Legfontosabb > Dekoráció

Remkomplekt kapcsolókhoz kétkezes zuhany csaptelepek Vidima B964961NU + B950318NU11 5.00 1

Remkomplekt kapcsolókhoz kétkezes zuhany csaptelepek Vidima B964961NU + B950318NU11

B964961NU Diverter zuhanyszelep (44mm * 16mm)

B950318NU11 mechanizmus kapcsolási a zuhany, "O" gyűrű (37,5 mm * hossza 21 mm vastag * 18 mm * 17 mm-es menettel anya * 7,6 mm * 20 rések spline)

Javító készlet kétkezes zuhany csaptelep kapcsolókhoz Vidima B964961NU + B950318NU11 értékelés

Átlagos vásárló véleménye: (1) 5.00 az 5 csillagból

egyéni tervezés a kapcsoló a Vidima cég

Minden jó. De pontosan egy évvel később, a "zuhanycsap" kapcsoló szivárogni kezdett. Ezzel élni lehet, sőt még sokáig is. Csak a feleség még mindig nem fog nyugtatni, és akaratlanul, meg kellett szereznem az eszköztárat, és javítottam a keverőt.
Érintett egy nagyon szerencsétlen kapcsolási terv. Mint a korábbi Vidima-i mixerem, csak egy évig tartott.
De ha az utóbbi időben rohantam a boltokba, és egy nagyon bonyolult gumi ujjat keresettek, ami a kapcsolási mechanizmus részét képezi, most már tudtam, mit kell tennie.
Leszállok, a kapcsolókart és alatta találok fehér műanyagot, de korábban ez a rész rézből készült.
Elvben ez a csere semmi esetre sem befolyásolta a megbízhatóságot. Csak a gumibakát kell hibáztatni mindent, amit kinyomozok az alsó lyukon, ahol a kifolyócsatlakozó van.
Itt van az egyedi tervezésű kapcsoló a Vidima cégtől. Talán kristálytiszta vízzel, a mechanizmus alapját képező gumiburkolat sokáig tart. De kemény vízünkön, és még a mechanikai szennyeződésekkel is, pontosan egy évig szolgált, a régi, az új keverőben.
És a legrosszabb az, hogy egy új megoldást találni a javításra nagyon nehéz. A vízvezetékeket üzletek meglepetten nézett egy ilyen csodálatos dolog, nem az én ebben a helyzetben az egyik fórumok megtanulta, hogy sokkal könnyebb cserélni a kapcsolót teljesen.
És egy ilyen csere - "Repair Kit for Vidima mixer" vettem az online áruház vízvezeték.
Tény, hogy ez egy időben tesztelt spool kapcsoló. Annak ellenére, hogy most van egy csomó új, javított keverő, még mindig aktívan használják ma, különösen gyakran a keverők két szelep.
Természetesen a gumigyűrűk is elhasználódnak a tekercskapcsolónál, és ezeket időről-időre módosítani kell. De ezek értékesítése bármely vízvezeték-boltban, és a költségek legfeljebb három rubel.

Pótalkatrészek Vidima keverők javításához

"Cozy Home and Company" ajánlatot kínál Vidima keverők részére Oroszországban. Felhívhatja a menedzsert, ellenőrizheti az árakat és a rendelkezésre álló alkatrészek Vidima keverők készleten.

A vidám Vidima (Vidima) márkát 1995-től a Videxim (Videxim) szállította Oroszországba.
A Videxim cég foglalkozik a vízbeszerzés nagykereskedelmével és értékesítésével.
A Vidima védjegy alá tartozó vízvezetékeket Bulgáriában gyártják az Ideal Standard vállalat tulajdonában lévő gyárakban, és megfelelnek az összes európai szabványnak és normának.

A Vidima az elegáns design és a középáras szegmens magas színvonalú szaniterberendezéseinek (csapok, szaniterek, akril fürdők) teljes skáláját kínálja.
A Vidima az építési területek és a fogyatékkal élők számára is speciális vízvezetékberendezéseket gyárt.

Minden termék Vidima már 1 éves és 25 év garanciát vállal.

1954-ben egy bázisra nyitott szaniterek gyártására szolgáló üzemet nyitott. Stoyan Buchvarov. Ezután a növény minden terméke csak a bolgár piacra készült.

1989-ben az üzemet egyesítették egy egészségügyi központok fejlesztésével foglalkozó kutatóközponttal. A létrehozott állami vállalkozás Vidima nevet kapta. Ezzel a névvel együtt az első keverők jelennek meg.

1992-ben az American Standard létrehozta a Vidimával közös vállalkozást világszínvonalú szaniter felszerelések gyártására. Az eredeti terv szerint a gyártott termékek nagy része Nyugat-Európa (főként Franciaország) piacára irányult. A kilencvenes évek végén viszont a kelet-európai fogyasztók jó minőségű vízvezeték iránti keresletének növekedése arra kényszerítette a vállalat vezetőit, hogy vizsgálják felül megközelítésüket.

1998-ban regisztrálták a Vidima védjegyet, és Bulgáriából származó kiváló minőségű keverők jelentek meg a kelet-európai országok piacain.

1998-ban Az egyik legmodernebb szaniter kerámiatermelő üzem Európában (WC-k, zuhanytálcák, mosdók, akril fürdők) nyílik meg Sevlievóban, a legfrissebb technológiák felhasználásával, melyet Bulgária legsikeresebb beruházási projektnek nyilvánított.

Az elmúlt években a Vidima egy igazán sikeres, gyorsan növekvő márkává fejlődött, amelyet minden kelet-európai országban jól fogadtak.

A nemzetközi vezető által létrehozott Vidima ügyfeleinek a legjobb minőségű és gyönyörű formatervezést kínálja, ízlésüknek és anyagi lehetőségeiknek megfelelően.

Vidima keverő (váltás a zuhanyzóba) rézből

Vidima mixer szórakoztatója (váltson zuhanyra)

Az öncserére vonatkozó utasítások csatolva!

A Vidima védjegy (Visible) modern keverőinél, a keverő költségének csökkentése érdekében, egy gumi kapcsolószerkezet van a zuhanyozóhoz (deviátor). A gumi rész a keverőház belsejében található:

A rossz vízminőség (mechanikai szennyeződések) miatt ez a mechanizmus gyakran sikertelen.

Kínálunk egy váltót a Vidima keverőhöz, rézből. A Vidim mixerek ilyen mechanizmusait olyan időkben végezték el, amikor a gyártó nem mentette meg az anyagokat.

Ez a váltó (a zuhanyzó kapcsolómechanizmusa) alkalmas a Vidima védjegy (látható) szinte minden kétkezes keverőjéhez, amelyek nem állnak a keverő korában, kivéve az Agat sorozat keverőit.

Azok a keverők listája, amelyeken a kapcsoló a zuhanyzón (divertor) van felszerelve:

- Vidima "Retro": BA125AA, BA125LS, BA126AA, BA126LS, BA127AA, BA127LS, BA128AA, BA128LS, BA129AA, BA129LS, BA130AA

- Vidima "Flora": BA142AA, BA143AA

- Vidima "Seva Trio": BA107AA, BA108AA

- Vidima "Quadro": BA247AA, BA248AA, BA249AA

- Vidima "stílus": BA137AA, BA138AA

- Vidima "Vit": BA154AA, BA155AA

- Vidima "Eco": BA163AA, BA164AA

- Vidima "gyakorlat": BA228AA, BA229AA, BA230AA

- Vidima "Iskar": BA167AA

- Vidima "Delta new": BA148AA, BA149AA

- Vidima "Yantra": BA170AA

A régi fogantyút ezen a kivezetőn telepítheti (a nyílások száma ugyanaz). Ha valamilyen oknál fogva szüksége van egy új tollra, akkor itt van (link).

Szállítás bármely oroszországi régióba!

Ön tisztázhatja ezen és egyéb ORIGINAL alkatrészeket a TM "Vidima" csaptelepek és szaniter kerámiák javítására, valamint tanácsot szerezhet az önjavításra.

telefonon: +7 (911) 454-84-77

vagy e-mailben: [email protected]

Vidima mixer szórakoztatója

(váltson zuhanyra)

Online áruház "Hidromasszázs szolgáltatás".

A gyártó adatai

A Vidima (a továbbiakban: Vidima) 1934-ben alapított vállalat a mai napig tagja az "American Standard Companies" nemzetközi vállalatnak, amely az "Ideal Standart", a "Sotini", a "Vidima" stb.

Kezdetben a legtöbb amerikai szabvány termékeket a nyugat-európai piacra szánták, de ezek a tervek fokozatosan megváltoztak. A magas színvonalú és olcsó termékek Bulgáriában és szomszédos országaiban az elvárás az amerikai Standart menedzserek számára, hogy új "Visible" védjegyet hozzanak létre, amely az alacsony költségeket ötvözi a kiváló minőségű, az eredeti dizájnnal és a modern technológiával.

A "Vidima" termékeket különböző anyagi javak fogyasztói számára tervezték. A minőség és az ár optimális kombinációja miatt a "Vidima" termékek nagyon vonzóak a vásárlók számára.

Jelenleg az orosz piacon szaniterek széles skálája van. A "Vidima" itt megbízható választásként jelenik meg: valódi történelemmel és valódi élménnyel rendelkező márka. A "Vidima" bolgár vállalat már több mint 70 éve gyárt vízvezetéket, és továbbra is kizárólag Európában követi a termelés elvét. A fő termelés Bulgáriában koncentrál Sevlievo városában, ahol 3 modern gyár van, 3300 alkalmazottal. Minden alkatrész a Vidima csapok (kerámia patronok, csaptelepek, aerátorok és egyéb kulcskomponensek) gyártják Wittlich, Németország.

Minden Vidima által termelt terméknek egyedi minőségi ellenőrzésen kell átesnie. Például mindegyik keverőt nagy víznyomás mellett tesztelik a szélsőséges körülmények között is. Ennek eredményeként a "Vidima" keverők megbízhatósága négyszeres mértékben meghaladja az európai szabványokat.

A "Vidima" cég szervezi szolgáltatási központok hálózatát a termékek több mint 30 városi képviseletében.

A "Vidima" olyan termékek, amelyek igaz európai minőséget és megbízhatóságot keresnek kedvező áron.

3 találat a Divimor for Vidima mixer (váltson a zuhanyzóba) sárgaréz

ksergey2777 (hitelesített tulajdonos) - 2014.07.27:

Nagyon hosszú keresett váltó a Vidima keverőhöz. Nem találtam vízvezetéket az üzletekben. Feltételezett a megrendelés ezen a webhelyen, és nem sajnálta. Nagyon gyors szállítás és visszajelzés. Nagyon köszönöm Nikolai Alexandrovicsnak a válaszadást!

Alexey (ellenőrzött tulajdonos) - 2013/06/03:

Nagyszerű a Vidima Eco BA163AA-hoz a standard, megbízhatatlan váltó helyett

Dmitry (igazolt tulajdonos) - 2014/02/17:

A Vidima Retro BA127AA csapot hosszú ideig használtam, néhány év múlva, amikor a zuhany be volt kapcsolva, a csap csapódni kezdett, és fordítva.
Találtam egy szórakoztató ezen az oldalon, ő ment tökéletesen telepítette az utasításokat küldött gyorsan és problémamentesen.
Nagyon gyors visszajelzés és gyors szállítás.
Köszönöm szépen!

Vélemény hozzáadása Válasz visszavonása

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

A zuhanyzó vidima átkapcsolására szolgáló mechanizmus

Kút hossz, mm: kút nélkül
Az öntözés átmérője, mm: 70
Tömlőhossz, mm: 1500
Telepítés: a falra
Cél: a zuhanyozáshoz

Cél: zuhanyzó / szett: keverő és zuhanykészlet
Mechanizmus: kerám. patron
Anyag: Sárgaréz
Szín: króm

Cél: a zuhanyozáshoz
Mechanizmus: daru
Szín: króm

Cél: zuhanyzás / beágyazott rendszerek esetén
Mechanizmus: kerám. patron
Anyag: Sárgaréz
Szín: króm

Kúpos magasság, mm: kút nélkül
Az öntözés átmérője, mm: 70
Tömlőhossz, mm: 1500
Telepítés: a falra
Cél: a zuhanyozáshoz

Cél: a zuhanyozáshoz
Mechanizmus: kerám. patron
Szín: króm

Kúpos magasság, mm: kút nélkül
Az öntözés átmérője, mm: 70
Tömlőhossz, mm: 1500
Telepítés: a falra
Cél: a zuhanyozáshoz

Cél: a zuhanyozáshoz
Mechanizmus: kerám. patron
Anyag: Sárgaréz
Szín: króm

Kúpos magasság, mm: kút nélkül
Az öntözés átmérője, mm: 70
Tömlőhossz, mm: 1500
Telepítés: a falra
Cél: a zuhanyozáshoz

Cél: zuhanyzó / szett: keverő és zuhanykészlet
Mechanizmus: kerám. patron
Szín: króm

Cél: zuhanyzó / szett: keverő és zuhanykészlet
Mechanizmus: kerám. patron
Szín: króm

Cél: a zuhanyozáshoz
Mechanizmus: kerám. patron
Anyag: Sárgaréz
Szín: króm

Cél: zuhanyzó / szett: keverő és zuhanykészlet
Mechanizmus: kerám. patron
Anyag: Sárgaréz
Szín: króm

Cél: a zuhanyozáshoz
Mechanizmus: kerám. patron
Anyag: Sárgaréz
Szín: króm

Kúpos magasság, mm: kút nélkül
Az öntözés átmérője, mm: 70
Tömlőhossz, mm: 1500
Telepítés: a falra
Cél: a zuhanyozáshoz

Kút hossz, mm: kút nélkül
Az öntözés átmérője, mm: 70
Tömlőhossz, mm: 1500
Telepítés: a falra
Cél: a zuhanyozáshoz

Cél: a zuhanyozáshoz
Mechanizmus: kerám. patron
Anyag: Sárgaréz
Szín: króm

Cél: a zuhanyozáshoz
Mechanizmus: kerám. patron
Anyag: Sárgaréz
Szín: króm

Cél: zuhanyzó / szett: keverő és zuhanykészlet
Mechanizmus: kerám. patron
Anyag: Sárgaréz
Szín: króm

Cél: zuhanyzó / szett: keverő és zuhanykészlet
Mechanizmus: kerám. patron
Szín: króm

Switch "Bath-zuhany" - típusok és javítás

A fürdőkád és zuhany csaptelepek "fürdőkádas" kapcsolóval vannak ellátva, amely a víz és a zuhany közötti vízáramlást kapcsolja. A probléma az, hogy ez a szerkezeti elem gyakran sikertelen, és a víz helytelenül terjeszthető a helyes irányba.

Ha megértette a "fürdőkád" kapcsoló összes bonyolultságát, használhatja az utasításokat a hibaelhárításhoz. A cikk leírja a kapcsolók fő típusát, lehetséges hibás működését és a javítás elvégzését.

A "fürdőkád" típusú kapcsolók típusai

orsó

Nagyon gyakori volt a Szovjetunió idején, és most sok keverő van ilyen típusú kapcsolóval. Ma ez a típus vékony falú szelep típusú keverőkben található. A tekercs típusú kapcsoló jellegzetes jellemzője műanyag vagy fémgomb, amely a szelep szelepei között helyezkedik el.

dugó

A parafa kapcsoló ma elavult, és ritkán használják a termelésben. A vízcserére szolgáló fogantyú középen helyezkedik el, és hosszabb, mint a tekercs típusa. A fő részlet egy sugárzattal rendelkező parafa. Forgatás közben a kivágást a vízbemeneti és kimeneti nyílásokkal kombinálják, és a víz a csaptelepbe áramlik. Érdemes megjegyezni, hogy néhány modern keverő, amelyek a klasszikus stílusban készülnek, olyan fogantyúval rendelkezik, mint egy parafa kapcsoló, de itt a mag csak a tekercsszelepet használja.

patron

A patron kapcsoló általában orosz gyártmányú keverőkben található. Nagyon nehéz megoldani ezt a kapcsolót, mert nagyon nehéz megtalálni pótalkatrészeket vagy új patront. Törés esetén jobb, ha új keverőt vásárol.

Kipufogó / nyomógomb

A kipufogó vagy a nyomógombos kapcsoló a hideg és meleg víz összekeverésére szolgál, amely a központi vízellátó rendszeren keresztül történik. A vízvezeték-piacon több fajta létezik:

 • Az automatikus kapcsolót a híres márkák patronos keverőire használják. Ez egy különálló egységben vagy egy forgócső tetején lehet. Ennek a kapcsolónak az a fő jellemzője, hogy ha kikapcsolja a vizet, az "kifolyó" helyzetben marad, vagy visszatér a "zuhany" helyzetből. A gomb felelős a kapcsolásért: ha kihúzza, a víz a zuhanyfejből áramlik; ha megnyomja, akkor a vízellátás a "kiáramlási" helyzetbe kapcsol;
 • Egy egyszerű kapcsoló főként a keverők alacsony költségű modelljein használatos. A megjelenés megegyezik az automatikus kapcsolóval. A nyomógomb kapcsoló típusának meghatározásához csak húzza ki a gombot és kapcsolja ki a vizet, ha a helyén marad, akkor ez egy egyszerű típusú kipufogó kapcsoló;
 • A szovjet zuhanykapcsoló csak a szovjet keverők régi modelljeiben található meg, amelyek ma nem relevánsak.

Lehetséges hibák

Ha két helyzetben "zuhanyozni" és "önteni" a víz szinkronan áramlik, az oka, hogy a tekercs tömítések elhasználódtak, és nem végzik el funkcióikat.

Újakat kell cserélni:

 • zárja le a vízellátást;
 • húzza ki a tömlőt;
 • húzza ki a ganderet;
 • csavarja le az adaptert;
 • vegye le a szelepfogantyút;
 • távolítsa el a tekercset;
 • távolítsa el a régi gumigyűrűket;
 • Az új gyűrűket sima vízzel kell nedvesíteni.
 • a gyűrűket helyezze el;
 • Szerelje össze a szelep csapot.

Érdemes megjegyezni, hogy mikor vásárol egy keverő a csomagban mindig vannak további gumigyűrűk. Ön is megteheti magukat, de a szolgáltatási élet nem lesz hosszú. Az alkatrészek kicserélése mellett lehetséges, hogy a vékony rézhuzalt elkopott gyűrűkkel felhúzzuk, vagy használjunk egy lenből készült szálat, de ez a lehetőség nem is tart sokáig.

Ha a víz szivárog a nyomógombos kapcsoló használatával, akkor az oka lehet a gumigyűrűk alkalmatlansága is.

A gumigyűrűk cseréjéhez szükség van:

 • zárja le a vízellátást;
 • csavarja ki a kifolyót;
 • húzza ki az adaptert hatalmas kulcs segítségével;
 • vegye le a kupakot;
 • szerezd meg a csavart
 • távolítsa el a gombot;
 • vegye le a szelepet;
 • távolítsa el a régi szelepgyűrűket
 • új gyűrűk telepítése;
 • összeszereljük a kapcsolót.

Ha egy nyomógombos kapcsoló van a fürdőszobában, és gombja nem tér vissza az eredeti helyzetébe, ha a víz ki van kapcsolva, vagy amikor a keverő üzemmódot bekapcsolják, a hiba valószínűleg egy gyenge vagy törött rugó miatt következett be.

A rugó felszerelése vagy cseréje:

 • zárja le a vizet;
 • csavarja ki a kifolyót és a tömlőt;
 • húzza ki az adaptert a kapcsolóról a nyitott csavarkulccsal;
 • távolítsa el a termék kupakját;
 • távolítsa el a csavart
 • csavarja le a gombot;
 • húzza meg a rudat a rugóval együtt;
 • cserélje ki a törött rugót;
 • összeszereljük a kapcsolót.

Ha a szelep kinyitása közben turbulens zaj hallható, az oka a gumitömítés kopása. Szükség van a fej lecsavarására, és a dörzsölett él vágására a tömítésből.

Ha a víz folyamatosan folyik a csapból, akkor az oka lehet, hogy a sárgaréz szelep használhatatlanná vált vagy idegen részecskék megakadályozták a szelep és a tömítés közötti rést. Szükséges a szelep cseréje vagy a szennyeződés tisztítása a keverőben.

Ha a szelep kinyitása közben nem folyik víz, akkor az oka lehet, hogy a gumitömítés szárad. Először is egyszerűen kipróbálhatod - nyisd ki a csapot, és egy fából készült tárgyba üsd meg. Ellenkező esetben meg kell akadályozni a vízhez való hozzáférést, vegye le a szelepfejet és enyhén főzőlapot, vagy önmagát forgassa.

Ha a szelepet nem lehet görgetni, akkor az ok abban rejlik, hogy a rúd menete használhatatlanná vált. Szükség van a szár cseréjére, vagy szeletelni a vezetéket, ha a szál nem teljesen kopott.

javítások

Javítóorsó kapcsoló. Hordozó kapcsoló használata esetén a víz a fogantyú alól is folyhat, ha a zuhanyzó és a kifolyó helyzete között helyezkedik el. A szivárgás fő okai:

 • a forgattyú forgástengelyére helyezett gumigyűrűk elhasználódtak vagy teljesen hiányoznak;
 • gumi tömítés, amely a kapcsolódobozon található, és tömítőanyagként szolgál, kopott vagy hiányzik;
 • a forgattyú vagy a keverő forgattyúházának speciális csavarja rosszul van rögzítve.

Ha van egy spool kapcsolója, annak érdekében, hogy kiderüljön a hiba oka, ki kell csavarni a fogantyút, bekapcsolni a vizet, majd pontosan látni fogják, hol folyik.

Ha a víz áramlik, ahol a speciális csavar vagy doboz a tokhoz van csatlakoztatva, akkor valószínűleg új tömítést kell elhelyezni a dobozhoz, és a speciális csavart további tekercselésre. Lehetséges, hogy a forgó rúd kijáratából szivárgás következik be egy speciális csavarból vagy tengelydobozból, akkor egy csavarkulccsal vagy gázkulccsal teljesen ki kell húzni a csavart vagy a speciális csavart, hogy kicseréljék a gyűrűket a forgó rúd tömítéséhez.

Ha a víz egyik kapcsolási módban áramlik, akkor az oka lehet, hogy a tömlő tömítései egyszerűen kopottak, vagy a tekercs nem tud elmozdulni a vízkő miatt. Ezért a tekercset ki kell húzni a kő kitisztításához és a gumitömítések cseréjéhez.

Nyomógombos kapcsoló javítás. Az ilyen típusú kapcsolók javításához elengedhetetlen, hogy először zárja le a szelepfejeket, majd vegye le a kupakot a kapcsolóról, csavarja le a csavart, vegye le a gombot és vegye le a rugót.

A problémák számos lehetséges oka lehet:

 • A rugó kevésbé rugalmas vagy törött. Ennek ellenőrzéséhez ki kell kapcsolnia a vizet. Ha a gomb nem tér vissza a "zuhany" helyzetből a "kifolyóba", akkor az ok éppen a tavaszon fekszik. Ezt az elemet egy új rugóval kell helyettesíteni. Ha ez a lehetőség nem áll rendelkezésre, akkor a csavarok alá kell helyezni a tömítéseket, hogy a rugó megfelelően működjön. Egy másik lehetőség lehetséges. A rugó rugalmasságának visszaállítása: jól kell húzni, magas hőmérsékleten felmelegíteni, és azonnal hideg vízzel fémtálcába kell helyezni a keményedéshez és zárja le a fedelet. Egyes kézművesek önállóan új rugót készítenek egy különleges rugóacélból készült huzal használatával. Amikor a rugó készen van, felmelegszik és lehűtik, hogy a termék stabil rugalmasságot biztosítson.
 • A szelepgyűrűk alkalmatlanná válnak, majd a víz szinkronan belép a "zuhany" és "kiáramló" helyzetbe. Szüntesse meg a kifolyócsatlakoztatást, dugja be a rudat hat arcra az adapterbe. Ezután gondosan távolítsa el, miközben a négyzetet tartja. Ezután a szelepet a rúd segítségével kihúzzuk. Ha a gyűrűk törékennyé válnak vagy erózió következik be, akkor újakat kell cserélni.

Hogyan kell javítani a zuhanycsaptelep csaptelepét?

Mindig hasznos tudni, hogyan kell a fürdőszobai csaptelepet zuhanyozással javítani, saját javításra, a szakemberek igénybevétele nélkül. Végtére is, előbb vagy utóbb minden csapvíz a fürdőszobában nem működik megfelelően. A problémák fő okai: kopás patronok, tömítések, tömítések és kötőelemek. Egyszerű utasítások segítségével mindenki kitalálhatja, hogyan kell saját fürdőszobai zuhanycsaptelepet kijavítani.

Típusok és keverők és azok formatervezései

A fürdőszobai csaptelep zuhanyozással történő javítása érdekében nem szükséges a vízvezeték-szerelő hívása. Minden csaptelep könnyen szétszerelhető. Ha valaki megérti a készüléket, akkor a fürdőkád keverőjének javítása gyors és hatékony lesz.

A keverő kijavításához ki kell deríteni, hogy melyik alkatrésznek felel meg a hibás működésnek.

A fürdőszobai csaptelepek három fő kategóriája:

 1. Valve. Ez a típus évtizedek óta ismert. A kialakítás gereblye és két szelep. A kétszelepes csigahajtóműves modellek régi modelljeiben gumi tömítések vannak felszerelve, amelyek deformációja szivárgást eredményez. Az új modellek kerámia tárcsával ellátott daru dobozban vannak. Lyukakat fúrnak a közepükbe. Amikor a szelep elfordul, a lyukak egybeesnek - ez így jut a vízbe a vízbe.

A fürdőszobai csapok különböznek a másoktól a fürdőkád kapcsoló jelenlététől, amelyek szintén különböző típusúak.

Kád-zuhany kapcsolók

A részlet, amelynek meghibásodása a csaptelep javításánál a fürdőszobában, átkapcsol a zuhanyra. Ő felelős azért, hogy a vízellátást a keverő vagy az öntöződoboz kifolyójához kapcsolja. 4 fő fajtája van:

 1. Cork. A kapcsoló elavult verziója, amelyet ma kevés ember gyárt. Ezt a két szelep között elhelyezkedő hosszú fogantyú jellemzi. Néhány modern fürdőszoba csapok hasonló fogantyúkat használnak, de a maguk nem parafa, hanem tekercs.
 2. Patront. Az orosz gyártók előnyben részesítik. Kétféle patron létezik a piacon: labda és kerámia. A labda patronokat javítani lehet, kerámia - csak cserélni. Az utóbbi azonban hosszabb ideig szolgál és kevésbé érzékeny a kemény vízre.

A kudarc fő okai

Javítsa meg a keverőt saját kezével, nem sok időt vesz igénybe, ha helyesen állapítja meg a hiba okait. Bármilyen eszköz valaha is sikertelen. A mixer nem kivétel.

Megszakadhat az alkatrészek kopása miatt. A kevésbé minőségű anyagok, annál alacsonyabb az alkatrészek élettartama és annál gyakrabban kell megjavítani a csapot a fürdőszobában. Hogyan lehet megjavítani a csapot a fürdőszobában a saját kezével?

1. Szivárgás a kar alatt

Általában a patrontörés okozta egykaros keverőben. A következő jelek jelzik, hogy a patron meghibásodott:

 • a markolat nehezen forgatható;
 • a vízellátás nem teljesen le van zárva;
 • a víz hőmérséklete önkényesen változik;
 • hideg víz folyik a forró csapból és fordítva.

A kerámia patron cseréje:

 • vegye le a kupakot, kék és piros festékkel;
 • Csavarhúzó vagy csavarkulcs csavarja le a reteszelő csavart;
 • a fogantyút húzza felfelé, húzza ki a testből, majd csavarja le a fedelet;
 • csavarja le a patront rögzítő csavarokat a házban beállítható csavarkulccsal;
 • cserélje ki a sérült patront.

A hibás tétel kicserélése után be kell állítani a patronházon lévő kidudorodásokat a belső hornyokkal. Ha ezt nem veszi észre, a csaptelep szivárog.

2. szelepszivárgás

Kétszelepes keverőkben gyakran használják a tömítő alátéteket. Néha értéktelen és daru doboz. Az ilyen hibák szivárgáshoz vezetnek. A forgattyúház vagy a gumigyűrű cseréje:

 • távolítsa el a dugót a hibás szelepből;
 • csavarja le a csavarra a szelepet a keverőn;
 • állítható kulcs segítségével válassza le a darut;
 • cserélje ki a forgattyúházat vagy gyűrűt.

3. Szivárgás-zuhany kapcsoló

A fürdőszobai csaptelep javítása előtt feltétlenül kapcsolja ki a helyiségben lévő vizet. A kapcsoló alatt lévő szivárgás azt jelzi, hogy a javítócsap közötti tömítés és a kapcsoló működésképtelenné vált. A helyettesítése:

 • távolítsa el a nyomógombot, a fogantyú segítségével fogóval rögzítse;
 • vegye le a szelepet a szárral;
 • húzza ki a sérült olajtömítést.

4. A zuhanykapcsoló gombjának törése

Ha a vízkezelés után a gombot nem lehet visszaállítani az eredeti helyzetébe, akkor annak rugója meghibásodott. Ebben az esetben a kapcsolót a fent leírt algoritmus szerint szétszereljük, vegyük ki a meghibásodott rugót, és helyezzünk egy új helyére.

Néha a zuhanykapcsoló nem működik, és egyszerre víz jut be az öntöződobozba és a keverőbe. Ez annak köszönhető, hogy a mirigyben egy repedés van, amely a száron található. Az ilyen hiba kiküszöböléséhez szükség van:

 • vegye le a kapcsolót;
 • készletet kap;
 • cserélje ki a sérült olajtömítést

Sok lakás még mindig régi parafa kapcsolókat használ. Idővel a gomb elmozdul a testből, ami szivárgást eredményez. A megszüntetéshez szükség van:

 • húzza ki a csavart;
 • távolítsa el a fogantyút;
 • csavarja le az anyát;
 • távolítsa el a rögzítő alátétet;
 • kap egy parafát;
 • törölje le a kerozin csövet és a ház belsejét;
 • a parafa tapadásához a testhez csiszolópaszta, paraffin vagy vazelin.

A tömítések a spool kapcsolókon elhasználódhatnak. A helyettesítése:

 • húzza ki a tömlőt;
 • távolítsa el a kifolyót;
 • csavarja le az adaptert;
 • csavarja le a szelepet;
 • szerezzen be;
 • cserélje ki a gumigyűrűket.

A felújított gomb még néhány évig tart.

5. Tömlő szivárgás

Idővel a tömlő a tömlő összekötő pontjánál a keverőhöz való csatlakozáskor elhasználódik. Formált áramlásra. A legegyszerűbb ilyen hiba kijavítása: egyszerűen csak csavarja le a zuhanycső anyáját, vegye le a sérült alátétet, és helyezzen be egy új helyet.

6. Szivárgás az öntöződoboz és a tömlő között

Ennek a problémának a kiküszöbölésére a keverőben, amely megtört, nem szükséges az eszközök használata. Csak ki kell csavarni az öntözőcsatornát a tömlőn lévő anyát, és cserélni a szigetelő tömítést.

7. Zavarosodás egy öntöződobozban

A fürdőszobai csaptelepekkel kapcsolatos hibaelhárítás során a javítás nem korlátozódik a tömítések és a patronok cseréjére. Hosszú távú működés közben a zuhanyfej lyukak eltömődnek homokkal, mészkővel és egyéb kemény lerakódásokkal.

Annak érdekében, hogy a zuhany ismét megfelelően működjön, a rácsot szét kell szedni és öblíteni. Néhány modellnél a csavar az öntöződoboz közepén lévő műanyag kupak alatt található. Néha a rács szétszereléséhez szükség van az óramutató járásával ellentétes irányba forgatására.

8. Alacsony nyomás a keverőben

A kifolyó végén csavarozott aerátor van. Tart szilárd anyagokat és növeli a víz nyomását. Ha a víz egy vékony áramban folyik, az ok a szűrő eltömődésében rejlik. A tisztításhoz csavarja le a fogóval, óvatosan szétszerelje alkatrészeit, és folyó víz alatt öblítse le őket.

Egyéb hibák

A szakértők más típusú károkkal szembesülnek:

 1. A folyamatos vízáramlás jelzi a sárgaréz szeleptörését vagy a hely és a tömítés közötti tér eltömődését. A keverőt meg kell javítani, ha szétszerelik, belülről megtisztítják, és szükség esetén a szelepet kicserélik.
 2. Ha a szelep nyitva van, akkor a gumitömítés megszárad. Ennek ellenőrzéséhez egy nyílt csapot kemény objektummal verítenek.

A fürdőszobában lévő csaptelep javítása saját kezűleg nem igényel speciális készségeket. Ez a kézműves nemcsak a férfiakat, hanem a nőket is birtokba veheti. Függetlenül attól, hogy milyen típusú csaptelep a fürdőszobában, az alkatrészek javítása és cseréje nem nehéz.

Zoyd barlangja

Főmenü

Record Navigáció

Vidima daruk javítása

A hét (!) Évnyi gondtalan munka elmúltával a konyhában egy csapvíz csöpögött. Ugyanakkor úgy döntöttem, hogy egyszerre rögzítem a csapot a fürdőszobában, a zuhanyzóban folyamatosan sok víz volt, amikor a csaptelep be volt kapcsolva, és fordítva, amikor a zuhany be volt kapcsolva. Nincs semmi bonyolult itt, de vannak olyan árnyalatok, akik jól jönnek

Először is a tollak. Azok a tollak, amelyeket nekem voltam, elméletileg lövésnek tűntek, egyszerűen elhúzva (vannak ilyen műanyag reteszek). Gyakorlatilag ugyanaz... nem a fürdőszobában, tényleg lehúzták. És a konyhában az évek során minden olyan erős lett, hogy 40 perces rázkódás után már meg akartam adni (elég volt, hogy kiszabadítsam az erőt, de az elmém...), mert nagyon féltem, hogy kiszedem a csapot a mosdóból, és az asztalos bútorok. De végül megtalálta a megoldást - a kedvenc fogóim megpakoltak, ívelt pofákkal. Nagyon sikeresen pihentek a keverő testén, és velük, mint egy kar, a fogantyút eltávolítják.

Hogyan cseréljem a daru-tengely dobozokat, nem írok

A fürdőszobában egy keverő volt érdekesebb. Ez a modell már megszakadt, az elvezető kapcsoló egy régi kialakítású - egy gumitömlő, amelynek lyuk van függőlegesen és egy forgó henger merőleges rá. Most teljesen más kapcsolót csinálnak, de a rendelkezésre álló adatok szerint közeledett a régi modellekhez is, én.

Cseréljük ki a kerek műanyag fedelet a kapcsolóból (töröttem, és egyszerre megvettem), csavarja le a csavart, amely a kapcsolókulcsot a száron rögzíti. Itt persze kiderül, hogy a csavar rozsdásodik és a fogantyúhoz ragad, a csavarozás kísérletével a csavarhúzó minden következményével megfordul. A helyzet megoldása érdekében a leghatékonyabb módszer egy kicsit ecetsavat tartalmazott a csavar és fogantyú összekötésére. Néhány perc múlva a csavar könnyen lecsavarodott.

De a fogantyú eltávolítása a résekből nem kevésbé volt problémás, mint korábban eltávolítani a fogantyút a konyhai csapból. Szorosan leült, és nem mentette meg a kedvenc fogóidat sem. Kb. 40 percig veregett, végül úgy döntött, hogy az állomány csak leállt, és a fogantyú belsejében maradt. Nem volt visszaút, minden remény az volt, hogy az új kapcsoló illeszkedne a keverőmhöz.

Ezután csavarja le a keverőt minden fentről (a kupakot, amelyhez a zuhanycső csatlakozik) és alul (a kifolyócső és a kifolyócső)

(az alján lévő kifolyócső képe még nem csavarodott ki)

Ezután vegye le a keverőben lévő függőlegesen elhelyezkedő gumit. Az én esetemben feleslegessé vált az öregségtől. És miközben kihúztam, mindannyian hálás voltam, minden keze fekete volt, mint egy néger. Röviden, a régi kapcsoló most így néz ki:

Nos, akkor minden egyszerûnek bizonyult. Helyezze be a súlyzószerű részt az alsó részből a keverőbe, forgassa a kifolyócsavart. Ezután vegye le a kapcsolót, és rákattint az állományra, távolítsa el. A fogantyú lyukába tettük, hogy csak a "súlyzók" közepén kapjuk meg a horogat, majd megcsavarjuk a kapcsolót, és összegyűjtjük mindent. A tett megtelt, a kapcsoló működik, semmi sem szivárog.

Hogyan kell javítani a zuhanycsaptelep csaptelepét?

Mindig hasznos tudni, hogyan kell a fürdőszobai csaptelepet zuhanyozással javítani, saját javításra, a szakemberek igénybevétele nélkül. Végtére is, előbb vagy utóbb minden csapvíz a fürdőszobában nem működik megfelelően. A problémák fő okai: kopás patronok, tömítések, tömítések és kötőelemek. Egyszerű utasítások segítségével mindenki kitalálhatja, hogyan kell saját fürdőszobai zuhanycsaptelepet kijavítani.

Típusok és keverők és azok formatervezései

A fürdőszobai csaptelep zuhanyozással történő javítása érdekében nem szükséges a vízvezeték-szerelő hívása. Minden csaptelep könnyen szétszerelhető. Ha valaki megérti a készüléket, akkor a fürdőkád keverőjének javítása gyors és hatékony lesz.

A keverő kijavításához ki kell deríteni, hogy melyik alkatrésznek felel meg a hibás működésnek.

A fürdőszobai csaptelepek három fő kategóriája:

 1. Valve. Ez a típus évtizedek óta ismert. A kialakítás gereblye és két szelep. A kétszelepes csigahajtóműves modellek régi modelljeiben gumi tömítések vannak felszerelve, amelyek deformációja szivárgást eredményez. Az új modellek kerámia tárcsával ellátott daru dobozban vannak. Lyukakat fúrnak a közepükbe. Amikor a szelep elfordul, a lyukak egybeesnek - ez így jut a vízbe a vízbe.

A fürdőszobai csapok különböznek a másoktól a fürdőkád kapcsoló jelenlététől, amelyek szintén különböző típusúak.

Kád-zuhany kapcsolók

A részlet, amelynek meghibásodása a csaptelep javításánál a fürdőszobában, átkapcsol a zuhanyra. Ő felelős azért, hogy a vízellátást a keverő vagy az öntöződoboz kifolyójához kapcsolja. 4 fő fajtája van:

 1. Cork. A kapcsoló elavult verziója, amelyet ma kevés ember gyárt. Ezt a két szelep között elhelyezkedő hosszú fogantyú jellemzi. Néhány modern fürdőszoba csapok hasonló fogantyúkat használnak, de a maguk nem parafa, hanem tekercs.
 2. Patront. Az orosz gyártók előnyben részesítik. Kétféle patron létezik a piacon: labda és kerámia. A labda patronokat javítani lehet, kerámia - csak cserélni. Az utóbbi azonban hosszabb ideig szolgál és kevésbé érzékeny a kemény vízre.

A kudarc fő okai

Javítsa meg a keverőt saját kezével, nem sok időt vesz igénybe, ha helyesen állapítja meg a hiba okait. Bármilyen eszköz valaha is sikertelen. A mixer nem kivétel.

Megszakadhat az alkatrészek kopása miatt. A kevésbé minőségű anyagok, annál alacsonyabb az alkatrészek élettartama és annál gyakrabban kell megjavítani a csapot a fürdőszobában. Hogyan lehet megjavítani a csapot a fürdőszobában a saját kezével?

1. Szivárgás a kar alatt

Általában a patrontörés okozta egykaros keverőben. A következő jelek jelzik, hogy a patron meghibásodott:

 • a markolat nehezen forgatható;
 • a vízellátás nem teljesen le van zárva;
 • a víz hőmérséklete önkényesen változik;
 • hideg víz folyik a forró csapból és fordítva.

A kerámia patron cseréje:

 • vegye le a kupakot, kék és piros festékkel;
 • Csavarhúzó vagy csavarkulcs csavarja le a reteszelő csavart;
 • a fogantyút húzza felfelé, húzza ki a testből, majd csavarja le a fedelet;
 • csavarja le a patront rögzítő csavarokat a házban beállítható csavarkulccsal;
 • cserélje ki a sérült patront.

A hibás tétel kicserélése után be kell állítani a patronházon lévő kidudorodásokat a belső hornyokkal. Ha ezt nem veszi észre, a csaptelep szivárog.

2. szelepszivárgás

Kétszelepes keverőkben gyakran használják a tömítő alátéteket. Néha értéktelen és daru doboz. Az ilyen hibák szivárgáshoz vezetnek. A forgattyúház vagy a gumigyűrű cseréje:

 • távolítsa el a dugót a hibás szelepből;
 • csavarja le a csavarra a szelepet a keverőn;
 • állítható kulcs segítségével válassza le a darut;
 • cserélje ki a forgattyúházat vagy gyűrűt.

3. Szivárgás-zuhany kapcsoló

A fürdőszobai csaptelep javítása előtt feltétlenül kapcsolja ki a helyiségben lévő vizet. A kapcsoló alatt lévő szivárgás azt jelzi, hogy a javítócsap közötti tömítés és a kapcsoló működésképtelenné vált. A helyettesítése:

 • távolítsa el a nyomógombot, a fogantyú segítségével fogóval rögzítse;
 • vegye le a szelepet a szárral;
 • húzza ki a sérült olajtömítést.

4. A zuhanykapcsoló gombjának törése

Ha a vízkezelés után a gombot nem lehet visszaállítani az eredeti helyzetébe, akkor annak rugója meghibásodott. Ebben az esetben a kapcsolót a fent leírt algoritmus szerint szétszereljük, vegyük ki a meghibásodott rugót, és helyezzünk egy új helyére.

Néha a zuhanykapcsoló nem működik, és egyszerre víz jut be az öntöződobozba és a keverőbe. Ez annak köszönhető, hogy a mirigyben egy repedés van, amely a száron található. Az ilyen hiba kiküszöböléséhez szükség van:

 • vegye le a kapcsolót;
 • készletet kap;
 • cserélje ki a sérült olajtömítést

Sok lakás még mindig régi parafa kapcsolókat használ. Idővel a gomb elmozdul a testből, ami szivárgást eredményez. A megszüntetéshez szükség van:

 • húzza ki a csavart;
 • távolítsa el a fogantyút;
 • csavarja le az anyát;
 • távolítsa el a rögzítő alátétet;
 • kap egy parafát;
 • törölje le a kerozin csövet és a ház belsejét;
 • a parafa tapadásához a testhez csiszolópaszta, paraffin vagy vazelin.

A tömítések a spool kapcsolókon elhasználódhatnak. A helyettesítése:

 • húzza ki a tömlőt;
 • távolítsa el a kifolyót;
 • csavarja le az adaptert;
 • csavarja le a szelepet;
 • szerezzen be;
 • cserélje ki a gumigyűrűket.

A felújított gomb még néhány évig tart.

5. Tömlő szivárgás

Idővel a tömlő a tömlő összekötő pontjánál a keverőhöz való csatlakozáskor elhasználódik. Formált áramlásra. A legegyszerűbb ilyen hiba kijavítása: egyszerűen csak csavarja le a zuhanycső anyáját, vegye le a sérült alátétet, és helyezzen be egy új helyet.

6. Szivárgás az öntöződoboz és a tömlő között

Ennek a problémának a kiküszöbölésére a keverőben, amely megtört, nem szükséges az eszközök használata. Csak ki kell csavarni az öntözőcsatornát a tömlőn lévő anyát, és cserélni a szigetelő tömítést.

7. Zavarosodás egy öntöződobozban

A fürdőszobai csaptelepekkel kapcsolatos hibaelhárítás során a javítás nem korlátozódik a tömítések és a patronok cseréjére. Hosszú távú működés közben a zuhanyfej lyukak eltömődnek homokkal, mészkővel és egyéb kemény lerakódásokkal.

Annak érdekében, hogy a zuhany ismét megfelelően működjön, a rácsot szét kell szedni és öblíteni. Néhány modellnél a csavar az öntöződoboz közepén lévő műanyag kupak alatt található. Néha a rács szétszereléséhez szükség van az óramutató járásával ellentétes irányba forgatására.

8. Alacsony nyomás a keverőben

A kifolyó végén csavarozott aerátor van. Tart szilárd anyagokat és növeli a víz nyomását. Ha a víz egy vékony áramban folyik, az ok a szűrő eltömődésében rejlik. A tisztításhoz csavarja le a fogóval, óvatosan szétszerelje alkatrészeit, és folyó víz alatt öblítse le őket.

Egyéb hibák

A szakértők más típusú károkkal szembesülnek:

 1. A folyamatos vízáramlás jelzi a sárgaréz szeleptörését vagy a hely és a tömítés közötti tér eltömődését. A keverőt meg kell javítani, ha szétszerelik, belülről megtisztítják, és szükség esetén a szelepet kicserélik.
 2. Ha a szelep nyitva van, akkor a gumitömítés megszárad. Ennek ellenőrzéséhez egy nyílt csapot kemény objektummal verítenek.

A fürdőszobában lévő csaptelep javítása saját kezűleg nem igényel speciális készségeket. Ez a kézműves nemcsak a férfiakat, hanem a nőket is birtokba veheti. Függetlenül attól, hogy milyen típusú csaptelep a fürdőszobában, az alkatrészek javítása és cseréje nem nehéz.

A zuhanyzó vidima átkapcsolására szolgáló mechanizmus

A város minden területén dolgozom. Indulás az ügyfélnek 2 órán belül. Gyors, magas színvonalú garancia.

Bármilyen kérdés? Hagyja elérhetőségeit és hamarosan kapcsolatba lép velem!

Az alkalmazások elindítása és elfogadása éjjel-nappal

Bármilyen vízvezeték-munka

Vízvezetékek felszerelése és cseréje

Vízmérők felszerelése és cseréje

Radiátorok, radiátorok szerelése és cseréje

A szennyvíz telepítése, tervezése és tisztítása

Kazánberendezés szerelése

9-től 12 óráig akció 30% -ig minden egészségügyi munkához.

Nyugdíjasok, kedvezményezettek, háborús veteránok, harcosok - 20% kedvezmény a vízvezeték minden típusára, ingyen hívja a kapitányt.

A termék nem található!

Ügyfélszolgálat

Extrák

Kedves látogatók!

A raktáron, a szállításon és az áruk átvételénél április 11-ig felfüggesztett technikai problémák miatt!

A hét végéig megrendelések érkeznek online, hétfőn a szállítási vagy pickup átutalással!

Elnézést kérünk minden kellemetlenségért.

Nagyon szomorúak vagyunk, hogy nem tudtunk felajánlani, amire szükséged van
Kérem, segítsen nekünk abban, hogy jobban megértsük, miért hagy minket?