Legfontosabb > Tartozékok

Fektetés csempék a fürdőszoba a fürdőszobában - telepítési funkciók

A kerámia csempe az egyik leggyakoribb befejező anyag. Sima felület hiányában a csempézés a fürdőszobában gipszrost vagy gipszrost lemezeken történik. A felszerelést a padlón vagy a falon lehet elvégezni, függetlenül attól, hogy milyen típusú bevonattal rendelkezik. A lapok biztonságosan rögzítve vannak a beton, a tégla és más alapanyagok számára, ami ezt az anyagot sokoldalúvá teszi.

Ezenkívül a GVL a tipikus gipszkarton lapoktól vagy gipszkartonoktól különbözik a megbízhatóságuk, tartósságuk és hosszú élettartamuk tekintetében. A gipszrostlemezeket a nagy teljesítmény jellemzi, ezért kiválóan alkalmasak a padló és a falak burkolásához. Általában az anyag telepítése nem különbözik a hagyományos gipszkartonoktól, ezért nincs szükség további eszközökre vagy készségekre.

Szakemberek ajánlása

Annak érdekében, hogy a GVL-ben a tojáskerámiával kapcsolatos tudást készenlétben meg kell szakítania az egész munkát több szakaszban. Ez lehetővé teszi számodra, hogy pontosan elvégezd az összes szükséges eljárást, egyensúlyozd az anyagokat és racionálisan használj. Ezenkívül az egyes zónákra való felosztás lehetővé teszi a terhelés leghatékonyabb terjesztését a padlón és a falakon lévő csempeburkolás területén.

 1. Felület előkészítés. Kezdetben a régi bázis alapos vizsgálatát hajtjuk végre, azaz a fa táblákat ellenőrzik, megvizsgálják a hibákat, és értékelik a lebomlás mértékét. A hibák megállapítása és ellenőrzése után a padlóburkolat teljes vagy részleges rekonstrukcióját végezzük. A fából faragott kötést a kellemetlen hangok csikorgatásával végzik, a hüvelyeket habosították.
 2. A GVL rakodása a padlón viszonylag könnyű folyamat, azonban saját árnyalatai vannak. Például az építőanyag fogyasztásának csökkentése érdekében a gipszrostlemezeket a padlón kell elhelyezni a fürdőszobában, miközben nem szabad megfeledkezni az öltözködésről. Ezenkívül a faalapot hagyományos önbefogó csavarokkal rögzítik, 20 cm-es öncsapos csavarral, ezt a lépést alaposan feltöltik egy védőanyaggal.

Ne feledje! A GVL panelt a kívánt méretre vágni a legjobb, ha minden egyes ráncot különleges ragasztóval alaposan megkenni, majd helyezze a padlót a padlóra.

Telepítési jellemzők

Annak érdekében, hogy a szoba a stílusát kell elhelyezni cserép a dobozon kívül. Ezzel az egyéniséget a zuhanyzóba helyezi, valamint kiemeli a belső tér egyes részleteit, például egy mosdót, egy mosdót vagy egy nagy tükröt. A befejező munkák megkezdése előtt a kerámia burkolatokat gondosan fel kell szerelni a szereléshez.

Ehhez bizonyos ismeretekre van szüksége, vagy meg kell ismerkedni a folyamat jellemzőivel:

 • Szükséges az összes eszköz és a szükséges anyag megvásárlása és elhelyezése.
 • A zuhanyzó területének mérésére és a szükséges mennyiségű csempe számítására. A számlálást nem négyzetméterben, hanem darabparaméterek szerint kell elvégezni.
 • A legjobb, ha előre megfontoljuk a minta alakját, a képek színskáláját, a szög geometriáját és a világítás fényességét.
 • Meg kell döntenie a telepítés típusáról, és válassza ki a legérdekesebb vagy megfelelő lehetőséget a szoba jellemzői alapján. Például átlósan, klasszikusan, pl. egyenes vagy vízszintes, halszálkás, négyzet alakú és mások.
 • Ma a legnépszerűbb módja a lefektetés - a klasszikus. Ezt a fal vagy a padló távoli sarkából hajtják végre, majd a bevonatot a kijárat irányába helyezzük. Vagy a helyiség közepét a szokásos vezetékek segítségével határoztuk meg, majd a vizuálisan elért területet 4 zónára osztottuk és lefektetettük.
 • A GVL a fa alapon kívül különböző vasbeton burkolaton is elhelyezhető. Ez azonban megköveteli a technológia óvatos betartását.

A GVL belső terében végzett befejező munkák kiküszöbölhetik a padló elrendezéséhez kapcsolódó, sok szükségtelen és felesleges problémát. A leggyakoribb példa egy nedves esztrichek bevonása. Telepítés után, amely megköveteli a teljes száradást, ami több hétig tart. Ez lehetővé teszi, hogy a felületet rövid időre lefektetni lehessen.

Ami végső soron a fő szakasz gyors befejezéséhez vezet, ami után pár nap múlva lehetőség nyílik a következőre. A legjobb, ha a kerámiatárgyakat olyan megbízható ragasztóval rögzítik, amely nem engedi, hogy a cserép megváltoztassa a helyét, vagy részben lecsökken az alapjáról. Ehhez tisztázni kell a ragasztóoldat eltarthatóságát, valamint a GVL felületén való alkalmazhatóságát.

Rendszer és rend

A gipszrostok lapjai elegendő számú hasznos teljesítmény jellemzővel rendelkeznek. Az ilyen anyagok fő előnye a környezetbiztonság, azaz a környezetvédelem. Nem okoz semmilyen problémát az emberi egészségre. Ezenkívül az anyagnak jó tűzálló védelme van, ami nagyon fontos a dekorációhoz használt termékeknél. A GVL lapok kb. 20 percig képesek ellenállni a nyílt tűznek.

Ezzel kapcsolatban más anyagok nem büszkélkedhetnek ilyen eredményekkel. Ezenkívül az anyag nem tartalmaz káros anyagokat különböző gyanták vagy formaldehid formájában. Bár például a faforgácslemez vagy a DVN panelek esetében elegendő mennyiségben vannak jelen ahhoz, hogy tűz közben egy nagyon súlyos veszteséget okozzon egy személyen. Az általános biztonsága miatt a GVL stabilan élvezi a fogyasztók körében a befejező anyagok hazai piacát.

Gipszkarton falakhoz - tulajdonságok, fúró-szerelés

A darabolóanyagok között a gipszrostlemezek falak. Sok szempontból hasonlítanak a száraz vakolathoz, de vannak különbségek a teljesítményben. Mint az ilyen lemezek vágása, mert felkészültek a szerelésre, és rögzítik a falra, a cikkben részletesebben megmondjuk.

Kétféle gipszlap van (GVL), a különbség a gyártási módszer és a tulajdonságok között van. Néhányan alkalmasak a magas páratartalmú helyiségekben, máshol pedig más falakat. A nedvességálló lemezek (GVLV) olyan impregnálással rendelkeznek, amely védi a termékeket a vízből és a gőzből. Alkalmazásuk területe fűtetlen helyiségek, fürdőszobák, konyhák. A nedvességálló GVL-t száraz helyiségekben használják.

A lemezek alapja a gipsz - meglehetősen törékeny anyag, ezért a cellulóz és az erősítő adalékanyagok a termelés erejének növelésére szolgálnak. GVL a falak eltér a gipszkarton: a gyártás nem végez kartonpapír bevonat. A GVL erő sokkal több gipszkarton. Sok esetben a gipszrost lemezek egyszerűen elengedhetetlenek a fali díszítéshez, különösen fűtetlen helyiségekben. A fagyasztás és a felolvasztás során nem veszítik el tulajdonságukat.

A GVL további előnyei közé tartozik a tűzállóság növelése. A gipszlemezekkel ellátott fafedő falak növelik tűzbiztonságukat. Az anyagban nincsenek szennyező anyagok az emberi egészségre. A gombák, a penész nem találnak tápanyagot a bennük, nem is érdeklik a rágcsálók. A termékek nagyon tartósak, melegek az érintésre, jól szigetelik a hangokat, védik a hőveszteséget.

A GVL szabványos és kis méretű. Standard 2500 × 1200 mm, vastagság 10 vagy 12 mm. A kis formátum 1500 × 1000 mm vastagságú. Kis helyiségekben kényelmesek: fürdőszoba, WC. A címke hátoldalán fel van tüntetve, jelezve a termék tulajdonságait. Az A betű a címkén jó minőségű.

Ezeket a termékeket számos, építőanyagot gyártó vállalat szállítja a piacon. Válassza ki az ismert gyártók termékeit. A szemrevételezés is segít abban, hogy elgondolkodjon a termékről. A felületnek mentesnek kell lennie a sérülésektől és szabálytalanságtól mentesnek. A vásárlásnak száraz raktárakban kell lennie, ahol az árukat megfelelő körülmények között tárolták.

A gipszkarton lapok egyéb előnyei közül a következőket kell figyelembe venni:

 • alatta elrejteni építési hibák és kommunikáció;
 • a préselt lapok nagyon tartósak és viszkózusak, a szegek és csavarok biztonságosan rögzítve vannak;
 • az anyag alkalmas a famegmunkáló szerszámokra;
 • a felület festett, tapéta burkolattal, csempével díszítve.

A GVL bármely helyiségben használható, függetlenül a felületek állapotától, az alkalmazott anyagtól. Ez a nedves vakolat alternatívája: környezetbarát, tartós, gyönyörű, minimális időt és energiát igényel a telepítés során.

A gipszkarton beépítése a fürdőszobában és a WC-ben történik

A fürdőszobában használt gipszkarton a kommunikációs rendszerek csöveinek lezárására és a mennyezetek, falak és rések összehangolására szolgál. Számos gipszkarton burkolólap van a fürdőszobában. A nedvességálló gipszkarton kék vagy zöld színű. A fürdőszobában dolgozni kell egy GVLV címkével. Különleges kartonlapjának két oldala védő víztaszító kompozícióval borított. A fő gipszréteg ellenáll a nedvességnek, mivel speciális víztaszító és baktericid adalékokat tartalmaz.

 • 1 Telepítési jellemzők
  • 1.1 Mit kell figyelembe venni a telepítés előtt?
 • 2 Szerelési módszerek
  • 2.1 Gipszkarton lapok felszerelése hordozóréteg nélkül
  • 2.2 A fém keret felszerelése
 • 3 Következtetés

Telepítési jellemzők

A gipszkarton segítségével befejeződik a falak vagy a mennyezetek felületkezelésének tervezési típusa, ami nagyban megkönnyíti a további befejező munkákat. A víz tekintetében a gipsz meglehetősen szeszélyes anyag, de a modern technológiák alkalmazkodnak a nedves környezetben való alkalmazkodáshoz.

A gipszkarton védelme a fürdőszobában, ezért be kell azonosítania a gyengeségeit. Ezeket védelem nélküli végeikre vágják, amelyek az árvíz során a nedvességnek való kitettség terheit is képesek kezelni. Ezért ezekre a gyenge területekre további óvintézkedéseket kell tenni.

 1. A falszerkezet alsó végének mentésére, amely a víz pusztító hatásának leginkább érzékeny, a gipszkarton szerelése során kis rést kell biztosítani a padlóról. Ez egyfajta védelem, így a padlón lévő nedvesség nem káros hatással lesz a fenékrúdra.

Fotó a módszer rögzítése gipszkarton a fém keret

Ezenkívül a rést fel kell tölteni ragasztóval, amely a csempe behelyezésekor működik. Víztaszító tulajdonságokkal rendelkezik, és az ízületek ragasztása mellett az alsó gipszkarton megbízható védelmet nyújt a fürdő teljes peremén.

 1. A vágott gipszkarton lapok felső és hátsó oldalát ugyanolyan víztaszító keverékekkel lehet kezelni, mint plasztifikált vízszigetelés vagy sűrű polietilén használata.

Ennek érdekében a gipszlemezek behelyezése előtt egy műanyag fóliát helyeznek el a keretre, kis margóval, így a lapok rögzítése után ez az anyag végei és hátsó oldala összecsomagolva marad.

 1. Nyilvánvalóan magas páratartalmú helyiségekben néhány nappal a gipszkarton lapok telepítése előtt lehetséges, minden szerkezeti eleme speciális vízszigetelő maszkkal van megkenve, hogy egyfajta kétoldalas víztaszító membránt és megbízható védelmet nyújtson a káros páratartalom ellen.

Mi még a telepítés előtt megfontolandó

A gipszkarton mennyezetre való szerelésének fényképdiagramja

Kezdve javítani a fürdőszobában, mindenki azt akarja, hogy távolítsa el a szemet az összes kommunikációs rendszerek, és elrejteni őket a gipszkarton. Itt azonban figyelembe kell venni azt a pontot, hogy a hidegvízvezetékek hajlamosak kondenzátumot lefedni, ami további nedvességforrássá válik.

A gipszkarton a fürdőszobában nem kapta meg az állandó nedves vizet:

 • A fém vízvezetékeket fémfestéssel kell festeni;
 • A műanyag vízvezeték kell viselni hab szigetelő ujjak.

A gipszkarton dobozában rejtett csatorna műanyag csöveket több réteg ásványgyapot szigeteléssel kell szigetelni, így a beolvadó víz hangja nem hallható.

A gipszkarton lapok befejeződésekor történő beépítésekor elő kell irányozni a gipszelemek folyamatos szellőztetésére és száraz állapotban történő kényszerített szellőztetésére.

Felszerelési módszerek

A fürdőszobában lévő gipszkarton közvetlenül a falra szerelhető, vagy egy támasztó fém keretre szerelhető. A falburkolatnak gipszkarton lapokból kell készülnie, amelyek vastagsága legalább 12 mm. A forrásanyag megvásárlásakor kis árréssel kell megvásárolni, ha minden sérült elemet ki kell cserélni.

Gipszkarton szerelése hordozórögzítés nélkül

A gipszkarton fém keret nélkül történő beszerelésének terve

Kezdetben, mielőtt a szoba felé fordulna, meg kell tisztítania és összehangolni a falakat. Ha a falakon lévő szabálytalanságok különbsége nem több, mint 5 mm, akkor közvetlenül a falakra telepíthető a gipszkarton a fürdőszobába, ragaszkodva a következő sorozathoz tartozó munkákhoz.

 1. Kezdetben elő kell készíteni a falakat. Cementburkolatok és repedések. Ezután a jobb tapadás érdekében a falakat fertőtlenítőszerrel és vízálló, mélyen átható alapozó keverékkel kezeljük.
 2. Ezután görgős ragasztót kell alkalmazni a falakra és közvetlenül a gipszkarton lapok peremére.
 3. A GVLV lemezeket a telepítés előtt egy víztaszító alapozóval előkezeljük.
 4. Minden varratot és ízületet gondosan vízzárónak kell lenni.
 5. A gipszkarton lapok összeragasztása után az ilyen falakat víztaszító hatást és festett felületet lehet vakolni.

A gipszkarton egy ragasztós falon egy rövid életű anyag. Nem kívánatos a csempe ráhelyezésére, mert idővel még a gipszkarton alapja is, melyet vízzel szemben ellenálló masztirozással kezeltek, kondenzációval megsemmisül.

Fém keretszerelés

A fémprofil helyes eszközének ábrája, amely gipszkartonra van szerelve

A fürdőszobában lévő fém keret falra és kötelező mennyezetre is felszerelhető a helyiség jó minőségű szellőztetéséhez. A munkák elvégzéséhez elő kell készíteni:

 • Rack profil 50x50;
 • A profil profilmérete 50x40;
 • A szuszpenziók egyenesek;
 • lyukasztó;
 • Építési szint és vízvezeték;
 • Horganyzott csavarok és dugók.

A keret telepítésének fő munkáját ilyen módon végzik el.

 1. Kezdetben egy szint és egy lyuk segítségével meghatározzák a függőlegeset.
 2. Ezután a profilvezetők a padlón és a mennyezeten megerősödnek.
 3. Ezután behelyezik a rackbe szerelhető profilokat, amelyek közvetlen felfüggesztéssel vannak rögzítve a falra.
 4. A gipszkarton lapjai egymáshoz közel helyezkednek el, 10 cm-es lépcsővel kis csavarokkal.


Ebben az esetben figyelembe kell vennie a következő tippeket.

 1. A fürdőszoba problémás területeit meg kell erősíteni, különösen azokat a helyeket, amelyek gyakran mechanikai igénybevételnek vannak kitéve. Ez vonatkozik a csempe falakra. Ezért a falakon ezeken a helyeken van beépített megerősített konstrukció két béléssel GVLV. Ebben az esetben a második lap az elsőhöz képest átfedésben van.
 2. A gipszkarton lapok felszerelése a fürdőszobában kizárólag az alumíniumból készül, és nem a fából készült szerkezetekből. Valójában, a működés során a fa nagyon érzékeny a nedvességre, ennek következtében idővel felhasználhatatlanná válik.
 3. A vázszerkezet lécének magassága 40 cm legyen.
 4. A kötőelemeknél csak horganyzott elemeket használjon, amelyek megakadályozzák a rozsdát.
 5. A keretek telepítésekor a mérnöki kommunikációs csövek elemeit szigetelni kell, az elektromos vezetékeket pedig lágy műanyag hullámcsövekbe kell rejteni.
 6. A gipszlapok teljes felszerelése után valamennyi ízület és varrat gondosan lezárható speciális gittal.

következtetés

Gipszkarton a közbülső befejező munkák a fürdőszobában egy különleges talál, mint egy modern olcsó anyag. Mivel bármilyen tervezési ötlet megvalósítható a következő formában:

 • Hüvelyesek;
 • Díszített mennyezetek spotlámpával;
 • Korobov számos kommunikáció alatt;
 • Beépített szekrények, fülkék, boltívek, mosdókagylók.

Ez az anyag környezetbarát és nagyon könnyen használható. A teljesítmény megőrzésének egyetlen feltétele a fürdőszobában működő szervezet hatékony szellőztetése.

A GVL jó a falak számára, vagy jobb a GCR használatát?

A gipszrost lemez homogén anyag extrudált, megerősített gipsz és papír, és hasonlít a gipszkartonhoz. A GVL eltér a GKL-től, mivel nem fedett kartonpapírral. Két rétegből áll, amelyek közül az egyik földelt.

Ma a gipszrost széles körben megtalálható a helyiségek különböző célokra történő dekorációjában, beleértve a szigorú tűzbiztonsági követelményeket is. Néha egyszerűen elengedhetetlen. Erős szerkezete miatt a GVL megnövekedett erővel és a lap alkalmas a csapágyfelületek kialakítására. Mivel GKL-t dobják a ragasztóra.

Pozitív és negatív tulajdonságok

A GVL ereje nagy erõsségû, a hátrány pedig a súly. A GCR-vel ellentétben annyira nehéz, hogy nem bírja meg az erőteljes nyújtást és deformációt, nem hajlik meg. A GCR-nél nagyobb anyag, vastag és költség. Ez egy környezetbarát, magas hangszigetelő termék. Tűzálló és nedvességálló, formaldehid nélkül, a legnagyobb hő kapacitással rendelkezik. GVL lap meleg az érintés.

Adott esetben a méretek és a jelölés

A GKL-hez hasonlóan a GVL-t felfüggesztett mennyezetek, falak és padlók építésére is használják. A tulajdonságok miatt a GVL-t nedves, rosszul fűtött helyiségekben és ahol nagyobb hangszigetelésre van szükség. A szakértők azt javasolják, hogy használják a cserép helyett, még olyan területeken is, ahol állandó páratartalom van.

A padló elkészítésekor a gipszrost lemez szilárd és meleg alapot hoz létre bármilyen alapra - fából, betonból vagy expandált agyagból. A GKL nem alkalmas erre.

A GVL választéka széles. A nedvességnek ellenálló gipszrost minden szobában használatos, beleértve a fürdőszobákat és a WC-ket.

A méret alapján a GVL szabványos és kis formátumú lapokra oszlik. Szabványos lemezméretek: hosszúság - 2,5 m, szélesség - 1,2 m, vastagság - 10 vagy 12 mm. A kis formátumú lap kisebb: 1,5 m - hossz, 1 m - szélesség, és vastagsága megegyezik. Kényelmes és ajánlott ragasztóanyaggal történő felszerelésre a fürdőszoba és a WC falán.

A hosszirányú élre vonatkozó információk jelölése, az anyag típusa (vízálló vagy sem), lemezméretek, gyártási dátum és a cég neve a lap hátoldalán található.

A gipszes farostlemez alkalmas falburkolathoz. A GVL a falhoz hasonlóan két módon kapcsolódik a gipszkartonhoz - keret vagy keret. Az első esetben ragasztókra ültetik őket, a második pedig csavarokkal vannak rögzítve. A módszer kiválasztása a falburkolat görbülésétől és állapotától függ. Néha a falaknak gittnek kell lenniük, és néha szükségük van egy keretre.

Keret nélküli telepítés GVL

A GVL keret nélküli formázást ritkábban használják, bár ez a módszer nem rossz. A keret nem szükséges, de különleges ragasztóra van szüksége. A telepítés a következő:

 • Ha a hornyok akár 4 mm mélyek is vannak, akkor a lapokat azonnal ragasztják a felületre gipszcsomóval. Ez az úgynevezett gipszkarton. A lapot hosszirányban vékony csíkokra helyezzük a kerület mentén, majd szorosan ráhelyezzük a falra.

Ragasztást alkalmaznak a GVL-re. Bizonyos esetekben PVA ragasztót használnak, bár ez a lehetőség jobban megfelel a padlóknak.

 • Ha a falon nagyobb az egyenlőtlenség (legfeljebb 2 cm), ragasztót használunk. 30-35 cm-es pontok körüli szélességben és közepén helyezkedik el, és amikor a polcokat, szekrényeket vagy egyéb bútorokat a falra tervezik, a ragasztót a lemez teljes felületére ragasztják.
 • Ha a fal már teljesen egyenetlen (2-4 cm-es rendellenességek), akkor legfeljebb 10 cm széles csíkokat ragasztanak először, és már az egész paneleket gipszkartonhoz rögzítik. A falra szerelés a padló befejezése előtt történik. A helyiség levegőjének hőmérséklete nem haladhatja meg a +10 fokot. A munkákat a munka előtt 2-3 napig szobahőmérsékleten kell tartani.

Nedves helyiségekben nedvességálló gipszrostot használjon.

A munka megkezdése előtt a falakat gyenge, régi bevonattal tisztítják. Szükség esetén megerősített alapozóval és gittal. A lemezek felszerelése a szárítás után kezdődik. Először is, a szint ellenőrzi a fal függőleges helyzetét és jelöli azokat a helyeket, ahol a lemezeket telepítik.

Keret nélküli szerelési mód GVL

A kapcsolókra és aljzatokra vágva a GVL lemezek jelöléssel vannak vágva. A GVL magasságának az alsó részen kb. 8-12 mm-es rést kell biztosítania. A főlemezek beszerelése után bezárják a szegmenseket. A nagyobb megbízhatóság érdekében a lemezeket öncsavarral csavarták meg.

A gitt és a ragasztó egy fogazott simítóval van ellátva. A szintet a feszes szál irányítja. A födémeket egy fáklyával közvetlenül a falon igazítsa.

A lemezeket a fal peremén helyezkedik el, sarkából kiindulva. A falfalak felőli oldalához önfúró csavarokat vagy lábujjakat használnak.

Keretszerkezet GVL

A fa lécek kerete egy olyan anyagból készült, amelynek keresztmetszete legalább 3,0x5,0 cm, az oszlopok keresztirányú mérete 2,5x7,5 cm, a beépítési magasság nem haladja meg a gipszkarton szélességét, az ajánlott hossz 40 cm. 30 mm, 25 cm-es szögben (1,2 m-es lemezszélességgel). Az üveggyapot szigetelésre kerül.

A lemezek a fal közepétől vannak felszerelve. Egy kis rés van köztük, körülbelül 5-7 mm.

A fém keret sokkal megbízhatóbb. Horganyzott vezetékekből és teherhordó fal- és mennyezetprofilokból készül, amelyek vastagsága 0,56-0,6 mm, és a telepítés hasonló a gipszkarton lemezekhez.

A szerelvény a következő:

 • A felület készül. A régi bevonatot eltávolítjuk. Igaz, nem minden tanár ezt tanácsolja, mivel időt és energiát veszteget.
 • Egy szinttel, a lyuk és a ceruza jelzi a falat. A függőleges állványokhoz a mennyezeti profilt kell alkalmazni. A síneket a padló és a mennyezet melletti helyeken szerelik fel.
Keret módszer
 • A konzolokat öncsavart csavarokkal rögzítik a rackekhez, és a profilok kombinációját egy hajtogatóval hajtják végre. A profilok a mennyezethez 60 cm-es vagy annál kisebb lépcsőkön vannak rögzítve.
 • GVL telepítve alulról felfelé vagy felülről lefelé, kis rés között.

Beépítés után a kapott felületet gipsz vakolattal kezeljük, teljesen csukjuk be a csavarok ízületét és csavaros helyeit.

Arguments for and against GVL

Ha a gisovolokno-t gipszkartonhoz hasonlítjuk, azonnal meg kell jegyezni az anyagok azonosságát. Ugyanabból a nyersanyagból (gipsz) készülnek, különböző technológiák felhasználásával. Mind az, mind az egyéb anyag helyiségek berendezése. Hasonló, magas környezeti teljesítményük van, ugyanolyan ellenállnak a nedvességnek, és bizonyos körülmények között ellenállnak a tűznek.

Így választják ki az anyagot a tárcák lehetőségeitől és a szoba céljától függően. A GVL a következő előnyökkel rendelkezik:

 • Erő. Ez erős anyag. Ez ellenáll a kompressziónak. A gipszkarton e tekintetben törékenyebb. A GVL nehezebb a munkában, és nem hasad össze. A gipszkár a szállítás, a berakodás és a kirakodás során megszakad és nedvszívóvá válik.
 • A nedvesség ellenállása a gipszrost egyik előnye.
 • A GVL környezetbarátabb. A gipszrost szerkezete nem szakad el időben, és nem keletkezik por a helyiségben.
 • Nem tűzveszélyes, míg az egyszerű gipszkarton feldolgozása ezen értékek elérése érdekében.
 • A legmagasabb hőteljesítmény és hangszigetelés. Ahol melegítésre és csendre van szükséged, a GVL-t semmi sem helyettesítheti.

A videó bemutatja a GVL telepítését a fürdőszobában:

A GVL hiányosságai közé tartoznak a következők:

 • A hajlítás gyenge, és nem alkalmas ívelt szerkezetek létrehozására.
 • Nem műanyag, ezért nem széles körben használják.
GKL elrendezési séma a padlón

GVL - remek dolgok. Minden szobában tökéletes a belső munka, beleértve a fürdőszobákat, a fürdőszobákat, az álmennyezetek, kerítések, válaszfalak és hasonló szerkezetek felszerelését.

Szerezd meg a GVL-t szaküzletben az eladóval vagy szakemberrel folytatott konzultációt követően, aki tanácsot ad a megfelelő anyagról. Mindenféle készlet nélkül vásárolják, mivel a telepítés során nincs hulladék.

Hogyan kell egy fürdőszoba gipszkarton burkolásával

A fürdőszobai nedvességálló gipszkarton befejeződése

Jellemző, hogy minden normális személy arra törekszik, hogy "maximalizálja" otthonát, amennyire csak lehetséges, hogy minden sarok egyedi megjelenést és magas szintű kényelmet biztosítson. Kutatásunk példáján tudtuk ellenőrizni, hogy a GCR nagyszerű segítséget nyújt ebben a kérdésben, bárhová el lehet vinni. Ma szeretnénk beszélni a gipszkarton használata a fürdőszobában, a ház egyik legfontosabb és "problémás" területe.

Ez a terület a higiénia igényeihez igazodik, amelyhez nagy páratartalom és hőmérsékletváltozás társul. Következésképpen a befejező anyagok kiválasztását ebben az esetben nagyon alaposan kell megközelíteni, és a munkát magának kell végrehajtani bizonyos feltételek betartásával.

Az árnyalatok a gipszkarton javításakor a fürdőszobában

Ismeretes, hogy a GCR olyan anyag, amelynek széles spektruma van. Ezzel nemcsak tökéletesen illesztheti a falak vagy a mennyezet felületét, hanem különböző csövek elrejtésére, kommunikációra vagy egy rés kialakítására. Az a hibás vélemény, hogy az anyag nem képes ellenállni a nedvesség és a gőz hatásainak, mind a GCR gyártók, mind az építő szakemberek megcáfolták, akik sok éve használják.

Az a tény, hogy van egy speciális gipszkarton, amelyet a fürdőszoba vágására használnak - nedvességálló (a lapok zölden vannak festve, a GKLV címkével vannak ellátva). Ennek az anyagnak a különbsége speciális hidrofób és gombaellenes adalékanyag a gipszmag összetételében és a kartonpapír bevonatának víztaszító impregnálása. Nem fél a nedvességtől való érintkezésnek, és a szélsőséges hőmérsékletekhez igazodik. A GKLV ugyanazon a technológián van felszerelve, mint a megszokott, de amikor vele dolgozik, figyelembe kell venni néhány árnyalatot:

 • A fürdőszobában lévő nedvességálló gipszkartonhoz jó szellőzést kell biztosítani a helyiségben elektromos motorral ellátott motorház felszerelésével.

Jobb, ha nem kapcsolja össze a hajtómű áramellátását a motorral a világításkapcsolóval, mivel a ventillátornak bizonyos ideig kell dolgoznia, miután elhagyta a szobát, miután befejezte a higiéniai eljárásokat.

A fények elhagyása, ha nincs a szobában, nagyon "gazdaságtalan" megoldás.

 • Amikor egy gipszkartonra szereljük fel a profilból készült keretben lévő fürdőszobát, meg kell erősíteni azokat a falakat, ahol a legnagyobb valószínűséggel véletlenül ütköznek (a falak a zuhanycsarnok közelében, mosógép stb.). Ez egyszerűen elvégezhető úgy, hogy az ilyen helyeken újabb rétegfelületi anyagot telepít, rendes vízálló ragasztóval, hogy rögzítse. Hozzátesszük, hogy a kétrétegű GCR bevonat, sok szakértő javasolja, hogy a következő csempe kerüljön alkalmazásra.
 • A fürdő falainak és mennyezetének vakolását követően különös figyelmet kell fordítani a szoba vízszigetelésére:
  1. A lapok csuklóit a mennyezet és a padló, a sarkok és a kommunikációs kimenetek helyén kell elhelyezni a tömítőszalagot, és el kell végezni a víztaszító masztixot vagy tömítőanyagot.
  2. A lapok és az öntörő csavarok kupakjai közötti varrásokat, amelyek a kerethez rögzítik őket, gondosan kezelni kell egy vízszigetelő anyaggal.
  3. A fürdőszobában a gipszkarton teljes felületét speciális primerrel és antiszeptikus impregnálással kell kezelni.
 • Tehát az általunk ismertetett műveletek segítenek elkerülni a magas páratartalom megjelenését a szobában, valamint megakadályozhatja, hogy a víz belépjen a belső keretbe. Így mindezen feltételek teljesítésével megszabadulhat a nedvesség megjelenésétől, a penész és penész elterjedésétől, valamint a nedvességnek a csövekhez való hozzáférését és az elektromos vezetékeket.

  By the way, vessünk egy közelebbi pillantást, hogyan kell kovácsolni egy fürdőszoba gipszkarton, elrejtve az összes kommunikációt, és megbízhatóan védi őket a nedvesség és a rozsda.

  Csőhüvely és kommunikáció

  A fürdőszoba különlegessége a vízvezeték és az egészségügyi csövek jelenléte, amelyek egy típusa sérti az esztétikáját. Legtöbben gondoljunk arra, hogyan rejtsük el ezeket a kommunikációkat "szem elől". Ez a probléma egyszerűen megoldható - egy doboz gipszkarton telepítésével, amely összecsukható, vagy felszerelhető ajtókkal a csövekhez való hozzáféréshez az ellenőrzés és a karbantartás során.

  Mielőtt befejezné a fürdőszobát gipszkartonnal, meg kell dolgoznia az összes fém vízvezeték- és szennyvízrendszert, lefedve őket egy alapozóval és több réteg festékkel. A kondenzáció elkerülése érdekében, amely korrózióhoz vezet, valamint a csövek vízének zajszintjének csökkentéséhez, gondosan szigetelni kell, ásványgyapotba csomagolva.

  A doboz felszerelése a következő technológia szerint történik:

  • Mérések és jelölés. Fontos megjegyezni, hogy a csövek és a doboz falai közötti távolság nem lehet kevesebb, mint 3 cm, és ahol a mérők találhatók, a szelepek és a "felülvizsgálatok" megkövetelik az ellenőrző ajtók felszerelését. Méréskor ne feledkezzen meg a doboz gipszkarton vastagságáról, ezért figyelembe kell venni ezt az értéket a szerkezet határainak meghatározásakor.
  • Szerelőkeret. A legalkalmasabb anyag ez a horganyzott fémprofil. Először is rögzítjük a csíkokat a falakra a tüskékkel és csavarokkal. Szereljünk fel egy vagy több fiókot, amelyek a doboz elülső élét alkotják. A mennyezethez rögzítjük őket, vagy egyszerűen hajlítással. Szereljük fel a vezetőket a mennyezetre és a padlóra, és erősítik az egész struktúrát.
  • Burkolat. A fürdőszobában való elhelyezéssel kapcsolatos döntést választottunk a gipszkarton javára. Ez az anyag alkalmas arra is, hogy kommunikációs dobozt szervezzen. Jobb elemek kivágása egyetlen lapból, úgyhogy az oldalsó csíkok szélei nem nyúlnak ki a keretprofilon túl - a doboz elülső része lezárja őket. A ház burkolatának részleteit 25 cm-es magasságú öncsavarokkal rögzítik a keretre. Ne feledje, hogy a kialakításnak rendelkeznie kell gipszkartonból készült, vagy boltban vásárolt ajtókkal.

  Mielőtt a fürdőszobát gipszkarton lapokkal kezdeni, akkor minden szükséges kommunikációt el kell helyezni. Most már tudjuk, hogyan kell megfelelően előkészíteni és védeni a csöveket a víz és a szennyvíz számára, még mindig beszélni kell az elektromos vezetékekről.

  A huzalozás telepítését speciális védőburkolattal kell ellátni - olyan cső, amely megakadályozza a nedvesség bejutását, és megakadályozza a lehetséges rövidzárlatok és tüzet előfordulását.

  A gipszkarton szerelésének módjai

  Vessünk egy pillantást a nedvességálló gipszkarton lapok telepítésére, és beszéljünk az egyes szerelési módok alkalmazásának jellemzőiről. A gipszkarton fürdőszobájában számos lehetőség van:

  • Szerelés a csapágykeret felszerelése nélkül. Az eljárást kis méretű helyiségekben alkalmazzák, amelyek viszonylag lapos (cseppek nem haladják meg az 5 cm-t) a fő emelet felületén.
   1. Cement repedéseket és gouges a falakon, és kezelje őket vízálló kompozícióval (primer).
   2. Ragassza fel a ragasztót a GKLV lapokra (a kerület mentén és a középen).
   3. Ragassza fel a gipszkarton a falakba a fürdőszobában, igazítva a sík általános síkját.
   4. Az ízületeket és varratokat tömítőanyaggal vagy víztaszító gittal kezeljük.
 • Szerelés fém keretre. Ez lehetővé teszi nemcsak a falak és a mennyezet szintjét, hanem a kád alá helyezését, valamint az összes kommunikációt. Ennek a folyamatnak a technológiai szakaszait részletesen ismertetjük cikkeink sorozatában. Érdemes megjegyezni, hogy a módszerrel kapcsolatban csak néhány olyan jellemző szerepel, amelyek erre a helyiségre vonatkoznak:
  1. A fürdőszobában a gipszkarton keret függőleges oszlopai és vízszintes nyílásait 40 cm-es lépcsőkben szerelik fel.
  2. Ha a projekt a későbbi felületkezelést követi, akkor a gipszkartont két rétegben összeszereljük, egymást átfedve.
  3. Különös figyelmet fordítunk a lemezek és az anyag ízületek közötti vízszigetelésre a padló és a mennyezet között.
 • Lehetőségek a végső fürdőszoba számára

  A fürdőszoba nedvességálló gipszkartonjának ideális felülete vízzel szemben ellenálló komponensekkel való kezelése után teljesen készen áll a későbbi kikészítésre. Ha úgy dönt, hogy festéket használ erre, akkor csak akril vagy latex alapú vízalapú fajtáit kell használni, kevésbé mérgező és nedvességállóbb.

  A gipszkarton burkolólapok cseréje csak a víztaszító és antiszeptikus összetevők alapos, többrétegű felületkezelése után lehetséges.

  Különös figyelmet kell fordítani a csempeburkolatok fugázására. Csak a nedvességálló fajtákat és a további lakkkezelést kell használni - ezáltal felszabadítja az anyagot a gombaalakzat megjelenésétől.

  Reméljük, hogy cikkünk világossá tette, hogy van-e lehetőség a gipszkarton használatára a fürdőszobában, és hogyan kell megfelelően bedobni a szobát. Tudsz hozzáadni valamit ehhez az információhoz? Ossza meg tapasztalatait az olvasókkal és tegyen fel kérdéseket a javítás és befejezés témájáról a webhelyünk oldalain.

  A gipszkarton beépítése a fürdőszobában és a WC-ben történik

  A fürdőszobában használt gipszkarton a kommunikációs rendszerek csöveinek lezárására és a mennyezetek, falak és rések összehangolására szolgál. Számos gipszkarton burkolólap van a fürdőszobában. A nedvességálló gipszkarton kék vagy zöld színű. A fürdőszobában dolgozni kell egy GVLV címkével. Különleges kartonlapjának két oldala védő víztaszító kompozícióval borított. A fő gipszréteg ellenáll a nedvességnek, mivel speciális víztaszító és baktericid adalékokat tartalmaz.

  • 1 Telepítési jellemzők
   • 1.1 Mit kell figyelembe venni a telepítés előtt?
  • 2 Szerelési módszerek
   • 2.1 Gipszkarton lapok felszerelése hordozóréteg nélkül
   • 2.2 A fém keret felszerelése
  • 3 Következtetés

  Telepítési jellemzők

  A gipszkarton segítségével befejeződik a falak vagy a mennyezetek felületkezelésének tervezési típusa, ami nagyban megkönnyíti a további befejező munkákat. A víz tekintetében a gipsz meglehetősen szeszélyes anyag, de a modern technológiák alkalmazkodnak a nedves környezetben való alkalmazkodáshoz.

  A gipszkarton védelme a fürdőszobában, ezért be kell azonosítania a gyengeségeit. Ezeket védelem nélküli végeikre vágják, amelyek az árvíz során a nedvességnek való kitettség terheit is képesek kezelni. Ezért ezekre a gyenge területekre további óvintézkedéseket kell tenni.

  1. A falszerkezet alsó végének mentésére, amely a víz pusztító hatásának leginkább érzékeny, a gipszkarton szerelése során kis rést kell biztosítani a padlóról. Ez egyfajta védelem, így a padlón lévő nedvesség nem káros hatással lesz a fenékrúdra.

  Fotó a módszer rögzítése gipszkarton a fém keret

  Ezenkívül a rést fel kell tölteni ragasztóval, amely a csempe behelyezésekor működik. Víztaszító tulajdonságokkal rendelkezik, és az ízületek ragasztása mellett az alsó gipszkarton megbízható védelmet nyújt a fürdő teljes peremén.

  1. A vágott gipszkarton lapok felső és hátsó oldalát ugyanolyan víztaszító keverékekkel lehet kezelni, mint plasztifikált vízszigetelés vagy sűrű polietilén használata.

  Ennek érdekében a gipszlemezek behelyezése előtt egy műanyag fóliát helyeznek el a keretre, kis margóval, így a lapok rögzítése után ez az anyag végei és hátsó oldala összecsomagolva marad.

  1. Nyilvánvalóan magas páratartalmú helyiségekben néhány nappal a gipszkarton lapok telepítése előtt lehetséges, minden szerkezeti eleme speciális vízszigetelő maszkkal van megkenve, hogy egyfajta kétoldalas víztaszító membránt és megbízható védelmet nyújtson a káros páratartalom ellen.

  Mi még a telepítés előtt megfontolandó

  A gipszkarton mennyezetre való szerelésének fényképdiagramja

  Kezdve javítani a fürdőszobában, mindenki azt akarja, hogy távolítsa el a szemet az összes kommunikációs rendszerek, és elrejteni őket a gipszkarton. Itt azonban figyelembe kell venni azt a pontot, hogy a hidegvízvezetékek hajlamosak kondenzátumot lefedni, ami további nedvességforrássá válik.

  A gipszkarton a fürdőszobában nem kapta meg az állandó nedves vizet:

  • A fém vízvezetékeket fémfestéssel kell festeni;
  • A műanyag vízvezeték kell viselni hab szigetelő ujjak.

  A gipszkarton dobozában rejtett csatorna műanyag csöveket több réteg ásványgyapot szigeteléssel kell szigetelni, így a beolvadó víz hangja nem hallható.

  A gipszkarton lapok befejeződésekor történő beépítésekor elő kell irányozni a gipszelemek folyamatos szellőztetésére és száraz állapotban történő kényszerített szellőztetésére.

  Felszerelési módszerek

  A fürdőszobában lévő gipszkarton közvetlenül a falra szerelhető, vagy egy támasztó fém keretre szerelhető. A falburkolatnak gipszkarton lapokból kell készülnie, amelyek vastagsága legalább 12 mm. A forrásanyag megvásárlásakor kis árréssel kell megvásárolni, ha minden sérült elemet ki kell cserélni.

  Gipszkarton szerelése hordozórögzítés nélkül

  A gipszkarton fém keret nélkül történő beszerelésének terve

  Kezdetben, mielőtt a szoba felé fordulna, meg kell tisztítania és összehangolni a falakat. Ha a falakon lévő szabálytalanságok különbsége nem több, mint 5 mm, akkor közvetlenül a falakra telepíthető a gipszkarton a fürdőszobába, ragaszkodva a következő sorozathoz tartozó munkákhoz.

  1. Kezdetben elő kell készíteni a falakat. Cementburkolatok és repedések. Ezután a jobb tapadás érdekében a falakat fertőtlenítőszerrel és vízálló, mélyen átható alapozó keverékkel kezeljük.
  2. Ezután görgős ragasztót kell alkalmazni a falakra és közvetlenül a gipszkarton lapok peremére.
  3. A GVLV lemezeket a telepítés előtt egy víztaszító alapozóval előkezeljük.
  4. Minden varratot és ízületet gondosan vízzárónak kell lenni.
  5. A gipszkarton lapok összeragasztása után az ilyen falakat víztaszító hatást és festett felületet lehet vakolni.

  A gipszkarton egy ragasztós falon egy rövid életű anyag. Nem kívánatos a csempe ráhelyezésére, mert idővel még a gipszkarton alapja is, melyet vízzel szemben ellenálló masztirozással kezeltek, kondenzációval megsemmisül.

  Fém keretszerelés

  A fémprofil helyes eszközének ábrája, amely gipszkartonra van szerelve

  A fürdőszobában lévő fém keret falra és kötelező mennyezetre is felszerelhető a helyiség jó minőségű szellőztetéséhez. A munkák elvégzéséhez elő kell készíteni:

  • Rack profil 50x50;
  • A profil profilmérete 50x40;
  • A szuszpenziók egyenesek;
  • lyukasztó;
  • Építési szint és vízvezeték;
  • Horganyzott csavarok és dugók.

  A keret telepítésének fő munkáját ilyen módon végzik el.

  1. Kezdetben egy szint és egy lyuk segítségével meghatározzák a függőlegeset.
  2. Ezután a profilvezetők a padlón és a mennyezeten megerősödnek.
  3. Ezután behelyezik a rackbe szerelhető profilokat, amelyek közvetlen felfüggesztéssel vannak rögzítve a falra.
  4. A gipszkarton lapjai egymáshoz közel helyezkednek el, 10 cm-es lépcsővel kis csavarokkal.

  Ebben az esetben figyelembe kell vennie a következő tippeket.

  1. A fürdőszoba problémás területeit meg kell erősíteni, különösen azokat a helyeket, amelyek gyakran mechanikai igénybevételnek vannak kitéve. Ez vonatkozik a csempe falakra. Ezért a falakon ezeken a helyeken van beépített megerősített konstrukció két béléssel GVLV. Ebben az esetben a második lap az elsőhöz képest átfedésben van.
  2. A gipszkarton lapok felszerelése a fürdőszobában kizárólag az alumíniumból készül, és nem a fából készült szerkezetekből. Valójában, a működés során a fa nagyon érzékeny a nedvességre, ennek következtében idővel felhasználhatatlanná válik.
  3. A vázszerkezet lécének magassága 40 cm legyen.
  4. A kötőelemeknél csak horganyzott elemeket használjon, amelyek megakadályozzák a rozsdát.
  5. A keretek telepítésekor a mérnöki kommunikációs csövek elemeit szigetelni kell, az elektromos vezetékeket pedig lágy műanyag hullámcsövekbe kell rejteni.
  6. A gipszlapok teljes felszerelése után valamennyi ízület és varrat gondosan lezárható speciális gittal.

  következtetés

  Gipszkarton a közbülső befejező munkák a fürdőszobában egy különleges talál, mint egy modern olcsó anyag. Mivel bármilyen tervezési ötlet megvalósítható a következő formában:

  • Hüvelyesek;
  • Díszített mennyezetek spotlámpával;
  • Korobov számos kommunikáció alatt;
  • Beépített szekrények, fülkék, boltívek, mosdókagylók.

  Ez az anyag környezetbarát és nagyon könnyen használható. A teljesítmény megőrzésének egyetlen feltétele a fürdőszobában működő szervezet hatékony szellőztetése.

  Olvassa el az anyagokat:

  • Csempe gipszkartonhoz a fürdőszobában
  • Csempe 50x50
  • Gipszkarton doboz WC-ben

  Hogyan kell kovácsolni a gipszkartonból

  A gipszkarton széles körben használatos a lakóépületek díszítésében: segítségükkel falakat és mennyezeteket építenek, fátyolokat és boltíveket építenek, polcokat és beépített szekrényeket készítenek. Nem mindenki tudja, hogy ez a megfizethető és multifunkcionális anyag nem csak száraz helyiségekben, hanem a fürdőszobában is használható. A gipszkarton burkolatának burkolása - olcsó módja egy elegáns javításnak. A száraz vakolat ideális megoldás sokféle díszítéshez, nem rendelkezik versenytársakkal az egyszerűség és a telepítés gyorsasága miatt.

  tartalom

  Az a tény, hogy megtagadják a gipszkarton használatát a fürdőszobában, a veszélyeztetettség a magas páratartalom esetén. De ez a hátrány csak a HL standardokra jellemző, és a nedves helyiségek speciális lapjai nedvességállósággal rendelkeznek, és nem félnek a nedvességtől. A nedvességálló anyag magjához hidrofób anyagokat és speciális összetevőket adnak a gomba és a penész fejlődésének megakadályozásához. Héjként antiszeptikával kezelt, nedvességálló kartonot is használnak.

  A GKLV az "ing" zöld színnel ismerhető fel

  A jó minőségű nedvességálló anyag nem veszíti el tulajdonságait magas páratartalom mellett (90% -ig) és rendszeres hőmérsékletváltozások esetén. A fürdőszobákhoz zöldtáblák és GKLV jelölések vannak. Ha a fürdőszobában nem csak a nedvesség elleni védelemre van szükség, hanem a lehetséges gyulladás elleni biztosításhoz is, javasoljuk választani a GLVO-ot - a tűzállóságú, nedvesség elleni védelemmel.

  A szerkezet a gipszkarton

  Sima falak, amelyeket a gipszkarton kiegyenlítésével nyernek - ideális alapot nyújt a további kikészítéshez. Legalább 12,5 mm-es vastagságú lapok alkalmasak a falak szintezésére, és a befejeződés súlyát is figyelembe kell venni - annál nagyobb a finomító anyaga, annál vastagabb a gipszkarton lap.

  A sima falú apartmanok boldog tulajdonosai egyszerű és gyors beszerelési eljárást alkalmazhatnak - a lemezek nedvességálló ragasztóval rögzíthetők. Azonban ez a módszer csak a későbbi festéshez, tapétaillesztéshez vagy más, könnyű súlyú dekorációs opciókhoz alkalmasabb. Ha nehezebb befejező anyagokat, például cserépet szeretne használni, akkor jobb, ha az alábbiakban leírt keretrendszert választja.

  A nedvességálló ragasztó kis cölöpökben kerül alkalmazásra.

  Mielőtt a gipszkartonhoz ragasztással bedobná a fürdőszobát, akkor:

  • győződjön meg arról, hogy a vakolat rétegének ereje, és még jobb - teljesen távolítsa el a régi vakolatot;
  • a betonfalak felületének vízzárónak és alapozva kell lennie;
  • ragasztót alkalmaznak a lemezekre apró süteményekben, majd tegyék fel a gipszkartonra a szintet és nyomják az egész területet.

  A szerelés megkönnyítése érdekében ajánlott darabokra vágni a lapokat, különösen fontos, hogy ezt a tanácsot használjuk azoknak, akik asszisztens nélkül dolgozni fognak.

  Mielőtt a kádat egy gipszkarton keretrendszerrel varrnák fel, akkor még a falak szintjét sem kell szintetizálnia, és nem kell eltávolítania a vakolatot. Minden rendellenesség, valamint a kábelezés és más csúnya kommunikáció megbízhatóan eltűnik a partíció és a dekoráció közötti időközönként. Kívánt esetben a kapott üregeket szigetelő vagy zajelnyelő anyaggal lehet feltölteni. Ne hagyd figyelmen kívül a falak vízszigetelését, ha betonból készülnek, használhatunk behatoló vegyületeket, más esetekben megfelelő bevonatot vagy tekercs anyagokat.

  A keret mód lehetővé teszi a falak további szigetelését

  A vázszerkezet beépítése a gipszkarton falba történő utólagos vakolásához gyakorlatilag megegyezik a többi helyiségben végzett munkával. Az egyetlen különbség az, hogy a párhuzamos profilok közötti távolság 40 cm-re csökken, és a kötőelemek száma nő. A fokozó intézkedések lehetővé teszik, hogy erős keretet kapjon, amely ellenáll a nedvesség és a hőmérséklet változásainak pusztító hatásainak. Egy másik pont - a kötelező betétek a padló és a mennyezet magassága 0,5 és 2 cm között.

  A dekorációhoz szinte bármilyen anyagot választhat ki, de különösen fontos, hogy a falak simák legyenek a csempe befejezésekor. A gipszkarton falainak burkolólapjainak alkalmazása nem különbözik a kerámia burkolólapoktól a szokványos falakig. Az ilyen javítások sikeres működtetésének egyetlen feltétele a csempecsúcsok jó fugázása.

  Mielőtt a gipszkarton falához tapadna, ellenőrizze a vízszigetelő bevonat minőségét.

  A gipszkarton falainak sikeres befejezéséhez számos feltétel áll rendelkezésre:

  • A csempe ragasztása előtt a gipszkarton falai alapozva vannak. A primernek időt kell hagynia teljesen megszáradni.
  • A csempe egy speciális csemperagasztó soron soronként történik.
  • Annak érdekében, hogy az első sor ne járjon tökéletesen sík felületen, egy fémprofil fel van szerelve, amelyet ezután eltávolítanak.

  Gipszkarton burkolólapok

  A kerámia burkolólapok merev alapozásához ajánlott két réteg gipszkarton szerelését.

  Ha valóban meg kívánja menteni, akkor egy réteg olyan helyekre korlátozható, ahol a legalacsonyabb a terhelés, például a fal befejezése, amelyhez senki nem fog érinteni. Amikor a csempeanyagot befejező felületként használják, fontos, hogy nedvességálló ragasztót válasszanak ragasztásukhoz, és fontos, hogy jó minőségű vízálló habarcsot válasszon, különben a nedvesség lassan, de biztosan elpusztítja az alapot.

  A gipszkarton kiváló alapja a kerámia burkolólapoknak

  Nem szükséges teljesen vakolni a fürdőszobát gipszkartonnál, ha a falakat nem kell kihúzni. Sok esetben csak részleges vágás elegendő. Például a nedvességálló lemezek lezárhatnak egy falat, és divatos fülkékkel szállíthatók kis tárgyak tárolására.

  GKL fürdõborítás a késõbbi csempeburkolattal

  Egyéb gyakran használt trükkök:

  • maszkoló doboz a szennyvízelvezető számára;
  • dekoratív fürdőkád;
  • fürdés, majd kerámia vagy mozaik csempe;
  • lezárta az ablakot a konyha és a fürdőszoba között.

  Lehetőség van egy mosdókagyló, egy mosógép fülke elhelyezésére, egy szimbolikus képernyőn egy WC-tál kombinált fürdőszobában, nedvességálló gipszkartonból.

  Fal egy kis résszel

  A fürdőszobában a mennyezet befejezéséhez 9,5 mm vastagságú GKLV mennyezetet használnak - ezek a lapok kisebb súlyúak, és olcsóbbak, mint a falak sűrített változatai. Egy tökéletesen lapos mennyezeten a száraz vakolat lapjait tartós nedvességálló ragasztóval lehet ragasztani, ám gyakrabban lapos vakolatot használnak felfüggesztett mennyezet behelyezésekor. A felfüggesztett szerkezet egyetlen hátránya a szoba magasságának csökkenése. De sok előnye van: a felület gyors kiegyenlítése, a kommunikáció elrejtése és hangszigetelés telepítése, amely védelmet nyújt a zajos szomszédok ellen, többszintű tervező mennyezet létrehozása.

  Dekoratív mennyezet gipszkartonnal

  A keret rögzítésére szolgáló jelölések a legalacsonyabb szögből indulnak, majd a jeleket más falakra vetítik és összekapcsolják. A helyiség nedvességtartalmát figyelembe véve a gipszkarton mennyezetre szerelhető a mennyezetre 40-50 cm-enként, különben a munkák nem különböznek más helyiségek függesztett mennyezetének beépítésétől.

  Fontos, hogy ne felejtsük el, hogy még a nedvességálló gipszkarton is veszélyeztetett anyag, és további védelmet igényel a nedvességtől. Minden kötést és lyukat a kötőelemekhez és a kommunikációhoz tömítőanyaggal kell kezelni. A lemezek felületét vízzel szemben repedező készítményekkel kezeljük és védjük. Javasoljuk, hogy a telepítés előtt vízszigetelő oldatot használjon a GKLV mindkét oldalán.

  Annak érdekében, hogy a gipszkarton ne legyen túlzott nedvességgel, kényelmes szellőztető rendszert kell elhelyezni a fürdőszobában. A magas páratartalom okozója gyakran olyan apróságokká válik, mint a hibás WC-tartály, csöpögő csaptelep és a fűtött törülközőtartó hiánya. A provokatív tényezők időben történő megszüntetése meghosszabbítja a javítás élettartamát és megelőzi a penészedés kialakulását. Azoknak, akiknek nincs ideje független problémák megoldására, vegyék fel a kapcsolatot szakemberekkel. A szakemberek segítik a kád gipszkartonozását és a befejezést dekoratív kivitelben végzik.