Legfontosabb > Csapok

Hogyan kell telepíteni egy függő mosogatót? Három hatékony lehetőség.

A legtöbb régi stílusú apartman problémája a fürdőszobák kis területe. A komfortérzés és az új háztartási berendezések megjelenése miatt a kis méretű WC-szobák tulajdonosai a szabad helyet keresik. Egy kényelmes és egyszerű kiutalás volt a felfüggesztett héj telepítése. A nagy lakások tulajdonosai később ezt a rögzítési módszert alkalmazták. A lógó mosogató beépítése érdekes stílusú döntés volt, és lehetővé tette számunkra, hogy eredeti fürdőszobai terveket készítsenek. De hogyan kell telepíteni egy függő mosogató?


Fotó 1. Felfüggesztett mosogató.

A vízvezeték világa viszont különböző mosogató modelleket ajánlott fel. A gyártás, forma és méret különböztek egymástól. A boltban megtalálható mosogatók:

 • kerámia;
 • kő;
 • akril;
 • márvány;
 • üveg;
 • fém.

A felfüggesztett mosdókagyló felszerelése segít abban, hogy olyan helyet alakítson ki, amelyben a lefolyó- és csatornacsövek nem láthatók. Az anyagok különbsége nem az egyetlen ilyen modell. A lógó mosogatónak három fajtája van a falra: a konzolokra, a falra rögzítésre a csapokon és rögzítéssel egy talapzaton.

Lógó mosdókábel beépítése a csapokra


2. kép A rögzített mosdócsapok rögzítése.

A hüvelyes mosogató rögzítése a falon a szegecseken klasszikus módon. Ehhez egy kis elektromos fúró szükséges, a vízszintes vízszintes szintet, egy teflon szalagot és egy állítható csavarkulcsot. A telepítési munka több lépcsőt tartalmaz. Miután eldöntötte a mosogató helyét, jelölje meg a jelölést. A falra illeszkedő vízszintes vonal elégséges lesz. Ne feledje, hogy a vonalat vízszintesen egy szinttel igazítja. Tegye vissza a tálat a falhoz, hogy megjelölje a rögzítési pontokat. Ehhez hajtsuk le a berendezést a falhoz, és körvonalazzuk a helyet, ahol a szegecseket felszerelik. Használjon fúrógépet, készítsen lyukakat és tegyen be dugókat. Ha lyukakat kell fektetnie a csempere, akkor rögzítse a rögzítőszalagot azon a helyen, ahol fúrni szeretne.


Photo 4. A keverő felszerelése a függő mosogatóra.

Csavarja be a csapokat a lyukakba. A kiálló résznek 1,5-2 cm-rel nagyobbnak kell lennie, mint a héja szélessége. Laza, kinyúló vége van szükség az anyák rögzítésére. A következő lépés a keverő telepítése. A mosogatót a falra szerelés előtt kell elhelyezni. Ezeknek a munkáknak a végrehajtásához rugalmas tömlők és csapok szükségesek. Helyezze a tömlőket a mosogató speciális lyukaira. Helyezze a tömítést a keverőre. Alján kell viselni párnát és alátétet. Ezután húzza meg a rögzítőanyákat az egyes tömlőn. Állítsa be a keverőt úgy, hogy a tálban legyen. Ezután ragasszon tömítőanyagot a szögelvezető szálakra, és húzza meg őket. Használjon vízvezeték kendert vagy teflon szalagot a tömítéshez.

A mosogató szerelése a konzolokra a felülről történik. Tegyen elő szilikon tömítőanyagot a hátfalra. Lehet, hogy fehér vagy színtelen. Ezzel megakadályozható, hogy a víz ne kerüljön a falra. A kupakokat a tálca behelyezése előtt el kell viselni. Ellenőrizze a tálat vízszintesen. Ezután húzza meg az anyákat. Az utolsó lépés a szifon csatlakoztatása. Rugalmas csővel van összekötve a csatornacsövekkel.

Figyelem! A tömítések állapotának figyelése. Rugalmasaknak és mentesnek kell lenniük. Ebben az esetben csak szivárgásmentességet biztosítanak.

A függesztő mosogató rögzítése a falhoz tartókkal

A rögzítőelemek akkor használatosak, ha nehéz mosogatót vásárolt. Ez lehet kő, öntöttvas vagy márvány vízvezeték. A falra szerelt autómosó felszerelése speciális tartókon néhány eltérést mutat az első szerelési opciótól. Mielőtt elkezdené a munka jelölését. Ehhez határozza meg a zárójelek közötti távolságot. A falon feltüntetett helyeken lyukakat kell fúrni. Ezután hajtsa végre a konzolok felszerelését, és tegye a mosogatóba. Mielőtt rögzítené a mosogatót, telepítse a keverőt és a szifont.


Fotó 4. A felfüggesztett mosogató a konzolon különböző beltéri stílushoz adható be.

Hogyan szereljük fel a mosdót az állványokra

A mosogatószerkezet a szekrénybe történő beszerelését ugyanolyan lépéseknek megfelelően hajtják végre, mint a csapok és a konzolok felszerelése. Az egyetlen különbség az, hogy állványt rögzítenek a tartóelemekhez, és benne egy mosdót is. Csavarokkal a falhoz van rögzítve. Ragaszthatja a tálat szilikon ragasztóval egy megbízható tőkefalra.


Fotó 5. Mosogató talapzaton.

A telepítés előtt gondosan mérlegelni kell a szerelt mosogató és a talapzat kiválasztását. A szekrény kiválasztásakor győződjön meg róla, hogy elemei nem befolyásolják a szifon helyét és a keverő rögzítését. Ellenkező esetben további lyukakat kell fektetni az állványok mögé.

Hogyan szereljünk fel egy beépített mosdót a csapokra vagy a konzolokra, részletesen leírjuk az első két változatban. Ennek a módszernek az a sajátossága, hogy biztosítja a szekrényeket. Ehhez jelölje meg a palack magasságát egy sorral, majd adja hozzá a mosogató magasságát, és jelölje meg a csapok vagy furatok helyét a csapokhoz. Az első sorban a szekrényt a falra szereljük. És a második jelölésnél - rögzítjük a mosogatót horgonycsavarokkal vagy szilikon ragasztóval. Rugalmas tömlők csatlakoztatják a mosogatót a csatornához. Telepítse a keverőt. Lehet egykaros vagy egykaros. A legfontosabb dolog nem keverni a forró és hideg víz ellátásával. Mosogatók és szekrények beszerelésekor használja a szintet a vízszintes telepítés nyomon követéséhez. Mielőtt elkezdené a munkát, győződjön meg róla, hogy a rendszer teljesen le van zárva, húzza meg újra az összes rögzítőanyát. Ellenőrizze a mosogatót munka közben.

Fürdők, szaunák és medencék

A fürdőszobai bútorok és fürdőszobai szerelvények gyártási technológiájának fejlesztése nem hagyja abba a fejlődést, ami hozzájárul a kádak, zuhanykabinok és mosdók széles választékának megjelenítéséhez, amelyek nem csak a színben és a felhasznált anyagokban különböznek a korábbi vízvezeték-választási lehetőségektől, hanem a különleges tervezési jellemzőkben is. Napjainkig a fürdőszoba módosításának egyik legmegfelelőbb módja a felsővezeték szerelése, beleértve a mosdókat is. Annak ellenére, hogy a Szovjetunió óta a tervezők ismerték a vízszerelést, a rajongók őrzése folyamatosan feltöltődött, és ha néhány évtizeddel ezelőtt csak a nyilvános mosdók egyik legfontosabb jellemzője volt, a felfüggesztett vízvezeték már a luxus apartman WC-k belsejében is elismert helyet kapott. Ez annak köszönhető, hogy számos előnye van a függő mosogatóknak, amelyek nem maradhatnak észrevétlenül. Ez róluk szól, valamint a felsővezeték szerelésének jellemzőiről, amit ebben a cikkben ismertetünk.

tartalom

A mosdók mosogatói a fürdőszobában - egy aktuális ötlet a fürdőszoba kialakításában

Annak ellenére, hogy a mosogatók az egyik legrégebbi vízvezeték-típus, ma már a népszerűség csúcsán vannak. A Szovjetunió óta ismertek, amikor az emberek nem láttak semmit, kivéve a fehér mosogatót, amelyet fúróval, önmetsző csavarokkal és néhány egyszerű rögzítővel csavart a falhoz, majd összekapcsolódtak a csatornarendszerrel. És ha korábban ezek a mosdók voltak előnyben részesítve, hiszen a termékdiverzitás idején, a termelés minden ágazatában nem volt semmi választás, akkor is újra trendek, annak ellenére, hogy tervezési jellemzőik nem mentek át alapvető tervezési változásokon. Az építőanyagok piacán versengő modern gyártók a legmagasabb szintű konnektív lehetőségeket mutatják be a bíróság számára, amely három fő csoportra osztható:

A szekrényzel vagy speciális szekrénnyel felszerelt mosdók legalább kényelmes telepítési lehetőséggel rendelkeznek, hiszen ezt a telepítési módot választva további helyet hozhat létre, amely a lehető leghatékonyabban használható;

Ennek az opciónak számos előnye van:

 • Kényelmes elrejteni a víztől és a csatornarendszerektől, a szifont és még egy kis áramlási típusú vízmelegítőt a szekrényben;
 • A fürdőszobában található medálban a higiéniás tárgyak és a rend fenntartásához szükséges elemek vannak, mind a fürdőszobában, mind az egész házban: itt kívülről szemlélő kanálok, rongyok és mosószerek is elrejthetők;
 • Mivel a lámpatestet a szekrénybe szerelik úgy, hogy a szekrény alatt szabad hely áll rendelkezésre, ez nem zavarja a fürdőszobai tisztítást;
 • A tervezők szerint a medencében elhelyezett mosdókagyló ergonómiai megoldásnak számít a kis fürdőszobában, mivel elegánsnak tűnik, anélkül, hogy sok szabad helyet foglalna el.

Állványhéj - "tulipán" típusú kagylók, amelyek ezt a nevet kapták hasonlóságukhoz egy növényhez;

Végül pedig a mosdók, amelyek közvetlenül a falra vannak felszerelve. A valóban felfüggesztett mosogatók beépítése speciális támasztékok és rögzítők használata nélkül történik. Ez a design a kerámia mosogatók számára a legoptimálisabbnak tekinthető, míg a nehezebb anyagok, például a márvány vagy a gránit mosdókagylója kívánatos egy másik telepítési mód kiválasztása.

Ha a fürdőszobában nincs lenyűgöző mérete a mosogatónak a talapzaton - nem a leginkább praktikus megoldás, ellentétben a másik két lehetőséggel. Például egy szekrénybe beépített mosdó hasznos lehet abban az esetben, ha a szekrény tágas tartály a higiéniai tárgyak és a fürdőszoba tárolt tárgyak számára, továbbá hatékonyan elrejti a kommunikációt. Ami a falra szerelt lógó mosogatókat illeti, azok a szelídség és a könnyedség színvonala. Ebben a tekintetben hatékonyan takarítanak meg helyet kis fürdőszobákban. A klasszikus felfüggesztett szerkezeteken kívül vannak szögbeli módosítások is, amelyek beépítése - a hagyományos felfüggesztett mosogatókkal ellentétben - azt jelenti, hogy nem falra vannak rögzítve, hanem a saroknyílásban.

Lógó mosogató fotó

A lógó mosogatók fajtái: az alak és méret hatása a mosogatók működésére

A medálmosók formájával összhangban a következő fajták különböztethetők meg:

 • Az egyik leginkább kompakt lehetőség - sarokmosó;
 • Tágas lógó mosogatók;
 • Széles ovális alakú héjak vagy klasszikus körvonalakkal;
 • Széles téglalapos mosogatók, valamint dupla modellek;
 • Szokatlan aszimmetrikus alakzatok.

Fontos megjegyezni, hogy a formák és modellek sokfélesége ellenére minden egyes mosogatógépet a lekerekített élek jelenléte jellemez, ami lehetővé teszi, hogy a fürdőszobában lógó mosdókat tekintse az ergonomikus bútorok egyikeként, valamint a fürdő tisztaságának megőrzésére, beleértve a mosogatók tisztítását és mosását.. A tágas fürdőszobás apartmanok tulajdonosai közül a legnépszerűbbek a klasszikus téglalap alakú és ovális alakú mosogatók. Ez azért van, mert az ilyen modellek egyik legfontosabb előnye, hogy az ilyen modellek dimenzióitól függetlenül a lehető legkényelmesebb ergonómia lehet. Ennek eredményeképpen ez nemcsak kényelmes mosást, hanem más higiéniai eljárásokat is lehetővé tesz, mindenkor megfeledkezve a szabad hely hiányáról a fürdőszobában.

A mosdókagyló mérete egy másik besorolási kritérium, amely szerint a felfüggesztett mosogatók több csoportra oszthatók. Az egyes csoportokban lévő mosogatók méretei a következő három fő színvonal egyikébe illeszkednek:

 • Maxi osztály, amely magában foglalja a mosdókagyló, 60-150 cm szélességgel;
 • Osztály szabvány, amelynek szélessége nem haladja meg az 50-60 cm-t;
 • Mini osztály, beleértve a mosdókat, amelyek mérete nem haladja meg a 30-50 cm-t.

A felfüggesztett mosogatók méreteit meghatározó másik fontos mutató a 25-50 cm-es mélység. A felfüggesztett mosogató mélysége tisztán egyedi mutató, hiszen a mosogató megfelelő megválasztására vonatkozó kritérium a mosogatónak a tulajdonos növekedéséhez való illeszkedése, amit bizonyos mértékben a mosogató mélysége határoz meg.

Anyagok lógó tálalók gyártásához: válassza ki a megfelelőt

Mielőtt megvásárolná a függő mosdót, javasoljuk, hogy ismerkedjen meg a gyártás alapanyagaival. Napjainkig a gyártók számos olyan kopásálló anyagot használnak, amelyek nagy teljesítménnyel rendelkeznek, beleértve a kerámiát, a rozsdamentes acélt, a kompozit anyagokat, valamint a természetes és mesterséges eredetű kőt. Ezenkívül bronz és réz is használható.

Kerámia anyagok, köztük agyag és porcelán. A hasonló eredetűek ellenére a porcelán és a fajansz tárgyak továbbra is bizonyos különbségek. A porcelán, szemben a fajanszal, a drága anyagok csoportjába tartozik, ezért homogén szerkezete és nagyobb sűrűsége van. A faience viszont egy kevésbé homogén porózus szerkezettel és kisebb sűrűséggel jellemezhető, ami fontos gyakorlati készséget jelent, amely lehetővé teszi a porcelán fajansztól való megkülönböztetését. Lényege abban rejlik, hogy a porcelán termék megfelelő megérintésével tiszta hangos hang hallható, míg a fajansztermék esetében a hang csendesebb és süketlen. Ezenkívül a fajansztermékek szerkezete kiküszöböli az anyag áttetszőségét a napfényben, míg a porcelán esetében éppen ellenkezőleg van. A szakértők azt mondják, hogy az idő múlásával a földi termékeket alig észrevehető apró repedések fedik le, ami bizonyos bájjal és egyéniséggel bír.

Az üveg egy másik ismert anyag, amely a mosogatók előállításához szükséges. Az üveg népszerűsége a fogyasztók körében viszonylag nemrégiben történt, amikor a hagyományos üvegeken kívül az acél termékei tartósabb módosításokat eredményeztek - edzett üveg, nagy szilárdsága és ütésállósága miatt.

A megjelenés az egyik legfontosabb jellemző, amely szerint az összes rendelkezésre álló üveg választék lehetséges. A homályos vagy átlátszó üveg, sima vagy fordítva, hullámosított, színezett vagy klasszikus színtelen, valamint különböző mintákkal vagy domborművekkel díszítve - mindez szinte korlátlan lazító üvegedényt és széles képzelőerőt hoz létre.

Természetes eredetű kő - a mosogatók gyártásánál egy újabb masszív rést vesz át a különböző anyagokon belül. A természetes kő, az onyx, a gránit, a márvány és a kevésbé ismert travertin különböző fajtáit használják a lógó héjak gyártásában. Felismerték őket a nem szabványos textúrák és az eredeti design jelenléte miatt, így az ilyen típusú kőzetek egészségügyi termékei a fürdőszobát váratlanul érintik elegáns és nemes.

A természetes kő kevésbé jelentős előnyei abszolút higiéniája és nagy szilárdsága. A jelentős előnyök ellenére bizonyos hátrányok jellemzők a természetes kőmosókra, amelyek közül az elsőt nehézsúlyúnak kell tekinteni, amelynek következtében az ilyen mosogatók nem javasoltak a falra a hagyományos módon, segédponyvák vagy talapzatok használata nélkül. Ezenkívül fontos megjegyezni, hogy a természetes kőből készült mosogatók gondos karbantartást igényelnek, így a tisztítószerek használatát megszüntetik, amelyek magukban foglalják a savakat, a kő felületét korrodálják, valamint a csiszolóanyagokat, ami a felület károsodásához és a karcolások kialakulásához vezet.

Annak ellenére, hogy a mesterséges kőzetet a nagyobb termelékenység jellemzi, mint a természetes, sok tekintetben alacsonyabb az utóbbiaknál, és elsősorban a súlyok tekintetében. A mesterséges kőből készült termékeknél nagyobb a súly a természetes kőből készült hasonló tárgyakhoz képest, ami egy másik minőségi követelmény, amely korlátozza a mesterséges kő nagy mennyiségű felhasználását a lógó mosogatók gyártásánál.

Azonban a gondozásban sokkal szerényebbek, mivel a műkő szerkezete összetett anyag, amelynek összetétele a kőzetforgácsok 80% -a (pl. Gránit, márvány vagy kvarc) és a kötő polimerek 20% -a, amely lehet akril. Az összetett anyagok meghatározott összetételének köszönhetően az ellátás legmagasabb ereje, megbízhatósága és egyszerűsége jellemzi. Ebben a tekintetben az összetett anyagokból készült héjak ellenállnak nemcsak a rázkódásoknak, hanem az aktív savak, lúgok káros hatásainak, valamint a csiszoló tulajdonságokkal rendelkező tisztító poroknak is. A kompozit anyagokból készült mosogatók dekoratív jellemzői szintén a legmagasabb szinten vannak, mivel az anyagot alkotó színező komponensek lehetővé teszik a szaniter termékek tervezésének végtelen számú megszámolását.

A fémeket a medálfedők készítéséhez is használják, de a réz és a bronz a leggyakrabban használt nagy teljesítményű és dekoratív tulajdonságaik miatt. A rozsdamentes acélból készült lámpatesteket is használják, de a szakértők szerint a konyhai mosogatók előállításához legalkalmasabb megoldásnak számít.

A színesfémek irigylésre méltó népszerűsége, melynek vonzó megjelenése miatt a fogyasztók elismerést nyertek. A nemvasfémekből készült mosdókagylók sikeresen kiegészítik a mediterrán stílusban díszített fürdőszobát, vagy a vidéki stílusban díszített kis fürdőszobát. A külső előnyök ellenére a fémhéjak hátrányai is vannak, például az ellátás nehézségei: az ilyen héjak meglehetősen szeszélyesek, mivel a zöld foltok rájuk maradnak, és a karcolások könnyen előfordulhatnak olyan tisztítószerek használatával, amelyekkel a csiszolóanyagok szerepelnek. az összetevők.

Felfüggesztett mosogató telepítése: előkészítő tevékenységek

Ha megszokta a saját hazai problémáinak megoldását, javasoljuk, hogy hallgassa meg a lógó mosogató telepítésével kapcsolatos tanácsokat. Vegyünk egy lépésről lépésre eljárást, amelyet figyelembe kell venni a felfüggesztett héj rendezésének folyamatában. Mielőtt vásárolna mosogatót, kiszámolja annak méretét. Ehhez elég megmérni a fürdőszoba méretét, majd meghatározni a mosogató helyét a fürdő többi eleméhez képest. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a beépítési intézkedések azt jelentik, hogy a mosogatót egy szilárd alapra rögzítik, amelyhez a gipszkarton falak nem alkalmasak azok számára, akik úgy döntenek, hogy egy függő mosdót építenek.

Ha a szennyvízcsatorna és a vízvezeték-összeköttetések végrehajtása előtt elhatározta, hogy telepíti a mosogatót, a szakemberek figyelmébe ajánljuk figyelmüket a belépési és kilépési pontokra.

A felfüggesztett mosogató telepítésének lépései

Először határozza meg a felfüggesztés héja magasságát. A szakemberek ugyanakkor ajánlják bizonyos szabályok betartását, amelyek szerint a mosdó optimális felszerelési szintje a padlótól 85 cm távolság;

Jelölje meg a falat a padlóval párhuzamos egyenes vonal mentén. Ezután csatlakoztassa a mosogatót a megadott vonalhoz, és jelölje meg a rögzítőelemek helyét. Ebben a szakaszban jobb lesz ha találsz magadnak egy asszisztenst, aki megtartja a mosogatót a vonal szintjén, és győződjön meg róla, hogy nincsenek eltérések tőle, miközben ebben az időben lesz jelölés;

Ezután folytassa a lyukakat a kötőelemekhez. Ehhez a jelzett pontok szerint fúrjon a falba, hajtsa be a tüskéket, majd csavarja be a speciális rögzítőcsapokat. Mielőtt megvásárolná, győződjön meg róla, hogy a szerelvények szabványos módon a mosogatóhoz vannak kötve. Miután elkezdte meghúzni a csapokat, győződjön meg róla, hogy olyan távolságban húzódnak ki, amely elegendő ahhoz, hogy a mosdóelemek rögzítő elemeit rögzítse rájuk. A szakértők azt javasolják, hogy a szegecsek szabad szélét hagyja el, ami egyenlő a teljes héj vastagságával, 15 mm-es távolsággal, ami szükséges a csavarok speciális anyák csavarozásához a rögzítéshez.

A következő lépés a keverő felszerelése, és ajánlott a mosogató telepítéséig végrehajtani. Ennek az az oka, hogy a mosogató rögzítése után a keverő beépítése esetén a beépítési munkálatokat alulról kell elvégezni, ami rendkívül kellemetlennek minősül.

Az összeszerelési intézkedések utolsó lépése a mosogató szerelése, a falra való rögzítésével. Először is fel kell szerelni a rögzítőcsapokat, fel kell szerelni az erősítő műanyag betéteket, majd fokozatosan húzza meg az anyákat. Minden intézkedést megfelelő gondossággal kell végrehajtani, ami megakadályozza a mosogató károsodását a szerelés során. A műanyag bélések telepítése egy másik tényező, amely védi a héjat a károsodástól.

Miután befejeztük a függő mosogató falra szerelését, folytassuk egy másik integrált összeszerelési intézkedést - csatlakoztassuk a mosogatót a csatornába és a vízvezeték-csatlakozásokhoz. Ennek az intézkedésnek a végrehajtása során a mosogatót hideg és forró vízzel ellátott tömlőkön keresztül kell a megfelelő csövekre csatlakoztatni, majd ellenőrizni kell a csatlakozások szorosságát. Annak érdekében, hogy az újonnan létrehozott vegyületek megfeleljenek az erősségre vonatkozó követelményeknek, nem feltétlenül szükséges szorosan szorítani, és elegendő speciális gumibetéteket használni, amelyek egyidejűleg megbízható és szoros illeszkedést biztosítanak. A munka végén győződjön meg róla, hogy nincs vízszivárgás, és szükség esetén húzza meg a rögzítőelemeket.

A végső lépés a mosogató csatlakoztatása a csatornahálózatba. Ehhez kövesse az alábbi lépéseket:

A mosogató alján rögzítse a lefolyót, és a tetején - egy rozsdamentes acélból készült rácsot, majd csavarokkal rögzítse őket;

 • A szivárgás megakadályozása érdekében helyezze el a tömítőgumit a szifon és a lefolyó közé;
 • A szifon felszereléséhez speciális anyát használva csatlakoztassa a lefolyóhoz;
 • Végül csatlakoztassa a hullámcsövet a csatornarendszerhez.

Do-it-yourself fürdőszoba mosdókagyló - pénzt takarít meg és dolgozik a saját

A mosdó rögzítése a fürdőszobában a falhoz meglehetősen egyszerű folyamat, de valamilyen oknál fogva sokan szeretnek sok pénzt fizetni ehhez a munkához. Eközben, ha 10-15 percet vesz igénybe a munka jellemzőinek megértéséhez, akkor könnyedén javíthatja a struktúrát, anélkül, hogy bérelt szakembereket bevonná. A folyamat részleteit a lehető legrészletesebben fogom leírni, hogy minden árnyalatba bejusson és elérje a legjobb eredményt.

A képen: a héjszerelés nem vonatkozik azokra a munkaterületekre, amelyekre különleges ismeretekre és ismeretekre van szükség.

Munkafolyamat leírása

Annak érdekében, hogy az eredmény kiváló legyen, figyelmet kell fordítanunk az összes fontos részletre, ezért az építés típusának kiválasztásától kezdve elkezdjük a megfontolásokat, miután elmondom neked, hogy mi fog működni az alapítvány típusától függően, majd foglalkozunk a munkafolyamattal.

Előzetes szakasz

Figyelembe fogom venni a leggyakoribb és legnépszerűbb lógó verziót, mivel az összes szoba 90% -ában van telepítve. A kiválasztásnál fontos tényezőkre van szükség:

Az úgynevezett héj-tulipánnak van egy kis szélessége, de a tál mélysége nagyszerűen csökkenti a fröccsenő vizet

Válassza ki a híres márkák termékeit, többet költ, de a minőség sokkal jobb lesz.

Ami a szerkezet helyzetét illeti, fontos néhány fontos szempont is:

 • A mosdókagyló szabványos magassága a fürdőszobában az SNiP szerint 80-85 cm, így minden új épületben vízvezeték szerelhető. Ez a lehetőség nagyon sokoldalú, mivel alkalmas különböző magasságú emberek számára;

Az ilyen paramétereket építési szabályzatok szabályozzák.

 • Meg fogjuk érteni, mit jelentenek a modern mosogatós gyártóktól - a mosogató magassága a fürdőszobában - a szakértők szerint - más lehet. A legalkalmasabb az ember számára a rendszer használata, ha a tálat a padlóról 94-109 cm-es távolságban szerelik fel, míg a nők számára a legkényelmesebb a 81-91 cm-es padlóról csatlakoztatott tálca használata. A mosogató átlagos magassága a nyugati szakértők szerint a 86 és 93 cm közötti tartományban van, ezek a számok, amelyeket javaslom, hogy irányítsák;
 • De a végső döntés arról, hogy mennyire függ a mosogató, még mindig attól függ, hogy ha olyan családtagjai vannak, akik nagyon magasak vagy nagyon rövidek, akkor érdemes figyelembe venni az antropometriai paramétereket.

Ha gyermeke van, a legjobb megoldás egy külön mosogató telepítése. Itt a legfontosabb, hogy elegendő a helyiség.

Az optimális magasság a helyszínen a baba mosogató - 40-60 cm

Ha tükört akaszt, akkor a helyét egyénileg határozzák meg, mivel a szerkezet dimenziói és formája nagyon különböző lehet. Szükséges figyelembe venni a családtagok növekedését is, ha a különbség nagy, akkor jobb, ha egy nagy lehetőség lecsillapodik, ez lesz a legjobb megoldás. A tükör és a mosogató közötti minimális távolság 25-30 cm, ez megakadályozza a felületen való fröccsenést kézmosás közben.

És még egy egyszerű, de fontos tipp - ha a héjat kicserélik, akkor az új verziónak meg kell egyeznie a régivel, ez jelentősen leegyszerűsíti a munkát, és nem kell nagymértékű újratöltést végrehajtania.

Minden szükséges anyag és eszköz előkészítése

Lehetetlen a munkát elvégezni, ha nincs mindent, amire szüksége van, kezdjük el az anyagok és összetevők listáját:

 • Először is szükség van a héjra, vagy felfüggeszthető, vagy további elemek állvány vagy féloszlop formájában;
 • Ami a kötőelemeket illeti, a leggyakrabban csomagban van, de néha az elemek minősége sok kívánnivalót hagy maga után, és a csapok hossza esetleg nem elegendő a bázisához. Mindig új tüskéket kapok (hogyan kell felvenni őket, majd később elmondom), és a csapokhoz hasonlóan új elemek csak akkor szükségesek, ha a standardok hossza nem elegendő;

Úgy néz ki, mint egy szabványos készlet a szereléshez

 • Ha a mosogató a zárójelben van, akkor ezeket a kötőelemeket külön kell megvásárolni. Különböző konfigurációjúak lehetnek, ezért amikor kiválasztja, győződjön meg róla, hogy a termék megfelel a termék konfigurációjának. Különálló típusú, állítható kivitel, jó, mert szükség esetén megváltoztathatja a magasságot;

Állítható formatervek - a legmodernebb megoldás.

 • Önnek is felelősségteljes hozzáállást kell tennie a szifon kiválasztásához, jobb, ha egy kicsit több pénzt költ, mint később gondolkodni, hogyan kell eltávolítani a szagot a mosdóból a fürdőszobában. Válasszon jó minőségű műanyagból készült termékeket elegendően hosszú hajlékony csővel - ha erősen feszül, majd néhány év elteltével szükségszerűen szivárgás keletkezik minden összeköttetésen. Egy gyakori kérdés ezen a szférán: "mit kell tennünk - a mosdó eltömődött?", Minden itt egyszerű: válassza ki azokat a lehetőségeket, amelyek szükség esetén gyorsan szétszerelhetők;

A rozsdamentes acél szifonok a legmegbízhatóbbak és tartósabbak, de áruk tízszer magasabb, mint a műanyag termékeké

 • Ha a keverőt a mosogatóra rögzítik, és ez a lehetőség a leggyakoribb, akkor a választását felelősségteljesen is meg kell tenni. Figyelembe kell venni a kagyló szélességét és mélységét annak érdekében, hogy kiválaszthassuk a keverő hosszát és a gander helyének magasságát, különben a víz bepattan. Ismét megpróbálsz jó minőségű lehetőségeket kapni, nem olcsó kínai, amelyek egy-két évig szolgálnak.

A mixer valódi dekoráció lehet

Most nézzük meg, milyen eszközt kell összeszerelni, mielőtt csatlakoztatná a mosogatót:

 • Annak érdekében, hogy a csapokat vagy a konzolokat a falhoz rögzítse, szükség van a megfelelő átmérőjű és hosszúságú fúróval. A 12 mm-es átmérőjű és legfeljebb 70 mm-es hosszúságú leggyakrabban használt tüskék, amelyek alapján az optimális fúróméret 12x120 mm;

Ha a szerkezetet a kerámia burkolólapokkal felerősíti, akkor ne felejtse el vásárolni egy különleges fúrócserét a burkolólapon, hogy ne dobja el a felületet, és ne alakítsa ki a lyukakat.

A cseréphez speciális fúrókra van szükség

 • A mosogató rögzítéséhez meg kell húzni az anyákat, leggyakrabban 14 vagy 13 mm-es kulcs, a legegyszerűbb módja a 13x14-es horog- vagy sapkás kivitel, bár a gyártók jelenlegi gazdagságával más méretű lehet. A Kínából származó gyártók gyakran 12 vagy akár 15-szel ellátják a különféle dióféléket;
 • A szerkezet helyes helyzetének meghatározásához szalagos mérésre van szüksége, és pontosan rögzíteni, nem lehet építményszint nélkül elvégezni. A jelölés ceruza vagy filctoll segítségével készül - ami sokkal kényelmesebb az Ön számára.

Anélkül, hogy a mosogató valóban valószínűtlen lenne

Szerelési konstrukció

A mosogató felhelyezése előtt számos munkát kell elvégezni. Minden szükséges kommunikációt össze kell kötni a szerkezet helyével, ez vonatkozik a szennyvízre és a vízellátásra. Ha elmozdítja a mosogató helyét, akkor teljes körű vízvezeték-munkát kell elvégeznie.

Ha a Tulip mosogató telepítése megtörtént, akkor a szennyvízcsatorna aljzatának pontosan a mosogató alá kell kerülnie, különben a talapzat felszerelésével kapcsolatos problémák merülhetnek fel.

Általában az összes vezeték csak a mosogató alatt található.

Most kezeljük a telepítési folyamatot, a mosogató telepítési útmutatója így néz ki:

Itt található a teljes lista.

 • Először is meg kell jegyezned egy mérőszalag segítségével, hogy milyen szinten áll a mosogató, akkor emlékezzem meg Önnek, a standard magasság 80-85 cm, de más módon is le lehet ragasztani. Továbbá, a szint segítségével meg kell jegyeznünk a vízszintes helyzetet, és ez iránymutatásul szolgál majd minden további munkához. Legjobb, ha a mosogatót rögzítjük a kötőelemek helyének megjelölésére, így egyszerűen nem mehetsz rosszra, és ne csinálj további lyukakat;
 • Ezután meg kell tenni lyukakat a megjelölt helyeken, ha a sarkára van szerelve, akkor csak két pont lesz. Ha van zárójel, akkor mindegyiknek 2-3 csatolási ponttal kell rendelkeznie, mindegyik az elemek konfigurációjától függ. Ha a felülete csempézett, akkor a kerámiákat először egy speciális fúróval fúrták, majd a munkát fémfúróval végezték;
 • Ezután hozzá kell erősíteni a tartóelemeket, először a tüskéket a falba kell hajtani, majd a csavarokat be kell csavarni. Ha a záróelemeket használják, rögzített csavarokkal rögzítik, minden nagyon egyszerű és tiszta. Fontos, hogy az elemek a kívánt szélességen helyezkedjenek el;

A konzoloknak merevnek kell lenniük

 • Most derítsük ki, hogyan rögzítsük a mosogatót a falhoz, minden nagyon egyszerű: a formatervezést a szegecsekre helyezzük, majd a dió segítségével nyomjuk le. Annak érdekében, hogy ne sérüljön a kerámia, alátét van az anyacsavar alatt, ezért szorosan húzza meg a kötőelemeket. A design egyszerűen a konzolra illeszkedik, egyes modellek biztosítják a szerelést, fontos a mosogató immobilitásának biztosítása;

Nem kell aggódnod, hogyan kell a szerkezetet a falhoz rögzíteni, és nem szabad károsítani a műanyag alátétek miatt.

 • Ezután a csaptelep fel van szerelve, leggyakrabban a szegecsekkel van rögzítve, ha a mosogatószerkezete olyan, hogy a falra szerelést követően nehéz hozzá férni, akkor a csaptelepet előbbre kell helyezni. A modern rendszerek egyszerűen telepíthetők, és könnyen kitalálhatja, hogyan kell helyesen telepíteni a terméket, mert mindig tartalmazza a kézikönyv;

Rugalmas rögzítés - nem a legnehezebb feladat

 • A szifon is nagyon könnyen telepíthető, a legfontosabb, hogy gondosan elhelyezzük a tömítő elemeket, és a rögzítőelemek rögzítése közben ne törjük össze őket. A szerelés általában néhány percet vesz igénybe, fontos, hogy minden gondosan elvégezzék, és ne károsítsák a menetes csatlakozásokat;

A modern szifonok könnyen összeszerelhetők.

 • Ami a talapzatot illeti, fentebb megjegyeztem, hogy kizárólag dekoratív funkciója van, és nem terhelésre tervezték. Az elemet rögzítik a padlóhoz dugókkal, és az elemek közötti csatlakozások speciális tömítésekkel vannak lezárva. Természetesen, ha hibát követ el a magassággal, akkor az elem nem lesz a helyén, vagy nagy a rés, és a mosogató között, ezért jobb, ha az összes mérkőzést megvizsgálja a kezdeti szakaszban.

A talapzatra azért van szükség, hogy javuljon a megjelenés, és ne támogassa a mosogatót

Végül szeretnék egy kis feljegyzést felvenni - mielőtt a mosogatót a tartókra telepítenék, a folyadék körmökkel hiányolhat a csukló, így kiváló rögzítést érhet el, ha a szerkezetet nem rögzítik további rögzítők.

A mosogató és a fal összekötése a szilikon tömítőanyaggal tökéletesen lezárható. Arra kérdeznek, hogyan kell eltakarni, ha a tömítés megrepedt, minden egyszerű: a régi tömítőanyagot eltávolítják, és a rést feltölti egy új, a színt a héj színétől függően választják ki.

Dióhéjban fogok beszélni arról, hogyan kell telepíteni egy shell shell-ot Ezt az opciót egyre gyakrabban használják, de sokan nem értik, mennyire egyszerű ilyen rendszerek telepítése:

 • A keverőt mindig külön kell rögzíteni - akár a táblára, akár a falra, meg kell találnod az optimális megoldást;
 • A mosogató közvetlenül a felszínen helyezkedik el, ezért nincs szükség vágásra. Az egyetlen lyuk, amelyet fúrni kell, - a csatorna kimenet alatt;
 • A rögzítés nagyon egyszerű: az alsó rész szilikon vagy nedvességálló folyadék körmökkel van bevonva és az asztallapra ragasztva, minden nagyon gyors és megbízható.

A felső szintek nagyon stílusosak.

következtetés

A mosdó rögzítése a fürdőszobában - a munka nem a legegyszerűbb, de nehéz megnehezíteni. A folyamat egy kis időt vesz igénybe, és ha helyesen történik, akkor az évek során élvezheti az eredményt. A jelen cikkben szereplő videó többet közöl a témáról, és ha kérdései vannak, kérjük, írja le az alábbi megjegyzéseket.

A mosogatók felszerelése: típusok és lépésenkénti utasítások

A mosogató az egyik fontos tartozék, amely nélkül el lehet képzelni a konyha és fürdőszoba berendezéseit. A modellek hatalmas választékának köszönhetően ezek a formatervek különböző formákban és színekben kerülnek bemutatásra, ezért harmonikusan illeszkednek a helyiségek bármely belsejébe. Bár a mosogatók telepítése nem különösebben nehéz és gyakran önállóan történik, a telepítés megfelelő elvégzéséhez bizonyos készségekre van szükség. Ezért a munka megkezdése előtt meg kell vizsgálni nemcsak a mosogatók rögzítésének elveit, hanem azt is, hogy miként kapcsolódik a keverő, mivel a telepítés legkisebb pontatlansága szivárgást és más problémákat okozhat.

Különlegességek

A burkolat olyan egyedi konstrukció, amely a modern életben mind funkcionális, mind esztétikai tulajdonságokkal bír. Annak ellenére, hogy a kagylók különböző méretűek és megjelenőek, mindegyiknek van egy jellemzője - a minőségi telepítés szükségessége. Annak érdekében, hogy a tartozék szépen megjelenjen a formatervezésben, és megbízhatóan szolgálja sok éven át, be kell tartania az összes telepítési szabványt, helyesen számolja ki a méretet és válassza ki azt a helyet, ahol elhelyezheti. Ezért először a mosogató számára fenntartott helyet pontosan mérik, szélessége 60 és 250 cm között van, továbbá a mosogató beépítése a termék tervezési jellemzőitől függ, hiszen vannak modellek keverővel és anélkül.

A beszerelés előtt fontos meghatározni a mosogatóforma alakját is, és ezt a helyiség javítását vagy felépítését is célszerű megtenni, különben nehezen "illeszkedik" a termékhez a kész vízvezeték- és csatornarendszerhez.

A mai napig számos típusú héj létezik, amelyek mindegyikére a saját jellemzői jellemzik a telepítést.

 • Függeszteni. A tartozék a konzol segítségével a falhoz van rögzítve, a keverőhöz hasonlóan, mind a terméken, mind a falon elhelyezhető. Az ilyen modellek tökéletesen megtakarítanak helyet, de kis állványokkal kell kiegészíteni őket, ahol általában elrejtik az összes kommunikációt.
 • Egy talapzaton. A mosogató beépítése közvetlenül a falra történik, záróelemek használatával, de ellentétben a kommunikációs rendszer felfüggesztett változatával, azok különleges kialakításúak - egy talapzat. Tartozékok vannak részleges és teljes talapzattal, az egyetlen hátránya a magassághatár, amely nem haladhatja meg a 80 cm-t.
 • Építettek. Az ilyen mosogatók az éjjeliszekrénybe és a munkalapokba kerülnek a keretbe illesztéssel vagy rögzítéssel. Az ilyen típusú termékeket gyönyörű formatervezés jellemzi, ám sok helyet foglalnak el, így nem alkalmasak kisebb helyiségekben.

Ezenkívül a héjak eltérőek és a gyártás anyaga, amely speciális megközelítést és telepítési technológiát igényel. A legnépszerűbb termékek porcelánból, kerámiából és fajanszból állnak, drágák, de jó minőségűek. Márványmodellek is megtalálhatók a piacon, tiszteletreméltónak tűnnek, de nehezen telepíthetők és karbantarthatók, az anyagnak porózus szerkezete van, amely szennyeződéseket és porokat takar. Különös figyelmet szentelnek az ultrahangos nyersanyagokból készült üveghéjaknak. A felszerelést óvatosan kell elvégezni, hogy ne károsíthassa a megjelenést.

A konyhákat általában rozsdamentes acélból készült mosogatók vásárolják, könnyen felszerelhetők, olcsók és tartósak. Az egyetlen hátrányuk, hogy a csiszolószereknél instabilnak minősül, ráadásul zaj keletkeznek a vízből. Az ilyen kagylók egyszerűek és ikerformák. Ezek a modellek be lehetnek ágyazva a munkalapokba és a szekrényekbe, a telepítés minimális időt vesz igénybe, és teljesen megvalósítható a saját kezével.

Telepítse kézzel

Az építési munka fő lépése a mosogató beépítése, nemcsak a szerkezet megbízható rögzítése, hanem a kommunikáció összekapcsolása is. A mosdó esztétikus megjelenése és használhatósága a helyes telepítéstől függ. Ezért a régi mosogató elsö lebontása megtörtént, és egy helyet készítettek egy új tartozékhoz.

Fontos továbbá meghatározni, hogy a mosdócsésze mennyi mederben legyen elhelyezve. Ha a mosdót túl magasra vagy alacsonyra állítja, akkor kényelmetlen a higiéniai eljárások elvégzésére, mivel le kell hajlítani vagy felemelkedni. Ezért válasszon olyan szabványt, amelyben a család magasságának minden tagja kényelmes lesz.

A konyhai és a fürdőszobai rögzítő rendszerekhez a tartókonzolokat választják, alkalmasak minden mosogató modellre, és biztonságosan rögzítik őket. Egyes mesterek inkább olyan horgonyelemeket használnak, amelyek szorosan rögzítik a mosogatószerkezeteket a falakhoz, és nagyban megkönnyítik a telepítést. Magának a tálnak a mellett a csomagban szereplő további alkatrészeket is telepítenie kell. Lehet tabletták, oszlopok vagy támaszok, záró kommunikáció.

Felfüggesztett mosogató a mosdó alatt a fürdőszobában

Ha korábban a mosdó alá helyezett felfüggesztett szekrényeket főként a helytakarékosság érdekében a fürdőszobába helyezték, kevés figyelmet fordítottak a tervezésre, ma a kiválasztási kritériumok jelentősen megváltoztak. Az új anyagok és technológiák, az eredeti tervezési és formatervezési megoldások, a stílusok széles választéka lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy sok szempont szerint válasszanak modellt.

Felfüggesztett mosogató a mosdó alatt a fürdőszobában

A modellek rövid jellemzői és előnyei, választási tippek

A felfüggesztett talapzatok fő előnyei a következő mutatók:

 • A medálszekrény nem csak szabad helyet takarít meg, hanem vizuálisan is növeli a fürdőszoba méretét;

Lógó talapzat, mint a fürdőszoba tárolására szolgáló tárolóeszköz

A felfüggesztett talapzat megkönnyíti a mosogató szifon karbantartását

A felfüggesztett talapzat hosszú élettartamú

A felfüggesztett szekrények kényelmesek és funkcionálisak.

Hiányzik az ilyen bútorok, ez kapcsolódik a rögzítési módszerhez. A felfüggesztett talapzatokat nem javasoljuk a gipszkartonra, a bélés különböző típusaira és más, alacsony fizikai erősségű befejező anyagokra felszerelni. A legjobb megoldás a szoba falainak befejezéséhez kerámia csempe egy beton vagy tégla alapon.

Álljon jobb, ha egy téglára vagy betonfalra akaszkodik

Egy adott modell kiválasztásának megkönnyítése érdekében röviden összefoglaljuk a legismertebb gyártók áruinak jellemzőit.

Aquanet 50. megjegyzés

Jacob Delafon Odeon Up

Mit kell keresni a mosogató állvány kiválasztásakor?

A legtöbb függesztett állványt mosdókkal együtt értékesítik, de néhány exkluzív opciót már beépített mosdókagyló alá szerelnek fel. A kiválasztás során ügyeljen a kivitelezésre. A hazai gyártók importált bútorokat használnak, ami növeli a bútorok élettartamát. Az elemek gyártása azonban gyakran törvényes vevői panaszokat eredményez. Nem javasoljuk a legolcsóbb opciók megvásárlását, jobb az átlagos árkategóriában való tartózkodás. Ha lehetséges, ajánlatos magas színvonalú árut vásárolni külföldi vállalatoktól.

Vanity egység Roca Victoria Nord

Szekrény a mosogató alatt Akvaton
Velence

Mumbana Adagio Tumba

Vanity egység Villeroy 2.0

Lépésről-lépésre vonatkozó utasítások egy függesztett talapzat felszerelésére egy mosdókagylóval

Annak a ténynek köszönhetően, hogy a megvalósításban hatalmas számú különböző hüvelykujj modell létezik, lehetetlen univerzális utasításokat adni minden esetben. Ismertetjük egy adott modell telepítési folyamatát, ez a tudás elegendő lesz ahhoz, hogy az algoritmus kisebb módosításokat hajtson végre, figyelembe véve a tervezési jellemzőket.

A lógó szekrények és mosogatók felszerelése Ideal Standard

Készítsen eszközöket a munka megkezdése előtt. Szükséged lesz egy elektromos fúrógépre egy sor fúróval, beleértve a győzelmet, egy szintet, egy mérőszalagot, egy ceruzát és egy csavarhúzót.

Elő kell készíteni az eszközöket

Óvatosan ellenőrizze a teljességet és olvassa el az utasításokat, keresse meg az egyes részek konkrét alkalmazását. A korbácsokat összeszerelt állapotban értékesítik, lásd az összeszerelési rendszert, a rögzítési pontot és az egyes részek kinevezését.

Nézze meg a szekrényeket

Gyakorlati tanácsok. A csomag tartalmaz ágyazókat az éjjeliszekrény rögzítésére, de betonfalra tervezték. Javasoljuk, hogy nagyobb teljesítményt szerezzen, ha a fal tégla vagy cinder blokk. Ez biztosítja a szekrény megbízható rögzítését. A tüskék átmérőjének meg kell felelnie a gyárnak.

1. lépés: Hosszú szint használata a lapon, készíts egy jelölést. A vízszintes vonal jelzi a felső fal rögzítő konzol helyét. Ha tudnia kell a mosogató pontos helyzetét, akkor erre a vonalra hozzá kell adnia a konzol távolságát az oszlop felső felületéből, minden egyes modell esetében kicsit más lehet.

Jelölés a falon

2. lépés Helyezze a záróelemeket pontosan a vonal közepére, és jelölje meg a lyukak helyét a dűbelek számára. Nagyon óvatosan dolgozzon, bár a konzolok résszel rendelkeznek a pozíció végleges beállításához, nem tudják kijavítani a nagy hibákat.

Lépés 3. Fúrjon lyukakat a tüskékhez.

Fúrjon lyukakat a dübelekhez

A kerámialapokat speciális fúrókkal kell fúrni, és nagyon óvatosan. Próbálja megakadályozni, hogy a lyukak ne essenek a varratokba, ezek a fal dekoráció leggyengébb pontjai. Ha ilyen helyzet áll fenn, javasoljuk, hogy a lógó állvány helyét néhány centiméterre toljuk bármelyik oldalra. A mosogató használatának kényelme nem romlik, és a rögzítés megbízhatósága jelentősen megnő. Ráadásul a kerámia lapok repedezésének kockázata minimalizálható. A repedezett csempék cseréje nagyon nehéz, gyakran észre sem veszik.

4. lépés: Rögzítse a záróelemeket. A munkák elkészítése során vannak olyan esetek, amikor a falon lévő lyukak kissé eltérnek a zárójelben lévő lyukaktól. Ez nem ijesztő, nem szükséges újrafúrási lyukak. A rögzítés során először minden fém-tüskét-körmöt, hagyd, hogy eltérjenek a derékszögtől, a legfontosabb az, hogy mindenkinek be kell lépnie a tüskék műanyag elemeibe. Ezután több fordulattal kell megfordulnia, hogy a csavarokat egészen a konzolig húzza.

Biztonságos záróelemek csavarokkal

Lépés 5. Az utasítások szerint szerelje össze a függő éjjeliszekrényt. Telepítse és állítsa be a finomhangoló mechanizmusokat (ha rendelkezésre állnak), a csúszó szekrényekhez és rögzítőkhöz. Ellenőrizze az összes mechanizmus működését, ha szükséges, javítsa ki a hibákat. Az éjjeliszekrény egyes elemeinek összeszereléséhez szükséges hardver a szállítási csomagban található.

Indítsa el a szekrény összegyűjtését

Csatlakoztassa a tollat ​​a fiókhoz

Lépés 6. Húzza le az éjjeliszekrényt a konzolon és ellenőrizze a helyét.

7. lépés Helyezze vissza a mosogatót, és jelölje meg a lyukak helyét a rögzítéshez. Ha a mosdó teljesen az éjjeliszekrényen van, akkor a konzolokat meg kell erősíteni, de ilyen szerelési lehetőségek ritkák.

8. Lépés: Fúrjon lyukakat a héj rögzítéséhez, rögzítse speciális hüvelyekkel és anyákkal. A héj rögzítésének folyamata jelentősen leegyszerűsíthető, ahogy azt alább tesszük.

Lépés 9. Gyűjtse össze a szifont, és csatlakoztassa a csatornahoz. Szerelje össze és csatlakoztassa a keverőt. Ellenőrizze az összes csatlakozás tömítettségét.

Gyakorlati tanácsok. A szivárgások olyan kicsiek lehetnek, hogy azonnal nem észlelhetők. Az ellenőrzés megkönnyítése érdekében helyezze papírdarabokat a padlóra a csatlakozások alatt. Más dolgokat, és 20-30 perc elteltével ellenőrizze a papír állapotát. Ha nedves foltok vannak, azonnal szüneteket szüntessenek meg.

Töltsön vizet vízzel, ellenőrizze a rögzítés stabilitását.

Ellenőrizze az összes csatlakozás tömítettségét.

Cserélje ki a vizet, ellenőrizze a szifon működését és a csatlakozás tömítettségét a csatornába. A szifonszerelés során ügyeljen a gumi tömítések ajánlott helyzetére, a gyártó részletes útmutatást ad a bekötési rajzon. Pontosan kövesse az ajánlásokat, ne cserélje át a gumitömlőket, ne ragassza a helyes helyzetbe a szorító anyával. A szifon elemek száma a gyártótól függ, de a telepítés algoritmusa mindenki számára megegyezik.

Lépés 10. Helyezze az oszlopot a felső konzolra, és jelölje meg a lyukak helyét a fal alján. Távolítsa el a szekrényt.

Ideiglenesen egy szekrényt kell elhelyezni a mosogató alá

11. Lépés: Fúrja le az alsó konzolokra vonatkozó dugókat, helyezze be a műanyag elemeket.

Lépés 12. Helyezze a speciális szalagot a fiók oldalfalaihoz. Ragasztott mindkét oldalon, rugalmas anyagból. A szalag vastagsága 2-3 mm-en belül. A szalag a héj további rögzítését szolgálja és az ülést a szekrényhez rögzíti.

Gyakorlati tanácsok. Ha ilyen szalagot nem kap, akkor vásárold meg magad. Kizárt a szalagvíz káros hatása a keretlemezek egyik véglapjára. Már említettük, hogy minden lemez nagyon negatívan reagál a tartós vízzel való érintkezésre. Vannak más módszerek is a tömítés lezárására, beszélni róluk később.

Lépés 13. Szerelje be a szekrényt a helyére, nyomja rá a falhoz és süllyessze el a lehető legtöbbet. Folyamatosan figyelemmel kíséri a pozíció szintjét.

Lógó állványok, pozíciójának beállítása

Dekoratív sapka a belső rögzítőkhöz

14. lépés: Az éjjeliszekrényt rögzítse az alsó konzolokkal. A rögzítés során a szintnek folyamatosan alul kell feküdnie, ennek következtében a térbeli pozíció figyelemmel kísérése történik. A záróelemek lyukaihoz a végleges beállításhoz nyílások vannak, ezeket az eltérések kiküszöbölésére használja.

Rögzítő szekrények alsó konzolok

Ellenőrizze a helyzetet

15. lépés Helyezze vissza a fiók fiókját, állítsa be helyzetét a beállító csavarokkal. Ha a gardrób ajtócsuklóval rendelkezik, akkor ugyanazt a beállítást kell elvégezni. A beállítás során gondoskodni kell arról, hogy a fiók vagy ajtó eleje pontosan a fiók keretén belül legyen, nincsenek hiányosságok, a nyílás / zárás könnyedén elvégezhető zavarás nélkül.

Telepítse a fiókot

Állítsa vízszintesen a doboz helyzetét

Állítsa be a fiók helyzetét függőlegesen és zárási sűrűségét

A telepítés befejeződött, használhatja a mosogatót. Vannak olyan állványok, amelyek nem kapcsolódnak a mosogatóhoz, de szabadon helyezkednek el. Ez a fajta fürdőszobai bútor különleges igényeket támaszt a mosogatóhoz.

 1. A mosogató magassága legyen a lehető legmagasabb. Ellenkező esetben a szekrény kapacitása jelentősen korlátozott.
 2. A szifonnak kiváló megjelenésűnek kell lennie, és nem szabad elrontania a fürdőszoba belsejét. Ideális - minden vízvezeték-kommunikáció, beleértve a keverőhöz való vízellátást is, a falban rejtve marad.

Ne rohanjon, hogy azonnal vásároljon egy függő szekrényt a mosogatóhoz a fürdőszobában, nézzen át több modellen és alakítsa ki azokat a lehetőségeihez amennyire csak lehetséges. Maga a telepítési folyamat, amint az az utasításokból látható, nem igényel nagy technikai tudást és építő készségeket. A legfontosabb dolog nem sietni, gondosan és óvatosan dolgozni.

Gyakorlati tanácsok

Különböző vízvezeték-berendezések és -berendezések telepítésekor ugyanaz a probléma többféleképpen megoldható. Melyik a jobb - választasz. Csak a mesterek szakmai tanácsát adjuk meg, de köztük nincs egyetértés.

Fali mosogató lehetőségek

 1. A szilikon a héj peremén kívül kerül alkalmazásra. A hagyományos módszereket a legtöbb esetben használják. Hátrányok - rossz minőségű anyagok lehullanak az idő múlásával, a szennyeződés a résbe kerül a mosogató között, és nagyon észrevehetővé válik. Szükséges időközönként eltávolítani a régi szilikont és újakat alkalmazni. Egy-két év múlva fekete foltok jelennek meg minden típusú szilikonon, még a legdrágábbaknál fertőtlenítő adalékokkal. Ezenkívül végül megváltoztatja az eredeti színét, elszíntelenek, különböző felületek jelennek meg a felületen. Ez a hátrány kiküszöbölhető tisztítással vagy mosással, teljesen ki kell venni a régi szilikonból, és újakat kell alkalmazni.

Lehetőség van a tömítőanyag alkalmazására a tál és az állványok összekötésére

Tanács. Illessze a tömítőanyag színét a kerámia burkolat színéhez, ne a mosogató színéhez. Ennek köszönhetően észrevehető eltéréseket tehet a rés szélessége mentén.

 1. Szilikon a hátsó oldalán a mosogató pereménél, a falon rögzítve. A réteg vastagságát és alkalmazásának helyét úgy választják meg, hogy a falra való nyomást követően a felesleg nem jelenik meg a felületen. A hátrány - az idő múlásával, a rést tisztítani kell a szennyeződéstől.

A tömítőanyagot a mosogató hátulján alkalmazzák

A szekrény és a mosogató közötti rés kiküszöbölése

Egyes mosdókagylók nem rendelkeznek oldalsó bejárattal a függő éjjeliszekrény oldalsó felületén, a víz a végére eshet. A felelős gyártók speciális öntapadó ragasztószalaggal fejezik be termékeiket, ragasztva vannak a mosdószekrénybe való beszerelés előtt és bezárják a nyílásokat. Sajnos, különféle okok miatt a szalag vastagsága nem elegendő az összes rés kompenzálására.

A szalag helyett ajánlott a gumiból készült tömítőanyag használata az ablakokhoz, ugyanúgy, ahogy azt a fentiekben említettük. A szekrény kerülete körül van ragasztva, majd a mosogató helyére kerül.

Ragasztóanyag

Teljes lezárás, a víz valószínűsége teljesen megszűnt. A szilikon tömítőanyag használata ugyanezen okok miatt nem ajánlott. Ennek a módszernek az a hátránya, hogy a mosdónak nincs további rögzítése a fürdőszobába. A gyári szalagok szorosan rögzítik egymás között a szerkezetet, a talapzat és a mosdó egyetlen egységként működik.

Videó - A mosogató és a talapzat közötti rés eltávolítása

Válaszok a kérdésekre

Mi a teendő, ha a víz és a szennyvíz nyílt vezetékezése a csuklópántok falára esik?

A válaszfal hátul fel van szerelve, és növeli a bútorok stabilitását. Külső vízvezeték használata a régi épület házaiban található. Vannak esetek, amelyek pontosan ugyanazon a szinten vannak, mint a válaszfal. A probléma kiküszöbölése érdekében ezt meg kell tenni.

 1. A kosár segítségével óvatosan távolítsa el a kereszttartót a szerelési lyukakból, a kis csapoknak teljesen szabadnak kell lenniük. Tehát a kereszt mindkét oldalán meg kell tennie.
 2. Egy kis fogazott fémfűrész használatával vágja le a csizmát a csikkkel.
 3. Tervezzen egy új helyet, figyeljen arra, hogy a partíció párhuzamos a palack alján.
 4. Fúrjon lyukakat a ruhák átmérőjéhez, a mélységnek meg kell egyeznie a hosszúságukkal, és egy dekoratív sapkával kell rendelkeznie.
 5. A lyukakat fából vagy bármely modern fa ragasztóból permetezzék és szereljék össze a szekrényt. Fedje le az oldalsó falakon lévő lyukakat dekoratív dugóval.

Gyakorlati tanácsok. A skantikov helyett hosszú csavarokat használhat, ebben az esetben a lyukak hosszát és átmérőjét méretükre korrigálják.

Annak megakadályozása érdekében, hogy a csövek megzavarják az oldalfalakat, meg kell vágniuk a megfelelő lyukakat. A lyukak magassága és mélysége felismerhető, miután az oszlopot a falon lévő szerelési helyre szerelték.

A csövek átjutnak a falakon lévő lyukakon.

Lehetőség van a keverő felszerelésére a mosogató felszerelése után?

Lehetséges, de nem szükséges, nagyon nehéz a korlátozott hozzáférés miatt. Sokkal biztonságosabb és könnyebben telepíthető a keverő, mielőtt a mosogatót a szekrényre telepítené. Ezt össze kell szerelni a mellékelt utasításoknak megfelelően. Ne húzza túlságosan az anyákat, mert a kerámia burkolat megtörhet.

A mosogató felszerelése előtt jobb a keverő felszerelése.

Lehetőség van arra, hogy a mosogatót egy függőágyra helyezzük anélkül, hogy a falhoz rögzítenénk?

Meg lehet enni a mosogató nem túl nehéz, a szekrény erős, és a ragasztás a falhoz megbízható. Sok szakember használja ezt a módszert, lehetővé teszi a mosogató telepítésének és cseréjének egyszerűsítését kár esetén.

Előfordul, hogy a talapzaton lévő mosogató nem csatlakozik a falhoz.

Ha aggodalmai vannak a tartócsapágyak szilárdságával kapcsolatban, akkor telepítsen további alkatrészeket. Vásároljon a megfelelő méretű fém horganyzott sarkokból és rögzítse azokat a szekrény oldalfalaihoz belülről.

Maga a héj ragasztott egy speciális kétoldalas, puha tapadószalaggal. Ragassza fel a tartó aljzatának peremén a mosogató szerelési helyén, vegye le a védőréteget, helyezze vissza a mosogatót, és szorosan nyomja be. A szalag nagyon nagy tapadású és erős csatlakozást biztosít. Ráadásul a ragasztó tulajdonságai nem csökkennek a héj működésének egész ideje alatt, a szalag nem fél a nedvességtől és az emelt hőmérsékletektől.

A tömítés rögzítése és a héj rögzítése

Előfeltétel, hogy a szekrény végeit megfelelően feldolgozzák, különben a furnér a ragasztószalaggal együtt kialszik. További rögzítéshez egy tömítőanyag réteget helyezhet el a mosogató hátulján, összekötve a szerkezetet a falhoz. Helyezze a szilikont a mosogató felső részébe, és ne nyomja le. A szilikon legmagasabb helyzete egy másik előnnyel rendelkezik - ha a mosdót el kell távolítani a talapzatról, akkor egy rögzítő késsel vágható. Ha a kapcsolat alacsony, akkor hiányzik a kés kés.