Legfontosabb > Tervezés

Szerelt higiénikus zuhanyzó rejtett keverővel

A WC-hez tartozó ásványvizes zuhanyzó általában szabályos és praktikus megoldás az önálló fürdőszobát használó apartmanokban. Ez a zuhanyozás segíthet abban, hogy időt takarítson meg, amelyet a WC-től a fürdőszobáig állandó utazásokra költenek. Természetesen nem ez a telepítés egyetlen előnye.

Erősségek és gyengeségek

Ezenkívül a higiénikus zuhany tökéletesen illeszkedik a higiénia problémájához minden mosdóban, ami szintén kedveli az ilyen egység boldog tulajdonosait. Van egy ilyen konstrukció, mint egy "bidé". A higiéniai zuhany analóg csak egy ilyen technika, azonban úgy tartják, több költségvetés és egyszerű lehetőség. Továbbá a vásárlás és a telepítés függetlenül is elvégezhető, harmadik fél szakemberek bevonása nélkül.

Bár egy ilyen zuhanyzó a rendes fürdőszobában használt rendszerhez hasonlóan működik, mégis kicsit más. Például egy egészségügyi zuhanyzóban egy speciális szelepet használnak a WC-hez, ami lehetővé teszi, hogy a víz ne szivárogjon, amikor a zuhany nem kerül felhasználásra.

Nem számít, mennyi előnye van egy ilyen konstrukciónak, minden máshoz hasonlóan bizonyos hátrányai vannak. Így például még egy ilyen lélekben egy speciális szelepet is használnak, a víz előbb-utóbb áramlik. Ez jelentős hátránya ennek a tervnek. Ha az idő nem hagyja abba a foltokat, amelyek nyomokat hagyhatnak a falon, hamarosan meg kell gondolni a javítást.

Miért érdemes higiénikus zuhanyt telepíteni a WC-ben?

Ne hozzon azonnal döntést arról, hogy ilyen eszközt telepít a mosdóba. Szükséges a kompetencia mérlegelése, hogy később ne sajnálkozzunk.

Először is értékelje a WC-ben lévő helyzetet, méretét. Hogy a higiénikus zuhanyzó harmonikusan illeszkedik-e a nyílt terekbe, és a legfontosabb dolog, hogy nem fog-e túl sok szabad hely.

Másodszor, gondolkodj a családodról. Az ilyen berendezések beszerzése megéri-e a költségét, ha elvben nem szükséges? Gyakran olyan családok, ahol kisgyermekek gondolkodnak ezen az innováción. Gondolkodjon az otthonában?

Íme három fő tényező, amelyek miatt az emberek ilyen egységet vásárolnak:

 1. Könnyen használható. A higiéniás zuhany nagyon könnyű használni, és sok időt takaríthat meg.
 2. Egyszerű telepítés. Amint azt egy kicsit később ismertetjük, a keverő telepítése nem sok időt, erőfeszítést, és ami a legfontosabb, pénz. Szóval szó szerint minden család engedheti meg magának. Mivel a higiéniás zuhany a lehető legközelebb van a WC-hez, a telepítés tulajdonosa nem kell aggódnia a fürdő átépítésével kapcsolatban, mert a vízellátás nagyon közel van.
 3. Sokoldalúságát. Az ilyen zuhany nemcsak magának, hanem más, mosáshoz kapcsolódó célokra is használható.

Higiénikus zuhanyzók típusai

A fürdőkádakban csak háromféle szaniter zuhany van:

 • Együtt mosdóval
 • Falra szerelhető
 • beépített

Ez a cikk a higénikus zuhanyzókra összpontosul, beépített keverővel, amelyet szintén beépített keverőnek neveznek.

Szeretnék azonban néhány szót szólni az ilyen típusú eszközökről.

Együtt mosdóval

Ez a mixer a leginkább nyereséges és könnyen telepíthető. Azonban ez azt jelenti, hogy jelen van egy kész mosogató a mosdó, amely nem minden WC engedheti meg magának. Természetesen a fentebb tárgyalt fő hátránya nem fog zavarni Önt ilyen higiénikus zuhanással.

Ebben az esetben a mosdót hagyományos keverővel szerelik fel, és az egység öntöző kanna a falra szerelhető. De ez nem számít, minden tulajdonos a telepítést az ízlésedhez igazíthatja.

Egy ilyen mixer fő vagyonából - amint korábban említettük - az az, hogy a telepítés csak közös fürdőszobában lehetséges. Nos, ha úgy döntesz ilyen lélekről, hogy a javításra fordítandó költségvetés jelentősen nőtt. A mellékhelyiségben sokkal több szabad helyre lesz szükséged.

Falhigiéniai zuhany

A második lehetőség egy zuhanyzó, amely közvetlenül a falra van szerelve. Itt a keverő és az ütköző közvetlenül a csőre szerelhető fel, amely a falból jön. Az első lehetőséghez hasonlóan ez a fajta technológia meglehetősen költséghatékony és könnyen telepíthető.

Azonban nem mindenki kedvelik, különösen azok számára, akik komolyan foglalkoztak a vécéjük és a ház többi részének tervezésével.

Beépített higiénikus zuhany

És végül, az utolsó lehetőség rejtett keverő. Rendszerint ez a zuhanyzó a legnépszerűbb a vásárlók körében. És az ok egyértelmű: meglehetősen esztétikusnak tűnik, harmonikusan illeszkedik a WC belsejébe.

Azonban nem mindig szükséges ehhez a higiénikus zuhanyhoz fordulni, mivel a telepítés némileg bonyolultabb az előző lehetőségekhez képest. Végtére is, akkor meg kell távolítani a falburkolat és nehezen megjavítani a fürdőszoba maga.

A rejtett keverő termosztátja

Van egy kiváló eszköz, amely lehetővé teszi, hogy ne szabályozza a vizet, ha higiénikus zuhanyt kell futtatnia.

Ezt az eszközt termosztátnak nevezik, és mindenki számára meglehetősen megfizethető, így a lélekkel való felszereléssel nem lehet gond. Sőt, ilyen eszköz beszerelésekor a víz nagyon gazdaságos lesz, ami szintén csökkenti az ilyen fürdőszobában töltött költségvetést. Az ok egyszerű: már nem kell a vízbe öblíteni, és várni kell az optimális hőmérsékletre.

A termosztát felszerelése bármilyen keverő számára elérhető a falhoz és a mosogatóhoz csatlakoztatva, valamint a rejtett, beépített.

A zuhanyberendezés felszerelése

Attól függően, hogy milyen típusú higiéniai zuhanyt választ, a telepítés összetettsége változó. Mivel a beépített higiéniai zuhanás egy beépített keverő segítségével történik, azonnal szeretném megjegyezni, hogy egy ilyen eszköz telepítése nem olyan egyszerű, amilyennek első pillantásra tűnhet. Ezt korábban már említettük.

A falon belül egy rést kell kialakítanod, amelyen keresztül speciális hornyokat helyeznek el, amelyek a keverőbe vezetnek. Ezeknek a kapuknak a telepítése után a keverőt és az ütközőt kell felszerelni, és ennek következtében el kell rejteni egy speciális falpanelt.

Az ilyen panel tetejére egy karral van felszerelve, amely szabályozza a víz áramlását, és természetesen maga a higiénikus zuhany öntöző kanna.

A saját lakóhelyük sok boldog tulajdonosa a higiénikus zuhanyt jóváhagyja, amelyet már telepítettek a lakásukban. A gyártók szerint minden évben növekszik az ilyen termékek iránti kereslet, ami ismételten bizonyítja, hogy elengedhetetlen az emberi életben.

Továbbá a gyártók felajánlják ügyfeleiknek, hogy speciális készleteket vásároljanak, amelyek magukban foglalják a telepítéshez szükséges valamennyi elemet, az utasítások és a gyűjtemény fotókig.

Higiénikus zuhany felszerelése: lépésről lépésre

Tizenöt évvel ezelőtt egy higiénikus zuhany jelenléte valami egzotikus volt a nappaliban. A mai napig ez a készülék szinte nem meglepő. Kétségtelen, hogy az intim helyiségek egészségügyi kezelésére szolgáló zuhany használata sokkal kényelmesebb, még a bidéhez képest is.

Különlegességek

Először is ajánlott eldönteni, hogy szükség van-e zuhanyra az intim higiéniára. Ez a készülék az intim helyek egészségügyi ellátásához jött létre, miután meglátogatta a WC-szobát. Oroszországban az ilyen berendezések rendkívül ritka, de a Közel-Keleten a dolgok nagyon különbözőek. Az iszlám, amely a legfontosabb vallási tétel, jobb higiéniát igényel, amellyel egyre gyakrabban egy jól felszerelt fürdőszobát neveznek pontosan azon a helyen, ahol jelen van egy zuhanyfejjel rendelkező eszköz.

Az európai országok fokozatosan felveszik ezt a tendenciát, hogy higiénikus zuhanyt telepítsenek. Ami a Nyugatot illeti, a WC-szobát eredetileg nagyon tágasak építették, ezért továbbra is igény van egy klasszikus bidétre.

Az intim higiénés zuhanás sok pozitívummal rendelkezik:

 • a telepítéshez gyakorlatilag nincs szükség külön elkülönített helyre;
 • a higiéniára töltött idő egy speciális zuhany használata mellett sokkal kevesebbet költ, mint egy normál zuhany használata;
 • költsége jóval alacsonyabb, mint más egészségügyi eszközök;
 • mivel a létesítmény nem igényel különleges tudást és készségeket;
 • a fürdőszoba tisztítása sokkal gyorsabb és kényelmesebb lesz;
 • egy ilyen eszköz megkönnyíti a baba vagy az idősebb személy gondozását.

A termék elhelyezése leggyakrabban a falon történik. Ez a leginkább helyes, és így a modern installációs szabályok szabványait tartalmazza. A gipszkartonhoz csatlakoztatható, például egy mosogatóhoz.

modell

Napjainkban számos lehetőség van a higiéniai zuhanyozásra.

Mindegyik - saját jellemzőivel:

 • A bidé az egészségügyi eszköz, amely a fúvóka formájába kerül, amelyet egy WC-tálba építenek. A fúvóka rögzíthető a WC kialakításában vagy behúzható szerelvényen.
 • Az intim higiéniai zuhanás a bidét fedelére szerelhető. Maga a kivitel a WC-tál minden modelljével működtethető, mivel nem igényel állandó rögzítést, így ez a modell rendkívül praktikus és kényelmes. Például, ha megváltoztatja lakóhelyét, akkor magával viheti. Sok modell villamossal van felszerelve.
 • A falfelületre rögzített zuhany lehetőség a rejtett rögzítésre. Az ilyen eszköz telepítéséhez olyan keverőt kell vásárolnia, amelyben nincs kifolyócső.

méretek

Az intim higiéniai zuhanyberendezések legnépszerűbb modelljei a német márkák Hansgrohe, Grohe, Kludi Bozz és az olasz márka Migliore. Ezek a gyártók különböző árkategóriákban és különböző műszaki jellemzőkkel rendelkező egészségügyi termékek széles skáláját bocsátották ki. A legdrágább modell a zuhanyberendezés, amely keverővel és termosztáttal van felszerelve.

Ami a méretét illeti, ez nem olyan egyszerű. Jelenleg nincs egységes szabványméret minden gyártó számára. Minden márkával kiválaszthatja az Önnek megfelelő szaniterberendezések méretét. Például egy higiénikus zuhanykabinnak köszönhetően, a Hansgrohe 7 literes percenkénti átfolyási sebességgel és 160 centiméteres tömlõvel együtt 1800 rubelt költ. Kevésbé olcsóbb lesz a Grohe márkájú berendezés 125 cm-es tömlőhosszúsággal, 2,5 liter / perc áramlási sebességgel másfél ezer rubelre.

A német márka 1650 rubel bőséges higiéniát kínál a külső típusú hűtőszekrényhez, 125 cm-es tömlőhosszal és 7-9 literes vízmennyiséggel percenként. Nos, a legdrágább modell az olasz márka Migliore 2800 rubel, 150 cm hosszú tömlővel és 7 literes vízfogyasztással percenként.

Mit kell csatlakoztatni?

Ez a fajta eszköz egy kompakt kialakításnak számít a kültéri bidé designjának. Gyakran a funkcionalitását nem korlátozza csak az intim higiénia. Minden szabványos adathalmazban az egészségügyi eszközök tartalmazzák csaptelepek, zuhanycsövek, szaniterek és szerelőlapok. Mindkét oldalra további vízvezeték elemek helyezhetők a bidéhez.

Itt fontos szerepet játszik a mosdó helyzete a fürdőszobában, és melyik szélről a szabad térhez való hozzáférés szükséges.

Kötelező számítások

A WC-ben kis zuhanyzót is készíthet. A legfontosabb dolog helyesen telepíteni és csatlakoztatni. Miután eldöntötte az intim higiénés zuhanásmodellt, bizonyos manipulációkat kell elvégeznie a telepítés előtt. Először is, vizuálisan meg kell határozni a zuhanyberendezés jövőbeli helyének elhelyezkedését.

A telepítés optimális és standard magassága 600-800 mm a padlófelülettől. Javasoljuk a magasság kiválasztását, figyelembe véve, hogy a 150 cm hosszú tömlő teljesen a levegőben volt, és nem érintette meg a padlót.

Ha nehézséget okoz a higiénikus zuhany elhelyezése, akkor készítsen egyfajta "illesztést". Vagyis ülj le a toalettre, és csukja be a szemét, nyújtsa a kezét arra az irányra, ahol kényelmesebb lenne használni. Jelölje meg ezt a helyet ceruzával. A leginkább kényelmes zuhany az intim higiénia számára 70-80 cm távolság.

Mi lógni?

Így van több lehetőség a hely és a rögzítők higiéniai zuhany. Ezek közé tartozik a mosogató, a fürdőkád, az elvezetés és a kábelezés. A legjobb megoldás a mosogató közelében történő telepítés. A kis méretű mosdó jól illeszkedik a WC felületéhez vagy a fürdőszoba sarkába. A higiénikus zuhany használata után az egyetlen dolog a szelep zárása. Ez jelentősen meghosszabbítja a zuhanyberendezés élettartamát.

Ne felejtse el, hogy megvásárolnia kell egy speciális csapot, amelynek kifolyási funkciója és zuhanyfeje van. Ez a lehetőség a legelőnyösebb, mivel kizárja a különféle szivárgások lehetőségét. Ez csak akkor történhet meg, ha elfelejtette bezárni a speciális csapot a keverőben. Ha van mosdó, akkor biztos benne, hogy minden ki van kapcsolva.

Részletes utasítások

A fürdőszobában található egészségügyi zuhanyzó telepítésének módját a modell kiválasztása után határozzák meg. Vannak modellek, amelyeknek nagy szükségük van a fürdőszoba átalakítására, míg másoknak nem kell szétszerelni a falfelület bélését vagy a vízelosztási minták megváltozását. Például egy bidé WC-tálba történő beszerelése ugyanazt a rendszert követi, mint egy közönséges WC-tál telepítése. Az egyetlen különbség az, hogy a vizet meg kell adni és a keverőt telepíteni kell.

A vízellátás csatlakoztatása a következő módszerekkel:

 • a hidegvizes cső a gömbcsappához, majd a hajlékony tömlõhöz kapcsolódik;
 • a hideg és meleg vízzel ellátott cső a beépített keverőhöz van csatlakoztatva, ami lehetővé teszi, hogy a fúvóka már meleg vizet biztosítson;
 • A hideg és forró vízellátású cső a termosztáthoz van csatlakoztatva, amely előre beállított hőmérsékletű üzemmódra van beállítva.

A padlós bidé nagyon hasonlít egy rendes WC-hez, és szinte nincsenek külső különbségek. A függő bidé a tartályt a falfelületre szereli fel.

A zuhanyberendezés bontó fedélen történő beszereléséhez a következő algoritmus szükséges:

 • Először is meg kell szüntetni a zárószelepeket. Ez az eljárás lehetővé teszi a víztartály vízellátó rendszerének blokkolását. Továbbá ajánlatos a tartályban lévő összes vizet kifolyni.
 • Óvatosan szüntesse meg a tömlőt, ami szükséges ahhoz, hogy a víz bejusson a WC-tartályba.
 • Ezután csavarja le a WC-fedelet.
 • Telepítse a pólót.
 • Szerelje be azt a tömlőt, amely a póló és a WC-tál összekötéséhez szükséges.
 • Ezután ajánlott a csavart a dugókba helyezni, majd az alaplemezekbe.
 • Rögzítse az alaplemezeket csavarokkal és dugókkal a WC-csésze tartószerkezetéhez. Szerelje be a WC-tartószerkezetet, és rögzítse a csavarokat a WC-tál lyukakba.
 • A csavarokat alaposan rögzítse egy műanyag alátéttel vagy tömítéssel.
 • Csatlakoztassa a pólót a tartószerkezethez, és győződjön meg arról, hogy a vízellátó rendszer megfelelően működik.

Az intim higiénia fali zuhanása kétféle módon hajtható végre: nyitott és rejtett.

A nyílt telepítéshez nem annyira erőfeszítésekre és pénzügyi költségekre van szükség. Ebben az esetben a keverő előfeszített a falfelületen, majd a rugalmas tömlő az öntöződobozhoz csatlakozik. Ezután csatlakoztassa a zuhanytartót. Egy tömlő, egy öntöződoboz és egy keverő ajánlott, hogy egészségügyi tömítéssel lezárják.

A rejtett módszer felszínre helyezéséhez speciális lyukat kell létrehozni, majd a horonyokat a keverőszerkezet forró és hideg vízellátásának vezetésére helyezi. A meleg víz pedig a rugalmas zuhanycsőhöz kerül. A lyuk, amelyben a keverő van beépítve, a jövőben álcázásra kerül. Az utolsó lépés a joystick felszerelése és a tömlõ csatlakoztatása egy öntözõ kannához.

Higiénikus, rejtett zuhanás keverővel: 75+ többfunkciós és praktikus lehetőség áttekintése

Higiénikus zuhanyzó keverővel egy modern fürdőszobában

A beépített keverővel ellátott higiénikus zuhany kiváló megoldás kis lakások és magánházak számára, nagyon kis fürdőszobával. Ilyen helyiségekben néha lehetetlen egy szabványos fürdőt elhelyezni az összes szükséges tartozékkal. Ezekben az esetekben ajánlatos higiénikus zuhanyt beépíteni egy beépített keverővel.

Higiénikus fürdőszoba pasztell színű fürdőszobában

Modern fürdőszoba higiénikus zuhanyzóval

Stílusos fürdőszoba kék falakkal és fehér lámpatestekkel

Ezt a terméket akár a legkisebb fürdőszobában is felszerelheti, miközben megőrzi az egész használható területet. A zuhany lehetővé teszi, hogy egy nagyon bemutatható és kényelmes helyet biztosítson a higiénikus testápoláshoz.

A luxus apartmanokban higiénikus zuhany is beépíthető, mivel a testének egyszerű gondozására tervezték. A modern termékek remek kialakításúak és a szoba igazi dekorációjává válnak.

Loft stílusú fürdőszoba higiénikus zuhanyzóval

Fúziós stílusú fürdőszoba higiénikus zuhanyzóval

WC higiénikus zuhannyal, beépített keverővel

A higiénikus zuhany típusai

A süllyesztett keverővel ellátott higiénikus zuhanyzó a kialakításától függően eltérő. Az ilyen termékek a következőkre oszthatók:

 • WC bidé. Első pillantásra ez egy jól ismert WC, de fő jellemzője egy beépített speciális eszköz a forró víz ellátásához. Egy ilyen termék telepítése egyszerű. Be kell szerelni, csak le kell szednem a régi WC-t, telepítenie kell egy új és csatlakoztatnia kell a vízellátó rendszert, helyezze el a keverőt. Az építőanyagok piacán különböző vécécsészék szedését biztosítják a kiválasztáshoz: egyesek egy szettben egy keverővel vannak, mások pedig nem. Ha a WC-bidét nem rendelkezik keverőberendezéssel, akkor aggódnia kell, hogy megvásárolja önmagát;
 • bidétakaró. Az ilyen eszközök kevésbé igényesek a telepítés során. A fedő bidét fel lehet szerelni a régi WC-vel. Vannak elektromos és nem elektromos termékek. Az elektromos burkolatok általában további tulajdonságokkal rendelkeznek. Például önállóan melegíthetik a vizet a kívánt hőmérsékletre. Természetesen az ilyen termékek keresletet igényelnek az ügyfelek körében, mivel a régi WC-re telepíthetők, és a víz sokkal könnyebbé válik. De érdemes megjegyezni, hogy ha a fedelet nem elektromos mintát szerelték fel, akkor a víz hideg lesz, így sokan előnyben részesítik az elektromos termékeket;

WC és bidé egy konstrukcióban

A fedél-bidé felszerelése a WC-vel

Bidé fedél a kezelőpanellel

 • zuhanyzó rejtett csaptelep, amely a falra van helyezve. Első pillantásra egy közönséges terméknek tűnik, de ennek ellenére lényegesen más. Először is, az öntöződoboz kisebb méretű, mint a szokásos termék. Másodszor, fel van szerelve egy speciális zárószeleppel. Harmadszor, egy ilyen zuhany felszerelhető mind a falra, mind a WC-re. Olyan eszközt szereltek fel egy speciális fülkébe a falon, ahol lehetőség van a vízellátás és a keverő felszerelése. Az ilyen egyszerű telepítés lehetővé teszi, hogy forró vízzel rendelkezzen. A WC-vel való zuhany felszerelése esetén csak hideg vizet szállítanak;
 • zuhany beépített termosztáttal. Ez a fajta berendezés lehetővé teszi, hogy mindig meleg vízzel rendelkezzen. A termosztát a vizet kényelmes hőmérsékletre melegíti. A modern felszerelés lehetővé teszi, hogy a kívánt hőmérsékleti indikátorokat egyszer és csak a felhasználó számára állítsa be. A hőmérséklet beállítása nem szükséges.

A higiénikus zuhany kiválasztása a helyiség kapacitásától és az eszköz egyedi igényeitől függ. Mielőtt felszerelést vásárolna, gondoljon arra, hogy milyen feladatokat követel. És csak a célok meghatározása után folytassa a termék kiválasztását.

Termosztatikus csaptelep higiénikus zuhanyhoz

Higiénikus zuhanyzó WC-vel termosztáttal

WC bidé funkcióval higiénikus zuhanyzóval

A modern berendezések felszerelésének előnyei

A higiénikus lelkek egy süllyesztett keverővel számos előnnyel rendelkeznek. A legfontosabb előnyök, amelyeket a szakemberek kiemelik:

 • kényelmes körülmények között. Az egyszerű felszerelés lehetővé teszi, hogy némi meleg vizet élvezhessen teste gondozása közben;
 • egyszerű használat. A higiénikus zuhany nagyon kényelmes, mivel nem tölti be a kis helyiségben már hiányzó szabad helyet;
 • esztétikus megjelenésű. A zuhanyzó keverővel többet mutat, mint bemutatható. A kiváló minőségű termék a tisztán termesztéstől eltérő. Hangsúlyozza az eleganciát, ami különleges légkört teremt a szobában;

Loft stílusú fürdőszoba téglafalral és higiénikus zuhanyzóval

Fürdőszoba sötét csempe kényelmes higiénikus zuhanyzóval

Felfüggesztett WC és higiénikus zuhanás süllyesztett keverővel

 • a WC-tisztítás lehetősége. A meleg víz segít enyhíteni a különleges terméket;
 • a higiéniai eljárások megkönnyítése a régi vagy az egészségtelen családtagok számára. Ez egyszerűen egy szükséges ellátás az idősek és a betegek számára;
 • megbízhatóságát. A termékekre szerelt biztonsági szelepek megakadályozzák a víz áramlását a készülék leállásakor;
 • egyszerű babaápolási ellátás;
 • A háziállatok gondozásának lehetősége.

A magas technológiai tulajdonságai miatt a higiénikus zuhanyzó beépített keverővel ilyen népszerűségnek örvend. Ez az egyszerű eszköz lehetővé teszi, hogy örömet szerezzen.

Higiénikus zuhanyzó a modern fürdőszobában

Higiénikus zuhany WC-vel a fürdőszobában eklektikus stílusban

Világos fürdőszoba higiénikus zuhannyal a WC-tál jobb oldalán

Hátrányos higiénikus lélek

Az ilyen berendezéseknek kevés hátránya van, de még mindig tudnia kell róluk:

 • Az alkatrészek elhasználódása az eszköz szivárgását okozhatja. Könnyen megakadályozható, ha időben elvégzi a zuhany karbantartását;
 • egyszerű vízáramlás. Ez a hátrány csak az alacsony minőségű termékekre vonatkozik. A szelep zárása után is szivárgás következik be. Ennek elkerülése nagyon egyszerű, ha Ön a kiváló minőségű termékekre ad választ.

Zuhany kiválasztásakor előnyben kell részesíteni a jól ismert gyártók által gyártott termékeket. Ha alaposan megnézed, egy kiváló minőségű zuhanyzó vásárolható meg kevés pénzért. Ne feledje, hogy a magas ár nem jelenti a megfelelő minőséget, és fordítva - az alacsony költség nem jelenti azt, hogy a zuhany rossz minőségű.

Keverő higiénikus zuhany réz színű a szín a többi tartozék a fürdőszobában

Szokatlan fúziós stílusú fürdőszoba fali WC-vel és higiénikus zuhanyzóval

A beépített higiéniai zuhanyt sem ajánljuk a teljes ember számára. Ez egyszerű kellemetlenségeknek köszönhető, mivel a teljes ember és további eljárások nélkül kényelmetlenül érezheti magát egy kis fürdőszobában. Szintén érdemes megemlíteni, hogy a higiénikus léleknek meg kell szoknia és meg kell tanulnia használni. Az első napokban a víz elárasztja a vizet. Ez nem ijesztő, hiszen idővel megtanulhatja, hogyan kezelheti és örömet szerezhet vele.

Hangulatos és világos fürdőszoba WC-vel a sarokban

Klasszikus fürdőszoba arany kiegészítőkkel és ugyanazon csaptelep higiénikus zuhannyal

Fürdőszoba mozaik burkolólapokkal és kényelmes higiénikus zuhanyzóval

Szép, kék színű, kombinálva a bézs színekkel a beépített higiéniás zuhanyzó fürdőszobájában

A rejtett típusú zuhany kiválasztása

A higiénikus zuhanysarok beszerzése a beépített keverővel ma egyszerű. De érdemes megjegyezni, hogy csak egy kiváló minőségű termék képes tökéletesen megbirkózni a feladataikkal.

A rejtett lélek választása teljes felelősséggel járjon, mivel a működés időtartama és a probléma hiánya a használat helyénvalóságától függ. Eszköz kiválasztásakor érdemes figyelni:

 • A zuhanyzó termosztáttal van felszerelve? Ez a készülék több kényelmet kínál, mivel csodálatos a szükséges hőmérsékleti rendszer telepítése egyszer, és folyamatosan használjon vizet kényelmes hőmérsékleten. Természetesen a beépített termosztáttal ellátott higiéniás zuhanyzó drága, de kényelmet is kínál néhányszor. Az ilyen akvizíció kategóriába tartozik: a cél igazolja az elköltött pénzt. Hasonló termékek különböző anyagokból készülnek, de a legtartósabb rozsdamentes acél zuhany;

A higiénikus zuhanyt tartalmazó csapot a megfelelő magasságban kell elhelyezni.

A higiénikus zuhany nagyon kényelmes a fürdőszobában és a külön WC-ként is.

Tágas, szürke-fekete fürdőszoba beépített higiénikus WC-vel

 • amelyen a zuhany készül, különösen - egy speciális szelep a vízellátás székrekedéséhez. A modern, kiváló minőségű termékek kerámia részekkel vannak felszerelve. Ennek oka az anyag nagy stabilitása és tartóssága. Ugyanakkor a gumiból vagy bőrből készült szelepek hajlamosabbak a kopásra. Az ilyen típusú szelepekkel ellátott zuhany időszerű karbantartást igényel;
 • a termék esztétikai megjelenéséről. Érdemes figyelembe venni a berendezés kiválasztásakor is, mert be kell illeszkednie a fürdő belsejébe, és egybe kell válni vele. A modern készülékek eltérő kialakításúak, de minden esetben csodálatosnak tűnnek, és tökéletesek a legmodernebb bútorokhoz is.

Nagyon fontos az integrált zuhany kiválasztása. Nagyon gyakran a vízvezeték-szerelő eszközök nem vagy nagyon kényelmetlenek a javításhoz. A kopott részek, amelyek nagyon egyszerű helyettesíthetőek, a készülék elvesztését eredményezik. Ezért, higiénikus zuhany kiválasztása esetén érdekelheti a berendezés javításának lehetőségét. Előbb vagy utóbb még mindig a termék javítását vagy karbantartását kell elvégeznie, függetlenül attól, hogy mennyire jó minőségű.

Nagy fürdőszoba egy magánházban, higiénikus WC-vel zuhanyzóval

A higiénikus zuhany nagyon kényelmes.

A higiénikus zuhany elengedhetetlen egy külön WC-hez.

Rácsos higiéniás zuhany szerelése keverővel a falon

Mielőtt egy higiénikus zuhanyt felszerel egy Hansgrohe süllyesztett keverővel, el kell döntenie a telepítési helyről. Kényelmesnek kell lennie, és közele kell lennie a WC-hez (fali termékekhez). A telepítés a következő lépésekben történik:

 • külön fülke előkészítése a falon;
 • hornyok a vízellátó rendszer felszereléséhez;
 • a vízellátó rendszer előkészített hornyaiba történő beépítése és egy lakásban vagy házban egy központi rendszerhez történő csatlakoztatás;
 • a keverő felszerelése;
 • csővizsgálat az áramláshoz;
 • díszítő munkák kivitelezése telepítési helyek elrendezésével;
 • a zuhany összekapcsolása a keverővel;
 • az öntözőtartály tartójának felszerelése.

A zuhany felszerelése egyszerű folyamat. A szükséges eszközökkel és anyagokkal önállóan is elvégezhető: csavarok, elektromos fúrók, kulcsok, gumitömítések, dekorációs anyagok. Természetesen, ha ilyen munkát szakemberre bízol, gyorsabb és jobb minőségű lesz, de pénzt takarít meg, sokan higiénikus zuhanyt telepítenek önmagukban.

A higiénikus zuhany felszereléséhez szükséges eszközök

Higiénikus zuhanycső elrendezés

Modern fürdőszoba egy kis mosdóval és higiénikus zuhannyal.

A WC-be ágyazott zuhany beépítése

Az ilyen higiéniás zuhanymodellek lehetővé teszik, hogy jelentősen megtakarítsa a fürdő hasznos terét, mivel a mini-zuhany a WC-tányér oldalán van elhelyezve. Ha a telepítést WC-bidé használatával végezzük, akkor ne telepítsünk semmit. Az eszköz már be van helyezve a WC-ben. A borítók-bidé javította a különleges tanúságot, amely "elhagyja" a borító alatt. Az ilyen eszköz lehetővé teszi, hogy kényelmes vízhőmérsékletet hozzon létre és állítsa be a nyomást, használat után használjon WC-tálat, és ha szükséges, csatlakoztassa az egyedülálló hidromasszázs és hajszárítót.

Higiénikus zuhanyszerkezet diagramja

A keverő elemei a higiénikus zuhanyhoz

Modern tágas fürdőszoba, higiénikus zuhannyal a falra szerelve

Higiénikus zuhany csaptelep keverővel: jellemzők

A Grohe higiénikus zuhanás süllyesztett keverővel egy kis kúra egy gombnyomással. A gombon keresztül szabályozza a víz áramlását. Ezzel elkerülhető a szivárgás az eszköz használatát követően. A szórókupakot a keverőhöz egy különleges, speciális fémből készült tömlővel kell összekötni. Ha mind a WC-t, mind a mosdót a helyiségbe telepítik, akkor párhuzamosan használhatja a zuhanyzót, azaz bekapcsolt állapotban víz áramlik a mosogatóba, és ha megnyomja a gombot, akkor a zuhanyozóba kerül. Ez nagyon kényelmes, mivel az egyik készülék különböző funkciókat képes elvégezni.

A higiénikus zuhanyzó a WC-tál jobb oldalán található niche-ben található

Kontrasztos fekete-fehér fürdőszoba kényelmes higiéniás zuhanyzóval

Modern, világos fürdőszoba zuhanyzóval, a WC-vel balra szerelve.

Sötét fürdőszoba nagy tükörrel és sötét matt lapokkal

A legjobb vásárlási lehetőség ma egy higiénikus zuhanykészlet egy beépített keverővel. Az ilyen termék fel van szerelve minden szükséges részletével. Vásárlásával minden vevő további garanciát kap a termék kifogástalan szolgáltatásairól, hiszen minden a gyártó által elgondolt. Nem kell küzdenie a szükséges kiegészítő anyagokkal vagy alkatrészekkel. Az eszközgyártó gondoskodott mindentől, kiválasztotta a legelőnyösebb részeket, egyszerűsítve a tervezést és ezáltal növelve a készülék hatékonyságát.

Egy egyszerű eszköz lehetővé teszi kényelmes és kényelmes kényelmet, és kifinomult kinézete a fürdőszoba csodálatos dekorációja lesz. Ez a modern eszköz a tisztaság és higiénia igazi ismerőseinek.

Higiénikus zuhany felszerelése és felszerelése

A zuhanyzó felszerelését a WC-ben a higiénikus zuhany típus határozza meg. Néhány lehetőség a szobának jelentős átalakítását igényli, míg mások lehetővé teszik a zuhanyzó felszerelését, anélkül, hogy a falak díszítését elrontanák és a vízvezeték elrendezésének megváltoztatása nélkül. A WC-bidét ugyanúgy van felszerelve, mint egy közönséges WC-vel, csak víz van és egy csaptelep van felszerelve. Csatlakoztassa a vízellátást háromféle módon:

A hidegvízellátó cső a golyós szelephez van csatlakoztatva, majd a rugalmas tömlőhöz.

A hideg és melegvíz csövek a rejtett keverőhöz csatlakoznak, és már a meleg víz folyik a fúvókából.

A hideg és melegvíz csövek egy termosztáthoz vannak csatlakoztatva, amelyen rögzített vízhőmérséklet van beállítva.

Az ilyen mosdó lehet padlófelület, amely kifelé gyakorlatilag nem különbözik a megszokottól, és felfüggesztve, amikor a tartályt a falba építik.

A falhigiéniai zuhanyzó kétféle módon van felszerelve - nyitva és rejtve. A nyílt telepítést sokkal gyorsabban és olcsóbban végezheti el. Ehhez a keverőt a falra szerelik fel, egy rugalmas tömlőt csatlakoztatnak egy öntöződobozhoz a végén és a tartót a zuhanyhoz rögzítik. Tömítő tömítéseket helyeznek a tömlő és az öntöződob között, valamint a keverő és a tömlő közé. Ahhoz, hogy a zuhanyzót rejtve helyezze el, a faliben egy rést kell kialakítania. Ezután a fülkeben hornyok készülnek - a hideg és meleg vizet a keverőhöz szállítják, és meleg vizet biztosítanak a zuhanycsőhöz. Ezután egy keverő van felszerelve a résen, amely később a befejező anyagok mögött rejtőzik. Ezután egy joystick kar van a falra szerelve, és egy öntözőcsővel ellátott tömlő van csatlakoztatva.

Higiénikus zuhanyzó beépítése a WC-ben saját kezűleg

A műszaki és modern kultúra fejlesztése a higiéniás lélek fejlesztése és felhasználása révén lehetővé tette számunkra, hogy válaszoljon az érdekes kérdésre - a toalettpapír takarítására. Valószínűtlen, hogy ez a döntés a környezetvédők számára kellemessé válik, hiszen a víz visszaszorításra kerül, és a papírmegtakarítás inkább mellékhatás, mintsem a higiénikus zuhany fő előnye. Ennek az eszköznek a használata sok helyzetben számos előnyhöz juttathatja a személyi higiéniát és az otthoni egészségügyi feltételek javulását.

Cél és eszközhigiéniai zuhany

Higiénikus zuhanás - WC-vel ellátott egészségügyi vízkezelési eszköz, gyakran a bádog helyébe lép, ha a WC-k területe kicsi, alkalmazásával segít a következő feladatok megoldásában:

 • A toalett tisztításához mosd le a WC-t.
 • Kezelje a bensőséges helyeket a WC használata után.
 • Kisgyerekek mosásához, az utca utáni kisállatcsík mosásához.
 • Piszkos tárgyak mosására, vizet öntünk a WC-re: az utcai cipõk, tartályok a porszívók, macskatálcák, gyerek edények, víztartályok nedves tisztításához.
 • Segít a fogyatékkal élők, az idősek vagy a betegek gondozásában.
Higiénikus zuhannyal a WC-ben kényelmes mosogató és piperecikk mosása

A WC-ben többféle használati lehetőség van a higiéniára:

 • Higiénikus zuhanykeverő. Egy tipikus nézet egy rugalmas tömlő összekötve egy keverőberendezéssel, egy elzárószeleppel és egy fúvókával a végén egy kis zuhany alatt. Kényelem érdekében a fogantyú egy reteszelő eszközzel (rugó vagy rugó) van ellátva, amely nyomást biztosít a víz számára, és kiegészítő zárral is felszerelhető.
 • Csatlakoztatható tömlő öntöző kannával. Ez lehet egy normál zuhanycső, amely a csaptelephez vagy a hidegvízellátó vezetékhez van a WC-hez.
 • Bidé fedél. Külön WC-típusú fedél, a szokásos modell helyett. A 220 V-os hálózati csatlakozóhoz és a hidegvízforráshoz van csatlakoztatva, és egy speciális tárolóedényben van felmelegítve. A kizárólag személyi higiéniára használatos, munka közben két fúvókával ellátott fúvókát helyeznek elő, és mosás következik be. Képes programozni a működés módját a hőmérséklet beiktatásával, a fúvókák meghosszabbításának hosszával, a vízáramlás intenzitásával. A kényelem érdekében számos modell távirányítóval rendelkezik, és rendelkezik fűtött ülésekkel, szárítással, hidromasszázs funkcióval, légszagtalanítással, zenét hallgathat.
 • WC bidé. Minden változatban a vizet elektromos áram segítségével felmelegítik, mosáshoz speciális fúvókákkal rendelkező csúszó fúvókákat használnak, amelyeken keresztül fűtött vizet biztosítanak. A fedélhez hasonlóan, a WC-bidéhez számos további jellemző található.

A higiénikus zuhanyzók csatlakoztatási rajza a vízellátáshoz

A legegyszerűbb megoldás a higiénikus zuhanyzók csatlakoztatása a WC-ben a hideg vízforráshoz. Ez egyszerűen elvégezhető, ha a pólót a vízvezetékhez csatlakoztatja a WC-hez, és összeköti a zuhanycsövet a szabad aljzatba - ebben az esetben nehéz "higiénikusnak" nevezni.

Ahhoz, hogy a higiénikus zuhanóban kényelmes vízhőmérsékletet hozzon létre, azt a keverőhöz kell csatlakoztatni. Ha a mosdó csaptelep csaptelepekkel van felszerelve, a probléma egyszerűen megoldható - a csaptelepet olyan modellre cserélik, amelyhez egy további kimeneti nyílás tartozik a WC-hez való zuhany csatlakoztatásához.

Példa az egészségügyi zuhanyzás vízellátáshoz való csatlakoztatásának rendszeréről

Mosogató hiányában egy WC-tálat tartalmazó higiénikus zuhanyt kell a falba szerelni, átengedni a vízvezetékeket, és egy kompakt egykaros keverőt csatlakoztatni hozzájuk.

A termosztát nagyon hasznos kiegészítő a zuhanyhoz - ebben az esetben nem szükséges állandóan beállítani a vízhőmérsékletet, ami időt és vizet takarít meg, és használat közben növeli a kényelem szintjét.

Felkészülés a higiénikus zuhany felszerelésére

A legnehezebb feladat a WC-ben való zuhanyozás telepítéséhez a falon lévő eszköz: a víztömlõket vízvezetékhez kell csatlakoztatni, csatlakoztatni kell a vízvezeték-rendszerhez, egy csaptelepet kell elhelyezni a WC-ben és a falon a kötõelemeket az öntözéshez.

A zuhanyzó helyének és magasságának megválasztása

A falra szerelt zuhanycsatlakozó standard magassága 600-800 mm. a padlóról gondoskodni kell arról, hogy az öt méteres tömlő ne érintse meg a padlót. Könnyebbé teheti - üljön le a WC-ről, csukja be a szemét, és nyúljon a falhoz, tegye a tenyerét a legmegfelelőbb helyre az Ön számára - oda kell helyezni a tartót az öntözéshez.

Szerszámok és anyagok a zuhany felszereléséhez

Különböző típusú higiénikus zuhanyzók állnak rendelkezésre: egyéni öntöződobozok tartóval vagy készletekkel, beépített keverővel. Mielőtt felszereli a higiéniai zuhany felszerelését, elő kell készíteni a következő anyagokat és alkatrészeket:

 • Öntöződoboz falzárral. A gyártótól függően méretük, alakjuk és formatervük különböztethető meg. Sok öntöződoboz van felszerelve egy be- / kikapcsoló gombon a fogantyún, egy elzárószeleppel és a vízáramlás szabályozásával.
 • Tömlőt. Egy öntöző kanna szabványos hossza 1200-2000 mm., Praktikusabb, mint egy fémszilikon védőhüvely csavarodás elleni védelemi modellje.
 • A keverő. Kényelmes a kompakt egykaros kivitel használata, a kétszelepes típusok költségvetési lehetőség, de kényelmetlen használni. A legdrágábbak a termosztátos csaptelepek, amelyek két vezérlõgombot tartalmaznak - vízellátáshoz és a hõmérséklet beállításához. Ezek a legalkalmasabbak a használatra, számos modell megkülönböztető jellemzője, hogy az öntöző tömlő közvetlenül a testhez csatlakozik.
 • Vízvezeték szerelvények. A higiénikus zuhanytartó felszerelése a falon a WC-hez a legegyszerűbb a műanyag csövek vízellátásához, így megfelelő csövek, fúvókák, adapterek szükségesek. A sárga fémből - bronzból vagy sárgarézből készült minden elemet ki kell választani, a többi lehetőség kevésbé megbízható és tartós.

Fali zuhanyozás telepítésekor speciális vízvezeték- és építési eszközre van szükség:

 • Puncher. A stroboszkóp falaiban lévő eszközhöz megfelelő fúvóka szükséges fúrófejekkel a fúráshoz és a fúráshoz.
 • Angle grinder (bolgár). Segédeszköz, szükség lehet egy cső vagy eszköz vágására.
 • Szalagmérő, ceruza vagy jelölő.
 • Állítható csavarkulcs vagy kulcstartó, csavarhúzó és lapos csavarhúzó.
 • Tűzőcsavarok és csavarok, vászonkötél vagy speciális szalag menetes csatlakozások tömítésére.
 • Vízvezeték forrasztópáka műanyag csövek szereléséhez és csatlakoztatásához és a vízellátás részeihez.

A zuhany tartó felszerelése a falhoz

Miután meghatározta a zuhanyfej behelyezésének kényelmes helyét, a tartóját a falra kell helyezni. Ehhez szükség van egy hagyományos fúrógépre, ütvefúró funkcióval vagy perforátorral:

 1. A rögzítőt a falhoz rögzítjük, és rögzítjük a rögzítési pontokat (mázas kerámia burkolatok fúrásakor célszerűbb a maszkoló szalagot előre beilleszteni erre a helyre).
 2. Betonfúró használatával perforált módban az adott mélység és átmérő dűbeléhez szükséges számú furatot készítünk.
 3. A csavarral hajtjuk, csavarokkal rögzítjük a tartót Phillips csavarhúzóval.

Higiénikus zuhany csatlakoztatása a lakás vízellátásához

A zuhanyzás vízellátásra való csatlakoztatásának fő feladata, hogy egy meleg és hideg vízvezetéket helyezzen el a keverő csatlakoztatásához. Ez a munka több szakaszból áll.

Adapterek felszerelése a higiénikus zuhanytartó beépítéséhez

Csatlakozási diagram készítése

A csövek összekötésekor minimális fordulatszámot kell alkalmazni, figyelembe véve szigorúan függőleges vagy vízszintes helyzetüket, a rendszerben elzáró szelepnek kell lennie. Különös figyelmet kell fordítani a víz csatlakozási oldalára, bár erre a kérdésre nincs egyértelmű szabály. A vízcsatlakozási oldalon fontos, ha a higiénikus zuhanytelepet a WC-ben egy termosztáttal ellátott keverővel végzik, amely a kialakításának köszönhetően vezetékeket tartalmaz a forró és hideg víz csatlakoztatására.

Amikor a legtöbb importált szaniter, vízmelegítő és csaptelep termosztáttal használja, a hideg vizet a jobb oldalon és a forró vizet a bal oldalon csatlakoztatja.

Fal forgácsolás

A professzionális falcsiszolás egy speciális szerszámmal történik - egy falazógép, amely hasonlít egy nagyméretű, két betonra szerelt tengelyre szerelt csiszolótárcsával, amelyek egymástól el vannak távolítva a hornyok szélességében. A beton vágása nagyon nagy mennyiségű port jelent, így a készüléknek van egy csapja egy szívó porszívó csatlakoztatásához. Otthon gyakran használnak lyukasztót speciális fúvókákkal a verésért. A tégla- és gázszilikát falak fojtása nem okoz problémát, a panel házakkal való helyzete bonyolultabb.

A betonban lévő hornyok elhelyezésénél könnyebben alkalmazható egy sarokcsiszoló (daráló) - egy merevlemez segítségével az átjárók körvonalát átvágják a kőn, és a betétek között a lyukakat egy lyukasztóval ütögetik. Ez egy nagyon poros módszer, ha szükséges, a munkát légzésvédőben és védőszemüvegben kell elvégezni, a vágás utáni mosdót nagy porréteggel kell tisztítani. A daráló hiányában fúrás alkalmazható - ebben az esetben a lyukak a furat körvonala mentén fúródnak 100-150 mm-es léptékkel, a lyukak közötti tér kiesik.

Vízvezeték lefektetés

A vízzel történő vízellátáshoz először kapcsolja ki a vízellátást, majd a hideg és melegvíz csöveket egy megfelelő ponton levágja, és erre a helyre egy pólót rögzítenek. A műanyag csövek egy adapteren keresztül csatlakoznak, forrasztás és szögkúpok segítségével, az irány megváltozik, és a csövek a keverőbe kerülnek.

Csatlakozás: keverő termosztáttal

A keverő megjelenése hasonlít egy vízszintes csőszakaszhoz, két fogantyúval szemben: az első kapcsolja be és állítja be a víznyomást, mint a hagyományos keverőknél, a második beállítja a hőmérsékletét. A működtető kazetta ebben az esetben a keverő külső házában található, a fal két csatlakozójához csatlakozik, az öntöződobot a test közepén lévő csaptelephez csatlakoztatják.

Szelepkeverő

A csaptelepek költségvetési verziója sok helyet foglal el, és nem nagyon kényelmes megoldás a WC-mosdó beépítésére. A telepítéshez - mint például a termosztátos keverő esetében - egy vízelvezetőt két csaptelepek hoznak a falra, az öntöződoboz tömlőt is a testhez csatlakoztatják.

Egykaros keverő

A legkompaktabb modell, a dugós vezetékek a fal felszíne alatt helyezkednek el. A megkülönböztető jegy egy hengeres ház, patronnal, amely beágyazható a falba a kívánt mélységig. Ezt egy dekoratív béléssel, tömör gumigyűrűvel lehet elérni, hogy a keverő hengeres teste mentén mozogjon, ami miatt a beépítés mélysége nem kritikus. Az öntöződoboz egy speciális csaptelephez csatlakoztatható, amelyet a falra vagy maga a keverőpultra helyeznek.

A WC-tál higiénikus zuhanása különböző konstruktív módosításokkal járhat. Néhány modellnél a vízcsap, a zuhanyfogantyú fogantyúja és a csatlakoztatott tömlõ a keverõházon helyezkedik el, másokban a keverõben lévõ víz megy az öntözõ kannához, amelyhez csatlakozik.

következtetés

Nehéz felszerelni a higiénikus zuhanyt a WC-vel a saját kezével a szakképzett vízvezeték-szerelő segítségével, speciális felszereléssel, amely lehetővé teszi a műanyag csövek forrasztását. A feladat egyszerűbb, ha van mosdó a WC-helyiségben, ebben az esetben elegendő a csaptelepet egy kiegészítő csaptelephez kicserélni és egy zuhanyfejet csatolni.

A higiénikus zuhanytelepítés telepítésével végezze el

A higiéniás zuhanyzó kiváló alternatívát jelent egy bidéhoz, ahol a hely korlátozott. Telepítse önmagát egyszerűen és vízvezeték-szolgáltatás nélkül is megteheti. A telepítés indítása, megtanulják az elvégzendő munkák valamennyi funkcióját és árnyalatát, és az ötlete sikeres lesz.

A higiénikus zuhany előnyei

Higiénikus zuhany hosszú ideig nem ritkaság a modern WC-szobákban. Úgy tervezték, hogy megőrizze az intim higiéniát, és számos előnye van:

 • tömörség, kis helyiségekbe való beépítés lehetősége;
 • egyszerű használat;
 • sokoldalúság - higiéniás zuhanységgel kisgyermekeket is átöblítheti, kisgyerekeket mosson el egy kisállat után, mossa le a cipőt, használhatja a WC-tálat és a WC-t
 • megkönnyíti az idősek és a fogyatékkal élők gondozását;
 • alacsony ár a teljes bidéhez képest.

A háztartási cikkhez hasonlóan a higiéniás zuhanynak hátrányai is vannak:

 • bizonyos idő elteltével a maradék csepp vizek csöpöghetnek a zuhany alatt;
 • ha kisgyermek van a lakásban, folyamatos figyelemmel kell kísérni. A higiénikus zuhanyt a gyerekek elérhetõségére szerelik fel, és játékokra lehet felhasználni, amelyek "árvízzel" vannak kitöltve;
 • kényelmetlenséget okoznak a túlsúlyos emberek.

A higiénikus zuhany felszerelése előtt mérje fel az előnyöket és hátrányokat annak érdekében, hogy a megfelelő döntést hozzon.

Mit kell keresni a vásárláskor?

A rejtett telepítés higiénikus zuhanyzata évek óta működik. A helyes modell kiválasztása elkerüli a gyakori javításokat és élvezi a zuhany jó teljesítményét.

Ha kiválasztja ezt a modellt, akkor figyeljen a következő jellemzőkre:

 • a higiénikus zuhany rögzítésének módja;
 • tervezési jellemzők (egyes modellek egy csőhöz való csatlakoztatásra vannak tervezve);
 • az anyag, amelyből az egészségügyi zuhany (sárgaréz vagy silónium) készült, a sárgaréz keverők a legmegbízhatóbbak és tartósabbak;
 • a védőbevonat jelenléte és minősége;
 • a csatlakozó tömlő hossza;
 • a termosztát jelenléte;
 • megjelenés;
 • a gyártó garanciális garanciája.

A higiénikus zuhany kiválasztásakor előnyben kell részesíteni a piacon a neves gyártókat. Gyakran hosszú távú (5 éves és több éves) garanciát biztosítanak termékeik számára.

Higiénikus zuhanykészülék

A higiénikus zuhanás egy csepegtető (öntöződoboz), amely a keverőhöz csatlakozik flexibilis tömlővel. A fürdőszobában megszokott zuhanyzóktól csak az öntöződoboz kialakítása különbözik. A higiénikus zuhanytömítéssel kompakt és elzáró szelep, amely egy rugós gomb. Az elzárószelep mindig zárt állapotban van, és szükség van a víz elszállítására. A szelep minősége nagyon fontos, mivel gyakran mechanikai igénybevételnek van kitéve. Egyes modellekhez tartozik egy zár, amely lehetővé teszi, hogy ne tartsa lenyomva a gombot a használat közben.

A zuhanyzó falra történő felszerelésének lehetősége esetén a készlet mindig tartalmaz egy tartót. A keverőt gyakran külön árusítják a zuhanyzóból. Nem nehéz kiválasztani a megfelelő modellt, hiszen a higiénikus zuhany rugalmas tömlője szabványos rögzítőelemekkel rendelkezik, amely kompatibilis a keverő minden típusával.

A süllyesztett keverő kissé eltér a külső részektől, és a következőket tartalmazza:

 • szerelődoboz;
 • funkcionális rész;
 • joystick dekoratív panelrel.

Tanács. Az egyszerű használat érdekében ajánlott előnyben részesíteni az egykaros keverőket.

Higiénikus zuhany elrejtése

Tokay a higiéniai zuhany felszerelésének módja bonyolultabb és drágább, mint a külső. Ennek ellenére tagadhatatlan előnyei vannak:

 • a WC-szoba esztétikus megjelenése, az összes csővezeték falon belül rejtve van;
 • a kapcsolat szorossága;
 • nincs mechanikai hatás a csövekre és a keverőre.

A rejtett felszerelés megkülönböztető jellemzője, hogy a keverő a falba mélyedik, és a felszínen csak egy joystick vagy karral rendelkezik, amely szabályozza a mellékelt víz nyomását és hőmérsékletét.

Előkészítő munka

A WC-szoba felújítása során ajánlatos a higiénikus zuhany felszerelése, és körültekintően tervezzen. Az előkészítő munka az idő nagy részében és meglehetősen nehézkes.

Az első szakasz. A keverő beszerelésének helyén a megfelelő méretű mélyedés a falfúrónál.

A második szakasz. A vízellátás legközelebbi forrásából a vízellátó rendszer árkok készülnek.

A harmadik szakasz. Vízvezetékek elhelyezése és összekapcsolása a központi vízellátással.

Negyedik szakasz. Telepítse a kábelezés falát és a keverő funkcionális részét, és csatlakoztassa a vízellátáshoz. Ebben a szakaszban meg kell vizsgálni a csőcsatlakozások tömítettségét, mivel ez a jövőben nem lesz lehetséges.

Fontos! A keverő beépítési szekrényét mereven rögzíteni kell a falba.

Ötödik szakasz. Seal strobe, szintező és gipsz falak, kozmetikai kivitelben.

Higiénikus zuhany felszerelése a falon

Az előkészítő munka befejezése után megkezdheti a berendezés csatlakoztatását. Ebben a szakaszban általában nincs nehézség:

 1. A tartó rögzítve van a falra. Fontos, hogy gondoskodjon arról, hogy a WC-ből való felszállás nélkül érje el.
 2. Szerelje fel a botkormányt egy dekoratív panelen a keverőn.
 3. Csatlakoztasson egy rugalmas tömlőt a keverőhöz. Rugalmas tömlő csatlakoztatásakor fontos, hogy ellenőrizze a tömítőgumi jelenlétét az építkezésben.

A higiénikus zuhany felszerelése vége, és az eszköz a gyakorlatban is tesztelhető.

A zuhany csatlakoztatása a mosogatóhoz

Abban az esetben, ha a fürdőszobát összekapcsolják vagy a mosdóban van egy kis mosogató, a mosdóhoz higiénikus zuhanyt lehet csatlakoztatni. Ez a zuhany egyszerűsített telepítése, és mindenki képes kezelni néhány órán belül.

Az ilyen kapcsolat legfontosabb feltétele egy speciális keverő beszerzése egy további vízkivezetéssel. Ebben az esetben higiénikus zuhany kiválasztásakor fontos, hogy figyeljen a hajlékony tömlõ hosszára, és vegye figyelembe a mosdótól a WC-tálhoz való távolságot. Működés közben a tömlőt nem kell megtervezni.

A keverőt a mosogatóra helyezzük a szokásos helyen. Amikor kinyílik, a víz egyszerre belép a mosogatóba és kedves. Az elzáró szelep tartja a vizet, amíg egy gombot nem nyom.

Fontos! Annak érdekében, hogy a higiénikus zuhanyt hosszú távon üzemelni lehessen, ne felejtse el bezárni a keverő vízellátását. Ellenkező esetben az elzárószelep hosszú ideig nyomás alatt lesz, és gyorsan meghibásodik.

A higiénikus zuhany felszerelése a WC-t funkcionálisabbá teszi. Könnyű telepítés, könnyű kezelhetőség, alacsony ár és funkcionalitás - ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően a higiénikus zuhanyzó népszerűsége a fogyasztók körében.