Legfontosabb > Bútor

Fürdőszobai burkolat műanyag panelekkel: a falak + pvc-mennyezeti eszköz befejezésének módja

A fürdőszobahasználat egyik alacsony költségű módja a műanyag, könnyű, modern anyag, amely változatos a formatervezésben és a méretben. Gyönyörű panelek felelnek meg azoknak, akik úgy döntenek, hogy gyorsan elhelyezik a szobát, mivel professzionális igényei legfeljebb 1-2 napig dolgozhatnak.

A folyamat annyira egyszerű, hogy a műanyag panelekkel ellátott fürdőszoba befejeződése még a kezdőknek is alkalmas, ráadásul bizonyos rögzítési módok nem igénylik a falak előtti kiegyenlítését.

Hogyan vannak a műanyag panelek jobbak, mint más anyagok?

A legmagasabb nedvességtartalmú helyiségek anyaga a kerámia csempe, melynek számos előnye van. Azonban a PVC panelek is megnyerték a lakóhelyi tulajdonosok szeretetét, és nem csak az alacsony áruk (bár a költségek néha meghatározó tényezők).

A mestermesterek és a fürdőszobai tulajdonosok véleménye szerint a műanyagot a következő pozitív jellemzőkkel különböztetik meg:

 • Nagyon könnyű vele dolgozni. Egyrészt szó szerint egy könnyű, kényelmes méretű anyag (több fal elég ahhoz, hogy egy kis fürdő falát lehessen befejezni - 4-5 darab 30 cm széles mindkét oldalon), másrészt az elemeket a falhoz rögzítő elemek egyszerűek és a mennyezet.
 • Könnyű kezelés a telepítés után. Mind a fehér fényű, mind a matt színű felület, valamint a dekoratív nyomatok jól moshatók a hagyományos szappannal és vízzel, speciális eszközök használata nélkül.
 • A műanyag nem veszi fel a vizet, sok évig megőrzi szerkezetét, ezért nem megfelelő talaj a gomba vagy a penész terjedésére.
 • A PVC nem ég, de tûz esetén éles, egészségtelen füstöt bocsát ki, ezért különös figyelmet kell fordítani az elektromos kábelek minõségére és a világítás helyes beszerelésére.

És egy másik előnye, hogy a kerámiák nem rendelkeznek azzal, hogy könnyű elrejteni a kommunikációt és javítani a műanyag mögötti hibákat, és bármikor gyorsan szétszerelni a szerkezetet, cserélni a vezetékeket vagy vezetékeket, majd telepíteni a paneleket.

Vannak hátrányai is, és azokat a javítás során figyelembe kell venni. A legfőbb hátrány az, hogy a panelek felszerelése "ellopja" a lakótéret, így a területszámítás során ne felejtsük el kivonni a panel vastagságát és a profilok szélességét, amelyeken nyugszik.

A következő mínusz nem elegendõ szilárdságú, puha mûanyagon könnyû levágni egy karcolást. És vigyázz a legolcsóbb termékekre, amelyeket akár szaga is felismerhet - fenolt bocsátanak ki, nem csak kellemetlenek, hanem károsak is az egészségre.

Műanyag fal dekoráció - 2 népszerű lehetőség

A műanyag panelek falra történő rögzítésének számos módja van, mindegyiknek megkülönböztető jellemzői vannak. Két módot fogunk megfontolni, hogy még a kezdő építők is képesek legyünk:

 • rögzítőpanelek fából vagy műanyag dobozban;
 • a műanyag részek ragasztása a falra folyékony szögekkel vagy ragasztóval.

Ragasztáshoz a falfelület további szintezésére van szükség, az első módszer teljesen felkészületlen falakra alkalmazható.

1. módszer - rögzítőpanelek a dobozhoz

Bármelyik módon is tetszik, az első lépés az eszköz és a falak előkészítése. Az eszközök ugyanazt használják:

 • jelöléshez - rulett, szint, ceruza, gon;
 • vágáshoz - finom fogazású fémfűrész, építő kés;
 • lyukak fúrásához - lyukasztás;
 • rögzítéshez - csavarhúzóval, csavarhúzóval, bilincsekkel, csavarokkal vagy dübelekkel.

Az anyagokat előre meg kell vásárolni a szükséges mennyiségben.

Sokan kedvelik a fürdőszoba pvc-paneljeit a szokásos fehér fényes vagy matt termékek, de a modern termékek széles skálája olyan széles, hogy egy érdekesebb lehetőség közül választhat: gyöngyház vagy hófehér, aranyozással vagy ezüst díszítéssel, növényi mintákkal vagy művészi panelekkel.

A paneleken kívül szüksége lesz egy profilra - az értékesítési tanácsadók a legjobb megoldást ajánlják - valamint a szilikon tömítőanyagot. Ha a láda fából készült, akkor 10x30 mm-es lécek és antiszeptikus anyagok szükségesek.

A falak előkészítése a régi bevonatok és por eltávolításából és a penész további kezeléséből áll, különösen, ha a fókák már a falakon vagy a mennyezeten tapadtak. Szintén nagy lyukakat vagy gömböket kell bezárnia, de nem kell igazodnia - a keret a profilból elrejti a görbületet.

A jelölési fázist nem lehet kihagyni, mivel garantálja a részletek helyes elhelyezését egymáshoz képest. A torzítások elkerülése végett lézersugarat használunk.

Ha az összes fal felszínét tervezzük, 1-2 cm távolságra a padlóról és a mennyezetről, akkor vízszintes vonalakat húzunk - itt lesznek a lengőkar szélső sorai. Ezután ugyanazokat a sorokat húzzuk függőlegesen - a szögvonal mentén.

Ezután a teljes falfelületet felfelé, lefelé helyezzük, 40-50 cm-es intervallumon elhelyezzük vagy jelöljük a jelzőfényt, összekötjük őket sorokkal, és több olyan kontúrt kapunk, amelyekre a profil és a panelek rögzítésekor vezetünk.

Pontosan a jelölt vonalak mentén egy perforátorral elkészítünk lyukakat a dugókhoz. A léceket 50 cm-es távolságban helyezzük el egymás mellé.

Ebben a szakaszban elvégezzük a kommunikációval kapcsolatos összes munkát: ha szükséges, cseréljük vagy javítjuk a csöveket, helyezzük el a vezetékeket, jelöljük meg a fali lámpák, aljzatok vagy kapcsolók rögzítési pontjait.

Ezután elvégezzük a sarkok felszerelését - mindegyik sarkon rögzítjük őket, és már benne műanyag paneleket - lamellákat.

A rögzítés előtt minden részlet hosszát vágja. A panelek szokásos hossza 3 m, a falak tipikus lakások magassága 2,5-2,7 m, vagyis a függőleges rész minden részletét néhány centiméterrel le kell rövidíteni.

Ha a bélés vízszintes, a falak méretén alapuló metszést végzünk. Az első terméket a sarokba helyezzük, a másikat az első panel szerelési hornyába stb. Nyomjuk, a teljes fal szélessége mentén.

Továbbra is a végső szakasz - maszkolja a végső kiemelkedéseket, szélsőséges réseket, rések a panelek között. Jön a különböző formájú vékony műanyag díszítésekkel.

Miután befejeztük a fürdőszoba pvc panelekkel történő falburkolását, lámpákat, aljzatokat, rögzített polcokat, horgokat és törülközőtartókat szerelünk be.

2. módszer - a panelek folyékony körmökkel vagy ragasztóval történő felszerelése

A ragasztó módszer sokkal könnyebb, mint az előző, de egy feltétel - ha a fürdőszoba falai tökéletesen sima és sima. Ha ez a feltétel nem teljesül, csak technikailag nem rögzítheti a paneleket: hajlítani, görbülni és nem illeszkedni a csatlakozó hornyokhoz. Ezért, ha szerencsétlen a falak (és leggyakrabban ez történik), vakolás vagy szemben a másik módon - keret szükséges.

Válassza ki a lehetőséget tökéletesen sima falakkal. Ahhoz, hogy a panelek szép és tartós legyen, meg kell választani a megfelelő ragasztót. Különböző típusú ragasztók vannak, amelyeket kifejezetten a PVC panelek beszereléséhez készítettek. Általában használati utasításokat alkalmaznak a ragasztott csövekre, de néha az utasítások egyes részei további kérdéseket vetnek fel, ezért fontolja meg az egész folyamatot.

Most a ragasztó kiválasztásáról. Nem találtunk semmi jobbat, mint a folyékony szögek, így egy csövet (vagy többet, a falak területétől függően) vásárolunk, és nem felejtjük el ellenőrizni, hogy a kompozíció alkalmas-e műanyag ragasztására.

Nagy teherbírású ragasztót vásárolhat, amely azonnal keményedik és képes akár nehéz szerkezetekre is, például a Heavy-Duty Prodables DAP nagy teherbírására (US), melynek értéke csak 200 rubel. A Liquid Nails (USA) latex alapon ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, de költsége kissé alacsonyabb - 180 rubel. A 260 rubel Titebond univerzális gumi folyékony szögek még nedves vagy fagyasztott paneleket is tartalmazhatnak cementhez, tégla vakolathoz és más felületekhez ragasztva.

A folyékony körmök műanyag paneljeinek szerelési útmutatója:

 • Felület előkészítése - olajos foltok eltávolítása.
 • Primer szükséges a jobb tapadáshoz. Az alapozó készítményeknek illeszkedniük kell a ragasztóhoz, ideális esetben - azonos gyártóként.
 • Vágás panelek, sarkok, alaplapok, korbácsok a kívánt méretre (ez akkor is megtehető, ha az alapozó megszárad).
 • Másodlagos panelragasztás a záróélek egyidejű csatlakoztatásával.

Úgy tűnik, hogy minden egyszerű, de minden tételnek van saját trükkje. Például a ragasztási folyamat maga egy kétlépéses folyamat. Először ragasztót alkalmazunk a panel varrásánál, nagy cseppekben, és nyomással nyomjuk a falhoz. Aztán felszedjük (a technika szerint) az időjárás ellen. Körülbelül 5-7 perc múlva újra végig ragasztjuk a részeket, a nyomás és az élek mentén történő megérintésével. Az idő megtakarítása érdekében több panelt ragasztunk egymás után, majd többet is letépünk.

Különleges gondosságot igényel a metszés. A plintoszok, díszlécek és szegélyek kis szélességűek, így egyértelműbbek lesznek a vágás hibái. Ha 1-2 mm-es tévedés történt, senki nem veszi észre a hibát, így eltűnik a talapzat alatt.

Tekintse meg a videót, hogy lássa, milyen könnyű elvégezni ezt a szerkesztést:

A PVC panelek mennyezetének kialakítása

Műanyag csuklós mennyezet a fürdőszobában - az egyik legjobb lehetőség, ezért röviden felszólítunk figyelmébe egy rövid telepítési útmutatót.

Kezdjük az előkészítő munkával. Ezek magukban foglalják a szükséges anyag megvásárlását és a mennyezet tisztítását, ahonnan el szeretné távolítani a régi bevonatot. Prevenciós célokra az egész felületet fertőtlenítőszerrel kell áztatni, még akkor is, ha korábban nem jelent meg a fürdőszobában lévő forma. Az anyagból fémprofilra, felfüggesztésre, rögzítésre van szükség a kerethez és a panelekhez.

Ezután elvégezzük a keret telepítését. Először egy horganyzott fémprofilt rögzítünk a mennyezetre (megbízhatóbbak, mint a fadarabok) egymástól 50 cm távolságban, majd a függesztők 60 cm-es távolsággal, a felfüggesztések megvédik a paneleket a megdöntéstől és biztosítják a szerkezet stabilitását.

Ezután követi a PVC panelek nagyon rögzítését. Az alkatrészeket a fürdőszoba szélességére vagy hosszára vágjuk (a profilra merőlegesen szereljük fel), távolítsuk el a filmet, tisztítsuk meg a széleket.

Az első után felhelyezzük a többi panelt - így az utolsóhoz, amelyet le kell vágni. Közöttük a paneleket reteszelő csatlakozással rögzítik.

Vannak más módok a műanyag mennyezet beillesztésére, de ezt a leginkább praktikusnak és racionálisnak tartják.

Amint láthatjuk, hogy a fürdőszobában díszítő műanyag panelekkel saját kezűleg díszítik az eszközt, és némi szabad időt igényelnek. Néhány nap le - és a fürdőszobád felismerhetetlen lesz!

Útmutató a műanyag panelek falra és mennyezetre történő felszereléséhez különböző módon

A PVC panelek népszerűek a fürdőszobák és más, magas páratartalmú helyiségek felületeként. A műanyag praktikusabb, mint a tapéta, és olcsóbb, mint a cserép, vízálló és nagyon tartós. Ismerje meg, hogyan kell megfelelően elhelyezni a műanyag paneleket a fürdőszobában a saját kezűleg, milyen anyagok és eszközök szükségesek ehhez. Tanulmányozza a rögzítés különböző módjai lépésről-lépésre vonatkozó utasításait, majd szabadon engedheti meg az üzletet.

tartalom

A javítási anyagok számának kiszámítása ↑

Bár a műanyag panelek viszonylag olcsó kivitelűek, szomorú lesz, ha javítás után többlet lesz, amiért pénzt költenek. Gyakran előfordul, hogy egy másik esemény bekövetkezik - előfordulhat, hogy nincs elegendő panel, és nem mindig lehetséges az igényelt árnyalat további anyaga.

Annak érdekében, hogy pontosan annyi PVC-panelt vásároljon, amennyi a fürdőszoba befejezéséhez szükséges, egyszerű számításokat kell végezni. Ehhez a falak teljes területéről kivonni kell az ajtó területét, és azokat a helyeket, ahol nem lesz műanyag, például a fürdőszoba mögött. Az így kapott szám egy panel területére oszlik. Ennek eredményeként megkapja a daraboláshoz szükséges darabszámot.

Például egy 3x2 m-es, 2,5 m-es mennyezetmagasságú és 0,9 m-es, 2,0 m-es ajtó műanyag panelekkel történő lehúzásához szükséges.

 1. Számítsa ki a falat:
 • (3 + 2) * 2 = 10 m kerületi falak;
 • 10 * 2,5 = 25 négyzetméter m.
 1. Számítsa ki az ajtó területét: 0,9 * 2 = 1,8 négyzetméter. m.
 2. A falak területéről vonjuk le az ajtó területét: 25-1,8 = 23,2 négyzetméter. m.
 3. A 0,3x2,5 méteres szabványos műanyag panel területe 0,75 m. Számítsa ki a panelek számát úgy, hogy a teljes területet egy panel területével osztja el:

23,2 / 0,75 = 30,93 db.

A műanyag horganyzott profilból vagy fa lécekből rögzít. Általában a vezetékek közötti szög 30 cm-re van kialakítva annak érdekében, hogy a falak megfelelő merevséggel rendelkezzenek. A fürdőszoba méretének ismeretében számítsa ki, hogy hány útmutatást szeretne. Ehhez a falak területét 10% -kal kell megszorozni, majd osztani 0,3 méterrel:

(23,2 * 10%) / 0,3 = 85,07 méter.

Az összes kapott szám nagyban fordul elő, mert minden javítási hulladék elkerülhetetlen. Tehát a számítások alapján a 2x3x2,5 m-es fürdőszobában 31 műanyag panel és 86 méteres vezetõ szükséges.

A műanyag panelek rögzítésének módszerei ↑

Kétféleképpen telepíthető a PVC panelek a fürdőszobába vagy más helyiségekbe:

A PVC panelek rögzítési módja ↑

A csontváz módszer a legnépszerűbb, mivel a fürdőszoba falai ritkán tökéletesen laposak és derékszögűek. A vázszerkezeti módszerrel elrejtheti az építők hibáit és elrejtheti a kommunikációt.

A lényeg az, hogy a vezetőket a falakra csavarják, egy épület síkjával egy síkba igazítva. A lezáró anyagot a vezetőre rögzítik és teljesen sík felületet kapnak.

A horganyzott profilú CD-60 vagy legalább 20x30 mm keresztmetszetű fadarabokat általában letakarításként használják. A falakhoz csavarták. Ugyanakkor előnyösebb a fürdőszobában végzett javításoknál egy horganyzott profil előnyben részesítését, mert nedves helyiségben a lécek deformálódhatnak.

A paneleket a vezetékekhez rögzítik, speciális rögzítő késekkel, csavarokkal, úgynevezett "bolhákkal", valamint építőipari tűzőkkel.

Gyors rögzítőelemek ragasztóval ↑

Ragasztó módja a saját kezűkkel ellátott műanyag panelek fürdéséhez jó, ha a falaknak nincsenek hibái. Ebben az esetben a dekoráció közvetlenül a falakhoz van ragasztva, ami jelentősen csökkenti a javítási költségeket, mivel nincs szükség profil és rögzítés beszerzésére.

A műanyag panelek beépítésének minősége a fürdőszobában közvetlenül függ a ragasztó minőségétől. Jó tapadási tulajdonságokkal kell rendelkeznie, gyorsan meg kell szilárdulnia és hosszú ideig meg kell tartania a szilárdságot.

A legjobb ragasztók a PVC panelekhez:

 • ragasztó "Moment-assembly" folyékony körmök;
 • ragasztó "Titan";
 • forró olvadék ragasztó;
 • nem expandáló habanyag ragasztó.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a műanyag ragasztó nem tartalmazhat oldószert.

Hogyan szereljük fel a falpaneleket a lécre ↑

Mielőtt úgy dönt, hogy műanyag paneleket helyez a fürdőszobába, tanulja meg az elméletet. Maga a telepítési folyamat nem bonyolult, de világosan meg kell jelölni a munka sorrendjét és az általános cselekvési képet.

Szükséges eszközök és anyagok előkészítése ↑

Először is készíts el mindent, amire szükséged van a munkád során. Minden szükséges eszköz legyen elérhető.

Anyagok és szerszámok a műanyag panelek szereléséhez:

 • PVC panelek a szükséges mennyiségben;
 • kezdeti U-alakú műanyag profil, padló és mennyezet lábazatok;
 • szögletes műanyag profil a sarkokhoz és összekötő H alakú profil;
 • horganyzott profil CD-60;
 • támasztóláb a falhoz való rögzítéséhez;
 • rögzítők - csavarok, bolha vagy klipek;
 • fém ollók a profil vágásához;
 • drill;
 • szinten;
 • mérőszalag;
 • kalapács;
 • erős Phillips csavarhúzó;
 • építő kés és finomfogas fűrész műanyag vágásához;
 • egy ceruza.

A falak jelölése és a ládák felszerelése ↑

A PVC panelek befejeződése a falon lévő vezetőprofil rögzítőelemekkel kezdődik.

 1. A munka kezdetén tisztítsa meg a felületet a portól és a gipsztől. Nem szükséges teljesen tisztítani és szintelni a falakat.
 2. Fedje le a falakat gombaölő alapozóval és hagyja megszáradni.
 3. Ezután jelölje meg a profil helyét egy mérőszalaggal ellátott ceruzával. A befejezőlapra merőleges, azaz a legtöbb esetben vízszintesen.
 4. Helyezze az alsó profilot néhány centiméterrel a padló felett, a felső pedig nagyon közel a mennyezethez.
 5. Helyezze el az összes többi vezetőt 30-40 cm-es távolságban egymástól.
 6. Fúrjon lyukakat a falba, dugja be őket. Biztosítsa a profilt.
 7. A rögzítési pontokat 50-70 cm-es lépésekben rendezze el.
 8. Készítsen egy keretet a profilból az ajtókeret körül.
 9. A csatornacsövek körül függőleges profilkeretek alkotnak keresztirányú merevítőkkel.
 10. A profilok egymáshoz kapcsolódnak öncsavarral.

A munka kezdetén számítsa ki, hogy hány szegmens fog menni egy falon. Valószínűleg kiderül, hogy az utolsó panelt vágni kell, hogy illeszkedjen a berendezéshez a fal méretéhez. Ebben az esetben próbálja meg a szegélyezett paneleket a legszembetűnőbb helyeken elhelyezni, hogy ne rontsa az általános képet. Alternatív megoldásként vágja el az első és az utolsó sávot a panel sarkából úgy, hogy a méretbeli különbség ne legyen észrevehető.

Műanyag panelek beszerelése a dobozon - utasítások és videó ↑

 1. Vágja a műanyagot a szoba magasságára. Ha az elülső oldalon van egy védőfólia, ne távolítsa el, amíg a munka befejeződik.

Alaplapok helyett használhatja a kezdőprofilt. Ehhez a munka elején csavarokkal rögzíteni kell a helyiség felső és alsó kerületét. Először helyezze be a paneleket az alsó profilba, majd kissé hajlítsa meg, és csúsztassa fel a felsőt. Az eredmény egy finom, zárt szélekkel.

Használja az ajtó körül az elülső profilot is. Ha a javítás idején a kád már be van szerelve, a műanyagot szintre csavarják, és a fürdő alatt lévő helyiség érintetlen marad. Ebben az esetben indító profil is szükséges.

Videó: Hogyan kell a fürdőszobát panelezni?

A burkolólapok közvetlenül a falra rögzítése ↑

Ha a fürdőszobában lévő falak tökéletesen simaak, a műanyag paneleket ragasztóval lehet felhúzni vagy csavarokkal rögzíteni. Ez a folyamat kevésbé időigényes és drágább, mint a ládára szerelés. Azonban a ragasztási módszer gondos felületkészítést igényel.

Tiszta falakat festék, vakolat, tapéta maradványok. Távolítsa el a gitt összes szabálytalanságát, majd jól alapozott akril mélybehatoló alapozó. Az alapozó száradása után folytassa a ragasztószerkezetet.

A sorozat a műanyag panelek a fürdőszoba ragasztó módon:

 1. Ha habszivacsot, folyékony szöget vagy Titan ragasztót használ, helyezzen be egy ragasztószert az építőpisztolyba, és vágja le az adagoló csúcsát.
 2. Óvatosan olvassa el a ragasztó utasításait. Egyes készítmények szoros érintkezést igényelnek a ragasztandó felületek között, míg másoknak időt kell hagyniuk a szárazra, mielőtt a műanyagot ragasztanák.
 3. Ragadja fel a ragasztót pontokkal vagy cikcakkokkal a műanyag panel rossz oldalán.
 4. Csatlakoztassa a műanyagot a falhoz és szorosan nyomja meg. Ezt kézzel vagy gumi hengerrel teheti meg. Ügyeljen arra, hogy ellenőrizze a függőleges szerkezeti szintet.
 5. Ragassza fel a ragasztót a következő panelre, és csatlakoztassa az előzőhöz. Egy kézzel tartsa meg a ragasztott lapot, a másikat pedig tömítse le.
 6. Amikor a teljes fürdőszobát vakoljuk, rögzítsük a padló és a mennyezet alaplapjait, valamint a sarkokban lévő egyszerű műanyag sarkokat.

A csavarokkal történő munka gyakorlatilag nem különbözik, a panelek ebben az esetben közvetlenül a falra vannak rögzítve. További rögzítéshez ajánlott a habarcs használata.

Videó: A panelek falra szerelése önmetsző csavarokkal

Mennyezeti burkolólapok - divat trend ↑

A fürdőszobában lévő műanyag panelek mennyezetének javítása szintén könnyen kezelhető a saját kezével, ha először tanulmányozza a kép utasításait. A telepítést általában keretszerű módon végezzük, mert biztonságosabb, mint a rendszeres ragasztás.

A munkamenet gyakorlatilag nem különbözik a falburkolástól. A mennyezethez válasszon egy speciális mennyezeti műanyagot, ami egy kicsit vékonyabb és könnyebb, mint a fali műanyag.

 1. Szereljük fel a kábeleket a lámpák alá.
 2. Tűzőkkel rögzítse a ládát a mennyezet kerületén, majd a befejező anyag irányába, legfeljebb 30 cm-es lépésekben.
 3. Vágja le az alkatrészeket a mennyezet méretére.
 4. A munkát könnyebb elvégezni együtt. Csatlakoztassa az első panelet a fal és a mennyezet csomópontjához, majd rögzítse öncsavarral vagy klipszel.
 5. Helyezze be a következő részt a szerelőhoronyba, és csukja be a csatlakozót. Biztosítsa a csavarokat. Hasonlóképpen húzza végig a mennyezetet.
 6. A lámpatest helyén vágjon le egy lyukat egy építő késsel és húzza ki az elektromos vezetéket.
 7. A mennyezet és a falak közötti összekötést álmennyezetre vagy szokványos poliuretán felületekre kell díszíteni.

Hogyan készítsünk egy szép képernyőt a fürdő alatt

A javítás végső fázisában a fürdő alatt egy műanyag képernyő telepítése történik. Könnyű kezelni a saját kezével.

 1. A falakon a káddal és a padlóval szomszédos falaknál jelölje meg a képernyő keretét. Ehhez csatlakoztassa a szintet a fürdő külső széléhez, és függőleges jeleket hozzon létre a falakon. Ugyanígy jelölje meg a vonalat a padlón.
 2. Csavarja rá a horganyzott profilt a padlóra és a falakra, és téglalap alakú legyen.

Ha azt szeretné, hogy a képernyőnek rendelkeznie kell egy ajtóval a kommunikáció eléréséhez, hagyja a szerkezet egy részét bőr nélkül. Az értékesítés során készen állnak a nyílások. Biztosítsa az ilyen nyílást a megfelelő helyen.

A fürdőszobai műanyag panelek javítása nem igényel sok erőfeszítést és beruházást. A befejezni kívánt anyagot nem csak a tapasztalt építők, hanem mindazok számára is meg lehet ismernünk, akik ebben az érdekes üzletben próbálkoznak. Mindazonáltal bármikor bízhat a munkával az építők számára, és felgyorsíthatja a folyamatot.

A műanyag panelek beépítésének módja a fürdőszobában

A PVC panelek egyik legfontosabb előnye a könnyű szerelés. Még az a személy is, aki messze van az építési és javítási munkától, könnyen megbirkózik vele. A legfontosabb, hogy kövessük a cselekvések algoritmust és néhány egyszerű szabályt.

Felszerelési módszerek

A műanyag panelek behelyezése a fürdőszobába két különböző módon végezhető el. Először is közvetlenül a falra lehet ragasztani, másrészt csatolni lehet őket egy előkészített kerethez.

Az első esetben a falfelület előzetes felkészítését kell elvégezni a panellemezek maximális tapadásának biztosítása érdekében. Ha a fal felülete jelentős szabálytalanságokkal jár, akkor a második lehetőség előnyben részesítendő. Ennek a módszernek a hátránya a felhasználható terület csökkentése, de lehetővé teszi a hő- és zajszigetelés javítását, az összes kommunikáció elrejtését.

Felkészülés a munkára

A PVC padlóburkoló elemek készítéséhez a beépítéstől függően szükség van forgácslapra vagy farostlemezre, lécekre, rudakra vagy fém profilokra, díszlécekre. Szintén érdemes tömítőanyagot és szigetelőanyagokat előállítani.

A bélés minősége és tartóssága nagymértékben függ a mérések pontosságától és egyértelműségétől. Ezért a telepítés során nem lehet anélkül:

Az esztergagépek és lemezek rögzítéséhez ragasztószerkezetet, csavarokat, bilincseket vagy körmöket, kalapácsot, csavarhúzót, kézi fűrészt (egy kis fogat), építési tűzőgépet, perforátort és csavarhúzót használnak.

települések

Az anyag mennyiségének meghatározásához egyszerű számítások sorozatát végezzük.

A profil számának és hosszának kiszámításakor vegye figyelembe, hogy:

 1. a léc elemei szükségképpen merőlegesek a panelekre. Tehát, ha a paneleket függőlegesen szerelik fel, akkor a betét részei vízszintesen helyezkednek el. És fordítva;
 2. a lécek közötti távolságnak 30-50 cm-nek kell lennie;
 3. további kapcsokat szerelnek fel az ajtó körül;
 4. a telepítés a kerület mentén történik;
 5. a ládák mellett útmutatókra is szükség van;
 6. a számítások összes nem integrálatlan számát felfelé kerekítik;
 7. a fürdőszobában történő javításhoz szükséges rögzítőelemek száma a falfelület hosszától függ, 50 cm-enként 1 elemenként, a kapcsok használata esetén 20 rögzítés szükséges 1 m2-re.

Az alapanyag számát a fal hosszától függően is kiszámítjuk. Ehhez a teljes hosszúságot a panelek szélessége osztja el. A PVC lapok vagy csempék használata esetén számuk m2-enként történik. Az ajtó közelében végzett számítások külön-külön történik.

Ugyanilyen fontos az összes alkatrész (tartozék) megfelelő előkészítése. A szögprofilok használatakor a fürdőszobában a szögek számát vásárolják. Ugyanazon jelzőtől függ a lábazat belső és külső sarkától. A padlóburkolat és a filc mennyezet hosszát a helyiség pereménél kell kiszámítani.

A számítások eredményeihez 5-10% -ot adnak (szerencsétlen vágás, átfedés stb.), Így vészhelyzet esetén nem kell a boltba futnia.

Ragasztó szerelési módszer

A PVC panelek ragasztásra történő felszerelése a legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás. Azonban a kiváló minőségű teljesítmény érdekében a felületet, amelyen a PVC lemezeket felszerelik, a lehető legszintesebben kell lennie.

Hogyan szereljük fel a műanyag paneleket a fürdőszobában ragasztóval?

 1. Először is, a falakat tisztítják a régi bélésről (tapétát eltávolítanak, eltávolítják a festést stb.) Ha dudorok és üregek vannak, akkor az antibakteriális anyagokat tartalmazó gitthez kell szintetizálni.
 2. Miután a gitt megszárad, egy primert alkalmaznak rajta. Minden felület esetében a láncindító más lesz: az olajfestékkel borított falaknál és a "tiszta" betonnál - teljesen más.
 3. Különös figyelmet kell fordítani az anyagkészítésre a ragasztóra. A szokásos ragasztókompozíció a fürdőszobában nem alkalmas, mert a magas páratartalom és hőmérsékletváltozás miatt gyorsan lágyul, és már nem tartja a célt.
 4. Jó megoldás lehet a folyékony körmök, amelyek nagy nedvességállósággal és megbízhatóan ragasztják az anyagokat.
 5. Ha a falfelületek kiegyenlítésére és feldolgozására vonatkozó előkészítő munkát helyesen végezték el, de nehéz lenne a lapokat saját kézzel megragadni, a szakmabeliek segítsége nélkül.
 6. Kezdje el a telepítést az egyik sarkából.

Fontos! A szerelés előtt ne felejtse el a belső sarkok csatlakozását a PVC laphoz rögzíteni, és a tüske oldalától a végéhez rögzítse.

Ragasztó, amely szigorúan ragaszkodik a csomagban található utasításokhoz. A falon és a panelen egy hengerrel, fogazott simítóval vagy kefével történik. Ugyanakkor a fal nagy részét nem szabad azonnal bevonni. A ragasztókészítmény alkalmazása után várni kell (általában a csomagon feltüntetett), és rögzítse az elemet a megfelelő helyen.

Minden további elem ugyanúgy van szerelve. Közöttük szorosan összekötniük kell a tüskehorony elemekkel.

Ha az ellentétes sarok közeledtével a lapot nem lehet teljesen felszerelni, akkor azt egy konstrukcióval vagy rendszeres késtolóval kell levágni. A sarokcsukló a vágási oldalon van rögzítve.

A PVC panelek elhelyezése a szomszédos falfelületre a szomszédos fal már beillesztett sarokcsatlakozásával kezdődik.

Telepítés a keretre

Most részletesebben arról, hogyan rögzíthetjük a műanyag paneleket a fürdőszobai keretrendszerben.

Alapszerelvény

Ezzel a lehetőséggel a PVC panelek beszereléséhez nem szükséges gondosan összehangolni és simítani a falat. De ha a felszínén nyomok vannak a penész vagy penész jelenlétéből, akkor a falat meg kell tisztítani, és speciális eszközökkel kell kezelni, ami megakadályozza a negatív tényezők további előfordulását és terjedését.

A PVC lécek és lemezek szereléséhez szükséges keret lehet fából, fémből vagy PVC-ből.

Kezdjük azzal, hogyan lehet a műanyag paneleket egy faalapra telepíteni, ami a leggyakoribb. A munka megkezdése előtt a fa keretének minden részét antibakteriális vegyülettel kell feldolgozni.

A fa keret összeállításához rudakra lesz szükség, 4x4 vagy 4x2.5 méretű szakaszokkal. A telepítés rögzítővezetékekkel kezdődik. Ezután a keresztgerendák rögzítve vannak (a burkolat változatától függően vízszintesen vagy függőlegesen). A merevség növelése érdekében kiegészítő kereteket lehet hozzáadni a kerethez. Ennek előfeltétele ugyanaz a távolság.

Videó: A PVC panelek fa keretének lépésről lépésre történő összeszerelése

A keret első sora 30-40 cm távolságra van a padlóról. Ugyanezzel a lépéssel az összes következő sor fel van szerelve. A felső szint a jövőbeli mennyezet szintjén áll. Ebben az esetben minden sor felfelé merőleges a panelek rögzítésére. Biztosítani kell, hogy minden elem pontosan és ugyanabban a síkban legyen.

A fém láda többet fog fizetni, de sokkal tovább tart. A felhasznált anyag alumínium profil. Először U-alakú profilokat helyeznek fel és alá (a mennyezet alatt és a padló közelében). Legfeljebb 0,9 m-es lépcsőfokokkal - vezetők. Ezután PVC lamellákat szerelnek rá.

A pénz megtakarítása érdekében az első és második keretek kombinációja is megengedett. Ebben az esetben a kerülete fémből készült, a rekeszek pedig fából készültek.

Egy másik lehetőség keret - a műanyag alapja. Ez a leginkább "fiatal", de nem kevésbé gyors és hatékony. A PVC-vezetékek különleges zárakkal vannak ellátva, amelyek a műanyag lapokat vagy a léceket bepattanják. Ennek a lehetőségnek az a nagy előnye, hogy az ilyen paneleket fel lehet szerelni és újra össze kell szerelni. Továbbá, ez a keret nem igényel további feldolgozást, nincs semmilyen rothadás, sem gombák és penész hatása.

Panel telepítés

A lapok a kész faalapra csavarokkal vannak felszerelve, nyomólemezekkel vagy klyaymerov-nal. Bútor tűzőgépet is használhat. A fémkerethez kizárólag nyomólemezekkel ellátott csavarokat rögzítenek.

A mag elkészítése után, de a panelek telepítése előtt a fal és a keret közötti huzalokat eltávolítják, és hang- és hőszigetelő anyagokat helyeznek el. És csak ezután folytatja a fő elemek rögzítését a fürdőszobában.

A szerelési algoritmus közel azonos a tapadó módszerrel. Kezdje a sarokban. Egy tűzővel vagy csavarokkal rögzítik a kezdőlapot, amelynek alsó sarkában a szerelőpolc fel van csavarva (széles részének "a következő elem irányába" kell lennie). Hasonlóképpen, más paneleket is sorba helyeznek.

Ha az egyedi burkolólapok között még kis csuklók is kialakulnak, azokat szilikon tömítőanyaggal kell kezelni. Ha azonban minden munkát következetesen és helyesen végeztünk, akkor nincsenek tervszerű hiányosságok.

Hasznos tippek

A műanyag panelek, szakemberek vagy a már megtörténtek telepítésével kapcsolatos kérdés megválaszolása öntudatos:

 • a felszerelést megelőzően adja meg a helyiség "hozzászokik az éghajlathoz";
 • minden munkát 20 ° -nál nem magasabb hőmérsékleten végezni;
 • a panelek telepítése előtt jelölje meg a fal síkján túlnyúló valamennyi alkatrész és lyuk helyét (csövek, szelepek stb.);
 • A szellőzőnyílások, az ajtók és a beépített bútorok sarkokkal vannak ellátva, amelyekhez PVC-lemezeket szerelnek fel.

Hasznos információk?

Ossza meg barátaival és határozottan megosztja veletek érdekes és hasznos információkat! Nagyon egyszerű és gyors, egyszerűen kattintson a leginkább használt szolgáltatás gombjára:

A fürdőszobai PVC panelek díszítése - előkészítés és lépésenkénti telepítés

Nem titok, hogy az ilyen fontos helyiségben végzett javítások mindig nem voltak az utolsó helyen, és nem különböztek egyszerűen. Valószínűleg ez annak a ténynek köszönhető, hogy maga a fürdőszoba meglehetősen kis helyiség, és sok kommunikáció van benne, ami nehézzé teszi a díszítést. Ne felejtsd el a nedves levegőt, ami szó szerint "lóg" egy ilyen szobában. És ez azt is jelentheti, hogy a páratartalom hozzájárul a gombaformák kialakulásához, a helytelen megválasztással a javításhoz szükséges anyagok közül.

Valójában mindezeket a tényezőket figyelembe kell venni a fürdőszoba javításánál használt anyagok kiválasztásakor. Ez különösen fontos azok számára, akik önállóan, szakemberek nélkül tervezik a javítási munkát. És az egyik legfontosabb körülmény, amit a fürdőszoba falainak befejezéséhez szükséges anyagnak meg kell adnia, nedvességállósága többé-kevésbé hasonló áron.

Ezért a fürdőszobai PVC panelek készítése egyre népszerűbb. Az ilyen paneleket szinte ideális anyagnak nevezhetjük a falak furnérozásához, még akkor is, ha magas a páratartalom. Az ilyen panelek megfelelő merevségi együtthatójú PVC-ből készülnek, ami természetesen hatással van a panelek erősségére.

A PVC panelek előnyei és minőségük meghatározása

Természetesen a PVC panelek számos előnnyel rendelkeznek a befejeződéshez használt egyéb anyagok vonatkozásában. Ezért van a fürdőszoba PVC-panelekkel, bármilyen probléma nélkül, és a legmegfelelőbb. Tehát a PVC panelek előnyei a következők:

+ A színek és árnyalatok széles választéka áll rendelkezésre.

+ Nedvességállóság. A víz nem káros hatással van az ilyen panelekre, ezért PVC-paneleken nem keletkezik penész.

+ A telepítés elérhetősége és sebessége. Minden falburkolat kivitelezése önállóan elvégezhető. Ezenkívül még anélkül, hogy megfelelő tapasztalattal rendelkeznének ebben a kérdésben.

+ PVC panelek alatt szépen rejtett fürdőszobai kommunikáció

+ Szükség esetén a fürdőszobát is felmelegítheti, vagy zajtalaníthat a falán.

+ Egyszerű működés

+ Viszonylag alacsony költség

+ A sérült panel cseréje perceken belül történik.

Ami a műanyag paneleket illeti, ma már nagyon nagy választékuk van. De vajon milyen elven választani a PVC paneleket, hogy valóban kiváló minőségűek legyenek? A panelek kiválasztásakor ügyeljen a következőkre:

1. A panel merevítőinek száma. Ie minél több ilyen éle van, annál erősebb az anyag.

2. A merevítőt nem szabad deformálódni vagy sérülni. Ha ez a helyzet, akkor azt jelenti, hogy a paneleket helytelenül tárolták.

3. A panel elejét egyenletesen kell színezni. A mintának világosnak kell lennie, és nincs elkenődő éle.

4. A panel teljes hosszának és szélességének méretei azonosak legyenek.

Panel vásárlásakor erősen ajánlott megvásárolni azokat a paneleket, amelyek ugyanabba a tételhez tartoznak.

Videó: Hogyan válasszunk műanyag paneleket?

Szükséges eszközök és anyagok

Ha a paneleket már megvásárolták, a következő lépés az, hogy kiválassza a megfelelő szerszámot, amelyre a panelek felszereléséhez szükség lesz. Ebből a célból a szerszámra szüksége van:

 • - fúró vagy kalapács fúró;
 • - fémfűrész vagy kirakó;
 • - csavarhúzó;
 • - építési tűzőgép;
 • - rulett és szint.

Elvileg a fürdőszoba falai PVC-panelekkel vannak bevonva a két ismert út egyikén: a padlón vagy a falon a panelek folyékony körmökkel történő ragasztásával. Ezért, ha a választás a folyékony körmök javára történik, akkor gondoskodni kell a felvásárlásról.

Most ki kell számolnia a megfelelő mennyiségű anyagot. Elvben ez a számítás gyorsan és egyszerűen történik. Ehhez ismernie kell a fürdőszoba méretét. A panel méretének, hosszának és szélességének ismeretében könnyen megtalálhatja a javításhoz szükséges panelek számát. Ie ha a panel szélessége 0,25 m, a hossza 2,7 m, akkor a panel területe 0,75 négyzetméter. m. A panelek számának megállapításához a fürdőterületet a panelek területével kell felosztani. Lásd a cikket: Hogyan számoljuk ki a helyiséget, a padlót, a mennyezetet és a falakat, ezáltal kiszámíthatja a geometriai alakú helyiségek területét.

Előkészítő munka

A saját kezű PVC-panelekkel rendelkező fürdőszoba befejeződik az előkészítő munkával. A bevezetés első szakaszában, amennyire csak lehetséges, szabadon kell szabadítani a szobát a nem kívánt dolgoktól. Ezután távolítsa el a csempe, ha van ilyen, a fürdőszobában, és tegye be a szemetesbe.

Ha a panelek felhelyezése folyékony körmökön történik, a falakat a lehető legmagasabbra kell helyezni cementhabarcs és gitt segítségével. Bár sokkal jobb lesz, ha a falak a nedvességálló gipszkartonra kerülnek. Elvileg, ha a falak egyenlőtlensége kicsi, akkor ne állítsa be őket. Végül is a műanyag panelek hajlékonyak és egyenetlen falakat simíthatnak. Azonban kívánatos, hogy a falakat lefedjék, mielőtt a paneleket speciális gombaellenes szerekkel felszerelik.

Ha a paneleket a dobozra szerelik fel, először a falra kell telepíteni. Ha van egy láda, akkor nincs szükség a falak összehangolására, mert a panelek ebben az esetben nem a fal mellett vannak, hanem a láda számára.

A PVC panelek beszerelésének lépései

Az előkészítő munkálatok befejezése után, ha a panelek telepítése a padlón történik, a következő lépés magában foglalja a léc kiválasztását és felszerelését. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a fürdőszobában sok a nedvesség, a doboz legelőnyösebben nem fából, hanem műanyagból vagy speciális fémprofilból készül. Bár opcióként alkalmas és fából készült láda, ami kívánatos az előfestésre.

A betét felszerelését a következő szabályokat figyelembe véve kell elvégezni:

1. A szomszédos síneket 50 cm távolságra kell egymástól elkülöníteni.

2. A léceknek merőlegesnek kell lenniük a PVC panelek elrendezésére.

3. Ha a falak egyenetlenek, akkor a rekeszeket állandó szintszabályozással kell felszerelni. Ha dudorok keletkeznek, ezeket fából vagy műanyag bevonatokból lehet kompenzálni.

4. A léc minden elemét a befejezendő felület elején és végén kell elhelyezni.


PÉLDA A BREWHEATED CUT IN, A KÉSZÜLÉK NEM RÖVID A FÜRDŐBEN MEGFELELŐEN, DE A FÉNYKÉPEZÉSRE VONATKOZÓ HEGESZKÖZÖK ELVÉNEK ALAPELVÉRE VONATKOZIK.

A léc felszerelése után elkezdheti telepíteni a PVC paneleket. Azt kell mondanom, hogy a műanyag panelek beszerelését a fürdőszobában a következő algoritmussal végezzük:

1. A panelek telepítésének szögétől a csavarokkal vagy tűzővel meg kell erősíteni a profilot, amelyet az indulónak neveznek.


A képen különböző típusú profilokat lehet megfigyelni, amelyek bizonyos esetekben PVC panelek beszerelésekor használatosak.

2. A profil alsó sarkában hozza a rögzítő polclapot. Nem szabad elfelejteni, hogy a széles polcot a beszerelés során a mozgás irányába kell irányítani. A panel beszerelése után csavarokkal vagy tűzővel rögzíteni kell a rekeszhez.

3. Az összes többi panel felszerelése ugyanúgy történik.

4. A panelek csatlakoztatásának folyamatában biztosítani kell, hogy a csatlakozás szűk legyen, és nem lenne hézag, és a felületcsuklók alig különböztethetők meg.

5. Olyan helyeken, ahol ajtók, ablakok stb. Vannak, a paneleket speciális kezdési sarkokkal kell felszerelni. Hogy néz ki, nézze meg a fenti képet.

6. A végső szakasz olyan padlólapok beszerelését jelenti, amelyek szükségesek a panelek kompenzációs hézagainak elrejtéséhez.

7. Ha külön panelek alkotnak kötéseket, azaz a bevonat nem varratmentes, ezeket az ízületeket egy tömítőanyaggal kell lefedni, például szilikonra. De ha a panelek kiváló minőségűek, és a doboz pontosan elkészült, akkor ez nem történhet meg.

A fentiekből következtethetünk arra, hogy önmagában nem nagyon nehéz a PVC paneleket felvenni. Segítségükkel a fürdőszoba PVC panelekkel van készítve. És a nagy erők és eszközök költsége nem szükséges.

Annak érdekében, hogy többet tudjunk a műanyag panelek beszerelési szabályairól, olvassuk el a speciális cikkünket - Hogyan szereljük fel a műanyag paneleket a mennyezetre vagy a falra helyesen és hibák nélkül, amelyek során az összes folyamatot a lehető legrészletesebbnek tekintik. Ezenkívül nézze meg az alábbi videót, ahol részletesen megmutatja a fürdőszoba műanyag panelek telepítési folyamatát.

PVC panelek a fürdőszobában

A fürdőszobai dekoráció felelős esemény, a szoba kényelmes használatától függ. Számos kiviteli változat létezik, de sokan úgy döntenek, hogy dekoratív PVC paneleket használnak a fürdőszobában. Ez annak köszönhető, hogy az alapok viszonylag alacsonyabb költségét és az önálló munkavégzés képességét.

Anyagjellemzők: előny és hátrány

A fürdőszobai PVC panelek egyre népszerűbbek, a falak befejeztével sikeresen cserélik a cserépet. Jellemzőinek köszönhetően könnyű elviselni a magas páratartalmat a helyiségben, az ilyen anyagot leggyakrabban faldíszítésre használják, beleértve a konyhákat és a WC-helyiségeket. A megfelelően díszített paneleket a folyosókon, folyosókon és egyéb melléktermékeken díszítik.

Anyagok utánzása

A PVC panelek jellemzője a sokoldalúság - kevés pénzért, a fürdőszobában szinte bármilyen bevonatot (csempe, fa) utánozhat.

Hozzájárul népszerűségéhez és az a tényhez, hogy a PVC panelek alacsony égőek és hosszú ideig tartják fenn az eredeti megjelenést.

A műanyag hőállóságáról szólva figyelmet kell fordítanunk a hőmérsékletváltozás ellenállásának széles skálájára, amely lehetővé teszi, hogy ezt az anyagot melegítés nélküli helyiségekben használja.

Az ilyen anyag finomításhoz való felhasználásának vonzó eleme az, hogy képes hosszú ideig megőrizni megjelenését. Add hozzá ehhez a műanyag ökológiai tisztaságát, amely nem bocsát ki az emberre és az állatokra káros anyagokat a légkörbe.

A PVC panelek típusai

Egy ilyen befejező anyagot 100-300 mm szélességű, 1 - 6 méter hosszúságú rack-típusban állítanak elő. Ez lehetővé teszi, hogy a vágási anyag szempontjából a lehető legjobb teljesítményt válasszák. A rack-változat függőlegesen és vízszintesen is felszerelhető, a helyiség vizuális érzékelését vezérelve.

A drágább - annál elegánsabb!

Amikor a falakat műanyaggal végezzük, közvetlen függőség figyelhető meg: minél drágább a panelek, annál gyönyörűbb és természetesbb a megjelenésük. Olcsó anyagok láthatóak fegyvertelen megjelenéssel.

Az anyag különféle színei lehetővé teszik, hogy dekoratív felületet készítsen a színek kombinációjában, szép és megjeleníthető.

Sokan szívesen használják a cserépanyagot, amelyet 30 x 30 cm-ről 100 x 100-ra méreteznek. A népszerűség az anyag racionális használatának és a könnyű beszerelésnek köszönhető.

Az ilyen befejező anyagok gyártásának egy másik formája 100 x 100 cm méretű lemezek, melynek népszerűségét az egyszerűsített telepítés és a racionális használat lehetősége magyarázza. A széles választékú színek és a tervezőlapkák lehetővé teszik a fürdőszoba és más hasonló szobák elegáns díszítését.

Meg kell jegyezni, és az ilyen anyagok díszítéssel történő használatával kapcsolatos kellemetlenségeket. A faltól a panelhez való távolság körülbelül 10 cm, ami jelentősen befolyásolja a szoba méretét kis fürdőszobákban. Ezenkívül, ha a felületet a javítás alatt szerelik fel, és a kádat a falhoz közel helyezik el, akkor problémák merülnek fel a csatlakozás pontjaiban. Ezzel megkerülheti úgy, hogy az anyagot közvetlenül a falra ragasztja, ami önmagában az ideális állapotba való illesztéshez kapcsolódik.

Már említettük, hogy a PVC burkolatok alkalmasak-e a kivitelezésre a könnyű kivitelezés szempontjából. Azonban, ha a vásárló kívülről szeretné vonzani a szakembert, ez körülbelül 400 rubel / négyzetméterre fog kerülni. És az együttműködés ebben az esetben jobb, ha az anyag megszerzésének szakaszából indulunk ki, és a tapasztalataink nagy részét kihasználjuk az ilyen típusú megoldások kezelésében.

PVC panelek a fürdőszobába - csináld magad telepítéssel

Az építési és szerelési munkák kezdeti készségeinek tulajdonosa számára a falburkolatok műanyag panelekkel való ellátása nem lesz nehéz. Ez a folyamat hasonlít a gyermek konstruktornak összeállításához. Azonban figyelmet kell fordítanunk a folyamat bizonyos jellemzőire, amelyeket figyelembe kell venni a munkavégzés során.

Keret rögzítés

Az ilyen technológiai megoldás a falburkolatok műanyag panelekkel végzett munkája során kerül sor annak elkerülése érdekében, hogy a falak összehangolása és a megfelelő helyiségméret kötelező körülménye időigényes és költséges legyen. Amikor a fürdőszobában dolgozik, ahol mindig magas a páratartalom, az első lépés a falak vízállósága. Erre a speciális készítményekre kerül sor, amelyek alkalmazásának módját a csomagolás tartalmazza. Szárítás után az alapozónak antiszeptikus felületkezelésre is szüksége van, amely megvédi magát a penész és gombák képződésétől a festékréteg alatt.

Ha ilyen faanyag elemeihez fát használnak, a részeket antiszeptikával és tűzbiztosítóval kell előkezelni.

A rudak minimális szelvénye 20 x 20 cm, és a fém profiloknál jóval olcsóbbak.

A falon lévő rudak csíkja a kiválasztott anyag tényleges méreteinek megfelelően készül, a burkolatelemek közötti távolságnak olyannak kell lennie, hogy a csempe / lap / perem szélét a rúd közepén helyezzék el. A rackpanelek használata esetén gyakran használnak egyirányú rekeszeket, amely merőleges a panelek hosszirányára. Ebben az esetben a rudak közötti távolságnak 250-350 mm-nek kell lennie, attól függően, hogy a szalag szélessége milyen szélességben van.

A csempézett vagy lemezes anyag használata esetén a darálót méretének megfelelően kell beállítani.

A ládák készítésének folyamatában folyamatosan figyelnie kell minden elemének helyét egy síkban.

A befejező anyagok megvásárlásának szakaszában további elemek vásárlására kell ügyelni.

Annak érdekében, hogy a bélés megfelelően kitölthető legyen, szükség van a helyiség alakjának és tényleges méretének, a külső és belső sarkok számának, a csempecsatlakozások számának a H-profil kiszámításához.

A falak fémből készült profiljai általában 1,5 mm vastagságú horganyzott acélból készülnek. Az ilyen eszköz nagy hordképességgel rendelkezik, mint a fa ládák.

A fém keret fő elemei:

 • UD profil, amellyel a tetőzet kontúrját alkotják, rögzítve a tetőn;
 • A falra szerelt, a csapágyelemek rögzítésére szolgáló ív alakú állványok;
 • CD - profil, összekötő elemek szerepe;
 • kiegészítő elemek a közbenső részek rögzítéséhez a csapágyprofilhoz;
 • A keret összeszereléséhez a csavarokat a lengőlap részei szerint választják ki.

A léc egyszerűbb kialakítása műanyag csapágyprofilokkal történik.

Az ilyen anyagot viszonylag lapos falakra használják, amelyek a padló síkosságának kötelező szabályozását szolgálják. Az anyag nem a nedvességnek és antiszeptikus hatásnak van kitéve az alkalmazott anyag természeténél. A befejező panelek rögzítése a dobozhoz horganyzott acélból készült fémkapcsokkal történik. A betét részei a falhoz rögzítve vannak önmetsző csavarokkal műanyag betétekkel (dugókkal).

A falburkolat saját kézzel történő felszereléséhez a munka megkezdése előtt meg kell készíteni a következő eszközöket:

 • lyuk és az építési szint, hogy ellenőrizzék a sík síkosságát és a helyzete függőleges helyzetét;
 • műanyag betétek a lyukakba, hogy a léc elemeit a falhoz szereljék;
 • csavarok összeszereléséhez;
 • mérőszalag - a keret különböző részeinek helyes elhelyezéséhez;
 • távtartó anyag a csapágy csapágyrészeinek síkságának beállításához;
 • egy fúró lyukak fúrásához a falakon a kötőelemekhez;
 • fúró, alkalmas a falak anyagaival (beton, tégla, fa stb.);
 • csavarhúzó - kötőelemekkel való munkához;
 • fémfűrész - fémprofilokkal való munkához;
 • fafűrész fa - fából készült rudak és panelek vágásához;
 • késsel vagy irodával.

A panel szerelése

Amikor a léc készen van, folytathatja az aktuális fugázólapok telepítését.

A lépésenkénti utasítások a következők lehetnek:

 1. Az első sávon további elemet kell elhelyezni külső vagy belső szög formájában (5. ábra 2. pozíció). A csíkok telepítése előrébb hozza a fésűt.
 2. A rögzítőelem hornyos oldalán a rögzítéshez rögzítse az első szalagot. Végrehajtási lehetőségek: a tűzőgép, a csavar önhúzás egy prés alátéttel, egy szög, ragasztó.
 3. Helyezze a következő sávot a fésűvel a horonyba, szükség esetén nyomja meg egy kalapáccsal a távtartón keresztül. Csatlakoztassa a hátsó végét a 2. oldalon feltüntetett módon.
 4. Ezért szerelje fel a falpanelt, mielőtt elérné az ajtót, az ablakot vagy az ajtót.
 5. Szükség esetén vágjon ki egy fémfűrésszel vagy egy késsel.
 6. A keretezés beállítása a profilpozícióból 1 Fig.5.
 7. Ezután folytassa a lamellákat a szokásos módon, amíg el nem éri az ellenkező szöget, ahol valószínűleg meg kell látni a hevedert és telepítenie kell a sarokelemet (2. pozíció).
 8. Ezért folytassa a léceket a munka befejezéséig.

A csempe vagy lapanyag befejezésekor a megrendelés eltér a bevonat egyedi elemeinek elrendezésétől. Először a vízszintes kivitelezéssel szabályozza az alsó sorokat, majd töltse fel a falfelületet.

Ragasztáshoz

Ezt a befejező sorrendet a javítás során végezzük, különösen akkor, ha a fürdő a falhoz közel helyezkedik el, és a keret elhelyezése nem lehetséges. Ennek a módszernek a sikeres megvalósításához a falfelület gondos előkészítését igényli, amely a következőkből áll:

 • régi festék vagy ragasztó maradvány jelenlétében szalonnal távolítsa el őket egy spatulával;
 • ellenőrizni kell a falfelület laposságát, azonosítani kell azokat a helyeket, amelyeket ki kell javítani, és jelölje meg a korrekció mennyiségét;
 • gondosan ellenőrizze a falat, hogy azonosítsa a felszíni hibákat rések és repedések formájában. A hibákat és a nem síkosságot gipsszel el kell távolítani, mielőtt a repedések felosztása után. Ennek a munkának a végrehajtásához bizonyos, jól megtanult tapaszthatóságra van szükség, ezért tanácsos szakembert felkérni;
 • amikor a vakolat megszárad, a felületet mázas ruhával tisztítsa meg, majd óvatosan távolítsa el a port nedves tisztítással;
 • szárítsuk meg a falat és alkalmazzunk egy alapozót, amelyet kifejezetten a ragasztási munkákhoz választunk ki;
 • a csemperagasztó kiválasztása az elkészítési anyag gyártójának ajánlásaival összhangban. Leggyakrabban a márka használata javasolt a "folyékony köröm" teljesítményében;
 • a műanyag bevonat hátoldalán található ragasztót kígyóval alkalmazzák;
 • A helyén történő beszereléskor a lehető legpontosabban meg kell próbálnia a telepítési helyzetbe lépni, mivel a ragasztó meglehetősen gyorsan beáll. A teljes rögzítési idő megtalálható a használati utasításban a cső csomagolásán;
 • szereljünk be egy mennyezeti szegélyt és egy padlólemezt a falak köré.

Ugyanezt a technikát alkalmazhatjuk a fából készült keret befejezésekor.

Tippek és trükkök

Néhány pontot megemlítünk, amikor a PVC falak falának befejeződését figyelembe kell venni

Fürdőszoba PVC paneles fal:

 1. Ha a ragasztókompozíciót a felületre kell helyezni, a helyiség hőmérsékletének legalább 10 fokosnak kell lennie.
 2. Ha az alapanyag beszerzése télen történt, a csomagolást fűtött helyiségben kell elvégezni és legalább 2 napig tartani.
 3. Ebben a formában kell használni az előlapon lévő film által védett paneleket. A film eltávolítható a munka végén.
 4. A fűrészlapoknál a munkát úgy kell elvégezni, hogy a lapot felfelé állítja, majd a hátoldalon sorjázik. Ezeket azonban egy építő késsel kell eltávolítani.
 5. A kész alkatrészek beállítása ugyanazon eszközzel végezhető el.
 6. A panelek hosszában történő vágásakor figyelembe kell venni a befejező anyag hőtágulását, 5-8 mm rést kell hagyni. Fontos, hogy mindkét végén ugyanazt hagyja, ha ragasztóval van felszerelve, a másik esetben teljesen elhagyhatja az egyik végét.
 7. Ha több lapon található mintákat használ, javasoljuk, hogy a padlóra rakja le és számolja be a burkolólapokat, majd magabiztosan szerelje össze.

következtetés

A PVC panelek az anyag inherens minőségi jellemzői miatt 15-20 évig tarthatnak. Ezzel együtt nem a legmagasabb árat egy ilyen célra, hanem magabiztosan helyettesít másokat, különösen a cserépet. Ugyanakkor ezekkel a tényezõkkel - a PVC panelek összehasonlítható egyszerûségével és ennek következtében az önmegvalósítás lehetõsége még olcsóbb a teljes munkaterületen.

Vigyázz magaddal, és sikerrel jársz. Sok szerencsét!