Legfontosabb > Fürdő

Hogyan kell mosni egy akril fürdőt - hatékony tisztítószerek

Bath - a fő téma a fürdőszobában minden apartman, ez a hely a higiéniai eljárások, pihenés, mosás, valamint egyéb üzleti tevékenység. Az ilyen intenzív használat ellenállása gyorsabb kopást és súlyos szennyezést eredményez.

Ezért minden lakástulajdonos érdekli a kérdés, hogyan könnyedén tisztíthatja a plakk fürdőt, sárgaságot, különösen akkor, ha olyan akármilyen szeszélyes anyagból készül, mint az akril. Az akril fürdők eléggé költségesek ahhoz, hogy 5 évente megváltoztassák őket, ezért sokkal racionálisabb, hogy a mosó tiszta és rendezett legyen. Ebben a cikkben leírjuk, hogyan kell törődni egy akril káddal úgy, hogy egész életében fehér és fényes maradjon.

Az anyag jellemzői

Az akril modern polimer anyag, amelyből modern technológiai fürdők készíthetők. Könnyű súlyuk, alacsony hővezetőképességük, kopásállóságuk és gyönyörű fényes fényük van. Számos formában, olcsó áron és nagy méretű akriltermékeken vált az ilyen termékek hatalmas népszerűsége. Az akril fürdőknek a következő előnyei vannak:

 • Az akril fürdők hossza 120-190 cm, minél hosszabb a modell, annál kényelmesebb, mivel egy még magas személy is befér.

Figyelj! Az akrilfürdő tisztítása és a vízkő, a sárgaság vagy más szennyeződések eltávolítása döntő feladat, a termék megjelenése és tartóssága a megfelelő teljesítménytől függ.

A károsodás okai

A kiváló minőségű akril fürdő ára 7-35 ezer rubel, ezért nem valószínű, hogy valaki ilyen drága vásárlást szeretne 1-2 év használat után óvatlanul értékesíteni. Nem tudva, hogyan kell tisztítani egy akril fürdőt, a lakástulajdonos pár hónapos működést kockáztat, hogy egy mocskos mosó tartályt kapjon, amely mész, sárgaság és szennyeződést szenved. Az akrilfürdő könnyebb tisztításához követnie kell az alábbi gyártói ajánlásokat:

 1. Az akril fürdőt alaposan meg kell szárítani minden használat után. Ez puha, nedvszívó anyaggal történhet. A termék vízzel történő tisztítása lehetővé teszi, hogy az akrilfólia ellenálló felülete fehér és fényes maradjon, ameddig csak lehetséges. Ez az intézkedés elkerüli a mész és a sárgaság megjelenését.

Fontos! Fontos, hogy a lakástulajdonosok megértsék, hogyan kell törődni egy akril fürdővel, hogy megvédjék a terméket a mészkőből, a régi szennyeződéstől és a sárgaságtól. A termék tisztításához, ha a mosogatótartály sárgul, speciális, enyhén mosószert használhat, habszerű konzisztenciával. A csiszolóanyagok használata karcolásokhoz vezet. A kis friss piszkot sima vízzel és lágy szivacsmal mossuk.

Mosási módszerek

Az akril fürdők tulajdonosai gyakran azt kérdezik, mit tegyenek, hogy ne váljanak sárgának, és hogy hogyan kerüljük el a mészképződést. Az akril egy piszoktól mentes anyag, melynek megjelenését csak kis gondossággal tudja megőrizni, ha tudod, hogyan kell tisztítani az akril fürdőt.

A gyártók azt javasolják, hogy gondoskodjon az anyagból készült termékről az alábbiak szerint:

 • Az akril fürdő tisztaságának megőrzése érdekében minden használat után tisztítófolyadék nélkül tisztítsa meg folyó vízzel. A tartály kiszáradásához puha, abszorbens anyaggal törölhetjük meg, ez védeni fog a plakk és a sárgaság kialakulásával szemben.
 • Hetente egyszer meg kell mosni a terméket, akril fürdőkészülékek segítségével, hogy megtisztítsák a rozsdától, makacs piszoktól, plakktól és sárgaságtól. Az anyagot habosítjuk, majd puha szivacsra helyezzük a fürdőbe. Ahhoz, hogy működjön, a felületet 10-15 percig hagyja, és sok futó meleg vízzel lemossák.
 • Ha finom repedések vagy karcolások jelennek meg az akril felületén, eltávolítják a finom csiszolópapír őrlésével. Annak érdekében, hogy a csiszolás után fényt adjon az anyagnak, egy speciális polírozást alkalmaznak.

A gyártók azt állítják, hogy a vonzó megjelenés és ragyogó akriltermékek veszteségének leggyakoribb oka a folyóvíz alacsony minősége, valamint a csiszoló, hatásos vagy agresszív tisztítószerek használata.

Mosószerek

Mi a teendő, hogy megtartsa az akrilfürdő megjelenését, fehérségét és fényességét? A válasz egyszerű - minden használat után folyó vízzel öblítse le a terméket, és rendszeresen tisztítsa meg speciálisan. Ha nem tudja megtisztítani az akril fürdőt, használhatja a gyártó ajánlásait. Javasolják az alábbi márkák használatát:

 1. A "Tim-Profi" szerszám tökéletes a régi szennyeződésekhez, még a mély foltoknál is elfér, védőfóliát képezve a szennyeződést gátló anyag felületén. Ezenkívül az eszköz összetétele csak az akril komponensek számára biztonságos.

Kérjük, vegye figyelembe! Amikor eldönti, hogy melyik akril fürdő mosásához, ne használjon erős, agresszív márkaneveket, amelyek tartalmazzák a savakat, az ammóniát, az oldószereket, az acetont és az alkálifémeket.

Ezenkívül a mosószer alkalmazása csak puha szivacs használatával történik, ezért a kefék használata nem ajánlott, mert karcolás következik be az anyag felületén, ami később eldugulhat szennyeződéssel. Az akrilfürdő mosása előtt győződjön meg arról, hogy a termék nem tartalmaz csiszolószemcséket, ami szintén sérülést okozhat ezen a finom anyagon.

Megfelelő akrilfürdő gondoskodás

Az akril fürdők népszerűek a higiénikus, egyszerű telepítés és a korrózió hiánya miatt. Ezek a fürdők gondos karbantartást igényelnek, mivel az anyag, amelyből készült, hátrányai vannak. De az előnyök is. Az akril fürdő ellátás a tisztaság tudománya. Próbáljunk meg tanulni. Az akril tartályokat egy jó "élettartamra" helyezzük el. Ők még a gyermekeket is szolgálják, ha megfelelő gondoskodásuk van a felszínükre. Ahhoz, hogy egy új vásárlás "gyökerezik" az otthonában, tudnia kell, hogyan kell mosni az akril fürdőt.

Akril fürdõápolási funkciók

Figyelj! Ennek az anyagnak a fürdõi gondos kezelést igényelnek! A tisztítószerekkel havonta kétszer nem moshatók. Minden használat után öblítse le a tartály falát hűvös vízzel és törölje át tiszta szivaccsal. Szappannal és szappannal hetente kétszer törölje le a felületet, majd törölje le teljesen száraz ruhával. Vedd fel az anyagot puha és tiszta.

A fürdőt szárazra kell törölni, így nem maradt egyetlen csepp víz éjszaka. És minden nap dörzsölje a tartályt egy szivacsral, garantálja, hogy a vásárlás nem lesz raid. Ez az anyag visszaszorítja a szennyeződéseket, és nem rozsdásodik, mint az öntöttvas.

De ha egy raid megjelenik, akkor a tartályt már tiszta vízzel, nem pedig szappannal és vízzel mossák. Mivel a fürdő higiénikus hely. Ha raid - piszkos.

Hogyan válasszuk ki a tisztítást?

Mivel kényelmes akril fürdõket szereltek be az országunk apartmanaiba, a hostessek új problémákat kaptak: hogyan lehet az akril fürdõt tisztítani? Ebben az esetben a régi öntöttvas tartályok öblítésére használt mosószerek nem működnek. Az akril termékek nem alkalmas mosószer készítmények, amelyekben:

 • klóratom;
 • aceton;
 • ammónia;
 • hangyasav (vagy más savak).

Az akril tartályt nem lehet forró vízzel mosni. Tilos a plakk elleni szereket formaldehiddel, ammóniával és más korrozív elemekkel használni. Ez károsodást okoz, és a fürdőt el kell távolítani vagy újjá kell építeni, ami drága.

Az akrilfürdő gondozása magában foglalja a speciális detergens készítmények használatát. De melyik lesz jobb, és mit gyártanak ezek a termékek a vásárlóknak? A "vagy" használata nem biztonságos az új fürdőben. Szóval mit szeretne? Az alábbiakban felsoroljuk a mosó- és tisztítószerek listáját, amelyek mindegyike teljes mértékben megfelel a célnak.

Kényelmes permet, friss szőlő finom illata, könnyű tisztítás - csak az akril fürdő gyorsan tisztítható

A fürdőszobai tisztítószerek minősítését ajánljuk:

 • # 1 az akril fürdőtisztító minősítésben

Akril. Ez egy hab, amely mossa a foltokat és a szappanfoltokat. Az eszköz kiváló minőségű és különféle lelkes visszajelzések. De egyes családok számára az Acrilan drága.

 • Cillit Bang. Közös tisztítószer akril fürdő fürdéséhez. Univerzálisan. De egy kis oxálsavat tartalmaz, ezért ritkán óvatosan használják. Csípős illata van.
 • Domestos klór nélkül fürdők számára. Ez a tisztító tökéletesen szembeszáll a szennyezéssel. Az ár alkalmas az országban rezidensnek, átlagos jövedelemmel. De erős kellemetlen szag van.
 • Frosch "zöld szőlő". Környezetbarát, népszerű fürdőmosó. A "zöldszőlő" mosásához használt rozsda és vízkőtelenítés nem érvényes. Nem tartalmaz agresszív vegyi anyagokat.
 • A fehérítő és tisztító anyagok mikrogranulák formájában a krémes tömeg részét képezik.

  Cif Cream Ultra White - népszerű mosószer, nem drága, de sok jó hoz. Mosakodnak és elsüllyednek, fürödnek és cserépednek. De a régi foltok és a plakk nem mossa.

 • Pemolyuks. Soda 5. Ez a termék szódát tartalmaz, és a háziasszonyok félnek a karcolásoktól az ilyen mosás után. Azonban a Pemolux fehéríti az akril felületet. És ha gyengéden mossa le a fürdőt minden héten, akkor az eszköz meg fog tenni. Nem taszítja a csípős szagot, mint más vegyi vegyületek.
 • Mr. Chister egy különleges tisztítószer az egész fürdőszobában. A szappanfestékek gyors tisztítására tervezték. Ajánlott egy olyan formula szerint, amely garantálja a gyors tisztítást.
 • Sanoks "tiszta fürdő". Gélgyártó orosz cég "Stork". Csak az elkezdett esetekben alkalmazható, amikor rozsdát vagy vízkő eltávolítására van szükség. Eltávolítja az összes szennyeződést. Ez olcsó. De a hátránya, hogy gyorsan elfogy, és nem illik sok akrilhoz.
 • Tim Profi. Eltávolítja a nehéz szennyeződéseket és szagokat a fürdőszobából. Környezetbarát megoldás. Héjat hoz létre a piszok visszaszorítására, antibakteriális hatást fejt ki. A költség 500 rubel. 500 ml-re. Tisztít mosdókat és zuhanyzókat.
 • Narancsvidék kádak a cég Amway. A cég drága termékeket kínál, de garantálja a praktikus és biztonságos összetételét. Az L.O.C-t hosszan elfogyasztják, elegendő mosószer készítmény hosszú hónapokig.
 • A mosószer készítmények segítenek az új fürdő tisztításában. Válasszon az árkategóriásnak megfelelő minősítésből és tűrhető illatú.

  Hatékony akril fürdőtisztítók

  A tisztítószerek használata

  A tisztítószereket csak a használati feltételeknek megfelelően használják. Ezek nem csiszoló termékek, amelyek tisztítják a felületet "a győzelemig". Ezeket a mosó- és tisztítószereket másképp használják.

  1. Ez a gél a tartály felszínére kerül (ha permetez, a felület mentén permetezik).
  2. A szerszámhoz 10 perccel behúzódott.
  3. Óvatosan mossa le a szennyeződést egy szivaccsal és meleg vízzel.
  4. Ismét tiszta vízzel leöblítették és leöblítették.

  Néha minden kísérlet a kőfürdő kiengedésére továbbra is hiábavaló. Lehetetlen tisztítani a régi fürdőt. Próbálja frissíteni a vízvezetéket. Ezeket a tartályokat az új akrilréteg alkalmazása technológiájával helyreállítják. Az akril felület helyreállítása olcsóbb lesz, mint egy új vízvezeték beszerzése.

  Nehéz lesz megtakarítani a régi fürdőt, csak a helyreállítás mentheti

  Népi tisztítószerek

  Ha pénzt szeretne megtakarítani, akkor a takarítás "otthoni technológiái" fognak működni. A nyugati gyógyszerek hatékonyabbak, de agresszíven hatnak az akrilra. A népi tisztítási módszerek olcsóbbak. Adunk néhány lehetőséget.

  Hogyan tisztítsuk meg az akril fürdőt minden otthonában? A szappanos válások könnyebbé válnak. Nem olyan lehangoló, mint a vízkő. Az akril egy pár csepp ecettel hígított vízzel mossa le. Ez a keverék biztonságos, de nem rosszabb, mint más drága akril felületkezelő termékek.

  Hogyan tisztítsam meg a mész akril fürdőjét? A mészet még a tisztítószerekkel is nehéz eltávolítani. De lehet visszavonni.

  A következő műveleteket kell végrehajtania:

  • gyűjtsön fel meleg (nem forró) vizet a tetejére;
  • öntsön 1 -1, 5 liter ecetet;
  • 10 óra múlva engedje le a vizet és öblítse le a fürdő szivacsot.

  Egy másik kellemetlenség, ami történik, rozsdás foltok a fürdő oldalán a csapból áramló vízből. Könnyebb követni a keverőket, és időben változni, mint eltávolítani a rozsdát. Az akrilfürdő nem rozsdás. És nincs más oka a rozsda, kivéve az aktuális csapokat. De ha ez történt, hogyan kell megbirkózni a szennyezéssel? Hogyan kell tisztítani a fürdőt a rozsdától?

  A rozsda eltávolítása érdekében speciális vegyszereket vagy hagyományos módszereket alkalmaznak, amelyek nem rosszabbak, mint nyugati versenytársai. Segíti a vízben hígított citromsavat 1: 2 arányban. A keverék elkészítésének titka egyszerű:

  1. Egy pohár vizet hígított citromsavval vízfürdőbe dobják.
  2. 10 perccel később a fürdőt vízzel lemossák.
  3. Törlõdik.

  Idővel a fürdőszoba sárga. Hogyan tisztítsuk meg a sárgaság fürdőjét? Sárga szín jelenik meg a felszínen a rozsda és a só miatt, ami a csapvíz városait hordozza. Ez a bevonat nem lehet lemosni csiszolóanyagokkal vagy savas keverékekkel. A mosás ugyanazzal az ecettel (9%) vagy hígított oxálsavval sárgul. Ajánlatos felmelegíteni a vizet, amelyben az ecetet vagy savat hígítjuk, de nem túl sok. Mivel az olcsó akril nem tolerálja a magas hőmérsékletet.

  A leggyakrabban használt népi jogorvoslatok az akril fürdők tisztítására

  Szennyezés megelőzése és fertőtlenítése

  Akril magas színvonalú garantáltan 25-30 évig szolgál és újszerűnek tűnik. Csak akrilfürdőre és gondos kezelésre van szükség. Ismét megemlítjük működésük szabályait. Egy akrilfürdőben semmiképpen sem lehetetlen:

  1. Áztasson és mosson ruhát.
  2. Hagyja, hogy a sav vagy lúg bemegy a felületre. Súrolószereket nem tartalmaz.
  3. Üldd meg a kedvenceidet. Karmokkal karcolják a fürdő felületét. Az akril fürdő felületének hiánya lágy és alacsony erõsségû.
  4. Helyezzen minden medencét a tartályba, akár műanyagból, akár acélból, és mossa fel a ruhákat. Tehát egy tartályt veszélyeztetett. Karcolások jelennek meg.

  Ha ragaszkodik ahhoz a heti ütemtervhez, hogy kimossák a fürdőt, és ne károsítsák, akkor semmi sem szörnyű.

  Mielőtt új fürdőt hozna, a szakemberek alaposabb javítást javasolnak, és a vízvezetékeket újakra cserélik. Ezután sárga patina nem jelenik meg a fürdőben. A sima felület nem vonatkozik a gombás megbetegedések vagy a korrózió "támadásaira". De célszerű évente egyszer fertőtleníteni.

  Nem ajánlott fürdeni háziállatokat az akrilfürdőben

  Hogyan történik a fertőtlenítés?

  Hogyan kell lemosni az akril fürdőt, hogy kétségtelen, hogy fertőtlenítették és nem veszélyeztette a kisgyermekek fürdését? A fertőtlenítéshez egy másik eszközre van szükség - Ravak Desinfectant. Elhárítás a cseh Ravak cégtől. A vállalat folyamatosan ellenőrzi termékeit a minőséget illetően, és biztosítja, hogy biztonságosan használhatók legyenek.

  1. A tartály tetejére kerül.
  2. Hígított szerszám 1:10 arányban és öntés.
  3. Keverjük össze és hagyjuk szó szerint 10 percig.
  4. Ezután tiszta vizet és szivacsot öblítsen.

  Ritkán használják, ezért előnyös 1 palackot vásárolni. Nem csak a tartályt fertőtleníti, hanem az egész fürdőszobát is. Worth Ravak Desinfectant 600-800 rubel. 500 ml-re. De ne felejtsük el, hogy a terméket erősen vízzel hígítjuk. A fertőtlenítés után biztosíthatja a fürdő tisztaságát és a baktériumok biztonságát akrilen.

  A rozsda és a raid fürdéséhez meg kell vásárolnia egy csomó különböző eszközt, és megtalálni a megfelelőt. Végül is minden a gyakorlatban ismert. Hatékony és népszerű akril-mosási módszerek, ha nincs pénzük a vízvezeték szerelvényekhez.

  A minősítésben felsorolt ​​valamennyi pénzeszköz mind az anyag összetételéhez kapcsolódó előnyökkel és hátrányokkal jár. Nincs optimális detergens készítmény. Ha nem találja a legközelebbi boltban, akkor az akril fürdők mosásának másik módja nagyon alkalmas. A legfontosabb dolog, hogy olvassa el a kompozíciót, és győződjön meg arról, hogy nincs benne vegyi anyag: klór, ammónia vagy savak.

  De jobb, ha nem engedélyezi a rozsda vagy plakk kialakulását, és havonta kétszer mossa meg a vízvezetéket nem abrazív mosószerekkel. Az orosz gyártmányú mosószerek alkalmasak, "akril fürdők" megjelöléssel, amelyek nem drágák. Ez folyamatosan megőrzi a fürdőszoba tisztaságát és kényelmét. És kellemes fürödni egy tiszta és fehér tartályban, és nem úgy, hogy sárga színűvé vált és "megszerzett" mész, mint a sors "ajándéka". Ha egy lefolyó vagy cső eltömődött, részletesen megtanulják megtisztítani.

  Az akrilfürdőt gondosan törődünk

  Az akril kád jelentősen különbözik az acél vagy öntöttvas elemeitől, mivel különösen óvatos hozzáállást igényel. A polimer fürdőkonténer fél a magas hőmérsékletektől, az agresszív vegyszerektől és a szilárd tárgyaktól való kitettségtől. Az akril fürdő gondozásához szigorúan be kell tartani a szabályokat és ajánlásokat, amelyek hosszú évekig megőrzik hibátlan megjelenését.

  A fürdő tisztítása

  Az akril rögzítők gondozása napi mosásból és általános tisztításból áll. Mindegyik eseménynek saját tulajdonságai vannak.

  Rendszeres tisztítás

  A felület napi folyóvíz általi öblítése segít a tisztaság tisztaságának megőrzésében. Az ilyen mosás nem igényel agresszív tisztítószereket. Használat után elegendő a folyadékot mosogatószerrel vagy szappannal mártott szivacsral átjárni, majd meleg vízzel öblíteni.

  Ha a tisztítási eljárást rendszeresen végezzük, elég, ha egyszerűen öblítjük a felületet vízzel, majd töröljük le. Ezzel a rendszeres ápolás az akril nem fog megjelenni rozsda vagy plakett.

  Általános tisztítás

  Az általános tisztítást 1-2 hétente kell elvégezni, a felhasználás intenzitásától függően. Alapos tisztításra van szükség akkor is, ha plakk vagy foltok találhatók.

  1. Alkalmazzunk egy speciális kémiai anyagot a felületre, és hagyjuk egy órán át.
  2. A tisztítószer apró karcolásokra és pórusokra hatol be, eltávolítja a szennyeződéseket.

  Az öregítéssel az akril porózusvá válik, így az intenzív tisztítási eljárást gyakrabban kell alkalmazni. A bútorok különleges polírozása segít az eredeti akusztikus káprázás visszaállításában. Kisebb hibákat rejt, és átalakítja a megjelenést. A polírozó aeroszolt felszórjuk a felületre, majd puha nemez.

  Hogyan tisztítsuk meg a rozsdát, tapaszokat és foltokat

  A napi öblítés és a rendszeres általános tisztítás megakadályozza a termék rozsdásodását, csapódását vagy foltjait. De ha a folyamat elkezdődött és ilyen kellemetlenség történt, javasoljuk a következő módszereket:

  • A mészet levesszük citromlével vagy citromsavval. A tartályt forró (legfeljebb 60 fokos) vízzel töltötték ki, és egy zsák citromsavat (50-100 g) öntünk. 2-3 óra elteltével az oldatot leöblítjük és tiszta vízzel öblítjük.
  • A szódavíz és az ecetsav sorozatos kezelésével egy vastag rétegvastagságot eltávolítunk. A szódaoldatot először a felszínre permetezzük (100 g / liter víz), és ecet oldatot (9% ecetsav 1: 1 arányú vízzel hígítva). 5-10 perc elteltével, amikor a kémiai reakció véget ért, a felületet meleg vízzel mossuk.
  • A foltok elégek ahhoz, hogy dörzsölje fogkrémmel, majd öblítsük le vízzel.
  • A festék vagy a ragasztó nyomát alkoholos oldattal távolítjuk el. Néhány percig lágy szivaccsal alkalmazzuk és azonnal lemosjuk. Az alkoholt sokáig tartani a felületen lehetetlen.
  • A sárgaság és a rozsda szódabikarbónát, hidrogén-peroxidot, ammónia oldatot tisztít. Ezeknek az anyagoknak a vizes oldatát 15 perc elteltével permetezzük a permetről, majd lemossuk.

  Hogyan távolítsuk el a karcolásokat

  Az akril megfelelő kezelése segít elkerülni a károkat. De a helyzetek eltérőek, így a különböző mélységek felületének károsodása megjelenhet a felületen.

  A karcolásokat az akrilfürdőben az alábbi módokon távolíthatja el:

  • A kis karcolások (legfeljebb 0,5 mm-es mélységig) könnyen eltávolíthatók egy nemezes csiszolással. A sérülést intenzíven dörzsölni kell a körkörös mozdulatokkal, amíg teljesen nem simulnak.
  • A mély károsodás kiküszöbölése érdekében ajánlott speciális javító készletet vásárolni. A szakértők azt javasolják, hogy egyszerre vásárolják meg a fürdőszobából annak érdekében, hogy kiválasszon egy árnyékot, amely tökéletesen illeszkedik a termék színéhez. A készlet tartalmaz folyékony akril, kikeményedés a levegővel történő érintkezéskor. Az anyag tele van karcolással, majd egy nemezzel polírozva.
  • A folyékony akril eltávolíthatja a lyukakat a fürdőben. A hátoldalon ragasszon több réteg ragasztószalagot, ami akadályként szolgálhat az anyag számára. A sérült helyet akrillal töltjük, a bevonatot egy spatulával szintre állítjuk, és 2-3 órán át hagyjuk. Szárítás után a fagyasztott akril finom szemcsézett bõrrel csiszolódik, majd egy nemezdarabokkal polírozva.

  A fehér fürdőhöz való javító készlet nem nehéz. Ha a termék színes, az ügynököt az árnyalatok jelölése szerint választják ki.

  Tisztítószerek

  Az akrilból készült termékek különleges termékeket igényelnek. Különböző lágy hatásúnak kell lenniük a felületen, hogy ne károsíthassák.

  népszerű

  Az akril kádat olyan anyagokkal tisztíthatja meg, amelyek mindig állnak a házigazda előtt:

  • Citromsav. Egy táska anyagot feloldunk egy pohár vízben, és szivacsjal felvisszük a felületre. 10-15 perc elteltével vízárammal öblítsük le.
  • Soda szóda. 2-3 evőkanál szódát hígítunk egy liter meleg vízben. Miután a szemcse teljesen feloldódott, az oldatot a felszínre helyezzük, és 10 perc elteltével vízzel mossuk.
  • WC vagy baba szappan. 15 gramm szappant dörzsölnek egy rácsra, hígítva 500 ml forró vízben, amíg oldódik. Adjunk hozzá egy evőkanál szódát a megoldáshoz. A kapott elegyet 30 perc múlva kezeljük, majd öblítjük vízzel.

  vegyi

  Az akril otthoni tisztításához a modern vegyipar folyékony és krémes termékeket termel. Különleges termékek finoman tisztítják a felületet, és fedik le azokat egy vékony film, amely fényt és piszoktól mentes tulajdonságokat.

  A speciális tisztítószerek használatához helyesen, azaz szigorúan kövesse a gyártó utasításait az adagolásra és a tisztítási módszerekre vonatkozóan.

  • Bass. Folyékony szer akril kezelésére. Kis mennyiségű alap került a szivacsra és törölte a kapacitást. 5-7 perc múlva öblítse le meleg vízzel.
  • Seth. Univerzális tisztító krém kerámia, zománc, műanyag, akril, kő. A termék nem tartalmaz csiszolóanyagokat, ezért minden anyag számára biztonságos.
  • Acrylan - habosító szer akril fürdőkhöz és zuhanyozókhoz. Hatékonyan eltávolítja a vízkőzetet, a szappanfestéket, a rozsda nyomát.
  • Az akril polírozó speciális eszköz az akril tisztításához és polírozásához.
  • Mr. Chister egy költségvetési eszköz a makacs szennyeződések eltávolítására. Segíti a gombák és baktériumok fejlődését.
  • L.O.S. - az Amway költséges, de hatékony orvoslása. Összetétele ideális az akril gondozásához.

  Mi a teendő?

  A polimer bevonattal ellátott fürdőszoba gondozása nem különösebben nehéz. De amikor ezt használja, fontos tudni, mit ne tegyünk:

  • Használjon por alakú anyagokat vagy ecseteket merev sörtékkel a tisztításhoz. Az éles sörték és a porrészecskék kis karcolásokat hagynak a felületen, és elrontják.
  • Tiszta akril acetonnal, egyéb oldószerekkel, oxálsavval, alkohollal. Ezekkel az anyagokkal való érintkezés nem csak "megeszi" a fényt, hanem műanyag deformációhoz vezet.
  • Ágyasszon a fürdőruhában. A mosószerben lévő aktív vagy fehérítő anyagokra való hosszan tartó expozíció fokozatosan elpusztítja a bevonatot.
  • Mossa meg kedvence a kádban. Az állatok éles karmai mély karcolásokat hagynak az akrilon. Ha macskát vagy kutyát kell mosni, ajánlott speciális gumi matracot felhelyezni az aljára.
  • Helyezze a fémtartályokat belsejébe. Ne helyezzen idegen tárgyakat az akrilfürdőbe. De ha ilyen igény merül fel, akkor ajánlatos műanyag edényeket használni, és gumitömítésre telepíteni.
  • Öntsünk forró vizet a tartályba. A 65 fok fölötti vízhőmérséklet elpusztítja a fényes bevonatot, és a forró víz deformálja.
  • Használjon fehérítőt és klór alapú tisztítószereket. A klórral való érintkezés után az akril megtörik.

  Akrilfülke tulajdonságai

  Az akril fürdők gyártásához használt műanyag nagy kopásállóságot és keménységet.

  • Az akril termékeket piszoktól mentes hatás jellemzi, ami megakadályozza a mikroorganizmusok fejlődését a pórusokban, annak ellenére, hogy megnövekedett a nedvesség és a helyiség hőmérséklete.
  • Az akrilfürdő könnyen tisztítható szennyeződésektől és nem rozsdásodik, de instabil a karcolások és a magas hőmérsékletek miatt.
  • Ha forrásban lévő vizet öntünk a kádba, kemény kefével megtisztítjuk, vagy a ruhát hosszú ideig áztatjuk, a felület elveszti a "megjelenését".

  Általános gondozási szabályok

  Vannak szabályok az akril vízvezeték működtetésére, amelynek betartása lehetővé teszi a bevonattal kapcsolatos problémák elkerülését.

  A következő szabályokat figyelembe kell venni:

  • A tisztaságot nem szabad időnként indokolni. Az akril napi gondozása segít megelőzni a piszok vagy a plakk kialakulását.
  • A tisztításhoz speciális folyékony vagy krémes termékeket válasszon. Nem tartalmazhatnak savakat vagy oldószereket.
  • Az akrilfestékeket azonnal meg kell tisztítani, megakadályozva a műanyag belépését. Az evett festékeket nehéz eltávolítani, és néha lehetetlen.
  • Ajánlatos a felületet szárazon tartani, ezért használat után puha ruhával törölje le.
  • Javasoljuk, hogy gondosan ellenőrizzék a csapok állapotát a fürdőszobában. Így elkerülheti a tálban levő rozsdás csepegtető vagy mészkőképződést.
  • Öblítse le a fürdőt forró (40-50 fokos) víz használata után. Ez a technika segít megőrizni a termék ragyogását.

  Az akrilfürdő a tisztaság rendszeres karbantartását igényli. Az árucikkben felsorolt ​​összes ellátással kapcsolatos feltételnek és ajánlásnak való megfelelés lehetővé teszi a termék szépségének és ragyogásának megőrzését évek óta.

  Hogyan tisztítsuk meg az akril fürdőt otthon: TOP 5 módja a tisztításnak, mint a kefék és szivacsok használata

  Gyakran a háziasszonyok szembesülnek a problémával, mint az otthoni akrilfürdő mosása? A falak és a fenék érzékenyek a csiszolószerekre, így a véletlenszerűen kiválasztott eszköz nem működik. A cikk célja az alapvető tisztítási szabályok és módszerek ismertetése, gyakorlati tanácsok és ajánlások megtétele.

  • a tisztítószerek jellemzői, jellemzőik;
  • tisztítási lehetőségek - melyek a fő különbségek;
  • tippeket a fürdő életének ápolása és meghosszabbítása érdekében.
  Az akril egy kopásálló anyag, egy műanyag típus, amely egy telítetlen szerves sav szintetikus származékainak csoportjából származik.

  tartalom

  Mit kell tudni az akril fürdők jellemzőiről, mielőtt megtisztítanák őket?

  Mielőtt megválaszolná azt a kérdést, hogy hogyan és hogyan kell mosni egy akril fürdőt, beszéljünk a gyártás anyagáról. Az akril szennyeződést gátló hatást fejt ki: mikroorganizmusok, baktériumok és gombák nem alakulnak ki a fürdőben. Az anyag tartós, ellenáll a sokkoknak. Érthető mínusz - könnyen karcolódnak és hajlamosak viselni.

  A fő különbség a csiszoló és kémiailag aktív összetevőkre való hajlam. A műanyaghoz hasonlóan a magas lúgosságú vagy savas anyagok a szerkezet lebomlásához vezetnek, és a csiszolóanyagok karcolják a felületet, mélyen hornyokat hagyva.

  Mosáskor fontos tiszteletben tartani a pontosságot. Ne vásároljon csiszolóanyagokat, ammóniát, klórt, savakat és lúgokat tartalmazó paszták. A porított termékek károsak, karcolások és sérülések. A kefék (fém és merev sörtékkel) használata ellenjavallt.

  Mi a kefék és szivacsok használata?

  A tisztításhoz használjon puha ruhát vagy szivacsot. Használjon szalvétát és szalvétát. Speciális megoldásokban nedvesítik (továbbiakban). Mosás után szárítják és polírozással kezelik.

  Ha nem lehet speciális szivacsot vásárolni, akkor használjon puha szopós ruhát, például mikroszálas anyagból. Szükség esetén használja a szokványos ruhát - a legfontosabb az, hogy a felületen nincsenek kopásálló termékek.

  Hogyan tisztítsuk meg az akril fürdőt otthon: TOP 5 mód

  Számos lehetőség közül választhatunk, mint otthoni akrilfürdő tisztítására:

  Az ajánlott módszerek használata javasolt, ha a fürdőszobában jelentkező szennyezés jelentős (javítás után, rozsdától). Más esetekben használjon speciális folyadékokat a piacon.

  Mosószerek

  Megfelelő és egyszerű módszer a speciális mosószerek használata. Költségük ritkán haladja meg az elfogadható határértékeket. A megfelelő kiválasztáshoz győződjön meg arról, hogy nincsenek csiszolószerek. Gyakran az áruk csomagolásán jelzik a kompozíciót, vagy külön jegyzeteket készítenek.

  Az akril fürdőtisztítót kis és nagy mennyiségű tisztításra használják. A foltok a következők segítségével jelennek meg:

  • Cif - fürdő, mosogató, csempe és WC. A készítmény nem tartalmaz csiszolóanyagokat, ami biztonságos az akril számára. Az elfogadható ár és a különböző típusú kompozíciók (spray, paszta, krém) teszi népszerűvé a vevők körében. A tisztítás után megjelenik egy film, amely megvédi azt a mészkamra további kialakításától.
  • Akril - hab fürdőszoba és zuhanykabinok számára. Használat közben csak addig hagyja teljesen megszáradni, és ne öblítse le.
  • Bass - tisztító, naponta. Folyékony formában értékesítik.
  • A Tim-Profi egy környezetbarát termék, segít kellemetlen szagok leküzdésében, hatásos a nagy szennyezés esetén
  • A Cinderella népszerű anyag, csípős szagot bocsát ki, mert permetezéskor (spray-ként eladva) viseljen kesztyűt és különleges maszkot.
  • Chister - összetétele a szennyeződés gyors eltávolítására, hozzájárul a foltok és zsírszennyező anyagok bomlásához. Olyan polimerből áll, amely megvédi a gombákat.

  A fentiek mellett a saját felelősségére az alábbi alapokat is felhasználhatja és kockáztathatja:

  Citromsavoldat

  A citromsav viszonylag magas pH-oldatú szerves savakra vonatkozik. Az anyagok tökéletesen tisztítják a plakkot, zsírt és más szennyeződéseket. A különösen hatékony szerves sav a közönséges anyagokra hat, mivel egyszerűen egyszerűen tisztítja a zsírt. A tiszta formában hátrányosan befolyásolja az akrilt, ezért keverje össze a megoldást:

  1. On ⅔ töltse fel meleg vízzel;
  2. Töltsünk fél liter savat;
  3. Keverjük össze a konzisztenciát és hagyjuk el egyik napról a másikra;

  A módszer hatékony, de akrilsavra agresszív, és nem ajánlott 0,5 évnél régebben használni.

  Kb. 12 óra elteltével a megoldás leesik. Keverje össze a citromsavat óvatosabb, mint az ecet - teljesen feloldja a további csapadék. Végül a szerkezetet vízzel átöblítjük és puha ruhával letöröljük. Ezenkívül dörzsölje a fényt.

  Apple Ecet

  Gyakorlati anyag, de nem mindig pozitív hatást gyakorol az akrilra. A fő jellemző az alacsony pH és a magas savasság. Egy anyag esetében ez a tényező kritikusnak bizonyul, különösen ha karcolások vannak. Gyorsan és pontosan dolgozik. Az ajánlott módszer az, hogy bőven nedvesítse a rongyot egy oldatban, csatlakoztassa a szennyeződéshez és vizet. Javasoljuk a módszer alkalmazását legalább hathavonta.

  Súlyos szennyezés esetén:

  • Készítsünk 9% ecetet 1 literes mennyiségben;
  • Töltse fel a kétharmad meleg vizet;
  • Öntsük az ecetet;
  • Várj az éjszakára;
  • Mossa le és törölje le

  A plakett eltávolítja a hagyományos szódát. A készítmény magas lúgos környezetet, zsírokat és erős vegyületeket oszt fel. A legtöbb termékben jelen van a vegyületek vagy a szokásos formában. Kétféle létezik: élelmiszer és kalcinált.

  3-5 hónaponként alkalmazott módszer.

  A szódabikarbóna gyenge lúgos, kalcinált - erős, erőteljes csiszoló hatással. Csak szódabikarbónát használjon.

  • Tegyen 2-3 evőkanál szódát egy tálba;
  • Öntsünk egy pohár vizet;
  • Nedvesítse meg a szivacs puha oldalát oldattal;
  • A keveréket inkább áztassa, hanem dörzsölje;
  • 15 perc múlva öblítse le vízzel és tegyen rongyot.

  Soha ne használjon hígítatlan szódát! Erős csiszolóhatása van, és károsítja a testet.

  Ha a felületet eredeti formában kívánja hagyni, akkor desztillált vagy szűrt vizet vegyen be. Néhány városban a csapvíz nagy mennyiségű kalciumot tartalmaz, amely reagál a szódával, ami finom apró csipeket képez, amelyek homokszerűnek tűnnek. A víz használata megszabadul tőle. A tanácsadás a kémiailag aktív anyagok használatával kapcsolatos egyéb tisztítási módszerek szempontjából fontos.

  fogkrém

  Az akril a fogászatból érkezett a vízvezetékbe - a fogsor kereteit bélelték és koronát készítettek, mert a fürdő fogmosással történő tisztítása elég elfogadható.

  Az eljárás két hónapnál nem gyakrabban történik.

  Vegyél egy nem-súroló pasztát. Ezt a gyártó a csomagoláson nem feltüntetheti. A csiszoló részecskék olyanok, mint a kis homokszemcsék, amelyek levágják a plakkot a fogakról, de károsítják a fürdő felületét. Használat előtt nyomja le egy kis pasztát az ujjára és dörzsölje - homok azonnal észrevehető.

  • A pasztát szivacsra vagy ronggyal kell felhordani;
  • Törölje a piszkos felületet;
  • Tiszta vízzel;
  • Dörzsölje a ragyogást

  Videó: hogyan kell lemosni az akril fürdőt?

  Az alábbi videó részletes tippeket nyújt az akrilfürdő mosásához.

  Táblázat: a szennyezés típusa - ajánlás a tisztításhoz

  Tekintsük az akril kád tisztítására vonatkozó alapvető módszereket:

  Hogyan mosható akril fürdő - tippek és trükkök

  Az akril kád mosása, hogy nem változtatta meg a megjelenést, hosszú ideig szolgálva, és szemmel tartotta a felülmúlhatatlan megjelenést. Figyelembe véve azt a tényt, hogy az akril fürdők nemrég megjelentek a piacon, sokan kérdezik magukat, hogy hogyan kell lemosni az ilyen fürdőket és hogyan kell megfelelően kezelni őket. Nincs nagy nehézség az akrilfürdő mosás folyamatában. Itt a legfontosabb, hogy kövessük a tisztítási szabályokat.

  Mindannyian hozzászoktunk a nagyteljesítményű és nehéz öntöttvas fürdőkhöz, és az akril fürdők, amelyek formájukban elegánsak és meglehetősen könnyűek, első pillantásra törékennyé és kivitelezhetetlenekké válnak. Ezért sokan vigyáznak az akrilból készült vízvezeték szerelvényekről.

  Az akrilfürdő mosása és ápolásának jellemzői

  Sajnos sokan még mindig nem ismerik az akril gondozásának alapszabályait. Érdemes megjegyezni, hogy az akrilfürdő felszíne alaposabb gondozásra szorul, ezért ismernie kell az anyag gondozására vonatkozó számos szabályt. Figyelembe véve az ellátás alapvető szabályait, kibővítheti a fürdő kifogástalan megjelenését.

  Az akril tartós anyag. A felületének szennyeződéstől mentes hatása van, így a mikroorganizmusok nem fejlődnek rajta. Ráadásul az akril fürdőszoba nem fél a fújástól, de könnyen karcolódik is.

  A mosó akril fürdő mosás jellemzői. A legfontosabb dolog, amikor egy akrilfürdőt óvatosan és óvatosan kell mosni. Nem ajánlott por- és csiszolóanyagokat mosogatószerben használni, valamint klórral, savval, lúgokkal és ammóniával ellátott pasztát. Az ilyen anyagok hozzájárulnak a karcolások megjelenéséhez a felületen, valamint a természetes színvesztéshez vezetnek. Mielőtt elkezdené mosni az akril fürdőt, mindig alaposan olvassa el az alkalmazott tisztítószer összetételét. Ne használjon fém és szilárd keféket - ezek a kefék sértik az akril bevonat integritását.

  Nem ajánlott a háziállat fürdését az akrilfürdőben, hogy fémmedencéket és vödröket helyezzen be. Soha ne tegyen különféle tárgyakat a fürdőszobába - székek, fémmedencék és tárgyak, valamint minden más háztartási eszköz.

  Milyen eszközök képesek mosni az akril fürdőt

  Annak érdekében, hogy megfelelően ápolja az akril fürdőt, tisztítófolyadékot kell használni mosószer formájában. Erre a célra tökéletesen alkalmas mosogatószerek, folyékony szappan, tusfürdő stb.

  Ha a fürdő felületén mész jelenik meg, nem szükséges teljesen lemosni az egész tartályt. Elég, hogy egy puha ruhát vegyen be, nedvesítse meg citromlében vagy ecetben, és törölje le a felületet.

  Ha észreveszi, hogy a fürdőszoba felületének bizonyos része sötétedni kezd, elég, ha a tartályt folyó vízzel öblítik ki, és törölje száraz és puha ruhával.

  Ha az akrilfürdőben kisebb karcolások vannak, akkor a felületét polírozó anyaggal lehet kezelni, különösen akkor, ha szokásos masztix. Ebből a célból gyakran használnak bútorpolírozást vagy autópolírozást.

  Speciális termékek akril fürdő mosásához

  A vegyipar modern fejlettségi szintje lehetővé tette a speciális eszközök kifejlesztését, amelyek révén az akrilfürdő hosszú ideig megőrizheti eredeti megjelenését. Ezzel egyidejűleg bármilyen akril tartály gyorsan és biztonságosan lemossá válik. Szeretném kiemelni az olyan forrásokat, mint az Acrilan, Cillit, Sarma, Acryl-Net, Star-Acrylat.

  Ezek a krém-gélek kifejezetten az akril felületek tisztítására szolgálnak. A terméket egy szalvétra helyezzük, majd csak a fürdő felületén. A szalvéta törli a tartály teljes felületét és 5 percig hagyja. 5 perc elteltével a terméket alaposan mossuk le meleg vízzel és szárítsuk szárazra.

  Az akril fürdők mosásához használhat egyetemesen. Az akril felületek tisztítására a legnépszerűbb általános tisztítószer a Ravak termék. Speciális technika szerint fejlesztették ki és akril felületek mosására készültek.

  A rozsda megjelenésének minőségi kiküszöbölése érdekében ajánlott az akril felületekből származó rozsda elleni küzdelemre tervezett termékek használata.

  Mindenesetre az akril fürdő tisztítására szolgáló termék kiválasztásakor mindig előnyben kell részesíteni a különleges termékeket. Az ilyen eszközök nemcsak finoman tisztítják a felületet, hanem fényt és védelmet is nyújtanak, vékony, vízálló film formájában. Most már tudod, hogyan kell lemosni az akril felületet, és megfelelő gondossággal és élettartammal növelheti.

  Hogyan tisztítsunk egy akril fürdőt: 5 legjobb termék

  Napjainkban a zománcfürdőket divatos akril helyettesíti, kiváló anyag, amely két órán át képes tartani a hőt. És minden rendben lesz, csak sok háziasszony továbbra is ugyanazokat a mosószereket használja. Ismerkedjen meg most, mint az otthoni akrilfürdő tisztítása annak érdekében, hogy meghosszabbítsa az élettartamát, és ne rontsa el a felületet.

  Akrilkád tisztítás - mit szabad kerülnem?

  Az akril egyik hátránya a törékenység - a helytelen gondossággal és a nem megfelelő tisztítószerek kiválasztásával a fürdőszoba felületén homályos és karcos lesz. Ennek elkerülése érdekében el kell felejtenie az anyagok teljes listáját:

  • A mosóporok és tisztítószerek csiszolószemcsékkel karcolják meg az akrilt;
  • Klór és klórtartalmú folyadékok - a felszín zavarossá válik belőlük, és gyakran használják a pórusokat;
  • Aceton és egyéb oldószerek - az akril elveszti a csillogást, és hosszan tartó érintkezéskor az aceton korrodálja;
  • Az ammónia - ugyanolyan hatású, mint az aceton, csak kisebb mértékben;
  • A formaldehideket szinte soha nem használják a mindennapi életben, de tisztában kell lenni azzal, hogy teljesen összeegyeztethetetlen az akrilokkal;
  • Az alkoholra vagy az erős savakra alapozott termékek tönkreteszik a fürdő felületét.

  Az akril fürdõt nem lehet súrlódott kefével tisztítani. A bevonat nem kevésbé negatív hatással van a hőmérséklet csökkenésére és a hosszú áztatásra használt ruhákra.

  Hogyan kell lemosni egy akrilfürdőt?

  Az akrilfürdő megfelelő ellátása számos szabályt tartalmaz. Jegyezd meg mindegyiket!

  • 1. szabály. Mossa le a fürdőszobát meleg vagy meleg vízzel minden zuhanyozás után. Ez elkerülheti a nagyon erős szennyeződést és megtartja az akril fényt.
  • 2. szabály. A mosott felületet olyan ruhával törölje át, amely jól elnyeli a vizet.
  • 3. szabály Az akrillák alaposabb tisztítását 14 nap alatt ajánlott 1 alkalommal végrehajtani. Először a mosószert (például folyékony szappanot vagy mosogatógélt) 20 percig fel kell használni, majd alaposan lemosni.
  • 4. szabály. Ha sok a szennyeződés a fürdő felületén (mész betonok vagy rozsdafoltok) felhalmozódott, mossa meg azokat egy speciális eszközzel. Sok van a piacon - Ravak Cleaner, Cif, Star-Acrylat, Cillit, Acrylan, Chister úr, Sun Clean, Bass, Tim Profi és még sokan mások. Alkalmazzon akril fürdőtisztítót egy kis területre, várjon néhány percet és értékelje az eredményt. Ha kielégíti Önt, szabadon mossa le a teljes felületet. Ne hagyja a keveréket 10-15 percnél hosszabb ideig. Kád után dörzsölje mosogatórongyal és bő vízzel mossa le maradványait.
  • 5. szabály. Minden rongyot vagy mosogatóréteget habszivacsból vagy puha anyagból kell készíteni, mert a csiszoló felület az akril fő ellensége.

  Népi tisztítószerek akril fürdőhöz

  Hogyan kell lemosni egy akril fürdőt, ha a házban nincs mosószer a boltból? Nézd meg a konyhát! Mindenképpen mindenre szüksége lesz a tisztításhoz!

  • Száraz mustár - fertőtleníti a felületet és eltávolítja a rozsdát. A porot vastag réteggel felhordja a foltra, jól dörzsölje és egész éjjel hagyja. A következő reggel vízzel le kell mosni;
  • Citromsav vagy asztali ecet - fehérítse, tiszta, oldja a vízkőzetet, eltávolítja a rozsdát és megöli a baktériumokat 95% -kal. Töltse fel a fürdőt vízzel, adjunk hozzá néhány tasakos savas vagy 0,5 liter ecetet, és hagyjuk a csapra. Ezután le kell üríteni a vizet, és öblíteni kell a fürdőszobát, és tiszta rongyot törölni. Egyszerűen nedvesítheti az ecetet, és alaposan mossa le a felületet. Ha úgy dönt, hogy a citromsavat felveszi, teljesen feloldja, különben a szivacsra fogott kristály megkarcolja a felületet;
  • Ammónia, tiszta vízzel hígítva. Az elegyet körülbelül 10 percig felvisszük a felületre, majd lemossuk;
  • Citromlevet - a fürdő oldalát kenje meg, negyed órán át áztassa és vízzel öblítse le őket.

  Tudva, hogyan kell tisztítani az akril fürdőt otthon, tökéletesen megtisztíthatja.

  Mit kell tisztítani az akril fürdőt?

  Annak érdekében, hogy megtudja, mely vegyületek alkalmasak leginkább az akril fürdők tisztítására, meg kell szereznünk néhány információt az anyagról. Az akril egy kemény műanyag, miután a protetika fogtechnikájában használták, de a technológia fejlõdésével az anyag elkezdett árcsökkenésbe kerülni, és az egészségügyi berendezésekben való használatra jelenleg széles körben képviseltetik magukat, beleértve a fürdõk gyártását is.

  Az akril anyag kémiai vegyületekhez való inert anyaga, és a maró hatású folyamatok azonban jelentős hátránnyal rendelkeznek - mechanikai igénybevételnek van kitéve, könnyű karcolódni, így a tisztítószerek kiválasztásakor nem szabad megfeledkezni. Az akril fürdők tisztító összetételének nem szabad csiszolóanyagnak lennie, hogy a fürdő felső rétegét ne zavarja, bizonyos anyagokkal nem öntsön forró vízzel. Az akril fürdők félnek a benzinektől, az oldószerektől és a forró víztől - ez a felső réteg károsodásához és az eredeti megjelenés elvesztéséhez vezet. Használhatunk acetont és azokat a porokat és pasztákat, amelyek klórt, ammóniát vagy savakat tartalmaznak, szintén lehetetlen.

  Mik az eszközök az akril fürdők tisztítására

  Mint minden gyakori elem, a fürdőt rendszeresen tisztítani és tisztítani kell. Miután zuhanyozni kezdett - csak fürödni a fürdőt folyó vízzel, anélkül, hogy bármilyen eszközt használna.

  A fürdő napi gondozásához lágy szivacsot vagy ruhát, szappant vagy folyékony mosószer készítményt kell használni akril fürdőkhöz. A nap végén szappant vagy tisztítószert kell elhelyezni a szivacsra, törölje le a fürdőt, majd öblítse le és törölje szárazra. Ezt az eljárást akkor végezzük, amikor nincs komoly szennyeződés a fürdőben. És ha ezt a szertartást minden nap elvégzi, akkor nem leszel. Amikor rozsdafoltok vagy vízkőképződés keletkezik, amely magas vízkeménység következtében jön létre, speciális készítményeket kell alkalmazni.

  • A Cif univerzális orvosság az egész fürdőszobában. Összetétele nem tartalmaz csiszolóanyagot, tisztítja a fürdőt, csapokat, csempéket. Az ár alacsony, spray, krém és paszta formájában jön. Az alkalmazás módja nagyon egyszerű - permetezze a terméket a felületre, néhány perc elteltével mossa le. Árfekvés 500 ml-es üvegenként csak kb. 110 p.
  • Akril - hab, amellyel könnyen tisztítható akrilból készült kádak és zuhanyzók. Szappanfoltok, gombák, penész, rozsda és mészkő, valamint régi foltok - mindez vonatkozik a habra, nem hiányzik semmi. Ezzel az anyaggal való tisztítás után olyan film jelenik meg, amely megakadályozza a mészkőképződést a termékek akril felületén. Tisztításkor ne hagyja a terméket teljesen szárazra, vagy más anyagokkal keverje össze. Szükséges kesztyűben használni, hogy gyermekek számára ne férhessen hozzá elérhető helyeken. A termék eltarthatósága 3 év. A kompozíció ára körülbelül 300 rubel. 750 ml-es üvegenként.
  • Bass - mindennapi használatra tisztító folyadék. Ár 700 p. egy nagy üveghez.
  • A Tim-Profi kiváló tisztítószer az akril felületekhez. Környezetbarát, elpusztítja a kellemetlen szagot, megtisztítja a nagyon szennyezett helyeket, fényes felületet ad a fürdőnek és szennyeződést gátló réteget képez. Ár 400 p. per palack.
  • A Cinderella egy speciális tisztító akril fürdőhöz, olcsó, de nagyon hatékony. A permetezés során csípős szag jelenik meg, ezért nemcsak kesztyű használata, hanem az arc maszkja is ajánlott. Spray a terméket a fürdőben, 7 perc múlva, öblítse le folyó vízzel, törölje le. Kád, csempe, mosogató, csaptelep használatra. 250 ml-es palack ára - 32 db.
  • Chister - az akril fürdők, mosogatók, csaptelepek, csempe, zuhanykabinok tisztítására tervezett eszköz. Speciálisan kifejlesztett formulát tartalmaz a szappanfestékek, zsírok, mészlerakódások és korrozív lerakódások felületének gyors és gyengéd tisztítására. A termék összetétele olyan akril-polimert tartalmaz, amely nem teszi lehetővé a szennyeződésnek a felülethez való tapadását, ezért a fürdőben lévő fényesség és tisztaság hosszú ideig fennmarad. A készítmény antibakteriális és gombaellenes hatást fejt ki, a tisztítás hatékonysága 3 perc után jelentkezik. Az ár egy üveg (500 ml) egy spray - 100 rubel.

  Még sok tisztító készítmény van az akril fürdõknek antibakteriális és gombaellenes adalékokkal, a tisztított felületet is tisztítva. Ezek közé tartoznak a Sarma, SanClean, Luxus professzionális, L. O.C. Plus, Cillit, Acryl-Net, Cif, Star-akrilát, Triton, RAVA K, Panny Bath és mások.

  Függetlenül attól, hogy ezek az eszközök alkalmasak öntöttvas fürdőre

  Az öntöttvas fürdő zománcfelülete, valamint az akril nem tolerálja a súrolószereket, ezért tisztán tartva ugyanazokat az eszközöket használhatja, amelyek az ipari és a népi akril felületekre is vonatkoznak. A legfontosabb dolog megjegyezni, hogy az öntöttvas fürdőnek mindig száraznak kell lennie, mivel a víz medencéi repedéseket okozhatnak a zománc rétegében és a korrozív folyamatok előfordulásában. Nem alkalmazható fehérítő és csiszoló termékek, és a mész betétek könnyen eltávolíthatók szappanoldattal.

  Az akril fürdők tisztítószereinek kiválasztása: összehasonlító áttekintés

  Az új akrilfürdő tökéletesnek tűnik - szokatlan design, fényes felület és a bevonat tökéletes simasága. Annak érdekében, hogy a tálat minél fényesebbé tegye, tiszteletben kell tartania az alapvető üzemeltetési normákat és kövesse az ápolásra vonatkozó ajánlásokat.

  Az elsődleges feladat az akril fürdők tisztítására szolgáló megfelelő eszköz kiválasztása, figyelembe véve a polimer "font" technikai és tervezési jellemzőit.

  Mi félek a szeszélyes akrilból

  Az akril fürdők népszerűsége kiváló megjelenésüknek, sok formájának és színeknek, sima felületnek, alacsony hővezető képességnek és megfizethető költségnek köszönhető. Azonban a polimer vízvezetékek, ellentétben a fémtermékekkel, számos jelentős hátránnyal rendelkeznek: a mechanikai igénybevétellel és a gondos karbantartással szembeni érzékenység.

  Az akril fürdő karbantartását csiszoló termékek nélkül kell végezni. Eltávolításra kerül a fém kefék, mosogatórongyok és ecsetek használata. Ha a banális gondozási szabályok be nem tartása biztosította a mikrokarcolások rácsának megjelenését, valamint a felső fényes réteg "karcolását".

  A mosószerekre számos korlátozás is szerepel. A háztartási vegyszerek összetételében nem lehet jelen:

  1. Kis alkatrészek. A porok, ideértve a száraz nátriumot is, hozzájárulnak a mikrokarcolások megjelenéséhez - a fényes felület elhalványul és homályossá válik.
  2. Klór. Az anyag korrodálja a polimert - a szerkezet porózusvá válik, a felület durva.
  3. Oldószerek. Az aceton, az oxálsav és a fehér alkohol rendszeres alkalmazása a felső réteg részleges feloldódásához és deformációjához vezet. Ennek eredményeként a tál elveszíti korábbi fellebbezését.

  Az ammónia és a formaldehidek hasonló hatással bírnak az acetonra. A vegyi anyagokkal való tartós érintkezés után az akril deformálódni kezd.

  A tisztítószerek és technológiák arzenálja

  A "betűtípus" gondozásának alapvető követelménye meglehetősen normális - a megjelenő szennyezés időben történő eltávolítása. A tálat jó állapotban tartva megfelelő eszközöket vagy univerzális vásárlási eszközöket fog tenni. A régi foltok felszínének megszabadítása és a "újraélesztés" érdekében a fürdőt meg kell próbálni, és több tisztítási ciklust kell eltöltenie.

  Népszerű módszerek - könnyű tüzérség

  A viszonylag új keletű szennyeződést rögtönzött módon lehet eltávolítani. Bizonyítottan népszerű receptek a megmentő tevékenység érdekében:

  • citromsav;
  • fogkrém;
  • szódabikarbóna;
  • ecet és só;
  • hidrogén-peroxid.

  Ananász. A sav segít a rozsdás cseppek elleni küzdelemben, és segít megőrizni a fürdő fehérségét.

  1. A fürdőt 40-50 ° C-os vízzel töltse a túlfolyóba.
  2. Adjunk hozzá citromot és keverjük össze.
  3. Hagyja a "otkisat" 2 órát - a só lerakódása ebben az időben lágyuljon.
  4. Vízleeresztés és öblítés.
  5. A felületet egy puha ruhával szárítsa meg.

  A régi lerakódásokat "hűvösebb" emulzióval távolítjuk el. A tisztító készítményt 50 g citromban készítjük 2 liter vízben. Az érintett területeket oldattal kell kezelni, 20 percig hagyni. Értékelje az eredményt, és szükség esetén ismételje meg az eljárást.

  A "citrom" tisztítását nem lehet visszaélni. Annak érdekében, hogy ne zavarja a zománcot, évente kétszer ajánlott az eljárás végrehajtása.

  Fogkrém. A módszer drága, de nagyon hasznos a sárga virágzás kifejezett tisztításához. Fehér paszta vagy por alkalmas az eljárásra. A száraz készítményt vízzel hígítani kell vastag krémszínű állapotba.

  Ha a kívánt hatás nem érhető el először, az eljárást meg kell ismételni, növelve a várakozási időt 40-60 percre.

  Soda szóda. A nátrium-bikarbonát segít fenntartani a fürdő fehérségét. Száraz formában a tisztítóport nem használják, mert árt a bevonatnak. Kis mennyiségű vízzel előhígított szódát.

  Elkészített habzó feldolgozott "érintett" akril területek. Nem lehet dörzsölni a szódát a felszínre, elég, hogy fél óráig hagyja a megoldást, majd vízzel öblítse le.

  A szódabikarbóna alapján egy tisztító krémet készíthet az akril rögzítők gondos ápolására.

  1. Egy szappanbordát dörzsölje, öntsön forró vízzel (60 ° C), "ragaszkodjon" a megoldáshoz néhány órát.
  2. A szappan keverékhez adjunk hozzá szódát és néhány csepp aromaolajat.

  A készterméket műanyag vagy üvegtartályban tárolják. Hogyan használjuk a házi készítésű "krémet": áztassunk egy puha szivacsot a kompozícióval, töröljük le az akril bevonatot. Fél óra múlva öblítse le és törölje szárazra. A kezelés eredménye egy tiszta fürdő, és a szoba kellemes illatú.

  Ecet és sót. A tisztaság elleni harcban az ecetsav tökéletesen megmutatkozott - eltávolítja a sárgaságot a tál aljáról és oldaláról. Két lehetséges felhasználás létezik:

  1. Helyi tisztítás. 20 g vízmentes ecetsavat (200 g). Nedvesítse meg a problémás területet ecettel, majd 10 perc múlva öblítse le vízzel. Az eljárást gumi kesztyűvel kell végrehajtani.
  2. Teljes frissítés. Töltse fel a tálat meleg vízzel, öntsön a fürdőbe 1,5 liter alacsony koncentrációjú ecetsavat, és hagyja az éjszakát. Hagyja le az oldatot, törölje le a falakat és az alját egy puha szivaccsal. A fürdő folyamat lecsupaszított oldalai a "helyi tisztítás" módszer szerint.

  A kisebb rozsda szennyezõdések eladhatók. A sókristályok kemény csiszolóanyagok, ezért nagyon óvatosan kell eljárnod. A munkához jobb a finomra őrölt só használata.

  Hidrogén-peroxid. Egy radikálisabb módszer a hidrogén-peroxid és az ammónia használata. Egy üvegtartályban keverjen össze 100 ml ammónium-hidroxidot és 50 ml peroxidot. Vegyünk fel egy oldatot a szennyeződésre pamut tárcsával vagy szivaccsal, tartsuk 10 percig.

  Háztartási vegyszerek a tisztaság elleni harcban

  Ez a drogfajták univerzális eszköz az akril fürdők vonzerejének tisztítására és fenntartására, rendszeres használatra tervezve. A polimer szaniterek ellátásának kedvelt pozíciói:

  • Ravak Cleaner (Csehország);
  • San Klin (Ukrajna);
  • Bagi Acrilan (Izrael);
  • Frosch "Zöld szőlő" (Németország);
  • Bas "Tim-Profi" (Oroszország).

  Ravak Cleaner. A vízvezetékgyártó vállalat bemutatta saját termékeit az akril felületekre.

  A tisztító tisztítja és polírozza az akril. A régi szennyeződések eltávolítása céljából a folyadékot permetezni kell a fürdő tálán, és 10 percig kell reagálni. Utána - öblítse le vízzel.

  SanKlin. A viszonylag alacsony költség ellenére a szerszám széleskörű cselekvési spektrummal rendelkezik. A folyékony emulzió kalcium-szappan és rozsda nyomait borítja, anélkül, hogy károsíthatja a fürdő szeszélyes bevonását. Foszfátok, savak és csiszolóanyagok nélkül.

  A SanClin alkalmas jacuzzi, zuhanykabinok, üveg és tükörfelületek tisztítására.

  Bagi Acrilan. A gyógyszer számos pozitív felhasználói véleményt nyert. A tisztító hab hatásos a gomba, a vízkő, a szappanmaradék, a penész és a rozsda elleni küzdelemben.

  Az Acrylan összetétele egy felületaktív anyag, citromsavval együtt. Az összetevők ilyen szimbiózisa magyarázza a gyógyszer tisztító és fertőtlenítő tulajdonságait. A feldolgozás után egy védőfóliaréteg marad a tálban, csökkentve a szennyeződés felhalmozódását.

  Az Acrylan fő előnyei:

  • nagy hatékonyság;
  • egyszerű használat;
  • gyors cselekvés - a fürdőt és az öblítést el kell osztani;
  • univerzalitás - különböző bevonatokra alkalmazható.

  Az alapok hátrányai közé tartozik a magas költségek és a toxicitás. A takarítást akkor kell elvégezni, amikor a motorháztető be van kapcsolva, mivel az Acrylan kimagasló vegyszerszaggal rendelkezik.

  Frosch "zöld szőlő". A gyógyszer biológiailag lebomló komponensekből áll. A készítmény alapja: mosószerek és szőlő. A Frosch a legjobb választás az allergiás betegek és az ökológiai élelmiszerek kedvelőinek.

  Bas "Tim Profi". Ökológiailag biztonságos tisztító "mousse" orosz termelés. A vízvezeték átfogó karbantartására alkalmas: akril, műanyag, rozsdamentes és króm felületek feldolgozása. A megoldás behatol a szennyeződés szerkezetébe, megsemmisíti a sótartalmú részecskéket és eltávolítja a kellemetlen szagot.

  Vízkő és rozsda eltávolítása

  A fürdő "elhanyagolt" állapotában az egyetemes készítmények erőteljesek lehetnek. Speciális eszközök segítenek az egykori fehérek visszatérésében és ragyogni:

  • Triton Acril tisztítószer (Oroszország);
  • Sanox "Tiszta Fürdő" (Oroszország);
  • tisztító paszta "Astonish" (UK).

  Triton Acril tisztító. Az eszközt univerzális gyógyszereknek lehet minősíteni, kifejezett tisztítóhatással. Az akril tisztítószer jól zsíros meszet, régi virágzást, rozsdás foltokat és vízkőt bocsát ki.

  A fő hatóanyagok a kationos és neon felületaktív anyagok, antiszeptikus, szerves savak és ízesítőszerek.

  Sanox "Tiszta fürdő". Kedvező orvoslás a "zöld technológia" kategóriájából fehérítő hatással. Felületaktív anyagokat, komplexképző anyagokat, ízeket és glicerint tartalmaz. A savak hiánya miatt a termék biztonságos az akril bevonatokhoz.

  A "szelíd" töltelékkel a Sanoks hatékonyan hat a legtöbb szennyeződés ellen a fürdőszobában, beleértve a kálium-permanganátot és a rozsdát is. A termék minden vízvezeték és csempe tisztítására alkalmazható - fényt biztosít a felületeknek.

  A fő előnyök: megfizethető költség, hatékonyság, biztonság. Hátrányok: meglehetősen csípős illat és nem gazdaságos fogyasztás a folyékony konzisztencia miatt. Jó eredmény elérése érdekében az anyagot körülbelül 30-45 percig kell tartani.

  Illessze be a "Csodálatos" szót. Annak ellenére, hogy a termék fő célja a konyhai felületek ápolása, a pasztát gyakran használják az akril fürdők tisztítására.

  Asztonikus gondosan és hatékonyan jár el. A készítmény szappant, puha csiszolóanyagot, narancssárga extraktumot tartalmaz. A szerszám az innovatív technológiák szerint gyártott és megfelel a szigorú európai minőségi előírásoknak.

  Fehérítő termékek

  A "puha" gyógyszerek vezetője a fehérség hatása alatt Cif Ultra White (Magyarország), a második helyen a fogyasztók szerint Chister (Oroszország).

  Cif Ultra White. A krém összetétele a legkisebb mikrogranulákat vezette be - a fehérítő összetevőket, amelyek fokozzák a tisztítószerek hatását és biztosítják az akril fehérségét.

  Ellenjavallatok: tapéta, fafelületek, textíliák, fém galvanizált bevonattal, vinil, linóleum és alumínium.

  Mr. Chister. A szerszám hatékonyan eltávolítja a fürdőkád sárgulását. Ezenkívül Chister úr tökéletesen roncsolódik a rozsdás területeken, a zsíros lerakódások a polimer felületeken és gombaellenes hatást fejtenek ki. További előnyök: olcsó és telített fürdő ragyog.

  Fürdőszobai fertőtlenítőszerek

  Minden fürdőt évente egyszer "fertőtleníteni" kell, minden hónapban hidromasszázs rendszereket tisztítanak. Az eljárás a gombaspórák, penész és kórokozók megsemmisítésére irányul. Speciális eszközök szembesülnek ezzel a feladattal: Ravak Desinfectant és Triton Desinfectant.

  A nagyon koncentrált emulziók a felhasználás céljától függően vízzel való hígítást igényelnek - a mosószer és a víz aránya a gyártó utasításai szerint van feltüntetve.

  A csésze hidromasszázs tisztításának árnyalata

  A hidromasszázs rendszerek fúvókákkal vannak ellátva, amelyek egy keringető szivattyúhoz vannak csatlakoztatva. A technika a vízáram túlnyomását hozza létre, amely nyomás hatására a fürdőben lévő fúvókákon keresztül jön ki.

  A hidromasszázs opció rendszeres használatával a fúvókáknak nincs ideje a száraz, állandó páratartalomra, ami a mikroorganizmusok növekedését, a penészgomba növekedését és a meszes lerakódások felhalmozódását idézi elő.

  Az eljárások fertőtlenítésére szolgáló eljárás:

  1. Töltse fel a tartályt vízzel úgy, hogy a fúvókák "menjenek" a víz alatt 5-7 cm-re.
  2. Öntsük a tisztító koncentrátumot a fürdőbe és kapcsoljuk be a hidromasszázzust 20 percig - a folyadéknak több ciklikus ciklust kell végrehajtania a rendszeren keresztül.
  3. Cserélje ki és töltse fel újra a tálat.
  4. Kapcsolja be a nebulizátorokat 5 percig, és ürítse ki a fürdőt.

  Az eljárás befejezésekor a "betűtípus" falainak és aljának szabványos tisztítását kell elvégeznie.

  A szennyezés megelőzése

  Az akrilfürdő használatának elemi szabályainak tiszteletben tartása feleslegessé teszi a felesleges költségeket, megkönnyíti a fürdőszobai szerelvények gondozását, meghosszabbítja szolgáltatását.

  №1. Ne áztassa a fehérneműt. A mosószerek komponensei nem mindig hasonlíthatók össze a polimer bevonattal. Ráadásul, ha a fényes ruhák elhalványulnak, akkor a fürdőnek minden esélye megvan arra, hogy "áztassa" a festéket. Ezt a tulajdonságot figyelembe kell venni a "friss" festés után a fej mosásához.

  №2. Tabuk a fürdésre.

  №3. Óvatos hozzáállás. Nem érdemes nehéz tárgyakat, fémmedencéket és így tovább a műanyag tartályba helyezni. Deformálhatják az akrilát, elhagyhatják a karcolásokat és a karcolásokat.

  №4. Rendszeres gondozás. A legjobb megelőzés a kialakulását trubnovyvodimykh foltok - tisztítása a fürdő után minden úszni. Öblítse le a tálat meleg vízzel, távolítsa el a cseppeket egy ruhával.

  Hasznos videó a témában

  A videó összehasonlítja a hagyományos tisztítási módszerek (fogkrém és szóda szappan oldat) hatékonyságát a háztartási vegyi anyagokkal:

  A "betűtípus" tisztaságának és fehérségének megőrzése érdekében számos aktív hatóanyag létezik. A rögtönzött kábítószerek nem mindig felelnek meg a feladatnak, ezért jobb, ha speciális háztartási vegyszereket használnak, amelyeket az akril vízvezeték sajátosságainak figyelembevételével hoznak létre.