Legfontosabb > Bútor

Fektetése csempe a fürdőszobában saját kezűleg - a sorrend és a szakaszok

Egy modern lakásban csempék szinte mindenki jelen vannak. Aktívan használják a konyha, zuhanyzó, fürdőszoba vagy fürdőszoba dekorációjában. A felesleges viták nélkül érdemes egyetérteni abban, hogy a kerámia az egyik legkompetensabb anyag, amely hatékonyan védi a felületet a nedvesség negatív hatásaitól. Könnyen kezelhető, és élettartama tartós. Van azonban egy ésszerű kérdés, hogyan kell a csempe a fürdőszobába?

Kétféleképpen lehet megoldani ezt a dilemmát - bérelni egy mestert, vagy magad megteremteni a lapkát. Tekintettel a csempe viszonylag magas költségeire, a szakértők nagyon költségesek lesznek. Ebben az esetben jobb gondolj arra, hogyan helyezzük el megfelelően a csempe a fürdőszobában, mivel a javítás talán nem teljesen nehéz, ha megérted. Ráadásul ma elegendő eszköz megvásárlására, és a saját kezűleg kirajzolhatja a lapkát. Szükségünk lesz:

 • mérőszalag;
 • építési szint;
 • elektromos fúró;
 • fogazott spatula;
 • cserépvágó;
 • gumi sisak;
 • mikroszálas vagy habszivacs.

Csempe kiválasztása

Csak akkor kell megismerkednie a csempézett anyag bizonyos jellemzőivel, amelyeket figyelembe kell venni a zuhanyzóban lévő termékek behelyezésekor. Ma azonban, ha van vágy, ez a kérdés teljesen megoldhatóvá válik. Ezért a kezdeti szakaszban ki kell választani a szükséges csempéket és nyersanyagokat a telepítéshez, valamint el kell döntenie a kerámia színtartományát és annak minőségét.

A lapkán nincsenek zsetonok, repedések vagy más hibák. A bevonatnak egységes rétegnek kell lennie, különféle buborékok, légzárók vagy csepegtetők nélkül. A legjobb, ha néhány tételt megvizsgálunk, miután levonhatunk egy következtetést az egész tételről. Annak érdekében, hogy tudják meglapozni a burkolólapokat a fürdőszobában, ügyelni kell arra, hogy a megvásárolni kívánt csempe mennyisége körülbelül 10% -kal nagyobb legyen, mint a szükséges mennyiség.

Ez a javítások nem tervezett veszteségeinek következménye. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy amikor a következő csempecsomaghoz érkezik, kicsit más lesz az előzőnél.

Ilyen körülmények szinte folyamatosan fordulnak elő, ezért a nem tervezett veszteségek elkerülése érdekében ajánlatos kicsit több terméket vásárolni, mint szükséges.

Mi szükséges?

A javítás megkezdéséhez olyan felületek mérését kell elvégezni, amelyeken a burkolólapot lefektetik. A dekoratív burkolólapokat általában a darab vásárolja meg, a szokásos négyzetmétert. Minden terméknek meg kell egyeznie a méret, az árnyék, a cikkszám és a minta között. Távolítsa el az elavult padlót a szobában, függetlenül attól, hogy csempe, festék, gipsz vagy valami más. A legjobb alapot, amelyre csempét - betont vagy téglát rakhat.

A javítási folyamat során tökéletesen sík felületet kell készíteni, így a falakat és a padlót gyakran alapozzák, majd alapos vízszigetelést végeznek. Ez javítja a tapadást a felületek között, védelmet nyújt a különböző mikroorganizmusok negatív hatásai ellen. A lapkát önmagában ragasztóval kell ragasztani, majd egy padlóburkolatot készítenek. Javításra lesz szükség:

 • primer;
 • csempe ragasztó;
 • habarcs;
 • vízszigetelés;
 • keresztek a varratokhoz;
 • fa vagy fém lécek.

Piling eljárás

A fürdőszobában a saját kezűkkel burkolólapok elhelyezése persze nehéz folyamat, de lehetséges. A legoptimálisabb módszer egy nedvességálló réteg létrehozása szilikon alkalmazásával, és az oldal szélének mentén történő fugázás a fürdőbe. Jobb, ha a futást egy bizonyos sorrendben végezzük a szoba túlsó sarkából a kijárathoz. Egy ilyen rend a vonalat vonzóbbá és ugyanakkor kényelmesebbé tenné.

Burkoló lépcsők:

 1. Végezzük el a bélés minden, ami felett a szintjét a fürdőszoba le a mennyezetre. Az első sorban nincs szükség a ragasztásra, de a fal szélétől a kereszt vastagságától 2 mm-re kell visszavonulni. Ezt megelőzően, az egyértelműség érdekében, futtathat.
 2. Ha elhagyja a helyet a feszített mennyezet alatt, akkor ez is szükséges a műanyag szegélyezéshez a kerület mentén. A telepítés tetszőleges magasságban történik, ami megkönnyíti a telepítést, mivel nincs szükség a vágás beállítására.
 3. Miután elvégezte ezeket a lépéseket, a javítás folytatódik, az alsó oldalról egymás mellett, a zuhanyzóban. Ez az eljárás lehetővé teszi a kerámiák helyes lefektetését is, mégpedig a feltöltés nélkül.
 4. A következő lépés a vázszerkezet felállítása a fürdőszobában, amelyet be kell telepíteni és furnérozni kell. Keményfémből kell készülni, és gipszkarton lapokkal kell lefedni.
 5. A járólapú termékeknek elegendő súlyuk van, ezért nem szabad a profilra menteni, és olcsó vékonyfalú elemeket vásárolni.
 6. A javítás végső szakaszában a beton felületét földeltük, a csempeit ragasztjuk a padlóhoz.

folyamat

Hogyan tegyük a csempeit a fürdőszobába, hogy minden rendben működjön? Elvileg minden egyszerű! A fenti tippek segítenek megérteni a hozzávetőleges cselekvési tervet, amely némileg eltérhet az adott helyzettől függően. Annak érdekében, hogy csempe lehessen, speciális ragasztóra van szükségünk. Általában por formájában értékesítik, amelyet a csomagoláson feltüntetett utasításoknak megfelelően vízzel kell hígítani.

A kapott oldatot alaposan összekeverjük egy elektromos fúróval, amíg sima. Ennek következtében a csempézett ragasztó nem lehet túl vastag vagy túl folyékony. A kívánt konzisztenciát úgy kapjuk meg, mint egy diópaszta, így könnyebben alkalmazható és nem folyik. A ragasztókészítmény alkalmazása kiváló spatula fogazott elemekkel. A csempe szorosan nyomja, de enyhe, egyébként felrobbanhat vagy repedezhet.

A nem szabványos méreteknél jobb a kerámia vágása csempevágóval.

Egyes esetekben megengedett az őrlők használata. A finomabb munka fogóval vagy fogóval történik. Speciális keresztezőkkel futunk a varratokhoz. Nagyon segítenek a csempe helyes elhelyezésében. A termékek azonban nem mindig rendelkeznek megfelelő formával, ezért előfordulhatnak bizonyos problémák. Ezért rendszeresen mérje meg a függőleges és vízszintes ízületek szélességét.

Az esetleges hibák azonosítása a kezdeti szakaszban fontos, hogy az első 3-5 csempe lefektetése után minden egyes sorban szintenként ellenőrizze. Miután befejezte a sorot, be kell fejeznie a sarkokat, és csak akkor léphet át egy másik falra, például a támaszsor szigorúan a helyiség peremén helyezkedik el. Ezután minden ismét megismétlődik attól a ponttól, ahol a függőleges vonal megjelölve van.

A ragasztóanyaggal való kerámia ragasztásának szigorúan egy bizonyos elv szerint kell történnie, hogy a csempe szélessége ne haladja meg a kívánt felületet. A javítást az alsó sor ragasztása zárja le, amelyet a hosszban állítanak be, majd levágják.

habarcs

Most minden világos, hogyan kell csempe a fürdőszoba! Ez azonban nem minden, mert a ragasztós kerámiatermékek a csata felénél fogva, megfelelően kell feldolgozni, különben a javítás hiányos. Ehhez 24 órán belül szükséges az ízületek ragasztása. Ezt megelőzően meg kell szüntetni a felesleges ragasztót, és megmarad vagy szivárog a csempe alatt. Meg kell hígítani a speciális keveréket, amelyet a varratok alatt gumi lapáttal alkalmaznak.

Körülbelül fél órát várunk, ezalatt a varratok megkeményednek, és lehetőség nyílik arra, hogy óvatosan mossa meg őket egy szivaccsal vagy egy vízzel megnedvesített ruhával, anélkül, hogy a megoldást lemosná a résekből. A használt törlőruhának folyamatosan tisztának kell lennie, ezért meleg vízben rendszeresen meg kell nedvesíteni. Miután fehér virágzik, mossa le mindent tiszta ruhával.

Csatlakoztatás és tisztítás

Az előző szakasz befejezése után a varratokat speciális keverékkel óvatosan kell kezelni. Célja a negatív tényezők elleni védelem nedvesség, gomba vagy penész formájában, valamint díszítő szerepet tölt be. A nagy üregeknél a homokkal való fugázás tökéletes, és egyes esetekben a latex nem zavarja meg a beavatkozást. Ez az anyag rugalmasságot és tartósságot biztosít a bevonathoz, bár néhány bonyolítja a folyamatot.

Latex hozzáadásakor a száraz port nem hígítjuk vízzel, a keverék elkészítése után egy ideig hagyjuk. Csak azután érhető el, hogy hasznos lehet, de érdemes tudni, hogy a legjobb, ha kis részletekben elkészítik és azonnal alkalmazzák.

Ezt a habarcsot egy ruhával vagy akár egy ecsettel kell felhordani, majd egy gumihevederrel elkenni az egész felületen. Jobb, ha átlósan 45 fokos szögben alkalmazzuk, mivel ez lehetővé teszi az összes varrat leghatékonyabb feltöltését. Csak akkor tudjuk folytatni a végső takarítást, ahol szükség van a vízre, és habszivacs.

A fürdőszobában saját kezűkkel burkolólapok elhelyezése: a teljes technológia A-től Z-ig működik

A kerámia csempe a nedves helyiségek hagyományos befejező anyaga. Hosszú élettartamú, látványos megjelenésű és könnyen tisztítható. De ahhoz, hogy mindezek a tulajdonságok valóban megjelenjenek - a csempeeket megfelelően kell elhelyezni.

A technika sérti a forgácsolást, repedéseket a bevonatban, amit nem lehet megjavítani. Ezért bárki, aki úgy gondolja, hogy a fürdőszoba kezelése saját kezűkkel történik, egyszerű kérdés, javasoljuk, hogy alaposan tanulmányozza a technológiai munkák árnyalatait. Ez rájuk, részletesebben foglalkozunk.

Technológiai csempék: finomságok és fontos árnyalatok

A falakon és a padlólapokon végzett munkák sorrendjét többször is ismertetjük honlapunkon. Ezért csak fontos szempontokra összpontosítunk.

Meg kell szintelni az alapot

Minél simább az alap - annál könnyebb egy lakónak csempézni, mert ugyanolyan vastagságú ragasztót használ az egész helyiségben. Ha a falak görbe - ha a ragasztás egyenetlenül esik, üregek jönnek létre, és a csempe néhány év múlva lemerül. És a padló elkezd elszakadni vagy felrobbanni.

Még egy profi sem képes meghatározni a falak vagy a padló egyenletességét. Esetünkben feltétlenül ellenőrizzük a falakat egy kötélen (súly a kötélen). A kötél végét a vizsgált fal közelében lévő sarokban és mennyezetre kell felhúzni, és a súlyt szinte a padlóra (1-2 cm) kell csökkenteni.

Ha a feszített kötél nem illeszkedik a falhoz, akkor az alapot ki kell egyenlíteni. Ehhez tegyen egy címkét a falra, amely a mért szomszédságban van. Ezért meg kell vizsgálni az összes falat.

A nemek szakemberei a víz vagy a lézersugár görbületét ellenőrzik. De az ilyen eszközök nem lehetnek a házban. Vásároljon a fürdőszobában? Egy extra pénzpazarlás. Két fecskendőt és egy 1,2 mm átmérőjű csepegtetőt vagy más átlátszó tömlő hidraulikus szintet tud készíteni.

És ha a fürdőszoba kicsi, akkor a két méteres rack-szint mellett juthat el, és a jelzőtáblákat legfeljebb 0,5 m távolságra húzhatja egymástól. Fémből készült profil (amelyhez gipszkarton lapokat csatoltak) jelzőként használják.

Helyezze a profilokat az oldatba, és helyezze a kis padlóba a fürdőszoba padlójának peremén.

Az esztrich magasságáról döntsön előre. A fürdőszobában a padlónak 0,3-0,5 cm-rel alacsonyabbnak kell lennie, mint az összes többi padlónak, annak érdekében, hogy megakadályozza az egész lakás áradását vízszivárgás esetén.

Tehát, amikor az alapot egyenletesen előre beállítjuk, a kész padló teljes magasságát kiszámítjuk a már lefektetett burkolattal, és becsüljük meg, hogy hány cm-t kell kitölteni az esztrichhez.

Hogyan vízálló a padló

Egy másik fontos árnyalat, amikor a csempe burkolatát a padlón vízszigetelő alap. Ha nem élsz az első emeleten, akkor mindenkinek esélye van a szomszédok elárasztására alulról. Ezért ki kell zárni a szivárgás lehető legkisebb lehetőségét is.

Ne tévesszen meg arról az információról, hogy a fürdőszobáját vízálló a hagyományos műanyag burkolattal. Még egy nagyon sűrű film egy beton esztrich alatt is gyors ütemben összeomlik, mivel nem erre van szánva. 4-5 év elteltével a vízszigetelés teljesen megsemmisül.

Ezért, mint vízszigetelő anyagokat, csak a gyakorlatban bizonyítottnak ajánljuk: tetőfedő anyag, bitumen vagy ömlesztett kompozíció polimerekkel.

 • Minden tisztított és alapozott padlóburkolat + 20 cm-es falburkolat bitumenes maszkkal borított.
 • Az átfedő ruberoid felborult, és megragadta a falat. Az égő áthalad az ízületeken, hogy szilárd, hermetikus "vályú" legyen.
 • A korszerűbb kompozíciók - folyékony - polimer adalékokkal rendelkező cement alapúak. Ezeket csak egy vékony rétegben helyezik el, mint egy esztrich.

A primerek alkalmazásának sajátosságai

Az esztricheknek a csempe behelyezése előtt kell alapozni, hogy növeljék a felület tapadását az alapra, és csökkentsék a ragasztóanyag fogyasztását. A kész talajt nem hígítják, hanem a gyártó által javasolt arányban használják.

Ezeket egy széles festékkefével, maklovitsy-vel mossák, miután korábban eltávolították a porból és törmelékeket a betonból.

Fontos, hogy a primert helyesen alkalmazzuk. A kefét nem csak a felszín fölött kell mozgatni, hanem le kell nyomni, mintha a megoldást az alaphoz dörzsölné. Az a jel, hogy a beton talajjal telített, kiálló fehér hab lesz. Ez azt jelenti, hogy megállíthatja az impregnációt.

Könnyebben alkalmazható az első talajréteg este, hogy a megoldás teljesen felszívódjon és száraz legyen reggel előtt. A második műveletet követően meg kell várni, amíg a beton elnyeli a nedvességet, de nem szükséges várni a teljes száradásra. Megkezdheti a kerámiák elhelyezését.

Ragasztási alkalmazási szabályok

A ragasztós habarcsot a padlóra egy fogazott simítóval, amelyet az öltözők a "fésűnek" neveznek. A ragasztó lapos éle eloszlik az esztrichen, és a fogak eltávolítják a felesleges és a szintet.

Fontos, hogy a megoldást csak egy irányban terítse a spatula fogazott oldalával.

Mielőtt a ragasztót felhelyezi a csempere, nézze meg a hátoldalát. A legtöbb gyártó hagy egy speciális nyilat, amely megmutatja, hogy a ragasztó oldat melyik irányban kell elhelyezni (a csempe mentén vagy a csempe felett).

Elvileg egy miniatűr fürdőszobában ez az árnyalat nem annyira fontos, de a nagy fürdőszobákban, a technológia megsértése miatt a varrat vastagsága megváltozhat (szűkít vagy kibővít).

És most a fő árnyalat: a ragasztócsíkok a padlón és a burkolólapon, amikor a tojásnak merőlegesnek kell lennie egymással, azaz ha a padlón lévő ragasztóhornyok a helyiségben haladnak, akkor a burkolaton át kell helyezkedniük.

Egy ilyen köteg a legerősebb, és teljesen megoldja az interglaciális teret.

Lefekvéskor szükségem van keresztre

A csempezel kapcsolatos tapasztalatok hiányában a problémás pont a varratok ideális szélessége marad, mivel amikor az első sorban a milliméteres elmozdulást teszik ki, a jövőben vastag varrat keletkezik. Annak érdekében, hogy ugyanazt a varratméretet megőrizze, szükséged lesz keresztre.

Felhívjuk figyelmét, hogy ezek az alkatrészek különböző vastagságúak. A legvékonyabbak - 1 mm-nél - csak zökkenőmentes felszerelésre vagy tervezőcsempékre használhatók, amelyekkel csak szakemberek dolgozhatnak.

A szokásos olcsó cserép a falakon vásárolni keresztezze 3-4 mm vastag. A padló általában 5 mm vastag keresztezéssel van ellátva.

A keresztezések rugalmasságát előzetesen ellenőrizni kell. Ha rossz minőségű műanyagból készültek, könnyedén megtörik. A kiszáradt oldat kivonása során előfordulhat, hogy a keresztezések egyes darabjai megszakadnak, és a varratokba ragadnak. Ki kell találni valami éleset.

A kvalitatív keresztezések hajlottak, rugalmassá váltak, de nagyon nehéz megszakítani őket.

Mi és mikor dörzsölje a varratokat?

Még akkor is, ha a lehető leghamarabb befejezni kívánja a telepítést - az összecsomózást egy-két napra el kell halasztani. A ragasztó oldatnak teljesen száraznak kell lennie.

Ha a száraz keveréket vízzel hígítjuk, győződjön meg róla, hogy konzisztenciája nem túl ritka vagy vastag. Ritka lesz a falakról, és nem tölti meg teljesen a varratokat, és túl vastag leveleket hagy az ürességben, ahol a nedvesség könnyen behatol. A normál konzisztencia nagy zsírtartalmú tejfölléknek tűnik, ami egy kanál.

Csiszolt egy kis gumi spatulával. 3-4 óra múlva meg tudja erősíteni a munkát az ujjaival. Ha észreveszi, hogy vannak lyukak a habarcsban, hiányoznak a területek - viseljen gumikesztyűt és alkalmazza a megfelelő mennyiségű habarcsot az ujjaival.

A felesleges burkolólapokat száraz ruhával kell lemosni. Ez menteni fogja a csíkok csíkjait, és nem kell többször lemosnia. A szivacs is alkalmas, de ismét száraz.

Egy nap után a csempe nedves ruhával mosható.

Ha a technikától való eltérések indokoltak

A nem szakembereknek ajánlani kell, hogy a csempeit a falról lefektethessék, mivel a habarcs a padlón, a megoldás részeiben, a szerszámokon, sőt a csempe felett is repül. De ha a kádat a helyiségben megváltoztatják, azt a kész, csempézett padlóra és a falvázlatra szerelik fel.

És akkor felmerül a probléma, és hogyan kell a padlózatot eredeti állapotában megtartani? A kimenet a következő:

 • csempézze a padlófelületet, ahol a kád felhelyezhető;
 • helyezze a készüléket a helyére;
 • akkor a csempe a falakon fekszik (az alsó sor kivételével);
 • és a végén - töltse befejezni a padló és az első sor a falak.

Egy másik munkamódszer lesz a zuhany telepítésekor.

 • Először az összes kommunikáció telepítésével öntsön egy padlót a fülke alá.
 • Burkolólapok.
 • Vágja le a padlót a zuhany alatt. A cserép lejtése a leeresztő nyílásba kerül.
 • Helyezze a csempe a padlón lévő többi helyre.

Telepítési hibák: hogyan lehet a hibákat kijavítani?

Természetesen a technika elsajátításakor lehetetlen mindent tökéletesen megtenni. Pontosítások lesznek, de időben meg kell látnod és korrigálni kell őket. Amikor az oldat megszárad - eltávolítani a hibát, sajnos, ez nem fog működni, meg kell szakítani a csempe.

A csempe "lépések", és nem ugyanabban a síkban

Az ok - a fal síkjának megsértése. Ha nincs tökéletes vízszintes, akkor a függőleges varratok fokozatosan eltolódnak. A hiba kijavítása érdekében az első sorban szükséges a csempék vágása a megfelelő vízszintes vízszintesítés érdekében.

Ha hibát észlel, amikor a fal majdnem bélelt, keresse meg a sorot, ahonnan az elmozdulás elkezdődött, és varrja össze a varratokat. Az alsó varrat rögzíthető egyezményekkel vagy ékekkel és különböző vastagságú ponyvákkal.

A padlólapok lépcsőkben is mozgathatók, ha a fal szöge nem egyenes. Ezért előzetesen ellenőrizze, és mikor helyezze el a csempe vágólapokat a szög fenntartásához.

A csempe esett ki a sorból

Ha látja, hogy a sorok egyik lapja egy kicsit eltorzult, a vízszintes eltolódott, akkor elfelejtett beilleszteni egy keresztet a varratba (vagy leesett).

Javítsd ezt úgy, hogy a keresztet helyes helyen helyezzük el, majd a burkolólapot a szomszédosakhoz ragasztjuk. Az agyag fáradt lesz - és a csempe a helyén ül.

A csempe süllyed

Látszólag látható, ha néhány csempe túl beágyazódik a megoldásba. Egy közös síkból kiütöttek. Az ok - rossz minőségű ragasztó. Vagy egy egyenetlen rétegben alkalmazták, vagy elszalasztotta a széles körben elterjedt vélekedést, hogy ragaszthat egy pontot.

Egyes kézművesek csak a csempe sarkában kengetik a ragasztót, azzal érvelve, hogy ez elég a rögzítéshez. De ez a megtakarítás, és ahhoz a tényhez vezet, hogy a csempe átesik az általános háttéren.

A hiba eltávolításához csak akkor távolíthatja el a lapkát, és egyenletesen eloszthatja, de valószínűleg el kell távolítania az egész sorot (ha minden csempét észlel).

By the way, pont alkalmazás lehet provokálni törés a csempe. Szárításkor a ragasztó feszülni fog a sarkoknál, és egy olcsó csempe el tudja indítani a pókhálót.

Dömping a varratokba

Hasonló hiba lép fel, ha rosszul simították ki a varratokat, mielőtt a fugázást vagy túlságosan folyékony összetételű bevonatot keltették volna. Távolítsa el ezt azáltal, hogy teljesen eltávolítja a habarcsot, megszünteti a varratokat és új habarcsot újratölt.

Különböző hosszúságú csempe

Még egy tételben is a csempe hossza vagy szélessége változhat. Hagyja, hogy ez a hiba minimális legyen, de a falon észrevehetővé válik. Ezért a befejezők egy sor csempét vesznek a különböző dobozokból. Így nagyobb valószínűséggel elrejti a kalibrációs hibát.

Ha a csempe már le van fektetve - távolítsa el, és vegyen fel egy másikat, amelynek mérete megegyezik a szomszédos csempékkel.

Tippek kezdőknek

 • Ha a csempe közé kerülnek mintázott, dekoratívabb, akkor előre egy ceruzával jel a falon a helyét a leszállás, hogy a lefektetés során ne felejtsd el.
 • Először is készíts el egy mintát a padlón a következő szobában, hogy lássam, tetszik ez a csempe elrendezésnek. A falon, hogy megváltoztassa a tervezési lesz túl késő.
 • Ne alkalmazzon erőt a csempék behelyezésekor. A megoldásnak nem szabad kitágulnia a varratokban. Ha ez történik, azonnal távolítsa el a felesleget.
 • A forgács elkerülése érdekében csak egy gumi sisakkal kell elmélyíteni a cserépet.
 • A falak felé nézve várja meg az első sor kiszáradását, majd helyezze el a második helyet. Ez megkönnyíti a sík illesztését, és az alsó burkolat nem fog feltérképezni.
 • Ha a kívánt színű fugák nem voltak a boltban - vásároljon fehéret, és adj hozzá egy csepp színt a kívánt színhez. Csak azonnal határozza meg, hány cseppet és mennyi száraz keveréket ad hozzá, hogy ha újra gyúrja, nincs különbség az árnyékban.

Jobb, ha az első lépéseket a csempe lefektetése nem a fürdőszobában végzi, hanem egy sokkal szembetűnőbb szobában - egy szekrény, egy konyha (a bútorok mögött), hogy kitöltse a kezét. A fürdőszobákban sarkok és készülékek jobb minőségűek, némi tapasztalattal. Kevesebb harc lesz, elrontott idegek és hibák!

Lépésről lépésre a kerámia burkolólapok elhelyezése a fürdőszobában

Ebben a mesterkurzusban megtanuljuk, hogy a fürdőszobában csempéket készítsenek, a lépcsőzetes utasítások alapján. Megtanuljuk a falak előkészítését, az első szakaszokat, a csempe megfelelő csiszolását a sarkokban és az aljzatok alatt, valamint a csempe padlón történő telepítését.

Ha nehéz kerámiával és márvány csempével dolgozik, a csiszolókészülékhez nedves vágáshoz szüksége lesz. Megakadályozza a törékeny és kemény anyagok repedését, lehetővé teszi nagy pontosságú szögek létrehozását és 45 ° -os egyenletes vágást, ami szükséges a fülkék és a válaszfalak előállításakor. A házi feladat elvégzéséhez 500-850 W kapacitású egyszerű csempevágó modellek alkalmasak. A kiválasztott csempevágó teljesítménye meghatározza a szerszám súlyát is. Az 500 wattos csempevágó gép legfeljebb 10 kg-ot, és még nagyobb teljesítményt is képes akár 850 W-ot meghaladó - 15 kg-nál több. Ez fontos, ha a gépet a házban vagy egy másik lakásban kell javítania. Az eszköz kiválasztásakor ügyeljen a munkaterülethez illeszkedő csempe méretkorlátra.

Annak érdekében, hogy a csempe a fürdőszoba, akkor is szükség van a következő eszközöket. Rulett és ceruza a helyiség területének méréséhez, a szükséges jelzések rajzolásához a falakon és a padlóburkolaton. Kézi nyílás a csempéknek a sarokba és a résekbe történő illesztéséhez. A spatulák halmaza: csiszolódott csemperagasztó és gumi a közbenső ízületek fugázásához. A hidraulikus szint és a függőleges vízszintes sík síkja, a padló függőleges és vízszintes síkja. Fogók, vödör és építő keverő csemperagasztó keveréséhez. A sarkok és a csövek vékony vágásához használja a darálót. A csempe burkolását a fürdőszobában egy fúró segítségével készítik el, amelynek koronája az aljzat alatt van, a kezét fogók és üvegvágó segítségével, hogy egyenletes vágást érjenek el, és a burkolat megtörése problémás lehet.

A falakat tapintással ellenőrizzük, ha szabálytalanságokat észlelünk, egy spatulával és egy csiszológépvel átmegyünk egy csiszoló tárcsával.

Bevont vakolt falak. A mi esetünkben az Alpina Expert mély penetrációs alapozót használjuk. Mi a primer? A falak kiváló minőségű előkészítését biztosítja, javítja a felület tapadását (tapadását) diszpergált anyagokkal. Csempe a fürdőszobában, amikor a falakat egy alapozóval rögzítik, biztonságosan rögzítve van a falakon, és nem tűnik el. Az alapozás előtt a falaknak tisztának és száraznak kell lennie.

A válaszfalak és a gipszkarton más szerkezeteinek alapozásához CERESIT ST 19 beton kontaktust vagy más céget használunk. A beton érintkezés összetétele finom kvarc homokot tartalmaz, amely durva textúrát kölcsönöz a felületnek, ami javítja a sima felületek tapadását homlokzati anyagokkal. Jó tapadást biztosít bármilyen alapon (gipszkarton, üveg, cserép, festett falak olajfestékkel). Minden ütés előtt a beton érintkezését ecsettel kell összekeverni, hogy a homok ne essen alul.

A beton érintkezést egy tiszta és száraz felületen, kaotikus módon közvetlen és körkörös mozdulatokkal kell alkalmazni.

Amellett, hogy az alaphoz jobban ragaszkodik a csemperagasztóhoz, könnyebben állítható a burkolólap az alapfalakra. A ragasztóval rögzített csempe tovább tartja a mobilitást.

Hogyan helyezik a csempe a fürdőszobába saját kezűleg

Öntömlő csempék a fürdőszobában - olyan felelősségteljes esemény, amely bizonyos készségeket és a technika megfelelő betartását igényli.

Fontos, hogy ne csak kiváló minőségű vízszigetelést végezzen, hanem óvatosan közelíti meg a ragasztó kiválasztását.

Hogyan tegye csempe a fürdőszobába a saját kezüket

A magas páratartalmú helyiségben lévő fal és padló kialakítása kiváló módja a hagyományos cserép vagy modern kerámia burkolólapok, valamint a nagyon szép és tartós kerámia-gránit elemek.

Az ilyen bélés hátrányait a saját kezűleg mutatják be a beépítés néhány jellemzője és árnyalata, valamint a finom anyag kiválasztásának szükségessége:

 • A csempézett elemek méretei. A kisméretű burkolólapok nagyobb készségeket igényelnek a padló és a falfelület nagyon magas minőségű előkészítésében. A legkényelmesebb a közepes méretű, a legegyszerűbb önmegmunkáláshoz szükséges lapok kivitelezéséhez.
 • Durva vagy hornyos felületelemek. Nagyon könnyű mosni egy sima csempe, de egy ilyen felület csúszósabb és traumás, ami rendkívül fontos fontolóra venni a padló tervezésénél. A falfelületek mind sima, mind pedig durva csempékkel bevonhatók.
 • A színséma és a tervezési elemek. A monokromatikus burkolólapokat egyszerűbbé teszik, ami nagyon fontos a szakképzettség és tapasztalat hiányában az ilyen típusú befejező anyagokkal való munka során. Hasonló hatások különböző dekoratív elemek, kis minták vagy egyszerű válások.

A befejező csempe nem csak a leghiginikusabb, nedvességálló és erős, hanem a leginkább univerzális anyag, amelyet a helyiségekben a hőmérsékletkülönbségek és a megnövekedett páratartalom különböznek.

Telepítés helye: padló, falak

Mielőtt folytatná a szoba burkolat nélküli befejezését, el kell választania az elrendezés típusát és az előnyben részesített telepítési lehetőséget. A bélés módszerét a felület és a befejező anyag jellemzői, valamint az ilyen munkák elvégzésének tapasztalata alapján választják ki.

A csempeelemek padlóra vagy falra helyezésének fő módjai:

 • közvetlen - a legegyszerűbb és leggyakrabban használt kialakítása a fürdőszoba;
 • átlós - ideális választás, ha egy négyzet alakú szobát alakít ki görbék és egyenetlen felületek jelenlétével;
 • sakk - a legnépszerűbb módja egy klasszikus beltéri kialakításnak a különböző színű elemek használatával;
 • offset - egy olyan lehetőség, amelyet egyediség és kiemelkedő varratok hiánya jellemez, ami különösen fontos egy téglalap alakú helyiségben.

Cserép a falakon - fényes megoldás

Az alacsony mennyezetű fürdőszobában ajánlatos a téglalap alakú elemek előnyeit választani, a közvetlen elrendezés technológiájára helyezve.

Szükséges eszközök és anyagok

A felületi burkolólapokon végzett munkák:

 • elektromos vagy kézi csempe vágó, és egy kis mennyiségű befejező anyag vágható szabványos üveg vágó;
 • hagyományos csiszológép speciális fúvókával a ragasztó keveréséhez;
 • építési szint;
 • alumínium vezető;
 • kis ragasztóanyag a ragasztó összetételéhez;
 • fogazott simító;
 • Cement típusú csempe ragasztó vagy "folyékony köröm";
 • kosarak (gumi sisak);
 • plasztikai jelölő keresztezések a szúnyogirtó öv varratokhoz;
 • gumi spatula a varróhabarcshoz;
 • simítóvegyület.

A kézi vágók a csempézett elemek számára egyszerűek és könnyen kezelhetők, és igen kedvezőek. A vágás megfelelő elvégzéséhez először körvonalat kell fűzni egy ceruza sorhoz.

A gyémántlemezzel ellátott csiszológép gyorsan vágja a befejező lapkát, de a vágás minőségi jellemzői nem elég magasak, ezért a finomításhoz arctisztítást használunk egy fájllal vagy kéztörlőpapírral.

vízszigetelés

A fürdőszobát különleges mikroklímával jellemezik, ami a megnövekedett páratartalomnak, állandó párologtatásnak és hőmérsékletváltozásoknak köszönhetően megbízható és jó minőségű vízszigetelést biztosít a befejező anyagok elhelyezése előtt. Erre a célra a hidro-barrier számos változatát alkalmazzák:

 • Festék vízszigetelés bitumen vagy polimer masztix alapján, szükségszerűen több réteggel. A kapott vízszigetelés sima és nincsenek kötések, ami nagyon fontos a csempe befejezésekor.
 • Obmazochny típusú vízszigetelés, amelyet egy száraz keverék finom szemcsézett homok, polimer adalékok és cement alapján. A keveréket spatulával és simítóval alkalmazzák, amely lehetővé teszi a vastagabb esztrichréteg kialakulását a rések és szabálytalanságok kiküszöbölésére.
 • A bevonási technológia, amely magában foglalja a "nedves zónák" sérülékeny területeinek védelmét nedvességálló öntapadó vagy irányított anyagokkal bitumen vagy üvegszál alapon, egyfajta "hidrogénhulladék" létrehozásával.

Obmazochnoy vízszigetelés a fürdőszobában

A vízszigetelő technológia választása közvetlenül számos tényezőtől függ, amelyek magukban foglalják az egészségügyi helyiségbe beépített berendezés változatát, a hőmérséklet és páratartalom mutatóit, valamint a padlóburkolatot.

Progruntovka

A fürdőszobában használt alapozó készítményeket két fő csoport képviseli, amelyek jellemzőikben és tulajdonságaikban gyökeresen eltérőek, és lehetővé teszi a legjobb választást.

A mély penetráció alapja széles körben elterjedt a pozitív tulajdonságok nagy száma miatt:

 • a használat általánossága. A készítmények alkalmasak gipsz, falazat és beton, gáz- és habblokkok, valamint gipszkartonok feldolgozására;
 • megfizethető költség. Az átlagár széles tartományonként változik, ami az ilyen anyagot a fogyasztók rendelkezésére bocsátja bármilyen jövedelemmel;
 • egyszerűség, könnyű használat és önfelhasználás, tekintet nélkül a kezelendő felület típusára;
 • számos olyan adalékanyag széles választékát kínálja, amely növeli a bevonat nedvességállóságát és a bevonat antiszeptikus tulajdonságait.

Kevésbé gyakoriak az adhéziós típusú vegyületek, amelyeknek számos tagadhatatlan előnye van:

 • az ilyen típusú felületeken végzett munkák elvégzésére alkalmas, mint a beton alapanyag, az alkid- és olajvegyületekkel bevont anyagok, beleértve a fémeket és a nagy szilárdságú műanyagokat;
 • A kvarc töltőanyag jelenléte jelentősen javítja a felületi elemek tapadást a kezelt felületen.

A ragasztóanyag-alapozó kompozíciók különböző konzisztenciájúak és csak kész formában valósulnak meg, különféle térfogatú tartályokban csomagolva.

A modern láncindítók ragasztási tulajdonságait sikeresen kiegészíti a nagy víztaszító jellemzőkkel, ami a polimer alapösszetételének köszönhető.

Piling eljárás

Az a technológia, amely lehetővé teszi a falak és a padló csempe befejezését a fürdőszobában, nincsenek észrevehető, alapvető különbségek:

 • a csempézett elemek elrendezési tervének tanulmányozása;
 • a szükséges anyagmennyiség kiszámítása;
 • a lézer szint munkaterületén lévő vázlatnak megfelelő jelölés.

A falburkolat szakaszos jellemzői:

 1. az oldalsó elemek hozzávetőleges elhelyezése;
 2. meghatározza a második sor helyzetét egy fa deszka, acél szög vagy fém profil rögzítésével a csempe csúszásának megakadályozása érdekében;
 3. ragasztóoldat elkészítése;
 4. ragasztóval ragasztott ragasztóval a falfelületre;
 5. rögzítőelemek rögzítése ragasztóval kezelt felületen, plasztikus szabályozó keresztjelzők felszerelésével;
 6. az elemek elrendezésének való megfelelés ellenőrzése;
 7. az alsó sor felszerelése és a tartóoszlop eltávolítása.

A padlóval szemben a látható legtávolabbi sarkon, a küszöbértéktől vagy a középső jelzettől származik. Az utóbbi lehetőség optimális a tágas szaniter helyiségben, egy központi nyitott területen.

Melyik csempe ragasztó használata

A fürdőszobában lévő csempe ragasztókészítményeknek elegendő nedvességállósági mutatóval kell rendelkezniük:

 • cement ragasztók univerzális, könnyű, speciális és erős keverékek;
 • Epoxi kétkomponensű ragasztók ásványi és finom töltőanyagok keverékei, valamint folyadék típusok formájában állnak rendelkezésre;
 • A diszperziós ragasztók nagy tapadást mutatnak, de nem jutnak túl mélyre az alaphoz, ezért jól tapasztalták magukat a gipszkarton felületeivel való munkavégzés során.

Nem lehet univerzális keveréket használni a nagyméretű kerámia gránit felületi kikészítéséhez, ezért magas tapadási fokú ragasztó szükséges: 1,3-1,5 MPa tartományban.

A magas tapadási sebességgel rendelkező ragasztókat, valamint a megfelelő nedvességet és hőállóságot a Litokol, a Knauf, a Vetonit Ultra fix, a Ceresit és az Eunice Plus márkák képviselik.

Csempék telepítése

 • a falfelületek hosszának és magasságának mérése, az ajtó vagy ablak nyílása és fülke méretének mérése, valamint a befejező alkatrészek helyes elhelyezésére szolgáló bármely szerkezeti elem;
 • vakolat és szintező felületek;
 • a ragasztók ragasztásával és a beépített elemek nyomásával történő felhelyezése és elhelyezése.

A szobatermelés befejezése után csak a ragasztó teljesen megszáradt.

Fugázó

Az önfenntartó lapok végső stádiuma - a díszítő elemek közötti feldolgozási ízületek megvalósítása. A fugázás helyessége és a varrat térének feldolgozása befolyásolja a bevonat és a higiénia használatának időtartamát.

A simítóvegyület fő kiválasztási kritériumai:

 • A színséma alapvető tényező, amely lehetővé teszi, hogy a bélés szép megjelenését megkapja. Ha szükséges, a Kohler standard fehér keverékeket adjuk hozzá;
 • tulajdonságai és összetétele. A kész keverékek alapját gipsz, portlandcement, alabástrom és epoxigyanták képezik. A legmagasabb nedvességtartalmú helyiségekhez optimális az utolsó lehetőség.

A szabványos csemperagasztó önfenntartó falvarrási helyre vonatkozik, de ezeket az anyagokat rendszeresen frissíteni kell. A padlóburkolat varrásaihoz célszerűbb a tartósabb, viszkózusabb és vastagabb formák alkalmazása.

A csempeburkolás technológiája előre meghatározza azokat a szabványokat és szabványokat, amelyeknek az elemek telepítése során kell irányulniuk. A csempék közötti javasolt tér 2-5 mm.

Varrás feldolgozása

 • a zsugorodási folyamat a befejező elemek kis elmozdulását okozza;
 • fal- és padlófelületek "lélegeznek" a bélés repedésein keresztül;
 • a kezelés segít megóvni a falakat a víz behatolásától és megakadályozza a gombák kialakulását vagy az ízületek formázását;
 • a megfelelő feldolgozás javítja a töredékek összekapcsolásának folyamatát.

A varrás helyes feldolgozásával nagyszerű lehetőség nyílik arra, hogy a csempe szélén csiszolópapír vagy forgácsolás formájában maszkolási hibákat kapjunk.

A kész csempék díszítő tulajdonságai közvetlenül függenek a befejező technológia minden szakaszától. A csempézett padló és a fal közötti ízületek elrejtéséhez egy lábazattal vagy díszítőcsíkkal lehet használni, amelyek a bélés utolsó szakaszában vízálló tömítőanyaggal vannak rögzítve.

Fektetés a fürdőszoba saját kezével: egy mesterkurzus

Ebben a cikkben megmondom, hogyan kell a csempe telepítés a fürdőszobába a saját kezével. Úgy tűnik, egy ilyen kis helyiség, mit kell mondani. De valójában számos olyan árnyalat van, amelyről órákig beszélhetünk. Például egy kimeríthetetlen témakör lehet egy olyan új csempegyűjtemény, amelyet egy nem szabványos kombinációban lehet elhelyezni, vagy szokatlan tervezési megoldásokat használhat az elrendezésekhez.

Gyors cikk navigáció

edzés

Kezdetben a fürdőszoba üres volt, lapos falakkal. Ha van egy régi befejezése a falakon - azt teljesen eltávolítani kell, ha a falak egyenetlenek - szintet. Néha ez a szakasz hosszabb ideig tart, mint maga a fürdőszoba. De a technológiát oly módon kell megtenni, hogy a falra ragasztott réteg mindenütt egységes legyen, és ne haladja meg a gyártó által megadott vastagságot.

Kezdetben a falak bőven fedettek egy mélybehatolású alapozóval, hengerrel.

Ezután a fürdő pontosan vízszintes szinten van beállítva. Ez azért fontos, mert a csempe burkolása a fürdőszobában pontosan a fürdőszobából ered. A fürdők minden típusában van egy kis lejtő a víz leeresztéséhez, ezért a kerékpántnak nem szabad szigorúan vízszintesnek lennie.

A 170 cm-es fürdő behelyezése után 10 cm-es rés maradt a falon, ezért a fennmaradó 10 cm-t a falhoz erősített több rúd házilag készített polcával kellett javítani, melyet tetején gipszkarton burkolt. Nem szabad aggódnia, hogy a víz ott lesz, miután a bázis felé néz, megbízhatóan védett lesz.

A fal közelében lévő repedés lezárja a rudak és nedvességálló gipszkarton polcát

Továbbá, mielőtt a csempe a fürdőszobába, akkor menjen a szilikon egészségügyi betét a fal mentén, hogy egyetlen csepp nedvesség ne kerüljön bele. Olvassa el, hogyan készítsünk tökéletes szilikon kötést a cikkben a fugázásról.

Védje a csatlakozót a nedvesség behatolásától

elrendezés

Az elrendezések megtervezéséhez előzetesen el kell döntenie a lapok méretét és gyűjteményét. A szükségtelen problémák kiküszöbölése érdekében a lehető legkevesebb a fürdőszoba méretének, legalább az elülső falnak kell lennie. A bélés megjelenése súlyosan károsodik a csúnya keskeny vágás miatt.

Annak érdekében, hogy eldönthessem, hogyan tilos a csempe a fürdőszobában, azt tervezem, hogy papírra vagy a 3D-s szerkesztő Sketch UP-re rakom ki. Számos lehetőséget hozok létre, és kiválasztom a legjobbat.

Ha 180 cm széles falat és 25 cm-es cserépet képzünk el, akkor 7 egész sor és 4 cm-es keskeny alja van (figyelembe véve a varratokat). És még ha elindulunk a központból is, akkor 2 cm marad balra és jobbra.

Ennek az elrendezésnek a chipje fekete saroklapok voltak, amelyeket nem lehetett vágni, egységesnek kell lenniük. Szerencsére a kajmángyűjteményben 3 cm széles frieze (szegély) van, amely lehetővé teszi, hogy megoldja a trimmelés problémáit.

A Cayman kollekcióban a padlólap fényes felülete 30x30 cm, a képernyőtől az ellentétes falig 93 cm, a 3 cm-es szegély pedig csúnya. Egyszerre két gyíkot öltünk meg: egy hasonló fekete padlólapot cserélünk le, de matt, durva felületen.

A padlón matt matricákat használunk egy másik gyűjteményből.

Piling eljárás

A legoptimálisabb módja a véleményem szerint - a fürdőszobából. Így kiderül, hogy a legmegbízhatóbb vízálló varrás (szilikon + habarcs) + az oldal szélén kissé bemerül a bélésbe. Szintén ez a lehetőség még szebb, mert garantált, hogy nem kapsz keskeny szalagot az oldal felett, ha padlót rakott a padlóra.

A fürdőszoba burkolólapozásának eljárása így megy:

 • Először megcsípjük mindazt, ami magasabb a fürdőszobához és a mennyezethez képest. Az első sor ne menjen egyenesen a fürdőszoba oldalán, akkor körülbelül 2 mm-re kell húzódnia (a kereszt vastagsága), majd törölje le ezt a varratot. Felülről egy feszített mennyezet van, ezért helyet hagyunk egy műanyag baguett felszerelésére a kerület mentén. A nyújtható mennyezet bármilyen magasságban felszerelhető, ezért nem kell szenvedni a mennyezethez közeli vágás beállításával - helyreállítjuk őket.
 • Ezután a fennmaradó sávokat a fürdőszoba többi szintje alá helyezzük.
 • Készítsen egy keretet a fürdőszobában és furnérozja meg. Kiváló minőségű keményfém keretből készül, gipszkarton burkolva. A kerámia burkolatnak sok a súlya, ezért nem szabad menteni és megvásárolni egy olcsó vékonyfalú profilt a "fólia" -ból, jobb vállalati Knauf-profilt készíteni, vagy fából készült rácsot készíteni.
 • És a végén - a betonpótlót földeltük, és a padlóra helyeztük a csempe. Bizonyos esetekben előfordulhat ez a szakasz.

A kezdők javasolják, hogy nézze meg ezt a videót a csempék szabályairól:

lefektetés

A csempézett ragasztót egy fúvókával ellátott perforátorral tesszük és elkezdjük a fektetést. A ragasztót a csempe szerelőlemezére fogazott simítóval vagy fésűvel kell felhordani. Ebben az esetben 6 mm fogú spatulát használnak.

Annak érdekében, hogy maximális tapadást érjünk el, a falon kívül egy vékony réteggel is bevonhatjuk a falat, de a munka sebessége csökken. Mivel a falak simák, miután megnyomta a csempe, kapunk egy vékony egyenletes réteg, hogy ha szárított, nem "vezet" azt.

A ragasztó felhordása után nyomja meg a csempe, és nyomja meg kis hullámos mozgások "oda-vissza", hogy elosztja a ragasztó belsejében, és megszabadulni üregek. Sokkal kényelmesebb és megbízhatóbb, mint egy gumi sisakkal.

Jobb, ha mindegyik vízszintes sort egy csomagra helyezi el, mivel szinte mindig a hazai gyártók megsértik a kalibrálást. Emiatt a csempe különbözhet néhány milliméterrel, és ez kritikus a 2 mm-es ízületekkel szemben.

Mivel különböző függőleges sorok vannak különböző típusú csempékkel, nem használhatom ezt a szabályt, de a fektetés előtt az egész csempe több csoportra oszlott (kis, közepes, nagy).

A csempe között műanyag keresztek helyezkednek el. Vastagságukat a csempe méretének és minőségének megfelelően választják ki, hogy kompenzálják a varratok eltérését. Továbbá a műanyag ékek hasznosak lehetnek az egyenetlen varratok kompenzálásához.

A fürdőszoba alatti képernyő felé néz

A keret a következőképpen működik:

Az eljárás a váz keretének összeállításához a kád alatt

 • Kezdetben a fal bal és jobb oldalán lévő oldalsó vezetők a függőleges síkban vannak kitéve. A falra támaszkodó szögeket szerelik fel (lásd a cikket, hogyan kell fúrni a cserépet).
 • Ezután a felső és az alsó vízszintes vonalak kerülnek beillesztésre. Az alsó sín a padlószegélyhez csatlakozik a padlóhoz.
 • A két kontúr között köztes függőleges áthidalókat helyezünk. A köztük lévő távolságot a revíziós ajtó vagy a rejtett ajtó telepítésének figyelembevételével kell kiválasztani.
 • A vízszintes vezetőket és a kapukat egymás mellett rögzítjük egy önfúró csavarokkal, nyomógörgővel.
 • A keretet gipszkarton burkolja 25 vagy 32 mm-es fémcsavarokkal.
 • A gipszkarton alapozó.
 • A felület készen áll a bélelésre.

habarcs

Csak egy nappal kell letörölni a varratokat. Ezt megelőzően távolítsa el a ragasztót a varratokból. Hígítsuk fel a keveréket és helyezzük rá a varratokba gumi spatulával.

20-30 perc elteltével a varratok kicsit keményednek, és nedves szivaccsal kell lemosni a felületet, de a keveréket ne mossa le a varratokból. A szivacs legyen tiszta, ezért mindig meleg vízzel kell lemosnia.

Amikor a bélésen fehér csíkozás jelenik meg, alaposan mossuk le újra tiszta rongyal.

következtetés

Fektetése csempe a fürdőszobában a kezét befejezte. A mosógép, a csaptelepek, a zuhanyfej, a kabáthorog, a törölközőmelegítő, a mosdókagyló és a polcok számára a higiéniai készletekhez csak egy kifúvót kell telepíteni.

Csempék elhelyezése a fürdőszobában saját kezűleg 5 lépésben

Kék design fürdő

Számos webfelhasználó érdekli a kérdést, hogyan kell a csempe a fürdőszobába tenni, még csak nem is tudva, hogy mielőtt ezek a cselekvések sok más munkát végeznének. És ez nem csak a falak előkészítése és gipszelése, hanem a szennyvízzel ellátott vízellátó rendszer elhelyezése, valamint az elektromos berendezések és világítás bekötése, mivel a kommunikációnak el kell rejtve.

Ezeket a szakaszokat szeretném megosztani veletek, valamint felkérni, hogy tekintse meg a videót ebben a cikkben.

Kerámia fürdőszoba csempézés és egyéb munkák

Első lépés - Felület előkészítése

Régi vakolás

Ha az új épületben kell elhelyezni a csempe a fürdőszobában, ez a rész nem az Ön számára - akkor kihagyhatja azt, de más esetekben kövesse:

 • a legtöbb esetben a régi vakolat megzavarja a falak összehangolását, ezért egyszerűen leütötte, ahogy az utasítások megkövetelik;
 • minden szakember perforátort használ ilyen célokra, de még béléssel is rendelkezik (egyszerűen eltörhet, vagy esetleg nem áll rendelkezésre);
 • kalapács fúrás hiányában egy bárd, egy feszítővas, egy bokor vagy egy vésővel, kalapáccsal használható. De néha a régi vakolat kiderül, hogy túl gyenge, és eltávolítják a rétegek - a bajonett ásó jól működik;
 • távolítsa el a régi bevonatot, ez nem minden - a felületet teljesen porosnak kell tisztítani. Ha ez egy tégla bélés, akkor legalább 30-50 mm-re mélyebbre kell menni a varraton - ez segít új réteget megszilárdítani a tervezet alapján.

Nagyon nehéz a mélyhúzást elmélyíteni, és sok időt vesz igénybe, de az adhézió javítása érdekében egyszerűbb lehetőség van - ez a bevonat alapja a festék alapozó. Abban az esetben, ha a falak betonlapokból készülnek, a festék alapozója üvegbe fordítja a felületet, ami rontja az adhéziót - itt jobb használni a "Concrete Contact" -t.

Festék eltávolító gipszből

Néha a régi vakolat elég erős, és nincs értelme levágni, de ha festékkel és lakkal borítják, akkor el kell távolítani őket:

 • A festéket ásványi felületről kétféleképpen lehet eltávolítani - ezek a mosófolyadékok (a festék feloldására és eltávolítására szolgáló eszközök) és a mechanikai eltávolítás;
 • Őszintén mondom, személyes tapasztalatok alapján a vakolat mosófolyadékai hatástalanok, függetlenül attól, hogy a gyártó reklámozza őket. Legjobb a mechanikus módszer kiválasztása;
 • ebből a célból kaparók használják őket, amelyek acél spatulákat tesznek (a penge 3-4 cm-re van vágva, hogy ne hajlítsa), valamint fém kefék - kézi vagy fúvókák formájában elektromos fúrógépen vagy darálón;
 • a kefék gyorsan eltömődnek, meg kell tisztítani vagy megváltoztatni őket, ami meglehetősen kellemetlen - a legjobban a fenti képen látható eszköz használata (könnyedén elkészítheti azt);
 • Ehhez egy 8-12 mm átmérőjű és 70-100 mm hosszú, két anyacsavar és egyenként 5-7 láncos láncszem egy menetes csavarra van szüksége;
 • helyezzük a csavarra, nyomjuk meg egy csavaranyával és egy anyával, helyezzünk be egy fúrót a patronba, rögzítsük. Az eszköz készen áll a munkavégzésre - a módszeres erős ütések nagyon jól hajtják le a festéket.

Figyelembe véve azt a tényt, hogy a fúrótekercs elforgatása az óramutató járásával megegyező irányban történik, munka közben a jobb oldalon kell a munkaterületre váltania. Tehát a fúvók felülről lefelé lesznek irányítva, ezért a festékdarabok nem fognak felemelkedni, de azonnal leesnek a földre.

Második lépés - szennyvíz és vízellátás

Szennyvíz és vízvezeték elhelyezése a hornyokban

Nem tudom elmondani neked, hogyan kell a csatornát bármilyen konkrét rendszert használva megállapítani. Ez egyszerűen nincs értelme, hiszen a fürdőszoba elhelyezése különböző méretű lehet, és a fürdőszobák kialakítása is nagyban különbözhet a különböző projektekben.

Ezért csak az általános követelményekre és a telepítés elveire szorítkozom. És az első dolog az az elfogultság, amit az alábbi táblázatban adok.

Vegyük észre, hogy nincs adat a 32. cső számára. Automatikus mosógépekhez és mosogatógépekhez használható, ahol a kényszerű kiáramlás és lejtés nem szükséges (még akkor is, ha technikai, akár a pult lejtése megengedett).

Típusú csempe elrendezések, a fürdőszoba előkészítése és a cucc magad

A lakások és házak sok tulajdonosai saját javításra törekszenek, a bérelt szakemberek bevonása nélkül. Azok a kezdők, akiknek nincs tapasztalata a befejező munkáról, tudnia kell, hogyan kell a csempe telepítést a fürdőszobába a saját kezével.

Elrendezési típusok

A csempe elrendezés az első dolog, amelyet a csempe kiválasztása és megvásárlása után határoznak meg. A kerámiagyűjtemények többségében a tervezők javaslatot tettek a főbb lapok, panelek, határok és díszítések elrendezésére. De minden tulajdonos megkísérli az otthoni egyéniséget, ezért megtalálja a saját elrendezési döntéseit, amelyek a legjobban illeszkednek a szobába és annak belsejébe.

A homlokzatburkolat mintázatának helytelen megválasztásával a csempe burkolását a fürdőszobában saját kezűleg bonyolítja számos csempecsiszolás. A kezdő hibázhat: indítsa el az elrendezést a szoba bármelyik sarkából. Ebben az esetben az ellenkező lehet egy csempedarab, amelynek szélessége kisebb, mint az egész csempe ½. Ez a szűk vonal diszharmónia lesz a fürdőszoba kialakításában.

A helyes elrendezési beállítások a következők:

 • Az első csempe a fal közepén helyezkedik el. Az integrált elemek mindkét oldalán el vannak helyezve, amíg el nem éri a sarkokat.
 • Ha az első módszer alkalmazása során a keskeny alátámasztások a sarokba maradnak, akkor nem egy, hanem két szomszédos csempe van a fal közepén. Ezzel az elrendezéssel sokkal kényelmesebb a panelek vagy dekorációs vonalak helyes elhelyezése.
 • Ha nem lehet elkerülni a keskeny sávokat a sarkok a szobában, válassza a minta "tégla".
 • Továbbá, a csempe sorokat az 1/3-as sorok mindegyikében eltolva lehet elhelyezni. Egy ilyen kép nagy területeken látványosnak tűnik.

Az elrendezés lehet függőleges vagy vízszintes. A leginkább elfogadható opció több kritérium alapján kerül kiválasztásra:

 1. csempe méretek;
 2. csempe minta;
 3. a szoba méretei.

Vízszintes elrendezéssel könnyebb elkerülni a többszörös cseréptetést. Ha a fürdőszobában van egy párkány, amelyen csak egy csempe illik, és még mindig van egy kis távolság, akkor tegye a következőket: vegyen be két elemet, és vágja le őket úgy, hogy a közöttük lévő varrás a falon a párkány közepén haladjon.

Hogyan készítsek csempéket a fürdőszobában saját kezűleg

A fürdőszoba kezelése saját kezűkkel történik, a munkaterv előkészítésével és az eszközök készítésével kezdődik. Fontos meghatározni, hogy a fürdõk mikor kerülnek telepítésre: a kerámiák falakon való elhelyezése elõtt vagy után. A befejező munka bonyolultsága nagyban függ ettől. A mesterek a munka befejezése után ajánlják az egészségügyi felszerelés felszerelését. Annak érdekében, hogy mindent helyesen lehessen végrehajtani, további utasítások vezérlik őket.

Helyiség előkészítése

A cserép felépítéséhez az alap készítése szükséges. A helyiségben távolítsa el a régi felületet és szedje le a vízvezetéket. Szabadítsd ki a szobát törmelékből. A falak és a padlóvonalak a lehető legnagyobb mértékben vannak kialakítva. Ha repedések vannak, készítsen egy cement-homok habarcsot, és fedje fel őket. A padlót speciális keverékekkel szintetizálják, ami megkönnyíti a padlóburkolat lefektetését. Ha a keverék száraz, 1-2 rétegben alkalmazzon primert.

A csempék előkészítését gipszkarton falának felszerelésével lehet elvégezni. Ez a módszer előnyös olyan síkot szerezni, amelyen könnyű és egyszerű ragasztani a bélést. Ugyanakkor a ragasztóanyag fogyasztása kicsi lesz, mivel nincs szükség további összehangolásra.

Eszközök és anyagok

A kezdőknek fontos előkészíteni minden szükséges eszközt és anyagot. Az elrendezés kiválasztásakor a csempe közötti hézagok szélességét megoldják. A választott vásárlási keresztezések alapján a varratokat.

Ezután ragasztót kell választani a csempe lefektetéséhez. A belső munkákhoz gyakran vásárolt "Ceresite CM11." Ez a keverék kiválóan alkalmas a kezdőknek, mert rugalmassága, gyors gyúrása és 10-15 percig nem állítható be. Ez lehetővé teszi, hogy gondosan illessze a csempe vízszintesen és függőlegesen.

A befejező munka elvégzéséhez a fürdőszobában a következő eszközök szükségesek:

 • fúró vagy csavarhúzó;
 • építő mixer;
 • kapacitás a megoldás összekeverésére;
 • Ragasztás a szükséges mennyiségekhez;
 • spatulák: fém fogazott és egyenes késekkel, gumi;
 • lágy szivacs;
 • rongy,
 • henger vagy ecset primer felhordására;
 • nedvességálló talaj;
 • bunkó;
 • mérőszalag;
 • markert vagy ceruzát;
 • buborékszint;
 • szinten;
 • fém profilok gipszkartonhoz való munkához.

A régi bevonat eltávolítása

A cserép cseréje a régi burkolat lebontásával kezdődik. Ez nem mindig könnyű. A csempe szilárdan rögzíthető a falra és alig kopoghat egy kalapáccsal. Ebben az esetben kapcsolja be a lyukasztást, és tönkreteszi az elakadhatatlan területeket. A ragasztó maradványait egy fém spatulával távolítják el.

Ha egy régi cserépet régen régen helyeztünk el, akkor lehet fémvakolat. A fém vágásához fém olló.

Felületi igazítás

A födém behelyezésére való felkészülésnek meg kell kezdenie az alap leengedését. Ha a homlokzatburkolat lebontása után a falakon mély barlangok vannak, amelyek összehangolást igényelnek, a következő lépések közül választhat:

 1. vásároljon gipszkeveréket és fedje le a rést;
 2. a gipszkarton falakkal.

Minden módszernek előnyei vannak. Az első esetben az önbeálló lapka nem igényli a gipszlapokkal való munkavégzés képességét. A falak igazításához elegendő a gipszkeverék megfelelő előkészítése és spatulával történő felhordása. Nincs szükség gondos összehangolásra, mivel a kis szabálytalanságokat csemperagasztó segítségével kell javítani.

Megfelelő vízszigetelés

A javítás során fontos, hogy minőségi vízszigetelést készítsen a fürdőszobában. A nedvesség behatolását védő anyagok széles választéka:

 • Bitumenes bevonatú masztix;
 • Behatoló megoldások;
 • Roll and glue vízszigetelés.

A falakhoz és a padlóhoz ugyanazok vagy különböző keverékek használhatók. A padló nagyobb fokú vízelválasztást igényel. A szakértők azt javasolják, hogy speciális betonkeveréket válasszanak a beton áteresztőképességű beton kezelésére:

Ha az alap instabil, meg kell erősíteni a falak és a padlózat, a lépcsők és az anyák ízületét. Ehhez a köteg elasztikus vízszigetelő szalaghoz. A funkciójuk megakadályozza a repedések kialakulását. Választhat a következő szalag-márkák közül:

Hol kezdeni kell

Egy fürdőszoba csempe elhelyezése a saját kezével könnyebb lesz, ha fémprofilokat helyez el az első sor alsó sorában. Ők támogatják a csempe és megakadályozzák, hogy csúszik. Annak érdekében, hogy ilyen támasztórudat szerelhessünk, helyesen meg kell jelölnünk a falakat.

A szint (lézeres szint) nélkül nehéz lesz egy kezdőnek megbirkózni ezzel a feladattal. A következők szerint járjon el;

 1. mérje meg a fürdőszoba sarkainak magasságát;
 2. megtalálják a legalacsonyabbat, és jelölik meg az első csempe lefektetésének helyét (a padlóról vagy a fürdőszobaszintről);
 3. Ettől a ponttól kezdődően vízszintes vonalak húzódnak a falak mentén egy buborékszint mellett.

Nincsenek szabályok a fal kiválasztására, hogy megkezdjék a tojást. A legtöbb kézműves inkább a fürdő szintjén kezd dolgozni, a falak peremén ragasztani a csempeit. Miután a ragasztó keményedik, a fémprofil, amelyik a tartószerkezetet szolgálja, fel lesz szedve és további finiseléssel folytatódik. Az első sor fölötti csempék telepítése könnyebb lesz.

Helyezze az anyagot

A csempe beágyazására többféleképpen lehet alkalmazni a ragasztókeverékeket:

 • Csak a csempe hátoldalán.
 • A csempe és fal.
 • Csak a falon.

Az első lehetőség elfogadható az egyenletes falak számára is, és előnyös az alacsony fogyasztás érdekében. A második módszer a talajszintkülönbség esetén alkalmazható. A ragasztóréteg vastag lesz, és kompenzálja az alapfelület hiányosságait. A harmadik módszert nagy tapasztalattal rendelkező magabiztos mesterek használják.

Mielőtt befejezné a munkát, meg kell oldania a nedvesítő csempe és falak problémáját. Mindkettő egyszerre tehető, és ez a legjobb megoldás a porózus csempe számára. Nedvesített, nem vonzza ki a nedvességet a ragasztóból, és a keverék nem szárad ki idő előtt. Ha porceláncserépet vagy más csempeburkolatot adunk alacsony vízfelszívódással, nedvesedő felületeket el lehet hagyni.

Amikor az első néhány csempe ragasztva marad, a kompozíció beállításáig marad. Ezután ellenőriznie kell a csempe tapadását a falhoz. Ha az eredmény teljesül, a befejező munka folytatódik. Annak érdekében, hogy minden falon csempét kell elhelyezni a fürdőszobában. A padlóburkolat felszerelése az utolsó.

Kerámia burkoló technika:

 1. ragasztót ragasztott simítóval;
 2. alkalmazza az elemet a falra és enyhén nyomja le;
 3. a buborékszint ellenőrzése vízszintesen és függőlegesen;
 4. megérintve a kosárral a csempe megkapja a kívánt pozíciót.

Fugázó

A végső szakaszban fugázás történik. Ehhez használjon speciális, lassan keményedő keveréket. A habszivacs lehet száraz vagy nedves. Az első esetben a készítményt víz hozzáadásával kell készíteni.

A habarcsot egy gumi spatulával kell felhordani, hogy a varratok jól fel vannak töltve. A lényeg a nedves szivaccsal történő simítás. Ez biztosítja a varratok szép megjelenését. Szükséges a szükséges anyagmennyiség helyes kiszámítása. Ha a fugázó nem elegendő a munka befejezéséhez, fennáll annak a veszélye, hogy egy másik féltől származó társt vásárolnak meg, amely más színárnyalat lesz.

Vágási szabályok

A kerámia csempe kényelmesen vágható egy speciális eszközzel - cserépvágóval. De nem minden tulajdonosnak van. Ezért más módon végezheti el a munkát: vágja le a csempecsiszolót, amely a kővel vagy a gyémánt bevonattal van ellátva. Ha betartja a javasolt utasításokat, akkor a csempe elhelyezése nem okoz nehézséget a kezdő számára.