Legfontosabb > Fürdő

A fürdőszobai mosogató beépítése a szekrénybe: hogyan kell csinálni?

Napjainkban, amikor javításokat végeznek a fürdőszobában, sokan szívesen használják a meglévő terület minden egyes centiméterét a leginkább funkcionális módon, mivel a legtöbb lakóházban ez a tér meglehetősen korlátozott méretű. Annak érdekében, hogy a fürdőszobában minden mosható és tisztítószer kompakt és diszkrét helyen helyezkedjen el, jó megoldás lenne egy mosdó beépítése a fürdőszobába.

Kiválasztási kritériumok

Amellett, hogy további helyet biztosít az egészségügyi létesítmények elhelyezkedése számára, ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy elrejtse a csatlakoztatott csövek és szifon gyakran rontott nézetét, ami azonnal helyiségtisztaságot biztosít.

A vízvezeték üzletek óriási választékot kínálnak ezeknek a kiegészítőknek, amelyek változatosak lehetnek a formatervezési stílus és a stílus, a külső burkolat anyaga, az alak és a színséma tekintetében.

A mosogató alá tartozó, kompetensen választott szekrény harmonikusan illeszkedik a fürdőszoba általános megjelenésébe, és kész és vonzó megjelenést kölcsönöz.

Az éjjeliszekrény kiválasztása a mosogató alá, a szoba méretére, a megjelenésre és a meglévő belső térre kell összpontosítania. Például egy ovális fali tükör jelenléte és a maga fürdőszobája vagy a pezsgőfürdő sima formái nem fognak tökéletesen összekapcsolni szigorú, téglalap alakú szegélykövekkel. A kis fürdőszoba klasszikus kialakításánál a derékszögű szekrény teljesen természetesnek tűnhet, és észrevehetetlenül teljes egészében elkészíti a képet.

Az ilyen fontos kiegészítő kiválasztásakor figyelembe kell venni azt is, hogy a fürdőszobában a magas páratartalmú helyiségek és az éles hőmérséklet-csökkenés lehetősége áll fenn. Így a mosogató alatt lévő szekrény minden eleme, beleértve a gyártási anyagot, a belső és külső burkolatot, a fogantyúk vagy díszítőelemek formájában szerelt szerelvényeket, ellen kell állnia a nedvességnek, a gombának vagy akár a lehetséges penésznek. A mosdókagyló alatti talapzatok kikészítésére szolgáló műanyag panelek általában nem reagálnak ilyen külső tényezőkre, ezért a faszerkezeteket megfelelően kell kezelni, és a csuklós tartozékokat legalább egy krómozott felületű fémből kell készíteni, így elkerülve a repedést és a korróziót.

A szabad hely nagyságától függően tanácsos egy olyan szekrényt választani, ahol a polcok és a belső zsebek maximális száma lehetséges, így az összes meglévő tisztító- és higiéniai termék elrejthető a kíváncsiskodó szemekből, és mindig anélkül, hogy sok időt töltene, mindig gondoskodni kell a kívánt rendelésről.

Csatolja a struktúrát saját kezével, ha lehetséges, hogy követi az ajánlásainkat. Biztosan kell rögzíteni, hogy hosszú ideig szolgálhasson. A mosdó beépítése után az éjjeliszekrényre kell húzni.

A lábazatok típusai a mosogató alá

A mosdó és a mosdó felszerelésének módjától függően a meglévő fürdőszoba (külön vagy kombinált) típusától függően a mosdó alatt ötféle talapzat létezik:

 • felfüggesztett szerkezet;
 • sarokállvány;
 • a mosdó alatti kabinet alsó talpal;
 • lábazat a mosdó alatt;
 • padló állvány

Rendszerint a szekrényeket egy mosogatóval együtt értékesítik, de exkluzív drága választási lehetőségek állnak rendelkezésre, ha ezt a bútorokat egy adott vásárló igényeinek megfelelően készítik, összeállítják és összeállítják.

Hol lehet elhelyezni?

Figyelembe véve azt a tényt, hogy minden fürdőszobában, legyen az új lakás vagy meglévő ház, csatlakozik szennyvíz- és vízvezetékekhez meleg és hideg vízhez, javasoljuk, hogy a mosogatót egy tartóhellyel vagy az előző helyén (javítás alatt) vagy a vízvezetékcső közelében helyezzük el (egy új lakásban).

Mindenesetre, mielőtt a helyiség alapos mérésére van szükség, figyelembe véve az összes többi bútor és az esetleges háztartási készülékek további tervezett elhelyezkedését, valamint a felszerelhető szekrény típusától függően figyeljen a tartószerkezet anyagára és a padló- és falburkolatokra.

Olyan struktúrákat kell elhelyezni, ahol nem fognak beavatkozni.

Az állványok felhelyezésekor meg kell jegyezni, hogy a legnagyobb terhelés a nagy tömeg miatt (a töltés figyelembevételével) a falra tapad. Ezért kívánatos, hogy a mosogatóhoz csak függőleges anyagokat, például kerámia burkolólapokat építsenek a betonra vagy a téglaalapra. Ellenkező esetben bármikor az egész szerkezet saját súlya alá eshet, ami később költséges javításokhoz vezet.

A padlószekrényeket nem javasoljuk a fürdőszoba puha padlójára szerelni, mivel idővel elkerülhetetlen a súlya által okozott kár.

Az alsó alátétet nem szabad a fűtött padlóra helyezni, hogy elkerülhető legyen az építési részletek felmelegedése és további deformálódása.

A falról kijövő csöveket megfelelően csatlakoztatni kell a szerelendő szekrényhez, mivel azok nem érintkezhetnek a bútor belső elemével, vagyis a meglévő polcok végfelületeivel, amit a mellékelt csövek és a padlóburkolatok közötti távolság előzetes mérésével érnek el. Az éjjeliszekrénynek a mosogató alá helyezéséhez a bemeneti csőnek az állvány középső polcán kell lennie.

Hasonlóképpen, össze kell kapcsolni és csatorna otvodku. Ha a szennyvízcsatorna a padlóban van, akkor a talapzat alsó részén egy lyuk van, amelyen keresztül a leeresztő korlát csatlakoztatja a mosogató szifont és a csatornát.

Ilyen helyzetekben ajánlatos a padlóállványt előnyben részesíteni, mivel ez elrejti a vízvezeték elrendezését, és a fürdőszobát egy szép megjelenésűvé teszi.

felszerelés

Figyelembe véve, hogy a standard változatban a mosogató és a tárcsát szállítják, a következő összetevőket tartalmazzák:

 • közvetlenül leesik (az építmény típusától függően - padló, felfüggesztett, beépített vagy fuvarlevél);
 • vízvezeték-berendezések (hideg- és melegvízellátás (rugalmas vagy merev tömlők), keverő, csatornacsatlakozó, fémcsövek, szifon);
 • rögzítőelemek (pecsétek (szalag vagy vontatás), konzolok, csavarok, csavarok, horgonycsavarok, alátétek anyával, különböző kivitelű tiplik, a fal típusától (gipszkarton, betonfal, tégla vagy fa), tömítések és szilikon tömítőanyagok függvényében;
 • éjjeliszekrény.

Függetlenül attól, hogy a konstrukció bármilyen szekrényes mosogató, függetlenül attól a személytől, aki minimális készséggel rendelkezik az eszközök kezelése és a várható munka mennyiségének bemutatása mellett.

A megfelelő és sikeres telepítéshez a következő szerszámkészleteket kell elvégezni.

 • Fúró perforátorral. Bizonyos esetekben csak egy fúróval lehet megtenni, de a perforátor jelenléte előnyösebb, mivel beton vagy téglafal fúrásakor az erőfeszítés többszörösen kisebb, és a fúrt lyukak minősége továbbra is magasságban marad.
 • Csavarhúzóval. Amikor kiválasztja, fordítson figyelmet az akkumulátor típusára és a névleges nyomatékra.
 • Csavarhúzóval. Olyan esetekben használatos, amikor nem lehetséges a szükséges csavarok meghúzása más eszközök segítségével, mert nem hozzáférhetők.
 • Körfűrész. Ahogy fent említettük, a csővezetékek csatlakoztatása forró vízellátáshoz és hidegvízellátáshoz az állványra és a szennyvíz elvezetésére.
 • Mérőszalag.
 • Csavarkulcs készlet (kívánatos egy nyomatékkulcs, amely a szükséges szigorító erőt biztosítja).
 • Mérő vonalzó ceruzával vagy jelölővel.
 • Építési szint (buborék vagy elektronikus).

A fentiek fennállása esetén a mosogató és a talapzat helyes rögzítése nem nehéz, ezért csak egy meghatározott műveletsort követhetsz:

 • blokkolja a lakás csövek meleg és hideg vízzel (általában a megfelelő csapok találhatók a technikai szekrény a fürdőszoba);
 • előválasztás a falon vagy a padlón, valamint a mosogató alatti rögzítő szekrényeknél. Ez a művelet lehetővé teszi, hogy elkerüljék a beszállított és a kifolyó víz és szennyvízelvezető csövek összekapcsolódásakor fennálló eltéréseit;
 • fúrjon egy lyukat a jelzett szinten egy fúróval (vagy egy perforátor beton vagy téglafal jelenlétében), helyezze be őket megfelelő ütközőkkel;
 • Biztosítsa az alsó szifont gumitömítéssel és hullámos tömlővel a mosogató szerelése előtt.

Felfüggesztett mosogató a mosogató alatt: a választás, a telepítés és a működés

Ebben a cikkben fogunk beszélni, hogyan kell telepíteni lógó szekrények egy mosogató a fürdőszobában. Ezenkívül meghatározzuk a piacon található fürdőszobai bútorok körét, és eldöntjük, hogy melyiket kell kiválasztani ebből a tartományból.

A cikk témája nagy jelentőséggel bír, mivel a legtöbb fürdőszobát korlátozott tér jellemzi. Ezért különleges követelményeket támasztanak a kompakt, speciális bútorok kiválasztására. Természetesen nemcsak a szobatervezés funkcionalitása, hanem esztétikája is függ a választott állvány típusától.

Felfüggesztett mosogató, szekrény, minimalista stílusban

Főbb fajták

Lakoni bútorok a fürdőszoba számára, amely a legtöbb fürdőszoba belsejébe illeszkedik

Mielőtt egy felfüggesztett állványt egy mosogatóval felszerelne, meghatározzuk a piacon elérhető megoldások körét.

Ma a legtöbb szaküzletben megvásárolhatja:

 • hagyományos felfüggesztett mosdókagylók;
 • sarokszekrények mosdóval.

A kis helyiségekbe való könnyű integrálhatósága miatt egy felfüggesztett talapzat egy hagyományos falú helyiséggel van ellátva.

Az ilyen speciális bútorok a következő előnyökkel járnak:

 • A megerősített hajótest és ennek következtében a teljes szerkezet megbízhatósága és tartóssága.
 • A bútor alsó részének és a padló közötti rés jelenléte, amelynek következtében a helyiség tisztítása egyszerűbb, és a bútorok felületi nedvességtartalmának érintése kizárt.
 • Könnyű telepítés, és ennek eredményeképpen a saját kezeik felszerelése a szakemberek bevonása nélkül.
 • A bútorok ésszerű ára a bonyolultabb berendezéseket a mosogatók telepítéséhez képest.
 • A rejtett hely jelenléte, amelyben elrejtheti a műszaki kommunikációt.
 • A nagy belső térfogat ellenére a szekrény nem hozza létre a bulkiness benyomását, ezért a legjobb megoldás a vizuálisan kis helyiségek számára.

A választás során figyelembe veendő hiányosságok közül csak a tartós, megbízható falú helyiségekbe történő beépítés lehetőségét jegyezzük meg. Ha a falfelület laza és instabil, a zsanéros bútorok összeomlása lehetséges.

A lógó bútorokkal ellátott bútorok sarokmosóhellyel

Ha egy szabályos fali szekrény kiváló megoldás a kis helyiségek számára, az ilyen bútorok szögletes módosítása a legjobb választás a nagyon korlátozott méretű fürdőszobában. A sarokban található, a szekrény vagy fiók kialakítása sikeresen befogadja az összes szükséges fürdőszobai tartozékot, és ezenkívül elrejtheti a vizet és a leeresztő csatornákat.

Fontos: Mint egy normál analóg, egy szöghelyzetű szerkezetet kizárólag erős felületekre kell felszerelni, ami kizárja az összeomlás lehetőségét.

Konstruktív és működési jellemzők

Sarokmosó egy modern fürdőszoba belsejében

Tehát a fürdőszobában használható speciális bútorok fajtáit tekintettük mind függőleges, mind szabadtéri helyzetben. Továbbra is meg kell érteni, hogy ezek az ilyen szekrények szerkezeti és működési jellemzői.

Minden fürdőszobai szekrény egy fiókból, polcból, mosodai kosarakból stb.

A legáltalánosabb megoldás egy mosogatóval ellátott, egy vagy két ajtó. Az ajtókat szabványos szerelvényekkel vagy zongora hurkok segítségével lehet rögzíteni.

A zongorapántok jó megbízhatóságot jelentenek. Másrészt a szokásos csuklópántokat mindig lehet meghúzni, és ezáltal helyreállítani az ajtó helyét az űrben.

A módosítás funkcionálisnak tekinthető, amelyben az ajtókkal körülvett egyetlen hely helyett több külön fiókot is használnak.

Fontos: A könnyű beépítés szempontjából leginkább a bútorok, amelyekben a hátsó fal és a fal között szabad hely áll rendelkezésre a kommunikációhoz.

Még jobb, egyáltalán nincs hátfal a szekrényen. A hátsó rögzítőfal nélküli, nagyobb merevségű modelleket fémszögek és lécek alkalmazásával készítik.

Kiválasztás a gyártási anyagok típusától függően

Függesztett talapzat a mosogatóhoz, MDF-ből

Amikor a mosdókat a fürdőszobához tartozó szekrény választja, figyelembe kell venni a bútorgyártás során felhasznált anyagok típusát.

Ma a fürdőszoba szekrény készül:

 • az MDF a leggyakoribb megoldás, amely ötvözi az elfogadható árat és a tartósságot, megfelelő működést biztosítva;
 • forgácslemezből - ebben az esetben a polimer hidrofób bevonattal borított legveszélyesebb nedvességálló forgácslemezeket használják;
 • az elit bútorok természetes fából készültek, amelynek ára magas, és teljesítménye gyakorlatilag hiányzik a hiányosságoktól.

Nézzük részletesebben a felsorolt ​​anyagok és a használatukkal készült bútorok jellemzőit.

 • A bútorgyártáshoz használt MDF-et nem sokkal ezelőtt kezdték használni, de ennek ellenére ma a legkedveltebb és legkeresettebb megoldás.

Az MDF (finom diszperziós frakció) lemezkonfigurációjú anyag, amelyet a faforgácsok magas hőmérsékleten és nagy nyomáson történő préselésének folyamatában állítanak elő.

A MDF lemezek előállításához kötőanyag komponens a karbamid gyanták melamin hozzáadásával. Az ilyen kötőanyag alkalmazása megakadályozza a formaldehid felszabadulását, ezért az MDF-ből készült bútorok nagyságrendje biztonságosabb, mint a forgácslapból készült analógok.

A fürdőszobai bútorok MDF lemezek gyártása során speciális nedvességálló készítményekkel impregnálták. Ennek következtében a túlzott nedvesség nem okoz duzzadást és deformálódást az anyagban. Az MDF-ből származó bútorok gyártási technikái egy vinyl interline intervallumú lemezes anyaggal és fényes vagy átlátszatlan lakkal ellátott bevonattal vannak szembenézve.

 • A forgácslap (Chipboard) egy olyan lemezanyag, amelyet a kötőanyag-komponenssel összekevert forgácsok nyomásával állítanak elő. A sajtolási folyamat magas hőmérsékleten történik. Az MDF-től eltérően a forgácslemezeket kisebb sűrűség jellemzi, ezért számos védelmi intézkedést kell meghozni.

A lemezek sűrű hidrofób burkolattal és peremmel találkoznak, ami megakadályozza az anyag nedvességtartalmát és duzzadását. Mindazonáltal az összes meghozott védelmi intézkedés ellenére az MDF-ből származó bútorok a legrövidebb és működőképes erőforrások, és az eredeti jellemzők megőrzése nem több, mint 10 év.

 • A természetes fa költséges termelési anyag, amelyből a legdrágább, de ugyanakkor a legmegbízhatóbb bútorok készülnek. Rendszerint a természetes fa felhasználható a bútorfrontok gyártásához, míg a többi szerkezet műanyagból és fémből készül.

A legjobb faipari anyag nyár. Ez a fajta faanyag nagy sűrűségű, és ennek következtében rendkívül alacsony a porozitás.

Így ez a fa gyakorlatilag nem veszi fel a vizet. Ráadásul a túlzott nedvesség miatt a fő homlokzatok nem veszítik el eredeti erejét, hanem inkább erősebbek és tartósabbak lesznek.

A telepítés jellemzői

Mosogató, amellyel lefagyhatod a szekrényt

Egy mosogatóval ellátott talapzat rögzítése nagyon fontos pont, amelyet a legnagyobb felelősséggel kell megközelíteni. Végtére is, mennyire jó a telepítés, nemcsak a fürdőszoba esztétikájától, hanem a különleges bútorok működésének biztonságától is függ.

A telepítés megkezdése előtt felmérjük a falfelületek állapotát.

Ha a telepítést gipsztartalmú anyagokból vagy cellás betonból készült válaszfalon végzik, akkor a kötőelemek lyukakat át kell fúrni az egész falon. A csavarokat behelyezzük a lyukakba, amelyek mindkét végét anyával meghúzzuk.

Ha a fal laza, az anyacsavarok alatt olyan fémlemezeket kell elhelyezni, amelyek nem engedik meg a felszínt, ahol a telepítést végzik.

Szerelőkeretek felszerelése

Ha a fal eléggé sűrű, de a régi és a célpontok bizonyos helyeken elindulnak, javító vakolatot kell végezni egy cement-homokos habarccsal. Ezt követően meg kell várnia a szükséges időt, majd folytathatja a következő kerámia burkolást. Csak a csempe lefektetése után és a ragasztó megszáradása után lyukakat fúrhat a tartóelemekhez.

Bélyegképek DURAVIT X-Large

A mosogatóval ellátott ládák felszerelése leggyakrabban a szekrények összeszerelésével kezdődik, mivel a bútorokat össze nem szerelték. A szerelés egyszerű, a legfontosabb az, hogy a készlet tartalmazza az utasításokat, és hogy minden munkát ennek megfelelően hajtanak végre.

Miután összeállították a szekrényeket, telepítheti a mosogatót. A bútorok módosításától függően a mosdót külön lehet lógni, vagy fordítva, közvetlenül behelyezhető a szekrény felületébe.

Fontos: Tekintettel arra, hogy a szerkezet súlya a szekrény tartalma nélkül 20 kg-nál nagyobb, a beszerelés során speciális rögzítőelemeket és különleges szerelőeszközöket kell használni.

Helyesen határozza meg a mosogató vízszintes pozícióját

A felszerelést úgy kell elvégezni, hogy a mosogatófelület legalább 80 cm-es, de legfeljebb 1 m-re legyen. E szabály betartása jelentősen leegyszerűsíti a vízvezeték napi működését.

A végső szakaszban a beépített mosogató csatlakozik a műszaki kommunikációhoz, és az összes csatlakozás tömítettségét ellenőrzik.

következtetés

Most, hogy figyelembe vettük a függő fürdőszobai bútorok alapfajtáit, és rájöttünk, hogy ez a bútor készült-e, itt az ideje, hogy kiválasszuk azt az opciót, amely alkalmas fürdőszobájának otthoni elrendezésére (lásd még a "Kerámia mosogató: mindent, amire szüksége van tudni ").

Vannak kérdések, amelyek tisztázásra szorulnak? További hasznos információk találhatók a videó megtekintésében ebben a cikkben.

Felfüggesztett talapzat mosdóval (41 fotó): kiválasztás és telepítés

Sajnálatos módon nem mindenki tud büszkélkedhet egy tágas apartmanban, nagy fürdőszobával, ezért a belső tér kialakításakor figyelembe kell vennie a lakótér minden centitétét. Ilyen helyzetekben a mosogató alatti talapzat egy kis területet takarít meg, ahol valami mást rendezhet, bár más bútorok is nagyon hatékonyak és nagy fürdőszobákban is használhatók. Beszélünk ezekről a kiegészítőkről az alábbi fürdőszobákhoz, megtudjuk, hogyan szerelték fel őket, és további anyagként tekintse meg a jelen cikkben szereplő tematikus videót.

Függönyök mosogatóval felfüggesztve 65 AKVATON ("Aria 65M")

Lógó talapzatok

kiválasztás

Függővasas mosdókagyló. PROSPERO

 • Ha általában a mosogatókról beszélünk, akkor a telepítés módja szerint elválaszthatjuk őket, ezek a mosdók egy talapzaton (tulipán), a fej fölött (hüvelykujjal) és a falra szerelt mosdókon, amelyeket ebben a cikkben tárgyalunk.
 • A fenti verziók mindegyike eltérő alakú lehet, így négyzet, téglalap, kör, ovális, aszimmetrikus alak, háromszög (szögbeállítás esetén) és asztalos mosogató lehet. Gyakorlatilag a fenti lehetőségek bármelyike ​​lekerekített élekkel rendelkezik, amely megfelel az ergonómiai követelményeknek, amelyek segítenek a tisztaság fenntartásában (a lekerekített szél sokkal könnyebb mosni).
 • A legnépszerűbb egy téglalap és egy ovális - ez lehetővé teszi, hogy a mosogatót maximális hatékonysággal használjuk - minimális helyet foglal el és az egész kapacitás könnyen elérhető. Ezenkívül ez az űrlap lehetővé teszi, hogy víz nélkül permetezze le az oldalt.

Mosdókagyló a fürdőszobában Gorenje Lorencio F 100.84

Megjegyzés. Az ilyen mosogatók telepítéskor történő szélességét nem az ügyfél kívánsága, hanem a fürdő műszaki jellemzői határozzák meg.
Ha "széles" szekrényt "mászik" a többi csomópont között, elveszíti extravaganciáját.

Üvegmosó

 • Ilyen egészségügyi létesítmények különböző anyagokból készülhetnek, és erre a célra szaniterek (kerámia), üveg (mint fent), akril, márvány, műkő (gránit), öntöttvas és acél. Ebből a listából a fajansz leggyakrabban megtalálható, mivel bármilyen belső térre alkalmas és eltérő színű lehet, ráadásul ezek a kagylók néha különleges mázzal vannak bevonva, ami jelentősen megnöveli az élettartamukat.

Megjegyzés. Meg kell mondani, hogy az üveg-, kerámia- és márványtermékek nem rendelkeznek fém ütésállósággal, de az ilyen mosogatószerkezet nem szakad meg, még akkor sem, ha a 80 cm-es magasságból kemény padlóra esik.
Az ilyen esetekben előfordulhat, hogy a máz (repedés) károsodik, és a padlón lévő csempe is felrobbanhat.
De egy ilyen anyag fél a pontos sztrájkoktól, ezért nagy figyelmet kell fordítani a telepítés során.

Szerelő szekrények

Fürdőszoba fürdőszoba szekrény

Mielőtt elkezdené a telepítést, győződjön meg róla, hogy a fal sík, és nem minden mester képes megtenni látás szerint. Nos, ha minden javítást elvégez a saját kezével, akkor előre gondoskodhat róla, de ha csak a szekrényt szereli fel, akkor az ön bizalmát meg kell erősítenie az eszközzel. A gyakorlat azt mutatja, hogy a VIP-k szobáiban még a falak is nagyon egyenetlenek lehetnek.

A fal síkjának geometriai paraméterek alapján történő ellenőrzéséhez építési szabályra vagy hosszú szintre van szükségünk. Persze, ha egyik sem a másik nincs, akkor használhatunk egy kapron (selyem) szálat, felváltva függőlegesen, vízszintesen és átlósan húzva. A helyiségek díszítésére vonatkozó utasítások lehetővé teszik, hogy a sík 1-2 mm-rel csökkenjen futóóránként, ezért ha ilyen eltéréseket talál, akkor még nem is figyel rá.

Állítható lombkorona LIBRA

De ha a fal kanyarodik (konvex vagy homorú), akkor akár 5 mm-re is, az ilyen eltérítés kompenzálható fém alátétekkel, és a szekrény alá helyezi a tartóhorgonyokra. Abban az esetben, ha a különbség meghaladja az 5 mm-t, a LIBRA típusú lengőkarok használhatóak, de legfeljebb 10-15 mm-ig használhatóak. Ha a falon való elhajlás 15 mm-nél hosszabbnak bizonyult, és barátságos módon, több mint 10 mm-rel, akkor ezt a síkot újra kell igazítani, ellenkező esetben a mosogatóval ellátott talapzatok nem illeszkednek, és a horgonyok nem ellenállnak.

A szerelősín elrendezése

Szinte minden csuklópántra szerelt csíkokat használnak, amelyek a falhoz csatlakoznak vagy horgonyokkal vagy egyszerűen vastag csavarokkal, műanyag tüskékkel. Először is meg kell jelölni a falon 1 mm-es pontossággal, ahol olyan csíkok vannak, hogy minden rögzítőelem (a falon és az oszlopon) tökéletesen egybeessen egymással. A deszkát a síkra és annak mentén megfelelő helyen helyezzük el, ceruzával vagy jelzővel (ha kerámia csempe van a falon), akkor a fúrás helyét jelöljük.

A fúrás pontján jobb egy keresztet felvenni

A fúró vagy ütés gyorsítás nélkül elkezd forgatni, így a fúró egyszerűen lefékezheti a célpontot, de ennek elkerülése érdekében jobb, ha ilyen helyeket egy keresztrel jelölhet meg - ezáltal jobban megnézheti a benchmarkot. De egy kerámia burkolólapon ilyen intézkedés sem fog segíteni - a győztes fúró csúszkája erősen a máz felett. Ilyen esetekben a szúrófejet használják, de a középső lyuk helyett 2-3 mm-es vékony fúrót használnak és átfúrják a csempét - a nagy fúró azonban nem csúszik le.

Mielőtt rögzítené a sarkot a szerelőlapra, szerelje fel az állványra - ott van, ahol már vannak gyárilag elhelyezett ülések, és ha pontosan megjelöltetsz, nem kell semmit sem változtatni (új lyukakat fúrni). Csatlakoztathatja a szekrényt (vagy sokkal kényelmesebbé), vagy egyedül, de aztán valamit fel kell tenned ahhoz, hogy a sarokban lévő lyukak egybeesésének szintjével felemeljük a rögzítő rúddal.

Ajánlás. A kövek általában forgácslapokból készülnek, felső végeik gyakran védettek a nedvesség behatolásától.
Ezért ezek a helyek a legjobb ragasztóval vannak ragasztva, és a tetején még mindig átfedik egy munkalap vagy mosogató.

Stencil a mosogató alatt lévő lyuknak

A felső mosogató nem mindig közvetlenül a talapzat függőleges falára szerelhető fel, néha egyszerűen beilleszthető a táblába, amelyet még le kell vágni. Ehhez meg kell készítenünk egy vastag kartonlapot, és ezt a következő módon lehet legyőzni. Helyezze az alátétlemezt a kartonra, fejjel lefelé fordítva, majd ceruzával megmérgesse, majd mérje meg a szélesség szélességét, és jelölje meg a kijelölt figurát egy másik belsejében csak a kívánt szélességre való visszalépéssel - vágja ki teljesen, és hagyjon csak egy szalagot, amint azt a felső fotó mutatja.

Most ki kell választania egy helyet, és ugyanakkor figyelembe kell vennie:

 • A mosdó a fürdőszobában ne nyomja meg a falat;
 • Nem lehet túl közel a széléhez;
 • A kiválasztott helynek kényelmesebbnek kell lennie.

Kész ülés

A lyukat könnyedén vágják, és erre elektromos vágóeszközre van szükség, csak a vágást nem a talapzaton kell elvégezni, hanem felfüggesztett állapotban, például két széken. A vágás helyén levő végeket le kell zárni, és erre a célra nagyon alkalmas a szilikonragasztó, amelyet egyszerűen spatulával kell alkalmazni. Ha nem tudja, vagy inkább nem rendelkezik valamivel, hogy megfojtsa a vágást, akkor átmenetileg ragasztóval ragasztható ragasztóval.

Shell Anchor Pins

De ha a mosogató nem a táblára helyezkedik el, akkor a falhoz csatlakozik, és erre a célra horgonycsavarokat vagy horgonycsavarokat használnak - hívd meg, amit akarsz (azokat is értékesítik és más néven is előállítják). A mosogató hátsó falán vannak olyan lyukak, amelyeken keresztül horgonyokat telepítenek, de ezeknek a lyukak átmérője sokkal nagyobb, mint a csavar keresztmetszete, és az eltolt középpontú műanyag hüvelyek kerülnek rá. Erre azért van szükség, hogy az autómosás illeszkedését és a tűréshatárat bármilyen irányba 5 mm-re állíthassa.

A keverő felszerelése a csatlakoztatott elágazó csövekkel

Miután telepítette a szekrényt és a horgonyokat, tegye a mosogatóvezérlő telepítését, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a leszállás hibák és eltérések nélkül történik. Ha minden jól ment, akkor távolítsa el a mosogatót, és szereljen szifont és keverőt.

Szeretném elmondani a keverőkről - ha van egy függesztett mosogató és egy szekrény, akkor többet költ, mint a szokásos készlet, így értelme van egy minőségi csaptelep megvásárlására is. Ha nem választhat vagy nem találhat ilyen eszközt márkanév alatt, például Emmevi, Blanco, Vidma Seva-M, akkor fordítson figyelmet a költségére és súlyára - annál masszívabb az egység, annál jobb a fém, amelyből készült.

Figyelnie kell a kapcsolatokat is - alapvetően egy fémfűzben vannak kötve, de ha egy ilyen rács valamilyen helyen prorzhaveet, majd duzzadás következik be, mint a gumiabroncsok, majd közel az áttöréshez - a víz az alatta lévő szomszédok közelében lesz. Ezért jobb, ha az ilyen csöveket egyszerűen fel lehet cserélni, vagy pedig helyettesíteni kell a fém-műanyag tűket a keverőkészülékhez.

Figyelembe véve, hogy a szifon alsó része rejtve marad a szekrényben, egyáltalán nem szükséges egy ilyen fém csomópont használata - ez viszonylag drága, és nyílt szerelt mosdókhoz (talapzat nélkül) használható. A mosogató műanyag szifonja nagyon alkalmas Önnek - megbízhatóak és a felső látható része (leeresztőpont) nem különbözik a fémtől, mert ugyanabból az anyagból készült. Ezenkívül a szűrőhálót általában fel kell helyezni, és általában nem világos, hogy mi az alsó része.

következtetés

Figyelembe véve azt a pillanatot, amikor a mosogató alatti állványokat a fal közelében nyomják, az összekötő helyeken mindig van egy mikrorés, amelyen a szemét biztosan felhalmozódik. Ezért kiküszöbölésére speciális sarkokat hoznak létre, de azért, hogy ne legyenek rések, a profilokat erre szilikon ültetik.

Felfüggesztett szekrény mosdóval: tippek a telepítési technológia + elemzésével kapcsolatban

A fürdőszobának szép, kényelmes és funkcionális kialakítása nem olyan nehéz, ha gondosan megközelíted a vízvezeték-választást és a bútorokat. Például egy mosogatóval ellátott felfüggesztett talapzat lehet érdekes kiemelés, amely nemcsak szervesen illeszkedik a formatervezéshez, hanem a szoba stílusos díszítésévé is válik.

A széles választékú modellek lehetővé teszik, hogy minden ízlést és pénztárcát válasszon a belső térnek, és nem túl bonyolult a felszerelés, és az összes szükséges rögzítőelem jelenléte lehetővé teszi a telepítést otthoni kézművesek számára.

Függő szerkezetek fajtái

Az a döntés, hogy a fürdőszobát mosogatótalpával díszítik, még csaknem a csata sem, mert meg kell választania a megfelelő modellt, meg kell vásárolnia és telepítenie kell. Ezért először is elkezdjük - megtudjuk, mit kínálnak a gyártók, és megpróbálja eldönteni, hogy melyik lehetőség van a fürdőszobában.

A felfüggesztési rendszerek előnyei

Azok, akik már találkoztak a fürdőszobai bútorokkal kapcsolatos információkkal, tudják, hogy a szerelési módtól függően többféle talapzat létezik. Ezek közül kétféle padló - álló a padló alján és a lábak, és lóg.

Tehát miért vannak nagy igényekhez a pontosan leeresztett szekrények? Számos ilyen ok van.

 • Hosszú élettartam. Olyan felfüggesztési rendszerek, amelyek a legoptimálisabb légáramlás miatt kevésbé érzékenyek a nedvesség és a gőz destrukciójára.
 • Egyszerű telepítés. A telepítéshez nincs szükség szakemberek bevonására, minden szükséges elemre és egyértelmű utasításra, minden otthoni kézműves képes kezelni a telepítést.
 • A szolgáltatás kényelmét. A bútor alatti padlóhoz való könnyű hozzáférés nemcsak egyszerűsíti a tisztítási folyamatot, hanem időben is észrevehetővé teszi a szivárgásokat.
 • Szabad tér mentése. Ezt a minõséget nem szabad összetéveszteni azzal a pusztán vizuális hatással, amely növeli a szoba méretét, bár száz százalékos jelen van. A gyakorlatban meggyőződhet arról, hogy még egy kis látszólag elhelyezett könyöklő is sok szükséges dolgot tartalmaz, amelyek egészen addig eltávoztak az egész helyiségben.
 • Egyéni megközelítés. Még akkor is, ha a magasságot vagy a fizikumot a normál értékek keretéből nem sokkal kiütötte, mégis a mosogatónak a magasságra kényelmes magasságba való beépítésének lehetősége sokkal könnyebbé teszi az életet.
 • Esztétikus funkcionalitás. A medálszekrény nem csak kényelmesen szervezett a legkülönfélébb, a fürdőszobában szükséges csövek tárolására. A saját homlokzata mögé rejtőzik az egész csúnya megjelenésű vízvezeték-töltelék.
 • A tervezési megoldások széles választéka. Eléggé kiválaszthatja a bútorokat bármilyen stílushoz és belső téréhez, vagy a mosdókagyló súlyosságának feloldásához a lógó talapzat légstruktúrájával.

Sokan, miután rengeteg előnyt láttak, azonnal meggondolják - valóban nincsenek hibák a felfüggesztett ágyúknál? Sajnos, az ideális nem létezik. A terv jelentős hátránya a valóban megbízható támogatás követelménye. Mindent összevetve a tégla vagy a vasbeton falak alkalmasak erre, de a gipszkarton lapok esetében meg kell erősíteni egy vázra a mosogatóval ellátott talapzathoz való csatlakozás helyét.

És a fali modellek nagyon jól néz ki, ha minden kommunikáció rejtve van. Ha a csatorna csomópontja mindenki számára látható marad, például a padló feletti teljes fal mentén helyezkedik el, majd egy elegáns fali szekrény lógása megegyezik a régi szekrény bezárásával és csipke szalvétával.

A szuszpenzió összetételének fajtája

Mint említettük, a piac számos lehetőséget kínál a felfüggesztett modellekhez. A mi feladatunk jelenleg nem csak az eredeti tervezés kiválasztása, hanem az összes árnyalat - mind a tervező, mind a munkavállalók - megpróbálása. Tehát milyen fajok léteznek és milyen előnyökkel járnak? A jellemzőktől függően több osztályozás is létezik:

 • Méret szerint. Nagy vagy hosszú függesztett szekrények (egy vagy két mosogató alatt) leginkább vonzzák a tágas fürdőszobák tulajdonosát. Ráadásul egyszerűen csak fényűző minták vannak az ilyen típusú bútoroktól, amelyeket nem szégyellnek a palotába való beépítésre. De egy kis vagy őszintén kis fürdőszobában a mini éjjeliszekrények tökéletesen illeszkednek. De a kompakt kivitelek is örömet okoznak a változatosság és a tágasság szempontjából.
 • Hely szerint. Egyenes fali szekrények minden fürdőszobához alkalmasak. Habár szabványosnak számítanak, itt nagyon eredeti modellek találhatók. Az ellenkező opciót szögletes terveknek tekintjük. Előnyük az úgynevezett "térkifejtés", amikor a látszólagos legkisebb méretű helyeken tisztességes mennyiségű használható terület rejtőzik el.
 • A belső funkciók szerint. A konfigurációk változatai különböznek a fiókok, mosodai kosarak, törülközőtartók és ajtók mögötti polcok jelenlététől, méretétől és számától. Hogy a bútorok megfeleljenek az ergonómia követelményeinek, akkor különféle belső részeket kell választani, figyelembe véve azt a tartományt, amelyet a könyökök homlokzata mögé kell rejteni.

Mindazonáltal minden figyelembe vett változatot leginkább a külső, még inkább belső megjelenésnek tulajdonítanak. De vannak olyan fontos funkcionális árnyalatok is, amelyek szerint a szekrény és a mosdó felépítése besorolható.

És most többet a hüvelykujjokról.

A könyöklő csuklós mosogató alatt

A legegyszerűbb lehetőség úgy tűnik, hogy "önállóan - mosogató külön-külön". Vagyis először egy beépített mosdót készítenek (egyes esetekben már meglévő is lehet), és csak akkor választják ki a megfelelő bútorelemet. De annak ellenére, hogy a kompozíció látható előnyei, mint például a pénz megtakarítása, az összetevők megválasztásának növelése vagy a felesleges munka elkerülése, vannak jelentős hátrányai is.

 • Először is, mindenesetre meg kell változtatni a régi héjat és annak kommunikációját. A szovjet korszak mély masszív felépítéséhez, a nagy szifonnal és a falaktól távolabb elhelyezkedő csővezetékekkel szemben a bútorok csak elülső fiókok lesznek, amelyek vízvezeték árnyalatok álcájává válnak. Nincs ennyi hasznos hely egy ilyen szekrényben.
 • Másodszor, a külön megvásárolt szekrényt leginkább a "fájllal kell módosítani", az asztal tetején lévő lyukakat, a polcokat (fiókokat) és más olyan részeket, amelyek egymásba ütköznek, mind a mosogató, mind pedig az egészségügyi részei között.
 • Harmadszor, az újonnan kialakított végeket a fűrészelést követően védeni kell a fürdőszobai légkör káros hatásaitól. És ehhez meg kell ragasztani a melamin széleit vagy szilikon tömítéseket.

Ez azt jelenti, hogy nem csak az életét könnyíti meg, hanem extra munkát is kell végezni.

Azonban az igazi mesterek számára a további munka nem akadály, és még a feltételesen megfelelő anyagokból remekművet is készíthetnek.

Beépített mosdókagyló

Az ilyen típusú felfüggesztési rendszer eltér az előzőtől csak a már egymáshoz illesztett szerkezeti elemek jelenlétében.

Van lehetőség akkor is, amikor a héj oldalai a tabletta síkja fölé nyúlnak, süllyednek vagy a fedél alatt süllyesztenek.

Egy nagyon kényelmes változat, mivel lehetővé teszi nem csak a szekrény belső térfogatát, hanem a felső részét is. Egy ilyen kompozíció behelyezésekor ügyelni kell arra, hogy a nedvesség bejutása elkerülhető legyen a "tabletop-sink" csatlakozó tömítettsége.

Felfüggesztett rendszer mosdókagylóval

A beépített mosdókagyló egyszerűbb választása. Csak azért, mert magát a mosogatót használják a pultnak, további széles oldalakkal.

Ez a modell megtartotta az előző típus minden előnyét kellemes bónusz révén - nincs szükség további munkára a tömítő ízületeknél.

Fali szekrény mosdóval

Speciális összetétel a kifinomult természeteihez - amikor a mosdót közvetlenül a talapzat fedelének felületére szerelik fel.

Külsőleg a modell nagyon elegáns és stílusos, különösen akkor, ha a mosogató üvegből készült. És egy ilyen felfüggesztési rendszer telepítési folyamata sokkal egyszerűbb. Nem is beszélve a belső térhüvelyek sokkal teljesebb felhasználásáról.

A felfüggesztési rendszerek anyagai és azok kombinációja

A mosogatóval felszerelt lógó talapzatok tervezési és konstrukciós jellemzőin kívül a kiválasztási folyamat figyelembe veszi az összetevők összetevőinek anyagait is.

Mi a mosdókagyló?

A mosogató főbb lehetőségei a következő anyagok.

 • Kerámia (porcelán vagy mázas fajansz). Jó minőségűek, de óvatosságra van szükségük a telepítés és használat során, mivel jelentős súlyuk van a relatív törékenységgel.
 • Kő (természetes vagy mesterséges). Kiváló teljesítmény, de súlya még nehezebb, mint a kerámia.
 • Glass. Nagyon hatásosnak tűnik, különösen akkor, ha háttérvilágítással színes vagy matt változatot használ. Annak ellenére, hogy az anyag törékennyé válik, nagyon nehéz megtörni egy ilyen héjat, de a helytelen gondozással való karcolás teljesen lehetséges.
 • Fém (rozsdamentes acél, réz, bronz vagy sárgaréz). Ritkán használják a fürdőszobában, de néhány belső stílust, például a "régi" retro vagy a városi hi-tech-t, nagyon keresett. Az üveg mellett gondos gondoskodást is igényel.
 • Műanyag (akril). A legrövidebb anyag, bár itt minden a minőségen múlik - a drága akrilhéjak hosszú ideig tarthatnak, de az olcsó opciók csak néhány évig tarthatnak, függetlenül attól, hogy hogyan gondoskodik róluk.

Ilyen fajta lehetővé teszi, hogy ne csak a megjelenés és a minőség mellett válasszon ki egy mosdót, hanem az ár is.

A fa is szaniterberendezésként használható, de csak speciálisan nedvességvédő szerrel kezelve.

A felfüggesztett talapzat gyártására szolgáló anyag

Mint a mosogató esetében, az állványok gyártásához különböző anyagokat használtunk.

 • Forgácslap. A laminált farostlemez jól megalapozott a bútorok gyártásában, de a fürdőszobában csak a leginkább költséghatékonyan használható. Az a tény, hogy a védőbevonat ellenére a nedvesség még mindig behatol a lemezbe, ezért duzzad és rétegződik az idő múlásával.
 • MDF. Ezek a speciális impregnáló lemezek nedvességállóbbak, és ha festettek vagy hermetikusan lezárták a műanyag bevonatot, akkor az ilyen anyagokból készült bútorok tartóssága még a fürdőszoba légkörében is elengedhetetlen. És a modellek ára nagyon hű.
 • Fa. Ez már elit választás, hiszen a fa nemcsak nedvességálló, hanem nedvesség hatására is erősödik, maga az út. Ezért leggyakrabban az egyes "kézi" munkákhoz használják.
 • Metal. A rozsdamentes ötvözetek sokkal megbízhatóbbak, mint a faalapú panelek, de az ezekből készült termékek messze nem alkalmasak minden beltér számára.
 • Kő. Nehéz és megbízható lehetőség, amely szintén az elithez kapcsolódik.
 • Glass. Modern és egyre népszerűbb bútorgyártási anyag. Az egész belső világosságot és a szelídséget, különböző formákban alkalmazható. Az egyetlen hátrány az, hogy óvatosan kell eljárni, és óvatosan kell gondoskodni, mert még a sötétzöld üvegeken is tökéletesen látható a csepegés és a vízfolt.

A meglehetősen gazdag választás ellenére az általános lakosság legnagyobb igénye az MDF és az üveg.

A teljes mosdókagyló és szekrény kiválasztásakor figyeljen arra, milyen harmonikusan néz ki az ilyen készlet. Ugyanakkor vegye figyelembe a többi fürdőszobát.

Szerelvények - milyen anyag jobb?

A felfüggesztési rendszerek - szekrények és mosdók - fő elemei mellett továbbiak is vannak - rögzítő és dekoratív alkatrészek. És a teljes szerkezet egészének megjelenése és tartóssága függ a minőségétől is. A vevőknek ajánlatos választani a krómozott fémekből készült tartozékokat, mivel a műanyag vagy aranyozott termékek sokkal kevesebbet szolgálnak.

A szekrények méreteinek kiszámítása

Az ideális lógó állvány kiválasztásához feltétlenül meg kell határozni a mosdó beépítési helyét. És itt van két lehetőségünk - az új dolog beillesztése ugyanazon a helyen, ahol a régi mosdó volt, vagy egy kényelmesebb hely megtalálásához. Minden családtag számára meg kell fontolni a használat kényelmét. Mit kereshetek?

 • A legigényesebb tulajdonosok a legrégebbi rendszert használják - gyakorlati megközelítés. A kiválasztott helyen lévő bérlők mindegyikének próbálkoznia kell, a mosás során szokásos műveletek végrehajtásával. Teljes körű hatás elérése érdekében egy székletet helyezhet el egy medencével. Házi készítésű "tésztának" köszönhetően azonnal világossá válik, mennyire kényelmes a mosogató használata, függetlenül attól, hogy a falak, csövek, fürdőszoba vagy más tárgyak nem zavarják-e.
 • A végső döntés után - a mosogató itt lesz! - eltávolítja a szabad terület vízszintes méreteit, figyelembe véve az összes zavaró kommunikációt. Ezek a szerkezet méreteire korlátozódnak.
 • Végül meghatározzuk a legkényelmesebb telepítési magasságot. Az SNiP ajánlásait követve a mosdóoldaltól a padlóig terjedő standard távolság 80-85 cm-re van beállítva, de antropológiai vizsgálatok szerint a kényelmes mosdó 7-8 cm-rel a könyök körvonala alatt helyezkedik el.
 • Ugyanakkor érdemes megfontolni az oszlop függőleges méretét és az alatta lévő szabad terület használatát. Például egyesek inkább egy kis éjjeliszekrényt szeretne használni egy mosógép, egy mosodai kosár vagy egy kis kihúzási lépés telepítésére egy alatta lévő gyermek számára.

Ha figyelembe vesszük az összes javasolt kritériumot, a választás nehéz lesz, de helyes.

És miután megvásárolt egy megfelelő rendszert minden oldalról, folytathatja a telepítést.

Felfüggesztés telepítési technológia

A mosogatóval ellátott függőszekrény szerelési útmutatója általában az összes kötőelemhez beszerelt készlethez csatlakozik. És bár különböznek minden egyes fajta esetében, mégis lehetséges, hogy kirajzolják a tervekhez megfelelő közös pontokat.

A felfüggesztett szerkezet bármilyen modelljének telepítésének első lépése annak biztosítása, hogy a vízellátás és a szennyvízkivezetés pontosan ott legyen, ahol szüksége van rá. Vagyis a telepítési hely meghatározásakor gondoskodjon az elhelyezésükről. És csak ezt követően kell "művészi" művekkel dolgozni, azaz alkalmazni a falon a jelöléseket, amelyeken a rögzítést elvégezni fogják.

Minden vonalat ellenőrizni kell az egyenletességet az építési szint segítségével, mivel a "szemmel" történő rajzolás kellemetlen torzulásokhoz vezethet. Ez a legmegfelelőbb ez egy asszisztensnél, akkor egy személy egy falra szerelt mosdót vagy vázlatot tart fent a tetején, a másik pedig markolattal vagy ceruzával jelzi a pontokat a jövőbeli rögzítésekhez a megfelelő lyukaknál.

A következő szakasz a fúrás. Ha vásárolt egy készletet egy felszerelt mosdóval, akkor először fúrjon lyukakat a horgonyt vagy a rögzítőcsavarokat.

Ezután előkészítjük a nyílászárókat az állvány számára. Kicsi árnyalat - a kijelölt helyeken kerámia burkolatokkal végzett munka során óvatosan tegyen egy kis ütést a lefolyó ütközőben, hogy a vetőgép ne csússzon el a forgatás kezdetén. És ne felejtsd el, hogy erős falak (tégla vagy cinder), jobb a csigaház fúrók használata.

A lyukakba dugókat vagy horgonyt tettünk. Telepítjük és rögzítjük a mosogatót, meghúzzuk a csavaranyákat egy hagyományos csavarkulccsal (a legjobb, ha egy szarvot használunk). Összeszereljük és csatlakoztatjuk a szifont és a keverőt, és szigorúan a készlethez mellékelt utasításoknak megfelelően járunk el. Ügyeljen arra, hogy az összes szükséges tömítést telepítse.

Szivárgásvizsgálatot végzünk. Ehhez engedje a vizet a mosogatóba, és hagyjon valahol 10-20 percig. A kilépő víz és a csatornahálózatok területén süllyesztett papírlapokat helyezünk. Ha a kiválasztott idő elteltével a papír száraz marad, akkor azt jelenti, hogy a kapcsolat helyes volt. Az ellenkező esetben meg kell szüntetni a szivárgást.

A szekrényt helyére helyezzük, miután eltávolítottuk a doboz összes belső elemét. A beépítés helyességét a szekrény alján található építési szint segítségével ellenőrizzük.

Különös figyelmet fordítunk a mosogató és a fal közötti csatlakozásokra, valamint a mosogatóra és a talapzatra. Tapasztalt kézművesek azt tanácsolják, hogy ilyen helyeken használják a szokásos (vagy ablakos) rugalmas tömítést. Tökéletesen tömíti a rést, sokkal jobban szolgál, anélkül, hogy elvesztené a tulajdonságait, ellentétben a szilikon tömítőanyagokkal.

A szekrénybe helyezzük az összes eltávolított részt, a lehetséges torzításokat. Minden készen áll. Óvatosan ellenőrizze a szerelt rendszert, és élvezze az új dolgot.

Úgy tűnik, hogy a rendszer nem túl bonyolult, a legfontosabb feladat ebben a munkában a csatolt utasítások pontossága és pontos végrehajtása.

Hasznos videó a témában

Láthatjuk a különböző formatervezési minták lógó állványait ebben a videóban, amely lehetővé teszi számodra, hogy nagyobb biztonságban menjen el a boltba.

Példa a falra szerelhető mosogató talpazatainak lerakására vonatkozó szerelési utasításokról.

Itt értékelheti a szakemberek munkáját, akik egyéni felfüggesztett szerkezetet építenek be egy mosdóval.

Amint látja, a mosogatóval való megfelelő lógó szerkezet kiválasztása sokkal nehezebb, mint a fürdőszoba felszereléséhez. És ha helyesen kezeli ezt a feladatot, akkor a telepítés a vállán lesz. De amikor kétségei vannak saját technikai készségeikről, mindig lehetőségük nyílik arra, hogy olyan szakemberekhez forduljanak, akik minőségi szempontból összeszerelik és összekapcsolják. Különösen az ilyen fellebbezés alkalmas egy nagyon drága modell megvásárlása esetén.

Felfüggesztett mosogató a mosdó alatt a fürdőszobában

Ha korábban a mosdó alá helyezett felfüggesztett szekrényeket főként a helytakarékosság érdekében a fürdőszobába helyezték, kevés figyelmet fordítottak a tervezésre, ma a kiválasztási kritériumok jelentősen megváltoztak. Az új anyagok és technológiák, az eredeti tervezési és formatervezési megoldások, a stílusok széles választéka lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy sok szempont szerint válasszanak modellt.

Felfüggesztett mosogató a mosdó alatt a fürdőszobában

A modellek rövid jellemzői és előnyei, választási tippek

A felfüggesztett talapzatok fő előnyei a következő mutatók:

 • A medálszekrény nem csak szabad helyet takarít meg, hanem vizuálisan is növeli a fürdőszoba méretét;

Lógó talapzat, mint a fürdőszoba tárolására szolgáló tárolóeszköz

A felfüggesztett talapzat megkönnyíti a mosogató szifon karbantartását

A felfüggesztett talapzat hosszú élettartamú

A felfüggesztett szekrények kényelmesek és funkcionálisak.

Hiányzik az ilyen bútorok, ez kapcsolódik a rögzítési módszerhez. A felfüggesztett talapzatokat nem javasoljuk a gipszkartonra, a bélés különböző típusaira és más, alacsony fizikai erősségű befejező anyagokra felszerelni. A legjobb megoldás a szoba falainak befejezéséhez kerámia csempe egy beton vagy tégla alapon.

Álljon jobb, ha egy téglára vagy betonfalra akaszkodik

Egy adott modell kiválasztásának megkönnyítése érdekében röviden összefoglaljuk a legismertebb gyártók áruinak jellemzőit.

Aquanet 50. megjegyzés

Jacob Delafon Odeon Up

Mit kell keresni a mosogató állvány kiválasztásakor?

A legtöbb függesztett állványt mosdókkal együtt értékesítik, de néhány exkluzív opciót már beépített mosdókagyló alá szerelnek fel. A kiválasztás során ügyeljen a kivitelezésre. A hazai gyártók importált bútorokat használnak, ami növeli a bútorok élettartamát. Az elemek gyártása azonban gyakran törvényes vevői panaszokat eredményez. Nem javasoljuk a legolcsóbb opciók megvásárlását, jobb az átlagos árkategóriában való tartózkodás. Ha lehetséges, ajánlatos magas színvonalú árut vásárolni külföldi vállalatoktól.

Vanity egység Roca Victoria Nord

Szekrény a mosogató alatt Akvaton
Velence

Mumbana Adagio Tumba

Vanity egység Villeroy 2.0

Lépésről-lépésre vonatkozó utasítások egy függesztett talapzat felszerelésére egy mosdókagylóval

Annak a ténynek köszönhetően, hogy a megvalósításban hatalmas számú különböző hüvelykujj modell létezik, lehetetlen univerzális utasításokat adni minden esetben. Ismertetjük egy adott modell telepítési folyamatát, ez a tudás elegendő lesz ahhoz, hogy az algoritmus kisebb módosításokat hajtson végre, figyelembe véve a tervezési jellemzőket.

A lógó szekrények és mosogatók felszerelése Ideal Standard

Készítsen eszközöket a munka megkezdése előtt. Szükséged lesz egy elektromos fúrógépre egy sor fúróval, beleértve a győzelmet, egy szintet, egy mérőszalagot, egy ceruzát és egy csavarhúzót.

Elő kell készíteni az eszközöket

Óvatosan ellenőrizze a teljességet és olvassa el az utasításokat, keresse meg az egyes részek konkrét alkalmazását. A korbácsokat összeszerelt állapotban értékesítik, lásd az összeszerelési rendszert, a rögzítési pontot és az egyes részek kinevezését.

Nézze meg a szekrényeket

Gyakorlati tanácsok. A csomag tartalmaz ágyazókat az éjjeliszekrény rögzítésére, de betonfalra tervezték. Javasoljuk, hogy nagyobb teljesítményt szerezzen, ha a fal tégla vagy cinder blokk. Ez biztosítja a szekrény megbízható rögzítését. A tüskék átmérőjének meg kell felelnie a gyárnak.

1. lépés: Hosszú szint használata a lapon, készíts egy jelölést. A vízszintes vonal jelzi a felső fal rögzítő konzol helyét. Ha tudnia kell a mosogató pontos helyzetét, akkor erre a vonalra hozzá kell adnia a konzol távolságát az oszlop felső felületéből, minden egyes modell esetében kicsit más lehet.

Jelölés a falon

2. lépés Helyezze a záróelemeket pontosan a vonal közepére, és jelölje meg a lyukak helyét a dűbelek számára. Nagyon óvatosan dolgozzon, bár a konzolok résszel rendelkeznek a pozíció végleges beállításához, nem tudják kijavítani a nagy hibákat.

Lépés 3. Fúrjon lyukakat a tüskékhez.

Fúrjon lyukakat a dübelekhez

A kerámialapokat speciális fúrókkal kell fúrni, és nagyon óvatosan. Próbálja megakadályozni, hogy a lyukak ne essenek a varratokba, ezek a fal dekoráció leggyengébb pontjai. Ha ilyen helyzet áll fenn, javasoljuk, hogy a lógó állvány helyét néhány centiméterre toljuk bármelyik oldalra. A mosogató használatának kényelme nem romlik, és a rögzítés megbízhatósága jelentősen megnő. Ráadásul a kerámia lapok repedezésének kockázata minimalizálható. A repedezett csempék cseréje nagyon nehéz, gyakran észre sem veszik.

4. lépés: Rögzítse a záróelemeket. A munkák elkészítése során vannak olyan esetek, amikor a falon lévő lyukak kissé eltérnek a zárójelben lévő lyukaktól. Ez nem ijesztő, nem szükséges újrafúrási lyukak. A rögzítés során először minden fém-tüskét-körmöt, hagyd, hogy eltérjenek a derékszögtől, a legfontosabb az, hogy mindenkinek be kell lépnie a tüskék műanyag elemeibe. Ezután több fordulattal kell megfordulnia, hogy a csavarokat egészen a konzolig húzza.

Biztonságos záróelemek csavarokkal

Lépés 5. Az utasítások szerint szerelje össze a függő éjjeliszekrényt. Telepítse és állítsa be a finomhangoló mechanizmusokat (ha rendelkezésre állnak), a csúszó szekrényekhez és rögzítőkhöz. Ellenőrizze az összes mechanizmus működését, ha szükséges, javítsa ki a hibákat. Az éjjeliszekrény egyes elemeinek összeszereléséhez szükséges hardver a szállítási csomagban található.

Indítsa el a szekrény összegyűjtését

Csatlakoztassa a tollat ​​a fiókhoz

Lépés 6. Húzza le az éjjeliszekrényt a konzolon és ellenőrizze a helyét.

7. lépés Helyezze vissza a mosogatót, és jelölje meg a lyukak helyét a rögzítéshez. Ha a mosdó teljesen az éjjeliszekrényen van, akkor a konzolokat meg kell erősíteni, de ilyen szerelési lehetőségek ritkák.

8. Lépés: Fúrjon lyukakat a héj rögzítéséhez, rögzítse speciális hüvelyekkel és anyákkal. A héj rögzítésének folyamata jelentősen leegyszerűsíthető, ahogy azt alább tesszük.

Lépés 9. Gyűjtse össze a szifont, és csatlakoztassa a csatornahoz. Szerelje össze és csatlakoztassa a keverőt. Ellenőrizze az összes csatlakozás tömítettségét.

Gyakorlati tanácsok. A szivárgások olyan kicsiek lehetnek, hogy azonnal nem észlelhetők. Az ellenőrzés megkönnyítése érdekében helyezze papírdarabokat a padlóra a csatlakozások alatt. Más dolgokat, és 20-30 perc elteltével ellenőrizze a papír állapotát. Ha nedves foltok vannak, azonnal szüneteket szüntessenek meg.

Töltsön vizet vízzel, ellenőrizze a rögzítés stabilitását.

Ellenőrizze az összes csatlakozás tömítettségét.

Cserélje ki a vizet, ellenőrizze a szifon működését és a csatlakozás tömítettségét a csatornába. A szifonszerelés során ügyeljen a gumi tömítések ajánlott helyzetére, a gyártó részletes útmutatást ad a bekötési rajzon. Pontosan kövesse az ajánlásokat, ne cserélje át a gumitömlőket, ne ragassza a helyes helyzetbe a szorító anyával. A szifon elemek száma a gyártótól függ, de a telepítés algoritmusa mindenki számára megegyezik.

Lépés 10. Helyezze az oszlopot a felső konzolra, és jelölje meg a lyukak helyét a fal alján. Távolítsa el a szekrényt.

Ideiglenesen egy szekrényt kell elhelyezni a mosogató alá

11. Lépés: Fúrja le az alsó konzolokra vonatkozó dugókat, helyezze be a műanyag elemeket.

Lépés 12. Helyezze a speciális szalagot a fiók oldalfalaihoz. Ragasztott mindkét oldalon, rugalmas anyagból. A szalag vastagsága 2-3 mm-en belül. A szalag a héj további rögzítését szolgálja és az ülést a szekrényhez rögzíti.

Gyakorlati tanácsok. Ha ilyen szalagot nem kap, akkor vásárold meg magad. Kizárt a szalagvíz káros hatása a keretlemezek egyik véglapjára. Már említettük, hogy minden lemez nagyon negatívan reagál a tartós vízzel való érintkezésre. Vannak más módszerek is a tömítés lezárására, beszélni róluk később.

Lépés 13. Szerelje be a szekrényt a helyére, nyomja rá a falhoz és süllyessze el a lehető legtöbbet. Folyamatosan figyelemmel kíséri a pozíció szintjét.

Lógó állványok, pozíciójának beállítása

Dekoratív sapka a belső rögzítőkhöz

14. lépés: Az éjjeliszekrényt rögzítse az alsó konzolokkal. A rögzítés során a szintnek folyamatosan alul kell feküdnie, ennek következtében a térbeli pozíció figyelemmel kísérése történik. A záróelemek lyukaihoz a végleges beállításhoz nyílások vannak, ezeket az eltérések kiküszöbölésére használja.

Rögzítő szekrények alsó konzolok

Ellenőrizze a helyzetet

15. lépés Helyezze vissza a fiók fiókját, állítsa be helyzetét a beállító csavarokkal. Ha a gardrób ajtócsuklóval rendelkezik, akkor ugyanazt a beállítást kell elvégezni. A beállítás során gondoskodni kell arról, hogy a fiók vagy ajtó eleje pontosan a fiók keretén belül legyen, nincsenek hiányosságok, a nyílás / zárás könnyedén elvégezhető zavarás nélkül.

Telepítse a fiókot

Állítsa vízszintesen a doboz helyzetét

Állítsa be a fiók helyzetét függőlegesen és zárási sűrűségét

A telepítés befejeződött, használhatja a mosogatót. Vannak olyan állványok, amelyek nem kapcsolódnak a mosogatóhoz, de szabadon helyezkednek el. Ez a fajta fürdőszobai bútor különleges igényeket támaszt a mosogatóhoz.

 1. A mosogató magassága legyen a lehető legmagasabb. Ellenkező esetben a szekrény kapacitása jelentősen korlátozott.
 2. A szifonnak kiváló megjelenésűnek kell lennie, és nem szabad elrontania a fürdőszoba belsejét. Ideális - minden vízvezeték-kommunikáció, beleértve a keverőhöz való vízellátást is, a falban rejtve marad.

Ne rohanjon, hogy azonnal vásároljon egy függő szekrényt a mosogatóhoz a fürdőszobában, nézzen át több modellen és alakítsa ki azokat a lehetőségeihez amennyire csak lehetséges. Maga a telepítési folyamat, amint az az utasításokból látható, nem igényel nagy technikai tudást és építő készségeket. A legfontosabb dolog nem sietni, gondosan és óvatosan dolgozni.

Gyakorlati tanácsok

Különböző vízvezeték-berendezések és -berendezések telepítésekor ugyanaz a probléma többféleképpen megoldható. Melyik a jobb - választasz. Csak a mesterek szakmai tanácsát adjuk meg, de köztük nincs egyetértés.

Fali mosogató lehetőségek

 1. A szilikon a héj peremén kívül kerül alkalmazásra. A hagyományos módszereket a legtöbb esetben használják. Hátrányok - rossz minőségű anyagok lehullanak az idő múlásával, a szennyeződés a résbe kerül a mosogató között, és nagyon észrevehetővé válik. Szükséges időközönként eltávolítani a régi szilikont és újakat alkalmazni. Egy-két év múlva fekete foltok jelennek meg minden típusú szilikonon, még a legdrágábbaknál fertőtlenítő adalékokkal. Ezenkívül végül megváltoztatja az eredeti színét, elszíntelenek, különböző felületek jelennek meg a felületen. Ez a hátrány kiküszöbölhető tisztítással vagy mosással, teljesen ki kell venni a régi szilikonból, és újakat kell alkalmazni.

Lehetőség van a tömítőanyag alkalmazására a tál és az állványok összekötésére

Tanács. Illessze a tömítőanyag színét a kerámia burkolat színéhez, ne a mosogató színéhez. Ennek köszönhetően észrevehető eltéréseket tehet a rés szélessége mentén.

 1. Szilikon a hátsó oldalán a mosogató pereménél, a falon rögzítve. A réteg vastagságát és alkalmazásának helyét úgy választják meg, hogy a falra való nyomást követően a felesleg nem jelenik meg a felületen. A hátrány - az idő múlásával, a rést tisztítani kell a szennyeződéstől.

A tömítőanyagot a mosogató hátulján alkalmazzák

A szekrény és a mosogató közötti rés kiküszöbölése

Egyes mosdókagylók nem rendelkeznek oldalsó bejárattal a függő éjjeliszekrény oldalsó felületén, a víz a végére eshet. A felelős gyártók speciális öntapadó ragasztószalaggal fejezik be termékeiket, ragasztva vannak a mosdószekrénybe való beszerelés előtt és bezárják a nyílásokat. Sajnos, különféle okok miatt a szalag vastagsága nem elegendő az összes rés kompenzálására.

A szalag helyett ajánlott a gumiból készült tömítőanyag használata az ablakokhoz, ugyanúgy, ahogy azt a fentiekben említettük. A szekrény kerülete körül van ragasztva, majd a mosogató helyére kerül.

Ragasztóanyag

Teljes lezárás, a víz valószínűsége teljesen megszűnt. A szilikon tömítőanyag használata ugyanezen okok miatt nem ajánlott. Ennek a módszernek az a hátránya, hogy a mosdónak nincs további rögzítése a fürdőszobába. A gyári szalagok szorosan rögzítik egymás között a szerkezetet, a talapzat és a mosdó egyetlen egységként működik.

Videó - A mosogató és a talapzat közötti rés eltávolítása

Válaszok a kérdésekre

Mi a teendő, ha a víz és a szennyvíz nyílt vezetékezése a csuklópántok falára esik?

A válaszfal hátul fel van szerelve, és növeli a bútorok stabilitását. Külső vízvezeték használata a régi épület házaiban található. Vannak esetek, amelyek pontosan ugyanazon a szinten vannak, mint a válaszfal. A probléma kiküszöbölése érdekében ezt meg kell tenni.

 1. A kosár segítségével óvatosan távolítsa el a kereszttartót a szerelési lyukakból, a kis csapoknak teljesen szabadnak kell lenniük. Tehát a kereszt mindkét oldalán meg kell tennie.
 2. Egy kis fogazott fémfűrész használatával vágja le a csizmát a csikkkel.
 3. Tervezzen egy új helyet, figyeljen arra, hogy a partíció párhuzamos a palack alján.
 4. Fúrjon lyukakat a ruhák átmérőjéhez, a mélységnek meg kell egyeznie a hosszúságukkal, és egy dekoratív sapkával kell rendelkeznie.
 5. A lyukakat fából vagy bármely modern fa ragasztóból permetezzék és szereljék össze a szekrényt. Fedje le az oldalsó falakon lévő lyukakat dekoratív dugóval.

Gyakorlati tanácsok. A skantikov helyett hosszú csavarokat használhat, ebben az esetben a lyukak hosszát és átmérőjét méretükre korrigálják.

Annak megakadályozása érdekében, hogy a csövek megzavarják az oldalfalakat, meg kell vágniuk a megfelelő lyukakat. A lyukak magassága és mélysége felismerhető, miután az oszlopot a falon lévő szerelési helyre szerelték.

A csövek átjutnak a falakon lévő lyukakon.

Lehetőség van a keverő felszerelésére a mosogató felszerelése után?

Lehetséges, de nem szükséges, nagyon nehéz a korlátozott hozzáférés miatt. Sokkal biztonságosabb és könnyebben telepíthető a keverő, mielőtt a mosogatót a szekrényre telepítené. Ezt össze kell szerelni a mellékelt utasításoknak megfelelően. Ne húzza túlságosan az anyákat, mert a kerámia burkolat megtörhet.

A mosogató felszerelése előtt jobb a keverő felszerelése.

Lehetőség van arra, hogy a mosogatót egy függőágyra helyezzük anélkül, hogy a falhoz rögzítenénk?

Meg lehet enni a mosogató nem túl nehéz, a szekrény erős, és a ragasztás a falhoz megbízható. Sok szakember használja ezt a módszert, lehetővé teszi a mosogató telepítésének és cseréjének egyszerűsítését kár esetén.

Előfordul, hogy a talapzaton lévő mosogató nem csatlakozik a falhoz.

Ha aggodalmai vannak a tartócsapágyak szilárdságával kapcsolatban, akkor telepítsen további alkatrészeket. Vásároljon a megfelelő méretű fém horganyzott sarkokból és rögzítse azokat a szekrény oldalfalaihoz belülről.

Maga a héj ragasztott egy speciális kétoldalas, puha tapadószalaggal. Ragassza fel a tartó aljzatának peremén a mosogató szerelési helyén, vegye le a védőréteget, helyezze vissza a mosogatót, és szorosan nyomja be. A szalag nagyon nagy tapadású és erős csatlakozást biztosít. Ráadásul a ragasztó tulajdonságai nem csökkennek a héj működésének egész ideje alatt, a szalag nem fél a nedvességtől és az emelt hőmérsékletektől.

A tömítés rögzítése és a héj rögzítése

Előfeltétel, hogy a szekrény végeit megfelelően feldolgozzák, különben a furnér a ragasztószalaggal együtt kialszik. További rögzítéshez egy tömítőanyag réteget helyezhet el a mosogató hátulján, összekötve a szerkezetet a falhoz. Helyezze a szilikont a mosogató felső részébe, és ne nyomja le. A szilikon legmagasabb helyzete egy másik előnnyel rendelkezik - ha a mosdót el kell távolítani a talapzatról, akkor egy rögzítő késsel vágható. Ha a kapcsolat alacsony, akkor hiányzik a kés kés.