Legfontosabb > Dekoráció

Melyik fürdő jobb - akril vagy acél: ajánlások és méltóság választása

A fürdőszobában már régóta nemcsak a vízkezelés helyszíne, hanem a pihenés és a kikapcsolódás is egy fárasztó nap után.

A jó pihenésre jó minőségű és megbízható vízvezetékeket kell választania, amelyek közül sok modern piacot kínál.

Vízvezeték anyag kiválasztásakor gyakran felmerül a kérdés - melyik fürdő jobb, akril vagy acél?

Vagy inkább a hagyományos öntöttvas előnyben részesüljenek? Mindegyik lehetőségnek megvannak a maga előnyei és hátrányai, amelyek meghatározóak lehetnek a fürdő kiválasztásakor.

Előnyei és hátrányai az akril fürdő

Az akril fürdők tartós polimerből készülnek, több rétegben megerősítve. Az alacsony dagályú szakaszban színt adnak hozzá, ami színt ad a fürdőnek.

Minél vastagabbak az akril fürdő falai, annál erősebb; a javasolt vastagság legalább 5-6 cm.

Az akrilfürdő előnyei:

 • Különböző formák és méretek. Az akril fürdőkád a szoba bármely méretéhez és ízléséhez választható. A sarokban történő telepítéskor további helytakarékos lehet.
 • A felület ellenállása a mechanikai igénybevételhez.
 • Színhiba minden változáshoz. Az akril árnyalat ízlésének megfelelően és a fürdőszoba belső kialakításának megfelelően választható.
 • könnyűszerkezetes
 • Jó hőszigetelés, amely lehetővé teszi a víz hőmérsékletét a fürdőben hosszú ideig.
 • Könnyen tisztítható - tisztítsa meg a felületet, csak törölje szivacsot és szappanos vizet.
 • Az akrilfürdő önállóan restaurálható. A szabálytalanságokat polírozhatjuk, és aprítsuk meg az akril masszát és tisztítsuk meg.
 • Környezetbarát és anyagbiztonság. A fürdő felülete ellenáll a baktériumok és gomba elterjedésének.
 • Nem hallható a fürdőbe belépő víz hangja.

Az akrilfürdő hátrányai:

 • Az akril kád nem szerelhető fel a falra, vagyis csak egy újabb lehetőség van, ami a fürdő és a fal közötti ízületek elégtelen lezárása miatt szivároghat vizet a padlóra.
 • Idővel a fehér szín sárgára süllyedhet a csapvíz expozíciója miatt.
 • A kiváló minőségű akril fürdő nagyon drága, és az olcsóbb homlokzatok hajlamosak a karcolásokra, repedésekre és más hibákra a felületen. Ráadásul a háziállatok károsíthatják az olcsó akril vízvezetékeket.
 • Amikor mosó vagy áztató színes molting szövet meleg vízben, a fürdő felületén elszíneződhet.
 • Ne használjon súroló vagy erős vegyszereket a tisztításhoz.
 • A nem szakemberek számára az akrilfürdő telepítése meglehetősen bonyolult folyamat, ezért erre szakemberre kell bízni.

Az akrilfürdő meglehetősen magas ára indokolttá teszi annak előnyeit - a tartósságot, a tartósságot, az egyszerű karbantartást és az anyag környezeti biztonságát.

Tippek az akrilfürdő kiválasztásához

Hidromasszázs akril fürdő

Az akrilfürdő kiválasztásánál figyelembe kell venni, hogy minél magasabb a gyártó minősége és megbízhatósága, annál nagyobb a költsége.

Ugyanakkor garancia arra, hogy egy ilyen fürdõ hosszú ideig tart, nem változtatja meg a színét, repedések és forgácsok nem keletkeznek a felszínén az idõ során.

Vásárláskor figyelni kell a szükséges szerelvények teljes készletének meglétére, valamint annak biztosítására, hogy a fürdő szélei szintre kerüljenek - egyébként a falak magasságának különbségei láthatók lesznek a cserép háttérén.

Ha az akrilfürdő széles és egyenesen lejtő nélküli, 90 fokos szögben, az oldalaknál, a víz a tehetetlenséget nem a fürdőbe, hanem a padlóig futja.

Amikor akril kádat választanak különböző különféle kiegészítőkkel, technológiai lyukakat hidromasszázs modellekben, ne feledjük, hogy sok időre elhelyezett hajlékony csövek hajlamosak eldugódni, eldugulnak a szennyeződésekkel és a nyálkahártyával.

Takarításuk rendszeres, és sok időt vesz igénybe. Ezenkívül az ilyen modellek telepítésekor könnyen elérhetővé kell tenni a vízleeresztő csöveket és a fürdő alját bármelyik oldaláról a lehetséges javítás érdekében.

A felvásárlást fémszövet vagy üvegszálas alapanyaggal kell végezni, amelynek falvastagsága meghaladja az öt millimétert. Jobb, ha öntött akrilból készül, az extrudált helyett - ez megtudható az eladótól.

Hiba lenne, ha ilyen szivattyút vásárolna a gyártótól garancia nélkül és alacsony áron.

Előnyös a legegyszerűbb geometriájú fürdő kiválasztása, mivel a vékony akril gyakran használatos összetett formák készítéséhez. Kiválasztásakor akril vízvezeték kell figyelni, hogy a hardver fém, nem műanyag, növeli a élettartamát.

A jó minőségű akril fürdõk egységes árnyalatúak, ugyanolyan vastagságú falak, sima felület minden hiba nélkül, nem szabad erõs kémiai szagot kibocsátani.

Az akril és acélfürdő összehasonlítása

Az acél fürdők jó alternatívát jelentenek azok számára, akik valamilyen okból kifogásolják a modern akril és a hagyományos öntöttvas fürdőket. Nemesacélból készülnek, zománcozottak vagy rozsdamentesek.

A zománcozott acél sokkal olcsóbb, mint a rozsdamentes acél, így a második lehetőség nem nagy igény, bár biztonságos, környezetbarát anyag, amely ellenáll a korróziónak.

Ha összehasonlítjuk, melyik fürdő jobb, akril vagy acél, a fogyasztói felülvizsgálatok változhatnak. Először ki kell emelned az anyag fürdőjének hátrányait és előnyeit.

A fémfürdő előnyei:

 • Alacsony költség
 • Tartósság és tartósság, ami legfeljebb 15 év.
 • Nagy ellenállás a hőmérsékletváltozásokkal, agresszív vegyi tisztítószerek.
 • Különböző formák
 • könnyűszerkezetes
 • A zománc sima felülete nem teszi lehetővé a baktériumok szaporodását.

Az acélcsövek hátrányai:

 • Alacsony fémvastagság. Nagy terhelés esetén a vasfürdő falai deformálódhatnak, repedések és zsibbadok lehetnek a zománc felületén.
 • Szegény hőszigetelés, ami azt a tényt eredményezi, hogy a melegvíz ilyen fürdőben gyorsan lehűl.
 • Zaj a víz beírásakor
 • Könnyű súlya miatt az acél fürdők kevésbé ellenállnak.
 • A sima fürdőfelület csúszós
 • Az acélfürdőt földelni kell
 • A plakett lehetősége

Megbízható acélkád súlya 30-50 kg., Fürdő kevesebb, mint 30 kg. és alacsony költségek mellett, valamint a 3 mm-nél kisebb falak is. nem megfelelő termék.

Összehasonlítás az akril fürdővel

Acél fürdő lábakkal

Ha összehasonlítja, melyik fürdő jobb - acél vagy akril, akkor az acél egyértelmű előnye az alacsony ár és a felületi ellenállása a karcolások kialakulásának.

A fémfürdő azonban deformálódhat, ha a falai túl vékonyak.

Így a költségek alapján az acélfürdő jobb, de ha lehetséges, a felületi hibák független fényvisszatérítéséhez, akkor jobb az akrilé.

Az akrilfürdő hosszú ideig tartja a hőt, ami nem jellemző az acélfürdőben.

Ezért a hosszú ideig töltő szerelmesek egy forró kádban akrilot választanak. Hasonló tanácsok azok számára, akik szívesen választanak fürdőt különböző kiegészítő funkciókkal, például hidromasszázzsal.

Ráadásul az acélfürdő nem tud versenyezni az akrilnal a zajban, amikor beírja a vizet, de ha szeretné, ha valamilyen erőfeszítést tenne a fémfürdő kívülről történő elszigetelésére, akkor ez a hátrány részben kiküszöbölhető.

A kényelem kedvelői számára az akrilfürdő alkalmasabb - felülete meleg, kellemes tapintású, sima, de nem csúszós.

A bevonat tartósságát tekintve az acélfürdő az akril hátterétől nyer, mivel ez utóbbi lágy felső rétege van, amely instabil a karcolásokhoz és a nehéz tárgyak hatásához. A fém fürdőt lefedő zománc megbízhatóan "befecskendezett" a felső rétegbe, ami megakadályozza a különböző hibák kialakulását.

De mindkét lehetőség felsorolt ​​hátrányai csak az alacsony színvonalú, alacsony színvonalú modellekre vonatkoznak.

A drága modellek kiválasztásánál mind az acélból, mind az akrilból készült vízvezeték-szerelési lehetőségeknek megegyező ereje és megbízhatósága van, de a kiváló minőségű akril fürdők mindig drágábbak, mint a fémek funkcionalitásában.

Javaslatok acélfürdő kiválasztására

Minél vastagabb az acélfürdő falai, annál ellenállóbb a deformálódás, nagy terhelés, ezért olyan fémből kell választani, amelynek vastagsága legalább 4 mm. és zománc bevonat legalább 1,5 mm. Ugyanakkor a kiváló minőségű acélkád súlya nem lehet kevesebb, mint 30 kg.

A fürdő falainak tökéletesen egyenletesnek kell lenniük, egyenletesen festett zománccal, forgácsolás, repedés, elhajlás nélkül.

Bizonyos jellemzőket figyelembe kell venni az acélfürdő robusztus beépítéséhez az instabilitás és a könnyedség miatt. Ehhez általában szakértőket hívnak meg.

Általában az egyéni preferenciák, különösen a fémfürdő méretének és alakjának, valamint a fürdőszobában lévő többi résznek a kombinációja kell, hogy legyen.

Öntöttvas vagy akril?

Öntöttvas fürdő

A jelenlegi piacon kínált egészségügyi termékek sokasága ellenére az öntöttvas fürdők továbbra is a legnépszerűbbek az átlagos fogyasztók körében.

Talán ez a szokás ereje, hiszen az akril fürdők viszonylag frissek az orosz piacon, és talán az évek során kialakult tapasztalat.

Lehet, hogy a modern öntöttvas fürdők képesek versenyezni az akril és az acél.

Az öntöttvas öntvény egy nehéz folyamat, de még mindig nem lassítja a vízvezeték gyártási arányát.

Annak érdekében, hogy összehasonlíthassa a fürdőkád jobb állapotát - akril vagy öntöttvas, részletesen meg kell vizsgálni az öntöttvas fürdő előnyeit és hátrányait.

Az öntöttvas fürdők előnyei:

 • Az öntöttvas nagy szilárdsága lehetővé teszi 50 évnél hosszabb élettartam elérését deformáció nélkül.
 • Nagy hőteljesítmény, amely lehetővé teszi hosszú ideig a vízhőmérséklet fenntartását.
 • Alacsony rezgésnek örvend, az öntöttvas magas hangszigeteléssel rendelkezik, amely lehetővé teszi a folyó víz hangjának eltüntetését.
 • Korrózióállóság
 • Az öntöttvas kád a falra szerelhető, nem egyoldalúan, egyetlen kialakítással, a csempe a falon látható ízületek nélkül.
 • A fürdő ellátás tartalmazhat koptató és agresszív kémiai detergenseket, anélkül, hogy a felület károsodhat.
 • Megfizethető ár
 • A modern öntöttvas fürdők falainak vastagsága kisebb, mint korábban, ami lehetővé tette súlyuk csökkentését, növeli a hasznos térfogatot a minőségi jellemzők fenntartása mellett. Ezenkívül gyakran kényelmes fogantyúval és csavaros lábakkal vannak ellátva, amelyek lehetővé teszik a fürdő magasságának beállítását.
 • Nagy tömeg, ami nehézséget okoz a mozgásban és a szerelésben.
 • Formák egységesítése. Az öntöttvas fürdők többnyire négyszögletes vagy ovális alakúak.
 • A zománc helyreállításának nehézségei forgácsolás vagy repedés esetén
 • Idővel a zománcburkolat elhasználódhat. A porózus felület könnyen szennyezett, sárga színűvé válik, és idővel a nehezen eltávolítható foltok képződhetnek.
 • Az öntöttvas fürdőt hosszú ideig hevítik.

Az öntöttvas fürdőkád egy megbízható vízvezeték, megfizethető áron, de monoton modell és nagy súly.

Összehasonlítás az akril fürdővel

Az öntöttvas fürdő a legjobb megoldás azok számára, akik inkább a szokásos fürdőzést preferálják, mivel minden modell azonos. Ezzel szemben egy akrilfürdő ideális választás a szokatlan szaniterek szerelmeseinek, különböző árnyalatokkal.

Az öntöttvas fürdő megfizethető árának köszönhetően vonzó az átlagember számára az utcán, míg a kiváló minőségű akrilhálózat meglehetősen drága.

Az öntöttvas kád, az akriléktól eltérően, könnyen felszerelhető - a falak alatt beállítható, a csempebe szerelve, és a padló egyenetlenségének köszönhetően a csavaros lábak segítségével.

Egy akril fürdőben a víz hosszabb ideig tart, mint egy öntöttvas fürdőben, és az összegyűjtött víz hangja csendesebb. A fürdő felületének feltérképezése esetén az akril könnyen visszaállítható, de öntöttvas lehet nehéz.

De ha az egyszerűséget választja a vízvezeték gondozásában, akkor érdemes az első lehetőségre támaszkodni, mivel az öntöttvas porózus felülete némi erőfeszítést igényel a tisztításhoz.

A felület higiénikus felülmúlja az akril fürdőt, de az erősség öntöttvas.

Plusz akril vízvezeték súlya, amely sok előnnyel jár, amikor fürödni egy lakást és a javítás során, ha mozgatni szükséges, az öntöttvastól eltérően.

Az akrilfürdő funkcionalitása számos lehetőséget kínál további szerelvények, hidromasszázs fúvókák beágyazására, ami nem lehetséges egy szabványos öntöttvas fürdőben. Ez azonban további beruházásokat és karbantartást igényel.

Az akriltől eltérően öntöttvas fürdő önállóan, szakértők segítségével is telepíthető.

Annak ellenére, hogy olyan anyag, mint az öntöttvas, szilárdsága ellenére figyelembe kell venni azt a tényt, hogy ha egy nehéz tárgyból érkező pont hatása ki van téve, a felület teljes hosszában megreped az akril megkülönböztetésével.

Összefoglalva a fentieket, egy akril fürdő egy öntöttvas ellen a következőket mondhatjuk: könnyű helyi helyreállítás, formák rugalmassága, méret, árnyalatok, sokféle funkcionalitás és könnyű súly.

Ezzel szemben az öntöttvasnak a következő előnyei vannak: hosszú élettartam - akár 50 évig, megbízhatóság és stabilitás, nincs olyan deformáció a felületen, amely nem volt hajlamos nagy tömegű hajlításra.

Hogyan válasszunk öntöttvas fürdőt?

Mielőtt öntöttvas fürdőt vásárolna, meg kell győződnie arról, hogy paraméterei megegyeznek a fürdőszoba méretével, beleértve az ajtót is, ellenkező esetben nem tudja elkerülni a bontást.

A zománcnak sima és fényesnek kell lennie, forgácsolás, karcolás és elhajlás nélkül, különben a forgácsok és a szabálytalanságok sárgulása további növekedést nem okoz. Vastagságának legalább 1,2 mm-nek kell lennie.

Fel kell hívni a figyelmet arra, hogy a fürdő oldalai szimmetrikusak és egy szinttel rendeztek.

Így az acél fürdők gazdaságos választás, megbízható és hagyományos öntöttvas, és az akril különböző formákban, modern kialakításban és az egyszerű helyreállítás lehetőségében különböznek.

A modellek sokfélesége és a modern fürdők anyaga ellenére, a személyes preferenciák és pénzügyi lehetőségek alapján kell figyelni a minőségre és a gyártóra.

Előnyei és hátrányai az acél fürdő - típusok és jellemzők

A fürdőszoba javításának tervezésénél fontos helyet foglal el a minőségi és tartós mosogatótartály kiválasztása. Az a tény, hogy a fürdés a mindennapi életben sokkal kényelmesebb, mint egy zuhanykabin, még sok összetett funkcióval is ellátva, még nem is tárgyalt.

A modern építőanyag-piacon azonban nem csak a hagyományos, nehéz öntöttvasból készült tálak, hanem a könnyű, hajlékony acélból készültek is. Az acélmodellek olcsóbbak, így néha a vásárlóknak kétségei vannak az ilyen termékek megbízhatóságával és minőségével kapcsolatban. Ebben a cikkben megismerjük a műanyag ötvözetből készült fürdők előnyeit és hátrányait, valamint az öntöttvas és akril árukat.

Gyártási folyamat

Az acél fürdők fémburkolatokból készülnek, amelyek vastagsága legalább 2-5 mm. Erõs présekkel az acéllemezeket a kívánt formára préselik, majd zománnal bevonják. Az acéltartályok gyártási folyamata az öntöttvas termékekkel ellentétben teljesen automatikus formázó vonalakon történik, amelyek kifinomult elektronikával szabályozzák a falak és a fenék vastagságát.

Az ilyen pontosság lehetővé teszi a jó minőségű, tartós termékek beszerzését, amelyek között gyakorlatilag nincsenek hibák és rejtett hibák. Az acél tálak készítésének folyamata az alábbi műveletekből áll:

 1. Vágó szerszámok. Először a vékonyfalú acéllemezeket a szükséges méretű üregekké vágják, hogy megkapják a kívánt alakú fürdőt.
 2. Elszívó fedél Az acéllemezeket egy öntőberendezésbe helyezzük, amely sajtolással húzza meg a lapot, és a fürdő alakját adja.
 3. A hullámosság vágása. A fém feleslegét levágják, a termék alján a lyukak a csatorna és a túlfolyás összekötésére vannak kialakítva, majd az acélfürdő szinte teljes megjelenést kölcsönöz.
 4. Lakkozás. A tál belső felületére eléggé vastag zománcréteget alkalmaznak elektrosztatikus módszerrel, amelyet később magas hőmérsékletnek kitéve sütnek.

Fontos! Az acél rugalmas, hajlékony anyagnak számít, ezért egyszerűen el lehet kezdeni a fürdők gyártását, ami nem igényel emberi beavatkozást. A vasöntvény éppen ellenkezőleg, a nehéz munkákhoz készült ötvözetek közé tartozik, ezért a termékek önmagukkal szinte kézzel készülnek. A teljesen automatizált gyártási folyamat, a stabil technológiai paraméterek és a szűk ellenőrzés lehetővé teszi, hogy minőségi acél fürdőket kapjanak, hosszú élettartammal.

méltóság

Az olcsóbb acélmodelleket már régóta költségvetési opciónak tekintik, ami jóval alacsonyabb az öntöttvas fürdőknél a műszaki és működési jellemzőkben. Jelenleg az acélmosó tartályok gyártói, a termékek megfizethető költségeinek fenntartása mellett, jelentősen javították a minőségüket.

Az ilyen anyagból készült egészségügyi edények előnyei:

 • Könnyű. Az acél fürdők 4-5-ször kisebbek, mint az azonos méretű öntöttvas tálak. A kompakt acélmodellek minimális súlya 12-15 kg, ami jelentősen leegyszerűsíti a szállítást és a telepítést.
 • Különböző méret- és modelltartományok. Az acél keménységének és könnyű súlyának köszönhetően különböző formákból és méretekből álló fürdők készíthetők, beleértve a szögleteseket is.
 • Gyors melegítés. Az acélnak magas a hővezető tényezője, ezért a forró víz gyors és egyenletesen melegített tárcsázása esetén ez csökkenti a higiéniai eljárások előkészítésének időtartamát.
 • Kopásállóság és a zománc higiéniája. A zománc bevonat, amelyet elektrosztatikus eljárással és később égetéssel alkalmaznak, sokkal erősebb, mint az öntöttvas modelleké, ezért nem jelenik meg a mikrotömbök, ahol a gombák és a baktériumok terjednek.
 • Megfizethető ár. A kisebb hátrányok ellenére az acélmodellek népszerűek, mivel a legalacsonyabb árkategóriába tartoznak. A hazai gyártótól származó minőségi acélkád akár 10 ezer rubel is lehet.

Figyeljen oda. Más előnyei vannak az acél medencékhez. Például ezen anyagok modellei modern technikai funkciókkal (hidromasszázs, világítás, süllyesztett fejtámlákkal) kiegészíthetők, ezért a komfort szempontjából nem rosszabbak az akril fürdőknél.

hiányosságokat

Természetesen az olcsó acél fürdők hátrányai vannak, amit általában alacsony áron jelentenek. A szaniteracél tálak minden hátránya a termék falának kis vastagsága. A minőségi termékeknél a falak vastagabbak 3-4 mm-nél, és a jó termék súlya nem lehet kisebb, mint 12-15 kg.

Az acélötvözet fürdők tulajdonosai a működés során vegyék figyelembe az alábbi negatív pontokat:

 • Instabilitás. Felszereléskor a fürdõk könnyû súlya inkább hátrány, mint erõssége, mivel erõsítõ keret és merev kötõelemek nélkül elcsúszhat vagy csúszhat.
 • Hűtsük le gyorsan. A nagy hővezetőképesség miatt az acélcsésze falai és alja gyorsan felmelegszik, de nem kevésbé lehűlnek. A fürdés kényelmes volt, folyamatosan fel kell melegíteni a vizet.
 • Nagy zaj. A tál vékony falai vízsugárral rezonálnak, tükrözik és erősítik a hangot, ami magas zajszintet eredményez a szobában.
 • Alacsony ütésállóság. Erős súlyterhelés vagy közepes szilárdságú pontos ütések esetén a fürdő alja deformálódik, ami miatt a zománc pelyhek vagy repedések keletkeznek.

A szakképzett kézművesek azt állítják, hogy az acélmodellek előnyei átfedik a hátrányokat, mivel ezek a kisebb hibák a saját kezeivel megszűntethetők nagy pénzügyi befektetések nélkül. Tehát egy habréteg alkalmazása a tál külső felületén átfogó módon kiküszöböli a zajt, a gyors hűtést és az alacsony fürdőteljesítményt.

Termékválasztás

Az acélfürdő nagyon olcsó, ennek ellenére egy megbízható gyártó minőségi terméke méltóságteljesen képes akár 25 éves intenzív felhasználásra is. A modell negatív tulajdonságainak minimalizálása érdekében a vásárlás során vegye figyelembe a következő tényezőket:

 1. A termék súlya A szilárd acéltartály 13-15 kg-nál kisebb súlyú, nem számít, mennyire nagy. Keresse meg kedvenc modelljét, próbálja meg nyomni: ha sikerült egy kézzel felemelni a tartályt, akkor valószínűleg a falvastagság kisebb, mint az ajánlott 3-4 mm.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy ajánlott acélból készült egészségügyi termékeket vásárolni, melyet a minőségi megfelelőségi tanúsítvánnyal, a gyártó garanciájával láttak el.

Az acélfürdő előnyei és hátrányai

A fürdők gyártásához most három anyagot használtak: acél, akril, öntöttvas. Hosszú ideig az utóbbi feltétlenül uralkodott a "fürdő" fronton. Ezért érdemes figyelembe venni az acél fürdők előnyeit és hátrányait az öntöttvas fürdőkhöz képest.

Miért acél fürdők dobott öntöttvas

Az acéltartályok fő sikertényezője a gazdasági tényező. Ez a gyártás fejlettebb technológiájának köszönhető. Rendelkezésre állnak teljesen automatizált gyártósoros vonalakon. Az eljárás csak három átmenetet foglal magában:

vágólap méretben,

A zománcburkolat maradványai, amelyek az automatikus vonalakra is alkalmazhatók. Az emberi tényező nem interferenciája okozza a folyamat paramétereinek magas stabilitását, tehát a késztermék magas minőségét. A képen látható az ilyen termékek formájának és méretének változatossága. A öntöttvas tartályokat öntéssel készítették, amelyben az eldobási sebesség mindig sokkal magasabb volt.

Az acél fürdők előnyei

Az ár mellett az ilyen termékeket számos előnnyel is megkülönböztetik:

alacsony súly: a vékonyabb falak miatt nincs szükség az erősítő bordákra és az acél kisebb sűrűségére az öntöttvashoz képest, az acélkádok tömege négyszer kisebb az öntöttvasnál;

a zománcfesték magas higiéniája - a felszíni elektrosztatikus zománcozás modern technológiái, majd az égetés lehetővé teszik a sima és egyenletes bevonatokat, amelyek nagy tapadással rendelkeznek az alapfémmel szemben;

Az acélkád gyorsabban melegszik fel, mint az öntöttvas, ami időt takarít meg a fürdésre való felkészülés során (gyermekes családok számára ez majdnem a fő tényező);

az acél nagy szálképessége anyagként lehetővé teszi a termékek skálájának jelentős diverzifikálását;

A könnyű telepítés lehetővé teszi, hogy megbirkózzon ezzel a folyamattal, még egy személy is.

a rezgéscsillapító lemez jelenléte csökkenti a zajszintet, amikor belép a víztartályba.

Mi határozza meg az acéltartályok tartósságát

A meghatározó tényező a forrásanyag vastagsága. Azzal érvelt, hogy az acél fürdők előnyeinek és hátrányainak egyedei a vastagságuk. Egyrészt úgy vélik, hogy a vékony lemezes termék könnyebb, de másrészt kevésbé stabil. Az ilyen fürdők gyártásának hajnalán ilyen hátrány követte őket. A korszerű verziók termékei azonban nagyobb kiterjedésű lábakkal vannak ellátva, ezért azok stabilitása jelentősen megnőtt.

Az acél fürdők magas tartóssága szintén összefüggésbe hozható a sokkterheléssel szemben: a vasöntvény kád valószínűleg megreped, az acél sokkal nyugodtabban fog viselkedni - még a zománc bevonat sem fog elmaradni.

Vannak hátrányai?

Természetesen ott van. A nagyobb hővezető képesség azt eredményezi, hogy az acélfürdő nemcsak gyorsabban nyer, hanem gyorsabban is veszíti el. Ezért a szerelmeseinek véleménye szerint néhány meleg vizet felszívnak, ezért gyakran meleg vizet kell hozzá. Így a termékek előnyei és hátrányai összekapcsolódnak egymással.

A termék kiválasztásánál vékony falú modellek után nem szabad üldözni - súlycsökkentésük vékonyabb zománcozással történik, ezért tartósságuk nem lesz magas. A zománc vastagságának legintenzívebb csökkenése a csiszoló tisztító porok és paszták gyakori használatával történik. A szakértők olyan termékeket vásárolnak, amelyek falvastagsága nem kisebb 2,5-3 mm-nél.

A statikus elektromosság felhalmozódása szempontjából az acélkádok veszélyesebbek, mint az öntöttvas fürdők, és kívánatos a földelés.

Vélemények és ajánlások a használatra

Sok felhasználó önállóan oldja meg az acél fürdők hosszú távú működéséből eredő problémákat. Például a zajcsökkentés jelentősen csökken, ha a külső felülete felerősítő habtal van lefedve, mint a képen. Az ilyen kád esztétikai benyomása természetesen csökken, de ezt megakadályozhatja azáltal, hogy átlátszatlan képernyővel lezárja. A hab ugyancsak csökkenti a teljes termikus diffúzivitást, azaz egy megoldással két hátrányt távolítanak el egyszerre.

A hangszigeteléshez a következők szerint lehet alkalmazni, és a tekercs technikai csövet. Néhányan a szabványos fémalátéteket a polisztirolalátétekkel helyettesítik (értékesítették a háztartási szupermarketekben), ami szintén csökkenti a zajszűrés során keletkező zajokat. A fürdő felszerelésének megkönnyítése érdekében az állítható tartók használatát segíti elő, amelynek hossza a fürdőszobai padló állapotától függően változhat.

Tudja meg, melyik fürdő jobb - öntöttvas, akril vagy acél

Kellemes és kényelmes egy jó fürdőben, nem is akarok kiszállni a meleg vízből. Azonban a kényelem mellett sokan figyelnek a gyönyörű formatervezésre. Végtére is, ma már rengeteg közül választhatunk - nem olyan, mint korábban, amikor csak szabványos öntöttvas termékek álltak rendelkezésre. Ez csak néha nehéz megérteni, melyik fürdő jobb - öntöttvas, akril vagy acél fürdőkád. Ez a három anyag a legnépszerűbb, és ma összevessük, és meghatározzuk a vezetőket.

Milyen vas-, acél- és akril fürdők

Öntöttvas

Erős és megbízható, jól megőrző hőtermékek készültek öntöttvasból (amely ötvözött vas és szén) megjelent az első. És ez történt 1925-ben, Spanyolországban, Barcelona közelében. A Roca testvérek úgy döntöttek, hogy kibővítik az öntöttvas radiátorok gyártásával foglalkozó gyárukat, kezdve az öntöttvas fürdő termelését. A mai napig a ROCA az egyik elismert világvezető ebben az irányban. A márka termékei kiváló minőségűek, tartósak és sokszínűek.

Európában észrevehetően csökken az öntöttvas termékek összlétszáma, fokozatosan felváltják azokat az acél fürdőket, amelyek könnyebben szállíthatók, olcsóbbak és környezetkímélőbbek a termelésben. Az öntöttvas fürdőket csak néhány cég gyártja. A legismertebbek Jacob Delafon, PORCHER és ROCA. Oroszországban és más FÁK országokban még mindig nagy mennyiségben állítják elő őket, de csak néhány szabványos méretben, valamint kis árnyalatokkal.

Ne feledje, hogy az európai öntöttvas termékek gyönyörűbb és változatosabbak. Például, lehetnek fogantyúk az oldalán vagy a kartámaszokon, az alsó rész nő az egyik háttámla dőlésszögének megváltozása miatt. Néha az egyik hátlapot eltávolítják a kényelemért. És az importált termékek tervezése bármilyen lehet: a klasszikusoktól, ahol beágyazható a luxus angol stílusba.

Az öntöttvas fürdő megfelelő formája legalább 0,5 centiméteres és erős zománcfal legyen, amelyet két lépésben alkalmaznak a gyárban. Az öntöttvas ötvözet összetételében bizonyos mennyiségű mangánt, szilíciumot vagy ként tartalmaz, ami további erőt biztosít. A zománcozás 10-30 évig tarthat, esetleg hosszabb (a terheléstől függően).

+ Plusz öntöttvas fürdő

 1. Hatalmas élettartam (akár fél évszázad);
 2. Az agresszív hatásokkal szembeni ellenállás;
 3. Hőmegőrző;
 4. Nincs pórus a felületen;
 5. csendes;
 6. Színmélység;
 7. Könnyen tisztítható.

- Hátrányok öntöttvas fürdők

 1. Nagy súly;
 2. Nehéz a szállításhoz, szállításhoz és telepítéshez;
 3. A konfiguráció hiányossága. Csak téglalap alakúak vagy oválisak.

acél

Költségénél az acélból készült fürdő vonzóbb, mint egy öntöttvas. És az ár két-háromszor változhat. Ez néha súlyos érv akkor, amikor eldönti, melyik fürdő a legjobb öntöttvas vagy acél. Ezenkívül sok fogyasztó kedveli azt a tényt, hogy az acélból készült termékek gyakorlatilag bármilyen formát ölthetnek. A hagyományos négyszögletes és ovális (mint öntöttvas) mellett ezek nagyon kényelmes és kompakt sarokszerkezetek, valamint sokszög, kerek, aszimmetrikusak.

Hasonló termékek 0,23 centiméter vastagságú (vékonyfalú fürdők) és 0,35 centiméteres (standard fürdők) acéllemezekből készülnek. A zománc akril alapú, az acél felületét lefedi, kevésbé vastag, mint az öntöttvas. De a modern alkalmazási technológiák lehetővé teszik, hogy meglehetősen megbízható és tartós bevonatot hozzon létre.

A kiváló minőségű acéltermékeket gyártó külföldi vállalatok közül megemlíthetjük a finn Ido céget, a francia - Porcher és Jacob Delafon, a német - Bamberger és Kaldewei, az olasz - Ariston, a spanyol - ROCA céget. 25-30 kg súlyúak, elegáns design és jó zománc bevonat. Különösen sok innovatív technológia használja a Bamberger céget. Például csúszásgátló bevonat, csúszásgátló, Enamel plus, piszoktól mentes. A fürdőre vonatkozó garancia - 30 év.

+ Az acél fürdők előnyei

 1. Nem túl magas ár;
 2. Különféle formák és méretek;
 3. Kopásálló bevonat;
 4. Alacsony tömeg.

- Hátrányok acél fürdők

 1. Nem hőt, hanem öntöttvas is;
 2. Túl hangos (az öntözött víz csengőhangja egyértelműen hallható);
 3. Képes lerázni egy nehéz ember teste alatt.

akril

Ezt az anyagot később fürdésre használták fel. Teljes neve metil-akrilát. Ez egy szintetikus polimer és akrilsavból készül. Kiderül, hogy az anyag ellenáll a kopásnak, az ultraibolya és az oxigénnek. A felület kellemes, sima és meleg tapintású.

Ahhoz, hogy az akrilbevonatot használjon, használjon kétféle módon:

 • Vegyünk egy megfelelő méretű akril lapot, majd vákuumkamrában hajlítsuk meg, amire szükség van. A keletkező tartály nem túl erős: a falai könnyedén kanyarodnak, és víz öntés közben megduzzadhatnak. Ezért meg kell erősíteni a fürdőt: felülete epoxi gyantával van bevonva több rétegben, üvegszállal. Minél több réteg, a fürdő erősebb.
 • Az öntési technológia magában foglalja az üveggyapot keret használatát, amelyet akrilra alkalmaznak. Ennek eredményeként azonnal megmarad a tartósabb termék, mint a fent leírt módszerrel.

Mindenesetre a "helyes" akril fürdőnek legalább 4-6 mm vastagságúnak kell lennie. Ha oldalra csap, nem lehet túlságosan szonikus hang. Ez azt jelentheti, hogy a gyártó becsapott azzal, hogy elmenti a megerősítési folyamatot. Ezután megemlítjük azokat a gyártókat, akik kiváló minőségű akril termékeket gyártanak. Ez a cseh cég Ravak, lengyel - Cersanit és Kolo, spanyol - Pool Spa, holland - Riho, német - Duravit, orosz - Aquanet.

Amikor a lakástulajdonos dönt arról, hogy mely fürdõ, akril vagy öntöttvas, mielőtt felállítja a fürdőszobáját, gyakran meghaladja az akrilt. Fényessége, gyönyörű és változatos alakja miatt.

A készülék egy akril fürdő és a váz.

+ Az akril fürdők előnyei

 1. Az akril tökéletesen megtartja a hőt;
 2. Különböző modern eszközök (pl. Hidromasszázs) sokasága teszi az akril fürdőket az egyik leginkább funkcionális;
 3. Alacsony súly;
 4. Hatalmas kivitele formák és méretek.

- Hátrányok akril fürdők

 1. Az ellátás nehézségei;
 2. Használat közben megrekedhet;
 3. Akril félelem a túl magas hőmérsékletektől;
 4. Rövid élettartam az öntöttvas és acélmodellekhez képest.

Egyszerű telepítés

Nem könnyű rávenni a nehéz öntöttvas fürdőt a házba - lehetetlen, hogy egy ember kezelje. Ez az oka annak, hogy ilyen termékeket telepítenek. Továbbá szilárd síkra kell rögzíteni. Általában négy öntött lábra helyezik őket.

Az akril fürdő felszereléséhez fémkeretet kell összeállítani, és csak miután a kádat a vázra szerelte, csatlakoztatható a szennyvízcsatornához. Ez kissé bonyolítja a telepítés folyamatát, de mivel minden részlet könnyű, egy személy megbirkózik ezzel.

Acél fürdők is rögzítettek a lábakon, de egy ember képes megbirkózni a telepítéssel. A zajszigetelés jelentős növelése érdekében gyakran előfordul, hogy a termék felületére habréteg kerül be, vagy az aljzat Penofollal van ragasztva. Általánosságban az acélfürdő felszerelése a legegyszerűbb.


Zajvédő acélfürdő: bal Penofolom, jobb hab.

Az eredményeket. A legegyszerűbb telepíteni lehet acél fürdők (habár hab alkalmazása esetén a folyamat némileg bonyolult). A második hely az akril fürdőkhöz tartozik, ahol a keret gyártásánál be kell kötni. És az öntöttvas termékek, nehéz és terjedelmes, zárja be a minősítést.

Könnyű gondozás

Ha az öntöttvas zománcot minőségi szempontból alkalmazzák és elég vastag réteggel rendelkezik, akkor a bevonat nagyon tartós. És még ha a folt mélyen behatolt a zománcba, akkor szinte bármilyen módon eltávolítható, beleértve a kémiai reagenseket és a mechanikai hatásokat is. És a hostessek nagy sikert aratnak.

Az acéltermékeket vékonyabb zománnyal borítják, amelyeket az előző esetnél sokkal gondosan meg kell tisztítani. Különösen csiszolóanyagok használata esetén. Ellenkező esetben károsíthatja a felületet, ami később problémát jelent a helyreállításhoz.

Az akril kádakat óvatosan tisztítják puha ápolószerekkel, és nem használnak erős csiszolóanyagokat és agresszív "kémiai" anyagokat. Ez megakadályozza a repedések keletkezését és a termék idő előtti meghibásodását.

Az eredményeket. Ezen a ponton, a legelterjedtebb, találtunk öntöttvas termékeket, és az akril szerényen átkerült az utolsó helyre, a harmadik helyre. Az acél fürdők középen álltak. Azonban a fent említett, "Enamel Plus" innovatív kompozícióval lefedett acélmodellek azt is állíthatják, hogy az az egyszerű gondozás vezetőjévé válik.

Élettartam

Az öntöttvas termékek nem olyanok számára, amelyek még mindig népszerűek - elvégre legalább 50 éven át szeretik a mestereiket, és ez egy nagyon tisztességes idő. Az acél fürdők 20-30 évig biztonságosan szolgálhatnak. Az öntött akril termékek elviselhetők legalább 15 évig. De feltéve, hogy faluk legalább 4-5 milliméter vastag.

Az eredményeket. Az öntöttvas szilárd vezetője a vezető pozícióban van - hosszú élettartama kétségtelen (de az anyag gyártásánál a technológiát tiszteletben kell tartani). Az acél fürdők ismét a minősítés közepén vannak, és az akril termékek záró pozícióban vannak.

A bevonatok védettségi szintje

Ez a tétel szorosan kapcsolódik a termékek ápolásához, ezért kicsit megismételjük. Mint már említettük, az öntöttvasból bevont zománc sima felületű, ellenáll a különböző reagenseknek és mechanikai igénybevételnek. A kiváló minőségű öntöttvas fürdők gyártásában a szakemberek minden fokozatban gondosan ellenőrzik a zománc minőségét, 0,8 - 1,2 milliméteres réteggel. A tüzelés 110 fokos hőmérsékleten történik. Tehát egy ilyen fürdő védelme "száz százalék".

Az acél fürdők zománcja szintén jó minőségű, de a vékonyabb réteg miatt a védőbevonat valamivel kevésbé megbízható, mint az öntöttvas termékeknél.

Az akril meglehetősen törékeny, nem tetszik, ha valami nehézséget dobnak rá. Emiatt elég repedések jelennek meg. Ami természetesen nagyon helyénvaló a helyreállításhoz, de mindez gondot okoz. Ezenkívül az akril felületén nagyon könnyen elszíneződhet a különböző színezékek és karcolások. Az összes akril bevonatnak leginkább óvatosan kell kezelni.

Acélfürdő: elemezzük a tulajdonosok előnyeit, hátrányait és véleményét

Acélfürdő: a modern vízvezetékek fő előnyei és hátrányai. Vélemények a tulajdonosok, akik telepítették és kipróbálták acél fürdők a gyakorlatban

Az acél fürdőket ma olyanok választják ki, akik nem akarnak nagy teljesítményű öntöttvasvizet telepíteni otthonukba, de nem bízik a népszerű polimer anyagokban. Milyen előnyei vannak az acél fürdőknek, és vannak-e hátrányai ebben a vízvezetékben, fontolja meg a cikkben.

Acél fürdő profik

Hosszú ideig az acél fürdők voltak az egyetlen alternatíva az öntöttvas vízvezetékhez. A zománc bevonat miatt mindkét típus nagyon hasonló. De ellentétben az ellenfeleikkel, az acél fürdők sokkal költségvetési lehetőséggel rendelkeznek, nem pedig alacsonyabbak a működési paraméterekben.

Ön vizuálisan meg tudja határozni, hogy az Ön előtt vagy az öntöttvas acélkád lehetséges-e a falvastagság vizsgálata során, ahol a lefolyót a fürdőszobába helyezi. Az öntöttvas tartály falvastagsága sokkal magasabb, mint acél.

Erő és tartósság - az acélszerelvények egyik fő előnye, amelyek közvetlenül kapcsolódnak a gyártáshoz használt anyaghoz.

Az acélszivattyú tagadhatatlan előnyei közé tartozik:

 1. Alacsony tömeg. A teljes méretű fürdő átlagosan 35-40 kg súlyú, ami 3-szor kevesebb, mint az öntöttvas analóg. A szerkezet alacsony súlya nagymértékben leegyszerűsíti a szállítását és telepítését.
 2. Az anyag nagy hővezető képessége. Az acélszerelvény gyorsan felmelegszik. Ez a lehetőség különösen fontos a kisgyermekes családok számára.
 3. A szélsőséges hőmérsékleti ellenállás. Mind az acél, mind a zománc bevonat nem fél a hőmérsékleti ingadozásoktól, miközben fenntartja a teljesítmény jellemzőit a fűtött és hűtött állapotban.

Az értékesítés során szimmetrikus és aszimmetrikus alakú, négyszögletes, szögletes és lekerekített minták találhatók. Magasságuk 30-50 cm, szélessége 60-110 cm és legfeljebb 2 m hosszú.

A fejtámaszok és fogantyúk formájában lévő további elemek változatossága az acél fürdőket kényelmesebbé és közelíti a személy anatómiai formáihoz.

A műanyag arra inspirálja a tervezőket, hogy merész és váratlan döntéseket hozzanak létre. És mivel a modern acél fürdők a legnépszerűbb vízvezeték-választási lehetőségek az ízléses és funkcionális belső fürdőszobák kialakításához.

Acél fürdőkádak

Az acél, mint bármely más típusú anyag, az előnyök mellett hátrányokkal is rendelkezik. Az acélszerelvények legfőbb hátrányai a következők:

 1. Instabilitás a deformációig. Ha a szerkezet falvastagsága nem éri el a 2,5-3 mm-t, készítse el azt a tényt, hogy amikor a tartály vízzel van feltöltve és a test elmerül, hajlítható. A vékony falú szerkezet működése során repedések és forgácsok jelenhetnek meg a zománcokon történő terhelés hatása alatt.
 2. A pántok felszerelésének szükségessége. Amikor a fürdőt erõsíti a szerkezetre, meg kell készíteni egy bázist vagy speciális kötést kell végezni.

A hang elnémítása érdekében a külföldi gyártók gumi hangelnyelő párnákat használnak.

Az anyag magas hővezető képességének hátrányai is vannak, mivel a víz ilyen fürdõben katasztrofálisan gyorsan lehûl. Ezért, ha meleg vízben kíván áztatni, hogy megőrizze hőmérsékletét, időről időre szükség van forró vízzel való érintkezésre. Egyes kézművesek ezt a hátrányt megszüntetik a hab felhasználásával a telepítés során.

Tulajdonos véleménye

Amint azt a vevők áttekintése is mutatja, akik már telepítettek acélszerelvényt, egyes modellek instabilak. Ez a legtöbb esetben a készletben lévő kényelmetlen lábak használatának köszönhető. A helyzet orvoslása érdekében a gyártóknak ajánlaniuk kell a keret megerősítését, valamint a gumi tömítések beszerelését.

Néhányan megjegyzik, hogy a vízkezelés során kellemetlen érzés tapasztalható, és úgy érzi, hogy a szerkezet alja kissé kanyarodik a test helyzetének megváltoztatásakor. De, amint fentebb megjegyeztük, ez a jelenség csak vékony falú termékekben figyelhető meg. A helyzet javítása elősegíti a nem hajlító bázis elrendezését a fürdő alatt

Az acélszivattyú zománcburkolása időnként elakad. Ennek oka túl kemény csapvíz, ami hagyja a vízkő és a rozsdás foltokat. A bevonat eredeti megjelenését a lehető leghosszabb ideig megőrizni, rendszeresen tisztítani kell speciális fehérítővel. De egyes háziasszonyok rendszeres szódabikarbónát, ammóniát és ecetet használnak.

De mégis, a felhasználói megfigyelések szerint az acélszerelvények legnagyobb mínuszának hangja "különleges effektusok". Még mindig a "vízesés" hatással lehet feltölteni a fürdő feltöltése közben. De egy éles csengőhang, amely az üres acéltartály alkalmanként való legeltetéséből és a körzetben csengő visszhangból fakad, felkelheti a ház minden lakóját.

Fémfürdő: az előnyök és hátrányok

A modern piac vízvezetékében nagy mennyiségű termék. A fémcsalád a termékskála, a gyártók, a márkák területén foglal helyet. Ez olcsó, ami megfizethetővé teszi a legtöbb fogyasztót, függetlenül jövedelmétől.

A fémfürdő alacsony költsége a gyártás egyszerű szabályainak köszönhető, amely évek óta garantálja vezető pozícióját ebben a piaci szegmensben.

A cikkünkben megfontoljuk a fém fürdő minden előnyét és hátrányát, valamint a lehetséges fogyasztók véleményét.

Fémfürdő: az előnyök és hátrányok

A víztovábbítási termék kiválasztásakor mindenki megkérdezte, hogy mi legyen a fürdésem pontosan? Például az öntöttvas fürdő tartós, tartós, de nehéz. Szabványos és főként fehér színűek. Az acél fémfürdő is megbízható, és könnyebben megterheli.

A "Hol vásárolhat meg egy fémfürdőt" marketing áttekintése segít kiválasztani egy boltot vagy egy hálózati kiskereskedőt, ahol a fémfürdőt a lehető legolcsóbban lehet megvásárolni és a szállítási költségek nélkül

Fürdő, amiből az anyag a fogyasztók szerint jobb, mint mások? Felhasználói vélemények áttekintése itt: http://remontspravka.com/best-bathtube-consumer/

Hogyan telepítsek egy fém fürdőt? Olvassa el a weboldalunk utasításait.

Azonban azt is megjegyezzük, hogy a fürdő akril, ami szintén könnyű, tartós és különböző formákból és színekből állhat. Az akril azonban sok mosószer és tisztítószer esetében instabil, valamint véletlenül esett éles tárgyakat a fürdőbe. Ezenkívül a rozsda alig távolodik el egy hasonló fürdő felületétől.

Fém sarokkád

Ezután megnézzük a fém fürdő előnyeit és hátrányait, így összehasonlíthatja a jobbat - egy akril vagy fém fürdőt.

A profik egy fém fürdő

Ezenkívül lehetséges egy fémfürdő helyreállítása, ami egy új termék megvásárlásával jár. Olvassa el, hogyan festhet egy fürdőt saját kezével a "Zománc fürdő helyreállítása" című cikkünkben honlapunkon.

A fémfürdő ömlesztett akril helyreállítása előtt és után

A hidromasszázs funkcióval felszerelt fémfürdő is rendelkezésre áll. Emellett egy javított zománcot találtak külföldön, amely öntisztít. A garancia 30 év. A kád alja csúszásgátló, ami nem korrodál. És kényelmes lábai is könnyen állíthatók magasságban, így a kád stabil.

Hátrányok a fémfürdőben

Rendszerint, mint bármely bútor, a fém fürdőnek hátrányai vannak, méretétől és alakjától függetlenül. Például, még olyan kiváló választás, mint a sarokfémfürdő, hibákat talál.

Hangszigetelő acélfürdő

 1. A víz gyorsan úszik.
 2. Amikor a vízsugár benyomódik az aljára - erős hang. Bár jelenleg van szigetelő fém fürdő. Ez az, amikor a fürdőt vagy tégla, kő, vagy szigetelt egy "kabát" műanyag palackok és hab.
 3. Ha a fürdőszobában egyenetlen padló található, ez károsíthatja a könnyű súlyfürdő stabilitását.
 4. A vízbevitel idején kb. 5 mm-es hajlítható.
 5. Vékony zománc bevonat miatt csorba.

Érdemes megjegyezni, hogy a metal fürdők mindezen hátrányai otthon kijuthatnak. Tehát például a víz hőmérsékletének megőrzése érdekében - a padló és a falak jó hőszigetelését a fürdőszobában. Állítsa be a padlót a termék stabilizálása érdekében.

Fém fürdő - fogyasztói értékelés

A fürdőszobai portálon Vannapravda.ru, Andrei felhasználó azt tanácsolja: "Ha inkább egy acélfürdőt szeretne, akkor jobb, ha európai gyártmányú, mert minőségi és acélból vezeti a hazai gyártót."

Ugyanazon a helyszínen Maria felhasználó azt mondja: "... a fémfürdő, azaz az acél, jól néz ki, és olcsó. Ugyanakkor jelentős hátránya van - a fém nagy hőátadása. És még egy erős hang, mikor vizet ír a fürdőbe.

Bár úgy gondolják, hogy a gumibetétek segítségével meg lehet menteni a kellemetlen zajoktól. "

A colady.ru oldalon a felhasználó Olga osztja: "... azonnal megtagadtunk egy fém (acél) fürdőt, mivel barátaink látták, hogy a lábuk alá süllyed, és nem marad sokáig benne - a víz gyorsan hideg lesz. Miután régóta vitatkoztunk, úgy döntöttünk, hogy öntöttvasot vásárolunk, nevezetesen az importáltat. Valóban, a miénktől eltérően az európai öntöttvas kádak simaak, egyenletesek, kiváló minőségű zománcokkal. Igen, és súlya könnyebb, mint az öntöttvas szovjet időszak. "

A weboldalunkon "Zománcfürdő javítása" című cikkünk megmutatja Önnek, hogyan lehet helyreállítani a sérült fém fürdő zománcozással az életre.

Hogyan válasszunk zománcot a kád javításához? A marketing áttekintés itt várja: http://remontspravka.com/enamel-bathtub-selection/

Mi legyen a zománcozott fürdőszoba megfelelő gondozása? Az Ön rendelkezésére álló tippek a portálunkon

A Stroy.ru oldalán a felhasználó a becenevén Marfa szerint: "... a fémfürdő nem olyan rossz, mint sokan beszélnek róla. Az acélfürdő egyik legfontosabb előnye a könnyűség mind a súlya, mind a könnyű beépítés szempontjából. És öntöttvas fürdővel nagyon fáradt voltam az időmben. Az acélfürdő ugyanaz, és hosszú ideig szolgál - akár 20 évig. Ezenkívül rengeteg választékot kínál, hogy nem csak olcsó, hanem kiváló minőségű acélfürdőt is vásárolhat. "

Öntöttvas fürdő vagy akril? Megértjük, mi a fürdő jobb választani. Előnyei és hátrányai

Kád kiválasztása: öntöttvas vagy akril?

A fürdőszoba kialakítása, a stílus megválasztása, az egészségügyi berendezések és a design egyedi elemei - a tulajdonos íze és pénzügyi lehetőségei. De a választott lehetőség szerint a minimalista szigorú fürdőszobától az arisztokratikusan finomított fürdőszobákig, a fürdőkád volt, mindig és mindig a legfontosabb helyiség királynője lesz.

Öntöttvas vagy akril fürdő? - 01. kép

A fürdő kiválasztásakor meghatározó tényezők a méretek, a funkcionalitás és a tervezési megoldások. De az első, alapvető kérdés - milyen anyagból készül a hazai tó? Öntöttvas fürdő vagy akril díszíti a fürdőszobát? És talán acél? Vagy márvány?

Az acélfürdő fő előnye viszonylag alacsony költség. A legtöbb család számára még nem áll rendelkezésre a pozitív tulajdonságokkal rendelkező márványszerkezet. Ezért itt nézzük meg az átlagos árkategória fürdőit. Tekintsük a jól ismert előnyöket és hátrányokat, és remélhetőleg ez segít önnek választani egy öntöttvas fürdő vagy akril között.

Öntöttvas - szigorú klasszikusok

Az öntöttvas fürdők használatának tapasztalata óriási. Néhány évtizeddel ezelőtt ez az anyag szinte semmilyen alternatív megoldás. De még ma is, az összes választott gazdagsággal, az öntöttvas fürdők még mindig az egyik legkeresettebb vízvezeték-felszerelés a piacon. A stabilitás okainak megértéséhez vegye figyelembe az öntöttvas fürdők használatának legfontosabb előnyeit és hátrányait.

Öntöttvas kád - Fotó 02

Előnyök - miért választják a fogyasztók az öntöttvasból

 1. Az első ok és talán a fő - tartósság. Az alkalmazott anyag mechanikai szilárdsága, plusz a zománc kémiai ellenállása gyakorlatilag bármilyen típusú tisztítószer hatásának köszönhetően vonzóvá teszi ezt a választást. Óvatosan az öntöttvas fürdő fog szolgálni, amennyit csak akar.
 2. A második ok az öntöttvas alacsony hővezető képessége és nagy hőteljesítménye a víz az öntöttvas fürdőbe hosszú ideig forróvá válik. Vastag falak felhalmozzák forró víz melegét, majd fokozatosan visszaadják, ami lehetővé teszi, hogy a kád kissé eláztassa.
 3. Az öntöttvas ragasztására használt zománc nagy szilárdságú, simasága, színei telítettek és világosak, a zománcozott felület fényes, és elegáns megjelenést kölcsönöz az egész szerkezetnek. A zománc felületén a pórusok hiánya megkönnyíti a szennyeződéstől való tisztítást.
 4. Az öntöttvas fürdők másik jellegzetes tulajdonsága az nagy tömeg. Még a legmodernebb könnyű modellek is legalább 100 kg súlyúak. Ez nem mindig kényelmes, de egy ilyen nagy tömeg pozitív oldala - az öntöttvas fürdők kivételesen stabilak és rendszerint nem igényelnek további intézkedéseket a szerelés során. Ráadásul a vastag falak az öntözővíz hangjait csillapítják anélkül, hogy további hangszigetelést igényelnének.

Hátrányok - miért nem hajlandó öntöttvas

 1. Az első mínusz a plusz hátsó oldala és az öntöttvas fürdő nagy tömegének következménye. A tervezés hatalmas ereje miatt A szállítás és a telepítés jelentős nehézségekkel jár. Ezenkívül egyes épületeknél figyelembe kell venni a padlón lévő további terhelést. Ez különösen igaz a nagy fürdőre.
 2. Az öntöttvas fürdőkádak másik hátránya, hogy közvetlenül az érdemeikhez kapcsolódnak. A zománc minden erejének és keménységének köszönhetően meglehetősen törékeny anyag., és ütközés esetén zseton alakulhat ki a felületén. Az ilyen hasadást nem lehet rögtönzött eszközökkel kiküszöbölni, ezért olyan szakembert kell hívni, aki különleges szerszámokkal, anyagokkal és megfelelő képességekkel rendelkezik a zománcburkolat helyreállításához.
 3. Sőt, még külső integritás mellett is, idővel a zománc felső sima rétege összeomlik, a burkolat porózus durva szerkezetű lesz. Különösen gyakran a gazdag az oxálsav vagy foszforsav alapján eszközökkel tisztán tartja az ilyen kellemetlenségeket. Továbbá, a sérült zománc, mint egy szivacs, felszívja a csapvízben lévő vas sókat, sárgára fordul és gyakorlatilag nem enged a puha eszközökkel történő tisztításhoz, így a fürdő zavaros zománcának fehérségének megőrzése érdekében újra fel kell használni a savas készítményeket.
 4. És végül a cast-iron fürdõk harmadik mínuszának - formai konzervativizmus. Az öntöttvasnak nincs elég plaszticitása ahhoz, hogy a tervezők kísérletezhessenek fantáziadúsításokkal. Ezért az öntöttvas fürdő szigorú klasszikus formája változatlan marad. Azonban ez a hátránya, hogy valaki méltósággá válik, mert a szigorú klasszikusok soha nem mennek ki a divatból.

Öntöttvas fürdő - foto 03

Akril - az újítás belép a házba

Az akrilbevezető berendezések viszonylag nemrég megjelentek a piacon, azonban egyre gyakrabban választanak az öntöttvas fürdő vagy az akril közötti választás az új technológiák javára. És itt az oka nemcsak az újdonság vágya, hanem az új anyag számos előnye is. Tehát tartsunk egy akril fürdő előnyeit és hátrányait.

Plusz - az újdonság az élen jár

 1. Az akrilkád első pluszja egy olyan új anyag, amely vezető szerepet vállalt azon a területen, ahol az öntöttvas kiválóságát mindig is általánosan elismerték: melegen tartva. Úgy gondolják, hogy az öntöttvas fürdőben lévő víz körülbelül másfél órán át szobahőmérsékletre hűl. Vagyis a hűtési sebesség körülbelül 1 fok 5 perc alatt. A víz hűtési sebessége egy akrilfürdőben kb. Egy fok 10 percen keresztül. Természetesen ezek a számítások nagyon közelítenek, sok a helyiség körülményeitől függ, de egy dolog biztos - a hőtakarékosság szempontjából az akril elakadt az öntöttvas elsőbbségétől.
 2. Egy másik plusz akril fürdő - nincs zománcréteg. A felszínen felszínre került, pl. Karcolások, mint a karcolások, szinte teljesen tisztíthatóak és csiszolhatók az elérhető szerszámok használatával. Az akrilfürdő felülete nem olyan fényes, mint a zománc, de sokkal biztonságosabb, mivel csúszásmentes lehet.
 3. A harmadik plusz akril fürdő, amit meg akarok említeni - ő nyugalom. A szerkezet tömege általában nem haladja meg a 30-40 kg-ot, ami lehetővé teszi a szállítóknak a szállítás és a beszerelés céljából történő kiszolgáltatását.
 4. Végül pedig az akril szerkezeti anyagként való alapvető különbsége a tervező számára lehetőséget teremt arra, hogy minden képzelőerőt kifejtsen anélkül, hogy szigorú formákká tenné. Az akril lágysága, Az extrudáló és fröccsöntési technológiák alkalmazása kádak kialakításában lehetővé teszik olyan egészségügyi berendezések létrehozását, amelyek a forma bonyolultságát a műalkotásokhoz közelítik.

Akrilkád - Fotó 04

Hátrányok - valami dolgozni

 1. Azonban nem minden olyan rózsás. És az profik gyakran tollat ​​használnak a mínuszokkal. Talán az akril fürdő leginkább kellemetlen mínusz alacsony mechanikai szilárdság. Egy nehéz tárgy, amely a fürdő tálába esett, nagyon súlyos károkat okozhat az anyagban, beleértve a lyukak kialakulását. Tehát, ha akril fürdőt akarsz vásárolni, akkor óvatosabbnak kell lenned a potenciálisan veszélyes eszközökkel. By the way, ha nagy kutyák vannak a házában, védje meg a kádat a karmoktól.
 2. Mint sok polimer anyag, az akril lágyul, ha magas hőmérsékletnek van kitéve. Vannak olyan esetek, amikor az akrilfürdőt valamivel 70 ° C feletti vízhőmérsékleten deformálják. Igaz, hogy ebben a helyzetben beszélni a jó minőségű anyagokról nem szükséges. A kiváló minőségű akril lágyul körülbelül 160 ° C-os hőmérsékleten. Általában a könnyűszerkezetes szerkezet gyakran bizonytalansági és bizonytalansági érzést kelt. Különösen ezt a mínusz akril fürdőt nagy emberek vesznek észre.
 3. Ha akril fürdők gondozását végzi csak puha tisztítószereket használjon. A szerves oldószerek használata szigorúan tilos. A szennyeződés eltávolítása a felületről azonnal könnyű, de ha később elhagyja a tisztítási eljárást, akkor nagyon nehéz lesz eltávolítani a makacs szennyeződéseket. Nem ajánlott a mosógépet a fürdőkádba engedni - színes textíliák mosásakor a vízbe jutó színezékek akrilfoltot hagyhatnak.
 4. És persze, akril kád alacsonyabb minőségű öntöttvas a tartósság. A vezető gyártók tíz évig garanciát vállalnak termékeikre, kellő gondossággal, ez az időszak jelentősen meghosszabbítható, azonban az öntöttvas megbízhatósága miatt az akril még nem versenyezhet. Néhány esetben azonban ez az akrilkávé mínusz a zsír pluszá válik - tíz év alatt lehetőség nyílik új fürdőre.

Akrilkád - Fotó 05

Mi lesz ez a fürdő - ki tudja. A haladás nem áll meg. Addig is, amikor megvásárolja, hogy mit vásároljon, öntöttvas vagy akril, mérje meg az előnyöket és hátrányokat. És hosszú évekig a vásárlásnak köszönhetően a kedvenc otthoni tóban felszívódhat.