Legfontosabb > Dekoráció

Rack mennyezet a fürdőszobában - kiválasztás és telepítés

Felfüggesztett szerkezetek a mennyezeten a zuhanyzóban nem csak díszítik a szobát, hanem gyakorlati funkciókat is. A funkcionális keret megbízhatóan elrejti az esztétikai kommunikációt. Egy másik kérdés az, hogy milyen designot vagy modellt válasszon? Ehhez bizonyos feltételeknek meg kell felelni, például a kézzel történő felszerelés lehetőségének. Ezenkívül figyelembe kell venni, hogy a fürdőszoba egy adott hely.

A befejező anyagok és háztartási tárgyak zománcozásának működését a szoba jellemzői bonyolítják. Rendszerint nehézségek merülnek fel a fokozott páratartalom, hőmérsékletváltozás, gomba vagy penész előfordulása, valamint egyéb negatív tényezők miatt. Ezenkívül a fürdőszobának a jövőben kialakított burkolatának tartóssága, tartóssága, megbízhatósága és egyéb előnye is lehet. Miért kell részletesen megközelíteni a felfüggesztés szerkezetét?

erősségek

A fürdőszobai rack mennyezeteinek számos előnnyel kell rendelkezniük ahhoz, hogy a különböző negatív körülményeknek is eleget tudjanak tenni. Ezenkívül meg kell jegyezni, hogy ebben az esetben a mennyezet megjelenésének magas követelményeket kell teljesítenie, és teljesítenie kell a közvetlen funkcióját. Kívánatos, hogy a telepítés kézzel történjen. Végül is a keret telepítése az egyik legfontosabb esemény.

 1. Ellenállás vízzel való teljes érintkezésben. Ez a típusú padló nem rozsdásodik meg idővel, nem oxidálódik és nem rothad. Azonban figyelmet kell fordítania a horganyzott acélból készült akasztókra, amelyek gyenge pontja a tervezésnek.
 2. Maszkolási kommunikáció. A fürdőszobában elhelyezett rack mennyezetek mindenféle kommunikációt vívnak vízcsövek vagy elektromos vezetékek formájában. Ezenkívül továbbra is ingyenes hozzáférést biztosítanak számukra, ami szükség esetén szükséges lehet.
 3. Egyszerű kezelés. Ennek a keretnek az egyszerű kezelése maga az anyag. A szerény termékei lehetővé teszik, hogy szünetet tartsanak az állandó tisztítással a tulajdonosuknak, hiszen mindössze annyit kell tennie, hogy évente egyszer törölje le a mennyezetet.
 4. Maszkolási hibák. Nem titok, hogy az otthonokban sok mennyezet nem felel meg a magas minőségi előírásoknak. A hibák kiküszöbölése gyakran jelentős pénzeszközöket igényel. A fürdőszobában elhelyezett rack mennyezet segít a probléma megoldásában, mivel tökéletesen elrejti a szabálytalanságokat, és nincs varrása.

Ezek a technológiai és működési jellemzők segítenek a vasútnak abban, hogy a hazai piac egyik vezetője maradjon. A legfontosabb előnyök a saját kezükbe való könnyű beépítés, valamint a nem kívánatos gondoskodás révén lehetővé teszik a keretnek a kívánatos megszerzést. Ráadásul a vonzó megjelenés és a széles választék lehetővé teszi a tervezést a fürdőszobában. Melyik mennyezetet jobb választani?

faj

Rack mennyezet a fürdőszobában meglepő, nem csak a különböző formák és méretek, hanem a különböző anyagok használt. A burkolatot különböző termékek végzik. Annak érdekében, hogy helyesen határozhassuk meg, melyik anyag jobb, ismernie kell mindegyikük előnyeit és hátrányait.

faipari

A fa mindig a legnépszerűbb díszítőanyag. Jelenleg a fából készült termékeket nem csak padlóburkolatként, hanem mennyezeti válaszfalakként is használják. A fa sikeres alkalmazásának élénk példája a fürdő. Különböző fajták használatosak a csuklós mennyezet alatt, így azok tulajdonságait összefoglaljuk. erősségek:

 • Környezetbarát anyag.
 • Természetes szín és szerkezet.
 • Magas hangszigetelés.
 • Külső esztétika.

A fa burkolat alkalmas a rusztikus vagy természetes stílus kedvelői számára a díszítésben. Azonban előnyei mellett, mint bármely más anyaghoz, a fa saját gyengeségei vannak. hátránya:

 1. Alacsony tűzállóság.
 2. Magas ár
 3. Rövid élettartam.
 4. A víz jól felszívódik.
 5. Gyengén harcol a mikroorganizmusok ellen.
 6. Az ellátáshoz különleges készítményekre van szükség.
 7. További világítás szükséges.

alumínium

A fém felfüggesztett mennyezet egy egzotikus változatból napi rutinná változott. Ha korábban nehéz volt elképzelni, hogy a zuhanyzóban lévő mennyezet alumíniumból készül, most a dolgok sorrendjében van. Ez az anyag egy sor olyan előnyökkel rendelkezik, amely lehetővé teszi a fürdőszobában történő felhasználását.

 • Nagy terhelésnek ellenáll.
 • Hosszú élettartam.
 • Egyszerű kezelés.
 • Széles választék.
 • Megjeleníthető megjelenés.
 • Tűzállóság.
 • Ez a fényvisszaverő felület miatt további megvilágítás forrása.
 • Nem gyűjt a por.
 • Jó hangszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik.
 • Nem korróziónak van kitéve.

Alumínium termékek kézzel is felszerelhetők. A telepítés viszonylag egyszerű, mivel az elemeket a tervezővel analóg módon állítják össze, csak nagy méretűek. Ezenkívül a fém mennyezetet különböző képek és díszítő minták díszítik, ami lehetővé teszi a tervezés további hatását. De minden előnye nem fogja elrejteni a keret hátrányait. Hiányosságok:

 1. Elég nagy árat.
 2. Az anyag feldolgozásakor bizonyos nehézségek vannak.
 3. Egyes többszintű tervekhez szakértők bevonása szükséges.

Általában az alumínium padlók vevői gazdag emberek. Azonban még a kevésbé gazdag állampolgárok is megengedhetik maguknak egy fém mennyezet megvásárlását, mivel az idővel fizetni fog. Külsőleg az alumínium látványosnak tűnik, és alkalmas azoknak, akik jó minőségű és tartós anyagokat szeretnek, bizonyos finomítással, vagy akár luxusval.

műanyag

Milyen más anyagot választhat, ha nem műanyag? Ezeket a termékeket a nagy teljesítményű tulajdonságok, a vonzó megjelenés és a funkcionalitás jellemzi. A saját kezű struktúrák összeszerelése valóban foglalkozik. A telepítés a dolgozók bérbeadása nélkül is elvégezhető, ami a rajongók számára ezt a mennyezetet növeli.

 • alacsony ár;
 • a feldolgozás egyszerűsége;
 • könnyű gondozás;
 • nagy vízállóság;
 • széles tartományban;
 • egyszerű telepítés

A műanyag kiválasztásához meg kell mérlegelnie az összes előnyét és hátrányát. A saját kezével való felszerelés képessége sokakat vonz, de ugyanakkor meg kell próbálnia az egész struktúrát megfelelően összeszerelni. Bár ez is különleges problémák merülhetnek fel. Azonban a műanyag mennyezetnek még mindig gyenge pontja van, és nem mindig kellemes. hátrányai:

 1. anyagi törékenység;
 2. rövid élettartam;
 3. éghetőséget;
 4. rosszul ellenáll a mechanikai igénybevételnek.

A legtöbb fogyasztó a műanyagból kiválasztja a mennyezetet a zuhanyzóban. Ez annak köszönhető, hogy a termék alacsonyabb költségét a többi anyaghoz képest. Megjegyzendő, hogy más előnyök is elegendő mennyiségben vannak. Ezenkívül a könnyű karbantartás és a hosszú élettartam is a műanyag oldalán található.

Alumínium redőnyös mennyezet a fürdőszobához: anyagszámítás és beépítési technológia

Úgy döntöttél, hogy alumínium süllyesztett mennyezetet szerelsz a fürdőszobába, de nem ismered, hogyan történik ez. Nem számít, ez a cikk pontosan az, amire szüksége van. Itt van a technika az alumínium lécek mennyezetének összeszerelésével saját kezűleg, valamint hasznos tippeket és ajánlásokat kezdőknek házi kézműveseknek.

Milyen elemeket tartalmaz a függesztett rack mennyezet

Először is, a fürdőszoba alumínium mennyezetje fémkeretből és burkolólapokból (lécekből) áll. Az alumínium fürdőszobai mennyezeti paneleket hideg bélyegzéssel gyártják. Felülről különleges festékkel és védő lakkal borítják, ami megakadályozza a nedvességnek a panelre gyakorolt ​​romboló hatását.

A fém keret fém, bélyegzett és horganyzott profilokból áll. A cink gátolja a fém korrózióját is. Általában az alkatrész-anyagok élettartama felfüggesztett rack plafon 25 év.

A vázszerkezet egy felhajtható mennyezeten a következő elemekből áll:

 • Fal sarokprofil
 • Tetőfedő profil rúddal vagy résszel
 • Univerzális állítható felfüggesztés (kihajtható horgas + kihajtható hurok csatlakozó szalagrugó)

A lámpatest tüskékkel és 6 x 40 mm-es önmetsző csavarokkal készült. A keretre nézve széles álmennyezetek vannak. A mennyezeti sín méretei: 9-20 cm szélesség, 3 vagy 4 m hosszú, vastagsága 0,5 mm.

A mennyezeti sínnek lekerekített ívelt élei vannak. Ez azért van, hogy biztosítsák a stringerhez. A leginkább futó fiók szélessége 10 cm.

Milyen léceket választani

Az alumínium fürdőszobai mennyezetek háromféle mennyezeti lappal találkozhatnak:

 • Nyílt típus
 • Zárt típus
 • Reiki betétekkel

Az első típusú sínek nyitva hagyják a keréktárcsát. Javasoljuk, hogy a mennyezetet olyan panelekkel fonja be, amelyek mennyisége 3 m vagy több. Ha ez alatta történik, a mennyezeti kommunikáció akkor is észrevehető, ha a világítás be van kapcsolva.

A második típusnak van egy kiemelkedése a panel egyik oldalán, amely átfedi az interstice hézagot, ha egy rúdra van szerelve. Az ilyen lécek használata olyan benyomást kelt, hogy a mennyezetet fából faragott padlózattal végezzük.

A harmadik lehetőség a legnépszerűbb és eredeti. A panelek között a betétek az alumínium rack-mennyezetbe vannak szerelve, amely 16 mm széles, különböző színű, alumínium csíkokból állhat.

Különösen szép megjelenésű tükörbetétes betét. Ezt követõen megfontoljuk, hogyan számoljuk ki a rack mennyezetét a fürdőszobában zsebekkel és betétekkel.

A fürdőszobaszekrény mennyezetének kiszámítása

Fontos tudni! Szereljen fel egy alumínium mennyezetet a fürdőszobában, miután befejezte a munkát a csempék a padló és a falak.

A rack mennyezetének kiszámításához a következő szabályok érvényesek:

 • A falszög profiljának hossza megegyezik a mennyezet peremével
 • A mennyezeti csapágyprofil a helyiség hosszúsága mentén 1,2 méteres távolságban van elhelyezve kis helyiségekben, az intervallum 0,6 m-re csökkenthető, hossza a következő képlet segítségével számítható ki: ((H / 0,6) - 2) x L = Z
 • H - a szoba szélessége
 • 0,6 - szomszédos profilok közötti távolság
 • L a hely hossza
 • Z - profilhosszúság szükséges a helyiséghez
 1. Az univerzális felfüggesztések száma megegyezik a szalagok teljes hosszával, osztva a felfüggesztési időtartammal vagy 1 méterrel
 2. Mennyezeti sínek és betétek, amelyek merőlegesek a merőleges vonal irányára. A sínek számát a következő képlet segítségével számíthatjuk ki: H / (S + J) = K
 • H - a szoba szélessége m-ben
 • S a m mennyezeti sín szélessége
 • J - szélességi interfluor beillesztés m
 • K - a mennyezeti lécek és betétek száma darabokban

Mennyezeti szint jelölés

Mivel a burkolólapot már a falra helyezték, nagyon könnyen irányítható a jövő felfüggesztési rendszerének szintje. Egy vonalzóval meg kell jelölni a süllyesztett mennyezet és a kerület mentén a falon levő magasságot (vízszintes sík), hogy egymástól legfeljebb 1 m távolságra helyezkedjenek el egy ceruzával.

Fontos tudni! A lépcsőházban lévő mennyezet tetszőleges magasságra, de legalább 12 cm-re leereszthető, ez a rés süllyesztett lámpatestek beszereléséhez szükséges.

A mennyezeten jelölje meg a csapágyhúzók helyzetének tengelyét. A tengelyek mentén helyezzük el az univerzális felfüggesztések rögzítését. Ezután a jelölés befejeződött.

Figyelj! A falon lévő vonal nem eshet a csempecsuklóra. Furatok fúrásakor a csempe felrobbanhat.

Elektromos világítás bekötése

A világítás vezetékét egy műanyag hullámosított hüvelybe helyezzük, és a kapcsok mennyezetéhez rögzítjük. A spotlámpák helyén 25-30 cm hosszúságú hurkok kerülnek eltávolításra a világító eszközök további csatlakoztatásához.

Fontos megjegyezni! Ha a huzalok csupasz végei vannak, akkor szalaggal kell szigetelni.

A megjelölt vonalon rögzítő fal sarokprofilját képezi. Ehhez egy 35-40 cm-es fúrólyuk lépcsővel. A szöget a festett oldalra szerelik a padlóra.

Először fúrjon egy darabot a csempere, majd a betonra. A lyukakat kalapáccsal alaposan átütik a lyukakba, és csavarral egy szögletes profilt rögzítenek. A tartóprofilok tengelyein levő jelekbői a univerzális függesztőcsapok dugókkal vannak ellátva. Erre a célra egy hurok van kialakítva egy fülön.

A horgokat a szerelt horogokon kell lógatni. A szalagok vízszintes síkját egy szintszabály szabályozza.

A mennyezeti lécek és beépített spotlámpák felszerelése

A fürdőszobában lévő alumínium burkolattal ellátott léceket darálóval méretezik. Szerelje fel a sínt a szálakra úgy, hogy bedugja őket a horonyprofilba. A spotlámpák helyén a sínre vágott lyukon. Ezt a lámpa átmérőjén lévő koronával ellátott fúróval végezzük.

A világítóberendezés a lyukba van szerelve, a rugók hajlításával. Ezután a sín a sínre van szerelve, és a lámpák a világítás vezetékéhez kapcsolódnak. Ha az utolsó rake nagyobb, mint a fennmaradó nyitott tér, le kell vágni.

Ehhez egy ceruzával egyenes vonalat kell húzni a lécek mentén, és egy vonalzóval együtt, többször erőfeszítéssel, éles késsel. A fém ollókkal ellátott keresztmetszetű lamellák 30 cm-es távolságban vágnak, miután a darabot felfelé és lefelé döntve elszakadt.

Az utolsó sín behelyezése után az interlineáris betétek fel vannak szerelve. Méretre van vágva és két mennyezeti lappal csattan. Amikor ez az eljárás befejeződik, a mennyezet úgy van beállítva, hogy a fal sarkán fekszik.

Rack mennyezetek a fürdőszobában: nézetek, beépítési lehetőségek

A felújítás során egyre gyakoribbá válik a függesztett rack mennyezet használata a fürdőszobában a rack-szerkezetek kiemelkedő előnyei miatt. Tehát, tudod elrejteni a segítségével a hiányosságok a fő mennyezeti mennyezet, install kiegészítő beépített világítás a szobában.

A fürdőszobához tartozó álmennyezetek típusai és kialakítása

Ha úgy döntesz, hogy a fürdőszobában süllyesztett mennyezetet helyeznek el, akkor döntenie kell a gyártás anyagáról és az építés típusáról.
A gyártási anyag szerint főként 2 típusú csíptetős mennyezet van: alumínium (fém) és műanyag.

Az alumínium tetőablakok a fürdőszobában népszerűbbek az anyag előnyeinek köszönhetően - nem rozsdásodik, pormentesítő tulajdonságokkal rendelkezik, szinte minden belső térbe illeszkedik, és gondoskodik róluk nagyon egyszerű - könnyű mosás után is ragyog majd a telepítés után.

A fürdőszobai fémpadló mennyezetét tartós és megbízható alapanyagként ismerik fel, és a porfesték modern módszereinek köszönhetően nemcsak egyedi színeket adnak, hanem olyan textúrát is, amely utánzható a fa, a márvány, a bőr, valamint a matt, fényes vagy gyöngyöző felület. amely a kívánt hatástól függ. Mivel a felfüggesztett mennyezet funkciója többnyire díszítő jellegű, a csúcstechnológiás stílus miatt fontos, hogy krómozott lemezes anyagból vagy csiszolt fémből készült, álpadlós tükrös mennyezeteket használjanak.

A fürdőszobai műanyag padlóburkolatot alacsony áron, a spotlámpák bármely ponton történő pozícionálásának lehetőségével különbözteti meg, de a műanyag mennyezeteket nem lehet szétszerelni egy adott helyen - ha le kell szedni a mennyezetet, szét kell szedni a széltől a kívánt helyre.

A rack-osztályozás közös tulajdonságokkal:

 • egy nyitott panel azt feltételezi, hogy a panelek között 10-15 mm távolság van, amelyet monokróm vagy kontrasztos dekorációs betétekkel lehet betölteni, és általában olyan helyeken használják, ahol szilárd mennyezetmagasság (5 méter);
 • a zárt panel beilleszkedik az egyik panel egymáshoz való közelítésével, és hasonlít a falpanel rögzítésének módjára;
 • A hézagmentes panelek a bevonat szilárdságának hatását keltik, mivel szorosan össze vannak kötve és az ízületek szinte észrevehetetlenek.

Volt a vágy arra, hogy a fürdőszobában felcsatolja a rack mennyezetét? Valószínűleg lesz szüksége a részletes telepítési utasítások a süllyesztett mennyezet.

A loggia lépésenkénti felmelegedését ismertetik ebben a cikkben. Anyagok a szigeteléshez, a munkamenethez és a videó oktatáshoz.

A panelek alakjának megfelelően a csuklós mennyezetek besorolása a német és olasz minták között különbözik:

 • A német designot tiszta formák jellemzik, ezek általában téglalap alakúak és kedvezőek, ugyanolyan vagy kontrasztos színű dekoratív betétekkel kombinálva;
 • Az olasz kialakítás formák kerekségét feltételezi, és elsősorban zárt csuklós rögzítés esetén alkalmazható.

A rackpanelek osztályozása meglehetősen szűkös - a hossza 3 vagy 4 m, a szélessége 90-200 mm, a legnépszerűbb panelek 100 és 150 mm szélesek.

Függesztett mennyezeti készülék

A csempés mennyezet behelyezése a fürdőszobába meglehetősen bonyolult technológiai eljárás, azonban kívánság szerint önmagát is megteheti, gondosan méri a helyiséget és kiszámítja a szükséges anyagmennyiséget.

A fürdőszobához tartozó rack mennyezetnek tartalmaznia kell:

 • rackpanelek és szükség esetén profil az ízületek elhelyezéséhez;
 • gumiabroncs szerelősínekhez;
 • sarokprofilok a helyiség körüli elhelyezéshez;
 • állítható felfüggesztési rendszer, amely további rögzítési pontokat hoz létre a rendszerhez a fő mennyezethez;
 • dekoratív álmennyezet.

A fürdőszobaszekrény mennyezetének telepítésének lépései:

 1. Győződjön meg arról, hogy a mennyezet felülete tiszta és száraz.
 2. Ha a lámpákat a mennyezeten feltételezik, akkor célszerű előre elkészíteni lyukakat az állványlemezekben, valamint a fényszórók csatlakoztatásához.
 3. Az önmetsző csavarok vagy tüskék segítségével egy felfüggesztést szerelnek fel, amelyre a lécek kerülnek, az útmutatók elhelyezése a mennyezettől függően 70-150 cm lehet.
 4. A terem peremén a végső profil.
 5. A védőfóliát eltávolítjuk az állványlemezről (megjegyezzük, hogy jelenléte előfeltétele, ha hiányzik, akkor ajánlott hasonló termék kiválasztása más gyártótól), és a panelek a vezetősínhez vannak rögzítve.
 6. A kötést álmennyezet segítségével maszkolják.

Főbb márkák és gyártók függesztett mennyezet, azok előnyeit

Napjainkban az építőiparban a felfüggesztett álmennyezetek hatalmas választékát kínálják a fürdőszobában, és nem csak, és megnézzük a legnépszerűbb márkák jellemzőit - röviden összefoglalva áttekintjük az anyagok széles választékát, ha úgy dönt, hogy a fürdőszobába süllyesztett mennyezetet vásárol.

Az orosz gyártás "Albes" fürdőszobájának mennyezeti mennyezete kiváló minőségű alumínium finomanyaga, amely a panelek felületének matt vagy fémezett díszítő bevonata, olasz és német nyelven áll rendelkezésre. Az Albes fürdőszobában elhelyezett polcok fő előnyei: környezetbarát, tartósság, egyedi felfüggesztési rendszer, amely lehetővé teszi többszintű mennyezetek létrehozását és fokozott ellenállást a korróziónak. A színtartomány a RAL palettára korlátozódik.

A "Bard" (Oroszország) fürdőszobaszekrény mennyezetét higiénikus és környezetbarát tulajdonságainak köszönhetően minden helyiségben elhelyezésre alkalmas, és az egyéni díszletszintek kínálják. A "Bard" cég termékei kiváló minőségűek, mivel a legmodernebb technológiák felhasználása az anyagok gyártásánál és a fém kettős vastagságának alkalmazása olyan helyeken történik, amelyek nagyobb terhelést jelentenek a mennyezeten. A gyártó tartószerkezetei a legtartósabbak.

Az alumínium redőnyös mennyezet Geipel® (melyet az eredeti német technológiát használva gyártanak Oroszországban), szigorú német kivitelben bemutatva egységes monolit felületet készíthet. A márkanevű termékek ezen felül különleges összetevőkből készülnek, amelyek a függesztett mennyezet elemeit teljesen nedvszívó és nedvességállóvá teszik, és kiváló minőségű eloxált alumíniumból készülnek. A termelésben használt anyagok környezetbarát jellegének köszönhetően a Geipel® süllyesztett mennyezetet még gyermek- és egészségügyi intézményekben is használhatják.

A Hunter Douglas holland függesztett álmennyezetek 50 színárnyalatból és különböző textúrákból állnak. Kiváló teljesítményük, egyszerű telepítésük, nedvességállóságuk és tartósságuk. Ennek a márkának a fő jellemzője a rétegelt lemezek elülső felületének háromrétegű zománcburkolása és a készlet összes elemének korrózióvédelme. A Hunter Douglas anyagok felhasználhatók a használatra kész padlóburkolatok építéséhez közvetlenül az épületben és a bevásárlóközpontban.

A Franciaországban gyártott fürdőszobai mennyezeti mennyezetek, például a Cesal szintén nagyon népszerűek a fogyasztók körében: ezek nem csak a fent felsorolt ​​márkák minőségében nem rosszabbak, hanem gazdagabb színspektrumuk is, nem csak a standard monokróm színekben, hanem a puha bézs színárnyalatokból is és őszibarack fekete gyöngyhöz. A francia rácsos mennyezetek megkülönböztető jellemzője a felület gyöngyszeme.

Az anyagok költsége és a mennyezet felfüggesztése a fürdőszobában

A fürdőszobához tartozó felfüggesztett álmennyezeteket egy adott márkának egy hivatalos forgalmazójával lehet megvásárolni vagy megrendelni, mielőtt korábban meghatározták a szükséges mennyiséget, és költségvetést alakított ki.

Ugyanakkor lehetőség nyílik vizuálisan korrigálni egy szabálytalan alakú helyiség vizuális érzékelését - például egy hosszú és keskeny fürdőt tágabbnak lát, ha a paneleket egy rövid falhoz igazítják. A panel hosszát úgy kell megválasztani, hogy a falról a falra kiterjedő helyet lefedje - a rövid oldalakon lévő panelek ízületei csak nagyméretű helyiségek esetén megengedettek. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a lehető legpontosabb mérések elvégzéséhez használhatja a mérő által kínált szolgáltatásokat, amelyek összege 500-600 rubel lesz.

Tudja, hogyan kell bedobni a betonba linóleumot? Részletes utasítások a mester segítésére.

Ismerje meg a belső falszigetelést. Használja a legjobb anyagokat és ismereteket a belső falszigetelés technológiájáról.

Hozzávetőleges árak vagy árkategóriák:

 • a rackpanel költsége a gyártótól, a szélességtől, az anyag tulajdonságaitól és jellemzőitől függően változhat, és 120 rubel lehet 3 méterre és 160 rubel 4 méterre;
 • a rack-panelekre vonatkozó útmutatók (gumiabroncsok) az árkategóriában 170 és 600 rubel között választhatók;
 • dekoratív betétek és lábazatok állnak rendelkezésre az árkategóriában 140 és 500 rubel egységenként;
 • az összekötő elemek költsége 70-250 rubel.

Felfüggesztett álmennyezetek a fürdőszobában - kényelmes és minőségi kivitelezés, amely nemcsak a fő mennyezeten lévő hibák kiküszöbölését teszi lehetővé, hanem a lakberendezést is fényes akcentussal kiegészíti, vagy fordítva, hogy egyensúlyba hozza az érzékelést. Ha kétségei merülnek fel a képességeidben, akkor a fürdőszoba vagy más helyiségben a mennyezet elhelyezésére szolgáló költségvetés tervezésekor az 1 m2-es ár alapján a szakemberek munkájának költségeit is meg kell állapítani. Bár a rack mennyezetet teljesen lehet a fürdőszobában egyedül elhelyezni - részletesebben megnézzük a videót a rack mennyezetre vonatkozó szerelési utasításokkal:

Rack mennyezet a fürdőszobában

A díszítő lécekből készült mennyezet a színek és a fényjátékok extravagáns. A pompás formatervezés megoldást jelent a fürdőszobák, konyhák, uszodák, nagytermek és irodahelyiségek mennyezettervének kialakításában.

Kezdetben a süllyesztett mennyezet kizárólag a magas páratartalmú és hőmérsékletű helyiségek számára készült.

A panellemezek nem félnek a nedvességtől, mivel anyagból készültek, vagy teljesen nem korróziónak vagy acélból készültek, védő réteggel borítva.

A fürdőszoba egy álmennyezet felfüggesztett szerkezete egyszerű, és egy speciális tartószerkezetre is egy nem szakember számára könnyen felszerelhető.

Különösen, amikor egy kis fürdőszobába.

A rack-mennyezet típusainak osztályozása

Pontosan kiválasztja a rack mennyezetet a fürdőszobában, segít a tiszta osztályozásában.

Anyagok sínek gyártásához

Azonnal jelezni kell, hogy a fürdőszobaszekrény mennyezetje polivinil-kloridból vagy fémből készülhet. Az PVC lécek nem széles körben elterjedtek, mivel a horganyzott CD-re és UD-profilra szerelt PVC panelek praktikusabb és olcsóbb alternatívája. Ezenkívül a hagyományos panelek, ellentétben a PVC szalagokkal, széles színválasztékban és méretben kaphatók.

A fürdőszobában elhelyezett rack mennyezetek a fémes kivitelben ajánlottak.

A fém szerepe:

 • Alumínium. A színesfém teljesen közömbös a víz, a gőz és a szélsőséges hőmérsékletek szempontjából. A fürdőszobába burkolt alumínium mennyezetek kifogástalan kiszolgálást garantálnak legalább 25 évig.
 • Steel. A vékony, 0,5 mm vagy 0,7 mm vastagságú, megbízható védőréteggel borított acél réteg legalább 10-15 évig biztosítja a nedvesség elleni védelmet. Ugyanakkor az acéllemezek legfontosabb gyakorlati előnyei azok az alacsonyabb árak, mint az alumínium kivitel.

Futurisztikus megjelenésű lécek

A fém lécek minden típusa tapasztaltabb vizuális képességeit.

A színsémát a lehető legteljesebb mértékben mutatják be. A gyártók lehetővé teszik a mennyezetrácsot a fürdőszobában a legváratlanabb és lenyűgöző kombinációkban. A mennyezet kialakításakor gyakran arany és króm árnyalatú díszlécek és dekoratív betétek találhatók.

A fényességi fok szerint osztják:

A tükrözött süllyesztett mennyezetek fényvisszaverő hatása a fürdőszobában vizuálisan növeli a tér térfogatát, és különleges légkört teremt az űrben. Ez a vasúti króm elülső oldalára és gondosan polírozott bevonatra vonatkozik.

A fényes panelek bármilyen színváltozatban vagy azok sikeres kombinációiból készülhetnek. Ez a nézet biztosítja az ünneplés állandó érzését. A kiváló fényvisszaverő képesség miatt a világítótestek beépítése a mennyezetbe ajánlott.

A matt és a félszálas léc nyugodt és békés légkört teremt. A sötétített mennyezetű fürdőszoba szigorúan és szilárdan néz ki.

Általános különbségek

A fürdőszoba csuklós mennyezetének megfelelő kiválasztásához és beépítéséhez ismerni kell a helyiség pontos méreteit és a javasolt panelek teljes méreteit.

A sín egyenes, hosszú, fordított P-profil formájában készül, amelynek oldalfala alulról felfelé, és általában nem haladja meg a 20 mm-t.

 • Hosszát. Ezen a ponton a gyártók 3 és 4 méteres léceket kínálnak. Az egyéni hosszak bármilyen hosszúságúak lehetnek, de szerencsére a fürdőszobák ritkán haladják meg a standard értékeket.
 • Szélesség. Ez a paraméter sokkal nagyobb tartományban van, 25 mm-től 400 mm-ig. A nagy szélességű kiválasztás lehetővé teszi, hogy a vasalót a lehető legpontosabban válassza ki annak elkerülése érdekében, hogy a hely egyik szélein levágja. A fürdőszobában a leggyakoribbak a panel szélessége 100 mm, 150 mm és 200 mm.

A fürdőszoba konfigurációjának megfelelően egyenes léceket használnak, de a nagy szobák díszítésében hullámváltozatokat is használnak.

Pusztán technikai szükséglet esetén a perforált lécek speciális technológiai lyukakkal készülnek.

Ma már a piacon felfüggesztett rack mennyezet jelenik meg már a gyárban, vagy minden egyes elem külön megvásárolható, és saját, exkluzív változatot hozhat létre.

A "nemzetközi" nevek a síneken

A rack-mennyezet kiválasztásakor a következő javaslatok fognak megjelenni:

A külföldi államok a névben nem jelzik a gyártó kapcsolatait, hanem háromféle vasúti összeköttetést beszélnek a sínnel.

Vizuálisan, az alatta lévõ plafont tekintve nagyon nehéz megkülönböztetni a kapcsolat típusát. A mennyezet sima, az összekötő vonalak nagyon vékonyak és alig észrevehetők minden változatban. A sínek minden összekötése az intersticiális dekoratív lécek vezetõivel és csatlakozásával az emberi szem elülsõ része.

Német rake

Szigorú konfigurációja és a P-profilnak való megfelelés.

Olasz rake

Az oldalfalak sima, lekerekített formájúak. Jelenleg a leggyakoribb típus az építőipari piacon.

Francia rake

A francia léptető mennyezetek a fürdőszobában panelekből állnak össze, amelyek sikeresen ötvözik a két korábbi lehetőséget.

Interstitial kapcsolatok

Technikai szempontból a mennyezeten lévő sínek csatlakozásai a következőkre oszthatók:

 • Nyílt. A lécek telepítésekor további díszítő csíkokat kell telepíteni, hogy eltakarja a rácsok közötti réseket. Ha a mennyezet legfeljebb 5 méteres magasságban helyezkedik el, nem szükséges a lécek telepítése.

Alkatrészek rack mennyezet

A fémlemez felső elemei a következők:

 • Díszlécek
 • Dekoratív fal sarkok. Kétféle kivitelben kapható: L-profilú és U-alakú kilátással. Technikai szempontból nincsenek különbségek, hanem a lécek és a falak közötti rések kihasználására. A sín szélei érintkeznek a sarkok alsó rúdjaival.
 • Útmutató. Van különböző neve, de ugyanaz a funkció. A gyártók nevezhetik őket szalagok, keresztgerendák, gumiabroncsok, tartószerkezetek, stb. Alumíniumból vagy horganyzott acélból. Figyelembe kell venni a keresztirányú rögzítés szigorú megfelelését a reiki jelölésnél. Az olasz panelek esetében egyfajta sín használatos, a német, a másik pedig a francia - a harmadik.
 • Állítható konzolok. Rendszerint horganyzott szerkezeti elemek, amelyek biztosítják az egész szerkezetet a fürdőszobába.
 • Csavar, csavarok. Csak horganyzott.
Fontos! A fürdőszobában a mennyezet behelyezésekor nem ajánlott a tiszta színesfém csavarokat használni. A nagy nedvességtartalom és a magas hőmérséklet a fürdőszobában a védtelen fém meggyorsodásához és megsemmisítéséhez vezet.

Rack mennyezeti szerelés

A rack-mennyezet behelyezése a fürdőszobában nagyon egyszerű, és egy elemi tervező, a gyártók alaposan átgondolták. Sokkal több időt vesz igénybe egy adott süllyesztett mennyezet kiválasztása a fürdőszoba méretének és a tervezési megoldás követelményeinek megfelelően.

Maga a telepítési folyamat a következő sorrendben történik:

 • A szoba alsó mennyezetének előkészítése:
  1. A mennyezetet festék és gipsz eltávolításával tisztítják. Szükség esetén ismétlődő vakolást végzünk a helyszínen.
  2. Minden alsó mennyezetet, amelyet fedőfödéllel borítanak, gombaellenes és antibakteriális talajjal kezelik.
  3. Szerelt tápvezeték világítás.
 • A jövőbeli felfüggesztett mennyezet jelölése:
  1. A falakon egy folyamatos vonal jelezte a rack mennyezetének alacsonyabb szintjét. Pontos meghatározásánál figyelembe kell venni a mennyezetre szerelt helyiségvilágítási elemek magasságát - legalább 1 cm-es résnek kell lennie közöttük és a mennyezeten, a szinteket pontosan lehet jelölni, lézert vagy vizet.
  2. Megrajzoljuk a keresztkarok mennyezetén található hely elrendezését, amely a sínek irányára merőlegesen helyezkedjen el. A külső falaktól 30-40 cm távolságban kell elhelyezni a vezetőket, a legnagyobb távolság pedig 120 cm.
 • A falszög felszerelése:
  1. A fal sarkát mérjük a fürdőszoba hosszának és szélességének megfelelően.
  2. Csiszológép egy fémcsavarral vagy fém fémfűrész vágja le a mért szöget. A sarkok élei mentén az alsó díszítő csíkok 45 fokos szögben vághatók le.
  3. Mindegyik falhoz, annak megfelelő sarkához csatoljuk, és jelezzük a jövőbeli felszerelést. Kívánatos, hogy a kötőelemek a csempe közepére esnek. A kötőelemek közötti távolság 40-50 cm, míg a helyiség sarkából az első rögzítő pontnak 5 cm távolságra kell lennie.
  4. 2-3 mm-es átmérőjű sarkokban fúrunk lyukakat a kijelölt helyeken.
  5. Rögzítse a sarkokat a falakon 25-35 mm hosszú horganyzott csavarokkal.
 • A lámpatest mennyezetére rögzítés:
  1. Mérje meg és vágja le a vezető hosszát, amely 1 cm-rel kisebb, mint a falak közötti távolság.
  2. A lépcsőket a mennyezetre kell fordítani, 5 mm-es falak közötti résszel, a jelzett vonalak mentén, és rájuk figyeljük a konzolok jövőbeli rögzítésének helyeit, figyelembe véve, hogy a falaktól 30-40 cm-re kell elhelyezni őket, és a határértéket ne lehessen meghaladja a 120 cm-t.
  3. A kijelölt pontokon a mennyezet lyukakat fúrunk.
  4. Rögzítés, tüskék 55 - 70 mm-es horganyzott csavarokkal, tartók a terem burkolataival.
  5. Igazítsa a vízszintesen a keresztrudakat a konzol beállításai segítségével. A feladat egyszerűsítése érdekében referenciaként veszi fel a fal sarkát - a pályák felettük felettük 0,5-1 mm magasságban.

Ez minden. Nem nehéz telepíteni a fürdőszobába egy új gyönyörű rácsos mennyezetet magad.

A fém rack mennyezetének ára

A rack mennyezete a fürdőszobában nagyban különbözik a sínek gyártására használt anyagtól és a díszített bevonat típusától függően.

Az olcsóbb típusok acélból készülnek, védő lakk bevonattal bevonva. A költség a ilyen csíkos mennyezet a fürdőszobában körülbelül 400 rubel / négyzetméter.

Az áthidalók egyenként 170-600 rubel árkategóriával rendelkeznek.

A tartók 70 és 250 rubel között vannak.

A legdrágább termékek élelmiszertől, polírozott alumíniumból készülnek. Egy négyzetméter ilyen mennyezet költsége 1100 - 1400 rubel.

De ez nem a végső árkeret. A használatra kész padlóburkolatokat képviselő különálló készletek egy fürdőszobához 35.000 rubel árat érnek el.

A fém rack mennyezet nagyszerű kialakítással rendelkezik, amely drasztikusan megváltoztathatja a fürdőszoba megjelenését.

Melyik mennyezet a fürdőszobában lenne jobb

Tartalom:

Kezdjük a tippekkel

Ha úgy döntünk, hogy a nappali helyiségekből készült anyagokat csak esztétikai preferenciákkal irányítjuk, a fürdőszobában a szépséget és a praktikumot össze kell kapcsolni. A magas páratartalmú helyiségnek kompetens megközelítésre van szüksége, különben a megismételt javítások és vészhelyzetek nem kerülhetők el. Ma arról fogunk beszélni, hogy milyen mennyezetre van szükség a fürdőszobában, hogy stílusos, funkcionális, tartós és nem terhes legyen a családi költségvetéshez.

A választás során vegye figyelembe az alábbiakat:

 • Az anyag tartóssága nedves környezetben. A mennyezeten a kondenzátum összegyűlik, nyomokat hagyva, elpusztítja a bevonatot és a penész megjelenését okozza.
 • Javasoljuk, hogy az áradásról felülről lehetőség legyen. Csak a feszültségű PVC anyag teljes védelmet nyújt az ilyen kellemetlenségek ellen. Más típusú bevonatok nem képesek hatékonyan ellensúlyozni a rájuk eső áramlást.
 • Ha a baleset hirtelen bekövetkezett, akkor fontos, hogy a mennyezet teljesen felépüljön. A felfüggesztett szerkezeteket könnyen le kell szerelni, és szárítás után vissza kell szerelni. Részben szét kell őket szedni a penész megakadályozására vagy a beépített lámpa javítására.
 • Nagyon fontos az anyag higiéniája. A fürdőszobában lévő mennyezeti lehetőségeken keresztül külön figyelmet kell fordítani erre a mutatóra. A bevonatnak környezetbarátnak kell lennie, nem szabad mérgező füstöket kibocsátania, és könnyen tisztítható a szennyezettségtől.
 • Megfelel a belső stílusának. Például gyakorlatilag bármelyik befejező anyag alkalmas a modernre. De a klasszikus, a Provence vagy az Art Deco inkább "szeszélyes" ebben a tekintetben: a műanyag vagy az alumínium paneleket el kell hagyni, és a stretch vásznakat nagyon szelektíven kell használni.

Lehetőségek a fürdőszobában a mennyezet befejezésére

A legnépszerűbb anyagokat és technológiákat soroljuk fel:

 • vízemulziós festék
 • hab cserép
 • alumíniumlemez vagy kazettás kivitel
 • PVC panelek
 • csempe és mozaik panelek
 • stretch mennyezetek
 • nedvességálló gipszkarton
 • természetes fa
 • üveglapok

Festett mennyezet - a leginkább költségvetési lehetőség, és ezért szükség van a gyakori frissítésekre.

A rack, panel, csempe és feszített bevonatok árának és minőségének jó aránya megtalálható. Nehéz megmondani, melyik jobb, sok attól függ, hogy egy adott szoba kialakítása milyen.

Gipszkarton - az anyag nem teljesen alkalmas a fürdőszobában, csak tágas szobákban használható, jó szellőzéssel. De lehetővé teszi számodra, hogy komplex alakú felfüggesztett mennyezeteket hozzon létre, beleértve az íves és többszintű álmennyezeteket. Az ilyen tervezési döntések drágák lesznek, de az eredmény megéri. A gipszkarton szerkezeteket leginkább a vidéki házakban használják, ahol nincs veszély, hogy elárasztják a szomszédokat.

A fürdő tükör mennyezet rendkívüli és lenyűgöző. Ez a fajta és még mindig ólomüveg tekinthető a legdrágább és kizárólagos.

A fürdőszobában a mennyezet befejező változatai a továbbiakban:

Hamis mennyezet a fürdőszobában

Mivel a fürdőszoba sajátossága olyan, hogy nincs szükség a szokásos beltéri padlóburkolatok telepítésére, a gyártók már régóta elkezdték értékesíteni a speciálisan alumínium álmennyezeteket a fürdőkádak számára. Ha többet szeretne megtudni a rendszer telepítéséről és a felfüggesztett mennyezetek jellemzőiről a fürdőben, olvassa el az alábbi cikket.

Felső panelek a fém álmennyezethez a fürdőszobában

A felfüggesztett mennyezetek az alumínium panelek fürdőszobájáért két típusból állnak:

 • lécek (itt a 80-150 mm szélességű sorok falról falra húzódnak);
 • kazettát vagy panelet (ha 30-30 vagy 60 cm-es négyzet alakú paneleket helyeznek el a rácson a szerelési profilokból készített rácsra).

Minden típusú alumínium mennyezet a zuhany vagy a fürdőszoba a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

 • a teljes égetés és a hőellenállás;
 • ezek a mennyezetek nem rozsdásodnak meg, és semmilyen vízmennyiség nem romlik;
 • ezeken a penész és más mikrobák nem fajták;
 • nem adnak káros anyagokat a hő és a víz hatása alatt;
 • könnyen tisztítható és piszkos.

A fürdőszobához és a WC-hez tartozó álmennyezetek kialakítása

A látszólagos monotonság ellenére sok mindent meg lehet tenni a fürdőszobában lévő fém mennyezeti panelekből.

A fém perforált álmennyezet csodálatos világítást teremt a fürdőszobában, és megakadályozza a cseppek gőzből való megjelenését a burkolólapokon.

A fürdőben lévő függesztett mennyezet csempe matt és fényes lehet, lehetnek sima és sokszínű lehetőségek, minta nélkül, díszítéssel vagy összetett francia nyelven. És a minták típusai, amelyeket a szoba tulajdonosa különféle lécekkel vagy csempékkel rak fel, szinte végtelen.

Az alumínium függesztett mennyezetek ára a fürdőszobában

A Stroyfiks.ru honlapján olcsóbban vásárolhat alumínium függesztett mennyezeteket egy fürdőszobához bármely lakásban: a sínek és profilok hossza eléri a 4 métert, ők is alkalmasak egy kis fürdőszoba WC-vel, Hruscsovban és a legszélesebb fürdőszobában.

Ráadásul a fürdőszobában a felfüggesztett mennyezet árait is rögzítjük: a webhely oldalain elhelyezett költségeik megegyeznek a pillanat értékesítésével. Így megcsaljuk az inflációt, és megadjuk neked a lehetőséget, hogy még jó minőségű is megmentsen.

Örömmel tájékoztatjuk Önt a modern fürdőkabátról és azok szállításáról. Hívjon minket!

Rack mennyezet a fürdőszobában: hogyan kell telepíteni csináld magad

Felfüggesztés kialakítása a fürdőszobában végez egy sor technikai funkciók: maszk hibák mennyezet felülete szolgál kiváló keretet biztosít a beépített világítással, hogy hozzon létre egy egyedülálló projekt kellemes stílusban.

Szakemberek könnyen megbirkózni a gipszkarton, és húzó szerkezetek, de a rajongók kell kezdeni egy egyszerűbb lehetőség: saját install fogasléces mennyezet a fürdőszobában - gyorsan és olcsón.

A sínek felfüggesztett szerkezetének típusai

A modern műanyag és alumínium panelek prototípusa a szokásos bélés, amelyet még mindig falburkolatok és mennyezetek használnak.

A különböző hosszúságú keskeny hosszú lécek könnyen felszerelhetők, ezért gyakran használják házak, melléképületek, pincék, padlások befejezéséhez.

Az Advent a piac és a könnyebb díszítő elemek műanyagból kibővített díszítő felfüggesztett struktúrák - a legalkalmasabb a javítás fürdőszoba, WC és konyha.

A műanyag sokoldalúságának köszönhetően az álmennyezetek áldozattá váltak a mennyezet díszítéséhez a fürdőszobában. Az előnyök vitathatatlanok: olcsó költségek, gyors telepítés, sokoldalú tervezés, gyors javítás

Az anyag gyártás minden népszerű bárban, mely a szupermarketek, vannak osztva a műanyag és az alumínium. PVC iemeztagok szabványos hossza 2,5 m - 3 m - 4 m (a 6-méteres részek, de a tipikus fürdőszoba szükség van rájuk), de különböznek a szélessége.

A telepítés után 25-30 cm széles lapok szilárd bevonatnak tűnnek, mivel nincsenek határozott határok vagy betétek. A keskeny lécekre hasonlító elemeket fogjuk élni, azaz szélességük 85 mm, 100 mm és 150 mm.

Alumínium lamellák nem félnek a fröccsenő víz és ellenállnak a termikus sokk, és azok különböző minták - a hagyományos fehér fényes spray aranyozott - lehetővé teszi, hogy hajtsák végre a fantasztikus projekt

A Reiki nem csak méretben, hanem formában is különbözik. Az építők között vannak "a" kategóriákba sorolásuk.

Például, elemek derékszögű és tiszta konfiguráció úgynevezett német lekerekített élekkel - olasz és szokatlan, azzal jellemezve, hogy komplex formák és további nehézségek a telepítés során - design.

Íme néhány dekoratív műanyag panel:

Lágy, lekerekített sarkokkal ellátott elemek, fő részek és betétek hossza - 3 m vagy 4 m, lehetséges perforációjú változatok (lyuk átmérője 1,5 mm)

V-alakú díszítő elemek, amelyek betétek szerepét játssza a fő, a háttér részletei között. Rendelhető színek: fehér, arany, ezüst matt vagy fényes, króm

Cube alakú díszítő betétek, amelyek kitöltik a nyílt mennyezetet. A betétek színe (arany, ezüst, króm, fehér) a fő háttérvel ellentétben kerül kiválasztásra

Ezek vagy más részletek kiválasztása során a falak burkolatára, a bútorok színére, a világítási funkciókra kell összpontosítani, és biztosítani kell, hogy a sínek kialakítása ne mondja ellent a választott stílusnak.

Rack mennyezeti do-it-yourself: részletes fénykép telepítési utasítás

Vegye fontolóra, hogyan szerelje fel gyorsan egy rack-mennyezetet a fürdőszobában, minimálisan alacsony költségű alkatrészeket használva. Ez a kézikönyv hasznos a kezdők számára, hogy megismerkedjenek a felfüggesztett struktúrák részleteivel.

A beszerelési eljárás megegyezik az alumínium, acél vagy műanyag alkatrészek használatától függetlenül.

A telepítési idő beállítása

Ne felejtsük el, hogy a felfüggesztett álmennyezet felépítése - csak a fürdőszoba javításának egyik szakasza, ezért előzetesen meg kell határozni a helyét más munkák között.

Leggyakrabban az építési tevékenységek mozognak az alulról felfelé, vagyis először a padlóra, majd a falakat koptatják, és végül felfüggesztett szerkezetet állítanak fel. Ez a legpontosabb és logikusan megmagyarázható rend.

A pályák felszerelése és a sínek szerelése gyors és "tiszta" folyamat, mint például a gránitfalakkal díszítve. Gyakorlatilag nincs szennyeződés és törmelék, és a legnehezebb esemény a perem pontos telepítése és a felfüggesztések telepítése.

Ne felejtsük el, hogy a lógó elemek beszerelésével párhuzamosan világító eszközök - fényszórók, csillárok vagy rejtett világítás

A befejező álmennyezet lehetővé teszi a falak magasságának beállítását, a díszítés hibáit. Például egy csekély rés a csempe és a mennyezet között könnyű fedezni a lógó szerkezetet.

És itt nem lesz szükség felidézni a rack-mennyezet további előnyeit: előkészítés nélkül bármikor előállítható, egyszerűen egy profil beillesztésével és a kívánt panelszám beírásával.

Egyszerűen fogalmazva, ez a mennyezet költségvetési verziója, amelyet az építési folyamat bármely szakaszában lehet felépíteni vagy szétszerelni.

Mi útmutatást fogunk adni a rack fehér mennyezetének kialakításához. Kívánt esetben díszítheti színes betétekkel, installálhatja a spotlámpákat, vagy használhat más méretű lécet is.

Előkészítő szakasz - anyagok és eszközök

Először is a jelölés eszközei szükségesek, mivel a helyesen mért távolságok és intervallumok gyönyörű eredményt biztosítanak. Tehát szükség van:

 • marker;
 • négyzet alakú;
 • mérőszalag;
 • konstrukciós vezeték (opcionális);
 • (előnyösen lézer).

Ezen egyszerű szerelvények segítségével minden előzetes munka elvégezhető. Az első lépés egy vezetőprofil telepítése, amely az egész terem peremén fut, ezért fontos a jövőbeli struktúra magasságának kiszámítása.

A nyomelem lehet a legfelső kerámia csempe, és a széle - egyfajta útmutató.

A lézer szint a fürdőszoba javításának bármely szakaszában szükséges, különösen - jelöléskor. A csempék, a burkolólapok felállítására, különböző típusú függesztett szerkezetek összeszerelésére szolgálnak.

Ha műanyag panelek vagy gipszréteg van a falakon, akkor számolni kell a padlóról. Miért nem a mennyezetről?

Az a tény, hogy egyes otthonokban a álmennyezeti egyenetlen, és ha navigálni, akkor lehet, hogy design a lejtőn - ez a hiba azonnal nyilvánvaló.

A jelölőeszközökön kívül ollókra (vagy építő késre), fúrógépre (perforator), csavarhúzóra és csavarhúzóra van szükség. A műanyagot egyszerűen vághatjuk egy szokványos késsel.

De ha alumínium paneleket választasz, különleges fémollókat kell kapnod. Mint látható, kevés eszköz van.

A fém ollók hasznosak lehetnek alumínium panelek, acélvezetők és más fémalkatrészek, köztük dekoratív sarkok és betétek vágásához

A szükséges anyagok listája:

 • mennyezeti panelek - műanyagból vagy alumíniumból készült lécek 85 és 150 mm szélesek;
 • vezető fémprofil;
 • Kereszteződés (abroncsok szerelése a sínekhez) és felfüggesztések;
 • dekoratív lábazat;
 • kötőelemek (dugók, csavarok).

A vásárlás előtt számolni kell a részek hozzávetőleges mennyiségét. Hogyan lehet megmenteni? Ügyeljen a termékek hosszára.

Ha a fürdőszoba szélessége csak másfél méter, akkor érdemes megvásárolni 3 méteres alkatrészeket, felosztani őket félre és választani a "kereszt" design.

A volumetrikus helyiségekben 4, ritkábban - 6 méteres paneleket vásárolunk. Ha díszítő betétekkel szeretné díszíteni a mennyezetet, vegye fontolóra szélességüket az alapelemek vásárlásakor

Kiszámítása a hordozó profil a következő: Ha a fürdő szoba nem több, mint 2,5 m, elegendő 2 soraiban, azaz legfeljebb 5 m Ismerve a számát és hosszát a gumiabroncs, kiszámítja tiszta szuszpenziók - egy világos mennyezet szuszpenzióját 2-3 gumiabroncs..

Vegyél egy alkatrészkészletet, vigyázz a pótalkatrészekre, amelyek hasznosak lehetnek a következő javítással.

Peremvezetők telepítése

Tegyük fel, hogy megmértük az áramlás magasságát, és jelöltük azt a vonalat, amelyen a négy oldal vezetõi áthaladtak. A távolság a mennyezetig - 10-20 cm.

Az alábbiakban lehetetlen, mivel a szoba szűknek tűnik, ők nem is javasolják fent, hogy hagyjanak helyet a technikai manőverek - a készülék a világítási rendszer. Telepítés előtt ellenőrizzük a mérések pontosságát egy szinttel.

Vágja le a csapágyprofilot az oldalhosszúságú szegmensekre, fémvágó ollóval.

Mindegyik szegmenst széles oldalra alkalmazzuk a kívánt vonalra, fúrja a lyukakat a fémen keresztül, rögzítse azokat csavarral közvetlenül a fémen keresztül. A lyukak közötti távolság körülbelül 40 cm.

Ha a profil a csempe tetejére kerül, győződjön meg róla, hogy a jelek nem esnek két csempe csomópontjára. Ebben az esetben jobb, ha nem egy lyukasztást használ a fúráshoz, hanem a fúró és a speciális fúró kerámiához.

Helyezze az útmutatókat váltakozva az összes falra, a sarokelemekbe, amelyek beillesztik az egyik profilt a másikba. Minden egyes új szegmens telepítésekor lézersugárzási szintet alkalmazunk - az általános telepítés után bármilyen előítélet észrevehető

Az eredménynek sík keretnek kell lennie, amely körülveszi az egész szobát. Ez támogatja a sínek telepítését és dekoratív funkciót.

A felfüggesztések és a pályák felszerelése

A felfüggesztések (fém perforált lemezek, amelyeken gumiabroncsokat szerelnek fel) rögzítésre kerülnek az áramláson, a lyukak felületén a lyukak fúrása.

A speciálisan kialakított lyukakat kalapáljuk, majd egy csavarhúzóval vagy csavarhúzóval két csavart helyezzünk be.

Amikor a felfüggesztések szilárdan vannak rögzítve, mindkét végén mindkét végét visszahajtjuk. A végek között és a futófelületen gumiabroncsok, a panelek telepítésének alapja

Az abroncsokat vontuk, felfüggesztéssé tesszük és megbízhatóan rögzítjük őket a szükséges magasságú csavarokkal. A felfüggesztés többi szabad vége hajlított felfelé úgy, hogy ne zavarja a sínek rögzítését.

A megfelelő felszereléssel a keresztmetszetnek szembe kell nénie az ellenkező falakkal és a csapágyprofil felett kell lennie. Az egyes rögzített részek helyzetét szinttel ellenőrizzük.

Ez úgy történik, hogy a gumiabroncs nem elég a hely teljes hosszában. Ebben az esetben növelni kell. A beillesztett végállás végén egy másik felfüggesztést szerelünk fel, leengedjük a hiányzó szegmenst, és rögzítjük a szerkezetet.

Ezzel a munkatervezéssel befejeződik, még mindig össze kell szerelni a mennyezetet, a tervezett projektnek megfelelően (az egész, átlósan, kombinálva).

Mennyezeti szerelés

Kiveszük a csomagokból a léceket, eltávolítjuk a védőfóliát. Ettől a ponttól nem ajánlott a műanyag vagy alumínium panelek csomagolását, nehogy véletlenül károsítsa a széleket vagy a felső díszítő réteget.

A helyiség hosszúsága vagy szélessége mentén vágószelvényekre vágva.

Másik megoldás, hogy az állvány és egyenként helyezze be a végeit a vezető falprofilt és központi része a patent a gém (ahol külön fogak terveztek erre a célra)

Az utolsó rakás nem mindig illeszkedik a szélességhez, néha vágásra van szüksége. Pattintsa be az utolsó részletet - a mennyezet készen áll.

A mi esetünkben - a mennyezet zárt típusú, azaz a panelek szorosan egymáshoz vannak kötve, szilárd bevonatot alkotva, rések nélkül. Ha a tervek megnehezítik a díszítőelemek beszerelését, akkor a lécek között rés maradjon - a betétek szélessége. Díszítő betétek a fővel együtt, váltakozva

Még befejezni kell a világítási rendszer telepítését.

Szerelvények szerelése

A csillár felszerelése nem érdekel minket, mivel nem illik jól a rack mennyezetéhez. A legegyszerűbb és legjobb megoldás egy spotlámpa. Helyük bármelyik lehet:

 • a helyiség peremén;
 • hosszú falak mentén;
 • átlósan;
 • munkahelyeken;
 • lépcsős, stb.

Tény, hogy az oroszlánrész a rendszerben előkészítve van. A sínek rögzítése előtt meg kell határozni a kábelezést, a lámpatestek rögzítési pontjához, és a lyukak vágásához szükséges méreteket.

Ebben az esetben a mennyezet behelyezése után továbbra is a lámpák rögzítése és a lámpa csavarozása.

A LED-lámpák jobbak, mint mások, fürdésre alkalmasak, nem melegítik fel a mennyezet felületét, energiát takarítanak meg és a fény természetes fényhez közelítenek.

A lámpa megjelenése bármilyen lehet, de színesnek kell lennie a panelekkel és a szoba stílusával.

A legnépszerűbb modellek kerek ezüst vagy arany, de több száz eredeti lámpa díszített strassz, cseh üveg, színes árnyalatok vagy medálok.

Rácsos mennyezetek kialakításának titkai

Miután úgy döntött, hogy saját kezűkkel egy süllyesztett mennyezetet hoz létre a fürdőszobában vagy a WC-ben, még a munka megkezdése előtt gondolja át a tervezést. Hihetetlen hatás érhető el, tekintettel a sínek szerkezetére vagy helyére.

A legegyszerűbb opció, amelyet univerzálisnak nevezhetünk, fehér panelek beillesztések és rajzok nélkül, beépített lámpákkal. Alkalmas egy klasszikus stílusú vagy modern változatban lévő fürdőszobához.

A fehér fényes és matt lamellák fő előnye a kiváló színek és textúrák kompatibilitása. Minden fehér árnyalat összhangban van a pasztell falburkolattal és a sötét burkolatokkal.

Fekete mennyezet szűk betétekkel azonos színűnek tűnik, különösen a krómozott kiegészítők és a fényes vízvezetékek hátterében.

Vigyázzon a fekete árnyalatok használatára. Ne felejtsük el, hogy a sötét hangok szűkítik a helyet, a fekete mennyezet pedig vizuálisan csökkenti a falak magasságát. Az ellentétes hatás eléréséhez használjon fényvisszaverő fényt vagy tükörbetéteket.

Népszerű rack mennyezet ezüst vagy arany ékezetekkel. Két előnye van: növeli a színes panelek díszítő képességét, és jól illeszkedik a krómozott részletekkel ellátott dekorációhoz.

Próbáld meg ne keveredni az aranyat és az ezüstöt a fürdőszoba belsejében, vagy használd őket nagy mennyiségben: a színek elveszítik vonzerejét, túlságosan elkapják őket, vonzzák magukhoz a figyelmet. A világos ezüst vagy arany dekoráció épp ellenkezőleg, elegánsnak és megfelelőnek tűnik.

Ha elegendő szakértelemmel rendelkezel a felfüggesztett struktúrák telepítéséhez, akkor kísérletet tehet és létrehozhat összetett tervezésű kombinációt, különböző színű sínek textúrájával és elrendezésével

Az egyik tervezési szabály az élénk színek vagy a ragyogó részletek használatának mérséklésére vonatkozik. Ha a fürdőszobában lévő mennyezet túlságosan kifejező, próbálja minimalizálni a falak díszítését.

Végül - egy kombinált felfüggesztési szerkezet telepítésének lehetősége.