Legfontosabb > Tervezés

Hogyan lehet megszabadulni a fa tetvek otthon a WC és fürdőszoba? Lehetséges-e megszabadulni ezekből a rovaroktól az örökágyak kertjében?

A bérlők egyik kellemetlen bajkeverője a fürdõszobában ültetvények, amelyek csak jelenlétük által mérgezõdtek meg. A kellemetlen emberek egy kis fény és magas páratartalom jelenlétében érzik magukat, ezért gyakran megjelennek a fürdőszobák, pincék és padlások helyiségeiben.

Ebben az esetben a háziasszonyok nem hibáztatják magukat a türelmetlenségért, a fürdők a falba vagy a mennyezeten lévő mikrotömbökön keresztül behatolnak a helyiségbe. Megjelenésüknek ritkán kell lemosniuk a padlót, el kell dobniuk a higiénikus szemetet vagy gondosan kitölteniük kell a repedéseket. Ezeket a lényeket a szerves anyag maradványai és a szinte teljes fény hiánya vonzza. Fürdőszoba és toalett a tartózkodásukhoz - a legkedvezőbb környezet.

Hogy néz ki, és mit képviselnek?

Sok ember szerint a faérvek nem rovarok. Ezek a pikkelyes rákok családjához tartozó állatok. Leggyakrabban a csoport képviselői barna vagy szürke színűek, de vannak fehérje egyének. Ovalos, domború háttámlával rendelkeznek, amelyet szegmentális csontpajzs véd.

Több évszázaddal ezelőtt a teremtmények csak a vízi környezetben éltek, az evolúció folyamán a kisállatok a földi élethez igazodtak. Az orosz használatban lévő faérc nevét magánszemélyek kapták meg, mivel szükségük van a víz és a nedvesség állandó közelségére. Az angol szótárban a fordítás szó szerint "fás bolhát" jelent, ami magában foglalja a lények aktív életét a nedves és pusztító fa törmelékben.

A fürdőszobákban és WC-kben élő állatok főbb összetevői a szerves maradékok:

 • kis darab papír és szennyeződés;
 • plakett a csempe;
 • szappanbetétek;
 • mikroszkopikus gombák.

A legtöbb időt az alkotás inkább a sötétségben tölti el, éppen ez volt az ideje, hogy élelmet keressenek. A fény bekapcsolása számukra stresszes helyzetbe kerül, jelezve a veszélyt. A kritikus pillanatokban az egyének koagulálnak.

Érdemes megjegyezni: az emberi egészség szempontjából a szürke és a fehér fa tetvek teljesen biztonságosak. Kisebb károkat okozhatnak csak a beltéri növényeknél, amelyeket gyakran nem szoktak a fürdőszobák és a WC-helyiségek területén létrehozni, vagy aligha látják a befejezés elrontását.

Honnan származnak?

Ha egy erdei lakás egy lakásban jelenik meg, a szobatulajdonosok gyakran csoda, honnan származnak. A létezésükhöz szükséges feltételek egy házban vagy egy adott helységben találhatók. A kényelmesebb helyek keresése érdekében a mikroszkopikus egyének - annak ellenére, hogy kis méretük van - képesek gyorsan és aktívan mozogni.

Az ilyen lények figyelmét felkeltő fő tényezők a mikroklímának és az egészségügyi előírásoknak való meg nem felelésnek minősülnek. Az ilyen körülmények kialakulásának okai lehetnek:

 • a házak építése során megszegték a szabályokat;
 • a szellőztető rendszerek meghibásodása;
 • hibás vízvezetékberendezés;
 • szivárgó csövek jelenléte.

Az áradások, a tetőszivárgások és az esővíz belsejébe bejutó lakások a leggyakrabban kényelmetlenné teszik a leírt lényeket.

Érdemes megjegyezni: a fenyők nem jönnek a házba a reprodukcióhoz. Ha a lakásban mérsékelt páratartalom van, minden egészségügyi és higiéniai szabályt betartanak, ennek az állatnak a megjelenése a terület ellenőrzésének tekinthető.

A rákfélék képviselőinek egy lakásba jutása meglehetősen egyszerű. Behatolnak a helyiségbe az ablakon és az ajtónyílásokon, szellőzőnyílásokon, repedéseken és repedéseken a mennyezeten, falakon és padlóburkolatokon keresztül.

Titkos élőhely

Mielőtt megválaszolnánk azt a kérdést, hogyan lehet a fürdőszobát megsemmisíteni a fürdőszobában, meg kell határozni az élőhelyüket. Ezek a lények szeretik elrejteni csempék, műanyag panelek, egészségügyi csövek mögött, az ideális helyet a mosogató, a fürdőszoba vagy a WC alatt. Ön is találkozhat velük az ízületek a varratok, rések, különböző bútorok belsejében belül.

Érdemes megjegyezni: ha a fürdőszoba egy faházban van, gondosan ellenőrizni kell, hogy a felület nedves vagy rothad. A fa repedései - ideális hely megosztani.

Hogyan küzdjünk meg - megelőzési módszerek

hogyan lehet megszabadulni a fürdőszobából a fürdőszobában

A pikkelyes rákok előfordulása jobb megelőzés, mint a következmények kezelése. Annak érdekében, hogy megszüntesse a fürdőszobák oktatásának lehetőségét, a beltéri klímát figyelemmel kell kísérni. A szobákat alaposan kiszáradni és levegőztetni kell. Ha lehetséges, szereljen be egy elszívó ventilátort egy visszacsapó szeleppel vagy egy elektromos fűtött törölközőtartóval, feltéve, hogy nem állnak rendelkezésre.

A megelőzés érdekében fontos figyelembe venni a következő szabályokat is:

 • száraz mosoda erkélyen vagy utcán;
 • időben kiküszöbölje az összes szivárgást és kondenzációt a vízvezeték szerelvényeken;
 • a tõke vagy a kozmetikai javítások során csak nedvességálló és víztaszító anyagokat használjon a simításhoz;
 • törölje le az összes felületet a tisztítás után, higiénikus eljárásokat vegyen igénybe.

A mikroklíma javítása segít a padlófűtés rendszerének telepítésében. Az ilyen szerkezetek felszerelése jó szellőztetés mellett történik.

A harc népi módszerei

Hogyan lehet eltávolítani a fa tetvek a fürdőszobában és WC folk módszerek? A kezdeti szakaszban a szoba alapos kiszáradásához szükség van a kellemetlen lények megszabadulására. Ez bonyolítja az állatok életkörülményeit, és az alacsony páratartalom mellett is elhagyhatja a szobát.

Ha a tetvek továbbra is elrontják a hangulatot, hatékony népi jogorvoslatokat használhat:

 • A vödörben vízzel öntett mész kerül a helyiségbe, majd az ajtók szorosan becsukódnak. Három nap múlva beléphet a szobába, és elpusztíthatja az elhalt állatokat. A módszer hatékony, de egészségre veszélyes. Ugyanakkor nem minden bérlőnek van lehetősége arra, hogy ne használja a fürdőszobát erre az időre.
 • Só szétszóródik a szoba sarkában. Nedvesség hatására elkezd feloldódni, kedvezőtlen környezetet teremtve az állatok számára.
 • A fürdő közepén helyezkedik el az előfúrt lyukakkal felaprított alma vagy burgonya. Egy éjszakára maradt. Reggel a fészek felhalmozódnak a mélyedésben. Elég az eltávolított gyümölcsök vagy zöldségek eltávolítása. Az eljárás biztonságos, többször megismételve.

Meg kell jegyeznünk, hogy az összes felület klórral vagy ecetsavval történő kezelése hatékony megoldás a fürdőszobában levő fa tetvek számára. Az egyetlen és legfontosabb hátrány az, hogy veszélyezteti az embereket. Falak, padlók és mennyezetek kezelésénél fontos, hogy védőfelszerelést - kesztyűt, légzőkészüléket viseljen - kivéve a bőrön lévő oldatok belégzését és a felső légúti behatolását.

A probléma kulcsfontosságú megoldása

A hagyományos népi módszerek használata, hogy megszabaduljanak a fenyőktől, gyors visszatéréshez vezethetnek. A modern piacon különböző vegyi anyagokat vásárolhat a leírt személyek ellen. A leggyakoribbak a Mole, Gett, Forsyth. Alaposan feldolgozzák az összes felületet, illesztést, alaplapot, az alkalmazott kompozíció 2 órán át marad a felületeken. Az inszekticidek használatát 5-6 nap múlva ismételjük meg.

Meg kell jegyezni, hogy a Tetriex hatóanyag a legerősebb vegyi anyag. Hatékonyan használják nemcsak a faggyút megszabadulni, hanem számos rovarokat is.

Ha a kis, idegesítő állatok nem mennek el, vagy számuk jelentősen megemelkedik, szükség van szakosodott vállalatok szolgáltatásaira. A fertőtlenítési szolgáltatások kompetens és professzionális megközelítést fognak találni a probléma megoldására. Minőségi eredmény elérése érdekében komplex eljárásokat fognak végrehajtani nem csak az ügyfél lakásában, hanem a szomszédokkal együtt is.

Hogyan távolítsuk el a fanyarokat a fürdőszobában és a WC-ben

A faiskolákat az otthonuk egyik bajkeverőjének tartják. Ezek a kicsiek, mintegy 20-100 mm-es méretűek, feltűnésszerű megjelenésűek, és a helyiségeknek a lábukon, a lábukon, a lábukon és a csótányokkal összehasonlítva, általában ártalmatlannak tűnnek. Azonban nem mindenki szereti ezt a szomszédságot.

Ezek a fürdősök a fürdőszobában kezdődhetnek

Mokritsa, vagy még mindig egy hülye?

Tény, hogy a népszerű név "fa tetvek" utal rákok, más néven "fa tetvek". A rákok közül a faérmek a leginkább "szárazföldi" képviselők. Egyébként vannak olyan rákok is, amelyek még a sivatagban is élnek, épp ellenkezőleg, egész életüket a víz alatt töltik. Ezeknek a modern ízeltlábúaknak a távolabbi ősei, mint egy rákot, nem kúsztak ki a vízből. A modern lélek ősei közül az atmoszférikus léghólyagokhoz illesztették be őket, amelyek a légcsarnokok lélegeznek, a szobákban vagy más magas páratartalmú helyiségekben laknak. Ezért nem találhatók a földi rákok napközben. Az élelmiszerek fő forrása a szerves anyag maradványai. Rendszerint egy rothadó fák, melynek kéreg alatt fafaragó klasztereket talál. Ez a tény megmagyarázza, hogy miért faültetvénynek nevezzük a faültetvényt. Az emberi élőhely zónájában a rákfélék nedves és sötét pincében találhatók, a fürdőszobában és a fürdőszobában, a mennyezetben és a vízvezetékekben, a padsorban, a padláson.

Nem veszélyes az ördög, vagy veszélyes a faültetvény?

Ha egy másik személy ("tetvek", "cockroaches", "bedbugs", "kullancsok") bizonyos veszélyt jelent az egészségére, elrontja az ételt, akkor a faérc teljesen ártalmatlan ebben a tekintetben. Nem okoz harapást, nem fertőző betegségeket, nem pusztítja el a szerkezetet, és nem rontja el az élelmiszereket. Ez kellemetlenséget okozhat a megjelenésével. Ráadásul egy rákfélék megjelenése a házban azt jelzi, hogy a cső alatt cső keletkezik a ház alatt, vagy elégtelen a fűtés, ami megnöveli a levegő páratartalmát. Ha a lakás száraz, nem találhatók a fa tetvek. A szorongás megakadályozhatja a virágtermesztőket. A fazékban lévő nedves talaj vonzza ezeket a lényeket, és az élő szerves anyagok - növények, maradványaik - táplálékként szolgálnak. Van egy másik nézet: a rákok, a pincékben és a nedves ládaakon közlekednek, sok végtagukon vírusokat, gombaspórákat és baktériumokat hozhatnak, amelyek veszélyeztetik az emberi életet a lakásba.

Észrevett egy ilyen rovar a WC-ben - ez is egyike a fa tetvek

A házak vagy lakások behatolásának módjai

Mielőtt eldönti, hogyan lehet megszabadulni a faiskoláktól a fürdőszobában, meg kell találnod a behatolás módját. Általában a lények a házon át költöznek, és elfogadható élőhelyet keresnek maguknak. Ezek a kád és a szellőzőnyílás lefolyónyílásából, a csatornacsatornákon keresztül mozoghatnak. A felső tetőtérben a felső lakásokba behatolnak a faimadarak.

Megjegyzés. Mielőtt eltávolítaná a faiskolákat a fürdőszobában, meg kell határoznia az élőhelyüket. Ez lehet egy lábazat a fürdőszoba mögött és nedves sarkok, a padló alatt a padló, a vízvezeték csövek, a szekrény nedves fürdő kiegészítők. Sok helyen a szájfoltok szivárognak.

Ez már komoly fertőzés - szükségintézkedésekre van szükség.

Megszabadulni a rákféléktől

Mivel a fa tetvek csak olyan nedves környezetben élhetnek, amelyben a légzőszervek (kopoltyúk) normálisan működhetnek, intézkedéseket kell tenni a helyiségek kiszáradására.

 • Ha a faültetvény a fürdőszobában tenyésztett, először csökkentenie kell a páratartalmat, növelnie kell a légcsere sebességét, és további kényszerített vagy természetes szellőzést kell biztosítania.
 • Javítás szivárgások, javító csapok, tömítések cseréje, keverők beállítása stb.
 • A szoba felmelegítéséhez további fűtőtesteket telepítenek a fürdőszobában.
 • Távolítsa el az összes maradékot a készletekben - a lehetséges faeledel-forrást.
 • Ne viseljen nedves ruhát a szobában, ne hagyja nedves ruhát.
 • Rendszeresen szellőztesse ki a szobát, és tartsa nyitva az ajtókat.
 • A kád vagy a WC emeletén található interglaciális helyet a padlólemezeken lévő nyílásokat nedvességálló szilikon tömítőanyaggal kell lezárni, blokkolva azokat az ösvényeket, amelyekből a lények kívülről érkeznek.
 • A szellőzőnyílásokat és tengelyt ellenőrzik, és szükség esetén tisztítják a törmelékről.

A fenyőfa kezelésének módszerei

Számos módon lehet ártalmatlan a lakás lakói számára, így otthoni ízeltlábúak eltávolítását teszi lehetővé. Egyetlen faérzék észlelésekor egy személy radikális "megsemmisítőeszközt" alkalmaz - otthoni papucsokat. Neki akarjuk, hogy önkéntelenül összeszedjük a szemét, és meglátjuk a szörnyeteg szörnyet. A nagyszabású harcot komolyabb módszerekkel kell folytatni.

A bórsavat szintén erdők ellen használják

 • Nedves sarkokban sózzuk meg a sót, vagy tegyük a tartályokat sóoldattal.
 • A rákok felhalmozódásának helyszínei rendszeresen feldolgozzák az egyik eszközt: alum, bórsav, fehérség, barna.
 • Ha a faérmek a WC-ben feltűnnek, a felületeket a mosdó alá, a csatornába és a vízvezetékek síkjába kell tisztítani.
 • A gyógyszertári láncban értékesített bórsavat a padló, a falak törlésére szolgáló megoldásként alkalmazzuk, vagy egyszerűen csak diszperzális módszerrel alkalmazhatjuk a faanyag legnagyobb vagy valószínűleg felhalmozódott problémás területeire.
 • Ugyanaz a bórsav alakja a pálya alatt a fürdőszobában, a padló alatt a mosogató mosogató.
 • Száraz, kvassot vásárolni, vízzel 0,1 kg és 0,5 l forrásban lévő vízzel hígítani. A keveréket egyenletesen permetezzük a repedésekbe, a vízvezeték szerelvények alatt. Ha a fürdõszoba megjelent a fürdőszobában, akkor meg kell dolgoznia a falakat és a mennyezetet is. 7-8 óra elteltével a fürdőszobát vagy a WC-t a halott erdőből tisztítják és mosják.
 • Ha népi jogorvoslatokkal küzdenek a faanyag rovarokkal, akkor az egyes konyhában elérhető fűszerek hasznosak: pirospaprika és só. 5 grammot kell bevennie, annyi dohányt vagy dohányt kell hozzáadni, ragaszkodniuk kell a készítményhez 1000 ml vízben. Alkalmazás permetezéssel.

Kémia segíteni

Rendszerint az ilyen feldolgozás elegendő ahhoz, hogy megszabaduljon a faanyagtól. De a lakás nagyon elhanyagolt állapotában és a rákfélék nagy népességében a vegyi anyagok feldolgozása gyorsan és hatékonyan zajlik.

 • mert a fürdőszoba belépésének fő módja a leeresztő lyukon keresztül történik, és a Mole is beleöntött.
 • A kémiai összetétel önmagában is előállítható fél csésze fehérítő és 1 liter víz keverésével.
 • Az eredmények csaknem 100% -át a "Thorax" biztosítja. Ez nem csak a fa tetvek elpusztítását, hanem más lakossági paraziták elpusztítását is jelenti. A cselekvés elve - kapcsolat. A mérgező hatóanyag fokozatosan gátolja a karpátot, és egyidejűleg mérgező hatást fejt ki a fertőzött mokitokkal való érintkezésre.
 • Rovarirtó szer aeroszolos formája - "Varan". Permetezéssel viselt, ami lehetővé teszi, hogy kezelje a nehezen elérhető helyeket. Szagtalan. Útközben megsemmisíti az összes rovarokat, amelyek "repülnek" és "a földön".

Univerzális aeroszol rovarok ellen a házban

Figyelem! Szigorúan az utasításnak megfelelően, kémiai preparátumokkal végzett dezinszekciót kell végezni, és nem haladhatja meg az ajánlott normákat. Nem ez a helyzet, ha "minél több, annál jobb". A gyógyszerek bármelyike ​​mérgező, és ha nem lehetséges a gyermekek és állatok elkülönítése a kezelés időtartama alatt, súlyos mérgezést okozhatnak.

És mégis, a radikális módszerek elkerülhetők. Elég, hogy fenntartsák a megfelelő életkörülményeket, biztosítsák a helyiség szellőztetését és biztosítsák, hogy száraz legyen. És akkor az ízeltlábúak maguk hagyják el a lakásodat, nem fognak zavarni a nem túl látványos megjelenésükkel.

Hogyan távolítsuk el a fürdőszobát a fürdőszobából?

A rovarok megjelenése a fürdőszobában gyakran pánikot okoz a helyiségek tulajdonosaiban, mivel a kártevők nagyon csúnyaak és mindenféle fertőzést hordoznak. Leggyakrabban a fürdőkádak megjelennek a fürdőszobában, és az év bármely szakában előfordulhatnak. Ne pánikoljon, mert a megfelelő időben történő megtámadása révén a lehető leggyorsabban és hatékonyabban megszabadulhat a meghívott lakosoktól.

Mit néz ki a tetvek?

A hiányok a rákfélék családjába tartoznak, ezeken a rovarokban hosszúkás szürke vagy barna színű test, amelynek oldalán kis lábak vannak. A hátsó domború, a fején hosszú antennák vannak.

A mokriteket gyakran összekeverik a mérlegekkel, mivel ezeken a rovarokban az egyetlen külső különbség a hátszín és a forma alakja. Az ezüsthal általában fehér, szürke vagy acél színű, a hát nem egyenletes, és kis méretű.

Az ilyen típusú rovarok megkülönböztető jellemzője a gyors mozgás képessége, annak ellenére, hogy számos láb létezik. A mokriteket nagyon nehéz elkapni, okosan és motorosan futnak mindenféle felületen, kezdve vízszintes síkokkal és falakkal, sőt a mennyezetvel is.

A Woodlice nem okoz különösebb károkat az emberi egészségre, de az a tény, hogy a szobában tartózkodnak, ellenségeskedést okoz. Ezenkívül minden rovar fertőző vírus hordozója, és gyakran a tojótyúk faéjének megjelenése okozza a gombás fertőzések kialakulását és megfosztja őket. Ezért, miután talált egy rovarfertőt a lakásodban, minél hamarabb meg kell szabadulnod tőle, ha bármilyen rendelkezésre álló módszert választasz.

Miért jelennek meg a tetvek a WC-ben?

A fürdőszobában és a WC-ben lévő rovarok megjelenésének fő oka a szoba higiéniai szabályainak figyelmen kívül hagyása. A moorclothok nedves helyeken jelennek meg, sötét, nedves területeket választanak a kád alatt, vagy szellőztetett sarkokat, amelyeken bútorok vannak elrendezve.

Ezenkívül a kártevők beléphetnek otthonába egy közeli helyiségből. A rovaroknak csak kis hézagra van szükségük a sikeres áttelepítéshez, ezért különös figyelmet kell fordítani a felszállók, ablakpárkányok, ajtórekeszek és padlólapok állapotára. A szellőzőnyílások finom hálós rácsainak felszerelésére van szükség, meg kell oldani a régi padlóburkolatot, vagy helyre kell állítani és kitölteni. Csak azáltal, hogy megszünteti az esetleges kiskapukat, meg lehet akadályozni a rovarok behatolását kívülről.

Hogyan lehet megszabadulni a fa tetvek?

A faanyagok megszabadulásának legjobb módja az előfordulás megakadályozása, mivel meglehetősen nehéz anyagi és erkölcsi szempontból foglalkozni a tenyészsertés-településsel.

A rovarok előfordulásának megelőzéséhez az alapvető szabályokat kell követni:

 • a helyiségek rendszeres általános tisztítása (legalább hetente egyszer). Ez azt jelenti, hogy a padló és a falak kiváló minőségű mosása háztartási vegyi anyagokkal, tisztító szemét és extra személyes higiéniai cikkek, tisztálkodási szaniterek, fiókok és polcok ellenőrzése;
 • a gyakori szellőztetés megszervezéséhez a friss levegő segít megszabadulni a nedvességtől és a felesleges nedvességtől a fürdőszobában, így megszünteti a környezetet, ami kényelmes a fa tetvek számára, és kényelmetlen lesz a szobában;
 • a szoba kiszáradásához hőventilátorok és törölközőmelegítők is használhatók. Ez segít fenntartani az optimális nedvességtartalmat.

Ha a javasolt intézkedések nem segítenek, vagy a fakerületek már hosszú ideje beférnek a fürdőszobába, annak érdekében, hogy kivonják őket, érdemes radikális ellenőrző intézkedéseket hozni:

 • mindenekelőtt mossuk le a sarkokat és a távoli helyeket szódás oldattal; minden klórtartalmú tisztítószer azonos célra alkalmas;
 • a helyiség kandallóval történő szárítása vagy szellőztetése után törölje száraz ruhával a különösen nedves területeket;
 • Most használhatod a modern kémiai megoldásokat vagy csapdákat és csaléteket rovarok számára;
 • néhány nap múlva meg kell tisztítani a szobát, mint utoljára, miután törölte vagy szárította a helyiséget nedves feldolgozás után.

Számos népszerű módja van a csemegék kezelésének, amelyek segítségével gyorsan és tartósan megszabadulhat a rovaroktól.

 • A fürdőszobában hagyni kell egy tartályt égetett vízzel. A szoba ajtaját szorosan le kell zárni, hogy a rovarok ne menjenek keresztül a nyílásokon és lyukakon. Javasoljuk, hogy ne maradjon 2-3 napig, majd alaposan szellőztesse le a fürdőszobát és nedves tisztítást végezzen.
 • A szódabikarbónát és a dohányt tartalmazó piros paprikát hátrányosan befolyásolják a faérvek. Az egyenlő mennyiségben (evőkanál) levett összetevők 1 liter vízben oldódnak fel. Ez a kompozíció nagylelkűen permetezte a szoba minden belsejét, különös figyelmet kell fordítani a sarkokra és a rejtekhelyekre. 5-7 óra elteltével megtisztíthatja a padlót és a falakat, valamint elvégezheti a helyiség felület tisztítását.

Ezek az egyszerű eszközök segítenek eltávolítani a fürdőkádat és más rovarokat a fürdőszobából, miközben nem befolyásolják a költségvetést, mert a házi receptek törmelékelemekből készülnek.

A paraziták élnek a testedben?

A testben lévő paraziták megjelenésének jelei lehetnek:

 • gyengített immunitás
 • gyakori fáradtság
 • álmosság
 • érdeklődés hiánya az életben - depresszió,
 • fejfájás, valamint különböző fájdalmak és görcsök a belső szervekben

Ha gyakori betegségeket érez, akkor csak a test parazitaellenes tisztítását kell elvégeznie. Hogyan kell ezt olvasni

Hogyan kezeljük a fa tetvek a fürdőszobában és WC-vel

Hogyan lehet megszabadulni a fürdőkádtól a fürdőszobában?

A faiskolákat az otthonuk egyik bajkeverőjének tartják. Ezek a kicsiek, mintegy 20-100 mm-es méretűek, feltűnésszerű megjelenésűek, és a helyiségeknek a lábukon, a lábukon, a lábukon és a csótányokkal összehasonlítva, általában ártalmatlannak tűnnek. Azonban nem mindenki szereti ezt a szomszédságot.

Ezek a fürdősök a fürdőszobában kezdődhetnek

Mokritsa, vagy még mindig egy hülye?

Tény, hogy a népszerű név "fa tetvek" utal rákok, más néven "fa tetvek". A rákok közül a faérmek a leginkább "szárazföldi" képviselők. Egyébként vannak olyan rákok is, amelyek még a sivatagban is élnek, épp ellenkezőleg, egész életüket a víz alatt töltik.

Ezeknek a modern ízeltlábúaknak a távolabbi ősei, mint egy rákot, nem kúsztak ki a vízből. A modern lélek ősei közül az atmoszférikus léghólyagokhoz illesztették be őket, amelyek a légcsarnokok lélegeznek, a szobákban vagy más magas páratartalmú helyiségekben laknak.

Ezért nem találhatók a földi rákok napközben. Az élelmiszerek fő forrása a szerves anyag maradványai. Rendszerint egy rothadó fák, melynek kéreg alatt fafaragó klasztereket talál. Ez a tény megmagyarázza, hogy miért faültetvénynek nevezzük a faültetvényt.

Az emberi élőhely zónájában a rákfélék nedves és sötét pincében találhatók, a fürdőszobában és a fürdőszobában, a mennyezetben és a vízvezetékekben, a padsorban, a padláson.

Nem veszélyes az ördög, vagy veszélyes a faültetvény?

Ha egy másik személy ("tetvek", "cockroaches", "bedbugs", "kullancsok") bizonyos veszélyt jelent az egészségére, elrontja az ételt, akkor a faérc teljesen ártalmatlan ebben a tekintetben. Nem okoz harapást, nem fertőző betegségeket, nem pusztítja el a szerkezetet, és nem rontja el az élelmiszereket.

Ez kellemetlenséget okozhat a megjelenésével. Ráadásul egy rákfélék megjelenése a házban azt jelzi, hogy a cső alatt cső keletkezik a ház alatt, vagy elégtelen a fűtés, ami megnöveli a levegő páratartalmát. Ha a lakás száraz, nem találhatók a fa tetvek. A szorongás megakadályozhatja a virágtermesztőket.

A fazékban lévő nedves talaj vonzza ezeket a lényeket, és az élő szerves anyagok - növények, maradványaik - táplálékként szolgálnak.

Van egy másik nézet: a rákok, a pincékben és a nedves ládaakon közlekednek, sok végtagukon vírusokat, gombaspórákat és baktériumokat hozhatnak, amelyek veszélyeztetik az emberi életet a lakásba.

Észrevett egy ilyen rovar a WC-ben - ez is egyike a fa tetvek

A házak vagy lakások behatolásának módjai

Mielőtt eldönti, hogyan lehet megszabadulni a faiskoláktól a fürdőszobában, meg kell találnod a behatolás módját. Általában a lények a házon át költöznek, és elfogadható élőhelyet keresnek maguknak. Ezek a kád és a szellőzőnyílás lefolyónyílásából, a csatornacsatornákon keresztül mozoghatnak. A felső tetőtérben a felső lakásokba behatolnak a faimadarak.

Ez már komoly fertőzés - szükségintézkedésekre van szükség.

Megszabadulni a rákféléktől

Mivel a fa tetvek csak olyan nedves környezetben élhetnek, amelyben a légzőszervek (kopoltyúk) normálisan működhetnek, intézkedéseket kell tenni a helyiségek kiszáradására.

 • Ha a faültetvény a fürdőszobában tenyésztett, először csökkentenie kell a páratartalmat, növelnie kell a légcsere sebességét, és további kényszerített vagy természetes szellőzést kell biztosítania.
 • Javítás szivárgások, javító csapok, tömítések cseréje, keverők beállítása stb.
 • A szoba felmelegítéséhez további fűtőtesteket telepítenek a fürdőszobában.
 • Távolítsa el az összes maradékot a készletekben - a lehetséges faeledel-forrást.
 • Ne viseljen nedves ruhát a szobában, ne hagyja nedves ruhát.
 • Rendszeresen szellőztesse ki a szobát, és tartsa nyitva az ajtókat.
 • A kád vagy a WC emeletén található interglaciális helyet a padlólemezeken lévő nyílásokat nedvességálló szilikon tömítőanyaggal kell lezárni, blokkolva azokat az ösvényeket, amelyekből a lények kívülről érkeznek.
 • A szellőzőnyílásokat és tengelyt ellenőrzik, és szükség esetén tisztítják a törmelékről.

A fenyőfa kezelésének módszerei

Számos módon lehet ártalmatlan a lakás lakói számára, így otthoni ízeltlábúak eltávolítását teszi lehetővé. Egyetlen faérzék észlelésekor egy személy radikális "megsemmisítőeszközt" alkalmaz - otthoni papucsokat. Neki akarjuk, hogy önkéntelenül összeszedjük a szemét, és meglátjuk a szörnyeteg szörnyet. A nagyszabású harcot komolyabb módszerekkel kell folytatni.

A bórsavat szintén erdők ellen használják

 • Nedves sarkokban sózzuk meg a sót, vagy tegyük a tartályokat sóoldattal.
 • A rákok felhalmozódásának helyszínei rendszeresen feldolgozzák az egyik eszközt: alum, bórsav, fehérség, barna.
 • Ha a faérmek a WC-ben feltűnnek, a felületeket a mosdó alá, a csatornába és a vízvezetékek síkjába kell tisztítani.
 • A gyógyszertári láncban értékesített bórsavat a padló, a falak törlésére szolgáló megoldásként alkalmazzuk, vagy egyszerűen csak diszperzális módszerrel alkalmazhatjuk a faanyag legnagyobb vagy valószínűleg felhalmozódott problémás területeire.
 • Ugyanaz a bórsav alakja a pálya alatt a fürdőszobában, a padló alatt a mosogató mosogató.
 • Száraz, kvassot vásárolni, vízzel 0,1 kg és 0,5 l forrásban lévő vízzel hígítani. A keveréket egyenletesen permetezzük a repedésekbe, a vízvezeték szerelvények alatt. Ha a fürdõszoba megjelent a fürdőszobában, akkor meg kell dolgoznia a falakat és a mennyezetet is. 7-8 óra elteltével a fürdőszobát vagy a WC-t a halott erdőből tisztítják és mosják.
 • Ha népi jogorvoslatokkal küzdenek a faanyag rovarokkal, akkor az egyes konyhában elérhető fűszerek hasznosak: pirospaprika és só. 5 grammot kell bevennie, annyi dohányt vagy dohányt kell hozzáadni, ragaszkodniuk kell a készítményhez 1000 ml vízben. Alkalmazás permetezéssel.

Kémia segíteni

Rendszerint az ilyen feldolgozás elegendő ahhoz, hogy megszabaduljon a faanyagtól. De a lakás nagyon elhanyagolt állapotában és a rákfélék nagy népességében a vegyi anyagok feldolgozása gyorsan és hatékonyan zajlik.

 • mert a fürdőszoba belépésének fő módja a leeresztő lyukon keresztül történik, és a Mole is beleöntött.
 • A kémiai összetétel önmagában is előállítható fél csésze fehérítő és 1 liter víz keverésével.
 • Az eredmények csaknem 100% -át a "Thorax" biztosítja. Ez nem csak a fa tetvek elpusztítását, hanem más lakossági paraziták elpusztítását is jelenti. A cselekvés elve - kapcsolat. A mérgező hatóanyag fokozatosan gátolja a karpátot, és egyidejűleg mérgező hatást fejt ki a fertőzött mokitokkal való érintkezésre.
 • Rovarirtó szer aeroszolos formája - "Varan". Permetezéssel viselt, ami lehetővé teszi, hogy kezelje a nehezen elérhető helyeket. Szagtalan. Útközben megsemmisíti az összes rovarokat, amelyek "repülnek" és "a földön".

Univerzális aeroszol rovarok ellen a házban

És mégis, a radikális módszerek elkerülhetők. Elég, hogy fenntartsák a megfelelő életkörülményeket, biztosítsák a helyiség szellőztetését és biztosítsák, hogy száraz legyen. És akkor az ízeltlábúak maguk hagyják el a lakásodat, nem fognak zavarni a nem túl látványos megjelenésükkel.

Hol kell vennünk egy kullancsot elemzésre?

Töltse le a kártevők elleni védőlapot

Hogyan kezeljük a fürdőszobában lévő faérmeket - fotókat és eszközöket

Az alom a WC-ben vagy a fürdőszobában - meglehetősen gyakori jelenség, amely elriasztja a vízi eljárásokat. Nem, a rovar maga teljesen biztonságos az emberek számára, de a csúnya kinézete rontja a hangulatot és harcias hangulatot kelt.

Az utóbbi kissé eltávozik a nem kívánt szomszédságokkal folytatott harcok után, és ez azért van, mert ezek a lények nagyon méltó ellenfelek, amelyek képesek túlélni és alkalmazkodni.

Kiderül, hogy anélkül, hogy konkrét tudás lenne arról, hogyan kell kezelni a fürdőszobát a fürdőszobában, a győzelem nyilvánvalóan nem a tiéd lesz.

A fa tetvek megjelenése

Amint azt mondják, látnod kell az ellenségedet. Ezért elkezdjük ezeknek a gyalázatos lényeknek a leírását. Mokritsa a te fürdőszobádban egy barna, fehéres vagy szürkés teremtés előtt jelenik meg, egy hosszúkás és ovális testtel, egy csomó mancsával és antennával.

Mit eszik ez a teremtés? A "harapnivalók" a kosárban, a régi papír, a szappanbevonatok és így tovább. Ha egy szemetes kosarat nem veszik ki a házból több napig, akkor a rovarok többnyire a konyhában további ételeket keresnek, inkább a szoba boldog, sötét páratartalmában.

Tehát, ha a fürdőszobában:

 • keverők, csővezetékek, dokkolópontok mosdókagylóval, kompakt vagy káddal;
 • a nedvességet a padlón vagy a csöveken át nem szabad átadni, amely a mikroorganizmusok és a szennyeződések tenyésztési helyeként szolgál;
 • állandó páratartalom;
 • a vászon mindig száraz,

akkor az esélye, hogy találkozik egy rákos teremtettel egy nappal több tízezer alkalommal.

Opciók harcolnak

Vízzárja a fürdőszobát, és lezárja a repedéseket

Ha a fürdőben tenyésztett tetvek, teljes körű háború lesz a saját fürdőszobás magánvállalkozói jogért.

És azzal kezdődik, hogy a higiéniai eljárások befejezésekor megszokja a szellőzést. Száraz és puha ruhadarabot kell eltávolítani a tükrökről, polcokról, mosdókról, padlóról és falakról a víz és a szappan maradványaiból, és ne maradjon nedvesség.

A fűtött törülközőtartó vagy a beépített "hüvely" fürdőszobában való jelenléte egy kicsit könnyebbé teszi a feladatot, mert segít a levegő kiszáradásában.

Mielőtt végleg eltávolítaná a fa tetőket a fürdőszobából, és visszavonhatatlanul, teljes vízszigetelést kell végezni a helyiségben.

Ebből a célból a felismert repedések, repedések, hézagok és más olyan hibák, amelyeken keresztül a rovarok át tudnak mozogni vagy elrejteni tudnak, szaturációval vannak ellátva.

Mint a legtöbb "kellemetlen szomszéd", ezek a lények nem tolerálnak semmilyen fényt, ezért erősebben csavarják a lámpát, és gyakran hagyják bekapcsolva.

A fürdőszobában levő rovarlábak átengedik a kopoltyúkat, ezért magas páratartalomra van szükség. Nem szükséges a víz tárolása, de még mindig ajánlott pénzt költeni a jó minőségű és problémamentes szellőzésre.

Ezenkívül a vas kommunikációt műanyagra kell cserélni, ahol a kondenzátum nem halmozódik fel. Nem lesz szükség feloldani az összes szivárgást és mindent klóroldattal kezelni. Ne felejtsük el, hogy egy ilyen eszköz a faiskolákban a fürdőszobában rendkívül veszélyes a gyermekek és háziállatok tekintetében.

És jobb, ha ezeket és másokat több napig elküldjük a nagymamának, amíg a klórgőzök elpárolognak, és a kártevők eltűnnek.

Házi vegyi anyagok

A legelterjedtebb faágazat

A Quicklime a legkedvezőbb árú és megfizethető módja annak, hogy megszabaduljon a fürdőszobában található faérettől. Ebből a célból vödör vagy medence mészporral a fürdő közepén helyezkedik el, a tartály tetején vízzel van feltöltve, majd az ajtók zárva vannak, és a helyiség három napig nem használható.

A házi készítésű házi csalik gyógymódban a dohánypor, a szóda hamu és a forró piros paprika keveréke lehet.

Minden komponensnek három grammra van szüksége, és egy liter vízbe öntik. A keletkező folyadékot a fürdő minden felületén kezeljük (permetezzük).

A kezelést követően a helyiség nem használható legalább 8 órán át, majd alaposan öblítse le a vizet és a fehérítőt.

Ha a szemek megjelenik a fürdőszobában, próbálkozzon az alábbiakkal:

 • Rendelje be a nyírfa seprűket a szoba sarkában. A rovarok örömmel örülnek az új finomságnak, és a fürtökben fognak lógni. Reggel, a napfelkelte előtt a seprűnek égetnie kell, vagy csak rázza le az erkélyről. Így lehetővé válik a kártevő lakosságának jelentős csökkentése;
 • A mosdók a fürdőszobában és a WC-ben félnek a kvasstól! Ehhez öntsön 100 gramm tároló-szárított kvassot 0,5 liter forró vízzel. A kompozíciót ismét fel kell permetezni a rákfélék felhalmozódási pontjain;
 • A fürdőszobában a szürke és a fehér csemege nem igazán tartja tiszteletben a konyha kősóját. Szét kell szétszóródni a szoba minden sarkában.

Ipari munkatársak

Rovarirtó vegyszerek a fürdőszobában

Ha a fürdőkádban feltűnik a faér, és sem a kvas, sem a meszelt mész nem szörnyű nekik, nyugodtan elkezdheti megismerni a tároló készítmények pozitív tulajdonságait.

És ők, érdemes megjegyezni, sokan vannak: Gett, dichlorvos, Tetriex, Mole és még sok más. Általában a padlót és a fal és a padlólap közötti helyet kezelik.

Javasoljuk, hogy több napon keresztül hagyja el a terméket a felületen, majd egy hét után újra szedje a helyiséget.

Mi a teendő, ha újbóli fertőzést?

Abban az esetben, ha a falikarok a fürdőszobában élnek, és nem reagálnak minden beavatkozásra, itt az idő a fertőtlenítőszerekben. Ez lehet a városi egészségügyi járványügyi állomás alkalmazottai vagy egy magánszervezet alkalmazottja. Általában az utóbbiak kezében találják a legérzékenyebb, leghatékonyabb és leginkább ártalmatlan embereket előkészületeket és eszközöket.

Tudod, hogy milyen moszatok a fürdőszobában, és most meg kell tudnia, mit tehetnek egyszerre a saját és a fürdőszobában. És ez azt jelenti, hogy közös erőfeszítéssel kell küzdeni a kártevők ellen: ellenőrizni a fedelet és a hálót, a kéményeket és más kommunikációt. Jobb fertőtlenítőt használni az egész ház számára, mert a kártevők egyenként harcolni fognak örökké.

Az újra-invázió megakadályozása érdekében mindent el kell távolítanod, amit a rovarok a fürdőben szeretnek: a nedvességtől a sötétségig és a szennyeződésig. Ne felejtsük el, hogy a kártevők közelednek hozzá, amíg az ideális higiénia a fürdőszobában marad, szárazság, fény és hő nem fog megjelenni.

Tartsa tisztán a házát, gyakran levegőt, hagyja a napfényt, és ne mesterséges fényt takarítson meg.

Mindezek miatt megvédheti otthonát a rémes teremtmények inváziójától, megakadályozza a kedvezőtlen epidemiológiai helyzet kialakulását, és csak élvezheti a napi vízkezelést.

Nedves a fürdőszobában: hogyan lehet megszabadulni, a leghatékonyabb eszközökkel

Nagyon kellemetlen látvány - többlábú bogarak feltérképezése a fürdőszobában. A szoba mindig steril, tökéletesen tiszta és biztonságos környezet legyen az emberi egészség számára.

Mielőtt eltávolítanád a fa tetűket, meg kell értened, hogy milyen fajta teremtmények származnak egy lakásban vagy házban, milyen veszélyt jelentenek az embereknek, és milyen módszereket kell őket megsemmisíteniük. Nincs olyan probléma, amelyet nem lehetett megoldani, ugyanaz a fertőzés a fürdőszobában, feltérképező bugokkal.

Alkalmazhatja a népi jogorvoslatok módszereit, és professzionálisabb előkészületekkel befolyásolhatja őket.

Milyen jelenség - bogarak a fürdőszobában nevű "faérc"

Hiba azt hinni, hogy egy faérc rovar. Az úgynevezett csak a szokás, a népi módon. Valójában ezek az őrök közvetlenül részt vesznek a rákfélék alrendjében és az izopódák egységeiből állnak.

Valójában a tetveknek van egy olyan testük, amely megbízhatóan védi a héjat, és a lábai pontosan 7 párból állnak, amelyek kellően fejlettek és elég erősek ahhoz, hogy gyorsan elmeneküljenek az ellenségektől. A faimád teste hosszúkás, kititikus szegmensekkel borított, melyek közül 8 a fej, a hát, a hát, egymáshoz kapcsolódva, valamint a has, ahol szabad.

A szegmentált bevonatnak köszönhetően teljesen szabadon koagulálhat vagy csorgathat.

Honnan származnak és mit eszik

A csemegek világa mintegy 3500 faj van, így mindegyiket nem lehet számolni. Mindazonáltal nem mindegyik képes létezni a lakás körülmények között. Csak két faj élhet az emberek, lakások vagy házak között: armadillo tetvek és durva szemek.

Sok szempontból hasonlítanak egymásra. Csak abban a tényben különböznek egymástól, hogy az első a golyóba esik, amikor a veszély közeledik, és a második egyszerűen megdönti a kis testét.

Az első feketék, a második pedig a kitinikus réteg sárga, vörös, sötétbarna színű.

Hogyan juthat be a lakásba

 • fürdőszoba;
 • víz vagy csatorna;
 • szellőzőnyílások a csatornákon keresztül;
 • szomszédoktól ablakokon vagy ajtókon;
 • a folyosótól, ahol a fertőzött szemétvonal;
 • a ház nedves pincéjéből, pincéből, babakocsiból, raktárakból és más tartályokból;
 • garázsoktól, erkélyektől, loggiáktól, beleértve azokat is, amelyek engedély nélkül engedélyeztek egy lakásfalakat (a SNIP-k építési követelményeinek megsértésével);
 • nyers padlásokról, ahol a tető rendszeresen áramlik;
 • hazahoztak a rothadt gyümölcsökkel, zöldségekkel, bogyókkal vagy gyógynövényekkel;
 • haza hozott a táskák, ruhák, cipők és egyéb kiegészítők a személy;
 • hazavitték a háziállatok haját (nagyon ritkán, de ez megtörténik).

Az apartmanokban a faültetéshez való étkezés a következőket keresi

 • élelmiszerek és élelmiszerek maradványai bomlási jelekkel;
 • elkényeztetett zöldségek és gyümölcsök;
 • piszkos edények;
 • bin - a vödör tartalma;
 • por a falakon;
 • némi nyálka a padlón, a falakon és a mennyezeten - például ha halakat tisztítasz (mondjuk ponty), vannak mérgező nyálka ragadós anyagok maradványai;
 • álló víz;
 • penész, gomba a fürdőszobában;
 • bármely más finom mikroflóra, amely alkalmas az ételükre.

A Woodlice a következő helyeken és eldugott sarkokban élhet a lakásban:

 • folyamatosan nedves talaj virágcserépben;
 • olyan helyek, ahol a fürdőben gyakran kondenzálódnak;
 • sötét helyen;
 • a fürdőszobában, ahol gyakran megtalálják a nedvességet;
 • a mosdó alatt, ha van egy szekrény alatt, szorosan lezárva és rosszul szellőztetve;
 • a WC-k mögött a csövek között;
 • a mosógép mögött;
 • a szellőző tengelyen.

Mi veszélyes az emberek számára, ha tenyésztik a fürdőszobában?

A licks nem harap, nem támadja meg a személyt, és nem tartozik a vérszívók csoportjába. Ezért nem várható közvetlen fenyegetés számukra. Veszély van azonban egy másikban, melyik faanyag hozhat, és a következő ártalmatlanítási rendszerekből áll:

 1. A beltéri virágokat elpusztítják, a földön élnek és a testükkel kalapálni annyira, hogy a szükséges levegőcsere zavart okoz a talajban.
 2. Ha a lakóházakban élők télen tárolják a pincében lévő raktárakban zöldséget és gyümölcsöt, elrontják a betakarítást.
 3. Baktériumokat, penészgombákat, gombákat hordanak a lábukon, így a fürdőszobát ilyen típusú behatások befolyásolhatják. És ahogy ön tudja, a penész vagy gombák jelenléte a fürdőszobában közvetlen járat a különböző betegségekhez.

A falon vagy a fürdőszobában máshol levő por szintén a fa tetvek tápláléka. Különösen gyakran a mosogató, fürdőszoba vagy mosógép alatt jelenik meg.

Egyébként az élelmiszerek - különösen a növényi eredetű - rothadás minden olyan tárolásra is vonatkozik, ahol vannak - az erkélyen, a konyhában vagy akár a fürdőszobában (soha nem tudhatod, hogy valaki átmenetileg tárolni egy zacskó burgonyát a fürdőszobában).

A fürdőszobában ezenkívül csak kellemetlen látvány a szoba használata, amikor egy ilyen rákfélék a lábuk mentén kúszhatnak.

A Crimea-i faiskolák inváziója:

A fürdőszobában lévő faggyút megszabadulni

Ha olyan népi jogorvoslati lehetőségeket szeretne találni, amelyek segítenek megszüntetni a faiskolákat a fürdőszobában, akkor pontosan ugyanazok, mint a lakásban élő kártevők elleni küzdelemben. Ezeket a módszereket megtalálhatja a lakásban lévő erdeiek (mérlegek) megszabadulásáról szóló cikkben. A kellemetlen rákfélék kezelésének általános módszerei a következő alapvető intézkedéseket foglalják magukban:

 1. A fürdőszoba általános tisztítását havonta legalább 1 alkalommal kell elvégezni. És amikor ezeket a lényeket felderítik, azonnal meg kell tenni.
 2. A fürdő gyakori szellőztetése kevésbé kényelmes lesz a fafű életkörülményei szempontjából.
 3. Távolítsa el a nedvesség forrását. A nedves sarkok szárítása a ventilátor mellett.

A legkedvezőbb csemegeszőlési lehetőségek

Javasoljuk, hogy vizsgálja meg a gyógyszerek több lehetőségét, amelyek könnyedén segítenek megbirkózni a fanyarokkal, vagy megszüntetik az ételük forrását. Ez különösen igaz a penészre. Ezért az utolsó készítmény a penészgomba, eltávolítása a fürdőszobából. A vélemények segítenek navigálni a feladat végrehajtásakor, milyen gyógyszert vagy eszközt választani.

Közös gyümölcshús

 1. Kiadja Oroszországot.
 2. Form - por vagy csomók formájában.
 3. Az égetett fajta típusa - a fürdőszoba feldolgozásához nem szabad vásárolni az építési mészet, a legjobb, ha vásárolni törmeléket vagy feldolgozásához kert vagy zöldség.

 • A mésznek köszönhetően nemcsak a kártevők tisztítják, hanem fertőtlenítik a helyiséget a szobában, megelőzve a gombák és a penész kialakulását.
 • Az árak eltérőek, attól függően, hogy a csomagok súlya - átlagosan 23 rubel. 1 kg, legfeljebb 150 vagy több rubel. egy nagyobb mennyiségű keverékhez.

  Vélemény:

  Svetlana, Szentpétervár. Lime tenyésztett faiskolák, amelyek a lakásban lévő fürdőszobába léptek. Tegye a vödröt az éjszakára. De aztán úgy döntöttem, hogy egy-két napig tartok. Így történt, hogy az összes tetű maga elszaladt valahol, látszólag, és aki nem volt ideje, a fürdőszobában halt meg. A halott seprűvel söpörtem le őket. A szerszám egyszerű, akár bármilyen ötletes megoldás.

  Dichlorvos IVF

  1. Teszi Oroszországot.
  2. Form - inszekticid folyadék egy hordóban nyomás alatt.
  3. Térfogat - 190 ml.
  4. A toxicitás átlagos.
  5. Spray az érintett területeket és hagyja 30 percig, majd mossa és tisztítsa meg mindent.
  6. Átlagos ár - 56-75 rubel.

  A "Dichlorvos ECO" felülvizsgálata:

  Sasha, Minszk. Nem is számítottam arra, hogy a dichlorvosok akár olyan csúszkákat is ölhetnek, mint a faggyút. Kiderül, hogy ez az anyag nemcsak a repülő vagy vérszomjas ugró rovarok ellen, hanem a rovarok feltérképezése ellen is - a fa tetvek. A fürdőszobámba raktam. A csövek között a WC-ben összecsaptak. Mindenki halott!

  "Abedis 06" gombaellenes szer

  1. Oroszországot és FÁK országokat gyárt.
  2. Az áruk formája - koncentrátum.
  3. Toxicitás - mérsékelt, veszélyes gyermekek és állatok számára.
  4. Szükséges formában használni, hígítva az utasítás szerint.
  5. Hozzávetőleges ár - 750 rubel.

  Visszajelzés az "Abedis 06" -ről:

  Natalia Ivanovna, Moszkva. A fürdőszobában ilyen használtam. Abedis egy időben eltávolította a penészt, még azt sem gondolta, hogy minden gyorsan megy. Ezért a dohány és a só keverékét mérgezik meg. Mert a fürdő alatt néha futottak. Most már valahol 6-7 hónap van, és nem találok penészt vagy hibákat. Jó eszköz, ajánlom!

  Hogyan lehet megszabadulni a fa tetvek a lakásban, a fürdőszobában és a WC-ben. Hogyan kaphatok rákot a házból a saját kezével?

  Aki valaha is látott egy faültetést, megerősíti, hogy ez a teremtés nem okoz pozitív érzelmeket. Nemcsak az ősszel vagy nedves pincékben lévő rothadt levelek, hanem egy házban vagy lakásban is megtalálható. Beszélni fogunk erről az állatról és arról, hogyan dobjuk ki otthonról.

  leírás

  A mokritsa, ellentétben a közhiedelemmel, nem rovar. Ez a rákfélék képviselője. Jelenleg több mint 3000 faj van ezen az állaton a világon.

  A mérsékelt szélességi fokú otthonokban található fajot a Porcellio szúnyognak nevezik. Porcellio scaber 2 cm hosszúságú, szürke, barna vagy fekete test, keresztirányú mérleggel borítva.

  A rákfélék hét pár lába és egy pár antennája van, amelyek a test fele hossza.

  Van egy pár szeme a fej oldalán. A nedvességnek állandó páratartalomra van szüksége, és hozzáférést kell biztosítania az élelmiszerhez, így az emberek lakóhelyén a fürdőszoba, a konyha vagy az alagsorban találhatók. Virágcserépben és üvegházban is megtalálhatók.

  Fontos! Ha legalább ezek az állatok megjelennek, akkor biztos lehet benne, hogy hamarosan jelentősen növelik a lakosságot. Ez annak köszönhető, hogy nagyon gyorsan szaporodnak - a nők évente háromszor termelnek utódokat (több mint 50 állat egy időben).

  Főleg növényi maradványok, cellulóz, élelmiszerhulladék, amelyek rothadó folyamatok már megkezdődtek. Az állat e tulajdonsága miatt arra a következtetésre juthatunk, hogy a fürdők hasznos helyet foglalnak el a kertben, mivel segítik a szerves hulladék feldolgozását.

  A kerti szabotázs ügyében ezeknek a rákféléknek a hírneve túlságosan eltúlzott - egy kis telep nem képes jelentős kárt okozni az egészséges növényeknek. Ha a fa tetvek száma meglepő, akkor ebben az esetben érdemes megtenni, hogy megszüntesse őket még a kertben is.

  A jelenlét érzékelése

  A tetvek jelenléte a házban kitalálható a vizuális azonosítás területén.

  A legtöbb esetben a rovarok éjszakai, így a nap folyamán nem észrevehetők. A kedvező feltételek megszerzése érdekében hosszú távolságokat tudnak eljutni - a magas épületek aljától a legfelső emeletekig.

  Annak megállapításához, hogy ezek a rákok jelen vannak-e otthonában, meg kell nézni kedvenc helyeit: a mosogató alatt, a csővezeték csomópontján, a fürdőszoba alatt és minden más helyen, ahol magas a páratartalom, és van növényi és élelmiszer-hulladék.

  Az otthoni megjelenés okai

  A házaknál a fakéregek megjelenésének okai mindig egybeesnek a tényezők: egy nedves, hűvös hely és élelmiszer jelenlétével.

  Ezért az emberi lakásokban vonzódnak a pincékhez, fürdőkhöz, konyhákhoz és minden más olyan helyhez, amely megfelel a felsorolt ​​paramétereknek.

  Ha a csövek valahol szivárognak, vagy a rossz szellőzés miatt a nedves levegő eltávolításának folyamata rosszul szerveződik, akkor biztos lehet benne, hogy ott megjelenik a borjú.

  Woodlice kár

  Az ember számára kellemetlen megjelenés mellett a faérmék nem okoznak érzékelhető kárt. A rák gyakorlatilag soha nem táplálja az egészséges növényi szöveteket, és nem rendelkezik olyan állkapocs-készülékkel, amely képes az emberi bőrön elcsípni.

  De egy nagy település jelenlétében fennáll annak a lehetősége, hogy a lábukon az állatok hozhatnak bizonyos fajokat a lichen vagy gomba otthonukba.

  A borogatás megjelenése jelzi, hogy a beltéri problémák a nedvesség és a tisztaság.

  Hogyan küzdjünk: oktatás

  Nagyon nehéz lehet megszabadulni az erdeiektől, ha vannak olyan körülmények, amelyek vonzzák őket. Gyorsan gyarmatosítják az általuk kedvelt területet, és gyorsan megsokasodnak, így kiküszöbölésére egy bizonyos tervet kell követnie.

  Fontos! Ha a javítást tervezik, és a faanyagot észlelték, javasoljuk, hogy megszabaduljon tőlük a munka előtt. Ez jobb eredményt nyújt, mint a javítás után, amelynek során a faérgek egy része ideiglenesen hagyja el a helyiség javítását.

  A behatolási utak átfedése

  Mindenekelőtt meg kell tiltani minden lehetséges utat, amelyen keresztül a fakerületek bejuthatnak a házba. Pl. Lezárja a rést a padló és a falak között. Ez segít elkerülni a rákféléknek a házak újratelepítését a sikeres elhelyezésük után.

  Ha egy szomszédos házba érnek, akkor vagy el kell végeznie velük a takarítási munkát, vagy meg kell szüntetniük az életük feltételeit. Ebben az esetben a vendégfa-tetvek nem kerülhetők el, de már nem fognak elhagyni egy olyan lakást, amely nem alkalmas életükre.

  Általános tisztítás

  Miután a rákfélék behatolásának útjai le vannak tiltva, érdemes foglalkozni azokkal a feltételekkel, amelyek előnyösek az otthonukban való életben. Ehhez meg kell szüntetni a magas páratartalom forrását: rögzítse a szivárgó csöveket, állítsa be a szellőzést és szárítsa meg a helyiségeket egy ventilátor fűtéssel vagy légkondicionálóval.

  Érdemes eltávolítani az élelmiszer minden forrását: szemetet, gomba és penész, cserélje ki a rothadt táblaikat.

  Rovarriasztó

  A fürdőkád vonzó körülményeinek megszüntetése nem mindig kényszeríti őket arra, hogy elhagyják a területet ebben a pillanatban, különösen akkor, ha a lakosság nagy. Számos olyan eszköz létezik, amelyek segítenek megszabadulni a meghívott lakosoktól: népi jogorvoslatoktól és vegyi anyagoktól.

  Népi jogorvoslatok

  Ez a kategória különböző módokat foglal magában a rákfélék kolonizációjának útjának blokkolására, valamint a testük káros anyagokkal való mérgezésére szolgáló keverékekről. Bizonyított és leginkább ártalmatlan az emberre és a háziállatokra a sópályák és a bórsavoldat alkalmazása.

  A behatolás útjainak blokkolására a bejárati ajtó mögé és a helyiség sarkaihoz tartozó rendes sós só utakat használják. Amikor a só a rákfélék testére kerül, dehidratálást okoz, ezáltal a faültetvény kényelmetlenséget okoz.

  A bórsav oldat időigényes inszekticid, amely a rovar kemény héjának megsemmisítésén alapul, ami halálát okozza.

  Bleach. Az oldatot elkészítjük (40 g / 1 liter víz) és minden olyan felületet, amelyben a faélesek élnek, gondosan kezelik. Ez a gyógyszerkészítmény mérgező számukra, égési sérülést és a légutak károsodását okozhatja.

  vegyszerek

  A rovarriasztó piacon vannak olyanok is, amelyek hatékonyan elpusztítják a fenyőfákat.

  A legnépszerűbb közülük:

  • "Tarák" - olyan eszköz, amely segít a csótányok és a csikók. Ez ártalmatlan az emberek és a háziállatok számára. A szerszám hatása arra a tényre épül, hogy több erdei érintkezésbe kerülnek ezzel a porszerű méreggel, és a lábukra viszik a társaikat. Ennek eredményeképpen a megmaradt rákfélék fertőzöttek, ami halálukhoz vezet;
  • A "Goett" elkészített aeroszolok vagy folyékony koncentrátumok formájában készül (az oldat vízzel való aránya 1:10 legyen). Ez az eszköz kezelje azt a felületet, amelyen a rákféléket látták. A gyógyszer, belépve a légzőrendszerbe és a kitinbe, a belső szervek és a halál megzavarásához vezet. Az otthon minden lakója számára biztonságos, kivéve a halakat. Ezért a feldolgozás idején erősen ajánlott az akvárium szoros lezárása;
  • "Varan" - szagtalan dichlorvos, amely a repülés és a rovarok feltérképezése mellett a fanyarokat is érinti. Rusztikus neuroparalítikus hatással rendelkezik. A hátrány az, hogy a terméket közvetlenül a kártevőkre kell permetezni;
  • A "Tetrix" egy meglehetősen mérgező megoldás, amely megköveteli a megnövelt biztonsági intézkedések betartását az alkalmazás során: távolítsa el az ételeket és az ételt, használjon védőruházatot és szemüveget, és gyermekek és háziállatok tilosak a közelben.

  Speciális szolgáltatások hívása

  Abban az esetben, ha egyedül nem lehet megbirkózni a fenyőfákkal, akkor igénybe veheti szakemberek szolgáltatásait.

  A szolgáltatás igénybevételéhez vegye fel a kapcsolatot az egészségügyi-epidemiológiai állomás helyi irodájával vagy a kártevőirtással foglalkozó magánvállalkozásokkal.

  Az ilyen szolgáltatás a kábítószerekkel történő házak feldolgozását fogja eredményezni, amelynek hatékonysága garantált. A szolgáltatás nem olcsó, de bizonyos feltételek mellett ez az egyetlen út.

  Megelőző intézkedések

  Annak érdekében, hogy ne ismét szembekerüljön a tetvekkel, érdemes olyan megelőző intézkedéseket hozni, amelyek célja az őket vonzó feltételek kiküszöbölése:

  • a vízellátás / szennyvíz szivárgásának időben történő megszüntetése;
  • a magas páratartalmú helyiségek levegőztetése és szárítása;
  • tisztaság;
  • a repedések és hibák kiküszöbölése a padlón, a mennyezeten és a falakon.

  Visszajelzés a hálózati felhasználók számára

  Az a tény, hogy a faiskolákkal megpróbálhat harcolni a víz nedvességének csökkentésén keresztül, teljesen ostobaság, a fürdőszobában, a WC-ben és a konyhában mindig páratartalom, ott élsz. Ha csak az egész idő alatt, mint a paloumny nem fut egy rongyal, és törölje a legkisebb csepp vizet a mosogató és kondenzátumok.

  Tehát mindent pontosan a szomszédokból nem fognak át a repedéseken, így a szellőzésen vagy a csöveken... A fakerület megölése: Az ötletnek hagyományos rovarriasztóktól kell származnia. Mindenféle hangyákból készült zselé van, stb. Ragacsos csapdákat használhat.

  A fenyőhelyeket kénsavas porral lehet porni, amely elpusztítja a bőrt és a fanyarok halálát okozza.

  Hello. Szeretnék megosztani a tapasztalataimat is. Vásárolt egy lakást az 5. emeleten az 5 emeletes épületben. A ház javításában, tiszta. Ott költöztem, este pedig aludni kezdtem, és a tetőfedő alátétek alatt valami zúzódást hallottam a falikárpit alatt.

  Kikapcsoltam a fényt, aztán láttam, hogy a fakerület felmászott a falra, nagyon ijesztő volt számomra. és így egész éjszaka hallották a zörgését. csak hátborzongató munkába ment, álmos.

  Megvettem egy gyógyszert a szagtalan csótányokért, és a padlót és a padlót a mennyezetre szórták, így egész éjjel a padlóra esett, csak időnk volt összegyűjteni őket, nem tudom, remélem, megszabadulok tőlük.

  Mi a teendő, hogy megszabaduljon a fenyőfáktól? Minden nagymama a padon a bejáratnál elmagyarázza, hogyan lehet megszabadulni a fa tetvek a lakásban. Valószínűleg tanácsot ad az alábbiakról: Spray bórsavoldatot a sarkokban vagy sózzuk meg.

  Egy másik "nemzetközi" módszer az, hogy vörös őrölt borsot, dohányporot, szóda hamut (egy kis csipet) hozzáadunk egy liter vízhez, jól keverjük össze és szórjuk a helyiség sarkait. 7-9 óra elteltével az egész felületet gyenge fehérítőszerrel kezeljük.

  Ha valaki azt szeretné megtanulni, hogyan kell radikálisan, gyorsan és felesleges kiadásokkal foglalkozni a faarákkal, általában azt tanácsolják neki, hogy használjon vegyi módszert: a gyors limet egy kis tálba vagy vödörbe helyezzük, gyorsan tele vízzel, majd az ajtó szorosan becsukódik.

  A fürdőt csak 3 nap múlva lehet bejutni a halak elpusztításához a rákfélék kémiai támadásából.

  Szóval Mondom. Szárítja a szobát, különösen a fürdőszobát. Az összes repedést felhordja az összes portól és szennyeződéstől, ideálisan tisztítsa meg mindent egy literes adagológépben.

  forrásban lévő víz 40g fehérítő, keresni egy helyet, ahol különösen élnek, mindent spray. Állatok, növények - minden tiszta. Száraz újra. Spray újra, mossa meg mindent, majd száraz.

  By the way, ki rendelkezik a virágokkal - ellenőrizni a talajt, és még jobb átültetni friss, ott is szeretnek rendezni.

  Ezeknek az egyszerű szabályoknak való megfelelés kedvezőtlen élőhelyet teremt a fa tetvek számára. Ezért, még ha megtalálják valahol a közelben is, nem tudnak lakni olyan lakásban, ahol nincs egyetlen feltételük, hogy éljenek.

  Hasznos volt ez a cikk?

  Mokritsa a fürdőszobában - megszabadulni a rovaroktól és megtalálni a megjelenés okait. 60 fénykép a rovarokról és azok elleni eszközökről

  A magas páratartalmú fürdőszobák és a természetes megvilágítás szinte teljes hiánya gyakran vonzza a kellemetlen vendégeket, például a faéleseket. A kellemetlen megjelenésük önmagában nem tartozik a kártevők közé, és nem valószínű, hogy embereket károsíthasson.

  Kik azok?

  Ha tanulmányozod a fürdőszobában lévő faültetvényt, világossá válik, hogy ezek a rovarokhoz hasonló lények tulajdonképpen rákfélékhez tartoznak, és közvetlen rokonai közé tartoznak a rákok, a homár, a rákok és a legáltalánosabb rákok.

  Az evolúció folyamán a vízben évekig élt csemegekád fokozatosan szárazföldre és közelebb került az emberhez, de élőhelyként még mindig nedves és sötét helyeket választanak.

  Leggyakrabban ezeknek a lényeknek a héját sötét színek festik, de a fürdőszobában szürke és fehér fa tetvek vannak. Természetes környezetükben pincékben, kövek alatt, régi fák és csonkok repedésekben vagy a régi lombok között találhatók. Egyél növényeket és szerves törmeléket.

  A lakóhely megváltoztatását egy lakóhelyre nem kényszeríti a szaporodás vágya, hanem egy új menedék keresése, például a hideg időjárás kezdete alatt. És ez a fürdőszoba magas nedvességtartalommal és a napfény hiányával, amely a legkedvezőbb feltételeket teremtette ezeknek a lényeknek.

  A fő okok

  A tetvek fő okai:

  A fürdőszobában megnövekedett páratartalom a rosszul működő szellőzés és a fűtés hiánya miatt. Ezenkívül a ruhanemű szárítása a fürdőszobában nagy mennyiségű nedvességet eredményez a levegőben, amely nincs ideje szárazon megszáradni.

  Szegény padlószigetelés régi házakban és apartmanokban az első emeleten, a felszín alatti víz közelében. A probléma megoldásához újra kell dolgozni az alapzatot, vagy egy további réteg vízálló anyagot kell elhelyezni a padlón.

  A megelőzés érdekében a fürdőszobában a tisztálkodási előírások betartása ajánlott, beleértve a rendszeres és alapos tisztítást is, különösen mosógép, mosdó és WC mellett.

  Alacsony páratartalom esetén, ha rossz a szellőztetés, próbáljon meg egy fűtött törölközőt felszerelni és rendszeresen szellőztetni a fürdőszobát.

  A harc módszerei

  Ha a megelőző intézkedések nem segítenek, és a fürdőkád a fürdőszobában vannak, hogyan lehet megszabadulni tőlük? Mielőtt a kémiai eszközök felé fordulna, figyeljen a népi tanácsokra, amelyek közül a leghatékonyabb:

  Piros paprika, dohány és szóda keveréke. Javasoljuk, hogy a padló és a padlólapon a fürdőszobában alkalmazzuk, és hagyjuk az éjszakát.

  Kenyérvakon alapuló infúzió. A főzéshez szükség van a tároló kvass meleg vízzel történő kitöltésére, majd egy adagoló használatával alkalmazza a helyeket, ahol a legelők a leggyakoribbak, és egy napra elhagyják.

  Konyhai só. A legegyszerűbb és megfizethető eszköz a faiskolák számára a fürdőszobában, ami minden konyhában megtalálható. Felhasználható önmagában vagy sóoldatban, amelyet a problémás területeken permeteznek fel.

  A népi jogorvoslatok használata után, ha nem tudsz megbirkózni a kellemetlen vendégekkel, kipróbálhatod a modern kémiai keverékeket és porokat a boltokban.

  Az egyik legegyszerűbb és leginkább hozzáférhető anyag a klóroldat vagy a készítményben fehérítőt tartalmazó fertőtlenítőszer. Elég, hogy feldolgozzák a fa tetvek élőhelyét, és hagyják az éjszakát, majd alaposan öblítsék le, hogy a megoldás ne kerülhessen véletlenül a légzőrendszerbe és a gyomorba.

  A legfontosabb dolog a vegyszerek használata során a megfelelő adagolás és rendkívüli óvatosság figyelembevétele annak érdekében, hogy elkerülhető legyen a házban élők káros hatása.

  Fotó woodlouse a fürdőszobában

  Hogyan lehet megszabadulni a fa tetvek a ház, fürdőszoba vagy más területeken a lakás - különböző ellenőrzési módszerek, beleértve a népi jogorvoslat

  Egyes házak nemkívánatos vendégei a fenyők - a rákok sorrendjéhez tartozó kis teremtmények. Magas páratartalmú szobákat választanak, amelyek minden szükséges feltételt biztosítanak a kényelmes élethez. Miután észrevettük a tetűket, tanácsos megpróbálni megszabadulni tőlük a lehető leghamarabb.

  Hogyan használják az erdei lakóházakat és házakat?

  A limes különbözik. A leggyakoribb a faiskolák és a durva szemesfa. Van egy hosszúkás testük, amely több szegmensre oszlik, és mindegyiknek van két párja. A felnőtt fahasáb elérheti a 20 mm hosszúságot.

  A Woodlice elég gyorsan sokszorozódik, tojást rak.

  1. A leghíresebb faj a faimád (Armadillidium vulgare). Sötét testszíne és magas héja van. Kedvenc élőhelyek - magánházak nedves pincéi és pincéi. A legkevésbé aggodalomra ad okot, hogy ez a fadarab apró miniatűr szivárgássá válik.

  A szokványos Mokritsa nedves pincékben vagy pincékben telepedik le

 • A durva faiméreg (Porcellio scaber) a második leggyakoribb fajhoz tartozik. Elsősorban lakásokban lakik. A fajta különlegességei:
  • vörös színű héj;
  • képes gyorsan feltérképezni;
  • nem képes gömbölygetni.

  A durva moha szeret lakni a magas páratartalmú apartmanokban

  Az otthonokba és az üvegházakba való behatolással a csemetek képesek tisztességes kárt okozni a mezőgazdasági termékeknek. Emiatt nemkívánatos vendégek, nem csak a lakások, hanem a gazdaságok, a kertek és a konyha kertek.

  Ahol a legnépszerűbb woodlips

  A ház tulajdonosai, ahol a fák között élnek, gyakran kérdezik magukat: honnan és miért származnak? A lakóházakban a kártevők jelennek meg, a pincékről és a padlásról mozognak. A faiskolák egyik kedvenc helye a fürdőszoba. És elkezdhetik a konyhában, az erkélyen, a WC-ben, és néha az üregben a stretch mennyezet alatt.

  A fő tényező a megjelenése woodlice a házban - jelenléte nedvességet, szükséges létükhöz. Ezenkívül a rovarokat a bőséges étkezési lehetőség vonzza. Élelmiszerként használják:

  • rothadó zöldségek vagy gyümölcsök;
  • szemetet a maradék ételekkel;
  • virágokat és talajt a kívánt páratartalom mellett.

  A beltéri növények leveles levelei és szárai is jelezhetik a kis kártevők jelenlétét otthonában.

  A Mokritsy a magas páratartalom miatt gyakran választja a virágcserepeket lakóhelyként.

  Ellentétben az emberi lakások kolonizációjával küzdő sokféle fajával, a fakéreg nem harap, és így nem okoz fizikai kellemetlenséget sem embereknek, sem állatoknak.

  Azonban az alagsorból, az utcáról vagy a padlásról az apartmanokba belépve sok veszélyes betegség hordozója, valamint a gombák és herpesz forgalmazói.

  Ráadásul ezeknek a lényeknek a megjelenése is zavart okoz. Emiatt elengedhetetlen a harcolni a meghívott vendégekkel.

  Elpusztítjuk a rovarok invázióját: hol kezdjük a harcot

  A fenyő megsemmisítése nehéz. Ha önmagában szeretné megszabadulni a rovaroktól, integrált megközelítést kell biztosítania a probléma megoldásához.

  1. Tegyen általános tisztítást, majd próbálja csökkenteni a páratartalmat nedvességelnyelő berendezések, légkondicionálók vagy ventilátorok használatával.

  A nedvességelnyelő készülék csökkenti a lakás nedvességtartalmát, kedvezőtlen feltételeket teremtve a fa szemei ​​életében

 • Javítsa ki az összes vízszivárgó eszközt.

  A szivárgó csövek cseréje a lakásban egy kötelező lépést jelent a fenyők elleni küzdelemben.

 • Ügyeljen a virágcserépre. Lehetséges, hogy a csemeték által érintett talaj helyett a növények áttelepítése szükséges.

  A belföldi növények átültetése a csemeték által érintett talaj helyettesítésével történik.

 • Védje otthonát a fenyőfa behatolásától kívülről. Ehhez szerelje fel a szellőző lyukakat egy rácskal kis cellákkal.

  A szellőzőrács egy kis cellával nem engedi, hogy a fa tetvek visszatérjenek a szobába

 • Tömítsük meg a repedéseket a mennyezeten és a falakon, valamint távolítsuk el a vízellátás és a csatornahálózat felszínei körül kialakult rést. Ennek a feladatnak a kezelése érdekében használhat habot.

  Használjon habot minden olyan nyílás tömítésére, amelyen keresztül a rovarok behatolhatnak.

  Ezután folytathatja a lakóhelyre telepített kártevők megsemmisítését.

  Hogyan lehet megölni a fenyőfa: ipari termelés

  A faanyagok megszabadulásától kezdve a modern rovarfertőtlenítő eszközök kiválóak. Jelenleg a piacon többféle ilyen anyag létezik:

  • inszekticid permetek;
  • spray koncentrátumok;
  • porok;
  • rovarirtó kréta (ceruza);
  • zselék;
  • ragadós csapdák;
  • fertőtlenítést;
  • ultrahangos repeller.

  Rovarölő spray

  Ezek közé tartozik a Dichlorvos, a Pure House aeroszol, a Raptor rovarok feltérképezése, a Combat Superspray. Ezek az anyagok azonban csak olyan területek feldolgozásánál hasznosak, ahol a faanyag nagy felhalmozódása figyelhető meg. Hogy megszabaduljon az egész házból vagy alagsorból, ezek a kábítószerek nem fognak működni.

  Koncentrált permet

  A legnépszerűbb termékeket Delta Zóna, Taran, Ksulat Miko, Tetriksi, Kukaracha, Get. Segítségükkel a helyiségek a fertőtlenítési szolgáltatások számos képviselője által feldolgozottak. Ezeknek a gyógyszereknek a használatával nagy területeken megsemmisítheti a faanyagot.

  Rovarölőporok

  Ezek a készítmények (Riapan, rovarháló Pure House, Fenaksin) a helyiség peremén való átfolyásra szolgálnak. A porok hatékonysága nem túl magas, mivel nem minden fafelszerelés inkább a padlón mozog. Ezért ezek használatát csak kiegészítő ellenőrző intézkedéseknek ajánlják.

  ceruzák

  Az ilyen termékek ideálisak a függőleges felületeken való alkalmazásra, míg a faggyút érzékenyebb az expozícióra: nagy mennyiségű toxikus anyag tapad a héjához. A ceruza és ceruza nagyszerű akadályt jelent, amellyel a helyek körül lehet kezelni, ahol a rovarok belépnek a lakásába.

  Ragadós rovarcsapdák

  Ez a lehetőség profilaxisként alkalmazható, és nem használatos elsődleges eszközként. A ragacsos csapdák segítségével egyedülálló egyedeket lehet befogni, de ez nem oldja meg a házban letelepedett összes faféreg megsemmisítésének problémáját.

  fumigator

  Annak ellenére, hogy a füstölő szereket hagyományosan a repülő rovarok ellen használják, azok felhasználhatók arra is, hogy megbirkózzanak egy erdei invázióval. Ahogy azt a gyakorlat mutatja, ezek az eszközök nagyon hatékonyak és lehetővé teszik, hogy megszabaduljon a bosszantó rákoktól rendszeres használat mellett.

  Mi lelassíthatja a fa szemét: az ipari szerszámok a fotón

  Az inszekticid porok csak kiegészítő védekezésre használhatók az erdei fenyők ellen Minden iparági ágens közül a permetezők jobban megfelelnek a fenyőfélék elpusztítására, a rovarhúsok védik az otthont a fenyőfa újbóli megjelenése ellen. távolítsa el csak a rovarok kis részét, amelyek telepedtek le a házban.Fumigator hatékony eszköz a fenyők elleni küzdelemhez.Az ultrahangos rovarriasztó rejtett en, hogy nincs hatással semmilyen woodlice

  Az ultrahangos repellensek a legkevésbé hatékonyak a faggyú elleni küzdelemben, amelynek felhasználása szinte semmilyen eredményt nem ad.

  A vegyi anyagok felhasználása csak az apartman előkészítését követően eredményezi az eredményt, ami a külső forrásokból származó faanyagokhoz való hozzáférést blokkolja. Ellenkező esetben a feldolgozás többször is szükséges.

  A kémiai szer kiválasztása és alkalmazása rovarok elpusztítása érdekében kövesse az alapvető szabályokat:

  • tanulmányozza a pulton lévő eszközöket, figyelmet fordít az emberek és állatok biztonságának szintjére, valamint a kellemetlen szagok hiányára;
  • Használat előtt alaposan olvassa el az utasításokat. Szükség esetén légzésvédő és gumikesztyű használata szükséges a mérgezés elkerülése érdekében.

  Népi módok, hogy segítsen megszabadulni a fenyőfáktól

  Sok népszerű módja van a fenyőfák kezelésének. Nekik van egy bizonyos szintű hatékonyságuk, valamint a háziállatok és gyermekek biztonsága.

  A legnépszerűbb módszer a bórsav szórás.

  Az egyik leggyakoribb módszer a bórsavoldat permetezése helyeken, ahol a tetvek felhalmozódtak. Ezzel az eszközzel megölheti a rovarok számát, de a helyiség újrafelhasználható kezelésére lesz szükség.

  A vízzel hígított bórsav porszerű módja annak, hogy megszabaduljon a faéről

  A pusztítás gazdaságos módja - száraz kvász

  Száraz kvász vásárolható a boltban. A szaga tönkreteszi a fenyőfákat, arra kényszerítve őket, hogy hagyják el a szobát.

  1. Vegyünk 0,5 liter forrásban lévő vizet, és oldjuk fel 100 g száraz kvazit.
  2. Szórja be a kapott oldatot a fürdőszobában, a WC-ben, a rések mentén, a polcokon, a sarkokban és a padlón.
  3. Zárja be a helyiséget 8-10 órán keresztül.
  4. A megadott idő elteltével öblítse le az oldatot egy ronggyal és tiszta vízzel.

  A megoldás a száraz kvász alapján faggyúzik

  Harcolunk a rovarok szódával és borssal

  A szódabikarbónának és a borsónak mérgező tulajdonságai vannak a faérbe. A héj megszerzésével az oldat elpusztítja, ami a rovar halálához vezet.

  1. 1 liter hideg vízben oldjon fel 3 gramm szódát és 3 gramm pirospaprikát.
  2. A kapott megoldás a kártevők felhalmozódásának helyeinek kezelésére.

  A szódabikarbóna és a borsó oldata megsemmisíti a fa tetvek héját, ami halálhoz vezet

  Alkalmas pince, pince vagy garázs számára

  Vigye a sót, és szórja meg a padlót és a sötétbarna sarkokat. Ön is készíthet sóoldatot és permetezheti a felületre. Ezzel a módszerrel megszabadulhat a meghívott vendégektől a lakásból, alagsorból vagy a garázsból.

  A sarokban és a padlón szétszórt só a faggyút hagyja el a szobából

  Mit mérgeznek a fürdőkád a fürdőszobában és a WC-ben - videó

  Hogyan készítsd el a csalit és a csapdákat

  Ahhoz, hogy megöli a fa tetűket, házi készítésű csapdákat használhat.

  1. Végy egy nyírfa seprűt vagy egy szokásos rongyot.
  2. Alaposan nedves és hagyja a szoba sarkában az éjszakát.
  3. Reggel, vegye ki ezt a tárgyat a házból, és rázza fel a fát.

  Ha a borospohár egy virágcserét választott:

  • nyers burgonyát vagy sárgarépát vegyen be, és a mag levágása után helyezze őket a beltéri növények közelében;
  • reggel dobja a csalit a faiskolákhoz, belépett.

  Az internethasználók többségének becslései szerint a legelterjedtebbek a lakott területeken a faérmék megszüntetését lehetővé tevő speciális eszközök között:

  • tarax - univerzális felkészülés a rovarok ellen;
  • gélcsali Scabengel. Az anyag könnyen felhordható bármely felületre, nincs erős szaga, és néhány napig lehetővé teszi a csemegekorszám csökkentését. A gyógyszer fő előnyei - könnyű használat és nagy hatékonyság;
  • dichlorvos új generációs "Varan", szagtalan és biztonságos emberek és háziállatok számára;
  • Get - folyékony koncentrátum, valamint egy analógja a "Master" néven forgalmazott gyógyszer;
  • Tetrix - egy hatékony ágens, amely magában foglalja a cipermetrinet, amely több mint 70 napig megszabadulni a fa tetvektől. Ez a gyógyszer nagyon mérgező, de ez garantálja a magas eredményeket a rovarok elleni küzdelemben. Használata magában foglalja az utasításokban részletesen ismertetett óvintézkedések betartását.

  Népszerű módja a rovarok különböző helyiségekben való kiirtására - galéria

  Taraks - egy hatékony eszköz megsemmisítése nasekomyhGel csali Scabengel népszerű a felhasználók körében, mivel a könnyű használat és a magas effektivnostiDihlofos „Varan” ártalmatlan az emberre és a hazai zhivotnyhPreparat Get bizonyult jól elleni küzdelemben mokritsamiTetriks - a leghatékonyabb gyógyszer, enyhíti a woodlice sokáig

  Vélemények arra az eszközre, amellyel jobb a pázsitok elpusztítása

  A rovarok végleges eltávolításának módja: professzionális fertőtlenítés

  Ha lakóépületben lakik, és a különböző faanyagok kezelésének módszere nem hozza meg a kívánt eredményeket, használhatja a helyiségek fertőtlenítésére szakosodott vállalatok szolgáltatásait.

  A professzionális apartman fertőtlenítés segít megszabadulni a káros rovaroktól örökre.

  A szolgáltatási megrendelésnek a következő előnyei vannak:

  • ilyen szolgáltatások az emberek és háziállatok számára biztonságos gyógyszereket használnak;
  • A fertőtlenítési eljárás nagyon hatékony. A feldolgozás után a faggyúk a lehető leghosszabb ideig nem jelennek meg otthonában;
  • a speciális berendezések használata lehetővé teszi a lakás nehezen megközelíthető területeinek semlegesítését;
  • ha a kártevők a garantált idő előtt visszatérnek, akkor a vállalatok teljesen ismételt feldolgozást fognak biztosítani.

  A fertőtlenítő megérkezésével a bútorokat mozgatni kell, és a feldolgozás után általános tisztítást kell végezni.

  A fürdőkád megelőzése a lakásban és a magánházban

  Annak érdekében, hogy az erdőgazdálkodás minden erőfeszítése újra ne vegye át a lakását, kövesse az egyszerű megelőző intézkedéseket.

  1. Vigyázzon a higiénére.
  2. Meg kell akadályozni a nedvesség felgyülemlését a szobákban.
  3. Óvatosan nézze meg a csészét a szobanövényekkel, és azonnal tisztítsa meg a raklapokat a talaj felhalmozott részecskéiről.
  4. Ürítse ki a szemetet időben.
  5. A szivárgás okainak felszámolásához figyelje a vízvezeték és az idő állapotát.
  6. Ha lehetséges, szárítsa meg a mosodát a szabadban.

  Szabadság az invázió a fa tetvek a lakásban - egy nehéz feladat. Számos módszer alkalmazásával elérheti a kívánt eredményt. A váratlan vendégek kezelésére szolgáló gyógyszerek elég nagyok: a vegyi anyagoktól a népszerű receptekig.