Legfontosabb > Tartozékok

Előnyei és hátrányai az acél fürdő - típusok és jellemzők

A fürdőszoba javításának tervezésénél fontos helyet foglal el a minőségi és tartós mosogatótartály kiválasztása. Az a tény, hogy a fürdés a mindennapi életben sokkal kényelmesebb, mint egy zuhanykabin, még sok összetett funkcióval is ellátva, még nem is tárgyalt.

A modern építőanyag-piacon azonban nem csak a hagyományos, nehéz öntöttvasból készült tálak, hanem a könnyű, hajlékony acélból készültek is. Az acélmodellek olcsóbbak, így néha a vásárlóknak kétségei vannak az ilyen termékek megbízhatóságával és minőségével kapcsolatban. Ebben a cikkben megismerjük a műanyag ötvözetből készült fürdők előnyeit és hátrányait, valamint az öntöttvas és akril árukat.

Gyártási folyamat

Az acél fürdők fémburkolatokból készülnek, amelyek vastagsága legalább 2-5 mm. Erõs présekkel az acéllemezeket a kívánt formára préselik, majd zománnal bevonják. Az acéltartályok gyártási folyamata az öntöttvas termékekkel ellentétben teljesen automatikus formázó vonalakon történik, amelyek kifinomult elektronikával szabályozzák a falak és a fenék vastagságát.

Az ilyen pontosság lehetővé teszi a jó minőségű, tartós termékek beszerzését, amelyek között gyakorlatilag nincsenek hibák és rejtett hibák. Az acél tálak készítésének folyamata az alábbi műveletekből áll:

 1. Vágó szerszámok. Először a vékonyfalú acéllemezeket a szükséges méretű üregekké vágják, hogy megkapják a kívánt alakú fürdőt.
 2. Elszívó fedél Az acéllemezeket egy öntőberendezésbe helyezzük, amely sajtolással húzza meg a lapot, és a fürdő alakját adja.
 3. A hullámosság vágása. A fém feleslegét levágják, a termék alján a lyukak a csatorna és a túlfolyás összekötésére vannak kialakítva, majd az acélfürdő szinte teljes megjelenést kölcsönöz.
 4. Lakkozás. A tál belső felületére eléggé vastag zománcréteget alkalmaznak elektrosztatikus módszerrel, amelyet később magas hőmérsékletnek kitéve sütnek.

Fontos! Az acél rugalmas, hajlékony anyagnak számít, ezért egyszerűen el lehet kezdeni a fürdők gyártását, ami nem igényel emberi beavatkozást. A vasöntvény éppen ellenkezőleg, a nehéz munkákhoz készült ötvözetek közé tartozik, ezért a termékek önmagukkal szinte kézzel készülnek. A teljesen automatizált gyártási folyamat, a stabil technológiai paraméterek és a szűk ellenőrzés lehetővé teszi, hogy minőségi acél fürdőket kapjanak, hosszú élettartammal.

méltóság

Az olcsóbb acélmodelleket már régóta költségvetési opciónak tekintik, ami jóval alacsonyabb az öntöttvas fürdőknél a műszaki és működési jellemzőkben. Jelenleg az acélmosó tartályok gyártói, a termékek megfizethető költségeinek fenntartása mellett, jelentősen javították a minőségüket.

Az ilyen anyagból készült egészségügyi edények előnyei:

 • Könnyű. Az acél fürdők 4-5-ször kisebbek, mint az azonos méretű öntöttvas tálak. A kompakt acélmodellek minimális súlya 12-15 kg, ami jelentősen leegyszerűsíti a szállítást és a telepítést.
 • Különböző méret- és modelltartományok. Az acél keménységének és könnyű súlyának köszönhetően különböző formákból és méretekből álló fürdők készíthetők, beleértve a szögleteseket is.
 • Gyors melegítés. Az acélnak magas a hővezető tényezője, ezért a forró víz gyors és egyenletesen melegített tárcsázása esetén ez csökkenti a higiéniai eljárások előkészítésének időtartamát.
 • Kopásállóság és a zománc higiéniája. A zománc bevonat, amelyet elektrosztatikus eljárással és később égetéssel alkalmaznak, sokkal erősebb, mint az öntöttvas modelleké, ezért nem jelenik meg a mikrotömbök, ahol a gombák és a baktériumok terjednek.
 • Megfizethető ár. A kisebb hátrányok ellenére az acélmodellek népszerűek, mivel a legalacsonyabb árkategóriába tartoznak. A hazai gyártótól származó minőségi acélkád akár 10 ezer rubel is lehet.

Figyeljen oda. Más előnyei vannak az acél medencékhez. Például ezen anyagok modellei modern technikai funkciókkal (hidromasszázs, világítás, süllyesztett fejtámlákkal) kiegészíthetők, ezért a komfort szempontjából nem rosszabbak az akril fürdőknél.

hiányosságokat

Természetesen az olcsó acél fürdők hátrányai vannak, amit általában alacsony áron jelentenek. A szaniteracél tálak minden hátránya a termék falának kis vastagsága. A minőségi termékeknél a falak vastagabbak 3-4 mm-nél, és a jó termék súlya nem lehet kisebb, mint 12-15 kg.

Az acélötvözet fürdők tulajdonosai a működés során vegyék figyelembe az alábbi negatív pontokat:

 • Instabilitás. Felszereléskor a fürdõk könnyû súlya inkább hátrány, mint erõssége, mivel erõsítõ keret és merev kötõelemek nélkül elcsúszhat vagy csúszhat.
 • Hűtsük le gyorsan. A nagy hővezetőképesség miatt az acélcsésze falai és alja gyorsan felmelegszik, de nem kevésbé lehűlnek. A fürdés kényelmes volt, folyamatosan fel kell melegíteni a vizet.
 • Nagy zaj. A tál vékony falai vízsugárral rezonálnak, tükrözik és erősítik a hangot, ami magas zajszintet eredményez a szobában.
 • Alacsony ütésállóság. Erős súlyterhelés vagy közepes szilárdságú pontos ütések esetén a fürdő alja deformálódik, ami miatt a zománc pelyhek vagy repedések keletkeznek.

A szakképzett kézművesek azt állítják, hogy az acélmodellek előnyei átfedik a hátrányokat, mivel ezek a kisebb hibák a saját kezeivel megszűntethetők nagy pénzügyi befektetések nélkül. Tehát egy habréteg alkalmazása a tál külső felületén átfogó módon kiküszöböli a zajt, a gyors hűtést és az alacsony fürdőteljesítményt.

Termékválasztás

Az acélfürdő nagyon olcsó, ennek ellenére egy megbízható gyártó minőségi terméke méltóságteljesen képes akár 25 éves intenzív felhasználásra is. A modell negatív tulajdonságainak minimalizálása érdekében a vásárlás során vegye figyelembe a következő tényezőket:

 1. A termék súlya A szilárd acéltartály 13-15 kg-nál kisebb súlyú, nem számít, mennyire nagy. Keresse meg kedvenc modelljét, próbálja meg nyomni: ha sikerült egy kézzel felemelni a tartályt, akkor valószínűleg a falvastagság kisebb, mint az ajánlott 3-4 mm.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy ajánlott acélból készült egészségügyi termékeket vásárolni, melyet a minőségi megfelelőségi tanúsítvánnyal, a gyártó garanciájával láttak el.

Melyik fürdő jobb - akril vagy acél: ajánlások és méltóság választása

A fürdőszobában már régóta nemcsak a vízkezelés helyszíne, hanem a pihenés és a kikapcsolódás is egy fárasztó nap után.

A jó pihenésre jó minőségű és megbízható vízvezetékeket kell választania, amelyek közül sok modern piacot kínál.

Vízvezeték anyag kiválasztásakor gyakran felmerül a kérdés - melyik fürdő jobb, akril vagy acél?

Vagy inkább a hagyományos öntöttvas előnyben részesüljenek? Mindegyik lehetőségnek megvannak a maga előnyei és hátrányai, amelyek meghatározóak lehetnek a fürdő kiválasztásakor.

Előnyei és hátrányai az akril fürdő

Az akril fürdők tartós polimerből készülnek, több rétegben megerősítve. Az alacsony dagályú szakaszban színt adnak hozzá, ami színt ad a fürdőnek.

Minél vastagabbak az akril fürdő falai, annál erősebb; a javasolt vastagság legalább 5-6 cm.

Az akrilfürdő előnyei:

 • Különböző formák és méretek. Az akril fürdőkád a szoba bármely méretéhez és ízléséhez választható. A sarokban történő telepítéskor további helytakarékos lehet.
 • A felület ellenállása a mechanikai igénybevételhez.
 • Színhiba minden változáshoz. Az akril árnyalat ízlésének megfelelően és a fürdőszoba belső kialakításának megfelelően választható.
 • könnyűszerkezetes
 • Jó hőszigetelés, amely lehetővé teszi a víz hőmérsékletét a fürdőben hosszú ideig.
 • Könnyen tisztítható - tisztítsa meg a felületet, csak törölje szivacsot és szappanos vizet.
 • Az akrilfürdő önállóan restaurálható. A szabálytalanságokat polírozhatjuk, és aprítsuk meg az akril masszát és tisztítsuk meg.
 • Környezetbarát és anyagbiztonság. A fürdő felülete ellenáll a baktériumok és gomba elterjedésének.
 • Nem hallható a fürdőbe belépő víz hangja.

Az akrilfürdő hátrányai:

 • Az akril kád nem szerelhető fel a falra, vagyis csak egy újabb lehetőség van, ami a fürdő és a fal közötti ízületek elégtelen lezárása miatt szivároghat vizet a padlóra.
 • Idővel a fehér szín sárgára süllyedhet a csapvíz expozíciója miatt.
 • A kiváló minőségű akril fürdő nagyon drága, és az olcsóbb homlokzatok hajlamosak a karcolásokra, repedésekre és más hibákra a felületen. Ráadásul a háziállatok károsíthatják az olcsó akril vízvezetékeket.
 • Amikor mosó vagy áztató színes molting szövet meleg vízben, a fürdő felületén elszíneződhet.
 • Ne használjon súroló vagy erős vegyszereket a tisztításhoz.
 • A nem szakemberek számára az akrilfürdő telepítése meglehetősen bonyolult folyamat, ezért erre szakemberre kell bízni.

Az akrilfürdő meglehetősen magas ára indokolttá teszi annak előnyeit - a tartósságot, a tartósságot, az egyszerű karbantartást és az anyag környezeti biztonságát.

Tippek az akrilfürdő kiválasztásához

Hidromasszázs akril fürdő

Az akrilfürdő kiválasztásánál figyelembe kell venni, hogy minél magasabb a gyártó minősége és megbízhatósága, annál nagyobb a költsége.

Ugyanakkor garancia arra, hogy egy ilyen fürdõ hosszú ideig tart, nem változtatja meg a színét, repedések és forgácsok nem keletkeznek a felszínén az idõ során.

Vásárláskor figyelni kell a szükséges szerelvények teljes készletének meglétére, valamint annak biztosítására, hogy a fürdő szélei szintre kerüljenek - egyébként a falak magasságának különbségei láthatók lesznek a cserép háttérén.

Ha az akrilfürdő széles és egyenesen lejtő nélküli, 90 fokos szögben, az oldalaknál, a víz a tehetetlenséget nem a fürdőbe, hanem a padlóig futja.

Amikor akril kádat választanak különböző különféle kiegészítőkkel, technológiai lyukakat hidromasszázs modellekben, ne feledjük, hogy sok időre elhelyezett hajlékony csövek hajlamosak eldugódni, eldugulnak a szennyeződésekkel és a nyálkahártyával.

Takarításuk rendszeres, és sok időt vesz igénybe. Ezenkívül az ilyen modellek telepítésekor könnyen elérhetővé kell tenni a vízleeresztő csöveket és a fürdő alját bármelyik oldaláról a lehetséges javítás érdekében.

A felvásárlást fémszövet vagy üvegszálas alapanyaggal kell végezni, amelynek falvastagsága meghaladja az öt millimétert. Jobb, ha öntött akrilból készül, az extrudált helyett - ez megtudható az eladótól.

Hiba lenne, ha ilyen szivattyút vásárolna a gyártótól garancia nélkül és alacsony áron.

Előnyös a legegyszerűbb geometriájú fürdő kiválasztása, mivel a vékony akril gyakran használatos összetett formák készítéséhez. Kiválasztásakor akril vízvezeték kell figyelni, hogy a hardver fém, nem műanyag, növeli a élettartamát.

A jó minőségű akril fürdõk egységes árnyalatúak, ugyanolyan vastagságú falak, sima felület minden hiba nélkül, nem szabad erõs kémiai szagot kibocsátani.

Az akril és acélfürdő összehasonlítása

Az acél fürdők jó alternatívát jelentenek azok számára, akik valamilyen okból kifogásolják a modern akril és a hagyományos öntöttvas fürdőket. Nemesacélból készülnek, zománcozottak vagy rozsdamentesek.

A zománcozott acél sokkal olcsóbb, mint a rozsdamentes acél, így a második lehetőség nem nagy igény, bár biztonságos, környezetbarát anyag, amely ellenáll a korróziónak.

Ha összehasonlítjuk, melyik fürdő jobb, akril vagy acél, a fogyasztói felülvizsgálatok változhatnak. Először ki kell emelned az anyag fürdőjének hátrányait és előnyeit.

A fémfürdő előnyei:

 • Alacsony költség
 • Tartósság és tartósság, ami legfeljebb 15 év.
 • Nagy ellenállás a hőmérsékletváltozásokkal, agresszív vegyi tisztítószerek.
 • Különböző formák
 • könnyűszerkezetes
 • A zománc sima felülete nem teszi lehetővé a baktériumok szaporodását.

Az acélcsövek hátrányai:

 • Alacsony fémvastagság. Nagy terhelés esetén a vasfürdő falai deformálódhatnak, repedések és zsibbadok lehetnek a zománc felületén.
 • Szegény hőszigetelés, ami azt a tényt eredményezi, hogy a melegvíz ilyen fürdőben gyorsan lehűl.
 • Zaj a víz beírásakor
 • Könnyű súlya miatt az acél fürdők kevésbé ellenállnak.
 • A sima fürdőfelület csúszós
 • Az acélfürdőt földelni kell
 • A plakett lehetősége

Megbízható acélkád súlya 30-50 kg., Fürdő kevesebb, mint 30 kg. és alacsony költségek mellett, valamint a 3 mm-nél kisebb falak is. nem megfelelő termék.

Összehasonlítás az akril fürdővel

Acél fürdő lábakkal

Ha összehasonlítja, melyik fürdő jobb - acél vagy akril, akkor az acél egyértelmű előnye az alacsony ár és a felületi ellenállása a karcolások kialakulásának.

A fémfürdő azonban deformálódhat, ha a falai túl vékonyak.

Így a költségek alapján az acélfürdő jobb, de ha lehetséges, a felületi hibák független fényvisszatérítéséhez, akkor jobb az akrilé.

Az akrilfürdő hosszú ideig tartja a hőt, ami nem jellemző az acélfürdőben.

Ezért a hosszú ideig töltő szerelmesek egy forró kádban akrilot választanak. Hasonló tanácsok azok számára, akik szívesen választanak fürdőt különböző kiegészítő funkciókkal, például hidromasszázzsal.

Ráadásul az acélfürdő nem tud versenyezni az akrilnal a zajban, amikor beírja a vizet, de ha szeretné, ha valamilyen erőfeszítést tenne a fémfürdő kívülről történő elszigetelésére, akkor ez a hátrány részben kiküszöbölhető.

A kényelem kedvelői számára az akrilfürdő alkalmasabb - felülete meleg, kellemes tapintású, sima, de nem csúszós.

A bevonat tartósságát tekintve az acélfürdő az akril hátterétől nyer, mivel ez utóbbi lágy felső rétege van, amely instabil a karcolásokhoz és a nehéz tárgyak hatásához. A fém fürdőt lefedő zománc megbízhatóan "befecskendezett" a felső rétegbe, ami megakadályozza a különböző hibák kialakulását.

De mindkét lehetőség felsorolt ​​hátrányai csak az alacsony színvonalú, alacsony színvonalú modellekre vonatkoznak.

A drága modellek kiválasztásánál mind az acélból, mind az akrilból készült vízvezeték-szerelési lehetőségeknek megegyező ereje és megbízhatósága van, de a kiváló minőségű akril fürdők mindig drágábbak, mint a fémek funkcionalitásában.

Javaslatok acélfürdő kiválasztására

Minél vastagabb az acélfürdő falai, annál ellenállóbb a deformálódás, nagy terhelés, ezért olyan fémből kell választani, amelynek vastagsága legalább 4 mm. és zománc bevonat legalább 1,5 mm. Ugyanakkor a kiváló minőségű acélkád súlya nem lehet kevesebb, mint 30 kg.

A fürdő falainak tökéletesen egyenletesnek kell lenniük, egyenletesen festett zománccal, forgácsolás, repedés, elhajlás nélkül.

Bizonyos jellemzőket figyelembe kell venni az acélfürdő robusztus beépítéséhez az instabilitás és a könnyedség miatt. Ehhez általában szakértőket hívnak meg.

Általában az egyéni preferenciák, különösen a fémfürdő méretének és alakjának, valamint a fürdőszobában lévő többi résznek a kombinációja kell, hogy legyen.

Öntöttvas vagy akril?

Öntöttvas fürdő

A jelenlegi piacon kínált egészségügyi termékek sokasága ellenére az öntöttvas fürdők továbbra is a legnépszerűbbek az átlagos fogyasztók körében.

Talán ez a szokás ereje, hiszen az akril fürdők viszonylag frissek az orosz piacon, és talán az évek során kialakult tapasztalat.

Lehet, hogy a modern öntöttvas fürdők képesek versenyezni az akril és az acél.

Az öntöttvas öntvény egy nehéz folyamat, de még mindig nem lassítja a vízvezeték gyártási arányát.

Annak érdekében, hogy összehasonlíthassa a fürdőkád jobb állapotát - akril vagy öntöttvas, részletesen meg kell vizsgálni az öntöttvas fürdő előnyeit és hátrányait.

Az öntöttvas fürdők előnyei:

 • Az öntöttvas nagy szilárdsága lehetővé teszi 50 évnél hosszabb élettartam elérését deformáció nélkül.
 • Nagy hőteljesítmény, amely lehetővé teszi hosszú ideig a vízhőmérséklet fenntartását.
 • Alacsony rezgésnek örvend, az öntöttvas magas hangszigeteléssel rendelkezik, amely lehetővé teszi a folyó víz hangjának eltüntetését.
 • Korrózióállóság
 • Az öntöttvas kád a falra szerelhető, nem egyoldalúan, egyetlen kialakítással, a csempe a falon látható ízületek nélkül.
 • A fürdő ellátás tartalmazhat koptató és agresszív kémiai detergenseket, anélkül, hogy a felület károsodhat.
 • Megfizethető ár
 • A modern öntöttvas fürdők falainak vastagsága kisebb, mint korábban, ami lehetővé tette súlyuk csökkentését, növeli a hasznos térfogatot a minőségi jellemzők fenntartása mellett. Ezenkívül gyakran kényelmes fogantyúval és csavaros lábakkal vannak ellátva, amelyek lehetővé teszik a fürdő magasságának beállítását.
 • Nagy tömeg, ami nehézséget okoz a mozgásban és a szerelésben.
 • Formák egységesítése. Az öntöttvas fürdők többnyire négyszögletes vagy ovális alakúak.
 • A zománc helyreállításának nehézségei forgácsolás vagy repedés esetén
 • Idővel a zománcburkolat elhasználódhat. A porózus felület könnyen szennyezett, sárga színűvé válik, és idővel a nehezen eltávolítható foltok képződhetnek.
 • Az öntöttvas fürdőt hosszú ideig hevítik.

Az öntöttvas fürdőkád egy megbízható vízvezeték, megfizethető áron, de monoton modell és nagy súly.

Összehasonlítás az akril fürdővel

Az öntöttvas fürdő a legjobb megoldás azok számára, akik inkább a szokásos fürdőzést preferálják, mivel minden modell azonos. Ezzel szemben egy akrilfürdő ideális választás a szokatlan szaniterek szerelmeseinek, különböző árnyalatokkal.

Az öntöttvas fürdő megfizethető árának köszönhetően vonzó az átlagember számára az utcán, míg a kiváló minőségű akrilhálózat meglehetősen drága.

Az öntöttvas kád, az akriléktól eltérően, könnyen felszerelhető - a falak alatt beállítható, a csempebe szerelve, és a padló egyenetlenségének köszönhetően a csavaros lábak segítségével.

Egy akril fürdőben a víz hosszabb ideig tart, mint egy öntöttvas fürdőben, és az összegyűjtött víz hangja csendesebb. A fürdő felületének feltérképezése esetén az akril könnyen visszaállítható, de öntöttvas lehet nehéz.

De ha az egyszerűséget választja a vízvezeték gondozásában, akkor érdemes az első lehetőségre támaszkodni, mivel az öntöttvas porózus felülete némi erőfeszítést igényel a tisztításhoz.

A felület higiénikus felülmúlja az akril fürdőt, de az erősség öntöttvas.

Plusz akril vízvezeték súlya, amely sok előnnyel jár, amikor fürödni egy lakást és a javítás során, ha mozgatni szükséges, az öntöttvastól eltérően.

Az akrilfürdő funkcionalitása számos lehetőséget kínál további szerelvények, hidromasszázs fúvókák beágyazására, ami nem lehetséges egy szabványos öntöttvas fürdőben. Ez azonban további beruházásokat és karbantartást igényel.

Az akriltől eltérően öntöttvas fürdő önállóan, szakértők segítségével is telepíthető.

Annak ellenére, hogy olyan anyag, mint az öntöttvas, szilárdsága ellenére figyelembe kell venni azt a tényt, hogy ha egy nehéz tárgyból érkező pont hatása ki van téve, a felület teljes hosszában megreped az akril megkülönböztetésével.

Összefoglalva a fentieket, egy akril fürdő egy öntöttvas ellen a következőket mondhatjuk: könnyű helyi helyreállítás, formák rugalmassága, méret, árnyalatok, sokféle funkcionalitás és könnyű súly.

Ezzel szemben az öntöttvasnak a következő előnyei vannak: hosszú élettartam - akár 50 évig, megbízhatóság és stabilitás, nincs olyan deformáció a felületen, amely nem volt hajlamos nagy tömegű hajlításra.

Hogyan válasszunk öntöttvas fürdőt?

Mielőtt öntöttvas fürdőt vásárolna, meg kell győződnie arról, hogy paraméterei megegyeznek a fürdőszoba méretével, beleértve az ajtót is, ellenkező esetben nem tudja elkerülni a bontást.

A zománcnak sima és fényesnek kell lennie, forgácsolás, karcolás és elhajlás nélkül, különben a forgácsok és a szabálytalanságok sárgulása további növekedést nem okoz. Vastagságának legalább 1,2 mm-nek kell lennie.

Fel kell hívni a figyelmet arra, hogy a fürdő oldalai szimmetrikusak és egy szinttel rendeztek.

Így az acél fürdők gazdaságos választás, megbízható és hagyományos öntöttvas, és az akril különböző formákban, modern kialakításban és az egyszerű helyreállítás lehetőségében különböznek.

A modellek sokfélesége és a modern fürdők anyaga ellenére, a személyes preferenciák és pénzügyi lehetőségek alapján kell figyelni a minőségre és a gyártóra.

Melyik fürdő jobb: akril, öntöttvas vagy acél?

Posted on 2014/12/18 by Nikolai Petrovich in Baths // 0 Hozzászólások

A modern piac számos féle fürdőt kínál, amelyek ár-, alak- és egyéb szempontok szerint különböznek. Nagy szerepet játszik az anyag, amelyből a fürdő elkészül. Ahhoz, hogy kitaláljuk, melyik fürdő jobb: akril, öntöttvas vagy acél, alapos ismeretekkel kell rendelkeznie. Ezután megvitatjuk mindegyikük előnyeit és hátrányait.

Tartalom:

A fürdők típusai

A fürdők több évszázaddal ezelőtt jelentek meg az emberi életben. Milyen anyagokat nem készítettek: fa, márvány, bronz, kerámia, cink, és végül megtalálták a legjobb megoldást - öntöttvas. A világ szinte minden országa fürdõanyagot használ ezen anyagból.

A modern fürdőgyártók nem akarták ott megállni, és minden alkalommal felajánlották a legjobb új megoldásokat. Így jelent meg először az acél, majd az akril fürdő. Természetesen jó, ha van egy nagy választék, de ugyanakkor a vevőnek ésszerű kérdése van: melyik fürdő jobb?

Öntöttvas fürdő

Az öntöttvas fürdő a 19. században élő emberek mindennapi életében jelent meg, és továbbra is a legnépszerűbb és legkedveltebb. Számos vállalkozás van az öntöttvas fürdők gyártásához a világon, mivel az öntöttvas öntés összetett technológiai folyamat.

Az öntöttvas fürdő esztétikai megjelenése és élettartama a zománcozott bevonat minőségétől függ. Maga a öntöttvas nagyon tartós anyag. De a zománc hajlamos a forgácsra és a karcolásra. Ezért az öntöttvas fürdő legjobb és hosszú élettartamára egy lenyűgöző zománcréteget alkalmaznak rajta. A fotó - egy egyszerű modell egy öntöttvas fürdő.

A zománcozott öntöttvas fürdők matt vagy fényesek lehetnek, és még ezüst tartalmúak is, amelyek fertőtlenítik a vizet. Az árak meglehetősen demokratikusak. Az öntöttvas fürdő előnyeiről és hátrányairól később ismertetjük.

Acélfürdő

Az orosz piacon az acél fürdők nem nagyon népszerűek. Úgy vélik, hogy rengeteg hibája van, amit egy kicsit később fogunk beszélni, de számos előnye van az acél fürdőknek is. A legjobb acélkád kiválasztásához figyelembe kell venni a falak vastagságát. Az acélkád falvastagsága, amely 3 mm-re kezdődik, a legoptimálisabb és a legjobb.

Az acélkád is vonzó a megjelenés, mint egy öntöttvas, így néha még zavaros is lehet. De ha az acélkádat mozgatod vagy megpróbálod felemelni, akkor nem fogod érzékelni az ellenállást és a gravitációt, mintha áthelyezted az öntöttvas modellt. Ha az acélfürdő tömege 20-25 kg, akkor vékony falak vannak. A tartós minőség és a legjobb modellek súlya legalább 30 kg legyen. Hogyan működik egy acélfürdő, megnézheti a képet.

Akrilkád

Az akrilfürdők viszonylag új keletűek. A múlt század 90-es éveiben megjelentek. A közelmúltban széles körű fogyasztók rendelkezésére álltak, de luxusként tekintették őket, így nagyon drágák voltak. A képen látható a népszerű akrilfürdő.

Az akril fürdők polimetil-metakrilátból vagy egyszerűen a műanyaghoz hasonló anyagból készültek. Az akril lapot magas hőmérsékleten melegítjük, majd egy bizonyos alakú fürdőt felrobbantunk. Az akrilfürdő alját egy fém keret erősíti meg. Az akril fürdők tiszta akrilból készülhetnek, vagy műanyaggal keverve. A kombinált anyagból készült fürdők sokkal olcsóbbak, de akrilnak is nevezik.

Erősségek és gyengeségek

Az egyes fürdőkádak előnyeinek és hátrányainak ismeretében könnyebb választani, ezért részletesebben megpróbáljuk festeni.

Az öntöttvas fürdő előnyei

 1. Az öntöttvas fürdők fő előnye természetesen nagy szilárdság és tartósság. Ami a megbízhatóságot illeti - ez a legjobb megoldás mindazok számára, amelyek a piacon vannak. Ez évtizedekig szolgál majd, amíg meg nem unatkozol.
 2. Az öntöttvas fürdő tökéletesen hőhatást fejt ki, ezért gyorsan felmelegszik.
 3. Ez a fajta fürdő eléggé "csendes", mert a benne összegyűjtött víz hangja elsötétül, és egy bukott tárgy vagy ütközés következtében nem "rezeg", és nem rezonál.
 4. Az öntöttvas fürdő könnyen tisztítható és nem karcolódik a tisztítószerek használata miatt. Csak savas mosószert szabad használni. Könnyű fürödni a kedvtelésből tartott állatokat, és ne féljen a károsodástól.

Az öntöttvas fürdők hátrányai

 1. Az öntöttvas fürdők hátrányai elsősorban egy lenyűgöző tömegnek felelnek meg, ami kb. 120 kg. Ezért ilyen kád szállítása és felszerelése meglehetősen nehézkes.
 2. Nem könnyű eltávolítani az öntöttvas fürdőket és kivonni őket a lakásból. Az importált öntöttvas fürdő súlya sokkal kisebb, mint az oroszoké. És a zománc minősége sokkal magasabb, mint az ár. Ezért az öntöttvas fürdőkád legjobb modelljeit behozatali katalógusok mutatják be. A fotó importált öntöttvas fürdőben.
 3. Az ilyen fürdők másik hátránya, hogy gyakorlatilag minden szabványos négyszög alakúak. Ez a termelési folyamat bonyolultságának köszönhető. Az importált öntöttvas fürdők több formában kaphatók, de a választás is kicsi.
 4. A zománc, bármennyire is szilárd, bármilyen helyen eltörhet, ha nehéz tárgy esik a fürdőbe. Szinte lehetetlen visszaállítani a zománcozott bevonat integritását. Idővel a zománc elhasználódhat és sötétedhet. Ezért jobb gondosan kezelni, majd egy öntöttvas fürdő hosszú ideig tart.

Az acél fürdők előnyei és hátrányai

Az acél fürdők mínuszai közé tartoznak a következők:

 • A deformáció lehetősége. Ha az acélfürdőnek vékony falai vannak, akkor nagy terhelés esetén forgácsok és repedések keletkezhetnek rajta. De az ilyen problémák csak olcsó vékonyfalú acél fürdők esetén jelentkeznek. A legjobb vastag falú modellek drágábbak, de nem hajlamosak deformálódásra, ami azt jelenti, hogy tovább tart.
 • A víz gyors hűtése. Ez annak köszönhető, hogy az acél rosszul "megtartja" a hőt.
 • Erős zaj. Amikor acélfürdőben vesznek vizet, sok zajot keltenek, ami komoly kényelmetlenséget okozhat. A probléma megoldása érdekében az import-gyártók hangszigetelő tömítéseket rögzítenek az acél fürdők külső falain és alján, de ez nem segít a zaj kiküszöbölésében. A fogyasztók a legjobb megoldást találják az ilyen fürdők fenekének és falainak habképzésére a zaj csökkentése érdekében. Egy példa látható a képen. És még a legjobb megoldás is ez a helyzet, ha egy téglát helyeznék el a kád felett, és megcsíptetnék, mint a fotón, akkor biztosan sokkal kevesebb zaj lesz.
 • Az acél fürdők zománcja tartós, mivel a zománcot magas hőmérsékletű kemencékben alkalmazzák, és a bevonat szinte "sült" az acélból. A zománcozott acél fürdőkabát fehér és ragyogása sok éven át örömet okoz. Ebben a tekintetben jobb, mint a többi fürdő.
 • Az acél fürdők viszonylag kis tömege miatt könnyen szállítható és szerelhető.
 • Nagy formanyomtatványok. Az acél fürdők különböző formában kaphatók.
 • A nem szabványos méretű fürdő kiválasztása. Az acél fürdők között választhat egy megfelelő méretű modellt, szemben az azonos típusú öntöttvaszal.

Az akril fürdők előnyei

 1. Az akril fürdőknek sok előnye van. Inkább még többet, mint a mínuszok, így annyira népszerűek.
 2. Az akril fürdők fő előnye, hogy mindig melegek, és a benne lévő víz hosszú ideig nem hűl.
 3. Ezeknek a fürdőknek a felülete sima, de nem csúszik.
 4. Az akril fürdők nem "zajtalanítják" az acélt.
 5. Ha nem szabványos fürdőszoba, akkor vegye fel a fürdőt a szükséges formában nem nehéz. Az akril fürdők nagy formájú változatban készülnek. Példa egy nem szabványos akril fürdőre a fotón.
 6. Alacsony károsodás esetén az akrilfürdőt önmagában helyreállíthatja őrléssel és felületkezeléssel egy speciális vegyülettel.
 7. Az akril fürdők nagyon kényelmesek, könnyen kezelhetők, de kerülni kell a csiszoló- és klórtartalmú tisztítószerek használatát. A videó bemutatja, hogyan kell visszaállítani az akrilfürdő felületét.

Az akril fürdők hátrányai

 1. De az akrilfürdőt óvatosan kell működtetni, az idő múlásával az akril réteg vékonyabbá válhat, és ha valamilyen tárgy esik bele, komoly károsodást okozhat.
 2. Az akril fürdők hátrányai közé tartozik az is, hogy hajlamosak a színezésre. Ebben a fürdőben nem áztathatja el és moshatja el a színes ruhákat, ha elönti, akkor a festék örökre akrilra léphet. Ráadásul az akril fürdõk kemény víz miatt sárgulhatnak.

Ezekkel az információkkal kapcsolatban felmerülhet a kérdés: melyik fürdő jobb akril vagy öntöttvas? Mindkét fürdő jó, tartós és több plusz, mint a mínusz. Ha akril fürdőre van szüksége hosszú ideig, akkor válassza a színmodelleket. A fotó - színes akril fürdőben.

Sajnos az akrilfürdőben fellépő karcolások valószínűbbnek tűnhetnek, mint az acél vagy az öntöttvas esetében. A csúcsminőségű akril fürdők drágák. Az azonos formájú és ugyanazon funkcióval rendelkező öntöttvas és acél fürdők olcsóbbak.

A megfelelő választás kritériumai

Melyik fürdő jobb? Ez a kérdés akkor merül fel velünk, ha szükség van a fürdő megváltoztatására vagy egy új lakásba való beépítésre. Megpróbáltuk megválaszolni azt a kérdést, melyik fürdő jobb, miután festett minden kedvét és hátrányait az összes népszerű fürdők típusától. A választás a tiéd, itt a személyes érzésekre és preferenciákra kell támaszkodnia. Ezután megpróbálunk segíteni abban, hogy a legjobb akril fürdőt válasszuk ki, ha festeni akarsz minden olyan kritériumot, amire a megvásárláskor összpontosítanunk kell.

Akrilfürdõ kiválasztási kritériumok:

 • Falvastagság Minél vastagabb az akril lap, annál jobb és erősebb a fürdő.
 • Az alacsony árat figyelmeztetni kell, mivel egy műanyag fürdőt is kínálhat, amelynek felső akril rétege van. Egy ilyen fürdés sok problémát okozhat.
 • A fürdő rugalmassága. Vásárláskor kis mennyiségű nyomást kell fektetnie a fürdő aljára, ha hajlékony, akkor valószínűleg a modell műanyagból készül, nem akrilból.
 • A megerősítési rétegek száma. Láthatja őket, ha megnézzük a fürdő oldalát, annál erősebb a termék. Ezek a rétegek olyanok, mint a gyűrűk a megrepedt fa törzsben.
 • A fényes fény nem különösebben jellemző az akril fürdők számára.
 • Minél egyszerűbb az akril fürdő alakja annál jobb. A nem szabványos, szokatlan formát könnyebb létrehozni egy vékony akril lapból, így ez a fürdő nem különbözik a legjobb minőségtől és tartósságtól.
 • Színes. Ugyanúgy kell lennie a fürdő teljes felületén, amely esetben az akril legjobb minőségének bizonyítéka lesz.
 • A fürdõnek simának kell lennie.
 • A legjobb akril fürdő kiválasztása, amely évek óta működik, nem kell menteni! A jó fürdők nem lehetnek olcsóak.

A saját akrilfürdő beállítása megtekinthető a videóban.

Hogyan válasszuk ki a legjobb minőségű acélkádat

Az acélfürdő választásakor vegye figyelembe a következőket:

 • A fal vastagsága és súlya. Ha az acélkád vékonyfalú, nagyon valószínű, hogy deformálódhat egy ember súlya alatt. A legjobb és optimális falvastagság 3-4 mm. Ugyanez a probléma akkor fordulhat elő, ha a kád 30 kg-nál kisebb tömegű.
 • A fürdő garanciája legalább 10 év.
 • A fürdő mélysége 50-60 cm legyen, akkor sem alacsony, sem magas nem lesz.

Nézzen meg egy videót arról, hogyan állíthat be egy acélfürdőt.

Mit kell keresni, ha öntöttvas fürdőt vásárolnak?

Öntöttvas fürdők - ez a legjobb és legjobb megoldás az átlagos vevők számára, akiket nem szoktak kísérletezni. Mielőtt öntöttvas fürdőt vásárolna, készítsen méréseket a fürdő telepítésének helyéről.

A szélességnek megfelelően be kell illeszkednie a bejárati ajtó méretéhez, hogy könnyen beilleszthető legyen, ellenkező esetben az ajtót részlegesen le kell szerelni. A zománcozásnak hibátlannak kell lennie - sima és karcolások nélkül. Ha gyermekek, fogyatékkal élők és idős emberek vannak a családban, akkor jobb, ha csúszásgátló alja van a fürdőben, mint a fényképen.

Ha magának kell öntöttvas fürdőt telepítenie, akkor egy részletes videó segít Önnek ebben.

Vélemények

Talán azoknak az embereknek az áttekintése, akik telepítettek és sikeresen használtak egyfajta fürdőszobát, segítenek megválaszolni azt a kérdést, hogy mely fürdőkád jobb.

Olga, 38 éves:

Bath - ez a szaniter berendezés, amely majdnem életre kelt. Ön nem akarja megváltoztatni 3-4 évente. Ezért véleményem szerint a legjobb öntöttvas fürdő. Praktikus és stabil. Az akril hódol a divathoz. Valahol jó, de nem fürdő. Kiváló minőségű zománcozott öntöttvas fürdőt vásároltam. Most van a fürdőszobámban, csillogó és csillogó, hófehér színű. Az interneten számos információt talál az öntöttvas fürdőről. Helyezzen egy modern csatorna-túlfolyást. Nem tetszik.

Alexander, 27 éves:

Valamennyi beszámoló szerint az akril többszörös, mint az öntöttvas. Könnyebb javítani, antibakteriális hatása van. Maga meg tudja erősíteni a fürdőt, ha igen. A javításhoz szükséges anyagok problémamentesen vásárolhatók.

Sveta, 32 éves:

Volt bátorságom az öntöttvas fürdő ismeretlen tisztítószerrel történő mosására (sajnos nem olvastam fel a készítményt használat előtt), annyira, hogy a zománc már eltűnt. Nem tudom elképzelni, hogyan lehet elhozni őt a lakásból. Végtére is, alig viselt. Most keresem a legjobb lehetőséget magamnak.

Maria, 30 éves:

Az acél fürdők jól néznek ki, és nem nagyon drágák. De jelentős hátrányuk van. Először is, a víz gyorsan hűl. És a hang, amellyel a víz be van vonva a fürdőbe, komoly kényelmetlenséget okoz. De azt mondják, hogy nem okoz sok zajot, ha különleges zajszigetelő tömítések vannak benne.

Natalia, 36 éves:

Maguk is öntöttvasak, gyakran forró vizet kell önteniük, ha le akar feküdni. Akril fürdők találkoztak a szállodában, tetszett, jobb és melegebb. Nem vettem észre, hogy az akrilban zaj volt, és a víz gyorsan lehűlt. Igen, és egyszerűbben cserélje ki. Egy "de". Akril fürdők - azok számára, akik nem túlsúlyosak. Ha a családban nehézsúlyúak, az öntöttvas erősebb lesz.

Természetesen ilyen sokfajta fürdők és különböző modellek összetéveszthetők. Az alábbi videóban egy szakember beszél arról, hogyan kell kiválasztani a legjobb fürdőt, hogy minden szempontból megfeleljen Önnek.

Acélfürdő: elemezzük a tulajdonosok előnyeit, hátrányait és véleményét

Acélfürdő: a modern vízvezetékek fő előnyei és hátrányai. Vélemények a tulajdonosok, akik telepítették és kipróbálták acél fürdők a gyakorlatban

Az acél fürdőket ma olyanok választják ki, akik nem akarnak nagy teljesítményű öntöttvasvizet telepíteni otthonukba, de nem bízik a népszerű polimer anyagokban. Milyen előnyei vannak az acél fürdőknek, és vannak-e hátrányai ebben a vízvezetékben, fontolja meg a cikkben.

Acél fürdő profik

Hosszú ideig az acél fürdők voltak az egyetlen alternatíva az öntöttvas vízvezetékhez. A zománc bevonat miatt mindkét típus nagyon hasonló. De ellentétben az ellenfeleikkel, az acél fürdők sokkal költségvetési lehetőséggel rendelkeznek, nem pedig alacsonyabbak a működési paraméterekben.

Ön vizuálisan meg tudja határozni, hogy az Ön előtt vagy az öntöttvas acélkád lehetséges-e a falvastagság vizsgálata során, ahol a lefolyót a fürdőszobába helyezi. Az öntöttvas tartály falvastagsága sokkal magasabb, mint acél.

Erő és tartósság - az acélszerelvények egyik fő előnye, amelyek közvetlenül kapcsolódnak a gyártáshoz használt anyaghoz.

Az acélszivattyú tagadhatatlan előnyei közé tartozik:

 1. Alacsony tömeg. A teljes méretű fürdő átlagosan 35-40 kg súlyú, ami 3-szor kevesebb, mint az öntöttvas analóg. A szerkezet alacsony súlya nagymértékben leegyszerűsíti a szállítását és telepítését.
 2. Az anyag nagy hővezető képessége. Az acélszerelvény gyorsan felmelegszik. Ez a lehetőség különösen fontos a kisgyermekes családok számára.
 3. A szélsőséges hőmérsékleti ellenállás. Mind az acél, mind a zománc bevonat nem fél a hőmérsékleti ingadozásoktól, miközben fenntartja a teljesítmény jellemzőit a fűtött és hűtött állapotban.

Az értékesítés során szimmetrikus és aszimmetrikus alakú, négyszögletes, szögletes és lekerekített minták találhatók. Magasságuk 30-50 cm, szélessége 60-110 cm és legfeljebb 2 m hosszú.

A fejtámaszok és fogantyúk formájában lévő további elemek változatossága az acél fürdőket kényelmesebbé és közelíti a személy anatómiai formáihoz.

A műanyag arra inspirálja a tervezőket, hogy merész és váratlan döntéseket hozzanak létre. És mivel a modern acél fürdők a legnépszerűbb vízvezeték-választási lehetőségek az ízléses és funkcionális belső fürdőszobák kialakításához.

Acél fürdőkádak

Az acél, mint bármely más típusú anyag, az előnyök mellett hátrányokkal is rendelkezik. Az acélszerelvények legfőbb hátrányai a következők:

 1. Instabilitás a deformációig. Ha a szerkezet falvastagsága nem éri el a 2,5-3 mm-t, készítse el azt a tényt, hogy amikor a tartály vízzel van feltöltve és a test elmerül, hajlítható. A vékony falú szerkezet működése során repedések és forgácsok jelenhetnek meg a zománcokon történő terhelés hatása alatt.
 2. A pántok felszerelésének szükségessége. Amikor a fürdőt erõsíti a szerkezetre, meg kell készíteni egy bázist vagy speciális kötést kell végezni.

A hang elnémítása érdekében a külföldi gyártók gumi hangelnyelő párnákat használnak.

Az anyag magas hővezető képességének hátrányai is vannak, mivel a víz ilyen fürdõben katasztrofálisan gyorsan lehûl. Ezért, ha meleg vízben kíván áztatni, hogy megőrizze hőmérsékletét, időről időre szükség van forró vízzel való érintkezésre. Egyes kézművesek ezt a hátrányt megszüntetik a hab felhasználásával a telepítés során.

Tulajdonos véleménye

Amint azt a vevők áttekintése is mutatja, akik már telepítettek acélszerelvényt, egyes modellek instabilak. Ez a legtöbb esetben a készletben lévő kényelmetlen lábak használatának köszönhető. A helyzet orvoslása érdekében a gyártóknak ajánlaniuk kell a keret megerősítését, valamint a gumi tömítések beszerelését.

Néhányan megjegyzik, hogy a vízkezelés során kellemetlen érzés tapasztalható, és úgy érzi, hogy a szerkezet alja kissé kanyarodik a test helyzetének megváltoztatásakor. De, amint fentebb megjegyeztük, ez a jelenség csak vékony falú termékekben figyelhető meg. A helyzet javítása elősegíti a nem hajlító bázis elrendezését a fürdő alatt

Az acélszivattyú zománcburkolása időnként elakad. Ennek oka túl kemény csapvíz, ami hagyja a vízkő és a rozsdás foltokat. A bevonat eredeti megjelenését a lehető leghosszabb ideig megőrizni, rendszeresen tisztítani kell speciális fehérítővel. De egyes háziasszonyok rendszeres szódabikarbónát, ammóniát és ecetet használnak.

De mégis, a felhasználói megfigyelések szerint az acélszerelvények legnagyobb mínuszának hangja "különleges effektusok". Még mindig a "vízesés" hatással lehet feltölteni a fürdő feltöltése közben. De egy éles csengőhang, amely az üres acéltartály alkalmanként való legeltetéséből és a körzetben csengő visszhangból fakad, felkelheti a ház minden lakóját.

Fémfürdő: az előnyök és hátrányok

A modern piac vízvezetékében nagy mennyiségű termék. A fémcsalád a termékskála, a gyártók, a márkák területén foglal helyet. Ez olcsó, ami megfizethetővé teszi a legtöbb fogyasztót, függetlenül jövedelmétől.

A fémfürdő alacsony költsége a gyártás egyszerű szabályainak köszönhető, amely évek óta garantálja vezető pozícióját ebben a piaci szegmensben.

A cikkünkben megfontoljuk a fém fürdő minden előnyét és hátrányát, valamint a lehetséges fogyasztók véleményét.

Fémfürdő: az előnyök és hátrányok

A víztovábbítási termék kiválasztásakor mindenki megkérdezte, hogy mi legyen a fürdésem pontosan? Például az öntöttvas fürdő tartós, tartós, de nehéz. Szabványos és főként fehér színűek. Az acél fémfürdő is megbízható, és könnyebben megterheli.

A "Hol vásárolhat meg egy fémfürdőt" marketing áttekintése segít kiválasztani egy boltot vagy egy hálózati kiskereskedőt, ahol a fémfürdőt a lehető legolcsóbban lehet megvásárolni és a szállítási költségek nélkül

Fürdő, amiből az anyag a fogyasztók szerint jobb, mint mások? Felhasználói vélemények áttekintése itt: http://remontspravka.com/best-bathtube-consumer/

Hogyan telepítsek egy fém fürdőt? Olvassa el a weboldalunk utasításait.

Azonban azt is megjegyezzük, hogy a fürdő akril, ami szintén könnyű, tartós és különböző formákból és színekből állhat. Az akril azonban sok mosószer és tisztítószer esetében instabil, valamint véletlenül esett éles tárgyakat a fürdőbe. Ezenkívül a rozsda alig távolodik el egy hasonló fürdő felületétől.

Fém sarokkád

Ezután megnézzük a fém fürdő előnyeit és hátrányait, így összehasonlíthatja a jobbat - egy akril vagy fém fürdőt.

A profik egy fém fürdő

Ezenkívül lehetséges egy fémfürdő helyreállítása, ami egy új termék megvásárlásával jár. Olvassa el, hogyan festhet egy fürdőt saját kezével a "Zománc fürdő helyreállítása" című cikkünkben honlapunkon.

A fémfürdő ömlesztett akril helyreállítása előtt és után

A hidromasszázs funkcióval felszerelt fémfürdő is rendelkezésre áll. Emellett egy javított zománcot találtak külföldön, amely öntisztít. A garancia 30 év. A kád alja csúszásgátló, ami nem korrodál. És kényelmes lábai is könnyen állíthatók magasságban, így a kád stabil.

Hátrányok a fémfürdőben

Rendszerint, mint bármely bútor, a fém fürdőnek hátrányai vannak, méretétől és alakjától függetlenül. Például, még olyan kiváló választás, mint a sarokfémfürdő, hibákat talál.

Hangszigetelő acélfürdő

 1. A víz gyorsan úszik.
 2. Amikor a vízsugár benyomódik az aljára - erős hang. Bár jelenleg van szigetelő fém fürdő. Ez az, amikor a fürdőt vagy tégla, kő, vagy szigetelt egy "kabát" műanyag palackok és hab.
 3. Ha a fürdőszobában egyenetlen padló található, ez károsíthatja a könnyű súlyfürdő stabilitását.
 4. A vízbevitel idején kb. 5 mm-es hajlítható.
 5. Vékony zománc bevonat miatt csorba.

Érdemes megjegyezni, hogy a metal fürdők mindezen hátrányai otthon kijuthatnak. Tehát például a víz hőmérsékletének megőrzése érdekében - a padló és a falak jó hőszigetelését a fürdőszobában. Állítsa be a padlót a termék stabilizálása érdekében.

Fém fürdő - fogyasztói értékelés

A fürdőszobai portálon Vannapravda.ru, Andrei felhasználó azt tanácsolja: "Ha inkább egy acélfürdőt szeretne, akkor jobb, ha európai gyártmányú, mert minőségi és acélból vezeti a hazai gyártót."

Ugyanazon a helyszínen Maria felhasználó azt mondja: "... a fémfürdő, azaz az acél, jól néz ki, és olcsó. Ugyanakkor jelentős hátránya van - a fém nagy hőátadása. És még egy erős hang, mikor vizet ír a fürdőbe.

Bár úgy gondolják, hogy a gumibetétek segítségével meg lehet menteni a kellemetlen zajoktól. "

A colady.ru oldalon a felhasználó Olga osztja: "... azonnal megtagadtunk egy fém (acél) fürdőt, mivel barátaink látták, hogy a lábuk alá süllyed, és nem marad sokáig benne - a víz gyorsan hideg lesz. Miután régóta vitatkoztunk, úgy döntöttünk, hogy öntöttvasot vásárolunk, nevezetesen az importáltat. Valóban, a miénktől eltérően az európai öntöttvas kádak simaak, egyenletesek, kiváló minőségű zománcokkal. Igen, és súlya könnyebb, mint az öntöttvas szovjet időszak. "

A weboldalunkon "Zománcfürdő javítása" című cikkünk megmutatja Önnek, hogyan lehet helyreállítani a sérült fém fürdő zománcozással az életre.

Hogyan válasszunk zománcot a kád javításához? A marketing áttekintés itt várja: http://remontspravka.com/enamel-bathtub-selection/

Mi legyen a zománcozott fürdőszoba megfelelő gondozása? Az Ön rendelkezésére álló tippek a portálunkon

A Stroy.ru oldalán a felhasználó a becenevén Marfa szerint: "... a fémfürdő nem olyan rossz, mint sokan beszélnek róla. Az acélfürdő egyik legfontosabb előnye a könnyűség mind a súlya, mind a könnyű beépítés szempontjából. És öntöttvas fürdővel nagyon fáradt voltam az időmben. Az acélfürdő ugyanaz, és hosszú ideig szolgál - akár 20 évig. Ezenkívül rengeteg választékot kínál, hogy nem csak olcsó, hanem kiváló minőségű acélfürdőt is vásárolhat. "

Tudja meg, melyik fürdő jobb - öntöttvas, akril vagy acél

Kellemes és kényelmes egy jó fürdőben, nem is akarok kiszállni a meleg vízből. Azonban a kényelem mellett sokan figyelnek a gyönyörű formatervezésre. Végtére is, ma már rengeteg közül választhatunk - nem olyan, mint korábban, amikor csak szabványos öntöttvas termékek álltak rendelkezésre. Ez csak néha nehéz megérteni, melyik fürdő jobb - öntöttvas, akril vagy acél fürdőkád. Ez a három anyag a legnépszerűbb, és ma összevessük, és meghatározzuk a vezetőket.

Milyen vas-, acél- és akril fürdők

Öntöttvas

Erős és megbízható, jól megőrző hőtermékek készültek öntöttvasból (amely ötvözött vas és szén) megjelent az első. És ez történt 1925-ben, Spanyolországban, Barcelona közelében. A Roca testvérek úgy döntöttek, hogy kibővítik az öntöttvas radiátorok gyártásával foglalkozó gyárukat, kezdve az öntöttvas fürdő termelését. A mai napig a ROCA az egyik elismert világvezető ebben az irányban. A márka termékei kiváló minőségűek, tartósak és sokszínűek.

Európában észrevehetően csökken az öntöttvas termékek összlétszáma, fokozatosan felváltják azokat az acél fürdőket, amelyek könnyebben szállíthatók, olcsóbbak és környezetkímélőbbek a termelésben. Az öntöttvas fürdőket csak néhány cég gyártja. A legismertebbek Jacob Delafon, PORCHER és ROCA. Oroszországban és más FÁK országokban még mindig nagy mennyiségben állítják elő őket, de csak néhány szabványos méretben, valamint kis árnyalatokkal.

Ne feledje, hogy az európai öntöttvas termékek gyönyörűbb és változatosabbak. Például, lehetnek fogantyúk az oldalán vagy a kartámaszokon, az alsó rész nő az egyik háttámla dőlésszögének megváltozása miatt. Néha az egyik hátlapot eltávolítják a kényelemért. És az importált termékek tervezése bármilyen lehet: a klasszikusoktól, ahol beágyazható a luxus angol stílusba.

Az öntöttvas fürdő megfelelő formája legalább 0,5 centiméteres és erős zománcfal legyen, amelyet két lépésben alkalmaznak a gyárban. Az öntöttvas ötvözet összetételében bizonyos mennyiségű mangánt, szilíciumot vagy ként tartalmaz, ami további erőt biztosít. A zománcozás 10-30 évig tarthat, esetleg hosszabb (a terheléstől függően).

+ Plusz öntöttvas fürdő

 1. Hatalmas élettartam (akár fél évszázad);
 2. Az agresszív hatásokkal szembeni ellenállás;
 3. Hőmegőrző;
 4. Nincs pórus a felületen;
 5. csendes;
 6. Színmélység;
 7. Könnyen tisztítható.

- Hátrányok öntöttvas fürdők

 1. Nagy súly;
 2. Nehéz a szállításhoz, szállításhoz és telepítéshez;
 3. A konfiguráció hiányossága. Csak téglalap alakúak vagy oválisak.

acél

Költségénél az acélból készült fürdő vonzóbb, mint egy öntöttvas. És az ár két-háromszor változhat. Ez néha súlyos érv akkor, amikor eldönti, melyik fürdő a legjobb öntöttvas vagy acél. Ezenkívül sok fogyasztó kedveli azt a tényt, hogy az acélból készült termékek gyakorlatilag bármilyen formát ölthetnek. A hagyományos négyszögletes és ovális (mint öntöttvas) mellett ezek nagyon kényelmes és kompakt sarokszerkezetek, valamint sokszög, kerek, aszimmetrikusak.

Hasonló termékek 0,23 centiméter vastagságú (vékonyfalú fürdők) és 0,35 centiméteres (standard fürdők) acéllemezekből készülnek. A zománc akril alapú, az acél felületét lefedi, kevésbé vastag, mint az öntöttvas. De a modern alkalmazási technológiák lehetővé teszik, hogy meglehetősen megbízható és tartós bevonatot hozzon létre.

A kiváló minőségű acéltermékeket gyártó külföldi vállalatok közül megemlíthetjük a finn Ido céget, a francia - Porcher és Jacob Delafon, a német - Bamberger és Kaldewei, az olasz - Ariston, a spanyol - ROCA céget. 25-30 kg súlyúak, elegáns design és jó zománc bevonat. Különösen sok innovatív technológia használja a Bamberger céget. Például csúszásgátló bevonat, csúszásgátló, Enamel plus, piszoktól mentes. A fürdőre vonatkozó garancia - 30 év.

+ Az acél fürdők előnyei

 1. Nem túl magas ár;
 2. Különféle formák és méretek;
 3. Kopásálló bevonat;
 4. Alacsony tömeg.

- Hátrányok acél fürdők

 1. Nem hőt, hanem öntöttvas is;
 2. Túl hangos (az öntözött víz csengőhangja egyértelműen hallható);
 3. Képes lerázni egy nehéz ember teste alatt.

akril

Ezt az anyagot később fürdésre használták fel. Teljes neve metil-akrilát. Ez egy szintetikus polimer és akrilsavból készül. Kiderül, hogy az anyag ellenáll a kopásnak, az ultraibolya és az oxigénnek. A felület kellemes, sima és meleg tapintású.

Ahhoz, hogy az akrilbevonatot használjon, használjon kétféle módon:

 • Vegyünk egy megfelelő méretű akril lapot, majd vákuumkamrában hajlítsuk meg, amire szükség van. A keletkező tartály nem túl erős: a falai könnyedén kanyarodnak, és víz öntés közben megduzzadhatnak. Ezért meg kell erősíteni a fürdőt: felülete epoxi gyantával van bevonva több rétegben, üvegszállal. Minél több réteg, a fürdő erősebb.
 • Az öntési technológia magában foglalja az üveggyapot keret használatát, amelyet akrilra alkalmaznak. Ennek eredményeként azonnal megmarad a tartósabb termék, mint a fent leírt módszerrel.

Mindenesetre a "helyes" akril fürdőnek legalább 4-6 mm vastagságúnak kell lennie. Ha oldalra csap, nem lehet túlságosan szonikus hang. Ez azt jelentheti, hogy a gyártó becsapott azzal, hogy elmenti a megerősítési folyamatot. Ezután megemlítjük azokat a gyártókat, akik kiváló minőségű akril termékeket gyártanak. Ez a cseh cég Ravak, lengyel - Cersanit és Kolo, spanyol - Pool Spa, holland - Riho, német - Duravit, orosz - Aquanet.

Amikor a lakástulajdonos dönt arról, hogy mely fürdõ, akril vagy öntöttvas, mielőtt felállítja a fürdőszobáját, gyakran meghaladja az akrilt. Fényessége, gyönyörű és változatos alakja miatt.

A készülék egy akril fürdő és a váz.

+ Az akril fürdők előnyei

 1. Az akril tökéletesen megtartja a hőt;
 2. Különböző modern eszközök (pl. Hidromasszázs) sokasága teszi az akril fürdőket az egyik leginkább funkcionális;
 3. Alacsony súly;
 4. Hatalmas kivitele formák és méretek.

- Hátrányok akril fürdők

 1. Az ellátás nehézségei;
 2. Használat közben megrekedhet;
 3. Akril félelem a túl magas hőmérsékletektől;
 4. Rövid élettartam az öntöttvas és acélmodellekhez képest.

Egyszerű telepítés

Nem könnyű rávenni a nehéz öntöttvas fürdőt a házba - lehetetlen, hogy egy ember kezelje. Ez az oka annak, hogy ilyen termékeket telepítenek. Továbbá szilárd síkra kell rögzíteni. Általában négy öntött lábra helyezik őket.

Az akril fürdő felszereléséhez fémkeretet kell összeállítani, és csak miután a kádat a vázra szerelte, csatlakoztatható a szennyvízcsatornához. Ez kissé bonyolítja a telepítés folyamatát, de mivel minden részlet könnyű, egy személy megbirkózik ezzel.

Acél fürdők is rögzítettek a lábakon, de egy ember képes megbirkózni a telepítéssel. A zajszigetelés jelentős növelése érdekében gyakran előfordul, hogy a termék felületére habréteg kerül be, vagy az aljzat Penofollal van ragasztva. Általánosságban az acélfürdő felszerelése a legegyszerűbb.


Zajvédő acélfürdő: bal Penofolom, jobb hab.

Az eredményeket. A legegyszerűbb telepíteni lehet acél fürdők (habár hab alkalmazása esetén a folyamat némileg bonyolult). A második hely az akril fürdőkhöz tartozik, ahol a keret gyártásánál be kell kötni. És az öntöttvas termékek, nehéz és terjedelmes, zárja be a minősítést.

Könnyű gondozás

Ha az öntöttvas zománcot minőségi szempontból alkalmazzák és elég vastag réteggel rendelkezik, akkor a bevonat nagyon tartós. És még ha a folt mélyen behatolt a zománcba, akkor szinte bármilyen módon eltávolítható, beleértve a kémiai reagenseket és a mechanikai hatásokat is. És a hostessek nagy sikert aratnak.

Az acéltermékeket vékonyabb zománnyal borítják, amelyeket az előző esetnél sokkal gondosan meg kell tisztítani. Különösen csiszolóanyagok használata esetén. Ellenkező esetben károsíthatja a felületet, ami később problémát jelent a helyreállításhoz.

Az akril kádakat óvatosan tisztítják puha ápolószerekkel, és nem használnak erős csiszolóanyagokat és agresszív "kémiai" anyagokat. Ez megakadályozza a repedések keletkezését és a termék idő előtti meghibásodását.

Az eredményeket. Ezen a ponton, a legelterjedtebb, találtunk öntöttvas termékeket, és az akril szerényen átkerült az utolsó helyre, a harmadik helyre. Az acél fürdők középen álltak. Azonban a fent említett, "Enamel Plus" innovatív kompozícióval lefedett acélmodellek azt is állíthatják, hogy az az egyszerű gondozás vezetőjévé válik.

Élettartam

Az öntöttvas termékek nem olyanok számára, amelyek még mindig népszerűek - elvégre legalább 50 éven át szeretik a mestereiket, és ez egy nagyon tisztességes idő. Az acél fürdők 20-30 évig biztonságosan szolgálhatnak. Az öntött akril termékek elviselhetők legalább 15 évig. De feltéve, hogy faluk legalább 4-5 milliméter vastag.

Az eredményeket. Az öntöttvas szilárd vezetője a vezető pozícióban van - hosszú élettartama kétségtelen (de az anyag gyártásánál a technológiát tiszteletben kell tartani). Az acél fürdők ismét a minősítés közepén vannak, és az akril termékek záró pozícióban vannak.

A bevonatok védettségi szintje

Ez a tétel szorosan kapcsolódik a termékek ápolásához, ezért kicsit megismételjük. Mint már említettük, az öntöttvasból bevont zománc sima felületű, ellenáll a különböző reagenseknek és mechanikai igénybevételnek. A kiváló minőségű öntöttvas fürdők gyártásában a szakemberek minden fokozatban gondosan ellenőrzik a zománc minőségét, 0,8 - 1,2 milliméteres réteggel. A tüzelés 110 fokos hőmérsékleten történik. Tehát egy ilyen fürdő védelme "száz százalék".

Az acél fürdők zománcja szintén jó minőségű, de a vékonyabb réteg miatt a védőbevonat valamivel kevésbé megbízható, mint az öntöttvas termékeknél.

Az akril meglehetősen törékeny, nem tetszik, ha valami nehézséget dobnak rá. Emiatt elég repedések jelennek meg. Ami természetesen nagyon helyénvaló a helyreállításhoz, de mindez gondot okoz. Ezenkívül az akril felületén nagyon könnyen elszíneződhet a különböző színezékek és karcolások. Az összes akril bevonatnak leginkább óvatosan kell kezelni.