Legfontosabb > Bútor

Tányérok és mosdókagyló méretei

A mosogatók kiválasztásakor az ügyfelek figyelembe veszik megjelenésüket, a termék alakját és rögzítési módját, valamint a mosogató anyagát. Fontos kiválasztási kritérium a megfelelő modell mérete. Milyen méretű mosogatókat kell figyelembe venni, és milyen méretű minták jellemzik?

Fontos méretek

Mind a mosdó, mind az alatta lévő fiók vagy más elemek számára először olyan alapvető paramétereket vizsgálnak, mint a szélesség, a mélység és a magasság. A mutatók rövidített formában vannak feltüntetve. Például megfelelhet a "550x480x150 mm-es mosdókagyló" megnevezésnek. Ez azt jelenti, hogy ezek a mosogatók szélessége 550 mm, a mélység (a fal távolságától) 480 mm, és a magasság (a mélység a tál) a 150 mm.

Ha például egy mosdótartó állványt keres, akkor nemcsak a mosdó méreteit, hanem az állvány méretét is meg kell adnia. Ebben az esetben a paraméterek magasságszélességként íródnak. Például egy gyártó vagy bolt kínál állványokat 640x215x200 porcelán mosdókagylókhoz. Ez azt jelenti, hogy a talapzat magassága 640 mm, hosszúsága és szélessége 215, illetve 200 mm.

szélesség

Ez a mosogatók fő paramétere, amely alapján az árucikkben egy megfelelő terméket választanak ki. A kagyló szélességét meglehetősen kiterjedt tartomány képviseli - 35 és 100 cm között. Ha egy sarokmosdót vásárol, ez a paraméter a termék oldalának egyik oldalát jelzi a fal mentén. Az optimális szélesség 55-65 cm.

Egy kis szobában sokan adják a mosogató szélességét, de a termékek, amelyeknél ez a paraméter 50 cm-nél kisebb, nem használhatók. Az ilyen mosdókagylóból nagyon gyakran kifröccsenek a mosogató alá. A 65 cm-nél szélesebb modelleket többnyire egy tágas fürdőszobába vásárolják.

Hogyan válasszuk ki a fémlemezeket?

Mosogató megvásárlásakor vagy cseréjekor minden tulajdonos azt akarja, hogy a lehető leghosszabb ideig tartson, és ugyanakkor tökéletesen illeszkedjen a fürdőszobába vagy a konyhába. Most sok ember inkább a fémhéjat, de a választék olyan sokszínű, hogy nem könnyű választani, melyik jobb.

Különlegességek

A fém mosogató különbözik a versenytársaktól a tartósság és tartósság szempontjából. A tulajdonosát évekig képes ellátni anélkül, hogy elveszítené vizuális vonzerejét.

A krómozott fém tökéletesen illeszkedik minden belső térbe. Az ilyen mosogató jól néz ki a modern konyhában, és egy klasszikus stílusú szobában.

Ezenkívül érdemes megjegyezni, hogy bizonyos esetekben a fém zománc védő réteggel van ellátva. Ez azért van, hogy növelje az anyag erejét.

Előnye és hátránya

A fémből készült mosogatók sok előnnyel rendelkeznek, mint az alternatív anyagokból készültek. Kedvezőek, emellett megbízhatóak és tartósak. Korróziónak és mechanikai sérülésnek nincsenek kitéve, hosszú ideig vonzó megjelenést biztosítanak, ugyanakkor nem igényelnek különösebb gondosságot - egyszerű mosószer vagy tisztítószer elegendő a tisztításhoz.

A fém mosogatóban biztonságosan mosogathatja az edényeket forró vízzel, ne féljen forrós vizet öntenek bele. Az ilyen mosogató nem fél a hőmérsékletváltozástól. Ezenkívül sokféle alakú és méretű mosogató van. Ez lehetővé teszi a megfelelő mosogató kiválasztását minden lakáshoz vagy házhoz.

Azonban a fémhéjak hátrányai vannak. Először is, ez gyengébb hangelnyelés, de annak érdekében, hogy a zajok ne legyenek nagyon kemények és kellemetlenek, a mosogató alját is beillesztheti olyan anyaggal, amely elnyeli a hangokat. Cork vagy buborékcsomagolás alkalmas erre.

Ráadásul a fémlemezek nagy elektromos vezetőképességgel rendelkeznek. Sok háziasszony panaszkodik, hogy a mosogatás során megdöbbentettek. Ennek megakadályozása érdekében meg kell alapozni a héjat. Segítsen és átrendezze a hűtőszekrényt vagy más elektromos készülékeket a mosásból.

A mosdókagylók mindenekelőtt szilárdak és hegesztettek.

 • A tömör kagylónak nincs varrása, mert szilárd fémlemezből készül. Ha az ilyen mosdó mélysége 15 cm volt, akkor akár 25 cm-re is lehet, ipari méretekben gyártják, de a műszaki jellemzők nem szenvednek.
 • A hegesztett héjak sokkal jobb minőségűek. És az alapja a mosogató, és a tál külön-külön, majd egyszerűen csatlakozik. Ez lehetővé teszi különböző alakú és méretű héjak készítését. Az egyetlen hátrány lehet rossz minőségű varrás.

Továbbá attól függően, hogy a fogadó melyik süllyedést választja, különféle módon csatlakoztatható.

A rögzítés módszerének megfelelően a mosogatók is több típusra oszthatók.

 • A felső szintek közvetlenül az aljzatra vannak felszerelve, ha nincsenek tetejük. Általában azok a fali szekrények alá vannak szerelve, amelyekben az edényeket tárolják.
 • A pecsétes modelleket hagyományos fülhallgatókhoz használják, ahol csak asztal van. A mosogató telepítéséhez vágjon le egy lyukat a táblagépben, és óvatosan helyezze be. Az összes pecsétet úgy is hozzáadhatja, hogy a víz ne találja a kurzust az asztal alatt.
 • A beépített vagy konzolos mosogatók a falra vannak rögzítve, speciális rögzítéssel. Kis méretű falmodelleket vesznek fel, ráadásul jól illeszkednek a helyiségek belsejébe.

méretek

A konyhai mosogatók lehetnek kerekek és oválisak is. Téglalap alakúak vagy négyzetek is. Az alakjukat a konyhával összhangban választják ki. Annak ellenére, hogy a kerek mosdók sok helyet foglalnak el, kis mennyiségük van. A legelterjedtebbek az 500x400x200 milliméteres mosogatók.

Az edények mosásához kényelmesen 500x600x350 milliméteres mosogatót válasszon. Ebben az esetben sok edény fog a mosogatóba illeszkedni, és a mosás során a víz nem forr. De ha a szoba kicsi, elegendő lesz egy 400x400 mm méretű mosogató megvásárlására. Ez a mosogató elég egy kis fürdőszobához vagy WC-hez.

anyagok

A "fém mosogató" fogalma meglehetősen kiterjedt. Az ilyen mosogatók különböző anyagokból készültek - a termékek mind alumíniumból, mind rozsdamentes acélból és öntöttvasból készülhetnek. Íme néhány példa a leggyakrabban használt anyagokról és azok jellemzőiről.

 • Fekete acél Ezt az anyagot a Szovjetunió idején használták. Ezután minden héjnak fehér zománcozott bevonata volt, de a zománc nem csak díszként szolgált, hanem védte a fémeket a vízből. Emellett a zománcozás megkönnyíti a munkaterület tisztításának folyamatát. Most, annak ellenére, hogy az alacsony ár, az ebből az anyagból elfolyott víz gyakorlatilag ki van tolva a piacról.
 • Öntöttvas Az ezen anyagból készült termékeknek nagyobb az ellenállása a korróziónak, mint az acél, de az öntöttvas nagyon törékeny. A zománc bevonatú öntöttvas mosogatók nagyon ritkák és drágák. Különösen díszesek a stílusos, kézzel díszített autómosók. Idővel egy ilyen mosogató drága régiségekké válik.

Fém mosogató a konyha számára

A konyha szerves elemét minden bizonnyal mosogatónak nevezhetjük. Még akkor is, ha ritkán főz, még mindig szüksége van rá, gyümölcsök vagy csészék mosásához. A kiváló minőségű fémmodellek nagyon népszerűek. Nemcsak stílusosak, hanem nagyobb tartósság is.

Jellemzők és előnyök

A tartós fémből készült konyhai mosogatógép ellenáll a mechanikai és kémiai károknak. Képes ellenállni a nagyon alacsony, vagy éppen ellenkezőleg, nagyon magas hőmérséklet hatásainak. Az ilyen héjak ellenállnak a korróziónak és nem esnek oxidációra. Igen, és gondoskodik róluk nagyon egyszerű - a fém felület könnyen tisztítható egy egyszerű szivaccsal szappanos vízzel.

A fém mosogató stílusos megoldás szinte minden konyhába. A fém tökéletesen illeszkedik minden belső térbe. Ezenkívül biztos lehet benne, hogy az ilyen mosási idő nem fog menni a stílusból.

És ha kijön, akkor könnyen szétszerelheti. Ez az eljárás önállóan, szakemberek nélkül végezhető el. Az ilyen mosogatók könnyen felszerelhetők nemcsak a modern lakásokban, hanem az országban is, nem pedig klasszikus csaptelepekkel, hanem egyszerű mosdóval.

De vannak hátrányai. Először is sokan panaszkodnak, hogy túl hangosak. Ez bosszant sok embert, különösen azokat, akik éjszaka készítik az ételeket, amikor a család többi tagja alszik. Néhány felhasználó azt állítja, hogy olyan fémlemezek, amelyek sokkal kevesebbet szolgálnak, mint mások. De ez tévhit. Mindez kizárólag az anyag minőségétől függ, amelyből a mosogató készül.

Kiválasztási kritériumok

A minőség és a tartósságot több paraméter határozza meg egyszerre. Nézzük a főbbeket.

Méretek és alak

A konyhai mosogatógépnek optimálisan illeszkednie kell ahhoz a helyiség méretéhez, amelyben telepíti. Nem szabad a legtöbbet elfoglalnia és kellemetlenséget okoznia. Ne feledje azt is, hogy a táblát vagy a teljes körű konyhai készletet először választják ki, és nem a mosogatót.

A legnépszerűbb lehetőség egy négyzet alakú mosogató. Leggyakrabban a 60 és 60 cm-es méretű mosogatók telepítéséhez tökéletesen illeszkednek a hagyományos konyhaszekrénybe. Ezek a mosogatók meglehetősen tágasak és praktikusak. Az ilyen típusú mosogatók népszerűsége miatt a formatervezési megoldások széles választéka áll rendelkezésre.

A szűk konyháknál jobb, ha négyszögletes formákat választunk. Ha az ilyen mosogató kompakt méretei nem alkalmasak Önnek, akkor válasszon egy változatot két tálcával. Sok modern modellt úgy szereltek fel, hogy egy edényt mosogat mosogatják, a második pedig tisztítószerekhez. Ez lehetővé teszi, hogy megfeleljen a maximális higiéniának.

Egy kis helyiségben beállíthatja a süllyesztett mosogatót is. Nagyon ritkán használatos helyeken helyezkedik el, így a mosogató ezen elrendezése lehetővé teszi számottevő helytakarékos megtakarítást.

A kerek modellek általában a táblagépbe épülnek. Kényelmesek a működésben és a gondozásban. Az egyetlen hiba, amely sok háziasszonyt felborít, az, hogy teljesen tálból áll. Ezeket nem egészítik ki további részekkel, ami azt jelenti, hogy a szárítógépet és egyéb tartozékokat külön kell felszerelni.

A térfogatos ötszögű szerkezetek éppen ellenkezőleg, nagy konyhákban vannak elhelyezve, ahol nem szükséges minden centiméter szabad területet megtakarítani. Praktikusak és funkcionálisak.

De a mélység a mosás - ez tényleg fontos paraméter. Úgy gondolják, hogy a mosogatónak elég mélynek kell lennie ahhoz, hogy ki tudja tisztítani a serpenyőket, edényeket és edényeket. Végtére is, még akkor is, ha van mosogatógéped, akkor nem tisztíthatja meg benne.

Összességében az alak nem befolyásolja különösen a teljesítményt. A különböző alakú mosogatókat kizárólag személyes szempontok alapján választják ki, vagy a konyha belsejének sajátosságaihoz igazítják.

A leggyakoribb mosogató típus - egy tál. Kompakt és funkcionális. Egy nagycsalád számára két vagy több tálat tartalmazó mosdót is választhat. Ezek általában egy sorban helyezkednek el négyszögletes formátumban.

Ha az egyik tálból készült modell nem elegendő az Ön számára, és a nagy modell túl sok helyet vesz igénybe, akkor nézze meg az úgynevezett egy és fél mosásokat. Jó méretű termékek. A tálak ebben az esetben bizonyos szögben helyezkednek el egymástól. Egy ilyen mosdó további rekeszét a hús leolvasztására vagy tiszta élelemre lehet használni, míg a mosogató fő részében lévő edényeket már megtisztítják.

A sarokkészletek esetében érdemes kiválasztani a megfelelő mosdót. Két keskeny téglalap alakú edényből áll, amelyek egymáshoz képest szögben vannak felszerelve. Közöttük általában van egy hely az ételek szárításához, vagy egy további munkaterület a hús darabolásához vagy a frissen mosott zöldségek vágásához.

A munkaterülettel együtt "szárnyakkal" is mosható. A szárny egy fém sík, melyet saját belátása szerint edények vagy egyéb célokra száríthat. A szárnyak lehetővé teszik, hogy megvédje a pultot, ami különösen jó, ha fából készült.

minőség

A fém mosogató kiválasztásakor nagyon fontos a minőség figyelése. Annak érdekében, hogy a megvásárolt termék ne okozzon csalódást, keresse fel a bevált gyártókat a tökéletes autómosáshoz. Így például jó vélemények évek óta gyűjtenek ZORG, Plados és Kohler termékeket.

tervezés

A modern lakások fontos szerepet játszanak és minden egyes rész megjelenését. A fémfelületek leginkább a modern stílusban illeszkednek a belső térbe. Bár vannak modellek felületek, stilizált márvány vagy kő. Ez a lehetőség alkalmas a klasszikus stílus elhelyezésére. A monokróm szürke vagy fekete modellek mellett különböző cégek és színes fémdobozok is megtalálhatók, így biztonságosan kiválaszthatja, mi felel meg Önnek.

Könnyű gondozás

Annak érdekében, hogy az új vásárlás használata ne okozzon csalódást, válassza ki azokat a lehetőségeket, amelyek könnyen tisztíthatók és tisztíthatók. Ebben az esetben minimális gondossággal mindig tiszta marad.

A fentiek mellett vannak tisztán egyedi paraméterek is. Ha a családja általában elfogy, akkor valószínűleg nincs ok a hatalmas kagyló telepítéséhez otthonában. Nem lesz rá szükség, még akkor is, ha a konyhája már jó minőségű mosogatógéppel van felszerelve.

Telepítés

Amint már említettük, a mosogató telepítése nem egy nagyon bonyolult folyamat, amely önmagában könnyen kezelhető.

Bár vannak olyan speciális modellek, amelyek telepítése jobban megfelel a megbízhatóságnak a szakembereknek. Ezek a mosdók, amelyek a táblagépbe vagy a szintbe vannak építve. Rendkívül kényelmesek és praktikusak, de csak akkor, ha a telepítés során hibák nem megengedettek.

Más típusú szerkezetek is telepíthetők. Bár néha ez az eljárás meglehetősen bonyolult. Például egy sarokmosó esetében. Fontos, hogy a mosási paraméterek könnyen beépíthetők a fülhallgatóba. Ehhez speciális vágásokat kell végezni, amelyek a legjobbakra bíznak azokkal, akik professzionálisan gyűjtenek bútorokat.

A héjlemez a legegyszerűbb megoldás a telepítés szempontjából. Az ilyen típusú mosogatók jellemzik a szabványos méretek és a praktikum is. Elég, hogy az asztal mérete alatt helyesen vegye fel a leeresztett lemezt. Következő - technika kérdése. A felső burkolatokat nem kell tovább előkészíteni lyukak befogadásával. Egyszerűen fel vannak szerelve egy megfelelő méretű konyhai egységre.

A legfontosabb dolog, hogy emlékezzen a telepítés során, hogy ennek eredményeképpen ne legyenek üresek vagy üregek az asztallap és a mosdó felszíne között. Ha igen, akkor ott lesz, hogy a nedvesség összegyűjti, ami azt jelenti, hogy a tabletta végül rothadás belülről.

A konyhai mosogató a háziasszony igazi asszisztense. De egyidejűleg nem kell egy "munkahorny" megjelenése, hanem a konyha belsejének valódi díszítése. Az egyik legváltozatosabb és megfizethető megoldás - fém mosogató. Számos előnnyel rendelkeznek, amelyek tükrözik a kisebb hibákat. A megvalósításhoz különböző lehetőségek állnak rendelkezésre, ami azt jelenti, hogy mindig valami megfelelőet választhat magának. Tehát, ha modern konyhai konyhai univerzális mosogatót keres, akkor ez a termék megfelel Önnek.

A konyhai mosogató mérete

A konyhai mosogatóméret kiválasztásához a következő fő tényezőkre kell összpontosítania.

A szekrény és asztal mérete

Logikus, hogy egy mosogató akár egy kisebb szekrény is lehet, de a konyhai mosogató méreteinek meghatározásához többé nem szükséges, először 2 mérést végezzen:

 • szekrény keret szélessége (szekrények);
 • ha szárnyas mosogatót szeretne vásárolni, akkor mérje meg azt is, hogy a futófelület hosszát és szélességét milyen jövőbeli mosogató végezhet. Ugyanakkor tartsd észben, hogy ha jobbkezes, akkor a szárnynak jobbra kell állnia, ha balkezes, akkor a mosogató szárnya jobb választani a bal elrendezéssel. Az alábbi képen látható példa.

És most a főbb ajánlások:

 • Az oldalak nem illeszkednek a falhoz, jobb, ha ellenállnak a körülbelül 5 cm-es távolságnak, vagyis ha a szekrénykeretek 50 cm szélesek, a tál (szélesség nélkül) vastagsága (vagy átmérője) legfeljebb 45 cm lehet.
 • A mosogató nem lehet több, mint 5 cm-re az asztal elülső élétől, különben kényelmetlen lesz - a ruhák vizeletet tehetnek és a vizet permetezni kell. De ne tegye túl messzire;


 • A konyhai mosogató felszerelhető a hátsó falhoz közel, azaz a kötényhez, de ne tegye jobban. Ha 5 cm-es vagy annál hosszabb távolságot hagy, könnyebb lesz törölni ezt a helyet, hogy a víz ne felhalmozódjon. És ha ezt a távolságot nagyra hagyja, akkor mosogatószereket vagy mosogatószereket helyezhet el, ahogy az alábbi képen. Ez különösen igaz a lyukak nélküli lyukak számára a keverő telepítéséhez;
 • Ha fali alátétet szeretne választani, akkor pontosan meg kell találnia a méretet a fiók méretének megfelelően.

A tál mélysége

Nemcsak a hosszúság és a szélesség fontos, hanem a mélység is.

 • A legjobb edény mélysége 16-19 cm - az ilyen mélységű mosdók tágasak és a víz nem permetezhető be a folyamatba. Valójában a legtöbb konyhai mosogató csak ilyen mélységben van.
 • 19-20 cm-nél nagyobb tál mélységű mosogatót választhatunk, ha gyakran sütjük a sütőlapokat, nagy edényeket használunk, vagy nagy konténerekbe vizzünk vizet. Rendszeres használatra azonban ezek a modellek nem a legjobb választás, hiszen a hátukra kell hajlani. A hiányosság orvoslására fel lehet emelni a szekrényt.
 • A tál mélysége 16 cm-nél kisebb - csak egy fürdőszobának alkalmas - a sekély mosogatókból származó vizet erősen permetezik.
 • Ne feledje, hogy a kisebb, 45 cm-nél kisebb átmérőjű tálak, leggyakrabban mélyek - legalább 20 cm-esek.

Méretek és formák

A forma biztosítja a termék tágasságát és a választott stílusnak való megfelelést.

 1. Négyzet - kényelmes és tágas;

Közös méretek: 500 × 500 mm, 600 × 600 mm.

 1. Négyszögletű - tökéletes egy keskeny munkalap vagy szekrény számára. De ne feledje, hogy egy téglalap alakú keskeny mosogató nem túl kényelmes használni, mert szélesebb a tál, annál kisebb a permetezés és könnyebb mosogató;

Közös méretek: 550 × 500, 500 × 800, 500 × 1000, 500 × 1250 mm stb.

 1. Kerek - ez a tál könnyebben karbantartható, nagyobb méretű lesz, mint egy téglalap alakú, de egy kerek modell megtalálása további szakaszokkal meglehetősen nehéz.

Szabványos átmérők: 45-51 cm.

 • Kiválaszthat más alakokat - háromszög, fantázia, ovális.
 • Nagy és / vagy sarokkonyhák A hat vagy öt sarkon lévő trapézlemezek meg fogják tenni.

A mosogató tálak és méretek száma

A mosás nemcsak egyetlen, hanem kettős és három részből állhat. Az utolsó lehetőség nagyon kényelmes - az edényeket egy tálban moshatja, öblítse le a második tálban, leolvasztani az ételt vagy mosni, pl. Zöldségeket. Ha kiosztja a helyet egy ilyen mosogatóhoz, tegye meg, a döntés többször is igazolni fogja.

 • A dupla és háromágyas mosogatók több helyet igényelnek - a szekrénykeret szélességének legalább 80 cm-nek kell lennie.
 • A konyha két tálba mosogató hossza 60 cm-tõl kezdődik, amikor a szekció szűk és kicsi. Ezeket a modelleket egy-másfélnek is nevezik (a kép alább). Ha nincs sok hely a konyhában, akkor kiválaszthatja ezt a lehetőséget.
 • A tálak azonosak és különbözőek a méretben, valamint a mélységben és egyenletes formában. Ezenkívül sarokmodelleket is választhat.

De az alábbi kép egy szögletes kétszakaszos mosogató, azonos tálakkal.

Corner mosogató, három tál különböző térfogatú és egy szárny:

 • a sarki dupla és háromágyas mosogatók esetében olyan minőségi keverőt kell választania, amely ellenáll a megnövekedett terhelésnek a fordulatokon;
 • a 45 fokos szögű trapéz hüvelykujjaihoz képest jobb, ha ugyanazt a trapéz alakú ötszögű vagy hatszögletű sarokedényeket választja ki, mint a következő képen.

De példák a két vagy három tálak és kiegészítők közvetlen mosogatójára.

És még néhány tipp

 • A konyhai mosogatók méretének kiválasztásához vegye figyelembe családja étkezési szokásait - milyen gyakran mosogat, mennyit főz, és így tovább. Például, ha kis konyha és a család nem nagy, majd válasszon egy mosogatót a konyha szélessége 45 cm;
 • Ezenkívül egy kis mosogatót is választhat, ha a konyhában van mosogatógép. Azonban a mosogató mélysége lehetővé tegye a nagyobb edények és edények öblítését;
 • Ne csak a hosszra, a szélességre, a mélységre, hanem az anyag vastagságára és az oldalak magasságára is figyeljen. A fogantyú mosogató oldalai sokkal praktikusabbak és a rozsdamentes acél vastagsága - annál vastagabb, annál jobb (a rozsdamentes acél elfogadható vastagsága - legalább 1,2 mm);
 • Sok a kiválasztott keverő típusától függ. Például, ha egy keverőt szeretne beépíteni a pultra, akkor a mosogató méreteit figyelembe kell venni, figyelembe véve a helyet;
 • Az alapállványok mérete 60-35 cm, természetesen először telepíteni kell a talapzatot, majd fel kell venni a mosogatót;
 • És még egy dolog - ha nincs egy hely a fülhallgatóban egy három részből álló tágas mosogatóhoz, akkor használjon egy keverőt, amely egy kihúzható "zuhanyzóval" van felszerelve.

A mosogató kiválasztása a konyha méretéhez: a fő szabályok

Mi a mosogatás a konyhában? Részt vesz a főzéshez, tisztításhoz, mosogatáshoz stb. A konyhai ügyek több mint fele hozzá van járva. Ezért, amikor kiválasztja a funkcionalitást, a praktikumot, a megbízhatóságot és a tartósságot.

Modern mosogató - nem csak mosogató. Ez egy munkaközpont, ahol további eszközök, például rácsok, vágódeszkák vagy szárítás zöldségek számára. Ezek a tartozékok megtakarítanak helyet, megkönnyítik a főzéshez, tisztításhoz, edények mosásához stb.

Típusú konyhai mosogató

A konyhai mosogatók típusok:

 • Egy tálban. Kompakt másolat négyszögletes, négyzet alakú vagy kerek formában (az utóbbi nagyobb méretű, ugyanolyan térfogattal);
 • Két vagy több tálcával. Ezeket egymás mellett, ugyanabban a vonalban vagy szögben hajtják végre, de nem messze a daruktól. Csak téglalap alakú;
 • Másfél Két tál nem egyenletes méretű. A kiegészítő rekeszet nem használják fel rendeltetésükre, leolvasztja a húst, a mosott élelmiszereket stb.
 • Corner. Kényelmes, ha a fülhallgató ugyanúgy található. Egyébként nem kívánatos a telepítéshez. Két téglalap alakú tálak formájában, egymással szögben helyezkednek el. A köztük lévő hely - a munkafelületek (az ételek szárításához vagy a zöldségek vágásához);
 • Szárnyas / szárnyas. A mosogató folytatásán - a munkaterületeken (zöldségek, edények stb. Szárítására).

Az alakzatuktól függetlenül a mosogató felületét könnyen el kell tisztítani a háztartási hulladéktól, ellenállónak kell lennie a tisztítószerekkel és a mechanikai igénybevétellel.

Méretek

A konyhai mosogató minimális mérete a tulajdonosok preferenciáitól függ. A maximális méretek azonban nem haladhatják meg a szekrényt. Ezért a méret meghatározásához 2 mérést végzünk. Először a szekrény szélességét észlelik, majd a töredék hosszát vagy az egész asztal tetejét. A második mérés akkor szükséges, ha a tálat a szárny / szárnyakkal kívánja venni.

A konyhai mosogató az ajánlásoknak megfelelően van kiválasztva:

 1. A termék oldalai nem érintik a falat, 3-5 cm szabadon marad. Ha a szekrény mérete 50 cm, akkor a mosogató 45 cm.
 2. A tálca elülső oldalait nem veszi fel, 3-5 cm-re a tabletta szélétől. Ezután a víz nem forr.
 3. Kizárólag a kötény illeszkedik kényelmesen. És a szakértők nem javasolják a közel telepítését.
 4. A mosogatóra helyezett mosdókagyló mérete megfelel a gipszkő méretének.

A prizmás mosogatóval felszerelt konyhák (egy szekrényhez vagy szekrényhez kombinált tál) nagyok. A termék szabványmérete 870 × 870. Ie Az 1. ábra egy tálat foglal magában. Bár ebben az esetben, tegye a táblát az asztal tetejével együtt. Ezután a mosogató közepes méretű lakásokhoz alkalmas.

A méretek másik oldala a mosogató mélysége. Az ideális 16-19 cm, a víz nem permetezett. Ha a mélység kisebb, a munka kellemetlen. Ezért a tál fürdőszobához alkalmas. A 20 cm-es mélységet választja, ha sokat süt - kényelmesebb a sütőedényeket lemosni.

Mosogatóforma és méret

A méretek és az alak hasonló fogalmak. Az elsőtől függ a mosogató kapacitása, a második - könnyű használat. A következő típusok találhatók:

 • Tértől. Standard méretek: 50 × 50, 60 × 60, de vannak mások. Kényelmes mosdók, tágasak, a háziasszonyok számára ismerősek. A piacon bemutatják a különböző design, anyag-előállítás, funkcionalitás. Alkalmas kisebb konyhákhoz;
 • Szögletes. Standard méretek: 50 × 125, 50 × 100, 50 × 80, 55 × 50. A rozsdamentes acél konyhaasztalok alattuk keskenyek, de szélesek. Nem szabványos szobákhoz és kis konyhákhoz alkalmas. Két vagy több edény van;
 • Round. Átmérő: 45-51cm. Kényelmesen használható, könnyen karbantartható. Különböző méretű konyhákhoz alkalmas. A hátrány az, hogy nem tartoznak a tartozékokra vagy a szárító edényekre;
 • Corner. Ideális helyiségekben, ahol meg kell menteni a használható helyet;
 • Ötszögű. Modern mosdók, funkcionális és praktikus. A konyhai asztal méretei e tálak használatakor nagyok, ezért nagy méretű helyiségekhez alkalmasak.

Az űrlap az egyetlen paramétere a shelloknak, amelyeket a preferenciák alapján választanak ki, mert Nem befolyásolja a teljesítményt.

További ajánlások

Vannak tippek, amelyeket követni kell annak érdekében, hogy a mosogató működőképes és kényelmes legyen:

 1. A konyhai mosogatók mérete nem a szoba vagy egyéb paraméterek alapján kerül kiválasztásra, akkor figyelembe kell vennie a család szokásait. Amikor az emberek gyakrabban eszik egy étteremben vagy kávézóban, akkor egy kis mosogató fog működni. Ne vásároljon nagy mosogatót, ha van mosogatógép.

A konyhák mosogatóinak áttekintése: méret és formatervezés

A konyhai mosogató méreteit a helyiség és a munkaterület teljes méreteivel arányosan kell kiválasztani: a mosogató a konyhaszekrény fontos része. A munkalapba beépítve meglehetősen nagy helyet foglal el. Rendszerint a szekrényre támaszkodik, amelynek belsejében van egy szennyvízelvezető nyílás, ezért a mosogató méretei jól illeszkednek a szekrény méretéhez. Ezenkívül a ma is népszerű, két vagy három tálas mosdók vagy a nagyméretű sarokmosók igényelnek nagy és erős támaszokat. Nagyméretű tágas mosogatókat terveznek a megfelelő szobákhoz.

Hogyan van a mosogató mélysége a konyha számára?

A mosás mélysége elsősorban a talapzat méretétől függ. Általában minél mélyebb, annál jobb, mert még egy meglehetősen tágas serpenyő is elhelyezett egy mély mosogatóba, és oldalai nem fognak felemelkedni a mosogató felett, és kifröccsentik a vizet.

Másrészt, mivel a padló magassága kb. 85 cm, akkor az optimális, hogy 20 cm-es mélységben mossa le, mert a 16-17 cm-es kis tálak nem praktikusak, nem sok edényt helyezhetünk el benne, és a tisztátalan vizet gyakran fújja a falra és a ruhára a konyhában.

Optimális mélység 15-20 cm-es standard mosogató fő edényéhez

A mosogató olyan lépcsővel végezhető el, amelyen például egy gyümölcsöt tartalmazó mosó kosár van. Ez azért van, hogy ne tegye a gyümölcsöt a mosogató piszkos, olajos aljára. Ezen túlmenően, hosszú edények vagy wok sütőkamrák mélyedéseket igényelnek.

Nagyméretek elsősorban a gránit mosogatókra jellemzőek, mivel nagyon drágák és tágas konyhákban lévő drága bútorok számára készültek. Egy ilyen autómosásban biztonságosan henteshet a szopós sertés vagy egész liba.

A mély mosogatóknak az a szerves hátránya, hogy amikor az edényeket mosogatják, észrevehetően le kell süllyedniük a mosogató felett. Általánosságban elmondható, hogy egy ilyen testtartás nem hasznos a gerincre, és a mély süllyesztés hosszú ideig tartó használata esetén a hátán fáj. Ezért szükséges, hogy a konyhabútorok alsó szintjét 15-20 cm-rel felemeljük, ami természetesen nem könnyű. Bár a mosogató mérete a mosogató személy magasságával függ össze.

Hogyan válasszuk ki a mosogatót a konyhába megfelelően (videó)

Mi a jó mély mosogató a konyha számára?

A mesterséges mosogatószerek - 20-25 cm-esek - jó, mert nemcsak egy nagy mennyiségű piszkos edényt tartalmaznak, hanem néhány nagyon tág tárgy, például üvegtálca mikrohullámú sütőhöz, nyomástartó edényekhez és tálcákhoz, fazekas edényekhez és cserépedényekhez szekrények.

A mély kagylók nem engedik meg a vizet, hogy elsüllyedjen, különösen a faluk és a mellkasuk előtt állva. A mély mosogatók lehetővé teszik számukra, hogy magas hajlított kiáramlással rendelkező stílusos darukhoz ragaszkodjanak, így a sugár nem permetezik a mosogató alján

Ha egy dugót dugóval csatlakoztatunk, akkor elegendő víz jut hozzá, hogy csak egy készletet tudjon készíteni, vagy nagy mennyiségű erősen szennyezett vizet áztat, és hagyja a konyhában az éjszakára (például egy hosszú ünneplés után, egy kiadós étellel és libákkal, miután nincs ereje az edények mosásához ).

Nagyon fontos, hogy nagy mélységet biztosítson a félkör alakú vagy kúpos fenekű mosogatók számára, bár az ilyen mosogatószerek megfelelőbbek a mosáshoz - mivel nem teszik meg a nagy mennyiségű edényt.

A mély süllyesztés kiválasztásánál meg kell határozni a térfogatával töltött tömeget, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a talapzat képes ellenállni egy ilyen terhelésnek. A szekrény méretének olyannak kell lennie, hogy a mosogató tál nem éri el a legalább 7 cm-es margót, ami hasznos a táblaszerkezet erősségéhez, amelyben a megfelelő lyuk a vágóéllel van vágva, és megakadályozza a víz bejutását a mosogató alá.

Konyhai mosogatók rozsdamentes acélból: méretek (videó)

Konyhai mosdókagyló: 45 cm

Alapjában véve a lemezek és serpenyők mérete olyan, hogy könnyen beférnek a mosogatóba, 45 cm-es lineáris méretűek, így egy mosogató alkalmas arra, hogy a szinte minden szekrénybe illeszkedjen.

A 45 centiméteres mosogató négyzet alakú, kerek vagy összetettebb lehet. A legmegfelelőbb a kerek mosogató, mivel más dolgok egyenlőek, több edényt tarthat

Nincs értelme téglalap alakú mosogatókat készíteni a konyhában, mert:

 • A sarkokban eltömődött víz vizes;
 • A sarkokat sokkal kevésbé nedvesítik vízzel, mint a középső, és piszok és zsír felhalmozódnak a sarkokban;
 • A kerek mosogató mély, kényelmes ebédet venni;
 • Mivel a legtöbb moduláris szekrény négyzet alakú, az esztétikai érzékelés feltételei mellett egy kerek alak is szükséges, mintha négyzetbe lenne írva.

A 45 cm-es mosogató teljesen lefedi a 3-4 fős család igényeit, míg egy mély mosogatóban az ételeket az éjszakára hagyhatja. A 45 cm-es szélesség elegendő ahhoz, hogy bármely szekrénybe bejusson egy margóval.

Standard konyhai mosogató beépítése (videó)

A mosogató mérete a konyhában és azok különbségei

A standard 45 cm-es egytálas mosogató nem messze az egyetlen lehetőségtől, bár az ilyen mosogatók kiválasztása a legnagyobb. A mosogatók további tálakkal - két vagy akár három mosdóval kombinált mosdókkal - hosszú ideig használtak.

A fülhallgató kialakításakor a mosogató mérete és konfigurációja kerül kiválasztásra. Standard bútorok esetén a mosás könnyebb felvenni.

A sok edényt tartalmazó mosogató kényelmes, mert:

 • A húst és a halat egy külön tálban leolvaszthatjuk, anélkül, hogy féltnénk, hogy vizet mosogassunk rajta.
 • Egy tiszta edényben a mosott edényeket és a víz elvezetésére szolgáló készülékeket összehajtogathatja, ebben az esetben a mosdóban semmit nem szabad mosni.
 • Az egyik tálban lehet erősen szennyezett ételek, tele mosószerrel, és a mosás az ételeket a következő tálban történik.

Természetesen az ilyen összetett mosásnak nagy méretei vannak, akár 120 cm-re is, ezért kettős tárcsát kell választani. Egy ilyen mosogatóban minden edény kb. 45 cm átmérőjű, és egy másik, körülbelül 45 cm-es szárnyméret egy hullámosított acélfelület, amelyen mosott evőeszközök kerülnek.

A sarok mosogatója, fő szabály szerint, egy téglalap alakú, 45 fokos szögben helyezkedik el a szög minden falához képest, elérheti a 70 cm hosszúságot

Az ilyen mosogató jó azok számára, akik nagydarab húsdarabokkal vagy egész hosszú halakkal foglalkoznak. A sarok mosogató egy kis konyha számára készült, L-alakú bútorelrendezéssel.

Konyhai mosogatók: design (videó)

Az egytálas mosogató standard mérete (átmérője vagy átmérője) 45 cm, körülbelül 17 cm mélységben, 20-25 cm-es mélység mélyen mélynek és 25 cm-nél mélyebb mosogatónak. A mosogatók minden formája közül előnyös egy kerek vagy ovális mosogató, mivel minden más egyenlőség esetén a legnagyobb kapacitással rendelkezik. Egy nagy mosogató jó a nagy mennyiségben, ami lehetővé teszi, hogy jelentős mennyiségű edényt vagy nagy tételeket mossa le benne, de gyakran megköveteli, hogy hajlított állapotban maradjon, ami a gerincvelőhöz vezet.

Miért fontos a mosogató mérete a konyhában: hogyan kell kiszámítani a helyes

Hogyan válasszuk ki a mosogató méretét a konyhában? Ez az egyik meghatározó paraméter, amely tovább befolyásolja a kényelem mértékét. Ezért a konyha ezen szerves részének megválasztásakor meg kell vizsgálni a javasolt modelleket. De először tudnia kell - milyen típusok és formák kínálnak a gyártóknak.

A fő követelmény a héj hangereje. Nagyon tágasnak és kényelmesnek kell lennie. Ezenkívül a konyhaszekrények szabványos méretének biztosítania kell mindenféle edény kényelmes mosását. Fontos tényező a viszonylag magas hőmérséklet és a mechanikai szilárdság ellenállóképessége.

A konfigurációra is figyelni kell. Jelenleg a gyártók az alábbi telepítési módszerekből kínálnak termékeket.

 • Hamis. A konyhai szekrény egyik szekrényén levő asztal helyett van felszerelve.
 • Bevésőzár. A telepítéshez szükség van a megfelelő alakú lyuk kivágására a táblagépen.

Mi a konyhai mosogató optimális mérete? Ennek tisztázása érdekében a termék alábbi paramétereit - a szélességet, a hosszúságot és a mélységet - kell vezérelnie. Az álmennyezetnél figyelembe kell venni a szükséges szerelési lyukat az asztallapban is. Vegye figyelembe ezeket a paramétereket a konfiguráció és a kivitel típusától függően.

felső

A mosogatók méretei a hüvelyk méreteinek szabványos méreteihez vannak tervezve. Ez azért van így, mert a fejhallgató tetején vannak telepítve.

A fő geometriai paraméterek közül a következőket kell figyelembe venni.

 • Szélesség. 50 és 80 cm között változhat, azonban a maximális méretek nem mindig kényelmesek, mivel a munkagép magas munkalapon való használata során kényelmetlen a keverő használata. Ezért gyakran előnyben részesítik az 50-60 cm szélességű terméket.
 • Hosszát. Közvetlenül a konfigurációtól függ. A mosogató a kis méretű konyhában gyakran nincs oldala az oldalán. Ezért a hossza 60 cm lehet, dupla konstrukció esetén 80 cm-es érték jellemzi, egy termék egy tálcával, de nagyobb oldalsó területtel azonos méretű lehet.
 • A tál mélysége. 16, 18 vagy 19 cm-es mélységben. A maximális mélységű modellek kényelmesebbek - a mosás alatt a vízbefúvás csökken. A választásnak azonban figyelembe kell vennie a szifon magasságát. A szekrényben szabadon kell lennie.

A felső szerkezetek használata előnye egyszerű telepítés. Ehhez egyszerűen telepítse a terméket a szekrényre. A méreteknek megfelelően még nincs szükség további rögzítőelemekre. De nem mindig kényelmes, hogy elfoglalja a palack egész területét. Ezért a kis méretű konyhabútorok számára ajánlott a hézagot modellek felszerelése.

szakállas

A különbség a telepítés módja. Egy adott modell kiválasztása során figyelembe kell venni a tál és a szegély méreteit.

Van azonban egy fontos tényező - a tálhoz tartozó beépítési paraméterek. Ők leselkednek a táblára.

Jelenleg a gyártók olyan termékeket állítanak elő, amelyek 50 és 1200 cm széles szekrényekbe helyezhetők, mélységük akár 80 cm lehet, ugyanakkor a kis mosogatók telepítése után legalább 20 mm-re kell elhelyezkedniük az asztal szélétől.

Ennek a kialakításnak a minimális geometriai paraméterei 40 és 40 cm között legyenek. Ha a tálon kívül van egy plusz polc az ételekhez, akkor a méretek is növekedni fognak. A mosogatógép mélysége 170 és 190 mm közötti. Vannak modellek, amelyekben ez a paraméter elérheti a 220 mm értéket.

A tál alakját is figyelembe kell venni a mosogató kiválasztásakor. A fotók vagy brosúrák méretei mindig pontos képet adnak a tényleges általános paraméterekről. Nincs speciális besorolás, de a következő szabványos formanyomtatványokat fogadják el.

 • Szögletes. A konyhai keskeny mosogatók 332 * 365 mm-es geometriai paraméterekkel rendelkeznek. A termék tényleges mérete 350 * 400 mm.
 • Round. A tál minimális átmérője 200 mm lehet.

Hímzőmodellek esetében az asztallap minimális vastagsága 25 mm legyen.

kettős

Különösen népszerű a közelmúltban olyan modellek, amelyek dupla tálakkal rendelkeznek. Szerkezetileg hasonlóak a szabványosakhoz, de egy tartály helyett kettőjük van. Mi a kényelmes dupla mosogató a konyha számára? Mérete nagyobb, és a két edény jelenléte nagyban leegyszerűsíti az edények mosogatását.

A szerkezet maximális szélessége 1200 mm, hossza 800 mm. Számukra fontos figyelembe venni a kettős szifon felszerelésének lehetőségét. Nem minden szekrénynek van megfelelő mérete. Emlékeztetni kell arra is, hogy a legtöbb modell csak téglalap alakú tál alakú.

sarok

A nem szabványos kialakítások közé tartozik mindenekelőtt a konyha sarokmosója. Bár valójában a trapéz alakja. Ez a mosdó a sarokszekrénybe történő beépítésre szolgál. A tál alakja ugyanakkor gyakran kerek marad. Az ilyen kialakításokhoz nincsenek standard méretek. Ezért gondosan meg kell vizsgálnia a termék útlevélében megadott adatokat.

A megfelelő modell kiválasztásához használhatja a következő algoritmust.

 • Mérje meg a szekrények méreteit. Figyelembe kell venni az asztallap szélességét és hosszát (mortise), valamint a falak közötti távolságot.
 • A rajz szerint összehasonlítjuk az általunk szerzett modelleket a korábban kapott adatokkal. A termék méretei nem haladhatják meg a hüvelykujj geometriai paramétereit.
 • A fészekmodellek esetében különös figyelmet kell fordítani a tányér átmérőjére és mélységére.

Az ilyen termékek költsége azonban 20-30% -kal magasabb, mint a hasonló termékeké. Ez a termelés fáradságának és a nagy anyagfelhasználásnak köszönhető. Ezért a mentés érdekében csak akkor kell ajánlott felszerelni őket, ha szükséges - egyedi konyharendszer kialakításához vagy az állvány méretének megfelelően.

Tippek a választáshoz

Az akvizíciót megelőző mérettől függetlenül figyelembe kell venni más, ugyanolyan fontos paramétereket is. Ezek közé tartozik a gyártási anyag. Leggyakrabban a konyhai rozsdamentes vagy fémes mosogatókat vásárolják. Méreteik teljes mértékben összhangban vannak a fentiekkel.

Kerámia szerkezetek esetén a vastagsága 11 mm. A mesterséges kőből készült mosdók legnagyobb vastagsága 12 mm. Ennek oka az anyag sajátossága.

A következő paraméter, amelyet figyelembe kell venni, amikor kiválasztja a lyuk átmérőjét a szifon felszereléséhez. Jelenleg kétféle méretű - 3,2 és 4 cm méretű - mintákat használnak, amelyeket ritkábban használnak, mivel a legtöbb egészségügyi berendezést 3,2 cm átmérőjű szifonok szerelésére tervezték.

A kiválasztás során fontos megjegyezni, hogy a konyhai mosogató méretei megegyeznek a fiók helyének méreteivel, ahol felszerelik. Ezért először is ismernie kell a konyhai készlet konfigurációját, ennek alapján válassza ki a mosás megfelelő modelljét.

Útmutató a jó rozsdamentes mosogató kiválasztásához

Minden árnyalat a jó rozsdamentes acél mosogató kiválasztásánál: szakértői tanácsok, modellek és árak felülvizsgálata, valódi képek rozsdamentes mosogatókról a konyha belsejében - ebben a cikkben.

Jó rozsdamentes acél mosogató - 9 kulcstény

Mit kell figyelni, amikor kiválasztja, hogy ne csalódjon a vásárlás.

1. Krómot és nikkelt kell tartalmaznia

A konyhai mosogatók króm-nikkel rozsdamentes acélból készültek. A rozsdamentes acél jónak számít, amely 18% krómot és 8-10% nikkelt tartalmaz (lásd a 18/10 jelölést). Megbízhatóan védik a mosogatószert a korrózió, a rázkódás és a hőmérséklet változásoktól, és lenyűgöző fényt kölcsönöznek a felületnek, és megvédik a foltoktól. A felső gyártók az acélt egy védőbevonattal fedik le, amelyen a folyadékot azonnal cseppekben gyűjtik össze, és könnyen tisztítható.

Ügyeljen az acél fokozatára. Jó, ha AISI304 (08H18N10). Az AISI204-ből olcsó lehetőségek állnak rendelkezésre - a feldolgozás rugalmasabb, de kevésbé krómozott és szinte nikkel nincs. Ezért ezek a kagylók még rosszabbnak tűnnek, és hamar kudarcot vallanak. Ha nem találsz információt a fémről az árcédulán, kérdezze meg az eladótól a megfelelőségi tanúsítványt.

TIPP: Ellenőrizze az acél minőségét a boltban, segít egy mágnesben. Jó autómosásra szabadon csúszik. Ha a mágnes ragaszkodik a felszínhez, a mosogató rövid ideig szolgál majd.

2. Minél vastagabb, annál jobb

A rozsdamentes acél vastagsága 0,4 és 1,2 mm között van: annál vastagabb, annál tartósabb és drágább. A rozsdamentes acél mosogatók általában vékonyabbak (legalább 0,6 mm-es modelleket válasszanak), a fej fölött vastagabb (1-1,2 mm).

3. Hegesztett jobb, mint a bélyegzett.

 • A pecsételt rozsdamentes acéllemezeket "kivonták" az egész acéllemezből, így nem fizikailag varrnak. Könnyebb előállítani őket, így az olcsó konyhai mosogatók gyakran készülnek ilyen módon. Van azonban egy másik oldala az érmének: ilyen kagylók általában kicsiek és sekélyek, ezért kényelmetlenek. Különösen akkor, ha nincs mosogatógéped, és gyakran nagy edényeket vagy edényeket kell mosni.
 • A hegesztett alátétek drágábbak (átlagosan 10-15% -kal), de a minőség és a kényelem terén észrevehetően jobbak a bélyegzetteknél. Vastagabbak, tartósabbak és "csendesek". A falak és a tálca alja egymástól különállóan van hegesztve. Ezért sokkal könnyebb lesz kiválasztani a modellt, amely ideális az Ön számára a mélység, az alak és a méretek szempontjából.

A legfontosabb itt a varratok minősége. A gondatlanság arra vezethet, hogy idővel a varrás szivárogni kezd. Ezért válassza a termékeket a neves gyártók.

TIPP: A konyhai mosogató tálak optimális mélysége 16-18 cm. Kisebb héjak bűnét, mert a vizet a pulton és a hostessen permetezik. Egy túl mély tál nem jobb - a hátad fáj.

4. Felületkezelés

Polírozható, matt vagy texturált. A fő különbség közöttük a karcolások megjelenése és érzékenysége.

 • A "szatén" felület ideálisan sima és fényes, de szeszélyes az ápolásban: minden karcolás és csepp nyom jelentkezik a csiszolt tálban.
 • A len vagy microl dekorációval való mosás nem fél a csíkoktól és a kisebb karcolásoktól, de nehezebb a texturált felületet ápolni.

TIPP: A mosogatót minden használat után törölje szárazra.

5. Milyen telepítési módszer felel meg Önnek

 • A rozsdamentes acél felületre szerelt mosdókat a padló helyett a "asztalra" helyezzük fel. Ez egy mosogató olcsó, és még a kezdő is képes kezelni a telepítést. Jó választás, ha van egy olcsó, gazdaságos konyha a kész szabványos modulokból. De legyen óvatos az edény mosogatásakor: a víz ne áramoljon a szekrények közötti résbe - megduzzadhatnak.
 • A rozsdamentes acéllemezek különféle módon vannak felszerelve: a táblagép tetején, alatta vagy azzal azonos szinten. Az első lehetőség a legnépszerűbb, és ha van egy műanyag asztal alapú forgácslap - az egyetlen lehetséges (az oldalak megvédik a kályhát a nedvességtől). A táblagép alatti vagy süllyesztett modellek jelentősen drágábbak. Alkalmasak csak mesterséges vagy természetes kőből készült munkalapokhoz, és a telepítés jobb, ha megbízza a mestert.

Példák a különböző telepítési lehetőségekre, lásd az alábbi fotót:

6. Válassza ki a megfelelő méretet.

Az online áruházak katalógusainak tanulmányozása nem a mosogató méreteit, hanem a szekrény méretét, amelybe beágyazható. A kivétel a héjfelület: annak hossza és szélessége ideális esetben egybeesik a fiók méretével.

7. Csomagolt vagy nem

Ha a mosogató be van csomagolva, a szárnyat jobbra vagy balra helyezheti - mivel a konyha jellemzőitől függően kényelmesebb lesz. Nincs ilyen lehetőség egy nem-invertible, ezért szaniterek vásárlás után csak rendelés után egy konyha

Ügyeljen arra, hogy van-e lyuk a keverőhöz, vagy be kell ágyazódnia a pultba.

8. Van-e zajvédelem?

Az olcsó gazdaságos osztályú rozsdamentes mosogatók nagy mínusz az, hogy "zajosak", még akkor is, ha különleges gumibevonattal rendelkeznek, amely elnyeli a tálba önteni víz hangját. A drágább modelleknél a fém vastagabb, és a hangszigetelés jobb. Ha szereted a csendet, vagy egy konyha-stúdióval kombinálod a nappalival, ne mentse a minőséget - az idegek drágábbak.

9. Ellenőrizze a jótállási időszakot

Az olcsó héjak általában 1-2 év garanciát vállalnak, bár sokkal hosszabb ideig szolgálhatnak. A holland márka Reginox (élet) és a német Teka gyártó (legfeljebb 75 év) leglenyűgözőbb garanciális ideje.

Népszerű rozsdamentes mosogatómodellek a konyhában

Hány tál van szüksége?

Az optimális mosogató egy kis rozsdamentes acél konyhába általában egy tál - kerek, négyzetes, néha téglalap alakú vagy ovális. Leggyakrabban ez egy miniatűr mosogató szárny nélkül, vagy egy nagyon keskeny "strand" oldalán.

Ha a fejhallgató mérete lehetővé teszi, és szeretne főzni, a legjobb vásárlás egy dupla vagy egy és fél mélyedés, és egy extra tál, mint az alábbi fotón.

Acél mosogató egy tálba

Válasszon egy űrlapot

A konyhai sarokbevezetések választásának árnyalatáról külön cikkünk van. A rozsdamentes acél sarokfogak kényelmesek - általában két szárnyuk van az oldalán, és gyakran van egy extra tál. De egy speciális trapéz alakú szekrénybe kell beágyazni őket, és ezek az állványok a szokásosnál drágábbak. A mosogató maga sem olcsó: általában a sarokmodellek a legdrágábbak.

A kerek és négyzet alakú mosogatók a legkompaktabbak, és nagyszerűek egy kis konyhához:

Dekoratív bevonat

Az online áruházakban látványos rozsdamentes mosogatók találhatók PVD bevonattal. Ezenkívül megvédi a felületet és gyönyörű színt ad - bronz, arany, réz vagy ezüst. Az antik formatervezése a klasszikus, Provence vagy Country stílusú konyhában jó, a minimalizmus és a high-tech stílusát tekintve ultramodern a belső térben. Ezek a modellek 8-9 ezer rubelből állnak.

Üveggel vagy anélkül

Egy másik divatos konyha trend egy mosogató rozsdamentes acél tál és egy edzett üveg felület. A legnépszerűbb lehetőség a fehér és fekete 8 mm vastag biztonsági üveg. Az ilyen modelleket minden nagyobb gyártó kínálja, de ez az öröm nem olcsó. Például egy kínai gyártó Oulin üvegével készült modell ára körülbelül 39-40 ezer rubel. A cseh héjak árai a Zorg méretétől és méretétől függően 20 és 50 ezer rubel között mozognak, míg a Blanco és Franke modellek elérik a 100 ezer rubelt.

Keverő és tartozékok

Az acél mosogató kiegészíthető egy csaptelep ivóvízzel, fa- vagy edzett üveg vágódeszkával, szemcseppel, adagoló folyékony szappannal, zöldség- és gyümölcstartályokkal, valamint edénytartóval.

TIPP: Nem ajánlott nagy és nehéz keverőt egy rozsdamentes mosogatóra tenni - a kialakítás nem elég merev. Alkalmasabbak a mesterséges kőből készült gránittömítésekhez.

Hol vásárolhatok?

Az olasz és a német gyártók széles választékát kínálják a rozsdamentes acélból készült mosogatók széles választékával, különböző kialakításokkal, megfelelő ergonómiával és kiváló minőséggel. Az európai márkák (Blanco, Franke, Schock, Alveus, Elleci, Reginox stb.) Talán egy hátránya van - a magas költségek. Például a moszkvai online boltokban lévő Blanco mosás árai 5-6 ezer rubelre indulnak a legegyszerűbb kerek vagy négyzet alakú szárny nélküli modellnél, és 20-30 ezer rubel a két tál és a széles szárnyú modellek határáig. A cseh gyár Zorg által kínált olcsóbb lehetőségek.

Kínai árak (Oulin, Sinklight, Matteo, Ledeme stb.) És a török ​​(Artenova, Oskar) mosás sokkal kisebb.

Az orosz gyártású rozsdamentes acélból készült konyhai konyhai mosogatógépek ára 2,5 ezer rubel. De a választás meglehetősen gyenge, minőségi problémák is vannak.

A különböző méretű és formájú acéllemezek jó választéka az Ikea sorozat Buholmen.

Sok jó modell létezik, a legfontosabb, hogy megbízható gyártót válasszanak, és alaposan olvassa el a termékleírást: milyen acél és hogyan készült (a gazdaságossági márkák gyakran használják a legvékonyabb fémeket, amelyek vastagsága csak 0,4 mm), amit a gyártó kész.

Mint ez a cikk? Mentse el a linket, és ossza meg barátaival!