Legfontosabb > Csapok

Do-it-yourself öntöttvas fürdőkád telepítés: Részletes lépésről-lépésre útmutató

Az öntöttvas fürdő felszerelése nem tűnik túlterheltnek és nagyon nehéz helyreállításnak, ezért részletesebben tanulmányozni kell a folyamatot. Miután megismerkedtünk a felszerelés árnyalatával, az ilyen munkát önmagában is meg lehet oldani. A legfontosabb dolog az, hogy mindent helyesen és következetesen tegyenek meg, elkerülve a gyakori hibákat.

Ez nagyszerű megtakarítást eredményezhet a megfelelő szakemberek szolgáltatásainál.

Felelős előkészítő szakasz

Nagyon nehéz választani egy öntöttvas fürdőt - annyi gyönyörű modellt kínál a gyártók, hogy nem tudja azonnal megérteni, hogy melyik kell. Vannak eredeti tervezői lábak, gyönyörű lábakkal, de rendes, szögletes, kerek, egyszerű téglalap alakúak, hidromasszázs funkcióval és zenei kísérettel - minden fogyasztó számára.

Fontos, hogy ne veszítsünk el mindezen sokszínűségben, és tanulmányozzuk a technikai jellemzőket.

Mit keres

Az első és legfontosabb dolog az önellátó berendezések optimális méretének megválasztása a szoba egyéni paraméterei alapján. A választott öntöttvas fürdők a piacon igen változatosak. Itt fontos figyelembe venni nemcsak a saját kívánságait, hanem a szoba, a padló és az épület emeletének szilárd méreteit is.

Ne felejtsük el az ajtók méretét, a teherlift lifttel való jelenlétét és méretét a házban, a lépcsők szélességét, hogy a vásárolt fürdő fizikailag a telephelyre kerüljön.

A termék súlya fontos. Ha ez egy régi építésű, keményfa padlóval rendelkező ház, egy nagyméretű öntöttvas fürdő hidromasszázs felszerelése nagyon rosszul zárulhat le - egy ponton a válaszfalak nem fognak állni, és minden összeomlik az alatta lévő szomszédok felé. Nos, ha ez az esés, senki sem szenved. Ezért fontos, hogy ésszerű legyen a telepítendő modell kiválasztásakor.

A magánház és a tartós átfedési lehetőségekkel rendelkező apartmanok - hazai és külföldi gyártók is. A termékek formája, számos további funkció és képesség, átfogó méretek - válassza ki a szívét. A kis apartman tulajdonosa, kombinált fürdőszobás modellekkel sokkal kisebb - a legfontosabb itt a berendezés belépése a szobába.

Egy másik fontos jellemzője a zománc minősége, amely lefedi a munkaterületet. A szabványok szerint vastagsága legalább 1 mm legyen a falak mentén, és legalább 1,5 mm a fürdő alján. Ahogyan a felhasználás gyakorlatában is kiderül, a külföldi gyártók öntöttvas fürdõje nagymértékben kihasználja ezt a mutatót. A bevonat tartósabb és tartósabb.

Ezenkívül külföldi technológiák teszik lehetővé az erősebb és könnyebb öntöttvas fürdők készítését. A hazai termékek fő előnye alacsony költség. Költségvetési javítások esetén ez az opció elfogadhatóbb lesz, és a 100 évig tartó szolgáltatás időtartama kellemes bónusz. Csak akkor kell megfelelően és azonnal gondoskodni az öntöttvas fürdőről, hogy megtartsa fellebbezését.

Berendezések és kísérő dokumentáció

A tökéletes fürdőkád kiválasztása érdekében ne habozzon kérni az eladótól a kísérő dokumentációt. A gyártók általában telepítési, használati és karbantartási utasításokat adnak. Továbbá a termékkel együtt a leggyakrabban a lábak lesznek, amelyek öntöttvas kádat építenek, kötőelemeket a csatlakozásukhoz, az elvezető szerelvényeket és az elektromos potenciálkiegyenlítőt.

Először gondosan ellenőrizni kell a fürdőt a zsetonok, repedések és karcolások jelenlétére. Ha minden rendben van, akkor gondosan ellenőrizni kell az összes alkatrészt, hogy azok alkalmasak legyenek használni. Néha a készletben hiányoznak bizonyos részletek - ezeket külön kell megvásárolni.

Különös figyelmet kell fordítani a fürdő lábának (lábára). Meg kell felelniük a termék súlyának, amivel teljesíteni kell. Ha a lábak vékonyak és megbízhatatlanok - jobb, ha megtagadja az ilyen fürdőt. Végtére is, a jóhiszemű gyártó nem fogja megmenteni a támogatást.

A fürdőszobai felületek összehangolása

Mielőtt elkezdené az öntöttvas fürdő telepítését, befejezi az előkészítő munkát a megfelelő helyiségben. Ez segít megvédeni a terméket a véletlen sérülések és a forgácsolás során a javítás során.

A termék alakjától, jövőbeli telepítési helyétől és a helyiség általános kialakításától függően ajánlott a falak és a padló szintjének felosztása. Ha feltételezzük, hogy a csempe jelen van a helyiségben, akkor azt a fürdő felhelyezése előtt helyezzük el. Néha csempéket helyeznek a fürdő szintjére. Ez lehetővé teszi, hogy a szomszédos falakon szilárdan elfedje a termék széleit, ami nagyobb stabilitást biztosít. Amikor a falakat és a padlót a megfelelő helyre csempézik, elkezdheti az egészségügyi felszerelés felszerelését.

Lépésről lépésre történő telepítés

Miután úgy döntött, hogy egy öntöttvas fürdőt installál szakemberek bevonása nélkül, mindent meg kell tennie magának. Érdemes először megérteni részletesen a telepítés elmélete, hogy könnyebbé és biztonságosabbá tegye a munkát. Ahhoz, hogy a fürdőt a kívánt padlóra szállítsuk és károsodás nélkül szállítsuk a helyiségbe, bérlőket bérelhet. De ez a lehetőség egyértelműen meg fog költeni egy szép penny. Jobb, ha meghívsz valakit a barátaidról, egy vagy két asszisztens gondozásával - önmagaddal nem tudsz megbirkózni az öntöttvas termék súlyával.

Az első szakasz: az alkatrészek összekapcsolása

Mindent nagyon óvatosan kell elvégezni, hogy ne karcolja meg a zománcfürdő csempe vagy felső rétege. Puha ruhát használhat annak érdekében, hogy véletlenül ne verje az éleket az elemek összekapcsolása és a termék egyik oldalról a másik oldal felé történő elforgatásához.

Először is gondosan meg kell fordítani az öntöttvas fürdő oldalát úgy, hogy kényelmesen csatlakoztassa a szifont és más alkatrészeket a víz leeresztéséhez. Ehhez csomagot kell mellékelni a szaniterekhez mellékelt tartozékokkal. Ha ez nem áll rendelkezésre, akkor előzetesen vegyen be egy szifont a vízvezeték üzembe, hogy összekapcsolja a fürdőt a csatornarendszerrel.

Először meg kell gyűjtened a szifont a kád alján lévő lyukhoz. Ez eléggé egyszerű lesz, a legfontosabb dolog az, hogy megfelelően szereljük fel a gumitömlőket és tegyük fel a tömítéseket, mielőtt meghúzzuk a dióféléket:

 • az összegyűjtött szifon a fürdő fenekénél lévő alsó lyukhoz van csatlakoztatva, és víz leeresztésére tervezték;
 • helyezze a gumi padot a megfelelő méretre;
 • aztán egy szifont csavarják be kívülről, és egy szifont a hálón belül.

Ezután összegyűjti a felső túlfolyást - egy lyukat, amely megakadályozza a tartály túlfolyását vízzel a fürdő falán. A felesleges víz leeresztésére szolgál. A megfelelő összeszereléshez a megfelelő kimeneti csatlakozót kell csatlakoztatni a túlcsorduláshoz. Csatlakoztassa a megfelelő túlfolyó részt az oldalsó nyíláshoz, mielőtt korábban a tömítés és a termék falának közé helyezte a tömítést. A vízelvezetést a vízellátás növeli.

Ez a rész a fürdőkád belsejébe van rögzítve, egy speciális csavarral, amely áthalad a túlfolyó nyíláson. Egyidejűleg a kupakot a víz belsejébe helyezi. Ennek a túlfolyónak a fő szifonnal való kombinálása továbbra is fennáll. Ezt a készletben lévő speciális cső használatával lehet elvégezni. A cső hullámosítható műanyagból vagy más típusú.

A felső túlfolyó eltávolítása speciális anyával történik, amely a csőhöz csatlakozik, és ezután a szifonhoz csatlakozik. Győződjön meg róla, hogy a csavaranya alá helyezett gumit helyezett be. Ez további szivárgást takarít meg. Továbbá a szifon másik oldalán egy lyuk van, amelyhez a csövet - az elvezetőt - rögzíteni kell a csatornába.

A szifon és a csatorna átmérőjének különbségét sikerült megoldani egy speciális mandzsettával. Kúpos. Tömítő zsírral van kenve, amelyet egy szifoncsőre helyeznek, amelynek átmérője általában 40 mm, és 50 mm átmérőjű szennyvízcsatorna aljzatába van behelyezve. Az ilyen kapcsolat általában nem szivárog, de ha hirtelen megjelenik egy szivárgás, a szerelvényt fel kell tölteni egészségügyi tömítőanyaggal.

A szifonok és túlfolyó fürdők gyártására szolgáló anyag műanyagként, alumíniumötvözetként vagy rézként használható. Az anyag típusától függetlenül fontos, hogy az elemeket gondosan össze kell tömíteni tömítésekkel és tömítésekkel, és ne húzza túl szorosan az anyákat, hogy semmi sem reped.

A padlófürdős szifon jön felülvizsgálattal vagy anélkül. Az első sokkal kényelmesebb, mert eltömődés esetén le tudja csavarni a revízió fedelét és tisztítani mindent. Ami a méretét illeti, a szifon általában nem magas. Könnyen szerelhető az aljzat alá, ha az alapvető telepítési szabályt nem sértette meg - a tartály aljától a padlóig tartó távolság legalább 145 mm legyen.

Ha a fürdő kialakítása magában foglalja a keverő felszerelését, akkor most a telepítés ideje. Ezután hajlékony tömlők használatával csatlakoztassa a vízelvezetőket.

Ne felejtsd el a statisztikai villamos energiát, amely károsíthatja az embert. Ez egy vízsugárnak a fürdő szélén jelentkezik. Az áramütés elkerülése érdekében elektromos potenciálkiegyenlítőt kell telepíteni - ez egy fémhuzal vagy lemez, amely a készletben megtalálható. Ha nincs ilyen alkatrész, használjon legalább 5 mm átmérőjű acélhuzalokat. Ennek egyik vége a második túlcsorduláshoz van csatlakoztatva, a másik pedig vízvezetékhez vagy földelve van.

Fontos, hogy amikor a fürdő földelt, minden csatlakozás alaposan ki van csiszolva, majd elszigetelt. Ehhez használhatja az ablaküveget vagy szalagot.

A második szakasz - a fürdő összehangolása

A fürdő önbeállításának második szakasza - a lábak csavarozása. Magasságuk a legtöbb öntöttvas modellben állítható. A legfontosabb az ellenállni az általánosan elfogadott normának:

 • a fürdő felső széle és a padló közötti távolságnak legalább 60 cm-nek kell lennie;
 • nem kevesebb, mint 50 cm, ha ezt a tartályt óvodai vagy fogyatékkal élő személy gyermekei használják;
 • A fürdő behelyezésekor a magasság meghaladhatja a normát, de minden esetben kevesebb lehet.

Könnyen rögzíthető a lábak, miközben a kád a fekvő helyzetben van. Ha gondosan rögzítik azokat a speciális csavarokkal és anyákkal, amelyek a készlethez a kötőelemekhez érkeznek, akkor a készüléket be lehet kapcsolni. Ezt megelőzően figyelembe kell vennie, hogy milyen bevonattal rendelkezik. Ha fennáll a veszélye annak, hogy a csempe megkarcolódik a lábakkal, akkor különleges műanyag bélésbe helyezhetők.

Néha gyenge mennyezetű házakban az öntöttvas fürdő lábai fadobozokra vannak helyezve, ami lehetővé teszi a terhelés egyenletes terjesztését az egész padlófelületen. Ez az opció nem alkalmas olyan helyiségek számára, ahol a tervező elképzelése szerint a nyílt lábakkal ellátott fürdőt úgy kell elhelyezni, hogy a képernyők használata nélkül.

A csavarozott tartókkal ellátott kádat megfordítjuk és a lábakra helyezzük. Itt különös figyelmet fordítanak a szerkezet stabilitására. Az építési szintet használva a tartály felső széleinek vízszintes elrendezését kell elérni. Ne felejtsen el egy kis előfeszítést a lefolyó lyuk felé. A normák szerint az értéke 1 cm termékhosszonként 2 cm.

Továbbra is biztonságosan meg kell erősíteni a fürdõt a diszlokáció állandó helyén. De egy ilyen fontos lépés előtt feltétlenül ellenőrizni kell, hogy a vegyületek szivárognak-e, és hogy az összes víz teljesen eltűnt-e. Ehhez a fürdő alatt mellékelt papír vagy fehér száraz ruhát, engedje a vizet és nézze meg az eredményt. Ha valahol a legkisebb szivárgás van, akkor papíron jól látható lesz.

A végső szakasz - a szaniterek felszerelése

Ha minden alkatrész be van építve, az egységek tömítettek és a lábak vízszintes helyzetben tartják a kádat, akkor a végső lépcsőhöz - a tartály felszereléséhez és az összes ízület és varrat tömítéséhez - folytathatja. Ez igaz a modellekhez, amelyek a falhoz közel állnak. Szabadon álló kádak nyitott lábakon elegendő ahhoz, hogy a tartószerkezeteket vízálló polimer ragasztóval szilárdan rögzítsék úgy, hogy a feltöltött tartály ne menjen sehova a tulajdonosával az ablúciós folyamat során.

Ha a burkolólapot a fürdő szintjére helyezzük, akkor a falon egy mélyedést hozunk létre - egy csatornát, ahol a tartály szélét megy. Fontos, hogy a perem ne essen mélyen a falba, ellenkező esetben a működés során kellemetlen pillanat lesz, és szépen el fogja rontani a megjelenést. Ne felejtse el azonnal eltávolítani a fürdő felületének minden szükségtelen, gondosan törlését. Kívánatos, hogy teljes védelmet nyújtson az egészségügyi berendezések zománcára, a felületet filmmel csomagolva.

Az ízületeket és a kis réseket cement vagy hab kezeli, melyet tetején szilikon tömítőanyaggal borítanak. Néha speciális műanyag sarok befejezéséhez használják. Ez könnyen tapad és jól néz ki, de gyorsan elveszíti vonzerejét és elkezdi átadni a vizet. Sokkal gyakoribb, ha a csempe sűrű csomópontját tetejére helyezzük és használjuk a habarcsot.

Az összes ízület feldolgozása után folytathatja a képernyők és a burkolólapok telepítését. Ebben a szakaszban fontos, hogy szabadon hozzáférhessenek a szifon felülvizsgálatához. Végül is senki sem biztosított a csövek eldugulása vagy szivárgás ellen. Ilyen esetekben szabadon kivehető ajtó vagy fedél van burkolva. Vagy egy külön csempe 4 mágnessel ültethető be - amennyit csak akar.

Hibák a telepítés során

Gyakran az öntöttvas kádak telepítéséhez felajánlott csapat sem mûködik jól. A legbosszantóbb dolog az, hogy minden hiba csak a működés során észlelhető. Első pillantásra úgy tűnik, hogy minden rendben történt, de kiderül, hogy az ellenkezője igaz. Figyelmet kell fordítani a leggyakoribb hibákra, amelyeket az otthoni mesterek tettek meg, akik először találkoztak az önálló telepítéssel.

Először is, az épület szintjén nincs vízszintes illesztés a fürdőben. Ez rossz vagy lassú vízáramhoz, vagy instabil tartályhelyzethez vezethet. Ezt a hibát azonnal rögzíteni kell - elvégre a telepített berendezés nem használható.

Másodszor, a lábak szerelésekor a csavarokat meg lehet húzni. Ennek eredményeképpen repedések vagy forgácsok jelennek meg. Ez a látszólag nem feltűnő baj a közeljövőben arra a szükségességre vezet, hogy a fürdet egy újabb helyre kell cserélni.

Harmadszor, nagyon nem kívánatos, hogy vastag gumilapokat helyezzenek a lábak alatt. Végül is, a fürdés folyamán a kád fel fog tűnni, és néhány hónap múlva az oldalak eltűnnek a helyiség falaiból. Víz jut ezekbe a résekbe, és a fürdő alatt folyik. Meg kell töltenie az időt, az erőfeszítést és a pénzt, hogy megszüntesse ezt a problémát.

Negyedszer, egy meglehetősen veszélyes hiba nem az, hogy földelje a fürdőt. Elektromos potenciálkiegyenlítő beszerelésekor különös figyelmet kell fordítani a szoros illeszkedésre a megbízható érintkezés biztosítása érdekében.

Ötödször, amikor mentés céljából egy szifont használtunk felülvizsgálat nélkül, vagy fel lettek szabadítva a felülvizsgálathoz. Elzáródás vagy meghibásodás esetén sok erőfeszítést kell tenni a probléma kiküszöbölésére.

Hatodszor, nagyon kellemetlen, ha a fürdőkád oldalai mélyen a falba kerülnek. Ez vizuálisan teszi a fürdőzést rendkívül kellemetlen helyzetbe, zavarja a polcok szerelését vagy az ülések beszerelését. Fontos, hogy ezt szem előtt tartsuk a falban lévő mélyedés szakaszában, nehogy túlzásba vegyük.

Hetedik, nem szabad polcot rakni a lábak oldaláról. Valóban, a működés közben a víz leesik rajta, és a padlóra esik. Ha nagyobb polcot készít a polcról, akkor nem tudsz palackokat elhelyezni samponokkal - lecsúsznak.

Vannak más problémák is, amelyek a fürdőkád telepítésekor előfordulhatnak, amelyek megzavarhatják a megjelenést. Például ha az idő nem törli a szilikont vagy a cementet a felszínről, akkor örökké ott maradhat.

Hasznos videó a témában

Videó utasítás a fürdő telepítési folyamatának részletes bemutatásával:

Vizuális klip a polimer szifon szerelésére és felszerelésére:

Kézikönyv a fal és a fürdőszoba közötti szivárgás rögzítéséről:

Miután megtudta a funkciókat és megállapította, hogy a folyamat során felmerülő főbb problémák önmagukban öntöttvas fürdőt hoznak létre. Lehetőség van a brigád nélkül, de asszisztens nélkül. Az egész probléma a termék súlya, melyet egy ember nem képes fizikailag megbirkózni.

Öntöttvas fürdő telepítés: professzionális DIY do-it-yourself telepítés

Az öntöttvas fürdők még mindig népszerűek a szaniterek vásárlói körében, mivel egyedülálló képességük van a hő és a stressz ellenállóképességének hosszú ideig történő fenntartására. Az acél- és akrilfürdők túlsúlyos személy súlyának hatására "játszhatnak", míg a merev, megbízható öntöttvas termékek kiváló munkát végeznek ilyen tesztekkel.

Ezenkívül a gyártók új öntöttvas fürdőkád-modelleket fejlesztenek ki, amelyek sem a tervezésben, sem pedig a más alternatív anyagokból készült modelleknél nem rosszabbak. Az öntöttvas kád cseréje és felszerelése nagy fizikai erőfeszítésekkel jár együtt a kézművesek között, hiszen a termék súlya elérheti a több száz kilogrammot.

Ezért, amikor a saját kezével dolgozik, meg kell hívnia egy asszisztenst, aki segíti a fürdőkádat a fürdőszobába, és telepíti az állandó telepítés helyére. Az új fürdő legalább 50 évig tart, mivel az öntöttvas gyakorlatilag korrózióálló. Az ilyen élettartam érdekében nehéz felszereléssel begyűrődhet, de először gondoskodnia kell egy szilárd, szilárd alapjáról, amely ellenáll egy vízzel töltött tál nyomásának.

A szükséges eszközök listája

 1. Építési szint.
 2. Hosszú vonal vagy szabály.
 3. Marker vagy kréta.
 4. Kalapács, csavarhúzó, kulcsok.
 5. Rulett.
 6. Spatulával.
 7. Szilikon tömítőanyag.
 8. Bolgár, gyémánt tárcsa betonhoz.
 9. Vágófűrész vágócső vágásához.

A fürdő magassága a hozzá rögzített lábakkal

Mielőtt a fürdõszobát behelyezné a fürdõszobába, rögzítik azokat a lábakat, amelyek a készletben vannak, és amelyekre a terméket fejjel lefelé fordítják és a padlóra fektetik.

Számos lehetőség van a lábaknak a fürdőszobába való rögzítésére, ezért a gyártó utasításai szerint járjon el, amelyek rendszerint a művelet elvégzésére szolgálnak. Leggyakrabban kétféle kötőelem van a fürdőszobában:

 • fém ékekkel kalapált a furatba;
 • menetes csatlakozással, amelynek során a lábakat egy csavarral a fürdõhöz rögzítik és erõvel meghúzzák az anyát nyitott végzõvel.

Fontos, hogy szoros kötőelemeket érjünk el, megakadályozva a holtjátékok bekövetkezését a csatlakozó részeken, hogy végül egy olyan monolit szerkezetet kapjunk, amely ellenáll az intenzív napi működésnek.

Miután mind a négy szabályos lábat felhelyeztük, vízszintes pozíciójukat egy szint segítségével ellenőrizzük, majd a fürdő magasságát a támasztékokkal együtt mérjük annak érdekében, hogy a falon a horony áthaladásának helyét jelöljük.

Ellenõrzés és mérés után a lábak eltávolításra kerülnek, mivel a termékeket a keskeny ajtóba hozza, csak nem fog mûködni.

Vágják az úttestet a fürdőszobában: miért és hogyan?

Az öntöttvas fürdő stabil helyzetét nemcsak a rendszeres lábak biztosítják, hanem a termék lekerekített éleit is behelyezik a hornyokba, melyeket egy daráló segítségével falra vágnak. Ez a vízvezeték-szerelés technológiája nem teszi lehetővé, hogy a működtetéskor megdőljön.

Ennek a telepítési módnak egy másik pozitív aspektusa, hogy a csempe szélén, amely a fürdő oldalán végigfut, a felszínén nyugszik, ami minimálisra csökkenti a falon lévő víz behatolását.

A csempe alsó széle szorosan "ül" a szilikonon, ami száz százalékos tömítettséget biztosít a kapcsolatnak. Ebben az esetben nincs szükség olyan dekoratív sarkokra, amelyeket kifejezetten a fürdő oldalának befejezéséhez készítettek, mivel minden olyan szépen néz ki.

Ezzel a fürdőszerkezettel is gondoskodni lehet a sarkok gondos megfékezéséről, megakadályozva a rések megjelenését, amelyek hagyományos konstrukcióban, a termék szélei beágyazása nélkül, a falba tömítettek.

A habarcs feltörni és felbomlik az idő múlásával, megszüntetve a varrás feszességét és esztétikáját.

Annak érdekében, hogy a stroboszkópot a helyes helyen lehessen vágni, a fürdő két szomszédos falán jelölést kell végezni. Ha a termék hossza megegyezik a helyiség szélességével, akkor a hornyokat három falból vágják ki és fürdőben szülnek. Egy bizonyos magasságban egy épület szintjén, egy hosszú uralkodón vagy a szokásos szabályon két vonalat vonnak össze egy markerrel, 3-5 cm távolságban.

A fűrészelt falhoz hasonlóan "hasonlóan az óraműhöz" készítsen egy minőségi gyémántlemezt a betonhoz, amely biztosítja a biztonságos és megbízható működést. Ezt a műveletet nagy mennyiségű por kíséri. Csukja be a fürdőszobai ajtót egy nedves ruhával, hogy a por ne szivárogjon az egész lakásban. Védje légzőszerveit és szemét a porból.

Miután két párhuzamos kerfét készítettél, vegyél egy kalapáccsal és egy vésővel a kezedbe, hogy a beton darabokat szépen összezúzza egymás között, így kapjon egy csatornát. Ha vízcsövek vannak a falban, akkor különösen óvatosak legyenek a vágásoknál és a betonozásnál.

Az ékszerész pontosságával dolgozzon, hogy megakadályozza a vízellátó rendszer elemeinek károsodását. A fürdő felhelyezése előtt a teljes fürdőszobát laza betonfoltokból és porból kell tisztítani.

A termék felhelyezése után nehezebb tisztítani, mert a helyiség kicsi és a fürdőszoba alatti helyek nehezen hozzáférhetők.

A profil beállítása a fürdő szélén: mi és hogyan?

Van egy másik módszer egy öntöttvas fürdő telepítésére is, amelyben a termék rövid élét egy strobe-be süllyesztették, és a hosszú oldal egy 60x27 mm-es fémprofilra van fektetve, amelyet a gipszkarton beépítéséhez használnak.

Ebben az esetben a profilt csavarokkal csavarozzuk a falhoz. A szilikon a fürdő oldalán, a profil falán és a fürdőszoba falán helyezkedik el azon a helyen, ahol a tál szélét megérinti. Ez biztosítja a termék szoros kapcsolatát és stabil helyzetét.

Hogyan hozhatunk öntöttvas fürdőt a fürdőszobában?

A nehéz öntöttvas termék összekapcsolása. Az öntöttvas (150x70) szabványos fürdő súlya 100-120 kg, a hosszúkás (180x70) pedig akár 150 kg-ig is képes. Ezért partner nélkül, egy hétköznapi személy nem teheti ezt a műveletet.

Az eltávolított lábakkal ellátott tál vízszintes helyzetbe kerül a fürdőszobába vezető ajtóhoz, majd függőlegesen felhajlik. Általánosságban véve a terméket oldalra húzzuk és a falhoz támaszkodunk annak érdekében, hogy a lábakat a fürdő aljához rögzítsük.

Ezért előzetesen tegye a lábakat, a kötőelemeket és a szerszámokat a fürdőszobába, hogy minden a keze ügyében legyen. A tál élei fátyollal vagy más puha anyaggal vannak bevonva, ezzel kiküszöbölve a padló- és falburkolat karcolódásának lehetőségét.

Ha a vízvezetékeket a falak és a padló felé néző szakasz előtt helyezik el, akkor ez az óvintézkedés figyelmen kívül hagyható.

A rendszeres lábak csatlakoztatásával a fürdőt függőleges helyzetből vízszintes helyzetbe fordítják, gyakorlatilag a kézben tartják a nehéz terméket. Az öntöttvas kádat a padlóra helyezve óvatosan lenyomják a falra, ügyelve arra, hogy élei behatoljanak az üreges hornyokba.

Néhány mester előzetesen bevonja az ereszcsatorna falát szilikonnal, majd ezt a tömítőanyagot ráadásul ráhelyezik arra, hogy a fürdőkád "erősen" tapadjon az érintkező felületekhez.

Más mesterek ragasztóval vagy gipszel töltik be a stroboszkópot, és kb. Egy centiméterre befedik a fürdő széleit, és az extrudált keveréket egy spatulával eltávolítják. Amikor az oldat megszárad, a fürdőt falra forgatják.

A fürdő csatlakoztatása a csatornarendszerbe

Szifon rendszer, amelyet a szaniterek gyártója mellékelt fürdőszobával, a mellékelt utasításoknak megfelelően telepítve. A szifonok tipikus szerelésének követelményei szerint szilikon- vagy gumi tömítésekkel kell lezárni a lefolyót.

A szifon test és a fürdő külső felülete között szilikon vagy gumigyűrű van elhelyezve. Sok kézműves nem használ a tömítéssel ellátott tömítéseket, hanem szilikon tömítőanyagot helyez az összekötő részekre.

A szifon fürdőkád és a csatorna összekötésének módjai

Kétféleképpen lehet öntöttvas kádas szifont kötni egy csatornacsövvel:

 • az első esetben használjon hullámos csövet, amely tartalmazza;
 • a második esetben egy sima, műanyag csatorna-csövet használnak, amelyet a kívánt méretekhez igazítva önállóan állítanak össze, merev csatlakozással.

A tapasztalt vízvezetők inkább a második módszert választják, mivel a sima falak nem teszik lehetővé a cső számára, hogy elduguljon a szennyeződés és a haj. A hullámos falakon a szennyeződés gyorsabban helyezkedik el, ami akadályozza az áramlás előrehaladását és hozzájárul az elzáródáshoz.

Annak ellenére, hogy a süllyesztett csatorna nyílással van ellátva a hamis panelben, amelyen keresztül mindig lehetőség van a hullámcsövet új részre cserélni. A hullámosított cső felszerelése gyorsabb, mivel nincs szükség a rész méretének beállítására.

A fürdőből való gyors vízáramlás biztosítása érdekében ügyelni kell arra, hogy a termék telepítésekor a szifon könyökének szintje 50 mm-re legyen a csatorna felett. A tál vizes felszabadulásának sebességét és a lefolyónyílás átmérőjét befolyásolja. Ezt a tényt vegye figyelembe a fürdő modell kiválasztásakor.

A túlfolyó rendszer szorosságának ellenőrzése

A lefolyó-túlfolyó rendszer összeszerelése és a csatorna összekötése után teszteket kell elvégezni a fürdő feltöltésével vízzel a felső nyíláshoz. Helyezzen újságot vagy más papírt a szifon és a csövek alatt, amelyen a szivárgott víz azonnal látható lesz.

Amikor a túlfolyócsövön átfolyó víz megkülönböztető hangját hallja, a vízellátó rendszer legközelebbi forrásából leválaszthatja a kifolyócsőben lévő vizet. Ezután nyissa fel a sapkát és nézze meg, milyen gyorsan halad a víz a tálból a kifolyó lyukba.

Ha a víz teljesen eltűnik, és a papír a szalag alatt marad, akkor sikeresnek tarthatja a teszteket.

Gondoskodjunk arra, hogy továbbhaladjunk az eszközzel gyártott gipszkartonhoz, amelyet később csempével végzünk a tervezési projektnek megfelelően.

Öntöttvas fürdő telepítése téglaállványokra

Van egy másik módja egy öntöttvas vasaló felszerelésének, amelynek fő különbsége abból fakad, hogy a terméket nem a lábakra, hanem a téglafalra helyezzük. Ebben az esetben a fürdőt fából készült támasztókra helyezzük, lógatjuk a levegőben vagy az aljzatokon.

Azon a helyen, ahol a lábaik lettek volna, egy téglából és három téglából álló magasságból vannak elhelyezve. A fürdőkád kerekített része alatt a tégla elszakított részét szintén a habarcsra helyezzük. A hamis panel ebben az esetben szintén téglából áll, amelyet a szélén helyeznek el.

Így egy téglafedél határozottan a fürdő elülső élét tartja. A fürdőkád oldalán, a fal mellett helyezkednek el, és leütik a sávot, amely nem teszi lehetővé a termék lengését. Az alábbi videó lehetővé teszi, hogy megtudja, mennyire mesteri módon öntöttvas kádat építhet a téglákra saját kezével.

Az öntöttvas kád vízszintesítése

Az öntöttvas fürdő helyzetének igazítása az oldalak görbülete miatt nehézkes telepítés után. Ez különösen igaz az Oroszországban gyártott termékekre. Ezért a mester azt tanácsolta, hogy a tálat a csemperaghoz igazítsa, amely szigorúan a szintre van helyezve.

Ez a módszer lehetővé teszi a kis magasságkülönbségek vizuális elrejtését. Az öntöttvas fürdőket betonozott padlón kell elhelyezni. A padlólapok elhelyezése a fürdőszobában, vagy sem, minden tulajdonos saját maga dönt.

Ha a fürdőt süket hamis panel zárja le, akkor ne töltsön pénzt a padlólapok megvásárlásakor. Ha a termék gyönyörű lábakra fog állni, amelyek külön elemei a díszítésnek, akkor a csempe a padlóra esett vissza. A termék vízszintes helyzetének beállításához használja:

 • 5 mm vastag fémlemezek;
 • a csempe szilikonból ragasztott alátétek;
 • csavart lábak, amelyek lehetővé teszik az egyes támogatások hosszának egyedileg történő beállítását.

Meg kell jegyezni, hogy nincs szükség a vízelvezető lyuk felé történő előfeszítés létrehozására. A gyártó figyelembe veszi ezt az árnyalatot a fürdő gyártásának szakaszában.

Amint látja, egy nehéz öntöttvas fürdő saját kezével történő felszerelése lehetetlen partner nélkül. Tehát erős barátnak vagy szomszédnak hívnia kell segítségért. A telepítés többi szakaszai nem olyan nehézek, bár sok trükköt kapnak.

Ha magabiztos a képességeidben és bőven van szabadideje, akkor telepítse a fürdőt. Ellenkező esetben nem szabad "fürödni", sok hibát okozni, és drága vízvezetékeket elrontani. Kérjen olyan szakembereket, akik bizonyították magukat a piaci adatszolgáltatásokban.

Látni fogja, hogy a mesterek milyen gyorsan hajtják végre az összes műveletet, és a lehető leghamarabb átadják Önnek a kulcsrakész létesítményt. Végül is nincs ideje elhalasztani a holnapi dolgokat, ütemezésük sok nappal előre festett.

Öntöttvas fürdő felszerelése. Professzionális installáció jellemzői és árnyalata

A fürdőben való fürdés olyan öröm, amely semmihez nem hasonlítható össze. Egyetlen zuhany sem nyújt nyugtató érzést, komfortot és nyugalmat. De a fürdő más. És ha jó minőségű öntöttvas edényt szeretne használni, itt az ideje, hogy megtudja, mi az öntöttvas fürdő.

Öntöttvas fürdő: egy kicsit

A legmodernebb technológiai újításokkal készült fürdők között az öntöttvas fürdők számára is előnyös. Ennek több oka is van:

 • az ingatlan egyenletesen felmelegedjen és hosszú ideig melegben tart;
 • nagy teljesítmény;
 • hosszú élettartam;
 • bevonat szilárdságát.

Mindenesetre az öntöttvas betűkészleteknek vannak hátrányai, amelyeket figyelembe kell venni az öntöttvas fürdő telepítésénél:

 1. Bowl súlya. Ne felejtsd el, hogy az öntöttvas fürdő nagy tömeggel rendelkezik, és a víz súlyának növelésével. Ezért a ház átfedése, ahol az öntöttvas vasaló kézzel történő megtervezése rendkívül tartós lehet.
 2. Törékenységét. A küvetta anyaga tartós, de ugyanakkor meglehetősen törékeny.

Fontos! Az öntöttvas fürdő megfelelő felszereléséhez előzetesen méréseket kell végezni a helyiségben, ahol a telepítést végezni kell. Ez annak biztosítására történik, hogy a fürdőt az ajtóban tartsák, kényelmesen elhelyezve az összeszereléshez és az azt követő felszereléshez.

Öntöttvas fürdő telepítés

Ha öntöttvas kádja megszakadt, és öntöttvas betűtípust szeretne, fontos tudni, hogyan kell kijavítani, kijavítani és telepíteni egy öntöttvas kádat. A fő probléma, amelynek szembe kell néznie a súlyával. Ezért minden munkát (szállítás, szállítás, telepítés) párban kell elvégezni. Egyedül nem éri meg a kockázatot, de a termék átadásakor három ember csak beavatkozik egymásba.

Fontos! A kád felemelését a padlóra (lift nélkül) úgy kell végezni, hogy a leeresztett lyukak a mozgással ellentétes irányban legyenek irányítva. A tálat függőlegesen helyezzük a helyiségbe. Ez egy biztonsági követelmény, ráadásul a betűtípus kevesebb helyet foglal el, és felszabadítja a helyet a manőverező rakodók számára. Annak érdekében, hogy az átrakás közben ne károsítsa a tálat, érdemes megkötni a küszöböt és a bejárati csoportot egy puha ruhával.

Az öntöttvas fürdő saját kezű használat nélkül történő telepítéséhez a fürdőszobának meg kell felelnie a masszív tárgyak telepítéséhez szükséges követelményeknek. A padló előkészítése - az első terv feladata. Beton esztrich, amelyre helyezett csempe - a legjobb választás. De a burkolatnak meg kell felelnie a szükséges erősségi követelményeknek. Ha egy öntöttvas fürdő egy csempére történő felszerelése nem kívánatos, akkor 0,5-5 cm vastagságú speciális acéllemezeket kell elhelyezni a betűtípus alá.

Fontos! Az öntöttvas fürdők elhelyezése gyenge padló esetén lehetséges, de ebben az esetben egy kompakt méretű betűtípust kell kiválasztani.

Fürdőszobai faldíszítés a telepítés előtt

A falpanelek munkálatai az öntöttvas fürdő telepítése előtt különleges figyelmet érdemelnek a cella tömege és az utóbbi mozgásának nehézsége miatt. A befejezést a következő módon lehet elvégezni:

 1. A csempe szokásos fektetése az egész területen. A befejezés a betű felszerelése előtt történik. Ez a lehetőség alkalmas helyiségek átalakítására.
 2. A fal felett a fürdőszoba fölé fektetve lehetőség van arra, hogy a "tálat" a falon belül "megfulladjon", csökkentve a betét és a fali panel közötti rést, ahol a víz már nem fog folyni. A kikészítés csak az öntöttvas fürdő helyes beszerelése után történik. A lezárást úgy kell elvégezni, hogy a tálat egy fóliával lefedik, hogy megóvja a cserépragasztótól.

Tipp A második befejező lehetőség hátránya az, hogy nehéz megtalálni a régi színű csempe burkolatának részleges cseréjét, és a szoba általános stílusát meg lehet szakítani.

Öntöttvas fürdő felszerelése saját kezével

Az öntöttvas kád helyes felszerelése előtt vízzárja a helyiséget úgy, hogy a padlón átfolyó víz ne okozzon gondot az alatta lévő szomszédok számára.

Tipp Ha nem elégedett öntöttvas káddal történő felszerelésével, akkor a szolgáltatást szakembertől rendelheti, de előtte ismernie kell a munka költségét. A szakemberek gyorsan, tisztán és problémamentesen végzik el az eljárást.

Telepítési berendezések szükségesek:

 • fürdőkád;
 • hordozók és tartókészletek;
 • szabályozócsavarok;
 • egyenletességi szint;
 • kalapács;
 • kulcs;
 • gumi tömítések;
 • szifon;
 • műanyag cső;
 • gátlószalag, kerámia lábazat, szilikon gél - a szakadék lezárásához.

Fontos! Sok felhasználó nem tudja, hogyan kell öntöttvas fürdőt fúrni. A szakemberek azt javasolják, hogy fúrták a lyukat, és csak ezután fúrjanak egy fúrót a fémhez. Az a tény, hogy az öntöttvas lehet a legkisebb légrés, és amikor a fúró fúrása "jár" oldalról a másikra. Ebben az esetben problémát jelent az öntöttvas fürdő fúrás, és a lyuk lehet egyenetlen és nagyobb, mint amennyi szükséges.

Betűtípus telepítés

Nem minden edénynek van olyan mérete, ami a fürdőszobához szükséges, ezért néha vágnia kell a széleket, és felmerül a kérdés, hogy lehet-e kivágni az öntöttvas fürdőt? Tudod! Hogyan vágjuk le az öntöttvas fürdő szélét:

 1. tegyen egy fűrészlapot az őrlőre, és lefűrte a szélét;
 2. cserélje ki a vágótárcsát durva csiszolással és durva éllel őrölje meg;
 3. cserélje át a durva lemezt apró frakciókra, és ismét átmegy a széleken.

Az eljárás hosszú, de a fürdő élei egyenletesek és egyenletesek.

A következő lépés a szennyvízcsatorna és a vízellátás kikapcsolása. A régi tartozékok eltávolításakor ne felejtse el a csövekből a vizet kiengedni a csapok megnyitásával. Most elkezdheti a telepítést!

Öntöttvas fürdő felszerelése:

 1. Amint a fürdőkádat bejuttatják a helyiségbe, be kell helyeznie a betűtípust az oldalára, az alját pedig a falpanel felé fordítva, amelyre később kerül sor. A faltól a tál aljától való távolság nem lehet kevesebb 50 cm-nél és legfeljebb 70 cm-nél.
 2. Most támogathat. Az öntöttvas fürdő rögzítése különleges lyukakat tartalmaz a lábak számára. A magasságot beállító csavarokat a felszerelés előtt rögzíteni kell a tartóhoz, és az anyát a padlóhoz képest a lábakhoz viszonyítva kell rögzíteni.
A betűtípus szintre történő felszerelése és szükség esetén a lábak rögzítése

Tipp A tartók felszerelése a készletben található ékekkel történhet. Az eljárást nagyon óvatosan kell elvégezni, anélkül, hogy túlzott erőt alkalmaznánk (elpusztíthatjuk a vasat). A második szerelési opció - csavar. Minden egyszerű: a támasztékok a készletben található csavarokkal vannak rögzítve. Az eljárást gondosan el kell végezni, miközben elfelejtjük az alátéteket, amelyek megakadályozzák a csavart.

 1. Ha a tartók meghibásodtak, ne aggódj: ebben az esetben egy öntöttvas fürdő telepítése látható a téglákon. Egy bizonyos vörös tégla falazatot hoznak létre, és a csésze erősebb támogatást nyújt. By the way, egy öntöttvas kád tégla (párna) jó választás a tömegeloszlás, ha a padlók a ház nem elég erősek.

Tipp A téglafedés vagy a téglák szokványos fektetése segítségével a támaszok alatt megoldhatja azt a problémát, hogy hogyan növelheti az öntöttvas fürdőt. Természetesen a magasabb lábak is illeszkednek, de érdemes támaszkodni a fém támaszok erejére, ha egy hatalmas öntöttvas árokról beszélünk?

 1. A tartók rögzítése után a tálat olyan helyzetbe kell fordítani, amelyben használják. Ha a padló csúszós, akkor jobb, ha további alátéteket helyez el a tartók alatt (pl. Jó a polimer ragasztóval vagy tömítőanyaggal ragasztani a tömítéseket. Így a fürdõ stabilabb lesz és nem fog menni az eljárások idején, vagy amikor elhagyja a tálat.
 2. Az öntöttvas fürdő helyes beszerelése telepítés után szükséges. De ne felejtsd el, nincs további előítélet a lefolyó felé! Az abszolút öntöttvas fürdők gyártói biztosítják ezt az árnyalatot az alacsony dagályú szakaszban. A táblák vízszintes síkban történő igazítása meglehetősen elégséges, ezért szükséges egy szint.
A betűtípus csatlakoztatása a szennyvízcsatornához szifonnal

Fontos! A betűtípus szintjének beállításához rendkívül óvatosnak kell lennie! A szögtartó alátámasztások alig tolerálják a változásokat és elmozdulhatnak. A tálca merevsége lehetővé teszi, hogy csak az egyik oldalt és a fal mellett lévő véget állítsa be. Az oldalak és a fal közötti rés nem lehet kevesebb 1 mm-nél! De az oldalak síkságának beállítása után, de az öntöttvas fürdő rögzítése előtt a tálat végül a falra költözik, könnyedén megérintve a lábakon.

 1. A következő lépés a csésze összekapcsolása a vízellátással és a szennyvízzel. Ez a legjobb, ha olyan műanyag csövek segítségével, amelyek káddal vannak ellátva, vagy külön vásárolhatók meg. Ha szükség van az öntöttvas fürdő furatának fúrására (vagy nagyításra), akkor jobb, ha a magot és a fém fúrófejeket használják. A tálca csatlakoztatásának módja a következő:
  • az alsó leeresztő lyuk szifonnal van felszerelve (nincs szükség az öntöttvas fürdő fúrására, a szifon átmérőjét a tálformátum szerint választják ki);
  • a tálban levő felső lyuk a leeresztő / túlfolyóhoz van lezárva;
  • szifoncső csatlakozik a szennyvízrendszerhez.

Tipp A vízvezeték-munka elvégzése a legjobb a gumibetétek használatával. Ezek az alkatrészek nagyobb tömítést biztosítanak.

Az öntöttvas fürdő telepítésének ismerete mellett meg kell értenie a tál földelését. Professzionális villanyszerelők jobban tudják elvégezni a munkát, biztonságosabbá válik számukra. A munka után csak az összes kapcsolat szorosságát kell ellenőrizni. Mivel az indikátort használják blotolás, toalettpapír vagy egy rendszeres újság. Szárazra törölje a padlót, vizet vonjon be a fürdőbe, leöblítheti és nyomon követheti a papírcseppek megjelenését. Minden száraz, ami azt jelenti, hogy minden egyes lyuk az öntöttvas fürdőben és az ízületeknél "kiváló", és nem jelent problémát.

Tipp Ne felejtsük el, hogy az öntöttvas fürdő furatai óvatosságot igényelnek! Minden rossz mozdulat elpusztíthatja az öntöttvas integritását, és a tálat vissza kell állítani.

Ha kérdése van, és nem világos, hogyan vágja le az öntöttvas fürdő szélét, állítsa be a betűtípust a téglákon vagy a falon a tartókon, nézze meg az alábbiakban javasolt videót. A professzionális mester elmondja a bonyolultságokat, és gond nélkül megbirkózik a telepítéssel!

Tipp A fürdő és a fal közötti csatlakozást tömítőanyaggal, lábazattal vagy szilikon alapú gélzel kell lezárni.

Acélkádak felszerelése a lábakon - lépésről lépésre mesterkurzus

Lépésről lépésre szétszereljük az acélfürdő beépítését. Megbízhatóan rögzítheti a lábakra, megtudhatja az üzembe helyezési trükköket, amelyek növelik a működtetés időtartamát és a vízvezeték jellemzőit, a nedvességálló gipszkarton és a Knauf fémprofil fürdőjéhez.

A kiválasztott acél téglalap alakú fürdőkád spanyol Roca sorozat, Contesa, 1700 × 700 × 400 mm méretű. A fürdő térfogata 185 liter, az acél vastagsága 2,4 mm. Az acélfürdő fő előnye a könnyűség. A bemutatott vízvezeték súlya 29 kg, így egy személy képes kezelni a telepítést. De öntöttvas fürdő telepítése önmagában nem lesz könnyű. Legalacsonyabb súlya 80 kg, legfeljebb 180 kg. Egy asszisztenst vagy akár egy brigádot kell csatlakoztatnunk.

A fürdő telepítése a szerelő lábakkal kezdődik. Annak érdekében, hogy ne károsítsa a padlóburkolatot, valami lágyot helyezünk a fürdő alatt. A gyári kartondoboz még nem távolítható el, ez megbízható aljzat a karcolásoktól. Fordítsa át a fürdőt. Az öntapadó szerkezetek, ahogyan mi a mi esetünkben, amelyek az alsó kontúrját követik, jó lábaknak tekintik a rögzítéshez. A magasságállítás, a torzítások és az egyenetlen padló megakadályozása. Ahhoz, hogy a fürdőt a lábakra telepítse, előfeszítse az U alakú támasztékokat. Jelölés után zsírozza fel a felületet alkohollal, és megbízható fogást biztosít. Kétoldalas szalaggal rögzítjük a szerkezeteket. A tartókat pontosan a fürdő mindkét oldalán rögzítjük, elkerülve a ferdítést. Vannak csavaros lábak is, de nem ajánljuk őket. Nem tudnak ellenállni az egyenetlen terhelésnek a kádban és károsítják a zománcot.

A lábakkal ellátott készlet hosszú beállító csapokat tartalmaz. Mindig be kell őket illeszteni a műanyag hegyekre. Ezt simán végezzük el, ügyelve arra, hogy a menetes csatlakozás ne sérüljön meg. Testre szabhatja a csapot gumi kalapáccsal.

A csapok beszereléséhez. Húzza meg az anyákat a műanyag fülön, és csavarja be a csapot a tartóban lévő lyukba. Ez a részlet lehetővé teszi számunkra, hogy a fürdő magasságát és horizontját állítsa be.

A lábak felszerelése után fordítsa át a kádat. Szerelje fel a leeresztő rendszert. Csomagolja ki és tanulmányozza az utasításokat. Elindítjuk a szerelvényt az alsó csatornából.

A leeresztő cső a fürdő alja alatt lévő technológiai lyukba van szerelve. Ez az elem két részből áll - egy tölcsér alakú csőből és egy csésze alakú krómozott részből áll, amely megakadályozza a nagy törmelék belépését a lefolyórendszerbe. A beszerelés során a legfontosabb, hogy ne felejtsük el összeszerelni a tömítéseket, és ha nem biztos a minőségükben, használjon további szilikont a megbízható tömítéshez.

Menj a csatlakozás túlcsordulásához. Ezt az elemet egy cső képviseli, amelynek egyik vége a fürdő oldalán lévő felső nyílásba van szerelve, a második pedig az alsó csatorna számára, amely a csatornacsatornához vezet. A készlet megvásárlásakor válasszon egy hullámos túlfolyócsövet. Egyszerűen fel van szerelve, nagyobb külső átmérője van, mint egy merev cső, ami azt jelenti, hogy a víz túlcsordulásának valószínűsége minimális.

Ezután csatlakoztassa a túlfolyó csatlakozóaljzatot, szerelje fel azt a technológiai lyukba a fürdőszoba oldalán. Ez az elem elvégzi a vízelvezetés funkciót, amikor a víz eléri a kívánt jelet.

A modern piacon két fürdőkád-elvezető rendszer található. Számos kithez ismert, lánccal ellátott kupakkal és automata dugóval. A második változatnál a nyílás (zárás) olyan mechanizmus révén történik, amely túlfolyásra van szerelve, mint a miénk. Ebben az esetben nincs szükség arra, hogy hajlítsa le és húzza ki a parafát, elegendő a kar elforgatásához.

Itt van a lefolyórendszer végső telepítése.

Számolja ki a fürdő magasságát. A helyes mérés biztosítja, hogy nemcsak a megfelelő burkolattal illeszkedik a burkolólap burkolatához és a vízvezeték-ellátó rendszerhez, hanem lehetővé teszi, hogy mélyebb térdre telepítse a szifont. Ebben az esetben a külföldi szagok szivárgásának valószínűsége minimális. A csak 5 cm-es fürdő további emelése megakadályozza a haj és törmelék felhalmozódását a szifonban és a fém leeresztő rácsban.

A fürdőnek a falhoz való erősítése érdekében szerelje fel a tartót, amíg fenntartható. Knauf fém profilját használtuk.

Rögzítse a profilt dowel-shuropov segítségével, válassza ki a lépést. Javasoljuk, hogy a tartószerkezetet a lehető leggyakrabban szerelje fel.

Úgy néz ki, mint egy fém megáll, miután csatlakozik a dowel-shuropyhoz.

Visszaadjuk a fürdőt, és helyezzük. Mivel a falban levő vízleeresztő nyílás magas és a lábak hosszúsága nem elegendő, a vízszintes szintre kell felszerelni a fürdőt a téglákon. Ráadásul a fém lábak nem elég erősek és nehézek, könnyen megfordulhatnak a test vagy a víz súlya alatt. A szépség nem a legfontosabb itt, hiszen a jövőben bezárja a fülkét a fürdőszoba alatt gipszkartonnal, és csempézni fogja. A tégla jelölésekor ne felejtsd el, hogy elegendő helyet hagyj a szifonnál, így szabadon hozzáférhetsz. A téglagyártást cement-homokhabarcson végezzük.

Húzzon vonalat a falhoz, és távolítsa el a fürdőt. Rögzítse a szilikon tömítőanyagot a csavarozott profilra és a jelzett vonal alatt. Miután megsemmisítették a szilikont, tegye a fürdőt a helyére.

A kádat pontosan a szintre állítjuk be a csavarok beállításával.

Szilikon tömítőanyag zárja be a fürdőszoba és a fal közötti csomópontot.

A lábak stabil rögzítéséhez és a csúszás megakadályozásához megerősítjük őket téglákkal, az ízületeket cementhabarcsgal lezárjuk. A lábakat különösen erősen be kell ágyazni a nehéz öntöttvas fürdő telepítésekor.

Miután kihúztuk a fürdő hátsó sarkát és biztonságosan felerősítettük a falra, rögzítjük a merevséget a végekből, és tégla ragasztóra helyezzük.

Amikor a szilikon tömítőanyag és a ragasztó száraz, akkor folytassa a szifon csatlakozását a szennyvízelvezető csatornába.

A csatlakozás merev szerkezettel történik. A rendszer felbontásához a sarkokat 45 ° C-on használjuk. Ellentétben egy hullámos csővel, az ilyen rendszer könnyebben működtethető és tisztítható. Ha elakadt, elegendő az ütközőszelep kinyitása és a lefolyó tisztítása.

Így kell a rendszernek a kemény szifon csatlakoztatását a csatornába.

Az alsó leeresztődugót és az elforduló karot az oldalsó lefolyó kinyitásához és lezárásához telepítjük.

A lefolyórendszer telepítésének ellenőrzéséhez nyissa ki a csapot és töltse fel a fürdőt vízzel. Amikor a parafa zárva van, nem észlel szivárgást - a felső nyak helyesen van összeszerelve.

Amikor a fürdő félig tele van, nyissa ki a dugót, ellenőrizze az összes többi csatlakozást a szivárgás valószínűségét illetően.

Minden száraz, a fürdőszobát lehet használni. Ha szivárgást észlelünk, valószínűleg lazán meghúzzuk az anyákat, lánc keletkezik, vagy az adaptereket nem mereven rögzítik. Húzza meg az anyákat, és irányítsa a szerkezetet a kívánt irányba.

Az előnyök ellenére az acélfürdőnek két fő hátránya van: a benne lévő víz gyorsan lehűl, és fokozott zaj keletkezik a vízbevitel során. A költségvetési lehetőség, hogy megszüntesse ezeket a problémákat - habszivárgás. Az akril és öntöttvas fürdő felszerelése nem igényli ezt az eljárást. Ezek az anyagok jó hangszigeteléssel és alacsony hővezető képességgel rendelkeznek. Azonban, ha javítani szeretné minőségi jellemzőit, senki sem tiltja meg az ilyen fürdőket. Jobb, ha az összeszerelőhabot nedvesített felületen alkalmazza, mint száraz, kicsi területeken. Hagyjon egy kis rést a technológiai lyukak körül, kb. 2 cm-rel, a felesleges hab pedig könnyen eltávolítható egy éles pengével.

Folytassuk a mennyezet profiljának keretét. Itt ismét a Knauf-profilt használja. Kezdjük a rés mélységével és szélességével. Az útmutatókat a padlóra szereljük és rögzítjük tollszegekkel. A profilot oldalra szereljük, mélyedve a gipszkarton lapok vastagságára és a ragasztóval ellátott csempékre. Ez a távolság körülbelül 22-24 mm, figyelembe véve, hogy a gipszkarton lap vastagsága körülbelül 12-13 mm, a ragasztott lapok vastagsága pedig 10-11 mm. Jobb kikötni a távolságot. Ha a fülke kissé süllyesztett, nem ijesztő. De a hullámzó lemez csúnya lesz. Az oldallapokat egy széles álmennyezethez csatlakoztatjuk, rögzítjük őket a fürdőkád oldalához közel, eltakarítjuk a réseket. A függőleges profilokat középen rögzítjük csavarokkal.

A kárpitozáshoz nedvességálló gipszkartonhoz használjuk a Knauf-ot. A standard lap mérete 3000 × 1200 × 12 mm. Egy 170 cm-es fürdő legfeljebb egy ilyen lapot igényel. Hajlított résszel rendelkező felület esetén mérje meg a kívánt hossz és szélesség téglalapját, vágja és rögzítse. Varrjuk a többi rést. A lejtős és egyenes rész közötti alakzatot a gipszkartonból levágott méretű háromszögek borítják. Nem figyeljünk a kis hézagokra, ezek a hibák nem láthatók a csempe alatt. A burkolást követően elkészítjük az előírt méretű ablakot és felszerelünk egy egészségügyi betétet. Az utolsó lépés a ragasztó és csempék alkalmazása.

A hiányzó csempe a fürdőszoba és a fal között le van fektetve, a varratokat töröljük, most végezzük a befejezés végét - lezárjuk a varratokat. Tisztítjuk a burkolatot a fürdőszoba és a fal között, mindent kiszárítunk. A tömítéshez fehér szilikont használunk, amely nem engedi, hogy a víz áthaladjon a fürdő oldalán.

Annak megakadályozása érdekében, hogy a szilikon megkenje a csempe és a fürdő, ragasztás kerítés formájában maszkoló szalag a kerület körül. Megakadályozza, hogy a tömítőanyag belépjen a bélésbe és a vízvezetékbe.

Tisztított és elkészített varrat fehér szilikon tömítőanyaggal.

A varrat simává teszünk, ujjal, műanyag spatulával vagy spatulával finoman terjedünk. A felesleges tömítést nedves ruhával törölje le.

Amikor a szilikon kissé kiszárad, óvatosan távolítsa el a maszkoló szalagot.

Miután a szilikon végül megrepedt, a fürdő készen áll a használatra.

Acélfürdő felszerelése a kezével befejeződött. Miután elvégezte az összes munkát, javasoljuk, hogy alaposan szellőzzön a fürdőszobában, hogy megszabaduljon a szilikon tömítőanyag illatától.

Öntöttvas fürdő felszerelése saját kezével

A valódi fürdőszobafelújítás csempék, csövek cseréjét és természetesen új fürdő helyreállítását vagy megvásárlását foglalja magában. Ha a javítást tíz évig tervezik, hogy ne változtassanak semmit, akkor a legjobb megoldás egy 30 évig tartó, öntöttvas fürdő telepítése, amely hosszú élettartamú, különböző műanyag, acél vagy akril modellek között. Ráadásul a do-it-yourself fürdőkád telepítése mindig is jó módja volt a vízvezeték-szerelési szolgáltatások megtakarításának.

Milyen feladatokat kell megoldani a fürdő telepítésekor

Az öntöttvas telepítési technológiája nem különbözik nagymértékben az acélfürdő szerelési és összeszerelési munkáitól, de vannak olyan jellemzők, amelyeket előre kell tartani, még a telepítés pillanatáig is:

 • Először is, az öntöttvas kád felhelyezése előtt újra meg kell mérni a falak közötti távolságot a szerelési helyszínen, és ellenőrizni kell az öntöttvas méreteit a külső él mentén. A különbségnek 2-3 mm-nek kell lennie, ez a hõrés nagysága. Ha a távolság nagyobb, akkor jobb, ha bezárja a rést a gipszkarton, ha kevesebb, átszúrja a rést a felső széle mentén;
 • Mérje meg a fürdő tényleges magasságát, figyelembe véve a támasztó lábakat. A felső él magasságáról és a támogató platform méretéről a dokumentumok tartalmazzák a tájékoztatást, de célszerűbb a gyakorlatban ellenőrizni. Az öntöttvas fürdő magasságára vonatkozó információk akkor szükségesek, ha a szabványos rögzítés mellett az élnek a falba kell záródnia;
 • Válasszon módot arra, hogy új dolgot szállítson a fürdőszobában, és válasszon ki egy öntöttvas fürdő támasztó lábának kialakítását.

Ez utóbbi probléma általában a legnehezebbnek tűnik, mivel a teljes berendezés tartóssága függ a tartószerkezet megbízhatóságától és stabilitásától. Ez a feladat az elıkészítı idıszak nagy részét kell szentelni.

Hogyan telepítsek egy régi fürdőt

Nehezebb, ha öntöttvas vasaló felszerelését saját kezével kell végrehajtani olyan helyzetben, amikor a lábak részben vagy teljesen használhatatlanok. Nagyon nehéz megtalálni az új lábakat a régi modell öntöttvas kádjához, a legkönnyebb az esetet a téglafalra szerelni, vagy univerzális kötőelemeket használni egy acél vagy öntöttvas tokhoz.

Az öntöttvas fürdőkádakhoz készült univerzális lábak két támasztókeret, fotók, amelyek a felső szél alatt vannak felszerelve a puhafa, a mész vagy a lucfenyő támasztóblokkjain keresztül.

Be kell állítania a tartó keret és az indulási lábak méretét. A módszer nem rossz, de csak kis méretű fürdők esetében alkalmazható.

A régi ékszerkezet, ha a tokot két iker lábra szerelték fel, és mindkét oldalán fonott ékekkel ékelték, jobb, ha nem használják öntöttvas. Az öntöttvas tokot, szemben az acél toktal, nagyon kevéssé tolerálható fúvókkal, és még ha a telepítés sikeres volt is, a csipek gyakran kialakulnak a csapágyfelületen és korrózió alakul ki. A vasaló nedves légkörében a rozsda nem rosszabb, mint az acél.

A legmegbízhatóbb megoldás a régi öntöttvas fürdő telepítéséhez a falazás. Ahelyett, hogy az acél lábak a helyszínen feküdt ki a tégla két keresztben falak magassága három tégla és szélessége féltégla. A téglafalak támasztófelületét az alsó profil mentén vágják le, egy gumíjat helyeznek el a téglára és egy fürdőt építenek be. A falon az él szélén csiszolódik, és az acél sarka rögzítésre kerül, amelyen az öntöttvas fürdő a felső szélén fekszik.

Öntöttvas fürdő szerelése szabványos tartókon

A legnehezebb része a saját kezű öntöttvas kádak telepítéséhez kapcsolódik a szállításhoz és a fürdőszobába való bejutáshoz. Kicsi, 150-160 cm hosszú modellek esetén a fürdőt függőlegesen kell felemelni, és kis lépcsőkön húzni a szobába. A szakértők azt javasolják, hogy egy polisztirol hab felhajtott lapot helyeznek az egyik oldalra, és a házat húzzák szálakkal.

Ezenkívül az öntöttvas gyors és kiváló minőségű szereléséhez néhány munkagépre van szükség:

 • A podkatny típusú autós jack;
 • Lézeres szint vagy jelölőkötélpár;
 • Számos kulcshoz kezelhetjük az autóipari szerszámok készletét, de jobb, ha kellőképpen nagy választékot találunk a kulcsokról, mivel a lábak behelyezése az öntöttvas fürdőre nem mindig sikerül azonnal és pontosan;
 • Egy kád ragasztó "Moment";
 • Tömítőanyag a hézagok tömítésére;
 • Állítsa be a béléslemezeket.

Egy 150 cm-es kis modell esetében elegendő egy jack, ha egy modell 180 cm hosszú, akkor a legjobb, ha egy párt, vagy egy aljzatot és egy fából készült aljzatot használnak, amelynek teljes magassága megegyezik a padlóról a kád aljáig terjedő távolsággal.

Felkészülés az öntöttvas fürdő telepítésére

Miután a fürdő megérkezett a telepítési helyre, egy előre kitett fából készült rúdra helyezett, így a padlóról alulról történő magasság lehetővé teszi az aljzat cseréjét. A legjobb, ha a felvonó sarka középen helyezkedik el, helyezze a vékony gumilemezt a tartó és az alja között.

A fogantyú fogantyújánál óvatosan emelje fel a kádat a kívánt magasságra. Miután a burkolat mindkét oldalára fel volt szerelve, az esetet lengve, vagy az aljzatról lecsúsztatva, a lábakat fel lehet szerelni.

Először ellenőrizni kell a lábak teljességét, a csavarok és az anyák jelenlétét. A lábak megállnak, ragaszkodnak a test hullámaihoz, és csavarkulccsal húzzák meg.

Mindegyik láb egy alátéttel ellátott csavaros tartóval van felszerelve, amely lehetővé teszi, hogy a telepítés során egyedileg állítsa be az egyes állványok magasságát. Miután minden egyes támaszt összeszereltek és a szükséges magasságra kanyarodtak, ragasztották őket. Ehhez távolítsa el a korongot a lábáról, majd "Moment" ragasztóval helyezze rá és helyezze el. Miután a ragasztó be van állítva, a kád fürdõöntvénye úgy áll, mintha betöltõdne.

Az öntöttvas fürdő elhelyezése és beállítása

Az öntöttvas fürdő telepítésének egyik problémája az, hogy ritkán a testnek ideális geometriája van, szinte minden kád kissé kanyarodik a hajócsavaron, ezért a vasat a lábakon való rögzítés előtt meg kell szintetizálnia a fürdőhelyzetet a horizonthoz képest.

Ehhez állítsa be a lézeres szintet vagy a vezetékeket. A szint rendben van, be van kapcsolva, és az ideális vízszintes vonal egyértelműen megjelölve a falak felületén. A szintjelzést 8-10 cm magasságban kell beállítani az öntöttvas fürdő felső szélénél. A kábellel kicsit nehezebb, a zsineget thermogunnal kell ragasztani a falra, de a jelölés vízszintes pozícióját előzetesen ellenőrizni kell az építési szintnek megfelelően. Ahhoz, hogy a felső él egy vízszintes síkra kerüljön, a standard vonalzó négyzet segítségével szabályozzuk a síktól való eltérést.

Ezután az öntöttvas kád lábát meg lehet húzni, és átvezetni egy leeresztő szifon felszerelésére. További részleteket és titkokat mutat be, hogyan lehet öntöttvas kádat saját kézzel felállítani.

Ha egy öntöttvas fürdő telepítésére tervezünk egy fülkét a falakba, akkor először ki kell jelölnünk a shtenning vonalat. Ha a falat már lefektetik a csempe, akkor a legjobb, ha eltávolít egy sort, és levágja a beton vagy a téglafalat cserépburkolat nélkül. A fülke felső és alsó széleit levágja a daráló, vágja a szélét, és folytathatja a falon lévő öntöttvas fürdő támogatását.

Ugyanakkor fontos, hogy a fürdőkád szélén ne feküdjön, és ne érje a fal alján található megmaradt csempe sem. Ellenkező esetben az öntöttvas fürdő a víz feltöltése és feltöltése után lecsapódik és megtörik a csempe. A korábban eltávolított csempék sorát az öntöttvas fürdő telepítése után ragasztják a falhoz.

Az öntöttvas fürdő telepítésének utolsó szakasza

A szifon- és vízelvezető rendszereket általában öntöttvas káddal látják el. A telepítés megkezdése előtt a lefolyószerkezetet össze kell szerelni, a gumitömítő tömítések jelenlétét ellenőrizni kell, méretre kell igazítani, és szükség esetén helyettesítőbb termékekkel kell helyettesíteni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a lefolyó előszerelt szerkezete ellenőrizni kell a magasságot, ha a padló feletti rés nagysága nem elegendő, akkor az előírt számú millimétert fel kell emelni. Ne feledje azonban, hogy a lefolyónak rendszeresen szét kell szednie, tisztítania, öblítenie, törmeléktől és eldugulástól mentesen, ezért a technikai magasság mellett kis helyet kell biztosítani a fújtató szereléséhez.

Az utolsó szakaszban szükséges az öntöttvas kád és a fal tömítése közötti tömítés tömítőanyaggal, és dekoratív szalagot kell elhelyezni. Ha többet szeretne tudni arról, hogyan állíthat be öntöttvas fürdőt a saját kezével, nézze meg a videót

Az egyetlen felszólalás az, hogy a tömítőanyag behelyezése előtt a fürdőt vízzel kell kitölteni és néhány órára állni hagyni. A fürdő öntöttvas vasbeton teste néhány milliméter összenyomódást okoz. Ezután beillesztheti a kötést és elhelyezhet egy dekoratív határt.

következtetés

A legegyszerűbb és leggyorsabb telepíteni az importált öntöttvas fürdőket, a burkolatuk 30-40% -kal könnyebb, mint a hazai öntöttvas, a kis falvastagság miatt. Ráadásul a ház geometriája, bár nem tökéletes, de csak néhány milliméterrel különbözik, a lábakat először az érdektől fogva szerelik fel, anélkül, hogy felszerelnék és kicserélnék a kötőelemeket. Ezért az öntöttvas fürdő minősége nemcsak a tartósság és a modern design, hanem mindenekelőtt a nagy pontosság és a kényelmes felszerelés.