Legfontosabb > Tartozékok

Mosogatócsatorna: túlfolyócsatorna összeszerelése és szerelése

A mosdókagyló, mint bármely más vízvezeték szerelvény, sérülékeny a töréshez. Telepítése egy egyszerű eljárás, amelynek érdekében nincs értelme meghívni a professzionális vízvezeték-szerelőt.

Hogy van a mosogató mosogatója, és milyen árnyalatokat kell figyelembe venni az eszköz telepítésekor, nézzük közelebb.

Cél és tervezési jellemzők

A mosdó mosogatója a fürdőszobában vagy a konyhában túlcsordulással hajlított kialakítással, amelynek fő célja a felesleges víz átirányítása a szennyvízcsatornába, ezáltal megakadályozza, hogy a mosogató tál túlcsorduljon.

A vízelvezető rendszer kialakítása szinte teljesen azonos a mosogató és a fürdő esetében.

Szerkezetileg a mosogató vagy mosogató csatorna túlcsordulása a következő elemekből áll:

 • szifon vízzárással - ez egy "U" alakú elem, amely kettős feladatot lát el: megakadályozza, hogy a szivárgó szag kiáradjon a csatornarendszerből, és megóvja az alatta elhelyezkedő lefolyócsövet az eltömődéstől.
 • csatorna - hullámosított vagy merev műanyag csőből készül, és a szennyvizet a csatornarendszerbe irányítja.

A szifon funkcionalitás fő titka a designban. A kanyar miatt a víz nem hagyja teljesen ki a csövet. Vízzárást képez és akadályozza a "borostyánsárgás" csatornába való behatolását a lefolyó lyukba.

Az ilyen konstrukciók kényelmesek, mert eltömődés esetén nem lesz nehéz eltávolítani és tisztítani mechanikailag vagy kémiailag.

Szeretne egy tartósabb készüléket telepíteni, ami nem olyan rossz eltömődés? Ebben az esetben jobb, ha egy mosogatócsúszda formájában lévő szerkezetet vásárolnak a mosogatóhoz. Ez eltér a hagyományos kivitelezéstől, mivel további csővel van felszerelve.

Ez a készülék összeköti a tálca oldalának felső oldalán kialakított lyukat, a szifon elé helyezett lefolyórendszer elemeit. Ennek következtében a túlfolyó visszavonja a folyadékot a mosogatóból, ezáltal megakadályozza a tál túlfolyását.

Kívülről a leeresztő nyílás fedezi a grillet. Védőfunkciót hajt végre, késlelteti a kis törmeléket és a hajat, ezáltal védi a rendszert az eltömődéstől.

A lefolyóeszközök fő típusai

Számos vízelvezető rendszer létezik. Az egyik legelterjedtebb megoldás az a kialakítás, amelyhez egy nagy záró anyával rögzített lefolyó van. Ez a csatolási módszer még a két évtizeddel ezelőtt épült házak fürdőszobájában is megtalálható.

Eszközosztályozás

A mosogatók csatlakoztatásához használt leeresztő szifonrendszerek három típusból állnak: buborék alakúak, térd alakúak és kombinálva. Ezek különböznek az építés típusától:

 1. Palack vagy lombik alakú. A fő szerkezeti elemek két henger egymásba merül. A készülék lombikja belsejében egy tee van felszerelve, amely elosztja a folyadékot és hidromashonot képez.
 2. Csőbe. A kétfordulatú kivitel fő eleme a cső "S" vagy "U" alakú hajlata, amely a hidraulikus sávot képezi.
 3. A vegyes típusú eszközök. A palackszerkezet szerkezeti elemei mellett, két partícióval kiegészítve, egy hullámos tömlővel vannak felszerelve.

A palack típusú készülékeknél a szifonba belépő csatorna a kisebb belső átmérőjű csőbe kerül. Az alsó rész elérése közben a belső és a külső henger közötti üregen keresztül a csatornák a csatornarendszerbe kerülnek.

A palackszifonok előnyösek abban, hogy még a ritkán használt egészségügyi berendezés esetében is a vízzárás a rendszerben nem sokáig szárad ki. Ezt a hatást azért érik el, mert a szifon kimenete a lombik közepén helyezkedik el.

Sok tulajdonos preferálja a palackos szifonokat, mert szükség esetén mindig több szilvát csatlakoztathat hozzájuk. Ehhez a szerkezetet csak kiegészítő elemekkel kell ellátni.

Jól bevált a kevert típusú szifonok munkájában. A vegyes típusú lefolyószerkezet kialakításában részt vevő Gofrosiphon egy hagyományos hajlított cső módosított változata.

Ellentétben a kombinált verziók palackos és csöves változatai között, nincsenek modellek aljzattal, ezért nem lehet túlfolyó rendszereket és háztartási készülékeket csatlakoztatni hozzájuk.

Termelési részleg

A kereskedelemben kapható mosdók mosogatókhoz az alkalmazott anyagtól függően két típusból állnak: a polimerekből és a fémötvözetekből készültek.

A polimer termékek híresek az alacsony árról és a könnyű telepítésről. A hullámosított csővel ellátott szerkezetek kényelmesek a hosszúság szabályozására.

De a PVC szerkezetek élettartama viszonylag rövid. És az összeszerelt szerkezetek tömítési tulajdonságai sok kívánnivalót hagynak maguk után. Ezért minden összeillesztési elemet össze kell szerelni gumitömítéssel.

A megbízhatóság és a tartósság tekintetében a vízelvezető rendszerek fém elemei kedvezőbbek. A színesfém-modellek: a sárgaréz és a bronz a leginkább keresett háztartási használatra. Az ilyen anyagokból készült heveder gyakran krómozott bevonattal rendelkezik, aminek köszönhetően meglehetősen megjeleníthető megjelenést kölcsönöz.

A gyártási folyamat során a falak belső felületén lévő iszaplerakódások megakadályozására a gyártók védelmet nyújtanak a krómozott filmmel.

A fémszerkezetek telepítése nem jelent különösebb nehézséget. A kötés csak a színpadon fordulhat elő, ha le kell rövidíteni a kisülő csövet.

Szifonok nem szabványos berendezésekhez

A nem szabványos "dupla" mosogatómodellek esetében szifont használnak, két kiadással ellátva. Az ilyen szifoneszközök összekapcsolódnak a két mosogató aljzatába, és egy kicsit alacsonyabbak a szennyvízáramlás során, közös lombikba keverednek.

Csatlakozni kell a kommunikációs mosogatóhoz, amely nyitott polcon található? Ezután válasszon egy modellt, amely rejtett telepítést tartalmaz. Igen, az árért kicsit drágább lesz, mint a hagyományos lehetőségek, de teljesen elrejti a kommunikáció kis esztétikai elemeit.

Az ilyen szerkezetek elvezető rendszereit nem lesz nehéz elrejteni egy rést, díszítő képernyővel borítva. De érdemes megemlékezni, hogy ha a kisülő cső kanyarulása túl rövidnek bizonyul, nagy a veszélye a kellemetlen szennyvíz "szaga" megjelenésének.

Technológiai telepítés csatorna túlfolyással

Semmi nehézséget okoz a szilva túlcsordulásának telepítése önmagában. Minden egyes eszközhöz mellékelve általában a mellékelt utasítások találhatók. Információt tartalmaz a szerkezet szerkezetének sorrendjéről.

1. lépés. A szükséges anyagok és eszközök előkészítése

A vízelvezető berendezések sokféle típusával a beépítési technológia közel azonos. Ezért, még akkor is, ha a vízvezeték-szerelvényre, például palacktípusra egy vízelvezető rendszert szereltek fel, egyszerűen kicserélheti azt ugyanazon kombinált verzióval.

Az alábbi elemek szerepelnek a standard szifoncsomagban:

 • eszköz ház;
 • ágcső;
 • díszítő burkolat szilva;
 • műanyag és gumi mandzsetta;
 • csatlakozó anyák és csavarok;
 • gumi lapos párnák.

Annak érdekében, hogy jobban megértsük a szerkezet szerkezetének sorrendjét, helyezzük az összes szifon elemet egy asztalra vagy egy padlóra.

A rendszer telepítése nem lesz lehetséges a szükséges eszközök nélkül. A munkához szükség lesz:

 • lapos csavarhúzó;
 • állítható csavarkulcs;
 • FUM szalag;
 • tömítőanyag;
 • vízgyűjtő tartály;
 • pamut szövet.

Ha a munka során a csöveket és a hullámosságot a kívánt méretre kell vágni, mérni először egy mérőszalagot és egy fémfűrészt. A cső - csiszolópapír éleinek csiszolásához.

2. lépés. A régi szifon eltávolítása

A szifoneszköz eltávolítása érdekében szükséges, hogy a csavarokat a leeresztő nyílásban lévő rácsban középen rögzítse.

Gyakran előfordul, hogy a leeresztő rács csavarja és anyája "működés közben" ragaszkodik egymáshoz. Ha nem tudja lecsavarni őket, először szétszerelje a szifon alsó részét, és a felső ág csövet érintetlenül hagyja. Forgatásával ez a rész segít megszabadítani a csavart és csavarozni.

A régi szifon szétszerelésének pillanatától kezdve az új berendezés csatlakoztatásának kezdetétől jobb, ha a csatorna csengőjét megfelelő méretű ronggyal vagy dugóval lezárja.

3. lépés. Szerkezeti elemek összeszerelése

Csővezeték-rendszer telepítésekor a szerkezet összeállítása a telepítés során elvégezhető, ha minden elemet sorba állít. Ha egy lombikos rendszerrel dolgoznia kell, mielőtt összegyűjtené a mosogatóhoz hasonló mosogatót, számos előkészítő munkát kell elvégeznie.

Először is, a készüléket a tálba helyezzük és előzetesen felszereljük annak érdekében, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a méretek megfelelnek. Ezután ellenőrizze az alsó cső rögzítésének megbízhatóságát. Ehhez csavarja le a dugót a meneten, és ellenőrizze, hogy vannak-e csavarodott és egyéb hibák a gumitömítésben. Ne hagyja figyelmen kívül ezt a szakaszt, mivel az alsó dugó folyamatosan átveszi a rendszer nyomását.

Ha a felületen felmerülő barázdák észlelhetők, élesen élesített késsel vághatók le. Ha nem távolítják el őket, a telepítés során az O-gyűrűt károsíthatják.

Miután meggyőződött a behelyezett tömítések minőségéről és a menetes csatlakozásról, folytassa a lombik szerelését. A munkát több szakaszban végzik:

 1. A készülék menetén gumitömítést visel, csavarja le az alját.
 2. A csőcsonk végein helyezzük el a tömítést, és a szorító anya tetejére.
 3. Miután behelyezte a kifolyócső végét a szifon házának felső részébe, rögzítse az előre beállított helyzetbe az anyacsavar meghúzásával.
 4. Miután a készülék fedelét gumitömítéssel szerelték fel, a vízelvezető csavarral csavart a testre.

A csatlakozás megbízhatóságának növelése érdekében a horonyba illesztett gyűrűtömítést egy tömítőanyaggal kell lefedni. Fel kell fedniük a menetes csatlakozás alsó részét is.

Ezután a mosdót az ülésre helyezzük, és folytatjuk a leeresztő berendezés telepítését.

4. lépés. A túlfolyó egység jellemzői

Ha túlcsordulással ellátott modellekkel foglalkozik, az elem összegyűjtése előtt meg kell határozni a cső magasságát. Ennek a paraméternek meg kell felelnie a tál mélységének. Ha minden megegyezik, a cső egy adott magasságban van összekötve a fő csővel.

Ha a túlfolyócső előregyártott szerkezetű, akkor a magasság könnyen beállítható a teleszkópos visszahúzás elvénél. A hullámcsövet egyszerűen a kívánt hosszúságra nyújtják, és a megfelelő helyen meghajlódnak.

Ha a túlfolyócsövet a mosogatóhoz rögzíti, ne felejtse el elhelyezni a mellékelt gumitömítést a felületek között. A kifolyócső és a túlfolyó cső rögzítési pontja rögzítő anyával van rögzítve. Annak érdekében, hogy ne károsítsa a csatlakozást, szorosan húzza meg az anyát kézzel, különösebb erőfeszítés nélkül.

5. lépés. A leeresztő készülék felszerelése

Mielőtt az összeszerelt szerkezetet csatlakoztatná a vízelvezető rendszerhez, a mosogató felületét a leeresztő nyílás területén óvatosan zsírtalanítják és tisztítják. A telepítés során a tál lefolyónyílásának első lépése egy 5-6 osztással ellátott védőrács.

Az elágazó cső felső vége gumi tömítéssel és dokkológéppel van ellátva, amelynek lyuk van a mosogatóban. A fúvóka felső oldalának szorosan nyomja a lefolyóba, rögzítse egy D6 mm-es csavarral, a védőrácsba.

A szálat, amelybe be kell temetni, maga a fúvóka testébe kerül. Amikor a csavart lapos csavarhúzóval meghúzzuk, fontos, hogy maximális szűkületet érjünk el, miközben elkerüljük a karimát és a tömítést.

A fúvókacsúcs alsó végétől. Ez azért szükséges, hogy biztosítsuk a fúvóka szabad növényi végét a szifon üregébe. Az elágazó csövön "húr" van egy műanyag csatlakozó anya, amely egy menetes aljjal van ellátva, és egy kúpos tömítés, amely a széles oldalt az anyához rögzíti. Ezután hajtson rá a kimeneti csőre, ne felejtse el a csatlakozást lezárni.

A kifolyócsőhöz egy csatornacsőhöz, amelynek átmérője hagyományosan 50 mm-t tesz ki, a szerelőgumi mandzsettát kell alkalmazni. Annak érdekében, hogy a csövek szorosan lefedjenek, ezáltal megakadályozva a szennyvízszagok szétterjedését, használjon olyan terméket, amelynek belső átmérője valamivel kisebb, mint a kisülő cső külső átmérője.

Tipp: Ha a kivezetés átmérője nem egyezik a csatorna méretével, használja a kész műanyag adaptert.

A legtöbb könnyen csatlakoztatható hullámosított szifon. Két merev csatlakozással rendelkezik mindkét végén. Csatlakoztatásához csak a konnektorhoz kell csatlakoztatnia, majd kissé nyúljon, és adja meg a kívánt kanyarokat. Ezt követően, a második cső, hogy a csatornába.

6. lépés. Rendszerellenőrzés

Az utolsó szakaszban csak a csatlakozások szorosságát és a rendszer működőképességét vizsgálja. Ehhez a szifon alatt lévő padló egy részét egy pamutszalvéta vagy papírlap borítja. Néhány mester erre a célra helyettesíti a szifon kapacitását.

Kinyitják a csapot, és megfigyelik, hogy a víz belép a leeresztő nyílásba, és a szifonon átmegy a lefolyóba.

Ha nincsenek szivárgások az ízületekben, és nincsenek cseppek a szalvétra, akkor a munkát minőségi szempontból végezzük. Ezek észlelése esetén húzza meg szorosabban a csavarokat, és a csatlakozás is tömített.

Az elágazó szifonok felszerelésének technológiája, amely lehetővé teszi a mosógépek közös vízelvezetésre való csatlakoztatását, gyakorlatilag nem különbözik egymástól. Az egyetlen különbség az, hogy a háztartási készülékekből készült rugalmas tömlőket a szerkezet ágaihoz csavarják.

Hasznos videó a témában

Videofelvétel, hogyan szedni a szifont:

A mosogató telepítése és a lefolyócsatlakozó csatlakoztatása:

A mosogató modern mosogatómodelljei nem olyan nehézek a telepítéshez. A legfontosabb dolog az, hogy helyesen válasszon egy olyan modellt, amely a legmegfelelőbb az adott körülményekhez, és szigorúan kövesse a telepítési utasításokat.

Szifonok mosogatóhoz: verziók, méretek és formák

A lefolyók szifonja a vízelvezetés egyik fő összetevője. Jelenleg a vízvezeték üzletek sokféle szifonnal rendelkeznek, de ahhoz, hogy a megfelelőt válasszák ki, ismernie kell néhány funkcióját.

Hogyan működik és mi az?

Sifon - szó szerinti értelemben ez egy olyan cső, ami a gazdasági életben szükséges, hogy biztosítsa a szennyvíz akadálytalan lefolyását, de ezáltal megakadályozza a szennyvíz szagának belépését a konyhába vagy a fürdőszobába. A szifon működésének elve a hajlított cső formájában kialakult speciális szerkezetének köszönhetően ennek a görbületnek köszönhetően kialakul egy vízdugó vagy úgynevezett hidroblokk, amely mechanizmust biztosít a helyiségnek a szennyvízből való lezárására, megakadályozva a szagok belépését, de szabadon biztosítja a folyadékok áramlását a csatornába.

A szifon szerkezetének ismerete nemcsak a munkájának megértéséhez, hanem további öncseréjéhez is szükséges, hiszen a természetes károsodás mellett vészhelyzetek is lehetnek, amikor gyors reagálásra van szükség, és nem lesz idő várni más speciális segítségre. Elvileg az 1800-as év alatt hajlított cső elegendő ahhoz, hogy a szennyvízvezeték és a helyiség között akadályt hozzon létre, ezt a modellt korábban, az új technológiák felfedezése és a tervezési ötletek megjelenése előtt alkalmazták az egészségügyi tervezés területén.

A szifon általánosított szerkezetét természetesen az alábbiakban vizsgáljuk, a különböző modellektől függően bizonyos sajátosságok.

 • Kivehető (védő) háló - a szemét elsődleges szűrésére tervezték, miközben nagy részek maradtak és nem esnek a csőbe, megelőzve az eldugulást. A mosogatóhoz csatlakozó csomópont felett helyezkedik el. Ha a mosogató nem biztosít védőfalat, gondoljon arra, hogy mosogatót vásároljon egy olyan szűrővel, amely jól illeszkedik ehhez a funkcióhoz.
 • A túlfolyócső vagy a kifolyócsatorna egy másik rendszer, amely megakadályozza, hogy a mosó / fürdő vízzel túlfolyik, amely a leeresztő csőhöz csatlakozik, és megóvja az elárasztástól.
 • 3 - 5 mm vastagságú, fekete vagy fehér színű gumi tömítések, amelyeknek köszönhetően a szifon részek szoros csatlakoztatása biztosított.
 • Elágazó cső - a mosogató / mosdó alatt található.
 • Csatlakozó csavar - minden részlet rögzítéséhez.
 • Valójában szifon.
 • Szennyvízelvezetés.

Az építési piac sok fajta szifont kínál, melyek anyaga, alakja, mérete különbözik. Minden szifon két nagy csoportra osztható - nedves és száraz, mindegyik csoport mini-alcsoportból áll.

A tervezéstől függően

A leggyakoribbak az alábbiak.

Palack - fő funkciója a lombikban lévő víztartalom miatt történik, ami megakadályozza a szennyvíz gázok szobahőmérsékletű áramlását. Ez az egyik leggyakoribb lehetőség, amely szinte minden lakásban megtalálható. A palack szifonok különböző formájúak lehetnek és négyzet alakúak, négyszögletesek.

Előnyök:

 • lehet mind egy, mind két csaptelep, amely nem csak mosdókkal / mosdókkal, hanem más eszközökkel (mosógép, mosogatógép) is csatlakozik;
 • univerzális alkalmazásához, alkalmas a "tulipán" típusú állványra zárt zárt héjakra;
 • ha ékszerek és egyéb dolgok véletlen lenyelése ilyen szifonba kerül, akkor gyorsan megtalálhatja őket, mert a lombik alján letelepednek, és szétszereléskor könnyedén megkaphatják;
 • a szifon falain felgyülemlett szennyeződést speciális módon tisztítják.

Mínusz egy - a szifon meglehetősen nagy mennyiségű, így helyet foglal a tálca alatt.

Csőszerű - egy egyszerű szifon, amelyet egy hagyományos hajlított cső képvisel, gyakrabban S-alakú vagy U-alakú, hullámos szifonnal szemlélve, de hullámosság helyett egyenes, sima cső.

Előnyök:

 • könnyen kezelhető, ha szükséges, lehajtható az ívelt rész és távolítsa el a szennyeződést;
 • a közvetlen áramlású szerkezet jól védi az elzáródásokat;
 • nyílt mosogatóval lehet felfüggesztett formában használni.

hátránya:

 • vízzáródás képződik egy kis depresszióban, ha ritkán használják, akkor a víz kellemetlen szagú felszabadulása lehetséges;
 • a tisztításhoz teljesen le kell szedni.

Hullámosított - a legegyszerűbb típus, amelyet egészségügyi flexibilis hullámcső formájában állítanak elő. Az egyik vége a mosogatóhoz csatlakozik, és a hullámzás közvetlenül a csatornacsatornához van csatlakoztatva, középen egy bilincs segítségével egy szükséges kanyar alakul ki, amelyben víz folyamatosan (vízzáró) helyezkedik el, így megakadályozva a kellemetlen szagot.

Előnyök:

 • az egyszerűség az építőiparban egyszerű telepítést tesz lehetővé a jövőben;
 • nem igényel nagy helyet a mosogató alatt;
 • rugalmassága miatt a csövet kényelmesen elhelyezhetjük, meghosszabbíthatjuk vagy lerövidíthetjük.

hátránya:

 • gyakran magas hőmérséklet (forrásban lévő víz) hatására a hullámosság deformálódik;
 • A Gofrosiphon mínusz a zsír, piszok felhalmozódása formájában, ami hozzájárul az elzáródások kialakulásához, és szükség lesz a tisztító részek megváltoztatására vagy szétszerelésére.

A száraz - az értékesítés lendületét veszi kezdetén, a száraz típusú hidraulikus szifon jellemzője egy gumi cső jelenléte, amely használatkor vízbe jut a csatornába. A mosás befejezése után a cső leereszkedik, és nem hagyja a szagot, miközben a légszelepet alkotja.

Előnyök:

 • mivel nincs benne víz, ilyen szifon jó a fűtetlen helyiségekben való használatra, anélkül, hogy félne, hogy felrobban;
 • szerkezete miatt a nem könnyen elérhető helyeken történő felszerelés mind vertikálisan, mind vízszintesen lehetséges;
 • nem tartalmaz vizet, ezáltal megakadályozza a patogén mikroorganizmusok reprodukcióját.

Hátrányok: gyakran csak két méretben kerülnek értékesítésre.

Dupla szifon - ez a típusú szifon előnyös, ha egy ház kettős mosdóval van felszerelve, ami gyakran segít a víz megmentésében, ami nagyon fontos, ha van egy méter. Mint a többi fajhoz hasonlóan, a kettős szifonnak van egy kútja, amelybe idegen testek eshetnek, és ahonnan könnyedén hozzájuthat hozzájuk.

A szifon típusú "kattintás-kettyés" - az automatikus típusra vonatkozik, amelyben a fedél közvetlenül a készülékhez van csatlakoztatva, és egyszerűen megnyomja azt, majd lezárja a lefolyó lyukat, és hozzáadódik a víz (gyakrabban fürdőként használják), túlfolyással az árvíz megelőzése érdekében a fedél egymástól függetlenül emelkedik, és a rés, amelyen keresztül a víz áramlik, kialakul.

Az automata szifon és a félautomata gép közötti különbség az, hogy az utóbbihoz egy személynek egy gombot kell megnyomnia, hogy kinyithasson egy lyukat, és leengedje a vizet.

A teleszkópos szifon egy ideális, kompakt találmány, mely különböző átmérőjű csövekből áll, gyakran összeszerelt állapotban vannak, vagyis bárki, aki nem rendelkezik vízvezeték-szerelési készséggel, megbirkózik a szereléssel. Amellett, hogy az egyszerű design, a szifont állítható mélység és magasság, tegye a rövidített vagy kiterjesztett változata, az azt jelenti, hogy a fele a tér alatt a mosogató vagy nem lesz elfoglalt egy szifon képtelenek elbújni a szükséges kiegészítők, és tudod fogadni bizalommal ha szükséges, polcok, csúszó szekrények és így tovább.

A falszifon ideális megoldás esztétikus megjelenés és helytakarékosság kombinálásához, amely az oldalfalhoz közel helyezkedik el. Leggyakrabban a mosógép mosogató alá történő beszerelésekor, miközben a mosógép és a fal közötti keskeny rés marad.

Szögletes szifon - a zuhanyzóban használatos, gyakran rozsdamentes acélból.

A nyitott területek vonatkozásában

A helyszíntől függően a szifonok három típusra oszthatók.

 1. Rejtett szifonok - mint egy üvegszifon, miközben a lombik maga a falon van rejtve. A legköltségesebb típus és kényelmetlen használni, de helyet takarít meg a mosogató alá.
 2. Nyitott szifonok - egyszerű telepítés, egyszerű és kényelmes karbantartás.
 3. Lapos szifon - az alkalmazás legfőbb oka az, hogy helytakarékosságra van szükség, ahol nincs elegendő hely a szabványos vízelvezetéshez. Leggyakrabban alkalmazási területe a liliom mosogató, zuhanyzó és fürdőszoba nyitott modellje. Ez a modell hasonlít egy széles alappal ellátott tálra, amely a mosogató és a mögöttes szerkezet közötti minimális magasságot foglalja el mosógép, polcok és egyéb formák formájában.

Előnyök:

 • nem sok helyet foglal el a mosogató alatt, mivel a fennmaradó hely miatt egy mosógépet, szekrényt helyezhet el;
 • Lehetőség van egy szifon felszerelésére bármilyen nehezen hozzáférhető helyre;
 • jól védi a kellemetlen szennyvízszagokat;
 • a víz könnyedén áramlik, a szifon falain lévő szennyezés gyakorlatilag nem marad sima falszerkezetének köszönhetően.

Túlcsordulással

A túlfolyás a szifon további jellemzője, amely az áradások megelőzéséhez szükséges. Megakadályozza a mosogatók / kádak / mosdók túlfolyását, megakadályozva az áradást. Egy extra lyukon át a felesleges víz áramlik a lefolyóba. A szifonnal való csatlakozásától függően a túlfolyás lehet belső vagy integrált alsó szelep, amelyhez nincs szükség további lyukra a mosogatóban. Gyakran, ha a belső személy maga nem látja, akkor nincs több lyuk a mosogatónál, de egy speciális mechanizmus miatt a szükséges pillanatban működik.

Élelmiszer-hulladék ártalmatlanító

Kiváló illeszkedés a szemeteskosarakkal és a szennyezett csatornázással kapcsolatos kérdések megoldásához. Ez a készülék kiküszöböli a konyhában a kellemetlen szagokat.

Érintéssel

A szifon lehet vízelvezetéssel - ez a neve annak a résznek, amelyen keresztül a vízelvezetést végezzük. Egy vagy két lehet. A második változatban van egy további szerkezet a tálban, amelyhez más eszközök csatlakoztatására van szükség, ahol szükséges a leeresztés.

Szelepen

Az ilyen szifon-részlet mint szelep lehet:

A csatornák levegőszeleit gyakran kell felszerelni, ha több eszköz csatlakoztatva van, és fennáll annak a lehetősége, hogy a vízzár feltörik, és a szennyvíz szaga kerül a helyiségbe. Céljuk a csövekben lévő légnyomáscsökkenés normalizálása. Ellentétben egy lég visszacsapószeleppel, egyszerűen lehetővé teszi a víz egyik irányát, megakadályozva, hogy megforduljon, miközben nem befolyásolja a csöveken belüli nyomást.

Házi szifon

Opcionálisan önálló szifon használható olyan külvárosi területeken, ahol nem marad sokáig, és nem igényel hosszú szolgálatot. Bár nem pazarolhatja el az időt, és csak vásároljon mosdót.

Műszaki adatok

A szifon termelése sokféle anyagból származik, az eltérések mellett változatos formában és méretben is.

Anyagok és színek

A gyártási anyagok különböznek egymástól. Gyakran előfordul, hogy a szifonok eltakarták az ember szemét egy állvány vagy fal mögött, de vannak olyan esetek, amikor ezt nem lehet megtenni, és érdemes olyan opciókat találni, amelyeknek nem kell több részletet vásárolniuk a belső térben.

 • Sárgaréz - krómozott bevonatú rézből készült termékek gyakrabban használatosak üvegedényekhez, ahol az általános tervezési ötlet megőrzésére van szükség. Ez a modell tökéletesen kombinálható más hasonló fém belső részletekkel. Különleges gondossággal azonban meg kell őrizniük megjelenésüket.

Természetesen az ár sokkal magasabb a műanyag szifonhoz képest, de ennek eredményeképpen a minőség és a megjelenés igazolja a költségeket. Az alkatrészek mozgékonyságának köszönhetően kiválaszthatja a lefolyó magasságát, ami sokoldalúvá teszi az ilyen szifont.

 • A nemvasfémek - elsősorban a piacon vannak bronz, nikkelezett és rézszifonok. A gondoskodás rengeteg gondos munka, amely időt és speciális eszközöket igényel. Leggyakrabban a belső tér stílusának megőrzésére használják őket. A réz a legdrágább anyag a szifonok gyártásánál, de az élettartam szempontjából nem rosszabb a rozsdamentes acélnál.
 • Acél - a fő előny az anyag szilárdsága, idővel a szifonok nem szivárognak. Alapvetően mindegyik krómozott bevonattal rendelkezik, amely biztosítja a szerkezet tartósságát. A krómozott acél esetében a hátrány a szifon költségét jelenti, de a minőséget biztosítják, ha a bevonatot helyesen gyártják. A modell telepítéséhez pontos mérésekre és telepítési munkákra van szüksége egy vízvezeték-szerelővel. A krómozott szifon tökéletesen illeszkedik a fényes csaptelepekhez, törölközőtartókhoz és egyéb részletekhez a fürdőszobában.
 • Öntöttvas - ez a szifon előnyben részesítendő padlófülkék telepítésekor.
 • Műanyag - a polipropilénből készült szifon leggyakoribb típusa, ami miatt a termék alacsony ára, de nem maga a minőség. Az ilyen szifon fő előnyei az alacsony költség mellett az egyszerűség és az összeszerelés egyszerűsége, az anyag kémiai anyagokkal szembeni ellenállása, könnyű karbantartás és szennyeződés, speciális eszközökkel tisztítható. Nem szabad elfelejteni, hogy lehetséges a termikus tényező (forrásban lévő víz) hatása.

Tulajdonságai miatt a műanyag és a műanyag szifonok az értékesítés egyik első helyét foglalják el.

 • Bronz - nagyon gazdagnak tűnik, de a megfelelő gondozás hiányában megromlik a megjelenése.

A színek kiválasztása nagyon nagy, a gyakoribb, mint például a fehér vagy a fekete, a vágyakhoz. Gyakran a színek, mint az arany, a bronz vagy a fémek nagyon jól illeszkednek a stílushoz.

alak

A szifon alakját ki kell választani, ha nyitott héj-típust használnak, hogy megőrizzék az esztétikai megjelenést. Ilyen esetekben gyakrabban S vagy U alakú, lapos, négyzet alakú. Más esetekben, amikor a szifont eltakarják a szemek, érdemes többet gondolkodni a minőséget illetően, mint a forma.

méretek

Itt meg kell haladnia a süllyesztett terület alatt. Ha nem vagy biztos benne, hogy melyik, rövid vagy hosszú, akkor vannak olyan fajok, ahol beállíthatja a szifont: mindkettőt meghosszabbíthatja és lerövidítheti.

gyártók

A szifon kiválasztása nemcsak a költségekből áll, hanem a gyártó figyelmét is figyelembe kell venni. Gyakran előfordul, hogy a jól ismert vállalatok termékei nem felelnek meg a vártnak és fordítva.

Az alábbiakban néhány lehetőség közül választhat.

 • Viega a cég szlogenje: "A minőség a legfontosabb. Minőség nélkül minden elveszti jelentését. " És ez így van, a fő plusz a magas német minőség. A termékek már több mint 115 éve vannak forgalomban, és azóta sok minden megváltozott, de a legfontosabb dolog mindig is velük van. Ma Viega a világpiac vezetője az egészségügyi berendezések területén, több mint 10 képviselővel a világ különböző országaiban. A munka egyik fő ágaként a szerelt vízvezetékek gyártása, amely nemcsak a legújabb technikai jellemzőknek felel meg, hanem nagy design is van. Termékeik gyártása során különböző anyagokat használnak rozsdamentes acél, réz, bronz, műanyag formájában.
 • Az Alcaplast a Cseh Köztársaságban székhellyel rendelkező vállalat, amelynek minősége meglehetősen magas a közép-kelet-európai piacon. A fő választék a beszívó és leeresztő mechanizmusok létrehozása mellett rejtett telepítési rendszerek, különböző típusú szifonok fürdőkhöz, mosdókhoz, mosdókhoz, zuhanykádakhoz, amelyek segítenek a kényelem megteremtésében.

A mosogató szifon eszköze és típusa

A szennyvíz elvezetésére szolgáló szennyvíz szifon felszerelése meglehetősen egyszerű feladat. A kivitelezéshez nem szükséges a professzionális vízvezeték-szerelők segítségére. Mindössze egy minimális eszközkészletet és ismeretet kell biztosítani az eszköz működési elvének és eszközének. Sokkal nehezebb választani egy megfelelő modellt minden paraméterre. Vegye figyelembe a különböző módosítások és hasznos kiegészítések előnyeit és hátrányait.

struktúra

A szifon egy fém vagy műanyag szerkezet, amely tartályt és több fúvókát tartalmaz. Az egyik csatlakozik a mosdó lefolyóhoz, a másik pedig a csatornába. Vannak benne, hogy víz áramlik, amikor mosogatunk vagy mosogatunk. Kezdetben a mosogatóból származó folyadék belép a szifonba, és innen - egy hajlított csőn át a közös szennyvízcsatorna-felszállóba. A készülék alján található fém háló, a mosogató nyílásánál, finomszemcsés szűrő szerepet játszik, és védi a rendszert az eltömődésektől.

A szifon görbülete bizonyos mennyiségű folyadék megtartását teszi lehetővé, ami vízzáró tömítést képez, ami megakadályozza a csatornarendszer belépését a házba.

A megvásárolt szifon készlet általában házat, bemeneti és kimeneti csatlakozókat, fém hálót, bélésanyagokat és egyéb fogyóeszközöket tartalmaz. A szakértők javasolják a túlcsordulással felszerelt modellek megvásárlását, ami segít elkerülni az áradást.

Milyen szifonok?

A mosogatónak többféle mosogatója van, amelyek különböznek egymástól a szerkezeti, külső paraméterekben, valamint a gyártási anyagokban. Ajánljuk megérteni őket.

Csőszifon

Pipe - népszerű választás a kerámia mosogatóhoz a fürdőszobában. A konyhában való behelyezése nem érdemli meg, mert sokkal nehezebb tisztítani, mint más eszközök. Ezek a modellek kompakt és vonzó a designban. A hidraulikus zár a cső görbületének köszönhető. Az eszköz alsó térde általában eltávolítható. A tisztításhoz le kell szedni.

Ennek a szifonnak a hátrányai a következők:

 • A sekély vízzár, ami miatt a folyadék elég gyorsan elpárolog, és ha a mosogatót ritkán használják, kellemetlen szagot kelthetnek a szobában.
 • A merev kialakítás gondos méretek kiválasztását teszi szükségessé: a szifon kimenetét úgy kell elhelyezni, hogy a csatornahálózathoz csatlakoztatható legyen, a telepítés csak szabványos vízelvezető csöveken megengedett.

palack

Palack szifon - a legnépszerűbb típus. Tervezése egy lombikhoz vagy palackhoz kapcsolódik, így a név. A kipufogócső lehet merev és hajlékony hullámos.

Az üvegpalack előnyei:

 1. A szifon eszköz lehetővé teszi, hogy könnyedén szétszereljük a legtöbb eldugult részét.
 2. Ez a modell könnyen karbantartható.
 3. A palackleeresztőt hosszú ideig nem kell cserélni.
 4. A vízcsapban mindig víz van, így a lakás megbízhatóan védett a szennyvíz szagától.
 5. Ha a kis dolgok bejutnak a mosogatóba, könnyen eltávolíthatók a lombik csavarásával.

Van egy palack verziója és néhány hátránya: felgyülemlik a szennyvíz a tartályban (haj, szálak, zsírok), valamint több más fajta hajlamos a szivárgás miatt a nagyobb számú kapcsolatok.

hullámos

Az ilyen eszköz egyszerű telepíthető, felszabadulást és hullámosított hullámcsövet tartalmaz.

 1. A mosogatóhoz és a szennyvízelvezetőhöz csatlakozhat, még akkor is, ha nem szabványos helyük van.
 2. Könnyen telepíthető és megfizethető.
 3. A légcsapdát a telepítő önállóan alakítja ki.
 4. A vegyületek hiányában a szivárgás valószínűsége gyakorlatilag megszűnik.
 5. Függetlenül attól, hogy a mosogató és a padló távolságot választja, magas színvonalú vízelvezetést biztosítanak.

Csakúgy, mint a palackos, hullámos lefolyónak hátrányai vannak:

 • A belső felület érdessége miatt rögtön a szennyeződések és a szennyeződések lerakódnak rajta;
 • a forró víz hátrányosan befolyásolja a hullámcső szilárdságát.

Lapos szifon

Különféle palackkészülék. A fő különbség a kompakt méret és a lapos izzó. Olyan esetekben használatos, amikor egyszerűen nincs hely egy szabványos termékre, például mosogató mosogatógép felhelyezésénél.

 • Kompaktságának köszönhetően a legérzékenyebb helyeken is telepíthető.
 • Egyszerűen lemosható, mint egy hagyományos palack modell.
 • Lehetővé teszi a mosogató alatt lévő hely hatékony használatát, például egy háztartási készülék vagy talapzat telepítéséhez.

További funkcionális elemek

A mosogató alá helyezett szifonok a következő tartozékokkal rendelkezhetnek:

 • Le- és túlfolyó. Ha a mosdó második túlfolyóval van felszerelve, alatta egy szifont szerelnek fel, amely további csővel van ellátva (túlfolyó). Ezzel elkerülhető a véletlen árvíz.
 • Alsó szelep. A mechanizmust a rács helyett a leeresztőnyílásba helyezzük, és egy dugó funkcióját végezzük.
 • Kiegészítő oldalsó szerelvény háztartási készülékek (mosógép vagy mosogatógép) csatlakoztatásához.
 • Dupla érintés. Speciális szifon van kialakítva két tálca mosogatóval. Az elvezetés számukra a megfelelő mennyiségű csaptelepet választja. Ez az eszköz az alábbi képen látható.

A gyártás lehetséges anyagai

A szifonok előállításához használt anyagok:

 • Metal. A termékeket a dekoratív vonzerő és a megnövekedett szilárdság különbözteti meg, de idővel korróziónak és oxidációnak lehet kitéve. Általában rézből készülnek, ritkábban - bronzból, rézből, rozsdamentes acélból. A legelterjedtebb modellek króm bevonattal vannak ellátva. A fő hátrány a nehézség a méret kiválasztásával, mivel nem lesz könnyű lerövidíteni a fémcsövet.

A Chrome termékeket a pultra szerelt lógóra és a felsõ mosogatókra választják. Látható, hogy nem csak a mosdó tervezését, hanem kedvezően egészítik ki.

 • Műanyag. Megfizethető ár és jó teljesítmény miatt a műanyag termékek nagy kereslet és népszerűség. Könnyűek, egyszerűek az építőiparban, ellenállnak a háztartási vegyi anyagoknak. A csatlakozó csomópontokban a műanyag szifon gumi tömítéssel van ellátva, ami növeli a termék élettartamát és a feszességet. Számos gyártó termékkínálatában vannak olyan modellek, amelyek speciális baktériumellenes bevonattal rendelkeznek a belső üregen, ami megakadályozza a zsír és szennyeződés lecsökkentését és csökkenti az eltömődés mértékét.

Alapvető kiválasztási paraméterek

A mosogató szifon modelljének kiválasztásakor számos paramétert kell figyelembe venni:

 • Shell szabvány. Ha egy tipikus mosdót szerelünk fel, akkor a megfelelő szifon kiválasztása nem jelent problémát. De a modellmosás, megrendelésre vagy nem szabványos telepítéssel történő felszerelés esetén előfordulhat, hogy szenvedsz választást. Ilyen esetekben a legmegfelelőbb lehetőség egy hullámosított eszköz. Valószínűleg egy üveg szifon csatlakoztatható, de a merev csőszifon csak tipikus esetekben alkalmazható.
 • A teljesítmény vonzereje. A modern gyártók által kínált választék olyan széles, hogy az optimális tervezést még egy olyan szerszám számára is kiválaszthatja, mint a szifon.

Ügyeljen arra, hogy a kedvenc modellben ellenőrizze a teljességet, az alátétek és a tömítések számát, különben a kapcsolat nehézségeket és kellemetlenségeket okozhat.

 • Áteresztőképesség. Ez a mutató rendkívül fontos, mivel a nagy vízmennyiségek nagy átmérőjű csöveket igényelnek.

Ha a mosogató alatt további eszközökkel kíván csatlakozni a készülékhez, előbb egy üvegszifont kell vásárolnia, amelyhez egy tee, valamint nagy átmérőjű csövek is vannak.

 • A rendszer "csatorna-túlcsordulás". A két csaptelep (a fő áramlás és a túlfolyás) jelenléte további biztosítással jár az árvíz ellen.
 • A leeresztő csatorna és a mosogató nyakának távolsága. Ha ez a jelző nem szabványos, akkor további adaptereket kell vásárolnia.
 • Árszínvonal. A műanyag és a fémtermékek közötti költségkülönbség meglehetősen hatásos lehet, amikor kiválasztja a saját pénzügyi lehetőségeit. De ne felejtsük el, hogy a szegény kétszer fizet. A legegyszerűbb és legolcsóbb polietilén szifonok kiválasztásánál fel kell készülnie arra, hogy hamarosan le kell cserélni őket.

Miután megértette a mosogatók fő szifon típusainak tervezési jellemzőit és különbségeit, könnyedén kiválaszthatja a megfelelő opciót. Ha a termék szabványos, könnyen telepíthető, a szükséges ismeretek megszerzése érdekében elegendő csak a tapasztalt kézművesek több képzési videójának megtekintése.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő szifont a mosogatóhoz és mosogatóhoz

A szifon (cső vagy szivattyú görög) kötelező eleme bármilyen vízvezeték szerelvénynek, amely biztosítja a szennyvíz elvezetését és megakadályozza a szennyvíz gázok bejutását a helyiségbe. A hidraulikus redőny elve alapján működik, vagyis egy csatorna középen lefelé hajolva, folyadékkal teli folyosón. A víztároló elszigeteli a helyiség légkörét a szennyvízből, de nem akadályozza meg a folyadék szabad áramlását. A mosdókagyló szifonja csak a fürdőszobához és a zuhanytálcához hasonló eszközként különbözik, mivel a mosdó magas helyén szabadon választhatja ki a készülék méreteit, és a vízcsapda vízmennyisége meglehetősen nagy lehet.

tartalom

A szifon típusai ↑

A mosdókagyló szifonjának kialakításától és alakjától függően a következő típusok választhatók:

 • Pipe. Ez egy hajlított S vagy U alakú merev cső, összecsukható vagy nem választható. Egyes modelleknél a könnyű tisztításhoz egy alsó parafa nyílás található. A csővezeték meglehetősen pontos összehangolása a mosogató lefolyónyílásának és a csatorna bejáratának.
 • A mosdókagyló üvegszifonja, amint azt a neve is jelzi, egy palack alakja azon a részen, ahol a hidraulikus zár található. A csatornahálózathoz csatlakoztatható egyenes vagy hajlékony cső. A csőhöz képest a palack kialakításának jelentős előnyei vannak: kevesebb helyet foglal el; könnyen szétszerelhető; véletlenül a mosogatóba eső tárgyak nem veszik el, és a lombik alján maradnak. A hiányosságok között nagy a tendencia a szennyezés felhalmozódása azon a ponton, ahol a patak egyenesen kilép az üvegből. A palacktípus leggyakoribb a könnyű karbantartás miatt.
 • Hullámosított - univerzális kialakítás, csak egy rugalmas cső. Bármelyik konfigurációban hajlítható, amely lehetővé teszi, hogy a mosogatókat a csatornarendszer bemenetéhez csatlakoztassa, amelyek nem a szabvány szerint helyezkednek el. Ezen kívül a hullámos szifonok olcsóak és nagyon könnyen telepíthetők. A vízcsatlakozás létrehozásához szükséges meredekség manuálisan alakul ki a cső hajlításával. Hátrányok: az egyenetlen hullámos felület hajlamos arra, hogy felhalmozódjon a lerakódások, a cső nem összecsukható. Másrészről nincs köztes termék - kevésbé valószínű, hogy szivárogna.
 • A rejtett szifonok a palack kialakításának változata, ahol csak vízszintes cső van elhelyezve, és maga a palack (üveg) is be van ágyazva a falba. Ritkán használt és drága típus.

További jellemzők ↑

A szilva a következő funkciókkal és elemekkel egészíthető ki:

 • A mosogatóval egy második, felső felszabadítással a mosogatóhoz túlfolyó szifon van felszerelve. Ez a rendszer megakadályozza a véletlen árvizet. A héjban a túlfolyás általában egy kerámia szerkezetben van, és egyenesen a kimenetbe jut; a konyhai mosogatókban van egy külső cső a szifonban.
 • A kiegészítő oldalsó bejárat szivárokkal van ellátva, amelyeket úgy terveztek, hogy mind a mosogatóból, mind a mosógépből kiürülnek. A csaptelep a mosogató és a vízzár között helyezkedik el.

Mind a túlfolyás, mind a mosógép bejárata csak üvegszifonokba integrálva van.

Szivattyú mosáshoz ↑

Ez szerkezetileg hasonló a mosogató mosogatóhoz, kivéve, hogy a mosogató szája nagyobb átmérőjű, és a középponttól a falig terjedő távolság is sokkal nagyobb. Ezenkívül a mosogatók gyakran két, esetenként három szakaszból állnak. Ezek közül az egyik sík, a zöldség, és kettő - teljes értékű mélység, túlcsordulással (túlcsordulással). Plusz egy extra lefolyó a mosogatógéphez. Így a konyhai mosogató szifon lehet vagy nagyon egyszerű, egy vagy nagyon bonyolult, összesen legfeljebb hat csatornafolyammal kombinálva.

Kiadás: teljes vagy külön ↑

A kiömlőnyílás, amely a csatorna nyakára van helyezve és a szifon fő részéhez van csatlakoztatva, tartozhat a készletébe. A rendszeres kiadványok egyszerű gránátgörbék. Több esztétikus és drága külön megvásárolható. A szabályozóval ellátott, szabályozható szelepekkel ellátott, a leeresztőnyílást lezáró kioldók a keverő teljes készletébe tartoznak. A minőségi konyhai mosogatókat mindig a kiadások mellett értékesítik.

Anyagok: műanyag vagy fém ↑

A szifonok, attól függően, hogy milyen anyagból készültek, kétféleképpen oszlanak meg: műanyag és fém.

 • Műanyag. A legolcsóbb szifonok polietilén, általában egyszerű kialakításúak, főleg csővel, kis számú csatlakozással. De gyakrabban használják a polipropilént, az általa gyártott részek merevebbek, jobban megtartják alakjukat, megbízhatóbbak, mint a csatlakozások. A műanyagból összetett konfigurációjú polimer szifonok készülnek. A mosógépeket, amelyeknek a lefolyása magas hőmérsékletű lehet, a polipropilén használata is ajánlott, kevésbé érzékeny a hőtágulásra. Miután a mosógép üzemi üzeme megkezdődött, a szifon gyakran szivárog, szűkíteni kell az összes menetes csatlakozást.
 • Fém szifonok mosogatókhoz és mosdókhoz. Drágábbak, mint a polimerek, élettartama magasabb. A rézötvözeteket gyakrabban használják: réz és bronz. Az ötvözetek nem rozsdásodnak, de oxidálódnak, kívül vannak bevonva. Szifont és rozsdamentes acélt gyártanak, de az ilyen termékek költsége meglehetősen magas, ezért nem széles körben használják őket.

Minden csavarmenet, menetes vagy krimp, puha gumiból vagy gumi polimer tömítéssel van lezárva.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő szifont ↑

A szifon kiválasztásakor vegye figyelembe a következő tényezőket:

 • A nyak átmérője. A mosogatóban és mosogatóban ez más.
 • A túlfolyás jelenléte.
 • A mosógép vagy a mosogatógép számára további vízelvezetés szükséges.
 • A nyaktól a csatorna kijáratától a falról való távolság vízszintes vetületben. Rendszerint egy egyenes csőszakasz elég hosszú, de vannak kivételek.
 • A felszabadulás jelenléte gyakran a mosdók és csapok készletébe tartozik.
 • A szennyvízelvezető nyílás a szifonnal szemben helyezkedik el? Ha több mint 2-4 cm-t helyez el, akkor jobb, ha egy palackszifont szeretne hajlékony csővel vagy hullámcsővel ellátni.
 • A csatorna bejáratának átmérője. Különböző lehet: 35, 40 és 50 mm. Kívánatos, hogy a szifon beömlőcsőjének átmérője megfeleljen ennek az értéknek. Lehet, hogy kevesebb, ebben az esetben szüksége lesz egy adapterre. De nem több.
 • Esztétikai preferenciák. A mosdókagylóban, a szifon szinte láthatatlan és megjelenése nem játszik szerepet. Ez lenne a megfelelő szifon króm a mosogató nélküli talapzaton. A tervezői vízvezetékhez ki kell húznia a hozzá tartozó szerelvényeket.
 • Ár. Őszintén szólva nincs különösebb különbség az olcsó és drága szifonok között a kizsákmányolás szempontjából. A Stoke-t hatékonyan alkalmazzák mind az olcsó Orio-műanyag szifonok, mind az Ani-réteg, valamint a több száz eurós eliteszközökön keresztül. Természetesen a fém hosszabb lesz, de a műanyagról több évtizedről beszélünk. Ha krómozott, de viszonylag olcsó mosogatóra van szüksége, fordítson figyelmet a német Viega szifonokra, a cég katalógusában elég tisztességes költségvetési modellek vannak. A könnyű használat nagyobb mértékben függ a tervezéstől (könnyebb a palack megtartása) és felszabadulni (szükség esetén egy szelep jelenléte).

Video utasítások mosdószifon készítésére ↑

A szifon felszerelése egyszerű kérdés. Az alapvető egészségügyi készségek megszerzése után könnyű összeállítani. Ha az "otthoni mester" nem a hívásod, akkor helyesebb lenne minden szakembert megbízni a szakemberekkel.

Mosogató szifonok

Modell kiválasztása paraméterek szerint

 • A csapda típusa: nedves
 • Anyag: ABS műanyag
 • Szín: fényes króm
 • Garancia (év): 10
 • Anyag: ABS műanyag
 • Szín: fehér
 • Garancia (év): 5
 • Anyag: fém
 • Szín: fényes króm
 • Garancia (év): 5
 • Anyag: fém
 • Szín: fényes króm
 • Garancia (év): 5
 • Anyag: ABS műanyag
 • Szín: fehér
 • Garancia (év): 5
 • Anyag: ABS műanyag
 • Szín: fehér
 • Garancia (év): 5
 • Anyag: fém
 • Szín: fényes króm
 • Garancia (év): 5
 • Anyag: fém
 • Szín: fényes króm
 • Garancia (év): 5
 • Anyag: fém
 • Szín: fényes króm
 • Garancia (év): 5
 • Anyag: ABS műanyag
 • Szín: fényes króm
 • Garancia (év): 10
 • Anyag: fém
 • Szín: fényes króm
 • Garancia (év): 5
 • Anyag: ABS műanyag
 • Szín: fehér
 • Garancia (év): 5
 • Anyag: fém
 • Szín: fényes króm
 • Garancia (év): 5
 • Anyag: fém
 • Szín: fényes króm
 • Garancia (év): 5
 • Anyag: fém
 • Szín: fényes króm
 • Garancia (év): 5
 • Anyag: fém
 • Szín: fényes króm
 • Garancia (év): 5
 • Anyag: fém
 • Szín: fényes króm
 • Garancia (év): 5
 • Anyag: fém
 • Szín: fényes króm
 • Garancia (év): 5
 • Anyag: fém
 • Szín: fényes króm
 • Garancia (év): 2
 • Anyag: fém
 • Szín: fényes króm
 • Garancia (év): 5
 • Anyag: fém
 • Szín: fényes króm
 • Garancia (év): 5

Moszkva, a kereszteződés a Yaroslavl autópálya és a Moszkva Ring Road 95 km (külső oldalon), üzlet "Kerámia csempe, vízvezeték".
Helyszín térkép

Mosogatócsatorna a konyhában

A konyhában lévő mosogató szifonjának kiválasztása és a saját kezük behelyezése

A konyhai mosogatók mosogatói modelljeinek sokféleségével a telepítésük elve általában azonos, a különbségek kisebbek. Ha a szifon kiválasztási szakaszában hiba nem történik, akkor a telepítési problémák nem merülhetnek fel.

A konyhát gyakran működtetik egy mosogató, és a vízelvezető rendszer jelentős terhelés alatt van. A konyhai mosogató szifonjának rosszul fogalmazott választása vízben stagnál, ezért gyakran le kell tisztítani a leeresztést, esetleg eltömődve a szennyvízcsatornákat minden kellemetlen következménnyel.

Ezért a konyhai mosogató szivattyú sikeres telepítésének első lépése a megfelelő választás.

A választás alapjai

Az elvezető rendszerek különböző modelleken különböznek, két fő kritérium szerint osztályozzák: anyag és szerkezet (típus, típus).

Az anyag szerint ilyen szifonok vannak:

 • Polimer - polietilénből, polipropilénből. A konyhai mosogatókat használják, mert nem korróziónak és rothadásnak vannak kitéve, és a belső átmérőjük nem csökken a zsír és szennyeződés miatt.
 • Fém - rézből, bronzból, króm acélból.

A szifonok típusai a mosogató alatt a konyhában:

 • Kolboobrazny (palack) - kombinált kivitelű szifonok, amelyekben a csövek mellett üveglombik is található. Vannak olyan modellek, amelyekbe merülő cső és két partíció van.
 • Térd (cső) - hajlított cső formájában, általában 2 hajlítással, S vagy U alakú kialakítással.
 • Hullámosított - egyfajta cső, de hullámos csővel, amely önkényesen hajlítható. A korábbi kategóriáktól eltérően, köztük nincsenek olyan modellek, amelyekben háztartási készülékek és túlfolyó rendszerek csatlakoztathatók.
 • Lapos - egy kompaktabb U-alakú cső, a konyhában dupla mosdókhoz hasonló szifonok vannak.

A konyhai tisztításhoz a legjobb megoldás egy üvegszifon. mivel a szilárd részecskék és a zsír belépő ülepedés az üvegbe marad, anélkül, hogy elzárná a szennyvízrendszert. Mivel az üveg alsó része ki van csavarva, a tisztítási folyamat a lehető legegyszerűbb.

A csőszifonok nehezebb tisztítani, gyakran használják a fürdőszobában. Kényelmes modellek túlcsordulással. Ajánlott: további leeresztőnyílású mosáshoz. Ha a konyha mosogatógépet, mosógépet, két mosogatót szerel be, kettős / hármas szifonnal kell rendelkeznie.

A hullámosított vagy lapos leeresztőcső felszerelése a mosogató alá van korlátozva. de használatukkor nagy a veszélye a kellemetlen szagnak, ha a kanyar túl rövid.

Egy másik szempont, hogy a konyhai mosogató szifonjának kiválasztásakor figyelembe kell venni a fúvóka átmérőjét. A nagyobb átmérőjű cső a konyha számára előnyös. ilyen szifonnal kevesebb tisztításra van szükség, és hosszabb ideig tart.

Annak érdekében, hogy megtudja, melyik szifon a legjobban a konyhájához, meg kell vizsgálnia a gyártó leírását, és figyelnie kell a termék minőségére, az anyag szilárdságára, a repedések és a forgácsok hiányára, a menetveszélyre, a kötőelemek, dugók és tömítések megbízhatóságára.

A gumigyűrűk tartósabbak, mint a műanyagak. A híres márkák nagyobb bizalmat érdemelnek. Előnyös termékek antibakteriális adalékanyagokkal.

Eszköz és működési elv

Függetlenül a tervezéstől, minden kisülési munka a hajók kommunikációjának elvén alapul. van egy bemenet, amelyhez víz áramlik a mosogató felett, és egy vízelvezető cső, amely vezet a víz a csatorna alatt a bemenet.

Közöttük van egy olyan terület, ahol mindig van víz. Ez az ún. Vízzáró vagy vízzáró, amely akadályként szolgál a szivárgó szivárgók beléptetése ellen a csarnokokba a nappaliba.

Ugyanabban a részben a szennyeződésbe eső szennyező anyagok és háztartási hulladékok többsége késik, eltávolíthatók a lefolyó tisztításakor. ez sokkal egyszerűbb, mint a csatorna tisztítása.

Csőmodellekben a vízzárás a cső hajlításánál található, az üvegmodellekben - az üvegben, a víz alá süllyesztett cső alatt és az alsó átlós felosztás alatt. Mindaddig, amíg a víz kifolyik a mosogatóból, nyomás keletkezik a mosogatóban. és a víz a csatornába kényszerül.

Amikor a mosogatóból származó összes víz kifolyva van, és a csaptelep zárva van, a nyomás stabilizálódik, a víz önállóan nem tudja leküzdeni a kanyart, vagy hagyja a lombik határát, és a legalacsonyabb ponton marad, hidraulikus zárat alkotva.

A lapos szilvákban, valamint az enyhén hajlított hullámcsöveknél a vízdugó térfogata minimális, ha a mosogatót hosszú ideig nem használják (a tulajdonosok távol vannak), ez a víz teljesen elpárolog, és a szagkorlát eltűnik.

Szerelési eszközök és anyagok

Szinte mindent, ami szükséges ahhoz, hogy a konyhában mosogatócsövet telepítsenek, a készletben található csavarok, csavarok, tömítések. A műanyag anyákat kézzel kell meghúzni, a kulcsok használata nem ajánlott.

 • csavarhúzó fém csavarokhoz;
 • szilikon tömítőanyag menetes csatlakozások megmunkálásához;
 • Lehetséges - egy kés a szálak eltávolítására, egy lépcsős vízelvezető rendszernek.

Szifonokra van szükség ahhoz, hogy a mosogatót a csatorna és a csaptelepek összekapcsolják a vízellátással. Tudja meg, melyik keverő a legjobb a konyhában.

Hogyan válasszuk ki a rozsdamentes mosogatót, érdemes figyelmet fordítanunk a gyártás más anyagaira, mi más fontos szempont a választás során? Az összes válasz itt van.

Telepítés: lépésről lépésre

A szifon felszerelése felülről lefelé. A különböző típusú szifonok telepítésében kis különbségek vannak.

A telepítés előtt javasolt az utasítások tanulmányozása, megtalálása és bontása a kívánt sorrendben.

Hogyan helyesen csatlakoztathatjuk és helyezzük a szifont a mosogatóba a konyhában? A következők szerint járunk el:

 1. A szifon felszerelése megkezdődik egy védőrács beépítésével a leeresztő nyílásba (ha ez a készletben megtalálható).

Ha a lyuk mélysége megengedi, egy lapos gumi tömítést használnak, ha a lyuk szélei majdnem süllyednek a mosogató alján, akkor a rács beépítési helyét egyszerűen egy tömítőanyaggal kell bevonni.

 • A kifolyó tetejére egy vastag tömítést helyeznek. ahol van egy különleges oldal. Néhány gyártó azonnal illessze be ezt a tömítést.
 • A tömítéssel ellátott csövet a leeresztő aljához nyomják. Egy csavart csavart a védőrács tetejére. A csavarral ellátott szálat a fúvóka testébe nyomják.
  A csavar meghúzásával szoros csatlakozást kell elérni, elkerülve a karimát a tömítéssel.
 • Ha a védőrács nincs a készletben (régi típusú szilva), akkor a tömítéssel ellátott elágazó cső műanyag anyával van rögzítve a mosogató alá.
 • Miután a fúvóka a mosogató alatt van rögzítve, az adott szifon hozzá van kötve - egy hajlított vagy hullámos cső, egy lombik.
  A fúvóka szabad végére egy műanyag anyát (menetes le) és egy kúpos tömítést (széles oldalt az anyagra) helyeznek.
 • A csövet a szifon harangjába behelyezzük a kívánt hosszúságúra. A tömítés deformálódásának elkerülése érdekében a keskeny résznek az aljzatba kell kerülnie az egész kerületen, az anyát manuálisan kell meghúzni.
 • A leeresztő csőre egy anyát és egy kúpos tömítő tömítést helyeznek. csatlakozik a szifon leeresztő nyílásához.
 • A kisülő cső szabad ágcsövét egy szűk gumi mandzsetta segítségével helyezzük a csatorna aljzatába, amely megakadályozza a szagok terjedését.
 • Annak érdekében, hogy jobban megértsük, hogyan helyezzük el megfelelően a szifont a konyhában, és szedjük szét a régi mosdócsövet, ha cserére van szükségünk, nézzük ezt a videót:

  További jellemzők

  1. Ha a konyhába mosogató alakú mosogatót választunk, az üvegeket az utasításoknak megfelelően elő kell összeszerelni.
  2. Ha hullámosított leeresztő csövet használ, azt a szifonhoz kell csatlakoztatni, mielőtt a csatlakozóhoz csatlakozna. merev rögzíthető a szakasz előtt és után.
  3. Egyes buborék alakú szifonoknál a kifolyócső a lombik testébe van integrálva. ezek telepítése még könnyebb.
  4. A legegyszerűbb telepíteni egy hullámos szifon, két vékony fúvókával.

  Miután csatlakozik a kimenethez, a cső megkapja a kívánt hajlítást, szükség esetén meghúzódik, speciális rögzítőkkel van rögzítve, és a második kimenet a csatornarendszerbe kerül.

 • A szifon ellenőrzésének utolsó lépcsője. A mosogató alatt egy vödör vagy tálca kerül behelyezésre, a csap nem nyit több percig. Ha szivárgást észlelnek, akkor a csatlakozásoknak további tömítéssel kell rendelkezniük, és az anyákat meg kell húzni.
 • Túlcsordulási modellek

  A túlfolyó konyha szifon csak mosásra alkalmas, amelynek felső részén megfelelő lyuk van. Ezzel a kialakítással elkerülhető a víz túlfolyása a szélén. ha a fő lefolyó eltömődött a hulladékkal, ételeket zárolva van, vagy ha bizonyos célokra nem folyik víz, hanem a mosogatóban összegyűjtött vizet használják.

  A túlfolyócső lehet merev, az alkatrészek csoportja, vagy hullámosított, mielőtt csatlakozna hozzá, szükséges a magasságának beállítása a héja mélységének megfelelően.

  Ha a cső előregyártott, a magasságot a teleszkópos csúszó mozgó alkatrészek elvének megfelelően állítják be, és a bilincseket használják. A hullámcsövet egyszerűen nyújtják és a megfelelő helyen meghajlítják.

  A túlfolyó cső bemenete és a mosogató hátsó felülete között a lyuk körül egy lapos tömítést kell használni.

  A túlfolyócsatlakozás a tetőről indul, az utolsó lépés a cső szabad végének behelyezése a kifolyócső megfelelő aljzatába és rögzítés egy tömítő tömítésű anyával.

  Ha mindig ön egy vízvezeték-szerelő, akkor nem fog fájni megismerni a mosógépnek a szennyvízcsatornához és egyéb segédprogramokhoz való csatlakoztatásához szükséges utasításokat.

  A ház gyakran kapcsolja ki a forró vizet? Tudja meg. hogyan kapcsolja be a kazánt a vízellátó rendszerrel a saját kezével.

  Ha gyakran problémái vannak a fürdőkád csaptelepével, akkor hasznos lesz megtudni, hogy melyik a fürdőszobában új zuhanycsapot választani.

  Hasznos tippek

  1. Jobb, ha a rendszereket sima csővel választják. a csatornába engedve könnyebb tisztítani őket.
  2. A régi szifon lebontásának pillanatától kezdve egészen az új csatornarendszerbe történő beszerelés utolsó szakaszáig kívánatos egy megfelelő átmérőjű ronggyal vagy dugóval dugni.
  3. A lefolyó lyuk körül lévő mosogatófelületet alaposan meg kell tisztítani és zsírtalanítani kell.
  4. A menetes csatlakozások tömítettek, kivéve a lombik sapkáját - rendszeresen le kell csavarni, és a vontatás a szivárgás megelőzésére használható.
  5. Buborék alakú, merülő csővel ellátott modellek esetén beállíthatja az izzó magasságát. a fúvókát különböző mélységben befogja, de nem érinti az alját, és a szélsőséges felső pontban történő rögzítés szintén nemkívánatos.
  6. Jobb, ha ilyen szivattyúval rendelkező szifont vásárol. hogy a csatorna átmérője megfeleljen a csatorna átmérőjének.

  Vannak más lehetőségek is - egy szifon felvásárlása univerzális, lépcsős lefolyórendszerrel, és a fúvóka kivágása a kívánt átmérő eléréséhez vagy átmeneti tömítő mandzsetta alkalmazásával. Az első lehetőség megbízhatóbb.

 • Mosogatót kell mosni a mosáshoz egyidejűleg, vagy utána, figyelembe véve a tervezést, a tervezési jellemzőket.
 • Modern mosogató a konyhai mosogató csak annyit kell telepíteni, a szakértők segítségével. A legfontosabb dolog - kiválaszthat egy olyan modellt, amely alkalmas bizonyos körülményekre. győződjön meg róla, hogy nincsenek hibák, és kövesse az utasításokat.

  A modern piacon jelentős számú modell képviselteti magát, és mindegyikük telepítése saját árnyalatokkal rendelkezik, jóllehet az általános elvek ugyanolyanok, mint mindenfajta szilvafajta.

  Nincsenek kapcsolódó bejegyzések.

  A megfelelő szifon kiválasztása a konyhai mosogatóhoz (mosogató)

  A csatornarendszer nem működhet a fő jellemző nélkül - a szennyvízgyűjtő rendszer. A leeresztő vasalat egy csomó hajlított fúvókák halmaza, hermetikusan összekapcsolva. A konyhában és a fürdőszobában van felszerelve. Annak érdekében, hogy az egész rendszer megfelelően működjön, minden egyes részre figyelni kell. A konyhai mosogatóval és mosdóval jól megválasztott szifon garantálja a csatornarendszer sikerének 50% -át.

  A leeresztő szerelvények fő feladata

  A túlfolyó leeresztő rendszer célja, hogy biztosítsa a szennyvízből a szennyvízcsatorna szennyvízelvezető csatornába történő kibocsátását.

  De van néhány további feladata a rendszer különböző részei által:

  1. A szennyvízrendszer védelme az élelmiszer-hulladékkal való szennyezettségtől. A nyakán található védőháló segít megbirkózni ezzel a feladattal. Közvetlenül a mosogatóban helyezkedik el, és a felhasználó könnyen eltávolíthatja a felgyülemlett szennyeződést anélkül, hogy megszüntetné a szifont.
  2. A szennyvíz áthaladása a mosogatóról a vízelvezető rendszerbe. Olyan műanyag vagy fém korróziógátló csövek, amelyek úgy vannak elrendezve, hogy a zsírok és más hulladékok késedelem nélkül eltávolíthatók a szennyvízbe, és nem képeznek lerakódásokat a lefolyószerkezet belsejében, könnyen megbirkózhatnak ezzel.

  Nagyon fontos, hogy megfelelően helyezze el a szifont a szivárgás megelőzése érdekében.

 • Vízzárás kialakítása. Ezt a feladatot közvetlenül a termék teste - szifon végzi. A fenékmagasság és a kimeneti fúvóka közötti különbség következtében vízzáródás alakul ki, amelynek segítségével a szennyvízrendszerben felgyülemlő gázok nem mennek be a nappaliba.
 • Szifon kiválasztása. Tervezési jellemzők

  Jellemzően a rendszer leeresztő-túlfolyása a készletben mosogatóval van ellátva, amelyet kifejezetten a kiválasztott modellhez terveztek. De ha ez megtörténik, hogy a termék nincs lezárva, vagy a behelyezett szifon meghibásodott, új terméket kell vásárolnia. A vízelvezető rendszerek nagy választéka közül számos fő típus van a szelepek tervezési jellemzői alapján.

  1. Kemény cső szifon. Csak egy sor csőből áll össze, vagy egyetlen csőből áll. A vízkapu a rendszer fő részének hajlításával van kialakítva. Ha a szifon nem összecsukható, az alsó része egy ellenőrző lyukkal van ellátva, amely lezárva van. Szükséges a rendszer tisztítása és a zsír eltávolítása.

  Kemény cső szifon

 • Üveget. A fő rész egy palack formájában van kialakítva, amelyben vízzáródás alakul ki. A kisülőcső lehet merev vagy hullámosított cső formájában. A legfontosabb különbség az előző típushoz képest a szifon test egyszerű szétszerelésének lehetősége. Ha egy kis tárgy esett a mosogató ürítőnyílásába, könnyen eltávolítható a palack fenékének lazításával.

 • Szifon hullámos. A legegyszerűbb leeresztő szerelvények. Ez egy hullámcső. Az egyik vége csatlakozik a kimenethez (a leeresztő nyílásba helyezett rész), a másik pedig a csatornahálózatba. A szifon hatását a cső S alakú hajlításával érik el. A legolcsóbb és legegyszerűbb telepíteni és összeszerelni, mert a legkisebb számú alkotóelem. Azonban a hullámcső nagyon gyorsan felhalmozza a testzsírt.

 • Dupla szifon (tripla, stb.). Csak akkor használják, ha a mosdóban 2 vagy több edény van. Megtévesztheti a kettős nyak és a felszabadulást, amelyeket egy közös szifon csatlakoztat.

 • A rendszer további csapokkal. Nagyon kényelmes a mosógép csatlakoztatása. Kiegészítő csővel van ellátva, amely a nyaknál található - a kifolyó és a palack között.

  A rendszer további csapokkal

 • Szifon két további ággal. A készülék mosogatógépének mosáshoz való csatlakoztatása.

  Szifon két további csaptelepel

 • Lefolyó-túlfolyó rendszer. Sok mosogató rendelkezik lyuk túlcsordulással. Az ilyen mosogatógépekhez speciális szifonokat állítanak elő túlfolyócsövekkel.

  Fontos! A szifon kiválasztásakor jobb, ha először konzultál a vízvezeték-szerelővel. Pontosan megmondja, hogy melyik lefolyószerelvény jobban illik az autómosáshoz.

  A csatorna teljes rendszerének egy modulációja

  A vízelvezető rendszer összeszereléséhez ismerni kell valamennyi alkatrészét. Az alábbiakban felsoroljuk a túlfolyó szifon fő részeit:

  • Release. A rendszer teteje. A mosogatóhoz közvetlenül rögzítve 3 részből áll: háló, csavar, alap.
  • A nyak. Van egy széles anyája, amellyel csavarozva van a kioldáshoz. A konyhai készülékek csatlakoztatásához további csatlakozásokkal is felszerelhető.
  • Túlfolyó tömlő, amelyet a műanyag anyával csavaroznak a kimeneten vagy a nyakon.
  • Túlfolyó háló szerelése. Fém csavar, amely a mosogató tányér oldalán van csavarva.
  • Szifon test. Olyan palack, amelybe a szifon nyaka kúpos tömítéssel belép.

  A csatorna teljes rendszerének egy modulációja

  • Elszívócső. A szifon zárócsonkja, amely a leeresztő szelepet csatornahálózattal köti össze. A palackhoz egy széles műanyag anyával rögzítve.
  • A tömítések és a bilincsek készlete a csatorna túlcsordulásának összeállításához.

  Minden részlet csak a gumitömítésen keresztül kapcsolódik a következőhöz. Padok és mandzsetták nélkül szivárgás keletkezik a rendszerben.

  Fontos! Ellenőrizze a tömítések beszerelését. A sértetlenség és az elakadások megakadályozása.

  A komponensek és az utasítások teljes listáját felhasználva összeállíthatja a terméket.

  A szifon felszerelése: lépésről lépésre

  Jobb, ha általában a szaniteráruk beszerelését és a leeresztő szerelvényt szakemberekre bízzák. De senki sem fogja megítélni, ha ön maga dönti el. A műanyag rendszerek nem igényelnek további szerszámokat, csak a csavarhúzó használható a kioldáshoz. Minden alkatrész csavarozott kéz. Élesítsen fotó utasításokkal, jó hangulattal és folytathatja.

  Az első dolog csavarják a kérdés felső részét. Gyakran rozsdamentes acélból készül. A lefolyórendszerbe beépítve van egy tömítőgyűrű a dekoratív hálóhoz. Helyezze a mosogatóleeresztő nyílásba, nyomja le a gumi tömítést az alsó és a többi kimenetről. Csavarja össze a két darabot egy csavarral. Ellenőrizze, hogy a tömítések elmozdultak-e.

  Rendszer: szifon installáció

  Csatlakoztassa a túlfolyótömlőt a konnektorhoz és a hálót a mosogatóhoz, és a kipufogórendszert ugyanúgy húzza meg a rozsdamentes csavart. Csavarja be az összeszerelt szifont a kimenetre egy nyakra szerelt műanyag anyával. Mindenképpen ellenőrizze a lapos tömítést. Húzza meg kézzel a anyát a leállással. Ne támaszkodj túl sokat. A műanyag nem képes ellenállni a nyomásnak és a robbanásnak.

  Ugyanígy csavarja be a kivezető ág csövet a szifon testébe. Ellenőrizze a pecsétet. Ezután kúpos tömítéssel csatlakoztassa a kifolyót a csatornarendszerhez. Telepítve van, mint a szifon nyakán, szűkíteni a részt annak a furatnak a irányába, amelyben a fúvóka be van helyezve.

  Ha a csővezeték átmérője és a csatornarendszer közötti eltérés különbözik, használhatunk műanyag redukciót vagy gumitartókat.

  Tanács. A jobb tömítés érdekében kenje meg a mandzsettákat és tömítéseket szilikonzsírral. A leeresztőcső bejárata a csatornahézaghoz szaniter szilikonnal is lezárható.

  A rendszer telepítése után tesztelést kell végrehajtania. Ehhez töltse fel a mosdót vízzel a túlfolyáshoz. Először ellenőrizze a munkáját. Ezután nyissa ki a lefolyót, a víz gyorsan leesik a lefolyóba. Óvatosan ellenőrizze az egyes szifoncsatlakozást. Ha ez nem jelentett egyetlen cseppet, akkor a telepítés sikeres volt.

  A szifon csatlakoztatása egy dupla mosogatóhoz

  Hogyan kell meghosszabbítani a lefolyó rendszer élettartamát?

  Sok háziasszony próbálja meghosszabbítani a konyhai asszisztensek életét. Nem egy kivétel és egy mosogató vízelvezető rendszere. Meghibásodása nem csak megbénítja a konyhában végzett munkát, hanem sok károkat is okozhat, és elárasztja az egész szobát.

  A szivárgás elkerülése érdekében ellenőriznie kell a rendszer minden részét.

  A szifonszivárgás általában a tömítések kopása miatt következik be. Annak érdekében, hogy sokkal hosszabb ideig tudjanak szolgálni, a beszerelés előtt győződjön meg róla, hogy különleges kenőanyaggal kezeli őket, lehetséges szilikon. A szifon is szivároghat az egyik cső vagy palack repedése miatt. Ez akkor történik, ha a csavarokat a beszerelés során húzza meg.

  Tipp Vásárláskor gondosan ellenőrizze a terméket repedések és forgácsok miatt, ami később kellemetlen helyzetet okozhat - szivárgás.

  Annak érdekében, hogy a leeresztő rendszer ne legyen eltömődve, a szifon testet időben tisztítani kell a szennyeződéstől.

  Ez többféleképpen is megvalósítható:

  • forró vízáram;
  • dugattyú;
  • vegyi anyagok a szennyvízcsatornák tisztítására;
  • csavarja le a szifon alját és kézzel tisztítsa meg.

  Ne feledkezzen meg a megelőző tisztításról és a megtakarításról. Segítségükkel elfelejthetjük a csatornahálózat hosszú időn át történő javítását.

  Sifon készülék mosása: Videó

  Szifon csatlakozás a mosogatóhoz: fénykép

  Szifon a konyhában való mosáshoz: hogyan szereljük fel és telepítsük a saját kezüket

  A konyhában a mosogató alá helyezett szifon felállításával akár egy kezdő is kezelheti szakember segítségével. A modern szifonok tervezése kézi összeszerelésre készült, és csak ritka esetekben lehet csavarozó.

  A szifon egy cső (kevésbé több cső), amelynek kanyarulata a piszkos vizet a csatornarendszerbe áramlik. Pontosan a hajlítás miatt a víz egy kis része marad a csőben, és egyfajta ülepítő tartályt képez. Ő viszont nem enged kellemetlen szagokat és zajokat a csatornacsövön belépni a szobába.

  Szifon eszköz

  A lefolyók szifonjai gyakran krómozott műanyagból vagy műanyagból készülnek (propilén, polietilén, PVC). A sárgaréz termékek idővel oxidálódnak és szennyeződnek. Jobb, ha előnyben részesítjük a műanyag szifont. Az ilyen termék nem korrodál, nem rothad, kopásálló és tartós.

  A konyhai szifonok típusai

  A műanyag termék példáján vegye figyelembe a készülék szifont. A standard szifon berendezések a következőket tartalmazzák:

  1. védő grill. Ez közvetlenül a mosogató vízleeresztő nyílásába kerül, és megakadályozza, hogy nagy mennyiségű hulladék kerüljön be a szennyvízcsatornába.
  2. gumidugóval. A mosogató ürítőnyílásának blokkolására szolgál (olcsó szifon-modellek hiányában).
  3. gumi tömítés 3-5 mm vastag. A mosogató és a kiömlőnyílás között helyezkedik el.
  4. kipufogócső. Néhány fúvóka-modellnek van egy további lefolyója, amelyhez a mosó / mosogatógép csatlakoztatva van, vagy az alsó szeleppel ellátott csaptelepek.
  5. gumi tömítés kipufogócső
  6. műanyag anya kipufogócső
  7. Csatlakozó csavar Ø 6-8 mm rozsdamentes acél. Az olcsó szifon modellekben ezek a csavarok egyszerű vasból készülnek, vékony króm vagy nikkel bevonattal. Az ilyen csavar nem megbízható, gyorsan rozsdásodik és összeomlik. Ha egy szifont vásárol egy kiváló minőségű csavarral, akkor ajánlatos egy kis mágnest magával vinni a fém megvizsgálására (a rozsdamentes acél nem mágnesez).

 • fém anya. Sárgaréz, réz vagy rozsdamentes acél. Ne vegyen be egy szifont egy vasanyával. Gyorsan rozsdásodik és legfeljebb egy évig tart.
 • szifon tok palack vagy térd formájában.
 • összekötő műanyag anyával.
 • 2 kúpos gumi vagy műanyag tömítés.
 • csatorna csap. A szifonház oldalán található.
 • megfelelő átmérőjű anya a műanyag adapter felszereléséhez.
 • fedél vagy üvegszifon. Ez a részlet sokkal gyakoribb, mint másoknak, hogy le kell csavarni, hogy tisztítsa meg a szifont.
 • nagy lapos gumi tömítés. A fedelet (csésze) szifont a testhez zárja.
 • csatorna csap. Rugalmas tömlő, szabványos műanyag cső, hullámcső vagy műanyag cső lehet. Mindez függ a megszerzett szifon típusától és a kimenetének átmérőjétől.
 • ↑ vissza a tartalomhoz

  Szifon szerelvény konyhai mosogatóhoz

  A boltban vagy a raktárban vásárolt szifont a termék összeszerelési diagramjaival együtt kell mellékelni. A szerelvény nem okoz nehézséget még azok számára sem, akik először felvetették a szifont. De a további szivárgás elkerülése érdekében figyelembe kell venni a termék összeszerelésekor a következő pontokat:

  1. A termék összeállításakor a legfontosabb dolog az összes csatlakozás szorossága. A szivárgásvizsgálatot a parafa aljából kell elvégezni, mivel a csatorna állandó nyomás alatt áll. Miközben még mindig a boltban van, szifon vásárlásakor gondosan ellenőrizze a terméket hibák esetén (zseton, sorja, stb.), Mivel károsíthatja a tömítést.
  2. Ha a szifont eladták, akkor szét kell szedni és ellenőrizni kell az összes tömítés jelenlétét, valamint annak ellenőrzését, hogy a termék minden részét szorosan rögzítsék és rögzítsék.

 • A konyhai szifonokat kézzel kell összeszerelni, hogy ellenőrizhesse a szorítóerőt, és ne károsíthassa a készüléket.
 • Az alsó dugó és egyéb csatlakozások beszereléséhez rögzíteni kell a tömítéseket. Tömítőanyagot használnak erre a célra. A szifon alkatrészek csavarását az ütközővel szemben, de erős nyomás nélkül kell végrehajtani.
 • A kimeneti csatlakozó felszereléséhez meg kell húzni a rögzítőcsavart és fel kell venni a felesleges tömítőanyagot. A fúvóka kioldódása következtében a beépítési magasság állítható.
 • Szifon telepítés

  1. A szifon felszerelésének megkezdése előtt előkészítő munkát kell végezni. Ha a szifon csatlakozik a régi öntöttvas csőhöz, akkor tisztítani kell a szennyeződésektől, és szereljen be egy gumitömítést. Ha a cső műanyag, akkor először a csúcsát egy bizonyos szintre (de legfeljebb 40 cm-re a padlóról) hozza. Ezután egy speciális adapter van telepítve rajta.
  2. A következő lépés a régi szifon leszerelése. Ehhez használjon olyan csavarhúzót, amellyel a rögzítőcsavar lecsavarozható.
  3. Ezután óvatosan tisztítsa meg az ülést a jövő zsír, szennyeződés és rozsdás szifonra.
  4. Csak ezután lehet a szifont felhelyezni a mosogatóra, és rögzíteni egy csavaros rész a csaptelep csapdával.

 • Manuálisan csatlakoztassa a szifon fő részét egy csővel a mosogató alá.
 • A szifonhoz mellékelt sok utas esetén azonnal csatlakoztasson további berendezéseket (mosógép, mosogatógép stb.). Azonban célszerű csatlakoztatni a készüléket a szennyvízcsatornához, és elsődleges ellenőrzést kell végrehajtani. A csavarkulcsban további csapok zárva vannak a szifonhoz csatlakoztatott speciális dugaszokkal.
 • Ha a szivárgás ellenőrzése során nem találta meg, akkor további eszközöket csatlakoztathat. A mosófolyadékok és mosogatógépek a megbízhatóság érdekében rögzítők segítségével rögzíthetők.
 • Fontos gondoskodni arról, hogy a szifonból kilépő kifolyócső ne legyen hajlított vagy csavarva bárhol. A víz szabadon áramolhat rajta.
 • DIY Tippek szifon telepítéshez

  • Szifon vásárlásakor ellenőriznie kell a készüléket az eszköz összes részletének jelenlétére. Gyakran előfordul, hogy még zárt csomagban sem elegendő rész van.
  • A szifon összeszerelésekor minden elemnek száraznak és tisztanak kell lennie. A szivárgás vagy homok a gumitömítésen vagy a szálon csapódhat.
  • A szifon felszerelésénél a padló alatti szifonnyílás magasságának nagyságrendje magasabb, mint a csatorna bemeneti nyílásának magassága. Ha ezt a feltételt megfigyelik, akkor kialakul egy bizonyos dőlés, amely kedvező a vízáramlás szempontjából.

  A következő cikkben olvassa el a vízvezeték fűtőkábelét. Miért van szükség, és hogyan kell használni?

  A kapcsolódó cikkek megtekintése:

  Mennyire egyszerű az, hogy telepítse az akkumulátort, és hogy mire van szüksége ehhez? Mosogató beépítése egy talapzattal - mindent megtenni a saját kezével Hogyan cserélheti ki a csapot a konyhában minden probléma nélkül: szétszerelni és telepíteni Zuhanykabin: összeszerelési jellemzők és csatlakozási technológia a saját kezével