Legfontosabb > Bútor

Hogyan kell lemosni egy akril fürdőt: a szakemberek ajánlásait

A tiszta fürdő garancia a kellemes eljárásokra és a betegek egészségére, ezért a fürdés nagyon fontos. Ma elmondjuk, hogyan kell mosni az akril fürdőt annak érdekében, hogy maximális tisztaságot érjünk el, és ne rontsuk az anyagot.

A legtöbb ember igyekszik megtartani a fürdőt, persze vannak emberek, akik nem érdekelnek, de ez nem feltétlen minket. Ezért a lehető legnagyobb mértékben igyekszünk kipróbálni, hogy elkerüljük a fürdő szennyezését és kopását, ami nem túl olcsó.

Természetesen a jó akril fürdõk sok pénzt költenek, és ezért nem nagyon kellemes látni azt a piszok, a penész és a vízkõ. De nem mindig lehetséges elkerülni a fürdő szennyeződését, még akkor is, ha gyakran speciális eszközökkel mosjuk le. Az egész probléma az állandó páratartalom, amely alkalmas a mikroorganizmusok hőmérsékletének, a rossz vízminőségnek és néhány további összetevőjének kifejlesztésére. E tényezők kombinációjának köszönhetően a fürdő fokozatosan sárgul, sötétedik, elveszíti eredeti megjelenését... még akkor is, ha heti háztartási vegyi anyagokkal mossa le. A következtetés csak egy - valami rosszat csinálunk, ami azt jelenti, hogy a stratégiát sürgősen meg kell változtatni.

Akrilfül-szennyeződés-szabályozó technikák

Először is, pontosan meg kell választani azokat a termékeket, amelyek az akril tisztítására szolgálnak, és ha nem árulja el, hogy mikor vásárolt egy fürdőt, mint egy akril fürdő lemosását, akkor ma tudni fog róla.

Az akril fürdőm

A kisebb szennyeződésekkel való megbirkózás érdekében az akril fürdőt minden egyes eljárás után ki kell öblíteni, anélkül, hogy szappanokat és habokat hagyna a felületén, valamint mindenféle szennyeződést. Ezenkívül hetente 1-2 alkalommal meg kell mosni az akril fürdőt speciális akril tisztítószerek használatával, amelyek bőségesek a háztartási vegyszerüzletekben. csak puha szivacsot vagy ruhát vegyen be, nedvesítse meg ezt a megoldást, alkalmazza a terméket a felületre (és kissé dörzsölje a foltokat), várjon 10-15 percet és öblítse le az akril fürdőt bőséges vízzel.

Tisztítsa meg a szennyezett akril fürdőt

Ezt a módszert használhatjuk a fürdésre - a vízkőzet, a rozsda és a nyomelemek súlyosabb akril szennyeződésének tisztítására a fürdőszobában, ami az állandó tisztítás figyelmen kívül hagyásával lehetséges. Az akrilfürdő tisztításához szabványos mosogatót kell készíteni, amelyet a cikk előző részében tárgyaltunk, és azonosítani az utána elmaradt szennyező anyagokat. Ezeken a szennyeződéseken újra használjuk az akril fürdőtisztítót és három felületet használva, szivacsot vagy mosogatórongyot alkalmazva a foltokra. Hagyja a szerszámot a piszoktól további fél óráig, és mossa le vízzel. Ez az eljárás többször megismételhető, amíg a mosószer nem képes megbirkózni a szennyeződéssel.

Távolítsa el a kis karcolásokat az akril fürdőben

A túl kemény takarítás néha nem túl szép - kisméretű karcolások a kád felszínén, ahol a szennyeződés folyamatosan beragad, nyomokat hagy és mélyen behatol az anyagba. Amikor észlelik, kívánatos azonnal megszüntetni a karcolásokat, különösen azért, mert nagyon könnyű.

A legjobb csiszolópapírt kell vigyázni és finoman igazítani az akril felületet. Ezután a talaj helyét speciális polírozással dolgozza fel. Hasonló eljárás lehetséges akkor is, ha a fürdőkádon kellemetlen fény helyett a homályos területeket észleli, és ez nagyon gyakran történik. Szükséges lesz ezeknek a területeknek a feldolgozása polírozással, hogy helyreállítsák az előző fényt és tökéletes pillantást az akril fürdőre.

Milyen eszközökkel mosható akril fürdő?

Nem minden eszköz használható az akril felület tisztításához és mosásához, ezért javasoljuk, hogy hivatkozzon a listánkra.

"Tim-Pro" az akril fürdő mosásához

Hatékony és nagyon jó minőségű eszköz, amely gyorsan lemoshatja az akril fürdőt. Az eszköz súlyos szennyezéssel szembesül, még az erős vegyi anyagok tartalma nélkül is. A "Tim-Pro" tökéletesen tisztítja a régi foltokat, kiküszöböli a kellemetlen szagokat, védőhéjat hoz létre a fürdő felületén.

Akrilkádok tisztítására szolgáló eszközök "Acrylan"

Az "Acrylan" egy puha hab az akril kádak és zuhanyzók mosására. Az eszköz kitűnő munkát végez a kijelölt feladatokkal, és nemcsak a szennyeződés megelőzésével megelőzi a felület egyszerű szennyeződését, hanem komoly hatással lehet más szennyeződésekre is - mészárnyalat, rozsda, régi foltok. Az eszköz elnyeli a gombafelületet, és fertőtleníti a felületet, és egy speciális filmet készít, amely megakadályozza a szennyeződés felgyülemlését a jövőben.

"Cif" az akril fürdő tisztítására

Valójában, ezzel az eszközzel nemcsak az akril fürdőt, hanem a fürdőszoba szinte minden felületét is moshatja, hiszen a Cif egy univerzális megoldás a szennyeződések eltávolítására. Az eszközt krém vagy spray formájában kínálják fel, könnyedén és összetett szennyeződésekkel könnyedén kezelhető, és ami a legfontosabb, ez olcsó.

"Bass" - tisztító akril fürdőhöz

Ha gyorsan szeretné egyszerűen tisztítani a fürdőszobát, jól mossa le a felületeket, vagy akár komoly szennyeződéseket is kipróbálhat az akrilfürdő felszínén, biztonságosan használhatja a Bass eszközt. Folyékony formában van felkínálva, a szivacsra a foltokra vonatkozik, és aktívan hat a szennyeződésekre, gyorsan felosztva őket. Mindössze annyi, hogy 15 perc alatt bő vízzel mossuk le a terméket, és a fürdő tiszta lesz. Javasoljuk, hogy a basszust polírozással kombinálják, amelyet a tisztítás után mindig kímélhet a fürdő felületén.

Soha ne használjon erős vegyszereket és csiszolóanyagokat az akrilfürdő tisztításához. Ez a lista tartalmaz olyan termékeket, amelyek savakat, lúgokat, ammóniát, benzint, acetont, oldószereket tartalmaznak, valamint olyan tisztítóeszközöket, amelyek súlyosan károsíthatják az akril fürdő - kemény kefék, fémgyapot, csiszolószivacsok felületét.

Hogyan kell lemosni az akril fürdőt (videó)

Ne felejtse el, hogy soha nem kell keresnie a fürdőszobában a legjobb tisztítószereket, mert már tudjátok, hogy mi az akrilfürdő mosása a legjobb. Ne felejtsük el, hogy megelőző tisztításra van szükség mindenkor, mert nem hagyja a szennyezést, ha minden nap lemosódnak.

Megfelelő akrilfürdő gondoskodás

Az akril fürdők népszerűek a higiénikus, egyszerű telepítés és a korrózió hiánya miatt. Ezek a fürdők gondos karbantartást igényelnek, mivel az anyag, amelyből készült, hátrányai vannak. De az előnyök is. Az akril fürdő ellátás a tisztaság tudománya. Próbáljunk meg tanulni. Az akril tartályokat egy jó "élettartamra" helyezzük el. Ők még a gyermekeket is szolgálják, ha megfelelő gondoskodásuk van a felszínükre. Ahhoz, hogy egy új vásárlás "gyökerezik" az otthonában, tudnia kell, hogyan kell mosni az akril fürdőt.

Akril fürdõápolási funkciók

Figyelj! Ennek az anyagnak a fürdõi gondos kezelést igényelnek! A tisztítószerekkel havonta kétszer nem moshatók. Minden használat után öblítse le a tartály falát hűvös vízzel és törölje át tiszta szivaccsal. Szappannal és szappannal hetente kétszer törölje le a felületet, majd törölje le teljesen száraz ruhával. Vedd fel az anyagot puha és tiszta.

A fürdőt szárazra kell törölni, így nem maradt egyetlen csepp víz éjszaka. És minden nap dörzsölje a tartályt egy szivacsral, garantálja, hogy a vásárlás nem lesz raid. Ez az anyag visszaszorítja a szennyeződéseket, és nem rozsdásodik, mint az öntöttvas.

De ha egy raid megjelenik, akkor a tartályt már tiszta vízzel, nem pedig szappannal és vízzel mossák. Mivel a fürdő higiénikus hely. Ha raid - piszkos.

Hogyan válasszuk ki a tisztítást?

Mivel kényelmes akril fürdõket szereltek be az országunk apartmanaiba, a hostessek új problémákat kaptak: hogyan lehet az akril fürdõt tisztítani? Ebben az esetben a régi öntöttvas tartályok öblítésére használt mosószerek nem működnek. Az akril termékek nem alkalmas mosószer készítmények, amelyekben:

 • klóratom;
 • aceton;
 • ammónia;
 • hangyasav (vagy más savak).

Az akril tartályt nem lehet forró vízzel mosni. Tilos a plakk elleni szereket formaldehiddel, ammóniával és más korrozív elemekkel használni. Ez károsodást okoz, és a fürdőt el kell távolítani vagy újjá kell építeni, ami drága.

Az akrilfürdő gondozása magában foglalja a speciális detergens készítmények használatát. De melyik lesz jobb, és mit gyártanak ezek a termékek a vásárlóknak? A "vagy" használata nem biztonságos az új fürdőben. Szóval mit szeretne? Az alábbiakban felsoroljuk a mosó- és tisztítószerek listáját, amelyek mindegyike teljes mértékben megfelel a célnak.

Kényelmes permet, friss szőlő finom illata, könnyű tisztítás - csak az akril fürdő gyorsan tisztítható

A fürdőszobai tisztítószerek minősítését ajánljuk:

 • # 1 az akril fürdőtisztító minősítésben

Akril. Ez egy hab, amely mossa a foltokat és a szappanfoltokat. Az eszköz kiváló minőségű és különféle lelkes visszajelzések. De egyes családok számára az Acrilan drága.

 • Cillit Bang. Közös tisztítószer akril fürdő fürdéséhez. Univerzálisan. De egy kis oxálsavat tartalmaz, ezért ritkán óvatosan használják. Csípős illata van.
 • Domestos klór nélkül fürdők számára. Ez a tisztító tökéletesen szembeszáll a szennyezéssel. Az ár alkalmas az országban rezidensnek, átlagos jövedelemmel. De erős kellemetlen szag van.
 • Frosch "zöld szőlő". Környezetbarát, népszerű fürdőmosó. A "zöldszőlő" mosásához használt rozsda és vízkőtelenítés nem érvényes. Nem tartalmaz agresszív vegyi anyagokat.
 • A fehérítő és tisztító anyagok mikrogranulák formájában a krémes tömeg részét képezik.

  Cif Cream Ultra White - népszerű mosószer, nem drága, de sok jó hoz. Mosakodnak és elsüllyednek, fürödnek és cserépednek. De a régi foltok és a plakk nem mossa.

 • Pemolyuks. Soda 5. Ez a termék szódát tartalmaz, és a háziasszonyok félnek a karcolásoktól az ilyen mosás után. Azonban a Pemolux fehéríti az akril felületet. És ha gyengéden mossa le a fürdőt minden héten, akkor az eszköz meg fog tenni. Nem taszítja a csípős szagot, mint más vegyi vegyületek.
 • Mr. Chister egy különleges tisztítószer az egész fürdőszobában. A szappanfestékek gyors tisztítására tervezték. Ajánlott egy olyan formula szerint, amely garantálja a gyors tisztítást.
 • Sanoks "tiszta fürdő". Gélgyártó orosz cég "Stork". Csak az elkezdett esetekben alkalmazható, amikor rozsdát vagy vízkő eltávolítására van szükség. Eltávolítja az összes szennyeződést. Ez olcsó. De a hátránya, hogy gyorsan elfogy, és nem illik sok akrilhoz.
 • Tim Profi. Eltávolítja a nehéz szennyeződéseket és szagokat a fürdőszobából. Környezetbarát megoldás. Héjat hoz létre a piszok visszaszorítására, antibakteriális hatást fejt ki. A költség 500 rubel. 500 ml-re. Tisztít mosdókat és zuhanyzókat.
 • Narancsvidék kádak a cég Amway. A cég drága termékeket kínál, de garantálja a praktikus és biztonságos összetételét. Az L.O.C-t hosszan elfogyasztják, elegendő mosószer készítmény hosszú hónapokig.
 • A mosószer készítmények segítenek az új fürdő tisztításában. Válasszon az árkategóriásnak megfelelő minősítésből és tűrhető illatú.

  Hatékony akril fürdőtisztítók

  A tisztítószerek használata

  A tisztítószereket csak a használati feltételeknek megfelelően használják. Ezek nem csiszoló termékek, amelyek tisztítják a felületet "a győzelemig". Ezeket a mosó- és tisztítószereket másképp használják.

  1. Ez a gél a tartály felszínére kerül (ha permetez, a felület mentén permetezik).
  2. A szerszámhoz 10 perccel behúzódott.
  3. Óvatosan mossa le a szennyeződést egy szivaccsal és meleg vízzel.
  4. Ismét tiszta vízzel leöblítették és leöblítették.

  Néha minden kísérlet a kőfürdő kiengedésére továbbra is hiábavaló. Lehetetlen tisztítani a régi fürdőt. Próbálja frissíteni a vízvezetéket. Ezeket a tartályokat az új akrilréteg alkalmazása technológiájával helyreállítják. Az akril felület helyreállítása olcsóbb lesz, mint egy új vízvezeték beszerzése.

  Nehéz lesz megtakarítani a régi fürdőt, csak a helyreállítás mentheti

  Népi tisztítószerek

  Ha pénzt szeretne megtakarítani, akkor a takarítás "otthoni technológiái" fognak működni. A nyugati gyógyszerek hatékonyabbak, de agresszíven hatnak az akrilra. A népi tisztítási módszerek olcsóbbak. Adunk néhány lehetőséget.

  Hogyan tisztítsuk meg az akril fürdőt minden otthonában? A szappanos válások könnyebbé válnak. Nem olyan lehangoló, mint a vízkő. Az akril egy pár csepp ecettel hígított vízzel mossa le. Ez a keverék biztonságos, de nem rosszabb, mint más drága akril felületkezelő termékek.

  Hogyan tisztítsam meg a mész akril fürdőjét? A mészet még a tisztítószerekkel is nehéz eltávolítani. De lehet visszavonni.

  A következő műveleteket kell végrehajtania:

  • gyűjtsön fel meleg (nem forró) vizet a tetejére;
  • öntsön 1 -1, 5 liter ecetet;
  • 10 óra múlva engedje le a vizet és öblítse le a fürdő szivacsot.

  Egy másik kellemetlenség, ami történik, rozsdás foltok a fürdő oldalán a csapból áramló vízből. Könnyebb követni a keverőket, és időben változni, mint eltávolítani a rozsdát. Az akrilfürdő nem rozsdás. És nincs más oka a rozsda, kivéve az aktuális csapokat. De ha ez történt, hogyan kell megbirkózni a szennyezéssel? Hogyan kell tisztítani a fürdőt a rozsdától?

  A rozsda eltávolítása érdekében speciális vegyszereket vagy hagyományos módszereket alkalmaznak, amelyek nem rosszabbak, mint nyugati versenytársai. Segíti a vízben hígított citromsavat 1: 2 arányban. A keverék elkészítésének titka egyszerű:

  1. Egy pohár vizet hígított citromsavval vízfürdőbe dobják.
  2. 10 perccel később a fürdőt vízzel lemossák.
  3. Törlõdik.

  Idővel a fürdőszoba sárga. Hogyan tisztítsuk meg a sárgaság fürdőjét? Sárga szín jelenik meg a felszínen a rozsda és a só miatt, ami a csapvíz városait hordozza. Ez a bevonat nem lehet lemosni csiszolóanyagokkal vagy savas keverékekkel. A mosás ugyanazzal az ecettel (9%) vagy hígított oxálsavval sárgul. Ajánlatos felmelegíteni a vizet, amelyben az ecetet vagy savat hígítjuk, de nem túl sok. Mivel az olcsó akril nem tolerálja a magas hőmérsékletet.

  A leggyakrabban használt népi jogorvoslatok az akril fürdők tisztítására

  Szennyezés megelőzése és fertőtlenítése

  Akril magas színvonalú garantáltan 25-30 évig szolgál és újszerűnek tűnik. Csak akrilfürdőre és gondos kezelésre van szükség. Ismét megemlítjük működésük szabályait. Egy akrilfürdőben semmiképpen sem lehetetlen:

  1. Áztasson és mosson ruhát.
  2. Hagyja, hogy a sav vagy lúg bemegy a felületre. Súrolószereket nem tartalmaz.
  3. Üldd meg a kedvenceidet. Karmokkal karcolják a fürdő felületét. Az akril fürdő felületének hiánya lágy és alacsony erõsségû.
  4. Helyezzen minden medencét a tartályba, akár műanyagból, akár acélból, és mossa fel a ruhákat. Tehát egy tartályt veszélyeztetett. Karcolások jelennek meg.

  Ha ragaszkodik ahhoz a heti ütemtervhez, hogy kimossák a fürdőt, és ne károsítsák, akkor semmi sem szörnyű.

  Mielőtt új fürdőt hozna, a szakemberek alaposabb javítást javasolnak, és a vízvezetékeket újakra cserélik. Ezután sárga patina nem jelenik meg a fürdőben. A sima felület nem vonatkozik a gombás megbetegedések vagy a korrózió "támadásaira". De célszerű évente egyszer fertőtleníteni.

  Nem ajánlott fürdeni háziállatokat az akrilfürdőben

  Hogyan történik a fertőtlenítés?

  Hogyan kell lemosni az akril fürdőt, hogy kétségtelen, hogy fertőtlenítették és nem veszélyeztette a kisgyermekek fürdését? A fertőtlenítéshez egy másik eszközre van szükség - Ravak Desinfectant. Elhárítás a cseh Ravak cégtől. A vállalat folyamatosan ellenőrzi termékeit a minőséget illetően, és biztosítja, hogy biztonságosan használhatók legyenek.

  1. A tartály tetejére kerül.
  2. Hígított szerszám 1:10 arányban és öntés.
  3. Keverjük össze és hagyjuk szó szerint 10 percig.
  4. Ezután tiszta vizet és szivacsot öblítsen.

  Ritkán használják, ezért előnyös 1 palackot vásárolni. Nem csak a tartályt fertőtleníti, hanem az egész fürdőszobát is. Worth Ravak Desinfectant 600-800 rubel. 500 ml-re. De ne felejtsük el, hogy a terméket erősen vízzel hígítjuk. A fertőtlenítés után biztosíthatja a fürdő tisztaságát és a baktériumok biztonságát akrilen.

  A rozsda és a raid fürdéséhez meg kell vásárolnia egy csomó különböző eszközt, és megtalálni a megfelelőt. Végül is minden a gyakorlatban ismert. Hatékony és népszerű akril-mosási módszerek, ha nincs pénzük a vízvezeték szerelvényekhez.

  A minősítésben felsorolt ​​valamennyi pénzeszköz mind az anyag összetételéhez kapcsolódó előnyökkel és hátrányokkal jár. Nincs optimális detergens készítmény. Ha nem találja a legközelebbi boltban, akkor az akril fürdők mosásának másik módja nagyon alkalmas. A legfontosabb dolog, hogy olvassa el a kompozíciót, és győződjön meg arról, hogy nincs benne vegyi anyag: klór, ammónia vagy savak.

  De jobb, ha nem engedélyezi a rozsda vagy plakk kialakulását, és havonta kétszer mossa meg a vízvezetéket nem abrazív mosószerekkel. Az orosz gyártmányú mosószerek alkalmasak, "akril fürdők" megjelöléssel, amelyek nem drágák. Ez folyamatosan megőrzi a fürdőszoba tisztaságát és kényelmét. És kellemes fürödni egy tiszta és fehér tartályban, és nem úgy, hogy sárga színűvé vált és "megszerzett" mész, mint a sors "ajándéka". Ha egy lefolyó vagy cső eltömődött, részletesen megtanulják megtisztítani.

  Az akrilfürdőt gondosan törődünk

  Az akril kád jelentősen különbözik az acél vagy öntöttvas elemeitől, mivel különösen óvatos hozzáállást igényel. A polimer fürdőkonténer fél a magas hőmérsékletektől, az agresszív vegyszerektől és a szilárd tárgyaktól való kitettségtől. Az akril fürdő gondozásához szigorúan be kell tartani a szabályokat és ajánlásokat, amelyek hosszú évekig megőrzik hibátlan megjelenését.

  A fürdő tisztítása

  Az akril rögzítők gondozása napi mosásból és általános tisztításból áll. Mindegyik eseménynek saját tulajdonságai vannak.

  Rendszeres tisztítás

  A felület napi folyóvíz általi öblítése segít a tisztaság tisztaságának megőrzésében. Az ilyen mosás nem igényel agresszív tisztítószereket. Használat után elegendő a folyadékot mosogatószerrel vagy szappannal mártott szivacsral átjárni, majd meleg vízzel öblíteni.

  Ha a tisztítási eljárást rendszeresen végezzük, elég, ha egyszerűen öblítjük a felületet vízzel, majd töröljük le. Ezzel a rendszeres ápolás az akril nem fog megjelenni rozsda vagy plakett.

  Általános tisztítás

  Az általános tisztítást 1-2 hétente kell elvégezni, a felhasználás intenzitásától függően. Alapos tisztításra van szükség akkor is, ha plakk vagy foltok találhatók.

  1. Alkalmazzunk egy speciális kémiai anyagot a felületre, és hagyjuk egy órán át.
  2. A tisztítószer apró karcolásokra és pórusokra hatol be, eltávolítja a szennyeződéseket.

  Az öregítéssel az akril porózusvá válik, így az intenzív tisztítási eljárást gyakrabban kell alkalmazni. A bútorok különleges polírozása segít az eredeti akusztikus káprázás visszaállításában. Kisebb hibákat rejt, és átalakítja a megjelenést. A polírozó aeroszolt felszórjuk a felületre, majd puha nemez.

  Hogyan tisztítsuk meg a rozsdát, tapaszokat és foltokat

  A napi öblítés és a rendszeres általános tisztítás megakadályozza a termék rozsdásodását, csapódását vagy foltjait. De ha a folyamat elkezdődött és ilyen kellemetlenség történt, javasoljuk a következő módszereket:

  • A mészet levesszük citromlével vagy citromsavval. A tartályt forró (legfeljebb 60 fokos) vízzel töltötték ki, és egy zsák citromsavat (50-100 g) öntünk. 2-3 óra elteltével az oldatot leöblítjük és tiszta vízzel öblítjük.
  • A szódavíz és az ecetsav sorozatos kezelésével egy vastag rétegvastagságot eltávolítunk. A szódaoldatot először a felszínre permetezzük (100 g / liter víz), és ecet oldatot (9% ecetsav 1: 1 arányú vízzel hígítva). 5-10 perc elteltével, amikor a kémiai reakció véget ért, a felületet meleg vízzel mossuk.
  • A foltok elégek ahhoz, hogy dörzsölje fogkrémmel, majd öblítsük le vízzel.
  • A festék vagy a ragasztó nyomát alkoholos oldattal távolítjuk el. Néhány percig lágy szivaccsal alkalmazzuk és azonnal lemosjuk. Az alkoholt sokáig tartani a felületen lehetetlen.
  • A sárgaság és a rozsda szódabikarbónát, hidrogén-peroxidot, ammónia oldatot tisztít. Ezeknek az anyagoknak a vizes oldatát 15 perc elteltével permetezzük a permetről, majd lemossuk.

  Hogyan távolítsuk el a karcolásokat

  Az akril megfelelő kezelése segít elkerülni a károkat. De a helyzetek eltérőek, így a különböző mélységek felületének károsodása megjelenhet a felületen.

  A karcolásokat az akrilfürdőben az alábbi módokon távolíthatja el:

  • A kis karcolások (legfeljebb 0,5 mm-es mélységig) könnyen eltávolíthatók egy nemezes csiszolással. A sérülést intenzíven dörzsölni kell a körkörös mozdulatokkal, amíg teljesen nem simulnak.
  • A mély károsodás kiküszöbölése érdekében ajánlott speciális javító készletet vásárolni. A szakértők azt javasolják, hogy egyszerre vásárolják meg a fürdőszobából annak érdekében, hogy kiválasszon egy árnyékot, amely tökéletesen illeszkedik a termék színéhez. A készlet tartalmaz folyékony akril, kikeményedés a levegővel történő érintkezéskor. Az anyag tele van karcolással, majd egy nemezzel polírozva.
  • A folyékony akril eltávolíthatja a lyukakat a fürdőben. A hátoldalon ragasszon több réteg ragasztószalagot, ami akadályként szolgálhat az anyag számára. A sérült helyet akrillal töltjük, a bevonatot egy spatulával szintre állítjuk, és 2-3 órán át hagyjuk. Szárítás után a fagyasztott akril finom szemcsézett bõrrel csiszolódik, majd egy nemezdarabokkal polírozva.

  A fehér fürdőhöz való javító készlet nem nehéz. Ha a termék színes, az ügynököt az árnyalatok jelölése szerint választják ki.

  Tisztítószerek

  Az akrilból készült termékek különleges termékeket igényelnek. Különböző lágy hatásúnak kell lenniük a felületen, hogy ne károsíthassák.

  népszerű

  Az akril kádat olyan anyagokkal tisztíthatja meg, amelyek mindig állnak a házigazda előtt:

  • Citromsav. Egy táska anyagot feloldunk egy pohár vízben, és szivacsjal felvisszük a felületre. 10-15 perc elteltével vízárammal öblítsük le.
  • Soda szóda. 2-3 evőkanál szódát hígítunk egy liter meleg vízben. Miután a szemcse teljesen feloldódott, az oldatot a felszínre helyezzük, és 10 perc elteltével vízzel mossuk.
  • WC vagy baba szappan. 15 gramm szappant dörzsölnek egy rácsra, hígítva 500 ml forró vízben, amíg oldódik. Adjunk hozzá egy evőkanál szódát a megoldáshoz. A kapott elegyet 30 perc múlva kezeljük, majd öblítjük vízzel.

  vegyi

  Az akril otthoni tisztításához a modern vegyipar folyékony és krémes termékeket termel. Különleges termékek finoman tisztítják a felületet, és fedik le azokat egy vékony film, amely fényt és piszoktól mentes tulajdonságokat.

  A speciális tisztítószerek használatához helyesen, azaz szigorúan kövesse a gyártó utasításait az adagolásra és a tisztítási módszerekre vonatkozóan.

  • Bass. Folyékony szer akril kezelésére. Kis mennyiségű alap került a szivacsra és törölte a kapacitást. 5-7 perc múlva öblítse le meleg vízzel.
  • Seth. Univerzális tisztító krém kerámia, zománc, műanyag, akril, kő. A termék nem tartalmaz csiszolóanyagokat, ezért minden anyag számára biztonságos.
  • Acrylan - habosító szer akril fürdőkhöz és zuhanyozókhoz. Hatékonyan eltávolítja a vízkőzetet, a szappanfestéket, a rozsda nyomát.
  • Az akril polírozó speciális eszköz az akril tisztításához és polírozásához.
  • Mr. Chister egy költségvetési eszköz a makacs szennyeződések eltávolítására. Segíti a gombák és baktériumok fejlődését.
  • L.O.S. - az Amway költséges, de hatékony orvoslása. Összetétele ideális az akril gondozásához.

  Mi a teendő?

  A polimer bevonattal ellátott fürdőszoba gondozása nem különösebben nehéz. De amikor ezt használja, fontos tudni, mit ne tegyünk:

  • Használjon por alakú anyagokat vagy ecseteket merev sörtékkel a tisztításhoz. Az éles sörték és a porrészecskék kis karcolásokat hagynak a felületen, és elrontják.
  • Tiszta akril acetonnal, egyéb oldószerekkel, oxálsavval, alkohollal. Ezekkel az anyagokkal való érintkezés nem csak "megeszi" a fényt, hanem műanyag deformációhoz vezet.
  • Ágyasszon a fürdőruhában. A mosószerben lévő aktív vagy fehérítő anyagokra való hosszan tartó expozíció fokozatosan elpusztítja a bevonatot.
  • Mossa meg kedvence a kádban. Az állatok éles karmai mély karcolásokat hagynak az akrilon. Ha macskát vagy kutyát kell mosni, ajánlott speciális gumi matracot felhelyezni az aljára.
  • Helyezze a fémtartályokat belsejébe. Ne helyezzen idegen tárgyakat az akrilfürdőbe. De ha ilyen igény merül fel, akkor ajánlatos műanyag edényeket használni, és gumitömítésre telepíteni.
  • Öntsünk forró vizet a tartályba. A 65 fok fölötti vízhőmérséklet elpusztítja a fényes bevonatot, és a forró víz deformálja.
  • Használjon fehérítőt és klór alapú tisztítószereket. A klórral való érintkezés után az akril megtörik.

  Akrilfülke tulajdonságai

  Az akril fürdők gyártásához használt műanyag nagy kopásállóságot és keménységet.

  • Az akril termékeket piszoktól mentes hatás jellemzi, ami megakadályozza a mikroorganizmusok fejlődését a pórusokban, annak ellenére, hogy megnövekedett a nedvesség és a helyiség hőmérséklete.
  • Az akrilfürdő könnyen tisztítható szennyeződésektől és nem rozsdásodik, de instabil a karcolások és a magas hőmérsékletek miatt.
  • Ha forrásban lévő vizet öntünk a kádba, kemény kefével megtisztítjuk, vagy a ruhát hosszú ideig áztatjuk, a felület elveszti a "megjelenését".

  Általános gondozási szabályok

  Vannak szabályok az akril vízvezeték működtetésére, amelynek betartása lehetővé teszi a bevonattal kapcsolatos problémák elkerülését.

  A következő szabályokat figyelembe kell venni:

  • A tisztaságot nem szabad időnként indokolni. Az akril napi gondozása segít megelőzni a piszok vagy a plakk kialakulását.
  • A tisztításhoz speciális folyékony vagy krémes termékeket válasszon. Nem tartalmazhatnak savakat vagy oldószereket.
  • Az akrilfestékeket azonnal meg kell tisztítani, megakadályozva a műanyag belépését. Az evett festékeket nehéz eltávolítani, és néha lehetetlen.
  • Ajánlatos a felületet szárazon tartani, ezért használat után puha ruhával törölje le.
  • Javasoljuk, hogy gondosan ellenőrizzék a csapok állapotát a fürdőszobában. Így elkerülheti a tálban levő rozsdás csepegtető vagy mészkőképződést.
  • Öblítse le a fürdőt forró (40-50 fokos) víz használata után. Ez a technika segít megőrizni a termék ragyogását.

  Az akrilfürdő a tisztaság rendszeres karbantartását igényli. Az árucikkben felsorolt ​​összes ellátással kapcsolatos feltételnek és ajánlásnak való megfelelés lehetővé teszi a termék szépségének és ragyogásának megőrzését évek óta.

  Minél jobban mossa az otthoni akril fürdőt

  Hogyan kell lemosni az akril fürdőt? Ez a kérdés a háziasszonyokból származik, akik szanitereket vettek fel ebből az anyagból, vagy a helyreállítás során fedezték fel. Mindenesetre a zománc tisztítására használt eszközök nem alkalmasak ennek a polimernek a kezelésére, könnyen károsíthatja a szeszélyes felületet, ami azt jelenti, hogy óvatosan kell választanod.

  Népi jogorvoslatok

  Számos anyag létezik szinte minden otthonban, és alkalmasak akril felületek tisztítására:

  A mészkő betétek eltávolítására javasolt. Elég, hogy a fürdőt forró vízzel töltse, öntsön egy zsákban lévő savval, keverje össze és hagyja el néhány órát. Ezután a víz leereszkedik, és a tál felületét vízsugarakkal mossák, azt egy ruhával kell törölni, hogy ne legyenek foltok.

  Ha 10-12 hónapon belül elvégzi az ilyen takarítást otthon, akkor az üzletekben értékesített speciális eszközök nélkül is megteheti.

  Jelentős szennyeződés esetén a savadagot 3 tasakra kell növelni. De egy ilyen eljárást agresszívnak tekintünk, és csak akkor hajtják végre, ha különleges szükség van rá.

  A rozsda és a mész elleni küzdelem érdekében egy ilyen eredeti eszköz nem fog működni, de használható a kisebb foltok eltávolítására a fürdőben. A paszta az ecsetre kerül, akkor használhatja a fogat és a bozót a kívánt területre. Miután vízzel lemossák.

  Az akril fürdő jobb tisztítsa meg a sütőoldatot, ami gyenge lúg, nem károsíthatja az anyagot. Szódát és szappant kell használni a keverék elkészítéséhez, a szennyezett területekhez való alkalmazásra és fél órán át hagyni. Ezután az oldatot leöblítik, szükség esetén szivacsos vagy puha sörtéjű kefével járhat.

  Továbbá szódabikarbónát és kis mennyiségű vizet is készíthet, amely a fürdő falát takarja. 20 perc elteltével nedves szivaccsal távolítják el.

  Az ilyen eszköz alkalmas arra, hogy tisztítsa meg a fürdetést friss foltoktól és kisebb lerakódásoktól.

  • Ammónia és hidrogén-peroxid

  Ezzel a keverékkel megszabadulhat a vízkő, a rozsda és a sárgaság. A folyadékokat 1: 1 arányban keverjük össze, rongyot vagy szivaccsal impregnálják, és a tál felületét töröljük.

  Az akrilfürdő tisztításához, ha régi rozsda van, használhatja a szokásos finom sót. A szivacs felületére öntik, vizet nedvesítenek és dörzsölnek. De emlékeztetni kell arra, hogy a só csiszolóanyag, ezért nagyon óvatosan kell cselekedni.

  Ez az anyag lehetővé teszi a nagyon erős piszok tisztítását az akril tál felületéről. 1 liter ecetet, amelyet meleg vízzel töltött kádba öntünk. A szerszámot 10-12 órán át hagyja, az éjszaka lehetséges, majd leöblítik és öblítik. Ez a módszer nem ajánlott, ha nincs különösebb szükség.

  Ezenkívül előmelegített felületre önthetünk a szódabikarbónát, és 15 perc elteltével 9% -os ecetsavat adunk hozzá. A szennyeződés meg van szúrva.

  Lehetővé teszi a rozsda eltávolítását a felületről. Frissen préselt folyadék kerül a foltra, várjon kb. 15 percet és mossa le meleg vízzel.

  Akrilfürdős fertőtlenítés

  Fürdőszoba - a magas páratartalmú helyiség, amelyben gyakran megjelenik a gombák és a penész, ezért fontos szempont a kötelező fertőtlenítés. A fürdőkádnak évente is szüksége van. Az akrilfürdőt az alábbiak szerint kell fertőtleníteni:

  • a tálat vízzel töltötték 20-25 ° C hőmérsékleten;
  • egy fertőtlenítő hatású mosószer csomagot öntöttek, például Ravac;
  • a tisztító készítménysel ellátott vizet keverni és 10 percen át kell hagyni;
  • a kijelölt idő elteltével a víz lefolyik, a tálat leöblítik;
  • az utolsó lépés a fürdő falainak szárítása.

  Az eljárás során védőkesztyűt kell használni. Az esemény után a fürdőszobát alaposan szellőztetni kell.

  Speciális ápolószerek az akril számára

  Ha a háziasszony úgy dönt, hogy a boltban vásárolt tisztítószereket használja, akkor szem előtt kell tartani, hogy az akrilfedeles fürdőt lehetetlen mosogatni rendes felületű készítményekkel.

  A modern kémiai termelés azonban az akril felületek gondozására specializált termékek széles választékát kínálja. A készítmények gyengéden befolyásolják az anyagot, megszüntetik a foltokat és az elmosódásokat, ugyanakkor nem károsítják. Leggyakrabban krémmel vagy gélkonzisztenciával rendelkeznek. A népszerű tisztítószerek közül megemlíthetjük a következőket:

  • Az Acrylan - átfogó gondoskodást nyújt - még a régi foltok ellen is harcol, fertőtlenít, védő réteget képez a fürdő falán, ami megakadályozza a baktériumok felhalmozódását;
  • A CIF (krém, spray, paszta) univerzális gyógymód, melyet a finom polimerek iránti óvatos hozzáállás és a nagy hatásfok jellemez.
  • Mr. Chister egy olcsó tisztító folyadék, amellyel eltávolíthatja a vízkőzetet és a rozsdát.
  • Tim-Pro - egy modern fertőtlenítőszer, amely eltávolítja a plakkot és bármilyen bonyolultság szennyeződését, a felületet tisztítja, ragyog, kiküszöböli a kellemetlen szagokat;
  • RAVAK Turbocleaner - a vízkőzetek eloszlatásához elegendő az összetétel alkalmazása és várni;
  • San Klin - többfunkciós összetételre utal, amely hatékonyan küzd a különböző ásványi lerakódások ellen.
  • A Triton fertőtlenítőszer, akkor ajánlott, ha a régi, régi szennyeződésekkel ellátott fürdő karbantartása és tisztítása szükséges.

  A gélt vagy a krémet egy szivacsra vagy rongyra kell felhordani, amellyel a fürdőkád tiszta. Javasoljuk, hogy 5-7 percig hagyja el az eszközt, majd bő vízzel öblítse le és törölje szárazra.

  Jellemzők ápolás akril termék

  Az akril fürdőkád megfelelő ellátása növeli a termék élettartamát és hosszú ideig megőrzi az esztétikai megjelenését. Továbbá, ha megfelelő eszközt választasz és rendszeresen használ, a csésze fehér színű lesz, foltok, virágzás, repedések és karcolások nélkül.

  Minden használat után öblítse le a fürdőt, majd törölje száraz ruhával. Ha nincs tartós szennyeződés, akkor az akril fürdőt mossa meg rendes háztartási vagy gyermekszappannal, mosogatószerrel. A mosógéppel vagy valamilyen porral meleg vízhez is hozzáadhat, feloldhatja, feldolgozhatja a tálat tartalmazó falakat a keletkező habtal és vízzel öblítheti.

  A fóliát a polimer felületére visszük vissza, puha ronggyal, viasz alapú polírozással telíthetjük és dörzsöljük a tálat.

  Az egyik caveat - akril tartós, de termoplasztikus, amely instabil a magas hőmérsékleten.

  Ha a fűtővíz különálló rendszere nem engedheti meg a forrásban lévő vizet a fürdőbe, különben a felület deformálódik.

  Mi nem tisztítható akril felület?

  Annak érdekében, hogy a szaniterek hosszú ideig szolgálhassanak, nem szabad megfeledkezni arról, hogy sok eszközzel lehetetlen tisztítani az akril felületeket. A fürdőt a következő anyagok és készítmények alkalmazásával elkényeztetheti:

  • mosópor száraz formában, anélkül, hogy vízben oldódna - granulátumai mikroszkopikus karcolásokat hagyhatnak a felületen;
  • súroló súrolóporok;
  • klórtartalmú termékek - a csészefal első alkalmazása után felhős lehet; Továbbá a klór korrodálja a szintetikus polimert, porózusá válik, elveszíti a fényességet, nyirkos lesz;
  • acetont tartalmazó oldószerek - agresszív anyag nem csak a felület zavarosságát okozza, hanem azonnal elszínezheti az akrilt;
  • A lerakódások és az ammóniát tartalmazó más vegyipari termékek - ez az anyag kevésbé ellenséges a polimerekkel szemben, de képes elpusztítani szerkezetüket is;
  • a formaldehid toxikus összetevőjével, a vízben feloldott és korábban a vegyiparban használt gáz nem kompatibilis az akrilokkal.

  Szintén koncentrált alkoholok, savak, lúgok nem alkalmasak ezen anyag feldolgozására.

  A potenciális vegyi anyagok hatásaitól való eltérés változhat. Néhányan képesek egy szintetikus polimert unalmas, durva, míg mások - égetni. Ezért megfelelő gyógyszer kiválasztásánál nem feltétlenül szükséges felismerni a készítmény összetételét és használati utasításait.

  A tálból származó szárított piszkot nem szabad kaparni, ami károsíthatja a bevonatot, jobb, ha a termék nedvesen tisztul. Ehhez csak tárcsázza a fürdővizet, és várjon.

  A kádat nem szabad mosni egy akril bevonattal, merev ecsettel vagy szivaccsal, amely fémes permetezéssel van ellátva. Tisztítás után karcolások és egyéb károk találhatók a terméken.

  Az akrilfürdő szép megjelenése, egyszerű és könnyen tisztítható. De csak akkor, ha a műveletet helyesen végzik, és megfelelő vegyületeket választanak ki gondozásra.

  Hogyan tisztítsuk meg az akril fürdőt otthon: TOP 5 módja a tisztításnak, mint a kefék és szivacsok használata

  Gyakran a háziasszonyok szembesülnek a problémával, mint az otthoni akrilfürdő mosása? A falak és a fenék érzékenyek a csiszolószerekre, így a véletlenszerűen kiválasztott eszköz nem működik. A cikk célja az alapvető tisztítási szabályok és módszerek ismertetése, gyakorlati tanácsok és ajánlások megtétele.

  • a tisztítószerek jellemzői, jellemzőik;
  • tisztítási lehetőségek - melyek a fő különbségek;
  • tippeket a fürdő életének ápolása és meghosszabbítása érdekében.
  Az akril egy kopásálló anyag, egy műanyag típus, amely egy telítetlen szerves sav szintetikus származékainak csoportjából származik.

  tartalom

  Mit kell tudni az akril fürdők jellemzőiről, mielőtt megtisztítanák őket?

  Mielőtt megválaszolná azt a kérdést, hogy hogyan és hogyan kell mosni egy akril fürdőt, beszéljünk a gyártás anyagáról. Az akril szennyeződést gátló hatást fejt ki: mikroorganizmusok, baktériumok és gombák nem alakulnak ki a fürdőben. Az anyag tartós, ellenáll a sokkoknak. Érthető mínusz - könnyen karcolódnak és hajlamosak viselni.

  A fő különbség a csiszoló és kémiailag aktív összetevőkre való hajlam. A műanyaghoz hasonlóan a magas lúgosságú vagy savas anyagok a szerkezet lebomlásához vezetnek, és a csiszolóanyagok karcolják a felületet, mélyen hornyokat hagyva.

  Mosáskor fontos tiszteletben tartani a pontosságot. Ne vásároljon csiszolóanyagokat, ammóniát, klórt, savakat és lúgokat tartalmazó paszták. A porított termékek károsak, karcolások és sérülések. A kefék (fém és merev sörtékkel) használata ellenjavallt.

  Mi a kefék és szivacsok használata?

  A tisztításhoz használjon puha ruhát vagy szivacsot. Használjon szalvétát és szalvétát. Speciális megoldásokban nedvesítik (továbbiakban). Mosás után szárítják és polírozással kezelik.

  Ha nem lehet speciális szivacsot vásárolni, akkor használjon puha szopós ruhát, például mikroszálas anyagból. Szükség esetén használja a szokványos ruhát - a legfontosabb az, hogy a felületen nincsenek kopásálló termékek.

  Hogyan tisztítsuk meg az akril fürdőt otthon: TOP 5 mód

  Számos lehetőség közül választhatunk, mint otthoni akrilfürdő tisztítására:

  Az ajánlott módszerek használata javasolt, ha a fürdőszobában jelentkező szennyezés jelentős (javítás után, rozsdától). Más esetekben használjon speciális folyadékokat a piacon.

  Mosószerek

  Megfelelő és egyszerű módszer a speciális mosószerek használata. Költségük ritkán haladja meg az elfogadható határértékeket. A megfelelő kiválasztáshoz győződjön meg arról, hogy nincsenek csiszolószerek. Gyakran az áruk csomagolásán jelzik a kompozíciót, vagy külön jegyzeteket készítenek.

  Az akril fürdőtisztítót kis és nagy mennyiségű tisztításra használják. A foltok a következők segítségével jelennek meg:

  • Cif - fürdő, mosogató, csempe és WC. A készítmény nem tartalmaz csiszolóanyagokat, ami biztonságos az akril számára. Az elfogadható ár és a különböző típusú kompozíciók (spray, paszta, krém) teszi népszerűvé a vevők körében. A tisztítás után megjelenik egy film, amely megvédi azt a mészkamra további kialakításától.
  • Akril - hab fürdőszoba és zuhanykabinok számára. Használat közben csak addig hagyja teljesen megszáradni, és ne öblítse le.
  • Bass - tisztító, naponta. Folyékony formában értékesítik.
  • A Tim-Profi egy környezetbarát termék, segít kellemetlen szagok leküzdésében, hatásos a nagy szennyezés esetén
  • A Cinderella népszerű anyag, csípős szagot bocsát ki, mert permetezéskor (spray-ként eladva) viseljen kesztyűt és különleges maszkot.
  • Chister - összetétele a szennyeződés gyors eltávolítására, hozzájárul a foltok és zsírszennyező anyagok bomlásához. Olyan polimerből áll, amely megvédi a gombákat.

  A fentiek mellett a saját felelősségére az alábbi alapokat is felhasználhatja és kockáztathatja:

  Citromsavoldat

  A citromsav viszonylag magas pH-oldatú szerves savakra vonatkozik. Az anyagok tökéletesen tisztítják a plakkot, zsírt és más szennyeződéseket. A különösen hatékony szerves sav a közönséges anyagokra hat, mivel egyszerűen egyszerűen tisztítja a zsírt. A tiszta formában hátrányosan befolyásolja az akrilt, ezért keverje össze a megoldást:

  1. On ⅔ töltse fel meleg vízzel;
  2. Töltsünk fél liter savat;
  3. Keverjük össze a konzisztenciát és hagyjuk el egyik napról a másikra;

  A módszer hatékony, de akrilsavra agresszív, és nem ajánlott 0,5 évnél régebben használni.

  Kb. 12 óra elteltével a megoldás leesik. Keverje össze a citromsavat óvatosabb, mint az ecet - teljesen feloldja a további csapadék. Végül a szerkezetet vízzel átöblítjük és puha ruhával letöröljük. Ezenkívül dörzsölje a fényt.

  Apple Ecet

  Gyakorlati anyag, de nem mindig pozitív hatást gyakorol az akrilra. A fő jellemző az alacsony pH és a magas savasság. Egy anyag esetében ez a tényező kritikusnak bizonyul, különösen ha karcolások vannak. Gyorsan és pontosan dolgozik. Az ajánlott módszer az, hogy bőven nedvesítse a rongyot egy oldatban, csatlakoztassa a szennyeződéshez és vizet. Javasoljuk a módszer alkalmazását legalább hathavonta.

  Súlyos szennyezés esetén:

  • Készítsünk 9% ecetet 1 literes mennyiségben;
  • Töltse fel a kétharmad meleg vizet;
  • Öntsük az ecetet;
  • Várj az éjszakára;
  • Mossa le és törölje le

  A plakett eltávolítja a hagyományos szódát. A készítmény magas lúgos környezetet, zsírokat és erős vegyületeket oszt fel. A legtöbb termékben jelen van a vegyületek vagy a szokásos formában. Kétféle létezik: élelmiszer és kalcinált.

  3-5 hónaponként alkalmazott módszer.

  A szódabikarbóna gyenge lúgos, kalcinált - erős, erőteljes csiszoló hatással. Csak szódabikarbónát használjon.

  • Tegyen 2-3 evőkanál szódát egy tálba;
  • Öntsünk egy pohár vizet;
  • Nedvesítse meg a szivacs puha oldalát oldattal;
  • A keveréket inkább áztassa, hanem dörzsölje;
  • 15 perc múlva öblítse le vízzel és tegyen rongyot.

  Soha ne használjon hígítatlan szódát! Erős csiszolóhatása van, és károsítja a testet.

  Ha a felületet eredeti formában kívánja hagyni, akkor desztillált vagy szűrt vizet vegyen be. Néhány városban a csapvíz nagy mennyiségű kalciumot tartalmaz, amely reagál a szódával, ami finom apró csipeket képez, amelyek homokszerűnek tűnnek. A víz használata megszabadul tőle. A tanácsadás a kémiailag aktív anyagok használatával kapcsolatos egyéb tisztítási módszerek szempontjából fontos.

  fogkrém

  Az akril a fogászatból érkezett a vízvezetékbe - a fogsor kereteit bélelték és koronát készítettek, mert a fürdő fogmosással történő tisztítása elég elfogadható.

  Az eljárás két hónapnál nem gyakrabban történik.

  Vegyél egy nem-súroló pasztát. Ezt a gyártó a csomagoláson nem feltüntetheti. A csiszoló részecskék olyanok, mint a kis homokszemcsék, amelyek levágják a plakkot a fogakról, de károsítják a fürdő felületét. Használat előtt nyomja le egy kis pasztát az ujjára és dörzsölje - homok azonnal észrevehető.

  • A pasztát szivacsra vagy ronggyal kell felhordani;
  • Törölje a piszkos felületet;
  • Tiszta vízzel;
  • Dörzsölje a ragyogást

  Videó: hogyan kell lemosni az akril fürdőt?

  Az alábbi videó részletes tippeket nyújt az akrilfürdő mosásához.

  Táblázat: a szennyezés típusa - ajánlás a tisztításhoz

  Tekintsük az akril kád tisztítására vonatkozó alapvető módszereket:

  Hogyan kell mosni egy akril fürdőt - hatékony tisztítószerek

  Bath - a fő téma a fürdőszobában minden apartman, ez a hely a higiéniai eljárások, pihenés, mosás, valamint egyéb üzleti tevékenység. Az ilyen intenzív használat ellenállása gyorsabb kopást és súlyos szennyezést eredményez.

  Ezért minden lakástulajdonos érdekli a kérdés, hogyan könnyedén tisztíthatja a plakk fürdőt, sárgaságot, különösen akkor, ha olyan akármilyen szeszélyes anyagból készül, mint az akril. Az akril fürdők eléggé költségesek ahhoz, hogy 5 évente megváltoztassák őket, ezért sokkal racionálisabb, hogy a mosó tiszta és rendezett legyen. Ebben a cikkben leírjuk, hogyan kell törődni egy akril káddal úgy, hogy egész életében fehér és fényes maradjon.

  Az anyag jellemzői

  Az akril modern polimer anyag, amelyből modern technológiai fürdők készíthetők. Könnyű súlyuk, alacsony hővezetőképességük, kopásállóságuk és gyönyörű fényes fényük van. Számos formában, olcsó áron és nagy méretű akriltermékeken vált az ilyen termékek hatalmas népszerűsége. Az akril fürdőknek a következő előnyei vannak:

  • Az akril fürdők hossza 120-190 cm, minél hosszabb a modell, annál kényelmesebb, mivel egy még magas személy is befér.

  Figyelj! Az akrilfürdő tisztítása és a vízkő, a sárgaság vagy más szennyeződések eltávolítása döntő feladat, a termék megjelenése és tartóssága a megfelelő teljesítménytől függ.

  A károsodás okai

  A kiváló minőségű akril fürdő ára 7-35 ezer rubel, ezért nem valószínű, hogy valaki ilyen drága vásárlást szeretne 1-2 év használat után óvatlanul értékesíteni. Nem tudva, hogyan kell tisztítani egy akril fürdőt, a lakástulajdonos pár hónapos működést kockáztat, hogy egy mocskos mosó tartályt kapjon, amely mész, sárgaság és szennyeződést szenved. Az akrilfürdő könnyebb tisztításához követnie kell az alábbi gyártói ajánlásokat:

  1. Az akril fürdőt alaposan meg kell szárítani minden használat után. Ez puha, nedvszívó anyaggal történhet. A termék vízzel történő tisztítása lehetővé teszi, hogy az akrilfólia ellenálló felülete fehér és fényes maradjon, ameddig csak lehetséges. Ez az intézkedés elkerüli a mész és a sárgaság megjelenését.

  Fontos! Fontos, hogy a lakástulajdonosok megértsék, hogyan kell törődni egy akril fürdővel, hogy megvédjék a terméket a mészkőből, a régi szennyeződéstől és a sárgaságtól. A termék tisztításához, ha a mosogatótartály sárgul, speciális, enyhén mosószert használhat, habszerű konzisztenciával. A csiszolóanyagok használata karcolásokhoz vezet. A kis friss piszkot sima vízzel és lágy szivacsmal mossuk.

  Mosási módszerek

  Az akril fürdők tulajdonosai gyakran azt kérdezik, mit tegyenek, hogy ne váljanak sárgának, és hogy hogyan kerüljük el a mészképződést. Az akril egy piszoktól mentes anyag, melynek megjelenését csak kis gondossággal tudja megőrizni, ha tudod, hogyan kell tisztítani az akril fürdőt.

  A gyártók azt javasolják, hogy gondoskodjon az anyagból készült termékről az alábbiak szerint:

  • Az akril fürdő tisztaságának megőrzése érdekében minden használat után tisztítófolyadék nélkül tisztítsa meg folyó vízzel. A tartály kiszáradásához puha, abszorbens anyaggal törölhetjük meg, ez védeni fog a plakk és a sárgaság kialakulásával szemben.
  • Hetente egyszer meg kell mosni a terméket, akril fürdőkészülékek segítségével, hogy megtisztítsák a rozsdától, makacs piszoktól, plakktól és sárgaságtól. Az anyagot habosítjuk, majd puha szivacsra helyezzük a fürdőbe. Ahhoz, hogy működjön, a felületet 10-15 percig hagyja, és sok futó meleg vízzel lemossák.
  • Ha finom repedések vagy karcolások jelennek meg az akril felületén, eltávolítják a finom csiszolópapír őrlésével. Annak érdekében, hogy a csiszolás után fényt adjon az anyagnak, egy speciális polírozást alkalmaznak.

  A gyártók azt állítják, hogy a vonzó megjelenés és ragyogó akriltermékek veszteségének leggyakoribb oka a folyóvíz alacsony minősége, valamint a csiszoló, hatásos vagy agresszív tisztítószerek használata.

  Mosószerek

  Mi a teendő, hogy megtartsa az akrilfürdő megjelenését, fehérségét és fényességét? A válasz egyszerű - minden használat után folyó vízzel öblítse le a terméket, és rendszeresen tisztítsa meg speciálisan. Ha nem tudja megtisztítani az akril fürdőt, használhatja a gyártó ajánlásait. Javasolják az alábbi márkák használatát:

  1. A "Tim-Profi" szerszám tökéletes a régi szennyeződésekhez, még a mély foltoknál is elfér, védőfóliát képezve a szennyeződést gátló anyag felületén. Ezenkívül az eszköz összetétele csak az akril komponensek számára biztonságos.

  Kérjük, vegye figyelembe! Amikor eldönti, hogy melyik akril fürdő mosásához, ne használjon erős, agresszív márkaneveket, amelyek tartalmazzák a savakat, az ammóniát, az oldószereket, az acetont és az alkálifémeket.

  Ezenkívül a mosószer alkalmazása csak puha szivacs használatával történik, ezért a kefék használata nem ajánlott, mert karcolás következik be az anyag felületén, ami később eldugulhat szennyeződéssel. Az akrilfürdő mosása előtt győződjön meg arról, hogy a termék nem tartalmaz csiszolószemcséket, ami szintén sérülést okozhat ezen a finom anyagon.