Legfontosabb > Fürdő

Csempe sarok

Csempe - az egyik legnépszerűbb, praktikus és olcsó alapanyag. Éppen ezért a falakon, a padlón és a mennyezeten gyakran megtalálhatók a konyhában, a fürdőszobában vagy a WC-ben. De a burkolólapoknál csak egy csempe nem képes. Annak érdekében, hogy a belső tér szép és teljes legyen, további elemeket kell használni, beleértve a sarokot is.

előnyök

A csempe sarka nem kötelező eleme a szemben, de mégis megoldja a nagyon fontos funkcionális és dekoratív feladatot.

Ahhoz, hogy teljes mértékben értékeljük a terület előnyeit, gondosan meg kell fontolni annak előnyeit:

 1. Képesség komplex geometriai felületek kialakítására. A cserép vágása 45 ° -os szögben nagyon nehéz, és néha lehetetlen. A sarok használata lehetővé teszi, hogy megoldja ezt a problémát, és teljesen vágás nélkül végezze el.
 2. A csempe rendellenességeinek és durva éleinek maszkolása. A sarok segítségével tervezett vágás tökéletesen sík és sima.
 3. Dekoratív tényező. A kontrasztos színű sarokban a kész vászon kész és tiszta megjelenést kölcsönöz.
 4. Vízszigetelő. A sarok használata ideális megoldás a nedvesség problémájáért, amely a csempe közötti ízületekbe kerül. A sarok megakadályozza a penész kialakulását és a gomba megjelenését, jelentősen növeli a bevonat élettartamát.
 5. Biztonság. A sarok használata segít megelőzni a lehetséges sérülést, amikor nedves padlóra csúszik. A csempe sarkai és végei zsetont vagy szabálytalanságot okozhatnak, ami különböző vágásokhoz vagy sérülésekhez vezethet.

Ha a design egy fürdőszobát vagy egy másik komplex stílust érintő szobát jelent, pl. Barokk, folklór, etnikai stílus, akkor egy sarok lehet a kompozíció kötelező része.

Típusok és típusok

A sarok a sarkok kialakításához szolgál, a csempe, a komplex felületek, a vízvezeték csomópontjai és a fal közötti csomópont. Formájában két csoportra oszlik: külső és belső.

 1. Külső sarok. A falak kiálló részének kialakítására használják. Ez azért szükséges, mert a bevonatnak ez a része állandó mechanikai igénybevételnek van kitéve. A csempe éles végei, amelyeket egy sarok zár, teljesen kizárják a közeli emberek veszélyét. Ebben az esetben a sarok tisztán védő funkciót végez. A külső sarok azonnal elhelyezhető a csempe behelyezésekor, vagy a befejezett bevonás befejezése után.
 2. Belső sarok. A csempe sarokcsuklóinak kialakítása a szomszédos síkok, például falak és mennyezetek metszéspontján, valamint a zuhanyzó és a fal összekötése. Az ilyen sarok kissé lekerekített, homorú alakú. A belső sarok használata megakadályozza a nedvesség bejutását az ízületekbe a csempe vagy csempe és a fal között.

Az elvégzett funkcióktól függően a sarkok dekoratívak vagy funkcionálisak lehetnek. A dekoratív sarkot pusztán esztétikai célokra használják. A kontrasztos vagy ugyanazon a sarokban a fő vásznon a belső tér harmonikusabb és stílusosabb megjelenést kölcsönöz. A funkcionális sarok komoly mechanikai terhelést jelent.

Leggyakrabban a sarkok műanyagból, fémből vagy kerámiából készülnek. Azonban a leggyorsabb, olcsó, de rövid élettartamú és kevésbé vonzó lehetőség az ízületek kialakításához egy szalagfékező. Leggyakrabban ilyen sarok öntapadós. Egyes modellek fungicid készítménnyel előkezeltek, hogy megakadályozzák a penészedést és a penészgombást. Ez a sarok nagyon könnyen használható, jól kanyarodik és nem reped.

anyag

A sarkok előállításához a következő anyagokat használják:

 • Fém (alumínium). Univerzális anyag, mely az árnyalat harmonikusan ötvözi a belső színes megoldást. Ezenkívül az alumínium tökéletesen kombinálható a helyiség egyéb fémszerkezeteivel, például zuhanyzóval vagy egyéb vízvezetékkel. Az ilyen sarok előnyei közé tartozik a könnyűség, nagy szilárdság, tartósság, korrózióállóság.
 • A sarok gyakran fémötvözetből készül. Leggyakrabban arany vagy ezüst festékkel borítják (ezek a változatok általánosan alkalmasak a különböző színes megoldásokhoz). A sarok nikkelezett vagy krómozott.
 • A Pvc sarka (polivinil-klorid) számos előnnyel rendelkezik. Nagyon könnyű, elég erős, kitűnő vízálló képességgel rendelkezik, és a színes megoldások széles választékában jelenik meg, ami megkönnyíti a legmegfelelőbb beltér kiválasztását.
 • Kerámia sarok (vagy kerámia profil) - az egyik legjobb választás a belső tér esztétikai integritása szempontjából. Gyakran a kerámia sarok része a csempegyűjteménynek, ezért a legjobb, ha csak egy ilyen modellt vásárol.

Ha a különböző anyagok sarkait különböző szempontok alapján hasonlítjuk össze, akkor persze a fém nem érhető el először a tartósság szempontjából. A legkisebb élettartamú anyagok közé tartoznak a polietilén és a PVC.

A fém sarkok a legnagyobb feszességet is biztosítják. A műanyagnak van a legrosszabb alakja a listán.

A műanyag szalag előnyei magukba foglalják az egyszerű szerelést és a fenti anyagok legalacsonyabb költségét. Azonban az állandó nedvességnek való kitettség azt eredményezi, hogy néhány év elteltével a szalagot meg kell változtatni. A műanyag nagyon kedvező anyag, könnyű összeszerelni, ellenállni a penésznek és a penésznek, és nagyon rugalmas.

A kerámia sarok előnyei a nagy szilárdság és vízállóság mellett az alacsony hővezető képesség és a kifogástalan esztétikai megjelenés miatt is hosszú ideig szolgálnak. A hiányosságok közül kiemeljük a magas költségek és a telepítés bonyolultságát, különösen a nem szabványos építészeti kialakítású belső térben. Talán az egyetlen tényező a kerámiák elhasználódásában az ütésállóság. Erős ütközés után a kerámia gyorsan elkezd összeomlani, ezért a lehető leghamarabb ki kell cserélni.

Műanyag fürdőszobai talp

A fürdõszoba különbözik a többiektõl a vízforrások jelenléte miatt megnövekedett páratartalom miatt. Ismeretes, hogy a nehezen elérhető és rosszul szellőző helyeken kialakuló nagy mennyiségű nedvesség miatt kedvező környezet alakul ki a penész kialakulása és szaporodása miatt. A legkiszolgáltatottabb helyek a betűtípus alatt lévő tér, ahol a víz áthaladhat a fürdő és a fal közötti ízületen. Ilyen esetekben van egy műanyag padló a fürdőszobához, amely átfedi a csomópontot és megakadályozza a nedvesség behatolását. Ebben a cikkben elemezzük, hogy milyen típusú alaplapok és milyen termékeket használunk a különféle fürdőkhöz, a szakértők visszajelzései alapján.

Mi a fürdőszoba lábazata?

A műanyag lábazat fő célja a fürdő szomszédos felületének a csomópontjának lezárása a nedvesség behatolásának megakadályozása érdekében. A második cél a csomópont dekoratív díszítése, de ez a funkció másodlagosnak tekinthető, és a legtöbb gyártó nem különös figyelmet fordít a megjelenésre. Az ilyen típusú pecsétvarrás fő előnye a beépítési sebesség és az alacsony költség.

Fontos! A legtöbb esetben a fürdőszobai műanyag sarkok csak az alap előkészítése után vannak felszerelve. Az előkezelés magában foglalja a nagy rés tömítését cementhabarcsmal, habtal vagy tömítőanyaggal, majd az alaplapot a végső szakaszba építve.

A határok típusai

A korszerű hajlékony sarkok a varratok lezárására többféle kivitelben, különböző színben és különböző alapanyagban készülhetnek. A választás megkönnyítése érdekében ezek a termékek különböző kritériumok szerint csoportokba sorolhatók. A felhasznált anyag szerint a lágy szegélyt fel lehet osztani:

 • szilikon vagy gumi;
 • akril;
 • műanyagból.

A tervváltozat szerint a modellek a következőkre oszthatók:

 • külső, amelyek a falburkoló anyag feletti csomópontban vannak elhelyezve;
 • belső, amelyek a csomópontban vannak elhelyezve, és csak ezután van a csempe a járda tetején.
Minta kerámia sarok

Fontos! A lágy zsaluzás a belső kialakítással nem nagyon népszerű a beépítési mód miatt. Mivel az ilyen termékek élettartama nem nagyon hosszú, 2-3 év alatt cserélni kell a lábazatot, de mivel a cserép a termék tetejére van helyezve, azután cserélni kell az első lapkát, ami további kényelmetlenséget és időköltségeket okoz.

Ugyanez a rugalmas sarok kétféleképpen osztható fel a telepítési módtól függően:

Az öntapadó taposónak egy speciális ragasztóanyag-összetétele van a belső felületén, amelyet védőfóliával borítanak. A film eltávolítása után a gerenda közvetlenül az ízület helyére kerülhet. Azok a termékek, amelyek nem rendelkeznek ilyen ragasztóréteggel, általában szilikonnal vagy akril tömítőanyaggal vannak felszerelve.

Előnyök és hátrányok

Minden, a gyártás anyagától függõen forgalomban levõ hajlékony hajófedélzetnek saját jellemzõi vannak, de mindegyiknek közös pozitív tulajdonságai vannak, például:

 • nedvességállóság;
 • mechanikai károsodással szembeni ellenállás;
 • szélsőséges hőmérsékleti ellenállás;
 • olcsó;
 • rugalmasságát;
 • egyszerű használat.

Ezután figyelembe vesszük az egyes anyagtípusok jellemzőit, amelyeket ismerni kell, és figyelembe kell venni a járdaszegély megválasztása és megvásárlása során.

A fürdőszoba szilikon sarkában nagyon nagy rugalmasságban különböznek az analógoktól, és gyakori kanyarokban helyezkednek el. Ez az anyag nem fél a deformációtól, és nagy hőmérsékleti tartományban használható. Az anyag anyagát gumi sarokként is nevezik, mivel fizikai tulajdonságaiban nagyon hasonlít. Azonban ez a fajta határ szegény toleranciát mutatott a modern mosószerek hatására, amelyeknek többsége agresszív vegyi vegyületeket tartalmaz. Továbbá a tömítés gumitömítése sem tolerálja a tisztítószerek hatását csiszolóanyag jelenlétével.

Információért. A szilikonból készült fürdőszobai modern korlátok vásárlásakor fordítson különös figyelmet a termék eltarthatóságára. Ezeknek a modelleknek a legtöbbje ragacsos felületet tartalmaz a belsejében a szerelés megkönnyítése érdekében, de a ragasztókompozíció eltarthatósága rendszerint legfeljebb két év a gyártás időpontjától. Ha lejárt terméket vásárol, ebben az esetben a kötés tömörsége nem garantált.

Tartós akril sarok a pillanat alatt

A fürdő akril határa rendkívül népszerű, annak ellenére, hogy a szilikonos tárggyal szemben magasabb a költség. Az ezen anyagokból származó termékek különböző díszítési lehetőségekkel és színpaletták széles palettájával rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik, hogy az akril sarok bármely stílust vagy színteret válasszon. Annak ellenére, hogy az opciók széles választéka és az anyag nagy szilárdsága ellenére ilyen típusú határok továbbra is vezető szerepet töltenek be a hagyományos műanyag termékeknek. Ennek az az oka, hogy az akrilhatárt feltételesen hajlékonynak tekintik, és nem alkalmas összetett alakzatok szegélyezésére, mivel ez felrobbanhat, ha túlzottan hajlik.

Fontos. Az akrilból készült termékek nem tolerálják a hőtágulást, és a szakemberek nem javasolják, hogy az acél vagy öntöttvas kádak szigetelésére használják, mivel az anyagok fűtése és hűtése során az anyagok tágulása eltér. Javasoljuk továbbá, hogy ilyen járdaszegélyt egy folyékony ragasztóval szereljünk fel egy szilikon alapra, amely a kikeményedés után rugalmas marad.

PVC sarokelem

A fürdőszoba PVC szegélye joggal foglal állást, mivel jó rugalmassággal, alacsony költséggel és sokféle dekorációs variációval rendelkezik bármilyen típusú belső tér számára. Ezek a modellek szinte minden esetben alkalmazhatók. Ez a sarok lehet öntapadó befejező határ egy olyan fürdőszoba számára, amely egy már kész bélésbe vagy egy belső változatba illeszkedik, amely a burkolat alatt a bélés kezdeti szakaszában van felszerelve.

Fontos. Az egyik hátránya ennek az anyagnak a rövid élettartama, átlagosan 2-4 év, a minőségi telepítésnek megfelelően. Továbbá a fehér műanyag idővel sárgára vált, ami kissé megzavarja a szoba általános megjelenését.

Műanyag kanyarulat telepítése

Ezután megnézzük, hogyan kell egy külső műanyag műanyag alaplapot a fürdőszoba és a fal összekötésére telepíteni a saját kezével. A munkához olyan anyagokat kell előkészíteni, mint:

 • poliuretánhab a varratzáráshoz;
 • szilikon, hogy biztosítsa a kapcsolat szorosságát;
 • műanyag járda;
 • irodai kés;
 • mérőszalag;
 • maszkoló szalag

Mielőtt a PVC-sarkot behelyezné a fürdőszobába, a felületet megfelelően fel kell készíteni, mert a készítmény minősége meghatározza a kötés tömítettségét és a termék élettartamát. Az első lépés, hogy távolítsa el a régi sarkot vagy bármilyen más anyagot, amelyet korábban használtak.

Fontos! Mielőtt elkezdené a munkát, javasoljuk, hogy fedje le a betűtípust egy újsággal, bármilyen ruhadarabbal vagy rögzítőfóliával annak érdekében, hogy elkerülje a zománc károsodását az eszköz leesése vagy a hab gondatlan kezelése miatt.

Példa a csempeburkolat belső sarkára

Ha van egy gumírozott sarka, amely a belsejében speciális gumibetét van a tömítettség javítása érdekében, akkor nem használhat szilikont. Emlékeztetni kell arra is, hogy a savalapú szilikon elpusztíthatja a gumitömítést, ezért semleges alapon alkalmazza a szilikont további tömítéshez.

Ezután a telepítési folyamat a következő:

 • a falon és a fürdőn lévő közös felületet zsírozni kell szokásos fehér szellem segítségével a lehetséges zsírfoltok és szennyeződések eltávolítása érdekében;
 • tovább mérje a betűtípus oldalát a roulette építésével;
 • a rendelkezésre álló méreteknél vágunk egy műanyag sarkot a szükséges darabokra

Fontos. Mérések elvégzésénél és a talapzat vágásánál ügyelned kell arra, hogy a határ mindkét oldalának sarkait 45 fokos szögben kell vágni, hogy gyönyörű ízületet kapjunk. Ha kétségei vannak, hogy helyesen vágja le a sarkokat, akkor jobb, ha speciális sarok adaptereket előre.

Habbal alkalmazzuk a sarok matricához

 • miután minden területet levágtak, össze kell kötni őket a jövő telepítési helyére a megbékéléshez és a részletes kiigazításhoz;
 • ha minden terület tökéletesen illeszkedik, akkor meg kell védeni a fal felületét a felesleges szilikon vagy poliuretán hab felől való érintkezésben. Ehhez ragasszuk be a maszkoló szalagot az alaplap fölé, 1-2 mm-re a felső széltől a sark egész hossza mentén;
 • majd vegye le a műanyag oldalt a fürdőszobában, és fújja a réteget a fürdő és a fal között habszerővel és szerelje vissza a szegélyeket. A mi esetünkben a habarcs egyszerre használ felragasztó alapot. A járdaszegélyt kis erőfeszítéssel le kell nyomni, és a felszerelés után várjon 15-20 percet, amíg a hab meg nem erősödik.

Fontos. Ha Önnek van öntapadó kádfürdője, akkor nem használhat habot. De a szakértők mindenképpen javasolják, hogy lezárják a rést a fürdőszoba és a fal között, ha szélessége meghaladja az 5 millimétert. Ebben az esetben habot vagy szilikont lehet alkalmazni a rés semleges alapú lezárására.

A munka végső szakaszában a műanyag sarkokat tömítőanyaggal tömítik a sarokkötések helyén és a határ teljes hosszában. A sarok anyaga lehetővé teszi, hogy kissé hajlítsa le a felső lapot a falról, és öntsön benne a szilikont, majd kissé nyomja meg a lapot az ujjával úgy, hogy a szilikon egy része túlmutat rajta. Ezután nedves ruhával távolítsa el a felesleges szilikont, és távolítsa el a maszkoló szalagot. Ebben a szakaszban azt feltételezhetjük, hogy a fürdőszobában lévő műanyag sarok kvalitatív módon van felszerelve, és a telepítés után 12 órával már vízvezetési eljárásokat is lehet alkalmazni.

Fényképek és videók tippek a fürdőalap ragasztására

Akkor telt el az idő, amikor a fal és a fürdőszoba közötti rést borítottuk cementtel, majd festettük a varraton olajfestékkel. Természetesen ez a technika működött, a varrás egy ideig tartott. Ha azonban a fürdőt nem 100% -ban keményítették, és még néhány milliméteres "sétált" is, a cement fokozatosan megrepedt és összeomlott.

Ma már számos lehetőség van arra, hogyan kell megszervezni a fürdőszobát egy csempe vagy PVC panelek alatt.

Melyek a fürdőkádak

A díszlécek típusai, amelyek ma már megtalálhatók a befejező anyagok üzleteiben, háromféleképpen oszthatók meg:

 • Műanyag, egy és két darab.
 • Műanyag rugalmas szalag.
 • Kerámia.

Továbbá megpróbáljuk elmondani az összes ilyen típusú lábazatot fürdésre.

Plinth műanyag

A fürdőkádban sokféle egykomponensű műanyag lábazata van, és az alábbi képen - a legnépszerűbbek közül. Ez a modell nagyon egyszerű, folyékony körmökön vagy szilikon ragasztókon. Az ízületek a sarkokban vagy díszítve, mint a padló és a mennyezet formázása, vagy speciális hardvert. A műanyag sokáig tart, de nem lehet csiszolóanyagokkal tisztítani, ráadásul az anyag nem tolerálja az agresszív kémia hatásait.

Egy darabból álló alaptábla akril fürdőhöz vagy fémhez

A következő aljzat a fürdőkádhoz, műanyaghoz van szerelve egy falburkolattal együtt. Ennek a formázásnak egy éle a táblán nyugszik, a másik a csempe alatt van, a csemperagasztóban. A fürdőkád lábazatot általában csempézésre használják, ha a fürdőkád mérete nagy a szobához viszonyítva, és a falburkolatot nem lehet a fal alá nyomni.

A műanyag fröccsöntés az egyik szélével a csempe alatt

Következő - egy lábazata egy kétrészes fürdő. A magjában ugyanaz, mint a műanyag fröccsöntőasztal: először egy szerelősín van felszerelve, amelyre a külső részt be kell szerelni. Hátrányok Ez a baguette megegyezik az egyrészes profilok leírásával.

A szalagos lábazat a fürdő számára öntapadó szalag formájában kerül forgalomba, ezáltal az anyag nevét. Ez a formázás leginkább ideiglenes módon használható a fürdőszoba és a fal közötti varratok lezárására. Fürdőszobatartó öntapadós - meglehetősen szeszélyes anyag. A lerakás látszólagos egyszerűsége valójában a felületek komoly előzetes tisztításává válik. A munkaterület megfelelő előkészítése nélkül a kazetta alkalmanként lehúzódik a működés során.

Kerámia öntés leírása és felszerelése

A kerámia kerámiák többet költenek a műanyagnál, de a költségek teljesen indokoltak. A kerámiák sokkal hosszabb ideig tartanak, és nem változtatják meg a színeket az idővel vagy a kémiai expozícióval. Emellett ezeknek a díszléceknek a felülete nehezebb megkarcolni.

A kerámia bagettok színpalettája meglehetősen kicsi, sőt, az alábbi képen szinte minden olyan szín látható, amelyet az üzletekben találhat. A sarokelemek csatlakozását csiszolással végezzük, pl. Padló vagy mennyezeti zsákok vagy sarokelemek használatával, mint a fotón.

Kerámia alaplap fürdéshez. Fényképek különböző elemekből különböző színekben

Mielőtt a kerámia lábazatot felhelyezi a fürdőbe, gondosan le kell zárnia minden rést. Ha a hézagok nagyobbak, mint 0,5 cm, akkor először védőszalaggal ellátott, előre védett szomszédos felületek. Miután a hab kiszárad, gondosan vágja le a felesleges anyagot késsel. 0,5 cm-es résekkel, ez a lépés kihagyható.

A következő videóban láthatja, hogyan kell ragasztani a padlót a fürdőben:

Következő. Ha a falon lévő maszkoló szalag érintetlen marad, akkor úgy hagyjuk, ahogy van, és ha sérült, akkor eltávolítunk és ragasztunk egy új darabot. Most szilikon alapú tömítőanyagot használunk és bevonjuk a teljes varrást. A felesleget azonnal eltávolítjuk egy speciális műanyag spatulával. Várjuk, hogy a ragasztó teljesen megszáradjon.

Kerámia díszlécek telepítése: előkészítse a varratot szilikon vagy akril tömítőanyaggal

Most az alaplap behelyezése a fürdőszoba és a fal között. A szilikon alapú ragasztókat itt nem szabad használni, mert használat közben feketét válthatnak ki. Jó ragasztó "Folyékony szögek", MB50 vagy MB70 jelöléssel. A formázólap teljes hátsó felületére kerül, majd néhány másodpercig megnyomja és tartja.

Ezután folytathatja a következő elemek telepítését a fürdő körül. Összefoglalva, lezárjuk a padlólapok oldalsó részeit speciális hüvelyvágókkal, mint a képen. Köpeny varrások akril alapú tömítővel. Az alaplapok telepítése vége.

Fontos: Kerámia díszlécek vágása során jobb, ha egy csiszolót használnak egy szilárd gyémántlemezzel. Csak így lesz a kerámia vágása sima, a máz pedig érintetlen marad. De a töredezett lemez használata csiszolhat és károsíthatja a mázakat.

Hogyan válasszunk és telepítsünk egy fürdőszoba lábazatot

Fürdő lábazat - a javítás végső része. Telepítése a vízvezeték szerelése és felszerelése után történik. Az erre a célra használt anyagok, műanyag, kerámia, természetes kő (márvány), akril, stb. Mindegyikének van előnye és hátránya, valamint a telepítés módja. Azonban a PVC anyagok szilikon alapú tömítőanyagokkal kombinálva népszerűbbek, ez lehetővé teszi a fürdőszoba és a falak közötti ízületek gyors és pontos lezárását.

Fürdőfelület

Miért kell egy lábazat?

Anélkül, hogy egy fürdőszobai lábazatot kellene elhelyezni, lehetetlen. Ha az ízületek védelem nélkül maradnak, a víz behatol a repedésekbe. A tartós páratartalom kellemetlen következményekkel jár: a dekoratív felületek károsodása, a gomba és a penész fejlődése. A megnövekedett páratartalom számos kisállat - pókok, centipedesek és faéhek megjelenéséhez is vezethet. Ez a probléma különösen fontos a városon kívüli magánlakásokban és az első emeleten található apartmanokban.

Kerámia fehér alaplap használata a fürdőszobában

A repedésekbe eső nagy mennyiségű víz a padló- és falburkolatok deformációjához is vezet, és minden fürdőhely után a padlón fog megjelenni. Ez a helyzet az alulról jövő szomszédok elárasztásához vezethet. Ezenkívül maga a varrat fokozatosan egyre észrevehetőbbé válik, szennyeződést gyűjt. A rózsaszín csík elrontja a fürdőszoba belsejét.

Kerámia sarok a fürdőszoba számára: megbízható védelem a rés közelében a fal

Miért jelennek meg hiányosságok?

A javítások a javítás során vagy az építési szakasz alatt fellépő hibák miatt következnek be. A hiányosságok oka lehet:

 • falhibák (egyenetlen felület, szigorúan függőleges helyzettől való eltérés);
 • a fürdőszoba alakjának helytelen megválasztása, valamint a méret kiválasztásának hibája;
 • helytelenül szerelt keret.

Ezeknek a hibáknak a kijavításához kijavíthatja a hézagot hermetikus anyagokkal. Számos lehetőség kínálkozik, különböző tömítőként, dekoratív építőanyagokkal végződve.

Példa a gerenda rögzítésére a falra

 1. márvány
  Nincs teljesen azonos a minták és a lemezek árnyékában, minden elem egyedi. A legmagasabb minőségi márvány a legegyenletesebb színű és a vénák egyenletes eloszlása ​​az egész felületen. Természetes kő a legtartósabb és tartós anyag. Hangsúlyozza a dekoráció és a ház tulajdonosainak státuszát. Ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy a márvány díszítésnek meg kell felelnie az egész belső térnek. Ha kőkorongokat választasz, akkor a fürdőt márványból kell készíteni. Ennek az anyagnak egyetlen hátránya a magas költségek.

Az oldal rögzítése a fal és a fürdőszoba között

 • akril
  Az akril, mint a márvány, mindent megkövetel. Annak érdekében, hogy a belső tér harmonikus legyen, a fürdőnek akrilnak is kell lennie, de ez inkább ajánlás. Az akril ugyanolyan módszerrel szerelhető fel, mint a műanyag, amelyet az alábbiakban ismertetünk. Hasonló a két anyagban és a teljesítményben.

  Kerámia alaplap fehér egészségügyi betéttel

 • Műanyag alaplap
  A műanyag kiválóan alkalmas a 3 cm-es széles rések lezárására. Ez az anyag nem csak gyakorlati a mindennapi életben, hanem meglehetősen esztétikus. A színek és a textúra teljesen más lehet. Ha a rés túl széles, nagy PVC profilokat kell használni, amelyek bármely építőanyag-áruházban könnyen beszerezhetők.

  Bath Curb

 • A műanyag fő előnyei:

  • 100% vízálló (megfelelő felszereléssel);
  • rugalmasságát;
  • rengeteg árnyalat;
  • elfogadható ár;
  • hosszú élettartam.
  Műanyag szegély. Fali csempe a fürdőszobában

  Azonban a PVC profilok hátrányai vannak:

  • néhány év múlva sárgán világos árnyalatok világítanak;
  • a telepítést több lépcsőben hajtják végre, és különleges készségeket igényel;
  • rossz tömítéssel vagy annak hiányával víz szivároghat az ízületekbe.

  Ha helyesen végzi el a javítást, elkerülhető a műanyaggal kapcsolatos problémák fele a telepítés után.

  PVC fürdőalátét

  Eszközkészlet és telepítés előkészítése

  Milyen eszközökre van szükség a PVC panelek beszereléséhez:

  • alkohol oldat a fal felületének zsírtalanításához;
  • szárítószárító;
  • maszkoló szalag;
  • tömítőanyag;
  • poliuretán hab;
  • mérőszalag;
  • fémfűrész;
  • éles kést.
  Keresztmetszet (lábazat) fürdőkád műanyaghoz

  Amikor minden anyag és eszköz elérhető, itt az ideje, hogy felkészítse a küszöbök felszerelésére szolgáló helyet.

  1. Fedjük le a fürdőt műanyag fóliával, hogy ne foltoljuk.
  2. Ha a rést már korrigálták, távolítsa el az összes régi anyagot.
  3. Tisztítsa meg alaposan a rést, hogy a piszok, por és penész (ha van ilyen) ne maradjanak.
  4. A felületet alkohollal vagy speciális zsírtalanító oldattal törölje át.
  5. Alaposan szárítsa meg a réseket hajszárítóval.

  Ezen az előkészítő szakaszon befejeződik, és itt az ideje elkezdeni a profil elkészítését.

  Új oldal behelyezése a fürdőbe

  Hogyan kell mérni és aprítani

  Mérje meg az összes ízület hosszát és jegyezze fel az eredményeket, majd vágja el a kívánt hosszúságú munkadarabot. Olyan helyeken, ahol a lábazati panelek dokkolnak, 45 fokos szögben kell vágni, vagy speciális sarkokat használjanak. Ha megvásárolta a sarokvédőket, a profilokat függőlegesen vágja le minden oldalról. Ha az összes alkatrész le van vágva, próbálja ki őket, és nézze meg, hogy a megfelelő méretűek-e.

  A profilok eltávolítása nélkül ragassza fel a maszkoló szalagot az élek mentén. A maximális behúzás 2 mm, nem több. Ha vannak úton járó csövek, akkor akár a megfelelő méretű lyukakat is meg lehet nézni a panelben.

  Hogyan szereljük fel

  Amikor a maszkoló szalag ragadt, távolítsa el a profilokat, és szerelje össze a kötést az összeszerelőhabgal. Ezután helyezzük vissza a fürdőszobai lábazatot és 10 percig nyomjuk le. A nyomásnak elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy minden részlet jól legyen rögzítve. Várja meg, hogy a hab kiszáradjon, körülbelül fél órát vesz igénybe.

  Éles késsel távolítsa el az esetleges felesleget, és zárja le az összes ízületet. Ha minden teljesen száraz, eltávolíthatja a maszkoló szalagot és eltávolíthatja a filmet. Ha a varrat nagyon keskeny, akkor a járda közvetlenül ragasztható a tömítőanyagra.

  PVC lábazat a fürdőszobában

  kerámia

  A kerámia panelek nagyszerűek a 2,5 cm-nél szélesebb csatlakozásokhoz képest.

  • vegyi ellenállás;
  • vízállóság;
  • nagy szilárdság;
  • gomba és penész ellenállása;
  • a kerámiákat nem befolyásolják külső tényezők;
  • nem hal meg idővel;
  • gazdag színárnyalat;
  • 15 évig szolgál.

  hátrányai:

  Egyébként a pluszok száma jelentősen meghaladja a kerámia hátrányait.

  Jól kialakított rés a fürdőszoba és a fal között

  Előkészítés és telepítés

  A kerámia járda felszerelése:

  • tömítőanyag;
  • csempe ragasztó;
  • spatula;
  • puha kalapács;
  • további profilok (2 darab csak abban az esetben).

  Az előkészítő munka pontosan ugyanaz, mint a műanyag lábazathoz. Azonban, ha a rések 3 cm-nél szélesebbek, először rongyot kell elhelyezni és cementálni. Ez jó alapot nyújt a nehezebb kerámia alaplapoknak a fürdőszobában.

  Ha a tömítőanyag meggyűrűsödik, elkezdheti előkészíteni a csemperagasztót az utasításokban leírt utasítások szerint. Ezután mérje meg a falakkal érintkező fürdőszoba teljes hosszát, és vágja el a megfelelő méretű üres falakat. A sarokelemek vágása 45 fok legyen. A beszerelés előtt minden darabot emellett zúzós tábla őröl.

  Kerámia sarok a fürdőszoba számára: megbízható védelem a rés közelében a fal

  Ragassza fel a paneleket, ragasztóval a hátoldalra. A profiloknak a lehető legszűkebbnek kell lenniük a falakhoz, ha vannak következetlenségek, óvatosan illesszen be egy csibékhez. A kerámia borda 24 órán belül teljesen megszárad. Amikor megszárad, töltse fel a széleket habarccsal vagy tömítőanyaggal.

  Lehetőség a fürdőfülke megszervezésére

  Rugalmas szalag

  A könyökös szalag jó kis résekhez - 15 mm-ig. Ragasztani egy ilyen határ nem nehéz, akkor tölteni csak 5-10 percet. A könnyű beszerelés ellenére a ragasztószalag nem minőségi minőségű más típusú anyagokhoz. Rugalmas, deformálódásnak ellenálló, nem fél a dudoroktól és karcolásoktól, és nem igényel további anyagokat. De egy ilyen dekoráció csak néhány évig tart.

  Akrilfülkagyló

  Hogyan kell ragasztani

  Készítse elő a felületet, és végezze el a szükséges méréseket. Vágja meg a szükséges csíkok számát 10 cm-es készletben. A rugalmas szalag ragasztása előtt a falakat zsírtalanítani és tökéletesen szárítani kell. Távolítsa el a védő réteget a szalag egyik végéről és 10-15 cm-t a csuklóhoz. Csúsztassa kissé a szalag szélét, majd távolítsa el a fennmaradó védőfóliát, és futtassa a szalagot a rés mentén. Ne nyúzza meg az anyagot működés közben, és határozottan le kell nyomni a felületre. Az ízületek jobb rögzítéséhez hajszárítóval fűthető.

  Az alaplap felszerelése a fal és a fürdőszoba között

  A csatorna szárazon van. Ebben az időszakban a fürdőszobát nem lehet használni. 24 óra múlva ellenőrizze a munka minőségét. Ha bármelyik terület elmarad a fal mögött, használjon folyékony szöget a rögzítéshez.

  Nyilvánvaló, hogy szükség van a fürdőszobák használatára. Ez lehetővé teszi, hogy meghosszabbítsa a felület élettartamát, védje a felületet a nedvességtől és a penészgomból, valamint egyszerűen díszítse a belső térben. By the way, ha szüksége van olcsó fa ablakok - lépjen kapcsolatba a cég. Termelés és telepítés néhány nap alatt.

  Fürdőszoba alaplap

  Fürdőszobatartó - a fürdő vagy mosogató telepítésének végső eleme. A szegélyléc műanyag, kerámia vagy öntapadó. Ebben a cikkben megvizsgáljuk ezeket az opciókat, összehasonlítjuk azok előnyeit és hátrányait, így könnyebb lesz kiválasztani az adott anyagot.

  Ne feledje azonban, hogy a legtöbb esetben szokásos PVC-anyagokat használnak, és ezeket szilikon tömítőanyagokkal ötvözik Ez lehetővé teszi, hogy viszonylag olcsó a fal és a fal közötti kötés bezárása.

  Mi a lábazat?

  Gyönyörű csempe, magas minőségű vízvezeték, megbízható csaptelepek, elegáns kialakítás - mindezen előnyök, amelyek a szemnek kellemesek, eltűnhetnek, vagy legalább komolyan elveszítik a kényelmet, ha a fal és a fürdőszoba között hézag van.

  Csak úgy tűnik, hogy ez a hiba jelentéktelennek tűnik, de valójában sok baj okozója.

  Ennek eredményeképpen, ha egy nyíláson keresztül nincs szigetelve és víz áramlik benne:

  • a fürdő mögötti térben kedvezõ feltételek jönnek létre a gombák és penészgombák kifejlesztésére, a fa tetvek és centipedes életmódra;
  • a padló és a falak deformálódnak és romlanak;
  • fürdés után a fürdőben a padlón szivárog;
  • egy többszintes épületben, az alatta lévő szomszédokkal, eláraszthatja a mennyezetet.

  Ezenkívül a megjelenés esztétikája sérül. Egy táguló "varrás" ellentétben áll a célzattal. Ezért a lábazat is esztétikai szempontból fontos.

  Miért jött létre a szakadék?

  Ennek előfordulási okai főként az építési hibákkal és a javítás során felmerülő hibákkal kapcsolatosak:

  • a falakat nem derékszögben állították fel, egyenetlen felületük van;
  • nem megfelelően választották ki a fürdő méretét és formáját;
  • helytelenül beszerelt keret, alap (nem szorosan illeszkedik a falhoz, torzítások vízszintes és függőleges síkban).

  Hogyan lehet megoldani a problémát?

  A fürdőszoba és a fal közötti rés vagy csomó tömítésének számos módja van a különböző építőanyagok, ragasztó- és tömítőanyagok felhasználásával. Tekintsük a legegyszerűbb és leghatékonyabb.

  Műanyag fürdőszobai talp

  A PVC lábazathoz való alkalmazhatóság hatékonyan biztosítja a csatlakozás tömítését 1,5-3 cm-re, ráadásul nemcsak a praktikumot, hanem az esztétikai elemet is érinti. A fotó azt mutatja, hogy teljesen más típusúak, és néhány "otthoni kézműves" telepíti a leggyakoribb padlószerkezeteket a fürdőszobában. Különleges lábazatok a gumi oldalú fürdőszobák számára ideálisak erre a feladatra.

  Ha a rés széles, akkor egy nagyméretű műanyag profilot kell használnia, amelyet bármely hardverraktárban értékesítenek. Nehéz elrejteni a rést, de ez teljesen lehetséges.

  Fő előnyei közül:

  • abszolút nedvességállóság (ha megfelelően be van építve!);
  • rugalmasság és rugalmasság;
  • gazdag színpaletta;
  • tisztességes ár (szó szerint 100 rubel 2 méterre);
  • hosszú működés.

  Azonban a fürdőkád plasztikai lábazata kiválasztásakor nem szabad megfeledkeznünk a hiányosságairól. Kevés, de mégis:

  • egy világos színű (fehér, fehér és kék) profil 2-3 év után sárgul;
  • a telepítés több lépcsőből áll (előkészítés, csempe ragasztása), megfelelő építési készségeket igényel;
  • magas minőségű tömítővíz hiányában (különösen a sarkokban lévő ízületek területén) beáramlik.

  Szükséges eszközök

  Az ízület előkészítéséhez és a PVC lábazathoz történő szereléshez a következőkre van szüksége:

  1. Alkohol vagy zsírtalanító.
  2. Hajszárító
  3. Maszkoló szalag
  4. Poliuretán hab és építõpisztoly.
  5. Rulett.
  6. Vágófűrész és gérvágó doboz.
  7. Ecset és rongy.
  8. Tömítőanyagok.
  9. A kés.


  felszerelés

  1. Fedje le a fürdőt celofánnal vagy kartonpapírral. Teljesen szüntesse meg az előzőleg használt tömítést.
  2. Tisztítsa meg a rést a szennyeződéstől és a gombaformációktól (ha van) ecsettel és ruhával.
  3. Kezelje a munkaterületet (fal és a kád szélét) alkohol vagy zsírtalanító anyaggal.
  4. A szárnyakat hajszárítóval szárítsa meg.

  Mérések és profil vágás

  1. Mérje meg az összes ízületet, rekord méreteit.
  2. Vágja le a munkadarabokat a stousla-ban. Az akril sínek egyik oldalán, 45 fokos vágással.

  Megjegyzés. Speciális csatlakozó sarkokat is használhat (vásárláskor kérje a boltban). Ezek egyszerűsítik a telepítést. A profil mindkét oldalán derékszögben van vágva.

  1. Próbáld ki az üres helyeket: be kell helyezned őket a fürdőbe, és ellenőrizni kell a profil méretét és szorosságát. A képen látható, hogy a sarokban a sarok mérete tökéletesen illeszkedik.
  2. Anélkül, hogy eltávolítaná az üregeket az ízületből, ragassza fel a maszkolószalagot a díszítő lábazat felső (falra) és alsó (a fürdőre) szélére, legfeljebb 2 mm-es lyukkal. Vegye figyelembe előre, hogy miként találkozik a vízvezetékekkel, ha megkerülik az utat. Általában egyszerűen vágja le a megfelelő nyílásokat a műanyagból.

  Hogyan kell ragasztani a lábazatot?

  1. Állítsa félre az előkészített profilt és óvatosan varrja össze a varratot.
  2. Lecserélje a következetesen aprított lábazatokat. Nyomja le alaposan a deszkákat és tartsa őket nyomás alatt körülbelül 7-10 percig, hogy erősen tartsa őket.
  3. Várjon egy kicsit, amíg a hab kiszárad (20-30 perc). Ezután távolítsa el a felesleget, és a talapzat alá szorul.
  4. Tegyen tömítőszerkezetet a lábazat teljes hosszában.
  5. Miután a profilok teljesen szárazak voltak, távolítsa el a szalagot, és használhatja a fürdőszobát.

  By the way, ha a rés a fürdőszoba és a csempe kicsi, akkor a PVC lábazat lehet rögzíteni közvetlenül a tömítőanyag (hab nélkül). Ehhez egyszerűen csak alkalmazza a szilikon tömítőanyagot az alaplap teljes hosszában és ragassza be a fürdőbe. De, mint hogy minden egyes esetben ragadjon egy lábazatot - meg kell oldani egy helyen. És a padlón vagy a mennyezeten (mennyezet szegély) pontosan ugyanúgy van felszerelve, a tömítőanyagon vagy az összeszerelőhabon, mivel nem kívánatos a csempe fúrása a fürdőszobában.

  Kerámia alaplap

  A kerámiatermesztés elengedhetetlen a nagyméretű hézagok (2,5 cm-től és annál nagyobb) tömítéséhez, más "receptek" használatakor, és ennek megfelelően az építőanyagok hatástalanok. És néha a telepítés szempontjából lehetetlen.

  Kerámia burkolólapok előnyei:

  • ellenáll a háztartási vegyi anyagoknak és az agresszív médiának;
  • szilárd szerkezete: nem hasad, nem rothad magas környezeti páratartalmú körülmények között;
  • a csempézett lábazat nem mechanikusan deformálható;
  • hosszú megtartja eredeti megjelenését a fürdőszobában;
  • sokféle formában és színben gyártják, textúra megoldásokat;
  • élettartama 10-15 év.

  A "mínuszok" között kétségbe vonja a mesterséges kő választását a rés kiküszöbölése érdekében:

  • Viszonylag magas költségek (az ár még magasabb, mint a szabványos cserép);
  • nehéz telepítés (a szakképzett építőnél).

  A lábazathoz szükséges vízvezeték szerelése a fal és a fürdőszoba közötti résen:

  1. Tömítőanyag (előnyösen fertőtlenítőszer hozzáadásával).
  2. Cserépragasztó 1-2 kg (a fogyasztási sebességtől függően).
  3. Spatulával.
  4. "Bolgár" egy lemezzel a csempe vágásához.
  5. Építési fegyver.
  6. Kerámia lábazatok a szükséges mennyiségben + 2 profil a tartalékban (kár esetén).
  7. Gumi sisak.

  Hogyan kell felkészülni és telepíteni

  1. Tisztítsa meg a fürdő csempeit és csatlakozását a piszoktól és a portól.
  2. A tömítéseket egyenletesen töltsük be minden oldalról tömítőanyaggal. Használjon spatulát az üregek bezárásához.

  Megjegyzés. Ha a 3 cm-nél hosszabb repedések tömítése előretöltött vagy zsaluzat készül. Ezután a cementhabarcsot felviszik rájuk. Így szilárd alapot nyújt a padlólapok szereléséhez.

  1. Várj egy pillanatot: a tömítőanyag megereszkedik.
  2. Készítse elő a csemperagasztót a csomagoláson feltüntetett utasításoknak megfelelően.
  3. Mérje meg a fürdõ és a fal érintõ oldalainak hosszát.
  4. Vágás ilyen plinth használhatja a darálót. Vágj darabokat méretre. A profil szélei, amelyek az oldal sarkainál másokkal összekötik, 45 fokos lejtéssel vágják le.
  5. A vágási pontokat csiszoló táblával csiszolja.
  6. Ragassza az elkészített készítményeket:
  • ragasztót kell alkalmazni az alaplap hátoldalán;
  • szerelje be a nyílás tetejére;
  • Ha szükséges, állítsa be a gumi botkart: a profilot szorosan illesszék be és rögzítsék a falakhoz és a sarokcsuklókhoz (rések nélkül).
  1. 24 óra elteltével, a telepítés befejezése után, zárja le az alaplemez felső és alsó széleit tömítőanyaggal vagy csemperagasztóval.

  Fürdő szalag

  Az öntapadós vagy öntapadós szalag nagyszerűen megakadályozza a 0,5-1,5 cm széles rések kiküszöbölését, a műanyag és a kerámia alaplapok nehezen telepíthetők, míg 5 perc alatt el kell ragadnia az alaplap szalagját a fürdőszobában. A bonyolultság mértékével a telepítés könnyen összehasonlítható az ablakok tömítésével.

  És bár a minõségben nem rosszabb a rések hiányára használt egyéb anyagoknál:

  • műanyag (bármely szögben meghajtható);
  • nem deformálódott, ellenáll a sokknak és egyéb mechanikai sérülésnek;
  • nem reped;
  • Könnyű ragasztás nélkül ragasztani;
  • Jó megjelenés (lásd a fotót)
  • olcsó.

  Az öntapadós alaplapok hátrányai közül:

  • rövid élettartam (legfeljebb 2-3 év);
  • a tapadó alap ragasztási tulajdonságainak részleges függősége az anyagon (falfesték, fürdő), amelyre alkalmazzák.

  Ragasztószalag

  1. Mérjük meg az ízületek hosszát - három oldal a fürdő mellett.
  2. Lazítsa meg a tekercset. Hajlítsa a szalagot félig (két egyenlő részre) a teljes hossz mentén.
  3. A saját kezével vágja el a rugalmas lábazatot a hosszúságú ragasztáshoz + 10 cm-es készlet. Tisztítsa meg és kezelje zsíroldó vagy acetonos hézagokat. Ezután szárazra törölje.
  4. A nyersdarab egyik széléről húzza le 10-15 cm-t a papírrétegről, amely lefedi a ragasztó hátlapját.
  5. Csatlakoztassa a szalag szélét anélkül, hogy közbenső réteg lenne a kötés elejére, és kézzel rögzítené.
  6. Távolítsa el a többi közbenső réteget.
  7. Helyezze a szalagot az egész kötés mentén, szorosan a felülethez nyomja. De ugyanakkor próbáld meg nem nyúlni.
  8. A csatlakozás meghúzásához kissé fel kell melegíteni a hézagokat hajszárítóval.

  Figyelem! A szalag-lábazat szárítása során a fürdőszobát nem lehet használni. Ellenkező esetben a víz gyengítheti a ragasztókötést és megszakíthatja a kötés tömítettségét.

  24 óra múlva ellenőrizze a telepítés minőségét. Hogyan kell ezt csinálni? - Finoman rázza fel a szalagcsuklót oldalról oldalra. Ha a ragasztó rosszul készült, akkor mozogni fog. Vizuálisan tekintse meg az ízületeket. Ragassza be azokat a helyeket, ahol a szalag eltávolodott a fal falától vagy felszínétől a konstrukciós ragasztóval (folyékony körmök).

  A vízet bő vízzel vigyük fel. Győződjön meg róla, hogy nem folyik át a ragasztott járdán. Az ilyen konstrukció eltávolítása és eltávolítása szintén nagyon egyszerű. A videón világosan láthatja, hogyan rögzített egy ilyen szalag.

  Tehát mindhárom lehetőséget figyelembe vettük. Melyiket választja rajtad. A lényeg az, hogy az esztétika és a telepítés elérhetősége miatt az alaplap tökéletesen illeszkedik.

  Hasznos cikk? Értékelje és adja hozzá könyvjelzőit!

  Melyek a sarkok a csempékhez és mit használjak fel?

  A burkolóanyag nem ugyanazt a kerámiát használja. A kész megjelenés és a működési megbízhatóság egyéb anyagoktól is függ. A csempe sarkai (ezeket csempéknek is nevezik) - egyikük. Maszkolják a hibákat, díszítik a sarkokat, és megvédik a csempe forgácsolását, gombáját és penészgombáját.

  Zausovka hog 45 fok alatt. A csempe egyenetlen síkkal van ellátva, így ebben az esetben lehetetlen az elrendezést használni.

  A csempe sarka mindenféle árnyalatban és különböző formában jön. Amikor szembenéz, lehet, hogy külső profilra van szüksége a csempe, a belső és a lépcső számára. Vegye figyelembe az egyes lehetőségeket.

  Bal - belső sarok, jobb - külső.

  Gyors cikk navigáció

  Kültéri sarkok

  A legnépszerűbb típus. Használjon külső sarkokat. Az értékesítés során alapvetően 7, 9, 11 mm méretűek (2,5 m hosszúak). Az egyik oldalon a csempék hornya, a másik a lemezek díszítésének és védelmének a hatása és a forgács. A rejtett rész perforált a csempék és a kerámiák elrendezésének jobb tapadása érdekében. Díszítő elemek gyártása:

  • műanyagból;
  • alumínium;
  • réz és egyéb anyagok;

  Az ablak bélésének vége a konyhában egy műanyag elrendezéssel.

  Sarkok felszerelése

  A csempék profiljai akkor vannak felszerelve, ha a külső sarok alkotó két fal egyikének készen áll. Néha a munkák befejeztével a burkolat (csempe elrendezések) maradnak. Ez előre nem látható körülmények között történik: problémák merültek fel a szállítással, a házasságot elkapta stb. Mindazonáltal ez a helyzet megköveteli a korszerű minősítést és a súlyosabb számításokat. A legkisebb pontatlanság átfedéssel vagy lemondással járhat.

  A következő fal elindítása, a készenlét hátuljából, kapjon egy hornyot a csempe elrendezéshez. A terméknek meg kell egyeznie a csempe méretével. Egy kisebb formátumú csempe sarka nem illeszkedik, és egy nagyobb díszítés arra kényszerít, hogy több ragasztót használjon, és lógni fog.

  Ha a csempe nem illeszkedik a sarokba, csiszolja az őrlő hátsó oldalát (3-5 cm szélétől).

  A következő fal megkezdéséhez, és a csempe sarka nem feltérképezett, ragasztóval vagy csemperagasztóval van felszerelve. A perforált oldalnak párhuzamosan kell elhelyezkednie a csempe mellett, hogy a merőleges kerámiák szorosan és egyenletesen feküdjenek. Az ízületeket ragasztóanyaggal kell tölteni, a funkcionális jelentéstől megfosztva. Ha nem rendelkeznek a tervezett szemmel, jobb időt tölteni a felesleges keverék összepréselésénél, mint hogy elfogadja a vízszintet.
  A videó megmutatja a telepítési elrendezést egy nehéz hely - lejtők kettős külső szöggel:
  http://www.youtube.com/watch?v=b-9JPxPx2ks

  Sarkok vágása

  Ha a mennyezet felfüggesztésre kerül és a csempere esik, vágja el a burkolat alatt lévő elrendezéseket, ne hagyja magát, vagy másoknak, akiknek szüksége van a folytatásra.
  Egy külön megbeszélés megérdemli a burkolat felszerelését az ajtó és az ablak nyílása (vagy hasonló helyzetekben) területén. A merőleges elemek elhelyezéséhez 45 fokos szögben kell vágni az éleket. Tegye nagyon óvatosan, különben hiányosak vagy profilok lesznek a burkolólapon, és egyáltalán nem fekszenek kanyarok vagy pajeszek nélkül.

  45 fokos vágás a 3 sarkon.

  Corner javítás

  Előfordul, hogy a csempe elrendezése megszűnt, és talán a kerámia burkolólap profilja megsérült. Ilyen esetekben szükség van javításra, de hogyan kell eltávolítani a berendezést, és még inkább, telepíteni egy új? Ez egy szomorú, de működőképes:

  • óvatosan, hogy ne sérüljön a csempe, vágja le a csempe régi külső sarkát;
  • készítsen újat;
  • vágja le a kárpit hátsó részét;
  • ha szükséges, a profil alatti területet úgy szintre helyezze, hogy megérinti a csempék alatt lévő helyet;
  • ragasztót folyékony körmökkel vagy szilikonnal;

  Belső sarkok

  A külsőektől eltérően ezek nem túl gyakoriak. A külsõ sarkok elrendezéséhez be kell vágni a csempe vagy díszíteni profillal. A belső nem szükséges, mert nélküle a belső tér nem szenved. Mégis, az emberek egy bizonyos hányada együttérzést tanúsít számukra, ezért tekintsük őket.

  Ezek egy kissé bonyolultabb konstrukciót jelentenek, amely a következőkből áll:

  • barázda;
  • perforált borda;
  • homorú homlokrész;

  Az előző esethez hasonlóan szerelje fel az elrendezést a csempe alatt, feltárva az egyik falat. Valójában könnyebb vágni a hátsó részt, és ragasztani a sarkokat szilikonnal. Ez megkönnyíti a telepítési folyamatot:

  • ragasztó könnyebb;
  • a bélés végén a munkák elvégezhetők;

  Mindkét típusú sarkok használatával, a fugázás előtt meg kell tisztítani a ragasztók közötti profilokat és burkolólapokat. Ha a profil műanyag, ügyeljen arra, hogy ne karcolja meg vagy vágja le a réteget.
  A belső sarkok változatai:

  Lépj be sarokba

  Alumínium sarok a lépcsőn.

  • rendes - a falhoz hasonlóan;
  • overhead;

  Az első nem hordoz több funkciót, hanem dekoratív célokat szolgál. Azonban használatuk aláássa a szerkezet szilárdságát, a felszállók fél centiméter távolságra vannak a burkolólemezektől. Egyrészt a burkolólapok elrendezése biztosít némi védelmet az ízületek számára, viszont ennek következtében a lépcsők élettartamának csökkenéséhez vezetnek. Lehetővé teszik a víz felhalmozódásának lehetőségét, amely a hőmérsékleti ingadozások következtében fokozatosan elpusztítja a lépcsők épségét.

  Gumisugárral ellátott padot használnak a lépcsőfokokkal szemben, hogy megakadályozzák a csúszást.

  A lépcsőkön történő felszereléskor fémes anyagokról beszélünk, nincs műanyag.

  Más sarkok

  Profilok szükségesek a párkányok és az eltérő anyagok ízületeinek kialakításakor. Számos változat létezik, rendszerint mechanikusan vannak szerelve - kötőelemek segítségével. A berendezés a csempe éleihez van csatlakoztatva, ezért ügyeljen arra, hogy elkerülje a cserép felosztását.

  Néha csempe elrendezésre van szükség, amikor alacsony, kanyargós lépcsõt állítunk fel. Ilyen esetekben sarkok vannak egy lapos munkadarabbal és egy fésű hátoldalával, amely lehetővé teszi a profil gördülékeny hajlítását. Fontos, hogy ne sérüljön a "fájdalommentes" kanyar határa.

  Megfontoltuk a csempe sarkainak lehetőségeit. A kollektív mezőgazdasági megjelenés ellenére még mindig nem szabad elhagyni őket traumatikus helyeken és olcsó javításokban.