Legfontosabb > Dekoráció

A csaptelep beszerelése a fürdőszobában - lépésről lépésre és a falhoz való rögzítés

A durva munkának, a cserép és a vízvezeték szerelésének befejezése után kevés dolog marad. Ezek között van egy falra szerelhető keverő felszerelése a fürdőszobában zuhanyfejjel. A lépésenkénti mesterkategóriában részletesen megnézzük a keverő összekötésére szolgáló munkák sorrendjét, létrehozzuk a szerelvénycsatlakozások megbízható vízszigetelését, és egy sprinklerrel felakasztjuk a szerkezetet.

Mielőtt elkezdené a munkát, készítse elő a szükséges eszközöket. Szüksége lesz: egy csavarkulcs, hatszögek, nyitott garat nyitott kulcsok, csavarhúzó (csavarhúzó), tömítőszál vagy FUM szalag, kalapács, hidraulikus szint, mérőszalag. Az eszközök elkészítése után a víz átfedésben van. A forró víz csapja balra van, a hideg csap pedig a jobb oldalon van.

A kulcsot nyitott szájjal használva csavarja le a vízcsatlakozókat és alaposan tisztítsa meg a lyukakat egy tiszta ruhával és vízzel. A tisztítás befejezése után törölje le a lyukakat egy száraz ruhával.

Készítsünk el S-alakú excentrikákat egy elmozdított középponttal. Mindkét végén az excenterek ¾ inches és ½ inch átmérőjűek. A pecsétet a szerelvény keskeny részére fújjuk. A tömörítő kiválasztásánál javasoljuk, hogy előnyben részesítse az öntapadós szalagot vagy a tömítőfonalat. A mi esetünkben zárószálat használunk. Senki sem tiltja, hogy más pecséteket használjon. Az öntapadós ragasztószalag és a len paszta használatával kapcsolatos összehasonlító cikk, valamint egy anaerob tömítőanyag, ahol megtalálja a tömítőszál megfelelő csévéléséről szóló információkat, segít a végső döntéshozatalban. A tömítést az óramutató járásával megegyező irányba forgatjuk, 5-6 tömlővel, teljesen lezárva a menetes csatlakozást.

Az excentereket pecsétbe csavarjuk a lyukakba, ügyelve arra, hogy a szálon haladjanak. Enyhén húzza meg az excentereket egy kulccsal, és ne érje el a végét, hogy a keverőszintet állítsa be. Az excentereket oly módon teszik ki, hogy a kanyarok felnézzenek. A vízbemenetek közötti végső távolságnak 150 mm-nek kell lennie.

A csaptelep helyes beszerelése a fürdőszobában végezze el

A csaptelep beépítése a fürdőszobába saját kezűkkel lehetőséget biztosít azok számára, akik mindent megtesznek magukon. Ebben az esetben nemcsak a munka helyességét és következetességét kell megtanulnia, hanem figyelembe kell vennie az összes árnyalatot és funkciót is. Ebben az esetben önállóan és kiváló minőségben cserélheti ki a csapot. A munka valójában egyszerű, de felelős. Vessünk egy közelebbi pillantást arra, hogyan helyezzük el megfelelően a csapot a fürdőszobában és hol kezdjük?

Szigetelés és szerszámok

Mielőtt a csapot a fürdőszobába telepítené, néhány eszközt és fogyóeszközt kell készítenie. A munka gyors és hatékony elvégzéséhez a következőkre van szüksége:

 • fogó;
 • állítható csavarkulcs;
 • maszkoló szalag;
 • Teflon tömítőszalag.

A maszkoló szalagot a rögzítőanyák eltakarására használják, hogy elkerüljék a nikkelezett bevonatok károsodását az összeszerelés vagy szétszerelés során. A kulcs szükséges a régi mixer bontásához. A legtöbb esetben egy fumkával (FUM) ellátott teflon szalagot használnak a vízszigeteléshez. Annak ellenére, hogy a modern anyagok rendelkezésre állnak, néhány vízvezeték a régi használt cabol, de mégis fumka is előnyösebb.

Szigetelt tekercselési szálak az óramutató járásával megegyező módon több rétegben. Az anyacsavar meghúzásával a szalagot be kell nyomni, a tömítést tömíteni. Fontos megjegyezni, hogy a szigetelés szélét melyik irányba vezesse. Ellenkező esetben el fog csúszni, és vissza kell húzódnia - a régi szalagot el kell távolítani, az új pedig a megfelelő irányban kell feltekernie. A legtöbb esetben a felsorolt ​​eszközök és anyagok elegendőek ahhoz, hogy a csapot a fürdőszobába cserélje vagy telepítse.

Telepítési módszerek és előkészítés a telepítéshez

Az új termék tervezett telepítésének helyszínén a telepítés függ. Például be lehet ágyazni egy keverőt vagy fel lehet szerelni egy falra. Ha figyelembe vesszük az első opciót, akkor közvetlenül a falba ágyazódnak vagy a kád fedélzetére vannak felszerelve. A keverőt fel lehet szerelni a rackre. Ilyen telepítés lehetséges a szabad hely jelenlétében a fürdőszobában, vagy amikor a cső a padlón keresztül. A legdrágább termékek ma rack-típusú keverők, amelyek választéka nagyon változatos.

A csaptelep beépítése a falra abban az esetben történik, amikor a mosdó és a kád a közelben található. Ez az opció lehetővé teszi, ha szükséges, könnyen szétszerelhető, például a keverő cseréjére. A falra szerelés előnye vonzóbb megjelenés, de a csatlakozó tömlőkhöz nem férhet hozzá. Érdemes megjegyezni, hogy ha a mosogató vagy mosogató könnyen eltávolítható, akkor a csaptelep először csatlakozik, és csak ezután lesz a vízvezeték szerelvény.

Mielőtt a csapot a fürdőszobába telepítené, maga készítse el az eszközt, amint azt az alábbiakban tárgyaljuk, valamint a falra szerelhető vízcsatlakozókat is. Alapvetően a keverő felszerelésére szolgáló szerelvények már rendelkezésre állnak. Abban az esetben, ha nem állnak rendelkezésre, vagy a régi csöveket kicserélik, akkor újak hozzáadásakor a következő fontos szempontokat kell figyelembe venni:

 • a forró vizet balra, a hideg vizet jobbra szállítjuk;
 • a szerelvények tengelyei közötti távolságnak 150 mm-nek kell lennie;
 • ha a fürdőszobai csaptelep oldalra van felszerelve, akkor az optimális magasság 150-200 mm;
 • A csapkötés területének álcázására a szerelvényeket be kell ágyazni a falba.

Ezután folytathatja a keverő összeállítását a későbbi telepítéshez.

A régi szétszerelés és egy új keverő összeállítása

A régi csaptelep eltávolítása a fürdőszobában nem okozhat problémát. A legfontosabb az, hogy leállítsák a forró és hideg vizet a keverőbe. Ezután le kell üríteni a csaptelepen maradt vizet, és elkezdheti eltávolítani. Bontáskor nem kell sok erőfeszítést megtennünk annak érdekében, hogy ne sérülhessünk a falon lévő szerelvény menetes csatlakozása.

Ha a szál sérült, akkor a szerelvény eltávolításához meg kell szüntetni a fal egy részét. Nincs más módja ennek az elemnek a helyére. Ezért óvatosnak kell lenni, ne rohanjon. A régi szelep szétszerelése után alaposan meg kell tisztítani a szerelvényeket a szigeteléstől.

A legtöbb esetben a termékeket összeszerelt állapotban értékesítik, így a vásárlás után össze kell szerelni a fürdőszoba csapot. A vásárlás során ellenőriznie kell a teljességet. Minden tételt celofánba kell csomagolni. A teljes készletnek az alábbi részekből kell állnia:

 • fő egység;
 • gúnár;
 • tömítések;
 • dekoratív csészék;
 • eccentrics;
 • zuhanyfejek;
 • tömlőt.

Az összeszerelési folyamat szükségessé teheti az anyák meghúzását. Annak érdekében, hogy ne károsítsa a felületet, a szivacsot vagy az anyát több rétegben szalaggal vagy maszkoló szalaggal csomagolják. Ha az elem sérült, akkor helyettesítése problémás lesz.

Telepítési folyamat

Meg fogjuk érteni, hogyan kell a csapot a fürdőszobába felszerelni? Először meg kell csavarni az excentrikákat. A bemeneti szerelvények középpontjai között 150 mm távolság van. A telepítés során hiba esetén tranziens excentrikákat kell telepíteni. A menetes csatlakozásnál csavarozza be a szerelvényeket.

Ezután készítsük el a daru testének tartóját, szükség van a vízszintes helyzet ellenőrzésére. Ahhoz, hogy a csatlakozás a vízvezetékkel el legyen rejtve, használjon díszítő csészéket. Amikor a keverőt a fürdőszobába csatlakoztatja, ügyeljen arra, hogy a vízzáródás megakadályozása érdekében helyezze be a tömítő gélt. Ezután folytathatja a szelepház végleges szerelését, amely az anyák meghúzásával csökken, ami megbízható kapcsolatot biztosít.

Miután a keverőt a fürdőbe telepítette, meg kell vizsgálni a telepítést, amelyhez hideg és meleg vizet biztosítanak. Ha szivárgás van, akkor az anyákat újra meg kell szorítani, de a legfontosabb dolog nem túlzás. A következő csatolt gander. Víz áramlik rajta. A csaptelep beépített házának aljához egy menetes csatlakozással van ellátva.

Felülről szerelje fel egy tömlő és öntöződobozt. A zuhanycső rögzítését a keverőbe szabványos anyával rögzítik. Összeszereléséhez egy öntöző kanna kúp alakú vegyületet használnak. Az összeszerelésnél ne felejtsük el létrehozni egy tömítőgyűrűt. Ezután válassza ki azt a helyet, ahol a tartó felszerelhető a falra, és fúrjon lyukakat. A használati csavarok rögzítéséhez. Ez volt a keverő telepítésének utolsó szakasza.

Hogyan szereljük fel a keverőt oldalra?

A fentiek mellett a keverőt a fürdőre vagy a mosdókagylóra is fel lehet szerelni. Ez általában a meghatározott egészségügyi berendezések fedélzetén történik. A telepítést ilyen típusú csövek végezhetik:

 1. Metal. Kiváló minőségű keveréket biztosít. A szerelés falon vagy betonon lehetséges. A telepítést összetettség és összetettség jellemzi.
 2. Hőálló fémplasztika. Használt megbízható kapcsolatokhoz, de ritkán használják.
 3. Rugalmas tömlő Egy egyszerű és olcsó alternatíva a vízvezető és a keverő összekötésére. A kapcsolatot a megbízhatóság és a rugalmasság jellemzi. De egy ilyen tömlőt nem szabad betonba vagy falba helyezni, mert viszonylag gyors hiba következett be.

Hogyan szereljük fel a csapot a mosdókagylóra? Először ki kell deríteni és meghatározni a szállítóvezetékek hosszát. Ehhez ideiglenesen csatlakoztatni kell a csapot a mosogatóhoz vagy a fürdőhöz. Miután megtörtént a keverő beömlőnyílása közötti távolság, amelyre a víz kerül beadásra, figyelembe vesszük a szögeket és a hajlításokat. Alapvetően flexibilis tömlőt használnak az ellátáshoz. Szükséges elkerülni a feszített állapotot, de túl hosszú a semmibe. Figyelmet kell fordítani nem csak a méretre, hanem az alkatrészek minőségére is.

Ezután telepítse az eszközt a következő sorrendben:

 1. Gumitömítéseket szerelnek a helyükre, a tápvezetékek csatlakoznak a szelephez anyákkal.
 2. A keverőházban egy speciális mélyedésbe gumiburkolatot helyeznek el a tömítéshez.
 3. A tömlõket a tálban levõ lyukba helyezzük, a tömítést a tál és a keverõ között helyezzük el. Miután a készülék a helyére került.
 4. A készüléket csavarral és anyával rögzítik. Ügyelni kell arra, hogy a telepítés szilárd legyen. Ezután húzza meg az anyákat, de az erőfeszítést figyelni kell, nehogy túlfeszítse.

A következő lépések hasonlóak a készülék falra történő felszereléséhez. A csaptelep beszerelése a fürdőszobában nem bonyolult eljárás. A legfontosabb az, hogy kövessük a fent leírt ajánlásokat. Mielőtt összegyűjtené a keverőt, meg kell ismerkednie a készülékhez mellékelt használati utasítással. Ez elkerülheti az előre nem látható helyzeteket és a termék károsodását.

Mixer telepítés: master class

A keverő felszerelése hiba nélkül bekerül a fürdőszoba berendezési tárgyak listájára. A helyzettől függően, hogy a telepített keverő új, vagy új helyre történő cseréje, ez az eljárás eltérhet. Ez a folyamat, bár nem egyszerű, de szórakoztató.

Mindkét esetben megpróbáljuk segíteni a feladat megoldásában az alábbi tippek segítségével.

Kiválasztás a telepítés, a konfiguráció és a tervezés típusától függően

Annak érdekében, hogy az új felvásárlás hosszú és megfelelő időben szolgáljon, fontos, hogy minőségi terméket válasszunk. A minőséget könnyen meghatározhatja az áru tömege. A tartós keverő mindig súlyos a fém nagyobb vastagsága miatt. Ne felejtsük el, hogy a hibák nehéz termékekben találhatók, de biztatónak kell lennie az a tény, hogy a gyártó nem akadályozta az anyagot.

A sárgaréz és a silumin anyagként felhasználhatók a gyártáshoz.

A silumin termékek sokkal kisebbek a sárgaréznél, és az ár kellemesebb. A silumin azonban nem rendelkezik elegendő erővel. A silumin keverők állandó károsodása - a kar meghibásodása és a feltörő anyák. Népszerű, tartozásuk az áruk, de nem hosszú élettartamuk.

Ez viszont a termékek sárgaréz, súlyos és drágább. A sárgaréz egy viszkózus anyag, így a kupakó és a lyukak nem szakadnak meg azoktól a munkától, amit a telepítés és az üzemeltetés során tapasztaltak.

Figyelembe véve, hogy a gonosz kétszer fizeti, nagyon ajánlunk egy sárgaréz keverőt választani.

A keverő kiválasztásáról szóló cikkünkben többet tudhat meg a különböző típusokról.

A modern mixereknek 3 tervezési lehetősége van:

 1. Kart. Kompakt és könnyen kezelhető. Az egyik kar szabályozza a bejövő víz hőmérsékletét és nyomását. Jelentős hátránya az, hogy ha egy elem lebomlik, az egész patront cserélni kell.
 2. Valve. 2 szelep a meleg és hideg víz ellátásának szabályozására. Kevésbé kényelmes a hőmérséklet szabályozása, de a szelepek és a házak széles választéka áll rendelkezésre.
 3. Termosztatikus. Beállíthatja, hogy automatikusan megőrizze a víz előírt vízmennyiségét és hőmérsékletét. A stílusos kialakításnak köszönhetően a modern belső tér kiegészíti a vizet.

A méretekhez hasonló műszaki méretek nagyon fontosak a telepítéshez.

A személyi kényelem érdekében ügyeljen a keverő elemének méretére és alakjára - a csévélő hosszára, a zuhanycsőre, a falburkolat jelenléte az öntöződoboz alatt.

A modellek a telepítés helyétől függően különböznek egymástól: a fürdőkádba ágyazott csap nem szerelhető fel a falra, és fordítva. Vannak olyan modellek, amelyek rögzített és forgatható kifolyóval rendelkeznek. Szinte mindenütt a mosdókagyló egymás mellett helyezkedik el fürdővel, így kényelmes egy falelrendezést installálni egy forgócsővel és egy öntöződoboz a zuhanyozáshoz.

Ezenkívül a hidromasszázs fürdők vagy zuhanyzók mindig külön keverővel vannak felszerelve.

A régi mixer leszerelése

Miután kényelmes és praktikus lehetőséget választott az Ön számára, folytathatja a régi mixer leszerelését:

 1. Először zárja le a vízellátást a fürdőszobába.
 2. Nyissa ki a csapot, ürítse ki a megmaradt vizet, és használja az állítható csavarkulcsokat, hogy kicsavarja a keverőanyákat a csatlakozóvezetékhez. Ügyeljen arra, hogy ne húzza meg a visszahúzott csőszerelvény menetét.
 3. Lazítsa meg a szerelvény menetét a régi tömítésből.

A telepítés típusai

A keverő kiválasztott helyétől függően különböző változatok állíthatók be közvetlenül a falra vagy beépítve. Ez utóbbit a fürdő fedélzetére helyezzük vagy a falba ágyazva. A beépített modellek is tulajdoníthatók, felszerelhetők racken vagy polcon. Mindegyik lehetőségnek megvannak a maga előnyei és hátrányai.

A falra szerelés a mosogató és a kád szomszédos elhelyezésével történik. Gyorsan elkészül, és lehetővé teszi a szelep cseréjét vagy eltávolítását bármely alkalmas időben.

A falba épített keverő segítségével esztétikusabb megjelenést adhat a belső térnek, de a csatlakozó tömlőkhöz való hozzáférés zárva lesz.

Az állványra történő szerelés akkor lehetséges, ha a csöveket a padlón keresztül távolítja el, és ha van szabad hely a fürdőszobában. A rackek széles választékát kínálják: a szigorú moderntől a pompás barokkig. A rack-keverők ma a legdrágábbak.

A fürdőszobában vagy mosdókagyló fedélzeten történő felszerelése szintén korlátozza a csatlakozásokhoz és a tápvezetékekhez való hozzáférést, de lehetővé teszi kis méretű modellek telepítését. Ha ilyen típusú felszerelést biztosítanak, akkor a fürdőt és a mosdót általában egy eredeti keverővel kell ellátni.

Telepítési szabályok

A termékeket gyakran összeszerelten értékesítik, és megvásárolják őket, mindenképpen ellenőrizzék a teljességet. A csomag tartalmát a dobozban lévő utasítások tartalmazzák. Mindegyik rész külön cellophane csomagolásban van.

A készlet a következő részeket tartalmazza:

 • Keverőegység;
 • kifolyó;
 • Öntöző és zuhanyzó tömlő;
 • Excentrikus csatlakozások;
 • tömítések;
 • Dekoratív mennyezet.

Ellenőrizze a forgácsokat és repedéseket minden elemen. Győződjön meg róla, hogy az excentrikus tengelykapcsolók és a rögzítő anyák menete nem szakadt le. Csak ezt követően szerelje fel a szerelvényt az utasításoknak megfelelően.

Szükséges eszköz

Előkészítse a szükséges eszközt előre:

 • Kulcsok és állítható kulcsok;
 • fogó;
 • csavarhúzó;
 • tömítőanyag;
 • Tömítőanyagok (FUM vagy vontató);
 • Elektromos fúró korona vágóval.

Miután ezt megtette, magára a telepítésre léphet.

A fali keverő felszerelése

Elemezzük a telepítési eljárást a falcsap telepítésének példáján.

Amikor vízcsőszerelvényeket távolít el a padlóról vagy a falakról, akkor a csövek közötti távolság 150 mm. Ha ez a távolság nem egyezik meg ugyanazon a távolságon a keverőn, beállítható excentrikával. Miután a pecsétet az excentrikákon feltekerte, csavarja be őket a vízvezetékek szerelvényeibe, figyelve a kívánt távolságot. Ellenőrizze, hogy az excenterek szintek.

Az excenterek elhelyezése után próbálja meg a keverőegységet, és rögzítse. Ha az excentrikákat helyesen állították be, akkor a blokk egyenletesen csavarozódik mindkét oldalon.

Annak érdekében, hogy elrejtsük a blokk rögzítésének helyét, el kell távolítanunk, és ki kell tennünk excentrikákat a dekoratív lámpaernyőkön. Az excenterek helyes felszerelése esetén a mennyezeti lámpáknak a befejező felületen belül kell elhelyezkedniük.

A blokk önmagában történő rögzítésekor ne használjon további tömítőanyagokat, a szorítóanyákon belül elegendő tömítés található a szoros zsugorodás érdekében. Csavarja meg őket a kezével, és nyomja le finoman a gombot. Általában nagyon óvatosan kell dolgozni a nyitott és állítható csavarkulcsokkal, hogy ne sérüljön a termék krómozott felülete. Ha ilyen igény van rá, helyezzen rá egy rongyot a megfogott anyára és fordítsa meg erőfeszítés nélkül.

A telepítés befejezése után nyissa ki a csapokat a vízvezetéken, és ellenőrizze, nincs-e szivárgás a házban és a csatlakozásokban, nyomásnyomás. Távolítsa el a fennmaradó szivárgásokat az izületek keményebb meghúzásával.

A beépített keverő telepítése

Mielőtt a csapot felhelyezi a fürdőszobai táblára, érdemes megjegyezni, hogy hiba esetén biztosítani kell a szétszereléshez való hozzáférést. Ehhez tegye le a kivehető előlapot.

Telepítési lépések:

1) Először tanulmányozza a keverőjének kialakítását. Általános szabály, hogy az emelő csapja a fürdőszobában van. Vegye figyelembe a helyet, ahol a beszerelési lyuk található, a helység kényelme, a kifolyócső hosszának és a zuhanycső megfelelőségének, valamint a falon lévő zuhanyfej alatt lévő szerelvény magassága.

2) Vegye figyelembe, hogy egymástól függetlenül lyukakat fúrnak a táblán csak akril és poliuretán fürdőkben. Az öntöttvas és acéltermékek lyukak csak gyárakban készülnek, hogy megakadályozzák a zománc és a repedések csiszolását a testben.

Bővebben a fürdőben lévő keverővel kapcsolatos cikkünkben olvashatsz.

3) Miután megjelölte a beszerelési lyukat, fúrja meg egy koronátvágóval. Helyezzen eredeti tömítést a keverő alá. Helyezze be a keverőt, és húzza le a fürdőt a rögzítőcsap és a padló alátét segítségével. Zárja le a készüléket a kívánt helyzetbe, és húzza le erősen a rögzítőelemeket.

4) Csatlakoztassa a rugalmas tömlőket a meleg és hideg vizet a keverőhöz. Győződjön meg róla, hogy vannak tömítések a tömlőkapcs-anyákon és a tömítőgyűrűkön a csőcsonkokon.

A gyártók felszerelik a rögzítőlemezekkel ellátott fúrókeverőket. Továbbá megerősítik a kötődés helyét, mert a szerelő lyuk csökkenti a perem merevségét. Sajnos a szerelőpanel gyakran nem illeszkedik a tábla méretéhez és formájához, és igényel trimmelést. Ha kétség merül fel a fürdő oldalának tartósságát illetően, miután megérintette a csapot, kérjen tanácsot egy szakembertől.

A falra történő beépítés jellemzői a semmiből

A falra szerelésnél biztosítani kell a fő vízellátó rendszerből érkező csövek beszerzését a jövő keverőjének helyére. A szokásos módon fém- és PVC-csöveket használnak. Az autópályához való csatlakoztatáshoz elengedhetetlen a megfelelő pólók és adapter hüvelyek beszerzése. És ne felejtsd el a gömbcsapokat a keverőkön lévő csapok előtt elhelyezni. Telepítse kényelmesen 30 cm magasságban.

A csőszerelvények szerelvényekhez való szerelésekor ne felejtse el a következőket:

 • A 150 mm-es szerelvények középpontját meg kell tartani, ügyeljen arra, hogy megfeleljen a szintnek.
 • A szerelvény vége nem nyúljon felfelé.
 • A szerelvények szigorúan merőlegesek a falra, a szerelési magasságnak figyelembe kell vennie a keverő méreteit.

Rack és polc szerelése

Ezzel a telepítéssel a vízhez való vízellátást a padlón keresztül kell végezni. A szereléshez szükséges hídfej vagy a padló többi részével azonos magasságban, vagy valamivel magasabb. Az utóbbi kényelmes, mert lehetővé teszi, hogy egy cserélhető panelt egy állványt szereljenek fel a kötőelemek és csatlakozások cseréjéhez.

A szerelésnél a keverő használatának kényelméről kell gondoskodni. A helyet a megfelelő távolságban, magasságban és a fürdő egy bizonyos oldalán kell elhelyezni. A kulcsfontosságú pontokon a keverő szerelése a racken megismétli a fal felszerelésének folyamatát: az excentrikákat a vízvezetékek kifolyására csavarják be, a kívánt távolságot beállítva, majd a csatlakozó tömlők sapkáit csavarozzák, amelyek a készülékhez vannak csatlakoztatva.

A polcokon lévő keverők, akárcsak a racken készültek, megoldást jelentenek a csúcsminőségű belső térben, azzal a különbséggel, hogy ha a rackbe szerelhető egységek fürdőszobát képeznek, akkor a polcra szerelhető modellek tetszőleges kialakításúak lehetnek.

Az ilyen készülékekből származó víz áthalad, mivel a polc a legbizarrabb formákat kaphatja.

Tehát a keverő a fülke közelében vagy a kád közelében álló talapzaton vagy egy különálló polcra épül, amely szilárd kőből, üvegből, csempeből készül.

A víztömlő-flexibilis tömlők szállítására, valamint maga a kifolyócsapokra, csaptelepek és öntözéses zuhanyok elhelyezhetők különböző helyeken. A telepítés megkívánja, hogy pontosan kiszámítsa a szükséges tömlőt, hogy összekapcsolja ezeket az elemeket. Ugyanannak a keverőnek a beszerelése sokat hasonlít a fészekkeverő telepítéséhez.

A polc és a díszkőből és üvegből készült állványok maximális pontosságának megmutatása, hanem a telepítés professzionális megbízatására bízza.

Ha hirtelen megtörtént a csaptelep, olvassa el cikkünket a csaptelep javításáról.

A készülék és a szerelési funkciók süllyesztett keverők

Majdnem minden lakástulajdonos megszokta a szokásos formázó keverőt, amikor látják a csapot és két vagy egy szelepet. Még ha ezek extravagáns modellek is, nagyon hasonlítanak. A süllyesztett csaptelepnek nincs hosszú kuka és karja a látható részen, és meglehetősen észrevétlenül néz ki, ami lehetővé teszi számodra további helyek használatát.

Különlegességek

Az ismert csaptelep olyan mechanizmust hoz létre, amely a vizet különböző hőmérsékletekkel elegyíti. A rejtett keverőben nem lehet olyan mechanizmust találni, amely lehetővé teszi a víz manuális beállítását.

A beépített csapot úgy hívják, hogy az egész mechanizmusa a falba van szerelve.

Ha a keverő láthatatlan részének méretéről beszélünk, akkor szinte mindig 11-15 cm átmérőjű és 9 cm vastagságú. Annak érdekében, hogy az ilyen struktúra illeszkedjen az interstitialis térbe, legalább 9 cm távolság szükséges. Nagyméretű helyiségű fürdőszoba javításakor nem jelent problémát.

Van egy érzésem, hogy problémák merülhetnek fel, ha a ház régi építésű, miniatűr fürdőszobával. De ha a tervezés során kiszámították, hogy a felfüggesztett vízvezeték telepítésre kerül a helyiségben, akkor nem kell aggódnia - a klasszikus verzióban szereplő betű 10 cm-re lesz a tervezett faltól. Ez elég ahhoz, hogy még egy kis helyiségben is rejtett csapot hozzon létre.

Meg kell értened, hogy az egyik eszköz csak egy keverővel működik a zuhanyzóban vagy a fürdőszobában. Minden készülékhez két csövet kell csatlakoztatni hideg és meleg vízzel, legalább 15 mm átmérővel.

Ha a tervek tartalmazzák a hidromasszázzsal rendelkező összetett szerkezettel rendelkező zuhany felszerelését, akkor az átmérő legalább 20 mm legyen.

Különlegességek

Az alábbiakban a beépített keverők számos jellemzőjét ismertetjük.

A beállított hőmérséklettámogatás, hőkülönbségek nélkül. Minden modell keverője termosztáttal van felszerelve. A hagyományos kifolyók egyik problémája a hőmérséklet kiszámíthatatlansága: a keverő a vízcsap beállítása során önállóan nem képes a kívánt hőmérsékletű vízzel ellátni. A beépített keverők könnyen megoldhatják ezt a problémát, mivel a felhasználó maga állítja be a hőmérsékletet, amely nem változik önállóan, de csak miután megváltoztatta a másikat. Ha a lakásban vagy egy külön helyiségben több csatorna van, akkor minden csaphoz meg kell adni saját hőmérsékleti paramétereit.

Megszünteti a további kopásokat és zúzódásokat. A bolygó szinte minden lakója legalább egyszer megbénította a fürdőszobai cikkeket. Rejtett keverővel ilyen események nem fordulnak elő, mivel a készülék kiugró része túl kicsi. És most teljesen elfelejtheted a folyamatosan sodródó tömlőt a zuhanyzóból, amely megpróbál kijönni.

Esztétika és kényelem egy eszközben. Mint már láttuk, egy rejtett kifolyóval, nincs esély arra, hogy megütje magát vagy a gyermeket a csapra, vagy összekulcsolódjon a zuhanycsőbe.

Lehetőség van a keverő felszerelésére bármilyen magasságban és bármilyen helyen.

A csaptelep vezérlése az egyik falra vagy akár az ajtó közelében helyezhető el, és a csapot egy másik falra lehet helyezni a fürdő felett. Ezzel a modellel nem kell alkalmazkodni a csövekhez - a felhasználó teljes kreativitási szabadsággal rendelkezik, mert a keverő bárhol elhelyezhető.

Harmonikusan néz ki a helyiségben. Valójában a beépített csaptelep szinte minden fürdőszobai belsejébe illeszkedik. Érdemes megemlíteni, hogy a szokásos fürdőszoba hogyan néz ki: gyakorlatilag minden belső térben mindenféle szappan, gél, sampon, kondicionáló és egyéb napi WC-t láthatunk. Ha sikerül elrejteni mindezt a szekrényekben, akkor a cső öntöződobásával nem fog kialudni.

Helytakarékos és már egy kis helyiségben. Amint fent említettük, a csaptelep nagyon kevés helyet foglal el a látható részen, ezért praktikus megoldásnak tekinthető egy miniatűr fürdőszobában.

Ezen nyilvánvaló előny mellett kiválaszthatja azt a tényt is, hogy a szappanadagoló polcok egy régi mixer helyére köthetők. Ebben az esetben azonban emlékezned kell arra, hogy a csövek hogyan menjenek el, és távol tartsák távol a helyükről a munkaeszközökkel.

Racionális megközelítés a tértervezésben az űrben. Ha a fürdőszoba, ellentétben az előző tétellel, nagy, akkor a személy két vagy több keverőt telepíthet egy készülékre. Például két trópusi lelket állíthat be egymással szemben, hogy létrehozzanak egy hidrorelaxot. Ebben az esetben ajánlott nagyobb átmérőjű zuhanyrendszert választani, és győződjön meg róla, hogy a keverőkhöz csatlakoztatott szivattyúcső elegendő mennyiségű vizet biztosít. Ellenkező esetben nehézségekkel szembesülhet a vízellátással.

Egyszerűsíti a tisztítást. A legtöbb felhasználó ismeri a helyzetet, amikor a gyönyörű keverők egy idő után a válások és a plakett gyűjteményévé váltak. A fürdőszobában lévő összes szerelvény tisztításához néha el kell töltened az egész napot. A beépített keverőknél a tisztítási idő többszörös lesz, ami időt és munkaerőt takarít meg.

Típusú csaptelepek

A keverők fogyasztói jellegűek:

 • a zuhanyozáshoz;
 • a fürdőszobában;
 • mosdókagylókhoz;
 • bidével.

Emellett a daruk a telepítés helyére oszthatók:

 • fali másolatok;
 • a vízszintes felületekre felszerelt opciók.

A víz áramlását és áramlását szabályozó mechanizmustípus szerinti osztályozás:

 • mechanizmus típusa joystick;
 • félfordulási mechanizmus;
 • teljes fordulási mechanizmus.

Kezelés típusa szerint:

felszerelés

Először is, a csaptelep behelyezése a fürdőszobába, egy perforátor segítségével meg kell fúrni egy lyukat. Ebben az esetben a korona betonra van szükség. Szélesség esetén minden lyuknak hozzávetőlegesen 9,5 és 12 cm között kell lennie, és átmérője 12-15 cm legyen.

A második lépés a falak fúrása a vízvezetékek további beszereléséhez.

Hogyan szereljük fel a csapot a fürdőszoba falán

A kivitelezésben számos különböző falra szerelhető keverő található. De mindegyik csak a tervezésben különbözik, a technikai jellemzőkben nincs alapvető különbség. Ez nagymértékben leegyszerűsíti a telepítési folyamatot, lehetővé téve idővel a régi modellek kicserélését újakkal anélkül, hogy nagy mennyiségű további munkát végeznének. A cikkben minden esetben példákat fogunk megnézni: az új keverőre vonatkozó elavult kommunikáció javítása, a régi telepítés és az új telepítés.

Hogyan szereljük fel a csapot a fürdőszoba falán

A vízkezelés elfogadottságának minősége nem csak a helyes telepítésen, hanem a telepítés helyszínén és a keverő egyedi modelljén is érvényes. Ha már van csővezeték kiömlőnyílása, akkor nincs helye megváltoztatni. Ezt a problémát a helyiségek javításának szakaszában kell megoldani. Szükséges megközelíteni a keverő mérlegelését bármely szakaszban. A legjobb döntés meghozatala érdekében rövid összefoglalást adunk a keverők típusairól és azok teljesítményjellemzőiről.

Példa a fürdőszoba befejezésére, falra szerelhető keverő a mosogató felett

A zuhanyfej elhelyezése

A tapasztalt szerelők ajánlják az átlagos árkategóriájú két szelepes csaptelepek beszerelését. Az ilyen berendezések évekig javítás nélkül dolgoznak, és a vízminőségnek nincs hatása a működés időtartamára. És a háztartásokban található víz messze nem ideális.

Falra szerelhető keverő két szeleppel

Válasszon minőségi keverőt

Új csaptelep beszerelése a falon a fürdőszobában

Kezdjük a legegyszerűbb opcióval: a vízcsatlakozók készülnek, a köztük lévő távolság normál 15 centiméter. Vízszintesen az eredmények közel azonos szinten vannak. Az apró hibák kiküszöbölhetők az excenterek beállításával.

1. lépés: Ellenőrizze a keverő teljességét. A készüléknek, az excentrikáknak és a tömítéseknek minden elemét.

Keverő készlet dobozban

Az excentrikumok a készletből

Lépés 2. Kapcsolja ki a vizet, távolítsa el a dugókat a csatlakozókból. Tisztítsa meg a szálakat, távolítsa el a szennyeződéseket. Ha a vízvezetékeket még nem csatlakoztatták a csövekhez, ajánlatos lemosni őket. Ehhez helyezze a víztartályt az aljára, fedje le az aljzatokat egy ronggyal, hogy megakadályozza az erős vízszintes fúvókat és teljesen nyissa ki a vízellátó szelepet. Erős nyomás eltávolítja az összes szennyeződést és idegen tárgyakat a csővezetékekből. Ha ez nem történik meg, akkor már a fürdőszoba használatakor a keverőt le kell szerelni a tisztításhoz.

3. lépés: Szúrja ki az excentereket egy FUM szalaggal.

Úgy néz ki, mint egy excentrikus, amelynek a szálát csomagolják

Javasoljuk, hogy a hagyományos vontatás helyett szalagot használjon. Tökéletesen tartja a vizet, a menetes csatlakozások megbízható tömítéséhez nincs szükség különösebb szorzásra. Már említettük, hogy a silumin excentrikája negatívan reagál a nagy erőfeszítésekre. De a szalagnak van egy kellemetlen tulajdonsága - csak egyszer használható. Ha nem volt elég sebző, akkor a domatyvat régi nem. Teljesen eltávolításra kerül, és új anyagot használnak a tömítéshez.

Tekercselt lenszál

Az egészségügyi betétet a lenre helyezzük

A paszta megvédi a lenet a rothadásból

A paszta helyett ragasztót használhat a lenre.

Annak érdekében, hogy megtudja a hozzácsapolandó szalag hozzávetőleges mennyiségét, csavarja be az excentrikákat tömítés nélkül. Nézd meg, van-e nagy hézag köztük, ha laza. Ha a csavarozás normális, akkor 5-6 sor szalagot kell feltekerni, ha az excenterek észrevehetően felborulnak, akkor a 10-12. Sorok szükségesek.

Az excentrikák helyes telepítése? Ez egy nagyon fontos pont.

 1. Csavarja ki az egyik excentrust a menetbe, de ne teljesen, hagyja el egy fordulatot. Ez a helyzet pontos szabályozásához szükséges.
 2. Csatlakoztasson egy keverőanyát hozzá, és határozza meg a második excenter közepét. Csavarja fel a szalagot, és csavarja meg, majd forduljon a teljes szigorításhoz.
 3. Csatlakoztasson egy keverőanyát az excenterhez, és lassan forgassa el a másodpercet, amíg a fennmaradó anya pontosan nem igazodik az excenterhez.

Fontos. Soha ne telepítse a keverőket az erőfeszítéssel, már mondtuk, hogy a silumin biztosan meg fog szakadni. Szivárgások lesznek, a javításokkal kell foglalkozniuk. Ezenkívül a repedt excenter megszakadhat, a szál egy része a kimeneten marad. A kijutás nagyon nehéz. Ezt kell megtenni, az alábbiakban leírjuk.

 1. Vonja le a keverőt, helyezze a szintet két excentrikára, és állítsa vízszintesen. Óvatosan fordítsd egyszerre, győződj meg arról, hogy a köztük lévő távolság nem változik.

Fontos, hogy az excentrikákat szigorúan vízszintesen szereljük fel.

A vezérléshez mindig keverjen a szálra. Az excenterek csavarozásakor mindig emlékezni kell arra, hogy a végeinek ugyanabban a síkban kell lenniük, különben a keverő a falhoz képest szögben lesz, ami megnehezíti a telepítést. De ez nem minden probléma. Annak érdekében, hogy szorosan nyomja meg a gumi párna a készülék ebben a helyzetben, meg kell, hogy nagy erőfeszítéseket, ezek az erőfeszítések folyamatosan járnak el az elemeket. Már említettük, hogy az excenterek rendkívül negatívan reagálnak az elhúzódó statikus terhelésekre, megjelenik a fáradtság hatása, a fém repedéseket okoz. Ennek eredményeképpen - a szivárgások és a javítás elkerülhetetlensége.

Ellenõrizheti a feszességet az excentrikus dugók csavarásával és a központi vízellátás csapjának bekapcsolásával

A tömítõanyagot vízelvezetõkkel kell felhordani, hogy megakadályozza a víz bejutását a csempebe.

Dekoratív védősapkák

A csavaranyáknak vékony dekoratív bevonata van, hogy ne sérüljön a kulcs, használjon tömítéseket. Az excenterek és a keverő között leggyakrabban gumitömítések vannak, ezért nem kell erősen húzni több okból. Először is, a gumik átszivároghatnak, szivárgások jelennek meg, a tömítéseket meg kell változtatni. Másodszor, a tömítéseket nem csak az ízület tömítésére használják, hanem a termikus bővítések kompenzálására is. Főszabály szerint, amikor a keverő fűtött, a keverő nagyobb méretű, mint az excenterek, a gumi könnyen kompenzálja ezeket a különbségeket. De ha erősen összenyomódik, akkor ez a funkció nem fog repedések és szivárgások következtében végrehajtani.

A csavarokat egyenletesen kell csavarozni

A csavaranyák meghúzásával az anyákat nem szabad túl nagy erőfeszítéssel gyakorolni

Használjon egy ruhát, nehogy a kulcs megkarcolja az anyákat.

Gyakorlati tanácsok. Gyakran vannak olyan helyzetek, amikor az excenterek menetes részének hossza annyira nagy, hogy nem záródik be dekoratív kupakkal, rés van közöttük és a fal között. Nagyon csúnya, ne hagyja ezt. A beszerelés előtt húzza meg őket tömítés nélkül, cserélje ki a dekoratív sapkákat és gazdagítsa a keverőt. Ha probléma merül fel - az őrlő lerövidítheti a szálat. Ezt alaposan meg kell tenni, a szálat csak a tengelyre merőlegesen kell levágni. Győződjön meg róla, hogy az első fordulóban egy háromszög alakú fájllal helyesbít. Ellenőrzéséhez a meneteket egy megfelelő anyával és átmérőjű anyával kell meghajtani. Ideális esetben az excentereket szorosan a falhoz kell nyomni a keverőanyákkal.

Hosszú excentrikusan fűrészelhető

További javaslatokat talál a keverő beállításához. Az excentrikákhoz való rögzítéshez egy szintet kell felhelyezni a testre. Ezután az anyákat egy csavarkulccsal forgassa el, mivel a ház csatlakozik, mindkét excentrik egyszerre elfordul a karon. Ezt a módszert nem javasoljuk. Miért? Először is, nagy erőfeszítéseket kell tenni az anyára annak érdekében, hogy két excentrikát egyszerre kapcsoljanak be. Ezt nem tehetjük meg, már említettük miért. Másodszor, ez az anya át tudja vágni a gumi tömítést, a következményeket is elmondta. Harmadszor, a FUM szalaggal ellátott szálat nem lehet csavarodni, csak szigorítani. Ellenkező esetben szivárgás fordulhat elő.

Csavarja be a zuhanycsövet

A keverők beszerelésének lehetősége nyílt vízvezeték-rendszeren

A fürdőszobában rejtett vagy nyitott szemhéjárnyaló hideg és melegvíz van, az utóbbi lehetőség a régi épület házaiban van, és a mai időben szinte nem használják.

Ha a csövek nem fedeznek fel a felület mögött, akkor a fürdőszoba megjelenése szenved.

Az esztétikai problémák mellett a kültéri huzalozásnak is nagyon jelentős hátránya van: a kondenzvíz folyamatosan felhalmozódik a hideg csöveken, gyakran sok olyan dolog van, hogy cseppek esnek a padlóra és a bútorokra. Az ilyen jelenségek nem díszítik a fürdőszobát, ezért nem javasoljuk a csapok nyílt vezetékezésre történő felszerelését. Ha rendelkezik ilyen lehetőséggel a mérnöki hálózatokkal, akkor nem szabad lusta és elrejteni a csöveket.

Rejtett csővezeték

Nagy mennyiségű munka lesz, sok zajt és törmeléket fognak fel a falvágásról, és vakolásra vagy más befejező munkákra lesz szükség. De a végeredmény megéri.

A kondenzvíz felhalmozódik a nyitott csöveken.

A technika szerint a keverő beszerelése a fürdőszobában nyitott vízvezeték rendszerben nem különbözik a fentiektől. Az egyetlen megjegyzés - ellenőrizze a csővezetékek aljzatának rögzítésének erejét. A dugókat rögzítik, gyakran a hardver hosszát és átmérőjét választják a terhelés figyelembevételével.

És még tanácsot. A nehéz keverők ilyen módon történő felszerelésére nincs szükség, a műanyag szerelvényeket nem nagy terheléshez tervezték.

A műanyag csövek nem tudnak ellenállni a nehéz terheknek

Hogyan cseréljék ki egy törött excenteret a keverőn

Többször megemlítettük, hogy az excentrikák minősége messze nem a kívánatos, ebben a tekintetben meglehetősen gyakori a repedések okozta szivárgás. Ugyanazok a problémák merülhetnek fel a régi keverő cseréjekor, amikor a régi adaptereket kicsavarják.

Bohóc törött víz áramlását

Hogyan lehet minimalizálni a kellemetlen helyzetek valószínűségét?

 1. Ne tegyen nagy erőfeszítéseket a régi excentrikák kicsavarása során. Tartsa a kulcsot a szál maximális közelségében, fordítsa szigorúan a kerület mentén, ne engedje oldalra nyomni.
 2. A szabad kezével nyomja meg az excenteret, és tegye be a szálba. A csavarozás során az ellenállóképesség fokozatosan csökken. Ha ez nem következik be, és minden fordulattal nagyobb erőfeszítéseket kell tenni, majd csavarja meg és újra elcsavarja. A kulcs mozgását balra jobbra, fokozatosan növelve a csavart.
 3. Ha az excentereket azért változtatja meg, mert kicsit megrepedtek és áramlásra engednek, akkor nagyon figyelmesnek kell lenniük, és nem szabad teljesen elszakadniuk. Nyomja az elem szabad végét a menethez, csavarja le nagyon lassan, ne engedje a torzulást.

Sajnálatos módon ezek az ajánlások nem mindig segítenek elkerülni az excentrikumok feltörését, gyakran a menetes részek a foglalatban maradnak. Csavarja ki azt elég nehéz, de lehetséges. Sokkal könnyebb elvégezni a munkát, ha a FUM szalagot tömítésként használják, nem pedig vontatásra. A menetes csatlakozások tömítésénél, a szalaggal szemben, a vontatással ellentétben nem szükséges az excentrikákat nagy erőfeszítéssel meghúzni. Ennek megfelelően sokkal könnyebb megfordítani őket. Ez egy újabb ok arra, hogy ilyen tömítőanyagot használjunk.

Kétféle módon lehet az excenter kivágott szálát lecsavarni.

Az excenter megszakadt

Az első egy fémfűrészlapát segítségével.

A fémszalag fűrészlapát használata

1. lépés. Óvatosan meglátta a vágott szálon egy hornyot egy fűrészszalaggal. Tegye ezt nagyon óvatosan, próbálja meg károsítani a szálakat az aljzatban, amennyire csak lehetséges, és soha nem látta rajta teljesen. Ha a horony károsítja a szálat a teljes mélységig, akkor szivárog.

A munka megkönnyítése érdekében a fogantyúvágó fogantyú vége a fogak nélkül. Ügyeljen arra, hogy a fűrészelés során a fogak az irányba forduljanak, és ne fordítva.

Gyakorlati tanácsok. A munka sokkal könnyebb, ha van egy minőségi fűrészszalag. Soha ne vásároljon vásznat csak fekete fogakkal, a többi pedig fehér. A festés miatt a gyártók csak utánozzák a keményedési folyamatot, a kézifűrő nem rendelkezik a szükséges keménységgel. Az a tény, hogy a vászon szabadon lánggal vagy nagyfrekvenciájú áramokkal történő melegítéssel kikeményíthető. Mindkét technológia csak akkor lehetséges, ha az egész penge felmelegszik, és nem csak keskeny fogak. Nem lehet a web nagy részét a nagyfrekvenciás áramlatokkal fizikai törvények által felmelegíteni. És ha lánggal melegszik, csak a fogak nem tudnak ellenállni a keményedési rendszereknek.

Lépés 2. Próbáld ki a csavarhúzót, hogy összekapcsolja a törött darabot, és lazítsa meg egy kicsit. Ha ez meghiúsul, ugyanúgy vágja el a második hornyot mellette.

3. lépés: Távolítsa el a fűrészelt szalagot, azt le kell szakítani. Már mondtuk, hogy tilos a szálat teljesen megtörni egy törött darabon. Csavarja be egy csavarhúzó hegyével, és hajlítsa le a kalapácsot, és húzza ki. A silumin, amelyből excentrikák készülnek, törékeny fém, és több kísérlet után eltávolítják.

Lépés 4. Csavarja le a törött darabot a fogók hegyével, és könnyen kijön. Tisztítsa meg a szálakat az aljzatban a tömítőanyag maradványaitól, ellenőrizze a feltételt, hajtsa azt egy új excenterrel.

A törött rész eltávolításának ez a módja meglehetősen időigényes és nem biztonságos - nagy valószínűséggel károsodik a szál a nyílásban.

Videó - Broken excentrikus Hogyan húzzunk ki?

Van egy másik módszer is, azt javasoljuk, hogy használja.

1. lépés: Vegye fel az éles élekkel rendelkező fém kúpos objektumokat, az arcok szélessége megegyezzen az excentrikus törött menetes rész belső átmérőjével. Egy nagy háromszög alakú fájl tökéletesen illeszkedik, ha nem, kiválaszthat egy ilyen eszközt acélszalagból egy darálóval. Egyébként az otthoni mester mindig hasznos.

Hasznos pasatizhi csavaráshoz

2. lépés Helyezze be a kisebb kúpos részt a lyukba, és mozgassa addig, amíg az éles szélek a szálfészek testrészére nem kerülnek.

3. lépés: A kalapács finoman érintse meg a hátlapot, a fémben kis bemélyedéseket kell tenni.

4. lépés Egy kézzel nyomja le a készülék szabad végét, és lassan elkezd csavarni a másikat. Használhat bármilyen megfelelő kulcsot vagy fogót. A legfontosabb, hogy a szálat egy helyről mozgatják, aztán könnyen kikapcsolható.

Ez a módszer lehetővé teszi, hogy az aljzat menetét az integritáson tartsa meg, és az exentrikus szorítóelem nem jelent problémát. És ne aggódjon a feszültség miatt, minden rendben lesz.

Általános tanácsok csaptelepek beépítéséhez a fürdőben a falon

Ezeket az eszközöket csak szilárd alapokra lehet felszerelni. Ha a falakat falazólapra, gipszkartonra, táblákra stb. Befejezték, akkor a keverő beépítése rájuk nem lehetséges. Ezt a funkciót a fürdőszoba javításának szakaszában vegye figyelembe. Ha a régi helyiségek nagy átalakítását végzi, azonnal melegítse a csöveket a meleg és hideg víz ellátásához. Ugyanakkor több feltétel teljesülése is szükséges.

 1. A vízellátás kimeneti nyílása körülbelül 15 cm. Ez a paraméter alkalmas a fali csapok abszolút többségére, kivéve a drága exkluzív lehetőségeket.

Vízvezeték szerelvények csatlakoztatása

A víz aljzatok felszerelésének típusai

A vízcsatlakozókat a felület vastagsága szerint szerelik fel

A Strobenie a csövek alatt követi a jelölést

Fali fürdőszoba csaptelep

Fürdőszoba belső, falra szerelhető keverő

A csaptelep behelyezése a fürdőszobába: 5 lehetséges probléma a cél eléréséhez

Új csaptelep beszerelése a fürdőszobában

A csaptelep beszerelése a fürdőszobában - a feladat nem nehéz, de nagyon felelősségteljes. És a végrehajtás során egy egész lánc különféle nehéz helyzetekben felmerülhet. Annak érdekében, hogy megértsétek, mit találkozhatsz, példaként megismerem azokat a problémákat, amelyekre megoldást találtam.

1. probléma: új eszköz kiválasztása

Mielőtt egy csaptelepet a fürdőszobába telepítene, meg kell vásárolnia. Semmi bonyolultnak tűnik, de amikor eljöttem a vízvezeték üzembe, megváltoztattam a véleményemet ebben a kérdésben. Megpróbálom enyhíteni a feladatot és leírni azokat a főbb kritériumokat, amelyekre érdemes figyelni:

Az optimális választás három fő összetevője

anyag

Általában az acél, az üveg, az üvegszál, a kerámia, a műanyag, sőt a gránit anyagként szolgálhat a daru számára. De a legnépszerűbb a következő két lehetőség:

 1. Brass. A sárgaréz eszköznek tisztességes súlya és viszonylag jelentős költsége van, de nagy szilárdságú és kiváló ellenállást mutat a különféle kémiai hatásokkal szemben. Miután ilyen megszerzést végeztek, nem félek attól, hogy a szál feltörli az anyák meghúzásának folyamatát, és a gander eltörli a gondatlan kezelését;
 2. Silumin. Ez egy nagyon olcsó alumínium és szilícium ötvözet. Az abból készült modellek könnyűek és törékenyek. Megbízható egy ilyen választás nem hívható meg, így nem menthető meg, hanem éppen ellenkezőleg, még nagyobb költségekkel járhat;

Gyönyörű és olcsó, de teljesen megbízhatatlan silumin keverő

Külsőleg a sárgaréz és a silumin modellek nagyon hasonlóak lehetnek. Hogy megkülönböztessük egymást, elegendő felvenni és megpróbálni a súlyt. Nehéz termék sárgaréz, könnyű silumin.

vezetés

Itt meg kell választani a pénzügyi lehetőségeit és az előnyben részesített funkciókat is:

 1. Két szelep. A közelmúltban ez a rendszer a csaptelep vízzel való keveredésénél egyáltalán nem volt verseny. Minden egyes víznyomásra saját daru-dobozát biztosítja, amelynek intenzitása szabályozott. Az ilyen alkatrészek cseréje hibájuk esetén könnyen megvalósítható saját kezűleg. Továbbá az előnyök az alacsonyabb költségek és a klasszikus stílusnak való megfelelésnek tulajdoníthatók. A hátránya az irányítás bonyolultsága, kiküszöbölve a kívánt hőmérséklet gyenge áramlásának beállítását és két kéz használatát;

Fotókeverő két érintéssel

 1. Egy kar. Itt különféle vízáramlások kapcsolódnak egy speciális patron segítségével, amelyet egyszerű kézmozdulattal lehet vezérelni. Az ilyen modellek ma a legnépszerűbbek az egyszerű használat és az ár közötti optimális egyensúlynak köszönhetően. Én egyébként is abbahagytam ezt a változatot;

Egykaros vízvezeték szerelvény

Ha gazdaságosabbá kívánja használni a vizet, javaslom, hogy vegyen egy kétlépcsős modellt. Ebben az esetben egy bizonyos pontig, míg a víz nyomása nem túl erős, a kar könnyedén mozog, ugyanakkor teljesen megnyitja a csapot, kézzelfogható erőfeszítéseket kell tennie.

 1. Termosztatikus vezérlés. Az egyik fogantyú felelős a nyomás erejéért, a másik pedig a hőmérsékletért. Bár egy ilyen rendszer nem olcsó, teljesen kizárja az égési sérülés lehetőségét, ami nem kis jelentőségű, ha egy gyermekházban lakik;
 1. Kapcsolat nélküli menedzsment. Ebben az esetben a készülék bekapcsolásához csak a kezét kell hoznia, majd minden szükséges infravörös érzékelővel történik. De ne feledkezzen meg az ilyen berendezések magas költségeiről és az akkumulátorok rendszeres cseréjéről.

Az érintésmentes keverő a legmegfelelőbb kezelhetőség.

Geometriai méretek

A magasság beállítható a telepítés során, ha természetesen elvégzi a semmiből. Ha van csere, akkor irányítsa a régi készülék helyét. De figyeljen a kút hosszára, úgyhogy a kifolyó víz ne verje a fürdő oldalán, és ugyanakkor ne zavarja a tartózkodását.

2. probléma: a szükséges berendezések rendelkezésre állása

Számomra ez valójában nem volt probléma, hiszen mindig a lehető legteljesebb munkahelyen tartom a műhelyemet. De mindenki előtt tanácsot adok, mielőtt saját kezűleg telepítené a vízvezeték-szerelvényt, és nem csak egy keverőt, hogy ellenőrizze az alábbi eszközök és anyagok rendelkezésre állását:

Csavarkulcs - a legfontosabb eszköz a vízvezetékkel való munka során

3. feladat: a telepítési helyszín előkészítése

Most, mielőtt a csapot a fürdőszobába helyezi, megfelelő helyre kell felkészülnie. Két különböző helyzet létezhet, valamint a velük kapcsolatos nehézségek. Volt egy esélyem arra, hogy találkozzam mind a különböző időpontokban, úgyhogy nézzünk mindent rendben:

A régi keverő jelenléte

Hogyan távolíthatja el a régi eszközt? Nagyon egyszerűen jártam el:

 1. Zárja le a hideg és meleg vizet a lakásban;
 2. Óvatosan csavarja le a rögzítőanyákat egy állítható csavarkulccsal. Ebben a szakaszban nagyon fontos, hogy rendkívül óvatosan járjon el, hogy ne sérüljön a szerelvények, egyébként a javítási munka mennyisége jelentősen megnő;

Csavarja ki a szorító anyákat a régi keverőn

 1. Megszüntették a régi csévélő- és festékfonalak maradványait, valamint a kiálló elemek belsejét a fal összekötő elemeiből.

Nincsenek csövek

Itt telepíteni kell a csöveket a keverő alá:

 1. A forró és hideg vízcsövek belépési pontjától kezdve a falon lévő hornyokat egy csiszolóval és perforátorral ütötték;
 2. Műanyag csöveket készítettem rájuk, összekötve a szükséges szegmenseket a csatlakozások segítségével forrasztással. Annak érdekében, hogy megtudja, milyen magasságban kell őket megjeleníteni, felmásztam az SNiP-k olvasására, és kiderült, hogy 200 mm-re van a fürdő oldalán. Így tettem;

A szerelvény magasságának legalább 20 cm-nek kell lennie

Az én esetemben a strobe létrehozása üres helyiségben történt, de ha már az összes többi egészségügyi felszerelést már telepítette, és nem tervezi ki, akkor fedezze le műanyag fóliával vagy textíliával, hogy megakadályozza az építési törmelékeket. Különösen fontos, hogy akril fürdőt készítsen, hogy elkerülje a karcolásokat a felületén.

 1. Azt is ellenőriztem, és milyen távolságra kell a kilépési pontok egymástól, ez 150 mm;

Az ábra mutatja a keverő beépítési magasságát a fürdőszobában és a szerelvények közötti távolságot.

 1. Mielőtt rögzítené a szerelvényeket, pontosan ellenőrizte a vízszintest a szivárgás szintjén. Egy adott pillanat kihagyása esetén a keverő végül görbe lehet;
 2. Mivel a jövőben a falak csempeit tervezték, a kapcsok széleit 20 mm-rel húzták ki a kapukból, így végül kiderült, hogy a vége a lapnak. Ugyanakkor figyelembe kell vennie a befejező anyag vastagságát is.

4. feladat: szétszerelt keverő

A fürdőszobai csaptelep összeszerelt állapotban kerül forgalomba, és összeszerelt állapotban van. A következő elemekből áll:

Összeszereltem az összes alkatrészt, kivéve az excentereket, mivel azok a csatlakozók csatlakoztatásának időpontjában vannak kitéve. És itt, mellesleg, ne használjon FUM-szalagot vagy más tömítőeszközt, a gumikesztyűk eléggé elegendőek.

5. probléma: telepítés

Miután elvégeztem a befejező munkát, végül a legfontosabb problémához jutottam: hogyan lehet a csapot a falba helyezni? És most, miután a fenti akadályokat legyőzte, megoldódott:

Lépésről lépésre telepítési utasítások

 1. Húzza ki az excentereket egy FUM-szalaggal, és csavarja be őket a kiugró szerelvényekbe. A csatlakozás lezárására is alkalmas és vontatható. Beállítottam a nyílások közötti távolságot, amint amint fent említettem, 150 mm-re kell lennie, és vízszintesnek kell lennie egy épület szintjén. Ne felejtsük el mérni a szerelt elemek helyzetét minden lépésben, ha nem akarsz véget érni egy ferde daruval;
 1. Most csavarja be az egész blokkot. Mindkét anyák könnyedén elmentek a szálra, ezért visszavettem a készüléket, és beépítettem a dekoratív burkolatokat. Ha bármilyen nehézség merülne fel, akkor a rögzítő elemek szorosak lesznek, majd térjen vissza az excenterek beállításához, különben károsíthatja a menetes csatlakozást;

Beépített dekoratív mennyezet

 1. Mielőtt csatlakoztatnám a készüléket, végigcsévéltem a FUM szalagot a szálakon, utána befejeztem a szerelést a végére, szorosan meghúzva a szorító anyákat egy csavarkulccsal a karakterlánghoz. Nem szükséges overstretch, mivel ez megszakíthatja a dióféléket, óvatosan kezelje a szerszámot, különösen, ha egy silumin termékről beszélünk;

Az összeszerelt keverő csatlakoztatása

 1. Megkapcsolta a vizet, és ellenőrizte a készülék működését. Ha a víz keveredése normálisan megtörténik, és nincs szivárgás, a keverő polipropilén csövekre történő felszerelését sikeresen elvégezheti.

És hogyan kell telepíteni egy fúrótorony keverőt? Ebben az esetben egy speciális fúrófej fúróra van szüksége korona formájában:

Minta vájatfürdős csaptelep

 1. Válassza ki a fürdõ oldalán található csaptelep legmegfelelõbb helyét, és helyezze el a megfelelõ jelölést, figyelembe véve a vásárolt egészségügyi szerelvény méreteit;
 2. Helyezze be a lyukat a fúróba, és fúrjon lyukat a feljegyzéseknek megfelelően;

Fúrószár fúróhoz

 1. A keverő alatt helyezzen be egy speciális tömítést, amely a készletben megtalálható vele;
 2. Szerelje fel a csapot a létrehozott lyukba, és rögzítse az aljjal egy rögzítőanyával, amelyet ezután állítható csavarral kell meghúzni. Egyes modellekben a tű rögzítő funkciója;
 3. Csatlakoztassa a készüléket vízcsövekkel összekötő rugalmas tömlőket;

Rugalmas tömlők csatlakoztatása meleg és hideg vízhez

 1. Kapcsolja be a vizet és ellenőrizze a rendszert.

A hézag modell telepítése hasonlít a csaptelep mosogatóra szerelésére, de a fürdő oldalának megkötésére is szükség van.

következtetés

Minden olyan probléma, ami a csaptelep beépítésével történik a fürdőszobában, könnyen megoldható a megfelelő megközelítéssel. Kiválasztották a megfelelő eszközt, előkészítették a szerszámokat, lefektették a csöveket vagy eltávolították a régi csapot, összeszerelték egy új, és csatlakoztatták a szerelvényekhez vagy a fürdő oldalához. Minden, biztonságosan élvezheti a modern civilizáció előnyeit.

Új csaptelep a fürdőszobában a telepítés után

A jelen cikk videója lehetővé teszi, hogy megismerkedjen a bemutatott témával kapcsolatos további információkkal. Ha bármilyen kérdése van az olvasott anyaggal kapcsolatban, kérdezze meg őket a megjegyzésekben.

Helló Hogyan kell a csatlakozást a csempehez képest beépíteni, hogy később ne legyen gond a keverő telepítéséhez? Köszönöm.

Sándor, valószínűleg nem a kuplungokat jelenti, hanem a keverő sarkait. Ezek a következők:

És valószínűleg érdekli a helyzet, amikor a fal csempével találkozik. A sarok szélének a csempe szintjével párhuzamosnak kell lennie, vagy legalább 2-3 mm-re ki kell húzódnia. Ezután nem lesz probléma a keverő telepítésével. A díszes sapkák problémamentesen csavarozhatók.

Jó napot, meg kell változtatnod a csapot a fürdőszobában, most vannak külső négyszögű terek, az excentrikákat nem lehet a keverőből telepíteni, és a négyzetek közötti távolság nem teszi lehetővé a keverő csavarozását.

Anatóliában a folyamat két egymást követő műveletre oszlik:

közvetlenül rögzítő szerkezetek;

Mielőtt elkezdené a telepítést, győződjön meg arról, hogy a vízhez való hozzáférés blokkolva van. Ez megakadályozza a szomszédok szándékosan elárasztásának lehetőségét.

Először gondosan össze kell szerelni a szerkezetet, tömítőanyag használata nélkül. Az eljárás azért szükséges, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a késztermék nem torzul, és minden csatlakoztatott csatlakozás zökkenőmentesen kapcsolódik egymáshoz. Olyan helyzetben, amikor túl rövid excentrikákat kapsz, cserélheted őket más analógokra vagy vásárlási képernyőkre, amelyeket struktúrákhoz terveztek. Bármely eszköz két részből áll - egy szélesebb és szűkebb összetevőből. A telepítés során, miután sikerült óvatosan kicsavarni a régi excenteren a keverőt, ügyeljen arra, hogy óvatosan felhúzza a rövid lenet lenmel.

Az ilyen szálak helyettesíthetők fluoroplasztikus termékkel - ez szalag lehet. Mindenesetre az eszközt úgy kell feltekerni, hogy semmilyen formában ne görgessen az alap körül.

Speciális paszta van a menetre, amelyet menetes csatlakozással történő munkavégzésre szánnak. Megfelelő tömítőanyag szilikon alapon. Ha sem az első, sem a második nem azt jelenti, megfelelő olajfesték. Szélsőséges esetekben hagyja el a keverőt feldolgozatlanul - nagyjából, semmi sem történjen.

Szükség van konzultációs vízvezeték-szerelőre A mester otthon dolgozik, installálja a csempe, installálja a vízvezetéket. Helyezze el a keverőt, dekoratív csészéket lógni, látható szálat. Nem tudom megérteni, hogy a probléma hibás keverő lehet. A keverő sarkait csempékkel szerelik fel.

Elena, valószínűleg a keverőd csésze túl kicsi. Ezek a következők:

És szüksége van a mély csészékre. Ezek a következők:

Ezek külön megvásárolhatók a vízvezeték-üzletben.

Egyetlen dolgot nem értek, megpróbáltam csavarni az excentereket kézzel a bárba, ezért nem egyeztek meg a keverővel ellátott lyukakkal. A sárgarézot egyenesen a könnyebbé tette. Nem fog szivárogni, ha az excenter nem teljesen szűkült?

Kérjük, hagyja a megjegyzést

A megjegyzés megadásával elfogadja a felhasználói megállapodást