Legfontosabb > Csapok

Mokritsa a fürdőszobában

A bérlők egyik kellemetlen bajkeverője a fürdõszobában ültetvények, amelyek csak jelenlétük által mérgezõdtek meg. A kellemetlen emberek egy kis fény és magas páratartalom jelenlétében érzik magukat, ezért gyakran megjelennek a fürdőszobák, pincék és padlások helyiségeiben.

Ebben az esetben a háziasszonyok nem hibáztatják magukat a türelmetlenségért, a fürdők a falba vagy a mennyezeten lévő mikrotömbökön keresztül behatolnak a helyiségbe. Megjelenésüknek ritkán kell lemosniuk a padlót, el kell dobniuk a higiénikus szemetet vagy gondosan kitölteniük kell a repedéseket. Ezeket a lényeket a szerves anyag maradványai és a szinte teljes fény hiánya vonzza. Fürdőszoba és toalett a tartózkodásukhoz - a legkedvezőbb környezet.

Hogy néz ki, és mit képviselnek?

Sok ember szerint a faérvek nem rovarok. Ezek a pikkelyes rákok családjához tartozó állatok. Leggyakrabban a csoport képviselői barna vagy szürke színűek, de vannak fehérje egyének. Ovalos, domború háttámlával rendelkeznek, amelyet szegmentális csontpajzs véd.

Több évszázaddal ezelőtt a teremtmények csak a vízi környezetben éltek, az evolúció folyamán a kisállatok a földi élethez igazodtak. Az orosz használatban lévő faérc nevét magánszemélyek kapták meg, mivel szükségük van a víz és a nedvesség állandó közelségére. Az angol szótárban a fordítás szó szerint "fás bolhát" jelent, ami magában foglalja a lények aktív életét a nedves és pusztító fa törmelékben.

A fürdőszobákban és WC-kben élő állatok főbb összetevői a szerves maradékok:

 • kis darab papír és szennyeződés;
 • plakett a csempe;
 • szappanbetétek;
 • mikroszkopikus gombák.

A legtöbb időt az alkotás inkább a sötétségben tölti el, éppen ez volt az ideje, hogy élelmet keressenek. A fény bekapcsolása számukra stresszes helyzetbe kerül, jelezve a veszélyt. A kritikus pillanatokban az egyének koagulálnak.

Érdemes megjegyezni: az emberi egészség szempontjából a szürke és a fehér fa tetvek teljesen biztonságosak. Kisebb károkat okozhatnak csak a beltéri növényeknél, amelyeket gyakran nem szoktak a fürdőszobák és a WC-helyiségek területén létrehozni, vagy aligha látják a befejezés elrontását.

Honnan származnak?

Ha egy erdei lakás egy lakásban jelenik meg, a szobatulajdonosok gyakran csoda, honnan származnak. A létezésükhöz szükséges feltételek egy házban vagy egy adott helységben találhatók. A kényelmesebb helyek keresése érdekében a mikroszkopikus egyének - annak ellenére, hogy kis méretük van - képesek gyorsan és aktívan mozogni.

Az ilyen lények figyelmét felkeltő fő tényezők a mikroklímának és az egészségügyi előírásoknak való meg nem felelésnek minősülnek. Az ilyen körülmények kialakulásának okai lehetnek:

 • a házak építése során megszegték a szabályokat;
 • a szellőztető rendszerek meghibásodása;
 • hibás vízvezetékberendezés;
 • szivárgó csövek jelenléte.

Az áradások, a tetőszivárgások és az esővíz belsejébe bejutó lakások a leggyakrabban kényelmetlenné teszik a leírt lényeket.

Érdemes megjegyezni: a fenyők nem jönnek a házba a reprodukcióhoz. Ha a lakásban mérsékelt páratartalom van, minden egészségügyi és higiéniai szabályt betartanak, ennek az állatnak a megjelenése a terület ellenőrzésének tekinthető.

A rákfélék képviselőinek egy lakásba jutása meglehetősen egyszerű. Behatolnak a helyiségbe az ablakon és az ajtónyílásokon, szellőzőnyílásokon, repedéseken és repedéseken a mennyezeten, falakon és padlóburkolatokon keresztül.

Titkos élőhely

Mielőtt megválaszolnánk azt a kérdést, hogyan lehet a fürdőszobát megsemmisíteni a fürdőszobában, meg kell határozni az élőhelyüket. Ezek a lények szeretik elrejteni csempék, műanyag panelek, egészségügyi csövek mögött, az ideális helyet a mosogató, a fürdőszoba vagy a WC alatt. Ön is találkozhat velük az ízületek a varratok, rések, különböző bútorok belsejében belül.

Érdemes megjegyezni: ha a fürdőszoba egy faházban van, gondosan ellenőrizni kell, hogy a felület nedves vagy rothad. A fa repedései - ideális hely megosztani.

Hogyan küzdjünk meg - megelőzési módszerek

hogyan lehet megszabadulni a fürdőszobából a fürdőszobában

A pikkelyes rákok előfordulása jobb megelőzés, mint a következmények kezelése. Annak érdekében, hogy megszüntesse a fürdőszobák oktatásának lehetőségét, a beltéri klímát figyelemmel kell kísérni. A szobákat alaposan kiszáradni és levegőztetni kell. Ha lehetséges, szereljen be egy elszívó ventilátort egy visszacsapó szeleppel vagy egy elektromos fűtött törölközőtartóval, feltéve, hogy nem állnak rendelkezésre.

A megelőzés érdekében fontos figyelembe venni a következő szabályokat is:

 • száraz mosoda erkélyen vagy utcán;
 • időben kiküszöbölje az összes szivárgást és kondenzációt a vízvezeték szerelvényeken;
 • a tõke vagy a kozmetikai javítások során csak nedvességálló és víztaszító anyagokat használjon a simításhoz;
 • törölje le az összes felületet a tisztítás után, higiénikus eljárásokat vegyen igénybe.

A mikroklíma javítása segít a padlófűtés rendszerének telepítésében. Az ilyen szerkezetek felszerelése jó szellőztetés mellett történik.

A harc népi módszerei

Hogyan lehet eltávolítani a fa tetvek a fürdőszobában és WC folk módszerek? A kezdeti szakaszban a szoba alapos kiszáradásához szükség van a kellemetlen lények megszabadulására. Ez bonyolítja az állatok életkörülményeit, és az alacsony páratartalom mellett is elhagyhatja a szobát.

Ha a tetvek továbbra is elrontják a hangulatot, hatékony népi jogorvoslatokat használhat:

 • A vödörben vízzel öntett mész kerül a helyiségbe, majd az ajtók szorosan becsukódnak. Három nap múlva beléphet a szobába, és elpusztíthatja az elhalt állatokat. A módszer hatékony, de egészségre veszélyes. Ugyanakkor nem minden bérlőnek van lehetősége arra, hogy ne használja a fürdőszobát erre az időre.
 • Só szétszóródik a szoba sarkában. Nedvesség hatására elkezd feloldódni, kedvezőtlen környezetet teremtve az állatok számára.
 • A fürdő közepén helyezkedik el az előfúrt lyukakkal felaprított alma vagy burgonya. Egy éjszakára maradt. Reggel a fészek felhalmozódnak a mélyedésben. Elég az eltávolított gyümölcsök vagy zöldségek eltávolítása. Az eljárás biztonságos, többször megismételve.

Meg kell jegyeznünk, hogy az összes felület klórral vagy ecetsavval történő kezelése hatékony megoldás a fürdőszobában levő fa tetvek számára. Az egyetlen és legfontosabb hátrány az, hogy veszélyezteti az embereket. Falak, padlók és mennyezetek kezelésénél fontos, hogy védőfelszerelést - kesztyűt, légzőkészüléket viseljen - kivéve a bőrön lévő oldatok belégzését és a felső légúti behatolását.

A probléma kulcsfontosságú megoldása

A hagyományos népi módszerek használata, hogy megszabaduljanak a fenyőktől, gyors visszatéréshez vezethetnek. A modern piacon különböző vegyi anyagokat vásárolhat a leírt személyek ellen. A leggyakoribbak a Mole, Gett, Forsyth. Alaposan feldolgozzák az összes felületet, illesztést, alaplapot, az alkalmazott kompozíció 2 órán át marad a felületeken. Az inszekticidek használatát 5-6 nap múlva ismételjük meg.

Meg kell jegyezni, hogy a Tetriex hatóanyag a legerősebb vegyi anyag. Hatékonyan használják nemcsak a faggyút megszabadulni, hanem számos rovarokat is.

Ha a kis, idegesítő állatok nem mennek el, vagy számuk jelentősen megemelkedik, szükség van szakosodott vállalatok szolgáltatásaira. A fertőtlenítési szolgáltatások kompetens és professzionális megközelítést fognak találni a probléma megoldására. Minőségi eredmény elérése érdekében komplex eljárásokat fognak végrehajtani nem csak az ügyfél lakásában, hanem a szomszédokkal együtt is.

Hogyan lehet megszabadulni a fürdőkádtól a fürdőszobában?

A nem kívánt vendégek bármelyik szobában megjelenhetnek. Mert mindent megteszünk azért, hogy megvédjék magukat tőlük. Felügyeleti kamerák, riasztók, kaputelefonok és vasajtók - minden lehetséges módszert és technológiát használunk a ház védelmének megfelelő megszervezéséhez.

De ezek közül egyik sem működik, amikor a fa szemei ​​megjelennek a fürdőszobában, melynek fényképei azt mutatják, milyen kellemetlen lehet. A megjelenésük módjai eltérőek lehetnek, kezdve a szellőztető és a csővezetékekben lévő rácsszerkezetekből a vízellátó rendszerben, és a legkisebb repedésekkel végződhetnek a falakon. Nem károsítják az életünket vagy egészségünket, de a jelenlétük közel van - ez egy nagyon kellemetlen tény.

Bizonyára legalább egyszer az életben találkoztak ezekkel a rovarokkal. És megpróbálunk beszélni arról, hogyan lehet eltűnni.

Mi az?

Az ízeltlábúak minden fafaj, ők a magasabb rákok osztályának képviselői. A tározók partjait természetes élőhelyüknek, valamint közönséges rákoknak és rákoknak nevezhetik. Leginkább azoknak a helyeknek kedvelik, ahol kevés fény van, de sok nedvesség. Például szeretik várni a napot a robbanások és kövek alatt. A nap után lefelé megkeresik az ételt.

A part menti területektől kezdve a telepek településekre költöztek át a lakások területére. Magas páratartalom, kis mennyiségű fény - a legjobb körülmények a rovarok kifejlődéséhez és reprodukálásához. Hogyan lehet megszabadulni a fürdőszobából? Nem olyan nehéz, amilyennek első pillantásra tűnik.

Leggyakrabban rovarok jelennek meg a fürdőszobában. Ez a hely leginkább napfény nélkül marad. Ez lehetővé teszi, hogy az erdeiek aktív életmódot folytassanak, nem csak éjszaka, hanem nappal is.

Emellett ezek az állatok lélegzik a kopoltyúkkal. Ezért a víz jelenléte is előfeltétele számukra. A fürdőszobák mindig folyékonyak. És ritkán lehet teljesen eltávolítani, és még a spray-k vagy a cseppek elégek a rovarok számára.

A fürdőszobában mindent meg kell enni, nem kell elhagynia a szobát. Az étrend alapja bármely szerves maradék. A WC-papírdarabok, a bőrdarabok és a cserepek csillogása - mindezek takarmányoznak.

Ezért a fürdőszobák alkotják a legkedvezőbb feltételeket. A más helyiségekbe költözött tetveknél a szobáknak nagyon rossz állapotban kell lenniük. Elég, hogy csak egy kis területet helyezzen el, hogy elfelejtse a rovarokat.

Veszélyesek?

Mokritsy teljesen ártalmatlan teremtmények maradnak, bár megjelenésük nagyon kellemetlen.

A sikolások és a sikolyok a teremtmény nem agresszív viselkedését, a megjelenés meglepetését okozzák. És ez a leginkább kellemetlen következménye egy ilyen találkozónak. Általában a rovarok megpróbálják elkerülni a lehető legtöbb emberrel való érintkezést. Nem is tudják, hogyan csípni vagy harapni. Ha megérinti a fa tetűket, egyszerűen felborul. És így, amíg a vége véget nem ér, az élet mindenféle jeleit megszünteti.

Mikrobiák vagy veszélyes betegségek forrása, ezek az állatok sem baktériumok. Ők ártalmatlanok egészségügyi és higiéniai szempontból is. Nem tudják minimalizálni a bútorokat, hacsak nem kezdtek el rothadni.

A hiányok általában nem valószínű, hogy ki akarnak bukkanni egy sötét és nedves fürdőből, így nem is aggódhat a konyha étele.

Ezek a rovarok nem feltétlenül kellemesek. Különösen akkor, amikor ott vannak, ahol az emberek általában cipő nélkül járnak, mezítláb általában. Mert jobb, ha így nem lesz a szabály a csomóponttal való találkozás.

Hogyan kell a megelőzést végrehajtani?

A magas páratartalom ezen állatok reprodukciójához szükséges feltétel. Ezért szükséges lesz "kiszáradni" a fürdőszobát, hogy megszabaduljon a csúnya szomszédoktól. A helyiség legjobb megoldása a vízkezelések befejezése után rendszeres levegőztetés. A kijárat még abban az esetben is megtalálható, ha lehetetlen - az egész éjszakát kinyitják a szobába. A többi lakás túl száraz, mert az állatok nem futnak el. Legalább naponta egyszer minden munkaterületen száraz tisztítás szükséges.

Szükséges és alapos tisztítássá válik. Szükséges a teljesen nehezen elérhető helyek megismerése. A szennyeződés vagy a víz jelenléte elfogadhatatlan. A mosógép mögötti hely, mosdó, WC és a fürdőszoba alatt - olyan helyeken, ahol különleges figyelmet kell fordítani. Használjon tisztítószert az egész szoba kezelésére. Ezt a takarítást nem szabad minden nap, de havonta egyszer elvégezni - szükséges.

A következő kérdés, nem kevésbé fontos - a vízszigetelés. Fontos látni, hogy nincs szivárgás a szobában.

A fűtött törülközőtartó is segít a levegő szárításában. Egy további fűtőberendezést is telepíthet, ha nincs elegendő hő az eszközből. Elegendő a napi kétszer bekapcsolni a készüléket a kívánt eredmény elérése érdekében. A kipufogódás ilyen helyiségekben sem lesz felesleges.

Talán a rovarok megjelenésének oka a szomszédos apartman volt, ha a tisztítás után semmit nem találtak, ami vonzza a figyelmet.

Ilyen esetekben lehetnek lyukak a szellőzőrácsokban, amelyeken keresztül fűrészelés és átjutás történik. Valószínűleg repedések vannak a padlón, a falakon. Nem nehéz megszabadulni az ilyen hibáktól, ha felmerülnek.

A népszerű harci módszerekről

Korábban a fürdőkben leggyakrabban a legelők voltak. Valóban mindig nedves és sötét volt. Mert az emberek már elkezdték feltalálni a kártevők elleni küzdelmet.

Ezzel a módszerrel egyszerűen kivetheti az állatokat a szobából, anélkül, hogy kárt okozna. Elég, hogy a seprűket kitágítsák az ízeltlábúak kiűzésére. Éjjel le kell nedvesíteniük, majd gondoskodniuk kell a legsötétebb és leghidegebb helyeken. Reggel csak összegyűjti a seprűket, majd viszi őket az utcára. A seprűket egyszerűen dobják a szemetesbe. Meg lehet égetni őket, ha fennáll annak a lehetősége, hogy a rovarok visszatérhetnek a házba.

Vannak receptek és modernek. Piros borsot, sót és dohányt kapunk egy csipetre. Add hozzá egy liter folyadékot. Csak keverni mindent, éjjel hagyja a keveréket beltéren. Reggel mindent csak leöblít.

Sok más népszerű recept is létezik. A medencék elhagyhatják, ha a legáltalánosabb só a bizonytalan helyeken blokkolja útját. Kiváló eszköz - száraz kvász, forrásban lévő vízzel hígítva, 1-5 arányban. A helyiségek minden felületét ezzel a kompozícióval kell kezelni. De el kell végezni az elemeket az előző listából, mert ez az egyetlen módja annak, hogy teljesen megvédje magát a rovarok ismételt látogatásától. Ellenkező esetben visszatérhetnek, még akkor is, ha időről időre megpróbálják megsemmisíteni őket.

Vegyszerek használata

A kémia radikálisabb és modern módja azoknak, akik nem bíznak a népszerű receptekben.

Rendszeres klóroldat - a legolcsóbb és legolcsóbb megoldás. Minden fertőtlenítőszerrel megengedett, ha tiszta fehérítő nem található. Összetételükben a klór általában nagy mennyiségben is jelen van. Elég, hogy kitöltse a szerszámot minden olyan sarkon, amely kétséges. És hagyja őket ebben az állapotban az éjszakára.

De a klór veszélyes lehet az emberi egészségre és az állatokra, mert minden felületet nagyon óvatosan kell megtisztítani. A lényeg az, hogy az anyag nem jut be a légzőrendszerbe és a szemébe, különösen - a gyomorban.

A Quicklime segít a kórokozóknak a kis kártevők elleni szervezésében is. Legalább három napig marad a helyiségben, kis tartályt töltve. De ilyen kísérleteket nem javasoljuk, ha a család legalább két-három napig elhagyja a családot, mert jelenleg tilos a szoba használata.

A gyártók számos különleges formulát állítanak elő a fenyőfa elleni küzdelemhez. A legnépszerűbbek közé tartozik a "Mole", Schabengel, Tetriex, Get, Tarax, "Dichlorvos Varan". Az alapok összetételében mérgező anyagok veszélyesek lehetnek az emberre, mert fontos az utasítások pontos követése.

Ha semmi sem segített

Szükséges a szakemberekhez fordulni, ha semmilyen kémiai eszköz vagy hagyományos módszer nem eredményez eredményt. Minden városban számos olyan szolgáltatás létezik, amely nem csak zaklató rovarokat, hanem szükség esetén más kártevőket is magában foglal. Talán hirdetéseket adnak a ház bejáratának bejárata közelében? Ha nincs ilyen bejelentés a lakás szomszédságában, akkor más média is segít.

A professzionális felszerelések biztosan a rovarok örökre elhagyják a házat. A fertőtlenítők csak jól bevált eszközöket használnak.

A rovarok pontosan a szomszédaiból mozognak, ha még a professzionális sanitization sem segít. Ezután megpróbálhatja megoldani a problémát, ha csatlakozik a szomszédos lakások lakóihoz. Természetesen nem lehet mindenkire nézve megállapodni, de mindent meg kell tenni.

A faanyagok eltávolításának fő tényezői a száraz és tiszta fürdőszoba.

Ezen kívül vannak más tippek is. Bórsav oldatát feldolgozhatjuk habitat faunak, ha biztosak vagyunk. A rovarokat krumplival lehet elkapni, ha levágja a közepét, és éjszakára a fürdőszobában hagyja.

Súgó és egyszerű megelőzési szabályok. Fontos annak biztosítása, hogy a helyiség ne halmoz fel nagy mennyiségű piszkos mosodát, nedvességet. A virágcserepek és vázák palettáját rendszeresen tisztítani és tisztítani kell. A talajrészecskék és a virágokból származó nedvesség kellemetlen szomszédokat is okozhat.

A szakemberek magas színvonalú felszerelést használnak, amely nem hagy nyomot a bútorokon, nincs kellemetlen szag. Nem csak a helyiséget, hanem az olyan helyeket is gondoskodnak, amelyekből a fenyők származnak. Átlagosan az ilyen munka garanciája legfeljebb három hónap. Az újrafeldolgozás ingyenes, ha a rovarok újra megjelennek.

Biztosítani kell, hogy a vízvezeték-berendezés ne szivárogjon. Ellenkező esetben a kondenzátum jelenik meg, és jó erdőgazdálkodássá válik. Ha a falakat és a padlót vízálló festékekkel takarja - ez a megoldás további vízszigetelést biztosít. A falakat bélés előtt speciális anyaggal lehet lefedni. Kiváló minőségű szellőztetés mellett a padlófűtések is javítják a mikroklímát.

A normál páratartalom 60 százalék. Időben történő javítás vízvezeték létrehozza a szükséges feltételeket.

Mokritsa a fürdőszobában - megszabadulni a rovaroktól és megtalálni a megjelenés okait. 60 fénykép a rovarokról és azok elleni eszközökről

A magas páratartalmú fürdőszobák és a természetes megvilágítás szinte teljes hiánya gyakran vonzza a kellemetlen vendégeket, például a faéleseket. A kellemetlen megjelenésük önmagában nem tartozik a kártevők közé, és nem valószínű, hogy embereket károsíthasson.

A cikk összefoglalása:

Kik azok?

Ha tanulmányozod a fürdőszobában lévő faültetvényt, világossá válik, hogy ezek a rovarokhoz hasonló lények tulajdonképpen rákfélékhez tartoznak, és közvetlen rokonai közé tartoznak a rákok, a homár, a rákok és a legáltalánosabb rákok.

Az evolúció folyamán a vízben évekig élt csemegekád fokozatosan szárazföldre és közelebb került az emberhez, de élőhelyként még mindig nedves és sötét helyeket választanak.

Leggyakrabban ezeknek a lényeknek a héját sötét színek festik, de a fürdőszobában szürke és fehér fa tetvek vannak. Természetes környezetükben pincékben, kövek alatt, régi fák és csonkok repedésekben vagy a régi lombok között találhatók. Egyél növényeket és szerves törmeléket.

A lakóhely megváltoztatását egy lakóhelyre nem kényszeríti a szaporodás vágya, hanem egy új menedék keresése, például a hideg időjárás kezdete alatt. És ez a fürdőszoba magas nedvességtartalommal és a napfény hiányával, amely a legkedvezőbb feltételeket teremtette ezeknek a lényeknek.

A fő okok

A tetvek fő okai:

A fürdőszobában megnövekedett páratartalom a rosszul működő szellőzés és a fűtés hiánya miatt. Ezenkívül a ruhanemű szárítása a fürdőszobában nagy mennyiségű nedvességet eredményez a levegőben, amely nincs ideje szárazon megszáradni.

Szegény padlószigetelés régi házakban és apartmanokban az első emeleten, a felszín alatti víz közelében. A probléma megoldásához újra kell dolgozni az alapzatot, vagy egy további réteg vízálló anyagot kell elhelyezni a padlón.

Rejtett szivárgás, amely nehezen elérhető helyeken jelenik meg. Leggyakrabban a falikarok megjelenése a fürdőszobában jelzi a lakók számára, hogy az első dolog, hogy ellenőrizze a csöveket és a vízvezetékeket a víz szivárgás.

A megelőzés érdekében a fürdőszobában a tisztálkodási előírások betartása ajánlott, beleértve a rendszeres és alapos tisztítást is, különösen mosógép, mosdó és WC mellett.

Alacsony páratartalom esetén, ha rossz a szellőztetés, próbáljon meg egy fűtött törölközőt felszerelni és rendszeresen szellőztetni a fürdőszobát.

A harc módszerei

Ha a megelőző intézkedések nem segítenek, és a fürdőkád a fürdőszobában vannak, hogyan lehet megszabadulni tőlük? Mielőtt a kémiai eszközök felé fordulna, figyeljen a népi tanácsokra, amelyek közül a leghatékonyabb:

Piros paprika, dohány és szóda keveréke. Javasoljuk, hogy a padló és a padlólapon a fürdőszobában alkalmazzuk, és hagyjuk az éjszakát.

Kenyérvakon alapuló infúzió. A főzéshez szükség van a tároló kvass meleg vízzel történő kitöltésére, majd egy adagoló használatával alkalmazza a helyeket, ahol a legelők a leggyakoribbak, és egy napra elhagyják.

Konyhai só. A legegyszerűbb és megfizethető eszköz a faiskolák számára a fürdőszobában, ami minden konyhában megtalálható. Felhasználható önmagában vagy sóoldatban, amelyet a problémás területeken permeteznek fel.

Hígított bórsav. A csótányok és hangyák elleni küzdelem jól ismert módszere szintén hatásos a faiskolák esetében, ennek érdekében a sav kis mennyiségű vízzel hígítja és kezeli a fürdőszobát.

A népi jogorvoslatok használata után, ha nem tudsz megbirkózni a kellemetlen vendégekkel, kipróbálhatod a modern kémiai keverékeket és porokat a boltokban.

Az egyik legegyszerűbb és leginkább hozzáférhető anyag a klóroldat vagy a készítményben fehérítőt tartalmazó fertőtlenítőszer. Elég, hogy feldolgozzák a fa tetvek élőhelyét, és hagyják az éjszakát, majd alaposan öblítsék le, hogy a megoldás ne kerülhessen véletlenül a légzőrendszerbe és a gyomorba.

A legfontosabb dolog a vegyszerek használata során a megfelelő adagolás és rendkívüli óvatosság figyelembevétele annak érdekében, hogy elkerülhető legyen a házban élők káros hatása.

Hogyan távolítsuk el a fanyarokat a fürdőszobában és a WC-ben

A faiskolákat az otthonuk egyik bajkeverőjének tartják. Ezek a kicsiek, mintegy 20-100 mm-es méretűek, feltűnésszerű megjelenésűek, és a helyiségeknek a lábukon, a lábukon, a lábukon és a csótányokkal összehasonlítva, általában ártalmatlannak tűnnek. Azonban nem mindenki szereti ezt a szomszédságot.

Ezek a fürdősök a fürdőszobában kezdődhetnek

Mokritsa, vagy még mindig egy hülye?

Tény, hogy a népszerű név "fa tetvek" utal rákok, más néven "fa tetvek". A rákok közül a faérmek a leginkább "szárazföldi" képviselők. Egyébként vannak olyan rákok is, amelyek még a sivatagban is élnek, épp ellenkezőleg, egész életüket a víz alatt töltik. Ezeknek a modern ízeltlábúaknak a távolabbi ősei, mint egy rákot, nem kúsztak ki a vízből. A modern lélek ősei közül az atmoszférikus léghólyagokhoz illesztették be őket, amelyek a légcsarnokok lélegeznek, a szobákban vagy más magas páratartalmú helyiségekben laknak. Ezért nem találhatók a földi rákok napközben. Az élelmiszerek fő forrása a szerves anyag maradványai. Rendszerint egy rothadó fák, melynek kéreg alatt fafaragó klasztereket talál. Ez a tény megmagyarázza, hogy miért faültetvénynek nevezzük a faültetvényt. Az emberi élőhely zónájában a rákfélék nedves és sötét pincében találhatók, a fürdőszobában és a fürdőszobában, a mennyezetben és a vízvezetékekben, a padsorban, a padláson.

Nem veszélyes az ördög, vagy veszélyes a faültetvény?

Ha egy másik személy ("tetvek", "cockroaches", "bedbugs", "kullancsok") bizonyos veszélyt jelent az egészségére, elrontja az ételt, akkor a faérc teljesen ártalmatlan ebben a tekintetben. Nem okoz harapást, nem fertőző betegségeket, nem pusztítja el a szerkezetet, és nem rontja el az élelmiszereket. Ez kellemetlenséget okozhat a megjelenésével. Ráadásul egy rákfélék megjelenése a házban azt jelzi, hogy a cső alatt cső keletkezik a ház alatt, vagy elégtelen a fűtés, ami megnöveli a levegő páratartalmát. Ha a lakás száraz, nem találhatók a fa tetvek. A szorongás megakadályozhatja a virágtermesztőket. A fazékban lévő nedves talaj vonzza ezeket a lényeket, és az élő szerves anyagok - növények, maradványaik - táplálékként szolgálnak. Van egy másik nézet: a rákok, a pincékben és a nedves ládaakon közlekednek, sok végtagukon vírusokat, gombaspórákat és baktériumokat hozhatnak, amelyek veszélyeztetik az emberi életet a lakásba.

Észrevett egy ilyen rovar a WC-ben - ez is egyike a fa tetvek

A házak vagy lakások behatolásának módjai

Mielőtt eldönti, hogyan lehet megszabadulni a faiskoláktól a fürdőszobában, meg kell találnod a behatolás módját. Általában a lények a házon át költöznek, és elfogadható élőhelyet keresnek maguknak. Ezek a kád és a szellőzőnyílás lefolyónyílásából, a csatornacsatornákon keresztül mozoghatnak. A felső tetőtérben a felső lakásokba behatolnak a faimadarak.

Megjegyzés. Mielőtt eltávolítaná a faiskolákat a fürdőszobában, meg kell határoznia az élőhelyüket. Ez lehet egy lábazat a fürdőszoba mögött és nedves sarkok, a padló alatt a padló, a vízvezeték csövek, a szekrény nedves fürdő kiegészítők. Sok helyen a szájfoltok szivárognak.

Ez már komoly fertőzés - szükségintézkedésekre van szükség.

Megszabadulni a rákféléktől

Mivel a fa tetvek csak olyan nedves környezetben élhetnek, amelyben a légzőszervek (kopoltyúk) normálisan működhetnek, intézkedéseket kell tenni a helyiségek kiszáradására.

 • Ha a faültetvény a fürdőszobában tenyésztett, először csökkentenie kell a páratartalmat, növelnie kell a légcsere sebességét, és további kényszerített vagy természetes szellőzést kell biztosítania.
 • Javítás szivárgások, javító csapok, tömítések cseréje, keverők beállítása stb.
 • A szoba felmelegítéséhez további fűtőtesteket telepítenek a fürdőszobában.
 • Távolítsa el az összes maradékot a készletekben - a lehetséges faeledel-forrást.
 • Ne viseljen nedves ruhát a szobában, ne hagyja nedves ruhát.
 • Rendszeresen szellőztesse ki a szobát, és tartsa nyitva az ajtókat.
 • A kád vagy a WC emeletén található interglaciális helyet a padlólemezeken lévő nyílásokat nedvességálló szilikon tömítőanyaggal kell lezárni, blokkolva azokat az ösvényeket, amelyekből a lények kívülről érkeznek.
 • A szellőzőnyílásokat és tengelyt ellenőrzik, és szükség esetén tisztítják a törmelékről.

A fenyőfa kezelésének módszerei

Számos módon lehet ártalmatlan a lakás lakói számára, így otthoni ízeltlábúak eltávolítását teszi lehetővé. Egyetlen faérzék észlelésekor egy személy radikális "megsemmisítőeszközt" alkalmaz - otthoni papucsokat. Neki akarjuk, hogy önkéntelenül összeszedjük a szemét, és meglátjuk a szörnyeteg szörnyet. A nagyszabású harcot komolyabb módszerekkel kell folytatni.

A bórsavat szintén erdők ellen használják

 • Nedves sarkokban sózzuk meg a sót, vagy tegyük a tartályokat sóoldattal.
 • A rákok felhalmozódásának helyszínei rendszeresen feldolgozzák az egyik eszközt: alum, bórsav, fehérség, barna.
 • Ha a faérmek a WC-ben feltűnnek, a felületeket a mosdó alá, a csatornába és a vízvezetékek síkjába kell tisztítani.
 • A gyógyszertári láncban értékesített bórsavat a padló, a falak törlésére szolgáló megoldásként alkalmazzuk, vagy egyszerűen csak diszperzális módszerrel alkalmazhatjuk a faanyag legnagyobb vagy valószínűleg felhalmozódott problémás területeire.
 • Ugyanaz a bórsav alakja a pálya alatt a fürdőszobában, a padló alatt a mosogató mosogató.
 • Száraz, kvassot vásárolni, vízzel 0,1 kg és 0,5 l forrásban lévő vízzel hígítani. A keveréket egyenletesen permetezzük a repedésekbe, a vízvezeték szerelvények alatt. Ha a fürdõszoba megjelent a fürdőszobában, akkor meg kell dolgoznia a falakat és a mennyezetet is. 7-8 óra elteltével a fürdőszobát vagy a WC-t a halott erdőből tisztítják és mosják.
 • Ha népi jogorvoslatokkal küzdenek a faanyag rovarokkal, akkor az egyes konyhában elérhető fűszerek hasznosak: pirospaprika és só. 5 grammot kell bevennie, annyi dohányt vagy dohányt kell hozzáadni, ragaszkodniuk kell a készítményhez 1000 ml vízben. Alkalmazás permetezéssel.

Kémia segíteni

Rendszerint az ilyen feldolgozás elegendő ahhoz, hogy megszabaduljon a faanyagtól. De a lakás nagyon elhanyagolt állapotában és a rákfélék nagy népességében a vegyi anyagok feldolgozása gyorsan és hatékonyan zajlik.

 • mert a fürdőszoba belépésének fő módja a leeresztő lyukon keresztül történik, és a Mole is beleöntött.
 • A kémiai összetétel önmagában is előállítható fél csésze fehérítő és 1 liter víz keverésével.
 • Az eredmények csaknem 100% -át a "Thorax" biztosítja. Ez nem csak a fa tetvek elpusztítását, hanem más lakossági paraziták elpusztítását is jelenti. A cselekvés elve - kapcsolat. A mérgező hatóanyag fokozatosan gátolja a karpátot, és egyidejűleg mérgező hatást fejt ki a fertőzött mokitokkal való érintkezésre.
 • Rovarirtó szer aeroszolos formája - "Varan". Permetezéssel viselt, ami lehetővé teszi, hogy kezelje a nehezen elérhető helyeket. Szagtalan. Útközben megsemmisíti az összes rovarokat, amelyek "repülnek" és "a földön".

Univerzális aeroszol rovarok ellen a házban

Figyelem! Szigorúan az utasításnak megfelelően, kémiai preparátumokkal végzett dezinszekciót kell végezni, és nem haladhatja meg az ajánlott normákat. Nem ez a helyzet, ha "minél több, annál jobb". A gyógyszerek bármelyike ​​mérgező, és ha nem lehetséges a gyermekek és állatok elkülönítése a kezelés időtartama alatt, súlyos mérgezést okozhatnak.

És mégis, a radikális módszerek elkerülhetők. Elég, hogy fenntartsák a megfelelő életkörülményeket, biztosítsák a helyiség szellőztetését és biztosítsák, hogy száraz legyen. És akkor az ízeltlábúak maguk hagyják el a lakásodat, nem fognak zavarni a nem túl látványos megjelenésükkel.

Hogyan tudok megszabadulni a faiskoláktól a fürdőszobában?

A kérdés, hogy hogyan lehet megszabadulni a faiskoláktól a fürdőszobában, és megakadályozni őket abban, hogy újra megjelenjenek, mindenki számára megkapják, akiknek ezekkel az ártalmatlan, de elégedett, kellemetlen teremtményekkel kellett szembenézniük. Ebben a cikkben foglalkozunk a leghatékonyabb intézkedésekkel a nemkívánatos vendégek leküzdésére.

Hogyan lehet megszabadulni a faiskoláktól a fürdőszobában és megakadályozni abban, hogy újra feltűnjenek ott, minden bizonnyal kapják mindazokat, akiknek ezekkel az ártalmatlan, de elégedett, kellemetlen lényekkel kellett szembenézniük

Valójában a faérzék egy rovar, amely teljesen biztonságos az ember számára, de nem akarja nézni az aktív mozgását a víztelenítés során. Ez a jelenség elrontja a hangulatot, és ilyen esetekben az ember kész arra, hogy bármilyen intézkedést megtegyen, hogy gyorsan megszabaduljon a nem kívánt szomszédoktól.

Az ok felfedése egy lépés a siker felé.

Tehát egy férfi a fürdőszobájában talált csemegéket. Felmerül a kérdés, hogy milyen intézkedéseket kell tenni, hogy ezek a rovarok hamarosan elhagyják a lakást és soha többé ne térjenek vissza.

Talán sok módja van ezeknek az ártalmatlan teremtményeknek a kezelésére, de nem mindegyik pozitív eredményhez vezethet. Annak érdekében, hogy a küzdelem sikeres legyen, először meg kell határozni a rovarok megjelenésének fő okait, és csak akkor tegyenek lépéseket azok elpusztítására. És ennek több oka is van:

 1. Az egészségügyi és higiéniai előírásoknak való megfelelés elmulasztása lakásban vagy magánházban. A szennyeződések és a szemetet idő előtti eltávolítása kitűnő feltételeket jelentenek a csúnya rovarok kedvező jelenlétének.
 2. A mikroklíma megsértése a nappaliban nem a szobák szellőzése, magas páratartalom a házban és nedvesség jelenléte.
 3. Behatolhat a fürdőszobába a meglévő nyílásokon, falakon vagy vízvezetékeken keresztül. A rovarok a szellőzőcsöveken vagy az erkélyen keresztül tudnak csúszni.
 4. Hibás és szivárgó vízvezeték parazitákat okozhat a fürdőszobában.

Hogyan kezeljük a fenyőt (videó)

A küzdelem alapvető szabályai

Miután teljes joggal rendelkezik a saját fürdőszobájuk megtartásához, és nem osztja meg a csúnya rohanó rovarokkal - a ház tulajdonosának fő feladata. És meg kell kezdeni az aktív küzdelmet velük a legelterjedtebb szabályok betartásával.

Az első dolog, amit a fürdőszobának szellőztetnie kell a vízkezelések elfogadása után. Ezt nem időről időre, hanem folyamatosan kell elvégezni. A bal szappan a fürdőszobában, a polcokon, a víz fröccsenésénél - mindez ideális feltételeket teremt a faanyagok aktív életmódjára, ezért azonnal szabaduljon meg minden olyan anyagból, ami száraz rongyot használ a nedvességre.

Ne felejtsd el állandóan cserélni a törölközőket. Nedvességük a rovarok megjelenését is okozhatja a fürdőszobában.

Szinte minden nap alapos és tisztességes tisztítást kell végezni a fürdőszobában. A tisztítás során a padlót ne mossuk vízzel, hanem olyan mosószerek hozzáadásával, amelyek segítik a további fertőtlenítést.

Így a legegyszerűbb és banális módon megszabadulunk a faanyagtól - söpörjük a rovarokat egy szemetcséjön, és dobjuk ki az utcára. Furcsán hangzik, de ez a módszer a leginkább helyes, mert régóta ismert, hogy ez a lény nagyon hasznos a természetben.

Annak érdekében, hogy megszabaduljon a nem kívánt rovaroktól, nem volt hiábavaló, és hamarosan az invázió nem történt meg újra, vízszigetelést kell végezni a házban. A fürdőszobában, a résekben és repedésekben minden szakadékot speciális vakolattal kell áttörni, és nem szabad a rovarok számára vándorolni vagy elrejteni a félreeső helyeken.

Mint tudják, a fürdők nem tolerálják a napfényt és a napfényt. Ezért kívánatos abban a helyiségben, ahol ezeket a rovarokat találták, gyakran hagyják a világítást.

Figyelembe kell venni azt a fontos tényt, hogy a kellemetlen vendégek a szőnyegek alatt lakhatnak a fürdőszobában vagy a lábszárban. Mindent felül kell vizsgálni, és gondosan kezelni kell a lehetséges élőhelyeket fehérítővel. Ezt azonban nem csak a fürdőszobában kell elvégezni. A fertőtlenítést a konyhában, a folyosón kell végrehajtani, mivel a faérgék ideiglenesen áthelyezhetők a biztonságos helyekre, és ott várnak.

A faiskolák ismert olyan lények, amelyek nem tolerálják a napfényt és a napfényt. Ezért kívánatos abban a helyiségben, ahol ezeket a rovarokat találták, gyakran hagyják a villanykörtét

Házi vegyi anyagok

Az egyik leghatékonyabb, önmaga által gyártott vegyi anyag, de teljesen biztonságos az emberi egészség számára. Érdemes megjegyezni, hogy ez a lehetőség nemcsak hatékony, hanem gazdaságos a családi költségvetés számára is. Meg kell tölteni a szokásos vödröt mészteljesítménnyel, töltsük fel vízzel tetejére, és helyezzük el az elkészített tartályt a fürdőszoba közepén. A szobában 3 napig kell zárni. Igen, talán ez a módszer nem a legkényelmesebb, de az eredmény megéri.

Bár a fa tetvek nem tartoznak a hazai rovarok közé, de az ellene való küzdelemben speciális vegyi anyagokat használhatunk. Csak szórja be a szükséges pénzeszközöket a legzsúfoltbb teremtményhelyeken. Az ilyen radikális harci módszerek végrehajtása során elengedhetetlen minden óvintézkedést betartani: viseljen kesztyűt, mosson kezet az esemény után, és kerülje a vegyi anyag érintkezését bőrrel, szemmel vagy légzőszervekkel.

Speciális gyógyszerek

A hatékony kémiai gyógyszerek között, amelyek alapvetően segítenek a probléma kezelésében, különösen kiemelkednek:

 1. Rovarölő ceruza. Különösen népszerűek a Titanic vagy Masha. Ezeknek a gyógyszereknek az a fő előnye, hogy mind függőleges, mind vízszintes felületen alkalmazhatók.
 2. Gett. Ez egy egyetemes orvoslás, amelyet nem erős szag határoz meg.
 3. A móló ideális a pálinka megsemmisítésére. Ez a padlóra van felhordva és ott hagyja, amíg teljesen megszárad. Egy héten belül csak egy hasonló műveletet ismételnek meg.
 4. Taraks. A remedy jó, mert nem csak rovarokat öl meg, hanem rongyos filmeket képez, ami lehetővé teszi a méreg terjedését más rovarokra.
 5. A FAS. Az eszköz gél formában jelenik meg egy fecskendőben, így többször is használhatja.
 6. Combat Super Spray. Ez egy inszekticid spray. A rovarok felhalmozódásának helyén szórják be.

Hogyan lehet megszabadulni a fa tetvek a lakásban (videó)

Népi jogorvoslat a kártevők elleni védekezéshez

Ismeretes, hogy a bogyó bosszantotta az embert, és az ősi időkből nyugtalanította csendes életét. Abban az időben telepedtek meg a fürdőkbe, és a nagymamák és nagyapák feltalálták a velük való foglalkozásuk módját.

Ezért a leghatékonyabb és leginkább bizonyított, hogy segítenek megszabadulni a fa tetvekből, a következők:

 1. Nyírfa seprű. A bosszantó rohanó rovarok elleni küzdelem során több nyírfa seprűt kell készíteni. Alaposan áztassa őket vízzel, és a sötétebb helyeken a fürdőszobában helyezkedjen el. A faiskolák számára ez lesz a legmegfelelőbb rejtekhely, és nagyon boldogok lesznek a nyírlevél közé. Reggel a seprűket összegyűjtik, kivonják az utcán, és forralják fel forró vízzel, vagy csak égetheti őket. Ha nem tudsz nyírfa seprűt kapni, használd a szokásos nedves rongyot.
 2. Sót. Ez az eszköz nagyon könnyen használható. A só a sarokban süllyed, és egy ideig marad. Tehát el fogja rontani a rovarokat.
 3. Bórsav. Ez az eszköz egyáltalán nem veszélyezteti az embereket, de halálos a faérvek számára. Megbénítja a rovarokat, és megfojtja őket. 10 g bórsavat 0,5 liter vízben fel kell hígítani. A kapott oldat a rovar felhalmozódásának helyeit kezeli. Az eszköz azonban finom és higítatlan. Javasolt továbbá a por tojássárgájával történő összekeverése. Ez a rendkívül hatékony lehetőség káros a fenyőfa számára.
 4. Szóda, pirospaprika és dohány. A rovarok ilyen módon nem fognak ölni, de segítenek kiszabadítani őket a szobából. Szükség van egy csipetnyi minden meghatározott eszközzel és töltse meg a vízzel. Keverje össze alaposan a keveréket, majd be kell permetezni a sarkokat a helyiségben. Valahol 7-8 óra alatt a sarkokat klórozott vízzel mossák.
 5. Lice csapda Ez a meglehetősen trükkös módszer alkalmazható, ha kevés rovar van. Ehhez vigye a szokásos burgonyát vagy sárgarépát, vágja ki a közepét, és hagyja éjjel. Mokritsy biztosan odaér, ​​és reggel a csapdát egyszerűen eldobják.

A fenti eljárások mindegyike egyszerűen egyszerű, és nem igényel különleges képességeket, de az egyetlen szabály, amikor végrehajtják őket, többszöri végrehajtása.

Segítség kérése

Természetesen fennáll annak a lehetősége, hogy a rovarok elleni önkontroll elleni küzdelem teljes kudarc lehet. És amikor sem az önfelkészített termékek, sem az üzletekben vásárolt készítmények nem segítenek, a szakemberek segíthetnek. Ehhez keressen segítséget a különféle kártevők megsemmisítésében részt vevő szakosodott cégektől. Rendszerint mindig a leghatékonyabb gyógyszereket és modern eszközöket használják, amelyek nem veszélyeztetik az emberi egészséget és az életet.

Az ilyen kártevők elleni küzdelemre szakosodott emberek még a megelőző intézkedések végrehajtása érdekében is meghívhatók.

Megelőző intézkedéseket kell tenni abban az esetben, ha a lakások megnövekedett páratartalmát észlelték, vagy ha az apartman vagy a ház új.

Ha egy lakóházban élõ ember nem tud megbirkózni a fa tetvekkel, akkor minden szomszédnak csatlakozniuk kell az ellenük való küzdelemhez. Egyetlen kiesés folytathat örökre. Célszerű, hogy a fertőtlenítők az egész házban elpusztítsák a parazitákat.

Rossz rovarok jelenhetnek meg a házban vagy sem, attól függően, hogy a személy. Annak érdekében, hogy a kényelmetlen telepesek a gondtalan és alapos küzdelemben ne menjenek hiába, és hamarosan nem jelentik be újra magukat, a tisztaság és a higiénia alapvető szabályait követni kell. Ne légy lusta tisztítani a fürdőszobát zuhanyozás után, ne engedje a magas páratartalmat a szobában. Ehhez azonnal törölje le a burkolólapokat, csapokat, padlót, ha a víz kiömlött.

Ha a problémát nem a rendelkezésre álló eszközök segítségével kezelte, akkor nem adhatja fel. Szükséges a legradikálisabb intézkedések megtétele, és csak akkor a faérc örökre elhagyja otthonát, és nem bántja a tulajdonosokat a kellemetlen és nemkívánatos jelenlétével. Mégis, a fürdőszobában az a hely, ahol nyugodtan pihenhet, lazíthat és lazíthat egy kemény napi munka után.

Nedves a fürdőszobában: hogyan lehet gyorsan és biztonságosan megszabadulni

A nem kívánt vendégek bármelyik szobában megjelenhetnek. Mert mindent megteszünk azért, hogy megvédjék magukat tőlük. Felügyeleti kamerák, riasztók, kaputelefonok és vasajtók - minden lehetséges módszert és technológiát használunk a ház védelmének megfelelő megszervezéséhez.

De ezek közül egyik sem működik, amikor a fa szemei ​​megjelennek a fürdőszobában, melynek fényképei azt mutatják, milyen kellemetlen lehet. A megjelenésük módjai eltérőek lehetnek, kezdve a szellőztető és a csővezetékekben lévő rácsszerkezetekből a vízellátó rendszerben, és a legkisebb repedésekkel végződhetnek a falakon. Nem károsítják az életünket vagy egészségünket, de a jelenlétük közel van - ez egy nagyon kellemetlen tény.

Bizonyára legalább egyszer az életben találkoztak ezekkel a rovarokkal. És megpróbálunk beszélni arról, hogyan lehet eltűnni.

Mi az?

Az ízeltlábúak minden fafaj, ők a magasabb rákok osztályának képviselői. A tározók partjait természetes élőhelyüknek, valamint közönséges rákoknak és rákoknak nevezhetik. Leginkább azoknak a helyeknek kedvelik, ahol kevés fény van, de sok nedvesség. Például szeretik várni a napot a robbanások és kövek alatt. A nap után lefelé megkeresik az ételt.

Hiányzik a fürdőszobában

A part menti területektől kezdve a telepek településekre költöztek át a lakások területére. Magas páratartalom, kis mennyiségű fény - a legjobb körülmények a rovarok kifejlődéséhez és reprodukálásához. Hogyan lehet megszabadulni a fürdőszobából? Nem olyan nehéz, amilyennek első pillantásra tűnik.

Leggyakrabban rovarok jelennek meg a fürdőszobában. Ez a hely leginkább napfény nélkül marad. Ez lehetővé teszi, hogy az erdeiek aktív életmódot folytassanak, nem csak éjszaka, hanem nappal is.

Emellett ezek az állatok lélegzik a kopoltyúkkal. Ezért a víz jelenléte is előfeltétele számukra. A fürdőszobák mindig folyékonyak. És ritkán lehet teljesen eltávolítani, és még a spray-k vagy a cseppek elégek a rovarok számára.

A fürdőszobában mindent meg kell enni, nem kell elhagynia a szobát. Az étrend alapja bármely szerves maradék. A WC-papírdarabok, a bőrdarabok és a cserepek csillogása - mindezek takarmányoznak.

Ezért a fürdőszobák alkotják a legkedvezőbb feltételeket. A más helyiségekbe költözött tetveknél a szobáknak nagyon rossz állapotban kell lenniük. Elég, hogy csak egy kis területet helyezzen el, hogy elfelejtse a rovarokat.

Blackbird a fürdőszobában

Veszélyesek?

Mokritsy teljesen ártalmatlan teremtmények maradnak, bár megjelenésük nagyon kellemetlen.

A sikolások és a sikolyok a teremtmény nem agresszív viselkedését, a megjelenés meglepetését okozzák. És ez a leginkább kellemetlen következménye egy ilyen találkozónak. Általában a rovarok megpróbálják elkerülni a lehető legtöbb emberrel való érintkezést. Nem is tudják, hogyan csípni vagy harapni. Ha megérinti a fa tetűket, egyszerűen felborul. És így, amíg a vége véget nem ér, az élet mindenféle jeleit megszünteti.

Mikrobiák vagy veszélyes betegségek forrása, ezek az állatok sem baktériumok. Ők ártalmatlanok egészségügyi és higiéniai szempontból is. Nem tudják minimalizálni a bútorokat, hacsak nem kezdtek el rothadni.

A hiányok általában nem valószínű, hogy ki akarnak bukkanni egy sötét és nedves fürdőből, így nem is aggódhat a konyha étele.

Ezek a rovarok nem feltétlenül kellemesek. Különösen akkor, amikor ott vannak, ahol az emberek általában cipő nélkül járnak, mezítláb általában. Mert jobb, ha így nem lesz a szabály a csomóponttal való találkozás.

Hogyan kell a megelőzést végrehajtani?

A magas páratartalom ezen állatok reprodukciójához szükséges feltétel. Ezért szükséges lesz "kiszáradni" a fürdőszobát, hogy megszabaduljon a csúnya szomszédoktól. A helyiség legjobb megoldása a vízkezelések befejezése után rendszeres levegőztetés. A kijárat még abban az esetben is megtalálható, ha lehetetlen - az egész éjszakát kinyitják a szobába. A többi lakás túl száraz, mert az állatok nem futnak el. Legalább naponta egyszer minden munkaterületen száraz tisztítás szükséges.

Megszabadulni a rovaroktól a fürdőszobában

Szükséges és alapos tisztítássá válik. Szükséges a teljesen nehezen elérhető helyek megismerése. A szennyeződés vagy a víz jelenléte elfogadhatatlan. A mosógép mögötti hely, mosdó, WC és a fürdőszoba alatt - olyan helyeken, ahol különleges figyelmet kell fordítani. Használjon tisztítószert az egész szoba kezelésére. Ezt a takarítást nem szabad minden nap, de havonta egyszer elvégezni - szükséges.

A következő kérdés, nem kevésbé fontos - a vízszigetelés. Fontos látni, hogy nincs szivárgás a szobában.

A fűtött törülközőtartó is segít a levegő szárításában. Egy további fűtőberendezést is telepíthet, ha nincs elegendő hő az eszközből. Elegendő a napi kétszer bekapcsolni a készüléket a kívánt eredmény elérése érdekében. A kipufogódás ilyen helyiségekben sem lesz felesleges.

Talán a rovarok megjelenésének oka a szomszédos apartman volt, ha a tisztítás után semmit nem találtak, ami vonzza a figyelmet.

Ilyen esetekben lehetnek lyukak a szellőzőrácsokban, amelyeken keresztül fűrészelés és átjutás történik. Valószínűleg repedések vannak a padlón, a falakon. Nem nehéz megszabadulni az ilyen hibáktól, ha felmerülnek.

A népszerű harci módszerekről

Korábban a fürdőkben leggyakrabban a legelők voltak. Valóban mindig nedves és sötét volt. Mert az emberek már elkezdték feltalálni a kártevők elleni küzdelmet.

Ezzel a módszerrel egyszerűen kivetheti az állatokat a szobából, anélkül, hogy kárt okozna. Elég, hogy a seprűket kitágítsák az ízeltlábúak kiűzésére. Éjjel le kell nedvesíteniük, majd gondoskodniuk kell a legsötétebb és leghidegebb helyeken. Reggel csak összegyűjti a seprűket, majd viszi őket az utcára. A seprűket egyszerűen dobják a szemetesbe. Meg lehet égetni őket, ha fennáll annak a lehetősége, hogy a rovarok visszatérhetnek a házba.

Vannak receptek és modernek. Piros borsot, sót és dohányt kapunk egy csipetre. Add hozzá egy liter folyadékot. Csak keverni mindent, éjjel hagyja a keveréket beltéren. Reggel mindent csak leöblít.

A formák és a nedvesség a fürdőszobában - a faanyag valószínűsége

Sok más népszerű recept is létezik. A medencék elhagyhatják, ha a legáltalánosabb só a bizonytalan helyeken blokkolja útját. Kiváló eszköz - száraz kvász, forrásban lévő vízzel hígítva, 1-5 arányban. A helyiségek minden felületét ezzel a kompozícióval kell kezelni. De el kell végezni az elemeket az előző listából, mert ez az egyetlen módja annak, hogy teljesen megvédje magát a rovarok ismételt látogatásától. Ellenkező esetben visszatérhetnek, még akkor is, ha időről időre megpróbálják megsemmisíteni őket.

Vegyszerek használata

A kémia radikálisabb és modern módja azoknak, akik nem bíznak a népszerű receptekben.

Rendszeres klóroldat - a legolcsóbb és legolcsóbb megoldás. Minden fertőtlenítőszerrel megengedett, ha tiszta fehérítő nem található. Összetételükben a klór általában nagy mennyiségben is jelen van. Elég, hogy kitöltse a szerszámot minden olyan sarkon, amely kétséges. És hagyja őket ebben az állapotban az éjszakára.

De a klór veszélyes lehet az emberi egészségre és az állatokra, mert minden felületet nagyon óvatosan kell megtisztítani. A lényeg az, hogy az anyag nem jut be a légzőrendszerbe és a szemébe, különösen - a gyomorban.

A Quicklime segít a kórokozóknak a kis kártevők elleni szervezésében is. Legalább három napig marad a helyiségben, kis tartályt töltve. De ilyen kísérleteket nem javasoljuk, ha a család legalább két-három napig elhagyja a családot, mert jelenleg tilos a szoba használata.

Vegyszerek a rovarok elleni küzdelemben

A gyártók számos különleges formulát állítanak elő a fenyőfa elleni küzdelemhez. A legnépszerűbbek közé tartozik a "Mole", Schabengel, Tetriex, Get, Tarax, "Dichlorvos Varan". Az alapok összetételében mérgező anyagok veszélyesek lehetnek az emberre, mert fontos az utasítások pontos követése.

Ha semmi sem segített

Szükséges a szakemberekhez fordulni, ha semmilyen kémiai eszköz vagy hagyományos módszer nem eredményez eredményt. Minden városban számos olyan szolgáltatás létezik, amely nem csak zaklató rovarokat, hanem szükség esetén más kártevőket is magában foglal. Talán hirdetéseket adnak a ház bejáratának bejárata közelében? Ha nincs ilyen bejelentés a lakás szomszédságában, akkor más média is segít.

A professzionális felszerelések biztosan a rovarok örökre elhagyják a házat. A fertőtlenítők csak jól bevált eszközöket használnak.

Nedves a fürdőszobában - a nedvesség ellen

A rovarok pontosan a szomszédaiból mozognak, ha még a professzionális sanitization sem segít. Ezután megpróbálhatja megoldani a problémát, ha csatlakozik a szomszédos lakások lakóihoz. Természetesen nem lehet mindenkire nézve megállapodni, de mindent meg kell tenni.

A faanyagok eltávolításának fő tényezői a száraz és tiszta fürdőszoba.

Ezen kívül vannak más tippek is. Bórsav oldatát feldolgozhatjuk habitat faunak, ha biztosak vagyunk. A rovarokat krumplival lehet elkapni, ha levágja a közepét, és éjszakára a fürdőszobában hagyja.

Súgó és egyszerű megelőzési szabályok. Fontos annak biztosítása, hogy a helyiség ne halmoz fel nagy mennyiségű piszkos mosodát, nedvességet. A virágcserepek és vázák palettáját rendszeresen tisztítani és tisztítani kell. A talajrészecskék és a virágokból származó nedvesség kellemetlen szomszédokat is okozhat.

A szakemberek magas színvonalú felszerelést használnak, amely nem hagy nyomot a bútorokon, nincs kellemetlen szag. Nem csak a helyiséget, hanem az olyan helyeket is gondoskodnak, amelyekből a fenyők származnak. Átlagosan az ilyen munka garanciája legfeljebb három hónap. Az újrafeldolgozás ingyenes, ha a rovarok újra megjelennek.

Megszabadulni a nedvességtől a fürdőszobában

Biztosítani kell, hogy a vízvezeték-berendezés ne szivárogjon. Ellenkező esetben a kondenzátum jelenik meg, és jó erdőgazdálkodássá válik. Ha a falakat és a padlót vízálló festékekkel takarja - ez a megoldás további vízszigetelést biztosít. A falakat bélés előtt speciális anyaggal lehet lefedni. Kiváló minőségű szellőztetés mellett a padlófűtések is javítják a mikroklímát.

A normál páratartalom 60 százalék. Időben történő javítás vízvezeték létrehozza a szükséges feltételeket.

Nedves a fürdőszobában - a nedvesség ellen

A formák és a nedvesség a fürdőszobában - a faanyag valószínűsége