Legfontosabb > Bútor

A fürdőszoba standard és minimális méretei, az optimális méret kiválasztása

Amikor új lakást vásárol a fürdőszoba méreténél, kevés ember figyel. De ez a szoba az egyik leggyakrabban használt lakás. Ezért nagyon fontos, hogy a fürdőszoba elég nagy legyen, hogy a szükséges szaniter eszközöket, háztartási készülékeket legalább a bútorok minimális méretéhez illessze, ugyanakkor kényelmesen használhatja őket.

Ebben a cikkben megnézzük azokat a szabványokat, amelyekhez a fürdőszobákat felépítettük, a minimális és a tipikus méretüket.

Hogyan válasszuk ki a jövő fürdőszobájának méretét, az optimális méretet

Annak érdekében, hogy a fürdőszoba funkcionális és kényelmes legyen minden családtag számára, ismernie kell a lakóépületek fürdőszobájának optimális méretét:

 • a szoba szélessége legalább 80 cm;
 • magasság - kb. 250 cm;
 • mélysége - legalább 120 cm.

A fürdőszobai méretek eltávolításával hatékonyan használhatja területét a vízvezetékszerelés során. A WC-t legalább 60 cm-re és 25 cm-re kell balra és jobbra megközelíteni. A mosogatóhoz való hozzáférés 70 cm, kényelmes magassága - 80-90 cm, a fürdőszoba és a zuhanymentes megközelítés 70-120 cm.

A megjegyzéshez: a kimondatlan szabály szerint a fürdőszobában gyakran használt tárgyaknak kézben kell lenniük.

Vízvezeték szerelési szabályok

A magánházban lévő fürdőszoba méretei általában nem olyan korlátozottak, mint egy városi lakásban, ezért lehetővé teszik a vízvezeték elhelyezését. De a kis fürdőszobák a sokemeletes épületek jobb választani kompakt modellek.

Standard méretű fürdőszobák

Tekintsük a standard méretű fürdőszobák elrendezésének lehetőségeit.

2x2 m-es, valamint 1,5x2 m-es szoba - a minimális terület, amelyet az embernek szüksége van. Ha a fürdőszobát és a WC-t elválasztják, akkor elmosódik, hogy összekapcsolja őket és bővítse a hasznos helyet.

A megjegyzés: az ilyen típusú átépítést, amely nem foglalja magában a csövek átadását, egy egyszerűsített rendszerben állapodtak meg.

Példák a 2 négyzetméteres mini-fürdőszobák tervezésére. méter és 3 m2

Fürdőszoba területe 4 négyzetméter. m. 6 négyzetméter. már elegendő helyet biztosít a teljes mosogatógéphez, egy kis szekrényhez a dolgokhoz. Az ajtó helyétől függően a vízvezeték elhelyezhető a helyiség peremén vagy az ellenkező oldalon.

A közepes méretű fürdőszobák elrendezése a panelházban

A terület 7 négyzetméter. m illessze be a szükséges vízvezetékeket és háztartási készülékeket. Ha sok ember lakik a lakásban, akkor két mosogatót vagy egy második fürdőkádat helyezhet el.

Tipp: ajánlatos egy nagy fürdőszobát elosztani a funkcionális zónákba.

Lehetőségek tervezése egy fürdőszoba 7 négyzet. m.

Ha a fürdõszoba keskeny és hosszú, a fürdõtartály a helyiség mélységében van felszerelve. A WC-t, mosdót és bidét a falak mentén kell felszerelni azon sorrendben, amelyben leggyakrabban használják őket.

Szűk fürdőszoba tervezése

Minimális WC méretek

Különböző méretű és különböző típusú lakásokban lévő fürdőszobák és WC-k különböző méretűek és konfiguráltak. Meghatározza a WCS minimális méretét (teljes név "Egészségügyi szabványok és szabályok") a lakóépületek számára.

A WC-vel és mosdókagylóval ellátott külön WC-k minimális mérete az ajtó kinyitási módjától függ. A fürdőszoba és a WC ajtójának mérete 75x210 cm, az ajtó szélessége 60-70 cm.

Ha az ajtó kinyílik, akkor a kényelmes használatra elegendő hely lesz 0,9x1,15 m-re. Ha az ajtó a helyiségbe nyílik, a terület egy részét átveszi, majd a WC minimális mérete 0,9 x 1,45 m.

A WC minimális mérete

A Hruscsov kis méretű fürdőszobája mosdóval, zuhanytálcával és WC-vel ellátott. Az ilyen kombinált helyiség minimális méretei 1,65x2 m vagy 1,45x2,2 m. Ha a WC külön helyezkedik el, a fürdőszoba mérete 1,35x1,65 m.

A zuhanyzóval közös fürdőszoba minimális mérete

Ha a higiénikus helyiség tartálykáddal van felszerelve, a fürdőszoba minimális szélessége a vízvezeték helyétől függően már 2,1 x 2,1 m vagy 2,35 x 1,7 m (2,35 x 2,5 m).

A fürdőszoba minimális méretei tartálykáddal

A fürdőszoba méretei nagy jelentőséggel bírnak, különösen, ha nagy család él a házban / lakásban. A fürdőszoba minimális méretének megismerése és a helyiség megszervezése érdekében kényelmes szobát is készíthet.

KIS ÉRVÉNYES ÉS KÉPES FÜRDŐK KIALAKÍTÁSA

Tudod, hónapokig álmodok egy olyan estről, amelyet csak szeretettem... Különösen télen, amikor nagyon hideg van... És ha sikerül elhalasztanom mindent, először meleg vízzel töltöm be a fürdőszobába. Hozzáadok tengeri sót vagy ízletes bomlást a Bodyshopból, egy kis habot, füstölőpálcát világítok, fényes fényt adok és átadom a boldogságnak... Néha egy könyvvel a kezemben néha zenét hallgatok...
Milyen kár, hogy ez rendkívül ritka, ami lehetővé teszi számomra, hogy gondolkodjak - miért is kell fürödni? Miért nem tettem magamnak egy nagy zuhanyt? Ha nincs idő a házi készítésű gyógyfürdőre, és gyakrabban hétvégén inkább fürdőt szeretne... De ezek a gondolatok gyorsan elhagyódnak, mert csak két fürdőszobát hagyhatunk a lakásban, egyben egy kis fürdőt, a másodikban pedig egy zuhanyzó.

És mások hogyan oldják meg maguknak egy ilyen nehéz kérdést - amikor a fürdőszoba alatt lévő szoba nem túl nagy... És nagyon sok mindent szeretnék... Igen, tudom, hogy leggyakrabban mindenki csak egy fürdőt hoz létre, ami szintén zuhanyzó.

 • Mi a funkcionális érték - lesz vendég fürdőszoba vagy saját fürdőszobája? Vagy gyerekek számára fürdőszobának minősül?
 • Ki fog mindig használni a fürdőszobát?
 • Ha több ember (például férj és feleség) - mi a preferenciája mindegyiknek?
 • Külön vagy kombinált lesz a fürdőszoba?
 • Kívánná a fürdőt, vagy csak zuhanyozni fog? Vagy van itt fürdőkád és zuhanyzó?
 • Milyen fürdőt szeretne? Beépített vagy szabadon álló?
 • Ha csak egy kád van - melyik kerítést szeretne? Hagyományos függöny vagy üveg tolóajtók?
 • Milyen vízvezeték még szükséges?
 • Melyik mosogató lesz a legkényelmesebb?
 • Melyik WC-t szereti, leválasztja vagy felfüggeszti egy telepítéssel?
 • Hány tárolóhely van a fürdőszobában?
 • Bidé vagy higiéniai zuhany?
 • És még egy kérdés, hogy ma is megkérdezzük magunkat - hol fog élni a mosógép? A fürdőszobában, vagy van egy másik hely a lakásban?

kis fürdőszoba káddal

kis fürdőszoba zuhanyzóval

Egy példa egy szabványos elrendezésre egy kis, zuhanyzós fürdőszobával.

minimális fürdőszoba

Az én tanácsom - MINDIG EGY VÁLASZADÁS A SZOBÁSBAN!

Vegyünk néhány szabványos és helyes helyet az egészségügyi berendezések a kis fürdőszoba.

kis fürdőszobával, fürdőszobával példák elrendezés

Ebben a példában a mosogató a bejárati ajtóval szemben helyezkedik el. Pontosan szeretem ezt az elrendezést. A bejáratnál gyönyörű tükör látható. Különösen ma, amikor a gyönyörű keretben leválasztott tükrök divatosak...

Az egészségügyi berendezések párhuzamos elrendezése különösen vonzó a hosszúkás terek számára. A WC és a mosdó a káddal összhangban van. A bejárattal szemben lévő fal tökéletes hely a díszítésre!

kombinált fürdőszoba káddal (adjunk hozzá egy bidét)

kombinált fürdőszoba káddal és zuhanyzóval

kombinált fürdőszoba zuhanyzóval

A zuhanyzós fürdőszobák nagyon kényelmesek és praktikusak kis apartmanokban. Különösen akkor, ha figyelembe vesszük azt a lehetőséget, hogy két vagy több fürdőszobát találunk egy lakásban.

Tanácsaim - a lelkeket csak az építőipar teljesítménye szolgálja. Próbáld elhagyni még a kínai gyártmányú zuhanykabin gondolatát is.

Ha egy hosszú és keskeny helyiség van a fürdőszobában - ne kétségbe eshet. Mindent szervesen szervezhetünk.

A fürdőszoba mérete és elrendezése

Az elrendezés fontos paramétere a fürdőszoba minimális mérete. A racionális belső kialakítás érdekében ügyeljen arra, hogy mérlegelje annak méreteit. Ennek alapján sokkal könnyebb meghatározni a fürdőszobába szerelhető berendezések típusát és méretét.

Ez a cikk részletesen leírja, hogyan lehet megtalálni a fürdőkád területét és hogyan lehet meghatározni a fürdőszoba optimális paramétereit.

Fürdőszoba méretek

A fürdőszoba területét nem csak a javítások során veszik figyelembe, hanem új otthon vásárlásakor is. Annak megértése érdekében, hogy megfelel-e az összes szükséges háztartási tartozéknak, érdemes megítélni a szoba méreteit. Így határozza meg:

 • a vízvezeték szerelésének legjobb módja;
 • hogyan kell felépíteni az összes szükséges kommunikációt;
 • milyen javítási lehetőségeket kell használni a javítás során.

Szabályozási kontroll paraméterek

A fürdőszoba magassága, szélessége és optimális mérete közvetlenül kapcsolódik a fürdőszoba lineáris méreteihez. Ezek szabályozzák az illetékes hatóságok szabályozási aktusainak jelentős listáját, mint például a GOST és az SNiP. Ezért a tervezési projektek végrehajtása előtt meg kell ismerkednie a szabályozási keretrendszerrel ezen a területen. Ha ezt az árnyalatot elhanyagolják, akkor az alom újratervezését illegálisnak kell tekinteni.

Fontos! Különösen érdemes megemlíteni a lakások átalakítását. Leggyakrabban a KTF-k nem adnak előrelépést a terv végrehajtására, ha a nedves zóna konfigurációban különbözik az alábbi szomszédos fürdőszobától. Sőt, ilyen helyzetben a fürdő területe a lakóterület felett van, ami a normák szerint elfogadhatatlan.

Melyek a minimális méretek?

A fürdőszoba minimális paraméterei nem teszik lehetővé a helyiségben a szükséges felszerelést. Ezért a kompakt egészségügyi berendezések tulajdonosai megpróbálják kiterjeszteni a helyiségek határait, de itt a legfontosabb, hogy ne sértsük az SNiP-ben meghatározott egészségügyi szabványokat.

 • A fürdő magassága legalább 2,5 m legyen;
 • a mélység a szoba lesz 1, 2 m;
 • A fürdőszoba szélessége nem lehet 0,8-0,9 m-nél kisebb;
 • A fürdőszobában a folyosón lévő mennyezet magassága legalább 2,1 m.

Az utolsó pontot figyelembe kell venni azoknak, akik egy mezzanine-t is szeretnének felszerelni.

A WC és a fürdőszoba kombinált típusának méretei nem szigorúan szabályozottak. Ezért a megfelelő formatervezés során először is meg kell fontolni a kényelmi szempontokat.

A fürdőszobák paramétereinek meghatározása sokkal könnyebb a helyiség életterének hatékony használata a helyiségek optimális elhelyezésére.

Szabványos paraméterek

A panel házak és Hruscsov világos gradáció a méretek a fürdőszobák:

 1. egy kis mosdó és WC - 1 × 1,5 négyzetméter;
 2. egy fürdőszoba mosdóval és WC-vel - 1,5 × 2 négyzetméter;
 3. kombinált fürdőszoba (kicsi, közepes és nagy):
  • 1,98 × 1,73;
  • 2,5 × 1,5;
  • 2,9 × 2.
 4. egy fürdőszoba zuhanyzóval vagy egy fülkével a betű helyett - 1,4 × 1,5 m².

Ezek a fürdőszobai méretek standard lakóházakra vonatkoznak. A magánlakás fürdőszobájának minimális mérete a rendelkezésre álló adatok felmérésével számítható ki.

Az optimális távolság a vízvezeték között

A tervezés során figyelembe kell venni nemcsak a fürdőszoba optimális méretét, hanem a vízvezeték szerelvények közötti távolságot is:

 • A betűkből vagy zuhanyoktól a más típusú vízvezetékektől való távolság nem lehet kevesebb 0,7 m-nél;
 • A vécé előtt szabad hely nem lehet 0,6 m-nél kisebb;
 • Az ajtó szélessége legalább 0,55 m.

A fürdőszobának elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy megfeleljen ezeknek a szabványoknak. Ellenkező esetben kényelmetlen lesz a vízvezeték használatához.

A terület meghatározása

Gyakran a becslések elkészítésekor, az összes szükséges építőanyag számításánál felmerül a kérdés, hogyan lehet kiszámítani a fürdőszoba területét? Ez a paraméter nagyon fontos, mert nélküle nem fogod tudni, hogy mennyi csempe vagy csempe van szüksége a burkoláshoz.

Szerencsére a számítás rövid lesz, mert a fürdőszoba területének megismerése meglehetősen egyszerű. Ehhez mérje meg a szoba összes falának hosszát és fedezze fel a fürdőszoba magasságát. Az összes fal hosszának hozzáadásával és a magasság szorzásával megismered a fürdőszoba pontos négyzetét.

1 módon

Példaként könnyebb lesz kitalálni, hogyan lehet kiszámítani a négyzetmétereket a fürdőszobában:

 • A fürdőszoba területének kiszámítása előtt meg kell találnia a kerületet (adja hozzá a fal összes falának szélességét), például: 4 + 4 + 3 + 3 = 14 m;
 • Ezután meg kell szorozni a kerületet a szoba magassága és meghatározni, hogy hány négyzetméter a fürdőszobában: 14 * 2 = 28 négyzetméter. m.

2 irányban

Néha felmerül a kérdés, hogyan lehet kiszámítani a fürdőszoba területét az ajtó mérete miatt? Ehhez külön kell ismernie a falak és a padló felületét.

 • Határozza meg a fürdőszoba hosszát és szélességét. Például 1,9 és 1,7 m lesz;
 • E számok szorzatával megtalálja a padló méreteit 1,9 * 1,7 = 3,23 négyzetméter. m;
 • Az egész terem kerületét kiszámítják (a fal összes hosszának összege): 1,9 + 1,9 + 1,7 + 1,7 = 7,2 m;
 • A szoba magasságának ismeretében (2 m) a standard fürdőszoba területét lehet kiszámítani. Ehhez szorítsa meg a peremet a magassággal: 7.2 * 2 = 14.4 négyzetméter. m;
 • Az ajtó paramétereinek ismerete (1,6 négyzetméter) határozza meg a falak négyzetét: 14,4-1,6 = 12,8 négyzetméter. m.

Most már tudod, hogyan számolhatod ki a fürdő területét, és megtudhatod, mennyi csempe kell ahhoz, hogy lefedje a fürdőszobát.

A fürdőszobák paraméterei Hruscsovban

A standard méret a fürdőszobában a Hruscsov nem kérem, mert a szobában a paraméterek 1,9-1,7 nm. illeszthető, kivéve a mosogatót egy betűtípussal. Ez a minimális terület a fürdőszobában.

Az Ön adatai: Milyen méretű fürdőszobát kell mosni, zuhanyzóval, WC-vel és mosógéppel? Általában a szabványos fürdőszobák mérete nem haladja meg a 3-4 négyzetmétert. m. De ahogy azt a gyakorlat mutatja, ez a hely elegendő ahhoz, hogy elférjen a szükséges felszerelés.

Határozza meg a fürdőszoba ideális mérete nem lehet, mert mindez függ a vízvezeték elrendezésétől és méreteitől, amelyeket telepíteni fog. A helyiségek megfelelő kialakítása 2,5 m2. ízléssel rendezhető. Ezért a fürdőszobák jellemző méretei nem döntő szerepet játszanak a helyiség funkcionalitásában.

megállapítások

A fürdőszoba tervezése nehéz feladat, hiszen ebben a kérdésben nemcsak a kérdés esztétikai oldalát, hanem a helyiségek gyakorlati jellemzőit is figyelembe kell venni. Most már tudod, hogyan számolhatod ki a fürdőterületet és meghatározhatod a javításhoz szükséges építőanyagok mennyiségét.

Ha újrateremteni szándékozik, győződjön meg róla, hogy figyelembe veszi a vonatkozó szabályozási dokumentumokban meghatározott helyiség paramétereit.

Fürdőszoba tervezés (41 fotó): tervezési ötletek

Ez a cikk egy példa az elrendezésre, annak alapelveire és árnyalataira, valamint az elrendezés szakaszaira.

A fürdőszobai projekteket úgy hajtják végre, hogy a lehető legnagyobb funkcionalitással a maximális kényelmet elérjék, hiszen reggel az ember életteli és alvás előtt felveszi az embert - lazítja és örömet szerez.

A fürdőszoba és a WC a legkisebb méretűek, de a korlátozott méret nem csökkenti fontosságukat. Annak érdekében, hogy a ház valóban kényelmes legyen, a fürdőszobai projektnek elegendő helyet kell biztosítania, és néhány esetben még több fürdőszoba is alkalmas.

Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy az ilyen helyiségek túl nagy területe a mind a lakóterek, mind a pénzügyek pazarlása.

Ezért a fürdőszobák tervezési szabványai gondos tervezést tesznek lehetővé még a projekt hazai létrehozásának szakaszában is.

Ennek a megközelítésnek köszönhetően előzetesen meghatározhatja, melyik szoba kényelmesebb, ha növeli a területét, és ebben az esetben néhány négyzetmétert menthet el anélkül, hogy veszélyeztetné a teljes funkcionalitást.

Nagyon fontos kérdés, hogy mi a jobb - kombinált vagy szomszédos fürdőszoba. Általánosságban elmondható, hogy az egészségügyi létesítmények olyan helyek, ahol az ember egészségügyi intézkedéseket végez. Kombinált fürdőszobák esetén a WC és a fürdõszoba ugyanabban a szobában található, megosztott esetben egy másik szobában.

A mindennapi életben a fürdőszobát leginkább olyan helyiségnek tekintik, amelyben mosdó és WC helyezkedik el, néha pedig zuhanyzófülke is. Az ilyen fogalmak közötti zavart elkerülése érdekében a jövőben a mosdókagylóval és mosdókagylóval ellátott szobát WC-ként fogják nevezni, és ha van még egy zuhany is - egy mosdó.

Hasznos: egy nagy, kádas szoba, amelyet általában fürdőszobának hívnak. Az ilyen helyiségek általában nem a vendégek számára készültek, hanem csak a ház tulajdonosai számára. Az otthon egy privát részén helyezkednek el, leggyakrabban a hálószobában. A kis fürdőszoba elrendezése általában a közelben van.

A fürdőszobai tervezés követelményei

A fürdőszoba helyes elhelyezkedése

A fürdőszoba tervezésénél javasoljuk, hogy tartsa be a következő követelményeket:

 1. Az optimális helyzet biztosítja a fürdőszobában lévő ablakot, amely természetes szellőzést és a helyiség megvilágítását biztosítja. Ha lehetetlen az ablakot a fürdőszobában felszerelni, akkor az erőteljes párolgás miatt keletkező kondenzátumot kiküszöbölő szellőztetés szükséges;

Hasznos: a fürdőszobai ablakhoz a keleti irányban kell nézni, az ablakot északkeletre vagy észre is hozhatja.

Minta ablakos fürdőszoba

 1. A különféle elrendezésű fürdőszobák esetében a következő minimális területkövetelmények érvényesek:
 • Kombinált fürdőszoba mosogatóval, fürdőkáddal, WC-vel és mosógéppel - 3.8 m 2;
 • Mosdókagylóval, fürdőszobával és mosógéppel - 3,3 m 2;
 • WC-vel mosdóval és WC-vel ellátva - 1,5 m 2;
 • WC-vel ellátott WC-vel mosdó nélkül - 1,2 m 2.

  Különböző elrendezésű fürdőszobák négyzetek

  Távolság a zuhany és a fürdő előtt

  Távolság a WC előtt

  A mosdó, a WC és a fal közötti távolság

  Távolság a mosogató előtt

  Az egészségügyi létesítmények száma és elhelyezkedése

  Vegye figyelembe a főbb tényezőket, amelyeket figyelembe kell venni a fürdőszobák tervezésekor:

  • A fürdőszobák számát attól függően választjuk ki, hogy mi a ház területe és hányan élnek benne. Abban az esetben, egy egyszintes ház egy kis terület, amelyben nem több, mint két hálószoba, egy fürdőszoba és egy fürdőszoba vagy WC közel a nappaliban a leggyakrabban telepedett le.
   A kombinált fürdőszoba elhelyezése a vendégek számára is figyelembe vehető, és tanácsos a fürdőszoba és a WC bejáratát a teremben, nem pedig a közös pihenőhelyen;

  Fontos: a fürdőszobai terv elkészítéséhez ne tegye a WC-t az étkező vagy a konyha közelében.

  • Két emeletes házban, ahol három vagy több hálószoba található, amelyekben két felnőtt él és két gyermek, a fürdőszobák az alábbiak szerint vannak kialakítva: az első emeleten van egy vendég WC, a második emeleten pedig 2 fürdőszoba található, amelyek közül az egyik a szülő hálószobája közelében található, a második pedig a folyosóra lép - a gyerekek használják;
  • Az első emeleten lévő vendégszoba jelenlétében a legjobb megoldás a fürdőszoba, és nem a WC. Ugyanakkor a fürdőszobának elég közel kell lennie mind a vendégszobához, mind a többi helyiséghez;
  • Az idősek otthona állandó lakóhelyén, a hálószobák közelében (általában az első emeleten) különálló fürdőszobát biztosítanak, és a vendégeknek egy közterület közelében lévő fürdőszobát kell megosztaniuk;
  • A maximális kényelmet egy ilyen fürdőszoba elrendezés biztosítja, ha minden szobához külön fürdőszoba tartozik, az első emeleten pedig egy közös fürdőszoba található. Az ilyen döntés ésszerűségét csak a ház területe és a tulajdonosok pénzügyi képessége határozza meg;
  • Ha több emelet van a házban, a fürdőszobákat javasoljuk egymás fölé helyezni annak érdekében, hogy megmentsük a különféle kommunikációkat;

  Fontos: Ne helyezzen szanitereket a lakóterület felett.

  • A fürdőszoba bővítésének gondolkodásakor előre gondolkodjon előre arról, hogy hol helyezkedik el a mosógép. Az ideális megoldás egy külön mosókonyha felszerelése mosáshoz, szárításhoz, vasaláshoz és egyéb háztartási igényekhez;
  • A fürdőszobák nem igényelnek intenzív természetes világítást, ezért az északi fal közelében helyezkednek el, amely nem ajánlott ablakok felszerelésére.

  Fontos: nagyméretű ablakokkal ellátott fürdőszobákhoz vagy erkély vagy teraszhoz való hozzáférés esetén a hideg északi oldalon lévő szállás nem ajánlott.

  Pihenőhely elrendezés

  A mosdó nagyon kényelmesnek tekinthető, ha egy mosdót és egy WC-t helyeznek el benne, ami egy teljes és fél négyzetméteres területet igényel. A magánházakban lévő piszoár és bidé nagyon ritkán van felszerelve, csak akkor, ha van szabad hely, amelyet gyakran egy mosó- és szárítógép, szőnyegek tárolására stb. Tárolnak.

  Egy nagy mellékhelyiség is be lehet alakítani egy fürdőszobába helyezve egy zuhanyzóstall benne, ami szükségessé teheti növeli a fürdőszobát a folyosón keresztül. A mosdó ablakának felszereltsége növelheti a vonzerejét, de a racionális helyhasználat 130 cm vagy annál nagyobb magasságot igényel, amely lehetővé teszi, hogy vécét helyezzen be, vagy tárolóterületet szervezzen.

  Fürdőszoba tervezés

  Vegye fontolóra a fürdőszobában az illetékes terv főbb árnyalatait:

  • A fürdőszoba minimális alapterülete 2,75 m 2. A helytakarékosság érdekében használhatod a sarokkádat, amelynek bejárata a saroktól vagy az oldalról helyezkedik el, míg a fürdőszoba tolóajtója előnyösebb a hintahoz;

  Sarok zuhany

  Hasznos: a fürdőszoba ugyanazzal a csempe és a zuhany rész lehetővé teszi a vizuálisan növeli a szoba méretét.

  Nagy fürdőszoba elrendezés

  • A fürdőszoba tervezésénél a fürdőkád, a mosdó és a WC 3,3 m 2 -es területre helyezhető. Mosógép telepítésének szükségessége esetén a szoba minimális mérete 3,5 m 2.
   A nagyméretű fürdőszobák, amelyek általában a fő hálószobához közel helyezkednek el, szintén felszerelhetők egy második mosdóval, zuhanyzóval, bidével, piszoárral, kozmetikumok, ruházati cikkek, háztartási vegyszerek tárolására szolgáló szekrények stb.;

  Fontos: az összes felsorolt ​​berendezés ingyenes elhelyezése a fürdő kényelmes használatához legalább 8 négyzetméter területet igényel.

  A fürdő elhelyezése a központban

  • Egy még nagyobb helyiség esetén a fürdő a központban helyezhető el, míg a hozzáférés minden oldalról elérhető.
  • Közel te tudsz egy széket vízálló vagy gyorsan száradó anyagot. Ugyanakkor különféle szekrényeket helyeznek el a fürdőtől távolabb, mivel a különleges összetevők bevonása ellenére a nedvesség állandó hatása csökkenti az élettartamukat;

  Mintakép az idősek számára

  • Az idősek fürdőszobájának tervezésénél ajánlatos a különböző folyosók szélességének növelése kevesebb berendezéssel. Ahelyett, hogy kádat használnánk, javasoljuk, hogy egy zuhanyzóval felszerelt zuhanyzót szereljen be, és az átjáró szélessége legalább 1 méter legyen.
   Ezen kívül egy ilyen fürdőszobában nem lehet csúszós szőnyeg vagy csempe a padlón, és a távolság a fürdőszoba és a törölközőtartó vagy törölközőmelegítő legyen 50-70 cm.

  Ezt csak a fürdőszobai tervezés tervezéséről akartam elmondani. A cikk ajánlásainak és előírásainak végrehajtása lehetővé teszi a fürdőszoba megfelelő tervezését az építési szakaszban, biztosítva a működés kényelmét, megbízhatóságát és kényelmét.

  Fürdőszoba mérete: hogyan válasszuk ki a legjobb megoldást?

  Bár a fürdőszobája nem lakása a nappaliban, mégis mérete jelentős szerepet játszik a használatának kényelmében. Ezen a téren a személyes kényelem mellett az SNiP normái is vannak, amelyeknek a fürdőszobának meg kell felelnie. Minden fürdőszobának van egy bizonyos minimális mérete, speciális szabályokkal van rögzítve és ergonomikus használatát érinti ez a szoba, mivel minden fürdőszobának tartalmaznia kell a szükséges felszerelést és bútorokat.

  Jellemzők és előírások

  Mielőtt megtervezné a fürdőszobát, meg kell fontolnia, hogy a kommunikációs és vízvezeték-berendezések hogyan kerülnek elhelyezésre.

  A fürdőszoba paraméterei a lakásokban, irodákban vagy a lakásban:

  • Ha a fürdőszoba található a tetőtérben, akkor függetlenül attól, hogy a terület szükséges ragaszkodni a távolság a lejtős felület a tető és a WC csésze legyen legalább 1, 05 m.
  • A mellékhelyiségből való kilépés nem a lakó- vagy konyharészben található, hanem csak a folyosón vagy a folyosón lehet.
  • Az ajtók csak kifelé nyithatóak.
  • A szobának a WC-bejárat előtt elhelyezkedő mennyezeti magassága legalább 2,1 m legyen.

  A fürdőszoba alapméretei:

  • a szélességnek legalább 0,8 m-nek kell lennie;
  • hossz - legalább 1,2 m;
  • A szükséges magasság legalább 2,4 m.

  Vannak olyan típusú toalettek, amelyek hozzáférhetnek a fogyatékkal élők számára.

  Mozgássérült fürdőszobai szabványok:

  • a szélességnek több mint 1,6 m-nek kell lennie;
  • hossz - legalább 2 m;
  • kombinálva, a helyiségnek speciális fürdőkádakkal kell rendelkeznie;
  • az ajtóknak kifelé kell nyílniuk.

  Vannak bizonyos szabályok egy kis fürdőszobában. A vécében a helyhiány problémája sok szovjet stílusú ház lakóit keresi, ahol a vécé minimális teret kapott. Most azonban számos megoldás létezik a probléma megoldására.

  Javasoljuk, hogy az összes kommunikációt külön helyiségbe helyezzük a mellékhelyiség falaiba, amelyeken különféle tartozékokra lehet polcokat elhelyezni.

  Minden vízvezetéknek ki kell választania a legösszetettebbet. Könnyű például sok modern WC részben beágyazódott a falba.

  A héj kis és csepp alakú legyen. Ahelyett, hogy kádat használnának, egy zuhanykabinot telepíthet, ami sokkal kevesebb helyet foglal el. A csepp alakú mosogató alatti helyet maximumra kell használni, üres helyiségben polcokat, mosodai kosarat vagy mosógépet lehet elhelyezni. Ne felejtsd el a tér vizuális terjeszkedését. Ehhez a fürdőszobának tükrökkel, fényes és világos csempével, valamint jó megvilágítással kell rendelkeznie.

  Szabványos paraméterek

  A fürdőszoba különböző lehet: kombinált (a fürdőszoba és a WC ugyanabban a szobában van) vagy külön.

  különálló

  Tipikus fürdőszobák lehetnek legalább 150 x 80 cm-es méretű házak a régi elrendezéssel és 100 x 150 cm-es panelházakkal, jobb elrendezéssel. A külön fürdőszoba mérete 165 x 120 cm.

  kombinált

  A fürdőszobák, amelyekben van fürdőszoba és WC, szintén minimális méretűek. Az ilyen típusú WC-k méretének 200 x 170 cm-nek kell lennie, ilyen területen nem lehet elhelyezni valamilyen általános fürdőt, azonban ebben az esetben a zuhanykabin felszerelése optimális.

  Alapjában véve, egy ilyen minimális méretet biztosít a "Hruscsov", a házak az új elrendezés, ez a szoba kiemelkedik 5 négyzetméter. m. Az ergonómia és a kényelem szempontjából optimális, 8 négyzetméteres kombinált fürdőszoba. m és így tovább. Ilyen körülmények között teljes szabadság van az elhelyezésben és a tervezésben.

  A vízvezeték közti távolság

  Vannak olyan szabványok is, amelyek a vízvezeték-kezelő WC-be történő elhelyezéséhez szükségesek, minden szükséges távolságot meg kell tartani.

  Az SNiP ilyen szabályozásokat biztosít a helyszínre:

  • Minden egyes mosogató előtt legalább 70 cm-es távolság szükséges más egészségügyi berendezésekhez.
  • Minden WC nélkül szabad hely - 60 cm.
  • A WC-tál mindkét oldalán - 25 cm-tõl.
  • Mielőtt a zuhany vagy a fürdő legalább 70 cm-es üres hely lenne.
  • A bidét legalább 25 cm-re kell elhelyezni a WC-tálból.

  Az SNiP normái más országokban (Fehéroroszország, Ukrajna) eltérhetnek az Orosz Föderáció normáitól.

  Hogyan határozható meg az optimális méret?

  Minden egyes optimális méretű fürdőszoba teljesen más lehet, de a legfontosabb dolog az, hogy megtaláljuk a középső földet. Mivel egy kis helyiség egy ilyen nagyméretű vízvezeték-szerelvényt, készüléket és különféle háztartási készülékeket nem illeszkedik, és nem felel meg az ergonómiának, de a nagyméretű négyzetmétereket a mosdóban nem túl jó döntés. Annak érdekében, hogy megtalálja ezt a szükséges közepet, figyelembe kell venni minden tényezőt és tulajdonságot.

  A zuhanynak kb. 2-2,5 négyzetméteres területre lesz szüksége. m, a fürdő - 2,5 -3,5 négyzetméter. m, a mosogató szüksége van egy méter, a WC - 1,2-1,8 négyzetméter. Kiderült, hogy egy átlagos 4-5 főből álló család számára a fürdőszoba optimális mérete körülbelül 8 "négyzet".

  Ha szükség van egy vendégfürdő használatára, akkor figyelembe kell venni a látogatók gyakoriságát, látogatottságát és a mosdókagyló használatának lehetőségét.

  Szükséges figyelembe venni:

  • A WC-tálak különböző típusai 40 x 65 cm-esek.
  • A fürdők átlagos mérete 80x160 cm, a szögletes fürdők általában 150x150 cm-esek, a fürdők átlagos magassága kb. 50 cm, a fürdő lábának magassága 64 cm.
  • A zuhanykabinok teljesen különbözőek, de a fő méretek 80 x 80 cm, 90 x 90 cm, 100 x 100 cm.
  • A fűtött törölközőt a fürdőtől 70-80 cm-re kell elhelyezni.
  • A bidé optimális mérete 40 x 60 cm.
  • A mosdó optimális mérete körülbelül 50-60 cm széles.

  Figyelembe kell venni a fogyatékkal élők számára a fürdők optimális méreteinek valamennyi jellemzőjét is. A méretek a kerekes szék méretein alapulnak. A minimális méret a fürdőszoba legalább 230 négyzetméter. cm, WC kb 150 négyzetméter. cm, így a WC szélessége 1,65 négyzetméter. m, hossza - 1,8 négyzetméter. m.

  A fürdőszoba maximális mérete tehát nem törvényes felújítás esetén 7, 8, és 9 négyzetméter méretű WC-t választhat. m.

  Példák és lehetőségek: ajánlások

  Nagyon fontos a saját fürdőszobájának kialakítása, mivel mindent meg kell változtatnia saját kényelmére. A felújítást csak szakemberek segítségével szabad elvégezni, különben a saját kezével megváltoztatva az elrendezést, azzal fenyeget, hogy megzavarja a ház szerkezetét és további problémákat a falakkal. A fal összeomlásának lehetősége nem kizárt, ezért az ilyen felújítás jogellenes és nem biztonságos.

  A tervezés kezdetén minden tényezőt figyelembe kell venni előre, mert a jövőben a vízvezeték és a kommunikáció nem kerülhet be. Ezután figyelembe kell vennie az összes befejezési és elhelyezési lehetőséget. Ezután válasszon egy megfelelő lehetőséget a lehetőségek közül.

  A legkisebb helyiségméret 2,5 méter

  A helyiség különleges használatától függően szükség van kombinált vagy külön helyiség kiválasztására. A fürdőszoba ilyen méreteivel jobb kombinált fürdőszobát és WC-t használni, mivel a válaszfal a helyet foglalja el, ami ezért kicsi. Itt kell használnia a kompakt vízvezetéket, a sarokkádat vagy a zuhanyt, részben be kell építeni a falba.

  A mosógépet a bejárat vagy a mosdó alá kell helyezni. A fürdőszobát nem szabad elakadnia a felesleges felszereléssel. Egy ilyen szobában jobb egy közepes méretű tükör, hogy a szoba nagyobbnak tűnjön.

  Melyek a standard méretű fürdőszobák és a minimum a SNIP szerint?

  A méret, bármit is mondhat, számít... különösen, ha a fürdőszoba méretének kell lennie. Minden ország jogszabályaiban világos előírások vannak a fürdőszoba és a WC méretére vonatkozóan.

  Ebben a cikkben elmondjuk Önnek, hogy melyek a fürdőszoba szabványméretei, megbeszéljük a lehető legkisebb méreteket, és megmutatjuk Önnek, hogyan kell helyesen meghatározni a házban lévő egészségügyi helyiség területét.

  Méretek - SNiP és DIN

  Az SNiP és a DIN 18022 szabványban szereplő jelenlegi műszaki előírások egyértelműen meghatározzák a lakóépületek fürdőszobájának méreteit:

  • padló / mennyezet minimális magassága - 2500 mm;
  • mélység - legalább 1200 mm;
  • a tetőtérben a WC-től a tető lejtőig tartó távolság 1050 mm;
  • a fürdőszoba minimális szélessége - 800 mm.
  Fontos: Az ajtóknak csak kívül kell, hogy nyílnak, és hozzáférjenek a folyosóhoz és a folyosóhoz, a nappalikba és a konyhába, a fürdőszobából és a WC-ből való kilépés tilos. A folyosón a mennyezet magassága a kijáraton nem lehet kevesebb, mint 2100 mm.

  Az SNiP szabályozza a fürdőszobának, a közös fürdőszobának és a szaniterek felszerelésének szabványos méreteit is:

  • a fürdő és a zuhany előtt legalább 700 mm, a WC előtt 600 mm szabad hely
  • a WC-ből 250 mm-re van a bidé, kivéve, ha a modell másként rendelkezik;
  • A vízvezeték oldalán 250 mm szabad hely maradjon.

  Jegyzet a vízvezeték elhelyezésének szabványairól

  Tipikus fürdőszobák lakóépületekben

  A szabványos lakóházban lévő WC-k standard méretei 1200 * 800 mm, 1500 * 800 mm, a továbbfejlesztett elrendezés 100 * 1500 mm, amely mosdót vagy keskeny mosógépet tartalmaz.

  A minimális méret a fürdőszobában, megengedett építése standard lakóházak

  Ami a fürdőszobát illeti, átlagos mérete 1650-2000 * 1200-2500 m. A Hruscsovban lévő kombinált szoba 3,3-3,8 m 2.

  Szabványos méretek ergonómikus elrendezéssel (1. lap)

  A gazdaságos osztályú új épületeknél, a fürdőkádak már egy kicsit többet tesznek - 4 négyzetméteres, és a jobb házsorban vannak helyiségek és 5-6 négyzetméteres. m. A luxus apartmanokban a terület ritkán kevesebb, mint 7 négyzetméter. A fürdőszobának optimális mérete egy 9 négyzetméteres privát házban, itt már szervezheti a pihenés teljes oázisát.

  Ergonómikus elrendezésű standard szobák (2. lap)

  Minimális fürdőszoba

  A legkisebb vécék 1,8-2,0 m². kis apartmanokban. De még az ilyen területek megfelelő kényelemmel is elrendezhetők.

  A képen egy kis fürdőszoba van 1800 * 1200 mm-es zuhanyzókamrával (javítás előtt és után)

  Természetesen el kell hagynia a fürdõt egy olcsó kabin vagy panel mellett, de a vízvezetékszerelés helyes elhelyezésével akár egy keskeny mosógépet is elhelyezhet.

  Keskeny mini fürdőszoba, 1700 * 1200 m méretű, egyetlen anyag a padló és a falak számára optikailag kiterjeszti a szoba határait

  A kombinált szobában egy kis terület 2,2 nm M. már lehetséges egy kicsi, egy kanyar alakú kis fürdőt elhelyezni. A zuhanykabin jó, ha a fiatalok a házban élnek, de a gyermekek és az idősek számára a fürdés is elengedhetetlen.

  Fotó egy közös kis méretű fürdőszobából

  Hogyan válasszuk ki a méretet

  Amikor lehetővé válik a fürdőszoba méretének függetlenítése a terület korlátozása nélkül, sokan, akik a keskeny és szűk tipikus helyiségekben kúpos kagylókat kezdik álmodni egy nagy helyről, ahol nem kell minden centimétert megtakarítani. Azonnal foglaljon helyet: egy hatalmas fürdőszoba egy teljes hulladék, ezért itt kell keresni egy középső földet.

  Ha követi az ergonómia törvényeit, akkor egy zuhanykabin 1,7-2,5 négyzetmétert igényel, egy kényelmes fürdőkádra 2,7-3,5 négyzetméter és egy WC-vel, 1,2-1,8 négyzetméter. a mosogató kb 1 m. Így az optimális területe a mosdó egy 4-6 fős család 7-9 négyzetméter. Jobb, ha négyszögletes helyiség: a fürdőszoba szélessége 2,5 m, a hossza 3,5 m.

  A fürdőszobák megfelelő tervezéséhez hasznos tudni:

  • a standard kádak magassága 640 mm, 480-510 mm nélkül, a fürdők mérete 750-800 × 1600 mm, 750-800 × 1700 mm, sarokmodellek 1500 × 1500 mm és 1600 × 1600 mm;
  • zuhanyfülkék - 800 × 800, 900 × 900 és 1000 × 1000 mm, kis szobák esetén ajánlott tálcás zuhanypanelt választani;
  • a fűtött törülközőtartónak 500-700 mm-re kell lennie a kádból vagy a zuhanyzóból, hogy könnyen elérje;
  • a modelltől függően a WC-tálak mérete változhat - 440 × 650, 400 × 600, 360 × 650;
  • bidé - 370x540 és 400 × 600 mm;
  • a minimális mosdókagyló mérete körülbelül 400 mm széles.

  Kényelmes fürdőszoba egy magánházban, melynek területe 7 négyzetméter.

  Fontos tudni

  A fogyatékossággal élők pihenőméreteit a kerekesszék méretének megfelelően számítják ki. Tehát a minimális méret a fürdőszobának legalább 2,3 négyzetmétert kell tartalmaznia. m, mosdó 1,6 négyzetméteres, 1,2 négyzetméteres mosdó nélkül, mozgáskorlátozott kerekes szék esetén a fürdőszoba szélessége 1650 mm, mélysége - 1800 mm.

  LiveInternetLiveInternet

  -Címkék

  -zene

  -Fotóalbum

  -ismeretlen

  -Mindig kéznél

  -Kategóriák

  • *** Ünnepek (263)
  • új év (121)
  • esküvő (39)
  • templom (26)
  • 10% (0)
  • *** SPA (333)
  • haj (48)
  • testmozgás komplexumok (41)
  • smink (37)
  • lábak (15)
  • köröm, manikűr (65)
  • parfümök és szagok (22)
  • ipari torna (34)
  • kezek (2)
  • Arc-gyakorlatok (8)
  • testápolás (56)
  • *** AUDIO KÖNYVEK (683)
  • nyomozó történet (240)
  • történelmi (62)
  • gyermekszoba (74)
  • klasszikus (29)
  • emlékek (62)
  • könyvkereső (27)
  • regények (108)
  • vicces (29)
  • fikció (80)
  • *** JOGI ÉS ÜZLETI TIPPEK (98)
  • *** VIRTUÁLIS KIÁLLÍTÁSOK (1825)
  • Japán (323)
  • állami intézmények - kórházak stb. (140)
  • Nizhny Novgorod - Bitter (83)
  • Lengyelország (31)
  • webkamerák (24)
  • a világ az oroszok / külföldiek szemében (343)
  • múzeumok (144)
  • szokatlan show-előadások (43)
  • 3D - panoráma (212)
  • hasznos tudni! (101)
  • motelek és pihenések (21)
  • flash mob (22)
  • időtúllépés, időtartam (81)
  • kirándulások (331)
  • *** A BLOG (489)
  • naptárak (7)
  • vicces flash meghajtók (57)
  • naplóbejegyzéssel kapcsolatos információk (37)
  • informátorok (15)
  • Google Térkép (4)
  • gombok és képletek (39)
  • fordító (9)
  • elválasztók (33)
  • keretek (73)
  • rendszerek és avatárok (107)
  • táblázat (8)
  • szöveg (20)
  • háttérképek (12)
  • óra (23)
  • *** GYEREKEK (668)
  • versek, dalok, rejtvények (108)
  • iskola (54)
  • játékok - flash meghajtók (39)
  • kaleidoszkóp (3)
  • beszédterapeuta (4)
  • tapasztalatok és oktatási játékok (87)
  • rejtvények (3)
  • Barkácsolási cikkek (175)
  • Rajz és rajz (73)
  • gyermekek számára készült helyek (22)
  • Pszichológus tippek (97)
  • *** HÁZ (820)
  • 3D-szoftver (5)
  • erkélyek, loggiák (13)
  • fürdőszoba (34)
  • nappali (3)
  • gyermekszoba (5)
  • javítási ötletek és hibák (58)
  • gyönyörű és szokatlan házak (267)
  • konyha (59)
  • előszoba (3)
  • javítás - módosítás (45)
  • hálószoba (22)
  • ház és családi ház (86)
  • gazdálkodás (217)
  • *** ÁLLATOK ÉLETE (245)
  • macskák (131)
  • Akváriumok (13)
  • teknősök (6)
  • *** TÖRTÉNET (1444)
  • Oroszország katonái (135)
  • Ázsia (98)
  • Ruhák és az élet (50)
  • Afrika (35)
  • Amerika (95)
  • Európa (390)
  • történelem-rekonstrukció (112)
  • Oroszország (527)
  • *** KÉPEK - KÉPEK (1041)
  • képek gif (93)
  • fotók örömére (31)
  • gyönyörű helyek (184)
  • gyönyörű képek (71)
  • régi fotók és videók (222)
  • művészek (390)
  • *** CINEMA (1623)
  • nyomozó történet (157)
  • baba (59)
  • dokumentumfilmek (233)
  • vígjátékok (218)
  • BBC és egyéb jelmez dallamok (182)
  • zenei (47)
  • Rajzfilmek (120)
  • az életről és a szeretetről (144)
  • a színész (103)
  • valóságos eseményeken (41)
  • filmek keresése (18)
  • kalandok (23)
  • táncok (75)
  • színház (175)
  • tv műsor (4)
  • fikció (69)
  • cirkusz (7)
  • *** KÖNYVEK (323)
  • online könyvtárak (28)
  • *** SZÁMÍTÓGÉP (148)
  • tabletta (36)
  • *** SZEMÉLYES (83)
  • *** MEDICINE (647)
  • a nyugdíjas / fogyatékossággal élő ember szemében (40)
  • gyerekek (37)
  • cukorbetegség (50)
  • látás (5)
  • zene és egyéb módok - pihenjen (106)
  • dohányzás és alkohol (12)
  • gyógyszerek és népi orvoslás (32)
  • orvostudományi hírek (40)
  • gerinc (54)
  • segítsen magának (167)
  • elveszíti ka! (104)
  • *** VILÁG Férfiak és Politika (631)
  • *** MUSIC (591)
  • 80 - 90. (51)
  • 30 - 50. (34)
  • 60 - 70. (11)
  • fm - rádió és zene keresés (16)
  • karaoke (13)
  • koncertek (31)
  • opera (57)
  • románcok és népdalok (127)
  • 2000-es évek (98)
  • *** PSZICHOLÓGIA (707)
  • = Krugovort jó természetben = (154)
  • Deir (14)
  • férfi és nő (259)
  • NLP (20)
  • simoron (68)
  • gépek (118)
  • eniológia (18)
  • jó tudni! (61)
  • *** A RELIGION (182)
  • szentek (38)
  • cikkek és filmek a hitről (79)
  • Templomok és kolostorok (51)
  • *** RECEPTEK (1481)
  • sütemények - sütemények, zsemle, mézeskalács (93)
  • Növényi ételek (79)
  • hal és tenger gyümölcsei (46)
  • alkoholos italok (95)
  • sütés nélkül (30)
  • üdítőitalok (51)
  • cukrászda és tészta (78)
  • sütemény nem édes (129)
  • sütemények - édes (156)
  • sütő - grill (24)
  • desszertek, édességek (109)
  • zselé, savanyúság, zselés (15)
  • Téli készítmények (65)
  • Világkonzultációk (98)
  • tészta, tészta, dara (16)
  • mikrohullámú (48)
  • lassú tűzhely (31)
  • hús, baromfi (77)
  • serpenyő és mélysütő (40)
  • gőzös (1)
  • gombócok, gombócok, manti (24)
  • fűszerek (12)
  • Webhelyek, könyvek és magazinok készítése (19)
  • saláták és ételek (78)
  • speciális menü (70)
  • Levesek (17)
  • sajtok, túró, tejtermékek (32)
  • sütemények (68)
  • gyümölcsök (21)
  • Kenyérkészítő (43)
  • *** GYÁRTÁS (1006)
  • baba házak (100)
  • festett üveg (12)
  • kötés (305)
  • decoupage (16)
  • szőnyeg tű (13)
  • szappan (17)
  • rajz (55)
  • tűszalag (132)
  • kézimunka weboldalak és könyvek (12)
  • fülbevalók és ékszerek (37)
  • papucsok (59)
  • tildes és egyéb babák (14)
  • magunkat fényképezzük (32)
  • hímzés (169)
  • *** GARDENING (278)
  • üdülési ötletek (17)
  • parkok és kertek (67)
  • Kertészet weboldalak, könyvek és magazinok (5)
  • növekvő technológia (84)
  • virágok a kertben (42)
  • *** POEMS (227)
  • *** VIZSGÁLATOK ÉS OLVASLATOK (165)
  • *** LEARN LANGUAGES (61)
  • tanulás angol (35)
  • *** VIRÁGOK (355)
  • botanikai kertek és üvegházak (21)
  • függőleges kert (24)
  • kártevők (7)
  • növények katalógusa (122)
  • könyvek és weboldalak virágokról (18)
  • orchideák (78)
  • virágápolás (41)
  • citrusok (28)
  • *** SEWING (541)
  • minták - gyerekek (80)
  • női minták (154)
  • férfi szokások (14)
  • keresse meg stílusát. (95)
  • párnák (9)
  • táskák (9)
  • Méretező táblázatok (6)
  • varrás technológia (80)
  • színes kerék: (16)
  • varrás otthon (55)
  • függönyök (34)
  • *** Ez érdekes (132)
  • *** HUMOR (707)
  • anekdoták (125)
  • vicces képek! (202)
  • vicces videó (119)
  • vicces történetek (240)

  -idézetek

  Filmstrip a múltból :. Egy furcsa találat - egy filmszalag 1960 "2017-ben.

  Nincs oka kétségbeesésnek és idegesnek, mert legalább két hónap biztonságosan lehet.

  Remélem, hogy a körülötte levő emberek nem rohadtak! Ellenkező esetben minden szétesik.. I - Gorlovka! Elena Bo.

  Az aszpirin a világ egyik leggyakoribb gyógyszere.

  -Keresés napló szerint

  -Feliratkozás e-mailben

  -érdekek

  -barátok

  -Rendszeres olvasók

  -közösség

  -statisztika

  20 sikeres megoldás egy kis fürdőszobában

  A szovjet időkből származó tömeges épület sajnos nem tartalmazott nagy területeket ezekhez a helyiségekhez. A fürdőszobák felújításakor nagyon gyakran ezeket a kis területeket kezdeti adatoknak tekintjük: 1, 2,2, 3 négyzetméter. És minél kisebb a tér, annál nehezebb, ha megfelelően tervezzük és harmonizáljuk vágyainkat képességeinkkel.

  A FÉNYKÉPEK KISMÉRETÉNEK VÁLASZTÁSA ALAPVETŐ SZABÁLYOKAT VAN:

  • a helyhiány miatt érdemes választani egy zuhanytálcát, és nem fürdőt;
  • olcsó tálca nélkül és vékony falakkal kevesebb helyet foglal el, mint a kész műanyag zuhanytálca;
  • érdemes figyelembe venni a lehajtható válaszfalakat tartalmazó zuhanykabinokat, amelyek majdnem szabad helyet foglalnak addig, amíg használják őket;
  • bútor- és szaniteráruk (mosogatók, fürdőkádak, zuhanyzók) sarokmodellei;
  • a falra szerelt toalett kevesebb helyet foglal el, és vizuálisan könnyebb lesz, mint egy szokásos modell;
  • figyeljen a kombinált modellekre (kombinált zuhanyzó vagy kád mosdóval stb.), mivel ezek sokkal kisebbek;
  • Ha még mindig úgy döntenek, hogy fürdőt választanak, ne felejtsük el modelljeik sokszínűségét: szögletes aszimmetrikus formát, ülést stb. Talán a saját fürdőszobájában csak egy nem szabványos lehetőségre van szükség;
  • ha nincs elég hely, akkor szerelje fel egy keskeny alátétet egy függőleges terheléssel, két ember számára elég nagy lesz.


  Az első dolog, amire ügyelni kell a fürdőszobai helyiség tervezésére, az ergonómia szabályai. Végtére is nagyon fontos, hogy az egészségügyi felszerelést úgy használják fel, hogy kényelmesen használják.

  Azok, akik tervezők nélkül tervezik megjavítani a munkát, javaslom, hogy legalább a fő mutatókra figyeljenek:

  • a mosdó szélétől a falhoz vagy egy másik santekh eszközhöz képest a legkisebb távolságnak legalább 20 cm-nek kell lennie, a bidé kényelmes használata esetén ez a távolság valamivel hosszabb - 25 cm
  • a fürdő előtt a szabad távolság legalább 75 cm 90 cm legyen, és ugyanazon távolság ajánlott a zuhanykabin előtt, és ha a zuhanytálca a sarokban van, akkor az átjáró szélessége legalább 70 cm legyen
  • a mosógép előtt a funkcionális távolság ajánlott 90 cm-t 60 cm-re hagyni

  Ha megsérti ezeket a szabályokat, a leggyakoribb hibák

  • elégtelen ajtók, bútor tároló dobozok,
  • a mosógép ajtaja az ajtó bútorzatába burkolódott
  • kényelmetlen hely a WC, bidé - túl közel a falhoz.

  A második dolog, hogy fontolja meg a fürdőszoba tervezésénél, hogy elhagyja a központot ingyenes, majd a szoba tágasabb lesz. Ha a fürdőszobában hosszú és keskeny hely van, akkor azt funkcionális területekre kell osztani. Természetesen a fürdőszoba elhelyezési lehetőségei elsősorban a fő kommunikáció helyétől, a szennyvízcsatorna kilépő magasságától, az anyagtól, amelyből a szennyvízelvezető készül, és minden egyes esetben a WC-tálca elhelyezkedésének (összefüggés, forgatás), a fűtött törülközőtartó elhelyezése kabinok, lefolyóhely, azt javaslom, hogy koordinálj a szakemberekkel
  (C)

  Nem szabványos vízvezeték

  Az első dolog, amely megmentheti a használható területet egy kis fürdőszobában, a nem szabványos formák és méretek vízvezetéke. Az ideális lehetőség akkor, ha a szobában minden sarkot használhat. Például helyezzen be egy WC-t, helyezzen el egy mosdót egy másikba, helyezze bútorokat és egy zuhanykabinot vagy egy kis csípőfürdőt a másik sarkokban. Szerencsére a szaniterek gyártói keskeny mosdókat, sarokszekrényeket, mosdókat és fürdőkádakat kínálnak.