Legfontosabb > Csapok

Csempe egy kis fürdőszobához

A fürdőszoba legnépszerűbb alapanyaga a kerámia csempe, mert Gyakorlati, szerény gondozás és nedvességállóság. A csempe széles skálája különböző méretű és színű termékeket tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a helyiség legmegfelelőbb anyagának kiválasztását geometriai jellemzői alapján. Különös bonyolultságúak a kis fürdőszobák, mert számukra gondosabban, színes és méretű csempéket kell választaniuk a tér vizuális kiterjesztése érdekében.

Figyelem - a színre

Ha kis helyiségekkel díszítik a szobákat, próbáljon vizuálisan kinagyítani őket, ezért ajánlott világos tónust használni. De meg kell jegyezni, hogy a falak és a padlóburkolat csak fehér kerámia burkolattal lenne helytálló, mert Ez az egészségügyi intézménnyel való egyesülést eredményez. Ráadásul ez a megoldás nem nyújtja a tér kiterjesztésének hatását, hanem egyszerűen megnöveli a fürdőszoba megvilágítását.

Legjobb a fehér csempe más színű anyagok használatával:

 • világoskék vagy kék;
 • lassú zöld vagy világoszöld;
 • világos sárga vagy sápadt citrom;
 • őszibarack;
 • levendula;
 • homok;
 • terrakotta;
 • gyöngyház szürke.

A fürdőszoba kis méretének ellenére a fénycsempe mellett a sötét is használható, ha a megfelelő árnyalatokat választja. Például a némított sötétkék elemek, vagy a Marsala színei adják a belső mélységet, ugyanakkor nem befolyásolják hátrányosan a szoba geometriáját. Fontos megjegyezni, hogy a lime scurf látható lesz a sötét csempe, ezért alaposabb ellátást igényel.

A fényes foltok segítenek élénkíteni a fürdő világos belső részét, és a csempe nemcsak egyszólamú, hanem egy minta is lehet. A legjobb, ha egy ilyen befejező anyagot határoznak meg, több függőleges csíkot, vagy akár kontrasztelemeket kaotikus módon jelölnek ki.

Színkombinációk

A kis fürdőszoba harmonikus belsejének kialakításához meg kell választania a befejező anyagok színének megfelelő kombinációját.

Minden árnyalat 3 kategóriába sorolható:

 • hideg - kék, világos lila, oliva;
 • meleg barack, homok, bézs, világos sárga;
 • semleges - világosszürke, fehér, lila, rózsaszín.

Nem ajánlott meleg és hideg hangot összekeverni a szobában, de semleges színekkel hígítható. Amikor a fürdőszobát két színű csempe díszítésére tervezik, fontos, hogy azokat úgy válasszák ki, hogy ne ütköznek egymással, hanem kiegészítik egymást. Ezenkívül a legvilágosabb árnyalatnak dominánsnak kell lennie, ezért a helyiség legnagyobb részét be kell vetni.

A leghasznosabb kombinációk a következők:

 • kék és cián;
 • rózsaszín és halvány lila;
 • fehér és világosszürke;
 • bézs és elefántcsont.

A nagyon kis fürdőszobákhoz ugyanolyan színű kerámialapokat kell választani, de különböző árnyalatokban. A könnyebb anyagokat a kisebb falakon, a sötét falakon - a nagyobbakon átkoztatják. Így vizuálisan megváltoztathatja a hely geometriáját. A tér növelése érdekében javasoljuk a sötét árnyalatokkal bevont vízszintes vonalak használatát is, és a mennyezetek magasabb megjelenítéséhez a vonalaknak függőlegesnek kell lenniük.

Van egy nagy csempe megfelelő egy kis fürdőszobában?

Amikor egy kisméretű fürdőszobát befejező csempe kiválasztásakor ügyelni kell arra, hogy ne csak színét, hanem méretét is figyeljék. Sok fogyasztó úgy véli, hogy ebben az esetben a nagy elemek nem megfelelőek, de a tervezők szerint egy nagy csempe jól használható a fürdőszoba belsejében.

A nagy csempe helyes elhelyezése lehetővé teszi, hogy vizuálisan bővítse a helyiséget, de nem szabad az egész falat átlapolni. Sokkal jobb lenne, ha nagy négyzetek vagy téglalapok függőleges csíkjára hasonlítanak, például egy nagy falon. Ami a padlót illeti, egy hatalmas csempe idegen döntés lenne meg kell vágni.

A padló és a falak felületének optimális méretezése közepes, 20x20 és 20x30 cm, a csempe választása a szoba geometriai tulajdonságaitól függ. Ha a fürdőszoba téglalap alakú, akkor ajánlatos 20x30 cm-es méretű és 20x20 cm-es négyzet alakú termékeket használni, a tapasztalt kézművesek azt mondják, hogy a helyesen megválasztott méretű és alakú csempe nagyobb teret nyújt, mint jó színséma kiválasztásakor.

dekoráció

Bármelyik belső térben jelen kell lennie a díszítő elemeknek, amelyek élettelenítik a formatervezést, és teljességet biztosítanak.

A fürdőszobában ez a feladat a következő anyagok felhasználásával hajtható végre:

 • cserép megkönnyebbüléssel - természetes kőből, téglából, anyagból készült vásznat utánozhat;
 • mozaikos, kontrasztos színű vagy üveg, fém és tükör részletekkel;
 • Csempe minta - külön használhatók, és díszítő csíkokat készítenek;
 • tükörkészítmények - ezeket kis mennyiségben kell használni, és semmiképpen sem szabad az egész falat koptatni;
 • fugázás - nemcsak tisztának, hanem a csempe színének is meg kell egyeznie;
 • A dekoratív frizura vagy a határok széles körben használatos elemek, amelyek a belső térbe néznek.

A dekoráció kiválasztásakor figyelembe kell venni a fő kerámia burkolat színskálait, mivel Ki kell egészítenie a tervezést, és nem szabad megszabadulni az általános koncepciótól. A ragyogó arany és ezüst részek vonzónak tűnnek, de túlságosan nagy számban elrontják az átfogó képet.

Tippek a választáshoz

Kiváló kerámia csempe kiválasztása kis méretű fürdőszobák véglegesítésére nem könnyű feladat, különösen, ha a fogyasztó korábban nem végzett javításokat.

Mielőtt befejező anyagokat vásárolna, ajánlott megismerkedni tapasztalt kézművesek és tervezők tanácsával:

1. A helyiségek többségének fényes burkolólapokkal kell szembenéznie, hogy vizuálisan megnövelje a helyet. Ha van vágy a sötét árnyalatok használatára, akkor a falak vagy a padló aljait kell használni.

Csempe egy kis fürdőszoba - A legszebb helyezés a belső térben! (80 kép)

A fürdőszobákhoz tervezett kis szobák nagyon gyakran a modern design stílusban díszített lakásokban láthatók.

A fürdőszoba méretének vizuális megnöveléséhez meg kell választania a megfelelő színsémát és a belsőépítészeti anyagokat.

A szoba színárnyalatainak felvételéhez ez egy nagyon fontos esemény, mivel a befejező anyagok színeit és mintáit össze kell kapcsolni, hogy kiváló belsőséget alkossanak.

Ez teszi kényelmessé a fürdőszobát, és kellemes környezetet teremt, amely lehetővé teszi, hogy pihenjen fürdés közben. A fürdőszoba bővítéséhez teljes helyre kell átépíteni a szobát.

Ez eléggé költséges esemény, amely bizonyos nehézségekkel jár, a belső munka végrehajtásakor. A terület kiterjesztésének legjobb módja az, hogy vizuálisan kiterjessze a csempe.

A befejező anyag kiválasztása

Ha egy kis helyiséget szeretne elhelyezni, válasszon egy cserépet a belsőépítészethez a következő kategóriákban:

 • Színárnyalat és csempe mintázat.
 • A befejező csempe mérete.
 • Anyag, amelyről a befejező csempe készül.

Kis fürdőhely kialakításakor a legjobb, ha közepes méretű csempéket használnak, ami vizuális növekedést okoz a térben és a területen. Ebből a célból a legjobb 200x300 mm méretű kerámia burkolólapot vásárolni.

A helyiség magasságában, hosszában és szélességében vizuálisan bővülő terület lehetséges. Egyidejűleg tudni kell, hogy a vizuális hatás attól függ, hogy milyen alakú a csempe.

Ha a fürdőszobát ki kell terjeszteni, akkor a legjobb a téglalap alakú lapok függőleges elhelyezése. A vizuális terület különböző irányú megnöveléséhez a burkolólapokat vízszintesen kell elhelyezni. Ebben az esetben a fürdőszoba eredeti méretére kell összpontosítania.

A szoba alakja és a csempe kiválasztása

Milyen méretű legyen a csempe egy kis fürdőszobához, attól függ, hogy milyen a szoba alakja, a fürdőszoba szűk helyisége, bővíthető.

Ehhez nem szükséges sötét árnyalatokat használni, csakúgy, mint a falaknál a nagyméretű lapok elhelyezése: 150x300 mm, 300x600 mm, 450x450 mm, 300x300 mm, 600x600 mm.

A befejező anyag színárnyalatainak világosnak kell lenniük. Ez egy tágas terem vizuális hatását hozza létre. A négyzet alakú helyiség esetében a legjobb a négyzet alakú lapok használata.

Megfelelő anyagméret 300x300 mm, 450x450 mm, 500x500 mm. A legfontosabb dolog, amit tudnia kell: a fürdőszoba helyes elrendezésének köszönhetően a fürdőszoba kibővül.

Színárnyalatok

Úgy gondolják, hogy egy kis fürdőhely elkészítéséhez jobb egy fehér árnyalat kiválasztása, de ez az elmélet nem teljesen igaz.

A fehér árnyalatú helyiségek nagy jelenlétében a fürdõszoba túlságosan egyszerûnek és unalmas légkörnek tűnik, miközben sokan kórházi osztályon társulnak.

Szeretném megjegyezni, hogy a szoba vizuális terjeszkedésének hatása nem lesz látható, csak a helyiség megvilágítása nő. Tudnia kell, hogy a fehér szín tökéletesen kombinálható más világos színekkel és hangokkal.

A formatervező szakemberek nem javasolják a sötét színek kis fürdőszobákban történő használatát, mivel ezek túlságosan lehangoltak, ezáltal a helyiség vizuális csökkentését eredményezi.

Ha hirtelen a tulajdonos sötét árnyalatokkal díszíti a fürdőszoba belsejét, akkor a legjobb, ha nem túl sötét árnyalatokat választanak. Ez lehetőséget nyújt a fürdőszoba mélységének biztosítására.

MirTesen

Válassza ki a csempe színét és méretét egy kis fürdőszobához.

A kis fürdőszobák gyakran megtalálhatók a modern elrendezésű apartmanokban. Annak érdekében, hogy a szoba vizuálisan kinagyítható legyen, meg kell választani a megfelelő színes megoldást és az anyagot.

Ahhoz, hogy valóban kibővítsük a fürdőszobát, jelentős áttervezésre van szükség. Ez a lehetőség meglehetősen drága és nehézkes lehet a csövek lebontása során.

Az optimális megoldás a szoba vizuális terjeszkedése, ami lehetővé teszi kerámia burkolólapok használatát egy kis fürdőszobában, amelynek kialakítása azonnal megváltozik. És ennek fő eszköze lesz a szín.

Csempe egy kis fürdőszobához, fotó

A kis méretű fürdőszobában a mozaikos üvegezés tökéletesen illeszkedik a falakra az eredeti textúra miatt, de a szokásos kerámia burkolatokhoz hasonlóan csak könnyű árnyalatok férnek hozzá.

Ha ez nem lehetséges, akkor használhat kis kerámia burkolólapokat. A fürdőszoba kialakításakor nem szabad felesleges elem. Különböző esetek és szekrények fognak kinézni a legjobban a sarkokban.

Anyagkiválasztás

A kis méretű fürdőszobához tartozó burkolólapokat olyan paraméterekkel kell kiválasztani, mint a méret, a textúra, a szín és az anyag, ahonnan készült.

Kis fürdőszoba kialakításakor a nagy cserép használata vizuális csökkenést okoz, mivel a varratok erősen kiemelkednek és előtérbe kerülnek. Ezért a legjobb, ha 20x30 cm-es méretű kerámia anyagot kapunk.

A vizuális tágulást magasság, hosszúság és szélesség jellemzi. A legfontosabb az, hogy emlékezzünk arra, hogy a vizuális hatás attól függ, hogy be akarja-e adni.

Ha a helyiséget fel kell húzni, a téglalap alakú lapkát függőlegesen kell elhelyezni. Az oldalakhoz való terjeszkedéshez használjon vízszintes lefektetést. A mosdó kezdeti paramétereit kell vezérelni.

A helyiség alakja és a csempe mérete

Milyen csempe méretet kell választani egy kis fürdőszobától függően?

Keskeny. Abban az esetben, ha a fürdőszoba túl hosszú és keskeny, tágabbnak kell lenni. Érdemes megtagadni a kardinálisan sötét árnyalatokat, és ebben az esetben a csempe mérete meglehetősen nagy lehet. Ha a szobában lévő feltételes vonalak kicsit kicsit lesznek, akkor a tágas szoba vizuális hatása létrejön.

Az ilyen fürdőszobai paraméterekhez megfelelő legjobb méretek a 15x30, 30x60, 45x45, 30x30, 60x60 méretű lapok. A szürke és a világos bézs árnyalatok jól fognak kinézni a teljes designban.

Tértől. A csempe lehet közepes méretű és négyzet alakú. Elég 45x45 és 50x50 lesz. A legfontosabb az, hogy a színeket helyesen ötvözzük, majd a szoba szellős lesz.

szín

Úgy gondolják, hogy egy kis fürdőszobában a legjobb választani a fehér színt, de ez nem teljesen így van. A felesleges fehér, egy ilyen szoba nem csak egyszerű, hanem unalmas, és egyesek is társulások egy egészségügyi intézmény.

Érdemes megjegyezni, hogy a terület növelésének hatása nem lesz észrevehető: csak a megvilágítás növekszik.

A tervezők nem javasolják a sötét árnyalatok használatát kis fürdőszobákban, hiszen az életben komor és lehangolónak tűnnek, ami többször is vizuálisan csökkenti a helyet.

Ezért, ha a belső sötét árnyalatok tervezése vágyakozik, akkor nem túl sötét hangokat kell választania. Ez mélységet ad. Például egy sötétkék vagy Marsala szín tökéletesnek tűnhet, de mindkét színnek jelentős hátránya van: hosszú ideig tartó használat esetén a cseppecskékből származó vízkőzet láthatóbbá válik egy ilyen bevonaton.

Kerámia csempe kis fürdőszobához: design, fotó

A fürdőszobák belsejében az ideális megoldások: világoskék, világoszöld, elnémult zöld, tengerfehér, elefántcsont, szürke gyöngyházfényű, világos vagy citromsárga, halvány rózsaszín, barack, terrakotta, homokos, lila és levendula.

Ha a szoba területe kevesebb, mint két négyzetméter, használja a fenti árnyalatok egyikét.

Ha a fürdőszobája még mindig nem olyan kicsi, jobb kombinálni azokat a színeket, amelyek közel vannak a hatótávolsághoz. Például puha lila és rózsaszín, kék és kék kombináció lehet.

Csempével díszített kis fürdőszoba: fotó, design

Azok számára, akik inkább a fényes és szokatlan árnyalatokat választják, a kontrasztos színeket használhatja: kék és sárga vagy narancs, sötét lila. A lényeg az, hogy a fő hangnak dominánsnak kell lennie.

A szaftos színeket, például a narancsot, elnémítani kell: a fürdőszobát nem szabad egy fényes foltba helyezni.

Kerámia csempe egy kis fürdőszobához: fénykép

A nagyon kis fürdőszobákat leginkább két színű, ugyanolyan színű díszíti. Például, ha a falak rövidek, akkor egy könnyű árnyalatú kerámia csempe van, és a hang sötétebb - a hosszú oldalon. Ennek a technikának a használata jelentősen megnöveli a helyiség méretét.

Ha négy színt akar egyszerre használni, a mozaikot előnyben kell részesíteni.

Mindenesetre a legjobb, ha a csempe egyszínű vagy semleges árnyalatú, ha azt tervezi, hogy színt a vízvezeték egy minta.

stílus

Egy másik fontos tényező, hogy figyeljen a stílus a szoba. Minden irányban különböztetik meg a színtartományát, és figyelembe kell venni.

Csempézés kis fürdőszobában, fotó

Érdemes megjegyezni, hogy bármilyen stílus még egy kis fürdőszobában is használható. A klasszikus stílus például világos sárga, homokos és zöld árnyalatokat igényel. A japán az őszibarack használatát jelenti, barna, néha elhomályosítja a vörös színnel elszórt designot.

A francia stílus a fehér, a mediterrán - kék, kék és fehér.

Az ország vidéki stílusa, mint a fenti képen, barna és fehér tónusok használatát jelenti, és az avantgarde kontrasztokkal élénk színeket fogad.

Tükörlap

Annak ellenére, hogy sok szakértő nem tanácsolja, hogy egy tükörképhez tartozó csempe helyett inkább a fürdőszobában használható.

A legfontosabb dolog - ne fedje le teljesen a falakat.

Az ilyen csempe opció egy kis fürdőszobához jól néz ki, ha a szokásos anyaggal kombinálják.

Ne felejtsük el, hogy a tükörlemezt tökéletesen megtisztítják a szennyeződésektől, ellentétben a durva felületű csempékkel.

Mindenesetre ne féljen kísérletezni és használni a kedvenc színeidet egy duettben azokkal, amelyek alkalmasak egy kis fürdőszoba kialakítására.

A megfelelő csempe kiválasztásához figyelembe kell vennie néhány olyan árnyalatot, amelyek egy pillanatra meghatározóak lehetnek. Nagyon fontos, hogy ne csak a szükséges mennyiségű anyagot szerezzük meg, hanem a tartalékot is aggódjunk. A készlet biztosítja, hogy a fürdőszoba tökéletes.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy egyes csempe károsodhat vagy vághat.

Fontos, hogy a munka megkezdése előtt válasszon, és további részleteket tartalmazzon, amelyek magukban foglalják a sarkokat is: néhányan keresztként ismerik. Leggyakrabban műanyagból készülnek, és külső és belső lehetnek. A második típus konvex alakú, a második, éppen ellenkezőleg, homorú. Fontos, amikor a munkát mindent megteszünk, hogy ne tűnjön ki a tömegből.

Csempeosztályozás

Jelenleg többféle csempeosztály van a piacon. Mindegyiküket a tulajdonságai különböztetik meg, hasznos lehet még a fajták megismerése még a csempével ellátott kis fürdőszoba díszítése előtt is.

A fő kritérium, amely szerint anyagot kell választani, annak eltávolíthatósága és vegyi anyagokkal szembeni ellenálló képesség, amely lehetővé teszi a padló vagy a falak tisztítását anélkül, hogy aggódnának a csempe állapotától. A nemzetközi szabványoknak megfelelően vannak ilyen kategóriák:

 1. Első osztályú. Ezt az anyagot olyan helyeken használják, ahol az emberek ritkán mennek. Vagyis a fürdőszoba kialakítása jó lehetőség.
 2. Második osztály. Ezt a cserépet leggyakrabban házakban és alacsony forgalmú helyeken használják. Azonban felülete instabil a kémiai kompozícióknál, de olcsóbb.
 3. Egyéb kategóriák. Egyéb opciós anyagok nem alkalmasak a fürdőszoba díszítésére.

Érdemes megkülönböztetni a lapkát a céltól függően. A kültéri anyag különbözik attól, hogy jobban ellenáll a nagyobb súlynak, sokkal kopásállóbb.

Kis paraméterekkel rendelkező helyiség esetén csak kisméretű csempéket választhat a szállítás szempontjából. A nagy négyzetek sokkal károsabbak lesznek, mint a kis és közepesek.

A kiváló minőségű felületek kiválasztása

Az anyag tulajdonságai természetesen a gyártó márkájától függenek. A minőségre vonatkozó ilyen fontos jellemzőt nem csak az alkalmazott anyag, hanem a gyártás során használt berendezések is befolyásolják. A gyártó kiválasztása előtt olvassa el a többi felhasználó véleményét.

Az is fontos, hogy a márka jól ismert: ez minimálisan garantálja a termékek magas színvonalát, amelyet sok felhasználó tesztelt az idő múlásával.

A különböző formatervezési minták és csempe opciók széles választékának köszönhetően bármelyik közül választhat, a legfontosabb, hogy figyelembe vegye az ajánlásokat, a személyes preferenciákat és a fantázia használatát.

Érdemes felidézni, hogy minden szobában fontos a színek megfelelő kombinációja, a méret és a geometria arányának tiszteletben tartása.

Csempe egy kis fürdőszobához

Az SDVK online áruházban egy kis fürdőszobához kerámia csempék széles választékát találja.

Egy kis területen nagy dísztárgyak és mozaikok durvaak. A keskeny szegélyű pasztell árnyalatok és a sima átmenetek fala és padlója sokkal látványosabb és legbájosabb. Annak érdekében, hogy ne menj át az egész katalóguson, egy külön szekcióban csoportosítottuk a megoldásokat egy közeli fürdőhöz.

 • népszerűség szerint
 • áron
 • betűrendben
 • népszerűség szerint
 • áron
 • betűrendben

Csempe egy kis fürdőszoba minden ízléséhez.

Termékek gyártása:

 • európai,
 • orosz,
 • ukrán,
 • Belorusz gyárak.

A termék minősített, megfelel a nemzetközi és a hazai minőségi előírásoknak. Moszkvában önrendelkezést kaphat, vagy fizethet egy szállítmányozó cégtől Oroszországban.

Divatos kerámia csavarral

Az Uralkeramika gyár Asti kollekciója kiváló megoldás a belső tér számára. A nem feltűnő szín és a nagy kép hiánya a közös fürdőszobához, a Hruscsovban lévő WC-hez vagy egy kompakt zuhanyhoz szükséges.

A "Mozaika" az orosz "Cersanit" -tól fog vonzódni azoknak, akik valami olcsóbbat keresnek. A kis körök szinte összeolvadnak a háttérrel, stílusosak és nem hozzák létre a kórházi osztály légkörét, mint egy monokróm kivitelben.

Az olasz FAP Ceramiche Meltin esetében az ár meglehetősen magas, de ha nem ijeszt meg, akkor meg kell vásárolnia. A díszítéssel díszített puha bézs színárnyalat elegánsan hangsúlyozza a geometria jellemzőit, és vizuálisan szélesebb, nagyobb, nagyobb méretű szobát tesz lehetővé.

Megrendelés online vagy telefonon

Válasszon több tucat cserépkollekciót a vezető globális gyártók raktárából. Cserép vásárlásához használja ki a helyet: a termék felvétele a kosárba, és töltse ki az űrlapot.

A kezelő felhívja Önt, hogy pontosítsa a részleteket és erősítse meg a vásárlási kérelmet. Kérdéseket tehet fel, megadhatja a szállítási határidőket és más fontos pontokat.

Kis fürdőszoba csempe

00-00-1-14-00-00-1005 Cremona fehér 20x20

fal, 20x20 cm, Rumba Jade kerámia

00-00-1-14-00-00-280 Zamoskvorechye fehér 20x20

fal, 20x20 cm, Zamoskvorechye Nefrit Kerámia

00-00-1-14-01-25-280 Zamoskvorechye bézs 20x20

fal, 20x20 cm, Zamoskvorechye Nefrit Kerámia

00-00-1-14-01-25-280 Zamoskvorechye terrakotta 20x20

fal, 20x20 cm, Zamoskvorechye Nefrit Kerámia

00-00-1-14-01-81-280 Zamoskvorechye saláta 20x20

fal, 20x20 cm, Zamoskvorechye Nefrit Kerámia

00-00-1-14-10-00-1001 Sidi Bou Said fehér 20x20

fal, 20x20 cm, Sidi Bou Said Jade kerámia

01-10-1-15-00-00-1000 Sidi Bou Said fény 20x20

padló, 20x20 cm, Sidi Bou Said Jade kerámia

01-10-1-15-00-24-1266 Wilmont homok 20x20

padló, 20x20 cm, Vilmont Jade kerámia

01-10-1-15-00-65-1000 Sidi Bou Said kék 20x20

padló, 20x20 cm, Sidi Bou Said Jade kerámia

01-10-1-15-01-23-1267 Wilmont Assorted-2 20x20

padló, 20x20 cm, Vilmont Jade kerámia

01-10-1-15-01-24-1267 Wilmont Assorted 20x20

padló, 20x20 cm, Vilmont Jade kerámia

Csempe egy kis fürdőszobához

A kis fürdőszobák díszítésére szolgáló tippek két nagy kategóriába sorolhatók. Az első esetben csak kis csempe használata ajánlott (mivel a falat nagyszámú apró részre osztja, ami nagyobbnak tűnik), míg a második azt javasolja, hogy egy nagy csempe legyen ellenkezőleg, lehetőleg úgy, hogy csak egy csempe kerül a falra és egyáltalán nem voltak varratok. Ügyfeleink által készített csempeburkolás hosszú távú megfigyelései és a megtervezett tervezési projektek azt mutatják, hogy egy csempe egy kis fürdőszobában a legfontosabb dolog a csempe színe és iránya. Válasszon fehér csempe, és a kis fürdőszobája szélesebb és nagyobb lesz. Fektesse a csempe vízszintesen, és ez tágabbnak tűnik. Fektesse le a csempe függőlegesen és a fürdőszoba megjelenik magasabb.

Az alábbiakban katalógusok falburkolatainak gyűjteménye egy kis fürdőszobához minden ízléshez. Azt is javasoljuk, hogy feltétlenül jöjjön el a csempeüzletünkhöz, ahol ingyenes tervezési projektet kaphat egy kis fürdőszobában, amikor csempét vásárol. A raktárunkban több mint 300 típusú olasz és spanyol csempe található a fürdőszobában. Ön képes lesz a csempék szállítására a raktárból a fizetési napon vagy a rendelés kézbesítése a következő kényelmes dátumra.

Válasszon és vegyen egy csempe egy kis fürdőszobához (katalógusok választéka):

Népszerű gyűjtemény kis fürdőszoba csempe

Mozaik csempe egy kis fürdőszobában

Ár: 900 rubel / négyzet. méter

Származási hely: Olaszország

Raktáron

Csempe mérete: 20x20 cm

Csempe felület: matt

A 900 rubel (70% -os kedvezmény) speciális eladási ár a Mondrian kollekció csempejére érvényes! Az univerzális kis mozaikformátum ideális választás a legkisebb fürdőszobák és szaniter berendezések díszítésére a kortárs stílusban. A Mondiran zöld, burgundiai és kék árnyalatokban is kapható. Az aranyos díszek 20x20 cm-es gyűjteményben kaphatók.

Kerámia csempe holland stílusban egy kis fürdőszobában

Ár: 3 020,88 rubel / négyzetméter. méter

Származási ország: Portugália

Raktáron

Csempe mérete: 15x15 cm

Csempe felület: fényes

Egy nagyon népszerű változat a kicsi csempe a hagyományos európai stílusban, jellemző Hollandiában, Portugáliában és Nyugat-Franciaországban. Négyfajta rajz (virág és madár) sorozatban minden kép önállóan vagy a rajz többi részével kombinálva használható. Ezenkívül a gyűjtemény kétféle fehér csempét eredményez: egyszínű és fehér csempe kék sarkokkal. A csempe könnyedén különbözik, ami lehetővé teszi, hogy még a vékony falakon is felhalmozódjon.

Patchwork csempe egy kis fürdőszoba, értékesítési hit

Ár: 2 705,18 rubel / négyzetméter. méter

Származási hely: Spanyolország

Raktáron

Csempe mérete: 20x20 cm

Csempe felület: fényes

Ez a patchwork stílusú csempe a Cersaie 2015 kiállítás abszolút újdonsága, ideális a konyhában való elhelyezésre (pontosan 3 csempe vágás nélkül megy a kötényre). Szintén nagyszerű a fürdőszoba számára, a háttérben bézs, kék és barna burkolattal kombinálva.

Ez a kerámia csempe jól néz ki fehér, kék és fa bútorokkal. A gyár ugyanazzal a mintával készít egy speciális padlóburkolatot a csempe.

Sima matt és fényes csempe 15x15 cm a fürdőszobában 57 árnyalatban

Ár: 1 968,82 rubel / négyzetméter. méter

Származási ország: Portugália

Raktáron

Csempe mérete: 15x15 cm

Csempe felület: fényes

Az Arquitectos valószínűleg a legkedveltebb csempegyűjtemény egy kis fürdőszobához. Ennek oka a nagy mennyiségű szín és kis csempe mérete. A sorozat 57 tiszta árnyalatot tartalmaz: 27 hideg és 30 meleg. A gyűjtemény ideális nem csak otthoni belső terek, hanem kereskedelmi helyiségek számára is.

Az optimális gyártásnak köszönhetően a csempe nagyon könnyű és vékony, ezért ideális a falakon való elhelyezésre és a legkisebb helyiségekben is használható. Fürdőszobákhoz, öltözőszekrényekhez és zuhanyzókhoz, WC-khez és háztartási egységekhez alkalmas. Rendszeresen használják az építészek projektjei világszerte.

Javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot a Santa Kerámia Twinstore boltjával, ahol megtalálható a befejezett projektek nagyméretű adatbázisa színes keverékekkel az Arquitectos fürdőszobákból.

A gyár speciálisan megerősített padlóburkolatot is gyárt a Nova Arquitctura kollekcióban, amely az Arquitectos sorozat színeihez igazodik.

Fürdőszobai csempe (200 fotó)

Minden házban a fürdőszoba egy higiéniai eljárás. És sokak számára ez is olyan hely, ahol önmagaddal egyedül lehetsz, pihentetést vagy gyógykezelést szervezhetsz. Éppen ezért a tervezésnek elsősorban kényelmesnek, egyszerűnek és elegánsnak kell lennie.

Csempék a fürdőszobában - ez nem új. Ezzel egyidejűleg az anyag segítségével bátran és eredeti módon rendezheti a szobát, négyzetméteres károsodás nélkül. Mindenki meggyőzhet róla, miután látta a fürdőszobai csempe befejezésének fényképét.

A csempe előnyei

Gondos figyelem és aprólékos figyelem szükséges a fürdőszoba befejezéséhez. A ház többi szobájának javításával összehasonlítva a higiéniás helyiség javítását úgy kell kialakítani, hogy gyönyörű, kényelmes és kényelmes legyen, és minden árnyalatot és finomságot meg kell fontolni, mert ilyen helyiségben, mint szabály:

 • fokozott páratartalom;
 • magasabb hőmérséklet;
 • különböző tisztítási és mosási csiszolóanyagokat használnak.

Egy ilyen helyiségben különleges mikroklíma uralkodik, és jelentős esély van a gombák és baktériumok reprodukálására, amelyek nagyon károsak az emberi szervezetre nézve! Ez különösen igaz a kisgyermekekre, akik általában szeretik a felületek csicsergését vagy nyalását.

El lehet kerülni a "bajt". Ehhez meg kell fontolnia a fürdőszoba cserép kialakítását, hogy az ne romolhasson az idő múlásával, és folyamatosan (rendszeresen) is fenntartsa a higiénikus helyiség tisztaságát.

Arra lehet következtetni, hogy a fürdőszoba befejezéséhez szükséges anyagnak bizonyos tulajdonságokkal kell rendelkeznie:

 • ellenáll a magas nedvességtartalomnak.
 • ellenáll a rendszeres hőmérsékletváltozásoknak.
 • higiénikus.
 • környezetbarát.
 • nagyon egyszerű mosni és tisztítani.

Napjainkban nagyszámú kerámia csempe gyártója van. Mindegyik a mennyezet és a fürdőszoba falainak széles választékát kínálja. Kiválaszthatja a tapadót is magas nedvességállósággal, és talán panelekből, gipszkartonból vagy speciális gipszből készült paneleket a mennyezet és falak díszítésére.

De a fürdőszobák díszítéséhez a csempe elnyerte a legtöbb ember bizalmát. Az ilyen anyagot már több mint egy tucat éve használják!

A fürdőszoba csempe tulajdonságai

 • Költség. Annak a ténynek köszönhetően, hogy az anyagot hatalmas termelési területeken gyártják, és nagyon széles választékban, mindenki képes választani magának pontosan az opciót, amely inkább hasonlít vagy alkalmas az árra. Még az anyag megvásárlásának készpénzkorlátja esetén is pontosan felkínálhatod, amire szüksége van egy kiváló ár-teljesítmény arány mellett.
 • A csempe egy hipoallergén anyag, teljesen nem toxikus. A gyártási folyamat során az anyag alkalmas az égetésre. Ebben a pillanatban minden méreg vagy allergén elpusztul. Ezért biztos lehet benne, hogy még az anyaggal való tartós érintkezés esetén sem lesz allergiás reakció.
 • Ezenkívül, amikor csempe termel, nem keletkeznek káros anyagok, mivel ökológiai anyag. Ennek megfelelően nincs környezeti szennyezés.
 • A befejező anyag a magas hőmérséklet hatására keletkezik. Természetesen a termelés során bármely mikroflórt egyszerűen megölik. Ennek megfelelően, ha van egy csempe a padlón és a falak a fürdőszobában, akkor lesz a legkisebb esélye, hogy a baktériumok és gombák szaporodnak, mint a többi alapanyag.

Csak abban a hézagban van, hogy penész és gomba alakulhat ki a csempe között. Ez annak köszönhető, hogy a házak vagy lakások falai nem dolgoznak semmit. A hasonló alakzatok elkerülése érdekében a jövőben speciális gombaellenes vegyületeket kell alkalmazni a lemezek felhelyezésére.

Mi az előnye a csempe?

 • A cseréplemezek nedvességállóak. Ráadásul nem veszítik el eredeti megjelenésüket az évek során (különösen a megfelelő gondossággal!), És ha az ízületek megfelelően lezárva vannak elhelyezve, majd elárasztják helyiségüket, vagy rosszabbak, a szomszédok alul vannak, az esélyek nulla.
 • A csempe a fürdőszobában nagyon könnyen tisztítható és mosható. Teljesen nem fél a termékek és mosószerek tisztításáért. Mivel speciális bevonata van, nagyon könnyen eltávolítható a szennyeződés vagy zsírfolt. Ráadásul ez az anyag gyakorlatilag nem vonzza a port. Ezért használják díszítésre és a konyhában.
 • Ha helyesen és hatékonyan készít tetőcserépet, évtizedekig szolgál majd! A leggyorsabb, amit megváltoztatni akarsz, mert olyan okok vannak, mint: fáradt vagy elavult design, pall, stb., Nem pedig sikertelen lesz és alkalmatlanná válik.
 • Az ilyen anyag nagyon kopásálló. Megvédi a külső megjelenés károsodását, például a bútorok átrendeződése és mozgása során a karcolásoktól és a mechanikai hatások egyéb kisebb hibáitól.
 • A nagy szilárdság miatt a csempe képes ellenállni a nehéz terheléseknek (súly, nyomás). Például ugyanaz a fürdõvas öntöttvas!
 • Az anyag tűzálló. Végtére is, a csempe nem éghető anyag, és még képes megakadályozni a láng terjedését! Ezért a konyhában is nagyon gyakran használnak ilyen anyagot a kötény befejezéséhez.

Abban az esetben, ha a tűz az apartmanban, a kád, csempe bélelt - a legbiztonságosabb hely!

A 2016-os fürdőszobai csempe gyűjteménye lehetővé teszi a kreatív művészet igazi mesterműveinek bemutatását, valamint egy hosszú életű álom megvalósítását a kényelmes és elegáns higiénikus helyiség kialakításában.

Ha összehasonlítjuk a különböző anyagok árkategóriáját, meg lehet jegyezni, hogy a fürdőszoba burkolatának kialakítása a legköltségesebb anyag, mint a kő-, üveg- és porcelángyártmány, amely szintén használható egy fürdőszobában.

Kerámia csempe

Kerámia lapok - ez a leginkább költséghatékony és a leggyakoribb anyag a fürdőszoba felé néz. Viszonylag alacsony árszintet ért el. Agyagból és homokból készül, a felső rész mázzal borított, ami miatt az anyag sokféle design textúrát, virágot vagy dísztárgyat vesz fel.

Alapvetően az ilyen kerámiatípusok megkülönböztethetők:

A különleges katalógusokban a kerámia burkolólapon lévő különböző képek megtekinthetők.

Megjegyezhető, hogy a tervek létrehozásakor nem mindig csak egy típusú lapot használnak. Két vagy három különböző típussal is kombinálhatók egymással - ez a design jól néz ki. A legfontosabb az eredeti színkombináció kiválasztása.

Porcelán kőagyag

Ez a típusú csempe nagyon hasonlít összetételében - porcelán, de ugyanakkor, mint egy kő. Az ilyen anyag különlegessége a nedvesség és a folyadék felszívódásának képtelensége. Ennek megfelelően ő sem félek semmilyen vízbefolyásról vagy hőmérsékletváltozásról. Emiatt gyakran használják külső burkolatokhoz.

A kerámia gránit szerkezete nagyon hasonló a kőhöz. Kevésbé a repedések, a forgácsok és a mechanikai károsodások előfordulásának vannak kitéve. Ez egy nagyszerű lehetőség a padló díszítésére, mivel a porcelán csempe nagyon tartós anyag.

Kőlapok

Az ilyen anyag csodálatos, és természetesen környezetbarát és természetes. Kőlapok a fürdőszobában 2016-ban - már sokkal olcsóbb, mint a régi időkben, amikor nagyon drága anyag volt.

Az egyedi kialakítás miatt a tervezők teljesen egyedi kialakításokat készíthetnek a fürdőszobai burkolatok számára.

De hibái vannak. Vagyis a kő csak bizonyos mértékig képes ellenállni a mechanikai sérülésnek. És nagyon kis repedésekkel is átfedhető. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a kőlapok nem esnek ilyen kezelésre, például csempézett állapotban, sokkal nagyobb a gombák és baktériumok reprodukciójának kockázata.

Üveg csempe

Ha elhatároztad, hogy a fürdőszobád belseje futurisztikus stílusát hozza létre, akkor az ideális megoldás a szoba munkálatainak nézéséhez. Nemcsak a falakat díszítheti, hanem teljesen díszítheti is a padlót. A kikészítéshez használt üveg átlátszó vagy színes, fényes vagy matt, sima vagy texturált lehet.

Üveg csempe segítségével a fürdőszobában elválaszthatja a partíciókat, és elég stílusos! Opcióként más megvilágítást is maszkolhat.

De ne használjon ilyen anyagot, hogy megpróbálja elrejteni a csöveket, pultokat, szelepeket stb.

Csempe méret kiválasztása

Annak ellenére is, hogy a csempézett burkolólapok közötti tömítésnek a beágyazás színterme meglehetősen széles tartományban van, lehetetlenné teszi őket teljesen láthatatlanná, bármennyire is keményen próbálkozz. Ezért fontos a nagyméretű lemezek mérete a fürdőszoba befejezéséhez.

Szabványos csempe

Ez az anyag mérete 20 x 30 cm. Legjobb designja a nagy vagy közepes méretű fürdőszobák elhelyezése, hiszen a varratok gyakran találhatók meg. Ezenkívül, ha a csempe függőleges vagy vízszintes helyzetbe kerül, vizuálisan megnövelheti a szobát, vagy nagyobb magasságot hozhat létre a mennyezeten.

Nagy lemezek

Ha egy csempe mérete meghaladja a 25 x 40 cm-t, akkor már nagynak tekinthető. Gyakran ezeket a lemezeket padlók lefektetésére használják, ritka esetekben - a falakon. Ha nagyobb méretű lemezeket szeretne használni, akkor használja őket, ha nagy fürdőszobával rendelkezel. Vagy használhatja azt, hogy díszítsen néhány elemet. De csak akkor, ha kisebb méretű csempékkel kombinálják.

Legjobb ilyen csempe kiválasztása, hogy ne kelljen vágni.

mozaik

Úgy is nevezik finom csempe. Ilyen anyag használata esetén nagyon egyszerű a beállítások akkor is, ha a falak vagy a padlók felülete nem tökéletesen lapos. De hátránya, hogy vizuálisan csökkentheti a helyiség méretét. Ezért összekapcsolható közepes méretű csempével.

Hogyan válasszunk egy csempe a fürdő

Hogyan válasszunk egy cserépet egy modern fürdőhöz? Hagyományosan a "nedves zónákban", ahol nedvességvédő tulajdonságokat igényeltek - a fürdőszobában és a konyhában csempe került felhasználásra. Idővel a szilárd kőből és üvegből készült anyagok texturált felülettel, gazdag színekkel és összetett formákkal rendelkeznek, amelyek nélkül a modern belső tér elképzelhetetlen.

Az új típusú burkolólapok kialakulását a lakások kialakításának népszerű trendjei, valamint a tervezők kreatív képzelőereje okozza, akik a fürdő modern és klasszikus stílusában praktikus és kifejező felületet választanak.

csempe szokatlan alakú - a hangsúly a fürdőszobában belső

Hogyan válasszunk egy cserépet, tekintetbe véve, hogy hajlamosak vagyunk a fürdő belsejét közelebb hozni a nappaliba, csak a nedves területeket bejárni, hogy nem hagyományos kerámiatípusokat használjunk más befejező anyagokat utánozni?

Egyedi tulajdonságok

Mi az értéke a kerámia felületnek:

 1. Tartósság: nagy kopásállóság, ütés, deformáció, magas hőmérséklet és kémiai reagensek és UV fény, nedvességállóság.
 2. Higiénia: könnyű tisztítás, aszeptikus készítmények és agresszív tisztítószerek használata.
 3. Nagyszerű esztétikai tulajdonságok: különböző formák, minták, textúrák.

klasszikus keskeny, hosszú mozaik csempe kombinációja

Modern választék

A gyártók folyamatosan javítják a gyártástechnológiát, anyagokat és dekorációs módszereket alkalmaznak, amelyek újak erre a területre, és ezért meglepődnek a választék, és érdekes javaslatokat találnak egy exkluzív belső kialakításra.

A modern kialakításban a csempe széles körben használatos:

 1. kerámia;
 2. cserép;
 3. természetes kőből - gránitból, márványból;
 4. üveg.

kerámia csempe a fürdőszobában

Styling módszerek

A fürdő klasszikus négyszögletes csempe mellett négyszögletes, hatszögletű (pl. Honeycombs), összetett konfigurációjú töredékeket, mozaikokat választhat.

Könnyű stílus

A négyzetek vagy téglalapok párhuzamosak a falakkal. Ez a legcélszerűbb megoldás a minimálisra csökkentett hulladék kiválasztására, amely mind a fürdő költségtakarékossága szempontjából fontos, mind a drága belső terekben, amelyek exkluzív termékeket használnak.

egyszerű csempézés

átlósan

A négyzetek tökéletes elrendezése - átlósan fekszik: látványos, a teret kibővítve, a falak egyenetlen padlójának vagy vetületének elrejtése. Maga a lefektetési technológia bonyolultabb, és az anyagfelhasználás nagyobb. Különösen érdekes megoldás az, hogy a fal mentén körbefutó keretet helyezünk. A padlón egy szőnyeghatás jön létre, a falon egy gipszkarton vagy egy keret kép van létrehozva;

téglafal

Széles körben használják négyszögletes csempékhez, és nem csak akkor választják ki, ha a kőművesség utánzása a fürdő körül van, hanem kényelmesebb választásként is, jó alternatíva az egyszerű telepítéshez.

A falakon ez a módszer kapcsolódik egy rusztikus vagy ipari stílusú a belső, a padlón néz ki, nagyon szilárd, "a kő alatt."

csempe falazó példa

halszálkás

A fürdőkád padlóján egy meleg parkettás mintát választanak a fa textúrájú kerámiákhoz, de a téglalap alakú burkolatok kellemes és informális megjelenését is teszi.

halszálkás csempe

mozaik

Egy monokromatikus vagy többszínű négyzet mozaikját görbületes felületekhez használják, a minták töredékeinek kirajzolásával. Gyakran illeszkedik egy egyszerű módon, az elem körvonala mentén, a figyelmet összpontosítva.

mozaik fal dekoráció

Fürdőszoba trendek: európai kényelem és keleti íz

A modern fürdőszobai tervezők javasolják, hogy elkerüljék a fürdőszobai társulások elkerülését. Azt is ajánlják itt, hogy hozzon létre egy lakó, hangulatos belső. Ez elutasítja a szokásos ajánlásokat a padlóról a mennyezetre helyezett cserép használatáról - ilyen üreges kőzsákban, nem mindenki érzi magát kényelmesen.

A fürdőszoba belsőépítészei javasolják: a nedves területeken csak a nedves területekre korlátozzák a burkolólapokat, és a falak többi részéhez válasszanak nedvességálló tapétákból vagy festse őket, akrilfestéssel, bátran dekorálják a paneleket és a textileket. A fürdőszoba padlója csempézett, de más anyagokat - főként fa - utánozza. Mindent megteszünk a "nedves zóna" elfelejtésére és egy lakó, civilizált, avantgárd vagy boudoir belső kialakítására.

Példa a csempék szélesítésére

A keleti hagyományok iránti érdeklődés hozzájárul a mozaik népszerűségéhez, előnyben részesítik az üvegt, mint a leginkább nedvességálló és dekoratív. 10x10, 20x20, 50x50 mm méretű mátrix formájában készül. A kisméretű mozaik csempe népszerűsége a fürdő belsejében nem csupán látványosság, hanem tisztán gyakorlati szempontok alapján is megmagyarázható: görbületekkel és szabálytalanságokkal rendelkező falakon választható. Így a csodálatos dísz kicsit olcsóbb - a felszín előkészítésének megtakarításai miatt. Egyébként a falak nem csak mozaikokkal, hanem a padlóval, sőt a mennyezetgel is rendelkezhetnek - ez a luxus elfogadható a keleti és a török ​​stílusban.

Tömör kő vagy kerámia mozaik a visszatartott színek, elfoglalja saját rést. Ez a kisméretű csempe harmonikusan kiegészíti a fürdő mediterrán vagy antik belső térét, mintha a tengerpart hidegségét és hőjét hordozza.

Egy másik "keleti" trend egy kis bonyolult dísz, amely megismétli a fantázia motívumokat vagy a "patchwork" designt.

fehér üveg csempe a fürdőszobában

Hogyan válasszunk csempe a fürdő felé?

Egyszerre azt mondjuk, hogy a fürdőkád típusának megválasztása, a felszerelés módja, a színséma és a minta jellege sokkal inkább a belső tér stílusától, mint a szoba céljától függ. Ennek ellenére egyes funkciók magukban foglalják a modern fürdőszoba kialakítását: ez egy nedves zóna, de a legmodernebb tervezői tantárgyak után gyönyörűen berendezett szobává kell átalakítani.

Szóval, hogyan válasszon egy csempe a fürdőben, hogy "beilleszkedjen"? Provence, loft, orientális vagy high-tech diktál egy bizonyos típusú kerámia bevonat módszerét szóló.

Hogyan készítsünk egy divatos dizájnt egy szobához egy fürdőszoba, hogyan válasszuk ki a csempe és hogyan kell használni?

eredeti csempe design a fürdőszobában

Kezdetben megfontoljuk, hogy mi a legalkalmasabb a legveszélyesebb területek - a padló, a képernyő és a kád közelében lévő falhoz -, ahol a burkolólapok elengedhetetlenek. Számukra rendszeres cserépet választhatnak, de miután megismerkedtünk a divatos design érdekes ötleteivel, frissen megnézzük, hogyan kell a fürdőszobába helyezni a szobát.

Aztán meghatároztuk, hogyan kell díszíteni a tér többi részét azáltal, hogy innovatív anyagokat választunk: imitálják azokat a textúrákat, amelyek szokatlanok a fürdéshez, olyan jól, hogy biztonságosan használhatók a belső térben anélkül, hogy félt volna, hogy ezt a szobát hideg fürdőszobává alakítsa felülről lefelé, csempével.

narancs csempe a belső térben

Hogyan válasszunk egy csempe egy látványos padló

Kerámia vagy kő a padlón - a leginkább nedvességálló, tartós és higiénikus bevonat. Hogyan válasszunk egy cserépet úgy, hogy a fürdő belseje modern és stílusos legyen?

A fa alatt

A klasszikus fürdőszobában, amely a romantikus, palotai vagy szigorú klasszikus stílusra helyezi a hangsúlyt, fa textúrával ellátott csempe vaskosárgával, parkettával van ellátva, míg a rusztikus és ökológiai stílusban padlót választanak.

Látszólag, az ilyen padló nem különbözik a fából, és ha a fűtést előre tervezték, akkor kényelmes lesz az érintés.

Kerámia burkolatok ajánlhatók stílusok: klasszikus, ország, szafari, keleti japán, boho, mediterrán, skandináv minimalizmus, modern modern.

laminált csempe

Fehér fény

A "palota" stílusú fürdőszoba padlója - a rokokó, a barokk, az art deco - leginkább a romantikus magasságra helyezi a hangsúlyt, ha fehér fényes vagy márvány lapokat választ. Az elülső nyolcszögletű fehér csempe, amelyet fekete vagy aranyszínű kis négyzetekkel helyezett el, az a megfogalmazás, hogy mi legyen a palota padlója.

A fehér padló frissessége, tisztasága, szelídségét különösen hangsúlyozza, ha a négyszögletes csempe átlósan helyezkedik el.

fehér fényes csempe

Bee méhsejt

A kád hatszögletű csempével körülölelt padló, és elég kicsi - azoknak a választása, akik nagyon jól ismerik a divatos belső tér kialakítását. Egy szép dísz, hasonlóan egy méhsejthez, sokáig nem vette a tervezők szemszögéből nézve, és most nyerte a szíveket a vonalak geometriai harmóniájával.

padló csempe-méhsejt a belső térben

mozaik

Mozaik padló határozottan trend. Hogyan válasszunk egy cserépet a fürdő stílusának függvényében? Az antik és a mediterrán stílus egy szürke vagy kavicsos mozaikot rendel. Természetes kő ideális ebben az esetben, de gazdaságos és egyszerű lehetőségként kiválaszthatja az antik mozaik utánzatát.

Az észak-afrikai hagyományok szerint kialakított belső terek színekkel csillognak, ha marokkói díszítéssel csempéket választanak a fürdő körül lévő padlóra, ahonnan egy patchwork mozaikot hozhat létre - rendszertelen és festői.

A török ​​stílus kiterjedt téglalap alakú kerettel határolt, kidolgozott mozaik díszeket tartalmaz. Ilyen kőszőnyeghez válasszon természetes anyagokat vagy kerámia burkolólapokat, ez a fürdőpadot fel kell melegíteni, hogy fenntartsák a törökfürdővel való társulást.

piros mozaik csempe a fürdőszobában

Az indiai motívumok mozaikja világos paletta, kézzel festett utánzás. A nyugodt öröm és a boldogság légköre egy belső teret tölt be, amelyben mozaikszerű motívumok a padlóról simán áramlanak a falra.

A tetőtéri stílusú fürdőszobában a kontrasztok felvonulása. A nyitott csatornahidakat és a fényűző birodalmi stílusú fürdőt hideg "cement" padlózattal elindítják. Általában ő választja meg a matt, csillogó, természetes és kerámia, utánozza a tégla vagy a kő, amely felett egy nagy zománcozott fürdő a figurált réz lábak hatékonyan emelkedik.

A tetőtéri padlóburkolat kialakítása lehetővé teszi, hogy fehér csempe, akár fényes is legyen, és bár a padlón lévő fürdő kissé elbűvölőnek tűnik - hogyan ellenállni a kísértésnek, hogy a sötét extravagáns padlásban sugárzó tisztaságot hozzon létre?

természetes kőburkolat

Fürdőszobai képernyő

Rendszerint kerámia burkolatokat választanak a fürdő felé nézve: úgy vélik, hogy a tisztaság fenntartása és karbantartása nem egyenlő.

A képernyőn mindig szükség van - a történelmi stílushoz kapcsolódó belső térben - a birodalom, az Art Deco, a Loft, a Provence, a Boho, a Country - egy antik stílusú fürdő lesz a lakás fő díszítése. Gyakorlati okokból ez nem akadályozza meg, hogy beágyazódjon a fülkébe és bezárja azt egy csempézett képernyővel.

A fürdő felé néző vagy a padló "folytatása", vagy gyakrabban fordul elő, valami közös a falburkolatokkal.

csempe falazó példa

Ha a képernyő kialakítása visszhangzik a padlólapra, akkor valószínűleg az ökológiai irányzat stílusa: ország, japán minimalizmus, faház - ahol a fák alatti fürdőkádat a vidéki élethez társulni fogják.

A modern avantgárd belső térben gyakran egy képernyő segítségével figyeli a fürdőt. Aztán ő választja meg a csempe, vagy gazdag, kontrasztos színű, vagy monokróm, de gazdag textúra, háromdimenziós mintázat, összetett konfiguráció.

A mindenütt jelen lévő tégla, pontosabban a csempe, utánozni - a ragyogó fehértől a vörösig és az ultramarinig - kedvelt trend marad. Ez nem meglepő, ha emlékeznek arra, hogy milyen belső térben rendkívül harmonikusnak tűnik: Provence, Loft, Pop Art, Art Deco, Country stb.

fehér mozaik barna mintával a fürdőszobában

Volumetrikus "faragott" rajzok egy monokróm burkolólapon és bonyolult körvonalakkal, amelyek egy domborművel díszítettek, szerves Art Deco és Oriental stílusban.

Hogyan válasszunk csempe a lekerekített fürdőkádra? A válasz sugallja magát - természetesen a mozaikot. A kis mozaik még a képen sem terjedhet: a legegyszerűbb mozaik csempe fényűző.

Expresszív, szokatlanul festői, innovatív csempeanyagok, amelyek hihetetlen dekoratív hatással bírnak:

üvegcserép, beleértve az üveglapok, virágok, gallyak (eco - stílus és minimalizmus)

 • kerámia csempe arany levél vagy más nemesfémek porlasztása (a bohém fürdőszobában),
 • acéllemez utánzat (loft és hi-tech),
 • hüllő bőrimitáció (szafari),
 • textil utánzása (klasszikus)
 • mozaik panelek (keleti, antik, mediterrán stílusú).

egy példa a természetes kő utánzására

Hogyan válasszunk csempe a falaknak

A modern tervezők úgy vélik, hogy olyan fürdőszobát kell fürödni, amely alapvetően nem különbözik másoktól - ugyanolyan hangulatosnak és dekoratív elemekkel kell töltenie, de a burkolólap szükséges - hogyan válasszuk ki?

Először meg kell határoznia, hogy a fürdő felületét mennyire díszítik.

A mennyezetig a kerámiák csak a zuhanytálcába illeszkednek, de a design egységének megőrzése érdekében a "mennyezeti" szintet az egész fürdő számára lehet választani. A kétségtelen kedvence ma a fehér "téglafal". Úgy tűnik, érdekes utánzás tégla nagyon kis csempe, szinte mozaik. A nagy és a kis monokróm csempe kombinációja üdvözlendő.

acéllemez utánzat

Nagyon gyakori, hogy a falakat monokróm vagy ömlesztett burkolólapokkal díszítik a panelek szintjéig, a fal felső részének festésével.

Ha a kád közelében lévő kis falat a nedvességálló bélés számára osztják ki, akkor drágább lehetõségek közül választhat, például természetes márvány, üveg, aranyozott kerámia vagy rózsaszín csempével.

A csempeburkolat alatt lévő területnek csak egy korlátozása hozza a fürdő kialakítását egy új szintre. Az innovatív anyagok hihetetlenül színesek, nem kapcsolódnak pontosan a fürdőszobához - mindössze annyit kell választani, hogy csempézésmentes falakat válasszon, és díszítheti őket, mint ahogyan más helyiségekben - festmények, panelek, textíliák stb.

válaszfal dekoráció nagyon keskeny lapokkal

Ne hagyja ki az új elemeket

A tervezők hajlandóak új típusú csempéket választani a belsőépítészethez: annyira szokatlan, dekoratív, hogy inspirálnak egy exkluzív fürdőszobát létrehozni. Szeretnék ismét a leglátványosabbra összpontosítani.

Drága bőr vagy bőr textúrája

A fürdőképernyő vagy a falak burkolólapjának egy része hüllő bőr textúrájával vagy egzotikus állati bőrmintával kiváló választás a fényűző szafari stílusú belső térben.

mozaik a belső térben

Dekoratív panel - készen és megrendelhető

A modern technológiák lehetővé teszik, hogy rajzokat és fényképeket alkalmazzanak a kőhöz és a kerámiához. A látványos kész panelekkel együtt kiválaszthatja a grafika burkolatát, amely a dekoráció legjobban illik a lakberendezéshez, aki díszíti a fürdő belsejét - a virágoktól és a tengeri motívumoktól a művészi fotográfiáig,

Ömlesztett csempe

Válasszon belső dombornyomott csempe a fürdő belsejébe, hihetetlenül kifejező és elegáns.

Nagy felületeket díszít, de önálló medálokként használható, amelyek a lapos fal hátterében állnak.

A tervezők hajlandók kísérletezni egy ilyen gazdag textúrával. Úgy gondolják, hogy a térfogatáramot nem szabad fürdőre választani, mivel nehezebb tisztán tartani a tisztaságot, de ez nem akadályozza meg sem az ügyfeleket, sem a művészeket: falakat falaznak össze, expresszivitást és érdekes optikai hatásokat eredményeznek.

arany placer mozaik

Üveg meglepetéssel

Ritka újdonság egy átlátszó üveglap, amelyben szirmok, levelek vagy más eredeti betétek olvadnak össze. Az ilyen exkluzív ajánlat még mindig a legelőnyösebb megoldásokat keresi a fürdő belsejében.

Ez a dekoráció díszíti a fal töredékét a fürdőszobában, a képernyőn vagy a partíción. Úgy gondolják, hogy a jól megválasztott világítás növeli a dekoráció 3D hatását.

Glamour: arany és strassz

Különösen azok számára, akik szeretik a luxus hangulatot, a boho és a art deco stílusában kialakított belsőterek, a nemesfémeket utánzó lapok. Aranyozott aranyozott vagy platinával díszített, vagy aranyozott levélpaplanokkal utánozva panelként, mozaikként használható a fal kis töredékeinek díszítésére - és soha nem marad észrevétlen. A Swarovsky kristályokból készült glamour csempe egyszerűen elképzelhető a fürdőszobában, a női budoár szellemében díszítve.