Legfontosabb > Tartozékok

A fürdőszoba képernyőjének telepítése: lépésről lépésre telepítési útmutató

Mindenkinek megvannak a maga esztétikai preferenciái, így a fürdőszoba belső berendezéseinek stílusa hatalmas. Azonban egy kérdésben szinte mindenki egyhangú: a fürdő alját le kell zárni az oldalról. Ehhez használjon speciális fürdőszobai képernyőket. Könnyűek, gyönyörűek és könnyen telepíthetők.

Fürdőszobai képernyőkre van szükség az esztétikai részletek, a fürdőszoba alatt lévő tér eltakarására, és néha a háztartási tárgyak tárolására.

Néhány évtizeddel ezelõtt ezeket a függõségeket vagy csempével díszített fénytáblák és vak téglafalok végezték.

Két egyben: az esztétika és a funkcionalitás

Amikor belép egy fürdőszobába, egy személy lát egy fürdőt. Ha a képernyő nincs behelyezve, a fürdő lábai észrevehetők az egészségügyi rendszer elemei között.

Úgy tűnik, hogy csúnya, és az egész fürdőszoba kellemetlennek tűnik. A képernyő csodálatos díszítő elem lehet, amely minden szükségesre kiterjed, és segít abban, hogy a szobát ugyanabban a stílusban rendezzék.

A design védi a csöveket a nedvességtől és a sérüléstől, további szekrénysé válik, ahol háztartási vegyszerek, háztartási kellékek, szaniter eszközök és más hasznos elemek tárolhatók.

Milyen képernyők vannak?

Most bármilyen fürdőkabátot vásárolhat, bármilyen anyagból készült. A díszítőelemek gyártói tapasztalt tervezők modellekhez kapcsolódnak.

Olyan eredeti formaterveket fejlesztenek ki, amelyek illeszkednek a legkifinomultabb belső térbe is.

Műanyag, fémből, MDF-ből, polisztirolból, gipszkartonból, PVC-ből, akrilból készült képernyők gyártásához. Minták, tárgy képek (fotónyomtatás), díszítőelemek alkalmazhatók a termék felületére.

Gyakran vannak kompozit anyagok modellei.

Az üveg és tükör képernyők nagyon eredetiek. Nemcsak a rendeltetésükre, hanem a fürdőszobák térképezésére is használják őket.

Az ilyen panelek nem hagyományos üveg, hanem a szerves, mivel ellenáll a mechanikai károknak és a sokknak.

Az anyag kiválasztásakor figyelni kell az erõsségére, a nedvességre és a magas hõmérsékletre való ellenállásra. A minőségi modell képes évtizedekig szolgálni.

A jó teljesítmény jellemzők magasabb szerkezeti árat jelentenek, de ez a helyzet akkor, amikor a beruházás teljes mértékben indokolt.

Kényelmes kialakítást választunk

A képernyők egy keretet (leggyakrabban alumíniumot) és paneleket tartalmaznak. Sikertelen vagy felszerelt ajtók lehetnek a kommunikációhoz és a fürdőszoba alatt tárolt tárgyakhoz.

Vannak olyan modellek is, amelyek eltávolítható panelekkel vannak ellátva, általában akril fürdőkbe szerelik.

A vak panelek előnyei - magas esztétika és tartósság. A sima felület bármilyen módon díszíthető, vagy monoton maradhat.

Jól néz ki, tekintet nélkül a további dekoráció jelenlétére vagy hiányára. Mozgó alkatrészek hiányában az ilyen fürdőkupakok sokkal hosszabb ideig szolgálnak.

A siket helyhez kötött szerkezetek hátrányainak magukban kell foglalniuk a vízvezeték-rendszer meghibásodása esetén bekövetkező kellemetlenségeket is. A hozzáféréshez el kell távolítania az egész panelt.

Rengeteg időt vesz igénybe, ami problémákat okozhat, ha szivárgás alakul ki, és a fürdő alatt felhalmozódik a víz.

Az ajtószerkezetek sokkal praktikusabbak, mint a süketek. Az ajtók maguktól függeszthetők vagy csúszhatnak. Mindkét lehetőség saját előnyei és hátrányai.

A legtöbb esetben a fürdőszobák tulajdonosai lecsúsznak.

Nyitható ajtók kényelmesen nyithatók és záródnak, biztosítva a polcokhoz a szükséges részleteket.

Azonban ezekkel az ajtókkal ellátott képernyőt nem szabad egy kis terület fürdőszobájába választani. Nyitva, hasznos helyet foglalnak el és bonyolítják a manipulációkat az egészségügyi rendszer elemeivel.

A kád alatt lévő tolóablakok nyílása kinyílik a vezetők mentén. Ha ilyen rendszert vásárol, különös figyelmet kell fordítania a fém minőségére.

Minél erősebb, annál hosszabb a fürdőképernyő. Jobb, ha előnyben részesítjük az acélt vagy az alumíniumot.

Vannak modellek műanyag keretekkel. Kevésbé megbízhatóak, de alkalmasak a lakás tulajdonosai számára, akik nem kívánnak gyakran használt tárgyakat tárolni a fürdőszobában, például mosogatórongyok, törülközők, samponok, higiéniai termékek és háztartási vegyszerek.

Ha az ajtók csak a kommunikációhoz szükségesek, akkor vásárolhat egy műanyag rendszert.

Modellválasztás: fontos árnyalatok

Először döntsön egy olyan formatervezésről, amely alkalmas az Ön céljaira. A legkényelmesebb lehetőségek:

 • Gravírozott, modell nélküli ajtó nélküli technikai nyílás. Ez a design általában a legkedveltebb kézművesek, minden a házban saját. Ez egyszerű, kényelmes a csövekhez való hozzáférés, de nem foglalja magában a mini-tároló elrendezését a fürdőszobában.
 • Kivehető stacionárius modell technikai nyílás nélkül. Ha hasonló modellt választasz, akkor próbáljon meg egy ilyen panelen maradni, ami szükség esetén könnyen eltávolítható a csövek javításához.
 • Képernyő csuklós ajtókkal. Ha a kád tágas, akkor egyáltalán nem merül fel probléma. Ha a helyiség területe kicsi, óvatosan számítsuk ki az ajtók méreteit úgy, hogy ne foglalják el az egész fürdőszobát.
 • Tolóajtóval ellátott modell. Ez egy univerzális képernyő, amely minden fürdőszobában megfelelő.

Mérje meg a kívánt helyet, mielőtt vásárolna. A szabványos képernyők hossza 1,5, 1,6 vagy 1,7 m, szélessége 0,5, 0,55 vagy 0,6 m. Vannak más méretű modellek is.

Tehát az értékesítésen megtalálható a képernyő 1.05x0.5 vagy 1.9x0.5 m.

Ha beállít egy célt, megtalálhatja a modellt minden fürdőhöz. Az egyetlen különbség az, hogy a nem szabványos méretű képernyők között vannak ritka, nem szabványos formatervezési minták vagy egyedi dekorációval.

Ha elégedett a formatervezettel, egy sima monofonikus felületen, akkor ez a lehetőség bármely méretben megtalálható.

Néha kétséges a szükséges szélesség. Ez akkor történik, ha a képernyő kiválasztása előtt a befejező munka a fürdőszobában.

Gyakran maga a tulajdonos nem ismeri a pontos méretet, amíg a kád be nem van helyezve, és a padlón lévő csempe nincs lefektetve.

A kívánt szélességű modell kiválasztásával kapcsolatos probléma akkor releváns, ha a helyiség padlója lejtő. Az állítható lábakkal a képernyő segítségével megoldhatja.

A lábak rögzítésénél mindkét oldalon a kívánt magasságot kell beállítani.

A fürdőkád legjobb gyártói

Ami a gyártókat illeti, közülük sok - mind hazai, mind külföldi.

Az orosz gyártó képernyők közül a Tehno, a Vann Bok (Karavann), a Remstroyplast, a Siar, az Aquamate, az Ecroline ajánlotta magát. Fő előnye a sokoldalúság.

Az orosz gyártók figyelembe veszik az egészségügyi termékek piacának sokféleségét, és olyan modelleket készítenek, amelyek alkalmasak különböző márkák fürdésére.

Különböző tervezési lehetőségeket kínálnak, több mint 30 színárnyalatot. Anyagok - a legkülönfélébb, köztük a nemszőtt anyagból készült félig puha panelek.

Egy nagy plusz a háztartási fürdőkádak megfizethető áron. Sokkal olcsóbbak, mint az azonos minőségű importált analógok, de a tervezés és a dekoráció alacsonyabb lehet.

A külföldi gyártók közül megkülönböztethető az olasz márkájú Jacuzzi, az Albatros, a finn márka IDO és a német Kaldewei.

Mindezek a vállalatok kiváló minőségű termékeket állítanak elő, de gyakran csak a fürdőkád speciális modelljeire alkalmasak.

A kész modellek telepítésének lépései

A kész fürdőkádak kereteket, szerelvényeket és kötőelemeket tartalmaznak. Mindezeket fel kell tüntetni az egyes modellek műszaki dokumentációjában.

Szerelési utasításokat is mellékelni kell. Mielőtt megvásárolná, győződjön meg arról, hogy minden szükséges.

Ha a méretek megfelelően vannak megválasztva, akkor a telepítéshez minimális szerszám szükséges: szalagméret, épületszint és csavarhúzó. Mielőtt megkezdené a munkát, javasoljuk, hogy töltse fel a fürdőt vízzel.

Ha a fürdő és a képernyő egyszerre van beállítva, akkor nem szükséges.

A képernyők alakja és formája változhat, de telepítésük mindig ugyanolyan:

 • Mérések és jelölés. A keret üzembe helyezése előtt újra meg kell mérni a fülkét a fürdőszobában, és meg kell jelölni a keret rögzítési pontjait. Ha a falak vagy a padló görbületének köszönhetően a panelek kissé eltérő méretűek, azokat egy darálóval le kell vágni.
 • Keretszerelés. A keret a kád alatt van rögzítve és az utasításoknak megfelelően rögzítve, valamint a csúszómodellekhez vezető W alakú profil szintén be van építve és összehangolva.
 • A láb beállítása. Ha a modell állítható lábbal van ellátva, akkor ezek kicsavarodnak, így maximálisan rögzítik a keretet a padló és a fürdő oldalán. Annak érdekében, hogy a tartók erősebbek maradjanak, és a képernyő nem reszket, amikor vízbe öntik a fürdőbe, mindegyik lábhoz egy kis tömítőanyagot helyezhet el, és nyomja le a padlóra.
 • Szerelőkeret a fürdő oldalán. Ha a keret szilárdan rögzítve van, akkor a keret széle és a fürdő oldalán lévő helyet a habarccsal fel kell fújni. Ez további merevséget biztosít.
 • Panel telepítés. Dekorációs panelek vannak a kereten. Ha az ajtók csuklósak, akkor a csuklópántokra vannak felfüggesztve, csúszva csúsztatva a vezetőprofilba. A fogantyúkat csavarják az ajtóhoz.
 • Varrás feldolgozása. A kötéseket előnyösen tömítőanyaggal kell kezelni. Ez segít megvédeni a fülke alatt a fürdőszobában a nedvességet.

Az akrilfürdők telepítésének sajátosságai vannak. Leggyakrabban ezek a fürdők előre kialakított képernyővel rendelkeznek, amelyek alkalmasak alakra és méretre. A modelleket általában műanyagból készítik. A készlet tartalmaz egy keretet, paneleket, fogantyúkat, konzolokat, tüskéket, csavarokat.

Ha a fürdõ nem egy képernyõvel van ellátva, akkor ez egy fadarabtól és kész műanyag panelektõl függetlenül történhet. A keretet a fürdő fedélzetéhez rögzítik folyékony körmökkel, az ízületeket pedig hideg hegesztéssel megerősítik.

Az alsó konzolok rögzítéséhez fúrjon lyukakat a padlóba és telepítse a tüskéket. A keretméret behelyezése és illesztése után helyezze be a képernyőt a vezetőkbe.

Egy jellegzetes kattintás azt jelzi, hogy a helyükre esett.

A sarokfülkével ellátott dekoratív panelek telepítésével nehézségek merülhetnek fel. A sarok akril fürdőkád helyes telepítésének sorrendje a képernyőn látható:

A képernyő elkészítéséhez és telepítéséhez csináld magad

Sok honfitársaink hozzászoktak ahhoz, hogy mindent megtegyenek a házban. Ez a nemzeti mentalitás sajátosságaként tekinthető, hiszen a házasság javításában való személyes részvétel iránti igény a férfiassághoz kapcsolódik.

Az ilyen kézművesek a kezükbe hozhatják a képernyőt a kád alatt.

A videó részletezi, hogyan lehet üres képernyőt készíteni egy technikai résszel. A panel anyaga gipszkarton, a felület a csempe felé néz.

A fürdőkádak széles választéka hatalmas. Egy ilyen változatban nagyon könnyen elveszik. Ha nehézségekbe ütközik a helyes modell kiválasztása és telepítése, kérjen tanácsot szakembertől.

Sokkal megbízhatóbb, mint megtanulni a hibáktól.

Do-it-yourself képernyő telepítése: lépésről lépésre telepítési utasítások

A fürdőszobák belső berendezései változatosak, de egyben egyhangúak - a fürdőszoba alatti teret el kell rejteni a kilátásból. Ehhez használja a gipszkarton, a panelek vagy a forgácslap.

Napjainkban az építési piac készenléti képernyőket kínál, melyeket gyors összeszerelés és esztétikai megjelenés jellemez. A fürdőkád alatt lévő képernyő telepítése segít a pontosabb megjelenítésben. A tolóajtók mögött helyet kap a háztartási eszközök. A készülék telepítésekor nincs semmi nehézség - egy laikus megbirkózik a munkával.

Válassza ki a képernyőmodellt

Mielőtt telepítené a kész képernyőt a fürdő alá, ki kell választania.

Ma az építőiparban olyan modellek széles választéka, amelyek nem csak a méretben és a színben különböznek egymástól.

A képernyők főbb jellemzői

 • különböző anyagokból készült keretek - acél, műanyag, alumínium;
 • tolóajtók vagy rögzített panelek, amelyek lefedik a fürdő alját és a szűk helyet, opcionálisan rögzített panelt, néző ablakkal;
 • a szelepek vagy panelek anyaga - műanyag, MDF, szerves üvegüveg, fém;
 • kötőelemek

Válasszon egy olyan modellt, amely megfelel az Ön igényeinek. Ne felejtse el az olcsó opciókat törékeny műanyagból készült keretben, vagy elhanyagolhatja a színválasztást - a képernyő a helyzet kiemelkedő elemévé válik, a meghibásodása vagy a nem megfelelő színes megoldás kellemetlenséget okoz.

Hasznos tanácsok: Ha a kád alá helyezést még a befejező munkálatok befejezése előtt is tervezik, akkor például a padlólap burkolatának lerakását kellően hosszú ideig el kell halasztani, akkor az állítható lábakon a designot választja. Ebben az esetben a magasság akár 10 cm-rel is megváltoztatható a padlószint emelkedésének megfelelően.

Az akril egy szeszélyes anyag, a fürdők általában készen kész képernyővel vannak ellátva. Ha nem megfelelő rögzítőelemet telepít, károsíthatja a vízvezetéket.

A fürdőkabát modellek széles választékát kínálják. A szokásos dimenziókhoz tipikus opciók állnak rendelkezésre, de szükség esetén nem szabványosak is. Ha lehetséges, válassza ki pontosan a megfelelő méretet, de ha nem talál megfelelőt a piacon - egyes anyagokat (műanyag, fémek) vágni lehet egy sarokcsiszolóval ("daráló"). Ezért érdemes nagyobb, de nem kisebb méretű helyet foglalni.

Hasznos tanácsok: ha nem tudja kiválasztani a képernyő méretét, használhatja a szolgáltatást, és megrendelheti a képernyő méretét.

Hogyan telepítsük a képernyőt a fürdés alatt?

Az eljárás a képernyő típusától függ - csúsztatható vagy tömör, a kommunikációhoz való hozzáférés lehetősége nélkül, a panel eltávolítása nélkül. De mindkét lehetőség nem okoz problémát, ha kész készenléti képernyő áll rendelkezésre.

Az eszközök közül meg kell a szükséges minimális mérőszalag, csavarhúzó, építési szint. Az állítható lábakkal ellátott modellekben a beállítómechanizmus részei anyákkal rögzíthetők, majd megfelelő méretű kulcs szükséges.

Először is győződjön meg róla, hogy a termék megfelelően van kiválasztva - mérjen. Kövesse az egyszerű utasításokat:

Fürdőszoba képernyő: a legjobb modellek és a beszerelés árnyalatai

A fürdőképernyő olyan szerkezet, amely különböző anyagokból készül, és a kommunikáció elrejtésére szolgál. Konstruktív szempontból az ilyen védőpaneleknek számos lehetősége van, amelyek lehetővé teszik a legmegfelelőbb termék kiválasztását egy adott beltér számára. A képernyők nemcsak védik a csöveket a nedvességtől, hanem díszítik a szobát, hogy funkcionálisabbak és eredetiek legyenek.

A fürdőkádak nem csak a fürdőszobában érdekes belső tereket hoznak létre, hanem a csúnya műszaki kommunikáció elrejtését is.

Különféle panelek a fürdő alatt

Ma a fürdőkupakok két fő csoportba sorolhatók:

A fürdőkupakok rögzített modelljei az álló szerkezetekre vonatkoznak, és a beszerelés után nem változtatják meg helyzetüket.

A tiszta modellek a leggyakoribbak és az egyszerűség jellemzi. Azonban a tervezés egyszerűsége nem befolyásolja annak hatékonyságát. Az ilyen termékkel való szembenézés, mint általában, ugyanabból az anyagból készül, mint a helyiség többi része (például csempe). Ennek köszönhetően a panel jól illeszkedik a fürdőszobába.

A csúszó modellek viszont funkcionálisabbak. Az ilyen képernyők kialakítása lehetővé teszi, hogy a fürdőszoba polcai alatt a háztartási vegyi anyagok és más háztartási cikkek tárolására szervezzenek. A csúszdás fürdőkád képernyőjét megvásárolhatja bármely épület hipermarket vagy profil tárolóban. És nem is nehéz választani és megrendelni a kívánt terméket az interneten keresztül.

A csúszdákkal ellátott modellekkel a panelek ajtók formájában nyithatók, amelyek a zsanérokon nyílnak.

A szilárd modellek előnyei és hátrányai

A fürdőszobában egy tömör képernyő elrendezése lehetővé teszi a harmónia kialakítását a szoba belsejében. Az ilyen képernyőre való nézet nagyon különböző lehet, de leggyakrabban díszes csempe vagy mozaik. A legtöbb esztétikailag kellemes megjelenésű termék, melyet mozaikokkal borítanak. Tekintse meg a szilárd modellek érdemeit:

 • Ez a kialakítás hosszú működési élettartammal jellemezhető;
 • a tömör kavicsok a padlóburkolat alatt könnyen tisztíthatók. A szennyezés tisztítása elég ahhoz, hogy nedves ruhát vagy szivacsot használjon.

A szilárd üvegnek előnyei vannak, a legfontosabb az, hogy a különböző ízesítő anyagokkal befedhető.

Az ilyen paneleknek azonban vannak hátrányai, amelyeket meg kell jegyezni:

 • egyes esetekben a nézőablak kis mérete nem elegendő a fürdőszobában végzett javítások elvégzéséhez;
 • a háztartási vegyi anyagoknak a fürdőszobában való tárolásának képtelensége;
 • ilyen panel jelenlétében a tányér cseréjéhez nehézségek merülnek fel, mivel a szerkezetet le kell bontani.

A tömör képernyő hiánya az, hogy nem biztosít hozzáférést sem a vízvezetékekhez, sem a különböző eszközök és háztartási vegyszerek tárolásához a fürdőszoba alatt

Figyelj! A fürdőkád alatt lévő kommunikációhoz elegendő méretű előkészítő nyílást kell felszerelni. Ilyen kikötő esetén nincs probléma a csövek javításával, mivel az árnyékolás eltávolítása kizárt.

Így egy tömör képernyő kiváló megoldás a fürdő belsejében, de használata bizonyos kellemetlenségekhez kapcsolódik.

A tömör képernyő kialakítása megbízhatóbb és hosszú ideig szolgál.

Fürdőszobai képernyők

A védőpanelek nemcsak a kialakításukban, hanem a méretben is különböznek egymástól. Vannak standard és nem szabványos képernyőmodellek is. Eddig a termékek minimális hossza 105 cm, a maximális pedig 190 cm.

Tekintsük a leggyakoribb képernyők méreteit:

 • hossz - 150, 170 cm;
 • szélesség - 50-56 cm;
 • vastagság - 3 mm.

Mielőtt megvásárolná a képernyőt, meg kell mérni a fürdőt minden oldalról, és csak a pontos méreteit ismeri, vásárolja meg kedvenc modelljét

A 160, 180 és 190 cm-es méretek kevésbé gyakoriak. A nem szabványos fürdők szűrését sokkal nehezebb elvégezni, mivel nem mindig áll rendelkezésre megfelelő termék. A 150 cm-es fürdőkádak a leggyakoribbak és könnyen felszerelhetők.

A tömör panelek lábakkal vannak felszerelve, amelyek a termék szabályozásához vagy illesztéséhez szükségesek. A 170 cm-es fürdőkádak szintén szabványosak és sokkal gyakrabban használatosak, mint a 180 vagy 190 cm hosszúak.

A különféle fürdőkádhoz különféle szellőzők állnak rendelkezésre, melyek készlete tartalmazhat egy végfalat

Design különbségek képernyők

Az építési piac sok fajta ilyen panelek minden ízléséhez. Ezek különböznek a tervezés és a funkcionalitás terén. Számos cég foglalkozik egyedi fürdőszobai képernyők gyártásával, amely lehetővé teszi számunkra, hogy bizalommal mondjam el a termékek nagy választékát.

Vegye figyelembe az ilyen védőpanelek típusát, a tervezési jellemzőktől függően:

 • szabvány;
 • többfunkciós;
 • végén.

A különböző képernyőmodellek konfigurációját önállóan, pénzügyei és technikai preferenciáitól függően határozhatja meg.

A szabványos modellek a legáltalánosabbak, és egy műanyag panel, amelyhez megfelelő méretű keretet választanak. A többfunkciós változat eltér a standardtól, mivel képes a kád alatt (a lábak miatt) szabályozni a képernyő méretét. A vázlemezeket csak a fürdő egy részének elrejtésére használják.

Jó tanács! Ma már megtalálja a különféle segédelemekkel felszerelt termékeket, amelyek a kényelemhez szükségesek. Ilyen termékek közé tartoznak a polcok, a csökkent mozgásképességű emberek fogantyúi, valamint a lábakkal ellátott lyukak.

Jobb, ha horganyzott acélból készült hardvereket választanak.

A fürdőkád alatt lévő képernyők képei könnyen megtalálhatók a hálózaton, ami jelentősen leegyszerűsíti a kiválasztást.

Kapcsolódó cikk:

A csúszó képernyők fajtái, előnyei és hátrányai. A választás szabályai. A csúszó képernyő összeállítása és telepítése önmagát csinálja.

Műanyag modellek jellemzői

A műanyag árnyékolás lehetőségei ma a legnépszerűbbek. Megkülönböztetik vonzó árukat, valamint a könnyű telepítést és üzemeltetést. Az ilyen panelek üzemi élettartama eléri a 10 évet (feltéve, hogy megfelelően karbantartják). A műanyag képernyők ellenállnak a nedvességnek és nem rothadnak az idő múlásával.

A műanyag keret fontos előnyei a nedvességgel szembeni ellenállóképesség, valamint a színek tartománya

A fő előnye a panelek az anyag - a különböző színeket. Ennek oka a polimerekből származó termékek könnyű termelése. Az ilyen képernyők működése is eltérhet. A szaküzletekben plasztikus fürdőkádak, polcok, csúszó, szilárd, kivehető, összecsukható stb.

Kívánt esetben önállóan elvégezheti az árnyékolást. Ez megköveteli az olcsó polimer bélést. Egy ilyen panel nem igényel további munkát, ami kedvezően befolyásolja a pénzügyi kiadásokat. A műanyag falburkolat rögzítéséhez fából vagy fémből készült profilt kell felszerelni.

A műanyag kerethez tartozó előnyök mellett az egyik hátrány is jellemző - anyagi törékenység

A bármilyen típusú műanyag képernyők fő hátránya a gyenge mechanikai igénybevételnek (sokknak) szembeni ellenállása. Amikor önbeálló műanyag, tömör képernyőn van, gondoskodnia kell az ajtó szervezéséről a fürdő alatt, hogy gyorsan hozzáférhessen a rejtett kommunikációhoz. A külön ajtó önállóan vagy a boltban vásárolható.

Akril fürdõszekrények

A legnépszerűbb védőpanelek, melyeket gyakran önmagukban akril fürdőkkel árusítanak. Az ilyen termékek műanyagból készülnek, ezt követően akril réteggel dolgoznak. Mindegyikük különbözik az egyéni teljesítménytől. Ezért a szakértők nem javasolják akril modellek megvásárlását külön a fürdőkből, mivel a megfelelő megoldás megtalálása szinte lehetetlen.

Az akril panelek csak az ugyanazon anyag kádja alá történő beépítésre alkalmasak. A legtöbb esetben ezek a panelek szilárdak, azonban más fajták találhatók az értékesítésben. Ha korábban vásárolt fürdőre nem lehet megfelelő képernyőt megvásárolni, ajánlatos egy fürdőszobai képernyő megvásárlását megrendelni.

Az akril fürdőket gyakran olyan képernyőkön árulják el, amelyek általában hasonló bevonattal ellátott műanyag panelekből készülnek.

Figyelj! Az akril modellek ugyanolyan színűek, mint a kád, ami lehetővé teszi, hogy az általános kialakítás szervesnek tűnik.

Az előnyökből azt is meg lehet jegyezni, hogy az ilyen panelek szorosan illeszkednek a tálca oldalához. A panel rögzítésére szolgáló keret és rögzítőelemek a vevők számára a képernyővel együtt szállíthatók.

Képernyők az MDF lemezekből és tükrökből

A fürdő alatti MDF-képernyőt leggyakrabban a szoba klasszikus kialakításánál használják, mivel fából készült mintával rendelkeznek. A színek és textúrák széles választéka lehetővé teszi, hogy kiválasszon egy olyan terméket, amely bármilyen belső térre illeszkedik. Az MDF-ről történő szűrés stílusos és költségesnek tűnik, ami gyakran vonzza a vásárlókat. Az ilyen képernyő megvásárlásakor azonban két fontos pontra kell figyelni:

 • az ezen anyagból készült termékek csak szabványos téglalap alakú fürdőkhöz használhatók;
 • Az MDF-eket a faforgácsok nyomásával készítik el, így instabilak a nedvességre. A probléma megoldásához nedvességálló anyagot kell választani, amely védőfóliával van felszerelve.

A vízvezeték üzletek számos különböző formatervezésű MDF-képernyőt tartalmaznak - szilárd és csúszó

A tükörmodellek iránti igény meglehetősen egyszerűen magyarázható. A legtöbb modern fürdőszoba kis méretű, és a tükörfelület vizuálisan növeli a helyiséget. Az ilyen panelek fényt játszanak. Különböző szögekbe szerelhetők, valamint különleges háttérvilágítást biztosítanak (például neon).

Mindenesetre a tükör képernyő nagyon hatásosnak tűnik. Azonban ezek a panelek nem hiányosak, köztük: törékenység és nehéz ellátás. A tükörfelületen lévő vízcseppek és foltok sokkal észrevehetőbbek, mint mások, így gyakran törölni kell őket.

Készíthet saját kezű képernyőt az MDF-ből, ami pontosan ugyanaz lesz, mint a fürdőszoba bútorai

Gipszkarton falszéf

A gipszkartonból készült panelek megfizethetőek és olcsóak. A gipszkarton árnyékolása nagyon egyszerű a saját kezével. A legtöbb esetben a gipszkarton-lap telepítése után kerámia burkolattal van ellátva.

Fontos! A fürdőszobában lévő helyiség árnyékolásához nedvességálló gipszkarton-típust kell használni.

A nedvességálló gipszkarton felhasználható a képernyő megjelenítéséhez, mivel számos előnnyel rendelkezik, és nincs nedvességnek kitéve

Tekintsük a gipszkartonfürdők képernyőinek telepítését:

 1. Az első lépés a keret összeszerelése. A keret szereléséhez szükséges anyag egy 40x40 mm méretű rúd. Ebben a szakaszban megállapítják a fémek rögzítését és a sarkokat.
 2. Ezenkívül a falakon és a padlón is megjelöléseket alkalmaznak, amelyek a beépítéshez szükségesek.
 3. Miután rajzolt egy jelölést, a lapok felszerelése rá. A lécek függőlegesen és vízszintesen vannak felszerelve.
 4. Ezután az előlapot levágják a gipszkarton lapról, amelyen a csuklós zsanérok vagy reteszek vannak felszerelve.
 5. A termék be van építve, és benne van egy ellenőrző lyuk.

Kerámia képernyők fürdőszobákhoz

A kerámia árnyékolás lehetővé teszi az ártalmatlanítás ökológiai díszítését. A kerámia védőpanel szervezésének fő előnye, hogy a leginkább megjeleníthető. A kerámia csempe a gipszkartonok, valamint a nyelv és a horony lapok szervezésének fő befejező anyaga. A kerámia burkolatok ellenállnak a nedvességnek, könnyen tisztíthatók és ellenállnak a mechanikai igénybevételnek.

A fürdőszoba alatti padlózat telepítése egyszerűen egyszerű. A telepítéshez nincs szükség speciális építési ismeretekre és készségekre.

Általában a képernyő ugyanazt a csempe, mint a teljes fürdőszoba, így tökéletesen illeszkedik a szoba belsejébe.

Tekintse meg a kerámia burkolólapok elhelyezési javaslatát:

 • először méréseket kell végezni (a nyílás szélessége és magassága a fürdő alatt);
 • A kerámia burkolólapok elhelyezése a bal felső sarokban történik. Nagyon fontos pont, hogy a lefektetést szigorúan horizontálisan kell elvégezni;
 • minden egyes csempeelemet csemperagasztóval kell kenni;
 • A kerámia lapokból álló kerámia szelvény beállítása speciális keresztezésekkel történik. Ezeket a kereszteket beillesztik a csempék közötti résekbe, és minden szerkezeti elemhez azonos távolságot képeznek;
 • a burkolólapok nemcsak tömör képernyők lehetnek bevonva.

Zsalut a kárpit szövetének fürdője alatt

Nem kétséges, hogy egy ilyen függöny egy nem szabványos megoldás. De számos előnye van a kemény anyagoknál. A fürdőképernyő fő előnye a könnyű gyártás és telepítés. Az ilyen függöny megszervezéséhez függönyszövetre (300x60 cm), szálra, tűre, ollókra és forrópisztolyra van szükség.

Azok az emberek, akiknek merev fürdőkádja van, állandóan megérintik lábukkal. Az ilyen panelekkel ellátott fürdők kényelmetlenek a mosáshoz. A függöny segítségével megoldja ezt a problémát.

Figyelj! Ez a nem szabványos megoldás csak a jó szellőzésű helyiségek számára alkalmas, mivel a redőny nem tudja megvédeni a csöveket a nedves levegőtől.

A fő előnye a függöny alatt fürdőszoba a drapéria szövet egyszerűsége tzgotovleniya és telepítés

Képernyő tippek

A fürdővédő panel vásárlása előtt figyelni kell a következő pontokra:

 • ajánlott mérni a fürdőszobát és a tálat a panel megvásárlása előtt;
 • A terméktervezés megválasztása két tényezőtől függ: a vásárló pénzügyi lehetőségei és a fürdőszoba mérete. Például nem ajánlott olyan kupakokat vásárolni, amelyek szabványos méretűek. A kisebb helyiségekben a szilárd modellek a legalkalmasabbak;
 • az ajtókkal ellátott modell nem csak a kommunikáció védelmét teszi lehetővé, hanem a fürdőszobában egy kis raktárat is szervez a háztartási vegyi anyagok és más tárgyak számára;

Fontos figyelembe venni, amikor kiválasztja a képernyőt, hogy megfeleljen az összes követelménynek, és olyan funkcionális legyen, amennyit csak lehetséges egy adott fürdőszobában.

 • Javasoljuk, hogy fordítsanak figyelmet arra az anyagra, amelyről a panel tartozékait elkészítették. Nagyon fontos, hogy az anyag jó ellenáll a korróziónak;
 • a panelnek szabadon állíthatónak kell lennie, ezért a termék megvásárlása előtt ellenőriznie kell a lábakat;
 • Az alumínium a panel keretének optimális anyaga;
 • Az MDF fürdőszobájában lévő képernyők jó szellőztető rendszerrel felszerelt helyiségekhez alkalmasak. Egyébként a nedvesség stagnálása miatt ez az anyag gyorsan felhasználhatatlanná válhat.

A design panel kialakítása a lakás tulajdonosainak egyéni preferenciáitól függ. A fürdőkád képernyő összeállítása a saját kezével jelentősen megtakarítja a pénzeket.

Hogyan készítsünk egy képernyőt a kád alatt a saját kezünkkel a gipszkartonból és a csempékből

A szilárd panel önszerelésének megkezdése előtt a következő eszközöket és anyagokat kell előkészíteni:

 • gipszkarton;
 • építési szint;
 • csempe;
 • csempék fugázása;
 • Bolgár, fúró, csavarhúzó;
 • speciális tömítőanyag.

A keret üzembe helyezése előtt minden szükséges mérést el kell végezni, és a jelöléseket a falakon és a padlón kell alkalmazni

A gipszkarton panel összeszerelése közös esemény. Ez annak köszönhető, hogy az anyag anyagi, anyagi haszna és a pajzs könnyű végrehajtása biztosított. Az ilyen célra használt nedvességálló gipszkarton jó rugalmasságot biztosít, amely lehetővé teszi a nem szabványos panelek elvégzését.

Hogyan készítsünk képernyőn a fürdőszobát a saját kezünkkel? Tekintsük az akciók sorrendjét:

 1. A jelölés először történik. A jelölést a falakon és a padlón kell alkalmazni, ami a jövőben megszünteti a telepítési hibákat.

A fürdõ alatt a képernyõ keretét jobban meg kell csinálni a fém profilokból, mivel ez egy nedves helyiség

 1. A második szakaszban a panelhez keretszerkezetet kell kialakítani. A keret lehet fa lécek vagy fém profilok. A keret összeszereléséhez fúróval és csavarhúzóval kell rendelkeznie.
 2. Miután elkészült a keret, a gipszkarton lapjait le kell feszíteni. Ehhez speciális csavarokat kell alkalmazni a gipszkartonhoz.
 3. Továbbá, a készítmény töltse hermetikus minden varrat és bütyök a kapott szerkezetet.
 4. Ebben a szakaszban a gipszkarton homlokzatát primerrel kezelik.
 5. A végén a gipszkarton kerámia burkolólapokkal néz szembe.

Jó tanács! A szakértők javasolják, hogy a keret elemeit védőszerekkel kezeljék. Ez a szerkezet nedvességállóságának javításához szükséges.

A képernyő telepítésének utolsó lépése a fürdőszoba alatt a kezével van

Így könnyű összeszerelni egy gipszkarton fürdőszoba egy saját kézzel. És a kész képernyő jelentősen javítja a fürdőszoba megjelenését. Szükség esetén fürdőkádakat vásárolhat a profi boltban vagy az interneten.

A fürdőben műanyag vagy akril szita felszerelése

Rendszerint a panelhez egy utasítást csatolnak, amelyet meg kell vizsgálni, mielőtt a képernyőt a fürdető alá helyezi. A csak méretekben eltérő formatervezési minták esetében az összeszerelési folyamatnak nincs sok különbsége. A fő különbségek ebben az esetben az, hogy a magas fürdőhöz tartozó pajzsok lábai extra magassági magassággal rendelkeznek (kb. 5 cm).

A fém keret megbízható rögzítése érdekében a kád alatt lévő képernyővezetők önzáró csavarokkal vagy speciális sarkok segítségével csavart

Vegye fontolóra lépésről lépésre, hogyan telepítse a képernyőt a fürdő alatt:

 1. Mielőtt elkezdené az ilyen szerelést, javasoljuk, hogy töltse fel a fürdőt vízzel.
 2. A külső panel a képernyő, akkor telepítenie kell a különleges tollak vannak szerelve a könnyű kialakítás használatra.
 3. A termék lábai külön mennek. A lyukakat be kell illeszteni a képernyő alsó részébe.
 4. Ezután van egy panel a fürdő oldalán.
 5. Ezután a szerkezetet segédösszetevők segítségével rögzíteni kell.

Bizonyos esetekben a fürdőszoba különbözik, hogy kinyúló kommunikációval vagy lábazattal rendelkezik, amelynek jelenléte megakadályozza, hogy a fürdőszobában lévő szabad hely teljesen pajzs legyen. Hogyan lehet a képernyőt a fürdő alatt elhelyezni ilyen helyzetben? A legmegfelelőbb a kiálló elemek paramétereinek mérése és a megfelelő lyuk létrehozása a képernyőn. Ezután a szita nem találkozik a vízvezeték egy kiálló elemével. Természetesen újra fel lehet venni a fürdőszobát, de ez egy időigényesebb és drága esemény mindenki számára.

Tolóajtókkal ellátott műanyag képernyő esetén a vezető W alakú profilt fel kell szerelni felső és alul

Hogyan telepítsük a képernyőt egy akril fürdőbe?

Ahhoz, hogy a képernyő akril kád meg kell felelnie az alábbi algoritmus művek:

 1. Az első dolog, amit meg kell tenni a markup oldalán és a képernyőn. A jelölésnek meg kell felelnie a rögzítési pontoknak.
 2. A következő lépésben a pajzsot 30-40 ° -os szögben kell a fürdőkádhoz rögzíteni, és a felső részét az oldal és a tartó között kell elhelyezni.
 3. Továbbá az előzőleg megnevezett hely az oldalán és a pajzs, fúrt a csavarok.
 4. A lyuk végén, melynek meg kell egyeznie, csavarokkal vannak rögzítve.

Ha a képernyő egy akril fürdőben van felszerelve, a rögzítőelemeket közvetlenül az oldalára lehet szerelni.

Az akril fürdők jól ellenállnak a nedvességnek, és hosszú élettartamuk van. A szakértők javasolják, hogy alaposan tanulmányozza az utasításokat, mielőtt ilyen védőpanelt telepítene. A kézikönyv leírja a telepítéshez szükséges minden részletet.

Csúszó fürdőkád: választás, ár és telepítési eljárás

A fürdőképernyő egy nagyon népszerű elem, amely lehetővé teszi a kényelem és a szépség érzetét minden fürdőszobában. Hogyan készítsünk egy fürdőkád képernyőjét - ezt részletesen leírjuk. Mielőtt megadnánk azokat az információkat, amelyek hasznosak a hasznos és gyakran olcsó dekoráció megfelelő kiválasztásához.

Fürdőszoba képernyő: tervrajz

A legnagyobb érdeklődés az olyan modellek, amelyek könnyen telepíthetők, szétszerelhetők és szükség esetén javíthatók. Leggyakrabban a felhasználók figyelmen kívül hagyják a formatervezést, amely merev keretből áll, állítható lábakkal és mozgatható műanyag ajtókkal.

A képernyő tipikus kialakítása a fürdő alatt

Az ilyen termék beszerelésének elve az, hogy a keret teteje a fürdő oldalán fekszik, míg a szerkezet rögzítését biztosítja, hogy a tolózárat a nyújtható csavarok segítségével növeli. A támasztólábak száma 2-4 között változhat. Amikor MDF, műanyag vagy más anyagból készült kád fürdőkádát választja, meg kell jegyezni, hogy a gyártás során általában a következő jellemző méreteket használják:

 • magasság - 500 ÷ 560 mm;
 • hossz 1,7 m és 1,5 m.

Milyen anyagot szeretne

Természetesen teljesen lecsúsztatható a fürdőkád a saját kezével. De sokkal könnyebb megvásárolni a kész terméket, és csak gondosan telepíteni. Ha kiválasztja a képernyőt a fürdőszobában, alaposan fontolja meg annak az anyagnak a megválasztását, amelyből az ajtókat készítik. A gyakorlat azt mutatja, hogy a legpraktikusabb:

Előfordulhat, hogy a fürdőszobát szokatlanul tükrözni kívánja. De ez alig érdemes megtenni, mivel a tükör soha nem volt megkülönböztetve a szükséges erővel és megbízhatósággal.

A fürdőkád tükrözésének szépsége nem indokolja annak veszélyét, hogy hordozza

A forgácslapok nem nyerik meg, még akkor sem, ha az anyag nedvességálló. Az anyagból készült termékek élettartama magas nedvességtartalmú körülmények között soha nem haladja meg az öt évet.

A fürdőszobai bútorok legjobb anyagairól itt elmondtuk.

A műanyag és az MDF előnyei

Így a fürdőszobában a legjobbak a VMDF lemezek és a PVC (műanyag) képernyők.

Az MDF megemlítésével tisztázni kell, hogy a fürdőszobák csak nedvességállóságát használják - VMDF. Ennek az anyagnak nagy előnye abban rejlik, hogy képes volumetrikusnak látszani, míg a műanyag modellek gyakorlatilag nem rendelkeznek vizuális térfogattal.

A VMDF-ből származó fürdőkád csúsztatható a bizonyos térfogat jelenlétére

A VMDF és a műanyag közötti választásnál az elsőt akkor kell előnyben részesíteni, ha a fürdőszoba elég tágas. Ha nagy méretben nem különbözik, akkor a csúszó fürdő képernyőt a legjobb a műanyagból vásárolni, mivel szinte nincs hely.

A műanyag képernyő gyakorlatilag nem történik a fürdőszobában

A fürdő képernyők és árak legnépszerűbb modelljei

Mind a teljesen olcsó műanyag termékek és a jó hírnevű, jól ismert vállalatok által gyártott modellek értékesítésre kerülnek. A vásárláshoz megy a boltba, gondosan mérje meg a fürdő hosszát és az oldal magasságát.

Az összes műanyag képernyőhöz kapható 500-700 rubel. A "hűvös" modellek költsége sokkal magasabb.

EDELFORM

A márkanév kijelzői jelentősen javíthatják a fürdőszobát. A készlet tartalmaz olyan betéteket, amelyek lehetővé teszik a műanyag fülkék felszerelését, jelentősen bővítve a termékek funkcionalitását. Az EDELFORM márka homlokzata VMDF-ből készül. Az ilyen képernyők ára 5800 rubel.

A képernyő megjelenése EDELFORM

ROCAelegance

Ez a kiváló minőségű, VMDF homlokzatú modell elegendő az eleganciájához. Azonban úgy tűnik, a gyönyörű bútorok fogantyúi viszonylag nagy hátránya van: könnyedén elkaphatja őket. A termék ára körülbelül 4600 rubel.

Ez a ROCAelegance képernyő.

A SANTEK által gyártott gyönyörű és kiváló minőségű "Lux" képernyők bútorokból készültek, de paneljeik PVC-ből készülnek. Ez egy sokkal kedvezőbb árról szól, ami körülbelül 3000 rubel. Kisebb hátránya ennek a terméknek a hiánya a harmadik támasztó láb, általában a közepén van telepítve.

A "Lux" képernyő megjelenése

Hogyan telepíthetünk egy fürdőkád csúszkát

A képernyők telepítése nagyon egyszerű, és a következő sorrendben történik:

 • a szükséges anyagok és eszközök készülnek - szilikon ragasztó, mérőszalag, jelölő, kulcs, szint;

A munkához használhatja a lézeres szintet, a munka sorrendjét, amellyel itt mondtuk.

 • a fürdő és a padló közötti távolság mérése;
 • a beállító lábakat úgy csavarják be, hogy a szerkezet teljes magassága valamivel kisebb legyen, mint a mért távolság;
 • a képernyőkeret a fürdő oldalán felfelé van feltekercselve;
 • az elő-rögzítést a támasztó lábak további csavarásával végezzük;
 • a szerkezet vertikálisságát az építési szinttel igazolják;
 • a szomszédos fal felületén a képernyő keretén egy vonalat alkalmaznak, amelyre később szükség lesz;
 • a vázkeret eltávolítása a fürdőből;
 • szilikon tömítőanyag van a keret felső oldalán;
 • a keretet a fürdő oldalán indítják, az előzetesen alkalmazott vonalra van állítva, és biztonságosan rögzítik a tartó lábak kulccsal történő kicsavarásával;
 • a falra jelölt vonalat egy jelzővel eltávolítják, és a szelepek szabad mozgását ellenőrzik.

Ahogy láthatja, a fürdőképernyő telepítése meglehetősen egyszerű. A telepítési folyamat pontosabban látható az alábbi videón.

Hogyan készítsünk egy képernyőt a csempefürdő alatt: a készülékek lehetőségei és módszerei

A fürdőszobában egy dekoratív panel a fürdőszobában kész megjelenést kölcsönöz. Kivitelezéséhez műanyag vagy akril szerkezetet választhat. Azonban sokba kerülnek, különösen akkor, ha a tál nem szabványos.

Kedvezőbb lesz, ha személyesen készítené ezt a képernyőt egy speciálisan elkészített kerethez ragasztott csempefürdőben.

Miért készíts egy képernyőt a fürdőszobában?

A falak és a padló a fürdőszobában csempézett, és a vízvezeték telepítve van a helyén, és csatlakozik a kommunikációhoz. Minden jól néz ki. Az egyetlen probléma, amely megrongálja a nézetet, a fürdőszoba alatt lévő helyiség oldalról lefelé.

Annak érdekében, hogy a szoba belseje harmonikus és teljes legyen, szükséges, hogy valahogy lezárja a fürdőt és a hozzá kapcsolódó csöveket.

Ha a fürdőszobába akril vagy műanyag készült, akkor a legtöbb esetben elég tisztességesnek tűnik. Az öntöttvas vagy acéltermékek ellenben nem biztatóak. Ki kell díszíteni kívül, különben a fürdőszoba nem tűnik túl finomnak.

Gyakran háziasszonyok a fürdőszobában tárolják tisztítószereket és egyéb szükséges háztartási cikkeket. Mindez, mint a kommunikáció, kívánatos a dekoratív képernyővel való bezáráshoz.

Egy ilyen képernyő nagyszerű módja annak, hogy elrejtse a külső és nem túl szép megjelenést. Mindezek a tégelyek, injekciós üvegek, rongyok és csövek mögött biztonságban elrejtik az emberek látványát.

Ha a fürdőszoba csempézett, akkor a fürdőszobában lévő képernyőt is javasoljuk elkészíteni. Így a szoba kialakítása egyetlen befejezett stílusban rendezhető.

A legfontosabb dolog a dekoráció telepítésekor nem elfelejteni a kommunikációhoz való hozzáférés szükségességét. A képernyőn olyan sraffozásra van szükség, amelyen keresztül szivárgás esetén a csövekre a javításhoz juthat.

Lehetséges díszítő lehetőségek

A fürdők alakban, anyagkínálatban és funkcionalitásban változhatnak. De az a mód, ahogyan a csempe alatt helyet lehet kialakítani, minden esetben ugyanaz. Megfelelő alapot kell létrehozni a csempe számára, majd ragasztani kell az összes szabálynak megfelelően, és törölni kell a varratokat.

Szerkezetileg a fürdőszoba alatti képernyők lehetnek:

 • csúszó vagy csuklós ajtókkal;
 • eltávolítható vagy tőke;
 • behúzható fiókokkal vagy anélkül;
 • süket és a lábfej alsó résszel.

A legegyszerűbb módja a cserépnek - a fürdő oldalán. Használatakor nem kell energiát fogyasztania az új él gondos igazításával. Elég, ha a kád felső sorát a fürdőkád oldalára helyezzük, vagy függőlegesen öblítjük meg. Ezenkívül könnyebb lesz a keret és a durva felület a kerámiák ragasztására ebben az esetben is.

Ha úgy döntenek, hogy kerámia burkolatot használnak a fürdőszoba alatti fülke felé, akkor a legegyszerűbb módja annak, hogy szilárd, tömör képernyőt rajzoljon fel. Elakadásokkal és szivárgásokkal azonban nem teszi lehetővé a kommunikációhoz való hozzáférést. Meg kell törni, majd újra kell díszíteni mindent. Ezt a döntést nehezen lehet átgondolni.

Több praktikus lehetőség egy revíziós ajtóval vagy ablakkal. Az ilyen képernyő eszközén technológiai nyílást biztosítanak, amelyet egy műanyag nyílással vagy egy cserélhető lapkal lezárnak. Kiderül, és bemutatható és praktikus.

A csúszós vagy lengő szárnyas lapok rendkívül nehéz. A csempe ragasztásához erős és torzítás nélkül kell ragasztani. És az ajtólapok nyitása és zárása esetén ez nem lehetséges. A csempe elkerülhetetlenül le fog esni egy ilyen felületről.

A fürdőt gyakran használják a csecsemők és mosodák fürdőzéséhez. Állandóan mellette. Ha a fülke nem a padlón történik, vagy a képernyő nem lejt le a tál széléről, akkor nincs helye a lábaknak ebben a helyzetben.

A mellette álló fekvésnek mélyebbre kell hajolnia, és túl nagyra kell szorítania a hátát. A fürdő díszítésekor győződjön meg róla, hogy a lábfejet befogja.

A fazekasság megválasztása a panel alatt

A kerámia üvegezésű csempe vízálló és tartós. Könnyen karbantartható és telepíthető. Az egyetlen hátránya az üvegezett réteg törékenysége, könnyű feltörni, amikor eltalálják. De ha nem dobja nehéz tárgyakat a csempe, akkor ez a probléma nem olyan sürgető és jelentős.

A legtöbb fürdő mérete szerény. Az alatta lévő helyet díszítő csempe ajánlott kis vagy közepes méretűre választani. Nagy lemezeket kell vágni, és ezek a felesleges maradékok és potenciális veszteségek a máz repedéséből, ha gondosan vágják.

A képernyő burkolatához is használhatja a mozaikot. Azonban a kis elemek mintázatának elterjesztése hosszú és fáradságos. Könnyebb választani a kész mozaikmodulokat üvegszálas háló lapok formájában, amelyek már ragasztottak. Csak a gipszkartonból vagy téglából készült válaszfalra kell vágni és rögzíteni.

A csempe alapjainak kialakítása

A csempe a fürdőszoba alá ragasztva lehet a gipszkarton, a tégla vagy a nyelv és a horony lapokból. Mindhárom lehetőség elfogadható.

De a téglafal súlyosan sokat mér, ezért csak végső megoldásként használható fel. Jobb elkerülni a felesleges terhet a padlón egy fél hosszú és fél méter magas téglából álló válaszfalról.

1. módszer: Gipszkarton lapok a kereten

A durva alap a csempe alatt gyorsan és ésszerűen könnyű a gipszkarton. Ehhez össze kell állítani a kívánt konfigurációjú rudakat vagy fémprofilokat, majd azt gipszkarton lapokkal kell felhúzni. Ezenkívül, ha a keretet össze kell szerelni, az antiszeptikumokkal kell áztatni.

A legfontosabb dolog - gipszkarton beépítéséhez a fürdőszobában csak nedvességálló márkákat (GKLV) szabad használni, zöld árnyalattal. Ez az anyag nem rothad, és nem képez formát. Erős, tartós, és nem duzzad a vízből, amely leesett rajta.

Nem ajánlott a szokásos HL vagy fából préselt lemezek laminálás nélküli használata a fürdőszobában állandó páratartalmával.

A csempézés alatt lévő aljzat a következőképpen történik:

 1. A jelölések a kád peremén, a falakon és a padlólapon oldalra vannak állítva.
 2. Szerelt, megbízható keret minden oldalra, befejezve.
 3. A keretszerkezet szintetizált és padló alatti padlóval és falakkal van rögzítve.
 4. A gipszkarton lapokat kivágják, figyelembe véve a nyílások kilépését a centiméterben a padlón és a fürdő oldalán, majd tömítőanyaggal töltik fel.
 5. A gipszkarton 10-15 cm-es lépésekben csavarokkal van rögzítve a kerethez.
 6. Az ellenőrzés helyett egy lyukat vágnak a műanyag nyílás alatt.
 7. A gipszkarton csuklóinak a falakra való varrásait egy serpyanka ragasztja.
 8. A gipszkarton kerületének körüli csatlakozások tömítőanyaggal vannak bevonva, és a lapok nagyon felületét akril alapozó fedezi.

A gipszkarton rögzítéséhez nem szükséges a csavarokat meghúzni, ez a lap károsodás helyének elpusztításához vezethet. És a kötőelemeknek rövidnek kell lenniük, nehogy véletlenül károsítsák a fürdő oldalát.

Az ellenőrző nyílás a csempe matricák után kerül telepítésre, a képernyő végső kialakításával a fürdőszoba alatt. Annak érdekében, hogy elég normális folyékony körmöket rögzítsen.

Keretszereléskor összeszerelő hab felhasználható. Ez lesz ragasztva a külső oldalán a fürdő, gipszkarton és profil vagy rudak, így összekapcsolja őket egy egységes szerkezetbe. Csak azt kell biztosítani, hogy ne kinyújtsa a fürdő alatt kialakított partíció egyes elemeit, különben a képernyő kanyarodik.

De a verzió a keret, majd a bélés rögzítés nélkül a tüskék. Ehelyett egy egészségügyi betétet alkalmaztak a profil rögzítésére. A munkához a következő anyagok szükségesek:

A képernyő telepítése a fürdő alá

A képernyő telepítése a fürdő alá
450 rubel!

A mester megérkezik
1 óra vagy kényelmes idő!

és kap egy 10% kedvezményt
későbbi munkákhoz!

A fürdőképernyő alumínium megerősítéssel rögzített műanyag panelek szerkezete. Telepítve van a fürdő elejének elrejtésére, ami esztétikusnak tűnik. A képernyő megvédi a fürdőszobában lévő teret a víz beáramlásától és a nedvesség és a penész terjedésétől.

A moszkvai "házi mesterek" cég szakemberei a fürdés alatt csúsztatható és tömör képernyőket telepítenek elérhető áron, időben és minőségi garanciával.

A képernyő beépítése az akrilfürdőbe

A "házi kézművesek" vállalat munkatársai egy akrilfürdőbe építenek egy képernyőt, figyelembe véve azokat a tulajdonságokat, amelyekből mind a fürdő, mind a képernyő készül.

A telepítés során a varázslók a következő műveleteket hajtják végre:

 • rögzítés hideghegesztéssel;
 • jelölő zárójel;
 • padlófúrás;
 • rögzítőelemek;
 • felszerelve a képernyőt a fürdőszobai helyiség és a fürdő kialakításához egy daráló segítségével.

Műanyag képernyő beszerelése a fürdő alatt

Útmutatóinkat monolitikus és csúszós kivitelű műanyag képernyők gyártásával, lábakkal, támasztékokkal és a padlóhoz szorosan rögzítik.

A telepítés során azok futnak:

 • az anyagot a képernyőhöz pontosan a szobahőmérséklet és a fürdő paraméterei szerint kell elvágni az ügyfél által megrendelt ajtók és fülkék elrendezésével összhangban;
 • a tartószerkezet felszerelése;
 • szerelési útmutatók;
 • falra szerelhető;
 • csuklós ajtók rögzítése;
 • szerelvények és díszítés.

A képernyő öntelepítése a funkcionalitás és az integritás csökkenéséhez vezethet. A "Home masters" céghez fordulva magas eredményeket érhet el egy műanyag képernyő telepítésével kapcsolatban. Csak a professzionális telepítés garantálja a hosszú élettartamot.

Képernyőcsere

A fürdés alatt a képernyő cseréje a következő esetekben történik:

 • lapok deformációja vagy megerősítése;
 • az útmutatók meghibásodásakor;
 • amikor megváltoztatja a fürdőszoba dekoratív designját;
 • a helyiségben végzett nagyjavítás során.

A fürdőszoba alatti szétszedése

Azt is megrendelheti a szétszerelés a képernyő a fürdőszobában cégünk. A varázsló széleskörű tapasztalatának köszönhetően gyors és pontos szétszerelést hajthat végre a padlófelület előkészítésével új képernyő telepítéséhez vagy anélkül.

A fürdő képernyő telepítésének árai

A fürdőkád alatt lévő képernyő telepítésének költsége 450 rubelből indul, a fürdő és a fürdő közvetlen ellenőrzése után ellenőrizni tudjuk a vízvezetőink pontos költségeit, valamint a munka összetettségének értékelését.

A Domashnye Plumbers cég hívására vonatkozó kérelmet a +7 (499) 394-66-58 telefonszámon lehet elhagyni. Együttműködve velünk, biztos lehet abban, hogy az elvégzett munkák magas eredményei és a megvalósításukra megállapított határidők szigorú betartása mellett.