Legfontosabb > Csapok

Hogyan szereljünk be alumínium süllyesztett mennyezeteket a lakásban?

Természetesen az alumínium redőnyös mennyezetek méltó helyet foglalnak el a dekoratív függesztett mennyezetek családjában. Mivel különleges festékekkel bevont fémekből készültek, nem égnek és könnyen kezelhetők.

A tervezés meglehetősen könnyű, és nincs nagy terhelés a padlólapon. Ez az ilyen típusú mennyezet előnyeire utal.

A gipszkartonhoz és a műanyag burkolatokhoz hasonlóan könnyű beépíteni őket bármelyik világítóberendezésbe. Ugyanez a szerelési technológia lehetővé teszi az alumínium rack-mennyezetek különböző szinteken történő kivitelezését. Az ilyen szerkezetek egyszerűen felszerelhetők, és nem igényelnek előzetes előkészítést a kezdő mestertől.

Az alumínium mennyezet összeszereléséhez elegendő, ha az elektromos kéziszerszámokkal és lézervel vagy vízszinttel dolgozik. Nézzük meg részletesebben, hogyan szereljük fel a függesztett álmennyezet szerelését.

Nyílt típus esetén a két szomszédos lánc közötti tér nem záródik le. A mennyezet hasonlít egy áttetsző láda. Ez a kialakítás jól szellőztethető, és lehetővé teszi, hogy alatta elrejtse bármilyen mennyezeti kommunikációt - elektromos áramot, szellőzést és csővezetékeket.

A második típus ugyanazokat a funkciókat hajtja végre, mint az első. A különbség abban a tényben rejlik, hogy a szalagok közötti rést egy keskeny, bordázott dugó zárja le. Az alapszíneken kívül más színnel is el lehet végezni, és sima felülete is lehet.

Ez a mennyezetet különleges elegancia teszi. Például vessünk egy pillantást zárt típusú alumínium csuklós álmennyezetre.

Rack mennyezeti anyagok

Ha ismeri a mennyezetet a helyiségben, akkor minden tároló építőanyagában megvásárolhatja a szükséges függesztett alumínium mennyezeteket. A következő elemeket kell tartalmaznia:

 • Fal sarok
 • Univerzális hordozó gumiabroncs (stringer)
 • Univerzális felfüggesztés (klip + kötőtű)
 • Alumínium panel
 • Közbeiktatott beágyazás

A mennyezeti elemek a falhoz és a padlólapokhoz vannak rögzítve. Általában 6 x 40 mm-es dugós szögeket használjon.

A munka sorrendje

Az alumínium mennyezetek felállítása a vízszintes sík jelölésével kezdődik. A meglévő mennyezethez tetszőleges magasságra leengedhető.

Fontos tudni! Ha a beépített pontvilágító eszközöket tervezi használni, akkor a mennyezetmagasságot a lámpa magassága + 1 cm-re csökkentjük.

Javasoljuk, hogy lézervállalat vagy vízszint mellett állítsa le a felfüggesztett alumínium süllyesztett mennyezetet. Ennek hiányában használhatja a szokásos rulettet. Azonban a padlólapok nem mindig tökéletesen laposak és nagy szobákban a mennyezet lejtése észrevehető.

A terem kerületén jelölje meg a vízszintes sík pontokat és kösse össze őket egy ceruzával és egy vonalzóval. Egy sorfalat rögzítenek ezen a vonalon.

Rögzítse a sarkot

A fal sarka méretre van vágva egy darálóval vagy egy fémfűrésszel. A falhoz 30-40 cm-es lépcsõvel kell rögzíteni. Ehhez fúrjon lyukakat a sarokba, és helyezze a fúrópontokat a fonókhoz a falhoz rögzítve.

Figyelj! Ha a fal burkolólapokkal van burkolva, akkor a mennyezet jelzése nem eshet a csempecsuklóra. Ebben az esetben a lapka megszakadhat a fúrás során.

Amikor a lyukak elkészülnek, a falra szerelik a falra. Végezze el ezt a helyiség peremén.

A szalagok felhelyezése a meglévő mennyezeti jelölésbe. A szálak közötti távolság legfeljebb 1200 mm lehet. Az univerzális felfüggesztések a padlólemezekhez jelöléssel vannak ellátva. Rögzítse őket azonos 6 x 40 mm-es dugószögek segítségével.

Fontos megjegyezni! A felfüggesztések első és utolsó sorát a falról 400 mm távolságra rögzítik. A fennmaradó szuszpenziókat egymástól 1200 mm távolságra kell elhelyezni.

A szerelt lengőkarokhoz egy rögzített rúd van rögzítve. Ehhez használja a horgokat a felfüggesztések és a lyukak az univerzális hordozó abroncsot.

A felfüggesztett alumínium mennyezet behelyezése előtt tanácsos tervet készíteni a világítóberendezések elhelyezésére. A kábelezést is elő kell készíteni (hullámosított hüvelybe kell helyezni és a meglévő mennyezethez kell csatlakoztatni tömlőbilincsekkel).

Ennek megfelelően, a pre-vágott méretű panelek vágja ki lyukak spotlámpák. Ehhez használjon fúrógépet és a kívánt méretű fém koronát. Ha lyukat vágnak be, helyezzük el a reflektorfényt.

A paneleket vágószerszámra vagy fémfűrészre vágják. Elkezdheti a szalagokat a rudakra szerelni bármelyik oldalról. Ehhez a horognak faragott hornyai vannak. A sín egyszerű csomóponttal van felszerelve.

A rés szélei a fal sarok polcán kell menni. A telepítés után a panelek egymásba ágyazott betétek telepítéséhez vezetnek. Ez egy keskeny profil, amely lefedi a szomszédos panelek közötti távolságot.

Vágja le a profilot a betét méretére, mielőtt kattanna a panelek közötti résbe. Amikor a mennyezet teljesen fel van szerelve, az univerzális függesztők segítségével állítható be úgy, hogy az alumínium süllyesztett mennyezet sík a sarkon. A mennyezeti telepítés befejeződött. Az alumínium rack mennyezetének telepítésével kapcsolatban az alábbi videó segít Önnek pontosabban.

A rack mennyezet rögzítésének folyamata

A rack mennyezete különleges helyet foglal el a ház modern belső részében, mivel nem csak eredeti kialakítást tesz lehetővé, hanem a csapágyfelületek minden hibáját is elrejti. Az egyéb felszerelt rendszerektől eltérően ezek a kialakítások még a magas páratartalmú helyiségekben is elhelyezhetők.

A színek és textúrák hatalmas választékának köszönhetően ezek a mennyezetek minden stílustervezési helyiségben jól alkalmazhatók. Kiváló teljesítményt nyújtanak és könnyen összeszerelhetők, így a telepítés önállóan, kézművesek nélkül végezhető el.

Különlegességek

A rack mennyezet egy modern típusú mennyezeti szerkezet, amely egy keretrendszerből áll, díszítő panelekkel díszítve. Tipikusan a befejező anyag alumíniumból készül (0,3-0,6 mm vastag), de vannak műanyag és acélszárak is. Annak érdekében, hogy a termék esztétikusabb legyen, a gyártók gyakran bevonják a paneleket.

A süllyesztett mennyezet felszerelése a lécek méretétől függ, mivel különböző hosszúságúak lehetnek: 50 és 200 mm között. Ezért a telepítés megkezdése előtt az anyag pontos számítása történik.

Annak érdekében, hogy helyesen kiszámolja a sínek számát, végezzen méréseket a mennyezet felületén, határozza meg a területét, és csak ezután válassza ki a kívánt hosszúságú panelt.

Érdemes megjegyezni, hogy a rack mennyezet sokkal erősebb, mint a hagyományos PVC szerkezetek, de hatalmasnak tűnik és korróziós folyamatokon megy keresztül.

A rendszer keretét alaplapokból, felfüggesztésekből és csapágyprofilokból állítják össze, amelyek speciális hornyokkal vannak felszerelve. A felfüggesztések mindkét küllőre és rugóra alkalmazhatók. Ami a lábazatokat illeti - azok U-alakúak, és úgy tervezték, hogy eltakarják a sín széleit, és szép megjelenést adnak a mennyezetnek.

A sínek felfüggesztett rendszerei számos pozitív tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek magukban foglalják:

 • gyakorlatiasság és tartósság;
 • széles körű design;
 • nedvességállóság;
 • könnyű telepítés;
 • könnyű súly;
 • széles alkalmazási kör;
 • egyszerű gondozás.

Ezért az ilyen mennyezetek telepítése a helyiségekbe, nem csak érdekes lehet a belső tér kialakítása, hanem nem is gondolkodni új javítások sok éven át.

A mai napig a gyártók különféle díszítőelemekkel állítják elő a paneleket, a legmodernebb technológiával. Ennek köszönhetően az anyag kiváló minőségű és képes az eredeti színek és textúrák megszerzésére. A sínek előlapja lehet dombornyomásos vagy sima; matt vagy fényes lakkal bevonva.

Az ilyen mennyezetek a tervezési jellemzőktől függően kétféleképpen oszlanak meg:

 • Fedett. A sínek felszerelése úgy történik, hogy a köztük lévő rések nyitva maradjanak. A díszítés végén speciális betétekkel díszítik.
 • Lezárva. A panelek ilyen módon történő beszerelése olyan monolit felület, amely nem igényel további kialakítást.

Ezenkívül a lécek alakja változhat:

 • „Olasz”. A sarkuk kerekített megjelenésű.
 • „Német”. A panelek szigorúan egyenes vonalúak.
 • Design. Egy ilyen befejező anyag rendelésre készült, és összetett geometriai alakzatokkal lehet ábrázolni. Ezért a mennyezet eredeti és szokatlan. Gyakran a belső választott léc formájában levél S, V vagy P.

Mivel a nem szabványos profilt használják a telepítéshez, a rendszer telepítési folyamatát nehezíti.

A megfelelő típusú sínek kiválasztásához figyelembe kell venni nemcsak a szépségüket, a személyes preferenciáikat, hanem a helyiség funkcionális célját, megvilágítási szintjét is.

A felfüggesztett szerkezetek paneljei különböző anyagokból készülnek, amelyek bármilyen tervezési részletekkel kombinálhatók. Általában a lamellák alumíniumból, acélból és műanyagból készültek.

 • Az alumínium mennyezet a sínek a legnépszerűbb választás a belső. Számos előnye van, mivel tartalmazza a műanyag és a fém pozitív tulajdonságait. Az alumínium jól karbantartja a hőmérséklet csökkenését, nedvességet. Könnyű, tartós és korrózióálló. Továbbá az anyag nem támogatja az égési folyamatot, és nem gyullad meg.

Nézd meg a nagyszerű alumínium formaterveket a konyhák és fürdőszobák tervezésében.

 • Az acél típusú felfüggesztett rendszereket rendszerint raktárak és irodák tervezésére használják. Az acélt nagy hangszigetelés jellemzi, tartós, de nem ellenáll a nedvességnek és rozsdásodik. Ezért az ilyen fémfödém felületét speciális keverékekkel kell kezelni, és próbálják meg nem telepíteni az instabil mikroklímával rendelkező helyiségekbe.
 • Jól bevált és a műanyag lécek mennyisége, mivel olcsó, és nem rosszabb, mint az előző lehetőségek (a külső jellemzőkön). Az anyag nem fél a nedvességtől, de gyúlékony és az égést támogatja. Ezért egy műanyag mennyezet behelyezése nem mindenütt lehetséges. Például a konyhában (állandó párolgás és magas hőmérséklet hatása alatt) az anyag elveszíti vonzerejét és elkezd elhalványulni.

Ráadásul a műanyag gyorsan elhalványul a napfényben.

Vannak fadarabok is eladó. Természetesen a fából készült mennyezet egy intelligens kiegészítő lehet bármilyen belső térben, de az anyag megvásárlása és beszerelése nagyon drága lesz. Ezért a legtöbb tulajdonos kedvelik az olcsóbb és praktikusabb anyagokat.

felszerelés

Lehetőség van egy függesztett álmennyezet-rendszer telepítésére mind a szakemberek segítségével, mind önállóan. Ha a szerkezetet kézzel összeállítják, akkor először is össze kell vonni a jövőbeli struktúra tervezetét, számításokat kell végezni és minden összetevőt meg kell vásárolni.

Ahhoz, hogy mindent megtegyen, a kezdőknek követniük kell a lépésenkénti utasításokat.

 • A mennyezet felállításának helyszínén végzett munka első szakaszában javításokat kell végezni, és fel kell készülni a lemezek felületére. Ehhez tisztítsa meg az alapot a régi bevonatból, és zárja le a nagy repedéseket gipsszel. Akkor begyűjteni kell a szobát a bútorok és a dolgok között: ki lehet vinni egy másik szobába, vagy fóliával borítani.
 • A második szakaszban fontos meghatározni a csillár és lámpák telepítési helyét.
 • A telepítés következő lépése jelzi a jövőbeli mennyezet magasságát. Ezt a legjobban lézersugárral végezzük. A pontok a falon jelennek meg, és rajzolnak egy vonalat, amelyen a vezetők és a kezdő profil kerül telepítésre. Ha a helyiség falai dekoratív burkolólapokkal vannak ellátva, akkor a szerkezet felépítését az ízületekhez kell igazítani. Ellenkező esetben a mennyezet összetétele vizuálisan ferde lesz (függetlenül attól, hogy a léceket vízszintesen vagy függőlegesen szerelik fel).
 • Ezután szerelje be a kezdő profilokat. Meg kell vágni a kapcsolási rajzban megadott méretekhez. A profilok a fúrólyukak jelölési pontjait és a fúrólyuk segítségével a rögzítőelemek fúrt helyét képezik. Hasonló eljárást végeznek a lyukak számára a tüskékhez.

Annak érdekében, hogy ne sérüljön a szerkezet épsége, a sarkokban levő profilok 45 fokos szögben hajlíthatók vagy vághatók le.

 • Ezután gyűjtse össze a vezetőprofilokat, és jelölje meg a felfüggesztés helyét. A felfüggesztéseket úgy kell felszerelni, hogy a keresztkarok közötti távolság 120 cm legyen, ugyanakkor a felfüggesztések egymástól való távolsága ne haladja meg a 60 cm-t, ez a technológia tartós és megbízhatóvá teszi az építkezést. A kereszttartók a felfüggesztéshez vagy tüskékkel vagy különleges tartószerkezetekkel szerelhetők fel, amelyek gyakran szerepelnek a készletben.
 • Amikor a tartószerkezet készen van, csak a sínszerelvény marad. Nem nehéz ezt megtenni, mert mindegyik panelben van egy fésű, amelynek segítségével a léc egyszerűen bepattan a profilba. Kívánatos a szerelést ujjkendőkben elvégezni, hogy ne foltolják és karcolják meg az anyag díszítő bevonatait. Extrém lécek méretre vágva.

Ehhez a belső oldalukon többször is kést kell tölteni, ollót vágni és megszakítani.

gyártók

A közelmúltban az építési piacot a belföldi és a külföldi gyártók mennyiségei sínpályák képviselik. Jól bevált termékek Cesal. Nagyon népszerű, mivel magas színvonalú és pozitív fogyasztói értékelésnek bizonyult. A cég rack-mennyezetét a formák, méretek és színek széles választéka jellemzi.

Ezenkívül a befejező anyagnak minden minőségi tanúsítványa egyedi feldolgozáson megy keresztül, melynek köszönhetően három rétegű zománc van a panelek felületén. Ezért ez a kivitel nem fél a mechanikai sérülésektől, nedvességtől, magas hőmérsékleti és korróziós folyamatoktól.

Széles körben használt és "Albes" termékek. A cég alumínium redőnyös mennyezeteket gyárt, melyeket a modern design jellemez. A perforált panelek különösen szép a belső térben. Mind a zárt, mind a nyílt szerkezetű szerkezeteket előállítják. Ebben az esetben a nyitott mennyezetek csomagja szükségszerűen elegáns és érdekes betéteket tartalmaz, amelyeknek köszönhetően elegáns a szoba kialakítása.

Külön figyelmet érdemel a Geipel gyártó is. Ez a cég nemrégiben megjelent a piacon, de már sikerült bizonyítania magát a legjobb oldalról. A gyártási rack mennyezete stílusos megjelenésű és eredeti dekorációval rendelkezik. Ezenkívül a sínek gyártása során a vállalat csak olyan környezetbarát alapanyagokat használ, amelyek egészségre ártalmasak, és amelyeket külső tényezők is jól tolerálnak.

tippek

A süllyesztett mennyezet összeszerelési folyamata egyszerű, de a kezdők számára, akik ezt először teszik meg, tudnia kell, hogy a felfüggesztési rendszer elrendezése megfelelően készült, a szerkezet rögzített és az anyagot választják. Az egyszerű tippek segítenek elkerülni a hibákat a telepítés során.

 • A mennyezet behelyezése előtt pontos méréseket kell végezni a helyiségről, figyelembe véve a fülkék és a kiemelkedések jelenlétét.
 • Előzetesen ki kell választania a sínek szerelésének módját. Ha az elemek egymás mellett helyezkednek el, akkor a szoba vizuálisan hosszabb lesz, és a keresztirányú, éppen ellenkezőleg, kiterjeszti a teret.
 • Ezenkívül a matt felületű panel a legjobb megoldás a fürdőszobákba és a fényes felületekbe - a folyosókon és a járókelőkön belül.

Függesztett mennyezetek alumínium panelekből - stílusos és funkcionális

Függesztett mennyezetek alumínium panelek - esztétikai tervezés a belső térben, amely lehetővé teszi, hogy vigyázzon az elegancia és elegancia a design. Rendeljen különböző anyagokat a felfüggesztett felületek szervezéséhez. Az alumínium panelek a legjobb választás. A fürdőszobában, a nappaliban használják őket, ha modern stílusban vannak kialakítva.

Miért alumínium lécek?

Az alumínium panelek számos előnnyel rendelkeznek. Ez minden helyzetben igénybe veszi igényét. A leggyakoribbak a következők:

 1. Egyszerű telepítés: a telepítés önállóan történik, ami minden ember számára kényelmes.
 2. A keret ereje és maguk a sínek, amelyek hozzá vannak kötve. A rackpanel eléri a 0,5-0,6 mm-t és merevít.
 3. Kiváló hangszigetelésű perforált sínek.
 4. Tűzbiztonság. A panelek ellenállnak a magas hőmérsékletnek és a tűzveszélynek.
 5. Vizuális megjelenését. A panelek szélessége 50 és 200 mm között lehetővé teszi, hogy különböző ötleteket érjenek el a belső térben, és vonzóbbá tehessenek.
 6. Ellenáll a nedvességnek. Garantálja a felület ellenállását a gőz felszívódásához, megszünteti a korróziót.
 7. Széles színválaszték: könnyű választani, mit szeretne, és esztétikai megjelenést érjen el.
 8. Fényvisszaverő jelzések: vizuálisan növeli és megvilágítja a helyiséget további fényforrások nélkül.
 9. Magas higiénia: kiküszöböli a penész vagy patogén mikroflóra kialakulását.
 10. Alacsony súly: egyszerűsíti a telepítést és lehetővé teszi, hogy ne aggódjon a panelek szolgáltatása miatt.
 11. A működtetés tartóssága: a formatervezési minták hosszú ideig használatosak, deformáció vagy egyéb belső problémák kiküszöbölése.

Figyelem! Az alumínium egyedülálló anyag, amely nagy teljesítményű szobatípusokat biztosít a magas páratartalmú helyiségekben. Ezért azokat a fürdőszobákban használják, ahol kielégítik az alapvető követelményeket és vonzó belsőépítészetet hoznak létre.

Rack nyitott panelek kész állapotban a mennyezeten a fürdőszobában

Milyen alumínium rack mennyezeti?

A modern piac számos tervezési lehetőséget kínál. Ez egy alumínium rack mennyezetet kínál népszerű megoldásként egy fürdőszobában vagy egy másik szobában. Ezenkívül a fürdőszobában, vagy bizonyos típusú szaunákban működik.

Rack alumínium álmennyezetek, amelyek telepítése nem okoz bonyolultságot, stílusban különböznek. A német irányítás különleges igény. Lapos lapok használata 90 fokos szögben hajlított szélekkel. A telepítés során lyukak keletkeznek a lécek között, amelyek a dekordekes elemekké válnak. Egy másik lehetséges lehetőség a díszítő betétekkel való bezárás.

Rackpanelek díszítő betétekkel a fürdő belsejében

Az olasz stílus kiküszöböli a sarkok pontos geometriai formáit. Ezért az élek hajlottak és lekerekítettek. Ez lehetővé teszi a kivételes nyílt csatlakozások használatát. Továbbá 1,5 mm-es perforált paneleket is telepíthet.

A formatervezés hajlamos arra, hogy különböző stílusokat ötvözzen - különösen az olasz és a német. Ez az Omega panelek megjelenéséhez vezetett. Ezek kis görbékből álló lécek. Ez lehetővé teszi a telepítést úgy, hogy a panelek szorosan illeszkedjenek egymáshoz, és a varratok nem láthatók. Ezenkívül a szegmenseket a szélességük mentén egyesíti, egyedülálló módon.

Érdekes lehetőség - a panelek, amelyeket S design képvisel. Lapos kilátással és láthatatlan ízületekkel rendelkeznek. A telepítési folyamat magában foglalja a különböző szélességű sínek váltakozását. Ezek közé tartozik a - 100, 150, 25 mm. Az egyenletesség lehetővé teszi, hogy érdekes mintázatot érjen el a szoba építészetével összhangban. A dekoráció fő tárgyává válik.

Az egyik lehetőség a mennyezet felső határának megtervezéséhez, egyszerű kialakítással a fürdőszobában

Ha megkívánja a megkönnyebbítéssel ellátott formatervezést, akkor válasszon egy köbös profilt. Különböző oldalai vannak. A telepítés nyitott illesztésekkel rendelkező panelekből készül. Az utolsó lehetőség a fürdőszobában a V panel. Úgy néz ki, mint egy köbös profillal, de használják egy másik kialakítás létrehozására. A helyes kombináció - az esztétikai belsőépítészet ígérete.

Melyek a lécek?

A lécek típusa utána meghatározza a telepítési funkciókat. A legkeresettebbek közé tartoznak:

 1. Lezárva. Hasonlóak a falburkolathoz, és a rögzítés végtelenségig történik, vagyis egy panel túlmutat a másik oldalon.
 2. Nyílt. A telepítés lyukakat tartalmaz a panelek között. Ez a fajta kereslet a magas álmennyezetű szobákban.
 3. A dekoratív betétek jelenléte. Segítségükkel, maszkos lyukakkal. Az eredmény vonzó megjelenést és egyszerű gondozást, mosást, tisztítást tesz lehetővé.

Az alumínium rácsos panelek lehetővé teszik a lámpák további felszerelését. Többnyire előnyben részesített pont- vagy raszterbeállítások. Fényt töltenek a helyiségben, a kívánt színváltozatoktól függően választhatók. Ha kerek lámpatesteket szeretne használni, magának kell vágnia lyukakat. Könnyű, de időbe telik.

A raszteres modellekhez speciális panelek állnak rendelkezésre. Képernyőként hívják őket. Külön megvásárolhatóak, vagy már megvásárolhatók lámpák.

Hogyan készülj fel a telepítésre?

A telepítés előtt, ami egyszerű, végezzen edzést. Kezdetben tisztítsa meg a durva felületet. Ehhez meg kell szabadulnia a portól és a piszoktól. Ezután lépjen tovább a gitthez. Ez megszabadulni repedésekből és lyukakból.

Ha nyílt paneleket terveznek telepíteni, a formatervezés festett. Ehhez válassza ki a kívánt színt. Sötétebb vagy könnyebb lehet, mint a fő sín. Ez kizárólag a kívánt eredménytől függ, a telepítésre tervezett világításról.

Ezután folytassa az elektromos alkatrész előkészítését. Ehhez a kábelhez a csatlakozókat kötegekben rögzítik és biztonságosan rögzítik. A pórázoknak csavart megjelenésűnek kell lenniük, és a csupasz végeket jól szigetelni kell. Az utolsó szakasz - a szellőztetés előkészítése. Ez magában foglalja a műanyag csővezetékek beépítését. Ők be vannak építve a behatoló résekbe. Ezután telepítse az aljzatokat, rácsokat, majd csatlakoztassa a ventilátort, és végezze el a tesztelést.

Kész keret az alumínium rack panelekhez

Ezen az előkészítő munka befejeződött. Most folytassa az alumínium panelek szerelését a függesztett rack szerkezetekre.

A telepítés első fázisa

Kezdetben elő kell készíteni azt a keretet, amelyen a paneleket fel lehet szerelni. Ehhez állítsa be a tervezett átfedés peremén lévő kezdő sarkokat. Fontos, hogy az egész folyamatot a szint segítségével irányítsuk, figyeljen az alapvető ajánlásokra. Egy további megfigyelő eszköz lehet egy fülbevaló, amely segíti a telepítési vonalak jelölését.

Figyelem! Nem szabad elfelejteni, hogy a sarkok vékonyak. Ezért könnyen hajlíthatók. Ha az önszerelést gondosan ellenőrizni kell, hogy ez megakadályozza. Ez segíteni fog a kötélhurokban, olyan helyeken, ahol szomszédos sarkok lesznek. Szinte lehetetlen visszaállítani a kezdő profilok kezdeti formáját.

Miután a kiindulási sín fel van szerelve, jelölje meg a vonószalag szerelvénysorokat. Magukra a panelekre merőlegesek, 5-6 cm távolságra egymástól. Ezeknek az elemeknek a felfüggesztése 6-12 cm távolságban kell, hogy legyen. A megfelelően kialakított keret biztosítja a panelek párhuzamos telepítését.

Célszerű ellenőrizni a síkosságot. Ehhez használjon egy szokványos szintet vagy egy húzózsinórt. Ha vannak eltérõ helyek, akkor szigorodnak.

A munkafolyamat második szakasza

A panelek rögzítése a munka közepén

A keret létrehozása után magukat a paneleket is fel lehet szerelni. Ehhez a szükséges paraméterekkel összhangban mérik és kivágják őket. Fontos megjegyezni, hogy a "bolgár" meghajtó csökkenti a profilt átlagosan 1,5-2 mm, a vágólapát - 1-1,5 mm, és a kézfűrészlap - 0,5-1 mm. Végezze el ezt a munkát, amilyen sima legyen.

A panelek maguk rögzítve vannak a zsinórban. Így rákattintottak, elegendő megnyomni az elemet. Ha telepítette a panelt, akkor ellenőrizze az egyenletességet. A torzításokat teljesen hiányolni kell. Ezért jelenlétükkel az elemet szabályozni kell mindaddig, amíg teljesen el nem hagyták őket. Ha elhagyja ezt az ajánlást, az utolsó panelek telepítése lehetetlen.

Végül a betétek fel vannak szerelve. A díszítőelemek finoman csillognak. A telepítés egyszerű és mindenki számára elérhető. Szükség esetén nézze tovább a videót a folyamat jól szemléltető videójával.

Alumínium rack mennyezet díszíti a fürdőszoba. Elfelejtené a korrózió megjelenésével, a kórokozó mikroflórával vagy szellőzési problémákkal kapcsolatos problémákat. A design hosszú ideig szolgál, és továbbra is örömet okoz a megjelenésük változatlanul. És egy ilyen mennyezet önszerelése mindenki számára a büszkeség oka.

Alumínium mennyezet csináld magad

A magas páratartalom és állandó hőmérséklet-csökkenés a konyhák és a fürdőszobák örök társai. Nagy teljesítményű, megjeleníthető megjelenés és könnyű telepítés - ezek csak néhány pozitív tulajdonság, amelyek kedveznek az alumínium süllyesztett mennyezetnek. Meghívjuk Önt, hogy ismerkedjen meg a tervezés és a beépítési technológia jellemzőivel. Ebben a cikkben megmondjuk, hogyan készítsünk alumínium mennyezetet a saját kezünkkel, képeket és videó utasításokat.

jellemzői

A rack mennyezetek egyfajta függesztett mennyezetek. A felfüggesztési rendszer lehetővé teszi különböző anyagból készült sínek, köztük alumínium szerelését. Műanyagból, alumíniumból vagy acélszalagból készülnek, vastagságuk 0,4-0,7 mm, hosszúsága 6 m és szélessége 50-300 mm.

Ha a fiókok mennyiségeit egyedi méretek szerint rendeljük, akkor a lamellák hossza maximum 1 mm pontossággal történik.

Az alumínium rack-mennyezet felszerelése csak vakolás után, majd a falak és padlóburkolatok teljes száradása után készül.

Sínek típusai

Ha úgy dönt, hogy a fürdőszobában vagy a konyhában alumínium panelekből készült mennyezetet helyez el, akkor nem fog megbánni, mert nem csak megbízható és tartós, hanem szinte bármilyen formatervhez is illik. A sín széles skálája kielégíti a legigényesebb vásárlókat is. A Reiki sima és perforált, matt és fényes. Ők utánozzák a textúra a fa, és még a bőrt. Ami a sínek alakját illeti, azok kerek és téglalap alakúak. Hatalmas mennyiségű szín és árnyalat egyszerűen elképesztő. Reiki a mennyezet felett, sőt átlósan. Így vizuálisan csökkentheti vagy növelheti a helyet.

Az ilyen mennyezeteket még mindig megkülönböztetik a folyóközi ízületek. Nyitott felszereléssel, kis rések maradnak a lécek között, 15 mm-rel. Rájuk a dekoratív profil rögzül. Zárt dokkolás esetén az alumínium panelek átfedik egymást. Vannak ilyen lécek is, amelyek szorosan össze vannak kötve, hogy süketesen illeszkedjenek, azaz repedés nélkül.

Mi a felfüggesztési rendszer?

A fésűs vagy univerzális gumiabroncs, a sarokprofil, valamint az állítható felfüggesztés - ezek a felfüggesztési rendszer fő elemei. A fésű a galvanizálás szintjét jelöli speciális kötőelemekkel, amelyeken rögzítik és rögzítik a lencseeket.

Ami a felfüggesztést illeti, egy rúdból és egy konzolból áll. Ebben az esetben a rúd a fő mennyezethez csatlakozik, és a konzolhoz - a hordozó fésüléhez. A felfüggesztett mennyezet felszerelését a főtől 5-12 cm-re kell elvégezni. Ezt a távolságot egyenként határozzák meg, a mennyezeten található kommunikációtól és a személyes preferenciáktól függően.

Anyagok kiszámítása és vásárlása

Ha már eldöntötte a mennyezet színét és típusát, akkor számolni kell az anyagok mennyiségét:

 • Mérje meg a mennyezet kerületét. Ez a mérés jelzi a falakon rögzített, U alakú profil beszerzésének szükséges mennyiségét, ami segít a falhoz való pontos közelítéshez.
 • Számítsd ki a szerszámok hosszát. Ehhez egy, a dekoratív panelek irányára merőleges, legfeljebb 1 m-es lépésekben felfelé mutató mennyezeti jelölést kell készíteni.
 • Határozza meg a mennyezet területét. Ehhez számítsa ki a hely teljes területét.

Ezután megvásárolhatja az alumínium mennyezethez szükséges anyagok készletét az elvégzett számítások szerint.

műszerek

Mielőtt elkezdené az alumínium redőnyös mennyezet beszerelését, a következő eszközöket és anyagokat kell összeszerelni:

 1. Mennyezeti készlet profilokkal, panelekkel és zsinórral.
 2. Puncher.
 3. Tűzőszegek és csavarok.
 4. Felfüggesztés elemek.
 5. Építési szint, mérőszalag, jelölő és vonalzó.
 6. Csavarhúzóval.
 7. Fogó.
 8. Fúró.
 9. Kés és olló fémhez.

jelölés

Ha helyesen jelöli meg a mennyezetet, a telepítés minden nehézség nélkül megtörténik. Tehát először jelölje meg a peremet. Ez szükséges az U alakú profil rögzítéséhez. Ha tökéletes mennyezetről van szó, akkor nagyon szerencsés vagy. Ebben az esetben csak egy vonalat kell a kívánt magasságban elhelyezni a mennyezetről.

A mennyezeten lévő kerületnek a más szintre történő jelölése során bonyolultabb számításokat kell végrehajtania. Ebben az esetben a fal szélétől mért távolság teljesen függ attól, hogy az interceiling tér megtelik-e.

Ha a mennyezeten nincs kommunikáció, akkor a mennyezetvázlatnak minimálisnak kell lennie, azaz 5 cm-re, de mielőtt elkészítené a jelölést, eldöntheti, hogy világítótesteket szeretne-e a mennyezetre felszerelni. Ha igen, akkor egy 5 cm-es behúzás nem elegendő.

Most készíts egy jelölést a szalagok számára. Minden tervezett vonalnak párhuzamosnak kell lennie az oldalfalral és egymás között, merőlegesnek kell lennie a végfalra és az egyes panelek irányára.

A csapágyelemek rögzítése

Rögzítse az U alakú profilt tüskével. Távolítsuk el az 5 cm-es szélektől, majd készítsünk lyukakat egy fúróval. A rögzítőelemek közötti távolság kb. 0,5 m legyen.

Furatokat kell fúrni a profil külső oldaláról. Ez az esemény lehetővé teszi, hogy elkerülje a sorjainak képződését, amelyek következtében megakadályozzák, hogy a profil a falhoz illeszkedjen. Készítsük el az akasztókat a jelölésekkel összhangban. Az állítható felfüggesztések lehetővé teszik a mennyezet szintjét. Extrém pontokat kell elhelyezni a végfalaktól 30-40 cm távolságon keresztül, majd egymás után 1,2-1,5 m-es lépésekben meg kell erősíteni azokat a szalagokat, amelyekre az alumínium csíkokat később felerősítik. A falhoz és a sarkokhoz csatlakoztatott profil között kb. 1 cm-es résnek kell lennie. Fontos, hogy ezt a feltételt betartsuk, így amikor a hőmérséklet leesik, a befejezett mennyezet nem deformálódik.

gyülekezés

A mennyezetszerkezet behelyezése előtt vágja le az adott hosszúságú paneleket. Fontos, hogy 3-5 mm-rel rövidebb legyen, mint a profilok közötti távolság, amelybe a panelek végső oldalát később be lehet illeszteni. Most itt az ideje összeszerelni a mennyezet felületét. Helyezze a paneleket a szalagokba, amíg egy tipikus kattintás azt jelzi, hogy a sínek a fésűre vannak rögzítve.

Ha az utolsó panel nem illeszkedik, akkor semmi sem marad, csak lecsökkenteni. Jelölje meg a vágási pontokat, majd merőlegesen vágja le a panel eltávolítható oldalát. A bemélyedések által kialakított panel szegmenseket hajlítási / hajlító alumíniummal el kell szakítani. Töltsük be a sínt a profilba, csavarozzuk a falhoz, vágjuk le az oldalt, és rögzítsük a másik szélét.

Ha ezt a folyamatot gyorsabbá kívánja tenni, állítsa a vágott panelet az utolsóra, de az utolsó panelt 14 mm-rel.

A sínsorok sorozatba történő beszerelésekor átlósan át kell vinni őket a falra csavarozott profilokba. Ezzel ellentétben az utolsó panelt először oldalra kell tolni, minél jobban be kell nyerni az első élét a profilba. Így a panel mindkét vége egyenletesen van elosztva a falhoz képest. Most a panelet rögzítheti a vivő buszon.

További ajánlások

A fényszórók jobban harmonizálnak a süllyesztett mennyezettel. Ehhez előre elkészített lyukak vannak. Húzza meg a kívánt átmérőjű kört a lámpa felszerelésének helyén. A kör közepétől a külső vonalig vágjon a sugár mentén. Ehhez metal olló szükséges. Hajlítsa a szirmokat a mennyezet belsejébe. A lámpa felszerelése jobb lesz, ha keskeny szirmokat készítesz.

Alumíniumból készült csuklós mennyezet beszerelésekor győződjön meg róla, hogy az eljárás nem zavarja a panelek befejező rétegének integritását. A kopás, a karcolások és más mechanikai sérülések csak súlyosbítják a kész mennyezet megjelenését.

Az eloxáló panelek a legstabilabb és tartósabb bevonatot biztosítják, szemben a többi dekoratív bevonattal.

A működés jellemzői

Az alumínium mennyezet gyorsabban piszkos a konyhában. Azonban a gondozás nagyon egyszerű. Nem félnek a víztől. Ez azt jelenti, hogy az ilyen mennyezetek felületét szappanos oldatban szivacsos mosással lehet lemosni.

Az alumínium álmennyezetek környezetvédelmi szempontból biztonságosak, ezért a hálószobában és a gyermekszobában is használhatók.

Az alumínium mennyezetek kiválasztásánál jobb védőfóliával vásárolni minőségi mennyezetburkolatokat. Megvédi a mennyezetet a szélsőségektől, a szennyeződéstől, a nedvességtől és a szennyeződéstől. A megfelelő telepítéssel a mennyezet hosszú ideig megőrzi megjelenését. A süllyesztett mennyezet felszerelése hasonlít egy tervezőszerelvényre. Ha már tapasztalatai vannak ebben a kérdésben, meghívjuk Önt arra, hogy ossza meg a megjegyzésben a cikkhez. Bármilyen kérdés? Ebben az esetben kérdezze meg őket a webhely szakembere.

videó

Meghívjuk Önt, hogy lépésről lépésre megtudja, hogyan készítsen alumínium mennyezetet:

Alumínium panelek felfüggesztett mennyezetének kiválasztása és szerelése, beépítési szabályok

Az alumínium panelek rácsos felfüggesztett mennyezetek egy könnyűszerkezetes váz és burkolat panelek különleges kialakítása. Alumínium és PVC lécek alapján készülnek, és úgy tervezték, hogy vizuálisan igazítsa a felületet a különböző típusú konfigurációk, elrendezések és célok helyiségeiben, és fokozza azok esztétikai vonzerejét.

A mennyezet típusai és jellemzői

Az ilyen mennyezetek megkülönböztető jegyei - a kötőelemek elemei, amelyeket sztringeknek neveznek. Számos fog alakú hornya van (keresztfej, fésű), amelyhez keskeny sávok vannak rögzítve. Különleges betétek vannak a lécek közé. Ennek a díszítőelemnek a használatával (vagy nem) történő felhasználásával kialakul a nyitott vagy zárt sín típusú mennyezet (az utóbbiban nincs köztes profil).

Alumínium és műanyag mennyezeti konstrukció

Alumínium és PVC panelek 5-20 cm szélességben és 0,5-1 cm vastagságban kaphatók, a lécek maximális hossza 10 m, dekoratív külső rétegként matt felületet alkalmaznak. Alkalmazzuk a permetezést polimer tartalmú anyagok alkalmazásával, fényes hatással festjük, és egy fémes réteget alkalmazunk, amelynek tükröződése tükröződik. A nyomtatásra, gravírozásra és perforációra a panelek felületén is alkalmazzák a technológiákat.

Alumínium mennyezetek jellemzői

 • Ezek alumínium ötvözetekből készültek, eloxált filmmel és zománcalapú védőanyagokkal és élelmiszer lakkal, amelyeknek köszönhetően ellenállnak a korróziónak;
 • nem félnek a bemélyedéstől - az űrlap változatlan marad;
 • mérjük meg többet, mint a PVC lécek;
 • a rugalmasság különbözik, ami megkönnyíti a kivitelezést;
 • beltéri és kültéri használatra;
 • tűzálló és karbantartható;
 • hangszigetelést és szellőzést biztosít;
 • megfelelnek a környezetvédelmi biztonsági előírásoknak;
 • kopásálló - az élettartam 50 év.

A műanyag mennyezetek jellemzői

A PVC panelek előnyei közé tartozik a könnyű súly és az alacsonyabb költség. Páratartalmuk is ellenáll a helyiségben, de rosszul reagálnak a fűtésre - ők megolvadhatnak.

A sima panelek használata nagy területeken

Figyelembe véve azt a helyiséget, amelyben a mennyezet beillesztése várható, különös figyelmet kell fordítani a lámpák megválasztására (azokat speciális gyűrűkkel kell ellátni, amelyek csökkentik a dekoratív lámpatartó fűtési hőmérsékletét). Kerülje a PVC-sínek tűzforrásokkal való közvetlen érintkezését (nem vonatkozik fürdőkre, szaunákra, konyhákra).

Az alumínium és a műanyag mennyezetek kis hiánya - a helyiségben lévő magasság csökkentése, ezért a szűk, magas helyiségekben vagy nagyméretű helyiségekben (irodai, kiállítási csarnok, kórház, bevásárlóközpont) előnyös ilyen rendszerek használata.

A szoba elrendezése

A mennyezet magasságát lézersugaras szinttel mérik, és függ a kapulap magasságától vagy a lámpatest méretétől, amelyhez 2-3 cm-t kell hozzáadni a készlethez. Vonalrajzot húzzon ceruza vagy filctollal.

A telepítést előkészített alumínium vagy PVC panelek segítik elő, amelyeket a gyártótól megrendelnek. Beszerzési anyagok is szükségesek egy árréssel. A méretek helyes kiszámítása segít az online számológépnek, ahol csak be kell írnia a helyiség paramétereit, amelyekbe a süllyesztett mennyezetet kívánja telepíteni.

A sínek és a sarkok elrendezése

Rack mennyezeti szerelés

A keret üzembe helyezése a következő sorrendben történik:

 • A helyiség körüli vonal mentén szereljük fel a szögletes alumínium paneleket (széles falra). A méretüket a szoba hosszának és szélességének paraméterei alapján méretezik, szükség esetén fém ollóval díszítve, 40 cm-es lépcsős csavarokkal a falhoz rögzítve.
 • A sarokprofil metszéspontjában zapayvayut 45 fokos szögben.
 • Ezután szerelje fel a speciális szalagokat legalább 5 mm távolságra a falról, ezek elrendezése a helyiség hosszától és számától függ.
 • Ha a hossza nem elegendő, két kötegszalag van egymáshoz csatlakoztatva és öncsavarral rögzítve.
 • A kötőelem önfúró csavarokkal szintén a mennyezethez van rögzítve, de a betonfal rögzítésének javítása érdekében speciális csatlakozót kell kialakítani.
 • A függesztők 20 cm távolságra helyezkednek el a falról és 70 cm-re egymástól.
 • Ezután erősítse meg az alumínium paneleket, a bejárat ellenkező oldalra szerelve, mert ez a sín a feszítőfülön lévő fülekre kattintott.
Rack konstrukció a késztermékben Rack műanyag mennyezetek

A méret beállításával mindkét oldalon hagyjon 5-10 mm-es rést.

 • A kapott résekbe díszítő csíkokat helyeznek be, amelyek rögzítik a sínek helyzetét és megerősítik a felfüggesztett mennyezet kialakítását.
A lámpák felszerelése és csatlakoztatása
 • Ha az utolsó rész nem illeszkedik a mérethez, fém ollóval vágják.

A telepítés során ne felejtse el kijelölni a kilépési pontokat a lámpák alatt. Ehhez egy lyukat a megfelelő helyre kell fúrni egy fém koronával, amelynek átmérőjének meg kell egyeznie a lámpatest mennyezetének méretével.

Részletesebben megtudhatja, hogyan lehet alumíniumpanelt felállítani és létrehozni függő mennyezetet a fürdőszobában.

A világítótestet úgy kell felszerelni, hogy a sín a mennyezethez csatlakozik.

Ugyanezt az elvet alkalmazzák PVC szalagok beszereléséhez, csak a fémlemezek mellett a fémlemezekhez fából készült csíkokat használnak - az így kapott szerkezet könnyű súlya és a panelek kényelmes formája lehetővé teszi, hogy ezt meg lehessen tenni anélkül, hogy megzavarná a telepítési technológiát.

Rack mennyezet

Mindenesetre mind a kész gyári konstrukcióval, mind a kézi gyártással egyszerűen és egyszerűen felszerelhetjük ezeket a mennyezeteket. Fontos szempont a megfelelő mérések elvégzése és a lamellák megbízható rögzítése a gerincvelővel - a bevonat szilárdsága és a külső lineáris paraméterek megőrzése attól függ.

Rácsos mennyezeti mennyezet

A befejező mennyezetek anyagcsaládja nagyszerű a modern piacon. Ezek jelentősen különböznek egymástól a jellemzők, előnyök és hátrányok, az ár. Kiválaszthatja a legköltséghatékonyabb megoldást a befejező munkákhoz: fehérítés, ragasztás habos műanyaggal, vagy fordítva, jelentős mennyiséget költenek a divatos 3D-kompozíciókra. Ez a cikk leírja az eredeti módszert a mennyezeti rack befejezéséhez.

Különlegességek

A díszes mennyezet megjelenése nemrégiben jelölték meg, de már sok orosz szerelemét nyerte el. Ennek magyarázata a nagy szilárdságú, egyszerű működésük, tartósságuk, ami a plafonok felszerelését mindenki számára elérhetővé teszi.

A süllyesztett mennyezetek előnyei:

 • nedvességállóság, amely lehetővé teszi a fürdőszobában, a fürdőszobában, a mosodában, a konyhában való elhelyezkedésüket, ahol gyakran magas a páratartalom;
 • a nem éghető anyagok bevonatként való felhasználása miatt a mennyezeteket tűz elleni védelemben részesülnek;
 • Energiamegtakarítás: mivel a süllyesztett mennyezetek felületi rétege fényt tükröz, ezért alacsonyabb teljesítményű világítást lehet használni;
 • környezetbarát anyagok, ezért nem kerülnek veszélyes anyagok a környezetbe;
 • egyszerű kezelés a mennyezetre. Tisztításhoz nedves ruhával történő törlés elegendő;
 • az alkalmazott anyagok szilárdsága, így alkalmasak kültéri alkalmazásokra;
 • egyszerű telepítés;
 • esztétikus mennyezetek;
 • tartósság - az élettartam legfeljebb 50 év, a garanciaidő 20 év;
 • lehetőség van arra, hogy a sérült területeket lecseréljük a bontási segédrészek nélkül;
 • A hamis mennyezet vonzónak és stílusosnak tűnik.

Meg kell jegyezni, hogy a rack szerkezet egy felfüggesztett szerkezet. Ez lehetővé teszi a mennyezet felületének szintjét speciális kompozíciók, pl. Vakolat használata nélkül.

Az ilyen mennyezet alatt egyszerűen elrejtheti az otthoni vezetékeket, és ez fontos pillanat.

A rack-struktúrák gyakorlatilag nincsenek hátrányai. Ezek csak azt a tényt tartalmazzák, hogy a javításokat nem nagyon praktikus módon végzik. Ha egy panel működés közben meghibásodik, akkor a teljes bevonatot szét kell szedni, hogy kicserélje a hibát. Egy másik hátrány: ha bármilyen helyiségben egy szendvicsezett függesztett szerkezetet telepítünk, annak magassága kissé csökken. Ez egy kellemetlen mínusz, ha nem építesz semmilyen műszaki eszközt a szerkezet alá.

Eszköztervezés

A felfüggesztett alumínium mennyezet kialakítása lehetővé teszi, hogy biztonságosan rögzítse a készüléket, és rögzítse a mennyezetre.

A felső határ a következő fő alkotóelemekből áll:

 • A fémötvözet sín első felületű. A sínek rugalmas kialakítása hozzájárul a tartós és megbízható vegyületek kialakulásához;
 • A fésű (kereszt, rámpa) úgy néz ki, mint egy hajlított csatornaprofil a fogakkal. A heveder kicsi elemei áthaladnak a horonyon, és a fésű a felfüggesztéshez csatlakozik a profilon keresztül. 1,5 mm vastagságú alumíniumból és acélból készül;
 • A lamellák lezárására intersticiális betétet használnak. A vasalatnak vagy a kontrasztos teljesítménynek megfelelően választják ki, melynek köszönhetően megjelent a tervezési munka kivitelezési lehetősége;
 • Sarokfából készült profillal a mennyezet a kerület körül alakul. Hosszúság esetén nem mindig lehet pontosan levágni a sínt, és néha még mindig lehetséges a szélesség szélességének csökkentése. A szabálytalanságok és pontatlanságok elrejtésére gyakran használják a díszítést, a falra rögzítve.

A megfelelő telepítés magában foglalja a helyiség elrendezésének és a világítás típusának meghatározását. A felfüggesztés telepítése közvetlenül függ a világítóberendezés magasságától. A felfüggesztett felület leggyakrabban néhány centiméterrel alacsonyabb, mint a használt világítótestek.

A terv elkészítése után szükséges a mennyezeti lemezek beszereléséhez szükséges anyagmennyiség kiszámítása. Itt fontos szerepet játszik az egyes sínek hosszának helyes kiszámítása, amellyel a bevonatot fel lehet szerelni. A gyártók általában 3 és 4 méteres termékeket kínálnak. A mennyezetek lefedésére egy kis helyiségben egy 3 m hosszú sín tökéletes, ebben az esetben a javítási munkákat minimális mennyiségű hulladékkal kell végrehajtani.

Nagyméretű helyiségben 4 m hosszúságú léceket használnak, és előre elkészítheti a helyiségtervezést, meghatározhatja az alkatrészek kívánt hosszát és számát.

A felfüggesztett mennyezet kiszámítása magában foglalja a helyiség peremének mérését, amely megfelel a profil teljes hosszának.

Lépésrõl lépésre Telepítési útmutató

Miután a számításokat és a szükséges anyagok megszerzését a mennyezet beillesztéséhez be kell állítani:

 • építő kés;
 • kalapács;
 • fúró vagy perforátor;
 • csavarhúzó;
 • fogó;
 • szinten;
 • olló, fémfűrész;
 • ceruza;
 • mérőszalag, négyzet.

Ezen kívül, a szükséges tüskék, ruházat, védőszemüveg és kesztyű.

Ha a racket saját kezével szereli fel, akkor egy mennyezeti elrendezést kell készítenie. Ehhez csak húzza meg a peremet a profil felületéhez. Ha a mennyezet vízszintesen van, akkor a vonalat vízszintesen kell jelölni. Itt lesz telepítve fésű.

A komplex, többszintű struktúrák telepítéséhez a számítások bonyolultabbak. Ebben az esetben egy lézeres szintet használnak a mérőszalag helyett. A hiba valószínűségének kizártsága kizárt.

Szerelési technológia:

 • vágja le a fémdarabokat a szükséges vágásokra;
 • fúrjon lyukakat a profilburkolatba, ha nincsenek kész nyílások a profil rögzítéséhez.

A falon rögzítő lyukakat is fel kell szerelni. Ehhez a hasznos fúróhoz, ütés. Ezután rögzítse a csavarokat 45 fokos szögben a külső sarkoknál és a belső oldalon.

A fal felszínére útmutatók kerülnek telepítésre, jelezve a jövőbeli felfüggesztett szerkezet helyét. 20 cm-nél alacsonyabbnak kell lennie a régitől. A vonalaknak vízszintesnek kell lenniük, ehhez pedig lézersugarakat kell használni. A profilokat ezen vonalak mentén szerelik fel.

Szerelje fel a felfüggesztést tüskével az előfúrt lyukakba. Ebben az esetben mindenképpen ellenőrizze a vezető részek megfelelő helyzetét a szinttel. Ezt követően fel lehet szerelni a paneleket. Ehhez következetesen vágnia kell egy bizonyos méretű sínt.

A mérőszalag mérésekor figyelembe kell venni a csapágyak gumiabroncsait.

Az első jelnek kb. 30 cm távolságra kell lennie a falról, és minden másnak párhuzamosnak kell lennie egymással 90 cm-enként.

A gumiabroncs felszerelése:

 • a köztük lévő távolság nem lehet több mint 1 méter, és 90 fokos szögben állnak a sínre;
 • csavarhúzó gumiabroncsokat csavarozni kell a felfüggesztéshez. A tökéletes egyenletesség érdekében meg kell próbálni, hogy ne engedje a legkisebb hibát;
 • a sarokprofilnak és a gumiabroncsnak 10 mm távolságra kell lennie. Abban az esetben, ha a gumiabroncs rövidebb, mint a megadott érték, egyszerűen hozzáadhatja azt, ezzel biztosítva a felfüggesztést a következő gumiabroncsban.

A munka elején egy védőfóliát távolítanak el minden sínről, és a mennyezet méretétől függően levágnak. A hossznak 10 mm-rel kisebbnek kell lennie, mint a falak közötti távolság.

Először is meg kell hajlítani és fel kell szerelni a panelet a sarokprofilra, majd ki kell igazítani és be kell pattintani a gumiabroncs-tartóba. A második sín az előző mellett helyezkedik el, a harmadik pedig szemben helyezkedik el. Ennek magyarázata, hogy a hossz első sora sokkal kisebb, mint a többi, és meg kell javítania a léceket. Ez a probléma gyakran fordul elő. Lehetőség van a gumiabroncs magasságának beállítására a csavarok mélységének megváltoztatásával. Ha a sín szélessége nem egyezik meg, egyszerűen vágható késsel. Ezután meg kell vágni a sín rögzíti a fából készült támaszt, egy darab a sarokprofil.

Egy pár panel összeszerelése után további profilrészeket (közbenső) kell felszerelni. A jövőben a részletek összegyűjtése nem lesz nehéz. A legnagyobb nehézség a legszélsőségesebb panel rögzítésekor merül fel. Ezt nagyon szorosan kell felszerelni. Ehhez ragaszkodunk egy apró trükkhöz: meg kell erősítenünk egy pár pálcát a végsín és a fal között. Ez biztosítja a megfelelő feszességet. A csapokat a talapzat alá lehet rejteni.

A felfüggesztett mennyezet összeszerelése saját kezével nem okoz sok erőfeszítést, ha ez nem összetett konfiguráció. Ezután a kivitelezést szakképzett és szakszerű szakembereknek kell megbíznia.

világítás

A világító eszközök felszerelése a legigényesebb munka. Mielőtt elkezdené az összes munkát, figyelembe kell vennie az összes lámpa, lámpa és egyéb eszköz helyét, attól függően, hogy milyen megvilágítás van a helyiségben.

Mivel a függő világító berendezések kiváló választás:

 • LED lámpák. Világosítják majd a dekor egyedi részleteit, valamint megteremtik a kényelmet és a modernséget;
 • A fénycsövek klasszikus stílusban világítást generálnak;
 • A kis lámpa meleg és otthonos hangulatot teremt a szobában.