Legfontosabb > Bútor

Mokritsa a fürdőszobában

A bérlők egyik kellemetlen bajkeverője a fürdõszobában ültetvények, amelyek csak jelenlétük által mérgezõdtek meg. A kellemetlen emberek egy kis fény és magas páratartalom jelenlétében érzik magukat, ezért gyakran megjelennek a fürdőszobák, pincék és padlások helyiségeiben.

Ebben az esetben a háziasszonyok nem hibáztatják magukat a türelmetlenségért, a fürdők a falba vagy a mennyezeten lévő mikrotömbökön keresztül behatolnak a helyiségbe. Megjelenésüknek ritkán kell lemosniuk a padlót, el kell dobniuk a higiénikus szemetet vagy gondosan kitölteniük kell a repedéseket. Ezeket a lényeket a szerves anyag maradványai és a szinte teljes fény hiánya vonzza. Fürdőszoba és toalett a tartózkodásukhoz - a legkedvezőbb környezet.

Hogy néz ki, és mit képviselnek?

Sok ember szerint a faérvek nem rovarok. Ezek a pikkelyes rákok családjához tartozó állatok. Leggyakrabban a csoport képviselői barna vagy szürke színűek, de vannak fehérje egyének. Ovalos, domború háttámlával rendelkeznek, amelyet szegmentális csontpajzs véd.

Több évszázaddal ezelőtt a teremtmények csak a vízi környezetben éltek, az evolúció folyamán a kisállatok a földi élethez igazodtak. Az orosz használatban lévő faérc nevét magánszemélyek kapták meg, mivel szükségük van a víz és a nedvesség állandó közelségére. Az angol szótárban a fordítás szó szerint "fás bolhát" jelent, ami magában foglalja a lények aktív életét a nedves és pusztító fa törmelékben.

A fürdőszobákban és WC-kben élő állatok főbb összetevői a szerves maradékok:

 • kis darab papír és szennyeződés;
 • plakett a csempe;
 • szappanbetétek;
 • mikroszkopikus gombák.

A legtöbb időt az alkotás inkább a sötétségben tölti el, éppen ez volt az ideje, hogy élelmet keressenek. A fény bekapcsolása számukra stresszes helyzetbe kerül, jelezve a veszélyt. A kritikus pillanatokban az egyének koagulálnak.

Érdemes megjegyezni: az emberi egészség szempontjából a szürke és a fehér fa tetvek teljesen biztonságosak. Kisebb károkat okozhatnak csak a beltéri növényeknél, amelyeket gyakran nem szoktak a fürdőszobák és a WC-helyiségek területén létrehozni, vagy aligha látják a befejezés elrontását.

Honnan származnak?

Ha egy erdei lakás egy lakásban jelenik meg, a szobatulajdonosok gyakran csoda, honnan származnak. A létezésükhöz szükséges feltételek egy házban vagy egy adott helységben találhatók. A kényelmesebb helyek keresése érdekében a mikroszkopikus egyének - annak ellenére, hogy kis méretük van - képesek gyorsan és aktívan mozogni.

Az ilyen lények figyelmét felkeltő fő tényezők a mikroklímának és az egészségügyi előírásoknak való meg nem felelésnek minősülnek. Az ilyen körülmények kialakulásának okai lehetnek:

 • a házak építése során megszegték a szabályokat;
 • a szellőztető rendszerek meghibásodása;
 • hibás vízvezetékberendezés;
 • szivárgó csövek jelenléte.

Az áradások, a tetőszivárgások és az esővíz belsejébe bejutó lakások a leggyakrabban kényelmetlenné teszik a leírt lényeket.

Érdemes megjegyezni: a fenyők nem jönnek a házba a reprodukcióhoz. Ha a lakásban mérsékelt páratartalom van, minden egészségügyi és higiéniai szabályt betartanak, ennek az állatnak a megjelenése a terület ellenőrzésének tekinthető.

A rákfélék képviselőinek egy lakásba jutása meglehetősen egyszerű. Behatolnak a helyiségbe az ablakon és az ajtónyílásokon, szellőzőnyílásokon, repedéseken és repedéseken a mennyezeten, falakon és padlóburkolatokon keresztül.

Titkos élőhely

Mielőtt megválaszolnánk azt a kérdést, hogyan lehet a fürdőszobát megsemmisíteni a fürdőszobában, meg kell határozni az élőhelyüket. Ezek a lények szeretik elrejteni csempék, műanyag panelek, egészségügyi csövek mögött, az ideális helyet a mosogató, a fürdőszoba vagy a WC alatt. Ön is találkozhat velük az ízületek a varratok, rések, különböző bútorok belsejében belül.

Érdemes megjegyezni: ha a fürdőszoba egy faházban van, gondosan ellenőrizni kell, hogy a felület nedves vagy rothad. A fa repedései - ideális hely megosztani.

Hogyan küzdjünk meg - megelőzési módszerek

hogyan lehet megszabadulni a fürdőszobából a fürdőszobában

A pikkelyes rákok előfordulása jobb megelőzés, mint a következmények kezelése. Annak érdekében, hogy megszüntesse a fürdőszobák oktatásának lehetőségét, a beltéri klímát figyelemmel kell kísérni. A szobákat alaposan kiszáradni és levegőztetni kell. Ha lehetséges, szereljen be egy elszívó ventilátort egy visszacsapó szeleppel vagy egy elektromos fűtött törölközőtartóval, feltéve, hogy nem állnak rendelkezésre.

A megelőzés érdekében fontos figyelembe venni a következő szabályokat is:

 • száraz mosoda erkélyen vagy utcán;
 • időben kiküszöbölje az összes szivárgást és kondenzációt a vízvezeték szerelvényeken;
 • a tõke vagy a kozmetikai javítások során csak nedvességálló és víztaszító anyagokat használjon a simításhoz;
 • törölje le az összes felületet a tisztítás után, higiénikus eljárásokat vegyen igénybe.

A mikroklíma javítása segít a padlófűtés rendszerének telepítésében. Az ilyen szerkezetek felszerelése jó szellőztetés mellett történik.

A harc népi módszerei

Hogyan lehet eltávolítani a fa tetvek a fürdőszobában és WC folk módszerek? A kezdeti szakaszban a szoba alapos kiszáradásához szükség van a kellemetlen lények megszabadulására. Ez bonyolítja az állatok életkörülményeit, és az alacsony páratartalom mellett is elhagyhatja a szobát.

Ha a tetvek továbbra is elrontják a hangulatot, hatékony népi jogorvoslatokat használhat:

 • A vödörben vízzel öntett mész kerül a helyiségbe, majd az ajtók szorosan becsukódnak. Három nap múlva beléphet a szobába, és elpusztíthatja az elhalt állatokat. A módszer hatékony, de egészségre veszélyes. Ugyanakkor nem minden bérlőnek van lehetősége arra, hogy ne használja a fürdőszobát erre az időre.
 • Só szétszóródik a szoba sarkában. Nedvesség hatására elkezd feloldódni, kedvezőtlen környezetet teremtve az állatok számára.
 • A fürdő közepén helyezkedik el az előfúrt lyukakkal felaprított alma vagy burgonya. Egy éjszakára maradt. Reggel a fészek felhalmozódnak a mélyedésben. Elég az eltávolított gyümölcsök vagy zöldségek eltávolítása. Az eljárás biztonságos, többször megismételve.

Meg kell jegyeznünk, hogy az összes felület klórral vagy ecetsavval történő kezelése hatékony megoldás a fürdőszobában levő fa tetvek számára. Az egyetlen és legfontosabb hátrány az, hogy veszélyezteti az embereket. Falak, padlók és mennyezetek kezelésénél fontos, hogy védőfelszerelést - kesztyűt, légzőkészüléket viseljen - kivéve a bőrön lévő oldatok belégzését és a felső légúti behatolását.

A probléma kulcsfontosságú megoldása

A hagyományos népi módszerek használata, hogy megszabaduljanak a fenyőktől, gyors visszatéréshez vezethetnek. A modern piacon különböző vegyi anyagokat vásárolhat a leírt személyek ellen. A leggyakoribbak a Mole, Gett, Forsyth. Alaposan feldolgozzák az összes felületet, illesztést, alaplapot, az alkalmazott kompozíció 2 órán át marad a felületeken. Az inszekticidek használatát 5-6 nap múlva ismételjük meg.

Meg kell jegyezni, hogy a Tetriex hatóanyag a legerősebb vegyi anyag. Hatékonyan használják nemcsak a faggyút megszabadulni, hanem számos rovarokat is.

Ha a kis, idegesítő állatok nem mennek el, vagy számuk jelentősen megemelkedik, szükség van szakosodott vállalatok szolgáltatásaira. A fertőtlenítési szolgáltatások kompetens és professzionális megközelítést fognak találni a probléma megoldására. Minőségi eredmény elérése érdekében komplex eljárásokat fognak végrehajtani nem csak az ügyfél lakásában, hanem a szomszédokkal együtt is.

Hogyan lehet megszabadulni a fürdőkádtól a fürdőszobában?

A nem kívánt vendégek bármelyik szobában megjelenhetnek. Mert mindent megteszünk azért, hogy megvédjék magukat tőlük. Felügyeleti kamerák, riasztók, kaputelefonok és vasajtók - minden lehetséges módszert és technológiát használunk a ház védelmének megfelelő megszervezéséhez.

De ezek közül egyik sem működik, amikor a fa szemei ​​megjelennek a fürdőszobában, melynek fényképei azt mutatják, milyen kellemetlen lehet. A megjelenésük módjai eltérőek lehetnek, kezdve a szellőztető és a csővezetékekben lévő rácsszerkezetekből a vízellátó rendszerben, és a legkisebb repedésekkel végződhetnek a falakon. Nem károsítják az életünket vagy egészségünket, de a jelenlétük közel van - ez egy nagyon kellemetlen tény.

Bizonyára legalább egyszer az életben találkoztak ezekkel a rovarokkal. És megpróbálunk beszélni arról, hogyan lehet eltűnni.

Mi az?

Az ízeltlábúak minden fafaj, ők a magasabb rákok osztályának képviselői. A tározók partjait természetes élőhelyüknek, valamint közönséges rákoknak és rákoknak nevezhetik. Leginkább azoknak a helyeknek kedvelik, ahol kevés fény van, de sok nedvesség. Például szeretik várni a napot a robbanások és kövek alatt. A nap után lefelé megkeresik az ételt.

A part menti területektől kezdve a telepek településekre költöztek át a lakások területére. Magas páratartalom, kis mennyiségű fény - a legjobb körülmények a rovarok kifejlődéséhez és reprodukálásához. Hogyan lehet megszabadulni a fürdőszobából? Nem olyan nehéz, amilyennek első pillantásra tűnik.

Leggyakrabban rovarok jelennek meg a fürdőszobában. Ez a hely leginkább napfény nélkül marad. Ez lehetővé teszi, hogy az erdeiek aktív életmódot folytassanak, nem csak éjszaka, hanem nappal is.

Emellett ezek az állatok lélegzik a kopoltyúkkal. Ezért a víz jelenléte is előfeltétele számukra. A fürdőszobák mindig folyékonyak. És ritkán lehet teljesen eltávolítani, és még a spray-k vagy a cseppek elégek a rovarok számára.

A fürdőszobában mindent meg kell enni, nem kell elhagynia a szobát. Az étrend alapja bármely szerves maradék. A WC-papírdarabok, a bőrdarabok és a cserepek csillogása - mindezek takarmányoznak.

Ezért a fürdőszobák alkotják a legkedvezőbb feltételeket. A más helyiségekbe költözött tetveknél a szobáknak nagyon rossz állapotban kell lenniük. Elég, hogy csak egy kis területet helyezzen el, hogy elfelejtse a rovarokat.

Veszélyesek?

Mokritsy teljesen ártalmatlan teremtmények maradnak, bár megjelenésük nagyon kellemetlen.

A sikolások és a sikolyok a teremtmény nem agresszív viselkedését, a megjelenés meglepetését okozzák. És ez a leginkább kellemetlen következménye egy ilyen találkozónak. Általában a rovarok megpróbálják elkerülni a lehető legtöbb emberrel való érintkezést. Nem is tudják, hogyan csípni vagy harapni. Ha megérinti a fa tetűket, egyszerűen felborul. És így, amíg a vége véget nem ér, az élet mindenféle jeleit megszünteti.

Mikrobiák vagy veszélyes betegségek forrása, ezek az állatok sem baktériumok. Ők ártalmatlanok egészségügyi és higiéniai szempontból is. Nem tudják minimalizálni a bútorokat, hacsak nem kezdtek el rothadni.

A hiányok általában nem valószínű, hogy ki akarnak bukkanni egy sötét és nedves fürdőből, így nem is aggódhat a konyha étele.

Ezek a rovarok nem feltétlenül kellemesek. Különösen akkor, amikor ott vannak, ahol az emberek általában cipő nélkül járnak, mezítláb általában. Mert jobb, ha így nem lesz a szabály a csomóponttal való találkozás.

Hogyan kell a megelőzést végrehajtani?

A magas páratartalom ezen állatok reprodukciójához szükséges feltétel. Ezért szükséges lesz "kiszáradni" a fürdőszobát, hogy megszabaduljon a csúnya szomszédoktól. A helyiség legjobb megoldása a vízkezelések befejezése után rendszeres levegőztetés. A kijárat még abban az esetben is megtalálható, ha lehetetlen - az egész éjszakát kinyitják a szobába. A többi lakás túl száraz, mert az állatok nem futnak el. Legalább naponta egyszer minden munkaterületen száraz tisztítás szükséges.

Szükséges és alapos tisztítássá válik. Szükséges a teljesen nehezen elérhető helyek megismerése. A szennyeződés vagy a víz jelenléte elfogadhatatlan. A mosógép mögötti hely, mosdó, WC és a fürdőszoba alatt - olyan helyeken, ahol különleges figyelmet kell fordítani. Használjon tisztítószert az egész szoba kezelésére. Ezt a takarítást nem szabad minden nap, de havonta egyszer elvégezni - szükséges.

A következő kérdés, nem kevésbé fontos - a vízszigetelés. Fontos látni, hogy nincs szivárgás a szobában.

A fűtött törülközőtartó is segít a levegő szárításában. Egy további fűtőberendezést is telepíthet, ha nincs elegendő hő az eszközből. Elegendő a napi kétszer bekapcsolni a készüléket a kívánt eredmény elérése érdekében. A kipufogódás ilyen helyiségekben sem lesz felesleges.

Talán a rovarok megjelenésének oka a szomszédos apartman volt, ha a tisztítás után semmit nem találtak, ami vonzza a figyelmet.

Ilyen esetekben lehetnek lyukak a szellőzőrácsokban, amelyeken keresztül fűrészelés és átjutás történik. Valószínűleg repedések vannak a padlón, a falakon. Nem nehéz megszabadulni az ilyen hibáktól, ha felmerülnek.

A népszerű harci módszerekről

Korábban a fürdőkben leggyakrabban a legelők voltak. Valóban mindig nedves és sötét volt. Mert az emberek már elkezdték feltalálni a kártevők elleni küzdelmet.

Ezzel a módszerrel egyszerűen kivetheti az állatokat a szobából, anélkül, hogy kárt okozna. Elég, hogy a seprűket kitágítsák az ízeltlábúak kiűzésére. Éjjel le kell nedvesíteniük, majd gondoskodniuk kell a legsötétebb és leghidegebb helyeken. Reggel csak összegyűjti a seprűket, majd viszi őket az utcára. A seprűket egyszerűen dobják a szemetesbe. Meg lehet égetni őket, ha fennáll annak a lehetősége, hogy a rovarok visszatérhetnek a házba.

Vannak receptek és modernek. Piros borsot, sót és dohányt kapunk egy csipetre. Add hozzá egy liter folyadékot. Csak keverni mindent, éjjel hagyja a keveréket beltéren. Reggel mindent csak leöblít.

Sok más népszerű recept is létezik. A medencék elhagyhatják, ha a legáltalánosabb só a bizonytalan helyeken blokkolja útját. Kiváló eszköz - száraz kvász, forrásban lévő vízzel hígítva, 1-5 arányban. A helyiségek minden felületét ezzel a kompozícióval kell kezelni. De el kell végezni az elemeket az előző listából, mert ez az egyetlen módja annak, hogy teljesen megvédje magát a rovarok ismételt látogatásától. Ellenkező esetben visszatérhetnek, még akkor is, ha időről időre megpróbálják megsemmisíteni őket.

Vegyszerek használata

A kémia radikálisabb és modern módja azoknak, akik nem bíznak a népszerű receptekben.

Rendszeres klóroldat - a legolcsóbb és legolcsóbb megoldás. Minden fertőtlenítőszerrel megengedett, ha tiszta fehérítő nem található. Összetételükben a klór általában nagy mennyiségben is jelen van. Elég, hogy kitöltse a szerszámot minden olyan sarkon, amely kétséges. És hagyja őket ebben az állapotban az éjszakára.

De a klór veszélyes lehet az emberi egészségre és az állatokra, mert minden felületet nagyon óvatosan kell megtisztítani. A lényeg az, hogy az anyag nem jut be a légzőrendszerbe és a szemébe, különösen - a gyomorban.

A Quicklime segít a kórokozóknak a kis kártevők elleni szervezésében is. Legalább három napig marad a helyiségben, kis tartályt töltve. De ilyen kísérleteket nem javasoljuk, ha a család legalább két-három napig elhagyja a családot, mert jelenleg tilos a szoba használata.

A gyártók számos különleges formulát állítanak elő a fenyőfa elleni küzdelemhez. A legnépszerűbbek közé tartozik a "Mole", Schabengel, Tetriex, Get, Tarax, "Dichlorvos Varan". Az alapok összetételében mérgező anyagok veszélyesek lehetnek az emberre, mert fontos az utasítások pontos követése.

Ha semmi sem segített

Szükséges a szakemberekhez fordulni, ha semmilyen kémiai eszköz vagy hagyományos módszer nem eredményez eredményt. Minden városban számos olyan szolgáltatás létezik, amely nem csak zaklató rovarokat, hanem szükség esetén más kártevőket is magában foglal. Talán hirdetéseket adnak a ház bejáratának bejárata közelében? Ha nincs ilyen bejelentés a lakás szomszédságában, akkor más média is segít.

A professzionális felszerelések biztosan a rovarok örökre elhagyják a házat. A fertőtlenítők csak jól bevált eszközöket használnak.

A rovarok pontosan a szomszédaiból mozognak, ha még a professzionális sanitization sem segít. Ezután megpróbálhatja megoldani a problémát, ha csatlakozik a szomszédos lakások lakóihoz. Természetesen nem lehet mindenkire nézve megállapodni, de mindent meg kell tenni.

A faanyagok eltávolításának fő tényezői a száraz és tiszta fürdőszoba.

Ezen kívül vannak más tippek is. Bórsav oldatát feldolgozhatjuk habitat faunak, ha biztosak vagyunk. A rovarokat krumplival lehet elkapni, ha levágja a közepét, és éjszakára a fürdőszobában hagyja.

Súgó és egyszerű megelőzési szabályok. Fontos annak biztosítása, hogy a helyiség ne halmoz fel nagy mennyiségű piszkos mosodát, nedvességet. A virágcserepek és vázák palettáját rendszeresen tisztítani és tisztítani kell. A talajrészecskék és a virágokból származó nedvesség kellemetlen szomszédokat is okozhat.

A szakemberek magas színvonalú felszerelést használnak, amely nem hagy nyomot a bútorokon, nincs kellemetlen szag. Nem csak a helyiséget, hanem az olyan helyeket is gondoskodnak, amelyekből a fenyők származnak. Átlagosan az ilyen munka garanciája legfeljebb három hónap. Az újrafeldolgozás ingyenes, ha a rovarok újra megjelennek.

Biztosítani kell, hogy a vízvezeték-berendezés ne szivárogjon. Ellenkező esetben a kondenzátum jelenik meg, és jó erdőgazdálkodássá válik. Ha a falakat és a padlót vízálló festékekkel takarja - ez a megoldás további vízszigetelést biztosít. A falakat bélés előtt speciális anyaggal lehet lefedni. Kiváló minőségű szellőztetés mellett a padlófűtések is javítják a mikroklímát.

A normál páratartalom 60 százalék. Időben történő javítás vízvezeték létrehozza a szükséges feltételeket.

Mokritsa a fürdőszobában - megszabadulni a rovaroktól és megtalálni a megjelenés okait. 60 fénykép a rovarokról és azok elleni eszközökről

A magas páratartalmú fürdőszobák és a természetes megvilágítás szinte teljes hiánya gyakran vonzza a kellemetlen vendégeket, például a faéleseket. A kellemetlen megjelenésük önmagában nem tartozik a kártevők közé, és nem valószínű, hogy embereket károsíthasson.

A cikk összefoglalása:

Kik azok?

Ha tanulmányozod a fürdőszobában lévő faültetvényt, világossá válik, hogy ezek a rovarokhoz hasonló lények tulajdonképpen rákfélékhez tartoznak, és közvetlen rokonai közé tartoznak a rákok, a homár, a rákok és a legáltalánosabb rákok.

Az evolúció folyamán a vízben évekig élt csemegekád fokozatosan szárazföldre és közelebb került az emberhez, de élőhelyként még mindig nedves és sötét helyeket választanak.

Leggyakrabban ezeknek a lényeknek a héját sötét színek festik, de a fürdőszobában szürke és fehér fa tetvek vannak. Természetes környezetükben pincékben, kövek alatt, régi fák és csonkok repedésekben vagy a régi lombok között találhatók. Egyél növényeket és szerves törmeléket.

A lakóhely megváltoztatását egy lakóhelyre nem kényszeríti a szaporodás vágya, hanem egy új menedék keresése, például a hideg időjárás kezdete alatt. És ez a fürdőszoba magas nedvességtartalommal és a napfény hiányával, amely a legkedvezőbb feltételeket teremtette ezeknek a lényeknek.

A fő okok

A tetvek fő okai:

A fürdőszobában megnövekedett páratartalom a rosszul működő szellőzés és a fűtés hiánya miatt. Ezenkívül a ruhanemű szárítása a fürdőszobában nagy mennyiségű nedvességet eredményez a levegőben, amely nincs ideje szárazon megszáradni.

Szegény padlószigetelés régi házakban és apartmanokban az első emeleten, a felszín alatti víz közelében. A probléma megoldásához újra kell dolgozni az alapzatot, vagy egy további réteg vízálló anyagot kell elhelyezni a padlón.

Rejtett szivárgás, amely nehezen elérhető helyeken jelenik meg. Leggyakrabban a falikarok megjelenése a fürdőszobában jelzi a lakók számára, hogy az első dolog, hogy ellenőrizze a csöveket és a vízvezetékeket a víz szivárgás.

A megelőzés érdekében a fürdőszobában a tisztálkodási előírások betartása ajánlott, beleértve a rendszeres és alapos tisztítást is, különösen mosógép, mosdó és WC mellett.

Alacsony páratartalom esetén, ha rossz a szellőztetés, próbáljon meg egy fűtött törölközőt felszerelni és rendszeresen szellőztetni a fürdőszobát.

A harc módszerei

Ha a megelőző intézkedések nem segítenek, és a fürdőkád a fürdőszobában vannak, hogyan lehet megszabadulni tőlük? Mielőtt a kémiai eszközök felé fordulna, figyeljen a népi tanácsokra, amelyek közül a leghatékonyabb:

Piros paprika, dohány és szóda keveréke. Javasoljuk, hogy a padló és a padlólapon a fürdőszobában alkalmazzuk, és hagyjuk az éjszakát.

Kenyérvakon alapuló infúzió. A főzéshez szükség van a tároló kvass meleg vízzel történő kitöltésére, majd egy adagoló használatával alkalmazza a helyeket, ahol a legelők a leggyakoribbak, és egy napra elhagyják.

Konyhai só. A legegyszerűbb és megfizethető eszköz a faiskolák számára a fürdőszobában, ami minden konyhában megtalálható. Felhasználható önmagában vagy sóoldatban, amelyet a problémás területeken permeteznek fel.

Hígított bórsav. A csótányok és hangyák elleni küzdelem jól ismert módszere szintén hatásos a faiskolák esetében, ennek érdekében a sav kis mennyiségű vízzel hígítja és kezeli a fürdőszobát.

A népi jogorvoslatok használata után, ha nem tudsz megbirkózni a kellemetlen vendégekkel, kipróbálhatod a modern kémiai keverékeket és porokat a boltokban.

Az egyik legegyszerűbb és leginkább hozzáférhető anyag a klóroldat vagy a készítményben fehérítőt tartalmazó fertőtlenítőszer. Elég, hogy feldolgozzák a fa tetvek élőhelyét, és hagyják az éjszakát, majd alaposan öblítsék le, hogy a megoldás ne kerülhessen véletlenül a légzőrendszerbe és a gyomorba.

A legfontosabb dolog a vegyszerek használata során a megfelelő adagolás és rendkívüli óvatosság figyelembevétele annak érdekében, hogy elkerülhető legyen a házban élők káros hatása.

Mi az oka, ha a fürdőkészülék indult a fürdőben, és hogyan lehet megszabadulni tőlük?

A házban található különféle rovarok legelterjedtebb élőhelyei, különösen a fa tetvek, a WC és a fürdőszoba. Ez abból a tényből ered, hogy a bemutatott helyiségekben fokozott a páratartalom, ami kedvező környezetet biztosít a reprodukcióhoz és az élőhelyhez. Ezután közölje velünk, hogy lehet-e segítséget megszabadulni, vagy nem kell felhívni a megfelelő szolgáltatást. És hogyan lehet megakadályozni az ízeltlábúak újra invázióját.

Megjelenés és leírás

Annak ellenére, hogy szinte minden embert fahéj rovar rovarnak neveznek, ők nem. Az arthritis az ízeltlábúak közé tartozik, és a magasabb rákok osztályába tartozik, amelyekhez biztonságosan rákfélék lehetnek.

A hiányokat meglehetősen különleges megjelenés jellemzi: ovális alakú testük van, amelynek felső része enyhén domború. Két pár bajusz van, az első pár nem teljesen kifejlesztett, ennek eredményeként az antennák nagyon kicsiek, a második pár jól fejlett. A szemek szeme a fej bal és jobb oldalán található. A rákok is bemutatásra kerültek 6 pár hasi lábak jelenlétében.

Mi az oka a megjelenésüknek?

A mosdóban vagy a WC-ben lévő faimadarak megjelenésének fő oka a szobahőmérséklet magasabb páratartalma, amely a következő esetekben fordulhat elő:

 • szivárgó cső vagy keverő van;
 • a csőkötéseket hosszú ideig nem javították;
 • a fürdés után a pocsolyák maradnak a padlón;
 • a fürdőszobában vagy a WC-ben hosszú ideig nem volt tisztítás, aminek következtében nagy mennyiségű szemetet halmoztak fel;
 • fürdőzés után nedves marad.

Ha nem engedélyezi a fenti eseteket, akkor a házaknál a tetvek valószínűsége jelentősen csökken.

Mit eszik és hogyan élnek?

Mokritsy inkább éjszakai, és a nap folyamán látni őket a fürdőszobában vagy WC-ben szinte lehetetlen. A bemutatott rákfélék a legsötétebb sarkokban élnek, padló alatt vagy nedves törülközők alatt, nedves gumitömítés alatt helyezkednek el. Ezért, ha szükséges annak megállapítása, hogy a fűrészáru jelen van-e a helyiségben, először ajánlott megvizsgálni a felsorolt ​​helyeket.

Ami a rákfélék által előállított élelmiszereket illeti, az a felhalmozott piszok részecskéi, apró töredezett papírok és sáros szappanmaradványok. Ha a konyha hosszú ideig nem távolítja el a szemétet, akkor a faimport a fürdőszobából a konyhába költözik, és megemészti az emberi táplálék maradványait.

Nézze meg a házias rákfélék fényképét, amelyeket a WC-ben tenyésztenek és másznak:

Hogyan küzdeni: disszektort vagy önmagukat?

Mivel a fa tetvek nem gyakorolnak közvetlen negatív hatást egy személyre, nincs szükség megsemmisítőre. Lehetőség van magukra, ami sokkal olcsóbb.

A rovarok elleni küzdelem szakemberének igénye abban az esetben is felmerül, ha a lakás tulajdonosai már megpróbálták megszabadulni a faiskoláktól, de rövid idő után újra megjelentek.

Ennek eredményeképpen meg lehet különböztetni a megsemmisítővel szembeni hívás következő pozitív aspektusait:

 • a lehető legrövidebb időn belül megszabadulni a fa tetvektől;
 • garantálják, hogy a közeljövőben már nem jelenik meg a fenyőfa.

A hátrányok között csak a rovarok megsemmisítésének magas költségei vannak.

Ami a rákfélék önellátását illeti, itt meg lehet különböztetni a jelentős megtakarításokat és az olyan összetevők használatát, amelyek teljesen embertelenek. A hátrányok közül kiemelkedik a fenyőfa újra előfordulásának nagy valószínűsége.

Alapokat tőlük

Ha a kérdés, hogy hogyan kell elpusztítani a rákfélék a WC, úgy döntöttek, hogy függetlenül megszabadulni a leírtak a lakásban, akkor ebben az esetben a kérdés, hogyan lehet eltávolítani őket, akkor mind a kémiai és népi jogorvoslat.

vegyi

Között a népszerű vegyi anyagok bocsátanak ki egy kábítószer nevű Tetrix, hogy egyesíti a bél és az érintkezés akció, nagyon mérgező.

Ennek használatához a következő műveleteket hajtják végre:

 1. Gumikesztyűt kell viselni, ruhát cserélni (lehetőleg eldobni vagy alapos mosogatásnak alávetni), maszkot vagy légzőkészüléket és védőszemüveget kell viselni.
 2. Az eszközöket az utasításoknak megfelelően permetezzük a helyiségbe.
 3. Miután elvégezte a fürdőszoba feldolgozását, néhány órára hagyja el a lakást, és egy meghatározott idő elteltével levegőt takarítson meg és alaposan tisztítsa meg a padlót.

A Taraxot kissé eltérő módon használják, de a hatás nem csökken:

 • a hatóanyagot vízben hígítjuk, majd ecsettel vagy fecskendővel alkalmazzuk a kívánt élőhelyekre;
 • idővel a víz elpárolog, és az anyag vékony filmje marad és 4 hétig fennmarad.

Szintén a fa tetvek megsemmisítéséhez Varan és GET drogokat is használhatunk, hasonlóan a Tetrix eszközhöz.

népszerű

Meg kell jegyeznünk, hogy az erdők elleni küzdelem népi jogorvoslatai kevésbé hatékonyak, mint a vegyi anyagok, de ha kis mennyiségű rákot találtak a fürdőszobában vagy a WC-ben, akkor ezek a módszerek használhatók.

A csemegekukorica pusztításának népszerű módja a dohány, a pirospaprika és a szóda keveréke, amely az alábbi lépések végrehajtásához szükséges:

 1. Az ismertetett komponensek mindegyikét 3 gramm mennyiségben vettük fel, majd az elegyet egy liter vízben hígítottuk.
 2. Az elkészített oldat a falak összes repedésének és más, a faérének feltételezett élőhelyének kezelésére szolgál.
 3. A szoba zárt és 8 órán keresztül nem használható.

A megadott időtartam után alaposan lemosni a fürdőt egy gyenge fehérítő oldattal.

Nyírfa seprűt is használhat:

 1. Este a fürdőkád sarkaiba helyezzük a nyírfürtöket (meglehetősen vonzó illatúak és ízléseik vannak a faarákra, így nem tudnak ellenállni egy ilyen finomságnak).
 2. Reggel (napkelte előtt) a seprűket összegyűjtik és megégetik.

Ezen kívül sok háziasszony, hogy megpróbálja megszabadulni a fanyarszórással megszórja a sókat a sarkokban, ami nem túl hatékony, de képes lesz megsemmisíteni több embert.

A videóról megtudhatja, hogyan lehet megszabadulni a faéktől a WC-ben és a fürdőszobában:

megelőzés

Ha a lakás tulajdonosai sikerült megszabadulniuk az erdőktől, akkor az újbóli megjelenés megakadályozása érdekében bizonyos szabályokat kell követnie:

 1. A fürdőszobában vagy a WC-ben gondosan figyelemmel kell kísérnie a fontosság fontosságát. Figyelnie kell a szellőzés működésére, függetlenül attól, hogy a csövek sértetlenek-e. Javasoljuk, hogy hagyja abba a mosás szokását fehérnemű fürdőszobában.
 2. Meg kell őrizni a tisztaságot. Semmiképpen semmi nedves rongyot ne helyezzen a fürdő sarkaira. Esetenként általános tisztítást kell végezni.
 3. Figyelje a falak és a sarkok állapotát. A legkisebb repedések esetén haladéktalanul el kell távolítani őket.

Hogyan lehet, ha a nedvességből újra megjelennek?

Abban az esetben, ha a csemegek újra megjelennek otthonában, ellenőrizni kell, hogy az összes megelőző intézkedést betartották-e. Ha minden intézkedést betartunk, akkor professzionális fertőtlenítőkhöz kell fordulnunk. Ha az intézkedéseket nem követték mindegyik esetben, meg kell szüntetni azt az okot, amely az erdei terület újbóli megjelenését okozta és bármely hatékony módszerrel megsemmisítené.

Ha alaposan figyelemmel kísérik a fürdőszoba és a WC tisztaságát, és nem engedik meg, hogy a páratartalom emelkedjen, akkor a fa tetvek biztosan nem fognak lakni otthonában.

Nedves a fürdőszobában: hogyan lehet megszabadulni, a leghatékonyabb eszközökkel

Nagyon kellemetlen látvány - többlábú bogarak feltérképezése a fürdőszobában. A szoba mindig steril, tökéletesen tiszta és biztonságos környezet legyen az emberi egészség számára. Mielőtt eltávolítanád a fa tetűket, meg kell értened, hogy milyen fajta teremtmények származnak egy lakásban vagy házban, milyen veszélyt jelentenek az embereknek, és milyen módszereket kell őket megsemmisíteniük. Nincs olyan probléma, amelyet nem lehetett megoldani, ugyanaz a fertőzés a fürdőszobában, feltérképező bugokkal. Alkalmazhatja a népi jogorvoslatok módszereit, és professzionálisabb előkészületekkel befolyásolhatja őket.

Milyen jelenség - bogarak a fürdőszobában nevű "faérc"

Hiba azt hinni, hogy egy faérc rovar. Az úgynevezett csak a szokás, a népi módon. Valójában ezek az őrök közvetlenül részt vesznek a rákfélék alrendjében és az izopódák egységeiből állnak. Valójában a tetveknek van egy olyan testük, amely megbízhatóan védi a héjat, és a lábai pontosan 7 párból állnak, amelyek kellően fejlettek és elég erősek ahhoz, hogy gyorsan elmeneküljenek az ellenségektől. A faimád teste hosszúkás, kititikus szegmensekkel borított, melyek közül 8 a fej, a hát, a hát, egymáshoz kapcsolódva, valamint a has, ahol szabad. A szegmentált bevonatnak köszönhetően teljesen szabadon koagulálhat vagy csorgathat.

Néha fekete kagylószínt talál, néha vörös, barna, sárgás, és egyes fajokban is vannak minták a hátán. A sűrű héj és nagy számú lábak mellett a teremtménynek két pár antennája is van. Az alsó állkapocsra gyengébb, alacsonyabb fejjel kialakuló első pár erős csápokkal, mint a felső pár, amely közel háromszor hosszabb az alsónál, a felső állkapocson helyezkedik el. A bogár légzőrendszerét kopoltyúkkal látják el, amelyek a kopoltyúk külső ága fölött vannak védve. Ez csak egy dolgot jelenthet - a rovar-szerűek nagyon belélegezhetnek a víz alatt, és ezért nem süllyednek el vagy nem veszik el. Ez nem zavarja a faéleket még a csatornacsatornákban és a folyosókban is!

Honnan származnak és mit eszik

A csemegek világa mintegy 3500 faj van, így mindegyiket nem lehet számolni. Mindazonáltal nem mindegyik képes létezni a lakás körülmények között. Csak két faj élhet az emberek, lakások vagy házak között: armadillo tetvek és durva szemek. Sok szempontból hasonlítanak egymásra. Csak abban a tényben különböznek egymástól, hogy az első a golyóba esik, amikor a veszély közeledik, és a második egyszerűen megdönti a kis testét. Az első feketék, a második pedig a kitinikus réteg sárga, vörös, sötétbarna színű.

Hogyan juthat be a lakásba

 • fürdőszoba;
 • víz vagy csatorna;
 • szellőzőnyílások a csatornákon keresztül;
 • szomszédoktól ablakokon vagy ajtókon;
 • a folyosótól, ahol a fertőzött szemétvonal;
 • a ház nedves pincéjéből, pincéből, babakocsiból, raktárakból és más tartályokból;
 • garázsoktól, erkélyektől, loggiáktól, beleértve azokat is, amelyek engedély nélkül engedélyeztek egy lakásfalakat (a SNIP-k építési követelményeinek megsértésével);
 • nyers padlásokról, ahol a tető rendszeresen áramlik;
 • hazahoztak a rothadt gyümölcsökkel, zöldségekkel, bogyókkal vagy gyógynövényekkel;
 • haza hozott a táskák, ruhák, cipők és egyéb kiegészítők a személy;
 • hazavitték a háziállatok haját (nagyon ritkán, de ez megtörténik).

Az apartmanokban a faültetéshez való étkezés a következőket keresi

 • élelmiszerek és élelmiszerek maradványai bomlási jelekkel;
 • elkényeztetett zöldségek és gyümölcsök;
 • piszkos edények;
 • bin - a vödör tartalma;
 • por a falakon;
 • némi nyálka a padlón, a falakon és a mennyezeten - például ha halakat tisztítasz (mondjuk ponty), vannak mérgező nyálka ragadós anyagok maradványai;
 • álló víz;
 • penész, gomba a fürdőszobában;
 • bármely más finom mikroflóra, amely alkalmas az ételükre.

A Woodlice a következő helyeken és eldugott sarkokban élhet a lakásban:

 • folyamatosan nedves talaj virágcserépben;
 • olyan helyek, ahol a fürdőben gyakran kondenzálódnak;
 • sötét helyen;
 • a fürdőszobában, ahol gyakran megtalálják a nedvességet;
 • a mosdó alatt, ha van egy szekrény alatt, szorosan lezárva és rosszul szellőztetve;
 • a WC-k mögött a csövek között;
 • a mosógép mögött;
 • a szellőző tengelyen.

Mi veszélyes az emberek számára, ha tenyésztik a fürdőszobában?

A licks nem harap, nem támadja meg a személyt, és nem tartozik a vérszívók csoportjába. Ezért nem várható közvetlen fenyegetés számukra. Veszély van azonban egy másikban, melyik faanyag hozhat, és a következő ártalmatlanítási rendszerekből áll:

 1. A beltéri virágokat elpusztítják, a földön élnek és a testükkel kalapálni annyira, hogy a szükséges levegőcsere zavart okoz a talajban.
 2. Ha a lakóházakban élők télen tárolják a pincében lévő raktárakban zöldséget és gyümölcsöt, elrontják a betakarítást.
 3. Baktériumokat, penészgombákat, gombákat hordanak a lábukon, így a fürdőszobát ilyen típusú behatások befolyásolhatják. És ahogy ön tudja, a penész vagy gombák jelenléte a fürdőszobában közvetlen járat a különböző betegségekhez.

A falon vagy a fürdőszobában máshol levő por szintén a fa tetvek tápláléka. Különösen gyakran a mosogató, fürdőszoba vagy mosógép alatt jelenik meg. Egyébként az élelmiszerek - különösen a növényi eredetű - rothadás minden olyan tárolásra is vonatkozik, ahol vannak - az erkélyen, a konyhában vagy akár a fürdőszobában (soha nem tudhatod, hogy valaki átmenetileg tárolni egy zacskó burgonyát a fürdőszobában). A fürdőszobában ezenkívül csak kellemetlen látvány a szoba használata, amikor egy ilyen rákfélék a lábuk mentén kúszhatnak.

A Crimea-i faiskolák inváziója:

A fürdőszobában lévő faggyút megszabadulni

Ha olyan népi jogorvoslati lehetőségeket szeretne találni, amelyek segítenek megszüntetni a faiskolákat a fürdőszobában, akkor pontosan ugyanazok, mint a lakásban élő kártevők elleni küzdelemben. Ezeket a módszereket megtalálhatja a lakásban lévő erdeiek (mérlegek) megszabadulásáról szóló cikkben. A kellemetlen rákfélék kezelésének általános módszerei a következő alapvető intézkedéseket foglalják magukban:

 1. A fürdőszoba általános tisztítását havonta legalább 1 alkalommal kell elvégezni. És amikor ezeket a lényeket felderítik, azonnal meg kell tenni.
 2. A fürdő gyakori szellőztetése kevésbé kényelmes lesz a fafű életkörülményei szempontjából.
 3. Távolítsa el a nedvesség forrását. A nedves sarkok szárítása a ventilátor mellett.

A legkedvezőbb csemegeszőlési lehetőségek

Javasoljuk, hogy vizsgálja meg a gyógyszerek több lehetőségét, amelyek könnyedén segítenek megbirkózni a fanyarokkal, vagy megszüntetik az ételük forrását. Ez különösen igaz a penészre. Ezért az utolsó készítmény a penészgomba, eltávolítása a fürdőszobából. A vélemények segítenek navigálni a feladat végrehajtásakor, milyen gyógyszert vagy eszközt választani.

Közös gyümölcshús

 1. Kiadja Oroszországot.
 2. Form - por vagy csomók formájában.
 3. Az égetett fajta típusa - a fürdőszoba feldolgozásához nem szabad vásárolni az építési mészet, a legjobb, ha vásárolni törmeléket vagy feldolgozásához kert vagy zöldség.
 4. A mésznek köszönhetően nemcsak a kártevők tisztítják, hanem fertőtlenítik a helyiséget a szobában, megelőzve a gombák és a penész kialakulását.
 5. Az árak eltérőek, attól függően, hogy a csomagok súlya - átlagosan 23 rubel. 1 kg, legfeljebb 150 vagy több rubel. egy nagyobb mennyiségű keverékhez.

Svetlana, Szentpétervár. Lime tenyésztett faiskolák, amelyek a lakásban lévő fürdőszobába léptek. Tegye a vödröt az éjszakára. De aztán úgy döntöttem, hogy egy-két napig tartok. Így történt, hogy az összes tetű maga elszaladt valahol, látszólag, és aki nem volt ideje, a fürdőszobában halt meg. A halott seprűvel söpörtem le őket. A szerszám egyszerű, akár bármilyen ötletes megoldás.

Dichlorvos IVF

 1. Teszi Oroszországot.
 2. Form - inszekticid folyadék egy hordóban nyomás alatt.
 3. Térfogat - 190 ml.
 4. A toxicitás átlagos.
 5. Spray az érintett területeket és hagyja 30 percig, majd mossa és tisztítsa meg mindent.
 6. Átlagos ár - 56-75 rubel.

A "Dichlorvos ECO" felülvizsgálata:

Sasha, Minszk. Nem is számítottam arra, hogy a dichlorvosok akár olyan csúszkákat is ölhetnek, mint a faggyút. Kiderül, hogy ez az anyag nemcsak a repülő vagy vérszomjas ugró rovarok ellen, hanem a rovarok feltérképezése ellen is - a fa tetvek. A fürdőszobámba raktam. A csövek között a WC-ben összecsaptak. Mindenki halott!

"Abedis 06" gombaellenes szer

 1. Oroszországot és FÁK országokat gyárt.
 2. Az áruk formája - koncentrátum.
 3. Toxicitás - mérsékelt, veszélyes gyermekek és állatok számára.
 4. Szükséges formában használni, hígítva az utasítás szerint.
 5. Hozzávetőleges ár - 750 rubel.

Visszajelzés az "Abedis 06" -ről:

Natalia Ivanovna, Moszkva. A fürdőszobában ilyen használtam. Abedis egy időben eltávolította a penészt, még azt sem gondolta, hogy minden gyorsan megy. Ezért a dohány és a só keverékét mérgezik meg. Mert a fürdő alatt néha futottak. Most már valahol 6-7 hónap van, és nem találok penészt vagy hibákat. Jó eszköz, ajánlom!

Hogyan tudok megszabadulni a faiskoláktól a fürdőszobában?

A kérdés, hogy hogyan lehet megszabadulni a faiskoláktól a fürdőszobában, és megakadályozni őket abban, hogy újra megjelenjenek, mindenki számára megkapják, akiknek ezekkel az ártalmatlan, de elégedett, kellemetlen teremtményekkel kellett szembenézniük. Ebben a cikkben foglalkozunk a leghatékonyabb intézkedésekkel a nemkívánatos vendégek leküzdésére.

Hogyan lehet megszabadulni a faiskoláktól a fürdőszobában és megakadályozni abban, hogy újra feltűnjenek ott, minden bizonnyal kapják mindazokat, akiknek ezekkel az ártalmatlan, de elégedett, kellemetlen lényekkel kellett szembenézniük

Valójában a faérzék egy rovar, amely teljesen biztonságos az ember számára, de nem akarja nézni az aktív mozgását a víztelenítés során. Ez a jelenség elrontja a hangulatot, és ilyen esetekben az ember kész arra, hogy bármilyen intézkedést megtegyen, hogy gyorsan megszabaduljon a nem kívánt szomszédoktól.

Az ok felfedése egy lépés a siker felé.

Tehát egy férfi a fürdőszobájában talált csemegéket. Felmerül a kérdés, hogy milyen intézkedéseket kell tenni, hogy ezek a rovarok hamarosan elhagyják a lakást és soha többé ne térjenek vissza.

Talán sok módja van ezeknek az ártalmatlan teremtményeknek a kezelésére, de nem mindegyik pozitív eredményhez vezethet. Annak érdekében, hogy a küzdelem sikeres legyen, először meg kell határozni a rovarok megjelenésének fő okait, és csak akkor tegyenek lépéseket azok elpusztítására. És ennek több oka is van:

 1. Az egészségügyi és higiéniai előírásoknak való megfelelés elmulasztása lakásban vagy magánházban. A szennyeződések és a szemetet idő előtti eltávolítása kitűnő feltételeket jelentenek a csúnya rovarok kedvező jelenlétének.
 2. A mikroklíma megsértése a nappaliban nem a szobák szellőzése, magas páratartalom a házban és nedvesség jelenléte.
 3. Behatolhat a fürdőszobába a meglévő nyílásokon, falakon vagy vízvezetékeken keresztül. A rovarok a szellőzőcsöveken vagy az erkélyen keresztül tudnak csúszni.
 4. Hibás és szivárgó vízvezeték parazitákat okozhat a fürdőszobában.

Hogyan kezeljük a fenyőt (videó)

A küzdelem alapvető szabályai

Miután teljes joggal rendelkezik a saját fürdőszobájuk megtartásához, és nem osztja meg a csúnya rohanó rovarokkal - a ház tulajdonosának fő feladata. És meg kell kezdeni az aktív küzdelmet velük a legelterjedtebb szabályok betartásával.

Az első dolog, amit a fürdőszobának szellőztetnie kell a vízkezelések elfogadása után. Ezt nem időről időre, hanem folyamatosan kell elvégezni. A bal szappan a fürdőszobában, a polcokon, a víz fröccsenésénél - mindez ideális feltételeket teremt a faanyagok aktív életmódjára, ezért azonnal szabaduljon meg minden olyan anyagból, ami száraz rongyot használ a nedvességre.

Ne felejtsd el állandóan cserélni a törölközőket. Nedvességük a rovarok megjelenését is okozhatja a fürdőszobában.

Szinte minden nap alapos és tisztességes tisztítást kell végezni a fürdőszobában. A tisztítás során a padlót ne mossuk vízzel, hanem olyan mosószerek hozzáadásával, amelyek segítik a további fertőtlenítést.

Így a legegyszerűbb és banális módon megszabadulunk a faanyagtól - söpörjük a rovarokat egy szemetcséjön, és dobjuk ki az utcára. Furcsán hangzik, de ez a módszer a leginkább helyes, mert régóta ismert, hogy ez a lény nagyon hasznos a természetben.

Annak érdekében, hogy megszabaduljon a nem kívánt rovaroktól, nem volt hiábavaló, és hamarosan az invázió nem történt meg újra, vízszigetelést kell végezni a házban. A fürdőszobában, a résekben és repedésekben minden szakadékot speciális vakolattal kell áttörni, és nem szabad a rovarok számára vándorolni vagy elrejteni a félreeső helyeken.

Mint tudják, a fürdők nem tolerálják a napfényt és a napfényt. Ezért kívánatos abban a helyiségben, ahol ezeket a rovarokat találták, gyakran hagyják a világítást.

Figyelembe kell venni azt a fontos tényt, hogy a kellemetlen vendégek a szőnyegek alatt lakhatnak a fürdőszobában vagy a lábszárban. Mindent felül kell vizsgálni, és gondosan kezelni kell a lehetséges élőhelyeket fehérítővel. Ezt azonban nem csak a fürdőszobában kell elvégezni. A fertőtlenítést a konyhában, a folyosón kell végrehajtani, mivel a faérgék ideiglenesen áthelyezhetők a biztonságos helyekre, és ott várnak.

A faiskolák ismert olyan lények, amelyek nem tolerálják a napfényt és a napfényt. Ezért kívánatos abban a helyiségben, ahol ezeket a rovarokat találták, gyakran hagyják a villanykörtét

Házi vegyi anyagok

Az egyik leghatékonyabb, önmaga által gyártott vegyi anyag, de teljesen biztonságos az emberi egészség számára. Érdemes megjegyezni, hogy ez a lehetőség nemcsak hatékony, hanem gazdaságos a családi költségvetés számára is. Meg kell tölteni a szokásos vödröt mészteljesítménnyel, töltsük fel vízzel tetejére, és helyezzük el az elkészített tartályt a fürdőszoba közepén. A szobában 3 napig kell zárni. Igen, talán ez a módszer nem a legkényelmesebb, de az eredmény megéri.

Bár a fa tetvek nem tartoznak a hazai rovarok közé, de az ellene való küzdelemben speciális vegyi anyagokat használhatunk. Csak szórja be a szükséges pénzeszközöket a legzsúfoltbb teremtményhelyeken. Az ilyen radikális harci módszerek végrehajtása során elengedhetetlen minden óvintézkedést betartani: viseljen kesztyűt, mosson kezet az esemény után, és kerülje a vegyi anyag érintkezését bőrrel, szemmel vagy légzőszervekkel.

Speciális gyógyszerek

A hatékony kémiai gyógyszerek között, amelyek alapvetően segítenek a probléma kezelésében, különösen kiemelkednek:

 1. Rovarölő ceruza. Különösen népszerűek a Titanic vagy Masha. Ezeknek a gyógyszereknek az a fő előnye, hogy mind függőleges, mind vízszintes felületen alkalmazhatók.
 2. Gett. Ez egy egyetemes orvoslás, amelyet nem erős szag határoz meg.
 3. A móló ideális a pálinka megsemmisítésére. Ez a padlóra van felhordva és ott hagyja, amíg teljesen megszárad. Egy héten belül csak egy hasonló műveletet ismételnek meg.
 4. Taraks. A remedy jó, mert nem csak rovarokat öl meg, hanem rongyos filmeket képez, ami lehetővé teszi a méreg terjedését más rovarokra.
 5. A FAS. Az eszköz gél formában jelenik meg egy fecskendőben, így többször is használhatja.
 6. Combat Super Spray. Ez egy inszekticid spray. A rovarok felhalmozódásának helyén szórják be.

Hogyan lehet megszabadulni a fa tetvek a lakásban (videó)

Népi jogorvoslat a kártevők elleni védekezéshez

Ismeretes, hogy a bogyó bosszantotta az embert, és az ősi időkből nyugtalanította csendes életét. Abban az időben telepedtek meg a fürdőkbe, és a nagymamák és nagyapák feltalálták a velük való foglalkozásuk módját.

Ezért a leghatékonyabb és leginkább bizonyított, hogy segítenek megszabadulni a fa tetvekből, a következők:

 1. Nyírfa seprű. A bosszantó rohanó rovarok elleni küzdelem során több nyírfa seprűt kell készíteni. Alaposan áztassa őket vízzel, és a sötétebb helyeken a fürdőszobában helyezkedjen el. A faiskolák számára ez lesz a legmegfelelőbb rejtekhely, és nagyon boldogok lesznek a nyírlevél közé. Reggel a seprűket összegyűjtik, kivonják az utcán, és forralják fel forró vízzel, vagy csak égetheti őket. Ha nem tudsz nyírfa seprűt kapni, használd a szokásos nedves rongyot.
 2. Sót. Ez az eszköz nagyon könnyen használható. A só a sarokban süllyed, és egy ideig marad. Tehát el fogja rontani a rovarokat.
 3. Bórsav. Ez az eszköz egyáltalán nem veszélyezteti az embereket, de halálos a faérvek számára. Megbénítja a rovarokat, és megfojtja őket. 10 g bórsavat 0,5 liter vízben fel kell hígítani. A kapott oldat a rovar felhalmozódásának helyeit kezeli. Az eszköz azonban finom és higítatlan. Javasolt továbbá a por tojássárgájával történő összekeverése. Ez a rendkívül hatékony lehetőség káros a fenyőfa számára.
 4. Szóda, pirospaprika és dohány. A rovarok ilyen módon nem fognak ölni, de segítenek kiszabadítani őket a szobából. Szükség van egy csipetnyi minden meghatározott eszközzel és töltse meg a vízzel. Keverje össze alaposan a keveréket, majd be kell permetezni a sarkokat a helyiségben. Valahol 7-8 óra alatt a sarkokat klórozott vízzel mossák.
 5. Lice csapda Ez a meglehetősen trükkös módszer alkalmazható, ha kevés rovar van. Ehhez vigye a szokásos burgonyát vagy sárgarépát, vágja ki a közepét, és hagyja éjjel. Mokritsy biztosan odaér, ​​és reggel a csapdát egyszerűen eldobják.

A fenti eljárások mindegyike egyszerűen egyszerű, és nem igényel különleges képességeket, de az egyetlen szabály, amikor végrehajtják őket, többszöri végrehajtása.

Segítség kérése

Természetesen fennáll annak a lehetősége, hogy a rovarok elleni önkontroll elleni küzdelem teljes kudarc lehet. És amikor sem az önfelkészített termékek, sem az üzletekben vásárolt készítmények nem segítenek, a szakemberek segíthetnek. Ehhez keressen segítséget a különféle kártevők megsemmisítésében részt vevő szakosodott cégektől. Rendszerint mindig a leghatékonyabb gyógyszereket és modern eszközöket használják, amelyek nem veszélyeztetik az emberi egészséget és az életet.

Az ilyen kártevők elleni küzdelemre szakosodott emberek még a megelőző intézkedések végrehajtása érdekében is meghívhatók.

Megelőző intézkedéseket kell tenni abban az esetben, ha a lakások megnövekedett páratartalmát észlelték, vagy ha az apartman vagy a ház új.

Ha egy lakóházban élõ ember nem tud megbirkózni a fa tetvekkel, akkor minden szomszédnak csatlakozniuk kell az ellenük való küzdelemhez. Egyetlen kiesés folytathat örökre. Célszerű, hogy a fertőtlenítők az egész házban elpusztítsák a parazitákat.

Rossz rovarok jelenhetnek meg a házban vagy sem, attól függően, hogy a személy. Annak érdekében, hogy a kényelmetlen telepesek a gondtalan és alapos küzdelemben ne menjenek hiába, és hamarosan nem jelentik be újra magukat, a tisztaság és a higiénia alapvető szabályait követni kell. Ne légy lusta tisztítani a fürdőszobát zuhanyozás után, ne engedje a magas páratartalmat a szobában. Ehhez azonnal törölje le a burkolólapokat, csapokat, padlót, ha a víz kiömlött.

Ha a problémát nem a rendelkezésre álló eszközök segítségével kezelte, akkor nem adhatja fel. Szükséges a legradikálisabb intézkedések megtétele, és csak akkor a faérc örökre elhagyja otthonát, és nem bántja a tulajdonosokat a kellemetlen és nemkívánatos jelenlétével. Mégis, a fürdőszobában az a hely, ahol nyugodtan pihenhet, lazíthat és lazíthat egy kemény napi munka után.