Legfontosabb > Bútor

Puha panelek a fürdőszobában

Vegyél szép falakat!
Divatos és stílusos megoldást kínálunk.
Puha falpanelek.
Megközelíti a belső térséget.
Javítás és szennyeződés nélkül!

Ha a belső térben változtatásokra van szüksége - használja ajánlatunkat. Csodálatos lágy paneleket készítünk, amelyek díszítik a szobájának falát.

Hi-tech vagy loft? Az angol kabinet vagy a kalandos kolóniák súlyossága? Vagy talán kedveli a Provence hangulatát? A szövetekkel kárpitozott panelek lehetővé teszik, hogy versenyezzenek a faelemekkel, és felülmúlják őket a működési tulajdonságokból. Ma a dekoratív falpanelek gyönyörű megjelenésűek és sok éven át szolgálnak.

Lehetőségek puha panelek használatára a nagy változatosság belsejében. A szoba minden falát díszítheti, vagy egy fényes akcentust hozhat létre, a paneleket stílusos fejléc formájában állíthatja be, vagy létrehozhat egy képet - egy design elemet. A panelek megfelelnek a tiszteletre méltó éttermeknek és a kis hercegnő hálószobájának. A szigorú menedzser irodájában és a nappaliban, ahol sok barát vezet. Adjon nekünk egy kis időt és élvezze az új falakat.

A puha falpanelek elegáns megjegyzést kölcsönöznek a belső térnek, elegánsak és kényelmesek a szobában. Ezenkívül a burkolólapok esetében nincs szükség a falak szintjének szintjére, öltésükre és a kábelezés elrejtésére. Talán ez a legtisztább megoldás. A múltban a falpanelek finom fából és minőségi furnérból készültek, ami nagyon drágává tette őket. A modern anyagok jobban megfizethetővé teszik a falpaneleket, és most egy kis pénzért fényűző belső teret hoznak létre.

Mind a klasszikus, mind a kreatív enteriőr falpaneleket készíthetünk. Ezután gyorsan és hatékonyan összeszerelheti őket, így harmonikus, stílusos és kényelmes belső kialakítása a lakás vagy az országház. A lágy panelek semmilyen módon nem korlátozzák a tervezők képzeletét, és kiváló esztétikai megjelenést biztosítanak a teremnek.

A falpanelek segítségével gyorsan megváltoztathatja a szoba megjelenését. Az egyik vitathatatlan előny az a kényelem, amellyel az ügyfél megkapja a kész falat. Vegyük például egy átlagos 4 méter hosszú és 240 cm magas falat. A műhelyünkben a hasonló falú burkolatok megrendelését tizenöt munkanapon belül végezzük. Ez idő alatt csak 2 alkalommal jelenik meg az objektumon. Az első alkalommal - telepítjük a láda és állítjuk be a munkadarabot, és a második alkalommal - amikor a kész paneleket telepítjük. Munkánk végeztével az ügyfelünk gyönyörű, lapos felületet kap kellemes tapintási tulajdonságokkal. Ő vagy munkatársa csak kapcsolókat és aljzatokat építhet fel, a lábazatot helyezze. És még akkor is, nem mindig. Hasonlítsuk össze ezt a munkával, amelyet általában a fal kiegyenlítése és befejeződése során végezzünk.

Nézd meg munkánk néhány részét:

Loft Apartmanok

Ez egy puha panel, amelyet fejpántként szerelnek fel. A panelek nagyok, padlóról mennyezetre. Véleményünk szerint a három panel kombinációja a legsikeresebb megoldás, ha ágyazót szeretne kapni egy széles ágyhoz. Ebben az esetben a fejléc meglehetősen széles, mint a magas, annak ellenére, hogy a panel a mennyezetig. A kis szélességű ágyaknál jobb, ha másképp dolgozik -, hogy egy panel legyen, amelynek szélessége nagyobb lesz, mint a magasság.

Így nézett ki a projekt, amelyen munkánk részét képezte. Sajnos abban az időben a minták között, amelyeket az ügyféllel mutattunk be, nem volt lehetőség választani egy megfelelő tégla árnyékoló anyagot, így a szövetet máshol választották. Nagyon jó projekt, mindenkinek tetszett, és az ügyfél és mi.

Klasszikus hálószoba

Ez az a fajta puha fal, amit Olga tervező kitalált. A kis paneleket egy bagett és egy tükör keretezi. A fal melletti ágy és éjjeliszekrény lesz. A panelek elülső síkjára dugókat és kapcsolókat helyezünk, így a panelek között nincs semmiféle fojtó hatás.

Olga egy tervező, és találta meg a szövetet mintázatot foltok formájában. Ennek köszönhetően a fal csak nyert. A pontok hozzáadták a fényt. Olga azt akarta, hogy a panelek majdnem laposak legyenek, ezért töltőanyagként szintetikus talajművelőt használtunk. A szintetikus télikert megkönnyebbült a panelek.

ágy fejlapja

És ez egy másik lágy panel, amelyet fejpántként fognak használni. Ezúttal a kárpitozáshoz egy öko-bőr krémszínű árnyalatot választottak. A töltőanyag vékony hab. A rombusz keret keretének mintája. Technikai szempontból ez meglehetősen nehéz feladat. Szükséges volt biztosítani az alkatrészek ízületének egyenes vonalát a vonalak metszéspontjában. És sikerült. A zsebek világosabbá váltak, mint az előző fotón. Csak azt, amit a tervező akart.

A panel a rajz szerint készült. A tervező egy kicsit megváltoztatta a projektet, és a panelek fém szegélyét egy öko-bőr keretre cserélte.

Tervezői megjelenés

Egy másik nagy fal a lágy panelek a projekt a stúdió Alexander Kozlov. Ehhez a munkához öt falat készítettünk és szereltünk a falra. Nagyon érdekes szövet, amelyet Angliába szállítottak Sándornak. A bársony és a jacquard kombinációja. Mi lenne a panel nézete, nagyon gondoskodunk a kárpitozásról? Könnyű előfeszítés a szöveten - és ez minden, a mozaik összeomlott volna.

Mivel Alexandra csapata vékony paneleket szeretett volna kapni, a falat még a szoba befejeztével is elkészítették. A felszínt nem kellett szilárd dobozokkal lazítani. Csak 8 mm-es láda vastagságúak.

Chic billiárd szoba

Ennek a hatalmas (a mi szabványoknak, persze) billiárdszobának a falai teljesen puhaak. A panelek olyan nagyok voltak, hogy egyszerűen nem tudtak bejutni a szobába. Ezért a helyiség közepén egy műhelymunka látszatát láttuk. Egy hónapig az ügyfél otthonában dolgoztunk ezen a projekten.

Ez egy építés alatt álló ház, és a falak csak vakolva vannak. Mivel a fő falakat lágy panelekkel borítják, csak durva illesztést végeztünk, a gittelés és a fugázás nélkül. A falak magassága és hosszúsága miatt az ügyfelek jelentős összegeket mentettek ezekre a munkákra.

A puha falpanelek költsége miatt nehéz azonnal megválaszolni ezt a kérdést. Végül is mindenkinek szüksége van valami különlegesre, különlegesre. Ezért több javaslatunk van:

Kis panelek

Minden műhelyben mindig vannak vágószövetek, amelyek méretük miatt nem használhatók. Kár, hogy eldobják őket, és éveken át tárolják a polcokon.

Ebből a szövetből 30x30cm méretű, kis méretű paneleket készítünk, amelyeket az ügyfél saját belátása szerint ötvözhet. Mivel ez egy finom szövet, nem veszünk nekik pénzt. Fizetés csak a keretre, töltőanyagra és munkára.

Falikárpitok a fürdőszobában - Gyönyörű kivitel fényes kivitelben (89 fotó)

Gondolja, milyen finomanyagot használ a fürdőszobai falakhoz? Hogyan ne eshet az építőanyagok eladók trükkjeire, akik gyorsan szeretnének gyorsan eladni a raktárban maradt anyagokat?

Ugyanakkor olyan anyagra van szükség, amely nemcsak minőségi jellemzőkkel rendelkezik, hanem megfizethető költséggel is rendelkezik.

Ebben a cikkben felkérik az anyagot, amely lehetővé teszi, hogy többet megtudjon a falak díszítésére használt falpanelekről.

Ismerje meg nem csak a népszerű típusokat, hanem ismerkedjen meg ezeknek az anyagoknak a rövid jellemzőivel is, amelyek bizonyos mértékben befolyásolják a falpanelek költségét.

Ugyanakkor a bemutatott fotókban példákat láthatunk a dekoratív panelek falainak kialakításáról, és arról, hogy milyen belsõ helyeket tudunk létrehozni a segítségével.

A falpanelek típusai és jellemzői

Hagyományosan a fürdőszobai falak csempe, mivel ez az anyag jó nedvességálló tulajdonságokkal rendelkezik.

Azonban ennek a cikknek a költsége miatt javasoljuk, hogy fontolja meg a tudomány és a vegyipar fejlődése miatt felmerülő alternatív lehetőségeket.

Ezek az anyagok viszonylag nemrég megjelentek, de már sikerült elkapniuk a képzeletbelieket, sok mester, akik befejező helyiségekben dolgoznak, jellemzőik és tulajdonságaik, de amelyekről a legtöbb ember keveset tud.

Ezeknek az anyagoknak minden kopásálló és szilárdsági tulajdonságuk van, valamint egy védőbevonat, amely a fürdőszobához szükséges nedvességállóságot biztosítja.

Az ilyen falpanelek népszerűségénél elsősorban PVC-ből készült PVC-paneleket helyezhetünk el, és speciális bevonattal borították, aminek köszönhetően az ilyen panel nem fakul és növeli a tartósságot.

Ugyanakkor a panel cellás szerkezete növeli a fürdőszoba zajszigetelését, elemezve a panelek visszajelzését, valamint a megnövekedett keresletet, biztonsággal mondhatjuk.

A PVC panelek népszerűek a kézművesek körében, mivel tulajdonságaik:

 • Nedvességállóság;
 • Kémiai tisztítószerek ellenállása;
 • Hőmérsékletváltozással szembeni ellenállás;
 • Antibakteriális tulajdonságok;
 • Nem érzékeny a statikus felépítésre.

De mint mindig, még a legideálisabb anyagnak is vannak hátrányai, amelyeket meg kell említeni. A PVC-panelek hátrányai közé tartoznak a mechanikai igénybevételnek megfelelő alacsony szilárdságú jellemzők.

Ha véletlenül éles tárgyat ér hozzá a panel felületéhez, amikor áthelyezi a fürdőszobába, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy megsérül, vagy nem ajánlott ilyen paneleket por tisztítószerekkel tisztítani, hogy elkerülje a karcolódást.

De mindezen hátrányok jelentéktelennek tűnnek, ha a PVC-panelek összes előnyét és alacsony költségét a mérlegre helyezik. Alacsony költségük miatt ezek a panelek a lakosság számos szegmenséhez rendelkezésre állnak.

PVC panelek

A második helyen a népszerűség tulajdonítható nedvességálló falpanelek MDF.

A gyártás fő anyaga a fűrészpor, amely nagy nyomás alatt van egy speciális kötőanyagban, amely nem károsítja az emberi testet.

MDF panelek

Az MDF falpaneleket speciálisan védő réteggel borítják, amely nedvességálló bevonatot biztosít, ezáltal lehetővé teszi számukra a 3 nm²-es fürdőszobák finiserének használatát. Az alsó anyag szilárdsági tulajdonságait illetően a PVC-panelekkel összehasonlítva az utóbbi előny.

Mindazonáltal, köszönhetően a falburkolatok védőburkolatának színváltozásainak és mintázatának köszönhetően, a fürdőszobában egyedülálló és kényelmes belső kialakításokat hozhat létre, amilyen például a képen látható.

Beszélve az ezzel szembenézett anyag hiányosságairól azt mondhatjuk, hogy értéke a középáras szegmensben rejlik. Ha a védőbevonat sérült, a panel szerkezetébe bejuthat, ami rothadás és penész megjelenéséhez vezethet.

Természetes fa panelek

A népszerűség harmadik helyét egy faburkolat foglalja el. A kis méretű fürdőszoba belsejét egy sajátos formatervezés fogja átalakítani.

A fürdőszobai fadobozok minőségéről szólva elmondhatjuk, hogy az anyagnak minden szükséges tulajdonsága van, ezért a fürdők és szaunák főbb anyagaként használják.

A fa panelek hátránya az egyik - a költség, de ennek ellenére ez az anyag keresett.

PVC lap fürdőszobához

Hogyan válasszuk ki a PVC paneleket a fürdőszobában?

A cikk tartalma

Hello mindenkinek! Ha gyorsan és olcsón kívánja javítani a fürdőszobában, mint befejező anyagot, javaslom, hogy nézze meg a PVC paneleket. A panelek telepítése önmagában is könnyen megvalósítható, és a textúrák és színek széles választéka lehetővé teszi, hogy vonzó szobatervet készítsen bármilyen stílusban.

A panelek típusai

A PVC panel kiválasztásánál figyelembe kell venni az egyes típusok sajátosságait, mivel a felület megjelenése és a beépítés technológiája függ ettől. Különböző rack, standard és lemezlapok.

Állványlemezek (műanyag bélés). A lécek szélessége 10-12,5 cm, a szabvány hossza 300 cm, a lécek hornyos és hornyos zárral vannak ellátva, és ugyanúgy vannak felszerelve, mint a hagyományos falburkolatok. A modelltől függően az állványlemezek szűk vagy széles zárral rendelkeznek, ezért vásárláskor ügyelni kell rá.

A műanyag burkolatot elsősorban a fürdőszobában lévő mennyezetek befejezésére használják. A falakra is fektethető, és a rackpanelek (függőleges vagy vízszintes) helyétől függően a tér növelésének szükséges vizuális hatása érhető el. A műanyag bélést általában egy színben állítják elő, színes szegélyekkel vagy különböző típusú faanyagokra stilizálva.

Szabványos panelek. Ez a kategória magában foglalja a 25-37 cm szélességű és 260-300 cm hosszúságú PVC paneleket. A panelek hornyos és hornyos zárral vannak ellátva, amely lehetővé teszi egy tartós, egy darabból álló, nedvességálló burkolatot.

A gyártók gazdag színválasztékot kínálnak, többek között fényképnyomtatással vagy frizzsel ellátott falburkolatok utánzásával. A szabványos falpanelek tartósabbak, mint a rack.

Lemezpanelek. Ezek vékony, nagyméretű panelek: a szélesség 80 - 203 cm, hosszúsága 105 - 405 cm. Ha az egész falat egyetlen paneltel nem lehet lezárni, az elemeket csípőre szerelik, majd a bevonat színét tömítőanyaggal töltik fel. A laplemezeket általában sima színben állítják elő, díszítettek a csempézett vagy fotónyomtatáshoz.

A laplemezek folyamatos vékony PVC lemez, míg a lécek és a szabványos panelek speciális szerkezettel rendelkeznek, és két vékony műanyag lapból állnak, amelyek között függőleges hidak alkotnak, amelyek merevítőként szolgálnak.

A lapos paneleket ajánlott rögzíteni az összehangolt falakhoz ragasztóval (folyékony szegek PVC-hez). Hasonlóképpen megengedett a rack és a szabványos panelek elhelyezésére is, de a telepítésük fő módját falra vagy mennyezetre szerelt lécre kell szerelni.

Ez "elrejti" a helyiséget, de lehetővé teszi, hogy a falak önmaguk kiegyenlítése nélkül, és ha szükséges, a véletlenül sérült burkolatelemek helyébe lépjenek.

A PVC-panelek a felületi dekorációs technológiában különböznek, ami befolyásolja a termékek megjelenését és költségét.

A legtöbb esetben a kép rajzolásához használják:

A minőségi panelek felületét matt vagy fényes lakkokkal is kezelik, ami javítja a felületkezelő anyag megjelenését és meghosszabbítja az élettartamukat. Ez a falburkolat nem fakul, nem romlik a nedvesség és a mosószerek hatása alatt.

Kiválasztási kritériumok

A fürdőszobai PVC panelek kiválasztása döntő fontosságú, amelyen nem csak a minőség minősége és tartóssága, hanem az egészség biztonsága is függ.

Vásárlásakor vegye figyelembe a következő pontokat:

 • a merevítők száma (minél több jumper, annál erősebb a panel, a jumpereket nem szabad deformálódni);
 • megjelenés (értékelje a szín egyenletességét, a minta világosságát, ellenőrizze, hogy a szomszédos paneleken lévő képek helyesen vannak-e összekapcsolva a frieze vagy más mintával - nincs mozgás);
 • a reteszelő csatlakozás minősége (a paneleket rések nélkül kell összekötni);
 • a felület minősége (nem lehet hullám és egyéb deformáció);
 • a gyártó által megadott méretnek való megfelelés.

Különös figyelmet kell fordítani erre, a falpaneleknek környezetbiztonsági tanúsítvánnyal kell rendelkezniük - az alacsony minőségű műanyag az egészségre veszélyes mérgező anyagokat bocsát ki. Az illékony polifenolok számos súlyos betegséget okozhatnak. Ezért nem szabad vásárolni olcsó paneleket ismeretlen gyártókból, jobb választani a híres orosz és európai márkák termékeiről.

következtetés

A panel nedvességálló kivitelének előnyei nyilvánvalóak - az anyag jó a falburkolathoz és a csatornák telepítéséhez a kommunikáció elrejtéséhez. Fontos azonban, hogy olyan jó minőségű anyagot használjunk, amely egészségre ártalmas. A gátlástalan gyártók által gyártott termékek könnyen benyomódnak és megszakadnak.

Figyelembe véve, hogy melyik PVC panel választja el a fürdőszobát, fordítson figyelmet az anyag kialakítására. A színezést és a rajzot a szoba méretétől és a megvilágítás mértékétől függően választjuk ki. A sötét színek és a nagy minták vizuálisan kisebb méretű szobát készítenek, kisebb fürdőszobák esetén viszont előnyös, ha világos színek vannak, egy téglalap alakú csempe utánzása, frizes panelek, amelyek megosztják a szobát egy sötét aljúra és egy könnyű felsőre.

Videó a "hogyan válasszunk PVC-paneleket a fürdőszobának":

Válassza ki a befejezést: a padlólapok a fürdőszobában

A saját otthona megszervezésének művészete az, hogy megtalálja az aranyos vonalat a gyakorlati funkcionalitás, a vonzó megjelenés és természetesen az összes megszerzett dolgok értéke között. Ez nagymértékben a komplex mikroklímájú szobákra vonatkozik, például a fürdőszobában. A fogás az, hogy a legtöbb lehetőség egyetlen vagy két kívánt elemet kombinál - különösen a javításra szánt áruk tekintetében. Megbízható első pillantásra, a befejezés lehet teljesen rossz minőségű, egynapos termék, gyönyörű és tartós anyag gyakran sok áron van, és a tartós és olcsó bevonat félelmetes a félelmetes megjelenésével.

Mindazonáltal a modern piacon meglehetősen reális, hogy olyan felületet válasszanak, amely megfelel a fenti kritériumoknak.

A mai napig sok tervező, hogy pénzt takarítson meg, azt javasolja, hogy a klasszikus kerámia burkolólapokat a fürdőszobában cserélje le egy megfizethető anyaggal - műanyag laplemezzel.

A lemezlapok teljesen eredetiek és nyereséges megoldást jelentenek, és ha nem gondoltok erre a lehetőségre a fürdőszobában, nézzük közelebbről.

A lapok kiváló minőségű falfelületek!

Mi ez?

Mielőtt vándorolna a hardverraktárakon, vagy átnézné az online katalógusokat, biztosan el kell döntenie, hogy ez a megfelelő termék az Ön számára. Lemezpanelek - ez egy meglehetősen népszerű felület, amelyet egyre inkább otthoni és tisztességes közegészségügyi létesítményekbe építenek, és épületek külső burkolatára is használják. Nedvességálló anyag szilikát-kalcium-összetevőkből és számos egyéb adalékanyagból készül.

Ennek a kompozíciónak köszönhetően a panelek taszítják a vizet, érzéketlenek a hőmérsékletváltozásokra, és általában kiválóak a fürdőszoba befejezéséhez. A megjelenésnél a műanyag laplemezek majdnem olyan jóak, mint a drágább kivitel, ami szintén kétségtelen előnyt jelent. Íme néhány nyilvánvaló előnye ennek a fajta lefedettségnek:

 1. Alacsony ár. Természetesen a költségek a gyártótól, a lemezlapok minőségétől és típusától függenek, de általában sokkal olcsóbbak, mint a fürdőszoba csempézése.
 2. Egyszerű telepítés. Az ilyen panelek telepítése nem igényel különleges képességeket és sok időt - könnyedén telepítheti őket saját kezével. És ez is egyfajta megtakarítás, mert javítások esetén nem kell fizetnie a szakember szolgáltatásaiért. A műanyag laplemezek mind függőlegesen, mind vízszintesen felszerelhetők, ami további javításokat tesz lehetővé a javítás során.
 • Megbízhatóságát. Ez az anyag meglehetősen ellenáll a fizikai igénybevételnek, nem fakul, elviselheti a magas hőmérsékletet és a napi nedvességnek való kitettséget, így annak megjelenése nem változik a környezet negatív hatásaitól.
 • Hangszigetelés. A sejtszerkezet miatt a panelek javítják a falak hangszigetelési tulajdonságait, ami nagyon hasznos a fürdőszobában.
 • Könnyen törődhet. A tisztítás nem igényel speciális tisztítási költségeket - minden háztartási vegyszerrel megtisztítható. Az egyetlen dolog, amit nem szabad tenni, használjon fém hálót, mert megkarcolhatja a műanyagot.
 • Tűzmegelőzés A műanyag panelek csak akkor égnek fel, ha a környezeti hőmérséklet eléri a 400 fokot.
 • Gyakorlatiasság. A lapok kiválóan alkalmasak a vízvezeték, falfelület hibák és egyéb külső hibák elrejtésére a fürdőszoba mögött. Baleset esetén a csöveket nagyon könnyű elérni.
 • Nagy választék. A színek és árnyalatok kiválasztása több mint elfogadható, így nem lesz olyan nehéz kiválasztani a megfelelő fürdőszobai fedelet.
 • Sokoldalúság a tervezésben. Egy ilyen bevonat könnyű lámpákat, polcokat, tükröt, horgokat és egyéb szükséges belső elemeket lógni a fürdőszobában.
 • A levélvágás számos pozitív aspektusának hátterében kis hátrányok is vannak. Először is az anyag kényelmetlen a szállításhoz. A széles paneleket nem lehet egyszerűen szállítani a lakáshoz. Másodszor, a telepítés során bizonyos mennyiségű hasznos helyet foglalnak el, különösen ha fadobozokat szerelnek fel, és ez észrevehető, ha a fürdőszoba területe korlátozott.

  Kényelmes fürdőszoba barna színben.

  Óvatosan mérlegelte az előnyöket és hátrányokat, de kétlem, hogy ez az opció helyes-e az Ön számára? Ezért tanulmányoznia kell a műanyag panelek osztályozását a fürdőszobában.

  faj

  Jelenleg két fő típus van a beltéri használatra tervezett panelek: műanyag PVC modellek és MDF falmodellek.

  1. Az első sokak számára ismeretes a PVC rövidítésével - gyakran használják a mennyezet bevonását a konyhákban és a fürdőszobákban. Az ilyen panelek alkalmasak egy fürdőszoba költségtakarékosságára, mivel meglehetősen megfizethető áron és meglehetősen kedvezőek a hazai piacon. Fő előnye, hogy ideális nedves területeken való használatra, valamint antisztatikus, azaz nem vonzza a port. A PVC panelek nem reagálnak a hirtelen hőmérsékletváltozásokra, és nagyon könnyen moshatók le. Ha a hiányosságokról beszélünk, az ilyen típusú műanyag meglehetősen egyszerű megjelenésű, és gyakran elég törékeny bázis. Néha a műanyag panel megrongálása érdekében éles ütés érhető el, így egy ilyen falú fürdőszobában óvatosan kell viselkedni. Hogyan rögzíthetjük a PVC paneleket cikkünkben.

  A PVC-panelek költséghatékony megoldást jelentenek a fürdőszoba befejezésére, mivel azok tartósak, kopásállóak és nem alkalmasak tisztítószerek kémiai expozíciójára.

 • A második típus az MDF falpanel. Az ilyen anyag fából készült porból készül, nagy nyomás alatt préselve, és minőségben sokkal jobb, mint a PVC panelek. Ez a fajta kivitel két kisebb altípusú: faforgácslap és farostlemez panelek.

  MDF falpanelek zöld.

  Az első használt csiszolópor, forgács, forgács előállítására. A formaldehid gyanták ezt a szerkezeti erőt adják.

  A szálas paneleket úgy állítják elő, hogy a fát a szálak össztömegéig vágják, majd a préselést követően feldolgozzák. A készítmény minőségi jellemzőinek javítása érdekében adjunk hozzá fertőtlenítőszereket, paraffinviaszt és speciális gyantákat.

  A nedvesség ellenállása mellett a simítás előnyeit nevezhetjük ütésállóságnak és hanghatásnak is. Ezenkívül ez az a fajta anyag, amely tűz elleni tulajdonságokkal rendelkezik.

  Az MDF falburkolatok környezetbarátak, hiszen legtöbbjük természetes termékekből készül, míg a PVC teljesen kémiai összetételű termék. És még a fűrészpor összekapcsolásához sem mesterséges vegyületeket nem használnak, mert a feldolgozás során a fa lignint termel, amely szilárdan ragasztja az alapot.

  A fentiek mellett a paneleket a teljesítmény jellemzői különböztetik meg. Összesen három fő típus létezik:

  1. A burkolólap burkolata: négyzet alakú. Alkalmas különböző minták kialakítására, és jól illeszkedik a csempeburkolatokhoz. Az ilyen panelek meglehetősen széles spektrumúak. A vastagságuk 0,8 és 1,2 centiméter között változhat, de a fennmaradó paraméterek nagymértékben változhatnak, nincsenek speciális előírások. A legnépszerűbbek a 3 és 10 cm közötti méretű falpanelek. A dekoráció különleges vonzereje, hogy különböző textúrák és színek elemeit ötvözheti egymással, lehetővé téve, hogy saját, egyedülálló designt hozzon létre.

 • Rack panel: erősen hasonlít egy egyszerű csapágyasztalra. Az ilyen típusú panelek falra vannak rögzítve. Az előzőekhez hasonlóan a termékek 8-12 mm vastagságúak. Hossza általában 240 és 596 cm között, szélessége pedig 12, 5 és 40 mm.
 • Lemezpanel: olyan nagy méretű termék, amely bizonyos színű a felületen. A lemezpanelek szabványos méretei: 122 x 244 cm. Az első kettőtől könnyebb a telepítés, ami a lenyűgöző hosszúságnak és szélességnek köszönhető. Ugyanezen okból a panel kényelmes nagyméretű fürdőszobai javításhoz.
 • Az egyedi jellemzők mellett ez az anyag saját telepítési jellemzőkkel rendelkezik, amelyeket részletesen meg kell vizsgálni, ha a javítási folyamat során laplemezeket kíván használni.

  Szokatlan "mennyei" fürdőszoba.

  A laplapok telepítéséhez számos alapvető szabály van, amelyek segítenek a folyamat egyszerűsítésében, valamint a gyakori hibák elkerülésében.

  Ha a fürdőszobát ragasztóval akarjuk felhúzni, akkor nem aggódhatunk a falak felületének hibáiból. Ez jó, mert nem igényel gipszet, szintezést, további eszközöket és anyagokat.

  A munkamód a következőképpen néz ki:

  1. A falak magasságát körülbelül 40 cm-re kell rögzíteni, 20 mm vastagságú fadarabok. Vigyázzon arra, hogy függőlegesen és egymással párhuzamosan helyezze őket. Abszolút módon minden lécnek ugyanabban a függőleges síkban kell lennie, mert ehhez szüksége lehet merev ostyatartalmú hordozóra.

 • A szükséges anyagmennyiség kiszámításakor kb. 10% -ot kell hozzáadni az alapszámhoz az elutasításhoz. A kereskedelemben kapható teljes tartományból megfelelő magasságot és mintát kell választania, hogy előre lehessen csökkenteni a hulladék mennyiségét. Még mindig szükség van dokkolóprofilok megvásárlására, hasznosak lesznek a sarkoknál, valamint a telepített termékek tetején és alján is. Bizonyos árréssel kell megvásárolni őket, különösen azért, mert az alacsony ár nem kicsi hatást gyakorol a javítási költségekre.
 • A befejeződésnek a leginkább észrevehető és egyszerű szögből kell lennie, amelyhez nem szükséges a panelek testreszabása és kijavítása. A burkolat minősége attól függ, hogy az első lap telepítve van-e. Emiatt tanácsos az első panelt többször ellenőrizni a szintszintesség függvényében.
 • A szakértők nem javasolják a fémtartók használatát kötőelemekként, mivel sokkal kevésbé megbízhatóak, mint egy tűző vagy ugyanazon csavarok. Természetesen az utolsó kettő tűzője a legegyszerűbb opciónak nevezhető, azonban idővel a csíptető bilincs gyengül, és a lapok megsérülhetnek a bontás során. Az önfúró csavarokkal végzett telepítés több időt vesz igénybe, de ez az opció biztosítja a kiváló minőségű szétszerelést, amely után mindkét panel és csavar újra felhasználható.
 • Miután a profilok rögzítésre kerültek, és a lap belsejében van feltekercselve, azokat a dobozhoz rögzítik. A termékek egymás után halmozódnak fel a szigorú préseléssel és rögzítéssel a választott módszerrel, ebben az esetben ragasztóval. Ne felejtse el rendszeresen ellenőrizni a telepítés vertikálását, ellenkező esetben, ha hiba van, az egyetlen megoldás a lemezlapok leszerelése, és újra kell kezdenie.

  Ragasztás vízszintes csíkok esetén.

  A fent ismertetett módszer mellett a panelek folyékony körmök segítségével is felszerelhetők. Ugyanakkor a javítási munkálatok gyakorlatilag megegyeznek a csempe lefektetésével, de kevesebb időt vesz igénybe, mivel a paneleket sokkal könnyebb feldolgozni. Az előfeltétel tökéletesen sima falak, ami azt jelenti, hogy a felület lefedése előtt valószínűleg be kell vakolni. A tolerancia nem lehet több, mint 2-3 mm, és ha nem biztos benne, hogy jól illeszkedik a falakhoz, akkor a legjobb, ha egy szakember szolgáltatásait fizetik. A folyadékszegeket 3-5 cm-es vízszintes csíkokra helyezik a panelre, majd a terméket alaposan összenyomják a falhoz a szoros markolat miatt.

  A témával kapcsolatos videó segít a végső megértésében.

  Körülbelül úgy néz ki, mint a lapok telepítésének alternatív szakasza. A folyamat egyszerűsítése érdekében itt talál néhány egyszerű, de hatékony tippet:

  1. 2-3 órával a munka megkezdése előtt a paneleket közvetlenül az önjavító helyiségbe kell szállítani, hogy az anyag alkalmazkodhasson a hőmérséklethez és a páratartalomhoz.
  2. Ha a lapon bármilyen minta van, akkor a lapokat a fal felszínén történő rekonstrukcióval le kell vágni.
  3. Miután befejezte a munkát, 10-15 órán át hagyja megszáradni (a ragasztó összetételétől függően), és csak akkor lesz a használatra kész fürdőszoba.

  Mindezen egyszerű műveletek eredményeképpen kapsz egy tisztességes megjelenést és minőségi bélést, amely sok éven át szolgál.

  Arra lehet következtetni, hogy a szoba esztétikai kialakításához nem szükséges költséget költeni a varázsló költséges anyagaira és szolgáltatásaira, elegendő a megfelelő díszítés kiválasztása és helyes telepítése.

  Minden a műanyag panelek a fürdőszobában, hogyan kell választani és ajánlásokat

  A fürdő speciális mikroklímája csak különleges anyagot használ, mely ellenáll a hirtelen hőmérsékletváltozásnak és a magas páratartalomnak. Az ilyen anyagok, mint a dekoratív műanyag panelek a fürdőszobában teljes mértékben megfelelnek az összes követelménynek a tervezés a szoba. A műanyag praktikus és tartós kivitel, a különböző típusok, a panelek színsémái lehetővé teszik, hogy ebben a kis szobában különleges hangulatot, egyedülálló designt hozzon létre. A PVC panelekhez készült mázas frieze lehetővé teszi drága és nehéz munkák szimulálását.

  A műszaki jellemzők, az anyag mutatói, a kiváló minőségű szerelés ismerete, a megfelelő fogyóeszközök és szerszámok használata - a fürdőszobai műanyag panelek véglegesítésének kulcsai.

  Mit kell figyelembe venni, amikor befejezi a fürdőszobát

  A fürdőszobában és a WC-ben egy jó javítás csak a szoba minden jellemzőjével végezhető el:

  • a kis méret nehézségeket okoz a berendezések felszereléséhez és a befejeződéshez, ezért a fal- és mennyezetburkolat töredékének hossza és szélessége korlátozott;
  • a magas páratartalom romlást, korróziót, penészgörbét vált ki, ezért a fürdőszobában olyan anyagot használnak, amely nem veszi fel a nedvességet, és deformálódik, amikor párolgásnak és víznek van kitéve;
  • a kifröccsenő részek folyamatosan a felület felületére kerülnek, ezért nem ajánlott anyagot használni a fürdőszobában nem festékkel;
  • állandó hőmérsékleti ingadozások vezethetnek a deformációhoz, a befejező anyagok vonzó megjelenésének elvesztéséhez;
  • a fürdőszobában gyakrabban és leggyakrabban a felsőbb szinteken elárasztják az árvizet, ezért a falak és mennyezetek fedésére szolgáló anyag a leginkább vízszigetelésre alkalmas, akkor a javítások minimális költségeket igényelnek, vagy csak a tisztítás elegendő;
  • A meleg és nedves fürdő vagy WC ideális hely a gomba növekedésére, antiszeptikus kezelésére és a falak és mennyezetek, különösen a sarkok felületének rendszeres megfigyelésére.

  A fürdőszoba falra vagy lemezekre szolgáló műanyag panelek praktikus és olcsó díszítéssel rendelkeznek, a termékek kiváló munkát végeznek a rájuk szabott feladatokhoz, csak frizeléssel és megfelelő anyaggal kell választaniuk a minőségi termékekhez a tervezéshez, a színséma vagy a frizura számára.

  Műszaki adatok

  A falak anyaga polivinil-kloridból készül, a késztermék két vékony műanyag lapból áll, amelyek hosszanti bordákkal vannak összekötve, amelyek zárt méhsejtszerkezetet képeznek. Az anyag belsejében lévő légrés jelenléte miatt a felület kiváló minőségű hangot és hőszigetelést biztosít.

  A szabványos panelek szélessége 10 és 37 cm között van, de vannak olyan laplemezek is, amelyek maximális szélessége eléri a 2 métert. A hossz leggyakrabban 2,6 - 3 méter, mivel ezek a méretek a legkényelmesebbek a munkához, minimális hulladékot biztosítanak a telepítés során. A töredékek vastagsága 5 és 10 mm között változik, vékonyabb változatok állnak rendelkezésre, de kevésbé igényesek, mivel nem elég erősek, ezért nem minden helyiségben alkalmazhatók.

  A műanyag falpanelek ellenállnak a nagy hőmérsékletkülönbségeknek 30 és + 80 fok között, míg a részletek megtartják a megjelenést, deformálódnak.

  A termékek élettartama, magas színvonalú szereléssel és rendszeres karbantartással - több mint 10 éve!

  Annak ellenére, hogy a szintetikus termelés alapanyagai teljes mértékben megfelelnek a biztonsági, környezetbarát és higiéniai követelményeknek, még ha hőnek és napfénynek is kitéve nem okoz káros anyagokat és kellemetlen szagot. Ezenkívül a panelek magas gyulladási hőmérséklete csökkenti a tűz előfordulásának és elterjedésének lehetőségét.

  Az anyag elülső felülete különleges bevonattal rendelkezik, amelyet hőnyomtatással, lakkszerkezettel védenek. A kép ellenáll a fakulásnak és a karcolásnak, nem törlődik, nedves ruhával könnyen tisztítható.

  A PVC panelek átfogó szerkezete nagyon könnyű, így nincs további terhelés a falakon és a mennyezeten, és a telepítés egyszerűbb. A beépítés során a műanyag díszítőlemezek szilárdan egymáshoz vannak kötve, a szélen lévő kiemelkedések száz százalékos vízszigetelést biztosítanak, a nedvesség nem esik a fal és a felület közötti térbe.

  A PVC panelek típusai

  Gyakorlatilag minden PVC fali panel falvédett vagy fagymentes, alkalmas a fürdőszoba díszítésére, a különbség csak a telepítésre és a falak és a mennyezet megjelenésére fordítható. A műanyag panelek legelterjedtebb alakja és mérete:

  • lécek - fal termékek keskeny hosszú csíkok formájában, legfeljebb 10 cm szélesek, általában színesek, de egyszínűek;
  • 37 cm-es szabványos, széles falú lapok, különösen a népszerűek a csempézett falazatot utánzó friesszel rendelkező modellek, ami nagyszerű lehetőség a fürdőszoba és a WC olcsó kialakításához.
  • lemez - nagyméretű PVC műanyag panelek a fürdőszoba számára, díszített mintázat az elülső oldalon, nagyméretû egyszerre plusz és mínusz: nagyon gyors telepítés, de a fürdőszobában néha lehetetlen vagy kellemetlen, mivel nagyon kevés hely van és túl nagy monokróm lapok kapcsolja be a szobát egy dobozba.

  Lemezpanelek Rácspanelek Standard panelek

  A leghosszabb telepítési folyamat a fürdőszoba és a WC-vel ellátott süllyesztett műanyagpanelek választéka esetén várja, de segítséget nyújt a szoba méretének beállításához.

  A függőleges, függőlegesen elhelyezett állványok növelik a mennyezet magasságát, vízszintesen felszerelve - bővítse ki a helyet!

  A panel méretétől függetlenül a telepítés minden esetben hasonló. A színek és a minták kombinálhatók egymással, monokróm elemekkel, egyszerű mintázattal vagy frízzel töltött töredékekkel. A laplemezek már készen állnak a tervezési megoldásokkal, nagy kép vagy minta formájában.

  A fürdőszobai műanyag panelek színpalettája nagyon változatos a pasztell árnyalatától a fényes, telített színekig, beleértve a mély fekete színt. A legnépszerűbb rajzok közül: minták, virágok, tengeri témák, mozaikok, állatok. A Frieze ügyesen utánozza a csempe, kő, fa díszítés. A Frieze burkolatot gyakran használják a fürdőszobában, mert az olcsó anyag megteremti a költséges javítások megjelenését. A fríz lehet sima vagy domborított felület, fényes ragyogás vagy nemes matt textúra. Egyes gyártók létrehozzák a 3D-s hatásfóliát.

  A frize-termékek egy másik előnye az a képesség, hogy egy helyiséget zóna, vizuálisan növeli a mennyezetet vagy kiterjeszti a területet. A finom mozaikot vagy frízeket leginkább kis fürdőszobákban és WC-kben használják, és tágas helyiségekben nagy díszítéssel díszítik. A minta vagy frizura anyagának hátránya, hogy alaposan meg kell fogni a képet, dobja ki a nagy paneleket, ha nagy a mintázat, és nem ismeri fel a lap teljes hosszát.

  A műanyag panelek hátrányai és előnyei

  A műanyag falpanelek egyedi műszaki jellemzői mellett funkcionális előnyökkel is rendelkeznek, amelyek miatt dekorációként kell őket választani:

  • a falak előkészítése nem szükséges;
  • a panelek mögött elrejtheti a kommunikációt;
  • a frízzel ellátott termékek tökéletesen kicserélik a csempeburkolatot;
  • hatalmas változatos színek és textúrák, és egy gyönyörű díszítő design fel egy fríz, háromdimenziós rajzok, mozaik.

  A főbb hátrányai az anyagnak a telepítéséhez, valamint a működéshez:

  • telepítés a dobozon keresztül, a hasznos centimétereket lopja;
  • például a kiegészítő berendezések beszerelésének nehézségei miatt nem megfelelő a falburkolatok és a fali szekrények beszerelése.
  • erős ütés esetén az anyag tönkremegy vagy megreped;
  • A frizereket és a rajzokat rögzíteni kell.

  A fürdőszoba befejeződésének eme módjainak kisebb hátrányai sikeresen fedeznek jelentős és számos előnyöket, emellett a műanyag PVC panelek gyártói tovább javítják az anyagot, bővítik a telepítés módját, bizonyos típusú paneleket ragasztóra vagy klipek segítségével lehet felhelyezni, ebben az esetben a kötőelemek egyáltalán nem szükségesek. A színpaletta kibővül, az alkalmazási módok, a képvédelem, a frizura egyre változatosabbá válik, ma képes bármilyen drága díszítést kicserélni. Csak a megfelelő opció kiválasztása marad.

  A panelek minőségi jellemzői

  A minőségi anyagnak számos jellemzőnek kell megfelelnie, amelyek közül sok vizuálisan meghatározható:

  • az anyag szilárdságát meg lehet ítélni a merevítők számával, amelyeket semmiképpen sem szabad deformálódni;
  • a színnek egységesnek kell lennie, és a minta világos;
  • amikor a termék két példányát csatlakoztatják, azokat rések nélkül kell összekötni, ami nagyon fontos;
  • a panelek felületén semmilyen hullámot nem szabad megfigyelni;
  • a panel mérésének pontosan meg kell felelnie a címkén feltüntetett adatoknak. Ha ezt nem tartják be, ez arra utal, hogy a gyártó mentette a nyersanyagokat;
  • Jobb, ha vásárolni egy bevált cégboltban, ahol megvédheti magát a rossz minőségű hamisítványok megvásárlásától.

  Falpanelek vagy cserép

  Műanyag panelek és kerámia lapok a legnépszerűbb anyagok falak díszítésére a fürdőszobában. De ha összehasonlítja ezeket a két anyagot, kiemelheti azokat a előnyöket, amelyek megkülönböztetik a műanyag paneleket a lapoktól:

  • költség - még figyelembe véve a keret a műanyag panel olcsóbbak olcsóbb, mint cserép. Ugyanez mondható el az anyagszerelési szolgáltatások költségeiről;
  • egyszerű telepítés - a panel rögzítése sokkal könnyebb és gyorsabb, mint a cserép. A panelek elhelyezéséhez nem szükséges a felület előpozícionálása, az anyag könnyű vágása és a munkában történő vágás alkalmazható;
  • könnyű gondoskodás - a műanyag paneleket nem befolyásolja a penész, és a varratok, a csempék varratától eltérően, nem igényelnek további feldolgozást;
  • könnyű csere - ha a csempe több évre szól, akkor cserélje ki a paneleket másokkal nagyon egyszerű és viszonylag olcsó;
  • remek lehetőség új épületekre. Miközben az új ház zsugorodik, nincs jobb anyag, mint a műanyag panelek.

  A műanyag panelek költsége igen széles, és a táblázatban látható. Az árat befolyásolja a falak anyagának mérete, valamint a gyártók.

  Fürdőszoba falpanelek

  A belsőépítészeti építőanyagok piacán egyre több fajta van. Nedvességálló falpaneleket kínálunk a fürdőszobában, megfizethető áron. Ezek a panelek csak belsőépítészetre alkalmasak. Katalógusunk több mint 2000 ezer opciót és színes paneleket kínál, és Moszkvában olcsóbban vásárolhat.

  A kiváló minőségű fotók részletes tulajdonságokkal is segítik a választást. Most megrendelheti, és mi lesz szállítás Moszkvában és más régiókban.

  Panelek a fürdőszobában: 1 szuperhős 9 pályázó közül

  Panelek a fürdőszobában - népszerű lehetőség a díszítő díszítéshez.

  Folytatva a vízgyűjtő helyiségek befejező anyagának egyik korábbi cikkét, ma szeretnék elmondani a fürdőszobai falpanelekről. Beszélni fogok minden létező fajtán, de különös figyelmet fordítok a PVC-verzióra, hiszen ez különösen népszerű.

  Meg fog tanulni minden létező típusú műanyag panelekről, valamint a telepítésük technológiájáról horganyzott profilok segítségével. Részletes utasítások segítenek Önnek a munkában, pénzt megtakarítva a bérelt munkavállalók szolgáltatásainak kifizetésében.

  Típusú falpanelek

  Talán ez meglep, de különböző anyagokból készült különböző falpanelek használhatók az egészségügyi helyiség befejezéséhez. Csak azokat a legnépszerűbb lehetőségeket fogom tudni, amelyek többé-kevésbé alkalmasak a magas páratartalmú helyiség díszítésére.

  Személy szerint találkoztam ilyen lehetőségekkel:

  1. A természetes fából. Az ilyen felületek gyártásához használt anyagként értékes faanyagot használnak. A juhar, éger, tölgy, cédrus vagy egzotikus - wenge, teak stb. Nagyon népszerű.

  Fa padlójú fürdőszoba.

  Ez a felület nagyfokú környezetbarát tulajdonsággal büszkélkedhet, de maga a fa sem tolerálja a nedves levegő működését. A vízgőz romboló hatása elleni védelem érdekében a fürdőszobában lévő fa panelek felületét lakkal, viasszal, olajjal vagy más hasonló anyaggal védik.

  A bevonat visszataszítja a szennyeződést, és megakadályozza a víz behatolását az anyag vastagságába. Azonban a panelek élettartamának meghosszabbítása érdekében folyamatosan frissíteni kell.

  A fából készült panelekből készült fürdőszoba fényűző és elegáns, a tulajdonos magas társadalmi státusát hangsúlyozva.

  1. Chipboard panel. Faforgácsból készült, a ragasztókompozícióval való keveréssel és a magas hőmérséklet hatására történő préseléssel.

  A forgácslap panelek nem tolerálják a nedves levegő működését.

  Annak ellenére, hogy a vízálló forgácslapok értékesítésre kerülnek, ez a legtöbb esetben a gyártók marketingterme. Az ilyen elülső oldalak nem tartósak és nem tolerálják a nedves levegő működését. Ezért nem javaslom a faforgácslapot a fürdőszobában.

  1. A szaniter helyiségek rendezésére szolgáló DVP-lemezek, mint egy korábbi verzió, forró préseléssel készültek. A fűrészpor mellett ezek a rostok magukban foglalják a szálakat is, amelyek növelik az anyag teljes szilárdságát.

  Farostlemez falazat.

  A fürdőszobában fából készült üvegszálas panelek helyezhetők el, de a megnövekedett víztaszító tulajdonságok ellenére javasoljuk, hogy csak azokat a felületeket állítsa le, amelyek nem érintkeznek a vízzel való közvetlen érintkezésbe.

  1. MDF lemezlemezek. Dekoratív fali burkolat finom faanyagú fafeldolgozásból, száraz préseléssel. A nagy nyomás és a magas hőmérséklet hatására a lignin szabadul fel a nyers tömegből, amely a fa porrészecskéket erős lemezekre ragasztja.

  MDF panelek a fürdőszobában.

  A fürdőszobai MDF-panelek kizárólag a pozitív oldalon mutatkoztak. A lemezek jelentős terhelést mutatnak, a nedves levegőnek való kitettséget, magas hő- és hangszigetelési tulajdonságokkal rendelkeznek.

  A laminált MDF lapokat nem csak faldíszítésre használják, hanem bútorok, szekrények, polcok, képernyők a fürdőszoba alá stb.

  1. Üveg falpanelek. Az üveg fizikai tulajdonságai lehetővé teszik a fürdő mikroklímájának romboló hatásainak átadását, anélkül, hogy bármilyen következménye lenne a megjelenésnek és az erősségnek.

  Üvegburkolatú fürdőszoba.

  A falfestés gyártásához használt nagy szilárdságú kvarcüveg. Teljesen átlátszó, különböző színekben festett és így tovább. Nagyon lenyűgöző a fürdőszobában úgy néz ki, mint az üvegburkolat rajzokkal, fényképekkel vagy faragványokkal.

  1. Orgalithic burkolólapok. Megjelenése esetén ez a bélés hasonló az előzőhöz, de különbözik a technikai jellemzők és a gyártás anyagától.

  Orgalitikus panelek vízfürdőként a fürdő körül.

  Ezek a panelek speciális műanyagból készültek. A dekoratív anyag tartósabb és biztonságosabb. Ezen kívül az orgalitovy átlátszó panelek ára alacsonyabb, mint az üveg ára.

  1. Gipszes vinilburkolat. Szerkezetileg az ilyen típusú falpanelek szabványos vízálló gipszkarton lapok, amelyeket általában hamis falak gyártására használnak. Azonban a gipszkartonhoz hasonlóan az anyag külső felülete színezett vagy texturált vinilrel van bevonva, ezért telepítés után a panelek nem igényelnek további dekoratív feldolgozást.

  Hyposvinyl panelek a szekcióban.

  Festett változatok vagy panelek a fürdőszoba minta alapján. A gipszlemezek tartóssága, megbízhatósága és élettartama szintén nem fog önt lemondani.

  1. Háromdimenziós panelek. Ezek az ún. Divatlapok a vízvezeték és a lakóépület különböző felületeinek befejezésére. Az anyag fõ különbsége a stukkóhoz hasonló feltûnõ felszíni textúra.

  Háromdimenziós panelek a fürdőszobában.

  A falra szerelve a 3D panelek lenyűgöző hatással bírnak, és lehetővé teszik a fürdőszobának egyedülálló és kifogástalan stílusban történő felszerelését. Különböző megjelenésű és a nedvességtől való védelem érdekében a felület festhető akrilfestékekkel (fényes vagy matt).

  1. Műanyag panelek a fürdőszobához. Nagyon gyakori és olcsó módja a falak befejezéséhez. Az anyag egy különálló PVC lamella, amelynek hossza és szélessége, felülete színezett, vagy más díszes kivitelben.

  Műanyag panelek a fürdőszobához.

  Az anyagnak a legnagyobb vízállósága, jó szilárdsága, higiéniája és számos más előnye van. Gyakran kellett elvégeznem a javításokat a fürdőszobai panelekben, mivel alacsony áruk miatt gyakran használják a cserép helyett.

  Az anyagokon kívül a falburkolatok a fürdőszobában különböző méretűek és alakúak. Az oroszországi építőanyag-piacon megtalálhatók ezek a típusok:

  1. Állványlemezek: olyan lemezek formájában készülnek, amelyek hossza elérheti a 3,7 métert, szélessége pedig 12,5 és 30 cm között van, a vastagság a lemezek előállításához használt anyagtól függ, de általában 8-12 mm-t tesz ki.

  Rácspanelek falakhoz.

  Leggyakrabban a léc panelek kis területen lévő fürdőszobák befejezésére szolgálnak. Horganyzott burkolatra vagy fadarabokra szerelve. A csatlakozást egy zárszerkezet hozza létre, amely a lamella oldalsó (vég) oldalával van ellátva.

  A rack típusának befejezése leggyakrabban műanyag, forgácslap, DVP és MDF.

  1. Burkolt falpanelek. Négyzet alakúak (ritkábban - téglalapok), 30 és 100 cm-es oldalhosszúsággal, amelyek a fürdőszobák falán lévő minták vagy díszítések lebonyolítására szolgálnak (ha különböző méretű, színű és textúrájú lapokat készítenek).

  A csempe falpanelek dísze.

  A csempe ragasztóval vagy horganyzott bilincsekkel az előkészített felületre van szerelve. A varratok szoros összekapcsolásához használják a tépőzáras rendszert. A gyártás anyaga ugyanaz, mint az előző változat.

  1. Lemez panelek falakhoz. Ezek nagy, téglalap alakú panelek, amelyek hossza 1,2-2,4 méter és vastagsága 3-6 mm. A termékek többrétegű szerkezete növeli az erőt. A külső felület különböző színekkel festhető, de gyakrabban utánozza a természetes anyagokat - kő, fa, cserép stb.

  Lapos műanyag panelek a szaniter helyiségek díszítésére.

  A lemezlapok telepítéséhez általában ragasztót használnak, és az ízületeket díszítik.

  Ez a fajta kivitel GFL, MDF, farostlemezből készül. Vannak műanyag laplemezek is, de ritkán elég.

  A műanyag panelek, mint a fürdőszoba befejezői

  A korlátozott tér miatt és az olvasó figyelmének visszaéléséért való félelem miatt nem részletezem részletesen a falpanelek összes fajtáját. Csak a műanyagon fogok lakni, mivel országunkban legnépszerűbbek.

  Előnyök és hátrányok

  A műanyag paneleknek számos előnye van, és alkalmasak a fürdőszoba használatára.

  Csak azt szeretném megjegyezni, hogy az alacsony költség nem az egyetlen oka a PVC-lamellás falburkolat nagy népszerűségének. Sok más pozitív tulajdonságuk van, amit az alábbi táblázatban jeleztem.

  Érdemes megemlíteni hátrányait az ilyen típusú befejezni, véleményem szerint a következők:

  • alacsony környezetbarát - a polimer lamellák a működés során bizonyos mennyiségű kémiai vegyületet bocsátanak ki (ezt egy különleges szag jelzi), azonban kibocsátási szintjük jóval a megállapított szabványok alatt van;
  • magas tűzveszélyesség - tűz esetén a műanyag olvad és mérgező füstöt bocsát ki, ezért a kábelezést tűzvédelmi PVC csatornákon kell végrehajtani.

  Tehát raktározzanak PVC raktárakat

  De egy előny, amelyet szándékosan hallgattam az asztalnál, a műanyag panelek széles választéka. Ezt részletesen a következő részben tárgyaljuk.

  faj

  A külföldi és hazai vállalatok hatalmas műanyag paneleket állítanak elő, amelyek mérete, színe, szerkezete és egyéb paraméterei között különböznek egymástól. Még a leginkább válogató vevő is képes választani egy megfelelő lehetőséget magának.

  Kezdjük PVC lamellák formájában. A fürdőszobában végzett javítások során az alábbi típusokat kellett használni:

  1. Lambéria. Ez egy téglalap alakú platform, amelynek hossza 3 és szélessége 10 cm. Leggyakrabban ilyen panelek vannak felszerelve egy európai kastélycsuklóval, amelyet széles rés jellemez. Vagyis az egyes lamellák közötti varrások jól láthatóak (bár ez nem befolyásolja az ízületek tömítettségét). Termékei a legtöbb esetben fehér színben kaphatók, néha a polimer színben festett.

  Műanyag bélés eurlockos falakhoz.

  1. A lemezeket. Nagyméretű poli (vinil-klorid) lapok 80-400 cm-es oldalával, nagy falak és falak díszítésére használják.

  PVC födém falakhoz és mennyezetekhez

  1. A panelek. A panelek legnépszerűbb formája az egészségügyi helyiség befejezéséhez. Munkám során leggyakrabban 2,6 vagy 3 méter hosszú és 25 cm széles léceket használtam, bár szűkebb (legfeljebb 15 cm-es) és szélesebb (akár 50 cm-es) változatok is vannak. Ennek az opciónak a legfontosabb különbsége az előzőektől, hogy a telepítési technológiának megfelelően a panelek közötti varrás teljesen láthatatlan.

  Az úgynevezett "varrat nélküli" PVC-panelek különböző színekben

  A dekoratív tervezés szempontjából ilyen típusú műanyag panelek léteznek:

  1. Egy színben festett. Különös színű árnyalat biztosítja az ásványi pigmenteket a polimer nyers tömeghez. Ezért a műanyag panelek megőrzik eredeti megjelenését függetlenül az ultraibolya sugárzás intenzitásától.
  2. Mintázattal vagy díszítéssel. A lamellák felülete nemcsak monokromatikus lehet, hanem sablonokkal, díszítésekkel vagy rajzokkal borítva is.
  3. Természetes anyagok utánzása. Általában márvány, gránit vagy más ásványi anyag. A textúra és a megjelenés olyan film alkalmazásával készült, amely ragasztva van a felületen és átlátszó polimer réteggel védve van.
  4. A csempe utánzása. A burkolólapok műanyag lapjai nagyon népszerűek hazánkban. És már a frízzel utánozzák a cserépet, ami lehetővé teszi, hogy gyorsan és egyszerűen rajzoljon felületeket a fürdőszobában kerámia burkolólapok használata nélkül.

  A műanyag panelek többféle színezése.

  Nos, az utolsó besorolási kritérium. Itt minden szilárd. Két lehetőség közül választhatok:

  • a falaknál - a műanyag panelek nagyobb vastagságúak, ezért képesek ellenállni a jelentős mechanikai igénybevételnek;
  • a mennyezetre a mennyezet elrendezésére szolgáló lamellák vékonyabbak, de kisebb súlyuk van, így könnyű ládára helyezhetők.

  Műanyag panel beépítési technológia

  Ebben a részben elmondom, hogyan kell a falakat falra vágni a fürdőszobában műanyag panelekkel. Feltételesen osztottam ezt a folyamatot több szakaszra, amelyeket az alábbi ábrán mutatunk be:

  Műanyag panelek technológiai telepítése.

  Most minden egyes szakaszról részletesebben.

  Anyagkiválasztás

  Nem tudom egyértelműen arra következtetni, hogy mely panelek jobban használhatók a munkámban. Mint a legközelebbi építőipari boltban, különböző gyártók anyagait lehet eladni. Jobb lesz leírni azokat a jeleket, amelyek megkülönböztetik a minőségi anyagot a rossz minőségtől:

  1. Válasszon anyagot nagy számú bordával. Ettől függ az anyag szilárdsága és a mechanikai terhelés ellenállóképessége.
  2. A lamellákban lévő összes merevítőnek simanak, deformálatlannak és sérülésmentesnek kell lennie. Ha hibát talál, a termékeket nem megfelelő módon tárolták, ami valószínűleg befolyásolta műszaki jellemzőit.
  3. Ellenőrizze a külső felület egységes színét. Ha a panelek mintázata van, akkor világos határoknak és széleinek kell lennie.
  4. Minden egyes lamellának minden geometriai paraméterének egyeznie kell. Ellenkező esetben a minőségi dokkolás elvégzése a bélés alatt nem működik. Ügyeljen arra, hogy torzulások jelennek meg.

  Ellenőrizze, hogy a merevítők sértetlenek-e.

  Maga a lamellák mellett a munka több anyagot és szerszámot igényel:

  1. Alumínium profilok gipszkarton szereléséhez. Szükség van útmutatókra (UD méret 27-28 mm), csapágyazással (CD-méret 60-27 mm), valamint U alakú perforált rögzítők ("párnák").

  Profilok fajtái műanyag lécek beszereléséhez.

  1. Tartozékok műanyag panelek beszereléséhez. A konfigurációtól függően kiindulási lemezre, belső és külső sarkokra és mennyezeti lábazatra van szükség.

  Szerelvények műanyag panelek rögzítésére

  1. Önmetsző csavarok egymáshoz rögzítő profilok rögzítésére az alumínium lamellák vázán. Vegye meg a korrózióvédett fekete csavarokat.
  2. Ollók fémhez. Céljuk az, hogy az alumínium üregeket a kívánt hosszúságú részekre vágják.
  3. A cserélhető élekkel ellátott kést vagy a kis fogakkal ellátott file-t. És ez már szükséges a megfelelő méretű darabok vágásához a lamellákból.
  4. Építési szint, mérőszalag, jelölő. Megjelöléshez.

  Állítson fel mindent, amire szüksége van, munkába állhat.

  edzés

  Először is elmondom neked, hogyan készítsd elő a falakat a helyiségben a későbbi dekorációhoz lépésről lépésre. A rendszer a következő:

  1. A zárt falak helyes hibái. Nem kell szintetizálni őket, elég csak ahhoz, hogy lezárják a repedéseket és a repedéseket. Ehhez általában poliuretán habot vagy cement alapú javító összetételt használok. Ellenőrizze, hogy nincs-e megerősítés a vasbeton lemez felületén, amely rozsdásodhat a hamis fal alatt.

  A repedéseket habbal lehet lezárni.

  1. Talajfelszín Ehhez szükség van egy ásványi felületek alapozójára, amelyhez fertőtlenítőszert már hozzáadtak. Ez elpusztítja a már a fürdőszobában lévő penészt és gombákat, és megakadályozza a mikroorganizmusok megjelenését a jövőben. A Dufa Grund alapozó nagyon jól bevált.

  Alapozó bevonat a falakon.

  1. A mérnöki kommunikáció telepítését végzem. A keret üzembe helyezése előtt azt javaslom Önnek, hogy telepítse a műanyag vízvezetékeket és csatornarendszereket. A háztartási készülékek világításának és csatlakoztatásának biztosításához elektromos kábeleket kell elhelyezni. A szigetelést hab vagy ásványgyapot segítségével is elvégezheti, de az én esetemben ez nem volt szükséges.

  A vízvezetékeket leginkább a hegesztett kötésekkel ellátott PVC csövekből készítik.

  1. A beágyazott alkatrészeket faliszekrények alá szereljem. A horganyzott kereten lévő polimer rácsok nem támogatják a fali szekrények súlyát, amelyek általában a fal falain lógnak. Ezért nekik ajánlom a fadobozok beágyazott részeit.

  A szekrény lecsatolásához beágyazott alkatrészeket kell biztosítania.

  1. Jelölöm a falakat a profilok telepítéséhez. Ehhez célszerű olyan lézeres szintet használni, amely a felületen piros fényt sugároz, ami szigorúan függőleges. A rendszer a következő:
   • A fal legszembetűnőbb részétől néhány centiméter távolságra kell elhelyezni a készüléket;
   • a szomszédos falakon megrajzolja azokat a vonalakat, amelyek mentén megjelölni. Ezek iránymutatások az útmutatók számára.

  Layer falak lézersugárral.

   • A faltól 5 cm távolságra a felső lemezről, hogy a falra merőleges legyen, ami útmutatást nyújt az első hordozóprofil felszereléséhez. Ezután az egész falon (a mennyezetről a padlóra) azonos méreteket kell készíteni 40 cm távolságra egymástól.
   • Fókuszálva a korábban készített vízszintes vízszintes rajzokra, szigorúan vízszintes vonalak rajzolására, amelynek középpontjában a lamellák tartó keretének profilja állítható.

  A falak jelölése profilok beszereléséhez.

  Ezután elkezdheti dolgozni a keretet.

  Ládák felszerelése

  A keret telepítési eljárása a következő:

  1. Útmutatókat telepítek. A referenciapont a lézersugár mentén a falakon levő függőleges vonalak. A műveletek sorrendje a következő:
   • A méretre vágott profilt (a padlóról a mennyezetre való távolságot) a falra kell ráhúzni, és a korábban rajzolt vonalhoz igazodik. Ezután 60 mm mélységű furatot fúrtunk át a falon egy perforátorral, majd a gyorscsatlakozó "dübel-nail" -ot meghúzta.

  A profil felszerelése a dűbelre.

   • Hasonlóképpen a szögvezető az ellenkező falra van szerelve.
   • Ezután az UD-profil a padlóhoz van rögzítve. Ha a rendelkezésre álló részek hossza nem elegendő, akkor egymásba illeszthetők egymásba. Ezután egy csomópontot kell vezetni a csomópontba.

  Szerelési vezető profil a padlón.

   • A vízszintes és függőleges részek helyén csavarokkal kell lezárni a profilokat. Annak érdekében, hogy ne hajlítsa meg a horganyzott részt, javasoljuk, hogy csavarja be a rögzítő csavart a fogókkal.
  1. Telepítse a hordozóprofilokat. Az én esetemben U-alakú perforált konzolokra vannak szerelve, amelyeket fel kell ragasztani a falakon lévő jelölésekre. Mivel a lamella az én esetemben függőlegesen van elrendezve, a hordozó profiloknak vízszintesen kell irányulniuk. A műveletek sorrendje a következő:
   • A falra tapasztott vízszintes vonalakra telepítem a "peski" -t. Ezeket a falra rögzítik két toll-körmével vagy csavarokkal. A szomszédos elemek közötti függőleges távolság kb. 60 cm, a munka végén a következőképpen kell kiderülnie:

  U alakú konzolok felszerelése.

   • Rögzítse a CD-tartó profilokat. Ehhez hajlítsa a "pes" oldalát 90 fokos szögben a falhoz, majd csavarja fel a horganyzott részeket. Az alkatrészek végeit be kell ágyazni az útmutatókba. Nagyon fontos, hogy figyeljen a felület összehangolására. Ehhez használhatja a vízszintet vagy ezt a sémát:
    • szerelje fel a felső profilt, igazítsa egy lézersugárral, jelölje meg a mennyezetet vagy egy szintet;
    • egy fonalat feszítsen a tartóra, amelynek második végét rögzíteni kell a padlón elhelyezett vezetőprofinnal (tehát a vonal függőlegesen függ, ami szintenként ellenőrizhető);
    • minden közbülső csapágyelemet úgy szereljen fel, hogy kb. 1 mm-re legyen a menettől, de ne érjen hozzá. Ennek az eredménye:

  Vízszintes csapágyprofilok a falon.

   • A vezetők és a hordozó profilok ízületében egymáshoz kell rögzíteni ezeket az alkatrészeket, két kis csavart csomagolni. A hordozók nincsenek behelyezve az alsó vezetőprofilba, hanem a műanyag panelek indítócsíkjának felszereléséhez.

  A képen látható a csomópontcsapágy és a vezetési profil.

  A keret ezen telepítésekor késznek tekinthető. A következő munkafolyamat a műanyag táblákkal szemben helyezkedik el.

  A lécek telepítése

  A műanyag panelek behelyezése a keretre valószínűleg nem okoz nehézséget. Ehhez feltétlenül szükség van olyan kiegészítőkre, amelyek sarkok, ízületek és más hasonló falrészek. Az egyes részek teljes készletét az ábrán mutatjuk be, de minden esetben csak egy bizonyos listát használunk.

  Teljes készlet tartozékok műanyag panelekhez.

  A lécek telepítésének lépései a következők:

  1. Telepítem tartozékokat. A kerethez való rögzítéshez kis öncsapos kupakokat (sapkákat) használnak. A rendszer a következő:
   • Megadtam a kezdő szintet (vagy a padlózat lábát). Az UD-profilhoz van rögzítve, melyet a padlóra előre rögzítettem.

  Vízszintes indítólemez beszerelése.

   • Állítottam a függőleges kezdőcsíkot (az én esetemben). Általában a sarokból indulsz, ezért be kell raknod a sarokelemeket. De e műveletek sorrendje nem változik. Csak egy csavarral kell a műanyagot horganyozni.

  A sarokcsík felszerelése (a képen - a külső sarokban).

   • A mennyezetburkolatot még nem szükséges felszerelni, mivel már fel van szerelve a mennyezetre néző műanyaggal. Részletes utasítások vannak az egyik korábbi cikkemben.
  1. Szeretném felhelyezni az első műanyag lamellát. Ehhez vágjon egy darabot műanyagból, amelynek magassága megegyezik a padló és a mennyezet közötti távolsággal. Ezután tegye be az alsó kezdő profilba, és mozgassa a sarokba. Ezután csavarja be a csavart a zárban.

  Telepítse az első panelt.

  1. Telepítse az összes többi panelt, az utolsó kivételével. A telepítési folyamat majdnem megegyezik a fentebb leírtakkal, de a lamella bal szélét nem a szögprofilhoz kell csatlakoztatni, hanem az előző elemhez. A zárnak be kell pattantania, és teljesen szűknek kell lennie. Ezután a csavar segítségével rögzítjük a dobozt.

  A második és a következő panelek beszerelése.

  1. Felszerzem az utolsó panelt. Ebben az esetben a csavarokat nem használják rögzítésre, mivel a jobb oldali véget a sarokelemekbe helyezzük. Ezért a cselekvési sorrend némileg eltérõ:
   • Meg kell vágni egy darabot a lamellából, amelynek szélessége 10 mm-rel kevesebb, mint az utolsó, de az egyik panel és a szerelvények jobb vége közötti távolság.

  A lamellát a beszerelés előtt le kell vágni.

   • Ezután be kell illeszteni a panelet az alsó kezdőelem hornyába, csúsztassa be a sarokprofilba, majd mozgassa az ellenkező irányba úgy, hogy a retesz a helyére kattanjon.

  Az utolsó falpanel telepítése.

  Ezzel befejeződik a falpanelek telepítése.

  Összefoglaló

  Most már tudod, hogy mi a panelek a fürdőszoba és hogyan segítségével polimer láncok gyorsan és egyszerűen végre dekoratív falak. A vízvezeték-helyiség javításával kapcsolatos további ötletek a cikkben található videóban találhatók.

  A fenti megjegyzésekben hagyhatja véleményét.