Legfontosabb > Bútor

Fürdőszobai padlóburkolat

A helyiségek felújítása a befejező padló előkészítésével kezdődik. Sokan, akik nemrég vásároltak egy lakást, azzal szembesülnek, hogy a padlók nem a legjobbak. A betonlemezek egyenetlenül fekszenek, sok lyuk és ütés van, egyes helyeken még a vasalódeszkák is kiborulhatnak. Ezért fontos, hogy magas színvonalú padlóburkolatot készítsen a fürdőszobában - köztes padlóburkolatot alkalmazva az alap és a felület között.

Az esztrich lehetővé teszi:

 • elrejti a szabálytalanságokat
 • további hő- és hangszigetelést biztosítanak,
 • létrehozza a szükséges szintet a technológiai torzítás a padló,
 • egyenletesen osztja el a terhelést az alapon,
 • lehetővé teszi bizonyos kommunikáció elrejtését
 • lehetőséget ad arra, hogy a padló szintjét a kívánt szintre emelje.

Nehéz egy padlóburkolatot készíteni a fürdőszobában, de megpróbálunk segíteni a cikkünk olvasásával, akkor ezt a munkát szakemberek bevonása nélkül is elvégezhetjük. De először arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a fürdőszobai padló magasságának kiszámításához figyelembe kell venni, hogy néhány centiméterrel alacsonyabb, mint más helyiségekben.

Ha van egy árvíz a fürdőszobában, akkor a víz nem fog azonnal elárasztani a lakás más területeit, és több idő lesz a következmények kímélésére.

faj

Az esztrich fő összetevői víz, homok, cement és zúzott kő. Ha a padlómagasság jelentős különbségeit kívánja szintetizálni, vagy ha a padló alapja nem elég erős és meg kell erősíteni, az agyag vagy perlit hozzá kell adni a keverékhez.

Az esztrich lehet:

nedves

A nedves esztrich ideális a magas páratartalmú helyiségek számára. Nedves esztrich használatakor ügyeljen arra, hogy vastagsága legalább 3 cm legyen. Ezért, ha a mennyezet a fürdőszobában már alacsony, akkor nem ajánlott használni.

A vízszigetelő réteg a nedves esztrich (ebben az esetben az úgynevezett kötött esztrich) és alatta is elvégezhető. Ezenkívül egy további hőszigetelő réteg is elhelyezhető az esztrich alá. Ha a fürdőszobában díszítő bevonatot tervez, amely a legkisebb magasságkülönbségre érzékeny, az öntapadós padozatot az esztrich tetején vagy annak helyett használják - egy speciális bevonat, amely tökéletesen simává és egyenletessé teszi a padlót.

száraz

Ha száraz esztricheket használ a fürdőszobában, ügyelni kell arra, hogy idővel egy ilyen esztriche a nedvesség hatására feltörjön. Ezért a fürdőszobában ilyen esztrich ritkán készült. Ezenkívül sokkal drágább lesz, mint más típusú esztrichek, mivel az építőanyagok fogyasztása növekedni fog.

Ha száraz padlóburkolatot készít, először egy rétegű expandált agyagot vagy zúzott kőzetet helyeznek el, majd a száraz keveréket egyenletesen elosztják, és a nedvességálló gipszkarton lapokat tetejére helyezik.

Az ilyen típusú nyakkendő előnyei között érdemes megjegyezni, hogy nem igényel sok munkát, és a lakásban a legkevesebb szennyeződés. Ezenkívül a száraz nyakkendő tetején nincs szükség további bevonásra, kivéve a közvetlenül díszítő elemeket.

Félszáraz

A félszáraz esztrichek könnyű aggregátumok előállítása során az oldat a padlóra csökkenti a terhelést, csökkenti a bevonat súlyát, és sokkal gyorsabban szárad, mint nedves esztrich.

Ez az esztrich drágább lesz, mint a nedves, és speciális készségeket és kiegészítő felszerelést igényel. Tehát először meg kell gyúrnod a keveréket esztrichre, a megfelelő arányú vízzel összekeverni a vizet, majd szárítás után az esztrichet meg kell dörzsölni, hogy megszabaduljon a lehetséges szabálytalanságoktól és dudoroktól.

Van egy másik esztriche minősítés is, amely alapján a rétegek leválasztják az esztrichet a bázisról.

 • Ha az esztrich közvetlenül az alapra kerül, akkor ez egy úgynevezett kötött esztrich.
 • Ha az esztrich és az alap között elválasztó réteget használnak: polietilénfóliát vagy más vízszigetelő anyagot, az ilyen esztricheket elválasztó rétegnek nevezik.
 • Ha a helyiségnek további hang- vagy hőszigetelésre van szüksége, akkor a csatlakozó és a vízszigetelő réteg között további hang- vagy hőszigetelő réteg helyezkedik el. Ebben az esetben az úgynevezett úszó esztrichről beszélünk.

Alapítvány előkészítése

Mielőtt a fenti típusú kötvények bármelyikét elhelyezné, elő kell készíteni az alapot. Ha korábban a fürdőszobában az esztrich már elkészült, akkor a régi réteget teljesen el kell távolítani.

Az esztrich egy monolitikus réteg, amely egyenletesen oszlik el a felületen. Ellenkező esetben gyorsan reped, és sok bajt okoz. A régi esztrich eltávolítása után alaposan el kell söpörni a padlót és fedezni kell a cementhabarccsal az összes bontó repedést, ha vannak ilyenek. Néhány építõ azt javasolja, hogy az alapot az esztrich elõtt feltöltsék.

Ezután el kell végezni a kommunikációs csövek telepítését és bekötését. Mint már említettük, minden kommunikáció az esztrich alá rejtőzik, és a hő- és vízszigetelést áthidaljuk.

Az előkészítő munka rendkívül fontos szakasza a vízszigetelés. Tapasztalt kézművesek javasolják, hogy a fürdőszobában használják bitumen masztix és különböző tekercs vízszigetelő anyagok. Az ilyen vízszigetelés nemcsak a padló, hanem a falak alapzatának védelmét is szolgálja, mivel a falakat 15-20 cm magasságban tartja a padlóról.

Keverjük össze

Függetlenül attól, hogy milyen típusú esztrich használható, először ki kell számolnia a keverék átlagos fogyasztását négyzetméterenként, és meg kell határoznia, hogy az esztrich milyen vastag lesz a különböző területeken.

Tevékenységek sorrendje:

 1. Ehhez használja a szintet, hogy megtalálja a padló legalsó és legmagasabb pontját.
 2. A legmagasabb pontig adja hozzá az esztrich legkisebb magasságát, ami megengedett ebben a teremben, és számítsa ki, hogy mi lesz az esztrich vastagsága a legalacsonyabb ponton.
 3. Keresse meg az átlagértéket, és szaporítsa meg a keverék fogyasztásának értékével 1 négyzetméterrel. négyzetméter.

Ha a különböző területeken a magasságkülönbség elég nagy, a keveréket marginálisan kell megvásárolni. Ellenkező esetben kövesse a csomagoláson feltüntetett utasításokat a keverékkel.

Adjunk egy példát: mondjuk egy cementkeveréket használnak egy esztrichhez, 13-15 kg / 1 négyzetméterenként. m vastagsága 1 cm.

Ha a fürdő területe 15 négyzetméter. m, és az esztrich átlagos vastagsága - 5 cm, akkor meg kell szorozni az átlagos keverékfogyasztási sebességet 14 kg / m2 * 5 cm * 15 m2. Így a végén csak kb. 1050 kg keverékre van szükség. Ezek 42 szabványos zsákok, amelyek súlya 25 kg.

Az ilyen számítások a padlószintezéshez használt kész keverék használatakor kényelmesek. Ha cement-homok esztrichet kíván használni, akkor el kell kezdeni abból a tényből, hogy 3 rész homokot használnak általában 1 rész cementhez.

Az átlagos cementfogyasztás cement-homokos habarcs padlónként 1 cm-enként 1 m2 - 5 kg-nál és homoknál - 15 kg.

Ha cementcementt kíván készíteni, akkor a beton jobban készen áll. Mindenesetre a cementkeverék vagy beton mennyisége négyzetméterenként ellenőrizni kell az eladóval vagy a gyártóval.

Egyes esetekben az építők speciális adalékokat is adnak a keverékhez, ami minimalizálja a keverék előállításához szükséges vizet. A keverék műanyag marad, és kényelmesen alkalmazható. A padlófűtés rendszerének a fürdőszobába való bedolgozásakor a betonágyazók lágyítói használatosak.

Hő- és nedvességszigetelés telepítése

Mindig szükség van nedvességszigetelésre a magas páratartalmú helyiségben. Van olyan bevonat, vakolat, öntött, hengerelt és kitölthető nedvességszigetelő anyagok.

A hideg bázisú lakásokban padlószigetelésre van szükség. Ezek általában magánházak, valamint apartmanok, amelyek az épület első szintjén találhatók.

A hőszigetelő réteg szükségessége többé nem szükséges, ha egy "meleg padló" rendszert tervez telepíteni egy lakásban. A padlószigeteléshez egy réteg expandált agyagból, polisztirol habból, polisztirol betonból, parafa anyagból, üveggyapotból vagy ásványgyapotból lehet használni.

Beaconok telepítése

Annak érdekében, hogy a padló a lehető legegyszerűbb legyen, speciális világítótesteket szerelnek fel - T-alakú profilból vagy fából készült rudakból. Minden jeladónak ugyanazon a szinten kell lennie, ahol a padló fölött levő esztrich magassága befejeződik. A világítótornyok az esztrichben maradhatnak vagy eltávolíthatók, miután az esztrich elkészült. Ha az esztrich belsejében szeretné elhagyni a jelzőfényt, akkor korróziógátló vagy víztaszító szerrel kell kezelni, hogy idővel ne rothadhassanak, és ezért ne keletkezzen repedés.

A munka szakaszai:

 • Először mérje meg 20-25 cm-re a falról. Az első beacon található. A többi kb. 40 cm távolságra van tőle.
 • Azon a helyen, ahol a jelzőtáblát tervezni kell, egymástól bizonyos távolságban helyezkedjen el, néhány cementrétegre mutasson. Számukra a jeladó fog tartani.
 • Helyezze a jelzőt a helyiség teljes területére, és hagyja, hogy a cementhabarcs keményedjen. Csak akkor járjon közvetlenül az esztrich kivitelezéséhez.

Fill technológia

Ajánlatos az esztrich kitöltése a helyiség teljes területére.

A vízbázisú esztrich oldata 1-1,5 óra alatt lefagy. Ezért gyorsan kell dolgozni vele.

A kitöltést szalagok, a megállapított jelzőfények között hajtják végre. Ha nem tervezi, hogy elhagyja a jelzőfényeket a kitöltésben, akkor töltse ki egymás között a sávokat. Az oldat megszáradása után szükségessé válik a jelzőfények eltávolítása, és a maradék szalagok és a fennmaradó oldat közötti távolság betöltése.

Íme néhány tipp a padlóhoz:

 • El kell indítani a töltést a bejárati ajtó legtávolabbi sarkából.
 • Az oldatot kissé fel kell tölteni a jelzőfények szintje fölé, majd tömörítik és kiegyenlítik egy speciális eszközzel - ez a szabály. A szabály a világítótornyok végeinél helyezkedik el, közel a falhoz, és folyamatosan előrefelé mozog. A felesleges oldatot a következő szalag feltöltésére használják.
 • A nedves és félszáraz esztricheket az öntés után ki kell törölni, hogy a felület tökéletesen lapos legyen. Ez kézzel is elvégezhető, körkörös mozgást végezhet egy eszközzel, vagy egy speciális fugázógép segítségével. Ugyanakkor az esztrich felületét kissé meg kell nedvesíteni porlasztóval.
 • Fugázás után ellenőriznie kell a szintet, hogy egyenletesen osztotta el az esztrichet, függetlenül attól, hogy bárhol torzulna-e. Ha mindent simít, két hétig takarja le a műanyag csomagolást, időről időre ellenőrzi annak állapotát és megőrzi a megfelelő páratartalmat.
 • Néhány szakértő azt tanácsolja a padló öntése során, hogy a keveréket vékony fémrúddal átszúrja. Ez azért van így, hogy elkerülje az üregek képződését az esztrich levegőjével, ami később repedésekhez vezethet.
 • Az esztrich teljes szárítása 28 napig tart.

Most kapható egy keverék az úgynevezett önterülő padlóhoz. Nagyon könnyebb dolgozni velük - nem kell telepíteni a jelzőfényeket vagy az őrlést.

Tevékenységek sorrendje:

 1. Az elegyet egyenletes rétegben terítjük fel a felszínre, a szoba túlsó sarkából kiindulva.
 2. Miután a keverék lefedi a padlófelületet, egyenletes elosztásra van szükség egy gumibetétes vagy spatulával, és speciális tűhengerrel kell áttörni, hogy megakadályozza a buborékok megjelenését az oldatban.

Az ilyen keverékek valóban sokkal kényelmesebbek, mint a klasszikusak, de sokkal többet fognak fizetni. Ezenkívül nem túl kényelmes egy önterülő padló használata nagy területeken - ellenkező esetben a telephelyeket több szektorra kell különíteni, és szakaszokat kell kitölteni.

A felső réteg megkötése

Egyesek, hogy a padlót erőt adják, használjon még egy ún. Feltöltést - egy speciális keveréket, amelyet az esztrich felett kell keményíteni. Ez a keverék lehet kvarc vagy fém töltőanyag, vagy tartalmaz korundot.

A feltöltés egyenletesen oszlik el a felületen és közvetlenül az esztrichbe dörzsölve. Miután speciális keverékkel kezelték.

Az esztrich keményítése céljából történő feltöltés használata indokolt, ha nem tervezi az esztrich további bevonattal történő bevonását. Ha a csempe, laminált vagy más anyagokat kívánja elhelyezni a fürdőszobában, nincs szükség adalékanyagok felhasználására.

14. lépés: Nedves esztricheket és vízszigetelést készítünk a fürdőszobában

A biztosítók azt állítják, hogy a vészhelyzetek majdnem 90% -át teszik ki. Az ilyen helyzet elkerülése érdekében különös figyelmet kell fordítani a "nedves" helyiségek vízszigetelésére.

 • 1/1

A képen:

Hogyan kerülhető el az öblökre vonatkozó perek elkerülése? Az építési szabályzat szerint a "nedves" szobákban a kész padlószintnek legalább 2-3 cm-rel alacsonyabbnak kell lennie, mint más helyiségekben. Aztán sürgősen a víz nem lesz képes túlszárnyalni a fürdőszobában, akkor ideje lesz, hogy megakadályozza a felszállást. Tudd meg, hogy ha a szomszédok elárasztják felülről, és a padlótok ugyanolyan szinten vannak, mint a többi szoba padlói, akkor soha nem kárhoztathatja a szomszédokat.

A képen: Marina Yankevich,
tanácsadó építész

A vízszigetelés két leggyakoribb típusa:

 • Roll anyagok. Ez a fajta vízszigetelés megbízható és tartós, a bevonat közvetlenül a behelyezés után járhat, anélkül, hogy félne a károsodástól. De a tekercs vízszigetelést fel kell tölteni egy csatolóval. Egy másik hátrány - a bitumen tartós éles szaga.
 • Bevonóanyagok. Könnyebben és gyorsabban dolgozik velük, különösen a szabványos fürdőszobák és szaniter létesítmények korlátozott terében. A padló vízszigetelése nem igényel további esztricheket. De nagyon könnyű károsítani a bevonat vízszigetelését - bármilyen nyomás sértheti integritását.

Mielőtt vízszigetelő padlózatot készítene, durva padlót kell elhelyeznie. Ajánlott 2-3 cm vastagságú nedves esztrich levételére, minél vastagabb az esztrich, annál hosszabb lesz. Megjegyzés: a nedves esztrich nem tolerálja a rajzokat - különösen a szárítás során. A helyiség hőmérséklete, ahol az esztrich lefektetett, nem lehet alacsonyabb, mint 5-10 ° C.

WET TIE

A padlót alaposan át kell söpörni, hogy ne csak törmelék, hanem építési por legyen is. Az aljzat szintjét egy lézerrel mérjük, és a lézer vörös vonala mentén jelezzük a falra.

Ezután a felületet konkrét érintkezéssel földeltük, a cement-homokkeverék pályáit meghatároztuk, "bedobjuk" a világítótornyokat, és hagyjuk kiszáradni az éjszakát. Ezek a világítótornyok örökre maradnak az esztrichben, ezért meg kell oldania a megoldást.

Miután a jelzőfények teljesen fel vannak szerelve, megkezdődik az esztrich lerakása. A nedves esztrichek egy rétegben vannak elhelyezve. A felület összehangolásához használjuk a szabályt - nyomjuk meg és mozgassuk a jelzőtáblákat jobbra-balra és magunk felé. Így a keverék jól tömörítve és szorosan az alappal szomszédos.

Még mindig nedves esztricust szórjuk meg egy vékony réteg száraz cementet (elvégezzük az úgynevezett vasköpényt), és a szabály dörzsölje a felületre. A vas megerősíti az esztrich felső rétegét és a sima felület kialakulását.

Az esztrichhez kell törődni. Így hát lassan kiszáradt az első 3-4 napon meg kell nedves - fröccsenő vodoy.Eto javítása aljzat szilárdságát és csökkenti annak valószínűségét, repedés. A nedves esztrich 5-6 napig szárít. A tartós monolit lefedi a szabálytalanságokat, a repedéseket és ha száraz, akkor kissé durva felület lesz, amelyhez a bevonat vízszigetelése ideálisan tapad.

VÍZSZIGETELÉSE

Annak érdekében, hogy ne tapogassa a vízszigetelést, javasoljuk, hogy először töltsd le a mennyezet és falak befejezését (a csempéket a következő cikkben tárgyaljuk). Obmazochnaya vízszigetelést kell alkalmazni, mielőtt a kész padló.

A vízszigetelés alkalmazása előtt tisztítsa meg a padlót a szennyeződéstől és a portól - jobb egy erős porszívóval.

A vízszigetelést a falakon kell elvégezni (legfeljebb 25 cm-re), így kialakítható egyfajta vízálló "vályú". Alkalmazása előtt a padlókat speciális alapozóval kezelik.

Az alapozó javítja az esztrich és a vízszigetelés közötti tapadást.

Bevonattal vízszigetelő anyagokat a felületre ecsettel kell felhordani. A padló megfelelő módon végzett vízszigetelése nem teszi lehetővé, hogy a felgyülemlett víz behatoljon az alatta lévő szomszédokhoz.

Száraz vízszigetelés egy éjszaka. Száradás után színe megváltozik - a kékről a fekete színre.

Mit kell tenni a fapadló a fürdőszobában

A fürdőszoba javítása során felmerülő, látszólag kellemetlen problémák egyikeként mindig a probléma a padló és a padlóburkolat gondoskodása volt a szobában. A betonpohárhoz elegendő a padlóburkolási lehetőségek választása, hagyományos csempe vagy akár fűtött padló használata, valamint a fa padlózat a fürdőszobában, mivel a fa és a víz összeegyeztethetetlen ellenfél maradt és maradt?

Mi legyen a padló a fürdőszobában?

Gyakorlatilag minden tömör fapadló univerzális jellegű, bármely lakóépületben, akár házban, akár lakásban, házban vagy vendégházban helyezhető el, kivéve a fürdőszobát. Egy egyszerű fa burkolat elhelyezése a fürdőszobában azt jelenti, hogy néhány hónap alatt elrontja. Ezért szükség van a padlószerkezet megváltoztatására, például plasztikus vagy kerámia rétegre helyezésére egy vízálló alapon, vagy egy olyan fa padlóra való használatához, amely nem ad a víz káros hatásainak.

De mielőtt egy díszes csempe vagy más padlóburkolat opciót helyezne el, érdemes figyelembe venni a faalap bizonyos jellemzőit:

 • Szükséges lesz olyan padlólapok megerősítése, amelyek egy személy súlya alá süllyednek, még akkor is, ha rétegelt lemezeket vagy OSB lapokat helyeznek rájuk. Az eltérítés láthatatlan lehet mindennapi használattal, de ez nyilvánvalóvá válik, amikor először megpróbál kemény csempe;
 • A fa alapja nem a legjobb megoldás a padlóra, azon kívül, hogy védeni kell a rothadástól, az anyag szerkezete - még a legkisebb páratartalom változás esetén is - megváltoztathatja a méreteket, nem is beszélve arról, hogy a fapadlók egyszerűen a fürdő nedves légkörében állnak ;
 • A fentiek mindegyike komoly problémát jelent, amelyet meg kell oldani: pl. Amikor egy fürdőszobát rendeznek egy faházban, ahol nincsenek betonpadlók, a gerendákon fekvő padlólapokat legjobb esetben egy bazaltszigetelés védi. Ilyen körülmények között nem elegendő vízszigetelő réteget felállítani, akkor teljes védőfelszerelést kell végezni.

Ezért, függetlenül attól, hogy milyen anyagot terveznek fadarabokra helyezni, a fürdőszobai padlót minden rendelkezésre álló eszközzel meg kell védeni a víztől, nevezetesen:

 • Tegyen egy kettős réteg vízszigetelést;
 • A fából készült alkatrészek szigetelése a vízgőzforrásokból;
 • Az aljzat jó minőségű szellőzése, míg a levegőbevezetést a legközelebbi száraz helyiségből kell elvégezni.

Ha egyszerűen vízszigeteléssel díszítő bevonatot teszel, akkor a fa padlóburkolatának térben felhalmozódott vízpára miatt, még vízszigetelő réteg alatt is, a fa őrlik és rothad.

Ez a vízgőz szivárgása a sarokcsuklókon keresztül, ami a szigetelés gyors kudarcát okozza. Az abszorberrel párhuzamosan biztonságosan feltörhetjük a zúzott, expandált agyagot vagy ásványgyapotot. Mindez a fapadlókat nemcsak tartós, hanem biztonságos is teszi.

Furcsa módon, de a fát más módon mentheti el, például ha a padló alján egy fűtési rendszert helyez. A fürdőszobában lévő fapadlón bármilyen meleg padló nemcsak felmelegedésre, hanem a kondenzátum és a maradék víz nedvesítésére is használható.

Milyen modern anyagokat lehet felvenni egy fára a fürdőszobában

Nincs olyan lehetőség a padlóburkolat számára, amely a fürdő nedves légkörében használható, mivel az anyaggyártók főként a betonalapok felé orientálódnak, mint a legelterjedtebbek a modern lakásépítésben.

Ha kizárjuk a fapadlók, táblák és késések bontásának legszélsőségesebb módját, három alapváltozatban helyezhetünk el egy padlót a padlóra:

 • Tegyen egy esztricheket a fürdőszoba fapadlóján és a burkolólapokon;
 • Tegyen vízálló laminált vagy linóleumot;
 • Hagyja a régi fából készült deszkát egy padlóvázlatnak egy fürdőszobához, amelynek tetején nedvességtől védett fából készült fából készült pajzsot kell elhelyezni.

Fa padló fürdőszoba

Az egyik figyelemre méltó tulajdonsága a fa, hogy elég, csak hogy fából készült padló a fürdőszobában a saját kezét. A fa padlóburkolat építése egy kicsit bonyolultabb, mint a szokásos padlólapok, de még egy kezdeti asztalosnak semmi nehézsége nem lesz abban, hogy a padlót a fürdőszobába helyezze. Ezért, mielőtt hideg és csúszós csempét próbálna tenni a fürdőszobában, érdemes kipróbálni a kezét egy igazi tengeri fedélzet felépítéséhez.

A klasszikus változata a fapadló a fürdőszobában

A fából készült szerkezetek megdöntése és rothadásának elkerülése érdekében a fürdőszobában lévő padló a fürdő gőzfürdőjében vagy a horgászboronák fedélzetén használt struktúra képe. Valójában a fapadló dupla:

 • Az alsó talajvázlat nevezik nedvesnek, összegyűjti az összes víz-, szennyeződés- és mosószer maradványokat, amelyek a padlóra esnek;
 • A felső fapadlót vízálló fadarabokból kell előállítani, lehetőleg hamu vagy tölgy.

A vörösfenyőt a legellenállóbbnak tartják, de a gyakorlatban nincs olyan sok ember, aki sötét és nem túl gyönyörű felületen kíván fürdőszobába helyezni és sétálni, ezért a fehérített és foltos tölgy a legjobb.

Az alsó talajvázlatnak feltétlenül alapos vízszigetelésnek kell alávetni. Ehhez használhatja a folyékony gumi első réteget, vagy egy különleges butil-sztirolos vízszigetelő bevonatot, amelyet a medencék, tavak és nagy beton tartályok tálak elkülönítésére használnak.

Ha a durva padló deszkából készül, akkor a vízszigetelés előtt meg kell varrni a padlólapokat az ízületeknél körmökkel vagy önmetsző csavarokkal, a festéket el kell távolítani, és a felületet durva smirglikpapírral kell lemosni.

A padló aljzatát fertőtlenítőszerrel és alaposan szárítva impregnálják. Ha az alapítvány betonból készül, akkor a fürdőszobai padlót habosított műanyaggal kell felmelegíteni, nedvességálló rétegelt lemezre kell helyezni, a fürdőszobában a befejezett fa padlóra támaszkodni kell, és csak ezt követően kell bevonni a vízszigetelést.

Miután a szigetelő réteg megszáradt, még mindig a felső bevonatréteget kell elhelyezni. Előzetesen megcsiszolták és vízálló lakklemezzel kezelték a tüskékre vagy fából készült csapokra. A szegeket vagy csavarokat nem lehet megverni egy fába. Még akkor is, ha egy réteg védő lakkot helyez a tetejére, a rögzítési pontok rozsdásodnak.

Az eredmény egy nagyon szép és megbízható fürdőszoba padló.

Fapadlók a fürdőszobában

Az örökkévaló probléma, mint például a fürdőszoba padlójának felhelyezése, meglehetősen egyszerűen megoldható. A legszebb, meleg és környezetbarát bevonat megszervezéséhez kizárólag faanyagú vagy vízálló fafajok különleges fajtáit kell használni:

 • vörösfenyő;
 • tölgy
 • Ash fa;
 • Termosztatikus fa.

Mindezek a fafajok tökéletesen kifogástalanok a vízzel. Csak egy vízzáró alapanyagot kell önteni egy pépes maszkkal és vastag műanyag csomagolást kell elhelyezni. Egy fa padlót helyezhetsz a lécekre, vagy közvetlenül az alapra helyezhetsz.

Annak érdekében, hogy megakadályozza a nedvesség áthaladását az ízületek között, a fonott gyanta alapú olvasztott maszkokat a varratokba öntik. Ezután a szálköteget az ízületekbe kell helyezni, és az ízületeket poliuretán lakk vagy epoxi ragasztóval kell kitölteni. A fapadló élettartama a fürdőszobában legalább 10 év.

Fa padló és kerámia burkolólapok

A fürdőszoba padlóburkolatát nem komoly terhekre tervezték, csak a nagyobb fürdőszobákra fektethető a fa, ahol a helyiség jó szellőzése és szellőztetése biztosítja a vízgőz és a felületi nedvesség hatékony eltávolítását.

Ha a helyiség mérete 2 x 3 m-en belül van, vagy a helyiséget elég gyakran használják, úgyhogy a falakon és a padlón lévő nedvességnek nincs ideje megszáradni, ebben az esetben a legjobb a lapok elhelyezése. A fürdőszobában lévő fapadlóburkolólapok sokkal nagyobb erőfeszítést és költségeket igényelnek, de ez az egyetlen módja annak, hogy a fürdőszobában a legtartósabbak legyenek.

Ha fontos a szoba fenntartása a fa padló megjelenése, akkor vegye fel és feküdjön kerámia gránit csempe utánzatát parketta vagy padló. Annak érdekében, hogy a varratok ne árulják el a padlóburkolat tényleges eredetét, szükséges egy olyan csempe elhelyezése, amelynek varrási szélessége 0,5-0,8 mm. Ebben az esetben lesz valódi padlólap benyomása.

Hogyan készítsek csempeit egy fából készült fürdőszoba padlóján?

A burkolat alá helyezett vízszigetelés elve semmit sem tartalmaz az előző módszertől, azzal az egyetlen különbséggel, hogy két réteget kell elhelyezni a csempe alatt. A legfontosabb probléma, hogy hogyan lehet a merev és lapos alapot három módon megoldani:

 • Egy ömlesztett padló alapozása kész keverékek alapján;
 • Cement-homok esztrich;
 • Fektesse a cementszalagot.

A cementcement és az öntött vakolat-akril bevonatok nagyon egyszerűek, de a fapadlók megbízhatóságát sok szakértő megkérdőjelezi. A legjobb, ha kész cementkötésű forgácslapokat készítünk vízszigetelt padlókra.

Ha azt tervezi, hogy a helyiséget egy meleg elektromos padlóra helyezi, akkor a DSP helyett sima lapot használhat. Ma a burkolat legmegbízhatóbb és legtartósabb alapja.

A lapokat két rétegbe kell helyezni, és az ízületeket vízszigetelő bevonattal kell összekötni. Az ízületeken ügyeljen arra, hogy a szalagot serpyanka helyezze. A helyiség pereménél hagyja a 2 mm-es hézagot, amely polietilénnel van töltve és szilikonnal töltve. Továbbra is mélyen behatolható alapozót kell alkalmazni a bázisra és a hagyományos technikának megfelelő kerámia burkolatot.

következtetés

A javítás költségvetésében meg lehet tagadni a drága csempéket és a linóleumot vagy a laminált felületet egy vízálló bevonattal a fa padlóján elhelyezni. A linóleum fektetési technológiája nem különbözik a cseréptől, csak a csemperagasztó helyett, a műgyanta olvadékát kell használni. Nyilvánvaló, hogy a fürdőszobában szükség van linóleum nagy sűrűsége a felület bélés nélkül.

A vízálló laminátum lehetővé teszi, hogy teljesen utánozza a drága fajtákat, de ahhoz, hogy nedves helyiségbe tegye, szigetelést kell végezni a falakon és színtelen vízálló lakkokkal kell kitöltenie az ízületeket. A padlók megőrzésének előfeltétele a megbízható szellőztetés, míg a bevonat ellenállása 30% -kal alacsonyabb, mint a kerámia vagy fa padlólap esetében.

Fürdőszoba padló - készülék vízszigetelés és burkolat

A fürdőszoba javítása, különösen, ha kézzel történik, nehéz, drága esemény, amely sok időt és energiát igényel. A tapasztalatlan kézművesek fő csapata a padló a fürdőszobában. Ennek a pótolhatatlan helyiségnek a mikroklímája a felhasznált anyagoktól a nedvességtől, a hőmérsékleti ingadozásoktól és a súlyos terhelésektől való fokozott ellenállást igényli.

A padlózat főként vízszigetelő funkcióval rendelkezik, amely védi a beton alapot a vízzel való érintkezésből adódó károktól. Ez a cikk megmondja, hogyan kell kiválasztani egy anyagot a padló felé nézni, szintet tenni és vízzárni is.

Mikroklimatikus fürdőszoba

A padlóburkolat olyan anyag, amelyet a padló betonburkolatának bontására használnak a javított helyiségekben. Megjelenése és teljesítménye a felhasználási hely körülményeitől függ. Ebből a szempontból a fürdőszobát igényes, összetett helyiségnek tekintik, ahol a negatív tényezők egész komplexuma befolyásolja a díszítést.

A fokozott levegő páratartalma, közvetlen vagy közvetett vízzel való érintkezés, hőmérsékletváltozás, forró gőz okozhat korai kopást és az anyag dekoratív tulajdonságainak elvesztését. Javítás tervezésekor ügyeljen arra, hogy a felhasznált anyagokat a következő tényezők befolyásolják:

 • Magas páratartalom. A fürdő belsejében lévő páratartalom a higiéniai eljárások elérése után 80-90% -os, ami negatívan befolyásolja a vízzel szemben ellenálló anyagokat. Vízzel való érintkezéskor a padlóburkolat repedezett, duzzadt, buborékolt, rothadó, felhasználás nélkül használatos a tervezett élettartam vége előtt.
 • Hőmérséklet ingadozások. Zuhanyzó vagy kádfürdő esetén a szoba belsejében lévő hőmérséklet emelkedik, majd élesen csökken. Ezért a padlóburkolatot olyan anyagok felhasználásával kell lefedni, amelyek nem esnek a hőmérséklet-bővítés hatálya alá.
 • Gomba és penész. A penész vagy gomba kialakulása problémát jelent a magas páratartalmú és elégtelen légkeringésű fürdőszobákban. A meleg, nedves környezet kedvező "talaj" a mikroorganizmusok fejlődéséhez, amelyek bomlást okoznak, megrongálják a bevonat megjelenését.

Fontos! Ha felújítást tervez, fontolja meg, hogy a fürdőszoba padlója vízzel, hőmérséklet ingadozásokkal, gőzzel, káros penész mikroorganizmusokkal van kitéve. Mindezek a tényezők negatív hatással vannak a padlóra. Ezért a bélést olyan speciálisan kifejlesztett anyagokkal végzik, amelyek víztaszító tulajdonságokkal rendelkeznek, és amelyek ilyen nehéz körülmények között legalább 10-15 évig tartanak.

A padlóra vonatkozó követelmények

A saját kézzel történő javítások elvégzésével nehéz a tapasztalt kézművesek segítsége nélkül, mert meglehetősen nehéz választani egy olyan anyagot, amely a fürdőszobai mikroklímán szolgál majd szakmai segítség nélkül. Nem minden padlóburkolat alkalmas a magas páratartalmú helyiségekben, magas nedvességtartalommal, alacsony porozitással és abszorpcióval, stresszel szembeni ellenálló képességgel kell rendelkeznie.

A fürdőszoba padlójához nem kellett néhány évvel a telepítés után megváltoztatni az olyan anyagokat, amelyek megfelelnek a következő követelményeknek:

 1. Ellenáll a nedvességnek. A fürdőszobában a vízzel való érintkezés ellen nem biztosított a felület, de a padló a lógó zónában van. A bevonat magas levegővel, meleg gőzzel, kondenzátummal befolyásolja a levegőt, nem is beszélve olyan esetekről, amikor vízvezetéktörés miatt vészhelyzetben szivárognak. Ezért a padlóburkolat anyagainak maximális védettséget kell biztosítaniuk a nedvességgel, minimális porozitással és abszorpciós kapacitással.
 2. Mechanikai szilárdság. A fürdőszoba javításánál figyelembe kell venni, hogy a padlóburkolat magas mechanikai terhelésekhez ütközik, mivel nehézgépeket és egészségügyi berendezéseket tartalmaz. A kiváló minőségű anyag a padló felé nézve ellenáll a rázkódásnak, a külső hatások nem károsítják.
 3. Alacsony nedves felületi csúszási arány. A nem megfelelően megválasztott padlózat gyakran okoz súlyos sérüléseket az esések miatt. Ezért a tapasztalt kézművesek javasolják, hogy figyeljenek az anyagokra, megkönnyebbüléssel, durva felületen, amely még nedves sem válik csúszósá.

Figyelj! Ha rövid időn belül meg kívánja javítani a fürdőszobát, válassza a vízszigetelést és a padlót a nedvességtartalom maximális védelmére. Ez a követelmény nemcsak a kikészítésre, hanem a gitt, habarcs, esztrichre is vonatkozik.

Padlóeszköz

A panelekből, téglákból és tömör betonból készült tipikus többemeletes házak szaniter termékeinek padlóburkolata csak dekoratív alapanyagban különbözik. Ha a közelmúltban épült házakban a "do-it-yourself" fürdőszoba javítása leggyakrabban a bélés helyettesítése, majd a "Sztálin", a "Hruscsov" és még inkább a korábbi évek épületében áll, komolyabb rekonstrukcióra van szükség. A ház fürdőszobájában lévő padló több anyagból áll, amelyek a padló "vízszigetelő süteményét" alkotják, az alábbiak szerint:

 • Átfedés. A legmodernebb házak padlóburkolata betonlapokból készült, de a korábban épült faépületek épületében gyakran használták. A beton jobban ellenáll a nedvességnek, de a folyadék a betonlemez repedéseibe és pórusaiba behatolva az anyag fokozatos megsemmisülését eredményezi.

Tipikus hibák a fürdőszoba és a WC javításában

Úgy vélik, hogy a javítás a fürdőszoba és WC - a leginkább időigényes és kulcsfontosságú szakaszában a felújítás a lakás. Különösen könnyű, ha a fürdőszobában gyakran előfordul ma kíséretében átépítése: a bontási falak között a fürdőszoba és WC-vel, egy kiterjesztése a fürdőszoba a folyosón, vagy egyáltalán, és az ő létrehozását a korábbi helyén a szobában. Az átépítés részleteiről - mit kell figyelembe venni a javítások tervezésekor, ahol nem szabad vakon támaszkodni a mesterek akaratára, már részben más anyagokban is figyelembe vettük. Ebben a cikkben kiemeljük a fürdőszoba és a WC javításának érdekes pillanatait, amelyeket mindenképpen meg kell fontolnunk azelőtt, nem pedig utána.

A padló előkészítése javításra

A padló előkészítése a fürdőszobai felújítás kezdete. Jellemzően, a szex torta nedves helyiségekben tartalmaz burkolólap (aljzaton, lemez DSP), egy dupla-tripla tömítő, alapozás, szintező esztrich, egy ragasztó réteget, és a tényleges csempe, gránit vagy más nedvesség-ellenálló anyagból (például, márvány vagy gránit). Nagyon fontos megjegyezni, hogy a padlón nagyobb a terhelés a fürdőszobában - a csempe súlya nagyobb, mint például a laminált anyag súlya, azaz az egészségügyi szerelvények súlya. Ha keményfa padlójú házban élsz, ebben a vonatkozásban szigorúan nem ajánlott a régi rönkök kitöltése, valamint a mélyebb nyakkendő kitöltése (vagy a vágás után elhagyott terület). Az ilyen szerkezet súlya könnyen megtörheti a fa padló alacsonyabb szintjét, és a szomszédok fejére esik. Ebben az esetben tegye be az alaplemez elhúzódását (például a DSP lapokat), és tegyen csak egy könnyű kiegyenlítő nyakkendőt.

A padló alapozásának előkészítésekor meg kell fontolnia, hogy a fürdőszobában van-e egy külön alsó csatorna a padlóban. Ez a barred lyuk általában a fürdőkád egyik sarkában helyezkedik el, és a padló le van fektetve és szintezve úgy, hogy ez a lyukhoz észrevehetetlen szögben megy. Ettől eljut egy további csatorna, amely egy közös szennyvízvezetékhez vezet. A padlóba helyezett csöveket vízzárónak kell lenni.

Ha a tortapadló alapja nem konkrét, hanem fa, akkor a folytatás előtt győződjön meg róla, hogy a durva padlót különleges festékkel áztassa, amely védelmet nyújt a rothadás, a penész és a baktériumok ellen.

Vízszigetelő eszköz

A legfontosabb javítási fázis a fürdőszobában - vízszigetelő eszköz. Néhány szovjet építésű házban a vízszigetelés problémája egyszerűen megoldódott: mind a fürdőszoba, mind a mosdó szilárd "blokkok" voltak, ahol a padló és a falak, a tömör beton között nem volt varrás. Ma az új tulajdonosok kíméletlenül megtörni a régi válaszfalakat, majd meglepődnek, amikor a cső vagy csomó első áttörésében lévő víz gyorsan kiszivárgja szomszédjait.

Tehát a vízszigetelés közvetlenül a padló és a csempe vagy porcelán kő falának elhelyezése előtt történik - mihelyt elkészítette a cserép alapját. A legegyszerűbb és legkorszerűbb megoldás a vakolt vízszigetelés, ezért a falak megközelítését 10-20 cm-rel kell elvégezni, és két réteggel kell felhordani. Néhány vállalkozó egyidejűleg javasolja a lakás többi részének vízszigetelését, vagyis a vízszigetelést minden padlóburkolaton. Természetesen ez megvédi Önt a szomszédok állításaitól, ha például a cső áttörése a távollétében történik. Ne alábecsülje azonban a modern anyagok előnyeit: ha a teljes padlót vízzel szigeteli a falakba való belépés, akkor az öbölben a lakása egy folyadékos tál, amely semmi sehol sem folyik le. Az átfedés egyszerűen nem képes ellenállni egy ilyen terhelésnek, és ha vannak háziállatok a házban, akkor egyszerűen veszélyes.

szellőzés

A lakás nedves területeinek átadása nem kevésbé fontos és akut, mint a vízszigetelés. Kezdetben minden lakóépület kialakítása szellőző szekrényeket és szellőzőrácsokat tartalmaz a konyhákban és a fürdőszobákban és a WC-kben. A régi konstrukció, amely nem titok, rendkívül nehézkes, és a terem költségeit illetően a WC és a szoba közötti fal nem lehet 15 cm, de például 65.

Mi a teendő, ha ez a fal is zavarja a ragyogó tervezési ötletet? Végtére is, a régi lakások nem büszkélkedhetnek a tervezés kényelmével. Így kiderül, hogy a ventoroba általában először szenved - kegyetlenül elrendezve vagy egyszerűen eltávolítva. Ez nemcsak a levegő áramlását blokkolja az alatta lévő apartmanokba, hanem rossz hatással van a saját lakása éghajlati rendszerére is. Sajnálatos módon, a szellőztetés hiányában a fürdõszobában hamar megjelenik a penész és a gomba, a vízkezelések során a gőz felhalmozódik a helyiségben, és nem találja a kifolyónyílást a külvilág felé, ami megnehezíti, hogy a borospohár lélegezze és érezze magát. Ha lehetséges, próbálja meg a légrácsokat a helyén tartani; ha egy fürdőszobát hoz létre egy nappali helyiségben, akkor nyissa ki a fürdőszobából a meglévő légtelenítő nyílásba, ahová a ventilátort elhelyezik. Sajnos a vákuum a szellőzőcsatornákban kicsi, ezért ha távoli helyiséget kell szellőztetni, további mechanikai erőre van szükség, amely egy kapucnihoz hasonlít.

fűtés

Érdekes pont a fürdő fűtése. Nagyon kényelmes törülközőtartók hajlított csövek, amelyeket üzembe, forró vizet a fűtési rendszer - nem csak azok, levegőn szárítani, megakadályozva ily módon a gőz, hanem a meleg szobában, ami miatt anyagot falak és a padló elég hideg.

Az elektromos törülközőtartók nem alternatívak: túl sok villamos energiát fogyasztanak, ezért nem állandó használatra szánják, ami azt jelenti, hogy reggel belépnek a hideg helyiségbe. Ami a meleg padlót illeti - ez egy divatos megoldás - messze nem alkalmas minden lakásra: a padló anyagára és az elektromos hálózat megengedett terhelésére. Az elektromos padlófűtés nagy mennyiségű villamos energiát igényel, ami a régi épületek házaiban az általános ház rendszerének összeomlásához vezethet. A lakóépületekben lévő padlófűtést törvény tiltja. Így a jelenlegi valóság rendkívül nehéz fűtés a fürdőszobában -, ezért, ha a régi fürdőszoba már törülközőmelegítővel, meghajtásáról egy közös csőbe, semmiképpen ne veszítse el a lehetőséget, hogy szerezzen jogi hőforrás és a szárazság a fürdőszobában.

Ha mégis úgy döntött, hogy meleg padlót hoz létre - itt is van saját trükkje. Például, annak ellenére, hogy a szokásos képen a padlón az összes helyet elfoglalják kábel, sőt, nem szabad meleg padlót, ahol lesz nehéz bútorok vagy egészségügyi berendezések. A kábel fűtött részének közelében nem hagyja el a légzsákokat és üregeket a csemperagasztó rétegében, és magát a kábelt nem lehet vágni "a munka során" - nincsenek hiányosak. Győződjön meg róla, hogy készítsen egy képet a kábelről, mielőtt azt burkolólapokkal fedné le - ez akkor hasznos, ha lyukakat kell fúrnia a padlón, vagy át kell rendezni bútorokat és berendezéseket.

Leeresztő csövek

Az elvezető csövek azok a részletek, amelyeket néhány gazda szívesen gondol. A mester végül gondoskodhat róla. Azonban itt vannak olyan szabályok is, amelyekről tudsz és gondolnod kell - ez függ a csatornacsövek telepítésének minőségétől, függetlenül attól, hogy örömmel tölt el rendszeresen "elárasztja" szomszédjait, vagy javítja az elzáródásokat. Itt vannak a szabályok:

 • Az új leeresztő cső átmérőjének meg kell egyeznie a nyílás átmérőjével a lyuk átfedésében. A csövek összehúzódása, a nem megfelelő szegmensek használata "a kar alá esett", elzáródások keletkezését eredményezi
 • A leeresztő csövek felülről lefelé és a "térdek" minimális számának, azaz a sarokcsuklóknak legyenek lejtősek. Ha úgy találja, hogy a lecsapódás után felfelé halad, kérje meg a munkásokat, hogy hozzon létre egy kis talapzatot. Legyen óvatos a fürdőszobában a padlószint csökkentésére irányuló javaslatoknál - először számítsa ki, hogy ez nem vezet-e a lefolyó szögének megváltozásához.

Hozzáférés a vízmérőkhöz és más készülékekhez

A vízmérők, az átfedő csövek, a javítás utáni padlófűtés érzékelők elérhetősége fontos részletek, amelyeket meglepően gyakran figyelmen kívül hagynak. És nem meglepő, mert más mestereknek is foglalkozniuk kell velük. Megjegyzendő, hogy bár a számlálót bárhol a csövet - meg kell a megfelelő magasságban, és így zökkenőmentesen tudnak nemcsak a leolvasás, hanem megváltoztatni vagy javítani a mérő feltörése nélkül a fal és eltávolítjuk a vízvezeték terméket. Ugyanaz a történet - az ütközőkkel. Beszélj előre a mesterrel ezekkel a kérdésekkel - nem ritka, hogy amikor az összes berendezést telepítették, az építők WC-t helyeztek el a lyuk előtt vagy becsukják egy mosdó alá állással. By the way, a helyiség a fürdőszoba alatt rossz hely minden ellenőrző eszközök: hozzáférhetőség nagyon nehéz lesz.

Nem lenne kívánatos az összes technikai problémát a mesterek vállára cserélni, a javítás alapvető pillanatainak ellenőrzése kötelező az Ön részéről, hiszen kényelme és biztonsága a munkának helyességétől függ.

Hogyan készítsünk egy fürdőszoba padlóját saját kezűleg

A fürdőszoba javítása során nem mindig veszi figyelembe a megfelelő padlóburkolat fontosságát. Gyakran előfordul, hogy ennek a szakasznak az alapos magatartása csak az új épületben lévő lakás elrendezése során figyelhető meg. Azonban a régi házakban néha egyszerűen lehetetlen elvégezni a helyiségek jó minőségű felújítását anélkül, hogy új aljzatot helyeznének el.

Az esztrich hozzájárul a bútorok és háztartási gépek terhelésének helyes elosztásához, valamint csökkenti a kis szivárgások negatív hatásait a fürdőszobában. Fontos, hogy megismerjük az ilyen művek technológiáját és azok jellemzőit. Vessünk egy közelebbi pillantást arra, hogyan készítsünk egy padlóburkolatot egy padlóra.

Felület előkészítés

Meg kell jegyezni, hogy az esztrichalap elrendezése igen időigényes. Természetesen szükség van a régi padló lebontására.

Miután eltávolították az előző esztrichet, a szoba tisztításával le kell kötni. Rendszerint nagy mennyiségű építési hulladékot kell összegyűjteni és eltávolítani, jól tisztítani és előkészíteni a felületet.

Mielőtt a padlót a fürdőszobában készítené, alapos előkészítés javasolt. Az új esztrich lerakódását számos további munkálat kísérte, amelyek feltétlenül megelőzik a telepítést.

A padló vízszigetelése

Ez az első dolog, hogy vigyázzon, amikor befejezi a padlót a fürdőszobában. Meg kell jegyezni, hogy a szabványos polietilén vízszigetelő anyagként nem a legjobb választás. A cementhabarcs roncsolja, és csak néhány évvel a szigetelő padló javítása után egyszerűen nem lesz.

A fürdőszobában nincs szükség megbízható vízszigetelésre. Ha még enyhe árvíz is van, töltse fel a mennyezetet az alábbi lakásban. Ez nagy költséget jelent a szomszédok számára. Következésképpen a padlóra helyezett anyagokat a legtartósabbnak kell választani. Jobb, ha bitumenes maszkokat vásárolnak szigetelésre vagy speciális tekercsekre.

Az előkészített tiszta átfedő felületre bitumenes réteget alkalmaznak. Akkor tegye meg a felső vízszigetelést. Jobb, ha a tekercsekben gumírozott. Az anyagot gázégővel melegítjük, és a bitumen masztixot ragasztjuk az alapra.

Ne felejtsük el, hogy a vízszigeteléssel lefedjük az alatta lévő falrészeket 150-200 mm magasságban.

Szükséges továbbá szigetelőanyaggal fedni azokat az átfedési területeket, amelyekben a felszedők vannak elhelyezve.

Esztrich és padló szigetelés

Ha a padlót saját kezűleg javíttatja a fürdőszobában, akkor gondoskodnia kell a szigetelésről. Maga az esztrich hőszigetelése fontos munkafázis, de ennek az eljárásnak a hatása elhanyagolhatónak tűnik, ha a padlófűtési rendszert ezen kívül nem biztosítják. Miután a fürdőszobában meleg padlót szereltek fel, azonnal megtapasztalhatja a modern építmények minden előnyét.

A padlófűtési rendszerek energiát takarítanak meg, és kényelmes és kényelmes légkört teremtenek a szobában. A meleg padlók lehetővé teszik, hogy mezítláb járjon egy csempe nélkül félelem a hideg.

Ma már számos padlófűtési rendszer áll rendelkezésre. Némelyikük nagyon kevés villamos energiát fogyaszt, így ez a design nem fogja "megemészteni" az egész család költségvetését. Vannak kábeles modellek, amelyek csak 500 wattos padlófűtést igényelnek egy kis fürdőszobában. Ha vízfűtésű padozatot választasz, akkor még többet takarít meg.

A padlóburkolat szigetelésének megfelelő elvégzéséhez egy 50 mm vastagságú habanyagot tartalmazó lapot helyeznek a vízszigetelésre. A tetejére egy speciális képernyő található, amely a fűtőkészülékekből hőforrást vezet be a helyiségbe.

A következő lépés magában foglalja a sejtszerkezetű acélszalagot. A lyukak mérete 100x100 mm, a huzal vastagsága - 2-3 mm.

A padlónak a rács feletti vízkörrel történő felszerelése esetén a csővezetéket ki kell rakni. Az elektromos padlófűtés különféleképpen van elhelyezve - a szerkezet fűtőelemei a kész esztrichre vannak szerelve.

Töltsön be esztrichet a jelzőfények felszerelésével

Mivel a standard fürdőszobák és a szaniterek viszonylag kicsiek, könnyebb és gyorsabb az esztrichek megmunkálása vagy a fürdőszoba padlójának öntése. A kis alapterület könnyebbé teszi a világítótornyok telepítését is.

A munkában hosszú rácsszintet (kb. 2 méter) kell használni. A világítótornyokat egy 0,5 m-es résszel rendelkező vonalvezetésű cementhabarcsra helyezzük. A világítótornyok funkcióját a gipszkarton vezető profilja végzi. Ezeket behelyezzük az oldatba, majd a világítótorony helyzetét egy szinttel ellenőrizzük. Aztán, miután megmérte a szükséges szélességet az elsőtől, helyezi a második jelzőt.

Most egyszerre kell telepíteni a szintet két beaconon, de a telepítés általános elve megegyezik. Fontos megjegyezni, hogy az útmutatók telepítésénél világos vízszintes helyzetet kell ellenőrizni. Figyelnie kell magát a második világítótoronyra és az első és a második közötti távolságra. Ezután a fent leírt technikát követve rendezze el az esztrich többi profilját.

Azokban az esetekben, amikor a padlót a hab műanyag tetejére öntik, a jelzőfények telepítési pontjain le kell vágni. Ezek olyan helyek, ahol a cement "fekszik". Ha elhagyod a habot, a jelzőfények mozoghatnak. Mielőtt a padlót a saját kezébe öntötte volna a padló alá, figyelembe kell vennie ezt az árnyalatot. A "játék" világítótornyok egyenetlenül fogják a kötést, ami viszont megnehezíti a csempe befejezési folyamatát, és nagy mennyiségű csemperagasztót igényel.

Esztrich padló a fürdőszobában a csempe alatt nem lehet túl vékony. Ellenkező esetben repedések jelenhetnek meg benne. A töltési vastagság általában legalább 50 mm. Fontos emlékezni a világítótornyok telepítésekor. A beépítéshez a magasságot az átfedésből vagy a hablapból kell megjegyezni.

A fektetett esztrich sorozata a fürdőszobában

Először is, hogy a saját kezűleg magas színvonalú padlókat készítsenek a fürdőszobában, megfelelő módon fel kell készülnie a megoldásra. Készítsen cementet és homokot.

Fontos meghatározni az arányokat. A válasz arra a kérdésre, hogy milyen keverék, hogy kitöltse a padlót a fürdőszobában, attól függ, hogy milyen típusú alapozó öntés. Ha azonnal be kell öntenie a betonpótlót, az oldat aránya 1: 4. Ez 1 rész cement és 4 rész homok. A hab habarcsát a keverék 1: 3 arányban használja. Ebben az esetben három darab homokot kell bevinnie.

Vegyes kompozíció az öntéshez a padló felszínére öntve a jelzőfények között, és az építési szabályok szerint kiegyenlítve. A műszer a szomszédos világítótornyok mindkét végén helyezkedik el.

Így fokozatosan öntse az egész esztrich a fürdőszobába. A működés során gondoskodni kell arról, hogy a megoldás szigorúan a világítótornyok szintje szerint legyen.

Egy nappal később a töltés keményedni fog. Ezután eltávolíthatja az útmutatókat, és elmélyítheti azok maradékát, fedezhet a cementtel.

A következő lépés a felület felszíne, a gerincek és szabálytalanságok simítása. Ezt a szabály hegyes vége végzi. Ezt követően a mosdóban lévő durva töltőanyagot egy vékony műanyag burkolattal lezárják és szárazra hagyják.

A polietilén csökkenti a víz elpárologtatását, és tartósabbá teszi a beton habarcsot.

A padlóburkolatok keverékeinek típusai

Rendszerint a padlózat szintetizálására szolgáló megoldásokat gipszből vagy cementből készítik. Az utóbbi a fürdőszobákban és a fürdőszobákban előnyösebb. Az öntési keverékeket speciális papírzacskókban, polietilén hátlapból készítik. Megvédi az anyagot a nedvességtől.

Ne engedje, hogy a víz bejusson a csomagolásba, mivel a nedvesített megoldások nem alkalmasak erős és egyenletes esztrich létrehozására.

Fontos továbbá a termékek eltarthatóságának ellenőrzése. Minden egyes keveréket meghatározott felhasználási időre terveztek. A burkolóanyag a padlóburkolat elkészítéséhez használható.

Gyakran a gyártók különböző módosító komponenseket tartalmaznak a szintező keverékek összetételében. Az ilyen adalékok a bevonatot minőségibbé tehetik, és a kész megoldás több műanyagot képezhetnek, ami fontos a javítási folyamatban.

Például a speciális szintetikus szálak csökkentik a repedés valószínűségét, amikor az esztrich megszilárdul. Az ilyen anyagok oldatán alapuló esztriche akár padlóburkolatként is használható.

Ezeket a keverékeket különböztetik meg:

 1. Kiegyenlítése.
 2. Önszintezés.

Az első típusú megoldásokat külső felületként használják. Ezek lehetővé teszik, hogy megszabaduljon a bevonat hibáitól és kiemelkedésétől. A keveréket vastag réteggel kell felhordani, ami lehetővé teszi, hogy ezáltal sima felületet kapjunk.

Maga a csatoló is bizonyos módon osztályozódik az anyag tulajdonsága és állapota alapján:

 1. Száraz esztrichek.
 2. Félszáraz.
 3. Nedves.

Tehát a nedves esztrich a legkönnyebb elvégezni. Betonból és homokból áll. Az így elkészített kompozíciót az aljzatra öntjük és a felszínre terítjük.

Ez a töltés azonban sokáig szárad.

Nedves esztrich a szigetelésre vagy a vízszigetelésre. A hőszigetelő réteg az épületek első emeletén lévő házak és lakások befejezésére szolgál. Ugyancsak alkalmazzon egy nedves csatlakozót két kiegyenlítő réteggel. Ez a lehetőség akkor szükséges, ha befejezi a linóleumot vagy a parkettát. Az úgynevezett kötött kötöző alkalmas lakóhelyiségekre.

A félszáraz esztrich homokot és cementet is tartalmaz. Azonban, a nedves öntésektől eltérően, ezeket a keverékeket lágyítók és egyéb komponensek adják. Ezeknek az adalékoknak köszönhetően a félszáraz esztrich gyorsabban szárad, és egyszerűen fel tudja használni az alaptestet, eltávolítva az ütődéseket és a vetületeket.

Ezenkívül kevesebb víz szükséges a keveréshez. Ez megkönnyíti és tartósabbá teszi a padlószerkezetet.

A száraz típusú esztrich több rétegből álló összetett termék. Az alsó szinten zúzott kőzet vagy expandált agyag, és a felső gipszrost helyezik. Egy ilyen padló lefektetése nem nehéz, ugyanakkor nincs sok szennyeződés. Az alap száraz befejezése azonban jelentős hátrányban van: nem képes ellenállni a nagy terhelésnek.

Az esztrich-keverékekkel való munkavégzés elvei

A javítási munkák során szükséges, hogy a padló alatti helyiségben a levegő hőmérséklete ne eshet +5 fok alá, és ne haladja meg a +25 fokot. A nedvességtartalom nem haladhatja meg a 90% -ot.

A mûködés során a piszkozatokat el kell kerülni, mert csökkenti az esztrich minõségét. Előre kell kiszámítani az alap szárításának időtartamát, néha marginálisan, mivel egyes kompozíciók hosszú ideig fognak "megragadni".

A keverék öntéshez való előkészítésekor be kell tartani a gyártók által a csomagoláson feltüntetett arányokat és az utasításokat.

Néha a munka befejezése után, míg a padló még mindig frissen töltött, jobb, ha nem sétálsz rajta. Különösen ezt a tanácsot kell hallgatni azok a tulajdonosok, akik úgy döntöttek, hogy egy alap esztrich a hab műanyag. A jelzőfények eltávolításához felveheti a felszínt az RSD széles lapjainak feldolgozása után. Az ilyen védelem megakadályozza az új, nemrég elárasztott padló károsodását.

A jelzőfények beüzemelése során figyelembe kell venni a padlószintet. A padló a fürdőszobában kissé alacsonyabb, mint a többi lakásban. Ez a küszöb elkerüli az árvizet.

Így a padlózat saját fürdőszobába öntése teljesen hozzáférhető a javítási munkák minden tulajdonosához. Az esztrichhez csak minőségi anyagokat kell használni, és meg kell felelni a technológia és az öntési folyamat minden szakaszának.