Legfontosabb > Tartozékok

Fürdőszobai képernyők: típusok és tippek a választáshoz

A fürdőszoba alatti nyílt tér nem túl esztétikus megjelenésű, mivel vannak csövek szennyvíz és vízellátáshoz, kötőelemekhez és egyéb csúnya részletekhez. Ezért akar ez a hely a lehető leghatékonyabban és gyönyörűen zárni. Érdemes részletesen megvizsgálni a belső térben olyan figyelemre méltó eszközöket, mint a fürdőkádak, a nézetek és az általuk választott tippek.

faj

A kád alatt lévő képernyő teljesen lefedi a helyet a padlóról a másik oldalára, különböző anyagból készülhet, és más kialakítású. Fő feladata a fürdőszoba, tisztítószerek és háztartási eszközök pipereinek és egyéb funkcionális részleteinek elrejtése. Ezenkívül megvédi a fürdőszobában és az ott található tárgyaktól a nedvességtől, a gőz és a fröccsenő részektől a helyet. Például a mosáshoz és tisztításhoz használt száraz csiszolóporok a nedves környezettől félnek, és a megbízható vízhatlan zárólap hatékonyan védi őket.

A képernyő a fürdőszobában lehet egy házi készítésű, készül az azonos befejező anyagok, és a falakon, a padlón - ebben az esetben úgy tűnik, hogy továbbra is a belső helyiségek. Vannak olyan lehetőségek és késztermékek, amelyek megvásárolhatók a hardverraktárakon és könnyen telepíthetők. Képernyő kádhoz lehet eltávolítható vagy nem, redőnnyel vagy nyíló ajtók, továbbá, design és a funkcionalitás a különböző típusokat.

A végei a fürdőszoba alatti tér elülső részét borítják, műanyagból, PVC-ből, alumíniumból vagy más könnyű fémekből készültek, védő bevonattal, és különböző színekkel rendelkeznek. Leggyakrabban szilárdak - falról falra, megakadályozzák a legkisebb belépést a nedvességbe és teljesen zárják le a belső kommunikációt. A védőfelület nem lehet eltávolítható, ebben az esetben ajtókat vagy kapukat használnak a csövek eléréséhez és a háztartási eszközök tárolásához.

Kitűnő képernyőt lát a fürdőkádas ajtókkal. Általában a tokban csuklósak, zárakkal vagy nyelvzárral zárva. Az ilyen csuklós ajtók nem csak egy nagyszerű kilátással rendelkeznek, de könnyen kezelhetőek is, ha teljesen nyitva vannak, akkor célszerű a csöveket megjavítani, és a fürdőszoba alatti helyre jutni. De több helyre van szükség a kinyitáshoz, kis területen problémák merülhetnek fel.

A helytakarékosság érdekében a vége egy tolóajtóval is felszerelhető. Egy vagy több nyílás a nyíláshoz - a záróelemek sínen egy fém sín formájában mozognak. A fürdőszoba alatti helyiséghez való hozzáférés szintén nagyon egyszerű, így a kis helyiségekben is elhelyezhetők a képernyők. Az ilyen készülékek legegyszerűbb projektjei műanyagból vagy polivinil-kloridból készülnek, de a képernyő lehet tükör, fém, fa.

A fürdő alatti összecsukható képernyő eredeti kialakítással rendelkezik, és számos tulajdonságot képes tárolni a mosogatásban a fülkében. A sima nyíláshoz speciális mechanizmussal kell felszerelni, csuklópántokkal és fogantyúkkal. A szárnyak belsejében célszerű gondoskodni a samponok, szappanok, tisztítószerek és egyéb szükséges elemek polcaira. Az ilyen sziták felszerelésének összetettsége kompenzálja a lenyűgöző megjelenést és a maximális kényelmet a használat során.

A levehető végváz egyszerű lábszárnyak formájában készülhet, a kádat egy oldalra vagy többre zárhatja. A design előnyei a telepítés, az olcsóság javításának hiányában a javításhoz egy másodperc alatt eltávolíthatják a teljes képernyőt, így kényelmesen elérhetők az alábbiakban. De egy ilyen termék nem lesz teljesen lezárva - repedések vannak a képernyő és a padló között.

A gazdaságos és könnyen felszerelhető lehetőség a képernyőfüggöny, amely vízálló anyagból, műanyagfóliaból, olajfestékből vagy vakokból készülhet. Általában jól kinyújtott horgászcsíkot szerelnek fel a fürdőkád oldalára, és maga a függöny díszítő hurkokkal van felragasztva. Ön ilyen szűrőt készíthet a hulladékanyagokból, megbízható védelmet nyújt a fürdőszoba alatt lévő helyiségnek, és könnyen nyitható, így kényelmes belépést biztosít.

Szögletes fürdőkád vagy zuhanyozás esetén lehetőség nyílik arra, hogy egyéni projektet készítsen saját kezével. Az ilyen képernyőnek, mint általában, két oldala van, egy hozzáférhetőbb ajtón vagy fedélen, amely lehetővé teszi a kommunikációhoz való hozzáférést. A két oldal ízületének helye a legjobb, ha egy dekoratív műanyag sarokba kerül. A sarokpántok csuklós vagy tolóajtóval rendelkeznek.

A képernyő kialakítása szilárd lehet, megismételve a belső falakat. Ebben az esetben, létrehozásához használjon ugyanazt a befejező anyagot, mint a fürdőszobában. Például, ha csempeburkolatú falakat befejez, ugyanazt a burkolólapot egy fémprofilból és gipszkartonból álló keretre szerelhetjük. Ez a módszer lehetővé teszi a harmonikusabb belső tér kialakítását, de a képernyõn vagy az ajtón süllyesztõ nyílást kell elhelyezni a fürdőszoba eléréséhez.

Ilyen képernyők formájában a következő típusok lehetnek:

 • "Üres fal" - egy szilárd függőleges szárny, amely lefedi a fürdőszobában lévő összes helyet;
 • Lejtős képernyő - amennyire lehetséges, bezárja a padlót, védi a gőz és a nedvességtől;
 • egy lábszárral - lehetővé teszi, hogy közel kerüljön a fürdőhöz a tisztítás, mosás és így tovább.

A többfunkciós képernyő nagyon eredeti és praktikus ötlet lehet. Zárja a padlót a fürdőszobában, megvédi a gőz és a fröccsenő részektől, valamint nyitott polcokat tartalmaz a kiegészítőkhöz, szétnyitható, csuklós vagy tolóajtós szekrényekhez, valamint hozzáférést biztosít a vízvezetékekhez. Ha rendelkezésre áll egy sor szükséges eszköz, létrehozhat egy ilyen többfunkciós képernyő elegáns projektjét.

Előnye és hátránya

Védőfedél a fürdő alatt vásárolni vagy megvenni magát.

Ennek oka az egyszerű eszközök számos előnye:

 • hatékonyan védi a csöveket, a padlót és más tárgyakat a fürdőszobában, ez nagyon fontos a szoba nedves környezetében;
 • a fürdőszoba teljesen eltérő megjelenést kölcsönöz, ha rendelkezésre áll;
 • belül a fedél miatt nem halmoz fel por és szennyeződés;
 • az ajtókkal vagy nyílásokkal ellátott képernyő kényelmes hozzáférést biztosít a kommunikációhoz;
 • Ez a tartozék lehet a lehető legjobban funkcionális, ha a saját kezével készítesz és fiókokkal és polcokkal látja el.

A számos értékelést lehet azonosítani, és a fő hátrányait a képernyő alatt a fürdőszobában. A fő hátrány a szex és a kommunikáció bonyolultsága, ám a fentiekben már leírtuk, hogy hogyan lehet megszabadulni ettől a problémától. Azt is megjegyzik, hogy nehezebb a padlót ilyen eszközzel tisztítani, és a szennyeződés felhalmozódásának fő forrása a képernyő és a padló között. De a megfelelő gondossággal, hogy elérjük a tökéletes tisztaságot a fürdőszobában nem lesz gond.

anyagok

Az akril vagy öntöttvas fürdők számára különféle anyagokat is fel lehet szerelni. A műanyag modellek a leggyakoribbak az alacsony költségük, könnyű hordozhatóságuk és egyszerű telepítésük miatt. A nedves területeken különféle polimer anyagokat használnak, amelyek színek, textúrák és minták eltérnek. A műanyag panel nem rothad, deformálódott, és évtizedekig megőrzi eredeti megjelenését. Ennek az anyagnak óriási előnye az a tény, hogy felületét könnyű tisztítani egy közönséges nedves szivaccsal.

A műanyag és a PVC panelek fémből készült keretre vannak szerelve, amely a padlóhoz, a falakhoz és a fürdő oldalához van erősítve. Az ajtókhoz leggyakrabban az acélvezetősín használatos, vagyis a legtöbb esetben csúszó. Szükség esetén könnyedén beállíthatja a meglévő műanyag lapokat a fürdőkád méretéhez, és egyszerűen vághatóak le rendszeresen késsel. Az anyag sokfélesége lehetővé teszi, hogy bármilyen fürdőszobai tervet válasszon: csempe, márvány, monoton vagy textúrákkal, világos és sötét.

Olcsó, tartós és könnyű fémrács, védett réteggel borítva, nem fél a nedvességtől. A leggyakoribb alumínium változat, amely könnyen lezárható a fülke alatt a fürdőszobában. Fix alumínium képernyő lehet a szokásos horgonyok vagy csavarok. Az anyagfeldolgozás egyszerűsége lehetővé teszi ajtónyílások és szellőzőnyílások készítését. A műanyaghoz hasonlóan a polimer bevonattal bevont alumíniumlemez sokkal drágább anyagokat utánozhat, különböző textúrákkal és színekkel rendelkezik.

A fürdőkád alatt egy fából készült ablak nagyon hatásosnak tűnhet, ajánlott azok számára, akik szeretik a természetes anyagokat. A fából készült szerkezetek egyszerűek: swing vagy csuklós ajtók, polcok vagy szekrények. Mivel a természetes fa nedvességnek van kitéve, az alkatrészeket védő lakkal kell kezelni. Az az előnye, hogy a fa nem igényel különös gondosságot, csak törölje le a felületét.

Üveg fürdőkád képernyője a legelegánsabb. Az anyag egyetlen hátránya a törékenység. A gyönyörű formatervezésnél érdemes megvastagodni a matt vagy áttetsző üvegcsíkot, hullámos vagy színes árnyalattal, hogy illeszkedjen a falak és a padló teljes színéhez. Az anyag könnyen tisztítható, tökéletesen véd a nedvességtől, és nem fél a magas hőmérsékletektől. A képernyő telepítéséhez legjobb, ha vastag ólomüveggel lezárják.

A tükrös képernyők drágák és nehezen telepíthetők, de gyönyörűek. Másik előnye a térbeli vizuális növekedés. Még egy kis helyiségben is egyedülálló belső teret hoznak létre.

Gyakorlati és olcsó megoldás lenne az MDF-ből készült védőablak felszerelése. Az összes vizsgált anyag közül a legalacsonyabb, de nem rosszabb. A laminált felület miatt az MDF panelek sokféle színt és textúrát tartalmaznak, bármilyen nemes anyagot utánozhatnak. Könnyen karbantarthatók, könnyű vágni, bármilyen típusú ajtót létrehozni. Vannak hátrányai is - a rövid élettartam 3 - 5 év és a deformáció valószínűsége párás környezetben.

A csempe vagy kerámia védőburkolata nagyon elterjedt, a legtartósabb, és lehetővé teszi, hogy ez a rész beilleszkedjen a belső térbe. Az egyiknek csak akkor kell megvásárolnia az azonos csempe, amelyet a falak és a padló burkolására használták a fürdőszobában. A legpraktikusabb megoldás az, hogy a cserépet fém és gipszkarton keretre helyezzük. A nedvességálló GKL osztályokat és a szokásos alumínium profilokat választják ki a telepítéshez. A csempe bármilyen cement alapú csemperagasztóra szerelhető. Amikor ilyen szitát tervez, ügyelni kell a nyitott ajtók vagy zsalu- mok és szellőzőnyílások beszerelésére.

méretek

A késztermékeket a fürdőkád szabványos méretei szerint lehet kiválasztani, akkor semmit sem kell rövidíteni. Az értékesítés során hasonló termékek állnak rendelkezésre, amelyek hossza 120, 130, 140, 150 cm a műanyagból, PVC-ből, alumíniumból és más anyagokból. Majdnem mindegyikük tolóajtókkal vagy kivehető nyílásokkal van felszerelve. Ha például a fürdőszoba mérete nagyobb, például egy vidéki házban, akkor lehetőség van 160, 170 és 180 cm hosszú képernyő megvételére, vagy a saját méretei megrendelésére.

A kész képernyők magassága a szabványos akril és öntöttvas fürdők méreteinek megfelelően történik, és 55, 60, 80 cm-es lehet. A szélesség 50 és 80 cm között változik. Végül mindig lehetőség van a védett képernyők létrehozására a kívánt méretekkel.

gyártók

Érdemes megfontolni a fürdőkádak legnépszerűbb gyártóit, amelyek pozitív visszajelzésekkel rendelkeznek.

A gyártó a MetaKam megbízható PVC-kereteket és polipropilén lapokat gyárt. A képernyő nagyon stílusos, a "Metakam Coupe" modellek a jég alatt stilizáltak. A kialakítás két ajtós tolóajtós, 148 mm hosszú és a magasság 55-60 cm-re állítható, színes fotónyomtatással rendelhető, míg az oldószer benyomása mélyen a műanyag felépítésébe esik, az idő eltűnik, és a képernyő Biztonságosan mosható, beleértve a tisztítószereket is. Állítható lábak vannak.

Az orosz gyártó Alavann praktikus és nagyon szép laminált MDF fürdő képernyőket gyárt. A három tolóajtóval rendelkező kupé modell 1470x520x50 cm méretű, a magasság akár 60 cm-rel is emelhető, elegáns krómozott fogantyúval van felszerelve, közvetlenül a padlóra vagy legfeljebb 10 cm magasságú állítható lábakra szerelhető. A termék egy év garanciát kapott.

A "Wannbok" elülső képernyők, melyek kiváló minőségű PVC-ből készülnek, segítik a fürdőszobában lévő hely tökéletes lezárását jó tömítéssel. A modellek hossza 150-170 cm, tolóajtók krómozott fogantyúval vannak ellátva. Előnyük a formatervezés eredetisége és a panelek nagyszámú divatos mintázata és mintázata. A termékek a padlóra vagy a levehető lábakra szerelhetők, a tartósság és a könnyű szerelés különböztethető meg.

A fürdőszobai bútorok gyártója a Vod-ok olyan elegáns modelleket kínál, amelyek akár egy elit kivitelben is elférhetnek. Vannak olyan lehetőségek, mint a "tölgy", "wenge" és "fehér" textúrák, melyek kiváló minőségű MDF-ből készülnek. Az ajtók 2 vagy 3 ajtóval rendelkeznek, csuklósak vagy csúszhatnak. A modellek elegáns, beépített króm fogantyúkkal vannak ellátva, állítható fém lábak vannak. Különböző hosszúságú és szélességű változatok kerülnek bemutatásra, lehetőség van a megfelelő hely kiválasztására a fürdőszobában. A termék 2 év garanciát vállal.

Az Emmy fürdőkádak megkülönböztethetők a magas tartósságuk és egyedi kialakításuk miatt, amelyek alkalmasak bármilyen fürdőszobai belső kialakításra. Az esetek alumínium keretből készülnek, a falak és tolóajtók pedig színes laminált MDF-ből készülnek. Az anyagok nem rothadnak, a gomba és a penész fejlődése nem fél a nedvességtől és a gőztől. Az Emmy "Malibu" gyártó modelljei 3 tolóajtós, gyönyörű fém fogantyúval rendelkeznek. Az Emmy "Blanca" védőhüvelyek két széles ajtóval rendelkeznek, különböző méretűek, az összes termék 3 évig garantált.

Az Europlex cég a nedvességálló MDF-kből védő képernyőket gyárt. A tolóajtókeret és a vezetők tartós alumíniumból készültek, állítható fém lábak és krómozott fogantyúk az ajtókhoz. Lehetőség van bármilyen design és szín tetszés szerinti választására: fehér, bézs, wenge. A burkolat laminált felülete fényes és nagyon könnyen tisztítható. A magasság 50-60 cm-re állítható, különböző modellek hosszúsággal vannak feltüntetve.

A Hummer termékek a láthatatlan sraffozás eredeti tervei. Zárt állapotban a képernyő egy egész falnak tűnik, anélkül, hogy további részleteket kellene adnia. A fedél egyszerűen lehajlik, és hozzáférést biztosít a fürdőszoba alatti helyhez. A termékek krómozott acélból készült levehető, állítható lábakkal vannak ellátva, különböző méretűek. A "Hummer" képernyők számos lehetőséget kínálnak a színek, a textúrák és a formatervezés szempontjából, minden lakáshoz alkalmasak.

A Triton panelek fehér akrilból készülnek, és a lehető legjobban összeállítják az azonos nevű gyártó akril fürdőjével. A kívánt hossza 120 és 170 cm között lehetséges, a Triton képernyők homályos kivitelűek, vagyis teljesen lezárják a helyiséget a fürdőszobában, a nedvesség és a szennyeződés nem fog behatolni. Minden termék eredeti formában készül, háromdimenziós dombornyomott, fényes fehér felület könnyen mosható és védve van a mechanikai sérülésektől.

Az Santek fürdővédő panelek különböző formákból és méretekből állnak, lehetőség van erre a gyártóra vonatkozó szögelválasztási lehetőségek beszerelésére. A képernyők süket struktúrával rendelkeznek, tökéletesen beágyazódnak és világos, fehér, jól mosott felületük van. A gyártás során kiváló minőségű acryl-t használnak, a termékek nagyon egyszerűen telepíthetők. Termékeink hossza 120-170 cm, minden termék esetében minőségi garancia biztosított.

Hogyan válasszunk?

A képernyő kiválasztása elsősorban a fürdőkád méretétől és a helyiségtől függ. A legjobb választani a szelepet teljes hosszúságú, hogy minden területet zárt, így biztosítják a legnagyobb szigorúság és a védelem a nedvesség és a por. Ráadásul az extra részek vízvezeték-szerelése nem lesz nyilvánvaló. A standard tervezésű városi lakásokhoz a megfelelő méreteket speciálisan kialakították. Néhány centiméterrel kissé eltérhetnek, ez a probléma könnyen megszüntethető a rés tömítőanyaggal, szilikon vagy gumitömítéssel.

A szabványos méretekkel ellátott kész fürdőkád optimálisan választható a nyitóajtókkal, mivel senki sem biztosított a sérült vízvezeték- és szennyvízelvezető csövek ellen, bármikor igénybe veheti őket. Ha a partíció szilárd és nem leszerelhető, baleset esetén részben vagy teljesen le kell szedni, és el kell pusztítania a drága belső dekorációt.

A levehető képernyők vagy a lábakkal ellátott képernyők könnyűek, nem szükséges rögzíteni és a falra és a padlóra szerelni. Az ilyen opciók ideiglenes partícióként használhatók. Optimális vásárlás hordozható képernyők fürdetéséhez fém állítható lábak műanyagból, polivinil-kloridból vagy alumíniumból.

Az akril fürdők esetében a legmegfelelőbb megoldás a szilárd képernyők vagy a kivehető szerkezetek kiválasztása. Alkalmasak minden téglalap alakú lehetőséghez, műanyagból vagy márványból készülnek. Jellemzően az ilyen termékeknek fehér fényes árnyalata van, amely megegyezik a fürdő felületével. Számos vízvezetékgyártó készít saját képernyő-partíciókat a megfelelő modellekhez.

A hagyományos öntöttvas fürdőhöz gyakorlatilag bármilyen kész vagy házi készítésű választék áll rendelkezésre, mindaddig, amíg megbízhatóan megvédi a padlót és beilleszkedik a belső térbe. A merev álló szerkezetek, például a profilokból, a gipszkartonból és a cserépből további támogatást nyújtanak a nehéz öntöttvas fürdő számára. Fontos, hogy egy tágas nyílás legyen, amelyen keresztül kényelmesen behatol a belső kommunikációba. Fémprofilokból álló keret formájában készülhet, a szükséges hosszúságú lyukat átvágják a gipszkarton lapon, és a zárhoz rétegelt lemezből, MDF-ből vagy PVC-ből készülhet.

A nem szabványos fürdők, például szögletes formák esetében gyakran nem találhatók kereskedelmi forgalomban kapható képernyők. Ezután egyedi projekteken is elkészíthetők. A PVC anyagok anyagként vannak kiválasztva, könnyen vághatók, sarok vagy U alakú alumínium profilokba helyezve, csuklós vagy tolóajtók készülnek. Ha mosni szeretne, és egyidejűleg hozzáférést kell biztosítania a szappanellátáshoz: samponok, gélek, mosogatórongyok, akkor a legjobb megoldás a flip-open ajtókkal ellátni a képernyőket, akkor a tárgyak belsejében találhatók anélkül, hogy kijutnának a fürdőből.

És érdemes megjegyezni, hogy néhány elit modell a fürdők dekoratív lábak, kifejezetten látható. Az ilyen termékeket a padlón finom kivitelben szerelik fel, a kommunikáció maximálisan rejtett, vagy díszítő bevonattal ellátott csöveket használnak. Ebben az esetben a képernyők használata nem megfelelő.

telepítés

A legegyszerűbb módja annak, hogy csináld magad telepíteni egy csúszó képernyőt, amely összeáll. Először a fürdőt vízzel tölti meg, a fogantyúkat a termék ajtajához rögzítik, és a lerakódó lábak a test alsó részéhez vannak rögzítve. A képernyőt a fürdő elülső oldalának alá kell helyezni, hogy szigorúan függőleges legyen. Végül csak a lábakat kell a kívánt magasságra állítani, hogy a nyílás teljesen le legyen zárva.

Egy kicsit nehezebb egy tolóajtóval ellátott képernyőt készíteni, amelyet összeszerelt állapotban értékesítenek. Először meg kell jelölni a padlót és a falakat olyan helyeken, ahol a test és a vezetők lesznek. A jelöléshez egy ceruzát vagy egy jelzőt, egy mérőszalagot és egy épület szintet kell venni. Ezután a húzott vonal mentén fel vannak szerelve a keret vezetõi és függõleges részei, az elülsõ panelek és az övek be vannak helyezve, a rendszer magasságban van beállítva, hogy az ajtók szabadon csússzanak a vízszintes mentén. Ha ez megtörtént, a további telepítés megegyezik az összeállított képernyővel.

Mindezek az eljárások a csuklós vagy csuklós ajtókkal ellátott képernyőkre vonatkoznak, csak az összetevők eltérőek. Nincs fém sínvezető, de vannak rendszeres ajtókeretek vagy konzolok. Az ilyen fajta szerelése is nehéz lesz.

A fürdő nem szabványos formájával, vagy ha saját egyedi kialakítását kívánja létrehozni, akkor függetlenül készítheti el a fürdőszoba szelepét. A burkolólapok lefedéséhez érdemes választani a lehetőségeket a lábakkal vagy lejtős hornyokkal, ez a választás nagyon hasznos lesz sokáig. A telepítéshez egy bizonyos mennyiségű csempe szükséges, a szoba befejeződésével, csempe ragasztóval, fém profilokkal, vízálló gipszkarton lapokkal együtt.

Először is, U-alakú fémprofilokat kell elhelyezni és a falakon és a padlón kell elhelyezni. Meg kell őket rögzíteni a csavarokkal, a lyukak betonban vannak lyukasztókkal, a csavarhúzóval vagy csavarhúzóval rögzítik. A keret keresztmetszetű függőleges merevítőkkel van ellátva fémcsavarokkal. Ezután a kívánt gipszkarton darabot levágják és a fémkerethez speciális csavarokkal rögzítik. A partíciónál az ajtó nyílása.

Amikor a képernyő függőleges felülete készen van, akkor folytassa a díszítést. A gipszkarton lap felülete felrepedt, a csempe ragasztó hígítva, a csempe a válaszfalra van fektetve. Végül ajtót vagy nyílást kell készíteni, és rögzíteni kell az ajtón. Az ilyen rögzített képernyő díszítésére általában kerámia burkolólapokat alkalmaznak, a méretek szabványosak 15x15, 20x20 vagy 20x30 cm-esek. Választhat egy monoton színt, amely illeszkedik a fürdőszoba és a bútorok teljes színéhez, vagy stílusos mintázatot biztosít. Mindez a tulajdonos tervezői képzelőerejétől függ.

Nagyon egyszerű és sok pénzügyi költség nélkül a fürdőszobába egy védőfüggöny is felszerelhető. Ő számára vízálló anyagot vesz fel: olajruhát, műanyag filmet vagy gumírozott szövetet. A szalag felső részén lyukakat vágnak, amelyekbe fém vagy műanyag zsanérok helyezkednek el. Ezután meg kell húznia a vonalat, amelyen a függöny lefagy, acélból vagy nylon szálból készíthet. Húzza a csavarokat, amelyek a káddal szomszédos falaktól vannak felszerelve.

Egy jó megoldás egy fürdõvárosban egy városi lakásban vagy egy vidéki házban lehet egy önállóan kialakított faszerkezet létrehozása. Az előny az, hogy nagyon könnyű vágni fa lécek a fémfűrész és rögzíteni azt a körmöket. Az eszközök közül csak egy kalapács, egy fűrész és egy mérőszalag szükséges. Különböző fafajták közül választhat, a legfontosabb az, hogy a lécek jól fényezettek és vízálló lakkal vannak bevonva.

A fa képernyõ vázszerkezete ugyanabból a fából vagy fém profilból készülhet, akkor a lemezeket a fém csavarjaira kell felszerelni. A válaszfalak kettős nyílászárók könnyen felszerelhetők vas vasalatokra. Megmutathatja tervezői képzeletét, és ebben a dizájnban kényelmes fülkéket hozhat létre polcokkal és szekrénnyel.

Könnyedén kivehető képernyőt készíthet műanyag vagy PVC lemezekből. Az igényektől függően lehet egy-, két- vagy háromoldalas. A merevséghez fém vagy műanyag profilból álló keret keletkezik, majd a lapokat méretre vágják, és beillesztik a keretbe. A képernyő alján könnyen állítható lábak csavarozhatók. Egy ilyen struktúra létrehozásához 0,6-1,5 négyzetméter szükséges. m PVC lap és 3-5 méter profil. A saját készítésű műanyag képernyő előnye, hogy bármilyen gyönyörű fotónyomtatást készíthet a felületén.

A legjobb lehetőségek

Az egyértelműség kedvéért érdemes megfontolni a fürdőkád képernyőinek legérdekesebb és legszebb formáit. MDF konstrukció csuklós ajtókkal. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy könnyen el lehessen venni a kívánt tartozékot a szekrényből anélkül, hogy elhagyná a kádat. A projekt nagyon egyszerű, kézzel összeszerelhető laminált MDF lapokkal, záróelemekkel és reteszelőkkel ellátva.

Dekoratív képernyő a sarokkádhoz. A gipszkartonból és fémprofilokból készült csempeburkolatból összeszerelve tökéletesen ötvözi a belső tér többi részét. A felület tartós, nem fél a nedvességtől és könnyen tisztítható. Ezzel a projekttel olyan rejtett nyílást hozhat létre, amely nem sértheti a kép integritását, és a kád alatt való hozzáférés szétszerelés nélkül történhet.

A gyönyörű lakkozott fa kialakítása. Könnyen felszerelhető és könnyen tisztítható, nagyon elegánsnak tűnik, kombinálva bármilyen bútorral és szerelvénnyel. Az ajtókkal ellátott ajtó lehetővé teszi háztartási cikkek tárolását. A fa mindig nemes, mint hideg műanyag vagy akril.

Példa egy dupla csúszó képernyőre fotónyomtatással. A műanyag felület lehetővé teszi bármilyen fényes minta, minta, fotó kiválasztását. A modern technológiák hosszú élettartamú, tartós színt kölcsönöznek. Az anyag olcsó, így bármikor lecserélheti a képet.

Kényelmes multifunkciós képernyő polcokkal és szekrénnyel. A fehér felület jól kombinálható akril fürdővel. A csuklós ajtókkal ellátott kivitel könnyű és egyszerűen telepíthető.

Hogyan telepítsük a képernyőt a fürdőkád alatt, lásd a következő videót.

Fürdőszobai képernyők

Vízvezeték-beszerzés, ne felejtsd el, hogy egy kádat kapsz.

A képernyő a teljes szélességet elfoglalja, és magasságát a felső szélétől a padlóig tartja. Így a vízvezeték, a vízvezeték, a tisztítóberendezések és az összes többi nem kielégítő készlet rejtve marad. A fürdőszoba vonzóbbá válik.

A design egyszerre több funkciót is ellát:

 • dekoratív;
 • Védő;
 • Mosószerek és más tárgyak tárolása.

A dekoratív belső megoldás többnyire különböző anyagokból készülhet: műanyag, üveg, gipszkarton, kerámia csempe, MDF. Néha a tervezési maszk paneljei például márványosak. Fontos, hogy ne csak vízállóak, hanem egy olyan speciális kompozícióval dolgozzák fel, amely nem támogatja az égést.

Függetlenül attól, hogy a képernyő csúszó vagy csuklós ajtókkal van felszerelve, a telepítés egyszerű, és nem igényel sok időt.

Ügyeljen a megbízható és tartós MDF képernyőre

Az MDF konstrukciója a kényelem fenntartására és a szoba egyedülálló kialakítására szolgál. Az anyagból készült termékek tartósak: a gyártási folyamatban mindegyik nedvességálló filmrel van ellátva, amely közömbös az agresszív környezethez és a hőmérséklet-változáshoz.

A termék könnyen tisztítható, a gondozásban nem szokványos. Meg kell jegyezni, hogy rendkívül ellenáll a nedvességnek és hajlításnak. Egyáltalán nem nehéz kiválasztani az MDF anyagból készült szerkezetet, amely megfelel a többi bútornak és a vízvezetéknek. Sok vásárló inkább a fehér és a világos árnyalatokat választja. Volt egy igény a színmintákra.

Szeretne frissíteni a fürdőszobát drága javítások nélkül? Látogasson el online katalógusunkra, gondolja át a választását és rendeljen egy képernyőt.

Fürdőszobai képernyők

 • Plexi (Németország) (10)
 • Edzett üveg (7)
 • MDF (9)
 • Műanyag (10)
 • Tükrözött (1)
 • Fényképnyomtatással (10)

Rendezés: név (növekvő | csökkenő), ár (emelkedő, csökkenő), értékelés (növekvő csökkenő)

A fürdőszobai képernyők funkcionálisak és dekoratívak. A fürdőszobában lévő belső teret minden technikai kommunikációval maszkolják, harmonikusan kombinálják a környező bútorokkal és falburkolattal, és csak néhány perc alatt felszerelheti a kész képernyőt. Szükséges kivenni a csomagból, rögzíteni a fogantyúkat a panelekhez, és támogatni a lábakat a keret aljára. Ezután a képernyőt függőlegesen kell elhelyezni a fürdőszobában, és a tartó lábak csavarásával szilárdan rögzíteni kell. Ha a telepítést megakadályozza a lábazat vagy a vízvezeték, akkor a panel túlfeszültségét levágják.

Bath és én ©, 2000-2018 Nosovihinskoe autópálya, Possession 4, Nikolskoe TVC, épület 9 Telefon: 8 (495) 764-81-70

A webhelyen található bármely űrlap kitöltésével elfogadja az adatvédelmi szabályzatot

A fürdőszoba kiválasztása képernyő: 7 modell minden ízlés és tárca áttekintése

A fürdőszobában álcázó elemek szükségesek. Itt van a vízvezeték kommunikáció koncentrált, amely, további dekoráció nélkül, csúnyán néz ki, és elrontja az egész belső térben.

A fürdőszobai speciális képernyők megoldják ezt a problémát, lezárják a csöveket, és ha szükséges, lehetővé teszik, hogy kisebb kúpokat szervezzen háztartási vegyi anyagok és higiéniai termékek tárolására. A tárolás képessége és kényelme a képernyő típusától és a telepítés módjától függ.

Hogyan és mire használható a képernyő?

A képernyő egy keretkeret, amelyen egy dekoratív panel van rögzítve - tömör, csuklós ajtókkal vagy csúszóval. A zárt hely nedvességtől védett.

Ez üres maradhat, és használható kis raktárként.

A panel nem csak díszíti a szobát, gyakran vízvezeték és háztartási készülékek kerülnek mögötte, amelyek esztétikai okok miatt nem maradnak szem elől - vízvezetékek, mosogatószerek, padlóruhák stb.

A videó különböző befejezőkkel rendelkező képernyőket jelenít meg:

A fürdőkupakokat minden más munka elvégzése után telepítik, ez a fürdőszobai felújítás utolsó lépcsője.

A képernyő fényes és vonzó vagy láthatatlan lehet, de az alapvető követelmények ugyanazok maradnak - megbízhatóság, könnyű használat, esztétikai megjelenés.

Kiválaszthatja bármely formatervezést és anyagot, amennyiben a tulajdonos kényelmes, hozzáférést kap a kommunikációhoz ellenőrzés és javítás céljából.

Szilárd és csúszós kivitel

A formatervek szilárdak vagy csúszósak lehetnek. Az első szorosan zárja be a helyiséget a fürdőszobában. A kommunikáció ellenőrzéséhez és javításához meg kell szüntetni a képernyőt. Ez utóbbi kezdetben ingyenes hozzáférést biztosít a csövekhez.

Az ilyen panelek ajtókkal vannak felszerelve, amelyek könnyedén mozgathatók, oldalirányba csúszhatnak speciális hornyok mentén, és hozzáférést biztosítanak az egészségügyi csatlakozásokhoz, a háztartási vegyi anyagokhoz és a higiéniai termékekhez.

A szilárd képernyők előnyei közé tartozik a finomanyagok széles köre, a mozaik csempézés és a dekorációs panelek felszerelése.

A tilos, helyhez kötött, tömör, könnyen tisztítható felület rendkívül tartós és tartós. Vannak azonban hátrányai.

A kommunikációhoz csak egy kis nyílás marad, súlyos üzemzavarok esetén nem elegendő a teljes szerkezet szétszereléséhez.

A csúszó képernyők kényelmesebbek a hazai tervben, de nem olyan erősek és tartósak, mint a szilárdak. Az ajtó és a keret anyagától függően ilyen képernyő telepítése nagyon egyszerű lehet, vagy komoly erőfeszítést igényel.

A csúszószerkezet hossza általában 150-170, a szélesség és a magasság egyedileg van kiválasztva, a fürdő tulajdonosának igényei szerint.

Legnépszerűbb anyagok

Korróziónak kitett tartós anyagokat használó képernyők gyártásához. Ez biztosítja a keret erejét és a deformáció hiányát hosszú ideig.

A panel legyen nedvességtől, magas hőmérsékleti ellenállóképességű. Ha egy díszítőelem lebomlik, akkor a töredékeknek és a törmeléknek olyanoknak kell lenniük, hogy ne sérüljenek meg.

Az arcfelület bármilyen lehet - kerámia csempe, tükör, üveg stb.

Leggyakrabban a vásárlók az ilyen anyagokból választanak ki képernyőket:

 • tégla;
 • műanyagból;
 • fémből;
 • gipszkarton;
 • nyelv és horony lemezek;
 • akril;
 • MDF panelek;
 • Plexi.

1. opció: Tömör falazatban

Néha a fürdőszoba alatti teret egyszerűen egy kis téglafal borítja, amelyet ugyanazokkal a csempékkel díszítenek, mint a falak. Fektetés 1/2 vagy 1/4 téglából.

Ehhez először jelölje meg a fal helyét, hogy a bélés után a fürdő oldalán vízszintes legyen. Szükség esetén a fal felső részének tégláját méretre szabják.

A téglafal mint képernyő több évtizedig tarthat. Nem fél a külső hatásoktól és a mechanikai sérüléstől.

Másrészt nyilvánvaló hátrányokkal is rendelkezik. A kommunikációhoz való hozzáférés zárva van, a fürdőszoba alatti tér manipulálása nem lehetséges.

2. opció: Gipszkarton képernyő

Gipszkarton nagyon kényelmes anyag, hogy hozzon létre egy szilárd képernyő alatt a fürdő. Telepítése egy erős keret kialakításával kezdődik.

A kerethez leggyakrabban egy fémből készült profilt vagy egy antiszeptikus készítménnyel kezelt fagerendát választanak. A keretet egy arcképző anyaggal jelölték meg.

A profil és a padló közötti csomópontok tömítőanyaggal vannak kezelve, hogy megakadályozzák a nedvesség bejutását a fürdőszobába.

A képernyő lehet lapos, és speciális füllel rendelkezik a lábak számára. A második esetben a profil behelyezésekor nem függőlegesen van egyenes vonalban, hanem "P" betű alakú bemélyedéssel.

Az ilyen fülke mélysége általában 10-15 cm, a befejezett keretet nedvességálló gipszkarton burkolják, majd alapanyaggal eltakarják és eltakarják.

Csempe, vakolat, tapéta alkalmas lesz a bélés. A gipszkarton telepítésekor vegye figyelembe, hogy vízzel érintkezve megduzzadhat.

A munkák sorrendjét részletesen ismertetjük a videóban:

3. opció: MDF és OSB lemezek

A gipszkarton mellett MDF és OSB is használható. Ebben az esetben még a keret elrendezése előtt alapozva van. Szükség van további 5-10 cm hosszú és 2-3 cm széles szellőzőnyílásokra is.

A technikai nyílással ellentétes oldalra vannak vágva. Ezután a rés műanyag rácskal lezárható. Az MDF-ről és az OSB-ről készült képernyő többi része nem különbözik a gipszkarton felépítésétől.

Megvásárolhatja a kész képernyőt az MDF-ből. Az ilyen panelek szilárdak és csúszóak. Jól néz ki, jól illeszkednek a belső térbe, gyakran nagyon kényelmesek a használathoz, de a laminált lemezek is érzékenyek a nedvességre.

Ritkán megtartják eredeti megjelenésüket több mint három évig. Minél olcsóbb az anyag, annál nagyobb a valószínűsége, hogy a film a magas páratartalom miatt lehámul, és a bőr felülete deformálódik.

4. opció: Műanyag és műanyag bélés

A műanyag képernyők gyártói azt állítják, hogy termékeik 10-30 évig tarthatnak. Elvileg ez lehetséges a panelek gondos kezelésének feltételei mellett.

A kész műanyag modellek előnyei - különböző színek és textúrák, könnyű telepítés, üzemeltetés, karbantartás. Polcok vannak, csúszó, teljesen nyitott és akár eltávolítható.

A műanyag falburkolat fő előnye a kellemes megjelenés. Az ilyen képernyő nem igényel további bevonatot az arc anyagával.

Csatlakoztassa egy fém vagy fából készült gerenda kezdő profiljához. Ha a költségvetési opciót választják - olcsó bélés, akkor különös figyelmet kell fordítani a profil felszerelésére.

A falburkolat alatti profil szilárdan rögzítve van a képernyő teljes peremén és középen. Ilyen óvintézkedésekre van szükség a panel alacsony ellenállása miatt mechanikai károsodás miatt.

A profil a tömítőanyaggal együtt a padlóhoz van rögzítve. A műanyagot egy építő késsel vágják, és a profil szélei közé állítják, fokozatosan felveszi az egész díszítőelemet.

A fürdőleeresztőhely helyett technológiai nyílást készítsen a vízvezeték karbantartására. Ehhez szerelje fel egy műanyag keretet sarokajtóval.

Ez az ajtó megvásárolható a hardverraktárban. A panel lehet szilárd vagy különálló csíkokból állhat, amelyek egymástól rövid távolságra helyezkednek el.

5. opció: Szerves üveg és tükör

A szerves üvegből készült üvegszűrők és a tükrök nagyon eredetiek. Ez a design egy speciális boltban vásárolható meg.

Általában csúszó modellek nyitják meg az összes kommunikációhoz való hozzáférést. A plexi gyakorlatilag örök. Nem fél a magas páratartalmától, nem duzzad, és nem járul hozzá a mikroorganizmusok reprodukciójához.

A szerves üveg szilárdsága nem rosszabb a műanyagnál, de a súlyos ütések és karcolások nem tudnak ellenállni.

A plexiüveg matt, átlátszó, minta, bármilyen szín és textúra. A képernyőgyártók sokféle modellt gyártanak különböző típusú szárnynyitással.

A választás remek, és minden vásárló megtalálja a tökéletes megoldást saját fürdőjéhez. Az üvegmodellek remekül néz ki a fürdőszobákban, ultra-modern stílusban. Telepítse őket egy fém keretre.

A tükörmodellek népszerűek, de a fürdőkád alján egy igazi tükör telepítése meglehetősen kockázatos, így a gyártók praktikusabb megoldást kínáltak - tükrözött plexiüveg paneleket.

Erõsebbek a szokásos tükröknél, könnyû mosni és fényûlni. A plexiüveget meglehetősen nehéz megszakítani, de ha megtörik, a széttöredék kicsi és biztonságos lesz.

A tükör képernyő univerzális, mindig jól néz ki minden belső térben.

6. opció: Alumínium ablakok

Ha az ár-minőség arány tekintetében a legjobb választást keresed, figyeljen az alumínium modellekre. Ezek valamivel drágábbak, mint a költségvetési műanyag analógok, de erősebbek és tartósabbak.

Az alumínium nem rozsdásodik, hosszú az eredeti megjelenést. A piac számos modellt kínál, de közülük a legnépszerűbbek a csúszó szerkezetek.

Az alumínium ablak végfalát nemcsak fémből, hanem szerves üvegből vagy műanyagból is készíthetjük.

7. opció: akril modellek

Ezek olyan speciális képernyők, amelyek csak akril fürdőkhöz használhatók, és általában a készletben kerülnek értékesítésre. Az ilyen képernyők gyártására szolgáló fő anyag - műanyag felső akril bevonattal.

A méretek és az alakzatok egy adott fürdőhöz vannak tervezve, így a különböző modelleknek megfelelő univerzális akrilhüvely megtalálása súlyos nehézségeket okozhat.

Másrészt, amikor akril kádat vásárolnak egy képernyővel, a maszkolási kommunikáció problémája automatikusan megoldódik.

Az építés paneljei nem különböznek színtől a fürdőtől, az oldalakhoz szorosan illeszkednek, a keret és a kötőelemek a készletben vannak.

Képernyő varázsló ajánlások

Minden tulajdonos eldönti, hogyan kell megszervezni a helyet a fürdőszobában, kiválasztja a telepítés anyagait és módszereit, összpontosítva saját ötleteire a kényelem és az esztétika területén. A házi készítésű képernyő általában sokkal erősebb, mint egy megvásárolt, de nem mindenki tudja, és megfelelően telepíti azt.

Mielőtt megvásárolná a képernyőt, készítsen méréseket a fürdőszobában lévő helyről, döntse el, melyik konfiguráció lesz az Ön számára legmegfelelőbb. Ha olyan szituációt szeretne megtalálni, amely egyszerűen felszerelhető speciális eszközök nélkül, keressen egy modellt állítható magasságú lábakkal. Néhány hasznos ajánlás a szakember számára:

Készenléti képernyők kiválasztása, próbálja megmenteni a minőséget. Az Albatros, a Jucussi, a hazai "Caravan" és az Ecroline importmodellei jól bizonyultak. Ezek a gyártók nem csak szabványos képernyőket kínálnak, hanem szögletesek is.

A textúrák választékának színterülete hatalmas. Minden modell és szín megtalálható minden olyan felszereléssel és összeszereléssel, ami szükséges.

Fürdőszoba képernyő: a legjobb modellek és a beszerelés árnyalatai

A fürdőképernyő olyan szerkezet, amely különböző anyagokból készül, és a kommunikáció elrejtésére szolgál. Konstruktív szempontból az ilyen védőpaneleknek számos lehetősége van, amelyek lehetővé teszik a legmegfelelőbb termék kiválasztását egy adott beltér számára. A képernyők nemcsak védik a csöveket a nedvességtől, hanem díszítik a szobát, hogy funkcionálisabbak és eredetiek legyenek.

A fürdőkádak nem csak a fürdőszobában érdekes belső tereket hoznak létre, hanem a csúnya műszaki kommunikáció elrejtését is.

Különféle panelek a fürdő alatt

Ma a fürdőkupakok két fő csoportba sorolhatók:

A fürdőkupakok rögzített modelljei az álló szerkezetekre vonatkoznak, és a beszerelés után nem változtatják meg helyzetüket.

A tiszta modellek a leggyakoribbak és az egyszerűség jellemzi. Azonban a tervezés egyszerűsége nem befolyásolja annak hatékonyságát. Az ilyen termékkel való szembenézés, mint általában, ugyanabból az anyagból készül, mint a helyiség többi része (például csempe). Ennek köszönhetően a panel jól illeszkedik a fürdőszobába.

A csúszó modellek viszont funkcionálisabbak. Az ilyen képernyők kialakítása lehetővé teszi, hogy a fürdőszoba polcai alatt a háztartási vegyi anyagok és más háztartási cikkek tárolására szervezzenek. A csúszdás fürdőkád képernyőjét megvásárolhatja bármely épület hipermarket vagy profil tárolóban. És nem is nehéz választani és megrendelni a kívánt terméket az interneten keresztül.

A csúszdákkal ellátott modellekkel a panelek ajtók formájában nyithatók, amelyek a zsanérokon nyílnak.

A szilárd modellek előnyei és hátrányai

A fürdőszobában egy tömör képernyő elrendezése lehetővé teszi a harmónia kialakítását a szoba belsejében. Az ilyen képernyőre való nézet nagyon különböző lehet, de leggyakrabban díszes csempe vagy mozaik. A legtöbb esztétikailag kellemes megjelenésű termék, melyet mozaikokkal borítanak. Tekintse meg a szilárd modellek érdemeit:

 • Ez a kialakítás hosszú működési élettartammal jellemezhető;
 • a tömör kavicsok a padlóburkolat alatt könnyen tisztíthatók. A szennyezés tisztítása elég ahhoz, hogy nedves ruhát vagy szivacsot használjon.

A szilárd üvegnek előnyei vannak, a legfontosabb az, hogy a különböző ízesítő anyagokkal befedhető.

Az ilyen paneleknek azonban vannak hátrányai, amelyeket meg kell jegyezni:

 • egyes esetekben a nézőablak kis mérete nem elegendő a fürdőszobában végzett javítások elvégzéséhez;
 • a háztartási vegyi anyagoknak a fürdőszobában való tárolásának képtelensége;
 • ilyen panel jelenlétében a tányér cseréjéhez nehézségek merülnek fel, mivel a szerkezetet le kell bontani.

A tömör képernyő hiánya az, hogy nem biztosít hozzáférést sem a vízvezetékekhez, sem a különböző eszközök és háztartási vegyszerek tárolásához a fürdőszoba alatt

Figyelj! A fürdőkád alatt lévő kommunikációhoz elegendő méretű előkészítő nyílást kell felszerelni. Ilyen kikötő esetén nincs probléma a csövek javításával, mivel az árnyékolás eltávolítása kizárt.

Így egy tömör képernyő kiváló megoldás a fürdő belsejében, de használata bizonyos kellemetlenségekhez kapcsolódik.

A tömör képernyő kialakítása megbízhatóbb és hosszú ideig szolgál.

Fürdőszobai képernyők

A védőpanelek nemcsak a kialakításukban, hanem a méretben is különböznek egymástól. Vannak standard és nem szabványos képernyőmodellek is. Eddig a termékek minimális hossza 105 cm, a maximális pedig 190 cm.

Tekintsük a leggyakoribb képernyők méreteit:

 • hossz - 150, 170 cm;
 • szélesség - 50-56 cm;
 • vastagság - 3 mm.

Mielőtt megvásárolná a képernyőt, meg kell mérni a fürdőt minden oldalról, és csak a pontos méreteit ismeri, vásárolja meg kedvenc modelljét

A 160, 180 és 190 cm-es méretek kevésbé gyakoriak. A nem szabványos fürdők szűrését sokkal nehezebb elvégezni, mivel nem mindig áll rendelkezésre megfelelő termék. A 150 cm-es fürdőkádak a leggyakoribbak és könnyen felszerelhetők.

A tömör panelek lábakkal vannak felszerelve, amelyek a termék szabályozásához vagy illesztéséhez szükségesek. A 170 cm-es fürdőkádak szintén szabványosak és sokkal gyakrabban használatosak, mint a 180 vagy 190 cm hosszúak.

A különféle fürdőkádhoz különféle szellőzők állnak rendelkezésre, melyek készlete tartalmazhat egy végfalat

Design különbségek képernyők

Az építési piac sok fajta ilyen panelek minden ízléséhez. Ezek különböznek a tervezés és a funkcionalitás terén. Számos cég foglalkozik egyedi fürdőszobai képernyők gyártásával, amely lehetővé teszi számunkra, hogy bizalommal mondjam el a termékek nagy választékát.

Vegye figyelembe az ilyen védőpanelek típusát, a tervezési jellemzőktől függően:

 • szabvány;
 • többfunkciós;
 • végén.

A különböző képernyőmodellek konfigurációját önállóan, pénzügyei és technikai preferenciáitól függően határozhatja meg.

A szabványos modellek a legáltalánosabbak, és egy műanyag panel, amelyhez megfelelő méretű keretet választanak. A többfunkciós változat eltér a standardtól, mivel képes a kád alatt (a lábak miatt) szabályozni a képernyő méretét. A vázlemezeket csak a fürdő egy részének elrejtésére használják.

Jó tanács! Ma már megtalálja a különféle segédelemekkel felszerelt termékeket, amelyek a kényelemhez szükségesek. Ilyen termékek közé tartoznak a polcok, a csökkent mozgásképességű emberek fogantyúi, valamint a lábakkal ellátott lyukak.

Jobb, ha horganyzott acélból készült hardvereket választanak.

A fürdőkád alatt lévő képernyők képei könnyen megtalálhatók a hálózaton, ami jelentősen leegyszerűsíti a kiválasztást.

Kapcsolódó cikk:

A csúszó képernyők fajtái, előnyei és hátrányai. A választás szabályai. A csúszó képernyő összeállítása és telepítése önmagát csinálja.

Műanyag modellek jellemzői

A műanyag árnyékolás lehetőségei ma a legnépszerűbbek. Megkülönböztetik vonzó árukat, valamint a könnyű telepítést és üzemeltetést. Az ilyen panelek üzemi élettartama eléri a 10 évet (feltéve, hogy megfelelően karbantartják). A műanyag képernyők ellenállnak a nedvességnek és nem rothadnak az idő múlásával.

A műanyag keret fontos előnyei a nedvességgel szembeni ellenállóképesség, valamint a színek tartománya

A fő előnye a panelek az anyag - a különböző színeket. Ennek oka a polimerekből származó termékek könnyű termelése. Az ilyen képernyők működése is eltérhet. A szaküzletekben plasztikus fürdőkádak, polcok, csúszó, szilárd, kivehető, összecsukható stb.

Kívánt esetben önállóan elvégezheti az árnyékolást. Ez megköveteli az olcsó polimer bélést. Egy ilyen panel nem igényel további munkát, ami kedvezően befolyásolja a pénzügyi kiadásokat. A műanyag falburkolat rögzítéséhez fából vagy fémből készült profilt kell felszerelni.

A műanyag kerethez tartozó előnyök mellett az egyik hátrány is jellemző - anyagi törékenység

A bármilyen típusú műanyag képernyők fő hátránya a gyenge mechanikai igénybevételnek (sokknak) szembeni ellenállása. Amikor önbeálló műanyag, tömör képernyőn van, gondoskodnia kell az ajtó szervezéséről a fürdő alatt, hogy gyorsan hozzáférhessen a rejtett kommunikációhoz. A külön ajtó önállóan vagy a boltban vásárolható.

Akril fürdõszekrények

A legnépszerűbb védőpanelek, melyeket gyakran önmagukban akril fürdőkkel árusítanak. Az ilyen termékek műanyagból készülnek, ezt követően akril réteggel dolgoznak. Mindegyikük különbözik az egyéni teljesítménytől. Ezért a szakértők nem javasolják akril modellek megvásárlását külön a fürdőkből, mivel a megfelelő megoldás megtalálása szinte lehetetlen.

Az akril panelek csak az ugyanazon anyag kádja alá történő beépítésre alkalmasak. A legtöbb esetben ezek a panelek szilárdak, azonban más fajták találhatók az értékesítésben. Ha korábban vásárolt fürdőre nem lehet megfelelő képernyőt megvásárolni, ajánlatos egy fürdőszobai képernyő megvásárlását megrendelni.

Az akril fürdőket gyakran olyan képernyőkön árulják el, amelyek általában hasonló bevonattal ellátott műanyag panelekből készülnek.

Figyelj! Az akril modellek ugyanolyan színűek, mint a kád, ami lehetővé teszi, hogy az általános kialakítás szervesnek tűnik.

Az előnyökből azt is meg lehet jegyezni, hogy az ilyen panelek szorosan illeszkednek a tálca oldalához. A panel rögzítésére szolgáló keret és rögzítőelemek a vevők számára a képernyővel együtt szállíthatók.

Képernyők az MDF lemezekből és tükrökből

A fürdő alatti MDF-képernyőt leggyakrabban a szoba klasszikus kialakításánál használják, mivel fából készült mintával rendelkeznek. A színek és textúrák széles választéka lehetővé teszi, hogy kiválasszon egy olyan terméket, amely bármilyen belső térre illeszkedik. Az MDF-ről történő szűrés stílusos és költségesnek tűnik, ami gyakran vonzza a vásárlókat. Az ilyen képernyő megvásárlásakor azonban két fontos pontra kell figyelni:

 • az ezen anyagból készült termékek csak szabványos téglalap alakú fürdőkhöz használhatók;
 • Az MDF-eket a faforgácsok nyomásával készítik el, így instabilak a nedvességre. A probléma megoldásához nedvességálló anyagot kell választani, amely védőfóliával van felszerelve.

A vízvezeték üzletek számos különböző formatervezésű MDF-képernyőt tartalmaznak - szilárd és csúszó

A tükörmodellek iránti igény meglehetősen egyszerűen magyarázható. A legtöbb modern fürdőszoba kis méretű, és a tükörfelület vizuálisan növeli a helyiséget. Az ilyen panelek fényt játszanak. Különböző szögekbe szerelhetők, valamint különleges háttérvilágítást biztosítanak (például neon).

Mindenesetre a tükör képernyő nagyon hatásosnak tűnik. Azonban ezek a panelek nem hiányosak, köztük: törékenység és nehéz ellátás. A tükörfelületen lévő vízcseppek és foltok sokkal észrevehetőbbek, mint mások, így gyakran törölni kell őket.

Készíthet saját kezű képernyőt az MDF-ből, ami pontosan ugyanaz lesz, mint a fürdőszoba bútorai

Gipszkarton falszéf

A gipszkartonból készült panelek megfizethetőek és olcsóak. A gipszkarton árnyékolása nagyon egyszerű a saját kezével. A legtöbb esetben a gipszkarton-lap telepítése után kerámia burkolattal van ellátva.

Fontos! A fürdőszobában lévő helyiség árnyékolásához nedvességálló gipszkarton-típust kell használni.

A nedvességálló gipszkarton felhasználható a képernyő megjelenítéséhez, mivel számos előnnyel rendelkezik, és nincs nedvességnek kitéve

Tekintsük a gipszkartonfürdők képernyőinek telepítését:

 1. Az első lépés a keret összeszerelése. A keret szereléséhez szükséges anyag egy 40x40 mm méretű rúd. Ebben a szakaszban megállapítják a fémek rögzítését és a sarkokat.
 2. Ezenkívül a falakon és a padlón is megjelöléseket alkalmaznak, amelyek a beépítéshez szükségesek.
 3. Miután rajzolt egy jelölést, a lapok felszerelése rá. A lécek függőlegesen és vízszintesen vannak felszerelve.
 4. Ezután az előlapot levágják a gipszkarton lapról, amelyen a csuklós zsanérok vagy reteszek vannak felszerelve.
 5. A termék be van építve, és benne van egy ellenőrző lyuk.

Kerámia képernyők fürdőszobákhoz

A kerámia árnyékolás lehetővé teszi az ártalmatlanítás ökológiai díszítését. A kerámia védőpanel szervezésének fő előnye, hogy a leginkább megjeleníthető. A kerámia csempe a gipszkartonok, valamint a nyelv és a horony lapok szervezésének fő befejező anyaga. A kerámia burkolatok ellenállnak a nedvességnek, könnyen tisztíthatók és ellenállnak a mechanikai igénybevételnek.

A fürdőszoba alatti padlózat telepítése egyszerűen egyszerű. A telepítéshez nincs szükség speciális építési ismeretekre és készségekre.

Általában a képernyő ugyanazt a csempe, mint a teljes fürdőszoba, így tökéletesen illeszkedik a szoba belsejébe.

Tekintse meg a kerámia burkolólapok elhelyezési javaslatát:

 • először méréseket kell végezni (a nyílás szélessége és magassága a fürdő alatt);
 • A kerámia burkolólapok elhelyezése a bal felső sarokban történik. Nagyon fontos pont, hogy a lefektetést szigorúan horizontálisan kell elvégezni;
 • minden egyes csempeelemet csemperagasztóval kell kenni;
 • A kerámia lapokból álló kerámia szelvény beállítása speciális keresztezésekkel történik. Ezeket a kereszteket beillesztik a csempék közötti résekbe, és minden szerkezeti elemhez azonos távolságot képeznek;
 • a burkolólapok nemcsak tömör képernyők lehetnek bevonva.

Zsalut a kárpit szövetének fürdője alatt

Nem kétséges, hogy egy ilyen függöny egy nem szabványos megoldás. De számos előnye van a kemény anyagoknál. A fürdőképernyő fő előnye a könnyű gyártás és telepítés. Az ilyen függöny megszervezéséhez függönyszövetre (300x60 cm), szálra, tűre, ollókra és forrópisztolyra van szükség.

Azok az emberek, akiknek merev fürdőkádja van, állandóan megérintik lábukkal. Az ilyen panelekkel ellátott fürdők kényelmetlenek a mosáshoz. A függöny segítségével megoldja ezt a problémát.

Figyelj! Ez a nem szabványos megoldás csak a jó szellőzésű helyiségek számára alkalmas, mivel a redőny nem tudja megvédeni a csöveket a nedves levegőtől.

A fő előnye a függöny alatt fürdőszoba a drapéria szövet egyszerűsége tzgotovleniya és telepítés

Képernyő tippek

A fürdővédő panel vásárlása előtt figyelni kell a következő pontokra:

 • ajánlott mérni a fürdőszobát és a tálat a panel megvásárlása előtt;
 • A terméktervezés megválasztása két tényezőtől függ: a vásárló pénzügyi lehetőségei és a fürdőszoba mérete. Például nem ajánlott olyan kupakokat vásárolni, amelyek szabványos méretűek. A kisebb helyiségekben a szilárd modellek a legalkalmasabbak;
 • az ajtókkal ellátott modell nem csak a kommunikáció védelmét teszi lehetővé, hanem a fürdőszobában egy kis raktárat is szervez a háztartási vegyi anyagok és más tárgyak számára;

Fontos figyelembe venni, amikor kiválasztja a képernyőt, hogy megfeleljen az összes követelménynek, és olyan funkcionális legyen, amennyit csak lehetséges egy adott fürdőszobában.

 • Javasoljuk, hogy fordítsanak figyelmet arra az anyagra, amelyről a panel tartozékait elkészítették. Nagyon fontos, hogy az anyag jó ellenáll a korróziónak;
 • a panelnek szabadon állíthatónak kell lennie, ezért a termék megvásárlása előtt ellenőriznie kell a lábakat;
 • Az alumínium a panel keretének optimális anyaga;
 • Az MDF fürdőszobájában lévő képernyők jó szellőztető rendszerrel felszerelt helyiségekhez alkalmasak. Egyébként a nedvesség stagnálása miatt ez az anyag gyorsan felhasználhatatlanná válhat.

A design panel kialakítása a lakás tulajdonosainak egyéni preferenciáitól függ. A fürdőkád képernyő összeállítása a saját kezével jelentősen megtakarítja a pénzeket.

Hogyan készítsünk egy képernyőt a kád alatt a saját kezünkkel a gipszkartonból és a csempékből

A szilárd panel önszerelésének megkezdése előtt a következő eszközöket és anyagokat kell előkészíteni:

 • gipszkarton;
 • építési szint;
 • csempe;
 • csempék fugázása;
 • Bolgár, fúró, csavarhúzó;
 • speciális tömítőanyag.

A keret üzembe helyezése előtt minden szükséges mérést el kell végezni, és a jelöléseket a falakon és a padlón kell alkalmazni

A gipszkarton panel összeszerelése közös esemény. Ez annak köszönhető, hogy az anyag anyagi, anyagi haszna és a pajzs könnyű végrehajtása biztosított. Az ilyen célra használt nedvességálló gipszkarton jó rugalmasságot biztosít, amely lehetővé teszi a nem szabványos panelek elvégzését.

Hogyan készítsünk képernyőn a fürdőszobát a saját kezünkkel? Tekintsük az akciók sorrendjét:

 1. A jelölés először történik. A jelölést a falakon és a padlón kell alkalmazni, ami a jövőben megszünteti a telepítési hibákat.

A fürdõ alatt a képernyõ keretét jobban meg kell csinálni a fém profilokból, mivel ez egy nedves helyiség

 1. A második szakaszban a panelhez keretszerkezetet kell kialakítani. A keret lehet fa lécek vagy fém profilok. A keret összeszereléséhez fúróval és csavarhúzóval kell rendelkeznie.
 2. Miután elkészült a keret, a gipszkarton lapjait le kell feszíteni. Ehhez speciális csavarokat kell alkalmazni a gipszkartonhoz.
 3. Továbbá, a készítmény töltse hermetikus minden varrat és bütyök a kapott szerkezetet.
 4. Ebben a szakaszban a gipszkarton homlokzatát primerrel kezelik.
 5. A végén a gipszkarton kerámia burkolólapokkal néz szembe.

Jó tanács! A szakértők javasolják, hogy a keret elemeit védőszerekkel kezeljék. Ez a szerkezet nedvességállóságának javításához szükséges.

A képernyő telepítésének utolsó lépése a fürdőszoba alatt a kezével van

Így könnyű összeszerelni egy gipszkarton fürdőszoba egy saját kézzel. És a kész képernyő jelentősen javítja a fürdőszoba megjelenését. Szükség esetén fürdőkádakat vásárolhat a profi boltban vagy az interneten.

A fürdőben műanyag vagy akril szita felszerelése

Rendszerint a panelhez egy utasítást csatolnak, amelyet meg kell vizsgálni, mielőtt a képernyőt a fürdető alá helyezi. A csak méretekben eltérő formatervezési minták esetében az összeszerelési folyamatnak nincs sok különbsége. A fő különbségek ebben az esetben az, hogy a magas fürdőhöz tartozó pajzsok lábai extra magassági magassággal rendelkeznek (kb. 5 cm).

A fém keret megbízható rögzítése érdekében a kád alatt lévő képernyővezetők önzáró csavarokkal vagy speciális sarkok segítségével csavart

Vegye fontolóra lépésről lépésre, hogyan telepítse a képernyőt a fürdő alatt:

 1. Mielőtt elkezdené az ilyen szerelést, javasoljuk, hogy töltse fel a fürdőt vízzel.
 2. A külső panel a képernyő, akkor telepítenie kell a különleges tollak vannak szerelve a könnyű kialakítás használatra.
 3. A termék lábai külön mennek. A lyukakat be kell illeszteni a képernyő alsó részébe.
 4. Ezután van egy panel a fürdő oldalán.
 5. Ezután a szerkezetet segédösszetevők segítségével rögzíteni kell.

Bizonyos esetekben a fürdőszoba különbözik, hogy kinyúló kommunikációval vagy lábazattal rendelkezik, amelynek jelenléte megakadályozza, hogy a fürdőszobában lévő szabad hely teljesen pajzs legyen. Hogyan lehet a képernyőt a fürdő alatt elhelyezni ilyen helyzetben? A legmegfelelőbb a kiálló elemek paramétereinek mérése és a megfelelő lyuk létrehozása a képernyőn. Ezután a szita nem találkozik a vízvezeték egy kiálló elemével. Természetesen újra fel lehet venni a fürdőszobát, de ez egy időigényesebb és drága esemény mindenki számára.

Tolóajtókkal ellátott műanyag képernyő esetén a vezető W alakú profilt fel kell szerelni felső és alul

Hogyan telepítsük a képernyőt egy akril fürdőbe?

Ahhoz, hogy a képernyő akril kád meg kell felelnie az alábbi algoritmus művek:

 1. Az első dolog, amit meg kell tenni a markup oldalán és a képernyőn. A jelölésnek meg kell felelnie a rögzítési pontoknak.
 2. A következő lépésben a pajzsot 30-40 ° -os szögben kell a fürdőkádhoz rögzíteni, és a felső részét az oldal és a tartó között kell elhelyezni.
 3. Továbbá az előzőleg megnevezett hely az oldalán és a pajzs, fúrt a csavarok.
 4. A lyuk végén, melynek meg kell egyeznie, csavarokkal vannak rögzítve.

Ha a képernyő egy akril fürdőben van felszerelve, a rögzítőelemeket közvetlenül az oldalára lehet szerelni.

Az akril fürdők jól ellenállnak a nedvességnek, és hosszú élettartamuk van. A szakértők javasolják, hogy alaposan tanulmányozza az utasításokat, mielőtt ilyen védőpanelt telepítene. A kézikönyv leírja a telepítéshez szükséges minden részletet.