Legfontosabb > Csapok

PVC mennyezet a fürdőszobában: csináld magad eszköztechnológiát

Műanyag panelek - a fürdőszoba mennyezeténél nyerhető. Könnyűek, könnyen felszerelhetők és megtartják a megjeleníthető megjelenést még a magas hőmérsékletű nedvesség állandó hatása alatt is.

A műanyag képes elviselni a szomszédok "árvize" következményeit is, minimalizálva a későbbi javítások költségeit. Tekintettel az anyag praktikusságára és a megfizethető költségekre, sok műanyag panel jó megoldást jelent a mennyezetre. Igen, és hogy a PVC panelek mennyezetét a fürdőszobában készítsék, nincs semmi bonyolult.

A műanyag panelek választékának finomságai

A műanyag panelek nagyszerű megoldást jelentenek az egyenetlen mennyezetek problémájának megoldására. A panelekből összeszerelt tökéletesen sima felület alatt könnyű elrejteni az alsó mennyezet összes hibáját és emelkedési különbségét.

A gyártásukhoz használt anyag a poli (vinil-klorid). Ez egy teljesen biztonságos hőre lágyuló polimer, amely kiváló teljesítményt nyújt.

A befejező anyag 2.6 m és 3 m közötti hosszúságú csíkok formájában készül. A gyártók megkülönböztetik a fal- és mennyezeti paneleket, amelyek közötti különbség súlya. A mennyezet sokkal könnyebb a falhoz, ami nagyban leegyszerűsíti a telepítési folyamatot.

Az építés típusától függően háromféle panel létezik:

 • "Polka" - hosszú, tíz centiméteres szalag keskeny zárral;
 • Bélés - ugyanaz a panel, de széles zárral;
 • széles zökkenőmentes panel zár nélkül;

A mennyezetcsíkok szélessége 240-375 mm között változik. A termékek vastagsága 5-10 mm. Színpalettájuk meglehetősen széles: a panelek monokromatikus színekben és texturális mintákkal vannak díszítve.

A műanyag panelek kiválasztásakor vegye figyelembe a következőket:

 • A mennyezet behelyezése egy műanyag fürdőszobába, válasszon olyan anyagot, amelynek minimális vastagsága 8 mm. Túl vékony, reflektorral megvilágított panelek lehetővé teszik a fény áthaladását, így a felfüggesztett mennyezeti szerkezet majdnem átlátszóvá válik.
 • Ügyeljen a megvásárolt zenekarok tételszámára. A különböző tételekből származó anyag drámai módon változhat színárnyalatban.
 • Végső célként jobb választani a PVC-paneleket semleges árnyalatok és nyugodt hangok. A világos árnyalatok nem bántják a szemet. És az a képessége, hogy vizuálisan növeli a helyiséget egy helyiségben, egyáltalán nem felesleges a magas emeletes lakóépületekben rejlő alacsony mennyezeteknél.

A műanyag panelek alatt kényelmesen távolítsa el a lámpákhoz mellékelt elektromos kábeleket. A műanyag panelek vitathatatlan előnye a higiénia: az anyag sima felületén nem alakul ki penész és gombák, amelyek gyakran nedves környezetben képződnek.

A mű látszólagos összetettségével a műanyag panelek fürdőszobájában lévő mennyezetet még a tapasztalatlan amatőr építők is megtehetik.

Az előírt mennyiségű anyag kiszámítása

A szükséges anyagmennyiség meghatározásához először ki kell számolni a mennyezet területét, és meg kell szorozni a szélesség szélességét. A kapott értéket egy panel által lefedett terület osztja el. Ez a paraméter megtalálható az anyag csomagolásán.

A végső értékhez adjon 15% -ot a vágásokhoz, és keresse az eredményt egészére. Jobb a szalagok kiválasztása oly módon, hogy a minimális vágás maradjon. Ehhez jobb, ha olyan paneleket választunk, amelyeknek a mérete több, mint a redukált mennyezet méretei.

A fém profilok számának meghatározása több időt vesz igénybe. A feladatot egyszerűen lecsökkentheti, ha a fürdőszobában egy arányosan csökkentett alaprajzot rajzol. Jelölje pár párhuzamos egyenes vonalat az egyik falon, tartva egy lépést egymás között, 60 cm távolságra, a panelek felszerelési iránya mentén helyezkedjen el.

A fürdőszobában lévő műanyag mennyezet behelyezéséhez olyan profilokat használhat, amelyek ugyanolyan kivitelűek, mint a gipszkartonnál:

 • 2,5x6 cm - csapágyprofil cd merevítők készítéséhez;
 • 2,5x2,5 cm - a profil rögzítő profilja a falon lévő rögzítőkhöz.

A kis területű fürdőszobák véglegesítéséhez vezetőprofilok telepítése nélkül végezhető el. Ebben az esetben a mennyezetre szerelt lábazatot a felfüggesztésen kell elhelyezni, úgy, hogy a vége túlnyúlik a felső részen.

A plafonszint számításának legegyszerűbb módja a mennyezeti felület peremének elosztása egy szegmens hosszúságával, ami 3 méter.

Ne felejtse el kiszámítani a csavarok és csavarok számát, amelyek szükségesek a szerkezet rögzítéséhez és a panelek rögzítéséhez.

Kívánt esetben a rekesz is fából készült rudakból állhat, ha a keretet a falra szereli a tartóelemeken. Ez csökkenti a költségeket és egyszerűsíti a mennyezet összeszerelését. De ebben az esetben a faelemeket előzetesen vízelváló impregnálással kell előkezelni.

Szeretettel meghívjuk Önt, hogy nézzen meg egy videót a fadarabon lévő szerelőpanelekről:

Technikai felszerelés műanyag mennyezet a fürdőszobában

A műanyag panelek telepítésének folyamata meglehetősen egyszerű, és nem igényel különleges tudást és készségeket. A telepítési folyamat számos alapvető lépést tartalmaz.

A szükséges eszközökről:

 • Építési szint.
 • Villamos fúró vagy kalapácsfúró;
 • Kés vagy kézifűrész;
 • Ollók fémhez;
 • csavarhúzó;
 • „Korona”.

A mennyezet lábazat rögzítéséhez "folyékony köröm" vagy szilikon szükséges, valamint egy pamutszalvéta, hogy eltávolítsa a maradék ragasztó összetételét.

1. szakasz - Alapítvány előkészítése

Az első dolog, amit el kell távolítani a régi bevonatot a mennyezet felületéről. A mennyezeti lemez magassági különbségeit nem szükséges szintre állítani, de ha felülete feltörő gipsszel történik, azt el kell távolítani. A tisztított felületet előnyösen primerrel kezeljük, amely gombaellenes hatást fejt ki.

Ezután folytathatja a felszín jelölését. Ezt lézeres vagy hidraulikus szinttel lehet elvégezni. Útmutatóként természetesen használhatja a falburkolatot, feltéve, hogy helyesen van elhelyezve. A mennyezet síkjának beállításához ugyanolyan távolságban kell lenni a varrástól, mint a helyiség teljes kerületén, amelyeken a vezetőprofil rögzítésre kerül.

Ha lámpákat szeretne a mennyezetbe telepíteni, ne felejtse el visszavonni a 7-10 cm távolságot. A kommunikáció megszervezésekor ilyen méretű behúzást végezzen, hogy gond nélkül megoldja mindazt, amire szüksége van.

2. szakasz - a keret létrehozása

Az ud profil a falon lévő jelölésekre van felvéve, és rögzítve van, a fém csavarokon "ültetni". Egyes kézművesek azt mondják, hogy ebből a célból sokkal könnyebb használni a 25 mm hosszú és d = 3,5 mm-es fa öncsavarró csavarjait. A széles lépés miatt sokkal szorosabban csavarják.

Ha a fal csempézett, akkor a csavarokat közvetlenül a függőleges csuklók közé kell meríteni. Az egyetlen feltétel az, hogy az interdigital varrás szélessége nem haladja meg a 2 mm-t. A profil rögzítéséhez nincs értelme fúrni a lyukakat: a csempecsatlakozásoknál a csavarokat határozottan tartják. A legfontosabb dolog - nem csavarják meg, hogy a szál ne essen.

A CD-profilok merevítői a panelek irányába vannak rögzítve. A csapágyprofilra és az alsó mennyezetre U alakú konzolok segítségével rögzítik őket. Mindegyik konzol tüskével rögzítve van a mennyezet felületéhez, és a lefelé lefelé eső szabad végei a cd profilhoz vannak kötve, rögzítve csavarokkal.

A keret összeállításakor különös figyelmet kell fordítani a szerkezet síkjára. Nem lenne csepp. Ehhez a cd profilok elhelyezésekor a keret ellentétes oldalai között húzódó szálat vagy az épület szintjét kell használni.

A mennyezetcsíkok beszerelésekor a legfontosabb nehézség a sarokcsuklók vágása. A sarkokhoz való csatlakozáskor az alaplapokat 45 ° -os szögben fűrészelik. De még akkor is, ha a felszerelés után repedések vannak, mindig szilikonnal fújhatók ki.

A mennyezeti lábazat a munkadarab hátoldalán történő rögzítéséhez vékony réteg "folyékony szögek" -et, majd határozottan a mennyezetre kell nyomni. Néhány másodpercig tartó tartás után óvatosan vegye le az egyik kezét, és tartsa az alaplapot, távolítsa el a ragasztó maradványait a szélektől.

3. szakasz - Csatlakozó világítás

Ha az Ön által választott mennyezet javításának megválasztása a maszkolási kommunikációt vagy a speciális világítás telepítését feltételezi, akkor a panelek telepítése előtt kívánatos. Miután a szükséges hosszúságú vezetékeket a dobozból rögzítették, az elektromos kábelek végei a telepítéskor megbízhatóan szigeteltek, több rétegben elektromos szalaggal vannak befedve. A dobozból történő bekötés a legjobb, ha párhuzamosan történik. Ez lehetővé teszi még az egyik lámpa meghibásodása esetén is, hogy más készülékek működését biztosítsák.

Egyes mesterek inkább lyukakat fúrnak a fényszórók elhelyezésére. Ha a szalagot, amelyben a lámpát szerelni kell, be kell szerelni és rögzíteni, akkor azonnal egy lyukat kell készíteni.

A lyuk átmérőjét a lámpa mérete határozza meg. A "korona" lyukak hiányában elektromos lyukakon vagy késen lehet vágni.

A fényszórókat a mennyezetbe rögzítik a hozzájuk szállított krimpelő vonalak segítségével. A készülék felszereléséhez az antennákat a kezek nyomják, maga a készülék be van helyezve a lyukba, és óvatosan felengedi. A rögzített rögzítőelemeket csak gondosan lehet beállítani, hogy teljesen lefékezhessék a technológiai lyukat.

Miután telepítette az utolsó lámpát, a régi vezetékek egyszerűen le vannak vágva, és az új csatlakozik.

4. színpad - vászon összeállítása panelekből

A csíkot a telepítés előtt hosszának kell lennie. Ezt megteheti egy elektromos vágószerszám, egy daráló vagy egy rendes fémfűrész segítségével. A panel hosszát körvonalazva a felesleges részt óvatosan levágják.

Az első az, hogy csatlakoztassa a kezdő csíkot, amely a szomszédos panel széleit fogja meg, és gyönyörű kötést hoz létre a falak és a mennyezet között.

Az első panelvezetők beszerzéséhez először helyezze be a csík egyik végét, majd hajlítsa meg a kis ívet, és nyomja meg a második szélét. Legegyszerűbb a hosszú oldalt a kezdő profilba tölteni egy csavarhúzó használatával.

De ezt a munkát nagyon óvatosan kell elvégezni, hogy ne sérüljön a törékeny anyag. Miután létrehozott egy szalagot, rögzítse azt a csapágyprofilokra, ugyanazt a "teksyt" használva.

Minden további panelt felváltva szereljük fel, és azokat a szomszédos sávok hornyaiba helyezzük. Minden további csík behelyezésekor fontos, hogy a kötés látható legyen. Ehhez szorosaknak kell lenniük, de erőfeszítés nélkül egymással szemben.

Az utolsó panel telepítése a legfontosabb lépés, amely rendkívüli óvatosságot igényel. A törékeny anyag túl keményen préselhet fel. Ezenkívül a legtöbb esetben az utolsó panelet szélességre kell vágni úgy, hogy szinte vízszintes legyen a falhoz. Annak megakadályozására, hogy az utolsó panel a saját súlya alá süllyedjen, 25 mm-es fémcsavarokkal több ponton rögzítve van a keresztcsatornákhoz.

Miután telepítette az utolsó panelt, csak a civilizációnak köszönhetően a kezdőoldal nélküli kapcsolat civilizált. Ehhez egy nem meghatározott kezdőcsíkkal és egy késsel vágja le a hátsó rudat, vezesse át a szalagot, és ragasztja össze a festékkel.

A telepítési munka videó példája

Nézze meg a videót a panelek felállításáról és a lábazat felszereléséről, ahogy azt mondják: "jobb látni egyszer":

Hogyan készítsük el a mennyezetet a PVC panelek fürdőszobájában?

A fürdőszobában teljesen le lehet állítani egy függesztett mennyezetet saját kezével. A PVC-panelek elhelyezésével és burkolásával nem nehéz, ha követi az ajánlásainkat. Bármely mennyezetet összeilleszthetsz, például tükrözhetsz egy képet vagy egy aquapanelt. A választás a tiéd.

Előnye és hátránya

A PVC panelek felületének felületkezelése mind előnyökkel, mind hátrányokkal jár. A termék erősségeinek és gyengeségeinek ismerete segít előkészíteni az előre nem látható helyzeteket.

Kezdjük az előnyökkel.

 • A PVC panelek segítségével lehetősége nyílik a mennyezet felületének simítására, miközben nem szabadul meg a korábbi mennyezeti dekorációtól;
 • A PVC panelek tökéletesen megbirkóznak azzal a feladattal, hogy elrejtsék az összes vezetékes kommunikációs és szellőzőrendszert;
 • egyszerű megvilágítás és világítás beillesztése a panel mennyezetébe;
 • a gipszkartonhoz képest a műanyag profilokat sokkal könnyebb telepíteni;
 • lehetőség van a zaj, a hang és a vízszigetelés speciális speciális felszerelésére;
 • a PVC panelek beszerelésére szolgáló szerelési munkákat kötőelemekkel (tüskék és csavarok) kell végezni, különös ismeretekkel és készségekkel nem szükséges;
 • A PVC panel egy nedvességálló és könnyen mosható termék, amely nincs kitéve a baktériumok káros hatásainak;
 • Szükség esetén műanyag profilokat kétszer lehet felszerelni.

A pozitív anyagok nagy száma ellenére a PVC paneleknek vannak hátrányai.

 • A javasolt anyag nagy mennyisége olcsó és nem feltétlenül jelenik meg. Vannak azonban nagyon tisztességes termékek.
 • Költségvetési műanyag profilok megvásárlásakor lehetőség van fényátvitelre a beépített világítóberendezésről. Ebben a helyzetben ajánlatos megvásárolni egy lámpát egy drágább árkategóriában, mivel sűrűbb belső falak vannak jelen.
 • Egy polivinil-klorid panel segítségével többszintű konstrukció vagy összetett hajlítás lehetetlen. Ez az anyag nem bonyolult dekoratív mennyezetek kialakítására szolgál.
 • A PVC felső burkolatok magas mennyezetek esetén elfogadhatók. Ez az anyagnak szokása van, hogy "eszik" néhány centiméter magasságban a lakást.
 • A panelek összekötése és varrása a telepítés után látható lesz.

Panel kiválasztás

Mielőtt folytatná a PVC mennyezeti burkolatot, ajánlott megvásárolni az összes szükséges elemet: keret lécek, profil és speciális PVC függönyrúd a mennyezethez.

Valódi kihívás lehet a megfelelő anyag kiválasztása a raktárkészletek polcain.

A PVC-panelek besorolása, amely figyelembe veszi az egyes típusok technológiai jellemzőit.

 • Kezdő profilok - a legnépszerűbb ma. Ezek működését a panel végének elrejtésével vagy maszkolásával határozzák meg. Ehhez az eljáráshoz meg kell határozni a kiindulási profilt a helyiség teljes területére, figyelembe véve az új mennyezeti felület jelölési vonalát.
 • Külső és belső műanyag sarkok szükségesek a pontosabb és esztétikus kötéshez a sarokszakaszokon.
 • H-formátumú profilok szükségesek, ha hiányzik a panelhossz. Az ilyen termék kizárólag a végeket csatlakoztatja.
 • A mennyezeti felületre műanyag végtagok szükségesek a panel végének eltakarásához. Végső soron ezek közönséges kezdő profilok, azonban határokon belül dekoratív elemeket tartalmaznak.
 • F-alakú profilok szükségesek a panel végének elrejtéséhez. Ezek elengedhetetlenek a falfelületen történő befejező munkák során, különböző szomszédos anyagokkal.
 • Többfunkciós műanyag sarkok - közönséges sarkok L alakú formában. Használhatók különböző ízületek lezárására.

A PVC panelek különböző színárnyalatokban készülnek. Mindez a személyes preferenciáitól és vágyaitól függ. Könnyen kiválaszthatja a fürdőszobához szükséges színt, amely megfelel a belső térnek. Sima és texturált anyagok vannak.

számítás

A poli (vinil-klorid) panel különböző méretben készül. A legtöbb esetben a műanyag profil hossza 2,6 m, 2,7 m, 3 m. A PVC panel szélessége gyakran szabványos: 240 mm, 250 mm, 300 mm 320 mm, 375 mm. A kiválasztott hosszúságtól és szélességtől függetlenül a panel vastagsága mindig 8 és 10 mm között változik.

A szükséges PVC-panelek kiszámításához először ki kell számolni a mennyezet felületét. Ehhez mérje meg a fürdőszoba minden oldalát (hosszúság és szélesség) és szaporítsa meg a kapott paramétereket. Ezután oszd meg a mennyezet felületét a termék egy egységének területén. A műanyag panel paraméterei megtalálhatók a címkén.

felszerelés

A szerelési munkálatok megkezdése előtt meg kell ismerkedni a szükséges PVC-panelekkel.

Először is, a mennyezet felépítését a következők segítségével végezzük:

 • fúrók és perforátor;
 • fémhulladékok;
 • éles kés;
 • tányérok, csavarok sajtóalátéttel;
 • fémprofil felfüggesztett mennyezethez: UD - profilok és CD - profilok;
 • polivinilklorid panelek;
 • indító profilok és álmennyezetek;
 • szinten;
 • fogasok.

A PVC panelek mennyezeti felületének felszerelése meglehetősen könnyű folyamat, és nem szükséges különleges építési készségek és ismeretek birtoklása.

Tekintsük a színpadot a színpadon történő telepítés során.

edzés

Először előkészítő tevékenységeket kell végezni, mielőtt a műanyag paneleket behelyezné a fürdőszobába. Ha a mennyezet felszínén bármilyen szerkezet van, le kell bontani.

Nem szükséges sík mennyezetfelületet elérni, mivel a mennyezet a műanyag panelek mögött lesz. Ha azonban a mennyezeten a gipsz leesik, javasoljuk, hogy megszabaduljon tőlük. A tisztított mennyezeti felületet mélyebb behatolású talajoldattal kell kezelni, amely megvédi a mennyezetet a gombafertőzések és a penészképződéstől. Az alapozót több rétegben hengerrel alkalmazzuk.

Miután a talajréteg kiszáradt - megkezdheti a jelölést. Ehhez jelölje meg a vonalat a PVC panel új mennyezetének helyével. A régi mennyezet felszínétől való távolság függ attól, hogy mennyit kíván használni a mennyezet alatt.

Abban az esetben, ha nem használják ezt a területet, a behúzás mértéke 4-5 centiméter. És ha a tér magában foglalja a lámpatestek beszerelését vagy a kommunikációs rendszerek lefektetését, akkor a műanyag panelek és a fürdőszobában lévő mennyezet között egy dőlésszükségletet készítenek. Az épület szintjének használatával vigye át az új mennyezetet a fal összes oldalára.

Gyártási keret

A falak jelölt vonalainak sikeres jelölése után az UD rögzített - 2,5 cm és 2,5 cm formátumú profilok, a kötőelemeket a kötőelemekhez használják. Ezután a mennyezetprofilok bevitelével helyezze be őket a vezetőkbe, és rögzítse őket csavarokkal, nyomólemezekkel.

Tipp Előzetesen nem kell lyukat fúrni a mennyezeti profilokban. Csavarhúzóval a csavarok meghúzásához a csavarok tökéletesen illeszkednek a fémtermékekbe, és a kötőelemek nagyon tartósak lesznek.

Javasoljuk, hogy felfüggesztéssel rögzítse a profilot a mennyezet felületére. Az eljárás folyamán rendszeresen figyelni kell arra, hogy a tervezett vízszintes vonal nem mozog.

világítás

Ha beágyazott világítóberendezéseket szeretne beépíteni a PVC panelekbe, a következő elemeket kell előkészíteni: kábelezés, sorkapocs, szigetelőszalag és kapcsoló.

Világítóeszköz kiválasztása esetén ajánlatos olyan modelleket előnyben részesíteni, amelyek teljesítménye nem haladja meg a 40 wattot. Ennek figyelmen kívül hagyása esetén fennáll a műanyag panel túlhevülése, a későbbi deformáció és a mérgező párolgás előfordulása.

A vezetékezést a világítóberendezés jövőbeli telepítésének területén kell rögzíteni. A tervezett ponton 10-14 centiméteres hosszúságú huzal segítségével fektetünk. A keretszerkezet kábelezésének kényelmesebb és megbízhatóbb rögzítéséhez használja a reteszeket. Nem ajánlatos szorosra húzni, mivel fennáll a veszélye a zsinór deformálására.

A PVC panel mennyezetének felszerelése a fürdőszobában - lépésről lépésre

A helyiségek, mint például a konyha, a fürdőszobának olyan anyagból kell készülnie, amelyet magas páratartalmú helyiségekben lehet használni. Az ilyen felületnek kiváló helyiségekkel kell rendelkeznie a fürdőszobában, hogy ellenálljon a különböző mosószerek és antiszeptikumok használatának. A legésszerűbb a PVC panelek mennyisége.

A teljes telepítési folyamat a következő lépésekre osztható:

 • A helyiség és az anyag előkészítése
 • Keretszerelés
 • PVC panelek szerelése

Anyag és helyiségek előkészítése.

Kezdetben mérje meg a kerületet és határozza meg a területet és a fürdőszobát. Ezeknek a méreteknek köszönhetően könnyen kiszámíthatja az anyag kívánt mennyiségét. Annak érdekében, hogy a mennyezet a fürdőszoba PVC panelek lesz szüksége:

 1. 20x40mm-es fagerendák vagy fém profilok (25x27mm-es UD és 27x60mm-es CD profil). Ezek közül a csapágyszerkezet is összeáll. Szükség van továbbá rögzítőanyagokra is, amelyek segítséget nyújtanak bármelyik eladónak a konzultációhoz.
 2. PVC panelek. A választás ma annyira nagy, hogy csak az ízlése és pénzügyi lehetőségei korlátozzák Önt. A zökkenőmentes vagy fehér vagy színes, matt vagy fényes padlódeszkát utánozva nem fogja felsorolni az összes variációt. Ezenkívül megvásárolhat egy kezdőlapprofilt panelekhez vagy speciális szegélyekhez, amely lehetővé teszi a vágás egyenlőtlenségének elrejtését.
 3. Mivel egy ilyen mennyezet behelyezése magába foglalja a rejtett elektromos vezetékek használatát, gondoskodjon a szükséges elektromos anyagokról: huzalokról, lámpákról stb.

Ha a hidegszezonban anyagokat vásárol, győződjön meg róla, hogy a panelek szobahőmérsékletű helyiségben maradnak, ez megóvja a műanyagot a túlzott törékenységtől.

A telepítés megkönnyítése érdekében fel kell szabadítani a szobát a felesleges tárgyakról és a bútorokról. Jobb a mennyezet behelyezése után a falak csempével való befejezése után, miért magyarázzuk tovább. Az összes előkészítő művelet befejezése után biztonságosan léphet a telepítéshez.

Szerelőkeret.

Mint már említettük, jobb, ha a fali burkolólapok felhelyezése után megkezdjük a keret üzembe helyezését. Ez annak köszönhető, hogy a burkolatnak szigorúnak kell lennie, ezért elegendő az UD-profil rögzítése a fal felett.

Még akkor is, ha a csempe tökéletlen, nem fog megjelenni az összeszerelt mennyezeten. A főfödémtől a PVC panelekig legalább 5 cm távolságra kell lennie a vezetékek és a lámpatestek elhelyezéséhez, majd a CD-profil beillesztéséhez, a merőleges irányba merőleges legyen a műanyag panelek elhelyezése. Ebben az esetben a műanyag jobb helyzetben van, hogy a varratok az ajtótól az ellenkező falig megyek, akkor az ízületek kevésbé észrevehetők.

Ebben az esetben a CD-profilt egy vagy két helyen speciális felfüggesztésű mennyezetre kell rögzíteni, hogy elkerülhető legyen az egész szerkezet elcsúszása. Ezután az elektromos vezetékezést végezzük. Javasoljuk, hogy egy speciális fém tömlőt helyezzen, ami növeli a tűzbiztonságot, és megkönnyíti a vezeték sérült részének cseréjét.

PVC panelek szerelése.

A műanyag szerelése az egyik végső szakasz.

A fürdőszobában a mennyezet felépítése a PVC panelekből elég, hogy minimális építési készséggel rendelkezzen. Rögzítse a kiindulási profilt vagy speciális lábazatot a fal kerület mentén. A paneleket egyszerű méretűre vágjuk a kívánt méretre.

Ezután kissé hajlítsa meg a szalagot, és helyezze be a vezetőbe egy fésűvel a falhoz. Rögzítés az önfúró csavarok által előállított profilokhoz présgépen. A következő szalagot az előző horonyba helyezzük, és hasonlóan szereljük fel.

A szélsõsáv telepítése némi nehézséget okozhat, számos módszer megoldható a probléma megoldására. Ha a vezetőket a fal három oldalára szerelték fel, méretezzenek egy műanyag csíkot, helyezze be a vágóélét a vezetőbe. A panel rácsát a korábban elhelyezett horonyba helyezzük, és rögzítjük a kezdőprofilt vagy a falhoz és az UD-profilhoz egy speciális ragasztót, melynek választása ma már nagyszerű.

Ha mindegyik vezetõt rögzítettük, akkor a műanyag szalagot úgy vágjuk, hogy szélessége kisebb legyen, mint a rögzített szalagtól a falig terjedõ távolság 5-7 mm-rel. Ezt követően bizonyos képességekkel könnyen be lehet illeszteni a horonyba. A telepítés során a kívánt helyeken vágjuk le a süllyesztett lámpák lyukakat.

Mint látható, mindent nagyon egyszerű.

Nem titok, hogy az ilyen fontos helyiségben végzett javítások mindig nem voltak az utolsó helyen, és nem különböztek egyszerűen.

Valószínűleg ez annak a ténynek köszönhető, hogy maga a fürdőszoba meglehetősen kis helyiség, és sok kommunikáció van benne, ami nehézzé teszi a díszítést. Ne felejtsd el a nedves levegőt, ami szó szerint "lóg" egy ilyen szobában. És ez azt is jelentheti, hogy a páratartalom hozzájárul a gombaformák kialakulásához, a helytelen megválasztással a javításhoz szükséges anyagok közül.

Valójában mindezeket a tényezőket figyelembe kell venni a fürdőszoba javításánál használt anyagok kiválasztásakor. Ez különösen fontos azok számára, akik önállóan, szakemberek nélkül tervezik a javítási munkát. És az egyik legfontosabb körülmény, amit a fürdőszoba falainak befejezéséhez szükséges anyagnak meg kell adnia, nedvességállósága többé-kevésbé hasonló áron.

Ezért a fürdőszobai PVC panelek készítése egyre népszerűbb. Az ilyen paneleket szinte ideális anyagnak nevezhetjük a falak furnérozásához, még akkor is, ha magas a páratartalom. Az ilyen panelek megfelelő merevségi együtthatójú PVC-ből készülnek, ami természetesen hatással van a panelek erősségére.

A PVC panelek előnyei és minőségük meghatározása

Természetesen a PVC panelek számos előnnyel rendelkeznek a befejeződéshez használt egyéb anyagok vonatkozásában. Ezért van a fürdőszoba PVC-panelekkel, bármilyen probléma nélkül, és a legmegfelelőbb. Tehát a PVC panelek előnyei a következők:

+ A színek és árnyalatok széles választéka áll rendelkezésre.

+ Nedvességállóság. A víz nem káros hatással van az ilyen panelekre, ezért PVC-paneleken nem keletkezik penész.

+ A telepítés elérhetősége és sebessége. Minden falburkolat kivitelezése önállóan elvégezhető. Ezenkívül még anélkül, hogy megfelelő tapasztalattal rendelkeznének ebben a kérdésben.

+ PVC panelek alatt szépen rejtett fürdőszobai kommunikáció

+ Szükség esetén a fürdőszobát is felmelegítheti, vagy zajtalaníthat a falán.

+ Egyszerű működés

+ Viszonylag alacsony költség

+ A sérült panel cseréje perceken belül történik.

Ami a műanyag paneleket illeti, ma már nagyon nagy választékuk van. De vajon milyen elven választani a PVC paneleket, hogy valóban kiváló minőségűek legyenek? A panelek kiválasztásakor ügyeljen a következőkre:

1. A panel merevítőinek száma. Ie minél több ilyen éle van, annál erősebb az anyag.

2. A merevítőt nem szabad deformálódni vagy sérülni. Ha ez a helyzet, akkor azt jelenti, hogy a paneleket helytelenül tárolták.

3. A panel elejét egyenletesen kell színezni. A mintának világosnak kell lennie, és nincs elkenődő éle.

4. A panel teljes hosszának és szélességének méretei azonosak legyenek.

Panel vásárlásakor erősen ajánlott megvásárolni azokat a paneleket, amelyek ugyanabba a tételhez tartoznak.

Videó: Hogyan válasszunk műanyag paneleket?

Szükséges eszközök és anyagok

Ha a paneleket már megvásárolták, a következő lépés az, hogy kiválassza a megfelelő szerszámot, amelyre a panelek felszereléséhez szükség lesz. Ebből a célból a szerszámra szüksége van:

 • - fúró vagy kalapácsfúró;
 • - fémfűrész fém vagy szúrófűrész;
 • - csavarhúzó;
 • - építőipari tűzőgép;
 • - Rulett és szint.

Elvileg a fürdőszoba falai PVC-panelekkel vannak bevonva a két ismert út egyikén: a padlón vagy a falon a panelek folyékony körmökkel történő ragasztásával. Ezért, ha a választás a folyékony körmök javára történik, akkor gondoskodni kell a felvásárlásról.

Most ki kell számolnia a megfelelő mennyiségű anyagot. Elvben ez a számítás gyorsan és egyszerűen történik.

Ehhez ismernie kell a fürdőszoba méretét. A panel méretének, hosszának és szélességének ismeretében könnyen megtalálhatja a javításhoz szükséges panelek számát. Ie ha a panel szélessége 0,25 m, a hossza 2,7 m, akkor a panel területe 0,75 négyzetméter.

m. A panelek számának megállapításához a fürdőterületet a panelek területével kell felosztani. Lásd a cikket: Hogyan számoljuk ki a helyiséget, a padlót, a mennyezetet és a falakat, ezáltal kiszámíthatja a geometriai alakú helyiségek területét.

Előkészítő munka

A saját kezű PVC-panelekkel rendelkező fürdőszoba befejeződik az előkészítő munkával. A bevezetés első szakaszában, amennyire csak lehetséges, szabadon kell szabadítani a szobát a nem kívánt dolgoktól. Ezután távolítsa el a csempe, ha van ilyen, a fürdőszobában, és tegye be a szemetesbe.

Ha a panelek felhelyezése folyékony körmökön történik, a falakat a lehető legmagasabbra kell helyezni cementhabarcs és gitt segítségével. Bár sokkal jobb lesz, ha a falak a nedvességálló gipszkartonra kerülnek.

Elvileg, ha a falak egyenlőtlensége kicsi, akkor ne állítsa be őket. Végül is a műanyag panelek hajlékonyak és egyenetlen falakat simíthatnak. Azonban kívánatos, hogy a falakat lefedjék, mielőtt a paneleket speciális gombaellenes szerekkel felszerelik.

Ha a paneleket a dobozra szerelik fel, először a falra kell telepíteni. Ha van egy láda, akkor nincs szükség a falak összehangolására, mert a panelek ebben az esetben nem a fal mellett vannak, hanem a láda számára.

A PVC panelek beszerelésének lépései

Az előkészítő munkálatok befejezése után, ha a panelek telepítése a padlón történik, a következő lépés magában foglalja a léc kiválasztását és felszerelését. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a fürdőszobában sok a nedvesség, a doboz legelőnyösebben nem fából, hanem műanyagból vagy speciális fémprofilból készül. Bár opcióként alkalmas és fából készült láda, ami kívánatos az előfestésre.

A betét felszerelését a következő szabályokat figyelembe véve kell elvégezni:

1. A szomszédos síneket 50 cm távolságra kell egymástól elkülöníteni.

2. A léceknek merőlegesnek kell lenniük a PVC panelek elrendezésére.

3. Ha a falak egyenetlenek, akkor a rekeszeket állandó szintszabályozással kell felszerelni. Ha dudorok keletkeznek, ezeket fából vagy műanyag bevonatokból lehet kompenzálni.

4. A léc minden elemét a befejezendő felület elején és végén kell elhelyezni.

PÉLDA A BREWHEATED CUT IN, A KÉSZÜLÉK NEM RÖVID A FÜRDŐBEN MEGFELELŐEN, DE A FÉNYKÉPEZÉSRE VONATKOZÓ HEGESZKÖZÖK ELVÉNEK ALAPELVÉRE VONATKOZIK.

A léc felszerelése után elkezdheti telepíteni a PVC paneleket. Azt kell mondanom, hogy a műanyag panelek beszerelését a fürdőszobában a következő algoritmussal végezzük:

1. A panelek telepítésének szögétől a csavarokkal vagy tűzővel meg kell erősíteni a profilot, amelyet az indulónak neveznek.

A képen különböző típusú profilokat lehet megfigyelni, amelyek bizonyos esetekben PVC panelek beszerelésekor használatosak.

A profil alsó sarkában fel kell szerelni a szerelőlapot. Nem szabad elfelejteni, hogy a széles polcot a beszerelés során a mozgás irányába kell irányítani. A panel beszerelése után csavarokkal vagy tűzővel rögzíteni kell a rekeszhez.

3. Az összes többi panel felszerelése ugyanúgy történik.

4. A panelek csatlakoztatásának folyamatában biztosítani kell, hogy a csatlakozás szűk legyen, és nem lenne hézag, és a felületcsuklók alig különböztethetők meg.

5. Olyan helyeken, ahol ajtók, ablakok stb. Vannak, a paneleket speciális kezdési sarkokkal kell felszerelni. Hogy néz ki, nézze meg a fenti képet.

6. A végső szakasz olyan padlólapok beszerelését jelenti, amelyek szükségesek a panelek kompenzációs hézagainak elrejtéséhez.

7. Ha külön panelek alkotnak kötéseket, azaz a bevonat nem varratmentes, ezeket az ízületeket egy tömítőanyaggal kell lefedni, például szilikonra. De ha a panelek kiváló minőségűek, és a doboz pontosan elkészült, akkor ez nem történhet meg.

A fentiekből következtethetünk arra, hogy önmagában nem nagyon nehéz a PVC paneleket felvenni. Segítségükkel a fürdőszoba PVC panelekkel van készítve. És a nagy erők és eszközök költsége nem szükséges.

Annak érdekében, hogy többet tudjunk a műanyag panelek beszerelési szabályairól, olvassuk el a speciális cikkünket - Hogyan szereljük fel a műanyag paneleket a mennyezetre vagy a falra helyesen és hibák nélkül, amelyek során az összes folyamatot a lehető legrészletesebbnek tekintik. Ezenkívül nézze meg az alábbi videót, ahol részletesen megmutatja a fürdőszoba műanyag panelek telepítési folyamatát.

Videó: PVC burkolat

A fürdőszoba javításának kezdetén arra törekszünk, hogy gyorsan elkészítsük, de nem veszíti el a befejezést. Ezenkívül gyakran előfordul, hogy a pénzügyi nehézségek nem teszik lehetővé a drága anyagok beszerzését, és még mindig hozzá kell adnia a munkaerő költségeit. Ha egy hasonló helyzetben szembesülsz, és nem tudod hogyan rendezed a mennyezetet a fürdőszobádban, akkor a legjobb megoldás a PVC-panelekből készült mennyezet felfüggesztése a fürdőszobában.

Mi a PVC

A műanyaglapok használata viszonylag nemrégiben kezdődött, de a jó ár-minőség arány miatt már nagy népszerűségnek örvendtek az építőiparban.

Dekorációs és lakóhelyiségekben, irodákban használják. Az egyszerű telepítés és vonzó megjelenés lehetővé teszi, hogy gyorsan, hatékonyan és viszonylag olcsón gondoskodjon a helyiségről. A lakásokban az anyag ideális a konyha mennyezetének díszítésére, különösen a fürdőszobában.

A PVC panel előnyei:

 • Kiváló nedvességállóság, amely lehetővé teszi a magas páratartalmú helyiségekben történő használatát (fürdőszobák, zuhanyzók);
 • Ellenállás magas hőmérsékleten, hőmérsékletváltozással szembeni ellenállás;
 • Könnyű és gyors a telepítés (a pvc panelek telepítése még az építőipar kezdőknek is lehetséges);
 • A kis súly, amely lehetővé teszi a PVC panelek erőteljes szállítását és egy ruhadarabbal történő felszerelést;
 • A PVC mennyezeti panelek használata a fürdőszobában lehetővé teszi, hogy lezárja a mennyezet rendellenességeit, álcázó csöveket, szellőzőcsatornákat, elektromos vezetékek elrejtését;
 • A mennyezet behelyezése a pvc panelek fürdőszobájába növeli a hangszigetelést és megbízhatóan védi a mennyezetet a nedvesség felhalmozódásától és a gomba kialakulásáért.

Fontos! A műanyag burkolat fürdőszobájában lévő mennyezetnek másik előnye. Nem csak egyszerűen telepíthető, de szükség esetén könnyen szétszerelhető, és hozzáférést biztosít a sürgős javítást igénylő kommunikációhoz.

A szükséges munka befejezése után visszahelyezheti a műanyag lapokat, és biztonságosan visszaállítható a fürdőszobai dekoráció.

Az anyag jellemzői

A PVC panelek a mennyezetre matt és fényesek. A fényes lapok jól megvilágítják a fényt, így jobban illeszkednek a mennyezethez. Bár a matt opciók is nagyon jól néz ki.

A panelek is varrással és zökkenőmentesen vannak felosztva. A varrás bélésében különleges zárakat készítenek a szövetbe való bekötéshez, és a szomszédos panelek közötti varrások láthatóak a kész anyagban. Zökkenőmentes kivitelben egyetlen vászonot alkotnak, mivel nagyon szorosan illeszkednek egymáshoz.

A műanyag panelek rajzolásának módja szerint:

 • Nyomtatott, a kép a panelek felületére egy speciális tengellyel van felhordva, amely a felületen van tekercselve;
 • Film, hogy a képet speciális hőfilm segítségével továbbítsa, a kép a bélés felületéről a magas hőmérséklet hatására kerül át. Az ilyen lehetőségek jobban ellenállnak a kopásnak és a mosószerek használatának.

A szupermarketek választékában sokféle szín és mintázat található minden ízléshez.

A monofonikus és különféle rajzokkal ellátott paneleket kiadják. Márvány vagy fa utánzatok, geometriai vagy virágminták, akár teljes képek is utánozhatók. Kiválasztása színe PVC panelek a mennyezet a fürdőszobában, előnyben részesítik a világos színeket.

A klasszikus opció természetesen a fehér mennyezet, ideális bármilyen faldíszítésre, de a képzelet megmutatásával érdekes színoldatot választhat a fürdőszoba PVC-paneljeinek mennyezetére, mint a képen.

Amikor a műanyag lapokat vásárolják a mennyezetre, fordítsanak különös figyelmet a minőségükre, mivel a plafonon az anyag bármilyen hibája vagy hibája különösen észrevehető. Ellenőrizze továbbá a kísérő dokumentációban, a valódian megvásárolt árucikkekben meghatározott jellemzők megfelelőségét.

Mennyezeti panelek különböznek a fal kisebb vastagsága, illetve, merevsége és ereje az alacsonyabb, akkor szem előtt kell tartani, amikor vásárolni, szállítani őket otthon és telepíteni. Könnyen megrongálódhatnak, ha gondatlanul kezelik őket.

A mennyezet felszerelése a fürdőszobában PVC panelekkel

A PVC lapokat fából vagy fémkerethez rögzítik. A fürdőszobában előnyös a fém használata, mivel nem hajlamos a gomba elpusztítására és megsemmisítésére, így hosszabb ideig tart.

Felkészülés a munkára

A panelek mellett készleteket kell készíteni. Ugyanolyan anyagból készülnek, mint a lapok, melynek célja, hogy esztétikai és szép átmenetet hajtson végre a falak és mennyezetek sarkában.

Kérjük, vegye figyelembe: a mennyezet befejezéséhez különleges mennyezeti paneleket kell vásárolnia. A kisebb vastagságuk miatt lényegesen kisebb súlyt kapnak, mint a falpanelek. A lemez vastagsága 3 mm, ugyanakkor a falak műanyag vastagsága eléri a 10 mm-t.

Könnyűsége miatt a mennyezeti panelek kisebb terhelést biztosítanak a tartóhoz. De a mínuszoknak tulajdonítható, hogy a lapok nagyobb törékennyé válnak a mennyezeten, könnyen összeépíthetők a telepítés során, ha a munka pontatlanságát teszi lehetővé.

Mielőtt elkezdené a PVC lapok mennyezetének felszerelését, fontolja meg, hogy melyik lámpát akarja lefagyni a fürdőszobában, milyen hatalmuk lesz, hogyan kell elrendezni őket, nehogy túlmelegítse a bélés műanyagát. Beépített lámpák beépítése a mennyezetvázlatból legalább 10 cm-re, lehetőleg margóval kell visszavonni, az új mennyezet szintjének jelölésével.

Először ki kell számolni a szükséges mennyiségű anyagot.

A PVC panelek számának kiszámításához meg kell határozni a mennyezeti területet (szorozzuk meg a két szomszédos oldal hosszát), majd oszd meg a csomagoláson feltüntetett panelterületen, adjunk hozzá 20% -ot a margóhoz és kerekítsük fel az egész panelt.

Ha a mennyezet hossza vagy szélessége kisebb, mint a PVC lemezek hossza, vizuálisan kiszámíthatja, hány darab szükséges.

A fém keret gyártásához kétféle profilra van szükségünk: UD-profil 2.5x2.5 és CD-profil 2.5x6cm.

A szükséges számú fémprofil kiszámításához egy mennyezeti elrendezésre van szükség.

Ezzel párhuzamosan egyenesen helyezkedünk el a falak egyikével, figyelembe véve, hogy a profilok közötti távolság kb. 40-50 cm legyen. A fal hosszának szorzása az egyenes vonalak számával, akkor megkapja a szükséges 2,5 x 6 cm-es profilt. A kemény profil 2,5x6 cm-es méretének meghatározásához számítsa ki a fürdőszobai mennyezet kerületét.

Ezenkívül csavarokat is igényel a fürdőszobában lévő PVC mennyezeti panelek rögzítéséhez és a fém profilok rögzítéséhez (margóval).

Jobb, ha nem használsz fagerendákat és tartószerkezeteket a mennyezet vázának a PVC panelekből készült fürdőszobába történő beszereléséhez, mert ez károsan befolyásolja a szerkezet megbízhatóságát és tartósságát.

Mennyezeti lábazat (általában 3 méteres) - osztja fel a mennyezet kerületét 3-val, és keresse fel, hogy megkapja a szükséges lábazatok számát.

A panelek telepítése a fürdőszobában

Szükséges szerszámok: perforátor (fúrógép), fém olló, csavarhúzó, szuszpenzió, kés, kézifűrész, szint, folyékony köröm (vagy ragasztó), pépes doboz, rongy.

A fürdőszobában a következő sorrendben dolgozunk:

 1. A szint használatával a falak peremén egy ceruzával vagy markert jelölünk a merev profilok rögzítésének helyére. A falakat szorosan vízszintesen kell rögzíteni, attól függ, hogy a mennyezet egyenletes lesz-e. A falon lévő vízszintes vonal az új mennyezet szintje;
 2. A fal mentén húzódó vonal mentén rögzítjük a 2,5x2,5 cm merev profilt csavarokkal;
 3. Ezután 2,5x6 cm-es profillal rögzítjük a mennyezetre és falra profillal csavarokkal, a profilok közötti távolság 40-50 cm;
 4. A műanyag lábazatokat rögzítik a falra, az ízületeket úgy kell eltakarítani, hogy jól illeszkedjenek a helyiség sarkaihoz, így nincsenek hiányosságok;
 5. A PVC műanyag lapokat a mennyezet méretére kell vágni. Jobb, ha nem vágja le egyszerre az összes panelt, hanem egyenként vágja le azokat, ahogy telepítve vannak;
 6. Az első PVC-lapot az alaplemez mélyedésébe helyezzük, és csavarral rögzítjük egy présgépvel a mennyezetre;
 7. Ezután a következő lapot a kívánt méretre vágják, beillesztik a rögzített panel mélyedésébe, és a profilt rögzítik. Így minden pvc panel telepítve van, az utolsó kivételével;
 8. Az utolsó PVC panelet nem csak hosszúságúak, hanem szélességük is meg kell vágni. Ezután behelyezzük a műanyag lábazathoz tartozó mélyedésbe, és mozgassuk az előző panelre úgy, hogy ne legyen rés. Az utolsó panel nincs rögzítve.

A munka minden árnyalatának alapos megértéséhez, mielőtt elkezdené az önjavítást, nézze át a PVC panelek fürdőszobájában lévő mennyezet behelyezési lehetőségeit a javítási helyeken megjelenő videón.

következtetés

Nehéz, valószínűleg olyan anyag kiválasztása, amely alkalmas a mennyezet gyártására a fürdőszobában. A gyönyörű megjelenést kiegészíti a fürdőszobában lévő légkörrel szembeni nagy ellenállás, és ami a legfontosabb, az anyag megbocsátja a fürdőszobában a mennyezet gyártásában elkövetett hibák nagy részét.

A fürdőszobák különleges körülmények között vannak, mivel gyakran magas páratartalom, hőmérsékletváltozás és közvetlen víz bejutása a padlóba, a falakba és a mennyezetbe. Megfontoljuk a PVC panelek fürdőszobájában lévő mennyezetet - az oldalhoz csatolt videoklipet és a telepítés leírását.

PVC panelek a fürdőszobai mennyezeten

A mennyezet behelyezése a PVC panelek fürdőszobájába

PVC panelek vagy műanyag bélés három fő típus - matt, félig fényes és fényes. Az első két paneltípust főként külső munkákhoz használják, míg a belső tér fényes. A szabvány panel 600 cm hosszú és 25 cm széles, míg vastagsága 5-8 mm.

Szerelőkeret a PVC panelekhez a mennyezeten

Fém keret a PVC panelekhez a fürdőszobában

 • A PVC panelek vázai lehetnek fából és fémből is - mindkét típus ugyanazt a funkciót és pontosan ugyanolyan módon végzi. Figyelembe fogjuk venni egy fémkeret beszerelését, mivel az még komplexebb a teljesítményben, mivel egy további profil kerül beépítésre a kerület körül.
 • Először is be kell állítania a mennyezetkeret magasságát. Gyakran ez még szint nélkül is megtörténik, csak a behelyezett csempe felső szélén, de ha a mennyezetet le kell alacsonyabbra csökkenteni, akkor ezt a szintet a perem felett mérik szalagmérővel, ceruzával vagy jelölővel és építési szabálymal.
 • A csempe varrat mérje meg a kívánt távolságot, és tegyen egy jelet. A szabály hossza mentén egy másik mérést végzünk a falon, és elhelyezünk egy jelet. A címkéket egy vonal köti össze.
 • Talán a fürdőszoba falai kerámia burkolattal vannak ellátva, átlósan szerelve - ebben az esetben használja a vízszintet, és helyezze a jeleket a falra a kívánt távolságtól a fő mennyezettől. Egy vonalat húzhat a jelek között egy építési szabály vagy egy hosszú szint között, valamint elrejti ezt a sort maszkolófonalakkal vagy csíkokkal.
 • A fő mennyezeten használjon festékfonalat a 40-50 cm-es vonalak taszítására a PVC-panelek tervezett irányában.
 • Most, a fő mennyezeten kialakított vonalak mentén fel kell kötni az U-alakú felfüggesztéseket vagy a halit, mivel az építők között hívják őket. A felfüggesztéseket 50-60 cm távolságban szerelik fel egymástól.

Tanács. A vállfáknak a beton mennyezethez történő rögzítéséhez egy sapkát kell használni a sapkával, mivel a betonlemez belsejében van, és a sapka nélküli sapka a mennyezetbe esik. Ilyen sapka a hatlapú ütközőkön és bizonyos bábukon - bábukon.

A CD-profil be van ágyazva az UD-profilba

 • Most meg kell rögzíteni az UD-profilt a fürdőszoba peremén. Telepíthető a kijelölt vonalra vagy a kerámia burkolat felső szélére. Ha a profilon nincsenek szerelési nyílások, akkor egymástól 40-50 cm távolságra kell lennie. A profilban lyukakat fúrhat a falon lévő lyukkal együtt, a profilt a telepítési helyhez rögzítve.

Tanács. Ha a profilt egy kerámia burkolólapra szerelik fel, akkor a lyukakat csak akkor lehet fúrni, ha az esztrich és a ragasztó a csempe alá esik, mivel a csempe megrepedhet. A fúrás lyukasztóval vagy fúrással megindulhat, hogy ne ütközhessen a csempe vastagságával, majd átváltson a lyukasztási módra.

CD-profil telepítése

 • A PVC-panelek mennyezetre való rögzítése a fürdőszobában a gipszkarton szereléséhez használt CD-profilokon lesz, így a kívánt hosszúság mentén megmérjük ezt a profilt, és a csavaros felfüggesztések alatt az UD-be helyezzük.
 • A CD-profilok elcsúsznak, és ezért szükséges a sík síkja. Figyelembe véve, hogy a fürdőszoba általában kicsi - a sík kiegyenlítése épületszabályozással hajtható végre, és az UD profilok alá fektetik a falra.

A profilt egy öncsavarral rögzítik az U alakú felfüggesztéshez

 • Csavarja be a síkban lévő profilot az U alakú felfüggesztésekhez speciális csavarokkal a gipszkartonprofilhoz. A CD és UD profilok íveinek helye szintén ugyanazokat a csavarokat rögzíti. Csukja be a felfüggesztések fülét oldalra.

PVC panelek szerelése a mennyezetre

PVC panelek beszerelése a fürdőszobában

 • Talán a fürdőszoba kerületén helyezkedik el, építsen egy L-alakú profilt a PVC panelekhez, és esetleg - blokkolja a rést a fal és a hab burkolat mennyezetje között.
 • Ha L-alakú profilt szerelt fel a kerületen, akkor az első béléslap telepítése előtt vágja le az összekötő csiszolót úgy, hogy jól illeszkedjen a profilhoronyba. A szoros csatlakozás nem teszi lehetővé a szennyeződés felhalmozódását a résbe, így a mennyezet könnyebben karbantartható.
 • Az utolsó panel felszereléséhez vágja a szélességre, alapul véve az utolsó előtti panel közeli szélétől az L alakú profilig tartó távolságot, figyelembe véve annak mélységét, és vonjon le 5 mm-t. Helyezze be az utolsó panelt a letörés oldaláról, majd töltse be a profilt L-vel spatulával vagy ujjal.
 • Ha az L profil nem volt a fürdőszoba körvonala mentén fel van szerelve, akkor az utolsó panel beillesztésével rögzítse a széleken a csavarokkal. A kerethez a PVC-paneleket szintén ugyanazon csavarokkal kell rögzíteni.
 • Fakeret beszerelése esetén a falburkolat rögzítéséhez használt csavarok helyett 10 mm hosszú konzolokat használnak, és tűzőgépekkel ütköznek. Úgy gondolják, hogy nedves mikroklíma tűzőkapcsok jönnek ki a fa lécekből, de ez csak egy feltevés és gyakorlat mutatja az ellenkezőjét.

További információért javasoljuk, nézze meg a videót:

következtetés

Figyelembe véve a párás mikroklímát és a hőmérsékleti ingadozásokat, elmondható, hogy a PVC panelekből készült mennyezet a fürdőszobában második helyet foglal el a kerámia burkolat után. Egy ilyen mennyezeten a varratok szinte láthatatlanok és gondoskodnak rájuk, nem nehéz, mint a csempéknél, és ha figyelembe vesszük a műanyag panelek alacsony költségét, akkor általában az első helyre kerülhet.

Nincsenek hasonló bejegyzések, de vannak még érdekesebbek is.

A plafon behelyezése a műanyag panelek fürdőszobájába - a telepítés részletes leírása kezdőknek

Költséghatékony és ugyanakkor praktikus lehetőség a fürdőszobában a mennyezet befejezésére, a műanyag panelek borításával. Ráadásul a telepítés sokkal könnyebb és gyorsabb, mint pl. A vakolás és a felületi felkészítés a festéshez. Az egyetlen dolog, ha még nem találkoztál ilyen munkával, mielőtt vállalnád, meg kell ismerkednem néhány olyan árnyalattal, amelyeket részletesen leírok.

Műanyag bélelt fürdőszoba mennyezet

Néhány szó a panelekről

A fürdőszobában vagy a műanyag falburkolatban lévő mennyezeti paneleket, amint ezt az anyagot is nevezik, polivinil-kloridból (PVC) készülnek. Az utóbbi időben ez az anyag hatalmas része. Szinte bármilyen színű lehet, és különböző felületeket képes utánozni, fából és kerámialapoktól kezdve a márványig.

Ezenkívül a tüske / horonyzárnak köszönhetően a panelek szilárd felületet képeznek, és nincsenek látható csatlakozások. Mindez magyarázza megnövekedett népszerűségüket.

Az egyetlen dolog, hogy a dekoráció kiderült, hogy tartós, és rendelkezik a fent leírt tulajdonságokkal, szükség van megfelelően végrehajtani az anyagot.

A műanyag bélés a legkülönfélébb virágokkal történik

Azt kell mondanom, hogy a paneleket többféle módon is telepítheti:

 • ragasztóval;
 • a rögzítőszalagokon és a hasítókon;
 • a kereten.

Különböző esetekben különböző rögzítési módok alkalmazhatók. Ezért az alábbiakban részletesen megvizsgáljuk mindegyiküket.

Ragasztó szerelés

Először is megjegyzem, hogy a műanyag ragasztással történő felszerelése csak akkor végezhető el, ha a mennyezet felülete lapos és szigorúan vízszintes. Ennek igazolásához hozzá kell adnia egy épület szintjét.

Ezenkívül a kábelezést el kell rejteni, és csak a lámpatestek csatlakoztatására szolgáló vezetékeket kell csatlakoztatni. Ellenkező esetben a rögzítőszalagokat vagy kereteket kell felszerelni.

Maga a befejező folyamat számos lépést tartalmaz:

A panelek ragasztási szakaszai

Mennyezeti előkészítés

A plafon előkészítésének folyamata a következő:

 1. először is meg kell tisztítani a mennyezet felületét a portól és a piszoktól. Ha van maszk, akkor el kell távolítani;
 2. akkor a mennyezetet fertőtlenítő alapozóval kell alapozni. Ehhez szükség van egy festőhengerre és egy raklapra, amelybe az alapozót öntik.
  A készítményt egy vékony rétegű hengerrel kell felhordani, hogy a folyadék ne áramoljon. A talaj száradása után az eljárást meg kell ismételni;
 3. ha a felszínen repedések vannak, akkor ezeket ki kell szélesíteni és gittbe kell borítani.

Most elkezdheti az anyagok elkészítését.

Húzza a panel hosszát

Anyagkészítés

Először is gondosan meg kell mérni a szobát, és vágnia kell a mennyezeti paneleket a fürdőszobában a hosszúság mentén. Ehhez használhatja a szerelőkést vagy a kirakós játékot.

Valójában az anyag elkészítése befejeződik, mivel minden további manipuláció a mennyezet lefedése során történik.

A panel szerelése

A "Liquid nails" ragasztóval ellátott panelek szerelési útmutatója a következő:

 1. indítsa el a panelet a sarokból. Ehhez tisztítsa a hátsó felületét a porból, és cseppragasztóval cseppfolyós körmöket használjon;
 2. Az elkészített bélést le kell nyomni a mennyezetre, és 15-30 másodpercig tartani ebben a helyzetben a ragasztó megragadása közben. Javasoljuk, hogy ezt a munkát egy asszisztenssel végezze el, hogy a paneleket a síkra egyenletesen nyomja a teljes síkban.

Ragasztást kell alkalmazni egy cikcakk mintázat hátoldalán.

 1. akkor ragasztót kell alkalmazni a második részre, majd az előzővel a kastélyszalaggal ráhúzni, és a mennyezetre nyomni. Ezen elv szerint az egész mennyezet ragasztva van.
  A lámpatestek helyén csak a lyukakat kell vágni. Ehhez vigye be a jelölést a panelre, majd fúrjon lyukat egy vékony fúróval. Ha a lyukak készen vannak, akkor csak egy rögzítő kés segítségével kell őket összekötni;
 2. Mielőtt telepítené az utolsó részt, meg kell mérnie a fennmaradó hely szélességét, majd vágja át a szélességre.

Ebben a folyamatban a ragasztás panelek kész. Most be kell ragasztani a padlót a mennyezet peremén.

Meg kell mondanom, hogy a panelek telepítése előtt a mennyezet kerületén elhelyezhet útmutatókat, amelyek alaplapként szolgálnak. Ebben az esetben a panel, a telepítés folyamán, mielőtt csatlakozna egymáshoz, be kell illesztenie az útmutatókba.

Szerelőlemez klyaymerrel

Rögzítés a rögzítőszalagokra és a kapcsokra

A fent leírt eljárás a mennyezet befejezésének hátránya, hogy a mennyezet nem összecsukható, a PVC panelek azonban nem használhatók újra. Ezenkívül a mennyezetet - ahogy fent már említettük - tökéletesen sima és gondosan fel kell készíteni.

Ha a felület szabálytalan, de általában a mennyezet vízszintes, akkor a fent ismertetett finomítási módszer kiváló alternatívája a panelek rögzítése a rögzítőcsíkokra és a bilincsekre. Meg kell jegyezni, hogy ezeknek a kötőelemeknek az ára meglehetősen alacsony, ezért használatuk gyakorlatilag nem növeli a befejezés költségeit.

Ugyanakkor a telepítési folyamat nem tűnik bonyolultabbnak, mint a "Liquid nails" használata esetén:

 1. A munkáknak olyan szerelőcsíkok beszerelésével kell kezdődniük, amelyeknek maguknak a merőlegeseknek kell lenniük. Rögzítse őket a mennyezetre dugós köröm segítségével. Ne feledje, hogy az összes lécnek ugyanabban a síkban kell lennie, és a köztük levő lépésnek legfeljebb 40-50 cm lehet.
  Meg kell mondani, hogy a léceket nem szabad a falukkal párhuzamosan elhelyezni, hanem körülbelül 15-20 cm-re;
 2. akkor az extrém deszkák és a falak között a csíkok szegmenseit a panelek elrendezésével párhuzamosan kell elhelyezni;
 3. most már a falak mentén rögzíteni kell a vezetőket, rögzítve őket a szerelőlemezeken. Az utóbbiakat egyszerűen a kezükbe szorítják a lécekbe, amíg kattannak;

Példa a műanyag bélés rögzítésére klipszel

 1. akkor megkezdheti a panelek rögzítését. Ehhez a panelt merőleges vezetékekbe helyezzük, és a reteszelésig a párhuzamos vezetőbe toljuk, majd rögzítjük a rögzítőlemezeken rögzítők segítségével;
 2. akkor a második panel is beillesztésre kerül az útmutatóba és a dokkolóba az előző panelen. A horony oldalától a részleteket rögzítik a bilincsek. Ezen elv szerint a fürdő teljes mennyezetét panelekből állítják össze, az egyetlen megoldás a lyukak vágása a lámpák számára;
 3. A munka végén az utolsó részt le kell vágni az útmutató oldaláról a szélességre, majd az utolsó előtti panelre kell kötni, és be kell illeszteni az útmutatóba. Ehhez az oldalsó sínnek kissé hajlítottnak kell lennie.

Ez a munka befejeződött.

Keretszerelés

Végül, fontolja meg, hogy a mennyezet PVC-panelekből készül a fürdőszobában. Ez utóbbi lehetővé teszi a mennyezet igazítását, valamint a keret burkolatának és a mennyezeti huzalozás felületének elrejtését.

A telepítési folyamat ebben az esetben három szakaszra bontható:

A műanyag bélés telepítésének lépései a kereten

Továbbá megismerkedünk a munka színvonalaival mindkét fázisban.

alkalmazás jelölés

Ezért, mielőtt elkészítené a keretet, meg kell adnia a jelölést. Ez a folyamat a következő:

 1. Először is meg kell szüntetni a vízszintes szintet a mennyezeti kerület körül, a lehető legközelebb a mennyezethez. Ez vízzel vagy szerelési szinttel végezhető;
 2. akkor a vízszintes szintet a keret vastagságával le kell csökkenteni;
 3. most már a mennyezeten is, akkor a keretpályák helyét 40-50 cm-es léptékkel jelölheti, amelyek a panelekre merőlegesen vannak elhelyezve.

Példa a mennyezet megjelölésére

Keretszerelés

Most a jelölés, akkor végre a keretet. Leggyakrabban erre a fa lécekre, amelyek közvetlenül a mennyezetre vannak szerelve. A szinttel való összehangoláshoz egy tömítést, például rétegelt lemezeket helyezhet el.

Maguk a lécek a mennyezethez csatlakoznak egy körmök segítségével. A beszerelés folyamán, annak ellenére, hogy a sínek beállítását jelöléssel végzik, helyzetüket a konstrukció szintjén kell ellenőrizni.

Mielőtt a léceket a mennyezethez rögzítené, védő impregnálással kell kezelni a rothadás megelőzése érdekében.

Fémprofil keret

Bizonyos esetekben a keret olyan profilból készül, amelyet a gipszkarton beépítésére használnak. Ebben az esetben a keret telepítése némileg bonyolult:

 1. a falon lévő panelek elrendezésével párhuzamos vízszintes vonalak fel vannak szerelve vezetőprofilok;
 2. majd a profilok helyének vonalán, a mennyezeten rajzolva rögzített szuszpenziók legyenek;
 3. Ezenkívül be kell illeszteni a mennyezeti profilokat a vezetékekbe, és rögzíteni kell azokat a csavarokkal a felfüggesztésekben. Ennek a munkának a végrehajtásakor illessze be a profilokat a szabályhoz, mivel a súlyuk súlya alá süllyedhet.

Most közvetlenül a burkolat burkolata felé haladhat.

Keret burkolat

A keretbélelés a következő sorrendben történik:

 1. Először is, a mennyezet pereménél, telepíteni kell a vezetőket, rögzíteni őket csavarokkal. Ha azonban álmennyezeteket használnak, akkor az útmutatók nem telepíthetők;
 2. akkor az első rész fel van szerelve. Ha az útmutatókat felszerelik, akkor a bélés elindul bennük, és ugyanabban az időben a horony oldaláról a keret önfúró csavarokkal van rögzítve. Ha nincsenek útmutatók, a panel mindkét oldalán rögzítve van öncsavarokkal;
 3. a következő rész az elsővel van összekötve, és a horony oldalán csavarokkal van rögzítve. Ezzel az elvvel a teljes mennyezet be van burkolva;
 4. Az utolsó részt, mint minden korábbi esetben, a telepítés előtt hossza kell vágni.

Tipp Jobb, ha nem csavarja be a csavarokat magukba a panelekbe, hanem egymás mellé helyezze őket, hogy rögzítsék őket a kupak szélével. Ebben az esetben nem kockáztathatja meg az anyag elülső oldalát.

Ezen a készüléken a mennyezet teljes. Meg kell mondani, hogy a szerelősínek a keret fölé telepíthetők, majd rögzítik a műanyag bélést a fent leírt módon.

következtetés

A mennyezetet műanyag panelekkel lehet a fürdőszobában többféleképpen csökkenteni, attól függően, hogy mennyire lapos a mennyezet. Mindenesetre a munkát gyorsan és egyszerűen végezzük. A legfontosabb dolog - ne sértsd meg azt a technológiát, amellyel fent bemutattam.

További információért lásd a videót ebben a cikkben. Ha bármilyen kérdése van a PVC kaputábla mennyezetlábakkal kapcsolatban, kérdezze meg őket a megjegyzésekben, és örömmel válaszolok.