Legfontosabb > Tervezés

Előnyei és hátrányai az acél fürdő - típusok és jellemzők

A fürdőszoba javításának tervezésénél fontos helyet foglal el a minőségi és tartós mosogatótartály kiválasztása. Az a tény, hogy a fürdés a mindennapi életben sokkal kényelmesebb, mint egy zuhanykabin, még sok összetett funkcióval is ellátva, még nem is tárgyalt.

A modern építőanyag-piacon azonban nem csak a hagyományos, nehéz öntöttvasból készült tálak, hanem a könnyű, hajlékony acélból készültek is. Az acélmodellek olcsóbbak, így néha a vásárlóknak kétségei vannak az ilyen termékek megbízhatóságával és minőségével kapcsolatban. Ebben a cikkben megismerjük a műanyag ötvözetből készült fürdők előnyeit és hátrányait, valamint az öntöttvas és akril árukat.

Gyártási folyamat

Az acél fürdők fémburkolatokból készülnek, amelyek vastagsága legalább 2-5 mm. Erõs présekkel az acéllemezeket a kívánt formára préselik, majd zománnal bevonják. Az acéltartályok gyártási folyamata az öntöttvas termékekkel ellentétben teljesen automatikus formázó vonalakon történik, amelyek kifinomult elektronikával szabályozzák a falak és a fenék vastagságát.

Az ilyen pontosság lehetővé teszi a jó minőségű, tartós termékek beszerzését, amelyek között gyakorlatilag nincsenek hibák és rejtett hibák. Az acél tálak készítésének folyamata az alábbi műveletekből áll:

 1. Vágó szerszámok. Először a vékonyfalú acéllemezeket a szükséges méretű üregekké vágják, hogy megkapják a kívánt alakú fürdőt.
 2. Elszívó fedél Az acéllemezeket egy öntőberendezésbe helyezzük, amely sajtolással húzza meg a lapot, és a fürdő alakját adja.
 3. A hullámosság vágása. A fém feleslegét levágják, a termék alján a lyukak a csatorna és a túlfolyás összekötésére vannak kialakítva, majd az acélfürdő szinte teljes megjelenést kölcsönöz.
 4. Lakkozás. A tál belső felületére eléggé vastag zománcréteget alkalmaznak elektrosztatikus módszerrel, amelyet később magas hőmérsékletnek kitéve sütnek.

Fontos! Az acél rugalmas, hajlékony anyagnak számít, ezért egyszerűen el lehet kezdeni a fürdők gyártását, ami nem igényel emberi beavatkozást. A vasöntvény éppen ellenkezőleg, a nehéz munkákhoz készült ötvözetek közé tartozik, ezért a termékek önmagukkal szinte kézzel készülnek. A teljesen automatizált gyártási folyamat, a stabil technológiai paraméterek és a szűk ellenőrzés lehetővé teszi, hogy minőségi acél fürdőket kapjanak, hosszú élettartammal.

méltóság

Az olcsóbb acélmodelleket már régóta költségvetési opciónak tekintik, ami jóval alacsonyabb az öntöttvas fürdőknél a műszaki és működési jellemzőkben. Jelenleg az acélmosó tartályok gyártói, a termékek megfizethető költségeinek fenntartása mellett, jelentősen javították a minőségüket.

Az ilyen anyagból készült egészségügyi edények előnyei:

 • Könnyű. Az acél fürdők 4-5-ször kisebbek, mint az azonos méretű öntöttvas tálak. A kompakt acélmodellek minimális súlya 12-15 kg, ami jelentősen leegyszerűsíti a szállítást és a telepítést.
 • Különböző méret- és modelltartományok. Az acél keménységének és könnyű súlyának köszönhetően különböző formákból és méretekből álló fürdők készíthetők, beleértve a szögleteseket is.
 • Gyors melegítés. Az acélnak magas a hővezető tényezője, ezért a forró víz gyors és egyenletesen melegített tárcsázása esetén ez csökkenti a higiéniai eljárások előkészítésének időtartamát.
 • Kopásállóság és a zománc higiéniája. A zománc bevonat, amelyet elektrosztatikus eljárással és később égetéssel alkalmaznak, sokkal erősebb, mint az öntöttvas modelleké, ezért nem jelenik meg a mikrotömbök, ahol a gombák és a baktériumok terjednek.
 • Megfizethető ár. A kisebb hátrányok ellenére az acélmodellek népszerűek, mivel a legalacsonyabb árkategóriába tartoznak. A hazai gyártótól származó minőségi acélkád akár 10 ezer rubel is lehet.

Figyeljen oda. Más előnyei vannak az acél medencékhez. Például ezen anyagok modellei modern technikai funkciókkal (hidromasszázs, világítás, süllyesztett fejtámlákkal) kiegészíthetők, ezért a komfort szempontjából nem rosszabbak az akril fürdőknél.

hiányosságokat

Természetesen az olcsó acél fürdők hátrányai vannak, amit általában alacsony áron jelentenek. A szaniteracél tálak minden hátránya a termék falának kis vastagsága. A minőségi termékeknél a falak vastagabbak 3-4 mm-nél, és a jó termék súlya nem lehet kisebb, mint 12-15 kg.

Az acélötvözet fürdők tulajdonosai a működés során vegyék figyelembe az alábbi negatív pontokat:

 • Instabilitás. Felszereléskor a fürdõk könnyû súlya inkább hátrány, mint erõssége, mivel erõsítõ keret és merev kötõelemek nélkül elcsúszhat vagy csúszhat.
 • Hűtsük le gyorsan. A nagy hővezetőképesség miatt az acélcsésze falai és alja gyorsan felmelegszik, de nem kevésbé lehűlnek. A fürdés kényelmes volt, folyamatosan fel kell melegíteni a vizet.
 • Nagy zaj. A tál vékony falai vízsugárral rezonálnak, tükrözik és erősítik a hangot, ami magas zajszintet eredményez a szobában.
 • Alacsony ütésállóság. Erős súlyterhelés vagy közepes szilárdságú pontos ütések esetén a fürdő alja deformálódik, ami miatt a zománc pelyhek vagy repedések keletkeznek.

A szakképzett kézművesek azt állítják, hogy az acélmodellek előnyei átfedik a hátrányokat, mivel ezek a kisebb hibák a saját kezeivel megszűntethetők nagy pénzügyi befektetések nélkül. Tehát egy habréteg alkalmazása a tál külső felületén átfogó módon kiküszöböli a zajt, a gyors hűtést és az alacsony fürdőteljesítményt.

Termékválasztás

Az acélfürdő nagyon olcsó, ennek ellenére egy megbízható gyártó minőségi terméke méltóságteljesen képes akár 25 éves intenzív felhasználásra is. A modell negatív tulajdonságainak minimalizálása érdekében a vásárlás során vegye figyelembe a következő tényezőket:

 1. A termék súlya A szilárd acéltartály 13-15 kg-nál kisebb súlyú, nem számít, mennyire nagy. Keresse meg kedvenc modelljét, próbálja meg nyomni: ha sikerült egy kézzel felemelni a tartályt, akkor valószínűleg a falvastagság kisebb, mint az ajánlott 3-4 mm.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy ajánlott acélból készült egészségügyi termékeket vásárolni, melyet a minőségi megfelelőségi tanúsítvánnyal, a gyártó garanciájával láttak el.

Fémfürdő: az előnyök és hátrányok

A modern piac vízvezetékében nagy mennyiségű termék. A fémcsalád a termékskála, a gyártók, a márkák területén foglal helyet. Ez olcsó, ami megfizethetővé teszi a legtöbb fogyasztót, függetlenül jövedelmétől.

A fémfürdő alacsony költsége a gyártás egyszerű szabályainak köszönhető, amely évek óta garantálja vezető pozícióját ebben a piaci szegmensben.

A cikkünkben megfontoljuk a fém fürdő minden előnyét és hátrányát, valamint a lehetséges fogyasztók véleményét.

Fémfürdő: az előnyök és hátrányok

A víztovábbítási termék kiválasztásakor mindenki megkérdezte, hogy mi legyen a fürdésem pontosan? Például az öntöttvas fürdő tartós, tartós, de nehéz. Szabványos és főként fehér színűek. Az acél fémfürdő is megbízható, és könnyebben megterheli.

A "Hol vásárolhat meg egy fémfürdőt" marketing áttekintése segít kiválasztani egy boltot vagy egy hálózati kiskereskedőt, ahol a fémfürdőt a lehető legolcsóbban lehet megvásárolni és a szállítási költségek nélkül

Fürdő, amiből az anyag a fogyasztók szerint jobb, mint mások? Felhasználói vélemények áttekintése itt: http://remontspravka.com/best-bathtube-consumer/

Hogyan telepítsek egy fém fürdőt? Olvassa el a weboldalunk utasításait.

Azonban azt is megjegyezzük, hogy a fürdő akril, ami szintén könnyű, tartós és különböző formákból és színekből állhat. Az akril azonban sok mosószer és tisztítószer esetében instabil, valamint véletlenül esett éles tárgyakat a fürdőbe. Ezenkívül a rozsda alig távolodik el egy hasonló fürdő felületétől.

Fém sarokkád

Ezután megnézzük a fém fürdő előnyeit és hátrányait, így összehasonlíthatja a jobbat - egy akril vagy fém fürdőt.

A profik egy fém fürdő

Ezenkívül lehetséges egy fémfürdő helyreállítása, ami egy új termék megvásárlásával jár. Olvassa el, hogyan festhet egy fürdőt saját kezével a "Zománc fürdő helyreállítása" című cikkünkben honlapunkon.

A fémfürdő ömlesztett akril helyreállítása előtt és után

A hidromasszázs funkcióval felszerelt fémfürdő is rendelkezésre áll. Emellett egy javított zománcot találtak külföldön, amely öntisztít. A garancia 30 év. A kád alja csúszásgátló, ami nem korrodál. És kényelmes lábai is könnyen állíthatók magasságban, így a kád stabil.

Hátrányok a fémfürdőben

Rendszerint, mint bármely bútor, a fém fürdőnek hátrányai vannak, méretétől és alakjától függetlenül. Például, még olyan kiváló választás, mint a sarokfémfürdő, hibákat talál.

Hangszigetelő acélfürdő

 1. A víz gyorsan úszik.
 2. Amikor a vízsugár benyomódik az aljára - erős hang. Bár jelenleg van szigetelő fém fürdő. Ez az, amikor a fürdőt vagy tégla, kő, vagy szigetelt egy "kabát" műanyag palackok és hab.
 3. Ha a fürdőszobában egyenetlen padló található, ez károsíthatja a könnyű súlyfürdő stabilitását.
 4. A vízbevitel idején kb. 5 mm-es hajlítható.
 5. Vékony zománc bevonat miatt csorba.

Érdemes megjegyezni, hogy a metal fürdők mindezen hátrányai otthon kijuthatnak. Tehát például a víz hőmérsékletének megőrzése érdekében - a padló és a falak jó hőszigetelését a fürdőszobában. Állítsa be a padlót a termék stabilizálása érdekében.

Fém fürdő - fogyasztói értékelés

A fürdőszobai portálon Vannapravda.ru, Andrei felhasználó azt tanácsolja: "Ha inkább egy acélfürdőt szeretne, akkor jobb, ha európai gyártmányú, mert minőségi és acélból vezeti a hazai gyártót."

Ugyanazon a helyszínen Maria felhasználó azt mondja: "... a fémfürdő, azaz az acél, jól néz ki, és olcsó. Ugyanakkor jelentős hátránya van - a fém nagy hőátadása. És még egy erős hang, mikor vizet ír a fürdőbe.

Bár úgy gondolják, hogy a gumibetétek segítségével meg lehet menteni a kellemetlen zajoktól. "

A colady.ru oldalon a felhasználó Olga osztja: "... azonnal megtagadtunk egy fém (acél) fürdőt, mivel barátaink látták, hogy a lábuk alá süllyed, és nem marad sokáig benne - a víz gyorsan hideg lesz. Miután régóta vitatkoztunk, úgy döntöttünk, hogy öntöttvasot vásárolunk, nevezetesen az importáltat. Valóban, a miénktől eltérően az európai öntöttvas kádak simaak, egyenletesek, kiváló minőségű zománcokkal. Igen, és súlya könnyebb, mint az öntöttvas szovjet időszak. "

A weboldalunkon "Zománcfürdő javítása" című cikkünk megmutatja Önnek, hogyan lehet helyreállítani a sérült fém fürdő zománcozással az életre.

Hogyan válasszunk zománcot a kád javításához? A marketing áttekintés itt várja: http://remontspravka.com/enamel-bathtub-selection/

Mi legyen a zománcozott fürdőszoba megfelelő gondozása? Az Ön rendelkezésére álló tippek a portálunkon

A Stroy.ru oldalán a felhasználó a becenevén Marfa szerint: "... a fémfürdő nem olyan rossz, mint sokan beszélnek róla. Az acélfürdő egyik legfontosabb előnye a könnyűség mind a súlya, mind a könnyű beépítés szempontjából. És öntöttvas fürdővel nagyon fáradt voltam az időmben. Az acélfürdő ugyanaz, és hosszú ideig szolgál - akár 20 évig. Ezenkívül rengeteg választékot kínál, hogy nem csak olcsó, hanem kiváló minőségű acélfürdőt is vásárolhat. "

Acélfürdő: elemezzük a tulajdonosok előnyeit, hátrányait és véleményét

Acélfürdő: a modern vízvezetékek fő előnyei és hátrányai. Vélemények a tulajdonosok, akik telepítették és kipróbálták acél fürdők a gyakorlatban

Az acél fürdőket ma olyanok választják ki, akik nem akarnak nagy teljesítményű öntöttvasvizet telepíteni otthonukba, de nem bízik a népszerű polimer anyagokban. Milyen előnyei vannak az acél fürdőknek, és vannak-e hátrányai ebben a vízvezetékben, fontolja meg a cikkben.

Acél fürdő profik

Hosszú ideig az acél fürdők voltak az egyetlen alternatíva az öntöttvas vízvezetékhez. A zománc bevonat miatt mindkét típus nagyon hasonló. De ellentétben az ellenfeleikkel, az acél fürdők sokkal költségvetési lehetőséggel rendelkeznek, nem pedig alacsonyabbak a működési paraméterekben.

Ön vizuálisan meg tudja határozni, hogy az Ön előtt vagy az öntöttvas acélkád lehetséges-e a falvastagság vizsgálata során, ahol a lefolyót a fürdőszobába helyezi. Az öntöttvas tartály falvastagsága sokkal magasabb, mint acél.

Erő és tartósság - az acélszerelvények egyik fő előnye, amelyek közvetlenül kapcsolódnak a gyártáshoz használt anyaghoz.

Az acélszivattyú tagadhatatlan előnyei közé tartozik:

 1. Alacsony tömeg. A teljes méretű fürdő átlagosan 35-40 kg súlyú, ami 3-szor kevesebb, mint az öntöttvas analóg. A szerkezet alacsony súlya nagymértékben leegyszerűsíti a szállítását és telepítését.
 2. Az anyag nagy hővezető képessége. Az acélszerelvény gyorsan felmelegszik. Ez a lehetőség különösen fontos a kisgyermekes családok számára.
 3. A szélsőséges hőmérsékleti ellenállás. Mind az acél, mind a zománc bevonat nem fél a hőmérsékleti ingadozásoktól, miközben fenntartja a teljesítmény jellemzőit a fűtött és hűtött állapotban.

Az értékesítés során szimmetrikus és aszimmetrikus alakú, négyszögletes, szögletes és lekerekített minták találhatók. Magasságuk 30-50 cm, szélessége 60-110 cm és legfeljebb 2 m hosszú.

A fejtámaszok és fogantyúk formájában lévő további elemek változatossága az acél fürdőket kényelmesebbé és közelíti a személy anatómiai formáihoz.

A műanyag arra inspirálja a tervezőket, hogy merész és váratlan döntéseket hozzanak létre. És mivel a modern acél fürdők a legnépszerűbb vízvezeték-választási lehetőségek az ízléses és funkcionális belső fürdőszobák kialakításához.

Acél fürdőkádak

Az acél, mint bármely más típusú anyag, az előnyök mellett hátrányokkal is rendelkezik. Az acélszerelvények legfőbb hátrányai a következők:

 1. Instabilitás a deformációig. Ha a szerkezet falvastagsága nem éri el a 2,5-3 mm-t, készítse el azt a tényt, hogy amikor a tartály vízzel van feltöltve és a test elmerül, hajlítható. A vékony falú szerkezet működése során repedések és forgácsok jelenhetnek meg a zománcokon történő terhelés hatása alatt.
 2. A pántok felszerelésének szükségessége. Amikor a fürdőt erõsíti a szerkezetre, meg kell készíteni egy bázist vagy speciális kötést kell végezni.

A hang elnémítása érdekében a külföldi gyártók gumi hangelnyelő párnákat használnak.

Az anyag magas hővezető képességének hátrányai is vannak, mivel a víz ilyen fürdõben katasztrofálisan gyorsan lehûl. Ezért, ha meleg vízben kíván áztatni, hogy megőrizze hőmérsékletét, időről időre szükség van forró vízzel való érintkezésre. Egyes kézművesek ezt a hátrányt megszüntetik a hab felhasználásával a telepítés során.

Tulajdonos véleménye

Amint azt a vevők áttekintése is mutatja, akik már telepítettek acélszerelvényt, egyes modellek instabilak. Ez a legtöbb esetben a készletben lévő kényelmetlen lábak használatának köszönhető. A helyzet orvoslása érdekében a gyártóknak ajánlaniuk kell a keret megerősítését, valamint a gumi tömítések beszerelését.

Néhányan megjegyzik, hogy a vízkezelés során kellemetlen érzés tapasztalható, és úgy érzi, hogy a szerkezet alja kissé kanyarodik a test helyzetének megváltoztatásakor. De, amint fentebb megjegyeztük, ez a jelenség csak vékony falú termékekben figyelhető meg. A helyzet javítása elősegíti a nem hajlító bázis elrendezését a fürdő alatt

Az acélszivattyú zománcburkolása időnként elakad. Ennek oka túl kemény csapvíz, ami hagyja a vízkő és a rozsdás foltokat. A bevonat eredeti megjelenését a lehető leghosszabb ideig megőrizni, rendszeresen tisztítani kell speciális fehérítővel. De egyes háziasszonyok rendszeres szódabikarbónát, ammóniát és ecetet használnak.

De mégis, a felhasználói megfigyelések szerint az acélszerelvények legnagyobb mínuszának hangja "különleges effektusok". Még mindig a "vízesés" hatással lehet feltölteni a fürdő feltöltése közben. De egy éles csengőhang, amely az üres acéltartály alkalmanként való legeltetéséből és a körzetben csengő visszhangból fakad, felkelheti a ház minden lakóját.

Tudja meg, melyik fürdő jobb - öntöttvas, akril vagy acél

Kellemes és kényelmes egy jó fürdőben, nem is akarok kiszállni a meleg vízből. Azonban a kényelem mellett sokan figyelnek a gyönyörű formatervezésre. Végtére is, ma már rengeteg közül választhatunk - nem olyan, mint korábban, amikor csak szabványos öntöttvas termékek álltak rendelkezésre. Ez csak néha nehéz megérteni, melyik fürdő jobb - öntöttvas, akril vagy acél fürdőkád. Ez a három anyag a legnépszerűbb, és ma összevessük, és meghatározzuk a vezetőket.

Milyen vas-, acél- és akril fürdők

Öntöttvas

Erős és megbízható, jól megőrző hőtermékek készültek öntöttvasból (amely ötvözött vas és szén) megjelent az első. És ez történt 1925-ben, Spanyolországban, Barcelona közelében. A Roca testvérek úgy döntöttek, hogy kibővítik az öntöttvas radiátorok gyártásával foglalkozó gyárukat, kezdve az öntöttvas fürdő termelését. A mai napig a ROCA az egyik elismert világvezető ebben az irányban. A márka termékei kiváló minőségűek, tartósak és sokszínűek.

Európában észrevehetően csökken az öntöttvas termékek összlétszáma, fokozatosan felváltják azokat az acél fürdőket, amelyek könnyebben szállíthatók, olcsóbbak és környezetkímélőbbek a termelésben. Az öntöttvas fürdőket csak néhány cég gyártja. A legismertebbek Jacob Delafon, PORCHER és ROCA. Oroszországban és más FÁK országokban még mindig nagy mennyiségben állítják elő őket, de csak néhány szabványos méretben, valamint kis árnyalatokkal.

Ne feledje, hogy az európai öntöttvas termékek gyönyörűbb és változatosabbak. Például, lehetnek fogantyúk az oldalán vagy a kartámaszokon, az alsó rész nő az egyik háttámla dőlésszögének megváltozása miatt. Néha az egyik hátlapot eltávolítják a kényelemért. És az importált termékek tervezése bármilyen lehet: a klasszikusoktól, ahol beágyazható a luxus angol stílusba.

Az öntöttvas fürdő megfelelő formája legalább 0,5 centiméteres és erős zománcfal legyen, amelyet két lépésben alkalmaznak a gyárban. Az öntöttvas ötvözet összetételében bizonyos mennyiségű mangánt, szilíciumot vagy ként tartalmaz, ami további erőt biztosít. A zománcozás 10-30 évig tarthat, esetleg hosszabb (a terheléstől függően).

+ Plusz öntöttvas fürdő

 1. Hatalmas élettartam (akár fél évszázad);
 2. Az agresszív hatásokkal szembeni ellenállás;
 3. Hőmegőrző;
 4. Nincs pórus a felületen;
 5. csendes;
 6. Színmélység;
 7. Könnyen tisztítható.

- Hátrányok öntöttvas fürdők

 1. Nagy súly;
 2. Nehéz a szállításhoz, szállításhoz és telepítéshez;
 3. A konfiguráció hiányossága. Csak téglalap alakúak vagy oválisak.

acél

Költségénél az acélból készült fürdő vonzóbb, mint egy öntöttvas. És az ár két-háromszor változhat. Ez néha súlyos érv akkor, amikor eldönti, melyik fürdő a legjobb öntöttvas vagy acél. Ezenkívül sok fogyasztó kedveli azt a tényt, hogy az acélból készült termékek gyakorlatilag bármilyen formát ölthetnek. A hagyományos négyszögletes és ovális (mint öntöttvas) mellett ezek nagyon kényelmes és kompakt sarokszerkezetek, valamint sokszög, kerek, aszimmetrikusak.

Hasonló termékek 0,23 centiméter vastagságú (vékonyfalú fürdők) és 0,35 centiméteres (standard fürdők) acéllemezekből készülnek. A zománc akril alapú, az acél felületét lefedi, kevésbé vastag, mint az öntöttvas. De a modern alkalmazási technológiák lehetővé teszik, hogy meglehetősen megbízható és tartós bevonatot hozzon létre.

A kiváló minőségű acéltermékeket gyártó külföldi vállalatok közül megemlíthetjük a finn Ido céget, a francia - Porcher és Jacob Delafon, a német - Bamberger és Kaldewei, az olasz - Ariston, a spanyol - ROCA céget. 25-30 kg súlyúak, elegáns design és jó zománc bevonat. Különösen sok innovatív technológia használja a Bamberger céget. Például csúszásgátló bevonat, csúszásgátló, Enamel plus, piszoktól mentes. A fürdőre vonatkozó garancia - 30 év.

+ Az acél fürdők előnyei

 1. Nem túl magas ár;
 2. Különféle formák és méretek;
 3. Kopásálló bevonat;
 4. Alacsony tömeg.

- Hátrányok acél fürdők

 1. Nem hőt, hanem öntöttvas is;
 2. Túl hangos (az öntözött víz csengőhangja egyértelműen hallható);
 3. Képes lerázni egy nehéz ember teste alatt.

akril

Ezt az anyagot később fürdésre használták fel. Teljes neve metil-akrilát. Ez egy szintetikus polimer és akrilsavból készül. Kiderül, hogy az anyag ellenáll a kopásnak, az ultraibolya és az oxigénnek. A felület kellemes, sima és meleg tapintású.

Ahhoz, hogy az akrilbevonatot használjon, használjon kétféle módon:

 • Vegyünk egy megfelelő méretű akril lapot, majd vákuumkamrában hajlítsuk meg, amire szükség van. A keletkező tartály nem túl erős: a falai könnyedén kanyarodnak, és víz öntés közben megduzzadhatnak. Ezért meg kell erősíteni a fürdőt: felülete epoxi gyantával van bevonva több rétegben, üvegszállal. Minél több réteg, a fürdő erősebb.
 • Az öntési technológia magában foglalja az üveggyapot keret használatát, amelyet akrilra alkalmaznak. Ennek eredményeként azonnal megmarad a tartósabb termék, mint a fent leírt módszerrel.

Mindenesetre a "helyes" akril fürdőnek legalább 4-6 mm vastagságúnak kell lennie. Ha oldalra csap, nem lehet túlságosan szonikus hang. Ez azt jelentheti, hogy a gyártó becsapott azzal, hogy elmenti a megerősítési folyamatot. Ezután megemlítjük azokat a gyártókat, akik kiváló minőségű akril termékeket gyártanak. Ez a cseh cég Ravak, lengyel - Cersanit és Kolo, spanyol - Pool Spa, holland - Riho, német - Duravit, orosz - Aquanet.

Amikor a lakástulajdonos dönt arról, hogy mely fürdõ, akril vagy öntöttvas, mielőtt felállítja a fürdőszobáját, gyakran meghaladja az akrilt. Fényessége, gyönyörű és változatos alakja miatt.

A készülék egy akril fürdő és a váz.

+ Az akril fürdők előnyei

 1. Az akril tökéletesen megtartja a hőt;
 2. Különböző modern eszközök (pl. Hidromasszázs) sokasága teszi az akril fürdőket az egyik leginkább funkcionális;
 3. Alacsony súly;
 4. Hatalmas kivitele formák és méretek.

- Hátrányok akril fürdők

 1. Az ellátás nehézségei;
 2. Használat közben megrekedhet;
 3. Akril félelem a túl magas hőmérsékletektől;
 4. Rövid élettartam az öntöttvas és acélmodellekhez képest.

Egyszerű telepítés

Nem könnyű rávenni a nehéz öntöttvas fürdőt a házba - lehetetlen, hogy egy ember kezelje. Ez az oka annak, hogy ilyen termékeket telepítenek. Továbbá szilárd síkra kell rögzíteni. Általában négy öntött lábra helyezik őket.

Az akril fürdő felszereléséhez fémkeretet kell összeállítani, és csak miután a kádat a vázra szerelte, csatlakoztatható a szennyvízcsatornához. Ez kissé bonyolítja a telepítés folyamatát, de mivel minden részlet könnyű, egy személy megbirkózik ezzel.

Acél fürdők is rögzítettek a lábakon, de egy ember képes megbirkózni a telepítéssel. A zajszigetelés jelentős növelése érdekében gyakran előfordul, hogy a termék felületére habréteg kerül be, vagy az aljzat Penofollal van ragasztva. Általánosságban az acélfürdő felszerelése a legegyszerűbb.


Zajvédő acélfürdő: bal Penofolom, jobb hab.

Az eredményeket. A legegyszerűbb telepíteni lehet acél fürdők (habár hab alkalmazása esetén a folyamat némileg bonyolult). A második hely az akril fürdőkhöz tartozik, ahol a keret gyártásánál be kell kötni. És az öntöttvas termékek, nehéz és terjedelmes, zárja be a minősítést.

Könnyű gondozás

Ha az öntöttvas zománcot minőségi szempontból alkalmazzák és elég vastag réteggel rendelkezik, akkor a bevonat nagyon tartós. És még ha a folt mélyen behatolt a zománcba, akkor szinte bármilyen módon eltávolítható, beleértve a kémiai reagenseket és a mechanikai hatásokat is. És a hostessek nagy sikert aratnak.

Az acéltermékeket vékonyabb zománnyal borítják, amelyeket az előző esetnél sokkal gondosan meg kell tisztítani. Különösen csiszolóanyagok használata esetén. Ellenkező esetben károsíthatja a felületet, ami később problémát jelent a helyreállításhoz.

Az akril kádakat óvatosan tisztítják puha ápolószerekkel, és nem használnak erős csiszolóanyagokat és agresszív "kémiai" anyagokat. Ez megakadályozza a repedések keletkezését és a termék idő előtti meghibásodását.

Az eredményeket. Ezen a ponton, a legelterjedtebb, találtunk öntöttvas termékeket, és az akril szerényen átkerült az utolsó helyre, a harmadik helyre. Az acél fürdők középen álltak. Azonban a fent említett, "Enamel Plus" innovatív kompozícióval lefedett acélmodellek azt is állíthatják, hogy az az egyszerű gondozás vezetőjévé válik.

Élettartam

Az öntöttvas termékek nem olyanok számára, amelyek még mindig népszerűek - elvégre legalább 50 éven át szeretik a mestereiket, és ez egy nagyon tisztességes idő. Az acél fürdők 20-30 évig biztonságosan szolgálhatnak. Az öntött akril termékek elviselhetők legalább 15 évig. De feltéve, hogy faluk legalább 4-5 milliméter vastag.

Az eredményeket. Az öntöttvas szilárd vezetője a vezető pozícióban van - hosszú élettartama kétségtelen (de az anyag gyártásánál a technológiát tiszteletben kell tartani). Az acél fürdők ismét a minősítés közepén vannak, és az akril termékek záró pozícióban vannak.

A bevonatok védettségi szintje

Ez a tétel szorosan kapcsolódik a termékek ápolásához, ezért kicsit megismételjük. Mint már említettük, az öntöttvasból bevont zománc sima felületű, ellenáll a különböző reagenseknek és mechanikai igénybevételnek. A kiváló minőségű öntöttvas fürdők gyártásában a szakemberek minden fokozatban gondosan ellenőrzik a zománc minőségét, 0,8 - 1,2 milliméteres réteggel. A tüzelés 110 fokos hőmérsékleten történik. Tehát egy ilyen fürdő védelme "száz százalék".

Az acél fürdők zománcja szintén jó minőségű, de a vékonyabb réteg miatt a védőbevonat valamivel kevésbé megbízható, mint az öntöttvas termékeknél.

Az akril meglehetősen törékeny, nem tetszik, ha valami nehézséget dobnak rá. Emiatt elég repedések jelennek meg. Ami természetesen nagyon helyénvaló a helyreállításhoz, de mindez gondot okoz. Ezenkívül az akril felületén nagyon könnyen elszíneződhet a különböző színezékek és karcolások. Az összes akril bevonatnak leginkább óvatosan kell kezelni.

Az acél fürdők előnyei és hátrányai

A fürdőszobai javításhoz használt jó minőségű vízvezeték kiválasztásának folyamata sok időt és energiát igényel. Az acélfürdő, amelynek előnyei és hátrányai nem minden tulajdonos számára egyértelműek, jól illeszkedik a minőségi termék higiéniai eljárások végrehajtásához. Ha nincs vágy a nehéz öntöttvas fürdő telepítésére, akkor a választást az acélszerkezet javára kell elvégezni.

Az eladók ajánlásai acél fürdők vásárlására egyre gyakoribbak az utóbbi időben. A választást azonban nagyon óvatosan kell elvégezni, gondosan összehasonlítva a modellek összes pozitív és negatív aspektusát, tanulmányozva az anyag tulajdonságait. Csak egy tájékozott döntés hozhat sokévnyi örömet az acélfürdő későbbi használatából.

Az acél fürdők fő előnyei és hátrányai

A fürdők acélból készülnek egy fémlemezből, amelynek vastagsága 2,3 mm és 4,0 mm között van. A fürdőkád zománc sokkal vékonyabb, mint egy öntöttvas konstrukció, de a modern technológiáknak köszönhetően még egy ilyen vékony bevonat is kielégítően tartós és megbízható.

A vas és acél kádak költsége háromszor változhat. A legtöbb esetben ez az első érv az acélszerkezet javára. A fogyasztók nem is gondolnak a többi előnyre és hátrányra.

méltóság

Az acél fürdők fő előnyei:

 1. Alacsony súlyú kialakítás. A többszintes épületek felső szintjén élő polgárok számára ez a szempont nagyon fontos. Azonban a gyártók termékei, amelyek nem mentenek a fém vastagságára, nem lehetnek 20 kg-nál kisebb tömegűek.
 2. Alacsony költség. A hasonló anyagokból készült fürdőkhöz képest a vasfürdők nagyon kedvezőek. Azonban nem szabad olcsóbbá tenni a minőség rovására: ha egy acélfürdő nagyon olcsó, akkor az élettartama nem lesz hosszú, és néhány év múlva újra meg kell fontolnia a fürdőtartály cseréjét.
 3. Gyors fűtés. Ez a mutató különösen fontos lehet a kisgyermekes családok számára: az acélkád meleg vízzel történő gyors feltöltésével a szülők azonnal elkezdhetik fürödni a gyerekeket.
 4. Nagy erő. Az acélfürdő nehéz karcolás, törés, deformálás. A modern technológiák lehetővé teszik az anyagok tartósságát és sokoldalúságát befolyásoló anyagok használatát.
 5. Különböző formák. A méret és a tervezés minden lehetősége közül minden fogyasztó választhat a legalkalmasabb: téglalap alakú, ovális, szögletes, szimmetrikus és aszimmetrikus. Ez nem csak a termék alakjára vonatkozik, hanem a színtartományra is, ami meglehetősen változatos lehet.
 6. Egyszerű telepítés. További szerelési konstrukciókhoz csak lábakat kell használni. Ha van vágy a zajszint csökkentésére, akkor egy csomag zajszigetelő anyagot vásárolhat. A könnyű acélfürdő felszerelése önállóan elvégezhető.

Az acél meglehetősen műanyag, ami lehetővé teszi, hogy bármilyen kívánt formát kapjon. Ez egy nagyszerű lehetőség a legmerészebb tervezési ötletek végrehajtására. Az acélfürdő előnyei, amelyek nyilvánvalóan több mint hátrányos helyzetben vannak, ezek a termékek a legnépszerűbbek a vízvezeték-piacon.

hiányosságokat

Az acélszerkezetek nagyszámú előnye ellenére vannak hátrányai is, amelyeket figyelembe kell venni a fürdő kiválasztásakor is. Csak ebben az esetben a döntés helyesen történik, figyelembe véve a fürdőhöz rendelt fő feladatokat. A fő hátrányok a következők:

 1. Nem megfelelő falvastagság az eladó rosszhiszeműsége esetén. Nagyon nehéz meghatározni ennek a paraméternek az értékét szemmel, ezért a szerkezet súlyától el kell nyomni. A kiváló minőségű acélkád súlya meghaladja a 20 fontot.
 2. A fém nagyobb hővezető képessége. Ez a mutató erényként értelmezhető (a víz ilyen tartályban gyorsan felmelegszik), és hátrányként (a tartalom nagyon gyorsan lehűl). Döntse el, hogy ez a tényező befolyásolhatja az acélfürdő megvásárlásának döntését, csak a tervezést megelőzően elvégzendő feladatok elemzése alapján csak a szoba tulajdonosa lehet.
 3. Nagy zaj. Ha a fémszerkezet falvastagsága nem túl nagy, akkor a fürdőben lévő vízkészletet kellően észrevehető hanggal kell kombinálni. Részben ez a probléma megoldható úgy, hogy a fürdő hátsó oldalát hangszigetelő anyaggal ragasztják vagy habbal kezeljük, de ezek az intézkedések nem fogják teljesen kiküszöbölni a zajt.

A fürdőválasztásnak figyelembe kell vennie mind az előnyöket, mind a hátrányokat. Ez utóbbit kiküszöbölhetjük, a piac előnyei számos különböző anyagot és eszközt mutatnak be.

Ajánlások felhasználásra

Az acél fürdők hosszú távú felhasználása során felmerülő problémák, sok fogyasztó önmagában megoldást keres. Így a zajcsökkentést hab felhasználásával növelik. Hirtelen megjelenés - nem probléma, mert a dekoratív képernyő képes lezárni mindazt, ami el kell rejtve a kíváncsiskodó szemektől. Ezenkívül a hab felhasználása segít a hővezető képességgel kapcsolatos problémák részleges megoldásában.

A fém alátéteket olyan más anyagból készült termékekkel is ki kell cserélni, amelyek csökkentik a zajszintet a vízbevitel során. Állítható támaszok nagyon kényelmesek lehetnek, ha a padló a fürdőszobában nem túl lapos.

Különbség az öntöttvasból és az akrilból

Az öntöttvas és az akril két anyag, amelyek a fürdőzés során acéllal versenyeznek. A különbségek meglehetősen jelentősek, ezért a választásnak a fürdő sajátos helyzetén kell alapulnia.

Először is, emlékeztetni kell arra, hogy az acélkád és az öntöttvas termék másként mérik. A második konstrukció szállítása és szerelése nem könnyű feladat, hiszen csak néhány ember képes egyszerre felhúzni ezt a kapacitást. Ugyanakkor az öntöttvas gyakorlatilag nem deformálódott, lassabban oldja fel a lerakódást, és elnyeli a zajt, amikor vizet von be a fürdőbe.

Az öntöttvas fürdők hajlamosak a zománc bevonat integritására, így néhány év múlva a rekonstrukció kérdése felmerül. Függetlenül ez a folyamat gyakorlatilag lehetetlen megvalósítani. A meghívott szakember megszünteti a felmerült problémákat, de költségei drágák. Bizonyos esetekben a lefedettség helyreállításának költsége a fürdő költségének kétharmadát teszi ki, amely gazdasági szempontból nem teljesen indokolt.

Pénzt takaríthat meg, ha öntöttvas kádat vásárol hosszú élettartamára: 25-30 évig tart. A mûködés alatt jelentkezõ kisebb esetek megoldása vagy szemük bezárása érdekében a fogyasztó továbbra is használhatja a tervezést, mivel a megjelenés megsértése nem befolyásolja a felhasználói jellemzõket.

A polimer fürdõ egy másik történet. Használata kivételesen kellemes érzelmeket biztosít: csend a vízgyűjtés, hosszú hőkibocsátási idő, fényes felület, könnyű helyreállítás.

Hogyan lehet a megfelelő választást?

Az acélkád költsége a korszerűbb anyagok modelleihez képest alacsonyabb, de a jó minőségű ápolással és gondos működéssel a jó gyártó acélkádja 25 és 30 évig tarthat. Annak érdekében, hogy az élettartam a lehető leghosszabb legyen, és a fürdőtartály működésével kapcsolatban nem volt probléma, a vásárláskor a következő tényezőket kell figyelembe venni:

 • acél fürdőtömeg: a minimális határérték 15 kg, vagyis mennyi az acélfürdő súlya legfeljebb 2,5 mm falvastagsággal;
 • a bevonat megjelenése: egyenletesnek, egyenletesnek kell lennie, elhajlik és az elmosódások elfogadhatatlanok;
 • a falak minősége és megjelenése: a kézzel lenyomva az acéltartály oldalirányú felülete nem hajlik, és jellegzetes csörgő hangokat produkál.

A legfontosabb dolog, amire figyelmet kell fordítani az acélszerkezet vásárlásakor, a termékek minőségét igazoló tanúsítvány rendelkezésre állása. A megfelelőségi tanúsítvánnyal megerősített gyártói garanciák is hasznosak lehetnek.

Az acél fürdők előnyei és hátrányai

A fürdőszobai javításhoz használt jó minőségű vízvezeték kiválasztásának folyamata sok időt és energiát igényel. Az acélfürdő, amelynek előnyei és hátrányai nem minden tulajdonos számára egyértelműek, jól illeszkedik a minőségi termék higiéniai eljárások végrehajtásához. Ha nincs vágy a nehéz öntöttvas fürdő telepítésére, akkor a választást az acélszerkezet javára kell elvégezni.

Az eladók ajánlásai acél fürdők vásárlására egyre gyakoribbak az utóbbi időben. A választást azonban nagyon óvatosan kell elvégezni, gondosan összehasonlítva a modellek összes pozitív és negatív aspektusát, tanulmányozva az anyag tulajdonságait. Csak egy tájékozott döntés hozhat sokévnyi örömet az acélfürdő későbbi használatából.

Az acél fürdők fő előnyei és hátrányai

A fürdők acélból készülnek egy fémlemezből, amelynek vastagsága 2,3 mm és 4,0 mm között van. A fürdőkád zománc sokkal vékonyabb, mint egy öntöttvas konstrukció, de a modern technológiáknak köszönhetően még egy ilyen vékony bevonat is kielégítően tartós és megbízható.

A vas és acél kádak költsége háromszor változhat. A legtöbb esetben ez az első érv az acélszerkezet javára. A fogyasztók nem is gondolnak a többi előnyre és hátrányra.

méltóság

Az acél fürdők fő előnyei:

 1. Alacsony súlyú kialakítás. A többszintes épületek felső szintjén élő polgárok számára ez a szempont nagyon fontos. Azonban a gyártók termékei, amelyek nem mentenek a fém vastagságára, nem lehetnek 20 kg-nál kisebb tömegűek.
 2. Alacsony költség. A hasonló anyagokból készült fürdőkhöz képest a vasfürdők nagyon kedvezőek. Azonban nem szabad olcsóbbá tenni a minőség rovására: ha egy acélfürdő nagyon olcsó, akkor az élettartama nem lesz hosszú, és néhány év múlva újra meg kell fontolnia a fürdőtartály cseréjét.
 3. Gyors fűtés. Ez a mutató különösen fontos lehet a kisgyermekes családok számára: az acélkád meleg vízzel történő gyors feltöltésével a szülők azonnal elkezdhetik fürödni a gyerekeket.
 4. Nagy erő. Az acélfürdő nehéz karcolás, törés, deformálás. A modern technológiák lehetővé teszik az anyagok tartósságát és sokoldalúságát befolyásoló anyagok használatát.
 5. Különböző formák. A méret és a tervezés minden lehetősége közül minden fogyasztó választhat a legalkalmasabb: téglalap alakú, ovális, szögletes, szimmetrikus és aszimmetrikus. Ez nem csak a termék alakjára vonatkozik, hanem a színtartományra is, ami meglehetősen változatos lehet.
 6. Egyszerű telepítés. További szerelési konstrukciókhoz csak lábakat kell használni. Ha van vágy a zajszint csökkentésére, akkor egy csomag zajszigetelő anyagot vásárolhat. A könnyű acélfürdő felszerelése önállóan elvégezhető.

Az acél meglehetősen műanyag, ami lehetővé teszi, hogy bármilyen kívánt formát kapjon. Ez egy nagyszerű lehetőség a legmerészebb tervezési ötletek végrehajtására. Az acélfürdő előnyei, amelyek nyilvánvalóan több mint hátrányos helyzetben vannak, ezek a termékek a legnépszerűbbek a vízvezeték-piacon.

hiányosságokat

Az acélszerkezetek nagyszámú előnye ellenére vannak hátrányai is, amelyeket figyelembe kell venni a fürdő kiválasztásakor is. Csak ebben az esetben a döntés helyesen történik, figyelembe véve a fürdőhöz rendelt fő feladatokat. A fő hátrányok a következők:

 1. Nem megfelelő falvastagság az eladó rosszhiszeműsége esetén. Nagyon nehéz meghatározni ennek a paraméternek az értékét szemmel, ezért a szerkezet súlyától el kell nyomni. A kiváló minőségű acélkád súlya meghaladja a 20 fontot.
 2. A fém nagyobb hővezető képessége. Ez a mutató erényként értelmezhető (a víz ilyen tartályban gyorsan felmelegszik), és hátrányként (a tartalom nagyon gyorsan lehűl). Döntse el, hogy ez a tényező befolyásolhatja az acélfürdő megvásárlásának döntését, csak a tervezést megelőzően elvégzendő feladatok elemzése alapján csak a szoba tulajdonosa lehet.
 3. Nagy zaj. Ha a fémszerkezet falvastagsága nem túl nagy, akkor a fürdőben lévő vízkészletet kellően észrevehető hanggal kell kombinálni. Részben ez a probléma megoldható úgy, hogy a fürdő hátsó oldalát hangszigetelő anyaggal ragasztják vagy habbal kezeljük, de ezek az intézkedések nem fogják teljesen kiküszöbölni a zajt.

A fürdőválasztásnak figyelembe kell vennie mind az előnyöket, mind a hátrányokat. Ez utóbbit kiküszöbölhetjük, a piac előnyei számos különböző anyagot és eszközt mutatnak be.

Ajánlások felhasználásra

Az acél fürdők hosszú távú felhasználása során felmerülő problémák, sok fogyasztó önmagában megoldást keres. Így a zajcsökkentést hab felhasználásával növelik. Hirtelen megjelenés - nem probléma, mert a dekoratív képernyő képes lezárni mindazt, ami el kell rejtve a kíváncsiskodó szemektől. Ezenkívül a hab felhasználása segít a hővezető képességgel kapcsolatos problémák részleges megoldásában.

A fém alátéteket olyan más anyagból készült termékekkel is ki kell cserélni, amelyek csökkentik a zajszintet a vízbevitel során. Állítható támaszok nagyon kényelmesek lehetnek, ha a padló a fürdőszobában nem túl lapos.

Különbség az öntöttvasból és az akrilból

Az öntöttvas és az akril két anyag, amelyek a fürdőzés során acéllal versenyeznek. A különbségek meglehetősen jelentősek, ezért a választásnak a fürdő sajátos helyzetén kell alapulnia.

Először is, emlékeztetni kell arra, hogy az acélkád és az öntöttvas termék másként mérik. A második konstrukció szállítása és szerelése nem könnyű feladat, hiszen csak néhány ember képes egyszerre felhúzni ezt a kapacitást. Ugyanakkor az öntöttvas gyakorlatilag nem deformálódott, lassabban oldja fel a lerakódást, és elnyeli a zajt, amikor vizet von be a fürdőbe.

Az öntöttvas fürdők hajlamosak a zománc bevonat integritására, így néhány év múlva a rekonstrukció kérdése felmerül. Függetlenül ez a folyamat gyakorlatilag lehetetlen megvalósítani. A meghívott szakember megszünteti a felmerült problémákat, de költségei drágák. Bizonyos esetekben a lefedettség helyreállításának költsége a fürdő költségének kétharmadát teszi ki, amely gazdasági szempontból nem teljesen indokolt.

Pénzt takaríthat meg, ha öntöttvas kádat vásárol hosszú élettartamára: 25-30 évig tart. A mûködés alatt jelentkezõ kisebb esetek megoldása vagy szemük bezárása érdekében a fogyasztó továbbra is használhatja a tervezést, mivel a megjelenés megsértése nem befolyásolja a felhasználói jellemzõket.

A polimer fürdõ egy másik történet. Használata kivételesen kellemes érzelmeket biztosít: csend a vízgyűjtés, hosszú hőkibocsátási idő, fényes felület, könnyű helyreállítás.

Hogyan lehet a megfelelő választást?

Az acélkád költsége a korszerűbb anyagok modelleihez képest alacsonyabb, de a jó minőségű ápolással és gondos működéssel a jó gyártó acélkádja 25 és 30 évig tarthat. Annak érdekében, hogy az élettartam a lehető leghosszabb legyen, és a fürdőtartály működésével kapcsolatban nem volt probléma, a vásárláskor a következő tényezőket kell figyelembe venni:

 • acél fürdőtömeg: a minimális határérték 15 kg, vagyis mennyi az acélfürdő súlya legfeljebb 2,5 mm falvastagsággal;
 • a bevonat megjelenése: egyenletesnek, egyenletesnek kell lennie, elhajlik és az elmosódások elfogadhatatlanok;
 • a falak minősége és megjelenése: a kézzel lenyomva az acéltartály oldalirányú felülete nem hajlik, és jellegzetes csörgő hangokat produkál.

A legfontosabb dolog, amire figyelmet kell fordítani az acélszerkezet vásárlásakor, a termékek minőségét igazoló tanúsítvány rendelkezésre állása. A megfelelőségi tanúsítvánnyal megerősített gyártói garanciák is hasznosak lehetnek.

Melyik fürdő jobb? - öntöttvasból, acélból vagy akrilból

A zuhanyzók növekvő népszerűsége ellenére a hagyományos fürdők nem adják fel a pozícióikat. Végső soron ezek a pihenés és a regeneráló munkamenetek az illóolajok, a tengeri só vagy az illatos hab használatával jönnek létre. A kényelem szempontjából a legújabb generációs modellek semmiképpen sem rosszabbak a hidroboxoknál. De fontos tudni, melyik fürdő jobb, nehogy elrontsák a választást, és hosszú ideig élvezzék a vízkezelést.

Az első dolog, amit figyelmet kell fordítania - anyag- és gyártástechnológia. Ezek a paraméterek nem csak a tálca teljesítményjellemzőitől, hanem a megjelenésétől, valamint a szállítási és beszerelési lehetőségektől is függenek.

Ma a fürdők:

 • öntöttvas
 • lettek
 • akril
 • kVAR
 • edzett üveg
 • kő - természetes vagy mesterséges
 • faipari
 • réz

Az acél, az öntöttvas és az akril a legelterjedtebb - mind tömegtermelésben, mind luxustermékek előállításánál használatosak. A fennmaradó anyagok tervezői modelleket hoznak létre, elsősorban az egyedi formában.

Jellemzők öntöttvas fürdők

Hosszú történelmük van. A 17. században jelen lévő mindennapi életünkben az öntöttvas fürdők továbbra is az egészségügyi piacvezetők maradnak, a növekvő verseny és az új anyagok megjelenése ellenére. Nem ez a bizonyíték a tagadhatatlan előnyökre, mint az acél és az akril ellenfelek?

Az öntöttvas fürdő előnyei

 • Alacsony hővezető képesség. A víz egy ilyen tálban nem hűl le sokáig, lehetővé téve, hogy különleges kényelemre keltsünk. Azonban nem mondható el, hogy az öntöttvas az első helyet hőteljesítménnyel tartja, az akril megjelenése után "helyet kell teremteni". Megállapították, hogy a polimer betűtípusa kétszer hosszabb ideig tartja a vizet.

Természetesen sok a függőleges falvastagságtól, a fürdőszobai szellőzéstől és egyéb körülményektől függ. Ezért nehezen lehet megmondani, melyik fürdő jobb - akril vagy öntöttvas, amikor a hőkapacitás.

 • Tartósság. Ezen a ponton az öntöttvas fürdő még mindig nincs a versenyben. Minimális élettartama 50 év, de ez messze a határtól. Gondos kezeléssel, tisztító hatású, enyhe tisztítószerekkel, csiszoló részecskék és maró-savak nélkül, a tál megtartja a zománc bevonatot, ami azt jelenti, hogy a család több mint egy generációját szolgálhatja.

Tipp: a fürdésre házi kedvenceknél jobb, ha a fürdőbe gumidagot helyezsz, hogy ne karcolja meg a felületét. Ugyanezen okból nem kívánatos olyan fémvödröt és más tartályt elhelyezni a betűtípusban, amely károsíthatja a zománcot.

 1. Stabilitását. Egy másik vitathatatlan előnye az öntöttvasból készült vízvezetéknek. Masszívsága miatt a betűtípus nem fog átfordulni, még akkor sem, ha nagyobb súlyú személy ül a szélén.
 2. Zománc ereje. A bevonat nem idővel sújt, nem vékony, kellemes tapintási érzeteket okoz. A tál külső oldalát gyakran élénk színek festik, ami lehetővé teszi a termékterv diverzifikálását. De a zománc különös gondot igényel, különben sárga színű lesz, mikroszálas borítással és összeomlással.
 3. Alacsony zajszint. A fürdőt szinte hallhatatlanul beírják. Ez az előnye egy acélöntvényes tálnak.
 4. Könnyen törődhet. Ezzel ellentétben az akrilból készült öntöttvas fürdők nem szeszélyesek, és nem igényelnek speciális tisztítószereket. Éppen ellenkezőleg, egy egyszerű szappanoldatot ajánlottak ecettel, mosószerrel, fehérítővel vagy szódával kiegészítve.

De minden használat után rendszeresen mossuk le a fürdőt. Ha nincs komoly szennyeződés, elég meleg víz lesz, és ha vannak foltok, rozsdás csíkok vagy plakk, bármilyen módon alkalma lehet lúgos alapon.

Fontos: Mosás után a tálat meg kell szárítani. Ezután nem lesz mész betét és rozsda a zománc zseton vagy csatorna helyén. Alacsony páratartalmú a fürdőszobában, egyszerűen kinyithatja az ajtót, és várja meg, amíg a fürdő felülete megszárad. Ha ez nem elég, törölje le a tálat egy papírtörölközővel.

Az öntöttvas fürdő hátrányai

 • A méltóságteljes öntöttvas fürdő nagy tömege könnyen hátrányos helyzetbe kerülhet a termék szállítása és beszerelése szempontjából.

A minőségi edény falának vastagsága legalább 5 mm legyen, nem meglepő, hogy súlya 90-120 kg között változik. Lehetetlen lehet egy ilyen vízvezetékszerelvényt felemelni egy magas padlóra - 3-4 személyre van szükség. A nehézkes teljes méretű fürdő nem illeszkedik a személyszállító liftbe, ezért rakomány hiányában a lépcsőn szállítják, ahol további probléma van a járatok közötti váltásnak a járatok között.

Legalább két ember vesz részt a betűtípus telepítésében. Mindez nehézségeket okoz, és kétségbe vonja, hogy ajánlatos-e öntöttvasból vásárolni egy modellt.

Figyelem: a külföldi gyártók fürdői kisebb falvastagsággal rendelkeznek és sokkal könnyebbek, anélkül, hogy elveszítenének minőséget. Különösen híresek a katalán Roca márkanevei, amelyek 1925-ben elsőként kezdték el az öntöttvas fürdő tömegtermelését.

 • A helyreállítás összetettsége. Amikor a zománc forgácsos vagy repedezett, megjelenik a szakemberek szolgáltatásai, mivel problémát jelent a bevonat helyreállítása otthon.
 • Egyhangúságot. Az öntöttvas kevés rugalmasságot biztosít a feldolgozásban, így az abból készült termékek egyszerű formája a klasszikus: ovális, téglalap vagy háromszög alakú (sarokmodellekhez). Azok, akik szeretik a rendkívüli modern dizájnt, ilyen korlátozások nem valószínű, hogy fellebbezni.

Mikor kell öntöttvas fürdőt választani?

A görbült faragott lábú oroszlánpálak alakú öntöttvasból készült betű tökéletes egy birodalmi stílusú, Provence, retro vagy shebbi-elegáns fürdőszobában. A kecses kád szabadon felszerelhető a szoba közepén, "összegyűlik" a kompozíció többi része körül.

Egy stabil tál nem igényel további támogatást, mint általában acél vagy akril modelleknél. Nem lesz szükség a dobogóra, hogy elrejtse a csúnya tartószerkezetet.

A klasszikus stílusú öntöttvas kád teljesen szigorúan és elegánsan néz ki. Különösen, ha a külső bevonatot pasztell színekben festették, vagy kézzel festettek.

A kisgyermekes családok, az idősek vagy nagy tömegűek is figyeljenek az öntöttvasból készült modellekre. Ezenkívül ma a gyártók speciális betétekkel ellátott betéteket, csúszásgátló bevonatot és kényelmes ülést biztosítanak azok számára, akik nem akarnak teljesen vízbe meríteni.

A hazai gyógymódok szerelmeseinek pedig hidromasszázs-fúvókákkal kezdtek öntöttvas kádakat gyártani. Igaz, az ilyen eszközöket elitnek és költségnek tekintik.

Acél fürdők. Előnye és hátránya

Az acélszerelvények a költségvetés kategóriájába tartoznak. De egy minőségi termék akár 30 évig is eltarthat anélkül, hogy cserére vagy nagyszabású helyreállításra lenne szükség.

Ha összehasonlítja, melyik fürdő jobb - öntöttvas vagy acél, akkor megtalálja az előnyeit és hátrányait az egyes fajta.

Az acélmodellek előnyei

 1. Kezdjük a tervezéssel. Mivel az acél fürdőket nem fröccsöntéssel készítik, hanem a bélyegzéssel, és maga az anyag sokkal műanyagabb, mint az öntöttvas, a tál alakjára és méretére nem szabnak szigorú határértékeket. Ennek eredményeképpen a modellt nagy változatosság jellemzi, lehetővé téve a megfelelő választást mind a modern, mind a klasszikus belső tér számára.
 2. Az acélszivattyú ára, amint azt már említettük, nagyon demokratikus, a termelés teljes automatizálása miatt.
 3. Az acélfürdő legalább kétszer olyan könnyű, mint az öntöttvas. Súlyuk a mérettől függően 15-50 kg. A tálat önmagában hordozható és telepíthető, ami nagyon kényelmes.
 4. Az acélfürdő gondozása sokkal könnyebb és higiénikusabb. A magas hőmérsékleten sült zománc nem képez mikrotömböket, amelyekből nehéz eltávolítani a vízkő és a szennyeződéseket.
 5. A modern modellek hidromasszázs funkcióval rendelkeznek, fogantyúkkal és puha fejtámlával vannak ellátva, nem csúsznak, és teljes biztonságot nyújtanak. A kényelem szempontjából jobbak az öntöttvas analógokhoz képest, és nem rosszabbak az akril esetében.

Az acél fürdők negatív oldala

Az acél fürdők hátrányai nem kevésbé előnyösek, de a legtöbbjüket egyedül, rögtönzött módon lehet kiküszöbölni:

 1. A víz gyors hűtése. Az acél tálak nem tartják jól a hőt - ez az egyik fő hátránya. Másrészt gyorsan felmelegednek, ezért zuhanyozásra nem kell hideg felületen állni.
 2. A felborulás veszélye. Sikertelenül ül a fürdőszobában, és megsérti a stabilitását, kockáztatunk vele esni.
 3. A gravitáció okozta deformáció. Hatalmas személy vagy tárgy alatt a fürdő kanyarodik, ami a zománc repedését okozza.
 4. Alacsony zajelnyelés. A fürdő vékony falai vízcsöve alatt csengenek, így nem csendesen tárcsázhatja.
 5. Rozsda a zsetonokon. Az öntöttvas kevésbé oxidálódik, mint az acél. Ezért a fém tálak olyan helyeken, ahol zománc tört, szinte nem rozsdásodik. Az acéltartályok nem rendelkeznek ilyen méltósággal, ezért sokkal gyorsabban használhatatlanná válnak.

Szerencsére nem nehéz javítani a fürdő teljesítményét.

Az első tennivaló, amikor a tálat helyezi el, gondoskodjon megbízható rögzítéséről. Standard "lábak", amelyek szerepelnek a készletben, általában nem elég. A vörös téglák széles támaszát építheti (a szilikát rosszul tolerálja a nedvességet) - ez a legsikeresebb megoldás. Annak érdekében, hogy ne sérüljön a vízvezeték megjelenése, minden kiegészítő szerkezetet és csövet díszítő képernyővel borítanak.

A habszivacs tálca hátsó oldalán két probléma megoldható egyszerre: további hang- és hőszigetelés jelenik meg. Ennek eredményeképpen a víz nem olyan erősen érinti a falakat, és hosszabb ideig tartja a hőmérsékletet. A hab helyett technikai dugót vagy vibroisolot használhat - egy anyag a bitumenalapon, amelyet az autók zajvédelmére terveztek.

Hogyan ellenőrizzük az acélfürdő minőségét?

Ha a fürdő jobb a kérdésben, az előnyben részesült az acél csésze, nagyon fontos, hogy ne tévesszen meg a választás, amikor vásárol. Ezután a hasonló vízvezeték-szerelő hosszú ideig szolgál majd, így a vízkezelés valóban kényelmes. Ugyanakkor a termék ára sokkal alacsonyabb, mint az azonos akrilé, ami nem mindig megfelelő ár-minőség arány.

Mit kell keresni:

 • Az acélfürdő falvastagsága 2,5-3 mm legyen. A boltban ezt a számot szemmel nem fogjuk meghatározni, de mozgathatjuk a tartályt, hogy érezzük a súlyát. Ha a fürdő könnyedén megszabadult a nyomástól, a gyártó nyilvánvalóan megmentette az anyagot, miután a falakat vékonyabbá tette, mint a szabvány szerint.
 • A zománcburkolat hibái - az alacsony minőségű vízvezetékek másik jele. Elmosás vagy túlságosan vékony réteg, amelyen az alap átgázol, érdesség, idegen anyagok és más ilyen hibák elfogadhatatlanok. Ha a zománc nem egyenletesen fekszik, idővel feltörni fog egy egyenetlen terhelésből, és a fürdőt használhatatlanná teheti. A "helyes" bevonat sima és kellemes az érintésre, egységes színű.
 • A legjobb gyártóknak szánt szanitereket kell vásárolniuk - ez a legmegbízhatóbb garancia. A német Kaldewei és Bette cégek, ugyanazok a Roca és BLB Portugália, jól teljesítettek. A hazai vállalatok közül a Felső-Iset kohászati ​​üzem termékei hitelesek, amelyek megfelelnek a modern szabványoknak, és olcsóbbak, mint külföldi társaik.

Rozsdamentes acél fürdők

A zománc bevonatú fémbetétekhez szoktuk, de ritkábban vannak rozsdamentes acél modellek is. Tehát melyik fürdő jobb?

A rozsdamentes acél tálak minden tekintetben zománcozottak, kivéve az árakat. Az ilyen fürdők nem nevezhetők költségvetésnek - sokkal többet fognak fizetni, mint az öntöttvas vagy akril vízvezeték.

De rendkívül környezetbarát, tartós és ellenáll a bármilyen jellegű termék eredeti, egyedi kialakításának kárára.

Tipp: ahhoz, hogy megszabaduljon a vízfoltoktól, amelyek a csillogó, csillogó fémből jól láthatóak, minden alkalommal fürdés után törölni kell a tálat egy száraz, természetes anyaggal.

A rozsdamentes acél szaniterek tökéletes választás egy minimalista, hi-tech vagy loft fürdőszoba számára.

Akril fürdők: új technológiák a régi hagyományokkal szemben

A szintetikus tálak - a polimetil-metakrilát (colloquially Plexiglas) egyre inkább ellenzi a fémekből készült vízvezeték szerelvényeket. Az akrilfürdők gyártásának technológiája folyamatosan javul, ezért a növekvő érdeklődés teljes mértékben indokolt.

A polimer betűtípusok ára és minősége a gyártás módjától függ. Ezek ketten vannak:

 • öntés, majd megerősítés
 • szendvics típusú szendvicsszerkezet használata
 1. Az öntött akril (PMMA) termékek magas hőmérsékleten történő préseléssel készülnek. Az erő növelése érdekében a fürdőket üvegszállal vagy poliuretánnal erősítik, majd polírozzák.

Az öntött akril sima felületű mikropórus nélkül, ahol patogén növényzet vagy szennyeződések felhalmozódhatnak. Könnyen tisztítható, nem repedezhető, nem képes nagy terhelésnek ellenállni. Kisebb sérülések esetén a fürdő felületét egyszerűen őrléssel vagy különleges pasztákkal történő feldolgozással lehet helyreállítani.

Az öntött akril betűkészletek magas áron, de az élettartamuk legalább 15 év.

 1. Van egy gazdaságos lehetőség is - az úgynevezett "szendvics". Ez egy olcsó ABC műanyagon alapul, és egy vékony akril réteggel van bevonva.

Kérdezd meg, melyik fürdő jobb ebben az esetben nincs értelme. Az akril bevonat bármely sérülése a szendvics tálban a víz közvetlen érintkezését eredményezi műanyaggal, ami nem nedvességálló. Ennek eredményeképpen a fürdőt elpusztítják, és egy új helyére kell cserélni. Ezenkívül a törékeny vízvezeték repedést okozhat egy csapás vagy pontterhelés és a fürdés során.

Nem meglepő, hogy az akril betűkészletek költségvetési lehetőségei 3-4 év szolgálati idejűek. Vásárlásuk csak egy esetben érdemes: ha rendszeresen frissíteni szeretné a vízvezeték tervezését, a divatot és a pénztárca sérelme nélkül.

Az akril fürdők előnyei

 • A képesség, hogy hosszú ideig melegen tartson, kellemes a test számára, nem hűtési felület.
 • A víz beírásakor nincs zaj.
 • A bevonat nem veszít színt, és nem sötétedik.
 • Mérgező összetevők hiánya (csak jó minőségű termékek esetén).
 • Alacsony tömeg - legfeljebb 30 kg.

Fontos: túl világos a tál, amikor vásárolni kell riasztó. Vékonyfalú vagy műanyagból készült, akril "álcázott". A PMMA fürdő optimális falvastagsága 5-6 mm legyen.

 • Kreatív design, képes összetett alakú műanyag termékek előállítására. A tálakat elsősorban a modern stílusban berendezett fürdőszobában tervezték. Bár klasszikus modellt is felvehetsz.

A fürdők különböző típusainak összehasonlításával a vásárlók gyakran habozzanak: ami jobb - akril vagy acél. Mindkettő mérsékelt, különösen az öntöttvas tálakhoz képest, elegáns, modern megjelenést kölcsönöz és minden szükséges biztonsági funkcióval felszerelt.

Igaz, a magas színvonalú akril betűk költsége sokkal magasabb. De nem rozsdásodnak, nem igényelnek olyan zománcburkolatot, amely idővel repedt és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik.

Az akril fürdők hátrányai

 • Akril fürdőszobához szükség van egy tartószerkezetre, amely segít a terhelés elosztásában és az alak megőrzésében. Nem ajánlatos külön megvásárolni, hanem a csészével együtt kiválasztani azokat a gyártókat, amelyek mindkét pozíciót kínálnak.
 • Különleges ápoló termékekre van szükség, mivel az akril könnyen karcolható normál porral vagy túlságosan merev ecsettel. A mechanikai ütközést megelőző instabilitás miatt nem ajánlott az akril fürdőszobában fürdeni a háziállatokat, ami karmok nyomát hagyhatja.
 • A forró víz deformálódásának veszélye.

Az akrilfürdő kiválasztása. Mit keres

A PMMA kupák nem olcsóak, ezért nagyon fontos, hogy egy nagyon jó minőségű verziót kapjunk, ami igazolja a benne fektetett pénzt. Mit kell keresni a vásárláskor?

 1. A betűtípus nem érhet kellemetlen "vegyi" szagot. Ha van, vagy egy műanyag analóg vagy egy alacsony minőségű termék.
 2. Megfelelő réteg megerősítés. Ellenőrizheti az epoxi kezelt üvegszálak jelenlétét a fürdő oldalának ellenőrzésével.
 3. Ha egy zseblámpát irányít a tálba, a fény nem látható a vastag falakon keresztül.
 4. Egy fontos jel túlságosan összetett tál. A tartós, fröccsöntött műanyag nem igényel díszes hajlatokat, amelyek valószínűleg kiegészítő keményedőként szolgálnak egy vékony falú és törékeny modell számára.

Figyelmeztetés: az akrilfürdő ára nem szolgálhat a jó teljesítményt nyújtó tulajdonságok egyetlen garanciájaként. Előfordul, hogy egy márkát vagy egy eredeti vízvezeték-formát kell fizetnünk, de ugyanakkor nincs elég ereje hosszú ideig tartani. Csak a 6 mm-nél vastagabb akril akril, a megfelelő megerősítéssel valóban megbízható.

Összefoglalva, melyik fürdő még jobb?

Milyen fürdőt nem választanánk, amíg jó minőségű anyagból készült, a gyártási technológiának megfelelően. Ezután minden modell: öntöttvas, acél vagy akril hosszú ideig tart, anélkül, hogy nagyobb figyelmet igényelne.

És ami jobb, személyes preferencia kérdése. Megbízhatóságot és egyszerűséget igényelünk, öntöttvas tálakat választunk, valami eredetiet és lenyűgözőt akarok, akrilra helyezzük a hangsúlyt, és meg kell mentenünk acél betűkészleteken.