Legfontosabb > Tartozékok

falak

A műanyag díszítő panelek használata kiváló alternatíva a modern befejező anyagokhoz, függetlenül attól, hogy csempe vagy márvány. A belsőépítészetben való alkalmazásuk most nagyon fontos döntés. A díszítő panelek burkolati mennyezetek és falak céljára használhatók. Nedvességállóak, ezért a legmegfelelőbb olyan helyiségekben, ahol magasabb a páratartalom: fürdőszobák, zuhanyzók, medencék.

Tartalom:

A falpanelek előnyei

A műanyag az egyetlen anyag, amely nem romlik a víz közvetlen érintkezésével. Minden más falpanel többé-kevésbé ellenáll a nedvességnek, ezért a fürdőszoba elkészítéséhez szükséges anyag kiválasztásakor ezt figyelembe kell venni. A PVC falpanelek sikere a fürdőszobában az anyag hatékonyságának és gyorsaságának köszönhető. Nézzük meg a műanyag panelek további előnyeit:

 1. A panelek egymáshoz illeszkednek anélkül, hogy sok erőfeszítést igényelnének, anélkül,
 2. A panelnek sok keresztirányú válaszfala van, és ez biztosítja a végső bevonat jó tartósságát.
 3. A PVC falpanelek a fürdőszobák számára képesek elrejteni bármilyen szabálytalanságot, miközben a felületet a kívánt dekorációval látják el.
 4. A panelek csatorna-üregei kiválóan alkalmasak az elektromos vezetékek elrejtésére.
 5. Az ilyen paneleket különleges lakk bevonattal látták el, amely megvédi őket a mechanikai károsodástól és az ultraibolya sugárzástól.
 6. Minden műanyag panel szigetelt cellákból áll, ami az anyag hangszigetelő tulajdonságait biztosítja.
 7. A műanyag panelek jó hőszigeteléssel rendelkeznek, valamint nem tűzveszélyesek és önkioltóak.
 8. A nedvességállóság mellett a falpanelek csendben elviselik a jelentős hőmérséklet-csökkenést, ami szintén fontos a fürdőszobában.
 9. Nem szennyezik a szennyeződéseket és porokat, és minden szennyeződés könnyen eltávolítható nedves ruhával.
 10. A falpanelek színgyűjteményének több száz színe van.
 11. A fürdőszobai falpanelek alacsony ára is a pluszok közé tartozik, amely a kiváló minőségű termékek mutatóival együtt lehetővé teszi a falpanelek számára, hogy szilárdan az építőanyagok oroszországi piacán álljanak.
 12. A panelek rögzítéséhez közel kerülnek egymáshoz, ami a teremnek a dekoráció integritását és teljességét biztosítja.
 13. Az egyetlen hátrány lehet egy enyhén vágott hasznos felület, amely hozzá lehet adni fal lécek és panelek. De a lehető legrövidebb síneket választhatja. Ezenkívül kiválaszthatja a panelt és a legkisebb vastagságot is.

A megfelelő anyag kiválasztása

A falpanelek falra szereléséhez a fürdőszobába való beszereléshez először meg kell felelni a besorolásuknak és a meglévő színeknek. Rack panelek külsőleg a padlódeszkahoz hasonlóan, és a következő fajták rögzítő rendszerén találhatók: tüskés, hornyos és hornyos horony. A rackpanelek méretei a következő határok között változhatnak: hosszúság: 0,9-3 m, szélesség: 13,5-30 cm, vastagság: 8 - 12 mm. Ha ilyen paneleket helyez el vízszintes irányba, vizuálisan szélesebbé teheti a falakat. A falpanelek függőleges behelyezése magasabb falak érzetét eredményezi.

A fürdőszobai fali falpanelek kívülről hasonlítanak a rétegelt lemezhez, az elülső részüket értékes erdők, bőr és természetes kő utánozzák. A leggyakoribb méretek a következők: vastagság 3 - 6 milliméter, 1,22 méret 2,44 méterrel. A lemezek nagy méretének köszönhetően az ilyen típusú műanyag panelek beszerelése meglehetősen gyors. A műanyag panelekkel történő lezárást kötő- vagy tömítő varratokkal végezzük.

A burkolólapok négyzet alakúak, a mérettartomány főleg 30-30 és 90 és 90 cm közötti tartományba esik. A burkolólapok befejeződése lehetővé teszi egyfajta mozaik létrehozását.

A falpanelek színének összhangban kell lennie a környező beltérrel. Ezért a legjobb a fürdőszobában választani a világos színű paneleket, különösen ha a szoba kis méretű. Az a tény, hogy a fényesség megnövelheti a vizuális teret, még szélesebbé teheti. A legmegfelelőbbek az alábbi árnyalatok: világosbarna, barackszínű, kék, aranysárga, halványkék.

Jobb a közepes szélességű panelek kiválasztása, bár széles panelekkel a telepítés gyorsabb lesz, de nehezebben illeszkedik a problémás területekbe, és több marad. A keskeny panelek könnyen illeszkednek, de a dolgok kicsit tovább mennek. Vásárláskor ellenőrizze a fürdőszoba falpanelét, hogy az elülső oldalán csepegők, forgácsok, lyukak és nyitott területek legyenek. A termék teljes szélességének sima és hullám nélküli legyen. És végül próbálkozzon újra a boltban, hogy két panelet csatlakoztasson, a csukló teljes hosszának tisztának és diszkrétnek kell lennie.

Előkészítő munka

A PVC panelek felszerelése a fürdőszobában egy olyan hétköznapi személy számára lehetséges, aki nem rendelkezik különleges képességekkel. Ehhez nagyon egyszerű eszközökre van szükség, amelyek minden házban rendelkezésre állnak - kalapács, csavarhúzó és fúrógép. Először készítsd el az anyagot, amelyet a fürdőszoba befejezéséhez használsz.

A láda elkészítéséhez vízzáró kompozícióval impregnált fadarabokat vagy speciális műanyag csíkokat kell venni, amelyeket ugyanabban az üzletben értékesítenek, mint a PVC falpanelek. A telepítés előtt a falpanelek szobahőmérsékleten negyven percig le kell feküdniük. Ügyeljen arra, hogy az ízületek szárazak és tisztaek legyenek.

Fa ládák létrehozása

Ha a fürdőszobában lévő falak tökéletesen simaak és minden sarkot nem kell befejezni és még akkor is, akkor a falburkolatok behelyezése a fürdőszobába közvetlenül a falak betonalapján elvégezhető speciális ragasztóval. De ez nem mindig ajánlott, mert a fürdőszoba falai többnyire különböző hibákat okoznak, ezért szükséges a ládák gyártása fafából, amelyen a PVC paneleket is rögzítik.

Kezdjük, mérjük meg a felületet, és számítsuk ki a függőleges gerendák méretét, amelyek alkotják a fa keretét. A doboz fából készült gerendákból áll, amelyek keresztmetszete 10-30 mm vagy egy fémprofil.

A paplanozott lécek felhelyezése előtt a falat épületszinttel kell ellátni a szabálytalanságok és torzulások elkerülése érdekében. Ha a falak egyenetlenek, helyezzünk kis fadarabot a sín alá, hogy tökéletesen egyenletes eredményt érjünk el. A kereszttagokat 30 cm távolságra kell elhelyezni egymástól, a legalacsonyabb keresztlécnek érintenie kell a padlót, a legfelső rúd, amely a panel szélénél van.

Csavarokkal vagy körmökkel szereljük fel a falat a falra, amikor egy fémprofilot választunk a szereléshez, csavarokat kell használni. Miután felhelyezte a betétet, szerelje be a szerelvényeket és a vezetőket, amelyek szükségesek a panelek sarokkötések elrejtéséhez. Zárja le a padlót PVC alaplappal, válasszon egy modellt egy dobozból a kábelezéshez, ha szükséges.

A vezetékek rögzítésére ajánlott körmöket, önmetsző csavarokat és rögzítőelemeket használni. Ha a tartó egy fémprofil dobozán van, akkor csak csavarokat kell venni.

Falpanelek szerelése

A PVC-panelek végső rögzítése előtt újra kell használnia a vízvezetéket, hogy ellenőrizze, hogy a panel pontosan függőleges-e. A fürdőszoba sima műanyag panelekkel történő befejezése a szoba sarkából indul. Az egész eljárás lecsökkentésre kerül, hogy a paneleket a szükséges magassági szintre vágja és telepítse az útmutatókba.

A falakat az ajtóhoz kell csatlakoztatni. Rögzítse az első panelt és a következő horony felé. Ez a technológia a legkényelmesebb. A panel csavarokkal vagy csavarokkal van rögzítve. Ön is használhatja az építési tűzőgépet, így a kapcsok szinte észrevehetetlenek. Egy panel rögzítése után telepítenie kell a következőt. Érdekesség, hogy a kastély-tartónak köszönhetően nincs szükség a panelek beillesztésére.

Falpanelek telepítésekor fokozatosan kiválaszthatja az ellenkező fal sarkát. Az utolsó panel általában nem illeszkedik a méretéhez és le kell vágni. Ehhez vágja el a panelt egy papírzacskóval és egy fém uralkodóval vagy egy sarokkal. A panel nagyon könnyen vágható, és nem nehéz lecsökkenteni, a legfontosabb az, hogy pontosan mérje ki a hulladékot.

Amikor közeledik a sarkhoz, mérje felül és lent a sarkok távolságát a legközelebbi panelen. A panelen, amely erre a helyre megy, szintén fel kell tüntetni két címkét. Húzza vonalat a vonalak között egy vonalzóval vagy egyenes csíkkal, és készítsen egy panelet ezen a vonalon.

A vágáshoz is használhatsz egy 1 mm-es fogatávolságú fémfűrészt. Amikor a műanyag falpaneleket a fürdőszobába vágja, próbálja megvédeni a védőfóliát. Ezután a prezentáció megmarad, és a befejező megjelenése a fürdőszobában folyamatosan magas szakmai színvonalon lesz.

A fürdőszobának olyan sajátos jellemzői vannak, mint a vízvezetékek, a szennyvíz és egyéb akadályok, amelyeket ki kell kerülni. Ehhez csatolja a panelt a problématerülethez, és rajzoljon hozzá közelítő helyet a vágáshoz egy jelölővel. Semmi esetre sem tudsz körvonalazni, mert túl sok anyagot vághat. Jobb, ha többször rögzítjük a panelet, és egy millimétert levágunk. Csak ezután a panel hiányos és gyönyörűen helyére.

A fürdőszobai díszítés gyakran a falak maximális tömítését igényli, ezért a falpanelek közötti ízületek ajánlása szilikon tömítéssel történik, egyenletesen elosztva az ízület teljes belső felületén. A tömítés segít megvédeni a falakat a túlzott nedvességtől és a gombától.

Végső szakasz

Miután befejezte a fürdőszoba falpanelek, akkor végezze el a végleges munkát. Ezek az ajtó és a sarkok díszítéséből állnak. Ilyen célokra tervezték speciális műanyag dudorokat és sarkokat. Ebbs-t be kell szerelni a nyílásba.

A panelek és az alacsony dagály csomópontjának helyét egy dekoratív sarok rejtette el, melyet előzetesen vízálló ragasztó bevonattal láttak el, és 15-20 perc után helyezték el. Végül is ne nyomja meg erősen a sarkot, mert műanyagból készült. Ugyanezek a sarkok ki tudják simítani a panelek ízületét a szoba sarkában.

Egy másik megfogalmazás a következőkben található - gyakori, hogy a "fali" és "fal-padló" típusú kötések feldolgozásához vonalzókat használnak. A lábazat műanyag vagy fából készült, lakk impregnálással. Polisztirol lábazat is alkalmazható. A fal és a padló közötti átmenet nem ajánlott a polisztirol kivitelezésére, mivel nagy a károsodás veszélye.

A keret vagy a panel közti rések között egyszerű mozdulatokra süllyednek. Ha a falpanelek telepítése során nem követte a szintet, akkor egyes helyeken a lábazat felbukkan.

Hasznos ajánlások

Műanyag falpanelek beszerelésekor a fürdőszobában meg kell emlékezni olyan dolgokra, amelyeket nem lehet elvégezni:

 1. Lehetetlen letörni a védőfóliát a fürdőszobában levő falpanelekről, ha van ilyen.
 2. Nem ajánlott erősen összetörni és hajlítani a paneleket, mert nagyon vonzó megjelenést kapnak.
 3. A falpanelek rögzítésekor nem ajánlott kalapácsot és körmöket használni. Egy csúszás - és a műanyag panel elkényeztetett.
 4. Nem ajánlott éles objektum címkéit a paneleken, mert ha hibát vétettél, akkor nem fog működni a panel eltávolításával. Ezt karperec ceruzával vagy különleges jelöléssel kell ellátni, mert viszonylag könnyen eltávolítható nedves ruhával.
 5. A PVC paneleket rendes fűrésszel lehet vágni, de ez csak egy olyan eszközzel végezhető el, amelynek fogszáma legfeljebb 1 milliméter. Ha egy nagy lépcsővel egy fémfűrészt vesz fel, fel tudja vágni a panelek éleit.
 6. Ne vágja le a paneleket a hátoldalon. Csak az elülső díszítő oldalról kell vágni, amint azt a fürdőszoba falpanelének képe is mutatja. A vágásnál ebben az esetben nem lesz súrlódás a telepített terméken.
 7. A falpanel tisztítása során nem ajánlott olyan vegyszereket használni, amelyek nem szerepelnek a használati utasításban. Ellenkező esetben foltok jelennek meg a terméken, amelyet nem lehet lemosni.

Amint azt Ön is tudja, amikor a műanyag panelekkel dolgozik, nincs szükség különleges képességekre, azonban kompetens módon hozzá kell járulnia az anyagok kiválasztásához, szigorúan kövesse a falpanelek beépítésének utasításait a fürdőszobában, és emlékezzen ajánlásainkra.

A műanyag panelek beépítésének módja a fürdőszobában

A PVC panelek egyik legfontosabb előnye a könnyű szerelés. Még az a személy is, aki messze van az építési és javítási munkától, könnyen megbirkózik vele. A legfontosabb, hogy kövessük a cselekvések algoritmust és néhány egyszerű szabályt.

Felszerelési módszerek

A műanyag panelek behelyezése a fürdőszobába két különböző módon végezhető el. Először is közvetlenül a falra lehet ragasztani, másrészt csatolni lehet őket egy előkészített kerethez.

Az első esetben a falfelület előzetes felkészítését kell elvégezni a panellemezek maximális tapadásának biztosítása érdekében. Ha a fal felülete jelentős szabálytalanságokkal jár, akkor a második lehetőség előnyben részesítendő. Ennek a módszernek a hátránya a felhasználható terület csökkentése, de lehetővé teszi a hő- és zajszigetelés javítását, az összes kommunikáció elrejtését.

Felkészülés a munkára

A PVC padlóburkoló elemek készítéséhez a beépítéstől függően szükség van forgácslapra vagy farostlemezre, lécekre, rudakra vagy fém profilokra, díszlécekre. Szintén érdemes tömítőanyagot és szigetelőanyagokat előállítani.

A bélés minősége és tartóssága nagymértékben függ a mérések pontosságától és egyértelműségétől. Ezért a telepítés során nem lehet anélkül:

Az esztergagépek és lemezek rögzítéséhez ragasztószerkezetet, csavarokat, bilincseket vagy körmöket, kalapácsot, csavarhúzót, kézi fűrészt (egy kis fogat), építési tűzőgépet, perforátort és csavarhúzót használnak.

települések

Az anyag mennyiségének meghatározásához egyszerű számítások sorozatát végezzük.

A profil számának és hosszának kiszámításakor vegye figyelembe, hogy:

 1. a léc elemei szükségképpen merőlegesek a panelekre. Tehát, ha a paneleket függőlegesen szerelik fel, akkor a betét részei vízszintesen helyezkednek el. És fordítva;
 2. a lécek közötti távolságnak 30-50 cm-nek kell lennie;
 3. további kapcsokat szerelnek fel az ajtó körül;
 4. a telepítés a kerület mentén történik;
 5. a ládák mellett útmutatókra is szükség van;
 6. a számítások összes nem integrálatlan számát felfelé kerekítik;
 7. a fürdőszobában történő javításhoz szükséges rögzítőelemek száma a falfelület hosszától függ, 50 cm-enként 1 elemenként, a kapcsok használata esetén 20 rögzítés szükséges 1 m2-re.

Az alapanyag számát a fal hosszától függően is kiszámítjuk. Ehhez a teljes hosszúságot a panelek szélessége osztja el. A PVC lapok vagy csempék használata esetén számuk m2-enként történik. Az ajtó közelében végzett számítások külön-külön történik.

Ugyanilyen fontos az összes alkatrész (tartozék) megfelelő előkészítése. A szögprofilok használatakor a fürdőszobában a szögek számát vásárolják. Ugyanazon jelzőtől függ a lábazat belső és külső sarkától. A padlóburkolat és a filc mennyezet hosszát a helyiség pereménél kell kiszámítani.

A számítások eredményeihez 5-10% -ot adnak (szerencsétlen vágás, átfedés stb.), Így vészhelyzet esetén nem kell a boltba futnia.

Ragasztó szerelési módszer

A PVC panelek ragasztásra történő felszerelése a legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás. Azonban a kiváló minőségű teljesítmény érdekében a felületet, amelyen a PVC lemezeket felszerelik, a lehető legszintesebben kell lennie.

Hogyan szereljük fel a műanyag paneleket a fürdőszobában ragasztóval?

 1. Először is, a falakat tisztítják a régi bélésről (tapétát eltávolítanak, eltávolítják a festést stb.) Ha dudorok és üregek vannak, akkor az antibakteriális anyagokat tartalmazó gitthez kell szintetizálni.
 2. Miután a gitt megszárad, egy primert alkalmaznak rajta. Minden felület esetében a láncindító más lesz: az olajfestékkel borított falaknál és a "tiszta" betonnál - teljesen más.
 3. Különös figyelmet kell fordítani az anyagkészítésre a ragasztóra. A szokásos ragasztókompozíció a fürdőszobában nem alkalmas, mert a magas páratartalom és hőmérsékletváltozás miatt gyorsan lágyul, és már nem tartja a célt.
 4. Jó megoldás lehet a folyékony körmök, amelyek nagy nedvességállósággal és megbízhatóan ragasztják az anyagokat.
 5. Ha a falfelületek kiegyenlítésére és feldolgozására vonatkozó előkészítő munkát helyesen végezték el, de nehéz lenne a lapokat saját kézzel megragadni, a szakmabeliek segítsége nélkül.
 6. Kezdje el a telepítést az egyik sarkából.

Fontos! A szerelés előtt ne felejtse el a belső sarkok csatlakozását a PVC laphoz rögzíteni, és a tüske oldalától a végéhez rögzítse.

Ragasztó, amely szigorúan ragaszkodik a csomagban található utasításokhoz. A falon és a panelen egy hengerrel, fogazott simítóval vagy kefével történik. Ugyanakkor a fal nagy részét nem szabad azonnal bevonni. A ragasztókészítmény alkalmazása után várni kell (általában a csomagon feltüntetett), és rögzítse az elemet a megfelelő helyen.

Minden további elem ugyanúgy van szerelve. Közöttük szorosan összekötniük kell a tüskehorony elemekkel.

Ha az ellentétes sarok közeledtével a lapot nem lehet teljesen felszerelni, akkor azt egy konstrukcióval vagy rendszeres késtolóval kell levágni. A sarokcsukló a vágási oldalon van rögzítve.

A PVC panelek elhelyezése a szomszédos falfelületre a szomszédos fal már beillesztett sarokcsatlakozásával kezdődik.

Telepítés a keretre

Most részletesebben arról, hogyan rögzíthetjük a műanyag paneleket a fürdőszobai keretrendszerben.

Alapszerelvény

Ezzel a lehetőséggel a PVC panelek beszereléséhez nem szükséges gondosan összehangolni és simítani a falat. De ha a felszínén nyomok vannak a penész vagy penész jelenlétéből, akkor a falat meg kell tisztítani, és speciális eszközökkel kell kezelni, ami megakadályozza a negatív tényezők további előfordulását és terjedését.

A PVC lécek és lemezek szereléséhez szükséges keret lehet fából, fémből vagy PVC-ből.

Kezdjük azzal, hogyan lehet a műanyag paneleket egy faalapra telepíteni, ami a leggyakoribb. A munka megkezdése előtt a fa keretének minden részét antibakteriális vegyülettel kell feldolgozni.

A fa keret összeállításához rudakra lesz szükség, 4x4 vagy 4x2.5 méretű szakaszokkal. A telepítés rögzítővezetékekkel kezdődik. Ezután a keresztgerendák rögzítve vannak (a burkolat változatától függően vízszintesen vagy függőlegesen). A merevség növelése érdekében kiegészítő kereteket lehet hozzáadni a kerethez. Ennek előfeltétele ugyanaz a távolság.

Videó: A PVC panelek fa keretének lépésről lépésre történő összeszerelése

A keret első sora 30-40 cm távolságra van a padlóról. Ugyanezzel a lépéssel az összes következő sor fel van szerelve. A felső szint a jövőbeli mennyezet szintjén áll. Ebben az esetben minden sor felfelé merőleges a panelek rögzítésére. Biztosítani kell, hogy minden elem pontosan és ugyanabban a síkban legyen.

A fém láda többet fog fizetni, de sokkal tovább tart. A felhasznált anyag alumínium profil. Először U-alakú profilokat helyeznek fel és alá (a mennyezet alatt és a padló közelében). Legfeljebb 0,9 m-es lépcsőfokokkal - vezetők. Ezután PVC lamellákat szerelnek rá.

A pénz megtakarítása érdekében az első és második keretek kombinációja is megengedett. Ebben az esetben a kerülete fémből készült, a rekeszek pedig fából készültek.

Egy másik lehetőség keret - a műanyag alapja. Ez a leginkább "fiatal", de nem kevésbé gyors és hatékony. A PVC-vezetékek különleges zárakkal vannak ellátva, amelyek a műanyag lapokat vagy a léceket bepattanják. Ennek a lehetőségnek az a nagy előnye, hogy az ilyen paneleket fel lehet szerelni és újra össze kell szerelni. Továbbá, ez a keret nem igényel további feldolgozást, nincs semmilyen rothadás, sem gombák és penész hatása.

Panel telepítés

A lapok a kész faalapra csavarokkal vannak felszerelve, nyomólemezekkel vagy klyaymerov-nal. Bútor tűzőgépet is használhat. A fémkerethez kizárólag nyomólemezekkel ellátott csavarokat rögzítenek.

A mag elkészítése után, de a panelek telepítése előtt a fal és a keret közötti huzalokat eltávolítják, és hang- és hőszigetelő anyagokat helyeznek el. És csak ezután folytatja a fő elemek rögzítését a fürdőszobában.

A szerelési algoritmus közel azonos a tapadó módszerrel. Kezdje a sarokban. Egy tűzővel vagy csavarokkal rögzítik a kezdőlapot, amelynek alsó sarkában a szerelőpolc fel van csavarva (széles részének "a következő elem irányába" kell lennie). Hasonlóképpen, más paneleket is sorba helyeznek.

Ha az egyedi burkolólapok között még kis csuklók is kialakulnak, azokat szilikon tömítőanyaggal kell kezelni. Ha azonban minden munkát következetesen és helyesen végeztünk, akkor nincsenek tervszerű hiányosságok.

Hasznos tippek

A műanyag panelek, szakemberek vagy a már megtörténtek telepítésével kapcsolatos kérdés megválaszolása öntudatos:

 • a felszerelést megelőzően adja meg a helyiség "hozzászokik az éghajlathoz";
 • minden munkát 20 ° -nál nem magasabb hőmérsékleten végezni;
 • a panelek telepítése előtt jelölje meg a fal síkján túlnyúló valamennyi alkatrész és lyuk helyét (csövek, szelepek stb.);
 • A szellőzőnyílások, az ajtók és a beépített bútorok sarkokkal vannak ellátva, amelyekhez PVC-lemezeket szerelnek fel.

Hasznos információk?

Ossza meg barátaival és határozottan megosztja veletek érdekes és hasznos információkat! Nagyon egyszerű és gyors, egyszerűen kattintson a leginkább használt szolgáltatás gombjára:

Útmutató a műanyag panelek falra és mennyezetre történő felszereléséhez különböző módon

A PVC panelek népszerűek a fürdőszobák és más, magas páratartalmú helyiségek felületeként. A műanyag praktikusabb, mint a tapéta, és olcsóbb, mint a cserép, vízálló és nagyon tartós. Ismerje meg, hogyan kell megfelelően elhelyezni a műanyag paneleket a fürdőszobában a saját kezűleg, milyen anyagok és eszközök szükségesek ehhez. Tanulmányozza a rögzítés különböző módjai lépésről-lépésre vonatkozó utasításait, majd szabadon engedheti meg az üzletet.

tartalom

A javítási anyagok számának kiszámítása ↑

Bár a műanyag panelek viszonylag olcsó kivitelűek, szomorú lesz, ha javítás után többlet lesz, amiért pénzt költenek. Gyakran előfordul, hogy egy másik esemény bekövetkezik - előfordulhat, hogy nincs elegendő panel, és nem mindig lehetséges az igényelt árnyalat további anyaga.

Annak érdekében, hogy pontosan annyi PVC-panelt vásároljon, amennyi a fürdőszoba befejezéséhez szükséges, egyszerű számításokat kell végezni. Ehhez a falak teljes területéről kivonni kell az ajtó területét, és azokat a helyeket, ahol nem lesz műanyag, például a fürdőszoba mögött. Az így kapott szám egy panel területére oszlik. Ennek eredményeként megkapja a daraboláshoz szükséges darabszámot.

Például egy 3x2 m-es, 2,5 m-es mennyezetmagasságú és 0,9 m-es, 2,0 m-es ajtó műanyag panelekkel történő lehúzásához szükséges.

 1. Számítsa ki a falat:
 • (3 + 2) * 2 = 10 m kerületi falak;
 • 10 * 2,5 = 25 négyzetméter m.
 1. Számítsa ki az ajtó területét: 0,9 * 2 = 1,8 négyzetméter. m.
 2. A falak területéről vonjuk le az ajtó területét: 25-1,8 = 23,2 négyzetméter. m.
 3. A 0,3x2,5 méteres szabványos műanyag panel területe 0,75 m. Számítsa ki a panelek számát úgy, hogy a teljes területet egy panel területével osztja el:

23,2 / 0,75 = 30,93 db.

A műanyag horganyzott profilból vagy fa lécekből rögzít. Általában a vezetékek közötti szög 30 cm-re van kialakítva annak érdekében, hogy a falak megfelelő merevséggel rendelkezzenek. A fürdőszoba méretének ismeretében számítsa ki, hogy hány útmutatást szeretne. Ehhez a falak területét 10% -kal kell megszorozni, majd osztani 0,3 méterrel:

(23,2 * 10%) / 0,3 = 85,07 méter.

Az összes kapott szám nagyban fordul elő, mert minden javítási hulladék elkerülhetetlen. Tehát a számítások alapján a 2x3x2,5 m-es fürdőszobában 31 műanyag panel és 86 méteres vezetõ szükséges.

A műanyag panelek rögzítésének módszerei ↑

Kétféleképpen telepíthető a PVC panelek a fürdőszobába vagy más helyiségekbe:

A PVC panelek rögzítési módja ↑

A csontváz módszer a legnépszerűbb, mivel a fürdőszoba falai ritkán tökéletesen laposak és derékszögűek. A vázszerkezeti módszerrel elrejtheti az építők hibáit és elrejtheti a kommunikációt.

A lényeg az, hogy a vezetőket a falakra csavarják, egy épület síkjával egy síkba igazítva. A lezáró anyagot a vezetőre rögzítik és teljesen sík felületet kapnak.

A horganyzott profilú CD-60 vagy legalább 20x30 mm keresztmetszetű fadarabokat általában letakarításként használják. A falakhoz csavarták. Ugyanakkor előnyösebb a fürdőszobában végzett javításoknál egy horganyzott profil előnyben részesítését, mert nedves helyiségben a lécek deformálódhatnak.

A paneleket a vezetékekhez rögzítik, speciális rögzítő késekkel, csavarokkal, úgynevezett "bolhákkal", valamint építőipari tűzőkkel.

Gyors rögzítőelemek ragasztóval ↑

Ragasztó módja a saját kezűkkel ellátott műanyag panelek fürdéséhez jó, ha a falaknak nincsenek hibái. Ebben az esetben a dekoráció közvetlenül a falakhoz van ragasztva, ami jelentősen csökkenti a javítási költségeket, mivel nincs szükség profil és rögzítés beszerzésére.

A műanyag panelek beépítésének minősége a fürdőszobában közvetlenül függ a ragasztó minőségétől. Jó tapadási tulajdonságokkal kell rendelkeznie, gyorsan meg kell szilárdulnia és hosszú ideig meg kell tartania a szilárdságot.

A legjobb ragasztók a PVC panelekhez:

 • ragasztó "Moment-assembly" folyékony körmök;
 • ragasztó "Titan";
 • forró olvadék ragasztó;
 • nem expandáló habanyag ragasztó.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a műanyag ragasztó nem tartalmazhat oldószert.

Hogyan szereljük fel a falpaneleket a lécre ↑

Mielőtt úgy dönt, hogy műanyag paneleket helyez a fürdőszobába, tanulja meg az elméletet. Maga a telepítési folyamat nem bonyolult, de világosan meg kell jelölni a munka sorrendjét és az általános cselekvési képet.

Szükséges eszközök és anyagok előkészítése ↑

Először is készíts el mindent, amire szükséged van a munkád során. Minden szükséges eszköz legyen elérhető.

Anyagok és szerszámok a műanyag panelek szereléséhez:

 • PVC panelek a szükséges mennyiségben;
 • kezdeti U-alakú műanyag profil, padló és mennyezet lábazatok;
 • szögletes műanyag profil a sarkokhoz és összekötő H alakú profil;
 • horganyzott profil CD-60;
 • támasztóláb a falhoz való rögzítéséhez;
 • rögzítők - csavarok, bolha vagy klipek;
 • fém ollók a profil vágásához;
 • drill;
 • szinten;
 • mérőszalag;
 • kalapács;
 • erős Phillips csavarhúzó;
 • építő kés és finomfogas fűrész műanyag vágásához;
 • egy ceruza.

A falak jelölése és a ládák felszerelése ↑

A PVC panelek befejeződése a falon lévő vezetőprofil rögzítőelemekkel kezdődik.

 1. A munka kezdetén tisztítsa meg a felületet a portól és a gipsztől. Nem szükséges teljesen tisztítani és szintelni a falakat.
 2. Fedje le a falakat gombaölő alapozóval és hagyja megszáradni.
 3. Ezután jelölje meg a profil helyét egy mérőszalaggal ellátott ceruzával. A befejezőlapra merőleges, azaz a legtöbb esetben vízszintesen.
 4. Helyezze az alsó profilot néhány centiméterrel a padló felett, a felső pedig nagyon közel a mennyezethez.
 5. Helyezze el az összes többi vezetőt 30-40 cm-es távolságban egymástól.
 6. Fúrjon lyukakat a falba, dugja be őket. Biztosítsa a profilt.
 7. A rögzítési pontokat 50-70 cm-es lépésekben rendezze el.
 8. Készítsen egy keretet a profilból az ajtókeret körül.
 9. A csatornacsövek körül függőleges profilkeretek alkotnak keresztirányú merevítőkkel.
 10. A profilok egymáshoz kapcsolódnak öncsavarral.

A munka kezdetén számítsa ki, hogy hány szegmens fog menni egy falon. Valószínűleg kiderül, hogy az utolsó panelt vágni kell, hogy illeszkedjen a berendezéshez a fal méretéhez. Ebben az esetben próbálja meg a szegélyezett paneleket a legszembetűnőbb helyeken elhelyezni, hogy ne rontsa az általános képet. Alternatív megoldásként vágja el az első és az utolsó sávot a panel sarkából úgy, hogy a méretbeli különbség ne legyen észrevehető.

Műanyag panelek beszerelése a dobozon - utasítások és videó ↑

 1. Vágja a műanyagot a szoba magasságára. Ha az elülső oldalon van egy védőfólia, ne távolítsa el, amíg a munka befejeződik.

Alaplapok helyett használhatja a kezdőprofilt. Ehhez a munka elején csavarokkal rögzíteni kell a helyiség felső és alsó kerületét. Először helyezze be a paneleket az alsó profilba, majd kissé hajlítsa meg, és csúsztassa fel a felsőt. Az eredmény egy finom, zárt szélekkel.

Használja az ajtó körül az elülső profilot is. Ha a javítás idején a kád már be van szerelve, a műanyagot szintre csavarják, és a fürdő alatt lévő helyiség érintetlen marad. Ebben az esetben indító profil is szükséges.

Videó: Hogyan kell a fürdőszobát panelezni?

A burkolólapok közvetlenül a falra rögzítése ↑

Ha a fürdőszobában lévő falak tökéletesen simaak, a műanyag paneleket ragasztóval lehet felhúzni vagy csavarokkal rögzíteni. Ez a folyamat kevésbé időigényes és drágább, mint a ládára szerelés. Azonban a ragasztási módszer gondos felületkészítést igényel.

Tiszta falakat festék, vakolat, tapéta maradványok. Távolítsa el a gitt összes szabálytalanságát, majd jól alapozott akril mélybehatoló alapozó. Az alapozó száradása után folytassa a ragasztószerkezetet.

A sorozat a műanyag panelek a fürdőszoba ragasztó módon:

 1. Ha habszivacsot, folyékony szöget vagy Titan ragasztót használ, helyezzen be egy ragasztószert az építőpisztolyba, és vágja le az adagoló csúcsát.
 2. Óvatosan olvassa el a ragasztó utasításait. Egyes készítmények szoros érintkezést igényelnek a ragasztandó felületek között, míg másoknak időt kell hagyniuk a szárazra, mielőtt a műanyagot ragasztanák.
 3. Ragadja fel a ragasztót pontokkal vagy cikcakkokkal a műanyag panel rossz oldalán.
 4. Csatlakoztassa a műanyagot a falhoz és szorosan nyomja meg. Ezt kézzel vagy gumi hengerrel teheti meg. Ügyeljen arra, hogy ellenőrizze a függőleges szerkezeti szintet.
 5. Ragassza fel a ragasztót a következő panelre, és csatlakoztassa az előzőhöz. Egy kézzel tartsa meg a ragasztott lapot, a másikat pedig tömítse le.
 6. Amikor a teljes fürdőszobát vakoljuk, rögzítsük a padló és a mennyezet alaplapjait, valamint a sarkokban lévő egyszerű műanyag sarkokat.

A csavarokkal történő munka gyakorlatilag nem különbözik, a panelek ebben az esetben közvetlenül a falra vannak rögzítve. További rögzítéshez ajánlott a habarcs használata.

Videó: A panelek falra szerelése önmetsző csavarokkal

Mennyezeti burkolólapok - divat trend ↑

A fürdőszobában lévő műanyag panelek mennyezetének javítása szintén könnyen kezelhető a saját kezével, ha először tanulmányozza a kép utasításait. A telepítést általában keretszerű módon végezzük, mert biztonságosabb, mint a rendszeres ragasztás.

A munkamenet gyakorlatilag nem különbözik a falburkolástól. A mennyezethez válasszon egy speciális mennyezeti műanyagot, ami egy kicsit vékonyabb és könnyebb, mint a fali műanyag.

 1. Szereljük fel a kábeleket a lámpák alá.
 2. Tűzőkkel rögzítse a ládát a mennyezet kerületén, majd a befejező anyag irányába, legfeljebb 30 cm-es lépésekben.
 3. Vágja le az alkatrészeket a mennyezet méretére.
 4. A munkát könnyebb elvégezni együtt. Csatlakoztassa az első panelet a fal és a mennyezet csomópontjához, majd rögzítse öncsavarral vagy klipszel.
 5. Helyezze be a következő részt a szerelőhoronyba, és csukja be a csatlakozót. Biztosítsa a csavarokat. Hasonlóképpen húzza végig a mennyezetet.
 6. A lámpatest helyén vágjon le egy lyukat egy építő késsel és húzza ki az elektromos vezetéket.
 7. A mennyezet és a falak közötti összekötést álmennyezetre vagy szokványos poliuretán felületekre kell díszíteni.

Hogyan készítsünk egy szép képernyőt a fürdő alatt

A javítás végső fázisában a fürdő alatt egy műanyag képernyő telepítése történik. Könnyű kezelni a saját kezével.

 1. A falakon a káddal és a padlóval szomszédos falaknál jelölje meg a képernyő keretét. Ehhez csatlakoztassa a szintet a fürdő külső széléhez, és függőleges jeleket hozzon létre a falakon. Ugyanígy jelölje meg a vonalat a padlón.
 2. Csavarja rá a horganyzott profilt a padlóra és a falakra, és téglalap alakú legyen.

Ha azt szeretné, hogy a képernyőnek rendelkeznie kell egy ajtóval a kommunikáció eléréséhez, hagyja a szerkezet egy részét bőr nélkül. Az értékesítés során készen állnak a nyílások. Biztosítsa az ilyen nyílást a megfelelő helyen.

A fürdőszobai műanyag panelek javítása nem igényel sok erőfeszítést és beruházást. A befejezni kívánt anyagot nem csak a tapasztalt építők, hanem mindazok számára is meg lehet ismernünk, akik ebben az érdekes üzletben próbálkoznak. Mindazonáltal bármikor bízhat a munkával az építők számára, és felgyorsíthatja a folyamatot.

A panelek telepítése a fürdőszobában

A leginkább elfogadható megoldás a falak modern bútorozásához PVC panelek. Lehetővé teszik nemcsak a belső tér átalakítását, hanem az egyéb szükséges építőanyagok megvásárlásához felhasználható pénzügyi forrásokat is. Természetesen az ilyen jellegű javítási munkákat gyakrabban végezik szakértők, de ha tisztán követi a szabályokat és a tanácsokat, akkor a PVC paneleket saját maga is el tudja helyezni. Ebben a cikkben megnézzük, hogy miként végezzük el ezt a munkát, ajánlásokat fogunk adni a szakembereknek.

A PVC panelek előnyei

Ha összehasonlítja őket a befejeződéssel kapcsolatos egyéb anyagokkal, kiválaszthatja a műanyag panelek számos előnyét. Könnyű dolgozni velük, a telepítés nem okoz nehézséget, ráadásul praktikusabb.

A PVC panel előnyei:

 • Hatalmas színek és árnyalatok kiválasztása.
 • Magas nedvességállóság, ami miatt az anyag nedvesség hatására nem romlik. A falak és a mennyezet tiszta maradnak, nem keletkeznek gomba és penész.
 • A PVC panelek gyors és egyszerű felszerelése a fürdőszobában, így a befejező munkák kézzel is elvégezhetők anélkül, hogy különleges ismeretekkel és tapasztalatokkal rendelkeznének.
 • A panelek segítségével elrejtheti azokat a kommunikációkat, amelyek feltétlenül vannak jelen minden fürdőszobában.
 • Ennek az anyagnak a használata növeli a hangszigetelés szintjét vagy szigeteli a helyiséget úgy, hogy különleges burkolatot helyez el a panelek és a fal között.
 • Megfizethető költség.
 • A sérült panelek cseréje nagyon egyszerű lehet.
a tartalomhoz ↑

Hogyan válasszuk ki a PVC paneleket?

A boltokban ez az anyag bőséges, ezért a legmegfelelőbb választás gyakran problémákat okoz. Nagyon jó minőségű panelek vásárlásához meg kell tudnod, hogy milyen elveket követni.

A választott anyag kiválasztásakor figyelembe kell venni az ilyen tényezőket:

 • A panel hosszának és szélességének azonosnak kell lennie.
 • A bordák száma - annál több, annál erősebb a cél.
 • Fontos, hogy a panelek semmiféle károsodástól vagy deformációtól mentesek legyenek. Ha hirtelen megtalálja az ilyen pillanatokat a vásárlással, akkor arra a következtetésre juthatunk, hogy helytelenül tárolták őket.
 • Az anyag homlokzatának világos mintázata és egységes színe legyen.

Fontos! Ajánlott panelek beszerzése egy tételből annak érdekében, hogy elkerüljék a telepítéssel és a minőségi jellemzőkkel kapcsolatos problémákat.

Milyen eszközökre és eszközökre lehet szükség a telepítéshez?

Ha a PVC-paneleket a saját kezével kívánja felszerelni a fürdőszobában, akkor az alapanyag mellett készítenie kell a munkákhoz szükséges eszközöket is.

 • Lyukasztás vagy fúrás.
 • Elektromos kirakós vagy fémfűrész.
 • Csavarhúzóval.
 • Vízszint vagy mérőszalag.
 • Tűzőgép építési munkákhoz.
a tartalomhoz ↑

A rögzítési technológia kiválasztása

A PVC-termékek önszerelése két legmegfelelőbb módon hajtható végre:

 • ragasztás "folyékony körmökkel";
 • kötőelemek a dobozon.

Ha az első lehetőséget választja, akkor több "folyékony körömet" kell vásárolnia.

Számolja ki az anyag mennyiségét

Az előkészítő munka következő szakasza az alapanyag szükséges mennyiségének kiszámítása. Még egy kezdő is megteheti önmagában, a legfontosabb dolog tudni a hely pontos területét. Figyelembe kell venni a panelek méretét is, azaz szélességüket és hosszúságukat.

Tehát, ha a termék szélessége 25 cm, hossza 2,7 m, akkor az egyik rész területe 0,75 négyzetméter. Egyszerűen megfogalmazva, annak meghatározásához, hogy hány panelt kell megvásárolni, elegendő a helyiség területét egy elem területére osztani.

Szükségem van a falak telepítésére a szintelés előtt?

Sok kezdő mester kérdezi ezt a kérdést. Valójában a PVC panelek jó munkát végeznek ezzel a feladattal - a telepítés során elrejtik a szem számára látható hibákat. Ha a dobozra rakod, a lehetőségek köre jelentősen kibővül.

Elvben vannak olyan esetek, amikor a szembenézés előtt nincs mód a falak felületének kiegyenlítése nélkül. De csak azok a szabálytalanságok, amelyek meghaladják az egy centimétert. Az ilyen lenyűgöző hibák nem teszik lehetővé a műanyag panelek azonos szintű rögzítését. A falak kiegyenlítése során egyáltalán nem szükséges az ideális eredmény elérése, elegendő a nyilvánvaló hibák megszüntetése, minden más elrejti a paneleket.

Fontos! A falak kisebb hibái és érdessége nem befolyásolja a helyiség megjelenését.

Hogyan készítsd el a falakat a munkához?

Mivel, mint már megtudtuk, csak kétféle módon lehet PVC-paneleket felállítani, a falakat másképpen is elkészítik, figyelembe véve bizonyos árnyalatokat.

Nézzük meg, mit kell tenni:

 1. Az első módszer a ragasztó. Ebben az esetben a festett vagy betonfalnak a lehető legegyszerűbbnek kell lennie. Nagyon fontos, hogy kiküszöböljük azokat a hibákat, amelyek elsősorban a sarokban, az ízületekben találhatók. A feldolgozást egy alapozóval végezzük annak érdekében, hogy a ragasztó maximális tapadást érjen el. A festett falakhoz különféle primereket használnak.
 2. A második módszer rögzítése a dobozhoz. A fő feladat a keret felhelyezése, amelynek tetején PVC lemezeket szerelnek fel.

Fontos! Ezt a módszert a gyakorlatiasság legmagasabb szintje különbözteti meg, mivel minden kommunikáció (szennyvíz, vízvezeték, elektromos vezeték) teljesen el van rejtve a célnál. Jó lehetőség nyílik a helyiség hangszigetelésének növelésére vagy szigetelésére.

Keretszerelés

A telepítés fa vagy fém keret gyártásával kezdődik, amelyet a gipszkarton lemezekhez csatolnak.

Fontos! Ha úgy döntesz, hogy fát használsz, először fertőtlenítőszerrel kell kezelni a károsodás és a bomlás megelőzése érdekében. Ráadásul a manipuláció miatt csökkentheti a gomba kifejlődésének kockázatát, amelyet azután nagyon nehéz eltávolítani.

A keret telepítéséhez a következő lépéseket kell végrehajtania:

 1. Rögzítse a fa vagy fém profil első vonalát a padlószinttől 3-4 cm magasságban. A következő részeket 50 cm-es lépcsőkben kell elhelyezni, ezeket a paneleken kell elhelyezni.
 2. Határozza meg a ládák minden szintjének helyét a ceruzával a falon.
 3. A kapott szelvények alapján 60-80 cm-es távolságban rögzítse a közvetlen szuszpenziókat, ezeken belül a burkolat elemeit szerelik fel. Alternatív megoldásként rögzítse a sínt a betonhoz olyan helyeken, ahol ékeket helyeznek el, vagy felesleges anyagokat vágnak.
 4. Ennek eredményeképpen egy doboznak kell lennie, amelynek felső vonala a mennyezet szintjén van, így a mennyezeti talpazat később csatlakozik hozzá.

Fontos! Ügyeljen arra, hogy az épület szintjét beépített szinten használja, így a befejező felület simán és ugyanazon a síkon helyezkedik el.

PVC panelek szerelése

Hogyan szereljük fel a PVC-paneleket a fürdőszobában? A "csináld magad" telepítés közvetlenül függ a rögzítés módjától és a felhasznált anyagtól, ezért minden egyes lehetőséget alaposan meg kell fontolnunk, alaposan megvizsgáljuk az egyes telepítési lépéseket.

Ragasztó szerelési módszer:

 • Az első panel egy sarokba van szerelve, de egy belső sarokcsukló van hozzáerősítve a tüske oldalán. Ez azt jelenti, hogy kapcsolatba kell hozni a végét.
 • Ezután a ragasztót a falra és a műanyagra helyezzük.
 • A következő panelek mindegyike azonos módon van felszerelve, a dokkolás a hornyolással történik.

Fontos! Gyakran előfordul, hogy a sarok közeledtével csökkenteni kell a panelek szélességét, és ehhez elegendő az íróasztalt kést vágni.

 • A következő fal bélelt, kezdve a vég rögzítésétől a sarokcsuklón található tüske segítségével.

Keretszerelés

Ez a telepítési lehetőség nem különbözik az előzőtől, de léteznek bizonyos árnyalatok. Az anyag más módon van rögzítve a fa kerethez, például:

 • csavarokkal, nyomólemezekkel;
 • tűzőkapcsokkal és egy építőipari tűzővel.

Fontos! Fémprofil esetén a rögzítés kizárólag nyomólemezekkel ellátott csavarokkal történhet.

Általában sokan igyekeznek elérni a fürdőszobában a maximális tömítést, természetesen ez a befejezésre is vonatkozik. Ez a követelmény meglehetősen elégedett - a panelek telepítése során szilikon tömítőanyagot kell alkalmazni a horony belsejében.

Videó felvétel

A PVC panelekhez készült fürdőszoba javítása nem sok időt vesz igénybe a saját kezével, a legfontosabb az, hogy kiváló minőségű anyagokat használjunk, és ne zavarjuk a tiszta műveleteket. Most készen állsz a közelgő javítások kezelésére, mert megérted, hogy nincs különösebben nehéz a műanyag panelek beszerelésében, csak meg kell találnod, hogy könnyebb lesz megjavítani őket.

A fürdőszobai PVC panelek díszítése - előkészítés és lépésenkénti telepítés

Nem titok, hogy az ilyen fontos helyiségben végzett javítások mindig nem voltak az utolsó helyen, és nem különböztek egyszerűen. Valószínűleg ez annak a ténynek köszönhető, hogy maga a fürdőszoba meglehetősen kis helyiség, és sok kommunikáció van benne, ami nehézzé teszi a díszítést. Ne felejtsd el a nedves levegőt, ami szó szerint "lóg" egy ilyen szobában. És ez azt is jelentheti, hogy a páratartalom hozzájárul a gombaformák kialakulásához, a helytelen megválasztással a javításhoz szükséges anyagok közül.

Valójában mindezeket a tényezőket figyelembe kell venni a fürdőszoba javításánál használt anyagok kiválasztásakor. Ez különösen fontos azok számára, akik önállóan, szakemberek nélkül tervezik a javítási munkát. És az egyik legfontosabb körülmény, amit a fürdőszoba falainak befejezéséhez szükséges anyagnak meg kell adnia, nedvességállósága többé-kevésbé hasonló áron.

Ezért a fürdőszobai PVC panelek készítése egyre népszerűbb. Az ilyen paneleket szinte ideális anyagnak nevezhetjük a falak furnérozásához, még akkor is, ha magas a páratartalom. Az ilyen panelek megfelelő merevségi együtthatójú PVC-ből készülnek, ami természetesen hatással van a panelek erősségére.

A PVC panelek előnyei és minőségük meghatározása

Természetesen a PVC panelek számos előnnyel rendelkeznek a befejeződéshez használt egyéb anyagok vonatkozásában. Ezért van a fürdőszoba PVC-panelekkel, bármilyen probléma nélkül, és a legmegfelelőbb. Tehát a PVC panelek előnyei a következők:

+ A színek és árnyalatok széles választéka áll rendelkezésre.

+ Nedvességállóság. A víz nem káros hatással van az ilyen panelekre, ezért PVC-paneleken nem keletkezik penész.

+ A telepítés elérhetősége és sebessége. Minden falburkolat kivitelezése önállóan elvégezhető. Ezenkívül még anélkül, hogy megfelelő tapasztalattal rendelkeznének ebben a kérdésben.

+ PVC panelek alatt szépen rejtett fürdőszobai kommunikáció

+ Szükség esetén a fürdőszobát is felmelegítheti, vagy zajtalaníthat a falán.

+ Egyszerű működés

+ Viszonylag alacsony költség

+ A sérült panel cseréje perceken belül történik.

Ami a műanyag paneleket illeti, ma már nagyon nagy választékuk van. De vajon milyen elven választani a PVC paneleket, hogy valóban kiváló minőségűek legyenek? A panelek kiválasztásakor ügyeljen a következőkre:

1. A panel merevítőinek száma. Ie minél több ilyen éle van, annál erősebb az anyag.

2. A merevítőt nem szabad deformálódni vagy sérülni. Ha ez a helyzet, akkor azt jelenti, hogy a paneleket helytelenül tárolták.

3. A panel elejét egyenletesen kell színezni. A mintának világosnak kell lennie, és nincs elkenődő éle.

4. A panel teljes hosszának és szélességének méretei azonosak legyenek.

Panel vásárlásakor erősen ajánlott megvásárolni azokat a paneleket, amelyek ugyanabba a tételhez tartoznak.

Videó: Hogyan válasszunk műanyag paneleket?

Szükséges eszközök és anyagok

Ha a paneleket már megvásárolták, a következő lépés az, hogy kiválassza a megfelelő szerszámot, amelyre a panelek felszereléséhez szükség lesz. Ebből a célból a szerszámra szüksége van:

 • - fúró vagy kalapács fúró;
 • - fémfűrész vagy kirakó;
 • - csavarhúzó;
 • - építési tűzőgép;
 • - rulett és szint.

Elvileg a fürdőszoba falai PVC-panelekkel vannak bevonva a két ismert út egyikén: a padlón vagy a falon a panelek folyékony körmökkel történő ragasztásával. Ezért, ha a választás a folyékony körmök javára történik, akkor gondoskodni kell a felvásárlásról.

Most ki kell számolnia a megfelelő mennyiségű anyagot. Elvben ez a számítás gyorsan és egyszerűen történik. Ehhez ismernie kell a fürdőszoba méretét. A panel méretének, hosszának és szélességének ismeretében könnyen megtalálhatja a javításhoz szükséges panelek számát. Ie ha a panel szélessége 0,25 m, a hossza 2,7 m, akkor a panel területe 0,75 négyzetméter. m. A panelek számának megállapításához a fürdőterületet a panelek területével kell felosztani. Lásd a cikket: Hogyan számoljuk ki a helyiséget, a padlót, a mennyezetet és a falakat, ezáltal kiszámíthatja a geometriai alakú helyiségek területét.

Előkészítő munka

A saját kezű PVC-panelekkel rendelkező fürdőszoba befejeződik az előkészítő munkával. A bevezetés első szakaszában, amennyire csak lehetséges, szabadon kell szabadítani a szobát a nem kívánt dolgoktól. Ezután távolítsa el a csempe, ha van ilyen, a fürdőszobában, és tegye be a szemetesbe.

Ha a panelek felhelyezése folyékony körmökön történik, a falakat a lehető legmagasabbra kell helyezni cementhabarcs és gitt segítségével. Bár sokkal jobb lesz, ha a falak a nedvességálló gipszkartonra kerülnek. Elvileg, ha a falak egyenlőtlensége kicsi, akkor ne állítsa be őket. Végül is a műanyag panelek hajlékonyak és egyenetlen falakat simíthatnak. Azonban kívánatos, hogy a falakat lefedjék, mielőtt a paneleket speciális gombaellenes szerekkel felszerelik.

Ha a paneleket a dobozra szerelik fel, először a falra kell telepíteni. Ha van egy láda, akkor nincs szükség a falak összehangolására, mert a panelek ebben az esetben nem a fal mellett vannak, hanem a láda számára.

A PVC panelek beszerelésének lépései

Az előkészítő munkálatok befejezése után, ha a panelek telepítése a padlón történik, a következő lépés magában foglalja a léc kiválasztását és felszerelését. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a fürdőszobában sok a nedvesség, a doboz legelőnyösebben nem fából, hanem műanyagból vagy speciális fémprofilból készül. Bár opcióként alkalmas és fából készült láda, ami kívánatos az előfestésre.

A betét felszerelését a következő szabályokat figyelembe véve kell elvégezni:

1. A szomszédos síneket 50 cm távolságra kell egymástól elkülöníteni.

2. A léceknek merőlegesnek kell lenniük a PVC panelek elrendezésére.

3. Ha a falak egyenetlenek, akkor a rekeszeket állandó szintszabályozással kell felszerelni. Ha dudorok keletkeznek, ezeket fából vagy műanyag bevonatokból lehet kompenzálni.

4. A léc minden elemét a befejezendő felület elején és végén kell elhelyezni.


PÉLDA A BREWHEATED CUT IN, A KÉSZÜLÉK NEM RÖVID A FÜRDŐBEN MEGFELELŐEN, DE A FÉNYKÉPEZÉSRE VONATKOZÓ HEGESZKÖZÖK ELVÉNEK ALAPELVÉRE VONATKOZIK.

A léc felszerelése után elkezdheti telepíteni a PVC paneleket. Azt kell mondanom, hogy a műanyag panelek beszerelését a fürdőszobában a következő algoritmussal végezzük:

1. A panelek telepítésének szögétől a csavarokkal vagy tűzővel meg kell erősíteni a profilot, amelyet az indulónak neveznek.


A képen különböző típusú profilokat lehet megfigyelni, amelyek bizonyos esetekben PVC panelek beszerelésekor használatosak.

2. A profil alsó sarkában hozza a rögzítő polclapot. Nem szabad elfelejteni, hogy a széles polcot a beszerelés során a mozgás irányába kell irányítani. A panel beszerelése után csavarokkal vagy tűzővel rögzíteni kell a rekeszhez.

3. Az összes többi panel felszerelése ugyanúgy történik.

4. A panelek csatlakoztatásának folyamatában biztosítani kell, hogy a csatlakozás szűk legyen, és nem lenne hézag, és a felületcsuklók alig különböztethetők meg.

5. Olyan helyeken, ahol ajtók, ablakok stb. Vannak, a paneleket speciális kezdési sarkokkal kell felszerelni. Hogy néz ki, nézze meg a fenti képet.

6. A végső szakasz olyan padlólapok beszerelését jelenti, amelyek szükségesek a panelek kompenzációs hézagainak elrejtéséhez.

7. Ha külön panelek alkotnak kötéseket, azaz a bevonat nem varratmentes, ezeket az ízületeket egy tömítőanyaggal kell lefedni, például szilikonra. De ha a panelek kiváló minőségűek, és a doboz pontosan elkészült, akkor ez nem történhet meg.

A fentiekből következtethetünk arra, hogy önmagában nem nagyon nehéz a PVC paneleket felvenni. Segítségükkel a fürdőszoba PVC panelekkel van készítve. És a nagy erők és eszközök költsége nem szükséges.

Annak érdekében, hogy többet tudjunk a műanyag panelek beszerelési szabályairól, olvassuk el a speciális cikkünket - Hogyan szereljük fel a műanyag paneleket a mennyezetre vagy a falra helyesen és hibák nélkül, amelyek során az összes folyamatot a lehető legrészletesebbnek tekintik. Ezenkívül nézze meg az alábbi videót, ahol részletesen megmutatja a fürdőszoba műanyag panelek telepítési folyamatát.