Legfontosabb > Csapok

Hogyan kell lemosni a csempe a fürdőszobában - trükkös módon azok számára, akik nem tudják, mit kell tenni!

A falburkolat a fürdőszobában leggyakrabban az emberek használják a csempe. Fontos megérteni, hogy a hozzáértő ellátás megőrzi a fényességet és a megjelenést.

Ezenkívül néha meg kell vizsgálni a csempe kisebb károkat. A cserép-karbantartás pontosabb módszereinek vizsgálatához elemezzük a gondozás különböző módjait.

A csempe számos előnnyel jár, amelyek miatt a vásárlók többségét megnyerte. Ezek az előnyök a következők:

 • Hosszú élettartam;
 • Az udvariasságban elemi tanuló;
 • Nagyfokú erõsség;
 • A különböző színek és a szép design.

Ezek a tulajdonságok nagyon hosszú ideig tarthatnak, ha szükséges a csempék gondozása. Ellenkező esetben a burkolólapon megjelenő fénycsíra lefedi az egész kezdeti fényt, és a "fekete öntőforma" megjelenése a csempecsuklók között nemcsak a csempe, hanem az emberi egészség szempontjából is kockázatos.

A csempe állandó és szakszerű ápolása elősegíti az ilyen problémák kiküszöbölését.

Háztartási és segédeszközök a csempe tisztítására a fürdőszobában

A háztartási vegyi anyagokat értékesítő üzletekben számosféle fürdőszobai ápoló termék létezik. A legjobb eszköz a gél vagy a folyékony állapotban lévő eszközök megválasztása. Mivel a tisztító porok károsíthatják a csempe sima felületét a por összetételében lévő legkisebb csiszolószemcsék miatt.

Abban az esetben, ha egy fehér betétel jelenik meg a lapon, vagy rozsda jelent meg, ebben az esetben megengedett a klór tartalmú szer használata. Ezen eszköz további előnye a fertőtlenítő hatás.

Ha nincs otthon külön tisztítószer, és nem a boltban van, akkor egy ablak tisztítója segít. Összetételében ammónia van, amely visszaadhatja a csempe az elveszett fényességnek.

Mit lehet felajánlani a háztartási vegyszerek mellett?

A mai társadalom középpontjában a háztartási eszközök háztartási eszközök használatának csökkentése áll. Ezek az alapok hátrányosan érinthetik a környezetet és a környezetet. Emellett különösen érzékeny emberek a kémia kaphatnak allergiás reakciót, ami rendkívül veszélyes az egészségre. Emiatt a gyakori használat káros és nem ajánlott.

Mit kell majd mosni? Ebben az esetben a probléma megoldódott. A csempe tisztításának leginkább egyszerű és biztonságos módja szappanoldat. Elfogadom, hogy a szappanból senki sem halt meg. Ez az opció ajánlott a csempe folyamatos karbantartása és a csempe fehér virágzásának hiányában. Azt javasoljuk, hogy elkezdje mosni a cserépet a tetejéről fokozatosan lefelé. Ezután törölje száraz ruhával az ellenkező irányba.

Ha a falburkolat ápolására nem volt állandó, és a fehér felületre patinát vagy rozsdát jelentett a sima felületen, az ügynököt meg kell erősíteni, ennek összetevőit egyébként megtalálják. Például a cserépet ecettel mossák, miközben egyszerű permetet használnak.

Hogyan kell lemosni a csempe otthoni gyógymódját

A tartályba öntse a közönséges ecetet. Használjon spray palackot, tegye az ecetet a csempe körül, és puha kefével tisztítsa meg. Az ecet legteljesebb behatolásának és a plakk felosztásának céljából a legjobb, ha a nedvesített síkot kb. Öt percig nem mossuk. Később öblítse le a cserépet meleg és tisztított vízzel. Ez előnyös mikroszálból készült rongy. Eladják minden háztartási áruházban.

A csempe hasonló módon történő ápolására csak 6% -os ecetet lehet alkalmazni. Ecet alkalmazása nem ajánlott. Ha nincs kézben, egy tiszta vízben hígított 80% -os ecetsavoldat segít 1-11 arányban.

Ne felejtsük el a bőr nyílt területének maró hatású oldatainak kémiai védelmét is, ha maró hatású anyagokat használunk. A penész gyors megsemmisítése a tisztítási eljárás fő előnye.

Allergiás betegek és más emberek, akik erősen érzékenyek az erős szagokra, ez a módszer nem megfelelő. Az ecetet citromsavval lehet helyettesíteni. Öntsön egy kicsit egy nedves szivacsra és törölje le a csempe.

Az alkoholfogyasztás csempék tisztításánál egy másik lehetőség a csempék tisztítására (oldat recept: 4 liter víz 125 ml alkohollal), bár nem túl sikeres.

Az alkoholt gyakran használják a csempe felületén, és a csempe közötti csomópontok megszakadnak. Ezért nem kell sok ahhoz, hogy részt vegyen az alkohol lehetőségben.

Mosólapok ammónia oldattal:

 • Végy egy evőkanál ammóniát, öntsön egy tartályba, vízzel két literre. Alaposan keverje össze mindent;
 • A permet tökéletesen alkalmas az oldat felületén történő kényelmes alkalmazására;
 • Az elegyet egy palacktartályba öntjük és a csempét átszúrjuk;
 • Az oldat alkalmazása után öt perccel a tisztítás hatása következik be. Ezután törölje le egy rongyot.

A fürdőszobában lévő padlóburkolat porszívóval vagy seprűvel tisztítható, további szappannal és vízzel mosható.

Penész, ki!

A zuhanytálcában és a nagy mennyiségű nedvességtartalmú helyiségben, ahol csempe van, a gombaformák megjelenése a varratokon nem ritka eset. A legegyszerűbb módja annak, hogy megszabaduljunk tőle, hogy egy kis kefét vegyünk.

Ehhez még egy fogkefét is be kell illeszteni. Alkoholos vagy savanyú oldatban az ízületeket feldolgozni kell.

Gombok el!

A fürdőszobákban és egyéb helyiségekben, ahol magas a nedvességtartalom, ahol a csontozott bevonatú gombaminta a varratokon nem ritka eset. A legegyszerűbb módja annak, hogy megszabaduljunk tőle, hogy egy kis kefét vegyünk. Ehhez még egy fogkefe is. Alkohollal vagy savas oldattal való nedvesítés után az ízületeket feldolgozni kell.

Javasoljuk, hogy ne felejtsük el, hogy a csempék mechanikusan könnyen tönkremennek. Ezért nem óvja a fém keféket az ápolás során.

A háztartási áruházak nagyon bőségesek a gombák elleni védőeszközök kiválasztásában, amelyek célja a csempe és az ízületek tisztítása a gomba formából. Az ilyen típusú oldatoknak saját hígítási és felhasználási módjuk van, a termék csomagolásán kívülről kinyomtatva.

Gyakran szükség van a keverék vízzel történő hígítására és a csempe teljes síkjára és a csempe közötti ízületekre történő felhordására a kezelés befejezéséhez. A csempézett varratok ápolásának biztosítása érdekében egy kis ecset megengedett.

következtetés

Annak érdekében, hogy megakadályozzuk a veszélyes gombaképződés kialakulását a csempe és a csempe síkja között, lehetséges, hogy nemcsak vegyi készítményeket használjunk, hanem ne hagyjuk figyelmen kívül a természeti lehetőségeket a csempe tisztítására.

Fontos, hogy a tisztítást mindig végezzük, és ne hagyjuk, hogy a rozsda vagy a fehér virág újra megjelenjen.

Hogyan kell tisztítani a csempe a fürdőszobában - a tökéletes csempe titkait

Ebben a felülvizsgálatban meg fogjuk érteni, hogyan kell a csempék mosni a fürdőszobában, és milyen tevékenységeket tesz lehetővé, hogy a felületet tökéletesen tartsa hosszú ideig. Gyakran foglalkozom a csempe a gyakorlatban, így egyszerre megértettem, mi befolyásolja az anyag megjelenését és hogyan érhető el tisztaság a szobában minimális idő és erőfeszítés. A népi jogorvoslatokra összpontosítok, mivel gyakran kevésbé hatékonyak és hozzáférhetőbbek.

A képen: csillogó falak és tiszta varrások - ez a fürdőszobának kell lennie

A fő munkalehetőségek áttekintése

Minden tevékenységet két nagy csoportra oszthatunk: mész és más szennyeződések tisztítására, harcoló gombák és gombák elleni küzdelemre. Természetesen a második eset bonyolultabb, de ha nem futtatod a fürdődet, akkor valószínűleg nem kell foglalkoznod vele. Az alábbiakban elmondom, hogyan lehet megakadályozni a penészt.

Speciális szerszámokkal a mészkő mérete

Amikor az emberek felteszik a kérdést: "mit kell mosni a csempe a fürdőszobában, hogy ragyogjon", az esetek 90% -ában azt jelenti, "hogyan kell eltávolítani vízkő". És ez nem meglepő, mert azért van, mert a felület elveszíti fényét, és a víz minősége hazánkban olyan, hogy egyszerűen nem lehet megszabadulni ettől a bajtól.

A maguk mellett maguknak szivacsokat, ecseteket és szalvétákat kell készíteniük.

Felsorolom a legnépszerűbb lehetőségeket, és mindegyikről részletesebben és részletesen ismertetem, de el kell kezdeni az üzletekben értékesített speciális eszközöket.

Nincs értelme felsorolni a neveket - sok reklámban már széles körben hallhatóak, ugyanolyan hatékonyságúak és jó munkát végeznek friss érintéssel, de ha van egy nehezebb eset, akkor a következő lehetőségeket ajánlhatom:

Ez a lehetőség nagyon hatékony, különösen, ha nem futtatja a fürdőszobát.

Mivel a tisztítószerekről beszélünk, nem csak a minőségi kérdéseket vetik fel. Sajnos gyakran vannak olyan hamisított termékek, amelyek jellemzői miatt messze vannak az eredeti termékektől, hogy ne hamisítsanak be, próbáljanak meg néhány egyszerű szabályt követni:

 • Csak olyan üzletek vásárlása, amelyek már régóta a piacon vannak, és a vevők között bizonyultak. A piac és a kioszkok azok a helyek, ahol a legvalószínűbb, hogy alacsony színvonalú választékot vásárolnak;
 • Ügyeljen a csomagolásra - az eredetiben mindig rendben van, hibák és hibák nélkül;
 • Óvatosan ellenőrizze a címkét, legyen világos, minden címke jól olvasható. Találtam olyan lehetőségeket, amelyekben hibák voltak a címkén, itt a termék eredete azonnal világos.

Emlékezz az egyszerű igazságra: az eredeti termék a piacon nem sokszor olcsóbb, mint egy boltban. A nagykereskedelmi áron ne hallgassa meg a vásárlási garanciákat, a boltok összehasonlíthatatlanul többet vesznek, és a logikát követve alacsonyabb árat kell fizetni.

Minden speciális termék kémiai összetevőket tartalmaz, ezért kesztyűkkel együtt kell dolgoznia

A plakett elleni küzdelem rögtönözött

Sokan közülük, akik nem tudják tisztítani a csempét a fürdőszobában, nem akarnak különleges eszközöket használni az emberi egészségre való kémiai agresszivitásuk és bizonytalanságuk miatt. De vannak olyan kevésbé agresszív ügynökök, akik kiváló munkát végeznek a virágzással és a csempe ragyogását:

Megnézheted a hűtőszekrényt, és megtalálhatsz egy csomó fürdőszobai tisztítószert.

 • A citrom - a gyümölcslé a virágzással szembeszáll, és a csempe ragyogó, nem javaslom a falak dörzsölését ezzel a gyümölcsökkel, sokkal könnyebb levenni a gyümölcslevet, hígítani vízzel, és ez a keverék a falak és a padlót öblíteni, a tisztaság kivételével pedig természetes frissséget kap a fürdőszobában. A citrom helyett használhat citromsavat, amelyet használat előtt meleg vízzel hígítanak;
 • Vigye az ecet lényegét, hígítsa és öntsön egy spray palackba, majd szórja a tisztítandó felületre. A kezelést 2-3 percenként ismételjük meg, számos alkalmazás után törölhetjük a felületet, és élvezhetjük a tisztaságot és a ragyogást. Ezen lehetőség további előnye az, hogy az ecet hatékonyan küzd a penészgombbal és megakadályozza annak fejlődését rendszeresen;

Az ecet lényege - kiváló csempeeszköz

 • Az üvegházak és a tükrök tisztításakor gyakran alkalmaznak ammónia oldatot, de nem kevésbé hatékony a csempe tisztítása során. Ehhez az oldatot felvisszük a felületre, és néhány perc elteltével a csempe törlődik, az alkohol feloldja a plakettet, és a tulajdonsága, hogy felvegye a ragyogást, jól ismert szinte minden háziasszony számára. Az egyetlen negatív a kompozíció nem kellemes illata, ezért jobb légzőkészülékben dolgozni, vagy jól szellőzni a helyiséget;

Hogyan kell lemosni a csempe és üvegezés nélkül? Ammónia, hogy segítsen

 • Ammónia (lényegében az ammónia gyenge ammónia oldat): ezt a készítményt használják, ha szükséges a nagy szennyeződések megtisztítása. Nem valószínű, hogy légzésvédő nélkül dolgozni lehet, de a hatékonyság szempontjából ez a lehetőség számos speciális vonaton esélyt ad, így kényelmetlenné válik, ha a legjobb eredményt szeretné elérni;
 • Korábban az otthoni tisztítást leggyakrabban szokásos fehérítővel végezték. Ez a kellemetlen szagú por, amellyel csak kesztyűkkel kell dolgozni, továbbra is keresett, amikor összetett szennyeződést tisztít. Ezenkívül az összetétel megöli az összes baktériumot, ami fontos a gomba kialakulásának megakadályozásához a fürdőszobában;

Ne légy túlságosan buzgó a fehérítővel - ez károsíthatja a csempe felületét, és enni a fugu a varratokon

 • Végül egy olyan megoldás, amelyet az egyik leghatékonyabbnak tartok a régóta fennálló vízkő és a makacs szennyeződés tekintetében. Az összes szennyeződés eltávolítása érdekében először vízben áztatott szódabikarbónát kell felhordani, majd öntsük az ecetet a tetejére. Az erőszakos reakció nagyon jól tisztítja a csempe, és nyilvánvaló különbséget fog látni, miután alkalmazta ezt a gyógyszert;
 • Egy másik jó eszköz a szóda és a hidrogén-peroxid keveréke, ha nem tudod, hogyan kell tisztítani a szennyeződéseket a csempék között, próbáld meg ezt a megoldást. Szódát kell a tartályba önteni és peroxiddal hígítani egy pépbe, amelyet ezt követően minden nehéz területre fel kell használni, 10 perc elteltével könnyedén dörzsölheti a felületet egy szivacs segítségével, leggyakrabban a szennyeződés kezelésére.

A peroxid a szódás csodákkal

Arra lehet következtetni, hogy amikor a csempe, a válasz arra a kérdésre, hogy mi mossa le a ragyogni minden olyan lehetőség, amely eltávolítja a vízkő, mert ez miatt a kerámia elhomályosítja.

Szerszám eltávolítás

Ha fekete foltok jelentek meg a fürdőszobában, sok erőfeszítést kell tennie, hogy eltávolítsa őket, mivel ez penész. Ha nem foglalkozik vele, akkor idővel a probléma csak óriási arányokat ér el, és minden problémát el kell távolítania és számos kezelést meg kell tennie annak érdekében, hogy megszabaduljon ettől a problémától.

Penész - ez sokkal bonyolultabb, mint a vízkő

Meg fogjuk találni, hogyan kell megtisztítani a felületet a penésztől, hogy teljesen megszabaduljunk a problémától. Beszélni fogok azokról a leghatékonyabb módszerekről, amelyek bizonyították hatékonyságukat:

 • A legmegbízhatóbb megoldás egy olyan speciális gőztisztító, amely nagy nyomás alatt forró gőzöket szállít, és eltávolítja a gombát és a penészt az anyagból, ugyanakkor elpusztítja a spórákat. Nem mindenki rendelkezik ilyen felszereléssel, de jobb szakembert találni és felvenni, mert véleményem szerint a penész eltávolításakor semmi sem hatékonyabb, mint a gőz.

A gőz segítségével nagyon gyorsan és nagyon minőségi módon eltávolíthatja a formát a felületről.

 • Korábban senki sem gondolt arra, hogyan kell tisztítani a szerszámot: a fehérítő már ismerős volt számunkra, képes baktériumok elpusztítására és a plakk eltávolítására a felszínen, pontosan az, ami a gombafertőzetek teljes eltávolításához szükséges, hacsak természetesen nem értek bele az anyagba;
 • A kőlapok közötti varratok a saját kezűkkel eltávolíthatók szóda hamuval. Ez a habarcsra vonatkozik, amely után az egész bevonatot ecsettel távolítják el a felületről, az eljárás hosszú és bonyolult, de ha úgy dönt, hogy megszabadul a gombától, akkor sok időt és energiát kell eltöltenie.

Ne feledje, hogy kizárólag védőkesztyűben kell dolgoznia

Ha a fenti intézkedések egyike sem segítene, akkor az egyetlen lehetőség lenne a habarcs teljes cseréje, a munkamódszerek így néznek ki:

A munka nem túl nehéz, de sok időt töltött nekik

 • Először is meg kell szüntetni az összes fertőzött habarcsot, mert ez a legegyszerűbb egy cserélhető pengével ellátott speciális eszköz használata, amely segít az ízületek gyors és hatékony tisztításában.

Ez a lehetőség sokkal könnyebb, mint egy csavarhúzó, kések és egyéb szerszámok.

 • A merev kefe segítségével a kompozíció többi része megtisztul, erőteljes porszívóval járhat a lehető legtöbb szennyeződés eltávolítására. Ezután a varratokat fertőtlenítőszerrel kezeljük, fontos, hogy azt belülre helyezzük, hogy minden felületre kerüljön;
 • Ha a kompozíció száraz, új fúga alkalmazását kezdheti, a varratokra és dörzsölésre alkalmazható. A fürdőszobát azonnal átalakítják, és ha nem futtatod, akkor hasonló problémák elkerülhetők.

Hogyan lehet megelőzni a problémákat?

Ha nem akarsz birkózni azzal, hogy mi a legjobb módja a kemény eltávolításnak és a felületi fény helyreállításának, akkor néhány egyszerű ajánlást kell követnie:

 • Javasoljuk, hogy a csempe felületét nedves ruhával törölje át, mivel a friss bevonat bármilyen módon eltávolítható. Ezt legalább akkor, ha a víz leggyakrabban a felületet érinti, és nagyon hosszú ideig nem lesz probléma a vízkővel;
 • Ha a fürdőszobában nincs jó minőségű szellőztető rendszer, a nedvességet folyamatosan a helyiségben tartják, ami a magas hőmérséklet mellett idővel meggátolja a penész növekedését. Ezért a javítás során ügyeljen arra, hogy olyan ventilátort telepítsen, amely erőteljesen kihúzza a nedves levegőt;

Ha úgy gondolja, hogy a szellőzés és a formázás a fürdőszobában nincsenek kapcsolatban, akkor téved

 • Hetente egyszer a felületet alaposan meg kell tisztítani, hogyan lehet mosni a csempe a fürdőszobában, kitaláltuk, ki kell választania a legjobb megoldást és használni.

Javasoljuk, hogy a habarcsot néhány éven belül meg kell változtatni az ízületeken, hogy megakadályozzák a penész fejlődését.

következtetés

Ha rendszeresen megtisztítja a lapkát és minőségi eszközöket használ, akkor a makacs plakk problémája soha nem fog megjelenni. A jelen cikkben szereplő videó segít abban, hogy még jobban megértse az árnyalatokat, és ha kérdései vannak a témával kapcsolatban, kérdezze meg őket a megjegyzésekben.

Tisztítószer csempe a fürdőszobában

A kérdés, hogy hogyan lehet tisztítani a csempe a szennyeződéstől, a penésztől és a vízkőtől, hogyan kell kiválasztani a legjobb tisztítószereket a csempék számára, nem veszíti el jelentőségét. Ez a probléma mindenre vonatkozik, mivel a nedves fürdőszobai környezet ideális a gomba számára, és fehér foltok jelennek meg a falakon a mosogatószerekkel való állandó érintkezésben. Fontolja meg, hogyan lehet megszervezni a szoba hatékony tisztítását, és annál jobb használni.

A szennyezés okai

Mielőtt kiválasztaná a mosogatószereket a cseréphez, tudnia kell, hogy mi okozza a foltot a csempe felületén. A leginkább zavaró dolog a fehéres festés a felszínen. A fürdőszobában folyamatosan használjon vizet a csapból. Bár a szűrés és a tisztítás során a víz feloldott meszet és sókat tartalmaz. Természetesen a kiszáradás után fehér durva nyomok maradnak a felületen. A mészkészletek fokozatosan felhalmozódnak, és nagyon problémás az eltávolításuk.

Fontos! Rendszeresen el kell távolítani a mészet, mivel nem könnyű kezelni a régi felhalmozódásokat.

Még súlyosabb probléma a gomba és a penész. A megjelenés okai a következők:

 • Fokozott páratartalom a fürdőszobában.
 • Állandó nedvesség a felületen.
 • Dirt, amely a csempe közötti varrásokban felhalmozódik.
 • Meleg levegő a szobában.
 • Nem elég gyakori tisztítás, antiszeptikus kezelés hiánya.

Fontos! Ha penészedet észlel, meg kell szabadulnia a lehető leghamarabb. A penész nem csak elrontja a falak megjelenését, hanem egészségi kockázatot jelent, és allergiás reakciókat vált ki.

Népszerű tisztítószerek

A csempe tisztítójának kiválasztásakor a legtöbb háziasszony inkább olyan univerzális készítményeket ajánl, amelyek egyszerre megszabadulhatnak a mésztől és a penésztől. Ne feledje azonban, hogy bizonyos eszközök elrontják a csempe vagy a kád felületét. Ez különösen vonatkozik az akril termékekre. Az ilyen típusú szerszámok tisztításához:

Fontos! Ne felejtsd el tanulmányozni a tisztítási összetételre vonatkozó utasításokat. A sav elpusztíthatja a fugázást, vagy akár károsíthatja a felületet.

Tekintsük a csempe tisztító kompozícióit, amelyek a fogyasztói vélemény szerint a legjobbak.

Luxus Professional

Ez az eszköz többször is különböző versenyek győztesévé vált annak hatékonysága érdekében. Ezzel a kompozícióval tisztíthatja meg a csempe, üvegfelületek, tükrök, műanyag. A Luxus Professional sikeresen feloldja a mészet, rozsdát, szappanos plakkot, és fertőtlenítő hatással is rendelkezik.

Fontos! Az eszközt szórással permetezzük. Használható az akril és zománcozott termékekkel.

 • Gyors és kiváló minőségű tisztítás.
 • Fertőtlenítő hatás.
 • Sokoldalúságát.
 • Gyengéd hatás a felületen.
 • Alkalmazás után a felületen védőfólia képződik, ami megakadályozza az új szennyeződést.
 • Alacsony költség.

Fontos! Hátrányként érdemes megfontolni egy erős "kémiai" szagot.

Frosch

Ez a természetes gyógymód egy aranyos béka a csomagoláson nem csak hatékony, hanem hipoallergén. A Frosch ideális az allergiában szenvedőknek és azoknak, akik nem szeretik a háztartási vegyszerek erős illatát.

Fontos! Spray palack gyermekzárral. A mosószer összetétele nem tartalmaz foszfátokat és aldehideket.

 • Képes tisztítani a makacs szennyeződéstől.
 • Szőlő aroma.
 • Természetes összetétel.
 • Hipoallergén, környezeti biztonság.
 • Sokoldalúság (tisztítsa meg a csempe, akril, üveg, krómozott felület).
 • Alacsony költség.

Akrilan

Univerzális orvosság, amely megsemmisíti a rozsdát, a mészet és a szappanokat, és fertőtlenítő hatással is rendelkezik. Alkalmazás után a felületen védőfóliát képez, ami lassítja a mész és a piszok felhalmozódását egy ideig. Használható akril felülettel.

Fontos! Ne keverje az "acrylant" más háztartási vegyi anyagokkal.

 • Különböző szennyeződések felületének tisztítása.
 • Könnyű habos konzisztencia.
 • Hibrid elemek hiánya.
 • Alacsony költség.
 • Sokoldalúság (tisztítsa meg a csempe, üveg, zománc, akril).
 • Gyors tisztítás.

Fontos! Csak egy mínusz: erős "kémiai" szag.

Egy másik univerzális csempe és fürdőtisztító. Vastag gél, amely segít a legöregebb sárral és virágzással megbirkózni. Ugyanakkor a basszus egyáltalán nem agresszív, a felület nem szenved. Elég, ha a terméket a falra fekteti, 15 percig tartja és bőséges vízzel öblítse le.

 • A leginkább tartós szennyezés sikeres felosztása.
 • Savak és csiszolóanyagok hiánya.
 • Vastag textúra, ami a "Bass" ideális falak számára.

A felülvizsgálatokban semmilyen hátrány nem áll fenn.

Cif crem

Tisztító krém, egyenlően kerámia csempe, kád és krómozott csaptelepekhez. A kémiai összetétel jellemzői a legerősebb szennyeződést képesek kezelni. A felületek érintetlenek.

 • Felhasználási kényelem (krémszín).
 • Erős kémiai képlet.
 • Gyengéd hatás a felületen.
 • Szép illata.
 • Csökkentett idő a tisztításra.
 • Alacsony költség.

Fontos! A hátrány csak egy: kis kapacitás.

Hogyan tisztítsuk meg a csempe házi jogorvoslatokkal?

Ha valamilyen okból nem lehet háztartási vegyi anyagot vásárolni, használhatja a rendelkezésre álló eszközöket:

 1. Lemon. Mivel a hatóanyag itt citromsav, kristályokat is használhat. Dörzsölje a problémás területeket a lapkán. Az eredmény majdnem azonnal észrevehető.
 2. Szóda, ecet. A jól ismert "pop" segítségével sikeresen kezelheti a szappanos virágzást és a szennyeződéseket. Először alkalmazzon szódát, pépes állapotba keveredve, és szórja az asztali ecetet a permetezőből. By the way, az ecet lehet használni, mint egy független tisztító.
 3. Ammónia oldat. A szaga rendkívül kellemetlen, de a tisztítás feladata ragyogó.

Ami a gomba és a penész eltávolítását illeti, az alábbi lehetőségek állnak rendelkezésre:

 • Forró gőz. Egyidejűleg tisztítja a falakat a piszoktól és a penésztől, és elpusztítja a betegséget okozó spórákat.
 • Soda Ash
 • Bleach oldat.

Fontos! A habarcs cseréje segít megszabadulni a formából a fürdőszobában. Ehhez távolítsa el a penész által érintett régi injektort, fertőtlenítőszerrel kezelje a varratokat, és új keverékkel borítsa be a varratokat.

megelőzés

A csempe tisztítása a fürdőszobában - a munka meglehetősen időigényes. A plakk és szennyeződés előfordulásának és felhalmozódásának megakadályozása érdekében a következő intézkedéseket alkalmazhatja:

 1. Rendszeres tisztítás a fürdőszobában.
 2. A habarcs időszakonkénti cseréje.
 3. Fürdőszobai levegőztetés, kivonat beszerelése.
a tartalomhoz ↑

Videó felvétel

Reméljük, hogy a legjobb cserépi tisztítószer kiválasztása során szerzett ismeretek segítenek Önnek abban, hogy minimális időt töltsön egy takarítással.

Hogyan kell lemosni a csempe a fürdőszobában erőfeszítés nélkül

A tapasztalt háziasszonyok tudják, hogy a fürdőszobában és a WC-helyiségekben különös gonddal kell eljárni. A ragyogó tiszta szobák, csillogó csapok, tükrök fröccsenő és csepegtető nyomok nélkül - mindez megmondja, hogy a nő jobban ápolja otthonát, mint a szobák tökéletes rendje. De ahhoz, hogy megmossák a csempe a fürdőszobában, hogy ragyogjon, néha sok erőfeszítést igényel. Különösen nehéz eltávolítani a mész betéteket és rozsdafoltokat.

A csempe tisztítójának kiválasztásához tudnia kell, milyen anyagból származik.

De ha ismered a trükköket és árnyalatokat, a takarítás nem sok időt vesz igénybe.

A rendelés visszaállításához legfeljebb 15-20 percet vesz igénybe.

Csempeápolási szabályok

Csempe a fürdőszobában megköveteli ismerete a szabályok a gondoskodás őt. Annak ellenére, hogy a csempe nagyon tartós, kopásálló és tartós bevonat, nem szabad kísérletezni. A mosogatószerek kiválasztása és a szennyeződések eltávolítása érdekében néhány árnyalatot kell figyelembe venni.

A csempe nem ajánlott savas savakkal tisztítani.

 1. A fényes (fényes) felületű csempe nem javasolt csiszolóporral és kemény kefével kezelni. Ne vásároljon habokat vagy homokot tartalmazó termékeket. Az ilyen tisztítás után keletkező repedéseknél a szennyeződés be van csomagolva. A csempe elveszíti eredeti csillogását, és dekoratív bevonata idővel összeomlik.
 2. A cserép mosásához ne használjon olyan termékeket, amelyek savakat tartalmaznak. Negatív hatással van a habarcsra, amely a csempe közötti csomókkal van kitöltve. Ezek a varratok védettek a külső hatásoktól, ha epoxigyanták.
 3. Megőrzi a fényerőt és a fényességet a kép segít speciális szerszámokat, amelyek célja a mosogató a csempe a fürdőszobában. Ne használjon konyhai géleket. Vigyázzunk olyan termékekre, amelyek tartalmaznak zsíreltávolító szereket. Ezért ne használjon közönséges szappant.
 4. A matt burkolólapokat csak speciális emulzióval kell lemosni, és a felület tisztítását követően a védőburkolatot védeni kell.

Mielőtt lemossza a csempe, készítsen mindent, amire szüksége van a tisztításhoz. Mindenképpen szükséged lesz a következőkre:

 • vastag kesztyű;
 • védő maszk (szükség van, ha a fürdőszobai detergens agresszív anyagokat tartalmaz);
 • ecset hajlékony és puha sörtékkel;
 • nagy hab szivacs;
 • száraz puha ruhával moher, flanel vagy mikroszálas.

Most a mosószer kiválasztására léphet.

A tisztítószerek választéka

A tisztítók képesek eltávolítani a szennyeződéseket, a káros baktériumokat és a mikroorganizmusokat.

Most a vegyipar széles választékot kínál számunkra a fürdőszoba csempe tisztítására tervezett termékek számára. Nem könnyű választani a fajta között. Sok háziasszony szívesebben tisztítja a csempéket népi jogorvoslatokkal, elkerülve a hatékony gélek és paszták használatát. De a modern eszközöknek számos tagadhatatlan előnye van.

 1. A régi ásványi lerakódásokkal is képesek megbirkózni.
 2. Minden modern mosószer tartalmaz szagtalanító illatokat, amelyek kiküszöbölik a szagokat.
 3. A tisztítók nem csak a szennyezést, hanem a káros baktériumokat és mikroorganizmusokat is eltávolíthatják.

De az ilyen permetek és gélek használata negatív következményekkel járhat. Először is, nem ajánlott különféle allergiás és hörgőbetegségben szenvedők számára használni. Bölcs dolog lemosni a cserépet vegyi anyagok segítségével olyan otthonokban, ahol a kisgyermekek és az állatok élnek.

Ezenkívül nem szabad elfelejteni, hogy az univerzális detergens porokat még nem találták fel. Egyesek úgy vannak kialakítva, hogy eltávolítják a rozsdát, mások - a mészkő megsemmisítésére, mások képesek visszaállítani az eredeti fényt a csempere. Például a fürdőtermékek gyakran krétát tartalmaznak, ami az eredeti fehérséget visszaadja a vízvezetéknek. A zománcozott felülete egy ilyen gél könnyen mosható vízzel. De a csempe után alkalmazása lehet fehéres foltok, amelyek nem díszítik a csempe.

Mindenesetre az eszköz használata előtt először olvassa el figyelmesen a címkét és a használati utasítást. És ne felejtsd el a fő szabályt: nem keverhetsz különböző összetételű anyagokat! A legjobb esetben nem fogja elérni a kívánt eredményt. De súlyosan károsíthatja a cserépet.

Népcserép tisztítószerek

A szóda képes erős szennyeződést tisztítani, de karcolásokat hagyhat a csempe felületén.

Sok háziasszony inkább nem modern eszközökkel használja a csempe tisztítását, hanem a régi és bizonyított évek népi jogorvoslatokhoz. Néha hatékonyabban lehet tisztítani a burkolólapokat a fürdőszobában, mint a széles körben reklámozott paszták és gélek. A "nagymama receptjeinek" használata általában nem igényel komoly pénzügyi költségeket.

Ha a csempe nagyon piszkos, akkor próbálja meg tisztítani szódával. De nagyon óvatosan kell alkalmazni, csak puha szivacsot használva, mert ez az eszköz hagyja a karcolásokat.

Cserélje meg a csempe vízzel, tegyen be egy kis szódát a szivacsra, és óvatosan törölje át a piszkos helyet. Ne gyakoroljon nyomást, ne erőlködjenek, ne próbáljon porlasztani a szennyeződéseket. Ha ez a módszer nem segít a szennyezés leküzdésében, akkor bátrabb a modern vegyipar eredményeinek igénybe vétele és speciális mosószer beszerzése.

Az ecetsav jó hatású a nagy szennyeződéseknél, de károsíthatja a díszítő bevonatot.

Az ecetsavat vagy esszenciát a piszok vezérlésének bizonyítottnak tekintik. A koncentrált savat vízzel 1 tb / perc arányban kell hígítani. l - 1 l. Mielőtt ezt a módszert használná, próbálja törölni a burkolólapokat egy olyan helyen, ahol a szeme el van rejtve. Az ecet meglehetősen agresszív anyag, és károsíthatja a dekoratív bevonatot.

Az oldatot a csempe felületére permetező pisztollyal alkalmazzák a szobanövények permetezésére. Puha kefével óvatosan dörzsölje az ecetet a csempe teljes felületére, és néhány perc múlva vízzel mossa le.

Kíméletesebb módszer a citromsav alkalmazása. Egy nedves szivacson felvesznek néhány kristályt, és törölik velük a burkolólapokat, kezelik a nagy szennyeződésű területeket. Ezután az egész felületet gondosan kezeljük vízzel úgy, hogy ne maradjon folt.

A cserép feldolgozása javítás után

A szárított oldatot száraz kefével eltávolítjuk.

A kiszáradt habarcsot rendszeresen kiszáradt kefével eltávolítják a cserépből. Ezután a csempe egy durva gyapjú vagy nemezű csiszolású, hogy eltávolítsa a morzsákat. A falat ezután hagyományos mosogatószerrel lehet feldolgozni.

A gélt vízben hígítjuk (az arányok a termék konzisztenciájától függnek), vastag habot kapnak. Szivacs használatával a habot felvisszük a csempere és körülbelül 10-15 percig hagyjuk. Ezután mossa le vízzel.

A cserép visszaküldéséhez az eredeti fehérítő fehérítőt használják. Vízzel hígítjuk egy nagyon folyékony tejfölték állapotába, majd egy porlasztópisztollyal a falra helyezzük (használhatunk kertészi szerszámot). Az oldatot körülbelül 5 percig hagyjuk, majd alaposan öblítjük vízzel. Ha ezt a módszert használja, legyen óvatos! Ügyeljen arra, hogy kesztyűt és maszkot viseljen.

A mész által nem csak a csempe tisztítható. Ő képes megbirkózni a penészgombákkal, amelyek gyakran a fürdő igazi zűrzavarai. Ezért megelőző intézkedésként ezt a módszert közvetlenül a csempe fektetése után lehet használni. De vegye figyelembe, hogy miután alkalmazta ezt az eszközt a szobában maradhat éles specifikus szagot.

Bármelyik módszert is használja, a cserép mosása után szárazra kell törölni. Erre a célra a frottír vagy mikroszálas anyagból készült puha és jól elnyelő törlők a legalkalmasabbak. Ellenkező esetben a fal megmaradhat csepegésnek és foltnak, még akkor is, ha nagyon gondosan mosott mosószert használ.

A feldolgozási csempe árnyalatai

A melamin szivacs eltávolítja a szennyeződést az anyagnak köszönhetően, amelyből a szivacs készült.

Most gyakran találsz hirdetéseket az úgynevezett melaminszivacsokról. Lehetővé teszik, hogy a fürdőszobában a csempe mosható speciális tisztítószerek nélkül. A szennyeződést a szivacs anyaga eltávolítja. A melaminhab közvetlenül behatol a bevonat pórusaiba. Ezért csak a szokásos vízzel képes eltávolítani a környezetszennyezést, sőt a legeredetlenebb plakettet is. Ráadásul minél kevesebb erőfeszítést tesz a tisztításkor, annál hatékonyabb lesz az eredmény. Semmi esetre sem nyomhatsz ilyen szivacsot, különben nem kapod meg a várt hatást. Segítségével nem csak a cserép, hanem az egész fürdőszoba, tükrök és vízvezeték is mosható. De ez az eszköz általában sokkal drágább, mint a hagyományos gélek és porok.

A csempe tisztítása során ne felejtsd el használni a gumikesztyűket, és tisztítószerekkel vagy agresszív szerekkel történő tisztításkor ügyeljen arra, hogy maszkot viseljen. Ellenkező esetben Ön saját egészségét kockáztatja.

Ha rendszeresen mossa a fürdőszobát (kb. 1 alkalommal hetente), akkor a csempe az ablaküveg tisztítására tervezett megoldással kezelhető. De mindenesetre bölcsesebb lemosni a csempe alulról felfelé, és szárítani a csempeit felülről lefelé.

A fehér csempe közötti varrás visszaállításához hidrogén-peroxiddal törölje őket. Ez az eszköz nem mossa le.

Amikor a tisztítás befejeződött, törölje le a matt csempe egy speciális masztix, és a fényes egy puha ruhával nedvesített gyenge ecet oldat. Ezáltal a fürdőszobája hosszabb ideig tiszta és jól karbantartható lesz.

Hogyan lehet tisztítani a csempe burkolását a fürdőszobában?

Csempe a fürdőszobában tolerálja a magas páratartalmat és a hőmérséklet-változásokat. Azonban megfelelő gondosság nélkül mész, folt és penész borítja. Csak a rendszeres tisztítás védi a csempe a szennyeződéstől. Minőségileg mossa meg a csempéket a fürdőszobában népi jogorvoslatok segítségével, amelyek bizonyították hatékonyságukat.

Idővel a bélés elveszti eredeti megjelenését. A leggyakoribb szennyezési típusok azonosíthatók:

 1. 1. Mész betétek. A felületek érintése kemény vízzel történik. Ennek eredményeképpen a lerakódások felhalmozódnak a vízben lévő só lerakódásokra, és fehér virágzással borítják.
 2. 2. Penész. A magas páratartalomnak köszönhetően a csempeburkolatok közötti ízületek felhalmozódnak. Ezért a felületet rendszeresen, gombaellenes szerekkel kell kezelni. Ellenkező esetben a gomba bejuthat a cementhabarcsba, így meg kell változtatni.
 3. 3. A mosószerek maradványai. A csempefelhasználás során samponok, balzsamok, kozmetikumok és közönséges szappanok szappannal jelennek meg.

A csempe gyorsan tisztítható bizonyos ajánlások alapján:

 1. 1. A csempebe ütköző vízpermeteket azonnal törölje le száraz ruhával.
 2. 2. Ne használjon súroló tisztítószereket és durva keféket. A karcolásokat a fényes felületen hagyhatják.
 3. 3. Hetente egyszer törölje le a burkolólapokat egy puha ruhával.
 4. 4. Javasoljuk, hogy a csempék közötti kötéseket gombaellenes szerekkel kezeljék, mert a penész általában felgyülemlik a varratokon.
 5. 5. Ha a falakon lévő szennyeződés vastag vastag, az eltávolítás előtt párologtatható. Ehhez szorosan zárja be az ajtót a fürdőszobába, és kapcsolja be a forró vizet. A csempere telepített gőz lágyítja a szennyezést.
 6. 6. A tisztítás után a cserépet törölni kell. Ellenkező esetben a vízkő megjelenik a felületen.

Annak érdekében, hogy fényes finis, akkor törölje meg ecettel. A matt cserépeket speciális viaszokkal kezelik.

Miért nem csillog a csempe felülete, mint a fürdőszobában levő csempe mosása - népi, házi jogorvoslatok

Ha szükség van a csempék mosására a fürdőszobában, hogy háztartási eszközökkel ragyogjon háztartási vegyszerek használata nélkül, akkor bármikor megbirkózhat a rögtönzött anyagokkal.

A polcokon bemutatott széles tisztítószerek. De ha egy személynek egészségügyi problémái vannak az allergiákkal vagy más okokkal, amelyek nem veszik fel a háztartási vegyi anyagokat, otthoni és népi módszereket használhat.

Miért nem ragyog a felület?

A fürdőszobában a falakon és a padlón lévő burkolólapok nedvességnek vannak kitéve, ami felületén foltokat, plakkokat és penészeket okoz. A szennyezés okai és a ragyogó lapok hiánya: szappan, kozmetika, fogkrém, mosópor. Ha a kerámia felületre ütnek, ezek az anyagok nyomokat hagynak, és megfosztják a gyönyörű megjelenés lapjait.

A fürdőszobában a csempe mosásához szükség van minden alkalommal, amikor fehér bevonat jelenik meg a bélésen. Ő durva az érintés. Emiatt a csempe elveszti a ragyogását. A vízkő vízforrása csapvíz. És ha nem rendszeresen törölje le a kerámia burkolatot, a szennyeződés szilárd forma, ami nagyon nehéz tisztítani.

A hőmérsékletváltozás miatt magas a páratartalom, az elégtelen szellőzés, a gomba és a penész a bélésen. Az ilyen szennyezés nemcsak a fürdőszoba megjelenését rontja, hanem veszélyt jelent az emberi egészségre is. A penészgombát nehéz elkülöníteni saját, speciális szerszámok használata nélkül. Ezért a legkisebb szennyeződés esetén a csempe azonnal tisztítandó, lehetőleg fertőtlenítőszerekkel.

A javítás során különböző szennyeződések jelennek meg. Például a csempe maradványok maradványa, habarcs, tömítőanyag és egyéb anyagok. Azonnal el kell távolítani őket, mert a régi szennyeződés nehezebb lesz lemenni.

Hogyan lehet mosni a csempe a fürdőszobában

Különféle felületekre széles háztartási vegyi anyagok vannak. A tisztítószer kiválasztásakor figyelni kell a cserép ellenállását az agresszív komponensekre. Hogy a csempe továbbra is fényes, ne használjon tisztítóanyagokat csiszolószemcsékkel. Megkarcolják a fényes felületet. A csempe fényességének helyreállítása az alkalmazásuk után nem lehetséges. Ugyanezen okból nem ajánlott kemény bolyhos kefét vagy fémszivacsot használni a tisztítás során.

A szennyeződés eltávolítása gél, folyékony mosószer használatával javasolt. Különböző megoldások, amelyek könnyen megvalósíthatók a rögtönzött eszközektől függetlenül, nagyon hatásosak a kisebb válások és plakkok esetében.

A kerámia burkolólapok fényes felületére, foltokra és foltokra jobban látható, mint matt. Az ilyen háttámla mögött rendszeres és gondos távozás szükséges.

A kerámia burkolólapok tisztítására vonatkozó népi tippek alacsony költségű komponensekből álló megoldások használatát jelentik. A technika kiválasztásakor fontos figyelembe venni a szennyezés természetét és a meglévő bélés típusának gondozását.

Speciális háztartási vegyi anyagok

A fürdőszoba tisztítása sokkal könnyebb, ha megfelelő lépéseket tesz a szennyeződés megfelelő és időben történő eltávolítására. Ha a szennyeződés abszorbeálódik a csempe felületébe, és nehéz megmosni magától, érdemes speciális háztartási vegyszereket használni. Válassza ki a leghatékonyabb eszköz a cserép nehéz.

Kerámia burkolólapok tisztításához, amelyeknek sugárzó megjelenést kell biztosítaniuk, izopropil-alkoholt tartalmazó oldatokat készítenek. Ez az összetevő lehetővé teszi a kívánt eredmény elérését. A csempe a boltokban bemutatott termékek gyenge oldószerek. Ajánlatos ilyen folyadékokat óvatosan kezelni, mivel az agresszív anyagok károsíthatják a kerámia felületét, ha helytelenül használják fel.

A hostessek népszerűsége a fehérség. Ez egy klór alapú tisztítószer. A klórtartalmú termékeket rendkívüli óvatossággal kell használni. Mivel egy anyag párolgása a test légzőrendszerében égési sérülést hagy maga után, a klórgőz könnyen mérgezhető.

A fehérség képes "enni" a bélszín színét. A folyadék hatására a habarcs árnyékolása megváltozik. De az eszköz képes hatékonyan eltávolítani a penészt, különösen a csempe közötti ízületekben. Ha a gombát a csempére irányítja, akkor jobb vészhelyzet esetén. Szellőztetett helyiségben és gumi kesztyűben klóralapú oldattal kell dolgozni. Célszerű védeni a légzőmaszkot.

Az ammóniaalapú mosószerek segítenek eltávolítani a fekete lerakódásokat. Segítségükkel könnyű a kerámiát sugárzó megjelenést adni.

A csempe mosásához a fürdőszobában, hogy ragyogjon, a tiszta tükröket és az üvegeket is permetezheti. Alkoholt tartalmaznak, és nem hagynak csíkot egy fényes felületen.

A csempe ápolására szolgáló speciális termékek között számos spray, impregnálás, lakk és egyéb hatékony eszköz látható a ragyogásra. A háztartási vegyi anyagok egyszerre több funkciót is ellátnak: egy csempe ragyog, védi a penésztől és a penésztől, meghosszabbítja a kerámiák élettartamát.

A konyhai csempék speciális megoldásai nem javasoltak a kerámiák tisztítására a fürdőszobában, mivel azok összetételét kifejezetten a konyhai szennyezéshez fejlesztették ki.

Otthoni jogorvoslatok

Kiváló alternatívája a háztartási vegyi anyagoknak bizonyított lakástextíliápolási módszerek. Mossa meg a csempéket a fürdőszobában, hogy rögtönzött eszközökkel ragyogjon, ami a legtöbb háziasszonyban megtalálható. Ezek a következők:

 1. Citromlé A folyadék nem rothatja meg a felületet, még vastag vízkő esetén is.
 2. Ammónia. Ez segít megmosni a csempe foltok nélkül és sugárzó megjelenést adni neki. Használjon folyékony ammóniát hígított formában, és csak tiszta felületen használja.
 3. Asztalos ecet 6-9%. Harcol a vízkő és gyorsan tisztítja a bélést a kisebb szennyeződés. Vízben hígított formában alkalmazzák.
 4. Soda szóda. Mivel a porelszívók nem ajánlottak a csempék tisztítására, a szódát vízzel keverik. A keverék hatékonyan tisztítja a plakkokat a fürdőszobában lévő csempékből, de fontos, hogy az anyagot leöblítsük és a csempe rázza fel.
 5. Orvosi alkohol. Eltávolítja a foltokat, és ragyog a kerámiákhoz.

A csempe mosásához ajánlott habszivacs, nemez vagy pamut törölköző használata. Egy régi fogkefe is hasznos. Segítségével a kisebb helyi szennyezést jól mossa.

Népi receptek

A csempék mosásához a fürdőszobában ammóniát használhat. A folyadék fényt ad. Kezdetben a kerámia bélést egy egyszerű szappanoldattal mossuk, majd folyékony ammóniaoldatot alkalmazunk.

Elkészítése egy külön edényben keverjük össze a meleg vizet és néhány st. l. ammónia. A keveréket egy tiszta, nemezelt ruhával kell bevinni. Ha kerámia burkolólapokat mossa a falra, akkor felülről lefelé kell mozognia. Az oldat felhordása után a cserépet egy száraz pamut törölközővel töröljük le. A rendszeres használata folyékony csempe hosszú ideig marad csillogó és szép.

Egy hatékony eszköz egy szappanon alapuló univerzális mosószer keverék. Használható a varratok és más kerámia problématerületek tisztítására. A főzéshez a következők szükségesek:

 • 72% mosószappan - 100 g;
 • szódabikarbóna - 75 g;
 • Táblás ecet 9% - 2 evőkanál. l;
 • hidrogén-peroxid - 2 evőkanál. l;
 • forró víz - 100 ml.

Egy külön tartályban dörzsölje meg a szappant egy durva reszelőre és adj hozzá egy kevés forró vizet. Ezután habverővel habverővel kevergetjük.

A víz néhányszor fokozatosan adagolódik, folyamatosan megveregeti és feloldja a szappant. Amikor a keverék vastag fehér habba kerül, és a textúrához hasonlóvá válik a krémhez, hozzá kell adni a szódát, és jól kell keverni. Ezután fedjük le a tömeget, és hagyjuk 24 órán át.

A csempe tisztítása a fürdőszobában ezzel az eszközzel csak nedvesítheti elő a vízzel. Mielőtt a keverékhez felvisszük, ecetet, hidrogén-peroxidot adunk és jól keverjük össze.

A mosogatószert szivacsra helyezzük a csempe felületére. Tisztítják a varratokat egy régi fogkefével. A szappanoldatot 5 percig hagyja a bélés felületén. Az idő letelte után a csempe tiszta vízzel mossa, majd szárazra dörzsölje.

Megelőző intézkedések

A fürdőszobában lévő csempék tisztításához könnyebbé válik a megelőző intézkedések betartása. A kerámia fő ellensége a kondenzátum. A szoba használat után felhalmozódik a fürdőszobában. Szükséges a jó szellőzés a fürdőszobában és a télen történő fűtés. Javasoljuk, hogy törölje le a csempe után minden fürdőkád és zuhanyzó. Ezenkívül meg kell próbálni elkerülni azokat a szennyező anyagokat is, amelyek higiéniai termékeket és port tartalmaznak.

A fürdőszobában lévő kerámia csempe mosószerrel legalább havonta 2-3 alkalommal kell mosni. A fényes felület fényességének megőrzése érdekében ajánlott otthoni jogorvoslatok, különleges impregnálás és lakkok használata.

Annak érdekében, hogy ne töltsön sok időt és erőfeszítést a csempézés gondozására, jobb, ha egyszerű megelőző intézkedéseket hajthat végre.

Hogyan lehet mosni a csempe a fürdőszobában?

A tartós és higiénikus padlóburkolat kerámia burkolattal hosszú ideig ellenállhat a szennyeződésnek, de mint bármely más felülethez, alapos időszaki tisztításhoz is gondoskodnia kell. Természetesen meg kell választani a fürdőszoba csempeinek megmosását, hogyan kell eltávolítani a mész betéteket az egészségügyi szerelvényekből, milyen ismert eszközöket és ipari innovációkat kell használni a tisztításhoz.

Napi cserépápolás

A matt vagy fényes felületű kerámia burkolatot tartósan hőkezelt mázzal bevonják, amely védi az anyagot a szennyeződéstől és a nedvességtől, de egy ilyen tartós bevonat napi gondoskodást igényel. A cserép folyamatos karbantartása lehetővé teszi, hogy ritkán agresszív mosószereket használjanak a nehéz szennyezés miatt. A cserépedényen szárított friss cseppekből és vízkőlékből származó sampon habszivacs könnyen eltávolítható lágy szivacs használatával, kis mennyiségű mosogatószerrel, melyet edények vagy rendes szappan mosására használnak.

Tipp: A napi gondozással ne használjon olyan csiszolóanyagokat tartalmazó mosószereket, amelyek megkarcolhatják a csempe felső rétegét, és megrongálhatják a bevonat megjelenését. Néha még egy egyszerű szappanoldat is elegendő ahhoz, hogy magas színvonalú napi gondoskodást nyújtson a fürdőszobában lévő csempékről.

Mosás után a csempefelületet feltétlenül abszorbens ronggyal törli, ami eltávolítja a vizet és megakadályozza a foltok megjelenését, különösen a fényes csempe felületén. Bizonyos esetekben célszerű olyan fertőtlenítőszereket használni, amelyekben adalékanyagokat szagtalanítanak, és amelyek a káros mikroflórák elpusztítása mellett kellemes illatot adnak a levegőnek.

Ha a napi takarítás nem segít...

A legapróbb napi tisztítással egy pillanatra is jön, amikor a csempézett felületek alaposabb tisztítást igényelnek. A csempe tisztításának megválasztása a fürdőszobában meg kell vizsgálni az injektáló anyag állapotát, amely nyilvánvalóan nagyobb figyelmet igényel a tulajdonságai miatt, és készít egy csempeeszközt és egy preparátumot a kötés fehérítésére, amely némiképp összetételben és alkalmazási módban különbözik.

Miután megválaszoltam magamnak azt a kérdést, hogyan kell egy csempe tisztítása a fürdőszobában, el kell döntenie az eszközöket, hogy megvizsgálja a tulajdonságait, hogy ne próbáljon olyan eredményt elérni, amelyre a kiválasztott kémia nem megfelelő. A meglévő kémiai mosószerek sokféleségével gondosan kell megközelíteni a választást és a csempe tisztítását a fürdőszobában, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a kiválasztott eszköz alkalmas egy adott típusú csempére, és nem fogja elrontani a felületét. Különösen körültekintően szükség van a mosogatók mosására és a WC-tálak mosására.

Tipp: Előszerelt, lúgos vegyi anyagok fertőtlenítőszerekkel és szagtalanító szerekkel a legjobbak a szerves lerakódások feloldásához. Ha szükséges, távolítsa el a rozsdát és a vízkőzetet a legalkalmasabb, ami gyenge megoldás bizonyos savak, amelyek nem tönkreteszik az üvegezett réteg csempe.

Mielőtt tisztítaná a csempe a fürdőszobában, alaposan tanulmányozza a kiválasztott eszköz utasításait, amely a különböző felületek használatának minden jellemzőjét jelzi. A kereskedelmi hálózatban képviselt különböző gyártóktól származó nagyszámú speciális mosószer körülbelül azonos kémiai összetételű. A mellékelt részletes utasítások világosan megmagyarázzák, hogyan kell a csempe mosása a mosdóban az eszközzel és a szükséges biztonsági intézkedésekkel.

Tisztítjuk a csempe a fürdőszobában rögtönzött eszközökkel

Hogyan kell tisztítani a csempe a fürdőszobában? Hozd a burkolat felületét eredeti megjelenéséig, és tegye vissza az eredeti fényéhez egy speciális eszközzel a csempe és más eszközök számára, amelyeket a háziasszonyok sikeresen használnak és használnak:

 • Ecetsav. Eltávolítja a plakkát rövid időn belül, kis koncentrációban válik ki, és nem károsítja a felületet. Hogyan tisztítsuk meg a csempe a fürdőszobában 45 gramm ecetet egy liter vízben. Nagyon egyszerűen alkalmazzuk az ecetsav vizes oldatát spray-palackgal és néhány perc alatt tiszta vízzel öblítsük le;
 • Citromsav. A csempe tisztítása a fürdőszobában citromsavas oldattal kiváló eredményeket biztosít magas környezeti biztonsági megoldással. Nem kellemetlen szaggal rendelkezik és baktériumölő tulajdonságokkal rendelkezik;
 • Bleach. Gyengén koncentrált vizes oldat formájában használják fel, eltávolítja a legtöbb szerves szennyező anyagot, kitűnő fertőtlenítő és fehérítő tulajdonsággal rendelkezik. A csempe fehérítése előtt ellenőriznie kell a megoldás hatását a varrat színére. Különös figyelmet igényel a kezelés során, és csípős szag van. Kész formában széles körben elterjedt fehérítő formájában, "Fehérség" néven;
 • Soda szóda. Elég könnyű kezelni az erős öreg szennyeződéseket, azonban a csiszolószemcsék jelenléte miatt károsíthatja a fényes bevonatot. Krémes csipke formájában alkalmazzák, a szennyeződést eltávolítja, ha nedves törlőkendővel tisztítja, nagy nyomás nélkül. A tisztítás után patinát hagy a csempe felületén, ezért törölje le száraz ruhával a víz maradékából;
 • Ammónia. Egy kis koncentrációjú vizes oldat jól tisztít a tisztítólapokkal és a varróhabarccsal. Veszélyes nagy koncentrációban, élesen és kellemetlen szagú, ezért a fürdőszoba csempeinek megmosását választva ezeket a tulajdonságokat figyelembe kell venni
 • Üvegtisztító. Jó eredményeket mutat a tisztításhoz, könnyen használható és megvásárolható.

Mechanikus tisztítólapok

Ha tudod, hogyan kell egy csempe tisztítása egy fürdőszobában, speciális mosási vagy rögtönzött eszközökkel, felmerül a kérdés, hogyan kell a csempe és a varratok fehérítésére, a csempe mechanikai eszközökkel történő lemosásának kérdésére. Ebben az esetben melamin szivacsot vagy gőzgenerátort használhat, és egy régi fogkefe nagyon hasznos a varrás tisztításához.

Mi és hogyan tisztítsa meg a csempéket a fürdőszobában

 • Melamin szivacs. Hogyan kell lemosni a csempe szivacsot? A csempe mosása a szivacs vízzel való nedvesítéséhez, és erős nyomás nélkül törölje le a felületet. A melamin habszivacs tökéletesen behatol a legkisebb pórusokba, kihúzva a szennyeződéseket. És annál kisebb a nyomás, annál jobb az eredmény. Ezért a csempe melamin szivacsmal történő mosása kellemes lesz még a lusta számára is;
 • Gőzfejlesztő Kiváló eszköz a csempe és csempeburkolat felületének tisztítására és fertőtlenítésére. Feloldja a vízzel könnyen eltávolítható szennyeződést;
 • Fogkefét. Elengedhetetlen eszköz a varratok tisztítására és fehérítésére, gombaellenes készítmények alkalmazásával. Brush sörte anyaga a felület megsértése nélkül, alaposan tisztítja csempefugákhoz nyom nélkül esélye akasztott mélyedések kosz és a penész.
Cserép tisztítása gőzfejlesztővel

Az egyszerűség kedvéért a csempék tisztítása a fürdőszobában meglehetősen bonyolult folyamat, amelyhez néhány egyszerű szabály betartásához van szükség:

 • A védőkesztyűk kötelező felhasználása az alkalmazott tisztítószerektől függetlenül;
 • a falakon a csempe tisztítása alulról felfelé, és felülről lefelé öblítik és törlik a felületet;
 • A burkolólapokat a falak mossa, és speciális abszorbens mopszel vagy mikroszálas törlőruhával törölni kell;
 • Mielőtt alaposan megmossa a csempe vegyszerekkel, mindig olvassa el az utasításokat, és ne használja a terméket nagy felületre. Az idő előtti szárazon elrontani lehet a felület megjelenését.

következtetés

Időben napi takarítás és egyéb tisztítási időt készülnek a használata a „helyes” tisztítószerek tartósan tisztaságának megőrzése a felület a cserép és a védő tulajdonságait.