Legfontosabb > Tervezés

Fürdőszobai vízszigetelés - típusok és alkalmazási módok

A fürdőszobai vízszigetelés nem zavarja a szerencséseket, akik a közelmúltban vásároltak házat egy új házban, mivel a szükséges intézkedéseket az építkezés során végezték el. Ha azonban a lakás üzembe helyezése óta több mint 15-20 év telt el, a fürdőszobai vízszigetelés teljes felújításra szorul. Ez a cikk megmondja, mi fenyeget, hogy figyelmen kívül hagyja a nedvesség elleni küzdelem problémáját, hogyan oldja meg azt, és hogy megteheti-e magának.

Lehetséges lehetőségek

A fürdőszobai vízszigetelés egy vízzáró eszközben van, amely megóvja a nedvességtől és a nedvességtől leginkább érzékelhető falak és falrészek védelmét. A fürdőszobában a helyek védelmet igényelnek elég sok. Az úgynevezett "nedves zónák" magukban foglalják a közvetlenül a fürdőszobához, WC-hez, mosogatóhoz, a vízvezetékek áthaladásának szakaszához tartozó területet. A vízszigetelés alkalmazása a fürdőszobában:

 • Folyékony, cement-polimer keverék többrétegű lerakódásával nyert;
 • Beillesztés, létrehozása, amely a védett felületen ragasztott hengerelt anyagokat bitumen alapú;
 • Bevonat, amely többszörösen alkalmazott bitumenes vagy polimer rétegből áll.

Az anyagválasztás meghatározza a fürdőszobai vízszigeteléstípusok típusát és módját, gyakran a korlátozó tényező pénzügyi lehetőségek. Ha a fürdőszoba felújítása során a költségvetés nem teszi lehetővé a szakembergárda szolgáltatásainak igénybevételét, lehetőség van magas színvonalú felszerelésre a saját kezével. Azok számára, akik önállóan kívánnak vízszigetelő munkákat végezni, a legegyszerűbb megoldás a masztix és az öntapadó anyag kombinált felhasználása bitumen alapú tekercs formájában.

Egy hidro barrier feladata

Nyilvánvaló, hogy a fürdőszoba vízszigetelésének globális célja, hogy megóvja a túlzott nedvességtől. Ha a munkát a legmagasabb színvonalon és a technológiának megfelelően végezzük, akkor a következő gondoktól mentesíti Önt:

 • A gombák és baktériumok terjedése. Tudta-e, hogy bizonyos káros mikroorganizmusok nem csak a szoba megjelenését károsítják, a befejező anyagok idő előtti kopását eredményezik, hanem súlyos betegséget is okoznak a ház lakói között? A fürdő körül és alatti megbízható vízszigetelés hozzájárul az egészséges mikroklímához az otthonban;
 • A szomszédok elárasztásának kockázata. A bekapcsolt vízzel való érintkezés, a mosógép összeomlása, a nem megfelelő fúvott cső a szomszédokkal szemben támadna az alulról, és fenyegeti a pereket, ha a vízszigetelő berendezés nem volt időszerű;
 • Egy esztétikai megjelenés megőrzése. A hidraulikus gátlószerkezet megakadályozza a befejező anyagok idő előtti elpusztítását, ami hosszabb élettartamot és késleltetett javítást jelent.

A felújítás során szükséges a vízszigetelés újjáépítése, és a régi, elhasznált réteg teljes szétszerelésével kell kezdeni, csak akkor lesz hatékony a nedvesség elleni védelem.

Okleechny módon

A vízszigetelő padlóburkolási eljárás fektetése bitumennel impregnált tekercs anyagok használatával történik. Az üzletek öntapadóak és felépülő minták. Átfedéses gázégőre van szükség, és öntapadó anyaggal elég csak a védőfólia eltávolításához. Az öntapadós réteggel ellátott anyagok könnyebben elvégezhetők, de az ár magasabb. A legdemokratikusabb megoldás a ruberoid, de sokkal tartósabb és könnyebben használható, magasabb árkategóriájú anyagok vannak.
Annak érdekében, hogy vízszigetelő munkákat végezzen a beillesztés során, szükséges:

 • előkészítse a fürdőszobát: vegye le a régi padlót a betonra, cementtel egyenesen, nedves tisztítással és szárítással;
 • Jó alapon;
 • Vágja a hengerelt anyagot a fürdőszoba méretének megfelelően csíkokra, hevítse le egy fáklyával, és így ragassza be a betonpadlóba;
 • Keményedés után öntsük fel az esztrichet, és a saját kezűleg vagy bérelt munkások segítségével helyezzük el a díszítő burkolatot, általában a kerámia csempe játssza ezt a szerepet.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a lapok 10-15 cm-rel átfedik egymást a felszerelés alatt, a falra egy 20 cm-es vagy annál magasabb magasságot tesznek. Az ízületet semmilyen esetben sem szabad a fal és a padló közötti fészekbe helyezni, mivel ezen a helyen elkerülhetetlenül szivárgás következik be.

Bevonási módszer

A bevonási módszerrel történő fektetés során a keveréknek több bitumenes vagy polimer alapú réteget kell alkalmazni. Ezek az anyagok határozott konzisztenciájúak, a szárítás során szilárd állapotba kerülnek a szabadban. Egy vastag, egyenletes rétegen széles kefével a padlófelületre kell felvinni, 15-20 cm-es falakhoz közelítve, és minden "nedves zónát" szintén kezelni kell.

Nem ajánlott bitumennel kicsi, nem szellőztetett helyiségben használni, mivel benzinnel vagy oldószerrel hígítva megkapja a kívánt konzisztenciát, a hanyagság tüzet vagy mérgező füstöket okozhat.

A saját védelme érdekében használhat gumi alapú polimer masztixot. A padlóburkolat gumitömítéssel történő vízszigetelése a szintezés, az alapozás és a porleválasztás után történik. A teljes fagyás 6-8 órán belül következik be.

Polimer keverékek alkalmazása

Különleges vízszigetelő polimer keveréke közel 90% -a nagyon finom tisztított folyami homokból áll, a fennmaradó 10% cement, a vegyiparban előállított polimerek. Az üzletekben ezeket a készítményeket 5-25 kg kapacitású papírzsákokban értékesítik. Az előkészített oldat a betonpadló minden egyes repedésébe és egyenetlenségébe behatol, fagyasztva, felszaporodik és kemény lesz a cement cementben való jelenléte miatt.

A polimer összetétele hasonló a gipsz alkalmazásához, ez egy spatulát, simítót igényel. Spatulával a keveréket a falra kell felhordani, és simítóval egyenletesen és dörzsölni kell. Ennek a módszernek a jelentős előnye sokoldalúsága, optimális a padló, falak és más nedves területek számára. A munkálatok megkezdése előtt a betonpadlót nedves ruhával kell tisztítani, kiegyenlíteni, felhordani és törölni. Szárítás után folytathatja a vízszigetelés alkalmazását.

DIY szerelvény

Ne feledd! A fürdőszobákban és fürdőszobákban a vízszigetelést elfogadhatatlan, ha a filmeket polietilén alapon használják, mivel nincs elegendő erőssége és nem engedik a gőzt. Az anyagválasztástól függetlenül a következő művek sorát kell figyelembe venni:

 1. Az elhasznált dekoratív bevonat, az esztrich, a vízbázisú réteg egy réteg betonból való lebontása;
 2. A cementhabarcs átfedése, a forgácsok, a repedések és a gödrök eltávolítása;
 3. A következő lépés egy nedves tisztítás, ami szükséges a szennyeződés és a por eltávolításához. Ezen esemény után a fürdőszobát szárazra hagyják;
 4. Primer alkalmazása vízszigetelő felületen a magabiztosabb felszívódás vagy tapadás érdekében;
 5. Létrehozása réteg bitumen masztix, széles ecsetet használnak a munkában. A teljes padlót a falon és a "nedves zónákon", az ízületeken és a varratokon kell kezelni;
 6. A csőszerelvényeket gumitömítéssel kell felszerelni;
 7. Helyezze a tekercs anyagot, az ajánlásoknak megfelelően. Az ívek a lapok között szivacsos bitumen vagy polimer maszk. A megszilárdulás idején a helyiség bezárásához a por behatolásának elkerülése érdekében;
 8. Öntse az esztrich egy speciális keverékből, helyezze a padlót és szerelje be a dekoratív bevonatot.

Ebben a vízszigetelés a padló a fürdőszoba teljes. A saját készítésű munka minősége további hasznot fog mutatni. A készüléket ajánlott elvégezni a védőburkolaton a fürdőszoba minden nagyobb átalakítása során, majd élettartama eléri a 15-20 évet.

A fürdőszobában lévő vízszigetelés a kézben: az anyagok összehasonlító áttekintése és összeszerelési utasítások

A fürdőszobában folyamatosan növekszik a páratartalom. Ezt természetesen magától értetődőnek kell tekinteni, és el kell hagyni az "elemekkel" szembeni haszontalan küzdelmeket. Az egyetlen dolog, amit meg kell tenni és meg kell tenni, hogy a lehető legnagyobb mértékben semlegesítse a nedvességnek az építőszerkezetekre és az anyagokra gyakorolt ​​negatív hatását.

Ehhez a fürdőszobai vízszigetelést végezzük, melynek használata kötelező minden fürdőszobában.

Lehetséges a vízszigetelés nélkül?

Úgy tűnhet, hogy a fürdőszoba szigetelésének elrendezése az erőfeszítés és a pénz pazarlása. Ennek a nézőpontnak a támogatói motiválják a helyzetet, hogy a kerámia burkolólapok, amelyek leginkább díszítik a fürdőszobákat, teljesen vízállóak. Ez valóban igaz, de a csempecsuklók kitűnően hatnak a nedvesség behatolására, ugyanolyan repedések és forgácsok a csempe felületén. Még akkor is, ha ezek a repedések mikroszkopikusak.

Ne légy biztos, és egészségügyi eszközökként. Előbb vagy utóbb meghibásodások jelennek meg benne, és a víz rohanni kezd a padlóra, vagy ami még rosszabb, felhalmozódik a berendezés alatt apránként, fokozatosan megsemmisítve a padlóburkolatot vagy a falat. Éppen ezért a szakértők határozottan ajánlják a jó minőségű vízszigetelő fürdőszoba elrendezését. Mit jelent ez?

Először el kell különíteni a padlót. Ez úgy történik, hogy a víz ne tudjon behatolni a padlólapra, és befújja az alatta lévő lakásba vagy pincébe. Annak érdekében is, hogy a nedvesség ne halmozódjon fel az alapon, nem pusztítja el, és nem okoz szaporodást a penész és a penész. Az ideális padlószigetelés úgy néz ki, mint egy különleges anyagból készült "vályú".

A fürdőszoba padlójára a falak részleges megközelítésével kerül alkalmazásra. Ennek a megközelítésnek a magassága 20-25 cm, a szigetelő "vályú" teljesen vízálló. De ez nem minden. A fürdőszoba falai szintén szigetelésre szorulnak, még akkor is, ha burkolattal burkolnak. Amint már említettük, a csempe ízületek és repedések tökéletesen áthaladnak a nedvességen, amely a fal felszínén áramlik és a leginkább helytelen helyeken halmozódik fel.

Ennek a kellemetlen jelenségnek a megakadályozásához a "veszélyes" területeken vízszigetelést kell biztosítani. A mosdókagyló, a kád és más egészségügyi berendezések közvetlen közelében találhatók. Bizonyos esetekben a szakértők javasolják a fürdőszobai mennyezet vízszigetelését. Erre akkor van szükség, ha a fürdőszobában magasépítésű épület található, és több apartman található felette.

Vízszigetelő anyagok: a fő típusok rövid áttekintése

A hardverraktárakban a szigetelőanyagok köre nagyon, nagyon széles. Ezek mindegyike több alapvető típusra osztható, melyek mindegyikét közelebbről megvizsgáljuk.

Roll Szigetelés

Ez egy nagy számú tekercsszigetelés, amely különböző tulajdonságokkal rendelkező anyagokat tartalmaz. Kezdetben alapja volt a karton, amelyet több rétegű bitumenkompozíciót alkalmaztak. Biztosítják a vízálló anyagot. Ilyen bevonatok közé tartoznak a ruberoid, az aszfalt és hasonlók. Fő hátránya viszonylag rövid élettartam.

Később a szigetelés alapjául üvegszál vagy üvegszálas volt. Ez jelentősen megnövelte az élettartamot, de enyhén bonyolulttá tette az anyagok beszerelését. Mert a felhordás során az ilyen bevonatok repedezhetnek. A tekercsszigetelés különböző módon szerelhető fel:

 • Rögzítéssel. Ezt az opciót ritkábban használják, mint mások. Lényege abban rejlik, hogy a panelet a melegített alapra rögzítik műanyag teleszkópos eszközökkel, széles gombokkal ellátott gombák formájában. Az alap telepítéséhez először fúrni kell, ami nagyon időigényes és nem megbízható.
 • Fusing. Ebben az esetben speciális felszerelést használnak: építési hajszárítók vagy gázégők. Segítségükkel a dolgozók megolvasztják a bevonat alsó rétegét, majd a megfelelő helyre rakják. Időigényes és meglehetősen veszélyes módszer, amely nem ajánlott a helyiségekben való használatra.
 • Ragasztással. Az anyagot egy előre elkészített bázishoz ragasztjuk. A ragasztót fel lehet vinni az aljzatra, vagy kényelmesebben már a szigetelő bevonatra. A legtöbb gyártó az úgynevezett öntapadó szigetelést állítja elő, amely elegendő ahhoz, hogy eltávolítsa a védőfóliát a ragasztó oldalának hátoldaláról.

A fent leírt módszerek közül a ragasztás a legkönnyebb. Lehetséges, hogy a beégetés biztosítja a legjobb minőségű szigetelést, de csak szakemberek tudnak kompetensen elvégezni ilyen lefektetés. Fűtött állapotban a ruha nagyon rugalmas és könnyedén elszakad. Fontos megakadályozni, hogy a bevonat túlmelegedjen, különben megolvad és használhatatlanná válik. Ezenkívül a bitumenes füst nagyon mérgező. A beltérben való munka veszélyes.

A szigetelés szigetelésének előnyei sokat. A fektetés után műanyag lapot képez, ami lehetővé teszi az alap számára a "lélegzést". Emiatt az ilyen anyagokat széles körben használják fapadlók szigetelésére. A rugalmas anyag csendesen átadja a természetes fa mozgását, ugyanakkor megőrzi integritását. Ezenkívül a tekercsanyagok szigetelő rétege nagyon jól megmarad a bázison.

További jelentős előny a gyors munkavégzésre való készség. A szigetelő szigetelésnek nincs szüksége időre a szárításhoz, majdnem közvetlenül a beszerelés után a következő technológiai műveletekhez juthat. Az ilyen anyagok költsége, ami szintén fontos, nagyon alacsony.

A fő hátránya a telepítés bonyolultsága. Még az öntapadó anyagot is nehéz megtenni, mivel a telepítés előtt alaposan fel kell készíteni az alapot.

Bevonat szigetelőanyagok

Ezek a víz elleni védelem első alkalmazásának tekinthetők. Kezdetben ezek a növényi és állati olajok és zsírok voltak, amelyeket védett felületekkel vontak be. Idővel összetételük radikálisan megváltozott, de a lerakódás elve maradt. A modern bevonóanyagok számos formában kaphatók. Ezek masztixek, különböző paszták vagy száraz keverékek.

Az utolsó alkalmazást megelőzően egy kompatibilis polimer emulzióban vagy tiszta vízben kell hígítani. A gyártónak hozzá kell adnia termékeihez a keverék elkészítéséhez szükséges utasításokat, amelyek eltérnek attól, ami nem ajánlott. A száraz keverékek összetétele változó, és a szigetelőanyag tulajdonságai különbözőek. Paszták és masztixek előállítása nem szükséges.

A készítményeket hermetikusan lezárt tartályokban értékesítik. Azonban, szemben a száraz keverékekkel, azok eltarthatósága meglehetősen korlátozott. Ezt ismernie kell, és nem vásárolhat anyagot "a jövőért". A bevonat vízszigetelésének fő jellemzője a konzisztencia. Ettől függ az anyag rejtőereje, ami befolyásolja az alkalmazott rétegek számát, a bevonat tulajdonságait és alkalmazási körét.

Folyékony oldatokat alkalmaznak körülbelül egy milliméter rétegvastagsággal. Nyilvánvaló, hogy legalább három vagy négy ilyen réteg szükséges a jó minőségű szigetelés elérése érdekében. Fontos megjegyzés. Folyadék felvitelénél minden további réteget az előzőre merőleges irányban kell felhordani. Az egyetlen módja annak, hogy a felszínen hiányos rések jöhessenek létre. Folyékony oldat alkalmazásához vegyen egy ecset, lehetőleg széles, vagy egy lapot.

A pép vagy a masztix sűrűbb. Lehetetlenné válik ecsettel történő behelyezése, ilyen bevonatokhoz fogazott simítót használnak. Az így alkalmazott szigetelőréteg magassága általában 3 mm. Ez lehetővé teszi a rétegek számának csökkentését, kettő elegendő, legfeljebb három. A ragasztás vagy ragasztás során meglehetősen elfogadható, és még kívánatos is a felület megerősítése egy speciális hálóval.

A réteg két réteg bevonat között van. A bevonó paszták és bevonóanyagok jelentős hátránya a bevonat meglehetősen hosszú kikeményedési ideje. Tekintettel arra, hogy minden további anyagréteg csak az előző megjavítása után fektethető le, a vízszigetelés alkalmazása jelentősen késleltetett. Ritka esetekben a gyártó lehetővé teszi a harmadik szigetelőréteg alkalmazását a nedves második helyen. Ezt a pontot tisztázni kell az utasításokban.

Szigetelő impregnáló készítmények

Az egyik legfrissebb eredmény a szigetelőanyagok területén. A kompozícióknak teljesen más cselekvési elvük van. Nem védik az alapot védőréteggel, de reagálnak vele. A készítmények a porózus alapba 120 mm mélységig behatolnak, majd megszilárdulnak, és tűszerű kristályokat képeznek. Az egyes kristályok alapját a feltételezett vízáramlás irányába forgatjuk.

Így a felületi pórusok mindegyikét oldattal lezárják. Ugyanakkor az alap egy új monolitikus struktúrát szerez, amely nem hámlik le, nem hasad össze, és nem reped. Az impregnálás nagyon könnyen alkalmazható. Ezeket rendszeresen kefével helyezzük az alapra. A készítmény folyékony konzisztenciájú, vékony rétegben van felhordva, így nem befolyásolja a helyiség magasságát.

A gyártó impregnálást állít elő, amely nemcsak a hatóanyagokat, hanem cementkeverékeket vagy homokot is tartalmazhat. Mindenesetre kizárólag nedves alapon kell alkalmazni. Ez a legfontosabb feltétel, hogy az impregnálás mélyen behatol a bevonatba. Az impregnáló anyagok fő hátránya - korlátozott hatókörű. Jól működnek a beton alapozók, a gipsz és a mész vakolat, az alacsony vízállóságú FSB.

Azonban teljesen tétlen a tégla és a cement vakolat. Abszolút ellenjavallat az impregnáló keverékek használatához - 3 és az alap crack reprezentációs csoport felett. A vásárlás előtt fontos tisztázni a már meglévő összetételének a használatát. Egy másik hátrány az ilyen szigetelőanyagok magas költsége.

Milyen vízszigetelést választani a fürdőszobájához?

Ez egy meglehetősen bonyolult kérdés, amelyet nem lehet egyértelműen megválaszolni. A szigetelési típus kiválasztása számos tényezőtől függ. Először is, a fedvények anyaga. Ha ez egy fa, ajánlott ragasztott szigetelés használata. Minden típus alkalmas betonra.

Fontos megérteni, hogy milyen komoly javításokat terveznek. Ha van esélye és vágya a legmagasabb minőségű vízszigetelés elvégzésére, akkor jobb, ha az etetéstől elfedő ragasztást választjuk, majd a bevonó vegyületekkel való kezelést.

Az ilyen tandem több, mint egy évtizede garantálja a szivárgás elleni védelmet. Ez azonban a leginkább időigényes lehetőség. Ha egy viszonylag kis javítást tervez, csak oblazochnoy vízszigetelést helyezhet el. Érdemes figyelembe venni az épületben lévő padlószámot. Ha a fürdőszoba egy magánház első emeletén található, elegendő lesz a padló és a falak elszigetelése. A sokemeletes épületek számára is szükség van a mennyezetre.

Az anyag kiválasztásakor fontos figyelembe venni a helyiség magasságának megváltoztatásának lehetőségét is. Ha ez nagyon nemkívánatos vagy lehetetlen, érdemes használni impregnáló vagy folyékony bevonat szigetelést. A padlóval végzett munkákhoz a meglévő anyagtípusok közül választhat. Érdemes megfontolni a szoba konfigurációját. A hengerelt panel rendkívül nehéz lehet a komplex alakú fürdőszobában feküdni. Falra és mennyezetre csak impregnáló és festészeti kompozíciókat használnak.

A szigetelési munkálatok módszerei

Lehetőségek, hogyan kell megfelelően elvégezni a vízszigetelés a fürdőszobában saját kezű, sok van. Megfontoljuk a főbb pontokat, amelyek nélkül nem lehet jó minőségű lefedettséget szerezni.

Végezzük el az előkészítő munkát

Miután kiválasztotta a szigetelés anyagát, továbbhaladhat az alap készítéséhez. A legnehezebb munka a padlón. Különösen, ha a szigetelést az esztrich alá kívánja helyezni. Kezdjük az alap tisztításával. Ha egy már használt fürdőszobában javításra kerül sor, akkor minden felszerelést teljesen le kell szerelni, eltávolítani, eltávolítani a padlóburkolatot és eltávolítani a régi esztrichet.

Ez utóbbi a legnehezebb, de szükséges. A régi esztrich általában nem a legjobb állapotban van. Valószínűleg szennyezett, repedt és összeomlik. Természetesen használhatja fel a felületszigetelés alapjaként, de akkor egy új nyakkendőt kell elhelyeznie közvetlenül a régire. Ez egy különösen jelentős terhelés lesz a padlón, ráadásul a padló emelkedni fog, ami a fürdőszobában nagyon nemkívánatos.

A szabályoknak megfelelően a padlónak a fürdőszobában alacsonyabbnak kell lennie, mint bármelyik másik helyiségben, ami további védelmet jelent egy lehetséges árvíz esetén. A régi esztrichek szétszerelésére speciális szerszámok: lyukasztó, sarokcsiszoló vagy beton kalapács. Minden törmelék eltávolítása után a nyitott bázis ellenőrzését végezzük.

Minden rendellenességet, forgácsot és repedést lezárnak és dörzsölnek. Távolítsa el a port, majd végezze el a kezelést speciális fungicid készítménnyel. Ez szükséges a gomba megjelenésének megakadályozásához. Következő az alapozó. A legjobb, ha egy alkalmas láncindító két vagy három rétegét alkalmazzuk.

A munkálatokat a fal alsó részének kötelező rögzítésével végzik. A talajszint kb. 30 cm-rel van földelve. Javasoljuk, hogy enyhén simítsa a sarkokat a padló és a fal közé, így könnyebb lesz egy szigetelőlapot elhelyezni.

A fektetett hengerelt szigetelés jellemzői

Az épületen belüli munkákhoz optimális az öntapadó szigetelés kiválasztása. Azzal, ami ragasztóval marad, nehezebb lesz dolgozni. Először az anyagot kivágják. Ezeket lapokra vágják, amelyek hossza átfedéseket tartalmaz a falakon. Ezenkívül meg kell említenünk az átfedéseket, amelyeknek jelen kell lenniük a tekercsfedél felhelyezésekor. Átlagos értékük 10 cm. Ha nem, a gyártó ezt az utasításban jelzi.

Keverjük ki a ruhákat a padlón a padlón, és hagyjuk őket a következő napig, hogy az anyag kiegyenlítse. Most elkezdheti a fektetést. A szalag felső szélétől visszahúzódjon a falra való belépési mennyiségnek megfelelő távolság és tegye a padlót az alapra. Óvatosan pattintsa le a lap szélét és vegye le a védőfóliát, ezzel egyidejűleg nyomja le a padló szigetelését.

Mindent lassan, óvatosan csinálunk. A ruhadarab jobb nyomására használjon görgőt. Miután az első lapot letették, a második összecsomagolásra kerülhet, elfelejtve a szükséges átfedést. Fontos megjegyzés. A vágás és a későbbi felszerelés során figyelembe kell venni, hogy két vászon illesztése nem eshet a fal és a padló felületén. Ellenkező esetben elkerülhetetlenül szivárgás fog megjelenni az idővel, és a szigetelés szakadása megszakad.

Különös figyelmet fordítanak a műszaki kommunikációra. A csöveket a szigetelőlapra eltávolítják. Annak érdekében, hogy a szigetelés "leüljön" szorosan, átmérőjüknek kisebbnek kell lennie, mint a csöveké. A lemezek valamennyi csatlakozását és a keletkező vízálló "vályú" széleit alaposan bevonják bitumenes réteggel, és ismét erőfeszítéssel az egész bevonatot egy hengerrel sodorjuk. Ha a vászon nem nyúlik jól, akkor kissé felmelegítheti az épület hajszárítóval.

Bevonat szigetelés alkalmazása

A bevonat szigetelése könnyen alkalmazható. Ha a munkát száraz keverék alkalmazásával végezzük el, először pontosan fel kell készíteni a munkaoldatot az utasításoknak megfelelően. Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy viszonylag rövid idő után megkeményedik és felhasználhatatlanná válik. Ezért tenyésztett anyagot kis adagokban. Ha a már elkészített bevonatot tervezi használni, csak ki kell nyitnia a bankot.

Az elkészített bázis kissé megnedvesedett, hogy javítsa az anyagok tapadását, majd folytassa az oldat alkalmazását. Célszerű szigorúan elmozdulni egy irányban, a második réteg alkalmazása esetén a kompozíciót az első irányra merőlegesen kell elhelyezni. Ne felejtsük el, hogy az első rétegnek teljesen le kell szárítania a második lefektetése előtt. Minden sarkot és ízületet speciálisan vízszigetelő szalaggal dolgoztunk fel.

Nedves masszákba helyezik és erőteljesen benyomják az anyagba. Az utolsó réteg felhordása előtt egy megerősítő hálót helyezhetünk el, amelyet egy folyamatos réteg réteggel borítunk. A készítményt teljesen megszáradni és megkötni. Ebben az időben meg kell védeni a lehetséges poroktól és törmelékektől. Még a kicsi szennyezőrészecskék is elrontják a kész bevonat minőségét.

Hasznos videó a témában

Hogyan vízálló a fürdőszobában bevonattal

Mi a behatoló vízszigetelés?

Hogyan kell dolgozni a ragasztó szigetelőanyagokkal?

A fürdőszobát, mint senki másnak, megfelelően kell végrehajtani a vízszigetelést. A magas páratartalom és a vízcseppek rendkívül veszélyesek az építőanyagokra és a bevonatokra. Ezenkívül mindig fennáll a vészhelyzet veszélye, ami valaki más lakásának vagy saját alagsorának áradásához vezethet. Csak a helyes anyagválasztás és a kiváló minőségű szerelés sokáig enyhíti a túlzott nedvességgel kapcsolatos problémákat.

Fürdőszobai vízszigetelés

A fürdőszobai vízszigetelést nagyon komolyan kell venni annak érdekében, hogy megakadályozzák a penészgombák és a gombák megakadályozását, és megakadályozzák a szomszédok véletlen elárasztását a lakásban alulról. Milyen anyagokat kell használni, és hogyan lehet elkerülni a fő hibákat a telepítés során, ebben a cikkben foglalkozunk.

tartalom

Milyen anyagot választani a vízszigeteléshez a fürdőszobában

Vizsgáljuk meg a legnépszerűbb anyagok előnyeit és hátrányait a fürdőszoba vízszigeteléséhez.

Üvegezés vízszigetelés

Az ilyen típusú szigeteléshez bitument és / vagy tetőfedő anyagot használnak. Életük azonban lényegesen alacsonyabb, mint az üvegszálas és különböző bitumen-polimer keverékeken alapuló korszerűbb anyagok.

Fő jellemzője az, hogy a telepítést úgy végzik el, hogy felszínre kerülnek az anyag a felületen vagy ragasztással. A hardverraktárakban azokat a tekercsekben értékesítik, amelyek a telepítés során kényelmesen használhatók.

 • Megfizethető ár és széles választék.
 • A ragasztáshoz és a tekercs anyagokhoz alaposan fel kell készíteni az alapot (padló vagy fal). Különféle érdességek és szabálytalanságok, amelyek befolyásolhatják az anyag minőségét. Ezenkívül az ilyen típusú anyagok bizonyos tudást, készségeket és szakmai készségeket igényelnek a kiváló minőségű és megbízható telepítéshez.

Obmazochnaya vízszigetelés

Az ilyen típusú munkákhoz felhasználásra kész masztixokat és emulziókat használnak. Néhányat közvetlenül a vízszigetelő falak és mennyezetek színpadja előtt készítenek.

A bevonat vízszigetelése típusai:

 • a bitumen és a bitumen-polimer vízszigetelése (viszonylag olcsó, de gyorsan romlik, kellemetlen szag van);
 • polimer cement (a kiváló tapadás sokféle anyaggal biztosítja a nagy megbízhatóságot), amelyet fel lehet használni a "meleg padló" kialakításához;
 • Akril - a legmodernebb vízszigetelés a jelen spektrumban, környezetbarát és nagyon megbízható.

Vízszigetelés a penetráló vegyületek alapján

Külön kémiai vegyületekkel készül. A betonpohár mélyedéseibe 20 cm mélységbe tudnak behatolni, majd kristályosodva megbízható magas minőségű vízgátlót hoznak létre.

Ezeknek az anyagoknak a használata az írástudást és a telepítési folyamat ismeretét igényli, annak érdekében, hogy maximalizálja az anyagok képességeit, anélkül, hogy helytelenül telepítené funkcionalitását. Ez a típusú vízszigetelés ideális a fürdőszoba padlójára.

Vízszigetelő film

Ezek egy új, de már nagyon népszerű módja annak, hogy hidro-barrier-t hozzanak létre a fürdőszobában. Az ilyen típusú anyagok magas költségei teljes mértékben kompenzálják a költségeket, mert ilyen védelem esetén a fürdőszoba javítása nem fenyeget.

A filmanyagok széles választéka igen széles. Meg kell jegyezni az Ondutis D (RV) és az intelligens D (RV) vízszigetelést biztosító filmeket, amelyek már bizonyítást nyertek az építőiparban. A szövött alap és a speciális ragasztóréteg egyrészt jelentősen felgyorsítja a folyamatot és egyszerűsíti a telepítést. Így még olyan emberek is, akiknek nincs tapasztalata az épületben, képesek a fürdőszobában vízszigetelésre szolgáló fóliákkal megbirkózni.

Vízszigetelés a falak falához

A fürdőszobai falaknak magas színvonalú védelmet kell nyújtaniuk a nedvességtől. Bár a csempe megakadályozza a víz bejutását, az ízületek lehetővé teszik a nedvesség áthaladását, fokozatosan megsemmisítve a falat, és ideális helyet jelentenek a gombák harmatának és a penésztelepeknek is.

Vízszigetelő fólia falra szerelésének lépései:

 1. A falak teljes tisztítása az építőanyagok, festékek és egyéb anyagok maradványaitól.
 2. A falak felületének maximális beállítása a kerület mentén.
 3. Ragasztó vízszigetelő film, ragasztó oldal a falon. Összekötők - legalább 2 cm.
 4. Különös figyelmet kell fordítani a helyiségek sarkaira, a repedésekre, a vízvezetékek körüli mélyedésekre és a szennyvízelvezetőre.

Vízszigetelés telepítése a padlóhoz

A telepítés a következő lépésekből áll:

 1. A padló alját alaposan kiegyenlítik és megtisztítják.
 2. A vízszigetelő fólia teljesen le van fektetve az alapra. Az átfedésnek legalább 2 cm-nek kell lennie ahhoz, hogy teljes mértékben kiküszöbölje a film alatti nedvességet.
 3. A padló és a fal közötti ízületeket ezenkívül tömítőszalaggal erősítik meg.
 4. A szigetelőfólia felhelyezése után fűthető padlóburkolat és dekoratív építőanyagok, például burkolólapok telepítése folytatódik.

Fürdőszoba vízszigetelési tippek

A fürdőszobában végzett megfelelő vízszigetelés enyhíti a lakás lakóit vagy a faházakat olyan bajoktól, mint a megnövekedett páratartalom, a gombák túlzott növekedése és a penészgombák, valamint segít a szomszédok árvízveszélyének megakadályozásában a padlón elfolyó víz esetén. A vízszigetelés megbízhatóságának javítása érdekében fontos figyelembe venni a szakértők főbb ajánlásait:

 1. Határozza meg a falon és a padlón a legveszélyesebb területeket, valamint válassza ki a megfelelő anyagokat, amelyek képesek megbirkózni a nedvességtől való szigeteléssel.
 2. A vízszigetelő anyag felhelyezése előtt fontos, hogy előkészítse az alapot, és távolítsa el a 2 mm-nél nagyobb rendellenességeket.

A padló vízszigetelése a fürdőszobában saját kezűleg - modern technológiák, a legjobb anyagok és formatervek (85 fotó)

A padló vízszigetelése a fürdőszoba komplex javításának kötelező lépcsője, és a padlóburkolat lefektetése és a vízvezeték szerelése előtt történik. Amikor a víz szivárog a fürdőszobában, nem engedi, hogy a víz behatoljon a padlóba, tönkretegye az alapot és elkerülje a kellemetlen következményeket.

Most a piacnak nagyon sok anyaga van a vízszigetelésre. Felkészülés nélkül nehéz kiválasztani az optimális anyagot, és kitalálni, hogyan kell helyesen használni. Ez az áttekintés a fürdőszobák vízszigetelésére használt különböző technológiák és anyagok leírására vonatkozik.

A vízszigeteléshez használt anyagok olyan folyamatos védőréteget hoznak létre, amely nem teszi lehetővé a víz áthaladását. A beton alapon és a falak fenekén körülbelül 10-20 cm magasságú védőbevonatot helyeznek el, és a falon egy további vízszigetelő kötény is kialakul, amelyen a fürdőszoba fel van szerelve.

A cikk összefoglalása:

Anyagok osztályozása vízszigetelésre és alkalmazási módszereire

A padló vízszigetelő anyagai az alkalmazási módszer vagy összetételük alapján osztályozhatók. Az anyagok besorolása az alábbiakban található.

Az alkalmazás módja szerint a vízszigetelés lehet bevonás, beillesztés, impregnálás, öntés vagy vakolás. Különböző anyagok külső különbségei a legkönnyebben becsülhetőek a különböző padlóburkolatok vízállóvá tételéből. Nézzük meg a vízszigetelés különböző lehetőségeit.

Vízszigetelés bevonattal

A festékbevonó készítményeket teljesen más védőanyagok felhasználásával állítják elő: vizes emulzió, bitumen gumival vagy polimer adalékanyagokkal, polimerekkel, poliuretánnal vagy bitumennel. A bevonó készítmények előnye az egyszerű használatuk.

Korábban csak bitumen alapú kompozíciókat készített és használt. Jelenleg rendelkezésre álló készítmények különböző adalékokkal, amelyek javítják fogyasztói tulajdonságait.

A padló padlózat vízszigetelése jól bizonyított. A latex hozzáadása növeli a bitumenes szigetelés tulajdonságait, megakadályozva ezzel az idő múlásával történő repedését.

Bármelyik készítményt hagyományos festékkefével alkalmazzuk. A munka során meg kell fontolni, hogy a festékszerkezeteket olyan tiszta, száraz felületre kell alkalmazni, amely korábban egy primerrel borított és szárított. A falak és a padló közötti ízületek, amelyek gyenge pontja a szivárgásnak, szintén megerősítve vannak egy tömítőszalaggal.

A bevonat szigetelésének költsége alacsony. Az egyetlen hátránya a korlátozott élettartam, amely rendszeres szivárgások esetén kevesebb, mint 6 év. Az anyag egyszerű használatának köszönhetően a padló alatti padlóburkolat vízszigetelése során a leggyakrabban használt padlóburkolatokon dolgozik.

Üvegezés vízszigetelés

Ezek az anyagok a leghatékonyabbak és tartósabbak a vízszigeteléshez, de használatuk némileg bonyolultabb. Kezdetben rendes ruberoidot használtak beillesztésre. Jelenleg ritkábban használják, jelenleg különböző, fejlettebb bitumen alapú anyagokat állítanak elő.

De ugyanakkor nagyon nehéz ezeket a lapokat összeszerelni, különösen a szoba sarkában, mert ehhez készségre van szükség. Ezek az anyagok a lemezek megfelelő összeragasztását és csatlakozását igénylik.

Bizonyos anyagokat előzetesen felhordott ragasztóbázissal állítanak elő, és más anyagokhoz ragasztókészítményt kell alkalmazni a felületre. A leggyakoribb beágyazó vízszigetelés bitumen alapú. Két változatban kapható hideg és forró felszereléshez.

Az öntapadó lapokat hideg melegítés nélkül fektetik le, könnyebben használhatók, és nincs szükség gázégő használatára, csak a bitumen alapozóval kell előkezelni a felületet.

A melegített bitumenes szigetelést gázégővel vagy épületszárítóval lágyítják. Az ilyen anyagokkal végzett munkák során a munka során tűz és erős illat zavarja a helyiséget.

Függetlenül attól, hogy a vízszigetelő vízszigetelő lapok milyen típusúak, átfedésük 10 cm. Szükség esetén ezt a vízszigetelést több rétegben lehet elhelyezni. Az ilyen típusú szigetelés legfontosabb előnye a lehető leghosszabb élettartam, amely, ha helyesen van felszerelve, tíz év lehet.

Öntött vízszigetelés

A felszínre meleg vagy hideg keverék kiáramlásával történik. A forró bitumenes vízszigetelést szinte soha nem használják lakásokban és egyéb lakóövezetekben. A hidegen öntött vízszigetelés két változatban áll rendelkezésre: folyékony üveg és gumi.

A folyékony üveg nátrium-szilikátból vagy káliumból áll, kiváló tulajdonságokkal rendelkezik. A készítményt a padlóra öntjük, a felületre tereljük. Ideális lapos felületet hoz létre, nagyon kényelmes egy házburkolat elhelyezése rajta.

A folyékony gumi bitumen és polimer adalékanyagokból áll. Ezzel a vegyülettel való kezelés után egy rugalmas film keletkezik a felületen, amely szorosan fedezi a szivárgások átfedését. Alkalmazás előtt a felületet polimer bitumen oldattal kell bevonni.

Az egyetlen probléma a bevonat bonyolultsága. A szivattyú egy különleges kompresszorral van ellátva a permetezőre, amely egyidejűleg egy vízszigetelő vegyületet és egy kalcium-kloridot is tartalmaz, amely keményítőként működik.

Vízszigetelés vakolás

Ez egy gipsz polimerek adalékanyagaival, nem fél a hőmérséklet csökkentésétől. Az ilyen gyártók legnépszerűbb keverékei, mint a "Knauf" és a "Ceresite".

Megjegyzendő, hogy a vízszigetelés bármely módja nem végleges, és védőanyaggal kell lezárni: először egy nyakkendővel vagy dekoratív bevonattal.

A különböző anyagok tulajdonságainak ismeretében kiválaszthatja a legalkalmasabb anyagot, amellyel könnyedén vízállóvá teheti a padlót a fürdőszobában a saját kezével.

Vízszigetelő fürdőszoba: lehetőségek, sémák, funkciók

A fürdőszobának, különösen a fürdőnek a felújítása vagy átalakítása mindig a padlón és a falakon egy hidro-gát felépítésével kezdődik. Ebben a szobában mindig sok a nedvesség, mind a levegőben, mind a felszínen, és az építőanyagok, amelyekből a padlót építették, és a falak a hosszú távú vízzel való érintkezés elromlani. A fürdőszobai vízszigetelés réteg nedvességálló anyag az esztrich réteg alatt. A felszerelés minősége és az alkalmazott anyagok befolyásolják a védettség tartósságát és megbízhatóságát.

Vízszigetelési lehetőségek

Az építőanyagok modern piacán sokféle eszköz létezik egy hidro-barrier megvalósítására. A vízszigetelés legnépszerűbb típusai a következők:

 • bitumenes rétegből álló réteg;
 • bitumenes impregnálással ellátott lap vagy hengerelt anyag, amelyet a falakon való meghallgatásra terveztek;
 • több rétegben alkalmazott cement-polimer keverékek;
 • áthatoló hidrogénvédelmet;
 • gumi alapú gátak.

A polietilén alapú filmanyagok használata tilos. Az ilyen vízszigetelő anyagok nem rendelkeznek elegendő páraáteresztő képességgel, ellentétben a felsoroltakkal.

Nem mindig lehet kapcsolatot létesíteni egy szakosodott céggel vagy az építőipari személyzet szolgáltatásaival, hogy a fürdő felújítása során elvégezhesse az összes szükséges munkát. A vízszigetelés önbeállítása esetén jó eredmények érhetők el.

A független javítási munkákhoz a legjobb megoldás az olyan anyagok kombinációjának kiválasztása, mint a bitumen masztix és bármely alkalmas, bitumen impregnálással ellátott hengerelt anyag. Ezek kombinációjában lehetővé teszik a megfelelő hatékonyságú vízgát megépítését, és biztosítják a védelem és a fürdő befejező rétegének tartósságát.

Olyan zónák, amelyeknél a vízszigetelést először meg kell tenni:

a kiemelt területek kék színűek

A vízszigetelésre vonatkozó eljárás

Az újépítésű házakban az apartmanok már a fürdőszobák alatt vannak felszerelve a szükséges vízszigetelő réteggel. A munka sorrendjét figyelembe véve egy lakásban végzett tőkejavítás ese- tében kerül sor, ahol időközönként a vízsugár már kiszivárgott.

Az első lépés a régi padló és az esztrich eltávolítása a hidegvédő maradványokkal a betonalapig. Ebből a szintből kezdődik az új rétegek építése. Végül ismét egy többrétegű struktúra kell, hogy legyen:

 1. alapozó vagy egyéb beton impregnálása;
 2. vízszigetelő réteg;
 3. esztrich;
 4. padlóburkolat.

A rendszer példája a vízszigetelésnek a fürdőszobában:

A vízszigetelés előtt a betonpoharat alaposan meg kell tisztítani a piszoktól és a portól. Ha nedves tisztítást használ, akkor a felületet lehetőleg szárítsa meg.

Ezt követi a felület előfeszítése, ezáltal a következő réteg maximális tapadást nyerhet a felületen. Gyakorlatilag bármilyen mélybehatolású alapozó alkalmas az alapozásra. Az építőanyag-piacon azonban speciális láncindítók vannak, amelyek felhasználása után már kialakult a fürdőszobai padló részleges áthatoló vízszigetelése. Ez azért történik, mert a megoldást a legkisebb repedésekkel és a beton pórusával töltik fel, majd a primer anyag kristályosodik és bezárja a beton belsejében lévő vízfolyások többségét.

A primer teljes száradása után elkezdhetünk egy vékony réteg bitumenes masszát alkalmazni. Vigyük fel ecsettel. Indulj el a padló és a fal közötti csatlakozásból, majd menj át a padló teljes felületére. A fürdőszobai padló vízszigetelése csak akkor tekinthető normálisnak, ha a falon való belépés legalább 20 cm.

Azokban a helyeken, ahol a szennyvízcsövek és a vízellátó csövek áthaladnak, érdemes olyan gumi tömítéseket alkalmazni, amelyek tetejére kerülnek. Ezenkívül 10 cm átmérőjű masztix bevonatúak is.

Miután elvégezte a maszk eloszlását, folytassa a tekercs anyagának lefektetését. Minden sáv található átfedés a szomszédos és hívja a falakon. A fal és a padló közötti varrás semmiképpen sem engedélyezett. Ellenkező esetben, ezen a helyen, idővel egy rés biztosan alakul ki, amelyen keresztül nedvesség szivárog. Az anyagcsíkok közötti csomópontok bitumenes bevonattal vannak bevonva.

Annak érdekében, hogy a lapok egyenletesebben illeszkedjenek és jobban rögzíthetők a bitumen maszkolattal, a felületüket égővel kell felmelegíteni. A cső megkerülésével az anyaglemezekben lévő lyukakat kicsit kisebbre vágják, és oldalra felfelé. Az égő újbóli használatával könnyen lehúzhatja a lapok élét, hogy szorosan illeszkedjenek a csövekhez.

A bitumen maszkolat lehűlése és megszáradása időt vesz igénybe, amely alatt nem lehet megakadályozni a felszínen lévő törmelék és por, valamint a nedvesség bejutását. A legjobb, ha bezárja a helyiséget ebben az időszakban.

Ezután töltse fel az esztrichet, és állítsa be a padlót a végső bevonat további felszereléséhez. Leggyakrabban ilyen célra a fürdőszobában használják kerámia burkolólapok. Jobb, ha vékony rétegre helyezi a speciális vízálló csempe ragasztót. Minden ízület megkente a habarcsot.

Valójában ez a padló vízszigetelése befejeződött. A vízszintes vízszigetelésen kívül a falak védelmére is figyelemmel kell lenni. Nedvességnek is vannak kitéve, különösen a fürdőkád vagy a zuhany közelében.

A fürdőszobában vízszigetelő falak vannak

Annak érdekében, hogy a formázott vízszigetelés a falak kezén a minőségi funkciókat is ellátja, cement-polimer keverékeken alapuló anyagokat használhat. Végül is, ha felhasználásával bitumennel és anyagokkal dolgozik, akkor egyszerűen le lehet vágni az idő múlásával - a bitumen meglehetősen folyékony anyag. Különös figyelmet kell fordítani a sarkokra és a csővezetékek kilépési pontjaira. Különleges mandzsettát tettek fel. A falak és a fal és a padló közötti sarkokat külön kell ragasztani egy lezárt vízszigetelő szalaggal.

Mielőtt a falak vízszigetelése megtörténik, és ezt követően a teljes felületet el kell kezdeni. A megbízhatóság érdekében már lehetséges hidegen védett háló részleges megerősítése, amelyen a ragasztót és a kerámia burkolatokat támogatják.

Hogyan készítsünk vízszigetelést a fürdőszobában - a munkamenetek

A fürdőszoba a legveszedelmesebb szoba a lakásban, és elkerülése érdekében a különböző gondok, meg kell felszerelni a vízszigetelés a szoba. A fürdőhely befejezésekor ez a munkafázis több okból is szükséges: a szomszédok véletlen áradásának lehetősége kizárt, például ha a kommunikációs rendszer meghibásodik, a megnövekedett páratartalom nem fogja elpusztítani az anyagot, amelyből a szerkezet készült.

A szigetelőanyagok típusai

A fürdőszobában vízszigetelő réteg szükséges, és a bevonat minősége az anyag típusától és helyes alkalmazásától függ. Ma már az építőanyagok piacán különféle szigetelőanyagokat kínálunk. Ki tudja emelni a legnépszerűbb:

 • Ragasztott szigetelés - tekercsben vagy film formájában értékesítve különböznek a telepítés módjától: az első megjelenést fel kell melegíteni, mielőtt lefektetik, a második pedig hő hatására felszíni felszíni.
 • A bevonóanyag - por vagy paszta formájában polimerek, bitumen vagy masztix alapúak.
 • A folyékony szigetelés az egyik legnépszerűbb. Könnyű fedezni nemcsak a padlót, hanem a mennyezetet falakkal is. Kétféle folyadékszigetelés létezik:
  • A folyékony üveg kálium-nátrium-oldat. Ez az anyag nem alkot filmeket, mélyen behatol a felületbe, megbízhatóan lezárja a repedéseket és pórusokat, ezáltal a legvédelmesebb réteget képezve, amely hatékonyan véd a nedvesség behatolásától.
  • Vízzel hígított folyékony bitumen - emulzió. Ennek az anyagnak az a tulajdonsága, hogy amikor a felületre kerül, nem csak a védő réteg alakul ki mély behatolás miatt, hanem egy erős film a felületen.

Hogyan kell megfelelően felszerelni a vízszigetelést?

Ebben a folyamatban nincs semmi nehézség, hogyan lehet vízálló a padló a fürdőszobában - ez megtehető a saját kezével. Elég, hogy megtudja, milyen sorrendben kell a telepítést végrehajtani, és az eredmény kielégítő lesz.

Minden munkának felületi előkészítéssel kell kezdődnie. Ha a fürdőszobában nincs új épület, akkor minden régi bevonatot el kell távolítania, vagyis a falakat és a padlót betonra kell tisztítani. És csak utána kezdődik a munka a szobának elszigeteltségével kapcsolatban, amely szakaszokban történik:

 • felszíni alapozás;
 • vízszigetelő réteg, az Ön által kedvelt anyag;
 • esztrich elrendezése;
 • a felület kiegyenlítése, ha szükséges;
 • végleges díszítő bevonat.

A vízszigetelést bizonyos szabályok szerint osztják szét:

 • úgy a legalapvetőbb, az anyag felhordása a felületre. Ha a vízszigetelés csak a padlón történik, akkor a falakon legalább 15 cm-re kell haladnia. Nem kell anyagot kímélni, és nem kell megtakarítani minőségét. A lényeg az, hogy a réteg egyenletes, szünetek nélkül.
 • A fürdő vagy a zuhany teljes körzetét alaposan meg kell dolgozni.
 • Hagyja a felületet a kommunikáció területén.
 • Szükség van a falak szigetelésére olyan helyeken, ahol egészségügyi berendezések vannak felszerelve, például a WC-tartály szintjének a szigetelésen, valamint a mosógép telepítési helyén kell lennie.

Célszerű az egész fürdőszobát elszigetelni, beleértve a mennyezetet is, de ha nincs idő erre. Nincs pénz, akkor különös figyelmet fordítanak a padlóra és a vízvezeték szerelésére.

Vízszigetelés telepítése

Tehát, ahogy korábban írták, a szoba minden feleslegessé válik, beleértve a régi burkolatokat. Ha a bontási folyamat során kiderült, hogy a kommunikációs rendszer csövei sajnálatos állapotban vannak, akkor azokat újakkal kell helyettesíteni.

Szétszerelés közben is elegendően nagy repedések nyílthatók az alapfelületen, amelyet fel kell tölteni építési habtal, amelyet a szárítás után a padló vagy a fal szintjére kell vágni.

A kommunikáció fektetése jobb, ha később távozik. Ebben a szakaszban, a rajz a helyét vízvezeték szerelvények.

A felület előidézésének szakasza kötelező, mivel a tapadás növeli, és emellett néhány mély penetrációs alapozó további hidrogénvédelmet biztosít.

Védő réteg folyadékszigetelt

Az anyag nagyon kényelmes, a felületen lapos, anélkül, hogy varrás keletkezne, ami nem lényegtelen. Ezenkívül nem csak elszigeteli a szobát, hanem megvédi a gomba és a penész megjelenésétől.

Alkalmazza az anyagot 3 módon:

 • Spray permetezővel a kívánt méretű fúvókákkal. Ezt a módszert csak olyan esetekben alkalmazzák, ahol a kezelt felület nagy területen van. Ennek a módszernek a hátránya tekinthető a szigetelőréteg vastagságának szabályozására való képtelenségnek.
 • Színezés - a legnépszerűbb módja. Rengeteg időt vesz igénybe, amelyet a teljes felületen egy görgővel lehet csökkenteni, és ecsettel csak a sarkokat kell feldolgozni.
 • Töltés - egyszerű és hatékony technológia. Csak vízszintes felületekre alkalmazható, de a kompozíció jól behatol a pórusokba és repedésekbe, jól eltömve őket.

A szakemberek szerint a folyékony vízszigetelés a legmagasabb minőségű és legegyszerűbb módja annak, hogy a helyiség nedvességtől védjen. Ez a bevonat több mint 30 év, és nem összetett folyamat.

A bevonó anyag

Ezek a vegyületek előkészítést igényelnek az alkalmazás előtt. Ezt a csomagoláson feltüntetett utasításoknak megfelelően végezzük, melyet szigorúan be kell tartani.

Szerelési technológia:

 • Az ilyen típusú vízszigetelés elrendezésének megkezdése szükséges a sarkokból.
 • Különös figyelmet fordítanak a padló és a fal közötti kötésekre. A szakemberek javasolják, hogy ragasztják be ezeket a helyeket speciális szigetelőszalaggal a szigetelés alkalmazása előtt.
 • Csak azután, hogy ez a két szakasz megkezdi az alapréteg alkalmazását, amely spatulával van felszerelve. Elég, ha a vízszigetelő anyagot a padlóra öntjük, és másfél milliméter vastagsággal átlapoljuk az egész felületen.
 • A rétegeknek többnek, de nem kevesebbnek kell lennie. Minden további réteget az előző szárítása után készítenek.
 • Az ilyen vízszigetelés a telepítési szakaszban fél a rajzolatoktól, ezért gondoskodni kell a távollétükről, mert ez nem piszkálja a felületet.

A bevonat vízszigetelés rétegeinek száma ötre növelhető, ha sürgős szükség van erre, például a gyermekek laknak egy lakásban, és nagy a valószínűsége annak, hogy a szomszédok elárasztják.

A tekercsszigetelés telepítése

A legnehezebb telepíteni az anyagot, bár meglehetősen olcsó. A fektetés megkezdése előtt meg kell mérni a szobát és meg kell jelölni. Ez rendben történik. A megfelelő mennyiségű anyag levágása a tekercsből, könnyebb padlóburkolat kialakítása egy kis fürdőszobában. Ezenkívül érdemes megjegyezni, hogy sok tekercs anyag fűtést igényel a telepítés során.

Telepítési tippek:

 • A szigetelőszalagok felmelegítése minőségi szempontból csak hőfúvó vagy fúvókásó segítségével végezhető, csak rendkívüli óvatossággal kell dolgoznia. A meztelen láng és a hő meggyújtja az anyagot.
 • Öntapadó anyag használata esetén a felületet nagyon óvatosan készítik el. A fektetett szalagot a gumihengerrel jól kell tekerni a buborékok kizárásához. A falak jól fel vannak gördítve, ha hasonló szigetelést alkalmaznak.
 • A szalag halmozott átfedése 5 centiméterrel.
 • Amint az összes anyagot felszínre helyezzük, az ízületeket jól bevonják bitumennel vagy speciális masztixal.

Hátrányok az ilyen típusú szigetelést fürdőszobák egy lakást:

 • a tekercsszigetelés lefektetése előtt a felületet ki kell egyenlíteni, mivel a szabálytalanságok eltérése nem haladhatja meg a két millimétert;
 • A feldolgozás előtt alaposan meg kell szárítani a felületet, mivel a szigetelés egyszerűen nem tapadhat nedves helyen;
 • a bitumen szaga, amely nem csak maró és éles, hanem mérgező is, ezért a lakóépületben történő használata nagyon nemkívánatos.

A szakértők nem javasolják, hogy az anyagot a fürdőszobába rakják. Általánosan használják más típusú szigeteléssel is.

Hogyan szigeteljük a mennyezeteket?

Bár ezek közül sokan elhanyagolják, de a fürdőben lévő mennyezetek szigetelésére van szükség, ez megóvja a váratlan áradástól a szomszédok tetejétől. Ez a folyamat nem különbözik a teljes helyiség vízszigetelésétől, kivéve, hogy nem minden anyag fog működni, és a munka munkaigényes lesz. Adjon előnyben a folyékony anyagokat vagy a bevonatot, könnyebb lesz velük dolgozni ebben a helyzetben.

Kívánatos a mennyezet és a falak közötti szigetelőszalaggal való összekötés sarkát ragasztani, majd csak a szigetelő összetételt alkalmazni.

A primer alapú indukált mész-cement gipsz, a felhordás és szárítás után kiváló vízszigetelő réteg a falakon és a mennyezeten.

Az utolsó szakasz

Miután elkészült a vízszigetelő réteg, elkezdheti tölteni az esztrichet. Jobb, ha a keveréket vásárolják a boltban (a tartomány ma már elég nagy). De ha úgy döntesz, hogy mindent magad csinálsz, akkor az esztrichnek cementnek kell lennie, és kis homokot kell hozzáadnia. Az esztrich szárazon lesz, a rétegtől függően a hét folyamán, és csak utána lesz lehetséges a bevonatot felhúzni.

Végezetül

Sokan félnek a vízszigetelést a fürdőszobában önmagukban, de ahogy láthatja, a folyamat nem olyan bonyolult, mint gondolják. Abban a pillanatban, az anyag és az eszközök bőségének enyhítette a szigetelőréteg felépítésének folyamatát, amely gyorsan és pontosan lefektetheti magát, anélkül, hogy szakembergárdát vonzana.