Legfontosabb > Tervezés

Egy merész döntés: Válasszon tapéta a fürdőszobába

A megnövekedett páratartalom és hőmérséklet a fürdőszobában megkönnyíti a falak felületének kiválasztását nedvességállósága alapján. Ezért a többség csempét vásárol, még akkor is, ha más lehetőségeket nem veszi figyelembe. Ma azonban a fürdőszoba tapéta kiváló alternatívává vált, és semmiképpen sem rosszabb minőséget a csempe minőségében.

Mérjük az előnyöket és hátrányokat

A fürdőszoba tapéta befejezése mind előnyeit, mind jelentős hátrányait tartalmazza. A legfőbb hátrány a higroszkóposság - az a folyamat, amellyel a papír elnyeli a vízgőzt, aminek következtében a tapéta idővel lecsökken és elveszíti eredeti megjelenését. Meg tudod küzdeni ezt a problémát. Itt fontos megérteni, hogy melyik háttérkép és a ragasztó a fürdőben választani. A nedvességálló bevonatok és a gombaellenes tulajdonságokkal rendelkező ragasztók teszik.

Ha figyelembe vesszük ezeket a finomságokat, akkor a fürdő háttérképének javítása számos előnnyel jár. Először is, ez a módszer befejezése hatékonysága. A falazás sokkal olcsóbb. Az egyszerűség egy másik, nem kevésbé fontos plusz ez a bevonat, hiszen több papírtekercs egyenletesen ragaszkodik mindenki számára.

Ha a fürdő belsejét fáradt tapéta segítségével könnyen megváltoztathatja néhány óra alatt! De a bontás a csempe kell bütykölni több mint egy nap.

Típusú tapéta a fürdőszobában

Milyen háttérkép ragaszthatja a fürdőszobában? Rengeteg lehetőség van, a legfontosabb dolog az, hogy a termék nedvességálló. Nézzük meg közelebbről a fürdőszoba háttérképének megfelelő típusát, és beszéljünk mindegyikről külön-külön.

vinyl

Vinyl tapéta a fürdőszobában - ez az egyik legnépszerűbb fal dekorációs megoldás a fürdőszobában. Polimerből készült, így könnyen ellenáll a nedvességnek, a gőznek és a magas hőmérsékletnek. Igaz, hogy ilyen mágikus tulajdonságokat kell fizetnie.

mosható

Mosható tapéta a fürdőszoba és a WC számára olcsóbb, de kevésbé tartós lehetőség. Ez a tapéta speciális bevonatot alkalmaz, amely megakadályozza a nedvesség belélegzését. Ez védi az anyagot a duzzadás és a hámlás ellen. Az előny egy könnyű tisztítással, egy enyhe szappanoldattal átitatott közönséges puha szivaccsal rendelkezik.

Lehetséges mind a megkönnyebbülés, mind a sima.

Folyékony tapéta

Folyékony gipsz, amely magában foglalja a vizet, a gyapot és a selyem természetes szálakat, valamint a kötőanyagokat. A bolt száraz keverékként jelenik meg. Folyékony tapéta a fürdőszobában használják a szokásos vakolat, de a teljes száradás után nem lesz kitéve a víz és a gőz.

Használható folyékony tapéta a fürdőszobában? Persze, igen! Különösen akkor, ha az anyagot egy további védő réteg akril lakkal bevonták.

Öntapadó tapéta

Tegyen egy nedvességálló filmet a ragasztót a rossz oldalon. Az ilyen anyagokkal való munka nagyon egyszerű. De az öntapadós tapéta a fürdőszobában egy jelentős hátrány - nagyon kicsi választék a színek és dísztárgyak.

Nagyon nehéz találni egy ilyen eredeti példányt az öntapadó háttérképek között.

Üvegszál

Talán a legtöbb nedvességálló tapéta a fürdőszobában, ami elvben nem képes elnyelni a vizet. Bázisuk üvegszálból készült, speciális keményítő impregnálással. Az üvegfalak mögött álló tagadhatatlan előny az, hogy 15-20-szor akár 15-20-szor falfelületet is képesek felújítani! Nagyon tartós és környezetbarát bevonat.

Falfestmény

Ez a lehetőség lehetővé teszi, hogy létrehozzanak egy egyedülálló design a fürdő háttérkép. Válassza ki a kívánt képet egy hatalmas változatból, karba öntse meg tapéta ragasztóval és menjen! Ne felejtse el ellenőrizni az anyagokat a nedvesség ellen.

Tervezési és tervezési ötletek

A tartósság és a nedvesség ellenállása mellett a modern tapéta a fürdőszobában sokféle nyomattal, színekkel és díszítéssel örömmel fogadja Önt. Könnyedén kiválaszthat egy megfelelő mintát a belső téredhez.

Ma a gyártók felajánlják, hogy ne zárják be a monokromatikus felületet, és figyeljék a virágos nyomatokat, a tapétákat csíkkal vagy csekkekkel. Díszítse a fürdőszoba falát etnikai motívumokkal, geometrikus alakzatokkal vagy absztrakcióval.

Eredeti nyomtatás a fürdőszobában

Minden fürdőszobába beilleszthető, de ne feledje, hogy a csempe és a falpapír figyelemre méltóan együtt fog kinézni, és hosszabb élettartamot biztosít a javításhoz.

A befejező anyagok ésszerű kombinációja

Szakértői tanács: A két anyag kombinációja csak négy négyzetméteres helyiségekre alkalmas.

Hogyan ragasztani tapétát csináld magad

Kitaláltuk, hogy a tapéta ragasztva van-e a fürdőszobában, és ha igen, melyik? Most beszéljünk közvetlenül a fürdőszoba javításának folyamatáról.

A fürdőszoba tapéta falainak beillesztése nem különbözik más szobától. A falakat egyenesen kell szintetizálni, előkezelni és a gomba speciális összetevőjével kezelni. Ezután a ragasztó a csomagoláson található utasítások szerint készül, a tapétát meghatározott hosszúságú darabokra vágják és vágják.

A ragasztót az anyag teljes rossz oldalára helyezzük, majd a tapétát a falra helyezzük, és egy speciális hengerrel simítsuk le a közepéről a szélekre. Ez megakadályozza a nemkívánatos légbuborékok kialakulását a bevonat alatt.

Szakértői tanács: Próbáld ragasztani a háttérképet, és ne fedje át az átfedéseket.

videó

Fotógaléria

A fotó-tapéta a fürdőszobában számos módon. A különféle színek és formatervezési megoldások segítenek Önnek a megfelelő opció kiválasztásában és a saját tökéletes belső kialakításában.

Mosható fürdőszoba tapéta

A fürdőszoba modern belső térsége nem jelenti azt, hogy tapéta jelenik meg a falon. De néha a jelenlétük nagyon megfelelő. Az építési piacon nagyszámú különböző típusú ilyen háttérképek. Az anyagok szerkezetében, színében és textúrájában különböznek egymástól. Milyen előnyökkel jár ez a fajta kivitelezés, hogyan kell kiválasztani a helyes oldalt, hogyan kell öntapadós tapétákat ragasztani?

Fürdőszoba tapéta

A fürdőszoba háttérkép használatának lehetősége lehetővé teszi számodra a tervezési ötletek széles körének bővítését

Előnyök a fürdőszoba háttérkép

Használnom kell a fürdőszoba háttérképet

Ha kétségei vannak: tapéták vagy kerámia burkolatok - hagyja abba a háttérképet, mert számos előnye van, hogy más típusú anyagok nem rendelkeznek:

 • a javítás költsége alacsony lesz. Az egyértelműség érdekében egy méteres csempéket készítünk, ami 3,100 rubel. A drága egyedi háttérképek hasonló áron vannak, de a számítás nem méteres, hanem tekercsben. Ehhez hozzá kell adni a ragasztó és munka költségeit;
 • A helyes megközelítéssel magad is tapadhat a tapétázathoz, és a csempézéshez sok tapasztalatra van szüksége;
 • Háttérkép gyorsan frissítve. A régieket eltávolították - újakat ragasztottak. Csempével ez a szám nem fog működni. Ha a fürdőszobában van egy csempe, akkor valószínűleg nem frissül a következő 5 évben. Ez a folyamat nagyon időigényes és drága;
 • Az utolsó súlyos érv a háttérkép kiválasztásához az, hogy a színek és textúrák tartománya sokkal szélesebb, mint a kerámia burkolólapok.

Fekete stílusos tapéta a fürdőszobában

Ha úgy dönt, hogy tapéta a fürdőszobát, válassza a kiváló minőségű modelleket.

Milyen háttérképet válasszon a fürdőszobában

Sok ragasztó a fürdőszobában a szokásos tapéta papír alapon. De az ilyen befejeződések élettartama nagyon rövid, ezért érdemes megfontolni az anyag minden típusát. Itt van hat típus, amelyeket az alábbiakban részletesen ismertetünk.

 1. Először is, természetesen, vízálló tapéta. Ezek olyan speciális bevonatot tartalmaznak, amelynek felső védőrétege megakadályozza a nedvesség, a penész és a gomba behatolását. Ez a bevonat megakadályozza, hogy a tapéta megszakadjon, ezáltal növelve a használatot.
 2. Vinyl tapéta lehet más, a legfontosabb az, hogy a fedél képes ellenállni a mély tisztítás és a folyamatos hatása a nedvességet. Néha ezt a tapétát nevezzük szuper moshatónak. Ezek a legmegbízhatóbbak, amelyek ellenállnak a tartós vízzel való érintkezésnek. A vinil tapéta eltávolításához számos területen meg kell vágni, hogy a folyadék akadálytalanul behatolhasson a szegmensbe.

Tapétaválaszték a ragasztóval

Üvegszál a fürdőszobában

Falfestmény a fürdőszobában

A táj tökéletesen illeszkedik a belső térbe.

Folyékony tapéta a falakon

Folyékony tapéta példa

A mosható tapéta típusai

A mosófal-papíron jobban meg kell állnunk. Hétféle van.

 1. Sima vinil tapéta. Két réteg ilyen tapéta cellulózalapból és rezisztens vinilrétegből áll. A vinil réteg hosszú élettartamot és vízállóságot biztosít. Az anyag felső rétegét antibakteriális oldattal impregnálják, megakadályozza a gomba és a penész előfordulását. Mivel a sűrűség a vinil tapéta rossz légáteresztő, ezért nem kívánatos használni a szobákban.

Smooth Vinyl Háttérkép

Hab Vinyl alapú háttérkép

Szövet alapú háttérkép

Folyékony tapéta alkalmazása

Meg kell jegyezni, hogy a mosható tapéta élettartama magasabb, mint a papíré. A napozható mosható fedél nem fakul, idővel a megjelenés szinte nem változik. Ragassza ezt a háttérképet bármely felületen: vakolat, gipszkarton, beton.

Egy vagy másik tapéta kiválasztásakor először is el kell döntenie, mennyit hajlandó költeni rá. A fürdőszobában érdemes felvenni a mosó sűrű falpapírt egy flizelinovy ​​alapon. Ha nincs lehetőség vagy vágyat készíteni a falakat, használhat folyékony tapétát.

Tapéta vásárlásakor figyelni kell a címkézésre. Megmondja az anyag nedvességállóságának mértékét. Itt van az alapjelzés dekódolása.

Jelölés a háttérképen

Tapétázás indítása

A közönséges tapéta ragasztása nem különbözik a mosható ragasztástól, de vannak olyan árnyalatok, amelyeket figyelembe kell venni.

Eszközök, amelyekkel háttérképet kell használnia:

 • ragasztó kefe;
 • szivacsot;
 • roller;
 • mérőszalag;
 • scotch szalag;
 • spatula;
 • egyszerű ceruza;
 • egy lyuk (meg tudod csinálni magad);
 • nagy kapacitás (medence vagy vödör);
 • egy kés

Háttérkép eszközök

Videó - szerszámozási tippek

A tapéta mennyiségének kiszámítása

Az anyag megvásárlása előtt gondosan kiszámítjuk, hogy hány tekercsre van szükség. A számlálás után még két tekercset veszünk. Ez segít elkerülni a kisebb problémákat, ha a kívánt szín hirtelen befejeződik, vagy kis helyeken maradnak, amelyeket le kell zárni.

Az anyagszámítás algoritmusa egyszerű:

 • felismerjük a terem kerületét, osztjuk a számot a tekercs szélességével. Tehát kiszámítjuk a festmények számát;
 • a tekercs hossza osztva egy web hosszúságával. Most ismerjük a tekercsek számát;
 • számolja, hány tekercs szükséges. Az első számot a második mutató osztja el.

Hogyan számoljuk ki a háttérkép mennyiségét

Videó - Hogyan lehet kiszámítani a háttérképet a szobában

Ragasztás kiválasztása

A tapéta mellett ragasztó is van. Óvatosan kell választani, amely szerint a tapétát fogja használni. A tapéták gyártói általában a használati utasításban jelzik, melyik ragasztó szükséges. Az általános célú ragasztó nem alkalmas tapéták mosására. A megoldásnak fokozottnak kell lennie. Ezenkívül a készítménynek antibakteriális anyagnak kell lennie, nem teszi lehetővé a penész és gombák megjelenését.

Ragasztóválasztási szabályok

Szükséges a részszerkezet szigorú betartása a csomagoláson található utasítások utasításainak megfelelően.

Ez úgy történik, hogy a gyártó nem adja meg a tapéta ragasztó összetételének a nevét. Ebben az esetben használhatja a "Methylan" német ragasztót. A "Henkel" sokféle ragasztóanyagot gyárt, ebből a sorozatból könnyű választani a szükséges összetételt.

Tapéta ragasztó Kleo

Tapéta ragasztó pillanat

Tapéta ragasztó "Quelyd"

Metilán tapéta ragasztó

Amikor a tapéta, a ragasztó és az összes szerszám elérhető, akkor munkába állhat. Minden munkát két közös feladatra osztanak. Az első feladat a falak előkészítése. A második a tapétázás.

Néhány tipp, ami megkönnyíti a fürdőszoba javítását

Tipp # 1

Ha tapéta tapéta a fürdőszobában, próbálja meg elkerülni a tapéták jelenlétét közvetlenül a vízszerelvények közelében - a csaptelepek és a mosogató mellett.

A Tanács 2

A spray-t spatulával vagy simítóval kell felhordani egy nedves falon!

Tipp száma 3

Az alapozást oszcilláló mozdulatokkal alkalmazzák alulról felfelé. Ha nem, akkor jobbra és balra mozoghat.

Primer a háttérkép alatt

Tipp 4

Olyan szabály, amelyet néha elfelejtenek. Víz a javítások olyan területeken, mint a fürdőszoba, akkor le kell állítani!

Tipp száma 5

A javítás során az aljzatok beillesztésénél a villamos áram megszűnik. A dugók lecsavarodtak vagy az "automatikus" kikapcsolt állapotban van. A borítót eltávolítják, a lapokat ragasztják a lyukakon. Ezután vágjon keresztmetszetet, a farkát befedve.

Tapétázás a kapcsolók és aljzatok körül

Falkészítés

1. lépés: először távolítsa el a régi tapétát vagy csempe a falakról, ha van ilyen. Ezután meleg vízben mártott ecsettel mossa le a falak felületét.

A régi háttérkép eltávolítása

2. lépés: Távolítsa el a mészhámos vagy gipszréteget egy széles spatulával, tisztítsa meg minden egyes pasztát ecsettel. Ez eltávolítja a port és a szennyeződéseket.

A nabela eltávolítása a vakolt falakról

3. lépés: A fő és a páros falaknál a vakolat és a falfelület jobb tapadását biztosító vájatokat készítsen.

4. lépés: Vizsgálja meg a falak hibáit. Ha szabálytalanságok vannak, akkor szükségük van a gittre. Az első réteget 3-9 mm vastagsággal permetezzük, a második pedig egy primert. A rétegréteg vastagsága nem haladhatja meg a 4 mm-t.

Hogyan kell a gitt falakat

5. lépés: A gittszint felhordása után a felületet finom csiszolópapírral végezzük.

6. lépés: Várjuk, hogy a felület kiszáradjon. Ez egy nagyon fontos pont! Ellenőrizheti a falakat, ragasztható ragasztószalagot a falhoz, ha kondenzáció van, akkor várnia kell. Csak a falak száradása után alkalmazható primer.

Videó - Hogyan tapogatni a falakat a tapéta alatt

Ragasztási dagasztási szabályok

Miután a falakat felragasztották, a ragasztóoldatot keverjük. Ez a folyamat saját technológiával rendelkezik, nem hagyható figyelmen kívül. Mosható tapéta esetén csak koncentrált ragasztó. Ez granulátumokban és kész keverék formájában történik. A kész keverék ideális nem szőtt tapéta számára.

Vannak ragasztók, amelyek nem készülnek készen. Füvelniük kell önállóan. Megbízhatóbbnak tekinthetők, mint a készen.

Útmutató a ragasztó tenyésztéséhez a csomagoláson

Vastag és nehéz tapéta esetén, mint ebben az esetben megfelelő vastag ragasztó. Hígítsuk fel a száraz keveréket.

1. lépés: Meleg vizet öntsön egy nagy tartályba.

A ragasztandó víz mennyisége (1 darab, a gyártó "Cleo")

2. lépés: Nyissa ki a csomagot, készítsen közepes méretű lyukat.

3. lépés: Vegyünk egy pálcát és körkörös mozdulatokat hajtsunk végre a vízben, amíg egy tölcsér keletkezik.

4. lépés: Ebben a tölcsérben a keveréket vékony áramlásra öntjük, miközben folyamatosan beavatkozunk a vízbe.

Tenyésztés tapéta ragasztó

5. lépés: Várunk, amíg a kompozíció vastagodik, szükség esetén vizet ad.

6. lépés: 7-10 perc múlva keverjük össze a keveréket, hagyjuk 15 percig pihentetni.

tapétázás

Mielőtt elkezdene dolgozni, rajzolj egy szobatervet egy egyszerű ceruzával egy papírlapra.

A fal elrendezése tapéta beillesztése előtt

Győződjön meg róla, hogy ugyanazokat a tekercseket vásárolta. Mindig távolítsa el a szalagot 5 cm-rel hosszabb ideig, a szárítás és a tapéta ragasztásához. Ezek az óvintézkedések segítenek megszabadulni az előre nem látható gondoktól.

A ragasztó elhelyezése és alkalmazása

Hosszúságú daraboló panelek

Az első vásznon jelölje meg a ragasztási sort. Használunk plumbot. Felülről lefelé csökkentsük, rögzítsük, jelöljük meg a vonalat. A ragasztó mindig az ablakból indul.

Mivel a mosható tapéta elég sűrű, nem félek elszakítani őket. Ez elősegíti mind a szakemberek, mind a kezdők munkáját.

1. lépés: Mi óvatosan bevonjuk a vászon belsejét ragasztóval, megpróbáljuk megakadályozni, hogy a ragasztó kívülről jusson. Ragassza fel a ragasztót középen a szélekre. Különös figyelmet fordítanak a szélére. Várjuk, amíg a kompozíció jól bevonódik a szövethez. Vigye fel a falat ragasztóval.

2. lépés. Az áztatott tapétát a falhoz helyezzük, összekapcsoljuk a szegélyt a védjegy vonalával. A széles hengerrel jól nyomjuk meg, dobjuk be, és megszabadulunk a légbuborékoktól. Emelje fel a vásznat fentről és alulról, vágja kicsit, majd illessze be újra.

Tartozék az első panel falán

3. lépés Ugyanezen elven ragassza be a fennmaradó csíkokat. Ragasztjuk az ízületeket, keskeny hengerrel. 2 cm-ig terjedő átfedő csíkokat szorosan egymáshoz illesztünk. Győződjön meg róla, hogy a kép ugyanaz.

A Szovjetunió öröksége vagy egy szokatlan formatervezés: tapéta a fürdőszobában

A díszített fürdőszoba nagyon látványosnak tűnik.

Építőmunkásként dolgozom több évtizeden keresztül, és lehetőségem nyílik arra, hogy megfigyeljük, hogyan alakul ki a befejező anyagok fejlődése. És a közelmúltban észrevette, hogy a fürdőszoba háttérképét, amelyet már évtizedek óta méltatlanul elfelejtettek, újra népszerűvé válik.

Ezért úgy döntöttem, hogy a mai anyagot arra a kérdésre fordítom, hogy a tapéta alkalmas-e a fürdőszobának a saját kezemmel történő díszítésére. Természetesen nem a Szovjetunió nyomdaiparában előállított alacsony minőségű termékekről, hanem az innovatív befejező anyagokról szólnak, amelyek egyedülálló teljesítményjellemzői.

A tapéta használata a fürdőszobában

Először is szeretném megragadni azt a kérdést, hogy célszerű-e ilyen típusú felületkezelést használni az egészségügyi helyiségekben, amelynek mikroklímáját a magas páratartalom és a levegő hőmérsékletének jelentős ingadozása jellemzi.

Háttérképek - nem szükséges intézkedés, hanem egy hatékony módja annak, hogy megtervezzék a falakat a fürdőszobában.

E kérdés esztétikai oldalát elhagyva több okból is megemlíthetem, hogy miért személy szerint a fürdőszoba háttérképét tekintem az egyik legjobb dekorációs anyagnak:

 1. A tapéta ára alacsonyabb, mint a csempe vagy hasonló hasonló anyagok ára. Ráadásul minden javítás kevesebbet fog kerülni, mivel a falak tapétázása kevésbé fáradságos folyamat, mint a kerámia telepítése.
 2. A tapétázáshoz tapadó falakhoz egyáltalán nem szükséges bevonni egy szakembert a munkába. Te magad csinálod az összes munkát. Ráadásul a folyamat nem fog sok időt vesz igénybe, mint amilyennek első pillantásra tűnik.
 3. A befejező anyagok szaküzletében ilyen nagyméretű tapéta kínálják, hogy segítségükkel bármilyen tervezési fantázia megvalósulhat. Továbbá, ez a befejező anyag tökéletesen ötvözött csempével, műanyag panelekkel és vakolattal.

Elképzelhetetlen hatalmas választék lehetővé teszi, hogy minden vásznon kiválassza a vásznakat

 1. A tapéták könnyen ragaszthatók a falakhoz, ugyanolyan könnyen szétszerelve. Ezért, ha vágya van a fürdőszoba belsejének megváltoztatására, akkor nem fog sok pénzt vagy időt költeni erre a műveletre. Az egész munkát egy-két nap alatt elvégezheti, a vásznak beillesztésére vonatkozó utasítások meglehetősen egyszerűek, nem lesz nehéz meglepetést készíteni szeretteinek.

Annak érdekében, hogy a tapéta ne essen le, szükség van felelősségteljes megközelítésre.

Természetesen van néhány hátránya, amelyek korlátozzák a tapéták használatát a fürdőszobákban. A legfontosabbak a következők:

 • rossz nedvességtűrés és közvetlen vízzel való érintkezés;
 • nagy vízabszorpciós együttható;
 • Ragasztó veszélye a tapéta díszítő felületén.

Mindez azonban könnyen elkerülhető, ha tudod, milyen tapéta ragasztani a fürdőszobában. Ezt szeretném elmondani a lehető legrészletesebben a következő részben. Közvetlenül figyelmeztetlek, hogy itt nem fogok megragadni a tapétázáshoz. Ez egy különálló anyag témája, keresse meg honlapunkon.

Fazékok tapéta a fürdőszoba design

Tehát ez volt a sor, hogy megmondja, milyen háttérkép lehet ragasztani. A higiéniai helyiségekben a mikroklíma sajátossága miatt vízálló tapétát kell használni, amely nem változtatja meg a teljesítményt a teljes üzemidő alatt.

A vízálló tapéta leggyakoribb típusainak leírása.

Mosható papír alapon

Mosható tapéta a fürdőszobában - a legegyszerűbb és olcsó lehetőség.

A tapéta legegyszerűbb és legolcsóbb változata - papír alapon lemosható. Ezek klasszikus papírok, egyetlen színben festve vagy különböző mintákkal díszítve, amelyek felületén hidrofób anyagok vízálló rétegét alkalmazzák. Emiatt az anyag tökéletesen átadja a működést magas páratartalom mellett, nem veszi fel a vizet, és könnyen tisztítható a szennyeződéstől.

Ez a díszítőanyag egyszerre többször mosott szappanos vízzel és háztartási tisztítószerrel, és egy nedves ruhával töröltem, foltoktól megszabadulva. Ugyanakkor a megjelenésük semmilyen módon nem szenvedett, és a rajz megőrizte világosságát.

Az ilyen jellegű dekoráció nagy előnye a színek és minták hatalmas változatossága, amelyek díszítik a fürdőszoba kialakítását. Ezenkívül egy vízálló fólia fényes anyagot ad a felületnek, amely a világítótestek fényét tükrözi. Ez vizuálisan növeli a régi lakóházak fürdőszobáját. Végtére is ott nem különböznek a tágasság.

Azt is szeretném mondani, hogy a mosható tapéta vízálló filmje nem teszi lehetővé a nedvesség behatolását a háttérkép papír alapjaiba. Vagyis a levegő beszivárgása a körülzáró struktúrákon keresztül megszűnik, és a falak nem lélegzik tovább. Ezért, ha ragaszkodni mosható tapéta a fürdőszoba, vigyázni a jó minőségű szellőzés egy erős elektromos ventilátor.

A mosható tapéta párabiztosítása miatt a penész megjelenik, ha nincs elegendő szellőztetés a fürdőszobában.

A papír háttérkép a legolcsóbb lehetőség, de nem a legjobb. Ezért nem szeretnék túl hosszú ideig megfogalmazni a leírásukat, és azonnal továbbhaladni a fejlettebb lehetőségekre mind a technikai jellemzők, mind a megjelenés tekintetében.

vinyl

Fürdőszoba, vinil tapéta díszítéssel.

A "vinil tapéta" kifejezés két rétegből álló befejező anyagra utal:

 • top dekoratív - polivinil-kloridból készül, különböző színekben festett és más megkönnyebbüléssel rendelkezik;
 • papír vagy nem szőtt szubsztrátumok - segítségével a tapéta rögzített a felületen.

A felhasznált anyagoktól függően a felület szilárdsága és tartóssága határozza meg. A nem szövött háttérképek tartósabbak, ezért azt javaslom, hogy vásároljanak a fürdőszoba befejezéséért.

Ezenkívül választhat finomítási lehetőségeket, amelyek kerámia tégla, csempe, fa vagy homlokzati vakolat utánoznak. A fürdőszoba tervezési lehetőségei csak a művészi ízléstől függenek.

Szeretnék megemlíteni egy másik fontos előnye a vízálló vinil tapéta - jó hangszigetelő tulajdonságokkal. A tapéta tökéletesen elnyeli a hanghullámokat, így a lakó többi lakóját nem zavarja a víz és az opera éneklés, ami a zuhanycsarnokból származik.

Az értékesítés során többféle vinil tapéta létezik, amelyek a felső dekorációs réteg jellegétől függően különböznek egymástól. Személy szerint ilyen típusú tapétákat használtam a dekorációhoz:

 1. Habosított vinilből készült. A befejező anyag nagy esztétikai minőségben különbözik. Könnyen festhető bármilyen színben és háztartási tisztítószerekkel megtisztítva. Ezenkívül a ragasztáskor képes a kis hibákat és az alap egyenetlenlését elfedni.

Hab vinil tapéta.

A mínusz vinil-vinil hab tapéta nagy vízabszorpciós együttható. A porózus felület elnyeli a nedvességet, és nehéz eloszlatni vele. Ezért a fürdőszobai szellőztetés érdekében intézkedéseket kell hozni.

 1. A sűrű vinilből. Ebben az esetben a tapéta felülete meglehetősen sűrű és teljesen sima. Legtöbbször ilyen íves felületeket imitáló tapétákat láttam: téglából vagy vad kőből.

Sűrű vinil tapéta díszített felület.

A vinil felület sűrű szerkezete miatt a tapétát nagyon könnyű fenntartani. Az anyag nem fakul a napfényben, tehát ha van egy ablaka a fürdőszobában, akkor nem aggódhat a választott felület fényes színének biztonsága miatt.

Vannak, akik megkérdezik, lehet-e ragasztani a vinil tapétát egy zárt fürdőszobában, mert káros kémiai elemeket bocsátanak ki. Azonnal válaszolok arra, hogy minden modern vinil tapéta környezetbarát technológiával készül, és normál működési körülmények között nem okoz egészségkárosodást.

 1. Kemény vinilből készült. Nem szőtt alap tapéta, amelynek felső rétege fokozott sűrűséggel és erősséggel rendelkezik, aminek következtében tökéletesen tolerálja a külső mechanikai igénybevételt.

Példa a szilárd vinil tapéta.

A szilárd vinil tapéták utánozzák a csempe, dekoratív vakolat és kárpit szövet.

 1. Selyemszitanyomás. Ez a legvonzóbb vinil tapéta. A megjelenés és a textúra miatt az ilyen felület felülete selyemhez hasonlít, és a rajzot forró bélyegzéssel alkalmazzák.

Silkscreen a fürdőszobában.

Az eredmény egy vékony tapéta, amellyel hatékonyan és gazdagon díszítheti a szobát, beleértve a fürdőszobát is. Ebben az esetben a vinil tapéta minden tulajdonsága, mint például: szilárdság, tartósság és vízállóság, teljes mértékben megmarad.

Tehát döntést hozhat az ilyen típusú dekoráció használatáról a fürdőszobában, felsorolom a vinil tapéta előnyeit és hátrányait.

Elkezdem az előnyökkel:

 1. Először is, ez egy csodálatos megjelenés. És nem csak a színek és árnyalatok változatosságáról, hanem érdekes textúrákról is beszélek. Tapétáztam a fürdőszobában, amit egy tapasztalatlan személy zavarba hozhat a csempe vagy kerámia téglával.
  Az ilyen felület után a falak térfogatot kapnak, ami miatt kisebb szabálytalanságok és más felülethibák elrejthetők.
 2. Teljes víz és légmentesség. Az anyag nem veszi fel a vizet (egyes fajták kivételével), és nem teszi lehetővé, hogy a vízgőzben áztatott levegő eljusson a papírra.
  Ez meghosszabbítja az anyag élettartamát, de sérti a beltéri mikroklíma természetes szabályozását. A túlzott nedvesség megállításához aggódnia kell a szellőztető rendszer hatékony működésétől.
 3. Erő. A vinil tapéta nemcsak a szaniterhelyiségekben érzi magát jól, hanem könnyen elviselheti a kisebb mechanikai károkat is. Ezért ha véletlenül feltörölöd a falfelületet, nem lesz semmilyen karcolás vagy dagad.
  És ha egy szakasz megszakad, akkor a tapasztalt kézműves segítségének köszönhetően könnyen elvégezhető a helyi felület javítás a vinil tapéta maradványok segítségével (mint ahogy a csempe károsodása).
 4. Tartósság. A magas műszaki jellemzőknek köszönhetően ez a finomítóanyag hosszú ideig tartja meg teljesítményét és megjelenését. Valószínűbb, hogy morálisan belefárad a befejeződés, mint amire szükség van annak helyére.

Annak érdekében, hogy ne csalódjék a kiválasztott tapéták ragasztása után, mindig kérjenek az eladótól olyan dokumentumokat, amelyek megerősítik a termékek minőségét és az építési szabályoknak az Orosz Föderációban való megfelelőségét.

Meg kell vásárolni háttérképet egy megbízható boltban, amely garantálja a minőséget.

Ami a hiányosságokat illeti, megjegyezhetem kettőt - a magas költségeket (a papír tapétahoz képest) és a ragadósodás nehézségét. Az a tény, hogy a kikészítés során nagyon óvatosan kell beállítani a varratokat az egyes anyaglapok között. Ellenkező esetben nem látok semmilyen korlátozást.

Ha más véleményed van, azt kérem, hogy tegyél észrevételt ebben az anyag alján lévő megjegyzésekben.

folyadék

Folyékony tapéta és mozaik díszített szoba.

Most szeretném elmondani a fürdőszobából készült folyadék tapétát. Ez egy új befejező anyag, amely lehetővé teszi, hogy nem csak a vízvezetékhelyeket, hanem a többi otthont is hatékonyan végezze.

A felület több mint a díszítő vakolat, és száraz por formájában kerül forgalomba, amelyet használat előtt a csomagoláson feltüntetett arányban vízzel kell keverni.

A kötőanyag és színező pigmentek mellett a nedvességálló folyékony tapéta különböző ásványi és szerves anyagokat tartalmaz: csillám, zselatin, algák, selyemrostok, tölgyfa kérg, pamut és így tovább.

Ennek köszönhetően a falakon való alkalmazás és fagyasztás után ezek a "háttérképek" nagyon hatékony és szokatlan megjelenést kapnak. Ezenkívül lehetőség van különböző típusú folyékony tapéta kombinálására, az anyag sűrűségének és konzisztenciájának változtatására, egyedülálló hatások elérésére.

Érintse meg a folyékony tapéta a fürdőszobában hasonlít sűrűn nemezelt filc vagy polírozott természetes kő. Alkalmazhatók bármely felületre, beleértve a vízszintes (pl. Mennyezetek).

Az emberek gyakran azt kérdezik tőlem, hogy lehetséges-e folyékony tapéták ragasztására egy téglára vagy más hasonló ásványi alapra. Itt csalódást kell tennem. Csak egyenletes és korábban elkészített felületeken szabad alkalmazni. Jobb, ha ez egy gipszkarton vagy fal, gondosan vakolva fertőtlenítő gipsz.

Folyékony tapéta csak előre előkészített és előkészített felületre készíthető.

Az én gyakorlatomban a következő típusú folyékony tapétát használtam:

 1. Selyem. Természetes selyemszálból állnak. Az ásványi felületekre igen kis hibákra alkalmazhatók. Eladott opciók por és használatra kész formában.
 2. Cotton. A száraz por összetétele 99% természetes selyemrostot és 1% kötőanyagot tartalmaz. Alkalmazás és keményedés után sima felületet képeznek, ami nagyon kellemes az érintésre.
 3. Cellulóz. A legkedvezőbb választás folyékony tapéta számára. Az anyag szálakból áll, amelyek a fafeldolgozás eredményeképpen jönnek létre. Ezek a háttérképek apró repedésekkel és hasonló hibákkal díszíthetik az ásványi felületet.

A folyékony tapéta egyik legvonzóbb tulajdonsága a szobahőmérséklet nedvességtartalmának szabályozása. A dekoratív felület felszívja a felesleges vízgőzt, majd fokozatosan visszaadja. Ez lehetővé teszi, hogy hatékonyan szabályozza a mikroklímát a fürdőszobában anélkül, hogy erőteljes szellőztetést alkalmazna.

A folyékony tapéta előnye és hátránya.

Annak érdekében, hogy eldönthesse magának, hogy lehetséges-e folyékony tapéta használata a fürdőszobában, készítettem egy asztalt, amelyben festettem ennek az anyagnak az előnyeit és hátrányait.

Üvegszálas tapéta

Üvegszál a fürdőszobában.

Egy másik módja annak, hogy díszítse egy vízvezeték szobát, hogy díszítse a falakat a fürdőszobában üvegszálas tapéta. Ez az anyag egy olyan vászon, amelyet az üveg magas hőmérsékleten való megolvasztásával nyert rostokból szőttek.

Az ilyen nyersanyagok felhasználásával a háttérképek egyedülálló műszaki jellemzőkkel rendelkeznek, ami kiváló lehetőséget kínál a fürdőszoba használatára. A falpapír erős, jól átadja a nedvesedést, és nem árt az emberi egészségre.

A kvarc (üveg) keverék adalékaitól függően a gyártók egy másik felületű felületet kapnak. De mindenféle üvegszálas háttérképek két nagy csoportra oszthatók:

 1. Sima. Ők is nevezik üvegszálas vagy gossamer. Ezek olyan anyagok, amelyeket gyakran használnak a felületek megerősítésére, repedések beágyazására, szabálytalanságokra és más hibákra. Bár ez az üvegszál akrilfestéssel festhető, vonzó megjelenést kölcsönözve.
 2. Relief. A fürdőszobák és egyéb helyiségek dekoratív falainak befejezésére használják. Nagyobb sűrűségűek és jobban tolerálják a külső mechanikai igénybevételt. A felületüket geometrikus minták vagy egyéb megkönnyebbülés borítja, melyeket akrilfestékekkel lehet festeni.

A dombornyomott üveg tapéta textúrája.

Az üvegszálas háttérképek technikai jellemzőivel kapcsolatban részletesebben fogok foglalkozni:

 1. Nagy sűrűség Az anyag nem veszi fel a vizet, ezért alkalmas a fürdőszobában való használatra. A tapéta befejezése után végezze el a megerősítő réteg működését, megakadályozva a falakon vagy a mennyezeten repedezett repedések megjelenését velük.
 2. Erő. Az üvegszálas tapétát jól tolerálja egy külső mechanikai hatás. Szanitáris létesítményeket tudnak befejezni, ahol nagyszámú ember várhatóan jelen lesz (fürdőszobák és WC-k a szállodákban, bevásárlóközpontokban, irodákban stb.).

Üvegszál - alaposan kikészítő anyag

 1. Tűzbiztonsági. Az üvegszál magas olvadásponttal rendelkezik, így az üvegszálas tapéta nem gyullad ki tűz alatt, és nem járul hozzá a tűz további terjedéséhez. Az anyag nem bocsát ki levegőt veszélyesnek az emberi égéstermékekre.
 2. Páraáteresztő képesség A termék nem akadályozza meg a levegő beszivárgását a zárt szerkezeteken keresztül. Ez azt jelenti, hogy a vízgőzzel telített levegő szabadon áthatolhat a dekoratív felületen, és csökken a nedvesség a fürdőszobában.

Az üvegszálak nagyon hosszú élettartamúak. A ragasztás pillanatától számítva legalább 30 évig megtartják működési tulajdonságait.

Ezzel egy időben akár 20-szor is újratömöríthetők, anélkül, hogy károsítanák az aljzat belső szerkezetét. Ezért, ha élesen meg akarja változtatni a designot a fürdőszobában, egyszerűen vegyél egy vödör festéket (vagy többet), és festse vele a falakat.

Az üvegszál hosszú élettartamú és sokszor festhető.

Nem mondhatok el néhányat, az én szempontból, az ilyen jellegű díszítőelemek hiányosságait illetően.

 1. Először is, nagyobb a törékenység. Ha gondatlanul kezelik, az anyag még akkor is összeomolhat, mielőtt a falra ragasztott volna. Azonban ez a hátrány az alacsony minőségű, olcsó háttérképben rejlik. Ha megbízható üzletekben vásárolsz üvegszálat, akkor ne aggódj az erősségtől.
 2. Másodszor, fokozott festékfogyasztás. Ha üvegtáblákat festeni fognak dombornyomott mintákkal, akkor készülj fel arra a tényre, hogy ez nagyobb festékmennyiséget igényel, mintha csak vakolva és vakolt felületet díszelne.
 3. Harmadszor, van legalább egy kicsi, de mégis lehetõség a zúzódásokra a háttérképen a falak zsugorodása következtében, amelyekre beillesztik.

Mindazonáltal ezek a hátrányok jobban ellensúlyozzák a kifinomult megjelenést, amelyet a fürdőszobája üvegszálas háttérképekkel díszített.

Öntapadó

Az öntapadó fólia (a képen) segít gyorsan és hatékonyan díszíteni a fürdőszobát.

És az utolsó befejező lehetőség öntapadó tapéta a fürdőszobában. Ezek PVC-fóliák díszített mintával vagy mintával, amelynek hátsó oldalán egy száraz ragasztó védő réteggel van felhordva, amelyet el kell távolítani, mielőtt a tapétát felhelyezi a felületre.

Az öntapadó háttérképeket általában 40-90 cm széles és 14 m hosszú tekercsekben állítják elő, amelyek bármilyen felületet díszíthetnek, beleértve a falak falát is.

A fürdőszobába öntapadós háttérképek többféle változatban is megtalálhatók:

 • parafa - különböznek a megnövekedett meleg és hangszigetelt tulajdonságokban;
 • bőr textúrával vagy dekoratív vakolattal;
 • matt és fényes felületen;
 • a fa textúráját utánozza, és így tovább.

Az öntapadó tapéta minden fajtájának előnye egy polimer felső réteg, amely az anyag vízzel szembeni ellenálló képességét és a napi karbantartást megkönnyíti. Háztartási szerszámokkal könnyű tisztítani az anyagot.

Az anyag nagy teljesítményű tulajdonságokkal és szinte semmilyen hátránnyal nem rendelkezik.

Ezenkívül a szóban forgó termékek számos más előnyben részesülnek:

 1. Erő. Az öntapadó fólia jól tolerálja a mechanikai hatásokat anélkül, hogy károsodna. Nem félek az intenzív használattól, így a falakat a takaró tapéta segítségével nyilvános egészségügyi helyiségekben vághatja le.
 2. Hosszú élettartam. Az anyag legalább 10 évig megőrzi megjelenését és tulajdonságait, amikor kíméletlen fürdőszobai körülmények között dolgozik (amelyeket magas páratartalom és jelentős hőmérséklet-ingadozások jellemeznek).
 3. Környezetbarát. Magának a polivinil-kloridnak és a ragasztóként alkalmazott ragasztónak nincs káros vegyi anyag-kibocsátásuk, ezért a művelet során a tapéta nem károsítja a környezetet és az emberi egészséget.
 4. Egyszerű telepítés. A film könnyen ragasztható lapos felületre. Ragasztást a falakon nem kell alkalmazni. Egyszerűen vegye le a védőpapírt, csatlakoztassa az anyagot és állítsa be. Szükség esetén is könnyű leszerelni.
 5. Megfizethető költség. Az öntapadós tapéta ára kicsi, így mindenki a padlón bármilyen felülettel (akár a szekrényig) beillesztheti őket.

Összefoglaló

Ebben a cikkben megadtam Önnek egy maximális információt arra vonatkozóan, hogy milyen háttérképeket lehet használni a falak befejezéséhez a fürdőszobában és azok jellemzőiben. Ha érdekel a tapétázás falainak beillesztése, javaslom, hogy megismerkedjen a videóban.

És a megjegyzések az anyag meg tudja mondani, milyen háttérképet a fürdőszoba használt. És mit gondolsz az ilyen típusú dekorációról? Mennyire hatékonyan működik a vízvezeték, egy vagy más tapéta segítségével? Örülök, hogy bármilyen véleményem.

ABC javítás

Építsen házat függetlenül az alapítványtól a tetőig

Mik a háttérkép a fürdőszobában. Ragasztom a tapétát a fürdőszobába?

A fürdőszobában végzett javítás nem könnyű feladat, különösen akkor, ha nincs elegendő forrása a kiváló minőségű csempéknek, akkor egy olcsóbb módszerrel kell csavarni, például a fürdőszobához tervezett tapétát.

Most a kérdés az, milyen háttérképet választanak a fürdőkád, tekintettel a helyiség magas páratartalmára? Először is, ezzel a választással meg kell jegyeznünk, hogy a papíron alapuló tapéta vagy egyszerűen rossz minőségű anyag nem alkalmas a falak ragasztására a fürdőszobában. Nem számít, mennyire korlátozott az eszközök, nem érdemes ilyen szélsőségekkel járni.

Háttérkép a fürdőszoba fotóért

A nedvességálló tapéta egyedülálló lehet a csempe számára.

Előnyük az egyéb befejező anyagoknál:

 1. Ár. Mind az anyag önköltsége, mind a munka költsége viszonylag alacsony. Fontos: olyan anyagot kell kiválasztani, amely megfelel a magas páratartalmú körülményeknek.
 2. Szoba beállítása. Háttérképek egy megfelelően kiválasztott mintával, hogy egy szűk fürdőszoba tágas, keskeny szoba vizuálisan bővíteni.
 3. Készen áll a változásra. A jól megválasztott háttérképek mind 5, mind 10 évig szolgálhatnak. És amikor szükség van a helyzet frissítésére, könnyű eltávolítani és új háttérképeket ragadni.
 4. A kiválasztás könnyű. A tapéta kiválasztása csodálatos a változatossággal. Megtalálható a fa vagy kő utánzata, fotó tapéta, szigorú grafikus minta, és ha több mintát szeretne egybeilleszteni ugyanabban a szobában.

Háttérkép a fürdőszobában fotó

A háttérképnek gyengeségei vannak, amelyeket figyelembe kell venni a befejező anyag kiválasztásakor:

 1. A tapéta papír alapja nem tolerálja a hely magas páratartalmát. Ilyen körülmények között a tapéta elnyeli a nedvességet. Ha a tapadási technológia megszakadt, akkor a tapéta a falak mögé elmaradhat.
 2. Helytelenül kiválasztott háttérkép (nedvességálló) a nedvesség miatt deformálódni kezd.
 3. A vízsugarak elpusztítják a tapétát, ezért nem javasoljuk, hogy vízzel érintkezzenek a vízcsapok területén.
 4. A víz roncsoló hatással van a tapétázó ragasztóra, amely elnyeli a nedvességet és a papírrétegen keresztül halad át.

Mindenesetre a fürdőszobában tapéta jó lehetőség lenne egy fiatal családnak, a sokszínűséget értékelő embereknek és a belsőépítészeti kísérleteket kedvelőknek.

Háttérképek a fürdőszobában: a választás minden

Ha ilyen anyagot szeretne a falra díszíteni a fürdőszobában, az alábbi típusok közül választhat:

Vinyl tapéta

Vinyl tapéta a fürdőszobában

A vinyl háttérképek legfőbb hátránya a magas költségek, ami sokakat megijed, akik megmentik a fürdőszobában végzett javításokat. Azonban a fürdőszoba vinil tapéta kiváló lehetőség.

A falak vinil tapéta befejezésének folyamata a következő sorrendben történik:

 1. Felület előkészítés és száraz keverék;
 2. Vágás tapéta ragasztáshoz. Ebben az esetben ügyelni kell arra, hogy a tapéta kicsi legyen. Ha felületükre mintát alkalmaznak, biztosítani kell, hogy a szalagok szélei egybeesjenek;
 3. Ragasztás a fal felületére kb. A tapéta szalaggal egyenlő;
 4. Az anyagcsíkok ragasztva vannak végig a végéig, míg az elemek nem mennek egymásba. Ugyanakkor egy embernek a vászon felső részét a falra kell felhúzni, a másik pedig a falra vagy az előző vászonra húzott függőleges vonallal kombinálnia.
 5. Miután lenyomta a tapétát a falhoz, alulról finoman préselje ki a légbuborékokat speciális hengerrel vagy száraz ruhával.

Mosható tapéta

Ez a fajta tapéta egy speciális bevonattal rendelkezik, amely nem áterzi a nedvességet, aminek következtében nem duzzad és rétegezik. A por, szennyeződés és más negatív elemek könnyen eltávolíthatók a mosható tapétából, ami miatt az anyag hosszú ideig tart, miközben megőrzi eredeti megjelenését. By the way, ez egy tapéta, amelynek ára nem túl nagy.

Ragasztó mosható tapéta a következő sorrendben:

 1. A tapétalemez jól kenve ragasztóval. Ebben az esetben különös figyelmet kell fordítani a széleire;
 2. A koptatott ruhát a falhoz nyomják;
 3. A henger segítségével a tapéta simított, és vele együtt a légbuborékokat a vászon alól kiiktatják;
 4. Annak érdekében, hogy megakadályozza a tapétázást a jövőben történő leváláshoz, a vázak közötti összekapcsolást újra kell simítani.

Folyékony tapéta a fürdőszobába fotó

Folyékony tapéta

Ez a fajta háttérkép - vakolat, amely alapja a víz. A tapétázás és a teljes száradás után a falfelület vízzel szembeni védelemben részesül.

 1. Mielőtt ezt a felületet a fürdőszobai falakra helyezi, a felületet megfelelő keverékkel kell előkezelni, majd színtelen víztaszító lakkal kell bevonni;
 2. Száraz alaposan keverje össze;
 3. Folyékony falpapírt lehet a falakon speciális spray-vel vagy kézi úton felhordani, kis mennyiségű keveréket dobni a falra és hengerrel gördíteni.

Üvegszál és azok előnyei

Az ilyen takaró a fürdőszobában, amely általában nem veszi fel a nedvességet és a vizet, és az eredmény nagyon népszerű. Az ilyen tapéta felületét könnyen festhetjük, ami lehetővé teszi színük tetszés szerinti megváltoztatását vagy a szoba belsejétől függően. A ragasztás folyamata hasonló a tapadó vinyl tapétákhoz.

Falfestmény

A fürdőszobában lévő fotóspapír ragasztása teljesen helyettesít egy drága mozaikot vagy cserépet egy tájjal, ugyanakkor olcsó és gyors módja annak, hogy megváltoztassa a szoba belső kialakítását.

A fotó háttérképeknek köszönhetően néhány óra alatt teljesen megváltoztathatja a fürdőszobai megjelenést, miközben megtestesíti a legintimebb fantáziáit. A legfontosabb dolog vízálló tapéták megvásárlása, amelyek különleges bevonattal rendelkeznek, amely védi a tapétát a nedvességtől és a gőzöktől. A ragasztás folyamata megegyezik a szokásos tapéta ragasztásával.

Record Navigáció

Megjegyzés hozzáadása Válasz visszavonása

Ez az oldal Akismetet használ a spam elleni küzdelemben. Tudja meg, hogyan dolgozik a megjegyzéseket tartalmazó adatok.

Mosható tapéta a fürdőszobában. A választási lehetőségek és ajánlások áttekintése

Egy évtizeddel ezelőtt a fürdőszoba befejeződése nem volt: a csempe volt a legnépszerűbb és talán az egyetlen anyag. De ma a gyártók óriási választékot kínálnak kiváló minőségű termékekből, a panelekről a tapétaig. És hogy vegyen fel egy tisztességes anyagot a fürdőszobában, elég nehéz. Például mosható tapéta a fürdőszobában. Mi a választás, miért és mit kell nézni a kiválasztás során? Minden kérdés megválaszolásához csak gondosan kell megközelíteni a lefedettség megválasztását.

Fürdőszoba: a tapéták típusa és típusa

A minõség ellenére a csempe fokozatosan elhagyja a divatot, a műanyag nem a leginkább tisztességes módon néz ki, a bélés nem mindig a helyes választás, de a fürdőszobai tapétázás pontosan ez az ami szükséges.

Többféle háttérkép létezik:

 • mosható;
 • vinil nedvességálló;
 • folyékony;
 • öntapadó.

Természetesen mindegyik típusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, de a mosható tapéta a fürdőszobában számos jellemzővel rendelkezik, amelyek valóban egyetemessé teszik a padlót.

Mosható tapéta: az előnyök és hátrányok

Kopásállóság, praktikusság, kiváló minőség - ezek nyilvánvaló előnyei az anyagnak. A bevonat fő jellemzője az impregnálás, amely a web felületén védőfilmt hoz létre, amely elnyeli a nedvességet és a gőzt. Ez a bevonat nemcsak a fürdőszobába mosóvászon tapadására, hanem csak gondozásra is képes.

A sokoldalúság egy termék másik minőségi jellemzője. A tapéták nem csak a fürdőszobában néznek ki, hanem ott is, ahol fennáll a falburkolat veszélye: konyha, WC, gyermekszoba. A kedvező ár és a választék széles választéka lehetővé teszi, hogy kiválassza a lefedettséget bármely családtag ízlésének és preferenciáinak megfelelően.

De ne várjon az ilyen tapéta tíz vagy több év működési. A papír alapja és a pára a fürdőszobában összeegyeztethetetlen. De ki kell ugyanazt a háttérképet ilyen sokáig? Könnyebb vásárolni egy gyönyörű falburkolatot, amely megfelel a hangulatnak, és újra átalakítja a belső tér. Tehát mit várhatunk a fürdőszobai tapétázás megvásárlásával kapcsolatban:

 • egyszerű telepítés Lehetséges, hogy egy otthoni mesterember megbirkózzon a ragaszkodással, ez nem rossz pénzt takarít meg;
 • számos lehetőség. A textúrák, a minták és a textúra-megoldások hatalmas választéka lehetővé teszi, hogy kiválassza a tapétát bármilyen belső térnek;
 • elfogadható áron. Még a legösszetettebb költségvetés is tökéletesen illeszkedik több tekercs tapéta;
 • az egyszerű gondozás. Nincsenek problémák a piszkos foltokkal, csak lemoshatja őket;
 • természetes anyag. Mosható tapéta a fürdőszobában nem bocsát ki káros füstöt, és alkalmas lakások, ahol vannak emberek allergiás.

Tipp Óvatosabbnak kell lennie az ilyen típusú lefedettséggel kapcsolatban. Ez a bélés még egy kis sérülést sem okoz a védőfólián. Egy törzs és az egész csíkos értéktelen lesz.

Texturált mosható tapéta megoldások

A mosható tapéta a fürdőszobában szolgált, ameddig csak lehetséges, meg kell teremteni a kedvező feltételeket a használat. A helyiség jó szellőzése és állandó légzése jelentősen meghosszabbítja a bevonat élettartamát.

A texturált megoldások sokfélesége a lefedettség határozott plusz. A tervezők a világon régóta használják a mosható tapétát, hogy dekorálják a belső tereket. És egyébként a megfizethető árkategória teljesen jelentéktelen. Ez egy kis képzelőerő, íz és stílusérzet, és kiváló fürdőszobája lesz, ami irigységet okoz barátainak. A jelen cikkben javasolt fotók segítenek Önnek abban, hogy választani tudjon. És ha saját ötlete van, akkor feltétlenül életre kel. Sőt, a mosható tapéta szinte a legideálisabb lehetőség a kényelem és kényelem megteremtésére a fürdőszobában.

Nedvességálló tapéta a fürdőszobában - a választék jellemzői és az árnyalatok a dekoráció

Háttérképek a fürdőszobában - szokatlan döntés. Sokan hozzászoktak a csempézett falakhoz, de a modern technológia és az eredeti lehetőségek is lehetségesek. Egyrészt a háttérkép kreatív választás, mivel a várakozás a nem szabványos ötletekre vezethető vissza. Másrészt racionális, mert ez a cél a legegyszerűbb, legváltozatosabb és gazdaságosabb. Nézzük meg, milyen háttérképek nem félnek a nedvességtől, hogyan viseljük megfelelően őket, és hogyan alakítsuk át a fürdőszobát egy igazi mesterművésznek.

tartalom

A kivitelezés jellemzői és jellemzői ↑

Fürdőszoba - egy adott helyiség, a kialakításának számos mutatónak kell lennie. Ha nem veszik figyelembe, a javítás kaland lesz, amely kiszámíthatatlan következményekkel jár.

Javítási nehézségek a fürdőszobában ↑

A háttérképek nedves területeken való használatának helytállóságára vonatkozó viták bizonytalanul szólnak: "Nos, próbálkozz". A gyakorlók félnek a fürdőszoba jellemzőitől, ami megnehezíti a javítást:

 • forró gőz;
 • a cseppek és vízsugarak lehetősége;
 • agresszív környezet a kémiai és koptató tisztítószerek használatának köszönhetően a vízvezeték ápolásához;
 • a penész valószínűsége;
 • a magas páratartalom, forró fűtőcsövek és a fokozott szellőztetés kombinációja, ami papíron nem megfelelő mikroklímát hoz létre;
 • tervezési követelmények. A helyiségnek pihennie kell, meg kell felelnie a tulajdonos életstílusának, hogy felemelje a hangulatot.

A fürdőszoba jellemző tulajdonságaira, fényképére és árára vonatkozó tapéta megfelelő választása segít megkerülni a buktatókat.

Nem vitatható érdemek és kényszerítő érvek ↑

A "papír" kivitel előnyei:

 • Könnyen ragasztható vagy cserélhető. A munkát vállalkozók nélkül lehet kezelni;
 • a design. A különböző típusok, színek, árnyalatok, minták, minták és textúrák hihetetlen változatossága és azok megfelelő kombinációja egyedülálló, stílusos belső teret hoz létre;
 • a kényelem különleges hangulata, "otthoni" megjelenés;
 • karbantarthatóság. A bal sarokban könnyű ragasztani. Festett felület - újrafestés;
 • egyszerű gondozás. Elég, hogy nedves ronggyal nedvesség ellenálljon;
 • környezetbarát, mérgező kibocsátások hiánya;
 • pénzt takarít meg. Háttérkép olcsóbb, mint a műanyag panelek, csempe vagy porcelán csempe. Jelentősen megtakaríthatja a telepítést, ha mindent megtesz mindent;
 • időt takarítva meg. A "papír javítás" 2 nap alatt elvégezhető, míg a cserép legfeljebb két hétig tart.

Hiányosságok és megszüntetésük ↑

A papírzacskó nemkívánatos felhasználásának mítosza hiányosságaira épül, de könnyen semlegesíthető.

 • Probléma: A papír alapja nedvességet szív el a levegőből.

Megoldás: Az anyagot védő nedvességálló réteggel kell lefedni.

 • Probléma: A fürdőszobában lévő tapéta megdagadhat a víz állandó közvetlen behatolásától.

Megoldás: Nem szabad ragasztani a fürdő fölött és mosni.

 • Probléma: A ragasztó nedvesség hatására megduzzad és a burkolat felszínén sárga foltokkal jelenik meg.

Megoldás: Olyan speciális ragasztót használjon, amely nagy tapadóképességgel ("tapad" a felületre) és nedvességállósággal rendelkezik.

 • Probléma: A papírborítás gyakran lehámul.

Megoldás: A ragasztási technológiának való megfelelés, beleértve a gombaellenes készítménnyel és alapozóval végzett kezelést. Ellenkező esetben a nedvesség behatol, és felszívódik a falba, ami hámláshoz vezet.

A megfelelő anyagok típusai ↑

A szokásos papírverzió nem alkalmas a fürdőszobában. Csak a "három hullám" jelzéssel ellátott termékeket használhatja, ami megnövekedett nedvességállóságot jelent. A burkolóanyagot víztaszító réteg borítja, ellenáll a szélsőséges hőmérsékleteknek és immunis a forró gőz behatolásával szemben.

Praktikus mosó tapéta ↑

Ez a legegyszerűbb megoldás, amely alkalmas WC-k és kombinált egészségügyi létesítmények számára. A fürdőszoba mosható tapéta sajátossága az, hogy vízálló fényes fólia van a papír alapra, amely megakadályozza a nedvesség behatolását. A gyártási technológiának köszönhetően:

 • az eredmény 3-5 év;
 • tisztítsuk szivacsos vagy puha ruhával, enyhe szappanoldattal.
 • Mosási lehetőség - a legolcsóbb.

A hátrány az, hogy egy ilyen felület könnyű karcolódni.

A takarítás tapéta használata egyszerű. Szükség van a vászon méretének méretezésére az ábrán látható módon, a jelölésre vágva és beilleszteni:

 1. Vékony réteg ragasztót alkalmazzon a falra és a vászonra.
 2. Indítsa el a ragasztást a tetejére, simítsa le a lapot középen a szélekre, hogy megszabaduljon a buborékoktól.
 3. Óvatosan nyomja meg az ízületeket.

A mesterek azt tanácsolják, hogy a munka befejezése után néhány nap múlva további vékony réteg átlátszó szilikont kell alkalmazni az ízületekhez. Ez az intézkedés növeli a takarító tapéták élettartamát a fürdőszobának 2-3 évig történő ragasztásához.

Vinyl tapéta és öntapadós film ↑

A vinil tapéták papírra, nem szőtt vagy szövet alapúak. A felső réteg vízálló polivinil-klorid, nem fél a mechanikai sérülésektől.

Figyelem! A dombornyomású és habosított vinil elrejti a szabálytalanságokat, a selyemszűrést - hangsúlyozza.

 • habosított vinil, kifejezetten megkönnyebbült. Erősségei nem rosszabbak a porcelán kőből;
 • lapos vinil - folytonos réteg dombornyomással alkalmazott mintával;
 • sima vagy dombornyomott selyem selyemszövettel, selyemszálak hatásával;
 • polyplen - egy többrétegű anyag, amely ellenáll a magas páratartalomnak és nagyon mosható;
 • A kemény vinil egyedi megjelenés, amely eltávolítja a káros anyagokat a falakról.

Ha meg akarja gyorsítani a javítást, kiválaszthat egy különleges típusú vinilburkolatot - öntapadós tapéta a fürdőszobába. Ragasztást már alkalmaztak rájuk, és a telepítés nem nehéz. Elegendő nedvesíteni a lapot vízzel, és nyomja be a falhoz.

A vinil ellenáll a tisztítószereknek, nem fakul és legfeljebb 10 évig tart. Hátrányok - magas költségek és légzárás.

Folyékony tapéta bármely falhoz ↑

A különböző dekoratív vakolat különböző szokatlan összetételű. Selyem-, pamut- és cellulózszálak keveréke biztosítja az anyag környezetbarát jellegét és tartósságát.

Az előnyök megválasztása folyékony tapéta a fürdőszoba szobában:

 • a szereléshez nem szükséges ragasztó, jelölő és vágószövet;
 • nincs kötés. Az egy darabból álló, varrat nélküli felület elrejti a hibákat;
 • a falak lélegzik, nincs üvegházhatás, mint a vinil lapok használata;
 • minden kezdő fog megbirkózni a rajzolással;
 • különböző árnyalatok kombinálásával egyedülálló eredményt érhet el;
 • ha bármelyik terület megsérül, vágni kell, vízzel hígítani és újra alkalmazni kell.

Hátrányok a folyékony tapéta használatáról a fürdőszobában:

 • magas költségek;
 • az anyag fél a víztől. A nedvesség ellenállóképességét védőanyaggal kell ellátni;
 • viszonylag kis változatos árnyalatok, minták és minták.

A folyékony bélés megfelelő alkalmazása ↑

A befejező anyagot száraz állapotban adják el, ezért használat előtt vízzel hígítják a gyártó által megadott aránynak megfelelően.

 1. Öntsük a megfelelő mennyiségű meleg vizet a műanyag tartályba.
 2. Száraz port adjon apró adagokban, alaposan összekeverve az oldatot. Javítani kell egy fúrógépet keverőfúvókával.
 3. Hagyja a keveréket a vastag tejföllékhez hasonlítva 20 percig, és keverje újra.
 4. A falra spatulával kell felhordani.
 5. Egy görgővel simítsa ki.
 6. Vékony réteg, amely lefedi az egész falat.
 7. Szárítás után (1-3 nap) a bélés 1-2 réteg színtelen akril lakk bevonására, amely megvédi a nedvességet.

Tanács. Egyszerre csak egy táskát keverjen össze. A gyakorlók azt javasolják, hogy a terem könnyebb oldaláról a sötétebbre vigyen a tömeg.

A házi mesterek rájöttek, hogyan készítsék el saját folyékony tapétaikat a fürdőszobában. Ehhez megvásárolja az összes komponenst külön az online áruházakban, és keverje össze ragasztóval és színsémákkal.

Akril és fémes tapéta

Akril vászon - az egyik mosható anyag. A habosított polimer bevonatot a papír alapjára helyezzük. A gyártási technológia lehetővé teszi az anyag lélegzését. A különféle színek, a háromdimenziós mintázat és a bársonyos felület különleges érzést kölcsönöz a belső térnek. A bevonat nem ecsetekhez készült, nedves tisztításra van szüksége.

Figyelem! Egy másik érdekes, de kevéssé ismert lehetőség - a linkrust (Lincrusta márka). Az elegáns bevonat tartós, nem gátolja, hosszú ideig nedvességet biztosít.

A fémezett bevonat porózus szövetből vagy papírfóliából áll, amelyet sűrű alumíniumfólia véd. A festett felületen a rajzolás vagy domborítás lehetséges. A szembenézés a fürdő nemes és arisztokráciát kölcsönöz, de nem lélegzik, ezért a helyiséget gyakran kell sugározni.

Eredeti és praktikus üvegfal ↑

Az üvegszál új megközelítés a nedves helyiségek javítására. Üvegszálból szőttek és különleges környezetbarát kompozícióval impregnáltak. A vászon struktúrájában láthatók a vékony, hosszúkás átlátszó szálak. Üvegszál a fürdőszobának ideálisak - a leginkább vízállóak és sok előnnyel rendelkeznek:

 1. nem félnek a fröccsenésektől, a nedvességtől, a gőztől és a tüzektől;
 2. ne felhalmozzon statikus elektromosságot, ami azt jelenti, hogy nem vonzza a port;
 3. tartós, ellenálló ecset és csiszolóanyagok;
 4. több mint 30 éve szolgálnak;
 5. A fő előny - az anyagot 20-szor lehet újrafesteni!

Szerelt felületkezelő anyag, mint a vinil. A hátrány az a költség, amely hasonlít a "cserép-javítás" költségéhez.

A falfestmény bármilyen álmot testesít meg

Szeretné, hogy ne legyen egy kis szobában, hanem a tengerparton, melyet a napnyugta világít? Frissítse a fürdőszobát egy zöld láng juharfa erdővel. A fotó háttérképekkel való dekoráció megszünteti a fantázia határait.

Figyelem! Nagy fényes mintázat díszíti, de vizuálisan csökkenti a helyet.

A következő típusú fotó háttérképek alkalmasak a nedves helyiségre:

 1. tartós és tartós vinil;
 2. laminált, könnyen mosható és szolgálja több mint 15 éve;
 3. új - 3D kép. Háromdimenziós kép a jelenlét hatásával. Ideális - vásárolni nedvességálló fotó tapéta a fürdőszoba egy tengeri telek. Például nagyméretű halak vagy delfinek állnak a vízkékbe.

Javítás készséggel ↑

Ha már kiválasztotta a megfelelő opciót, akkor meg kell találnia, hogy hova kell a tapétázni a fürdőszobába, és hogyan készítse elő a falakat a munkához.

Hol lehet ragasztani a háttérképet a fürdőszobában ↑

A fürdőszobát páratartalom osztja négy zónába, attól függően, hogy melyik tapéta használható:

 1. Az első "nedves" zóna - a zuhany belső felülete. Itt még a leginkább vízálló lehetőségeket sem ragadhatja meg.
 2. A fürdőszobában lévő "nedves" zónában megengedett csak üvegfalpapír vagy kötőelem használata.
 3. A ritkás foltok zónája 60 cm-re van a betűtípustól és a mosogatótól mindkét irányban. Minden megfontolt opciót alkalmazhat.
 4. A legszárazabb hely minden más terület, beleértve a WC-tál körüli falakat is. Minden lemosható bevonat megtörténik.

Kompetens falkészítés ↑

A javítás minősége az előkészítő munkától függ. Ha a fektetés előtt vízszigetelésre van szükség, akkor a tapétázás előtt a fürdőszobában - alapozó. Ez kiküszöböli a szabálytalanságokat, és jó tapadást biztosít bármelyik hálónak a falhoz.

Figyelem! A penész nem fog elindulni, ha a falakat speciális anyaggal borítja, használjon tapétázó ragasztót gombaellenes tulajdonságokkal és telepítse a szellőztetést.

 • akril. A fémektől eltérő felületre kell felhordani;
 • alkid. A fafelületek feldolgozására tervezték;
 • perchlorovinyl. Alkalmas minden alapra, nem fél a nedvességtől;
 • glyptal. A nedves helyiségek nem alkalmasak.

Tanács. Érdekes ötlet egy színváltozó pigment hozzáadása a primerhez. Ezzel a nedves keverék rózsaszín vagy kék lesz, és szárítva átlátszóvá válik.

 1. A falakat egy régi burkolatból törölni.
 2. Alkalmazzon gombaölő készítményt.
 3. Tegye fel a felesleges lyukakat és a körömfejet, beleértve a nedvességálló gipszkartont is.
 4. Készítsünk száraz por keverékét, vagy öntsünk a tartályba kis mennyiségű kész készítményt.
 5. A láncindítót egyenletesen kell felhúzni a falakon.
 6. Várjon 24 órán át szárazon.
 7. Ha a réteg vékony, vagy szabálytalanságok láthatók, akkor alkalmazzon egy második réteget.

A szoba kialakításának jellemzői помещения

Saját tervezési projekt nem csak az anyag és a textúra kiválasztását jelenti. A legfontosabb dolog az a színes megoldás, amelyet a preferenciák szerint lehet választani, vagy a stílusnak megfelelően.

A színek és azok kombinációinak titkai

Vásárlás nedvességálló tapéta a fürdőszobában csak akkor kell gondolkodni, miután a stílus és a színek. A hideg hangok megnyugtatnak, a meleg hangok meleget és kényelmet nyújtanak:

 • sárga - még egy komor őszi napon is kedveskedni fog;
 • narancs - add energia;
 • a zöld hangok nyugodnak és békét adnak;
 • A hagyományos fehér és kék felületek frissességet és tisztaságot nyújtanak.

Figyelem! A szoba eredetisége a falakon lévő fülkéket biztosítja. Kiegészítő megvilágítást, gyönyörű buborékokat és palackokat helyezhetnek el, vagy installálhatnak egy akváriumot.

A színek megfelelő kombinációja adja a belső mélységet és a rétegződést. Fekete fürdőszoba szaga szomorú. De a fényes fekete felület finoman és narancssárga színnel néz ki. Érdekes ötlet: sötét árnyalatok az alsó felében, és fény - a felső.

A Juicy zöld és szürke kombinációnak tűnik, mintha a zöld a sziklás lejtőkön nőtt volna. Érdekes megoldás a könnyűfalak és az aljzat, de a sötétben észrevehető a szennyezés. Ha a nyugodt hangoknál áll meg, akkor világos, akcentussal ellátott kiegészítők, törölközők és tükrök adják a hangulatot.

Stílusos belső térség ↑

A fenti fotó tapéta a fürdőszobában segít meghatározni a stílus választását. A falfelületek, csempe és az összeférhetetlen textúrák és színek használata vizuális zavart okozhat. Egyetlen stílusra van szüksége:

 • egy klasszikus. Fehér, világos bézs, őszibarack;
 • high tech Üvegrost vagy folyékony tapéta;
 • pop art és avantgárd. Vidám hangok, érdekes nyomatok. A lédús (1 fal) és az unalmas árnyalatok (3 fal) kombinációja.
 • Provence - csíkok vagy virág motívumok.

Tanács. A hátrányok segítenek elrejteni a gondolkodó világítást.

Háttérképek - praktikus választás hosszú időre, lehetővé téve, hogy egyedi belső kialakításokat és érdekes tervezési megoldásokat hozzon létre. Nem szabad elutasítanod ezt az anyagot az összes kapcsolatról.