Legfontosabb > Csapok

Hiányzik a fürdőszobában: harci módszerek

Ez a cikk figyelembe veszi a fürdõszobában megjelenõ faapjú jelenségét - megjelenésének okait, ezeknek a rovaroknak a jellemzõit és módját, hogy leküzdjék õket.

Sokan találkoztak ilyen helyzetben, amikor ahelyett, hogy pihentetnék és elterelnék a mindennapi életet a fürdőszobában, megtöltenék a fürdõt forró vízzel, és fürödni kezdték õket, undorodtak és nem hajlandóak bejutni ehhez a szobába, mert vannak szörnyû és gyalázatos lények, amelyeket az emberek hívnak fa tetvek.

A fenyőfákról

Mokritsa a fürdőszobában

A jól ismert házi csótányok mellett más kis rovarok is fészkelhetnek a fürdőszobában, például - hangyák. Egy meglehetősen közös kép az, amikor egymás utáni hangyák a falakon vagy a padlón mozognak a fürdőszobában, leggyakrabban behatolnak a szobákba a falakon repedéseken keresztül.

A fásférgek egyike a legnépszerűbb rovaroknak a fürdőszobában, sokkal kevésbé kellemes tulajdonságokkal rendelkeznek, mint az azonos hangyák. Ezek a szürkés rovarok konvex háttal nagyon gyorsan mozognak a fürdőszobában, és gyakran nagyon nehéz megszabadulni jelenlétüktől.

Rákfélék családja, barna vagy szürkés teste és lábai a has mindkét oldalán helyezkednek el. Gyakran össze vannak keverve a rovarokkal - mérlegekkel - amelyeket úgy hívnak, mert a kis fényes skálák lefedik a testüket.

A fürdõk megelõzésére és ellenõrzésére a következõ módszerek is megfelelnek a fürdõszobában megjelenõ ezüstkímélõk eltávolítására, ezért annak érdekében, hogy az olvasót biológiai árnyalatokkal ne hordozzák, a kényelemnek tekintjük kapcsolódó fajként.

Woodlice leginkább a nedves környezetben érezheti magát, ami a fürdőszobában található, ahol leggyakrabban megtalálják őket. Ezek a rákfélék nem okoznak jelentős károkat az embereknek, kivéve, hogy gyakran gombák és herpesz hordozóivá válnak.

Hasznos: a fürdőben a hangyák és a csemegekúrák mellett sokféle fajta pókok is megtalálhatók, amelyek ritkán találhatók más helyiségekben is.

Figyelembe véve, hogy a fűrészek (mérlegek), a nagy számú lábat alkotó lények, a hosszúkás test, valamint az antennák mögött és elöl, fürgén futnak a padlón és a fürdő falai között, meglehetősen kellemetlenek.

Bár ezeknek a rovaroknak a tevékenysége főként éjszaka folyamán jelentkezik, a nap folyamán gyakran is a szemükbe kerülnek, hogy elrontsák a fürdőszobai benyomást. Ezután megvitatják, miért jelennek meg ezek a rovarok és hogyan lehet megmenteni a fürdőszobát ebből a csapdából.

A rovarok a fürdőszobában

Silverfish a fürdőben

Számos különböző oka lehet a különböző rovarok megjelenésének a lakásban. A rovarok terjedése a fürdőszobában elsősorban a zavaros mikroklímának köszönhető, melynek eredményeképpen kedvező körülményeket hoznak létre, amelyek vonzzák a rovarokat.

Fontos: Kivéve a rovarok szomszédos apartmanok vízcsöveken, erkélyeken vagy kis falak repedésein kivételeket.

A fő ok, amiért a rovarok megjelennek a fürdőszobában, az, hogy a helyiségek alapvető egészségügyi és higiéniai feltételeit tisztességtelennek tartják.

Ezenkívül a rovarok megjelenése olyan fontos tényezőkkel társulhat, mint a magas páratartalom, a nedvesség kialakulása, vagyis az, hogy megteremtsük a faanyag, a pókok és a centipedes megjelenését az adott helyiségben.

Hogyan lehet megszabadulni a fürdőkádtól a fürdőszobában?

Százlábú a fürdőben

Ne légy túl ideges, ha bármilyen rovar jelenik meg a fürdőszobában. Az első dolog, hogy gondoskodjon a tisztaság tisztaságáról a fürdőszobában. A nedves tisztítás során elengedhetetlen a falak eltávolítása egy olyan ésszerűen hatékony folyékony mosószerrel, mint a Domestos.

Ezután gondoskodnia kell arról, hogy ne legyen nedvesség a fürdőszobában, hogyan szárítsa meg a helyiséget, és szellőzzön le minél gyakrabban, mivel a mérlegek és a fürdők nem támaszkodnak a meleg és száraz friss levegőre a fürdőszobában, és azonnal vagy meghalnak vagy kiszöknek a szobából. Azon a helyeken, ahol a szellőzőcsövek kijönnek, egy speciális rácsot kell felszerelni, amely belső rácsokkal van ellátva.

Fontos: a rács falhoz történő rögzítésének folyamatában győződjön meg róla, hogy nincsenek rések.

Ezenkívül a fürdőszobában meg kell őrizni a helyes mikroklímát, ezért célszerű megvásárolni az olyan eszközöket, mint a fűtött törülközőtartó és a fürdőszobában elszívó ventilátor.

Ha javításokat terveznek a fürdőszobában, végrehajtásuk során biztosítani kell a fürdőszobai minőségi vízszigetelést, ami a legmagasabb szintű védelem a túlzott nedvesség elleni küzdelemben.

A fürdőszobában a fürdőszobában meg kell tenni a szükséges intézkedéseket, hogy kiküszöböljék őket:

 1. Az első lépés a helyiség nedvességének csökkentése. Ehhez tartsa nyitva a fürdőszobai ajtót, és szárítsa meg a padlón és a falakon lévő kádat, miután használta a fürdőt.
  Ha lehetséges, javasoljuk ventilátor vagy fűtőberendezés beépítését is a fürdőszobába, amely lehetővé teszi a nedves levegő szárazságát.
 2. Szükséges továbbá ellenőrizni az összes csövet a hibák és szivárgások jelenlétére, mivel a legkisebb szivárgások kedvező feltételeket teremtenek az ezüstfű kifejlesztéséhez és szaporításához.
 3. Annak érdekében, hogy megszabaduljon a rovaroktól, megpróbálhat gyomorkivonatot is használni.
  Ehhez tegyen egy vödröt a fürdőszobába, amelyben a mészet öntik és vízzel töltötték. Akkor gyorsan el kell hagynia a fürdőszobát, szorosan zárja be az ajtót, és nem lép be ezen a szobában három napig.
 4. Egy másik módszer, amelyet elég hatékonynak tartunk, a következő: kis mennyiségű piros paprikát keverünk össze kis mennyiségű szóda hamut és dohányt.
  A kapott elegyet egy liter vízben oldjuk, majd ezt a megoldást a fürdőszobában lévő sarkokba permetezzük. 7-8 óra elteltével a fürdőszobát klórozott vízzel kezeljük.
 5. Használhat speciális csalétket és készítményeket is, mint például a Gett vagy a Mole, hogy küzdjenek a fák között.
  A fürdőszobában az inszekticidet a padlóra helyezzük és pár napig szárazra hagyjuk. Öt-hat nap elteltével a helyiséget újra feldolgozzák.

Extrém esetek

Gyakran előfordul, hogy a fenti módszerek nem segítenek megszabadulni a rovaroktól a fürdőszobában. Ha a különböző kipróbált és valódi módszereknek nincs hatásuk a csemegékre, külön segítséget kell kérni segítségért, amelyek közül az egyik a Tetrix.

Ez egy univerzális megoldás, amely a faggyút és más rovarokat is eltávolítja. A gyógyszer viszonylag magas költsége ellenére gyakran kiderül, hogy ez az egyetlen módja annak, hogy legyőzzük a fenyőt.

Fontos: Ezen kívül lehetőség van a fürdő falainak kezelésére a "Death by the Pest No. 1" vagy a Tarax por segítségével, amelyet ecsettel kell bevinni.

Ha nem lehet önállóan szabályozni az erdőkertet, például időhiány miatt, ajánlott olyan szakembereket meghívni, akik nem csak pusztítani tudnak rovarokat, hanem bizonyos idő elteltével garantálják a távollétüket.

Annak érdekében, hogy ez az időtartam a lehető leghosszabb legyen, gondosan ellenőrizni kell a fürdő tisztaságát, szellőztetni a lehető leggyakrabban, és elkerülni a nedvesség felhalmozódását a padlón, falakon és bútorokon a fürdőszobában.

A fürdőszobában megjelenő rovarok kisebbek, de kellemetlen problémát jelentenek, ami elsősorban a beltéri mikroklíma megsértését jelzi. Az ilyen problémák elkerülése érdekében tartsa be az egészségügyi szabványokat, és tegye meg a szükséges megelőző intézkedéseket ebben a cikkben.

Mokritsa a fürdőszobában

A bérlők egyik kellemetlen bajkeverője a fürdõszobában ültetvények, amelyek csak jelenlétük által mérgezõdtek meg. A kellemetlen emberek egy kis fény és magas páratartalom jelenlétében érzik magukat, ezért gyakran megjelennek a fürdőszobák, pincék és padlások helyiségeiben.

Ebben az esetben a háziasszonyok nem hibáztatják magukat a türelmetlenségért, a fürdők a falba vagy a mennyezeten lévő mikrotömbökön keresztül behatolnak a helyiségbe. Megjelenésüknek ritkán kell lemosniuk a padlót, el kell dobniuk a higiénikus szemetet vagy gondosan kitölteniük kell a repedéseket. Ezeket a lényeket a szerves anyag maradványai és a szinte teljes fény hiánya vonzza. Fürdőszoba és toalett a tartózkodásukhoz - a legkedvezőbb környezet.

Hogy néz ki, és mit képviselnek?

Sok ember szerint a faérvek nem rovarok. Ezek a pikkelyes rákok családjához tartozó állatok. Leggyakrabban a csoport képviselői barna vagy szürke színűek, de vannak fehérje egyének. Ovalos, domború háttámlával rendelkeznek, amelyet szegmentális csontpajzs véd.

Több évszázaddal ezelőtt a teremtmények csak a vízi környezetben éltek, az evolúció folyamán a kisállatok a földi élethez igazodtak. Az orosz használatban lévő faérc nevét magánszemélyek kapták meg, mivel szükségük van a víz és a nedvesség állandó közelségére. Az angol szótárban a fordítás szó szerint "fás bolhát" jelent, ami magában foglalja a lények aktív életét a nedves és pusztító fa törmelékben.

A fürdőszobákban és WC-kben élő állatok főbb összetevői a szerves maradékok:

 • kis darab papír és szennyeződés;
 • plakett a csempe;
 • szappanbetétek;
 • mikroszkopikus gombák.

A legtöbb időt az alkotás inkább a sötétségben tölti el, éppen ez volt az ideje, hogy élelmet keressenek. A fény bekapcsolása számukra stresszes helyzetbe kerül, jelezve a veszélyt. A kritikus pillanatokban az egyének koagulálnak.

Érdemes megjegyezni: az emberi egészség szempontjából a szürke és a fehér fa tetvek teljesen biztonságosak. Kisebb károkat okozhatnak csak a beltéri növényeknél, amelyeket gyakran nem szoktak a fürdőszobák és a WC-helyiségek területén létrehozni, vagy aligha látják a befejezés elrontását.

Honnan származnak?

Ha egy erdei lakás egy lakásban jelenik meg, a szobatulajdonosok gyakran csoda, honnan származnak. A létezésükhöz szükséges feltételek egy házban vagy egy adott helységben találhatók. A kényelmesebb helyek keresése érdekében a mikroszkopikus egyének - annak ellenére, hogy kis méretük van - képesek gyorsan és aktívan mozogni.

Az ilyen lények figyelmét felkeltő fő tényezők a mikroklímának és az egészségügyi előírásoknak való meg nem felelésnek minősülnek. Az ilyen körülmények kialakulásának okai lehetnek:

 • a házak építése során megszegték a szabályokat;
 • a szellőztető rendszerek meghibásodása;
 • hibás vízvezetékberendezés;
 • szivárgó csövek jelenléte.

Az áradások, a tetőszivárgások és az esővíz belsejébe bejutó lakások a leggyakrabban kényelmetlenné teszik a leírt lényeket.

Érdemes megjegyezni: a fenyők nem jönnek a házba a reprodukcióhoz. Ha a lakásban mérsékelt páratartalom van, minden egészségügyi és higiéniai szabályt betartanak, ennek az állatnak a megjelenése a terület ellenőrzésének tekinthető.

A rákfélék képviselőinek egy lakásba jutása meglehetősen egyszerű. Behatolnak a helyiségbe az ablakon és az ajtónyílásokon, szellőzőnyílásokon, repedéseken és repedéseken a mennyezeten, falakon és padlóburkolatokon keresztül.

Titkos élőhely

Mielőtt megválaszolnánk azt a kérdést, hogyan lehet a fürdőszobát megsemmisíteni a fürdőszobában, meg kell határozni az élőhelyüket. Ezek a lények szeretik elrejteni csempék, műanyag panelek, egészségügyi csövek mögött, az ideális helyet a mosogató, a fürdőszoba vagy a WC alatt. Ön is találkozhat velük az ízületek a varratok, rések, különböző bútorok belsejében belül.

Érdemes megjegyezni: ha a fürdőszoba egy faházban van, gondosan ellenőrizni kell, hogy a felület nedves vagy rothad. A fa repedései - ideális hely megosztani.

Hogyan küzdjünk meg - megelőzési módszerek

hogyan lehet megszabadulni a fürdőszobából a fürdőszobában

A pikkelyes rákok előfordulása jobb megelőzés, mint a következmények kezelése. Annak érdekében, hogy megszüntesse a fürdőszobák oktatásának lehetőségét, a beltéri klímát figyelemmel kell kísérni. A szobákat alaposan kiszáradni és levegőztetni kell. Ha lehetséges, szereljen be egy elszívó ventilátort egy visszacsapó szeleppel vagy egy elektromos fűtött törölközőtartóval, feltéve, hogy nem állnak rendelkezésre.

A megelőzés érdekében fontos figyelembe venni a következő szabályokat is:

 • száraz mosoda erkélyen vagy utcán;
 • időben kiküszöbölje az összes szivárgást és kondenzációt a vízvezeték szerelvényeken;
 • a tõke vagy a kozmetikai javítások során csak nedvességálló és víztaszító anyagokat használjon a simításhoz;
 • törölje le az összes felületet a tisztítás után, higiénikus eljárásokat vegyen igénybe.

A mikroklíma javítása segít a padlófűtés rendszerének telepítésében. Az ilyen szerkezetek felszerelése jó szellőztetés mellett történik.

A harc népi módszerei

Hogyan lehet eltávolítani a fa tetvek a fürdőszobában és WC folk módszerek? A kezdeti szakaszban a szoba alapos kiszáradásához szükség van a kellemetlen lények megszabadulására. Ez bonyolítja az állatok életkörülményeit, és az alacsony páratartalom mellett is elhagyhatja a szobát.

Ha a tetvek továbbra is elrontják a hangulatot, hatékony népi jogorvoslatokat használhat:

 • A vödörben vízzel öntett mész kerül a helyiségbe, majd az ajtók szorosan becsukódnak. Három nap múlva beléphet a szobába, és elpusztíthatja az elhalt állatokat. A módszer hatékony, de egészségre veszélyes. Ugyanakkor nem minden bérlőnek van lehetősége arra, hogy ne használja a fürdőszobát erre az időre.
 • Só szétszóródik a szoba sarkában. Nedvesség hatására elkezd feloldódni, kedvezőtlen környezetet teremtve az állatok számára.
 • A fürdő közepén helyezkedik el az előfúrt lyukakkal felaprított alma vagy burgonya. Egy éjszakára maradt. Reggel a fészek felhalmozódnak a mélyedésben. Elég az eltávolított gyümölcsök vagy zöldségek eltávolítása. Az eljárás biztonságos, többször megismételve.

Meg kell jegyeznünk, hogy az összes felület klórral vagy ecetsavval történő kezelése hatékony megoldás a fürdőszobában levő fa tetvek számára. Az egyetlen és legfontosabb hátrány az, hogy veszélyezteti az embereket. Falak, padlók és mennyezetek kezelésénél fontos, hogy védőfelszerelést - kesztyűt, légzőkészüléket viseljen - kivéve a bőrön lévő oldatok belégzését és a felső légúti behatolását.

A probléma kulcsfontosságú megoldása

A hagyományos népi módszerek használata, hogy megszabaduljanak a fenyőktől, gyors visszatéréshez vezethetnek. A modern piacon különböző vegyi anyagokat vásárolhat a leírt személyek ellen. A leggyakoribbak a Mole, Gett, Forsyth. Alaposan feldolgozzák az összes felületet, illesztést, alaplapot, az alkalmazott kompozíció 2 órán át marad a felületeken. Az inszekticidek használatát 5-6 nap múlva ismételjük meg.

Meg kell jegyezni, hogy a Tetriex hatóanyag a legerősebb vegyi anyag. Hatékonyan használják nemcsak a faggyút megszabadulni, hanem számos rovarokat is.

Ha a kis, idegesítő állatok nem mennek el, vagy számuk jelentősen megemelkedik, szükség van szakosodott vállalatok szolgáltatásaira. A fertőtlenítési szolgáltatások kompetens és professzionális megközelítést fognak találni a probléma megoldására. Minőségi eredmény elérése érdekében komplex eljárásokat fognak végrehajtani nem csak az ügyfél lakásában, hanem a szomszédokkal együtt is.

Mokritsa a fürdőszobában - megszabadulni a rovaroktól és megtalálni a megjelenés okait. 60 fénykép a rovarokról és azok elleni eszközökről

A magas páratartalmú fürdőszobák és a természetes megvilágítás szinte teljes hiánya gyakran vonzza a kellemetlen vendégeket, például a faéleseket. A kellemetlen megjelenésük önmagában nem tartozik a kártevők közé, és nem valószínű, hogy embereket károsíthasson.

A cikk összefoglalása:

Kik azok?

Ha tanulmányozod a fürdőszobában lévő faültetvényt, világossá válik, hogy ezek a rovarokhoz hasonló lények tulajdonképpen rákfélékhez tartoznak, és közvetlen rokonai közé tartoznak a rákok, a homár, a rákok és a legáltalánosabb rákok.

Az evolúció folyamán a vízben évekig élt csemegekád fokozatosan szárazföldre és közelebb került az emberhez, de élőhelyként még mindig nedves és sötét helyeket választanak.

Leggyakrabban ezeknek a lényeknek a héját sötét színek festik, de a fürdőszobában szürke és fehér fa tetvek vannak. Természetes környezetükben pincékben, kövek alatt, régi fák és csonkok repedésekben vagy a régi lombok között találhatók. Egyél növényeket és szerves törmeléket.

A lakóhely megváltoztatását egy lakóhelyre nem kényszeríti a szaporodás vágya, hanem egy új menedék keresése, például a hideg időjárás kezdete alatt. És ez a fürdőszoba magas nedvességtartalommal és a napfény hiányával, amely a legkedvezőbb feltételeket teremtette ezeknek a lényeknek.

A fő okok

A tetvek fő okai:

A fürdőszobában megnövekedett páratartalom a rosszul működő szellőzés és a fűtés hiánya miatt. Ezenkívül a ruhanemű szárítása a fürdőszobában nagy mennyiségű nedvességet eredményez a levegőben, amely nincs ideje szárazon megszáradni.

Szegény padlószigetelés régi házakban és apartmanokban az első emeleten, a felszín alatti víz közelében. A probléma megoldásához újra kell dolgozni az alapzatot, vagy egy további réteg vízálló anyagot kell elhelyezni a padlón.

Rejtett szivárgás, amely nehezen elérhető helyeken jelenik meg. Leggyakrabban a falikarok megjelenése a fürdőszobában jelzi a lakók számára, hogy az első dolog, hogy ellenőrizze a csöveket és a vízvezetékeket a víz szivárgás.

A megelőzés érdekében a fürdőszobában a tisztálkodási előírások betartása ajánlott, beleértve a rendszeres és alapos tisztítást is, különösen mosógép, mosdó és WC mellett.

Alacsony páratartalom esetén, ha rossz a szellőztetés, próbáljon meg egy fűtött törölközőt felszerelni és rendszeresen szellőztetni a fürdőszobát.

A harc módszerei

Ha a megelőző intézkedések nem segítenek, és a fürdőkád a fürdőszobában vannak, hogyan lehet megszabadulni tőlük? Mielőtt a kémiai eszközök felé fordulna, figyeljen a népi tanácsokra, amelyek közül a leghatékonyabb:

Piros paprika, dohány és szóda keveréke. Javasoljuk, hogy a padló és a padlólapon a fürdőszobában alkalmazzuk, és hagyjuk az éjszakát.

Kenyérvakon alapuló infúzió. A főzéshez szükség van a tároló kvass meleg vízzel történő kitöltésére, majd egy adagoló használatával alkalmazza a helyeket, ahol a legelők a leggyakoribbak, és egy napra elhagyják.

Konyhai só. A legegyszerűbb és megfizethető eszköz a faiskolák számára a fürdőszobában, ami minden konyhában megtalálható. Felhasználható önmagában vagy sóoldatban, amelyet a problémás területeken permeteznek fel.

Hígított bórsav. A csótányok és hangyák elleni küzdelem jól ismert módszere szintén hatásos a faiskolák esetében, ennek érdekében a sav kis mennyiségű vízzel hígítja és kezeli a fürdőszobát.

A népi jogorvoslatok használata után, ha nem tudsz megbirkózni a kellemetlen vendégekkel, kipróbálhatod a modern kémiai keverékeket és porokat a boltokban.

Az egyik legegyszerűbb és leginkább hozzáférhető anyag a klóroldat vagy a készítményben fehérítőt tartalmazó fertőtlenítőszer. Elég, hogy feldolgozzák a fa tetvek élőhelyét, és hagyják az éjszakát, majd alaposan öblítsék le, hogy a megoldás ne kerülhessen véletlenül a légzőrendszerbe és a gyomorba.

A legfontosabb dolog a vegyszerek használata során a megfelelő adagolás és rendkívüli óvatosság figyelembevétele annak érdekében, hogy elkerülhető legyen a házban élők káros hatása.

Megszabadulni a faoszloptól a fürdőszobában - cselekvési módszerek sok erőfeszítés nélkül!

Ha a fürdőszobában vannak tetvek, nincs szükség pánikra, nagyon egyszerű és hatékony módszerek vannak arra, hogy megszabaduljanak ezekből a kellemetlen rákfélékből.

Mi a faérzék? - A mokritsa egy kis rák, hét pár lappal, testét vastagsága borítja, amely a héjat alkotja.

A faérgek növekedése nem haladja meg az egy centimétert. A faiskolák nem veszélyesek az emberek számára - nem mérgezőek, nem betegségek hordozói, nem harapnak.

Élőhelyi fa tetvek

A faélesek sötét, nedves helyeken vannak feltekercselve, így a szemek gyakran a lakásokban lévő fürdőszobákban jelennek meg.

A háztartási szennyeződés a konyhába is vonzza - a mosogató, a konyhai talapzatok, a repedések alatt -, ha halmozott finom ételhulladék van. A mokritok rothadnak, ha szabálytalan a szemetet, akkor élni fognak a zöldségek és gyümölcsök tisztításában.

Egy másik élőhely az apartmanban - virágcserepek, különösen azok, ahol a virágok nőnek, ami megköveteli a gazdag öntözést.

Hogyan érkeznek a tetvek az otthonba?

A sokemeletes épületekben a fakéreg a nedves pincékben lakik. Leggyakrabban ez a régi építésű lakóházakban történik, ahol a kommunikáció korszerűsödött - a vízvezeték- és szennyvízrendszerek javításra szorulnak.

A mocsok utcai cipőkkel juthatnak be a házba - a talajjal együtt a földön, ha valaki az eső után járna nem aszfaltos területeken. Még akkor is, ha csak néhány darab érkezett a házba - hamarosan megjelenik egy egész faapjú kolóniája, ezek az állatok gyorsan szaporodnak.

Emellett életmódjuk is hozzájárul a reprodukcióhoz - éjszaka kijutnak a menedékhelyről, egy személy nem veszi észre, hogy a fa tetvek otthonosan telepedtek le.

A szárazság megoldja a problémát.

A probléma megoldásának első lépése, hogy minimálisra csökkentsük a nedves helyek számát a lakásban, mivel a fa tetvek élnek és fajták a nedvességet.

Ha az apartman az első emeleten található, és a ház alatti pincse nedves, akkor a ház részlegében meg kell keresni a vízvezetékek javítását vagy cseréjét. A szivárgás vízellátó rendszerének állapotát a padlók közötti helyiségben ellenőrizni kell.

Megrendelés a fürdőszobában

Nedvesség - a fürdőszoba elengedhetetlen tulajdonsága. Az állatok nem indultak el, ezért figyelni kell a csövek és csapok állapotát: a folyamatosan csöpögő víz magas páratartalom forrás.

Különösen körültekintően figyelni kell a helyiség és a padló közötti helyiséget - sötét és nedves is, azaz az élet kedvéért és a fa tetvek reprodukálásához.

A fürdőkád és a fal közötti összekötődés jobban fedezhető vagy csempézhető, ezt a helyet a fa tetvek is választják.

Ha a rés jelentős - 2-3 cm, akkor az oldal és a fal közötti fa lécet lehet elhelyezni, és több cm-es réteggel cementhabarcsot kell felhordani. Ha a rés kisebb, mint 2 cm, habszivacsokkal kiküszöbölheti, majd előmelegítheti és festheti.

Ha a fürdőszoba és a fal közötti távolság kevesebb, mint egy centiméter, akkor egy különleges, öntapadó padló illik. Annak érdekében, hogy a szalag jól illeszkedjen, a fürdő és a fal szélét alaposan zsírtalanítani kell.

Ha a kád a falhoz közel helyezkedik el, akkor a kötés speciális vízálló tömítőanyaggal kezelhető.

A pisztoly segítségével 24 órán belül keményedik. Bár a készítmény nem keményedik, ne használja a fürdőszobát. A tömítőanyag megszünteti a rést és a mosogatót.

A faanyag belélegzése a szellőztetésből

Gyakran a fa lécek a házba kerülnek a szellőzőrendszerből. Szellőztetés esetén kedvező a környezet - a konyhában és a fürdőszobában sötét, és a forró vízből származó gőz összegyűlik.

A sokemeletes épületekben rendkívül nehéz szétszedni a fürdőkádat, de lehet, hogy megakadályozzák a lakáshoz való hozzáférést, ha egy hagyományos szellőzőrácsot egy fémhálóval kicserélnek egy kis fészekrésszel, amelyet bármilyen hardverraktárban értékesítenek.

Tiszta szobák - a zálog a fa tetvek házban

A tisztaság megőrzése és fenntartása megakadályozza az erdei kagyló megjelenését otthon, mivel az élőhely szennyeződés és nedvesség.

A helyiségekben rendszeresen tisztítsa meg, törölje le a fürdőszobában a vízvezetékeket, ha párásodik rajta, törölje le a padlót mosás és fürdés után.

A weasels sokszorozódik tojással, így időről időre, ha a fürdőszobában nem szabad megszabadulni a magas páratartalomtól, akkor száraz szobát hőventilátorral szárítanak meg, száraz helyiségben a fanyarok tojása meghal.

Az otthoni tisztításhoz jó a kémiai tisztítószerek használata - ők is hátrányosak a faanyagok számára.

Nedves a fürdőszobában - mit tegyek

A fürdőszobában lévő rovarok pánikba, undorodásra, teljesen vonakodásra késztetnek, és ha a fürdőt a fa tetvek foglalták el, akkor ezek az érzések kétszeresen megerősödtek. Ki tudja, talán már megvizsgálták egy törülközőt, fogkefét vagy fésűt. Mokritsa a fürdőszobában megjelenik függetlenül a szezon és a tisztaság a szoba, mert a legfontosabb számukra a magas páratartalom. Ha a szemek megjelennek a fürdőszobában, a lehető leghamarabb meg kell tenni a megfelelő intézkedéseket, és először - ismerni kell őket, hogy biztosak legyünk a szóban forgó ízeltlábúakkal kapcsolatban.

A Mokritsa rákfélékre utal, vagyis rovaroknak nevezik, nem teljesen helyes. Az ovális test domború háttal rendelkezik, amelyen csontpajzs található, szegmensekre, hét pár lábra és egy pár antennára osztva. Az "otthoni szörny" hossza 1 cm-ről 4-re változik. Leggyakrabban szürke színűek, de vannak fehér és barna egyének. Ha fejjel lefelé fordítod, láthatod a kopoltyúkat az ágszerű lábakon, ez a légzőszerv. A hidratáló mirigyeknek köszönhetően a földön élnek, így megvédik a kopoltyúk kiszáradását. A fenyőfa megkülönböztető jegye a labdát, egyfajta páncélozott labdát.

Gyorsan futnak, ezért a mechanikai pusztítás elengedhetetlen. Igen, és az összes egyén befogása egyszerűen irreális. A nap folyamán gondosan elrejtik, és csak éjszaka hagyják el a menedéket. Bár, ha a szoba sötét van, napközben is megtalálható. Ha nem sikerül megszabadulni a fürdőben a fürdõben, hamarosan a rovarok "hordái" járnak az egész lakásban.

Hol származnak a fürdőkád a fürdőszobában?

Látta, hogy a faélesek a fürdőszobában kúsznak? Szeretné megtudni, hogy miért választotta az erdők az adott helyet? Valójában nincs sok olyan ok, ami első pillantásra tűnhet. Alapvetően jelenlétük a mikroklímának és az egészségügyi feltételeknek való meg nem felelésnek a megsértését jelzi.

Páratartalom, különösen a fürdőszobában - a változó mutatója. Nedvesség gyakran felhalmozódik a hely csövére és falaira. Ennek oka lehet az építési szabványok megsértése, a szellőztető rendszer rossz működése, a helyiség használatának jellemzői, hibás vízvezeték, szivárgó csövek és kondenzátumok. A lakások a felső emeleten szivárgás a tető, mások - a víz áradása a szomszédok vagy szivárog az esővíz a ház sarkában. Ilyen körülmények között, még a tökéletes tisztasággal is, a fürdőkád a fürdőszobában minden bizonnyal az invázió forrása. És mégis, hol a fürdőszobában? Nyilvánvaló, hogy a faérmék nem mágikusan valósulnak meg semmiben, hanem más helyiségekből származnak, például az alagsorból, a szennyvízből, a padlásról stb. Ezért a lakásban lévő körülmények nem elegendőek, gyakran léteznek a házban vagy területen fennálló létfeltételek, ami azt jelenti, hogy hogy nem csak egy lakásban vannak.

A magas páratartalom mellett a falakon gombafelület alakul ki. A penész ideális kondíciói a nedvesség és a hő, és a fák csak táplálják hasonló szerves anyagokat. Azok a keményítőtartalmú termékek vonzzák őket, amelyek a tapétaragasztót alkotják. A faiskolák a bomlott organizmusokon, növényeken táplálkoznak. Még egy nedves ruhát is enni, ha valahol a padló alatt elhagyja a padlót.

Tál a fürdőszobában és a WC-ben - élőhely

Mielőtt megsemmisítenéd a fürdőkádat a fürdőszobában, meg kell értened, hogy hol van a forgalmazás forrása, és elsősorban a fészek helyét lokalizálja. Talán, annak ellenére, hogy látta őket a fürdőszobában, a WC-ben élnek (ha külön fürdőszoba van)?

Annak érdekében, hogy megbizonyosodjon róla, alaposan meg kell vizsgálnia mindent, majd kövesse nyomon a belépési helyét a lakásba a nyomópárnák segítségével egy ragasztóval (használhatja a nem mérgező csótányokat).

Nedves a fürdőszobában, amely a csempe mögött rejtőzik, áthaladva a varratokon, a díszítő elemek mögött (hamis panelek, mennyezet) a csöveken, ha folyik és összegyűjti a kondenzátumot. Paradicsom a padlizsán a nedves sarkoknál. Ha van fa a fürdőszobában, akkor ellenőrizni kell, hogy nedves, sok ilyen rákfélék telepedhetnek a repedésekbe. A rovarok jó érzést élveznek különböző tárgyak, ízületek, varratok, szellőzőnyílások, bútorok mögött.

A faggyú aktív eltávolítása a nedvesség teljes eltávolítását igényli.

Számos módszer a száraz fürdőszoba

A víz hajlamos gőzré alakulni, a tudósok becslése szerint egy család létfontosságú tevékenységének folyamata akár 15 liter vizet is elpárolog a légkörbe. A gőz felhalmozódik a levegőben, a falakon és bútorokon telepszik, a jövőben a faelemek duzzanata, a penész megjelenése. Ilyen körülmények között a fakeret fürdőben történő elhelyezés nem fog sokáig várni, vagy más nem kevésbé vonzó rovar jelenik meg itt. Meg kell szabadulni a nedvességtől, ne várjon, amíg a gomba, a baktériumok és a különböző mikroorganizmusok elterjednek a helyiségben.

 • Mindenekelőtt meg kell szüntetni minden olyan forrást, amely magas páratartalmat okoz. Minden vízvezeték - csaptelep, WC, csővezeték nem szivároghat és felhalmozódhat a kondenzátum.
 • Ha nincs szellőztetés a fürdőszobában, vagy van, de eltömődött, a helyiség nem szellőztetett. Csak egy út - a szellőztetés tisztítása és egy ventilátor felszerelése, még egy kicsi is.
 • További vízszigetelés (a faágyazás megakadályozása a fürdőszobában nem feltétlenül jelent meg) vízálló festékeket biztosít, amelyeknek a falakat és mennyezetet kell lefedniük. Vagy, szemben a burkolattal, fedje le a falakat egy speciális vízszigetelő bevonattal. Javítsák a "meleg padló" mikroklíma rendszerét, de csak jó minőségű szellőztetés jelenlétében.
 • Ha a gombák már megjelentek a falakon, a felületet szárítószárítóval vagy erős fűtéssel szárítják. Alapos fertőzés a gomba kell távolítsa el a fedelet a mennyezetről, falakról és padlóról. Minden felületet antiszeptikával kezelnek.
 • Mielőtt szárítaná a fürdőszobát, meg kell tisztítania a szennyeződést és a port a szobában. Távolítsuk el a felhalmozott törmeléket, távolítsuk el a képernyőt és távolítsuk el a függönyt.

A profilaxis alkalmazásában a fürdőszobában a páratartalom nem haladhatja meg a 60% -ot. A szárazság gondoskodik a kellő időben történő javításról. A mosott ruhákat jobb, ha az erkélyen vagy az utcán megszáradni. A szellőzésnek jó állapotban kell lennie, ventilátort vagy légkondicionálót kell felszerelnie. Bizonyos esetekben helyénvaló egy további elektromos fűtött törölközőt vagy egy nedvességelnyelő készüléket felszerelni. A gomba első megjelenésénél sürgős intézkedésekre van szükség - eltávolítás, szárítás, kezelés. A kádban levő koktél nem marad tovább, és tovább megy a legmegfelelőbb életkörülmények között, ha a szoba száraz, jól megvilágított, és minden rést gondosan kiküszöbölnek.

Naberezhnye Chelnyben még az ágyakban is megtalálják a fa tetűket

Hogyan lehet megszabadulni a fürdőkádban?

Miután eltávolították a felesleges nedvességet a szobából, ez volt a faanyag teljes megsemmisítésének fordulója.

A legegyszerűbb és legnehezebb módja egy vödör behelyezése a fürdőszobába, hozzáadni mészet és tölteni vízzel. Óvatosan öntsön vizet, ne engedje, hogy a bőrön fröccsenjen. Ezután gyorsan kilépjen, zárja be az ajtót, és lehetőleg ne térjen be a szobába három napig. Ekkor csak a halott rovarok elpusztítása marad. Természetesen ez a módszer nem mindenki számára alkalmas, nehéz a nappali használatát a fürdőszobában. Hatékony és kevésbé időigényes módszer.

Szükséges, hogy őrölt piros paprika, dohány és nátronpaprika, mindent felold egy liter vízben. Keverje össze a sarkokat egy keverékkel, és 8 óra múlva nedves kezelést végezzen a vízhez hozzáadott fehérítővel.

Megszabadulhat a nagyszámú egyedből egy nedves nyírkúthoz. Ha éjszaka egy sarokba teszitek, a faanyagokat biztosan ott fogják venni, és hajnalban egy seprűt gondosan ki kell venni és meg kell égetni. Bár a városi környezetben ez a folyamat nem mindenki számára alkalmas.

Hogyan lehet eltávolítani a fa tetű a fürdőszobában egyszerű és olcsó módon? A legnépszerűbb módszerek között megkülönböztethető az erdei bórsav élőhelyének kezelése. Vagy asztali só, amely a sarkokban van. A feloldott só a faanyag életét kedvezőtlen környezetet teremt.

Biztonságos az emberek csapdáinak egészségére, amit önállóan lehet elvégezni. Ehhez nyers burgonyát vagy almát vegyen be, két részre vágja, és mindegyikben csökkenti a nyomást. Az éjszaka folyamán a faiskolák összegyűlnek ezekbe a hornyokba, elhagyva a csalikákat és frisseket dobni.

Ahhoz, hogy megszabaduljon a fürdőládáktól, használhatja a modern vegyszereket - "Mole", "Taraks", "Gett", "Tetriks", "Halál a kártevők száma 1", "Raptor", "Reid".

A "Tarax" por könnyen alkalmazható. A csomagolás minden tartalmát egy pohár vízzel hígítani kell. Az oldatot porlasztópisztollyal vagy hagyományos kefével a falakon és más felületeken alkalmazzák. Az inszekticid, amely a termék alapját képezi, olyan toxikus hatású filmet fog létrehozni. A fürdőben lévő kakas megérinti a filmet, maga meghal, és érintkezéskor más rovarokat is fertőz.

A peszticidek, például a "Raid" és a "Raptor" gélanyagnak tűnnek. Kihúzódik olyan helyeken, ahol a kártevők felhalmozódnak. Nagyobb hatás érhető el az esemény megismétlésével, néhány nap múlva.

A "Gett" és a "Forssayt" rovarölő szereket az utasításoknak megfelelően a felületre permetezik, és ha lehetséges, hosszabb ideig hagyják el a napot. Ezután a helyiséget kemikálissá tisztítják.

Mérgező vegyszereket kell használni a gyártó által javasolt dózisban. Ellenkező esetben a gyógyszer káros hatással lesz nem csak a fürdőkádon, hanem a házban élő emberekről, állatokról és növényekről is.

Ha a rovarölő szerek bármelyikének a lehető legügyesebbnek kell lennie. Először is gondoljon át és biztosítsa a háziállatok és a gyermekek biztonságát. Jó lenne teljesen megszüntetni jelenlétüket a lakásban a fenyőfa elleni küzdelem során.

Készülék a fürdőszobában - mit tegyek, ha semmi sem segített

Természetesen sok szinátropikus rovar, köztük a faarák, ellenáll a kémiai támadásnak, és leggyakrabban nehezen elérhető helyeken élnek. Előfordulhat, hogy minden eszközt már használtak, minden módszer tesztelésre került, de a fürdők nem tűnnek el a fürdőben. Valószínűleg folyamatosan belépnek a helyiségbe a szomszédjaikból, az alagsorból, a padlásról a csatornák vagy szellőzőnyílásokon keresztül. Ebben az esetben csak a teljes népirtás és a szomszédai segítenek. Növekszik a kártevők száma? Ezután a hatalom gyors és hatásos megsemmisítése csak a fertőtlenítő szolgálat szakembereinek. Szakértők meghívására van szükség, ha nincs lehetőség, erőfeszítés, idő vagy vágy a saját erőforrásokkal való harcra.

Mokritsa a fürdőszobában - 5 leghatékonyabb módja a harcnak

A fürdőszoba magas tisztaságú és higiénikus hely, így a rovarok megjelenése, és még kevésbé faélesek rendkívül kellemetlenek. Fehér tetű a fürdőszobában megjelenésüknél általában félelmet kelt a lakosoktól, és undorral jár. Azonban nem szabad idegesíteni, mert ezek az ízeltlábúak nem veszélyesek, ráadásul könnyű megszabadulni tőlük.

Mokritsa gyakori vendég a fürdőszobában

Ebben a cikkben elmondom neked az öt leghatékonyabb módját, hogyan lehet megszabadulni a fa tetvekről.

Néhány szó a fa tetvekről

A rovarok leírásával kezdem, mivel, ahogy mondják, látnod kell az ellenségedet. Bár pontosabban a faérc nem rovar, hanem rákfélék. De amikor foglalkozunk velük, ez nem jelent különbséget.

Tehát a fa tetvek ovális alakúak, héjjal borítva. Ez utóbbiak különböző színekkel rendelkezhetnek - fehéres, szürke vagy barna. A veszély láttán a faérvek hajlamosak lesznek felhúzódni, és úgy tesznek, mintha halottak lennének.

Ha a nap folyamán könnyű a fürdőszobában, akkor nem látja ezeket a rovarokat, mivel nem tolerálják a napfényt, mint a mesterséges fény. De a sötétben ezek a lények elhagyják a titkos menedéküket, hogy élelmet keressenek.

Piszok és nedvesség - a fa tetvek kedvenc élőhelye

Mit eszik a tetvek? Kedvenc ételük mindenféle szennyeződés, amelyet a szoba sarkában és a csempék, valamint a szappanbevonatok, papír és más törmelékek közötti hézagokban halmoztak fel.

És mint minden rákfélék, szeretik a nedvességet. Így amikor a fürdőszoba száraz és tiszta, a faérc soha nem fog elindulni. Valójában ez egy mutató, amely a vízvezeték, a vízvezeték vagy más olyan problémák rossz működését jelzi, amelyek a páratartalom növeléséhez vezetnek.

Ezért, mielőtt a faanyaggal foglalkozna, meg kell szüntetni a nedvességforrásokat. Ezek lehetnek:

 • áramló keverők;
 • nyomáscsökkentett csatornacsövek vagy vízvezeték csatornákkal;
 • állandó nedvesség a padlón a helyiség rossz szellőztetése miatt;
 • a fürdőszoba és a fal közötti nyomáscsökkentő rés.

A fürdőszoba és a fal közötti hézagokat le kell zárni.

Bizonyos esetekben a kagyló a szomszédokból vagy az alagsorból kijuthat a szobába. A probléma megoldásához újra meg kell győződni a fürdő teljes szűkösségéről.

A fürdőszobában a normál nedvességtartalom biztosítása érdekében ne felejtse el levegőztetni a vízkezelést követően, és próbálja meg ne szárítani a ruháját itt.

Ezzel a rákfélék élőhelyével és "adagolásával" foglalkozunk. De persze sok ember még mindig érdekli - milyen ártalmas a fürdőszobában? Emberek és állatok nem harapnak, de a beltéri növények, ha a fa tetvek kapnak hozzájuk, szenvedhetnek.

Azt is feltételezzük, hogy különböző lábfertõket hordozhatnak. Ennek ellenére nincs pontos információ. De mindenképpen nincs helye a fürdőszobában, ezért harcolni kell velük.

Megszabadulni a fa tetvek

Jelenleg különleges rovarriasztók vannak a boltokban. Rendszerint azonban káros vegyi anyagokat tartalmaznak. Ráadásul ezen alapok ára meglehetősen magas.

Ezért tovább fogunk fontolóra venni. Hogyan lehet megszabadulni a faiskoláktól a fürdőszobában a leghatékonyabb népi módokon, amelyek teljesen biztonságosak az ember számára? Ezek a következők:

Az alábbiakban részletesen megnézzük ezeket a módszereket.

1. módszer: Pirospaprika oldat

Ennek a megoldásnak a elkészítéséhez a forró piros paprikán kívül a következő összetevőket kell elkészíteni:

 • 3 gramm szóda hamu;
 • 3 gramm dohány.

Az erdõkészletek ilyen módon való megszabadulására vonatkozó utasítások rendkívül egyszerûek:

 1. hígítsuk a dohányt meleg vízben, majd adjunk hozzá borsot az oldathoz 1: 1: 1 arányban;
 2. Öntsük a kapott oldatot egy tartályba permetezéssel, például permetezhetjük a beltéri virágok vagy a mosó- és tisztítószerek maradványaihoz;
 3. most a kompozíciót rá kell permetezni az alaplapra, a szoba sarkában és más olyan helyeken, ahol a csemegek felhalmozódhatnak;
 4. Egy nap után a kezelt felületeket vízzel és klórral alaposan meg kell tisztítani.

Nyírfa seprű - csemege a fa tetvek számára

2. módszer: nyírvadakból készült csapdák

Ha elmulasztotta azt az időszakot, amikor a fürdőkád csak megjelent a fürdőszobájában, és a lakosságuk sikerült növekedni, akkor csökkentheti azt a nyírfa seprű segítségével. Ehhez csak éjszaka gondoskodjon a fürdő sarkain.

A rákok örömmel fognak élni az új finomsággal, és felmászni fognak a seprű ágaiba. Az ön feladata, hogy hajnal előtt távolítsa el a seprűket a fürdőszobából, és dobja el, vagy rázza le őket az erkélyről.

Ahhoz, hogy teljesen megszabaduljon a tetvekből, az eljárást többször meg kell ismételni.

A kenyérváz káros a faérveknél

3. módszer: kenyérkvász

Most fontold meg. hogyan lehet elpusztítani a fa tetőket a szokásos kvász használatával. Az a tény, hogy a fenyők nagyon félnek az italtól. Ezért a probléma megoldásához kövesse az alábbi lépéseket:

 1. először meg kell szakítani a kvasszot. Ehhez 100 gramm tároló kvasszot kell forró vízzel önteni, és hagyja állni egy ideig;
 2. ezt követően a folyadékot be kell önteni a permetező tartályába és kezelni kell a rovar felhalmozódásának helyére;
 3. Egy nap után a felületet vízzel és klórral kell mosni. Szintén alkalmas erre a célra mosodai szappan.

4. módszer: só

Egy másik egyszerű és meglehetősen hatékony megoldás, hogy a saját kezűkkel kezeljük a fanyarokat, hogy a sóoldatot olyan helyekre permetezzük, ahol a "meghívott vendégek" összegyűlnek. Az oldat elkészítéséhez 5-7 evőkanál sót oldjon fel egy liter vízben.

Ön is csak öntsön sót a sarkokba és a sávokba. Ez veszélyes környezetet teremt a büfé számára. Haláluk ebben az esetben elkerülhetetlen.

A fotóbórsavban

5. módszer: Bórsavoldat

Egy másik régi bizonyított "nagymama" módja a rovarok elleni küzdelemnek a bórsavoldat. Ezt a következőképpen kell alkalmazni:

 1. a bórsav 10 g-os zacskójának tartalmát kis mennyiségű vízzel kell hígítani, például egy csészealjban;
 2. majd a kapott megoldást, hogy permetezze a sarkokat a szoba, és más helyeken a rovar felhalmozódása.

A bórsav nemcsak a fenyőféreg ellen használható, hanem más rovarokkal szemben is, például csótányok és hangyák ellen.

Azt kell mondanom, hogy még a megoldást sem tudjuk végrehajtani, hanem egyszerűen csak porlasztjuk a porot a faanyag felhalmozódásának helyén. Ezután garantáltan meghalnak.

Valójában minden információ arról, hogyan lehet eltávolítani a fa tetőket a fürdőszobából.

következtetés

Amint kiderült, egyszerűen egyszerűen eltávolítjuk a faiskolákat a fürdőszobából. Ehhez használhatod a fenti módszerek valamelyikét. Azonban jobb, ha nem engedik meg őket. Ehhez győződjön meg róla, hogy a fürdőszoba mindig tiszta és száraz.

További információért lásd a videót ebben a cikkben. Ha bármilyen kérdése van az anyag elolvasása után, kérdezze meg őket a megjegyzésekben, és örömmel válaszolok.

Hogyan tudok megszabadulni a faiskoláktól a fürdőszobában?

A kérdés, hogy hogyan lehet megszabadulni a faiskoláktól a fürdőszobában, és megakadályozni őket abban, hogy újra megjelenjenek, mindenki számára megkapják, akiknek ezekkel az ártalmatlan, de elégedett, kellemetlen teremtményekkel kellett szembenézniük. Ebben a cikkben foglalkozunk a leghatékonyabb intézkedésekkel a nemkívánatos vendégek leküzdésére.

Hogyan lehet megszabadulni a faiskoláktól a fürdőszobában és megakadályozni abban, hogy újra feltűnjenek ott, minden bizonnyal kapják mindazokat, akiknek ezekkel az ártalmatlan, de elégedett, kellemetlen lényekkel kellett szembenézniük

Valójában a faérzék egy rovar, amely teljesen biztonságos az ember számára, de nem akarja nézni az aktív mozgását a víztelenítés során. Ez a jelenség elrontja a hangulatot, és ilyen esetekben az ember kész arra, hogy bármilyen intézkedést megtegyen, hogy gyorsan megszabaduljon a nem kívánt szomszédoktól.

Az ok felfedése egy lépés a siker felé.

Tehát egy férfi a fürdőszobájában talált csemegéket. Felmerül a kérdés, hogy milyen intézkedéseket kell tenni, hogy ezek a rovarok hamarosan elhagyják a lakást és soha többé ne térjenek vissza.

Talán sok módja van ezeknek az ártalmatlan teremtményeknek a kezelésére, de nem mindegyik pozitív eredményhez vezethet. Annak érdekében, hogy a küzdelem sikeres legyen, először meg kell határozni a rovarok megjelenésének fő okait, és csak akkor tegyenek lépéseket azok elpusztítására. És ennek több oka is van:

 1. Az egészségügyi és higiéniai előírásoknak való megfelelés elmulasztása lakásban vagy magánházban. A szennyeződések és a szemetet idő előtti eltávolítása kitűnő feltételeket jelentenek a csúnya rovarok kedvező jelenlétének.
 2. A mikroklíma megsértése a nappaliban nem a szobák szellőzése, magas páratartalom a házban és nedvesség jelenléte.
 3. Behatolhat a fürdőszobába a meglévő nyílásokon, falakon vagy vízvezetékeken keresztül. A rovarok a szellőzőcsöveken vagy az erkélyen keresztül tudnak csúszni.
 4. Hibás és szivárgó vízvezeték parazitákat okozhat a fürdőszobában.

Hogyan kezeljük a fenyőt (videó)

A küzdelem alapvető szabályai

Miután teljes joggal rendelkezik a saját fürdőszobájuk megtartásához, és nem osztja meg a csúnya rohanó rovarokkal - a ház tulajdonosának fő feladata. És meg kell kezdeni az aktív küzdelmet velük a legelterjedtebb szabályok betartásával.

Az első dolog, amit a fürdőszobának szellőztetnie kell a vízkezelések elfogadása után. Ezt nem időről időre, hanem folyamatosan kell elvégezni. A bal szappan a fürdőszobában, a polcokon, a víz fröccsenésénél - mindez ideális feltételeket teremt a faanyagok aktív életmódjára, ezért azonnal szabaduljon meg minden olyan anyagból, ami száraz rongyot használ a nedvességre.

Ne felejtsd el állandóan cserélni a törölközőket. Nedvességük a rovarok megjelenését is okozhatja a fürdőszobában.

Szinte minden nap alapos és tisztességes tisztítást kell végezni a fürdőszobában. A tisztítás során a padlót ne mossuk vízzel, hanem olyan mosószerek hozzáadásával, amelyek segítik a további fertőtlenítést.

Így a legegyszerűbb és banális módon megszabadulunk a faanyagtól - söpörjük a rovarokat egy szemetcséjön, és dobjuk ki az utcára. Furcsán hangzik, de ez a módszer a leginkább helyes, mert régóta ismert, hogy ez a lény nagyon hasznos a természetben.

Annak érdekében, hogy megszabaduljon a nem kívánt rovaroktól, nem volt hiábavaló, és hamarosan az invázió nem történt meg újra, vízszigetelést kell végezni a házban. A fürdőszobában, a résekben és repedésekben minden szakadékot speciális vakolattal kell áttörni, és nem szabad a rovarok számára vándorolni vagy elrejteni a félreeső helyeken.

Mint tudják, a fürdők nem tolerálják a napfényt és a napfényt. Ezért kívánatos abban a helyiségben, ahol ezeket a rovarokat találták, gyakran hagyják a világítást.

Figyelembe kell venni azt a fontos tényt, hogy a kellemetlen vendégek a szőnyegek alatt lakhatnak a fürdőszobában vagy a lábszárban. Mindent felül kell vizsgálni, és gondosan kezelni kell a lehetséges élőhelyeket fehérítővel. Ezt azonban nem csak a fürdőszobában kell elvégezni. A fertőtlenítést a konyhában, a folyosón kell végrehajtani, mivel a faérgék ideiglenesen áthelyezhetők a biztonságos helyekre, és ott várnak.

A faiskolák ismert olyan lények, amelyek nem tolerálják a napfényt és a napfényt. Ezért kívánatos abban a helyiségben, ahol ezeket a rovarokat találták, gyakran hagyják a villanykörtét

Házi vegyi anyagok

Az egyik leghatékonyabb, önmaga által gyártott vegyi anyag, de teljesen biztonságos az emberi egészség számára. Érdemes megjegyezni, hogy ez a lehetőség nemcsak hatékony, hanem gazdaságos a családi költségvetés számára is. Meg kell tölteni a szokásos vödröt mészteljesítménnyel, töltsük fel vízzel tetejére, és helyezzük el az elkészített tartályt a fürdőszoba közepén. A szobában 3 napig kell zárni. Igen, talán ez a módszer nem a legkényelmesebb, de az eredmény megéri.

Bár a fa tetvek nem tartoznak a hazai rovarok közé, de az ellene való küzdelemben speciális vegyi anyagokat használhatunk. Csak szórja be a szükséges pénzeszközöket a legzsúfoltbb teremtményhelyeken. Az ilyen radikális harci módszerek végrehajtása során elengedhetetlen minden óvintézkedést betartani: viseljen kesztyűt, mosson kezet az esemény után, és kerülje a vegyi anyag érintkezését bőrrel, szemmel vagy légzőszervekkel.

Speciális gyógyszerek

A hatékony kémiai gyógyszerek között, amelyek alapvetően segítenek a probléma kezelésében, különösen kiemelkednek:

 1. Rovarölő ceruza. Különösen népszerűek a Titanic vagy Masha. Ezeknek a gyógyszereknek az a fő előnye, hogy mind függőleges, mind vízszintes felületen alkalmazhatók.
 2. Gett. Ez egy egyetemes orvoslás, amelyet nem erős szag határoz meg.
 3. A móló ideális a pálinka megsemmisítésére. Ez a padlóra van felhordva és ott hagyja, amíg teljesen megszárad. Egy héten belül csak egy hasonló műveletet ismételnek meg.
 4. Taraks. A remedy jó, mert nem csak rovarokat öl meg, hanem rongyos filmeket képez, ami lehetővé teszi a méreg terjedését más rovarokra.
 5. A FAS. Az eszköz gél formában jelenik meg egy fecskendőben, így többször is használhatja.
 6. Combat Super Spray. Ez egy inszekticid spray. A rovarok felhalmozódásának helyén szórják be.

Hogyan lehet megszabadulni a fa tetvek a lakásban (videó)

Népi jogorvoslat a kártevők elleni védekezéshez

Ismeretes, hogy a bogyó bosszantotta az embert, és az ősi időkből nyugtalanította csendes életét. Abban az időben telepedtek meg a fürdőkbe, és a nagymamák és nagyapák feltalálták a velük való foglalkozásuk módját.

Ezért a leghatékonyabb és leginkább bizonyított, hogy segítenek megszabadulni a fa tetvekből, a következők:

 1. Nyírfa seprű. A bosszantó rohanó rovarok elleni küzdelem során több nyírfa seprűt kell készíteni. Alaposan áztassa őket vízzel, és a sötétebb helyeken a fürdőszobában helyezkedjen el. A faiskolák számára ez lesz a legmegfelelőbb rejtekhely, és nagyon boldogok lesznek a nyírlevél közé. Reggel a seprűket összegyűjtik, kivonják az utcán, és forralják fel forró vízzel, vagy csak égetheti őket. Ha nem tudsz nyírfa seprűt kapni, használd a szokásos nedves rongyot.
 2. Sót. Ez az eszköz nagyon könnyen használható. A só a sarokban süllyed, és egy ideig marad. Tehát el fogja rontani a rovarokat.
 3. Bórsav. Ez az eszköz egyáltalán nem veszélyezteti az embereket, de halálos a faérvek számára. Megbénítja a rovarokat, és megfojtja őket. 10 g bórsavat 0,5 liter vízben fel kell hígítani. A kapott oldat a rovar felhalmozódásának helyeit kezeli. Az eszköz azonban finom és higítatlan. Javasolt továbbá a por tojássárgájával történő összekeverése. Ez a rendkívül hatékony lehetőség káros a fenyőfa számára.
 4. Szóda, pirospaprika és dohány. A rovarok ilyen módon nem fognak ölni, de segítenek kiszabadítani őket a szobából. Szükség van egy csipetnyi minden meghatározott eszközzel és töltse meg a vízzel. Keverje össze alaposan a keveréket, majd be kell permetezni a sarkokat a helyiségben. Valahol 7-8 óra alatt a sarkokat klórozott vízzel mossák.
 5. Lice csapda Ez a meglehetősen trükkös módszer alkalmazható, ha kevés rovar van. Ehhez vigye a szokásos burgonyát vagy sárgarépát, vágja ki a közepét, és hagyja éjjel. Mokritsy biztosan odaér, ​​és reggel a csapdát egyszerűen eldobják.

A fenti eljárások mindegyike egyszerűen egyszerű, és nem igényel különleges képességeket, de az egyetlen szabály, amikor végrehajtják őket, többszöri végrehajtása.

Segítség kérése

Természetesen fennáll annak a lehetősége, hogy a rovarok elleni önkontroll elleni küzdelem teljes kudarc lehet. És amikor sem az önfelkészített termékek, sem az üzletekben vásárolt készítmények nem segítenek, a szakemberek segíthetnek. Ehhez keressen segítséget a különféle kártevők megsemmisítésében részt vevő szakosodott cégektől. Rendszerint mindig a leghatékonyabb gyógyszereket és modern eszközöket használják, amelyek nem veszélyeztetik az emberi egészséget és az életet.

Az ilyen kártevők elleni küzdelemre szakosodott emberek még a megelőző intézkedések végrehajtása érdekében is meghívhatók.

Megelőző intézkedéseket kell tenni abban az esetben, ha a lakások megnövekedett páratartalmát észlelték, vagy ha az apartman vagy a ház új.

Ha egy lakóházban élõ ember nem tud megbirkózni a fa tetvekkel, akkor minden szomszédnak csatlakozniuk kell az ellenük való küzdelemhez. Egyetlen kiesés folytathat örökre. Célszerű, hogy a fertőtlenítők az egész házban elpusztítsák a parazitákat.

Rossz rovarok jelenhetnek meg a házban vagy sem, attól függően, hogy a személy. Annak érdekében, hogy a kényelmetlen telepesek a gondtalan és alapos küzdelemben ne menjenek hiába, és hamarosan nem jelentik be újra magukat, a tisztaság és a higiénia alapvető szabályait követni kell. Ne légy lusta tisztítani a fürdőszobát zuhanyozás után, ne engedje a magas páratartalmat a szobában. Ehhez azonnal törölje le a burkolólapokat, csapokat, padlót, ha a víz kiömlött.

Ha a problémát nem a rendelkezésre álló eszközök segítségével kezelte, akkor nem adhatja fel. Szükséges a legradikálisabb intézkedések megtétele, és csak akkor a faérc örökre elhagyja otthonát, és nem bántja a tulajdonosokat a kellemetlen és nemkívánatos jelenlétével. Mégis, a fürdőszobában az a hely, ahol nyugodtan pihenhet, lazíthat és lazíthat egy kemény napi munka után.