Legfontosabb > Tartozékok

Melyik mennyezet a fürdőszobában lenne jobb

Tartalom:

Kezdjük a tippekkel

Ha úgy döntünk, hogy a nappali helyiségekből készült anyagokat csak esztétikai preferenciákkal irányítjuk, a fürdőszobában a szépséget és a praktikumot össze kell kapcsolni. A magas páratartalmú helyiségnek kompetens megközelítésre van szüksége, különben a megismételt javítások és vészhelyzetek nem kerülhetők el. Ma arról fogunk beszélni, hogy milyen mennyezetre van szükség a fürdőszobában, hogy stílusos, funkcionális, tartós és nem terhes legyen a családi költségvetéshez.

A választás során vegye figyelembe az alábbiakat:

 • Az anyag tartóssága nedves környezetben. A mennyezeten a kondenzátum összegyűlik, nyomokat hagyva, elpusztítja a bevonatot és a penész megjelenését okozza.
 • Javasoljuk, hogy az áradásról felülről lehetőség legyen. Csak a feszültségű PVC anyag teljes védelmet nyújt az ilyen kellemetlenségek ellen. Más típusú bevonatok nem képesek hatékonyan ellensúlyozni a rájuk eső áramlást.
 • Ha a baleset hirtelen bekövetkezett, akkor fontos, hogy a mennyezet teljesen felépüljön. A felfüggesztett szerkezeteket könnyen le kell szerelni, és szárítás után vissza kell szerelni. Részben szét kell őket szedni a penész megakadályozására vagy a beépített lámpa javítására.
 • Nagyon fontos az anyag higiéniája. A fürdőszobában lévő mennyezeti lehetőségeken keresztül külön figyelmet kell fordítani erre a mutatóra. A bevonatnak környezetbarátnak kell lennie, nem szabad mérgező füstöket kibocsátania, és könnyen tisztítható a szennyezettségtől.
 • Megfelel a belső stílusának. Például gyakorlatilag bármelyik befejező anyag alkalmas a modernre. De a klasszikus, a Provence vagy az Art Deco inkább "szeszélyes" ebben a tekintetben: a műanyag vagy az alumínium paneleket el kell hagyni, és a stretch vásznakat nagyon szelektíven kell használni.

Lehetőségek a fürdőszobában a mennyezet befejezésére

A legnépszerűbb anyagokat és technológiákat soroljuk fel:

 • vízemulziós festék
 • hab cserép
 • alumíniumlemez vagy kazettás kivitel
 • PVC panelek
 • csempe és mozaik panelek
 • stretch mennyezetek
 • nedvességálló gipszkarton
 • természetes fa
 • üveglapok

Festett mennyezet - a leginkább költségvetési lehetőség, és ezért szükség van a gyakori frissítésekre.

A rack, panel, csempe és feszített bevonatok árának és minőségének jó aránya megtalálható. Nehéz megmondani, melyik jobb, sok attól függ, hogy egy adott szoba kialakítása milyen.

Gipszkarton - az anyag nem teljesen alkalmas a fürdőszobában, csak tágas szobákban használható, jó szellőzéssel. De lehetővé teszi számodra, hogy komplex alakú felfüggesztett mennyezeteket hozzon létre, beleértve az íves és többszintű álmennyezeteket. Az ilyen tervezési döntések drágák lesznek, de az eredmény megéri. A gipszkarton szerkezeteket leginkább a vidéki házakban használják, ahol nincs veszély, hogy elárasztják a szomszédokat.

A fürdő tükör mennyezet rendkívüli és lenyűgöző. Ez a fajta és még mindig ólomüveg tekinthető a legdrágább és kizárólagos.

A fürdőszobában a mennyezet befejező változatai a továbbiakban:

Stretch mennyezet a fürdőszobában: az előnyei és hátrányai, típusok, 55 fotók a belső térben

Stretch ceiling - a legegyszerűbb megoldás a fürdőszoba befejezéséhez. A stretch mennyezetek előnyei a színek, a formatervezés és a textúra széles választékában, amelyek minden stílusban belső teret hoznak létre, kielégítve a legigényesebb vásárlók igényeit és a tervezők szokatlan ötleteit.

A fotó kétszintes feszített mennyezet. Az első szint khaki színű, a fehér matt szín második szintje összetett alakú, kivágott körrel, amelyen belül a khaki szín első szintje látható. A fürdõzónát kiemelik, és a zuhanytálcát és a tükörrel ellátott mosdót ívelt vonal jellemzi. Arc ismételt beépített spotlámpák. A kör közepén, a mennyezet fölött az első szint felett a fürdőszoba fel van szerelve egy csillár alakú labda.

Stretch mennyezet a fürdőszobában: az előnye és hátránya

Mint minden befejező anyaghoz hasonlóan a fürdőszoba stretch anyagának előnyei és hátrányai is vannak:

 1. A feszített mennyezet praktikus, mert nedvességálló, és megfelel a fertőtlenítőszerek követelményeinek, a penész és a gomba nem növekszik rajta, a kondenzátum nem keletkezik, a por nem halmozódik fel, nem rendelkezik éghető tulajdonságokkal, a festékeket nem mosják le és nem fakulnak el.
 2. A vászon dekoratív megjeleníthető megjelenését könnyű megtakarítani. Nem igényel összetett gondosságot, amikor homályosodik, elegendő törölni egy száraz ruhával és megszórni az ablaktisztítóval.
 3. Abban az esetben, ha a fürdőszobában a szivárgás felülről van kialakítva, amelyet egy harpó módszerrel szereltek fel, és dugóval ellátták, a feszített mennyezet nem veszíti el a megjelenését. A parafa nyitása esetén a mester a víz szivárgását szivárgja, ha a szivárgás kicsi. De nincs semmi aggodalom, még súlyos baleset esetén is. A vászon akár 100 liter vízre is képes 1 négyzetméterenként. Ebben az esetben a kézművesek részben lebontják a mennyezetet, letölti a vizet, megszáradják a felületet, és a felületen látható változások nélkül rögzítik a helyükre.
 4. A felfüggesztett mennyezetek élettartama 10 év, de a valóságban sokkal hosszabb ideig tart, ha nem alkalmazzák a mechanikai sérülést.
 5. A fürdőben megnyújtott mennyezet megszabadul a festés és a meszelés sok éven át.

Mínusz feszültség mennyezet - az a szag, amely kb. 2-5 napot veszít.

Shtapikovaya telepítési rendszer akár 30% -kal kevesebb, mint a harpoon. De a működés kevésbé megbízható. Árvíz esetén a fürdőszobának le kell cserélnie a pengét.

A kép fényes fehér mennyezetű, amelyen a sorolt ​​reflektorok sorai sorokba rendeződnek, és egy csillár a középső oldal bal oldalán eltolt, téglalap alakú árnyalattal, amely visszhangozza a kád téglalap alakját, amely felett helyezkedik el. A mennyezetre csillogó fény és fehérsége rendkívüli könnyedséget, tisztaságot és könnyedséget kölcsönöz a belső térnek.

A feszített mennyezetek típusai

A fürdőszobában széles választékú feszített mennyezetek közül választhatnak, a következő szintekre osztva:

 • egyszintes
 • kétszintes,
 • többszintű.

A többszintes stretch mennyezetek a fürdőszobában lehetővé teszik, hogy összetett fényű játékot hozzanak létre, mivel a lámpák különböző magasságú felületeken, a mennyiségek és alakok játékában vannak elhelyezve, ami nagymértékben megnöveli a tervezési lehetőségeket.

A képen egy kétszintes feszített mennyezet jelenik meg, amely a skála téglalap alakú, közepén fekszik, és egy széles, fehér kerülete körül süllyesztve, a kerület körül. Az első szint téglalapját fényes felület jellemzi halogén lámpák mindkét oldalán. A második szint fehér matta szegélye fali lámpákkal világít. A mennyezet vörös vászonja és a fürdőszobai padlón lévő vörös szőnyeg látványsá vált, és támogatja a mennyezet színének megválasztását.

A függesztett mennyezet anyagának textúrája a következőkre oszlik:
 • Fényes. A fürdőszobához legjobban illő, vizuálisan növeli a kis helyiséget a fény, az objektumok és a víz visszaverődése miatt. Ezenkívül a fényesség tükörhatása stílusosan kombinálható kerámia csempe, fajansz, vízvezeték és csillámos keverőfelület.
 • Matt. A klasszikus belső tér közvetlen síkjainak megoldására, hasonlóan a vakolt felülethez.
 • Szatén. Alkalmas egy fürdőszobához, emlékeztet a vízalapú festékkel fedett mennyezetre, a textúra sima az érintésre, enyhe fényes, ami különleges kényelmet teremt.

A kép egy szatén fehér mennyezet, beépített téglalap alakú fényszórókkal. A fürdőszoba falán lévő kék és fehér függőleges csíkok finoman visszaverődnek a mennyezeten, különböző árnyalatokat biztosítva fehérre.

Stretch mennyezetek mintával (fotónyomtatás)

A fotónyomtatással ellátott nyújtható mennyezetek lehetővé teszik, hogy exkluzív fürdőszobai belsőtereket hozzanak létre és életre keltsék a legváratlanabb fantáziákat. A modern nyomtatás nemcsak mintázott minta kiválasztását teszi lehetővé, hanem a saját képét vagy fényképét is a PVC vászonra helyezi.

A feszített mennyezet színe a fürdőszobában

A feszített mennyezetek színtartománya végtelen választékot kínál, széles és változatos árnyalatú meleg és hűvös színekkel. A tervezési megoldás a helyiségtől függ, a sötét árnyalatok optikailag csökkentik a helyet, a könnyű pedig éppen ellenkezőleg.

A kép fényes, vörös színű, fényes, hajlított mennyezettel, paradicsom árnyalatával, a kerület körül szerelt halogén lámpákkal, a mélység telítettségének és a mennyezet felületének visszaverődésének köszönhetően. A választott színt vörös csempés csíkok kombinálják a falak falán és a cseresznye orgona függönyön.

A fehérek árnyalatai hatalmasak a tejelő, gyöngy és elefántcsonttól a püréig és a fehérítetlen len színétől. A feszített mennyezet színének és árnyalatának megválasztását a csempe, a kő, a fa és a fajansz választása, valamint a fürdőszobába telepíthető világítás határozza meg.

A fénykép fényes fehér mennyezetű, két sorba szerelt kerek spotlámpával.

Világítás felfüggesztett mennyezetek a fürdőszobában

Figyelembe véve, hogy a fürdőszoba nedvességtartalma magas, lámpa kiválasztásakor figyelembe kell venni a por és a nedvesség elleni védelmet. A lámpatestek biztonságát IP-kód jelöli. A második ábra a biztonság szintjét jelzi, annál nagyobb, minél közelebb áll a vízforráshoz. A fürdőszoba kényelmessége és a tükörben való visszaverődés láthatósága a világítás fényességétől függ.

A képen egy szatén mennyezet jelenik meg egy hűvös árnyalatú fehérben, amelynek közepén egy gömb alakú csillár van, fekete spirál árnyékkal csavart spirálra. A fürdőszobában lévõ fény gyengéden tükröződik, ami kényelmet nyújt, és az aktív mozaikot a falon egy sárga-barna csíkban szögletes fényes mintával egyensúlyozza.

A szoba kialakítása a felszerelés kiválasztását fogja eredményezni. Ezek lehetnek mennyezeti lámpák, amelyek szabványos és energiatakarékos izzólámpákat használnak. Gyakran használt halogén spotlámpák. Általában olcsóak és kompaktok, de ne helyezzen be több mint 35 wattot.

A LED-es lámpatestek fürdőként használják a formákat és a felületeket. Többszintű mennyezetek telepítésekor a LED lámpák kiemelhetik vagy határolhatják a teret, külön síkokat egymástól.

Stretch mennyezetek a fürdőszobában belső fotó

A fürdőszobai fotókban elnyújtott mennyezetek nagyon népszerűvé váltak a mennyezeti rendszerek nagy előnyeinek köszönhetően. Attól a pillanattól kezdve, hogy a stretch mennyezetek országunkban megjelentek, elit mennyezeti burkolatok voltak a nappali vagy a hálószobák számára, és senki sem gondolt a fürdőszobában való elrendezésre. De a feszített vászon tulajdonságainak részletesebb ismerete után világossá vált, hogy a fürdőszobák a legmegfelelőbbek. Nézzük meg a fürdőszobák és a feszített mennyezeti rendszerek jellemzőit.

A fotó stretch mennyezet a fürdőszobában

Fürdőszoba és álmennyezet

Annak megértéséhez, hogy a megfelelő stretch mennyezetek a fürdőszobában, meg kell érteni a fürdőszoba jellemzőit. Mi a fürdőszobánk? Ez gyakran kis ablak nélküli szoba, amelyet nagy páratartalom jellemez. Ráadásul a fürdőszoba környezetét feltételesen agresszívnak lehet nevezni, mivel a gyakori hőmérsékletváltozás egészen természetes folyamat.

Most meg fogjuk érteni, hogy a fürdőben lévő stretch mennyezetek segítenek megoldani a szoba főbb problémáit:

 • a feszítő törlők nedvességállósága ideális a fürdő nagyobb nedvességtartalmára;
 • a mennyezet egyszerűen tisztítható és nem igényel különös gondosságot;
 • a feszítőfólia könnyen ellenáll a hőmérséklet csökkenésnek és a megnövekedett teljesítményének;
 • A bevonat nagyon tartós.

Ívelt stretch mennyezetek a fényképen

Emellett a fürdőszobában elhelyezett függesztett mennyezetek számos előnnyel rendelkeznek a többi mennyezeti szerkezettel szemben:

 1. A fürdőszobában fényes stretch mennyezetek vizuálisan növelhetik a kis fürdőszobát (lásd az alábbi fotót).
 2. Amint a számos képen látható, a stretch vászon nagyon vonzó megjelenést mutat.
 3. A verseny gyorsasága és könnyű kezelése.
 4. A törmelék hiánya lehetővé teszi a mennyezet felhelyezését egy már felújított helyiségben beépített vízvezeték szerelvényekkel.
 5. A textúrák és színek gazdag választéka bővíti a tervezési lehetőségeket.
 6. A feszített mennyezetek költségének, minőségének és tartósságának kombinációja teszi őket a fürdőszobai mennyezet vezetőjeként. Évekig szolgálnak majd Önnek.

Így azt a következtetést vonhatjuk le, hogy az álmennyezetek a fürdőszobában - ez a szoba legfinomabb változata a mennyezeti ruháknak, és megerősítik a számos belsőépítészeti fotót.

A fotó fényes vászonra

A stretch mennyezet előnyei a fürdőszobában

Annak érdekében, hogy végül megbizonyosodjunk arról, hogy a feszített mennyezetek a fürdőszobában előnyös megoldást jelentenek, felsoroljuk az ilyen plafonszerkezetekből származó előnyöket ebben a teremben:

 1. Ár hozzáférhetőség. A feszítőruhákat különböző árkategóriákban mutatják be (a turistaosztálytól a luxuscikkekig), így minden vevő pénzügyi lehetőségei szerint választja le a lefedettséget.
 2. A higiéniai és egészségügyi előírások betartása.
 3. Az árvíz elleni védelem a szomszédok felett. Nem kell aggódnod, hogy az új javításod felülről áradó víz lesz. A nyújtható mennyezet nagy mennyiségű vizet képes ellenállni, és ezután a világítótest alatt lévő lyukon keresztül gyengéden lefolyhat.
 4. Stretch mennyezetek a fürdőszobában maszk egyenetlen talapzaton. Amint a képen látható, egy tökéletesen lapos felület elrejti a fő mennyezet egyenlőtlenségét.
 5. A mennyezet mögötti térben elrejtheti a kommunikációt.
 6. A felfüggesztett mennyezet alatt felvehet bármilyen tárgyat (reflektorok, mennyezeti lámpák, sőt csillárok).
 7. Képesség a többszintű mennyezeti szerkezetek felépítésére.

A kép mennyezetében a képen

A lakosztály stretch mennyezetének megválasztása

A legfontosabb kérdés, hogy aggódik a vásárlók, amelyek stretch mennyezetet lehet telepíteni a fürdőszobában? Ha megnézzük a fotót, válasszuk ki, hogy a bevonat nem nehéz, de van néhány funkció.

A szövet szélességének megválasztása a helyiség méretétől függ. Kétféle feszített mennyezet létezik:

Ha a szobád kicsi, akkor felveheti a filmet a szoba szélességére és varrás nélkül. További általános fürdőszobák esetén érdemes a zökkenőmentes mennyezetet választani.

A vászon szélességének kiválasztása a gyártótól függ, hiszen minden cégnek megvan a maga saját szabványa. A legelterjedtebb gyártók szabványait soroljuk fel, amelyek kifogástalan hírnevét számos ügyfél véleménye és magas színvonalú minősítés igazolja:

Mennyezet a fürdőszobában: Top 100 képtervező ötlet

A javítás megkezdésekor Ön önkéntelenül kérdezze meg tőle, milyen mennyezetet kell elhelyezni a fürdőszobában. Ebben a cikkben meg fogjuk érteni, hogyan kell megválasztani egy elegáns, modern mennyezetet, amely nem fél a magas páratartalomtól és a hőmérséklet változásoktól, amelyek több mint egy évig tarthatnak.

Mennyezeti követelmények a fürdőszobában

Jellemző a fürdőszobában a magas páratartalom, agresszíven befolyásolja a befejező anyag biztonságát. A hosszú üzemidő biztosítása érdekében előnyben kell részesíteni a nedvességálló bevonatokat, amelyek nemcsak a kondenzátum felszíni felhalmozódását képesek ellenállni, hanem egy közvetlen találatot is.

Nem szükséges kizárni a bohózatot és a főbb körülményeket, a víz áramlása, a legfelső emeletről áradó nem okozhat rendkívüli javítást.

A magas páratartalom állandó hőmérsékleti cseppekkel kombinálva kedvező környezetet biztosít a penészgombák növekedéséhez. Ennek a folyamatnak a megakadályozása, talán számos antiszeptikus impregnálás alkalmazásával.

A fürdőszobában a mennyezet egyszerűsége és egyszerű kezelése fontos kritérium a befejező anyag kiválasztásakor. Ideális a tisztítás időszakosan nedves dörzsölése.

Természetesen az esztétikai oldal hatalmas szerepet játszik. Szükséges lesz a mennyezet kialakítása a fürdőszobában a választott stílus átfogó koncepciójába, hogy harmonikus kombinációt érjen el a belső tér többi részével.

Típusú befejező anyagok a fürdőszobában

Miután foglalkozott az anyagok alapvető követelményeivel, vegye figyelembe a meglévő bevonatok típusát. Fotók a mennyezetről a fürdőszobában, egyértelműen bemutatják mindegyiket.

színezés

Azok az idők, amikor a fürdőszobákat kék és zöld olajfestékkel festették, a múlté. A mai festék- és lakkanyagok gyártója a nedves helyiségeknek szánt minták hatalmas tartományát képviseli.

Az egyszínű bevonat dúsodása egyszerűen hígítható több szín kombinációjával vagy minta alkalmazásával. Flock bevonat, texturált és díszítő festékek, amelyek utánoznak különböző felületek, jelentősen bővíteni a választási tervezési megoldások. És teljesen lehetséges, hogy az eredeti burkolatot jelentős pénzügyi költségek nélkül kapja meg.

A gondozás nem sok időt és energiát igényel, elég egy nedves szivaccsal törölni, és új festékréteggel frissíteni lehet a sötét területeket.

A világítás megválasztásakor nem lehetséges a spotlámpák telepítése, egyszerűen nincs hely a beágyazott reflektorok számára. A fényszórók között választani kell.

A mennyezet lerakása a durva alap előzetes beállítását igényli. Azokban az esetekben, amikor a lemezek között jelentős különbségek vannak, nem lehet csak gitt, vakolat vagy felfüggesztett szerkezet felszerelése.

Kiváló minőségű festék, gondosan felkészítve az alapítvány, elfelejtheti újra-javítás egy tucat évig.

Polivinil-klorid (PVC) panelek a mennyezethez gyorsan és olcsón

A mennyezet megválasztása a PVC panelek fürdőszobájába a gyakorlati és pénzügyi oldal indokolja. Általában egy ilyen bevonat említésénél az utcai ember képzeletében fehér színű, nem minőségi műanyag bélés van. Ez azonban nem áll fenn sokáig, a választék számos színes megoldással, nyomtatott mintákkal vagy különböző textúrájú utánzatokkal van ellátva.

Az ilyen mennyezet felszerelése nem igényli a durva alap előzetes elrendezését, minden lamellát a dobozhoz kell csatlakoztatni.

Az anyag szerkezete jó víztaszító képességgel rendelkezik, nedvességet nem szív el.

Az egyes PVC panelek jelentős mérete lehetővé teszi a telepítést egy nap alatt. Ráadásul nem feltétlenül szükséges az építőcsapat bevonása a mennyezet beillesztéséhez a fürdőszobába, ilyen munkával, teljesen függetlenül lehet, amely szabványos eszközökkel rendelkezik.

Nincsenek nehézségek, amikor a nedves tisztításnál a polivinil-klorid bevonat könnyen lemosható egyszerű vízzel, jól ellenáll a vegyi tisztítószerek használatának.

Ennek a bevonatnak a hátrányai közé tartozik az ízületek penészgenerációjának lehetősége, bár nőhet, bárhol lehet a fürdőszobában.

Gipszkarton mennyezet

A nedvességálló gipszkarton lapok használata lehetővé teszi bármilyen konfiguráció felső határát. Szigorúan egyszintes felület vagy egy 2-3 szintes, szabályos geometriai alakú vagy sima ívelt oldalú kialakítás lehet. A beépített világítás lehetővé teszi a fürdőszoba feltételes elrendezését.

A telepítés sokkal több időt vesz igénybe, mint a PVC festése vagy felszerelése. Végül is, hogyan készítsünk mennyezetet az LGK fürdőszobájában:

 • Szerelje fel a fémkeretet;
 • Gipszkarton lapok varrása;
 • Tegye be a varratokat;
 • homok;
 • egy primer réteget kell alkalmazni;
 • Végezzen el festést.

A felhasznált anyagok összköltsége nem túl demokratikus, és ehhez hozzáadjuk a mesterek szolgáltatásait, akkor egy tisztességes összeg fog megjelenni.

Az a döntés, hogy a gipszkarton-szerkezetet önállóan, hasonló munkák tapasztalatainak hiányában telepítsék, sokáig tart.

Mennyezetek a fürdőszobai tükrökből

A tükrök használata a fürdőszobában eleganciát, eredetiséget eredményez, többször vizuálisan bővíti a helyet. A fürdőszobában lévő mennyezet tükrözése nemcsak érdekes kilátás, hanem látványos költség is különbözik.

A telepítéshez erős fém keretre van szükség. A speciális hardveren vagy kereteken lévő tükrök fel vannak szerelve.

A mennyezet karbantartása jelentős erőfeszítést igényel, annak érdekében, hogy bemutatható megjelenést biztosítson, dörzsölje a ragyogást, ezért a takarítást gyakran meg kell ismételni. A hidegen gyűjtött kondenzátum mesterséges foltokat hagy a száradás után, különösen a tükör felületén.

Stretch mennyezetek

A nyújtható mennyezet egyre növekvő népszerűségnek örvend. A különböző színek lehetővé teszik, hogy illeszkedjenek bármilyen designhez, kombinálva különböző faldíszek, padlóburkolatok, belső tárgyak. Az ilyen anyagok nem félnek a magas páratartalomtól, a hőmérséklet változásától, a víz beszivárgásától, sőt az áradástól is.

Hosszú működési idő is határozott plusz.

A hátrányok magukba foglalják az önellátási lehetőségeket, speciális felszerelésre és építési készségekre van szükség. Csakúgy, mint az éles tárgyak károsodásának a lehetősége, ezért a feszítőszerkezet mosását óvatosan kell elvégezni.

Döntsük el a fürdőszoba mennyezetének megválasztását

A praktikus oldalon a legjobb fürdőszobai mennyezet kétségtelenül nyúlik.

Azonban a döntést támogató döntést pénzügyi lehetőségekre kell alapozni.

Tekintsük azt a gyakorlati oldalt, hogy milyen egyszerű lesz a bevonat gondozása.

A bázis jelentős görbületét könnyű elrejteni a heveder mögött, azonban ez a design "magába foglalja" a szoba magasságának részét.

Míg a fényes festékek és a fényes felületek használata növeli a táguló tér illúzióját.

Melyik mennyezetet jobban csinálni a fürdőszobában?

Mi a jobb, ha a mennyezetet a fürdőszobában nem csak a választott stílustól függ, hanem a szoba jellemzőiről is. A színtől függetlenül az anyagnak vízállónak kell lennie, valamint el kell viselnie a hőmérséklet változását és a gőzkibocsátást. Hogyan illesszük össze a szépséget és a praktikumot a fürdőszoba mennyezetének kiválasztásakor?

Fő kiválasztási kritériumok

Mivel a fürdőszoba magas páratartalmú, csak vízálló anyagokat kell használni minden felület díszítésére. A mennyezetnek a zuhanásból kifröccsenek, és ha a szomszédok felülről áradanak, célszerű megakadályozni a víz áramlását. Mivel az ilyen események leggyakrabban a fürdőszobában fordulnak elő, a mennyezetburkolatot ilyen terhelésekhez kell tervezni.

Fontos! A legjobb a feszített vászon feszített vászonokkal.

A mennyezet díszítése a fürdőszobában jobb, ha olyan anyagokat választanak, amelyek nem szeszélyesek a mindennapi életben, és nem gyűjtik a port és a piszkot. Az ideális bevonat elég ahhoz, hogy rendszeresen törölje le puha szivaccsal vagy ruhával. A fürdőszoba tisztaságának bonyolultsága a nagyszámú készülékben és bútorban rejlik, amely nem tud felkelni, és a létra gyakran nincs helye.

A fürdőszobában lévő mennyezetnek könnyen tisztíthatónak kell lennie.

Az utolsó kiválasztási kritérium a mennyezetre a fürdőszobában természetesen esztétikája. A bevonatnak összhangban kell lennie a befejezés többi részével, és meg kell felelnie a helyiség stílusának. Kellemesen meg kell nézni a kész mennyezetet, miközben a fürdőszobában fekszik.

A felületek típusai

Mennyezetek, amelyek a fürdőszobában nagy mennyiségben készülhetnek. Szükség esetén megtalálhatja a legköltséghatékonyabb lehetőségeket, amelyek illeszkednek a belső térbe, vagy figyeljenek a drágább anyagokra. Tehát milyen fürdőszobai mennyezetet kell választanom?

meszelés

A legolcsóbb és legegyszerűbb verzió a végrehajtásban. A fehér bevonat klasszikus módja a mennyezet befejezésének, bármilyen színnek és bármilyen stílusnak. Azonban még a mázolás is olcsó lesz, a fürdőszobai körülmények között nem tartós.

A mosogatás a legegyszerűbb módja a mennyezet kialakításának a fürdőszobában

Az állandó páratartalom miatt ilyen bevonat gyorsan romlik, ezért rendszeresen frissíteni kell, hogy a mennyezet szép legyen. És ha egy árvíz történik, rozsdás csíkok nem kerülhetők el. Ezenkívül a meszelés túlságosan könnyűnek tűnik.

A fehér mennyezetet gyakrabban választják a klasszikus belső terekhez.

festék

Egy másik olcsó módja annak, hogy befejezzék a mennyezetet, de ellentétben a meszeléshez nagy erőfeszítésekre lesz szükség. A festék tökéletesen sima felületet igényel, ezért az alapot először egyenletessé és polírozva kell lennie. Ellenkező esetben minden hiba megjelenik a festéken, különösen a fényességen.

A festék segít a bátran tervezői döntések megtestesítésében

A fürdőszoba mennyezetének festéséhez is meg kell választania a megfelelő festéket. A legjobb megoldás a vízbázisú akril, ez a bevonat ellenáll a nedvességnek és hosszú ideig tart. Az akril festékek gyorsan összeolvadnak másokkal szemben, nem félnek a víztől, valamint a modern bevonat olyan anyagokat tartalmaz, amelyek nem engedik meg a penészgombák terjedését.

A mennyezetfesték is kényelmes, mert bármilyen színt, festményeket vagy egész képeket hozhat létre, ha rendelkezik a szükséges tehetséggel. Természetesen kevés ember meglepődik a festékkel, de egy ilyen bevonat nagyon jól néz ki.

A falon lévő mély türkizkék friss jegyzeteket adnak a fürdőszobába.

vakolat

Szintén jó választás a fürdőszoba mennyezetére. A díszítő vakolat természetes anyag, mind a klasszikus fehér változatban, mind színes keverékek, gyöngyház, textúrák stb. Felvehetőek. A mennyezet freskói gyönyörűek lesznek, de ez a dekor nem alkalmas kis fürdőszobákra.

A fürdőszobák klasszikus belső terében a nedvességálló dekoratív vakolat jól néz ki

Vinyl tapéta

A film külső rétegének köszönhetően a vinil nem romlik a vízből, így ezeket a tapétákat a fürdőszoba mennyezetének befejezésére is felhasználhatják. Tapéta beillesztéséhez tökéletesen sík felületre van szüksége.

Sima falak - a javítás sikerének kulcsa!

Javítás közben ellenőrizze az ízületek tömítettségét, a megbízhatóság érdekében, a varratok tovább feldolgozhatók átlátszó szilikon tömítőanyaggal. Ha még a legcsekélyebb rés is van, a mennyezetet nem védik a penésztől vagy a penészgombástól, amely később a tapéta alatt növekszik.

Fontos! A vinil festett bármilyen színben többször is.

A vinyl tapéta a szokásos festészet mellett nagyszerűen néz ki

Falfestmény

Ahhoz, hogy egy gyönyörű mennyezetet készítsen a fürdőszobában, választhat háttérképet vinil vagy nem szőtt alapon. A megfelelően kiválasztott design vizuálisan kibővítheti egy kis fürdőszobát, például egy kék ég képét vagy egy felfelé mutató kupolát.

3D-s tapéta segít létrehozni egy egyedi belső tér a fürdőszobában

Nem szabad túl sötét méreteket vagy képeket választani, amelyek nagy számú finom részleteket tartalmaznak. A sötét mennyezetek lecsökkenthetik a helyiséget, és túl csípős színek káoszt és zavart okoznak a fürdő belsejében.

Mennyezeti panelek

Leggyakrabban választhat paneleket egy forgácslapról. Azonban, mivel a fa elnyeli a vizet, és hatása alatt gyorsan deformálódik, a lemezeknek speciális vízszigetelő impregnálással kell rendelkezniük. Az is fontos, hogy a fürdőszoba jól szellőző legyen, így a kondenzáció nem marad a fa lemezeken. Ilyen körülmények között a farostlemezek mennyisége jól néz ki és hosszú ideig tart.

A faforgácslemez falburkolatainak elkészítésekor gondoskodni kell a jó szellőzésről

Egy másik népszerű bevonat, amellyel fürdőszobai mennyezetet lehet készíteni, PVC. A műanyag nem szennyezi a vizet, könnyen tisztítható és mosható, és a PVC gazdag színpalettával rendelkezik. A műanyag panelek könnyedén felszerelhetők a mennyezet alatt, szinte semmilyen hatással sem a falak magasságára.

A műanyag panelek összhangban vannak a kerámia lapokkal

Minden panel kényelmes, mert beágyazhatja a reflektorokat. Különösen látványos a fényes felületeken. Ez a design bármilyen belső stílushoz alkalmazható, de a minimalizmusban vagy hi-techban különösen harmonikusnak tűnik.

A PVC panelek kiválóan alkalmasak az integrált világítás telepítéséhez

Függesztett szerkezetek

Ha a fürdőszoba falainak magassága lehetővé teszi, akkor függesztett mennyezetet készíthet. A felhasználáshoz használt anyagok eltérnek a szokásos gipszkartontól a fémig. A hasonló kivitelezés kiválasztásánál szem előtt kell tartani, hogy egy felfüggesztett szerkezet létrehozása kb. 10 cm-re van a fal magasságától. Milyen álmennyezeteket lehet tenni a fürdőszobában látható a fényképek kiválasztásánál.

A modern felfüggesztett szerkezetek minősége és kialakítása a fürdőszobák díszítőelemeinek egyik legnépszerűbb anyagává teszi őket

Ásványi lemezek

A szokásos természetes agyagalapú ásványi lemezek könnyen ellenállnak a nedvességnek. Ha a megfelelő lemezeket választja, akár 100% -os páratartalmat is képes ellenállni. Ha szivárgás történik felülről, akkor az ásványi lemezek megjelenése szinte változatlan marad.

A mennyezeten lévő ásványi lemezek beépített világítással is felszerelhetők

Nedvesek esetén kissé emelkedhetnek a magasságban, de szárítás után azonos alakúak. A szárított mennyezet balesetei nem lesznek láthatóak, kivéve, ha a tetején lévő víz rozsdás. Ebben az esetben az ásványi lapoknak meg kell változnia.

A törött ásványlemez gyorsan és egyszerűen cserélhető újakkal.

Fémcserép

A fém stílusos a fürdő futurisztikus belső terében. Az acél mennyezeti csempe fő előnye a nagy szilárdságú. A műanyag vagy ásványi lemezektől eltérően szinte lehetetlen károsítani őket.

Azonban az acél nem gazdag a színekben, és könnyen szennyezett is. Tisztítsa meg a mennyezet sokkal gyakrabban. A páralecsapódás miatt a panelekhez tapadó szennyeződések elkerülése érdekében jó szellőztető rendszert telepíthet.

A fém csempe nagyon látványos a fürdőszobában

gipszkarton

A legnépszerűbb anyag, amelyből bármilyen formájú függesztett mennyezet készíthető. A fürdőszobában jobb nedvességálló lapokat választani, így tovább tartanak. A gipsz panelek alatt elrejti az egyenetlen felületet, huzalokat és csöveket. A GKL egy környezetbarát anyag, amely nagyon könnyen telepíthető. A lemezek könnyen illeszkednek a mérethez, így elkerülhetők az ízületek és a rések.

A gipszkartonnak köszönhetően mindenféle komplexitású fürdőszobai mennyezetre tervezhető

A gipszkarton igen rugalmas anyag, amely lehetővé teszi bármilyen alakú formatervezést. Ahhoz, hogy a lapok könnyebben hajlíthatók le, vízzel nedvesíthetők. A GKL jól formálja a formáját, így összetett, többszintű struktúrák létrehozására használható.

A gipszkarton mennyezetének ápolása egyszerű. A rend és a tisztaság fenntartásához elegendő a felület puha szivaccsal és tisztítószerrel törölni.

Rack mennyezetek

Az egyik legkedveltebb modern típusú álmennyezet a fürdőszobában. Leggyakrabban alumínium vagy acéllemezek, ellentétben a fémlemezekkel, az ilyen mennyezetek színtartománya kiterjedtebb. A fém tartószerkezetek legfeljebb 20 évesek, vízállóak, nem égnek és teljesen biztonságosak.

A legdivatosabb színbeállítások arany, króm vagy tükörfelület. A fém nem veszi fel a vizet, és nem rozsdás. A rack mennyezetek bármely alakból készülhetnek. A lécek textúrája teljesen sima vagy perforált lehet. Kívánt esetben az ízületeket speciális betétekkel lehet lezárni.

Stretch vászon

Stretch mennyezetet csinálni a fürdőszobában egyedül nem fog működni, a telepítéshez szakmai felszerelés szükséges, így ez a legdrágább kivitel. Az ilyen mennyezet előnyei azonban jóval többek, mint a többi. A pengék vinil alapon készülnek, elegendően rugalmasak és tartósak, hogy ellenálljanak a víznyomásnak felülről, ha a szomszédok szivárognak a csöveken. Feszített mennyezetek:

 • Ideálisan sima felület, varrás nélkül, vagy teljesen láthatatlan illesztésekkel, ha a fürdőszoba szélessége nagyobb, mint a vászon szélessége;
 • Stílusos modern megjelenés;
 • Ellenáll a gombáknak és a penésznek;
 • Nem gyűjt a kondenzátumot a szerkezeten kívül vagy belül;
 • A vászon képes ellenállni a hőmérséklet akár 50 fokos;
 • A nyújtható mennyezetek nem torzulnak az idő múlásával;
 • A vászon képes akár 100 l / m2 víz ellen is;
 • Könnyű gondozás, elég ahhoz, hogy rendszeresen törölje le a rongyot.

Ha arról beszélünk, hogy melyik feszített mennyezet a fürdőszobában jobb, akkor válassza a PVC vászon. Nem szivárognak a vízből, mint a szaténak, és ha felülről áradnak, akkor könnyen vissza tudnak térni korábbi alakjukhoz, amint a víz lecsapódik.

A nyújtható mennyezetek számos lehetőséget kínálnak a textúrák és színek számára, így könnyen kiválaszthatja a bevonatot bármilyen belső tér számára. Ha kívánja, festményeket rendelhet fotónyomtatással, és ha vizuálisan ki kell terjeszteni a fürdőszobát, válassza a fényes lehetőségeket. Fényes teszi a belső tér tágasabb és könnyebb.

Tükrözött mennyezet

A tükör bevonat látványos megoldás a mennyezet díszítéséhez. Tükrök nem csak díszítik a belső tér a fürdőszoba, hanem jelentősen megváltoztatja az arányokat. A felső tükörfelület vizuálisan még magasabbra teszi a szobát. Míg a tükörpanelek változatosak, a klasszikus tükör mellett kiválaszthatja a színeket is, például kék, rózsaszín, bronz, zöld, türkiz stb. Ha kívánja, kombinálhat több árnyalatot is, fontos, hogy csak azokat válassza ki, hogy azok a többi fürdőszobával együtt legyenek.

Fontos: a tükörfelület nagyban növeli a fény fényességét, így kisebb mennyiségekkel használható a mennyezeten.

Mivel a tükrök növelik a helyiséget, az ilyen mennyezetek jó választás a kis fürdőszobák számára. Egy ilyen mennyezet egyszerűen telepíthető, csak vigyázzon rá. A tükörlemezek nem félnek a víztől, de gyakran kell lemosni őket, nehogy foltok legyenek. A tükörfelületre úgy csillogott, mint elég új ahhoz, hogy üveges mosószereket használjon.

Üveg mennyezet

Az egyik leglátványosabb lehetőség a mennyezet befejezésére. Az edzett üveg gyönyörű anyag, tartós és kopásálló. Az üvegtáblák nem félnek a víztől, ellenállnak bármilyen hőmérsékletnek, könnyen tisztíthatók. Az üveg mennyezetén nincs forma vagy gomba, és a környezetbarát anyag nem káros anyagokat bocsát ki. A sérült lapokat könnyen cserélheti újakkal, ha szükséges.

A fényes felület és a könnyű fényvisszaverő képesség miatt az üveg mennyezetek a fürdőszobát szélesebbé és nagyobbá teszik. De a tágas helyiségeknél jobb, ha mindkét üveg átlátszó és színezett. A dekoráció lehetőségeiről fotónyomtatás, homokfúvási minták, bármilyen szín, csillogás, különböző díszítő zárványok, törött üveg hatása, belső világítás és még ólomüveg is rendelkezésre áll.

Színtartomány

A mennyezet színét a fürdőszobában, valamint a benne található bútorokkal kell kombinálni. Továbbá, a mennyezetburkolat leggyakrabban könnyebb, mint a padló a falak, ez lehetővé teszi, hogy vizuálisan húzza a szobába. Fehér, tejszerű vagy világosszürke a leggyakoribb mennyezeti szín. Ezek az árnyalatok szinte bármilyen színnel vannak kombinálva, ami miatt ilyen népszerűségnek örvendenek.

Ha a szoba mérete elég nagy, kiválaszthatja a világosabb tartományt. Zöld, narancssárga, lila, bordó, türkiz vagy kék mennyezet lesz a fürdőszobai belső tér hangsúlya. Érdekes hatás érhető el a mennyezet és a padló sötét padlózatán, és a falakat fehérre festeni. Ez teszi a fürdőszobát szélesebbre, de vizuálisan alulbecsülheti a falak magasságát.

A monokróm bevonaton kívül kiválaszthatja a minták vagy nyomtatványok különböző lehetőségeit is. Azonban érdemes megemlíteni, hogy kis fürdőszobákban nem szabad nagy rajzokat választani, jobb egy kis mintán vagy nyugodt, nem ellentétes díszítésen maradni. Milyen színű, hogy kiválassza a mennyezetet a fürdőszobában látható a fényképen, különböző színekben díszített belső terekkel.

A fürdőszoba mennyezetének nem kell egyszerűnek és szilárdnak lennie. A különféle befejező anyagok, színek és textúrák lehetővé teszik bármilyen komplexitás kialakítását. Annak érdekében, hogy a javítás sikeres és hosszú ideig tartson, gondosan meg kell határoznia a célt, és nem szabad menteni az anyagokat és a szakemberek munkáját.

Képek a gipszkarton mennyezetéről a fürdőszobában

A fürdőszoba nem tekinthető egyszerűnek a kialakításban: leggyakrabban kis helyiség, néha nem szabványos konfiguráció. Emellett a páratartalom és a hőmérséklet változások is szerepet játszanak - nem minden bevonat képes ellenállni ezeknek a tényezőknek.

Több olyan anyag van, amelyből fel van készítve a mennyezet ebben a teremben, de melyik a legalkalmasabb? Úgy véljük, hogy ezek gipszkarton mennyezetek - a fürdőszobában jól működtek, és a következő néhány fotón is látható lesz, hogy gyönyörűen elkészíthetők is.

A fürdőszobában finom felületkezelést biztosít

Mint már említettük, a fürdőszoba javítása bizonyos nehézségekkel jár, amelyeket a megfelelő anyagok kiválasztása gátolhat.

Először is, vegye figyelembe, hogy a szokásos gipszkarton nem fog működni.

Inkább senki sem tiltja a használatát - de az eredmény nem tart sokáig (különösen a festék). A szabványos gipszkarton elnyeli a nedvességet, ami azt jelenti, hogy a bevonat hamarosan romlik, mind külsőleg, mind belsőleg.

Ezért a boltokban meg kell keresni a GKVL nedvességálló gipszkarton lapokat. Ezek mind a csomagoláson, mind pedig a jellegzetes zöld színnel jelöltek. Nem kell azt gondolni, hogy egy bizonyos belső térre kényszerít - egy ilyen GCR ugyanúgy festett, mint egy normál.

Tanács: jobb, ha olyan festéket készít, ami nem vízben oldható, különben a mennyezeted hamarosan egyfajta válás lesz.

A felfüggesztett gipszkarton mennyezetek jól néz ki a fürdőszobában szinte bármilyen konfigurációban. De ne felejtsük el, hogy eltakarja a falak magasságának 10-15 centiméterét. Ha úgy dönt, hogy többszintű dizájnt készít, ez a szám növekszik - vegye figyelembe ezt a tervezés során.

Fontos, hogy figyeljen a lámpatestek védettségi fokára is - olyan paraméter, amely jelzi, hogy a lámpák mennyire vannak kitéve nedvességnek és pornak. Ha a helyiségek többségében nem túl fontos, akkor a fürdőszobában biztonságos és megbízható világításhoz alaposan meg kell vizsgálni ezt az információt.

A védelmi fokozat megnevezése az IP karakterisztikájú karakterekből és két számból áll.

Tehát a legnépszerűbb a szokásos lakóhelyiségekben - IP20. Ez nem lesz elég az Ön számára: az ilyen lámpák nem védettek a víz belépésétől, ami rövidzárlatot okozhat.

IP21 / IP22 védelmi osztályú lámpák fognak megtenni - nem félnek a nedvességtől és a kis cseppektől, jól ellenállnak a hőmérséklet-változásoknak. Ezeket nem szabad vízbe meríteni, de a mennyezeten ilyen veszély csak árvíz esetén jelentkezik.

Természetesen sokkal több védett fényforrás van - például az IP67-et a fedett medence világításához használják. De sokkal drágábbak és nincs értelme túlfizetni számukra.

Ha nem biztos benne, hogy tudatában van a címkézésnek, vagy kétségei vannak a döntéssel kapcsolatban, keressen fel bármilyen hardverraktárt.

Miután néhány technológiai jellemzővel foglalkozik, javasoljuk, hogy a legérdekesebbekké váljanak - a gipszkarton mennyezetének galériáján a fürdőszobák belsejében. Rengeteg jó lehetőség van.

Kombinált fürdőszoba

Számos tipikus lakóházban, WC-vel kombinálva. Tegyük félre a kérdést, hogy helyénvaló-e. Feladatunk az, hogy megértsük, hogyan lehet egy ilyen helyet rendezni a GCR segítségével.

Általában, a kombinált fürdőszoba nem nagy méretű (vannak kivételek, de beszélünk róluk egy kicsit alacsonyabb). Ezért javasoljuk, hogy a könnyű hangokat ajánljuk.

Van egy magas, de nem túl tágas fürdőszobája? Próbáljon meg egy fehér, osztott szintű mennyezetet rejtett világítással felszerelni. Egyrészt egy ilyen megoldás egyensúlyba hozza a szobát - néha, ez a konfiguráció nem túl hangulatos érzés a kútban. Másrészt a világos színek vizuálisan szélesebbé teszik a szobát.

Ráadásul ez a fény egy térfogati hatást eredményez és érdekesnek tűnik - az ilyen kis méretű fürdőszobákhoz illő néhány díszítés közül.

Egyébként nem szükséges választani egy fehér LED-es csíkot. Szokatlan fényes szegély - példátlan és stílusos vétel. Igaz, hogy gondosan kell kiválasztani az árnyékot, hogy összhangban legyen más színes elemekkel.

A fürdőszoba elég tágas? Ezután kísérletezzen egy többszintű gipszkarton-szerkezet eredeti formájával, áttetsző nyújtószövettel. A volumetrikus elemek és spotlámpák rendkívül érdekesnek tűnnek. A legfontosabb dolog az arányosság érzése. Az elrendezés megtervezésekor vegye figyelembe az összes méretet, nehogy túlterhelje a mennyezetet - ellenkező esetben az eredmény ellentétes lesz a tervezettel.

Nuance: A gipszkarton segít a zónát kombinálni. Használja ezt a "mennyezeti" padlóra. Természetesen az apró, 2-3 méteres helyiségekben nincs lehetőség - még egy nagyon vékony partíció is megnehezíti a mozgást. De a tágasabb - meglehetősen ésszerű és funkcionális megoldás.

Nem szabványos fürdőszoba konfiguráció

Azonban egy tipikus fürdőszoba nem nehéz megérteni. De mi a teendő, ha szerencséje van egy nem szabványos konfigurációval? Például a tetőtérben lévő helyiség vagy a mennyezet szokatlan formája?

Számos fórumon végzett értékelés alapján a gipszkarton mennyisége ebben az esetben is tökéletesen illeszkedik. Ajánljuk, hogy megtekinthesse fotógalériaunkat!

Lehetőség van szinte bármilyen alakú konstrukciók készítésére a gipszkartonból. Ezért nem nehéz használni a háromszögletes tető befejezéséhez. A tömeges csillárok helyett előnyben kell részesíteni a reflektorokat - ez utóbbi nem tűnik nagyon relevánsnak.

Ezenkívül egy gipszkartonban könnyen elhelyezhető egy doboz az ablakhoz - kényelmes és nagyon gazdaságos, mivel nappal nem szükséges bekapcsolni a fényt.

Kérjük, vegye figyelembe: Ha nem akarja elrontani a megjelenést, a befejezést nagyon óvatosan kell végrehajtani. A legkisebb szabálytalanságok elpusztítják a pozitív benyomást.

Szükségtelenül keskeny és hosszú szoba? Ügyeljen a hullámforma kétszintű kialakítására. Ez segíteni fogja a szobát egy kicsit nagyobb mennyiségben. Igaz, ez nem csodaszer, de megér egy próbát.

Ugyanilyen fontos lesz a világítás: nagy elemek eldobása kis lapos csillárok vagy spotlámpák javára.

Nem különbözik a helyiség elrendezése a szokásos téglalaptól vagy négyzetektől? Két lehetőség közül választhat: vagy próbáljon ki egy többszintű mennyezet segítségével, vagy pedig egy szokatlan alakra helyezi a hangsúlyt, ahogy azt a következő fotón is elvégeztük.

A sima felület szinte érintkezésbe kerül az ereszekkel, de a fürdőszoba nem tűnik túl alacsonynak. A falakon minden további sarok észrevehető. Ugyanakkor a bevonat nem vonja el a figyelmet az eredeti tálról és a mintás cserépről.

Ha a szoba fordítva, kerek, hangsúlyozza a sima hullámokat a mennyezeten. Egy kis fürdőszobában megfelelőek lehetnek, ami megteremti a belső tér integritását. Igaz, fontos, hogy ne vigyük túlzásba: ne merüljön fel egy tucat szint bonyolult válásokkal. De a design, mint ez a fotó - tökéletes.

A látszólagos egyszerűség ellenére ez a design stílusos és elegáns.

Corner fürdőszoba panorámás ablakkal? Nem országunk legnépszerűbb döntése, de miért ne, különösen, ha a kilátás kellemes melegvizes tartózkodást eredményez.

A legjobb választás a nedvességálló gipszkarton mennyisége egy ilyen fürdőszobában. Kipróbálhatja a caissons utánzását (e cikk olvasásával megtudhatja őket). A kecses szimmetrikus megjelenés nagyszerű, különösen, ha fényszórókkal kiemeli őket.

De jobb, ha megtagadjuk a durva gerendákat - elrontják az egész benyomást és zsírozza a hatást.

Ívelt mennyezet

A fürdőszobában lévő gyönyörű gipszkarton mennyezetekről készült képek kiválasztása nem lenne teljes, ha elfelejtettük megmagyarázni a többszintű kialakításokat.

A szokásos bevonatok közül sok különböznek a szegély körül egy vagy két szegélyléccel. Az ilyen összetettebbek a modern ötletek megvalósításában nem minden szobának felelnek meg - elegendő helyet kell biztosítani számukra. Ha nem biztos abban, hogy a helyiség nagysága megfelelő, akkor egy másik lehetőségre kell gondolnia.

Ennek a döntésnek a dimenziója nem dimenziója. A szokatlan laminált betétek semmiképpen sem a fürdőkben a leggyakrabban használt anyagok. Azonban a textúrák közötti különbség előnyösnek tűnik, és a meglehetősen tipikus konfiguráció a design remekművé válik.

Itt meg kell győződni arról, hogy a színek össze vannak hangolva egymással. Természetesen a fehér mindenre alkalmas. Mi a helyzet a bútorokkal és a kiegészítőkkel? Bármelyik, akár a legmagasabb minőségi javítások is tönkreteszik a túlzott sokszínűség. Szóval emlékezzen a mérséklésre.

A tükörbetétekkel ellátott térfogatméret kiváló megoldás a csúcstechnikai belsőépítészet számára. Ügyeljen a mennyezet alakjára ebben a fotóban - tiszta és sima vonalak, puha és lekerekített sarkok.

Ugyanezeket az elveket követik a vízvezeték, bútor kiválasztásakor. Az ilyen élesség jellemzi ezt a stílust, ezért jobb, ha nem térne el ettől.

Érdekes tipp: próbálja kiemelni a design színes LED csíkokkal. Ez növeli a futurizmust a belső térben, és valóban szokatlan lesz.

Ne féljen virágokkal játszani - aki azt mondta, hogy a gipszkartonnak fehérnek kell lennie? Az üzletekben sokféle vízálló festék létezik - úgy gondoljuk, hogy nem lesz nehéz választani a megfelelő árnyalat széles választékából.

Ez a kép egy kiváló példa a színegyeztetésre. A pasztell kék és a rózsaszín tökéletesen kombinálható egymással. Ez a technika jó egy kis fürdőszobának - vizuálisan nagyobb, de ugyanakkor a mennyezet nem tűnik homályosnak és standardnak. Kísérlet, hogy megtalálja a tökéletes kombinációt az Ön számára.

Szeretne valami világosabb? Gondolj a kombinált bevonatra. Világos, fényes betét a nyújtó szövetből, ha jobban megtartja a gipszkarton dobozt.

Itt azonban óvatosabbnak kell lennie. Már írtunk arról, hogyan válasszunk színt egy külön cikkből - kövessük ezeket a szabályokat, ha nem akarunk lemondani a végeredményről.

Díszítsd a gipszkarton mennyezet nem csak szokatlan alakú és érdekes hangok - próbáljon alkalmazni különböző díszítő elemeket.

Fresco - amire szükséged van. Ne tévesszen azzal az a tény, hogy általában a festményt nem használják a fürdőszobákban. A megfelelő megközelítéssel harmonikus és természetes lesz. Jobb, ha a kép egy kis alakját választjuk ki, különösen, ha a helyiséget nem nagy méretben különböztetjük meg. Válasszon egy olyan mintát, amely összhangban van a falakkal és a vízvezetékkel.

Biztosak vagyunk benne, hogy tetszett a gyűjteményünk. Szeretne több tematikus tervezési ötletet használni a PCG használatával? A szobák széles választékát kínálja a gipszkarton mennyezetének minden szobájához - ott biztosan talál valamit, ami tetszeni fog.

Melyik mennyezetet jobb a fürdőszobában csinálni?

Mint bármely más helyiségben, a mennyezet a fürdőszobában teljesen másképpen vágható. Vannak olyan lehetőségek, amelyek drágák és látványosak, praktikusak, hagyományosak, eredetiek - ez mind a háztulajdonosok pénzügyi lehetőségeitől és ízlésétől függ. De egy opció kiválasztásakor figyelembe kell vennie a szoba sajátosságait, különben a díszítés hamarosan elveszíti dekoratív hatását. Nézzük meg részletesebben, hogy melyik mennyezetet kell jobban csinálni a fürdőszobában, hogy vonzó, megbízható és ne okozzon gondot a tisztításban.

Melyik mennyezetet jobb a fürdőszobában csinálni?

Alapvető mennyezeti követelmények

A fürdőszobát elsősorban a magas páratartalom jellemzi, ami befolyásolja a festék tartósságát, erősségét és esztétikai megjelenését. A nedvesség és a hő hozzájárulnak a mennyezet és falak formájának kialakulásához, fémelemek korróziójához, foltok és foltok kialakulásához a padlón.

A mennyezetnek nedvességállónak kell lennie

Ezért a fürdőszobában a mennyezetnek több fontos követelménynek kell megfelelnie:

 • ellenáll a nedvességnek, könnyen tisztítható és mosható;
 • ne bocsásson ki káros füstöket;
 • egy szép megjelenésű, és egyezik a fürdőszoba belsejének stílusával;
 • A szerkezet leplezett elemeinek könnyen hozzáférhetőnek kell lenniük.

A mennyezetet biztonságos anyagból kell készíteni és könnyen tisztítható.

Fontos, hogy a mennyezet tartós legyen

A befejező anyagoknak a vízállóságon túl ellen kell állniuk a gombáknak és a korróziónak, és tartósnak kell lenniük ahhoz, hogy évente ne kelljen javítani a mennyezeten.

Mennyezet "Csillogó ég" kék háttérvilágítással és arany hangulattal

Fürdőszoba mennyezeti lehetőségek

A mennyezetvakolás, a mészhomok festése és a mennyezet felületének festése a leginkább költséghatékony. A legdrágább - üvegnyomtatók fotónyomtatással és ólomüveggel, tükrözött mennyezettel. A középáras szegmensben sok lehetőség van: műanyag iparvágány, süllyesztett mennyezetek és vízálló gipszkartonból készült hajlított szerkezetek. Annak megértéséhez, hogy melyik a legoptimálisabb, meg kell vizsgálnia minden típus előnyeit és hátrányait.

Gipszvakolat és meszelés

Most már bármelyik hardverraktárban könnyen megtalálhatók vízálló vakolatok és töltőanyagok, és nagyon kedvező áron. Segítségükkel egyszerűen kiküszöbölhetők a kis szabálytalanságok, apró repedések és egyéb hibák, hogy a mennyezet nagyon ügyes megjelenést biztosítson. A pályázati folyamatot könnyű elsajátítani, és sok lakástulajdonos szívesebben csinálja magukat, ami a varázsló szolgáltatásait takarítja meg.

Nagyon fontos, hogy jól felkészítse a felületet, tisztítsa meg mindazt, ami nem szilárdan rögzítve van, és zárja be az ízületeket a padlólapok és a mély rések között. A vakolatot több rétegben alkalmazzák, amelyek mindegyikét gondosan dörzsölik és alapozzák. A meszeléshez használjon krétát vagy hidratált mészet, vízzel hígítva a kívánt konzisztenciára.

Krét vagy mész habarcs készítése a mennyezet meszeléséhez

 • az anyagok olcsóak és környezetbarátek;
 • a munka önmagában is elvégezhető;
 • ha szükséges, egyszerűen kiküszöbölhető hibák egy külön területen;
 • A mész fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkezik, így a mennyezeten nincs forma.

Mennyezeti fehérítő spray

 • túl világos nézet;
 • az alap készítése és kiegyenlítése sok fizikai erőfeszítést igényel;
 • a nedves gõzbõl való meszelés az idõ alatt elpárolog, és sárgára vált, ezért évente frissíteni kell a bevonatot;
 • ha a mennyezetet permetezik, szárítás után csúnya csepegés lesz.

színezés

Mint a meszelés esetében, a mennyezet felülete tökéletes összehangolást igényel, különösen ha a festék fényes ragyog. A fürdőszobák festéke egyszerűen hatalmas, szinte mindegyik környezetbarát, nedvességgel és kopásálló, széles színpalettával rendelkezik. A legtöbb készítménynek páragátló és gombaellenes tulajdonságai vannak, ami nagy jelentőséggel bír a szobákban, például a fürdőszobában. Nem szükséges a mennyezet monoton: a festék színben kombinálható, rajzolás díszek és minták, különböző stencilek használata.

Festékhenger mennyezet

 • díszítő, képessége képzelni;
 • az alkalmazás egyszerűsége;
 • az anyagok megfizethető költsége;
 • a festék sokkal tartósabb fehérítő;
 • a munkát önállóan lehet elvégezni;
 • a mennyezet mosható.

A mennyezet mennyezetének festése a fürdőszobában

 • a felületnek tökéletesen illeszkednie kell;
 • az idő múlásával a szín elhalványul, a fehér festék sárgára süllyed, a foltok megjelenhetnek a bevonaton;
 • a szomszédok feletti árvíz esetén a díszítés reménytelenül hibás lesz.

Festett mennyezet mosható

Nedvességálló tapéta

Nedvességálló tapéta, ragasztók és szerszámok a mennyezetre ragasztott ruhák ragasztására

Ez a fajta befejezése meglehetősen ritka, mert nem praktikus. A tapéta beillesztéséhez a mennyezetet olyan óvatosan készítik el, mint a festésnél, mivel bármilyen szabálytalanság láthatóan vékony bevonat alatt jelenik meg. Vízálló vinyl tapéta lehet többször átfestve, hogy frissítse a fürdőszoba belsejét.

Ragasztó alkalmazása a mennyezetre egy görgővel

A sarkokban és a falak közelében jobb a ragasztó használata ecsettel

A ragasztó alkalmazása a háttérképhez

Ragasztó tapéta a mennyezetre kényelmesebb együtt

A második web rögzítése

Használjon varróhengert varratokhoz.

A léggörgőt a mennyezetről a tapéta elé szorítják

Ne engedje, hogy a vázlat megjelenjen a tapéta szárítási időszakában.

 • a befejező költségek viszonylag olcsóak;
 • A háttérkép vonzó és otthonos megjelenést kölcsönöz a mennyezetnek.

Nedvességálló színes tapéta a mennyezeten

 • öntapadós tapéta a mennyezeten nagyon nehéz, segítségre van szüksége;
 • a ruhák vágása, rögzítése és rögzítése nagy gondot igényel;
 • a tapétaformák alatt gyakran alakul ki;
 • amikor a szomszédok felülről áradanak, a burkolatot teljesen megváltoztatni kell.

Műanyag mennyezet

PVC műanyag mennyezet

Műanyag mennyezet a fürdőszobában

A műanyag paneleket borító - nagyon népszerű fürdőszobai dekoráció. A panelek a mennyezetre szerelt alumínium kerethez vannak rögzítve. A keret elrejti a mennyezet felületének minden hibáját, lehetővé teszi beépített világítás beépítését, a kommunikáció elrejtését. A panelek mérete, vastagsága, színe és textúrája eltérő, így szinte bármilyen stílustípusra választhat.

Profil panelek fix rögzítéséhez

A profil rögzítése a helyiség peremén található dübelekkel történik.

Összekötő keretprofilok

A mennyezeti lábazat rögzítése

A panel be van helyezve az alaplapra.

PVC panelek szerelése

Lyuk fúrásával a lámpa alatt

Az utolsó panelt fűrészeljük, és bepattanunk az alaplap és az előző panel hornyaiba

 • a mennyezet nagyon esztétikusan és vonzónak tűnik;
 • az anyagok költsége nem túl magas;
 • nincs szükség a felület szintre emelésére;
 • a telepítés nem igényel speciális készségeket és azoknak a képességét, akik tudják, hogyan kell kezelni az eszközt;
 • a formatervezés tartós, szükség esetén az egyéni paneleket pótolhatja;
 • a bevonat egyáltalán nem fél a nedvességtől, de nem deformálódik, könnyen tisztítható mosószerekkel.
 • a mennyezet néhány centiméterrel alacsonyabb;
 • piszok halmozódhat fel az ízületekben, és normális szellőztetés hiányában ott fejlődik a gomba.

Rack mennyezet

Ez a lehetőség nagyon elegáns, modern megjelenésű. A design egy fém keret, keskeny szalaggal, alumíniummal vagy vékony acéllemezzel bevont korrózióálló bevonattal. Az ilyen bevonatok színtartománya nagyon széles, a Reiki arany, krómozott, különleges mintázattal rendelkező minták. A telepítés lehet nyitott és zárt: az első esetben bizonyos szélességű rések maradnak a lécek között, a második esetben az összes elem tompán van felszerelve. A szerelés nagyon egyszerű, mindenki elsajátíthatja.

Tükrös mennyezet csíptetve

 • látványos kilátás, sokszínű színek;
 • egyszerű telepítés;
 • nincs szükség a bázis szintre emelésére;
 • lehetőség van a beépített világítás felszerelésére;
 • az anyag ellenáll a nedvességnek, a korróziónak, a szélsőséges hőmérsékleteknek, a gombáknak;
 • az egyszerű gondozás;
 • ha szükséges, könnyű helyettesíteni az egyes elemeket;
 • a felülről történő áradás esetén a bevonat nem károsodik;
 • az átlagos élettartam 30-35 év.

Rack fém mennyezet

 • a rack plafon költsége drágább, mint a rendszeres műanyag;
 • piszok felhalmozódhat a varratokon és az ízületeken.

Kazettás mennyezet

Nyissa fel a profil mennyezetét

A felfüggesztett szerkezetek között a kazetta vagy a moduláris mennyezet nagy igényeket támaszt. Ez egy felfüggesztett fém keret, amelynek celláiban díszítő paneleket helyeznek. A fürdőszobában használt alumínium, plexi, horganyzott acél, akril, ásványi panelek. Színük és textúrájuk különbözik, monoton és mintázott lehet.

Fotó kazetta mennyezet

 • nincs szükség a mennyezet felszínének felszínére;
 • a keret tökéletesen elrejti a kommunikációt, lehetőség van beépített világításra;
 • ha egy külön panel megsérül, könnyen cserélhető;
 • a kommunikációhoz való hozzáférés továbbra is fennáll - elegendő csak az egyik modul felemelése;
 • a panelek modern és vonzó megjelenést kölcsönöznek a mennyezetnek.

Kazetta, a mennyezet része

 • magas költségek;
 • a felfüggesztési rendszer legalább 15 cm-es helyet foglal el, így nem alkalmas az alacsony mennyezetű fürdőszobákra.

Mennyezeti csempe

Mennyezeti csempe varrás nélkül

Mennyezeti csempe a mennyezeten, fotó

Mennyezeti csempe egy mintával

A polisztirol burkolat is nagyon népszerű. A csempe hangulatos és esztétikailag vonzó megjelenést kölcsönöz a legtöbb belső stílusnak. Ragasztásához a csempe, a mennyezet jól kell készíteni, szintezett, áttört, győződjön meg róla, hogy fedezi egy alapozó. A sztiropor ellenáll a nedvességnek és a penésznek, időnként újrafesthető.

Ragasztó csempe

Mennyezeti csempe és lábazat

 • olcsó;
 • kis tömegű anyag;
 • különböző textúrák;
 • a burkolat könnyedén feldolgozható a telepítés során;
 • az egyszerű gondozás.

Fénykép polisztirol burkolólapok

Hátrányok: alaposan fel kell készíteni a felületet;

 • a vágás és az összekötő lapok pontosságot és pontosságot igényelnek;
 • az anyag könnyedén megtörik, ezért a ragasztáskor lehetetlen keményen nyomni a csempere;
 • piszok halmozódhat fel az ízületekben;
 • ha felfelé kerül, akkor a bevonat lehúzható, és meg kell változtatni.

gipszkarton

Gipszkarton mennyezet a fürdőszobában

A gipszkarton szerkezetek meglehetősen gyakran megtalálhatók a nagy területen lévő fürdőszobákban. Ezek fémkeretek, leggyakrabban többszintű, kialakított formák, beépített világítással, nedvességálló gipszkarton lapokkal. Felülről a burkolat vízzel szemben festett és festett. Az ilyen többszintű mennyezet nagyon eredeti és stílusos; az anyag könnyen feldolgozható, a telepítés nem igényel speciális készségeket.

Split szintű gipszkarton mennyezet

 • a keret tökéletesen elrejti az összes hibát, vezetéket, csövet, nincs szükség gondos előkészítésre az alap;
 • a burkolat tökéletesen tolerálja a gőz és a hőmérséklet változását, mosható és ellenáll a gombák fejlődésének;
 • a mennyezet vonzónak és szilárdnak tűnik.

Gyönyörű függesztett mennyezet világítással

 • nincs hozzáférés a kommunikációhoz;
 • a keret néhány centiméternyi helyet vesz igénybe;
 • a plafon elrendezése meglehetősen drága;
 • javítás esetén egy külön szakasz helyettesítése problémás;
 • időszakosan a mennyezetet festeni kell, hogy frissítse a megjelenést.

A gipszkarton és a feszített mennyezet kombinációja

Stretch mennyezet

A nyújtható PVC burkolatok népszerűsége csak évente növekszik. Ezek kombinálhatók bármilyen díszítéssel, különböző színekben és textúrákban különböznek. Különösen látványos megjelenésű mennyezetek fotónyomtatással és 3D-s képekkel.

Stretch mennyezet a fürdőszobában

Fehér feszített mennyezet, elszívó elszívó a központban

 • magas dekoráció;
 • nedvességállóság, hőmérsékletváltozás, a kondenzáció nem felhalmozódik a mennyezetre;
 • amikor elárasztják, a bevonat nagy mennyiségű vizet tart meg a leeresztés után, amely ismét megszerzi korábbi alakját.

Stretch mennyezet a fürdőszobában

Stretch mennyezet fotónyomtatással

Gyönyörű stretch mennyezet két szinten

 • a telepítés speciális felszerelést és szakmai készségeket igényel, ezért nem lehet felfüggesztett mennyezetet saját maga elvégezni;
 • az ilyen kivitel meglehetősen drága a rackhez és a kazettatartókhoz képest;
 • a film könnyen sérülhet éles tárgyakkal;
 • nincs hozzáférés a kommunikációhoz;
 • károsodás esetén a bevonatot teljesen ki kell cserélni, és nem javítható.

Üveg mennyezet

Megvilágított üveg mennyezet

Egy ilyen kivitel egy drága öröm, de szokatlanul látványos. A temperált üveglapok átlátszatlanok, tükrök, színesek, képek és színes üvegablakok, beépített világítással. A telepítés a kazettatestek típusától függ, de a keret megerősített, mivel az üveg súlya elég nagy. Természetesen az alapnak különösen tartósnak kell lennie, különben az egész szerkezet összeomolhat.

Üveg mennyezet, falfestmény

 • a mennyezet szokatlanul lenyűgöző és eredetinek tűnik, vizuálisan bővíti a szobát;
 • az üveg nem fél a nedvességtől vagy a gombától, minden mosószerrel mosható;
 • Gondos gondossággal a bevonat több mint egy tucat évig tart.
 • magas anyagköltség és felszerelés;
 • a telepítés pontosan kiszámolja a terhelés alapjait és jelentős munkaerőköltségeket, ezért szakembernek ezt meg kell tennie;
 • nem alkalmas gyenge padlójú helyiségekre;
 • az üveg felületén a foltok könnyen maradnak, ezért gondosan törődjenek vele.

Üveg mennyezet

Melyik mennyezetet választani

Az ismertetett opciók mindegyike vonzó a maga módján, de ha figyelembe vesszük a költségek optimális arányát, a díszítést és a könnyű telepítést, akkor a műanyag vagy a süllyesztett mennyezet a legjobb megoldás. A panelek széles választékának köszönhetően talál egy érdekes és szokatlan szín- és textúrát, vagy éppen ellenkezőleg, egy diszkrét klasszikus változatot választ. Ha a fürdőszobát high-tech vagy loft stílusú stílusban díszítik, ideálisan a tükrös bevonattal ellátott panelhez, valamint a krómozott és a fémes színekhez. Ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy megmutassuk a képzelőerőt, érezzük magunkat egy kis tervezőnek.

Fodros mennyezet

A rack mennyezet felszerelése a fürdőszobában

A rack-mennyezet behelyezése a fürdőszoba befejezésének utolsó szakasza. A burkolat előtti mennyezetet porról, gipsz vakolatról, festékről tisztítani kell, minden meglévő repedést hímezni és tömöríteni kell. A gomba által érintett helyeket fertőtlenítőszerekkel kell tisztítani és kezelni. Összefoglalva, a felületet vízálló alapozóval, gombaellenes adalékokkal fedjük le, hogy a jövőben megszüntessük a penész megjelenését.

Tanács. A beszerelés előtt a vezetékeket világító eszközökhöz kell kötni, és rögzíteni kell a huzalokat a mennyezetre dugós szögekkel és műanyag bilincsekkel.

A folyamat során szüksége lesz:

 • díszítő lécek műanyagból vagy alumíniumból;
 • alumínium profilok;
 • sarkok (csapágyak);
 • szuszpenziók;
 • csavarok és dugók;
 • ollók fémhez;
 • szinten; fúrjon egy sor fúróval.

1. lépés: A falon lévő helyiség peremén sík vízszintes vonal húzódik 15 cm-es távolságra a durva bázistól. A jelöléshez nagyon kényelmes a lézer szint használata, de a szokásos építés hiányában az ember megteheti.

2. lépés: A jelölő vonalon jelölje meg minden 40-50 cm-es pontot a kötőelemek lyukaira, és ugyanazokat a jelöléseket tegye a profilra. Fúrjon lyukat a vezetőkbe, majd a falakba, a megfelelő fúróval. A lyukak átmérőjének 6 mm-nek kell lennie.

Jelölés a falon és furatok

3. lépés: A falakon lévő lyukakba tolja be a tüskéket, kalapálja őket a felületre, egy profilra és csavarozza be az önfúró csavarokat.

Helyezzen be dugókat a lyukakba

A profilnak szigorúan a vonal mentén kell elhelyezkednie, a vízszintes eltérések a szerkezet ferdítéséhez vezetnek. A sarkok csatlakoztatásához a profilok végeit 45 fokos szögben vágják le.

Angle dokkolási lehetőség

4. lépés: A hordozó gumiabroncsok két ellentétes fal között helyezkednek el. A szálak végeinek és a profilfalnak körülbelül 10 mm-es résszel kell rendelkezniük a hőtágulás kompenzálásához. Ebben az esetben az elemek szigorúan merõlegesek egymásra.

Tanács. A két zsinór összekötéséhez szükség van egymásra helyezni, a perforált lyukakat igazítani és rögzíteni mindkét oldalon csavarokkal.

5. lépés: A mennyezeten jelölje meg a rögzítőelemek helyét a falakhoz képest 20 cm távolságra és kb. 0,7-1 méter között. Fúrjon lyukakat, dugja be a tüskéket és csavarja be a szorítót. A csavarokat nem csavarták a végére, így hagyva a lehetőséget a sínek magasságának beállítására.

Csuklós mennyezetek összeszerelési rendszere

6. lépés: Rögzítse az első sínt: helyezze be a kezdőprofilba, illessze be a szalagok hornyait, és nyomja le, amíg meg nem ugrik. A sín végei és a profil fala között 5 mm-es rések maradjanak.

Reiki profil (műanyag)

A rács be van helyezve a profilvégbe

A sín a feszítőszerkezetbe és a fal másik oldalán található

Műanyag lécek felszerelése

7. lépés. Ugyanígy rögzítse az összes többi síneket a lámpa helyére. Ahhoz, hogy egy lyuk alatta legyen, a panelen jelölje meg a kivágás középpontját ceruzával és fúróval a kívánt átmérőjű koronával. Ezután helyezze be a fényforrás testét a lyukba, tartsa meg, rögzítse a panelet a szalagokhoz, vezesse a huzalt belsejébe és csatlakoztasson egy villanykörtét.

Fúvókák fúráshoz

Jövő lyuk a lámpához a sínben

8. lépés Ugyanúgy rögzítik az összes többi felszerelést, ellenőrizzék a munkájukat, kiegészítik a teljes sínek telepítését. Ha az utolsó deszka szélesebb, mint amennyi szükséges, fém szélessel szélessé válik. Az anyag nagyon vékony, így a vágás nem nehéz.

Csatlakoztatott lámpatest (példa a mennyezetre szerelésre tükörhatással)

Tanács. A sínen való kényelem érdekében vágóvonalat kell húzni, majd merőleges vágásokat kell tenni ugyanazon az oldalon 4-5 cm távolságra egymástól, és kissé hajlítsa meg az anyagot. Ezután könnyebb és gyorsabb lesz a felesleg.

Lépés 9. Az utolsó rúd rögzítése után ellenőrizze a fedél vízszintes helyzetét, és ha szükséges, húzza meg a szalagok csavarjait. A lécek közötti lyukak ezt könnyű elvégezni.

Először is az utolsó fűrészelt rake telepítve van, utoljára, de utoljára

10. lépés. Most már a speciális nyílásokkal zárja le a réseket, ha azokat a tervezés biztosítja. A kívánt hosszúságra van vágva, a lécek között, szorosan benyomva a kattanáshoz.

A dekoratív mennyezeti csík példája egyszerűen bepattan a nyílásokba.

A kész bevonatnak nincsenek rések és repedések az elemek között, minden lécnek ugyanabban a síkban kell lennie. Ha a mennyezet hullámokban halad, azt jelenti, hogy nem húzta meg a kötőelemeket a szalagokon. A probléma kijavításához meg kell szúrni a betéteket a problémás területeken, csavarja be a csavarokat, és helyezze vissza a betéteket.