Legfontosabb > Tervezés

A beépített zuhanycsapok kiválasztásának finomságai

A modern vízvezeték kompakt és termelékeny, ami lehetővé teszi, hogy minden méretű fürdőszobában elhelyezhető legyen. A beépített keverők olyan eszközök, amelyek sikeresen megbirkóznak a hozzárendelt feladatokkal, miközben jelenlétük szinte észrevehetetlen. A beépített keverők telepítése és működésük hosszú idejéhez számos fontos tényező társul. Vegye fontolóra a beágyazott zuhanycsapok kiválasztásának árnyalatait.

Különlegességek

Beágyazott zuhanyrendszer - olyan technológia, amely viszonylag korábban jelent meg. Kevés ismeretes róla, ezért nincs nagy igény. Ez a design praktikus és racionális megoldásokkal rendelkezik.

Az integrált keverő használata jelentős előnyökkel jár:

 • nincs kiálló csomópontok;
 • ne ömlik a tömlők;
 • a munkatábla összeillik a fal síkjával.

A rendszer két csomópontból áll: egy egység van a falba, a felső pedig dekoratív panelrel van ellátva.

A szerelvények csövek és öntöződobozok. Az egyes modellek költsége meghaladhatja az ezer dollárt vagy többet. De ez gyakrabban kivétel, mint a szabály. A tipikus modellek esetében az ár meglehetősen demokratikus. Az eszköz praktikus, és most a Nyugaton van egy divat-trend.

Beleszerett benne:

 • egyszerű telepítés;
 • egyszerű funkciók;
 • megbízhatóságát.

eszköz

A fő működési csomópont a bázisegység, amely felelős a vízáram intenzitásától.

A következő elemekből áll:

 • tartós műanyag pohár;
 • sárgarézfej négy menetes lyukkal.

Ez utóbbi közvetlenül szabályozza a forró és hideg víz keveredését. A mechanizmust úgy tervezték, hogy károsodás nélkül hosszú ideig működjön. Ez egyszerű, nem bonyolult részek, a csomópontok száma minimális. A keverő megelőző karbantartása általában leáll a tömítések cseréjére.

Fontos tudni, hogy milyen minőségűek az anyagok, ahonnan a keverő készült. Például a leginkább megbízhatatlan termékek a siluminból készült termékek (por alakú alumíniumötvözet). Az ilyen termékekre vonatkozó árak alacsonyak, bár a vásárlásuk nem ajánlott (pazarlás lesz). Egy ilyen dolog rövid idő alatt használhatatlanná válik a helyreállítás lehetősége nélkül. A helyzet jobban megfelel a sárgaréz szerkezeteknek, amelyek valamivel drágábbak, de erősebbek.

Még egy hasznos minõség: az ilyen eszközöket megbízhatóan megtisztítják a korróziótól.

A jó terméket egy bevonóanyag jellemzi, a leggyakoribbak a következők:

Fontos, hogy a bevonat esztétikailag vonzó, nincsenek repedések és egyéb hibák.

funkcionális

Szükséges figyelni a termék funkcionalitására. Gyakran az emberek olyan eszközöket vásárolnak, amelyek a benne rejlő potenciál 30-40% -ában használatosak. A következtetés világos: nincs értelme túlfizetni egy drága modellt, amelyet csak a felére kíván használni. Ésszerűbb olyan egység megvásárlása, amely az igényeknek legjobban megfelel, míg olcsóbb lesz.

A készülék telepítése előtt meg kell hívnia a tapasztalt szakembert, hogy nézze meg a szobát, és értékes gyakorlati tanácsokat adjon. Nem mindig lehetséges beágyazott rendszerek telepítése nehézségek nélkül. Néha meglehetősen nagy erőfeszítéssel és jelentős anyagi költségekkel jár. A zuhanykomplexumnak saját képességei vannak.

Ez vonatkozik a fürdőszobákra, ahol nincs bidé, csak WC van. Az intim higiénia csak ilyen zuhanyozással végezhető. Ezek az eszközök hibátlanul működnek, kompakt méretűek.

Egy ilyen rendszer könnyen telepíthető, demokratikus költséggel és egyszerű mechanizmussal rendelkezik.

Az öntöződoboz fali elrendezése észrevehető igény.

Két változatban is használható:

 • különálló rekesz használata;
 • zuhanyzó a fürdőszobában.

Az öntözőpohár falpozíciója lehetővé teszi a mennyezethez közelebb történő átalakítását, amely megfelel a hagyományos konzervatív követelményeknek. Az eredeti megoldás az úgynevezett "zuhany a trópusokon". Lényege abban rejlik, hogy a víz egy falból vagy mennyezetből álló nagy panelből származik. Vízsugarak hasonlítanak az esőre a trópusokon a monszunban. Gyakran a fürdőszoba hasonló berendezései további megvilágítást biztosítanak, ami vonzóbbá teszi a készüléket.

A keverők típusai, amelyekben nincs kiáramlás:

 • egykaros (van zuhanyzó, tartó);
 • a keverőben lévő kar függőlegesen helyezkedik el;
 • A kar vízszintesen helyezkedik el.

A függőleges csaptelep kényelmes kis fürdőszobákhoz. A falba beépített keverő esztétikailag vonzóbb. Nem rendelkezik kifolyóval, tehát népszerű a vásárlók körében. Ha ilyen dolgot vásárol, javasoljuk, hogy kérje a termék minőségét igazoló tanúsítványt.

Zárttípusú csaptelepet kis fürdőszobákban használnak. Ugyanakkor a hely jelentősen megtakarítható, ugyanakkor kellemes megjelenést hoz létre. A rejtett lélek előnye, hogy például a fürdőszoba oldalára szerelhető. Ez a fajta zuhany nem szégyellő, hogy egy drága szállodai szobában, kis lakásban helyezkedjen el.

telepítés

A falszerkezetek telepítése összetettebb és sokoldalúbb feladat, de a pozitív hatás nem fog sokáig tartani.

A munkák két fázisra oszthatók:

 • kiküldetés;
 • tuning eszközök.

A munka a falfestésből indul ki, majd a szükséges kommunikációkat végrehajtják és összekapcsolják, ami a felső álmennyezethez vezet. Fontos, hogy helyesen helyezze a szemhéjjelzőt, amely felelős a hőmérséklet szabályozásáért. Az őrlelés egy fáradságos folyamat, amely nagy mennyiségű por és apró beton és gipszdarabok kialakulásához kapcsolódik.

A következő eszközökre van szükség:

 • elektromos fúró;
 • kalapács;
 • véső.

A munka trauma, ezért védelmi intézkedéseket kell hoznia.

Szükséged lesz:

Az installációs technológia egyszerű, bárki, aki valaha kalapácsot tartott a kezében. Ha ez a tapasztalat hiányzik, ajánlott tapasztalt szakemberek meghívására. Az egyes kivitelek beépítésénél saját árnyalatai vannak, ebben az esetben a falpanel telepítése azt jelenti, hogy a keverő és az öntöződoboz különböző blokkokban helyezkedik el. Közöttük kell eyeliner.

A csővezeték telepítése, a vízvezeték szerelése alapvető fontosságú kérdés, értékét nehéz csökkenteni. Hézagok kell jó állapotban van, a cső lesz található a falak sokáig, ha van egy hiba, mindent meg kell tenni újra. A kapcsolatok száma a teljes rendszer megbízhatóságától függ.

Számos ízület nagyobb baleset lehetőségeket teremt.

Csatlakozó csövek fémből vagy rézből készülnek. Minden érintkező stabil elemeket biztosít. Nem ajánlatos vásárolni az olcsó, kétes eredetű egységeket. A hibás szerelés a balesetek és szivárgások fő forrása.

Nem szükséges falakat készíteni. Sok esetben racionálisabb a kommunikációt a nedvességálló gipszkarton csatornájába helyezni. Ez a módszer ésszerűbb, gazdaságosabb, nem annyira drága.

Ha problémák vannak a rendszerrel vagy a szivárgással, akkor könnyen megoldható.

gyártók

A modern piacon több tucat gyártó található, amelynek áttekintése több oldalra is kiterjedhet. Sok vállalat pozitív véleménye. A vezetők közé tartozik a Grohe cég. Ezt a céget 1935-ben alapították Németországban, elsősorban vízvezeték-termeléssel. A cég ismert, hogy évente új innovatív fejlesztéseket mutat be a világnak. Integrált vízvezeték-készleteket gyárt 24 évig, egyedülálló tervező központja van, amely minden új termékmodellhez jön.

A cégnek számos nemzetközi díja van, termékeit 150 országban értékesíti.

A Hansgrohe már több mint egy évszázada van. A szerkezet híres eredeti modelljeiről, kifogástalan minőségéről. A vállalat egy trendrendező az egész iparág gyártói számára. A termékek ötvöznek a kifinomult tervezést és a kiváló minőséget, minden termékre hosszú garanciális idő vonatkozik.

A cseh márkájú Lemark mixerek viszonylag nemrég megjelentek a poszt-szovjet térben. A termékek elsősorban a gazdaság szegmensét képviselik, a termelési létesítmények Brnó városában vannak. Azonban a tartomány drága modellek extra osztály.

A cég híres a sokoldalú fejlesztésről, amely a zuhanyzóban és a falban dolgozhat.

Van egy sor modellek kifejezetten a konyha, zuhanyzó, bidé, mosdókagylók. A gyártó büszkesége márkás daru-doboz és kerámia patron. A speciális műanyag burkolatok jelenléte megóvja a kezeit a magas hőmérséklet miatt bekövetkező égési sérüléstől.

Mindig van egy speciális eyeliner, ami megakadályozza a szivárgást.

tippek

A keverő felszerelése önállóan elvégezhető (a folyamat nem igényel nagyszerű készségeket). Ehhez elegendő gondosan elolvasni az egyes elemekhez mellékelt utasításokat. Stroebe paraméterek általában a szélessége 14 cm, mélysége 10 cm. A munka megkezdése, tudnia kell, hogy pontosan az a hely, ahol lesz öntözés. Jelöléssel jelölje meg a falon lévő hornyokat. Ezután a jelölésnél egy horony készül.

Ezután a fő csomópont telepítési helyéről egy másik vonalat rajzolnak a fő vízfolyás jelzőjével. A csöveket a meglévő mélyedésbe helyezzük. Szintén készítsük el a fúvókákat a keverőhöz és az öntöződobozhoz. A csővezeték végén helyezkednek el a szálak, amelyek a fal síkjában vannak rögzítve. Minden csomópontot vontatással és festéssel kell rögzíteni.

Az integrált keverő telepítésekor bizonyos körülményeket be kell tartani:

 • A beépített keverő beépítése a falba nagy mélyedést biztosít.
 • A kommunikáció ugyanakkor nem metszik egymást.
 • Jobb, ha egy perforátorral dolgozunk egy beton fúvókával.

Megtudhatja, hogyan telepítse a do-it-yourself zuhanycsapot az alábbi videóból.

Mik a beágyazott zuhany előnyei?

Könnyen lenne a javítás nem tűnt nyitott szemceruza vízvezeték, és még inkább a lélek, a legtöbbjük inkább elrejteni. Ráadásul a korszerű építőanyagok és a csővezeték-anyagok lehetővé teszik, hogy ezt nehézségek nélkül megtehesse.

Például egy jó megoldás lenne telepíteni gipszkartonból vagy OSB lapokból készült hamis falakat, amelyekből csak keverő és öntözés látható. A második út - akkor csak ürítse ki a hornyokat csövek és helyiségek egészségügyi berendezések egy tégla vagy cinder blokk.

A fotó - a zuhanyzó a zuhanytartó beágyazott a fürdőszoba falába.

Az első esetben további anyagokra és időre van szükség. Szükséges egy fém vagy fa keret telepítése, amelyen a lemezek fel lesznek szerelve.

A másodikban csak egy perforátor és egy megoldás a hornyok lezárására. Ma megnézzük, hogyan kell megfelelően elhelyezni a főelemet - a süllyesztett csapot a vízszintes zuhanyhoz.

Eszköz előnyei

Az új fejlesztéseknek köszönhetően lehetővé vált a modern vízvezeték-felszerelés kis fürdőszobákban való elhelyezése is. Ugyanakkor sem a funkcionalitásuk, sem a WC-helyiség, sem a belső tér nem szenved.

Zucchetti Falra szerelhető zuhanycsaptelep

A tervezők olyan termékeket javasoltak, amelyekhez vízellátás tartozik, és rejtett szállást foglal magában. Az egyik ilyen eszköz egy beépített keverő, amely teljes mértékben képes feladata elvégzésére, és a fő rész láthatatlan. A beágyazott zuhanytelepek egymástól függetlenül telepíthetők, a technológiai rendszert követve.

Vegye figyelembe az eszköz előnyeit:

 • a felületen nincsenek kiálló elemek;
 • nem fogod látni a lógó zuhanycsöveket, amelyek sajnos gyakran sikertelenek;
 • vizuálisan nagyobb a teret a teremben;
 • nincsenek akadályok a fürdőszobába való belépéshez.

Beépített csaptelep higiénikus zuhannyal a fürdőszoba belsejében

Az Ön előtt csak egy kis panel található, amelyen a vízszabályzó karjai és a kisméretű kifolyó helyezkednek el. Minden olyan helyre telepíthető, amelyet a legmegfelelőbbnek talál. Ugyanakkor a zuhanyzó öntözést általában a mennyezetre rejtett módszerrel telepítik.

Mi a keverő?

Leggyakrabban egy beépített zuhanykabinos keverőnek két tömbje van - látható (panel a beállító karokkal) és rejtett (falfal mögött vagy közvetlenül a fővárosi partícióra szerelve).

Tipp: ez a két blokk külön megvásárolható, ami lehetővé teszi, hogy kiválassza a dekorációs panel kialakítását a WC belsejébe.

Beépítési utasítások süllyesztett zuhanyzó

A keverő mellett a készletnek csaptelepet és zuhanyfejet is tartalmaznia kell. Ebben az esetben az eszköz ára magasabb lesz, mint a szokásos opció, de ha jól teszed, a termék élettartama hosszabb lesz.

A fő figyelmet a keverő fő egységére kell összpontosítani, mivel lehetővé teszi a víz áramlását. Általában műanyag hengerből és sárgarézfejből áll.

Az utóbbi négy lyuk felel meg az áramlásért:

 • meleg és hideg víz;
 • kevert vizet a kavics keverőbe;
 • folyadék a zuhanyzó öntöződobozban.

Higiénikus zuhanykészlet Grohe beépített keverővel

Ne feledje, hogy a beágyazott egységet kiváló minőségű anyagokból kell készíteni, ezért nem feltétlenül alacsony a költsége. Meg kell értenie, hogy a falba történő telepítés után csak akkor javíthatja, ha részlegesen megsemmisíti.

Ez további költséget is jelent a helyreállítási munkákhoz. Bár a beépített keverő tervezői azt állítják, hogy úgy tervezték meg, hogy ne károsítsa a nagy felületet a javítás során.

A beépített higiéniai zuhany így néz ki

A telepítés és annak jellemzői

A beépített keverő telepítésekor bizonyos feltételek vannak:

 1. Először egy mélyedést kell előkészíteni az alapos falon.

Átfogó méretei:

Ennek legegyszerűbb módja a speciális fúvókák bélyegzése a betonalapok kezeléséhez.

 1. Hajtson rajzot a falra, húzva vonalakat a csaptelep helyéről a zuhanyfejre.

Tipp: Győződjön meg arról, hogy a vízellátó csövek és a zuhanycsövek nem metszenek.

 1. A csővezeték csatlakozását (a kapun áttörni) a keverőbe kell indítani a padlóról.

Tipp: ha a nedvességálló gipszkarton hamis falát tervezi használni, a hornyok nem szükségesek.

 1. Javasoljuk polipropilénből vagy rézből készült csövek használatát. Akkor ne aggódjon a falban ragadt ízületek miatt. Az első felszerelése kézzel történhet, speciális forrasztópáccsal.

Öntöződoboz és kifolyócső felszerelése

Ez a szakasz nem jelent nehézséget. Csak a csavarmenetes menetes szerelvények végeire kell felszerelni, amelyeket cementfalral vagy tüskékkel szilárdan rögzítenek a falon.

Tipp: Győződjön meg róla, hogy a menetes adapterek a lehető legegyszerűbben vannak felszerelve, különben nehéz lesz a kifolyócső és a zuhanyfej telepítése.

Fürdőszobai mennyezetre szerelt felső zuhany

A szerelést csak a befejező munkálatok befejezése után kell megkezdeni, ha felülvizsgálták.

 1. Csatlakoztassa a műanyag keretet a főegységhez csavarokkal.
 2. Csavarja rá a fedelet.

következtetés

Nem szeretné látni a fürdőszoba belsejében külön tömlőt a zuhanyfejhez és a keverőhöz való beszerzéshez, használjon rejtett csővezetéket. Ennek eredményeként helyet takaríthat meg és modern megjelenést kölcsönözhet. Az ellátóvezeték elhelyezésekor használjon polipropilént.

A jelen cikk videója lehetőséget nyújt a fenti témakörre vonatkozó további információk megtalálásához.

A zuhany beépítése a falba

A kényelmes és praktikus beépített zuhanyzó viszonylag új típusú kommunikáció, így az emberek óvatosak az innováció iránt. Arra ösztönzik a félelmeiket, hogy bontás esetén az összetevőkhöz való hozzáférés megtagadható. Valójában ez egy rendkívül egyszerű és megbízható eszköz. Tekintsük meg a lehetséges opciókat, és próbáljunk kitalálni, hogyan ne hibázzunk a termék kiválasztásakor.

Mi különbözteti meg a minőségi modellt?

Függetlenül attól, hogy melyik modellt választja, ellenőriznie kell, hogy megfelel-e az alapvető követelményeknek. Ezzel a megközelítéssel, még nagy tudás nélkül is ezen a területen vásárolhat megbízható, tartós és gyönyörű designt. Itt van egy sor követelmény.

Bizonyított gyártó

A vásárlás előtt tanácsos megismerkedni a gyártókkal és a termékek jellemzőivel. Használhatja az értékesítési asszisztens szolgáltatásait, vagy kérheti az ilyen rendszerek telepítésével és karbantartásával foglalkozó embereket. Meg fogja kapni az illetékes tanácsadást, és megtudhatja, mely rendszerek a legkevésbé egyszerűek és tartósak, ha használják.

Szilárd anyagok

A rejtett keverők tartóssága nagyban függ attól, hogy milyen anyagból készülnek:

 • A legtöbb költségvetési modellek silumin (porított alumíniumötvözet) készültek, azonban nem tarthatóak tartósnak.
 • A rézből készült termékek drágábbak, de sokkal biztonságosabbak. Emellett ellenállnak a korróziónak.

Kiváló minőségű bevonat

Az értékesítés során a különböző típusú bevonatok - króm (matt és fényes), aranyozott, bronz, különböző természetes anyagok, különösen díszkő követése után láthatók. Fontos, hogy a bevonat stílusosan illeszkedjen a fürdőszoba belsejébe, és kiváló minőségű volt - válás és egyéb hibák nélkül.

Szükséges funkciók

A termékek funkcionalitásának tanulmányozásakor meg kell állítanunk a modell kiválasztását, amely a lehető legjobban megfelel az Ön igényeinek. Többfunkciós berendezés megvásárlása és a rendelkezésre álló lehetőségek kihasználása esetén azt jelenti, hogy irracionális a pénzét költeni.

Fontos! Még mielőtt elkezdené feltárni a berendezés piacát, hívja meg a szakembert, hogy tanácsot adjon a legjobb típusú beágyazott technológiáról. Előfordul, hogy nem telepíthet be egy beágyazott rendszert (opcióként - túl drága).

Rendszerosztályozás

A süllyesztett zuhanyok a rendszer és a rendeltetés típusától függően változnak. A süllyesztett zuhanytálcák alábbi konfigurációit különböztetik meg:

 • Higiénikus. Ez egy egyszerű lehetőség. Alkalmas egy kis fürdőszobához, ahol nincs lehetőség a bidével. Ezek 1-2 beállítható csomó a falon, valamint egy rugalmas tömlő, amely öntözéssel rögzíthető a tartóra. Egy ilyen konstrukció nagyon olcsó. Mindenesetre sokkal olcsóbb, mint egy normál bidé.

Fontos! A higiénikus típusú zuhanyrendszer a legkisebb helyet foglalja el, ami nagyon fontos egy városi lakás kis fürdőszobájához.

 • Tó található a falon. Gyakran a helyhez kötött "eső" is fel van szerelve egy öntöző kanna rugalmas tömlővel. Ez egyaránt sikeres megoldás mind a fürdőkádra, mind a különálló zuhanytálcára.
 • Mennyezeti szerkezet Ezt a megoldást gyakran használják a zuhanyozók szabadon bocsátásával foglalkozó vállalatok. Ez a megoldás azonban elfogadható a rendes telephelyeken. Fontos kiválasztani a rúd hosszát, hogy ne legyen túl magas. Ellenkező esetben - a beépített zuhanyzás nagymértékben megreked.
 • Trópusi zuhanyzó. Ez egy nagyon eredeti változata a beágyazott szerkezetnek, ami egy falra vagy mennyezetre helyezett panel, ami trópusi felhőhöz hasonlító sugárhajtókat hoz létre. Annak a ténynek köszönhetően, hogy az öntözés itt csak hatalmas, a vízsugarak teljesen lefedik az embert.

Fontos! Az ilyen vízkezelés benyomások és vidámság csodálatos! Gyönyörű trópusi rendszert lát, világítással.

Beépített falas zuhany - telepítési eljárás

A "fali zuhany" telepítése sokkal nehezebb, mint egy nyitott szerkezet. De az eredmény megéri. Minden munka két szakaszra bontható:

 • A kommunikáció lebonyolítása.
 • Csatlakoztatás a rendszer összes alkatrészének rögzített kommunikációjához.

A csővezetékek megépítésének sajátosságai vannak:

 • A csövek elrejtéséhez falakat kell készíteni. Először is a mixerrel való kommunikáció összefoglalása, amely szabályozza a víz hőmérsékletét. Ugyanakkor a keverő és a zuhanyfej nem egyetlen egységben található, hanem külön-külön.
 • Shtabenie falak - a folyamat elég időigényes, és nem tehetsz külön eszköz nélkül. A legjobbak közül mindenki alkalmas erre a célra csiszolóval fémlemezzel vagy kalapácsfúróval.

Fontos! Serkentés közben sok port keletkezik, ezért légzőkészülékben és szemüvegben kell dolgoznia. Ha úgy gondolja, hogy ez a munka túl nehéz, szakértőket vehet fel. Legalábbis garantálhatjuk, hogy mindent a lehető legnagyobb pontossággal és hiba nélkül tervezünk.

 • A borotválkozás utáni következő szakasz a csővezeték elhelyezése. Itt különös figyelmet kell fordítani a vegyületek minőségére, mivel a falon rejtve lesznek. Általában az "aranyszabály" érvényes: minél kisebb a kapcsolat, annál finomabb a design.
 • A beépített keverő blokk monolit. Az egyetlen cserélhető alkatrész a patron. A patron cseréjéhez nem szükséges a fal törése. Elég, ha eltávolítja a kültéri vezérlőegységet, és a szerelést könnyedén le lehet szerelni csere vagy karbantartás céljából. A tervezés kizárólag karbantartható. Valójában az integrált zuhany teljes javítása a patron cseréje. A többi rész egy monolit blokk.
 • Ahhoz, hogy a keverőegységből a vizet a beépített zuhanyzó öntöződobozjába vigyék, a leggyakrabban fém-műanyag vagy rézcsöveket használnak. Ezek a legmegbízhatóbb és legtartósabb megoldások.

Fontos! A csatlakozáshoz nagy szilárdságú szerelvényeket használtunk. Nem lehet megmenteni őket, mert a kapcsolatok a szerkezet "gyenge kapcsolata".

 • Ha a kifolyó a mennyezetbe van szerelve, akkor elkerülheti a padlólemez borotválkozását nedvességálló gipszkarton doboz kialakításával. Ugyanaz a doboz használható a kommunikációhoz. Ez egy jó megoldás, például egy "trópusi" rendszer számára. Ebben az esetben a mennyezetet óriási öntözés alatt helyezzük el - nagyon időigényes.

Fontos! Ha higénikus beépített zuhanyt telepít, a beépített rendszer biztosítja a nyomás és a víz hőmérsékletének kezdeti beállításait. Csak a szelep nyitására és a rendszer használatára marad.

Videó felvétel

Természetesen a beépített zuhanyzás munkája meglehetősen nehézkes. De a munkájának végeredménye sokkal eredetibb és jobb lesz, mint a szokásos szokások.

Hogyan készítsünk független felszerelést a süllyesztett csaptelepen: részletes utasítások

Az előző évekhez képest a fürdőszoba most másnak tűnik. A különálló buja, összetett elemeket fokozatosan helyettesíti a szigorú és tömör formák, amelyek megfelelően szervezik a belső tér. Ez a helytakarékosság ergonómiával tölti be a teret, és a beépített bútorok és a vízvezeték a szoba fő jellemzői. Számos csőben a fürdőszobában való jelenlét miatt vágyakoznak elrejteni őket a kíváncsiskodó szemekből. A szoba felszenteléséhez a tulajdonosok a legújabb találmányt használják - zuhanycsaptelepet flush szereléshez.

Ennek a belső tulajdonságnak a népszerűsége nem véletlen, az egy személy azon kívánsága, hogy díszítse és egyszerűsítse a helyiség belsejét. Egy 10-15 cm mélységű készüléket beültetnek a falba, amelynek felületén a szabályozóelemek és a dekorációs panel marad. Az ilyen rejtett mechanizmust csak a fürdőszobában használják, nem alkalmas a konyhában. Ez az eszköz nem rendelkezik forgó öntőberendezéssel, ezért ez a lehetőség kizárt.

A süllyesztett keverők célja

A modern stílusú rejtett csaptelepek a fürdőszobát eredeti berendezéssel ismerik.

 • Esztétikai tartalom. A fal síkja maszkolja a technikai részleteket.
 • Szabad mozgás a fürdőszobában, könnyű használat a készülékben.
 • A helyiség, a polcok és kiegészítők gazdaságos használata.
 • Az alkatrészek kis mennyiségekben való jelenléte a fal külső felületén. A zuhanycső, a vízelvezető eszköz különleges panel mögött van elrejtve.

A szekrények lyukak fúrásakor nagyon fontos, hogy vigyázzon arra, hogy véletlenül ne érje el az átvezető csöveket és a keverőt.

Rejtett keverőeszköz

Annak érdekében, hogy a design megfelelő működést és külső szépséget élvezhessen, fontos megvizsgálni annak szerkezetét.

Ennek a mechanizmusnak az alapja 3 részből áll:

 • Összeszerelési doboz, amely biztosítja a készülék funkcionalitását, stabilitását és megbízhatóságát. Egy ilyen fém vagy műanyag házban rejtve a szerkezeti elemeket.
 • Funkcionális részletek - termosztát, patron, kifolyócső, maga a készülék.
 • Külső dekoratív panel, az egészségügyi eszköz végső megjelenése. Van továbbá egy kar a vízsugár és egy kapcsolóeszköz vezérléséhez.

A beépített süllyesztett keverők olyan szabványos termékek, amelyek bármilyen típusú csavaranyákhoz és szerelvényekhez alkalmas vízvezeték szerelvényekhez alkalmazhatók.

A süllyesztett keverő lehet kerek, négyzet vagy téglalap alakú. A sarok nélküli változat nem foglalja el a fal nagy részét, ami nem mondható el a második típusú modellekről.

A készülék normál működéséhez a doboznak merev rögzítése szükséges a fal üregében. Ha nem tartja be ezeket az indikátorokat, a beépített keverő a rezgések és a nyomásesés miatt meglazul, és ennek következtében a mechanizmus meghibásodik.

Mixer telepítés

A süllyesztett zuhanycsaptelep különös módon szerelhető fel a falra. A módszertan megválasztását a megvásárolt doboz vagy a keverés típusa határozza meg. Nincs szükség speciális szerelési szerszámokra, csak egy szabványos vízvezeték-készleten és egy kalapácsfúróban kell készíteni. Minden rejtett zuhanykeverő részletes utasításokat tartalmaz, amelyek megoldják a technikai problémákat.

A telepítés ebben a sorrendben történik:

 1. A helymeghatározó vízvezeték pontos megnevezése, a munkarendre gondolva. Szervezeti bekötés, jelölés.
 2. Olyan fülke felkészítése, amelyben egy speciális doboz van elhelyezve, falcsavarozás. A nyílások felengedésével mosogató kanyarok és csövek.
 3. Telepítő doboz. (Nem mindig jelen van a készletben, néha további beszerzésre van szükség). Rögzítés csavarokkal és klipszel.
 4. A rejtett berendezés keverőjének beépítése az előkészített dobozba. A halmazban való hiányában a rést a csatolás helyeként használják. A megbízható rögzítéshez csavarokat és klipeket használjon. (A tömlők további csatlakoztatásához az utasítások alapos tanulmányozása szükséges).
 5. A falba épített zuhanycsapnak meg kell felelnie a vizsgálatnak. Ehhez nyissa ki a szelepet a csővezetéken és kapcsolja be a vizet. A lehetséges szivárgások és üzemzavarok elkerülése érdekében ebben a szakaszban ellenőrizze a csatlakozások szorosságát, ellenőrizze a helyes áramlást, a meleg- és hidegvíz keverés sorrendjét, a szabályozást egy karral vagy szelepelemmel.
 6. Külső alkatrészek rögzítése. A fal teljes javításakor telepíteni kell őket. A külső panelek rögzítése után az ízületeket szilikonnal kezelik, ez erősíti az ízületek vízszigetelését.

A falra szerelt csaptelepek egyszerűen vannak felszerelve. Nehézségek merülnek fel a doboz kiválasztásával és rögzítésével.

Rejtett keverő gyártók

A süllyesztett zuhanyrendszer látható csöveket rejt a falban. Segítségével könnyedén kicserélheti az elhasználódott vízvezetékeket új, megbízható és stílusos felszereléssel. A rejtett installáció mixere a belső térben tömörséget, frissességet és újdonságot biztosít. Számos gyártó, amely megkönnyíti a fogyasztók kiválasztását, a termékeiket egyetlen szabványmérettel és kötőelemekkel látja el. Az ilyen berendezések népszerűségét a Hansgrohe iBox Universal és a Kludi Flexx Boxx márkák is megerősítik.

Fontos helyet foglalnak el az olasz gyártók Teuco, Albatros, Jacuzzi egészségügyi termékek. A német cég Grohe, Ideai Standart süllyesztett rejtett zuhanysága a Hansa magas színvonalú gyártmányairól híres. Kitűnő minőséget bizonyítottak a francia, finn gyártók Oras, Damixa, Jacob, Delafon, Migliore, Gess, i Axor, Oras, Nicolazzi.

Tehát a beépített keverő telepítése egyszerűsített installációs séma, amelyet a hozzá csatolt kézikönyv szerint hajtanak végre. Páciens és óvatos, alaposan tanulmányozva a telepítés titkait, pontosan csatlakoztathatja az összes adatot és megállapíthatja a készülék helyes működését. A készülék egyszerű és megfizethető, még a gyerekek is képesek elsajátítani működésüket.

A falról való keverő egyenletesen összekeveredik a vizet, és a mosogató és a zuhanyzó közötti csomópont nem engedi a spontán kapcsolást. A forró kamrára szerelt limiter megakadályozza a lehetséges égési sérüléseket. Az önszerveződés nem nélkülözheti és felelősségteljes megközelítést. A rejtett fürdőszobai csaptelep örömmel, könnyedséggel és örömmel tölti be az életet. Jó választás és egyszerű telepítés!

Flush-mounted mixer - ez a különbség a megszokottól

Bevalljuk, hogy valami "a fal mögött" rejtőzik a fürdőszobában, nem csak ijesztő az Ön számára. De talán ez a tudatlanság és a félreértés?

Az a tény, hogy lehetetlen szabályozni a nyomást - ez nem teljesen így van. Inkább egy speciális keverőre vonatkozik, azaz. kiválasztott bélés. A keverők ugyanabból a gyűjteményéből, mint általában, különböző típusú külső részek különböző funkcióval rendelkeznek. Néha szükség van két külső rész (és két belső alkatrész) telepítésére, hogy megvalósíthassa az összes kívánt funkciót, és ez még egy lépés a felértékelődés felé. Szeretne egy beépített keverőt esztétikai okokból - készítsen költségvetést! Sorolja fel azokat a funkciókat, amelyeket a jövőbeli keverőnek támogatnia kell (fürdésre vagy felső / alsó zuhanyra stb.). Ezután konzultáljon a vízvezeték-kereskedő eladójával, hogy hány belső alkatrész szükséges a tervezett funkciókhoz, és biztonságosan haladjon a csaptelep gyűjtemény kiválasztásához. És most számoljuk ki a keverő belső és külső részeiben felhasznált összegeket és további tartozékokat (vegye figyelembe, hogy a kézizuhany 3-4 részből áll: öntöződoboz, tömlő, külső vagy kombinált zuhanycsatlakozás) összehasonlítani egy átlagos (kültéri) keverővel. Lehet, hogy elégedett a kültéri keverővel egy drágább gyűjteményből, esztétikai okokból.

Igen, gyakran az öntözés módja / a használt injektorok módja megoldás a víznyomás és a sugár keménységének kérdésére.

A rejtett telepítést gyakran használjuk projektjeinkben. Gyakran a HIDDEN telepítése a külső oszlop CHEAPER-jét jelenti!

Beépített zuhanyzó - extra kényelem

A beépített zuhanyzó kényelmes rendszer, melynek számos előnye van a klasszikus modellekhez képest. Először is, a használó helyet takarít meg a fürdőszobában. Másodszor, ez a design lehetővé teszi mindkét kezét a mosási folyamat során. Harmadszor, egy rejtett lélek jelenléte lehetővé teszi, hogy elfelejts egy ilyen problémát, mint a tömlő tömörségének törékenységét.

Beágyazott minták

Számos lehetőség van rejtett lélek végrehajtására:

 • A falba ágyazott rendszerek. A viszonylagos egyszerű telepítés miatt ez a leggyakoribb lehetőség. Az ilyen zuhanyok továbbá egy öntöződobozos tömlővel vannak ellátva, amely speciális tartóra van felszerelve. Különleges megoldások vannak a nők számára abban az esetben, ha a fürdőszoba mérete nem teszi lehetővé, hogy egy bidétet helyezzen be.
 • Beépített felső zuhany a mennyezeten. Sok gyártó fülkék kínálnak pontosan ezt a lehetőséget. Semmi sem akadályozza meg, hogy egy hasonló kialakítást készítsen egy standard zuhanyzóban. Fontos a rúd megfelelő hosszának kiválasztása a vízsugár minimálisra csökkentése érdekében.
 • A rejtett keverő falra vagy mennyezetre formázva. Az ilyen zuhany egy rögtönzött trópusi eső alatt marad. Az erőteljes öntözés által előidézett vízáramok az élettel teli és erőteljes erejével járnak.

A neves gyártók: Hansgrohe és Hansa (Németország), Cezares és Migliore (Olaszország), Lemark (Cseh Köztársaság) és Jacob Delafon (Franciaország).

Érdekes modellek: Hansgrohe Focus E, Hansa Primo, Cezares CZR-SPIN-30, Lemark Poseidon LM8034C, Migliore Roma ML.ROM-35.64.CR, Jacob Delafon EO E3875-CP.

anyagok

A mennyezetre vagy falra szerelt rejtett lélek tartósságát nagymértékben meghatározza a termelésben használt anyagok minősége. A silumin, a por alumínium ötvözet megépítése a legkevésbé fog kerülni. Azonban az itt megtakarítás miatt nehéz számolni a keverő és az öntöződoboz hosszú szolgálatán. Jobb, ha többet fizetsz, és egy sárgaréz zuhanyt kapsz. Ez az anyag sokkal praktikusabb és ellenáll a korróziónak.

Különös figyelmet kell fordítani a falba vagy mennyezetbe ágyazott felső zuhanyzat bevonására. Fontos, hogy homogén, válás és egyéb hibák nélkül. A gyártók számos érdekes dekoratív megoldást kínálnak, kezdve a fényes króm vagy fa utánzat és az arany végződéstől. Ez lehetővé teszi a csaptelep kiválasztását, a fürdőszobai belsőépítészeti érdekek alapján.

felszerelés

A zuhanyozás építése két szakaszból áll - csövek és összekötő csomópontok elhelyezése. A munka sorrendje megközelítőleg a következő:

 1. Kezdetben meg kell összetörnie a falakat. Ehhez szükség van egy kalapács fúró vagy egy daráló. A munkát légzésvédőben és védőszemüvegben kell elvégezni, mivel a folyamat során nagy mennyiségű por keletkezik.
 2. A csövek először csatlakoznak a keverőhöz. Egy öntöződobozhoz külön szemhéjjelző kapcsolódik. A kommunikáció leállításakor fontos, hogy minden kapcsolat 100% -osan megbízható legyen. Ne felejtsük el, hogy a hibaelhárítás megköveteli a zuhanyfal megsemmisítését.
 1. A beépített felső zuhanyzó öntöződobozától a csaptelep vízellátását leggyakrabban fém-műanyag vagy rézcsövek hajtják végre. Ezek az anyagok a leginkább praktikusak és tartósak. A csatlakozáshoz csatlakozók vannak. Ezeket a szerkezeti elemeket lehetetlen megmenteni. A legtöbb esetben rossz minőségű szerelvények szivárgást okoznak.
 2. Az integrált zuhanycsaptelep egy szilárd blokk. Csak a patront cseréli, amely a teljes szerkezet lebontása nélkül elérhető.
 3. Ha a zuhany a mennyezetbe kerül, a padlóburkolatok borotválkozása elkerülhető. Egy alternatíva egy nedvességálló gipszkarton doboz használata, amelyen belül minden kommunikáció rejtve marad. Ezt az opciót általában akkor használják, amikor paneles zuhanyt telepítenek, amelynek mérete nagyméretű rést hoz létre. A doboz felszerelése sokkal kevesebb erőfeszítést és időt igényel, mint a lyukasztás és a későbbi lezárás.

Hallgassa meg a szakértőket

Mielőtt vásárolna egy felső zuhanyt, beépített falat vagy mennyezetet, győződjön meg arról, hogy szakemberrel konzultál. Ideális esetben fel kell hívnia a mestert otthonába, hogy saját szemével láthassa a zuhanyt. Lehetséges, hogy egy rejtett rendszer telepítése a fürdőszobába nem fog működni, és el kell hagynia ezt a megoldást. Így a megelőzés pénzt és időt takarít meg.

Ezenkívül a szakember mindig segít abban, hogy az ügyfelek kéréseit legjobban kielégítő formatervezési mintákat válasszon. Beépített zuhanyozás vásárlásakor az emberek gyakran választják a többfunkciós modelleket, anélkül, hogy úgy gondolták volna, hogy a legtöbb ilyen lehetőség nem lesz hasznos. A szakemberek véleményének figyelembevételével elkerülheti az értelmetlen túlfizetést.

A beépített zuhanycsapok kiválasztásának finomságai

A modern vízvezeték kompakt és termelékeny, ami lehetővé teszi, hogy minden méretű fürdőszobában elhelyezhető legyen. A beépített keverők olyan eszközök, amelyek sikeresen megbirkóznak a hozzárendelt feladatokkal, miközben jelenlétük szinte észrevehetetlen. A beépített keverők telepítése és működésük hosszú idejéhez számos fontos tényező társul. Vegye fontolóra a beágyazott zuhanycsapok kiválasztásának árnyalatait.

Különlegességek

Beágyazott zuhanyrendszer - olyan technológia, amely viszonylag korábban jelent meg. Kevés ismeretes róla, ezért nincs nagy igény. Ez a design praktikus és racionális megoldásokkal rendelkezik.

Az integrált keverő használata jelentős előnyökkel jár:

 • nincs kiálló csomópontok;
 • ne ömlik a tömlők;
 • a munkatábla összeillik a fal síkjával.

A rendszer két csomópontból áll: egy egység van a falba, a felső pedig dekoratív panelrel van ellátva.

A szerelvények csövek és öntöződobozok. Az egyes modellek költsége meghaladhatja az ezer dollárt vagy többet. De ez gyakrabban kivétel, mint a szabály. A tipikus modellek esetében az ár meglehetősen demokratikus. Az eszköz praktikus, és most a Nyugaton van egy divat-trend.

Beleszerett benne:

 • egyszerű telepítés;
 • egyszerű funkciók;
 • megbízhatóságát.

eszköz

A fő működési csomópont a bázisegység, amely felelős a vízáram intenzitásától.

A következő elemekből áll:

 • tartós műanyag pohár;
 • sárgarézfej négy menetes lyukkal.

Ez utóbbi közvetlenül szabályozza a forró és hideg víz keveredését. A mechanizmust úgy tervezték, hogy károsodás nélkül hosszú ideig működjön. Ez egyszerű, nem bonyolult részek, a csomópontok száma minimális. A keverő megelőző karbantartása általában leáll a tömítések cseréjére.

Fontos tudni, hogy milyen minőségűek az anyagok, ahonnan a keverő készült. Például a leginkább megbízhatatlan termékek a siluminból készült termékek (por alakú alumíniumötvözet). Az ilyen termékekre vonatkozó árak alacsonyak, bár a vásárlásuk nem ajánlott (pazarlás lesz). Egy ilyen dolog rövid idő alatt használhatatlanná válik a helyreállítás lehetősége nélkül. A helyzet jobban megfelel a sárgaréz szerkezeteknek, amelyek valamivel drágábbak, de erősebbek.

Még egy hasznos minõség: az ilyen eszközöket megbízhatóan megtisztítják a korróziótól.

A jó terméket egy bevonóanyag jellemzi, a leggyakoribbak a következők:

Fontos, hogy a bevonat esztétikailag vonzó, nincsenek repedések és egyéb hibák.

funkcionális

Szükséges figyelni a termék funkcionalitására. Gyakran az emberek olyan eszközöket vásárolnak, amelyek a benne rejlő potenciál 30-40% -ában használatosak. A következtetés világos: nincs értelme túlfizetni egy drága modellt, amelyet csak a felére kíván használni. Ésszerűbb olyan egység megvásárlása, amely az igényeknek legjobban megfelel, míg olcsóbb lesz.

A készülék telepítése előtt meg kell hívnia a tapasztalt szakembert, hogy nézze meg a szobát, és értékes gyakorlati tanácsokat adjon. Nem mindig lehetséges beágyazott rendszerek telepítése nehézségek nélkül. Néha meglehetősen nagy erőfeszítéssel és jelentős anyagi költségekkel jár. A zuhanykomplexumnak saját képességei vannak.

Ez vonatkozik a fürdőszobákra, ahol nincs bidé, csak WC van. Az intim higiénia csak ilyen zuhanyozással végezhető. Ezek az eszközök hibátlanul működnek, kompakt méretűek.

Egy ilyen rendszer könnyen telepíthető, demokratikus költséggel és egyszerű mechanizmussal rendelkezik.

Az öntöződoboz fali elrendezése észrevehető igény.

Két változatban is használható:

 • különálló rekesz használata;
 • zuhanyzó a fürdőszobában.

Az öntözőpohár falpozíciója lehetővé teszi a mennyezethez közelebb történő átalakítását, amely megfelel a hagyományos konzervatív követelményeknek. Az eredeti megoldás az úgynevezett "zuhany a trópusokon". Lényege abban rejlik, hogy a víz egy falból vagy mennyezetből álló nagy panelből származik. Vízsugarak hasonlítanak az esőre a trópusokon a monszunban. Gyakran a fürdőszoba hasonló berendezései további megvilágítást biztosítanak, ami vonzóbbá teszi a készüléket.

A keverők típusai, amelyekben nincs kiáramlás:

 • egykaros (van zuhanyzó, tartó);
 • a keverőben lévő kar függőlegesen helyezkedik el;
 • A kar vízszintesen helyezkedik el.

A függőleges csaptelep kényelmes kis fürdőszobákhoz. A falba beépített keverő esztétikailag vonzóbb. Nem rendelkezik kifolyóval, tehát népszerű a vásárlók körében. Ha ilyen dolgot vásárol, javasoljuk, hogy kérje a termék minőségét igazoló tanúsítványt.

Zárttípusú csaptelepet kis fürdőszobákban használnak. Ugyanakkor a hely jelentősen megtakarítható, ugyanakkor kellemes megjelenést hoz létre. A rejtett lélek előnye, hogy például a fürdőszoba oldalára szerelhető. Ez a fajta zuhany nem szégyellő, hogy egy drága szállodai szobában, kis lakásban helyezkedjen el.

telepítés

A falszerkezetek telepítése összetettebb és sokoldalúbb feladat, de a pozitív hatás nem fog sokáig tartani.

A munkák két fázisra oszthatók:

 • kiküldetés;
 • tuning eszközök.

A munka a falfestésből indul ki, majd a szükséges kommunikációkat végrehajtják és összekapcsolják, ami a felső álmennyezethez vezet. Fontos, hogy helyesen helyezze a szemhéjjelzőt, amely felelős a hőmérséklet szabályozásáért. Az őrlelés egy fáradságos folyamat, amely nagy mennyiségű por és apró beton és gipszdarabok kialakulásához kapcsolódik.

A következő eszközökre van szükség:

 • elektromos fúró;
 • kalapács;
 • véső.

A munka trauma, ezért védelmi intézkedéseket kell hoznia.

Szükséged lesz:

Az installációs technológia egyszerű, bárki, aki valaha kalapácsot tartott a kezében. Ha ez a tapasztalat hiányzik, ajánlott tapasztalt szakemberek meghívására. Az egyes kivitelek beépítésénél saját árnyalatai vannak, ebben az esetben a falpanel telepítése azt jelenti, hogy a keverő és az öntöződoboz különböző blokkokban helyezkedik el. Közöttük kell eyeliner.

A csővezeték telepítése, a vízvezeték szerelése alapvető fontosságú kérdés, értékét nehéz csökkenteni. Hézagok kell jó állapotban van, a cső lesz található a falak sokáig, ha van egy hiba, mindent meg kell tenni újra. A kapcsolatok száma a teljes rendszer megbízhatóságától függ.

Számos ízület nagyobb baleset lehetőségeket teremt.

Csatlakozó csövek fémből vagy rézből készülnek. Minden érintkező stabil elemeket biztosít. Nem ajánlatos vásárolni az olcsó, kétes eredetű egységeket. A hibás szerelés a balesetek és szivárgások fő forrása.

Nem szükséges falakat készíteni. Sok esetben racionálisabb a kommunikációt a nedvességálló gipszkarton csatornájába helyezni. Ez a módszer ésszerűbb, gazdaságosabb, nem annyira drága.

Ha problémák vannak a rendszerrel vagy a szivárgással, akkor könnyen megoldható.

gyártók

A modern piacon több tucat gyártó található, amelynek áttekintése több oldalra is kiterjedhet. Sok vállalat pozitív véleménye. A vezetők közé tartozik a Grohe cég. Ezt a céget 1935-ben alapították Németországban, elsősorban vízvezeték-termeléssel. A cég ismert, hogy évente új innovatív fejlesztéseket mutat be a világnak. Integrált vízvezeték-készleteket gyárt 24 évig, egyedülálló tervező központja van, amely minden új termékmodellhez jön.

A cégnek számos nemzetközi díja van, termékeit 150 országban értékesíti.

A Hansgrohe már több mint egy évszázada van. A szerkezet híres eredeti modelljeiről, kifogástalan minőségéről. A vállalat egy trendrendező az egész iparág gyártói számára. A termékek ötvöznek a kifinomult tervezést és a kiváló minőséget, minden termékre hosszú garanciális idő vonatkozik.

A cseh márkájú Lemark mixerek viszonylag nemrég megjelentek a poszt-szovjet térben. A termékek elsősorban a gazdaság szegmensét képviselik, a termelési létesítmények Brnó városában vannak. Azonban a tartomány drága modellek extra osztály.

A cég híres a sokoldalú fejlesztésről, amely a zuhanyzóban és a falban dolgozhat.

Van egy sor modellek kifejezetten a konyha, zuhanyzó, bidé, mosdókagylók. A gyártó büszkesége márkás daru-doboz és kerámia patron. A speciális műanyag burkolatok jelenléte megóvja a kezeit a magas hőmérséklet miatt bekövetkező égési sérüléstől.

Mindig van egy speciális eyeliner, ami megakadályozza a szivárgást.

tippek

A keverő felszerelése önállóan elvégezhető (a folyamat nem igényel nagyszerű készségeket). Ehhez elegendő gondosan elolvasni az egyes elemekhez mellékelt utasításokat. Stroebe paraméterek általában a szélessége 14 cm, mélysége 10 cm. A munka megkezdése, tudnia kell, hogy pontosan az a hely, ahol lesz öntözés. Jelöléssel jelölje meg a falon lévő hornyokat. Ezután a jelölésnél egy horony készül.

Ezután a fő csomópont telepítési helyéről egy másik vonalat rajzolnak a fő vízfolyás jelzőjével. A csöveket a meglévő mélyedésbe helyezzük. Szintén készítsük el a fúvókákat a keverőhöz és az öntöződobozhoz. A csővezeték végén helyezkednek el a szálak, amelyek a fal síkjában vannak rögzítve. Minden csomópontot vontatással és festéssel kell rögzíteni.

Az integrált keverő telepítésekor bizonyos körülményeket be kell tartani:

 • A beépített keverő beépítése a falba nagy mélyedést biztosít.
 • A kommunikáció ugyanakkor nem metszik egymást.
 • Jobb, ha egy perforátorral dolgozunk egy beton fúvókával.

Megtudhatja, hogyan telepítse a do-it-yourself zuhanycsapot az alábbi videóból.

Beépített zuhany a mennyezeten vagy a falon: - a saját kezű szerelési utasítások, a higiénikus öntözéshez szükséges zuhanycsaptelep elrejtheti a telepítést, fényképet és árat

Mik a beágyazott zuhany előnyei?

Könnyen lenne a javítás nem tűnt nyitott szemceruza vízvezeték, és még inkább a lélek, a legtöbbjük inkább elrejteni. Ráadásul a korszerű építőanyagok és a csővezeték-anyagok lehetővé teszik, hogy ezt nehézségek nélkül megtehesse.

Például egy jó megoldás lenne telepíteni gipszkartonból vagy OSB lapokból készült hamis falakat, amelyekből csak keverő és öntözés látható. A második út - akkor csak ürítse ki a hornyokat csövek és helyiségek egészségügyi berendezések egy tégla vagy cinder blokk.

A fotó - a zuhanyzó a zuhanytartó beágyazott a fürdőszoba falába.

Az első esetben további anyagokra és időre van szükség. Szükséges egy fém vagy fa keret telepítése, amelyen a lemezek fel lesznek szerelve.

A másodikban csak egy perforátor és egy megoldás a hornyok lezárására. Ma megnézzük, hogyan kell megfelelően elhelyezni a főelemet - a süllyesztett csapot a vízszintes zuhanyhoz.

Eszköz előnyei

Az új fejlesztéseknek köszönhetően lehetővé vált a modern vízvezeték-felszerelés kis fürdőszobákban való elhelyezése is. Ugyanakkor sem a funkcionalitásuk, sem a WC-helyiség, sem a belső tér nem szenved.

Zucchetti Falra szerelhető zuhanycsaptelep

A tervezők olyan termékeket javasoltak, amelyekhez vízellátás tartozik, és rejtett szállást foglal magában. Az egyik ilyen eszköz beépített keverő. amely teljes mértékben képes feladatának elvégzésére, és a fő rész láthatatlan. A beágyazott zuhanytelepek egymástól függetlenül telepíthetők, a technológiai rendszert követve.

Vegye figyelembe az eszköz előnyeit:

 • a felületen nincsenek kiálló elemek;
 • nem fogod látni a lógó zuhanycsöveket, amelyek sajnos gyakran sikertelenek;
 • vizuálisan nagyobb a teret a teremben;
 • nincsenek akadályok a fürdőszobába való belépéshez.

Beépített csaptelep higiénikus zuhannyal a fürdőszoba belsejében

Az Ön előtt csak egy kis panel található, amelyen a vízszabályzó karjai és a kisméretű kifolyó helyezkednek el. Minden olyan helyre telepíthető, amelyet a legmegfelelőbbnek talál. Ugyanakkor a zuhanyzó öntözést általában a mennyezetre rejtett módszerrel telepítik.

Mi a keverő?

Leggyakrabban egy beépített zuhanykabinos keverőnek két tömbje van - látható (panel a beállító karokkal) és rejtett (falfal mögött vagy közvetlenül a fővárosi partícióra szerelve).

Tipp: ez a két blokk külön megvásárolható, ami lehetővé teszi, hogy kiválassza a dekorációs panel kialakítását a WC belsejébe.

Beépítési utasítások süllyesztett zuhanyzó

A keverő mellett a készletnek csaptelepet és zuhanyfejet is tartalmaznia kell. Ebben az esetben az eszköz ára magasabb lesz, mint a szokásos opció, de ha jól teszed, a termék élettartama hosszabb lesz.

A fő figyelmet a keverő fő egységére kell összpontosítani, mivel lehetővé teszi a víz áramlását. Általában műanyag hengerből és sárgarézfejből áll.

Az utóbbi négy lyuk felel meg az áramlásért:

 • meleg és hideg víz;
 • kevert vizet a kavics keverőbe;
 • folyadék a zuhanyzó öntöződobozban.

Higiénikus zuhanykészlet Grohe beépített keverővel

Ne feledje, hogy a beágyazott egységet kiváló minőségű anyagokból kell készíteni, ezért nem feltétlenül alacsony a költsége. Meg kell értenie, hogy a falba történő telepítés után csak akkor javíthatja, ha részlegesen megsemmisíti.

Ez további költséget is jelent a helyreállítási munkákhoz. Bár a beépített keverő tervezői azt állítják, hogy úgy tervezték meg, hogy ne károsítsa a nagy felületet a javítás során.

A beépített higiéniai zuhany így néz ki

A telepítés és annak jellemzői

A beépített keverő telepítésekor bizonyos feltételek vannak:

 1. Először egy mélyedést kell előkészíteni az alapos falon.

Átfogó méretei:

Ennek legegyszerűbb módja a speciális fúvókák bélyegzése a betonalapok kezeléséhez.

 1. Hajtson rajzot a falra, húzva vonalakat a csaptelep helyéről a zuhanyfejre.

Tipp: Győződjön meg arról, hogy a vízellátó csövek és a zuhanycsövek nem metszenek.

 1. A csővezeték csatlakozását (a kapun áttörni) a keverőbe kell indítani a padlóról.

Tipp: ha a nedvességálló gipszkarton hamis falát tervezi használni, a hornyok nem szükségesek.

 1. Javasoljuk polipropilénből vagy rézből készült csövek használatát. Akkor ne aggódjon a falban ragadt ízületek miatt. Az első felszerelése kézzel történhet, speciális forrasztópáccsal.

Öntöződoboz és kifolyócső felszerelése

Ez a szakasz nem jelent nehézséget. Csak a csavarmenetes menetes szerelvények végeire kell felszerelni, amelyeket cementfalral vagy tüskékkel szilárdan rögzítenek a falon.

Tipp: Győződjön meg róla, hogy a menetes adapterek a lehető legegyszerűbben vannak felszerelve, különben nehéz lesz a kifolyócső és a zuhanyfej telepítése.

Fürdőszobai mennyezetre szerelt felső zuhany

A szerelést csak a befejező munkálatok befejezése után kell megkezdeni, ha felülvizsgálták.

 1. Csatlakoztassa a műanyag keretet a főegységhez csavarokkal.
 2. Csavarja rá a fedelet.

Használható speciális adapter felszereléséhez, amelynek egyik oldalán gumitömítéssel kell ellátni. Az öntözés az utolsóra helyezhető, és dekoratív csavarral rögzíthető.

következtetés

Nem szeretné látni a fürdőszoba belsejében külön tömlőt a zuhanyfejhez és a keverőhöz való beszerzéshez, használjon rejtett csővezetéket. Ennek eredményeként helyet takaríthat meg és modern megjelenést kölcsönözhet. Az ellátóvezeték elhelyezésekor használjon polipropilént.

Ez a cikk lehetőséget nyújt arra, hogy további információt találjon a fenti témáról.