmisítéséhez vezet.

Rack mennyezeti szerelés

A rack-mennyezet behelyezése a fürdőszobában nagyon egyszerű, és egy elemi tervező, a gyártók alaposan átgondolták. Sokkal több időt vesz igénybe egy adott süllyesztett mennyezet kiválasztása a fürdőszoba méretének és a tervezési megoldás követelményeinek megfelelően.

Maga a telepítési folyamat a következő sorrendben történik:

 • A szoba alsó mennyezetének előkészítése:
  1. A mennyezetet festék és gipsz eltávolításával tisztítják. Szükség esetén ismétlődő vakolást végzünk a helyszínen.
  2. Minden alsó mennyezetet, amelyet fedőfödéllel borítanak, gombaellenes és antibakteriális talajjal kezelik.
  3. Szerelt tápvezeték világítás.
 • A jövőbeli felfüggesztett mennyezet jelölése:
  1. A falakon egy folyamatos vonal jelezte a rack mennyezetének alacsonyabb szintjét. Pontos meghatározásánál figyelembe kell venni a mennyezetre szerelt helyiségvilágítási elemek magasságát - legalább 1 cm-es résnek kell lennie közöttük és a mennyezeten, a szinteket pontosan lehet jelölni, lézert vagy vizet.
  2. Megrajzoljuk a keresztkarok mennyezetén található hely elrendezését, amely a sínek irányára merőlegesen helyezkedjen el. A külső falaktól 30-40 cm távolságban kell elhelyezni a vezetőket, a legnagyobb távolság pedig 120 cm.
 • A falszög felszerelése:
  1. A fal sarkát mérjük a fürdőszoba hosszának és szélességének megfelelően.
  2. Csiszológép egy fémcsavarral vagy fém fémfűrész vágja le a mért szöget. A sarkok élei mentén az alsó díszítő csíkok 45 fokos szögben vághatók le.
  3. Mindegyik falhoz, annak megfelelő sarkához csatoljuk, és jelezzük a jövőbeli felszerelést. Kívánatos, hogy a kötőelemek a csempe közepére esnek. A kötőelemek közötti távolság 40-50 cm, míg a helyiség sarkából az első rögzítő pontnak 5 cm távolságra kell lennie.
  4. 2-3 mm-es átmérőjű sarkokban fúrunk lyukakat a kijelölt helyeken.
  5. Rögzítse a sarkokat a falakon 25-35 mm hosszú horganyzott csavarokkal.
 • A lámpatest mennyezetére rögzítés:
  1. Mérje meg és vágja le a vezető hosszát, amely 1 cm-rel kisebb, mint a falak közötti távolság.
  2. A lépcsőket a mennyezetre kell fordítani, 5 mm-es falak közötti résszel, a jelzett vonalak mentén, és rájuk figyeljük a konzolok jövőbeli rögzítésének helyeit, figyelembe véve, hogy a falaktól 30-40 cm-re kell elhelyezni őket, és a határértéket ne lehessen meghaladja a 120 cm-t.
  3. A kijelölt pontokon a mennyezet lyukakat fúrunk.
  4. Rögzítés, tüskék 55 - 70 mm-es horganyzott csavarokkal, tartók a terem burkolataival.
  5. Igazítsa a vízszintesen a keresztrudakat a konzol beállításai segítségével. A feladat egyszerűsítése érdekében referenciaként veszi fel a fal sarkát - a pályák felettük felettük 0,5-1 mm magasságban.

Ez minden. Nem nehéz telepíteni a fürdőszobába egy új gyönyörű rácsos mennyezetet magad.

A fém rack mennyezetének ára

A rack mennyezete a fürdőszobában nagyban különbözik a sínek gyártására használt anyagtól és a díszített bevonat típusától függően.

Az olcsóbb típusok acélból készülnek, védő lakk bevonattal bevonva. A költség a ilyen csíkos mennyezet a fürdőszobában körülbelül 400 rubel / négyzetméter.

Az áthidalók egyenként 170-600 rubel árkategóriával rendelkeznek.

A tartók 70 és 250 rubel között vannak.

A legdrágább termékek élelmiszertől, polírozott alumíniumból készülnek. Egy négyzetméter ilyen mennyezet költsége 1100 - 1400 rubel.

De ez nem a végső árkeret. A használatra kész padlóburkolatokat képviselő különálló készletek egy fürdőszobához 35.000 rubel árat érnek el.

A fém rack mennyezet nagyszerű kialakítással rendelkezik, amely drasztikusan megváltoztathatja a fürdőszoba megjelenését.

A felfüggesztett korlát felállítása csinálja meg magának

Áttekintés a födémes álmennyezetek fő típusairól: alumínium, cink, műanyag. A telepítés módjainak elemzése. Szerelési útmutató: függesztett rake-mennyezetű fürdőszoba saját kezűleg.

Rack mennyezetek, először jelentek meg a hazai építési piacon a 90-es évek elején, és ma nem veszít népszerűség. A geometriai tulajdonságok miatt szerezte meg nevüket, mivel ilyen keskeny alumínium vagy cinklemezekből álló függesztett mennyezetet képeznek.

Különös népszerűségük oka a felfüggesztett szerkezet vonzó megjelenése, amelynek falai alatt sikeresen díszítheti a fő mennyezet egyenetlen felületét. Ráadásul híresek az egyszerű beszerelésről további berendezések használata nélkül. Ezért, hogy egy rack mennyezetet a fürdőszobában a saját kezű lesz a hatalma bárki.

Elegendő csak kiválasztani az alkatrészeket és ismerni a szerelési egység kulcspontjait.

A rack rendszerek típusai és előnyei

A rack mennyezet olyan szerkezet, amely felfüggesztett keretrendszert és burkolólapokat tartalmaz. A befejező panelek gyártására szolgáló anyag leggyakrabban műanyag, horganyzott acél vagy alumínium.

A polivinil-klorid rack formatervezése kis súlyban különbözik, de az alacsony tartósság. A cink-mennyezeti csíkok hajlamosabbak a korrózióra. Ezért nem ajánlatos a fürdőszobába és a konyhába telepíteni, a páratartalom pedig gyakran meghaladja a 70% -os küszöbértéket.

Az "arany átlag" alumínium panelnek tekinthető, amely sikeresen ötvözi a műanyag és horganyzott elemek pozitív tulajdonságait. A puha anyag nem fél a víztől, és nincs korróziónak kitéve. Meg fogja menteni egy ilyen felső határt és a felesleges költségeket az árvíz esetén a szomszédok.

A rack rendszerelemek telepítésére két lehetőség van:

 • Zárt típus - magában foglalja a fém keret beszerelését és a panelek beszerelését. A szomszédos panelek közötti résbe intersticiális betét helyezkedik el, amely dekoratív designt ad.
 • Nyílt típus - nem biztosítja a folyóvízi tér kitöltését. Összekötõ és sima felületet alkotnak.

Az open-type rendszerek jó szellőzést tesznek lehetővé, ezáltal kiküszöbölik a vízkondenzátum üledéket a rack felületén. A telepítés módjától függetlenül azonban a rack-mennyezet elrendezése kiküszöböli az erős keretrendszer kialakítását.

Ami az esztétikai szempontokat illeti, a textúrák sokféleségének és a széles színpalettának köszönhetően, a lézertervek segítségével sikeresen megvalósíthatja a legambiciózusabb ötleteket. A regisztrációs ötletek gyűjthetők a fotókból a tematikus fórumokon.

A látványos kialakítás göndör rackpanelek segítségével jöhet létre. Az ívelt elemek segítenek a kanyarok kialakításában, így zavartalan átmenetet biztosítanak a különböző mennyezeti magasságú két szoba között.

Videóválasztás: lehetőség a folyószárnyakkal rendelkező konyhák befejezésére

Felfüggesztett alkatrészek

Ahhoz, hogy a saját kezével egy csuklós mennyezetet készítsen, fontos tudni a rendszer fő elemeinek típusát és célját.

Minden olyan elem, amelyet a csuklós mennyezetek felszereléséhez használnak, nem éghető alapot tartalmaz. A por- és víztaszító bevonatnak köszönhetően az alkatrészek erősek és tartósak.
Az értékesítésnél vannak olyan álmennyezetek, amelyek összeszerelhetők, mint egy tervező. Lehetőség van testreszabni a felfüggesztési rendszert, amelyben az alumínium vagy horganyzott panelek nem szabványos méretűek lehetnek.

A rack-mennyezet legfontosabb elemei:

 • Stingers - a hornyokkal ellátott lécek úgy vannak tervezve, hogy rögzítsék a burkolólapok kidudorodását. Különböző méretűek lehetnek, és maguk a sínek nagysága szerint választhatók ki. Ezek a lécek lehetővé teszik a szerkezet egy részének szétszerelését anélkül, hogy sok hiba lenne a hibás segédprogramok javítása vagy a sérült alkatrészek cseréje miatt.
 • A felfüggesztések rugós vagy tűvel ellátottak. Úgy tervezték, hogy megtartsa a felfüggesztési rendszert, megakadályozva annak elcsúszását. A felfüggesztések hosszának köszönhetően le lehet csökkenteni a mennyezetet egy előre meghatározott magasságra, ami lehetővé teszi, hogy a berendezést az így létrejövő résbe vagy elektromos vezetékekbe helyezzük.
 • Útmutató és köztes profilok - a keret elrendezéséhez szükségesek. 0,3-0,5 mm vastagságú alumíniumból készülnek. A késztermékek hossza 4-6 méter.
 • Burkolólapok - alumíniumból, műanyagból vagy acélból készülhetnek. Gyakran van tükrös vagy megkönnyebbülő felületük. A sínek szélessége 50-200 mm, a termékek hossza elérheti a 10 métert.

Tipp: Annak érdekében, hogy helyesen számítsa ki a sín, a profil és a kötőelemek számát a csuklós mennyezetnek a saját kezével történő felszereléséhez, használhatja a süllyesztett mennyezeti számológépet. A számításokhoz elég a fürdőszoba paramétereinek beállítása, amely alapján az anyag pontos mennyiségét kapjuk meg.

Szerelési sorrend

A mennyezetet saját kezekkel történő felszerelésének technológiája számos alapvető lépésből áll:

  1. Felület előkészítés. Ebben a szakaszban határozza meg a mennyezet magasságát és a felületek közötti távolságot. Ezek a paraméterek attól függnek, hogy mi lesz a közbenső fülkében, például: csövek, szellőzőcsövek vagy kábelcsatornák. A megszakító tér magassága a kiválasztott világítóberendezések méreteinek figyelembevételével is meghatározásra kerül. A halogén vagy LED lámpákhoz való függesztett lámpáknál legalább 130 mm magasságot kell biztosítani. A süllyesztett lámpatestek telepítése során elegendő az elektromos vezetékek és szerelvények vezetéséhez szükséges minimális terület kiosztása.

Figyelem: A fürdőszobákban, amelyek falának magassága nem haladja meg a 2,5 métert, az interceiling hely minimális. Ehhez a csíkokat közvetlenül a mennyezethez rögzítik, és a speciális tömítésekhez igazítják. Az ilyen esetekben történő világításhoz függő lámpákat választanak. A mennyezet felületét szintetik és megtisztítják, csak utána váltanak a jelölésre.

  1. Felszíni jelölés. A mennyezet beillesztéséhez saját kezűleg olyan eszközöket kell használni, amelyek magukban foglalják
   • rulett;
   • Elektromos fúrógép;
   • csavarhúzó;
   • fogó;
   • Ollók fémekhez vagy fűrészekhez.

Elkezdenek megjelölni a legegyenletesebb falról a szobában. Miután a felépítéshez a kijelölt távolságból kiindulva az alsó mennyezetről indultak, párhuzamos vonalat vezetnek a csípős telepítéshez.

Tipp: Ha egy vízszintes síkban van, akkor a varázsló egy épületszintet javasol.

Ebből a vonalból, a fal mentén mozogva párhuzamos vonalakat húzva, 1,2 m távolságot tartva. Miután a falra szerelt vázszerkezeteket rajzolták, a világítóberendezések telepítésének pontjai a mennyezet felületén vannak feltüntetve.

A videóban egyértelműen bemutatják azt a technológiát, hogy a rack mennyezetet a kezükben a fürdőszobában szerelik fel

 1. Szerelőkeret. Először is, a szögletes hordozóprofilokat felfüggesztettük, és csavarral rögzítettük őket 0,5-0,6 méteres távolságban. A vezetékek be vannak helyezve a tartó profilba, és merőlegesek a sínek irányára. Ezután szerelje fel a felfüggesztéseket, és tartsa egymástól 1,2 méter távolságot.
  Egy sík felület létrehozásához a sztrájk rendszer szintre van állítva, ebből a célból állítható felfüggesztés. Ehhez a rugó felfüggesztései a rugóhoz szorulnak, és a csapok elmozdulnak, így megadva a kívánt pozíciót.

A süllyesztett mennyezet karbantartása nem igényel nagy erőfeszítést. A szennyeződések eltávolítása érdekében hagyományos tisztítószereket használhat. A mosott felület puha ronggyal fényesre csiszolt.

Rácsos mennyezeti mennyezet

A befejező mennyezetek anyagcsaládja nagyszerű a modern piacon. Ezek jelentősen különböznek egymástól a jellemzők, előnyök és hátrányok, az ár. Kiválaszthatja a legköltséghatékonyabb megoldást a befejező munkákhoz: fehérítés, ragasztás habos műanyaggal, vagy fordítva, jelentős mennyiséget költenek a divatos 3D-kompozíciókra. Ez a cikk leírja az eredeti módszert a mennyezeti rack befejezéséhez.

Különlegességek

A díszes mennyezet megjelenése nemrégiben jelölték meg, de már sok orosz szerelemét nyerte el. Ennek magyarázata a nagy szilárdságú, egyszerű működésük, tartósságuk, ami a plafonok felszerelését mindenki számára elérhetővé teszi.

A süllyesztett mennyezetek előnyei:

 • nedvességállóság, amely lehetővé teszi a fürdőszobában, a fürdőszobában, a mosodában, a konyhában való elhelyezkedésüket, ahol gyakran magas a páratartalom;
 • a nem éghető anyagok bevonatként való felhasználása miatt a mennyezeteket tűz elleni védelemben részesülnek;
 • Energiamegtakarítás: mivel a süllyesztett mennyezetek felületi rétege fényt tükröz, ezért alacsonyabb teljesítményű világítást lehet használni;
 • környezetbarát anyagok, ezért nem kerülnek veszélyes anyagok a környezetbe;
 • egyszerű kezelés a mennyezetre. Tisztításhoz nedves ruhával történő törlés elegendő;
 • az alkalmazott anyagok szilárdsága, így alkalmasak kültéri alkalmazásokra;
 • egyszerű telepítés;
 • esztétikus mennyezetek;
 • tartósság - az élettartam legfeljebb 50 év, a garanciaidő 20 év;
 • lehetőség van arra, hogy a sérült területeket lecseréljük a bontási segédrészek nélkül;
 • A hamis mennyezet vonzónak és stílusosnak tűnik.

Meg kell jegyezni, hogy a rack szerkezet egy felfüggesztett szerkezet. Ez lehetővé teszi a mennyezet felületének szintjét speciális kompozíciók, pl. Vakolat használata nélkül.

Az ilyen mennyezet alatt egyszerűen elrejtheti az otthoni vezetékeket, és ez fontos pillanat.

A rack-struktúrák gyakorlatilag nincsenek hátrányai. Ezek csak azt a tényt tartalmazzák, hogy a javításokat nem nagyon praktikus módon végzik. Ha egy panel működés közben meghibásodik, akkor a teljes bevonatot szét kell szedni, hogy kicserélje a hibát. Egy másik hátrány: ha bármilyen helyiségben egy szendvicsezett függesztett szerkezetet telepítünk, annak magassága kissé csökken. Ez egy kellemetlen mínusz, ha nem építesz semmilyen műszaki eszközt a szerkezet alá.

Eszköztervezés

A felfüggesztett alumínium mennyezet kialakítása lehetővé teszi, hogy biztonságosan rögzítse a készüléket, és rögzítse a mennyezetre.

A felső határ a következő fő alkotóelemekből áll:

 • A fémötvözet sín első felületű. A sínek rugalmas kialakítása hozzájárul a tartós és megbízható vegyületek kialakulásához;
 • A fésű (kereszt, rámpa) úgy néz ki, mint egy hajlított csatornaprofil a fogakkal. A heveder kicsi elemei áthaladnak a horonyon, és a fésű a felfüggesztéshez csatlakozik a profilon keresztül. 1,5 mm vastagságú alumíniumból és acélból készül;
 • A lamellák lezárására intersticiális betétet használnak. A vasalatnak vagy a kontrasztos teljesítménynek megfelelően választják ki, melynek köszönhetően megjelent a tervezési munka kivitelezési lehetősége;
 • Sarokfából készült profillal a mennyezet a kerület körül alakul. Hosszúság esetén nem mindig lehet pontosan levágni a sínt, és néha még mindig lehetséges a szélesség szélességének csökkentése. A szabálytalanságok és pontatlanságok elrejtésére gyakran használják a díszítést, a falra rögzítve.

A megfelelő telepítés magában foglalja a helyiség elrendezésének és a világítás típusának meghatározását. A felfüggesztés telepítése közvetlenül függ a világítóberendezés magasságától. A felfüggesztett felület leggyakrabban néhány centiméterrel alacsonyabb, mint a használt világítótestek.

A terv elkészítése után szükséges a mennyezeti lemezek beszereléséhez szükséges anyagmennyiség kiszámítása. Itt fontos szerepet játszik az egyes sínek hosszának helyes kiszámítása, amellyel a bevonatot fel lehet szerelni. A gyártók általában 3 és 4 méteres termékeket kínálnak. A mennyezetek lefedésére egy kis helyiségben egy 3 m hosszú sín tökéletes, ebben az esetben a javítási munkákat minimális mennyiségű hulladékkal kell végrehajtani.

Nagyméretű helyiségben 4 m hosszúságú léceket használnak, és előre elkészítheti a helyiségtervezést, meghatározhatja az alkatrészek kívánt hosszát és számát.

A felfüggesztett mennyezet kiszámítása magában foglalja a helyiség peremének mérését, amely megfelel a profil teljes hosszának.

Lépésrõl lépésre Telepítési útmutató

Miután a számításokat és a szükséges anyagok megszerzését a mennyezet beillesztéséhez be kell állítani:

 • építő kés;
 • kalapács;
 • fúró vagy perforátor;
 • csavarhúzó;
 • fogó;
 • szinten;
 • olló, fémfűrész;
 • ceruza;
 • mérőszalag, négyzet.

Ezen kívül, a szükséges tüskék, ruházat, védőszemüveg és kesztyű.

Ha a racket saját kezével szereli fel, akkor egy mennyezeti elrendezést kell készítenie. Ehhez csak húzza meg a peremet a profil felületéhez. Ha a mennyezet vízszintesen van, akkor a vonalat vízszintesen kell jelölni. Itt lesz telepítve fésű.

A komplex, többszintű struktúrák telepítéséhez a számítások bonyolultabbak. Ebben az esetben egy lézeres szintet használnak a mérőszalag helyett. A hiba valószínűségének kizártsága kizárt.

Szerelési technológia:

 • vágja le a fémdarabokat a szükséges vágásokra;
 • fúrjon lyukakat a profilburkolatba, ha nincsenek kész nyílások a profil rögzítéséhez.

A falon rögzítő lyukakat is fel kell szerelni. Ehhez a hasznos fúróhoz, ütés. Ezután rögzítse a csavarokat 45 fokos szögben a külső sarkoknál és a belső oldalon.

A fal felszínére útmutatók kerülnek telepítésre, jelezve a jövőbeli felfüggesztett szerkezet helyét. 20 cm-nél alacsonyabbnak kell lennie a régitől. A vonalaknak vízszintesnek kell lenniük, ehhez pedig lézersugarakat kell használni. A profilokat ezen vonalak mentén szerelik fel.

Szerelje fel a felfüggesztést tüskével az előfúrt lyukakba. Ebben az esetben mindenképpen ellenőrizze a vezető részek megfelelő helyzetét a szinttel. Ezt követően fel lehet szerelni a paneleket. Ehhez következetesen vágnia kell egy bizonyos méretű sínt.

A mérőszalag mérésekor figyelembe kell venni a csapágyak gumiabroncsait.

Az első jelnek kb. 30 cm távolságra kell lennie a falról, és minden másnak párhuzamosnak kell lennie egymással 90 cm-enként.

A gumiabroncs felszerelése:

 • a köztük lévő távolság nem lehet több mint 1 méter, és 90 fokos szögben állnak a sínre;
 • csavarhúzó gumiabroncsokat csavarozni kell a felfüggesztéshez. A tökéletes egyenletesség érdekében meg kell próbálni, hogy ne engedje a legkisebb hibát;
 • a sarokprofilnak és a gumiabroncsnak 10 mm távolságra kell lennie. Abban az esetben, ha a gumiabroncs rövidebb, mint a megadott érték, egyszerűen hozzáadhatja azt, ezzel biztosítva a felfüggesztést a következő gumiabroncsban.

A munka elején egy védőfóliát távolítanak el minden sínről, és a mennyezet méretétől függően levágnak. A hossznak 10 mm-rel kisebbnek kell lennie, mint a falak közötti távolság.

Először is meg kell hajlítani és fel kell szerelni a panelet a sarokprofilra, majd ki kell igazítani és be kell pattintani a gumiabroncs-tartóba. A második sín az előző mellett helyezkedik el, a harmadik pedig szemben helyezkedik el. Ennek magyarázata, hogy a hossz első sora sokkal kisebb, mint a többi, és meg kell javítania a léceket. Ez a probléma gyakran fordul elő. Lehetőség van a gumiabroncs magasságának beállítására a csavarok mélységének megváltoztatásával. Ha a sín szélessége nem egyezik meg, egyszerűen vágható késsel. Ezután meg kell vágni a sín rögzíti a fából készült támaszt, egy darab a sarokprofil.

Egy pár panel összeszerelése után további profilrészeket (közbenső) kell felszerelni. A jövőben a részletek összegyűjtése nem lesz nehéz. A legnagyobb nehézség a legszélsőségesebb panel rögzítésekor merül fel. Ezt nagyon szorosan kell felszerelni. Ehhez ragaszkodunk egy apró trükkhöz: meg kell erősítenünk egy pár pálcát a végsín és a fal között. Ez biztosítja a megfelelő feszességet. A csapokat a talapzat alá lehet rejteni.

A felfüggesztett mennyezet összeszerelése saját kezével nem okoz sok erőfeszítést, ha ez nem összetett konfiguráció. Ezután a kivitelezést szakképzett és szakszerű szakembereknek kell megbíznia.

világítás

A világító eszközök felszerelése a legigényesebb munka. Mielőtt elkezdené az összes munkát, figyelembe kell vennie az összes lámpa, lámpa és egyéb eszköz helyét, attól függően, hogy milyen megvilágítás van a helyiségben.

Mivel a függő világító berendezések kiváló választás:

 • LED lámpák. Világosítják majd a dekor egyedi részleteit, valamint megteremtik a kényelmet és a modernséget;
 • A fénycsövek klasszikus stílusban világítást generálnak;
 • A kis lámpa meleg és otthonos hangulatot teremt a szobában.

Hamis mennyezet az alumínium panelek fürdőszobájában

A fürdőszoba kialakítása a szoba sajátosságaira korlátozódik. A páratartalom szintje néha elérheti a 90-95% -ot, ami befolyásolja a szerkezetek állapotát és a javításokat.

Ezért a mennyezetekhez használt befejező anyagok köre korlátozott: gipszkarton és festés, vakolat, műanyag panelek.

De egy korlátozott listán, akkor egy másik lehetőség a fürdőszoba, egy alumínium mennyezet. Végtére is, egy ilyen fémnek kiváló tulajdonságai vannak a korróziónak és különösen a duzzadásnak ellenállóképességgel, penész és gomba kialakulásával.
Amit érdemes tudni a mennyezetű alumínium panelek típusairól, valamint a telepítési munkák sajátosságairól.

Az alumínium panelek besorolása a mennyezetre

A panelnevek kiválasztása kicsi, de ennek ellenére egy adott konstrukció kiválasztása során különbséget kell tenni a típusok között. Az alumínium mennyezetek különböznek az összeszerelt sík szerkezeti jellemzőiben. Ezek általában két típusból állnak:

szárny

A készüléke hasonló a műanyag panelekhez. Ez a szokásos hosszú fémszalag. Az összeszereléstől függően az állványok mennyisége három fajtából áll:
Betétekkel. A panelek résszel vannak felszerelve, amelyek viszont olyan dekoratív betétekkel vannak felszerelve, amelyek színe és szerkezete eltér a fő sínektől. Nyílt. Az alumínium panelek fürdőszobájának mennyezetét kis résszel szerelik össze. Általában ez a típus a fő csapágyfödém jelentős magasságával van megválasztva.
Lezárva. Ez egy analóg fafalburkolat. Az alumínium lécek a rés legcsekélyebb sarkán kerülnek telepítésre.

kazetta

Általában ilyen mennyezetet alakítanak ki egyes elemekből négyzet vagy téglalap alakú lapok formájában. Az ilyen opció összeszerelésénél általában a színek és a részletek fényessége társul.

Tipikusan az elemek alumínium süllyesztett mennyezetek számára a fürdőszoba méretei 90-200 mm szélesek, 3-4 m hosszúak. Ez elég, ha még nagy fürdőszobákat is befejez.
Ezenkívül egy speciális kialakításban kiválaszthatja a panel megfelelő típusát: matt, fényes és tükör.

Az első vagy a második lehetőség használatával különféle stílusokat rendezhet, szigorú tervezéssel, puha színekkel, modern vagy hi-tech típusokkal. A tükör alumínium mennyezet arany, krómozott, és ésszerű megvilágítással kombinálva vizuálisan növeli a helyet, ami nagyobb térhatást eredményez. A különböző típusú panelek közötti különbségek mellett érdemes tudni az ilyen célú felületek pozitív és negatív tulajdonságairól.

Az alumínium panelek pozitív és negatív tulajdonságai

A felfüggesztett mennyezetek az alumínium panelek fürdőszobájában számos előnnyel rendelkeznek, amelyek kiváló helyettesítővé teszik más típusú bevonatokat.
Először is, az átlagos árkategória teszi az anyagot a tömegek számára hozzáférhetővé.
Másodszor, a kész formájú kialakításnak van egy kis súlya, és nem jelent további terhelést a csapágypadló és a falak számára. Harmadszor, nagyon egyszerű az alumínium mennyezeti panelek összeszerelése a fürdőszobában saját kezűleg, az egyszerű technológia nem biztosít speciális ismereteket rendkívül speciális berendezésekkel. Az egész rendszert alapos felszíni előkészítés nélkül szerelik fel (szintező és mennyezeti bevonás). Az alumínium mennyezet összeszerelésének fő eszközei egy elektromos fúró vagy egy kalapács fúró, egy hagyományos csavarhúzó és egy kalapács.

De vannak hátrányai az ilyen típusú mennyezet:
A telepítés során gondosan ki kell csomagolni és rögzíteni a léceket. A gondatlan kezelés vezethet a kanyarok, csuklók kialakulását, amelyek már nem szüntethetők meg.
Ha a szerelvény gyengén működik, a láncok minden résénél világosan kitűnik az általános háttérrel szemben, különösen a világítás alatt.

Ezért a telepítési technológiát szakképzettséggel kell megközelíteni, valamint az összes szükséges eszközkészítés, valamint a tartószerkezetek végrehajtását.

A telepítés szakaszai és jellemzői

Az alumínium mennyezetek összeszerelése a fürdőszobában több lépcsőben végezhető el:

 • Mérési és tervezési munka;
 • Felületek előkészítése a telepítéshez;
 • Anyagok kiválasztása eszközök;
 • Építs egy mennyezeti síkot.

Minden szakaszban kövesse a megfelelő algoritmusokat és ajánlásokat.

Mérések, tervezés és jelölés

Ebben a szakaszban érdemes azonosítani a telepítés néhány kulcsfontosságú jellemzőjét, és becsülni, hogy mennyi és milyen anyagokra van szükség.
Mérje meg a fürdőszoba méretét a kerület körül. A struktúra telepítése előtt jobb, ha egy kis áramkört kell létrehozni a megadott paraméterekkel, nevezetesen:
Tervezze meg a sínek helyét a bejárathoz képest (mentén / át).
Becsülni a távolságot a csapágy átfedéséről. Különösen fontos a fényszórók beszerelésének tervezése során (minimum 120 mm).

Válasszon egy kockát a lécekhez (jobb, ha előnyben részesítjük az alumíniumot vagy a horganyzott részeket).
Számítsa ki a szükséges számú síneket, betéteket (szükség szerint), rögzítőket és alapprofilokat. Ezután folytathatja a következő lépcsőfokot, előkészítve a helyszínt a telepítéshez.

Előkészítő munka

Az előkészítés teljes folyamata két pontra csökken: a régi bevonat lebontása és a felületkezelés fertőtlenítő adalékokkal.
A korábbi anyagokat nem kell különösebb fanatizmussal kiküszöbölni. Ha a felületeket egyszerűen vakoljuk be festékkel, akkor elegendő megvizsgálni őket a tartósság érdekében, és csak az elmosódott területeket helyreállítani. Egy másik dolog. ha a bevonat PVC-panel vagy gipszkarton volt, akkor kívánatos a csapágyfelület eltávolítása. Abban az esetben, javításakor a fürdőszobát az új épületben, elkerülheti az olyan folyamatot, mint a szintezés és vakolat a mennyezet síkja. A talaj mélyen behatol, és gombaellenes adalékokkal, 2-3 rétegben hengerrel vagy ecsettel. Ez az előkészítés teljesnek tekinthető, utána el kell végezni a szerelési munkát.

Mit kell telepíteni?

Az alumínium panelektől eltérő anyagokra is szükség van a kötőelemek, a keret tartószerkezetére és a függesztőkre, hogy összekapcsoljuk a szerkezetet a mennyezet csapágyfelületével.
A profil megvásárolható alumíniumból vagy horganyzott. Szerkezet felépítéséhez kétfélere van szükséged: egy útmutató (UD jelzéssel) és egy mennyezet (CD). A tartozékokatól függően egy közvetlen felfüggesztésre van szükség, ugyanazt a tervet, mint a gipszkarton kereteinek összeállításához. A kötőelemeket az alaprészek összekötésére használják, és rögzítik őket a falakhoz vagy a padlókhoz. Szükséges lesz a csavaros szegek és a fém csavarok - "hibák".
Az eszközök listája a következő: rulett, szint, fém olló, csavarhúzó, lyukasztó (fúró).
Minden szükséges eszközzel elvégezhető a telepítés.

Alumínium mennyezetek szerelése

A mennyezet felszerelése a fürdőszobában az ilyen utasításoknak megfelelően történik:
A falak pereménél mérje meg és jelölje meg azt a szintet, amelyen a jövőbeli mennyezet helyezkedik el. Mindez a tervezett lámpatesteken múlik, 50 mm-re a mennyezetről elég a felső, és a spotlámpák helyet igényelnek, és a szint 100-120 mm-re csökken.

Szakértői kommentár

A felfüggesztett mennyezet az alumínium panelek fürdőszobájában nem igényel különösebb gondosságot, a fém nem oxidál, és mechanikai hatások nélkül tulajdonságai nem változnak meg. Minden gondoskodni kell arról, hogy a mennyezeti síkokat tisztító termékekkel törülje le. Még a közönséges szappanoldat is alkalmas szennyeződéstől és portól való tisztításra, ami kényelmesen rá lehet önteni a permetezőbe. Az egyetlen dolog, amit nem kell tennie, hogy olyan konyhai kefék vagy kemény kefék, amelyek károsíthatják a felületet a deszka.
A megfelelő gondossággal az alumínium panelek élettartama nagyon hosszú idő.

A rack mennyezet behelyezése a fürdőszobába: az anyagok listája és a munka utasításai

A fürdőszobában, a konyhában vagy egy másik, magas páratartalmú helyiségben egy süllyesztett mennyezet behelyezése nagyon ésszerű megoldás, mivel ilyen körülmények között nem lesz olyan tartósabb a felület.

Ezenkívül a felfüggesztett szerkezet tökéletesen sík felülettel rendelkezik, és lehetővé teszi, hogy elegáns beépített lámpákat helyezzen el.

Az olvasó számára felajánljuk, hogy megismerkedjen a fürdőszobaszekrény mennyezetbe helyezésének technológiájával, amely - amint látja - még a kezdőknek sem nehéz.

Az alumínium panelek kiválasztása

Először is el kell döntenie, hogy milyen lesz a mennyezet.

Az alumínium lécek meglehetősen eltérő teljesítményt nyújtanak:

 1. Színes. A matt fehér és az arany széles választéka áll rendelkezésre.
 2. Form.
 3. Méretét.
 4. A perforáció jelenléte. Szellőztetést biztosít a lécek és a padlólap között.

Az űrlap három típusú síneket különböztet meg:

 • klasszikus téglalap alakú kerekítés nélkül ("német");
 • lekerekített sarkokkal (olasz ");
 • speciális formában ("tervező"): rendszerint valamivel bonyolultabb a telepítéshez.

A sínek hosszát (standard, 2,5, 3, 4 és 6 m) kell választani, figyelembe véve a fürdőszoba méretét, hogy a vágás a lehető legkisebb maradjon.

Alumínium redőzött álmennyezetek

A panel szélessége a következőkre oszlik:

 • széles (25-30 cm): nincsenek vizuálisan határoló elemek, így a mennyezet felülete szilárdnak tűnik;
 • keskeny (85, 100, 150 mm): világosan meghatározott szélekkel rendelkezik, így az egyes sínek határai egyszerűen láthatóak a telepítés után.

Ezenkívül a keskeny lécek között különféle betétek helyezhetők el, amelyek látványosabbá teszik a szerkezet kialakítását.

Mi szükséges a telepítéshez?

A síneken kívül a mesternek további elemekre és eszközökre van szüksége. De először meg kell válaszolnia a kérdést: mikor kell pontosan elindítani a telepítést?

A telepítési idő beállítása

A süllyesztett mennyezet pozitív tulajdonsága, hogy a telepítés nem vonatkozik sem a "nedves" folyamatokra, sem általánosan szennyezettre. Ennek következtében a készüléket a javító epikus legvégén is bekapcsolhatja.

Ez a taktika teljes mértékben megfelel az általánosan elfogadott belsőépítészeti sorrendnek: rendszerint a padlóról indulnak és az aljától a mennyezetig mozognak.

Szükséges anyagok és eszközök

A paneleken kívül meg kell vásárolnia:

 • vezetők (különleges profilú fémcsíkok);
 • Mozgás (elemek, amelyekhez a lécek csatlakoznak);
 • felfüggesztések keresztirányú mozgatásra (mindkét keresztirányban 2 - 3 arányban);
 • tüskék és csavarok.

A kereszt teljes hosszát úgy határozzák meg, hogy 1 - 1,2 m-es lépésekben kerülnek telepítésre.

Minden anyagot, mint mindig, bizonyos mértékig meg kell vásárolni: szükség lesz arra, hogy véletlenül megsérüljenek bizonyos elemek a telepítés során, valamint a sérült elemek jövőbeli cseréje esetén.

Az ilyen eszközök rendelkezésre állását is ügyelnie kell:

 • szint: jobb, ha nem buborék, hanem víz (két üvegcső összekapcsolódik egy hosszú gumival);
 • jelölőeszköz: jelző, vezeték;
 • ütni;
 • csavarhúzó vagy csavarhúzó;
 • építési kés (ha PVC paneleket használnak);
 • ollók fémhez;
 • rulett kerék

Peremvezetők telepítése

A munkálatok a falak vezetőinek csatolásával kezdődnek, amely egyidejűleg a mennyezetlevél díszítő keretének szolgál. Mindegyiknek meg kell lennie:

 • szigorúan horizontális;
 • körülbelül 10 cm távolságra a padlólaptól.

A második tétel ajánlása: 10 cm - ez az optimális érték, amely nem csökkenti jelentősen a helyiség magasságát, ugyanakkor lehetővé teszi, hogy könnyen elhelyezzük az összes elektromos berendezést és rögzítőt.

Szükség esetén bármikor beállítható.

Hogyan érhető el az útmutatók szigorúan vízszintes pozíciója? Nincs értelme, hogy egyenlő távolságokat helyezzen el a fővárosi plafonról - nincs garancia arra, hogy maga a lemez maga a vízszintes síkban fekszik. A padlóról "táncolhat", mivel mindig igazodik a szinthez.

De a legmegbízhatóbb módja a vízszintnek megfelelő jelek készítése. Ennek az eszköznek a használata megszünteti azokat a hibákat, amelyek a szalag mérésével vagy a buborék típusának lézersűrűségével történő késleltetéskor történtek.

Az egyenes vonalakkal ellátott jelöléseket egy feszített zsinór segítségével töröljük, majd rögzítjük a tányérokat a vezetők mentén (széles oldalon). A rögzítők szerelési lépése 40 cm.

Rack mennyezeti szerelési rendszer

Ha a vezetékek a csempézett bélés tetejére vannak szerelve, nagyon kívánatos elkerülni a lyukak rögzítését a burkolólapok között. Ha még mindig szembe kell néznie ezzel, akkor lyukat kell fúrni egy különleges fúróval kerámiához és perforáció nélkül.

Ha a fémrudat le kell vágni, ez fém ollóval történhet.

A sarkokban az útmutatókat beillesztik a másikba.

A felfüggesztett álmennyezeti rendszerek között a fürdőszoba burkolattal ellátott mennyezetét a szerkezet viszonylagos egyszerűsége és esztétikai megjelenése miatt választják.

Hogy hogyan lehet fehéríteni a mennyezetet a fürdőszobában, itt olvashatsz.

Gipszkarton - olyan anyag, amelyből egy érdekes dekoratív mennyezet hozható létre a fürdőszobában. Bővebben olvashat a gipszkarton mennyezetének sajátosságairól.

A felfüggesztés és a keresztmetszet felszerelése

Az alumínium mennyezet beépítésének e lépése ebben a sorrendben történik:

 1. A födémen egyenes vonalakat vágtunk le, amelyek merőlegesek a futópályák irányára a jövő felfüggesztett mennyezetében. A vonalak közötti távolság 1 - 1,2 m, ugyanazon a távolságon belül az elsőt és az utolsóikat el kell választani a legközelebbi falaktól. Ez a jelölés a keresztszereléshez.
 2. Mindegyik vonal mentén egységesen installálunk 2 - 3 felfüggesztést, két csavarral csavarjuk őket a padlólapra. A felfüggesztést követően mindkét "lábát" le kell hajolni.
 3. Az egymás felé néző vezetők felső szélei között, amelyeket korábban a falakhoz rögzítettek, a kábelt vagy a szálat a vízszintes sík jelzésére húzzuk.
 4. Szereljük fel a keresztmetszeteket, helyezzük őket a felfüggesztések "lábai" közé a kívánt magasságba és csavarozzuk őket öncsavarokkal. A kereszttartónak a feszített menettel jelölt sík mentén kell lennie. Így a helyiség mentén telepített útmutatók felett lesznek. Hosszúságban minden mozdulatot szinte falról falra kell hagyni (kis rések maradjanak). Több rövid csíkból állhat, amelyek mindegyiküket saját felfüggesztésükön rögzítik és együtt tartják.

A felfüggesztések alatti "lábak" végei felfelé hajlanak (megakadályozhatják a lécek felszerelését).

Mennyezeti szerelés

Tehát fontolja meg, hogyan szerelje össze és szerelje fel a süllyesztett mennyezetet. A műveletek sorrendje a következő:

 1. A védőfóliát eltávolítjuk a csíkokból. Ezt végre kell hajtani az utolsó pillanatban, hogy megakadályozzák az élek vagy a dekoratív bevonatok gondatlan működését.
 2. Vágjon egy szerkezeti késsel (PVC sín) vagy fém ollóval (alumínium) egy darab hosszúságú töredékkel.
 3. Ha ebben a panelben lámpatestet helyeznek el, akkor egy kör alakú lyukat kell vágni: egy kör húzódik, több apró lyukat fúrnak rajta. A lyukak közötti réseket levágják, majd a kapott kör alakú lyuk szélét őrlik.
 4. Az előkészített sínt mindkét végén a másik oldalon lévő vezetőprofilokba kell feltekerni, a középső rész pedig a keresztrúdokra (speciális fogakkal van felszerelve).

A rack-mennyezet vizuális elrendezése

Szerelvények szerelése

A fényforrásokat különböző módon lehet elrendezni:

 • a kerület mentén lévő falak mentén;
 • csak hosszú falak mentén;
 • a mennyezeten mozogtak;
 • aszimmetrikusan a munkafelületek feletti koncentrációval.

A PVC-panelek esetében a lámpáknak nem szabad túl nagy hőt sugározniuk.

A műanyag panelekből álló mennyezetek kiváló nedvességállósággal rendelkeznek, ezért széles körben használják a fürdők befejezéséhez. Hogyan készítsünk egy felső műanyag paneleket, olvassa el honlapunkon.

Tippek a mennyezet felállításához a fürdőszobában itt találhatók.

Nedves helyiségben, biztonsági okokból ajánlott olyan alacsony feszültségű világítási rendszer telepítése, amelyhez 12 vagy 24 V feszültség szükséges, továbbá gazdaságosabb. Néhány halogénlámpát terveztek erre a teljesítményre, valamint az új generációs LED-ek lámpáira. Ez utóbbiakat különösen alacsony fogyasztás és jelentős erőforrás jellemzi.