Legfontosabb > Tervezés

Olcsó fürdőszoba bútorok: elrendezések

Ma a bútorok minden fürdőszobának elengedhetetlen tulajdonságává váltak. Szinte lehetetlen elképzelni ezt a szobát mosdókagyló nélkül, szekrény vagy polcok nélkül. Természetesen a jó minőségű és vonzó termékeknek jelentős összegeket kell fizetniük. Van azonban egy módja annak, hogy mentse egy kicsit megszerzésével fürdőszoba.

Megfizethető ár-minőség arányt keresünk

A híres posztulátum szerint csak a nagyon gazdagok engedhetik meg maguknak az olcsó dolgokat. Paradox módon van valami igazság ebben. Ha olcsó bútorokat vásárolni a fürdőszobában, akkor alaposan meg kell vizsgálnia ezt a piacot, hogy meg lehessen állapítani az építési költség és a minőség közötti ésszerű egyensúlyt.

Ezért a fülhallgató megválasztása a fürdőszobában, akkor bölcs dolog ezt a problémát megoldani. Tekintettel a szoba sajátosságaira, érdemes megfontolni, hogy a legegyszerűbb és a leginkább nedvességálló anyagok mennyi ideig tarthatnak. Természetesen a sérült bútorok többletköltségeket vonnak maguk után a javításhoz vagy egy új készlet vásárlásához.

Ne feledje, hogy a legjobb megoldás a középáras szegmens fejhallgatójának megvásárlása lenne. Emlékeztetni kell arra, hogy a világhírű vállalatok termékei mindig drágábbak, mint a hasonló, de nem márkás termékek. Ebben az esetben nem fog túlfizetni a minőségért, hanem a névért.

Célszerű figyelni a hazai termelés termékkínálatára. Nagyon gyakran az ilyen termékek minősége és megjelenése valamivel gyengébb a külföldieknél, de rendszerint kicsit olcsóbbak a belföldi kereskedelem sajátosságai miatt.

A költségek csökkentése

Néha vannak olyan helyzetek, amikor nincs elegendő forrás a valóban jó minőségű bútorok megvásárlására, és vásárlásra van szükség. Ebben az esetben megpróbálhatja korlátozni a kétes minőségű és bútorlakkok fejhallgatójának választékát.

A termék élettartamának meghosszabbításához egyszerűen csak két réteg festékanyagot kell lefednie. Különös figyelmet kell fordítani az alsó végekre, amelyek folyamatosan érintkeznek a padlóval és homlokzatokkal. Ha az éleket nem dolgozták fel, akkor jobb a lakkozás a vakolás előtt. Ezt úgy lehet elérni, ha bármely bútorgyártást felveszi.

Ez a módszer azonban nem csodaszer. Ne feledje, hogy egy ilyen felület nem nagyon ellenáll a mechanikai igénybevételnek, ezért nagyon óvatosan kell használni az ilyen szekrényeket.

A legjobb megoldás, persze, olcsó fürdőszobai bútorok, vízálló anyagokból készülnek. Az egyes elemek részletes megfontolása nagyban megkönnyíti a termék kiválasztását.

polimerek

Műanyag bútorkészletek - meglehetősen ésszerű vásárlás a fürdőszobában. Ez az anyag egyáltalán nem félek a nedvességtől és a kis hőmérsékleti ugrásoktól. Az ilyen termékek széles skálája sokféle árnyalatot és formát ölel fel. Ráadásul ezek a termékek ma nagyon kedvező áron vannak.

Azonban az ilyen olcsó fürdőszobai bútorok hátrányai vannak. Ezek általában törékenységet és jelentős duktilitást jelentenek a túl magas hőmérsékletek hatására. Ezek a szerkezetek nem ellenállnak a jelentős terhelésnek és a mechanikai igénybevételnek.

forgácslap

A másik nem túl drága, de alkalmas a fürdőszobai anyagokra. A legfontosabb dolog az, hogy bútorokat válasszunk a vízálló forgácslap vagy MDF lapokból. A második lehetőség előnyös, mivel az ilyen lap nagy sűrűségű és higiénikusabb. Sőt, jobb választani a festett termékeket, mivel az akrilfesték és lakk réteg jobb hidrofóbságot biztosít, mint a polimer film. Azonban ezek a fejhallgatók valamivel magasabbak az árnál, mint a forgácslemezből készültek, bár kicsit tovább tartanak.

Egy közös hátrány lehet az ilyen anyagokból származó bútorok duzzanatának lehetősége a bevonat esetleges mechanikai károsodása vagy a mikrotömbök megjelenése miatt.

üveg

A túlméretezett üvegbútorok drágák, de az anyagból több polc készült mindenkinek. Az üveg nem fél a nedvességtől és a hőmérsékletkülönbségtől, felülete megakadályozza a penész megjelenését rajta. Ezen kívül ez a bútor nagyon esztétikusan néz ki, és könnyedén hozzá tud férni a belső térnek. A méretű és stilisztikai irányú fürdőszobában mindig megfelelőnek tűnik, és jól illeszkedik más anyagokhoz.

Ha az ilyen polcok hátrányairól beszélünk, általában ezek a termékek gondos kezelésre és gondos karbantartásra szorulnak, hogy megőrizzék eredeti esztétikai megjelenésüket.

Bútorgyártás

Ma sok gyártó gyárt fürdőszobai bútorokat teljes moduláris fejhallgatóknak. Ez lehetővé teszi a fogyasztó számára, hogy egy kicsit olcsóbban válassza ki a kívánt termékkészletet, mint a külön megvásárolni. Ezenkívül a bemutatott gyűjtemények mindegyike egyetlen stilisztikai és színskálán készült.

Így a szerényebb helyiségekben lévő fürdőszobáknál általában elegendő egy mosdó, egy szekrény és egy fali szekrény megvásárlása, és több üvegpolc. Egy ilyen készlet racionálisan bármilyen méretű és geometriai helyiségbe léphet.

A túlméretezett fürdőszobák további felszerelést igényelnek erre a kötelező minimumra. Ebben az esetben az olcsó beszerzési lehetőségek közül választhat egy ceruzatartó és egy további csuklós szekrény.

Fontos, hogy többfunkciós termékeket válasszunk. Egy külön tükör beszerzése további költségeket igényel, ezért válassza a tükör homlokzatokkal ellátott szekrényeket és tartályokat. Ebben fontos szerepet játszik a szerkezetek tágas volta. Néha a rendszeres fali szekrény elegendő számú tételt helyez el a személyes higiénia és a mosogató alá helyezett mosdó - háztartási vegyi anyagok számára. Ebben az esetben kiválaszthatja az eset megvásárlásának lehetőségét, és vásárolhat egy további sarokkosárat és több polcot ugyanabból a gyűjteményből.

Független termelés

Kétségtelen, hogy az egyedi fürdőszobai bútorok olcsóbbak lesznek, mint a kész szerkezetek beszerzése. Ráadásul mindig egyedi fülhallgatót készíthet, így az összes szabványos terméktől eltérően. A saját bútorok elkészítésével a fürdőszobát is hatékonyabbá teheti. Emellett mindig garantálhat bizonyos rendszerek minőségét, miközben megvizsgálja a szükséges összeszerelési és festési technológiákat.

Ehhez a nedvességálló forgácslemez anyagok vagy a szokásos deszkák optimálisan alkalmasak. Az egyetlen dolog, amit meg kell mondani, csak a magas páratartalmú szilárd faanyag ellenálljon jó minőségű, szárazra. Ez a látszólag jelentéktelen árnyalat elősegíti a termékek élettartamát több évig.

A vonzó bútorok akril festékekkel és lakkokkal kölcsönözhetők. Így a fülhallgatót saját belátása szerint festheti. Ha a stílus magában foglalja a fa természetes textúrájának megőrzését, helyénvaló a foltot és a lakkot több rétegben használni.

Még a kezdő mester számára is nehéz lesz több polcot és szekrényt felépíteni. A sikeres munka kulcsa komoly elméleti előkészítés és a szükséges eszközök megszerzése a munkához. Általában elég a készlet:

 • fúró és csavarhúzó;
 • kirakós;
 • csavarhúzó készlet;
 • fa és közönséges kalapács;
 • fogó;
 • hat oldalú bútorkulcs készlet.

Természetesen nem tehetsz mérőszalaggal, ceruzával, szögletes fémfűrésszel és speciális kötőelemekkel. Szintén hasznos lehet a gitt, a speciális ragasztók és kiegészítők beszerzése.

A munka általános elvei

Természetesen az egész technológiai folyamat nehezen festhető, azonban általános megközelítések vannak az ilyen típusú munkákhoz. Kezdje el a jövőbeli termék részletes rajzát az összes paraméterének feltüntetésével. Azt is ki kell számolni, hogy a bútorösszetevők összes elemének méretei a szükséges részeket lecsökkentsék.

A legjobb ebben a szakaszban a szakemberekhez fordulni, hiszen még a számítások kisebb hibája is katasztrofális következményekkel járhat. Ezenkívül a legtöbb bútorgyártó cégnél, sőt a szupermarketekben is, kiváló minőségű anyagokat vághat. Otthon, külön felszerelés nélkül, ez nagyon problémás lesz.

A kész alkatrészeket azonnal gerinctelen impregnálással és legalább egy réteg festékkel kell kezelni. Tehát növelni fogja az anyag hidrofób jellegét. A késztermék festése után nem lesz képes elérni a nehezen elérhető helyeket. A legjobb, ha először be kell jelölni a rögzítőelemeket és a furatokat, majd festeni.

Amikor elemeket egyetlen egészre összeszerelünk, próbáljuk megtartani a derékszöget, mivel még a kisebb torzítások is negatívan befolyásolhatják a bútorok általános esztétikáját és minőségét. A tapasztalt kézművesek először összeszerelik a szerkezetet, és a tartozékokat a már kész tárgyra szerelik fel. Ez az elv segít elkerülni a véletlenszerű hibás számlálást. Ne feledje, a pontosság és a sietség hiánya ebben a kérdésben nagyon fontosak.

Ha nincsenek készségei a bútorüzletben, ne érintse meg a túl bonyolult bútorrendszert. Például a tökéletes megoldás ebben az esetben polc lesz kész konzolokon vagy rendes téglalap alakú szekrényeken. Jobb időben el kell halasztani a szögletes és más díszes formákat. A legkülönfélébb formátumú termékekhez különféle díszítésekkel - például különböző árnyalatokkal ellátott sablonokat vagy színeket, valamint szokatlan szerelvényeket is hozzáadhat az eredetiséghez.

Amint látja, a fürdőszoba felszerelése nem egyszerű feladat. Egy megbízható termék megvásárlása és egyidejű mentése egyszerűen kövesse a fenti egyszerű szabályokat. Ne vásároljon túl olcsó bútorokat, mindig ragaszkodjon az "arany átlaghoz", és válasszon kiváló minőségű és megfelelő anyagokat a fürdőszobában. Jobb lenne, ha egy gyűjteményből származó termékeket vásárolnának, vagy egyáltalán egy fülhallgatót hoznának létre.

Hogyan készítsünk bútorokat a fürdőszobába saját kezűleg

Bármely egészségügyi berendezést, akár külön fürdőszobát, akár WC-vel kombinálva, fel kell szerelni legalább a bútorok minimális mennyiségével. Az ilyen típusú helyiségekben használt legnépszerűbb bútortermékek a szekrény, amely gyakran szerelt mosdó, fali szekrények vagy polcok, valamint egy szekrény a ruhanemű karbantartásához. A fürdőkészletek választékának választéka a szaküzletekben és a piacokon nagyon nagy, azonban a saját kezével kialakított belső tér több előnnyel jár, mint a kész tárgy megvásárlása.

Fehér fürdőszoba bútorok a skandináv stílusban

Öngyártott bútorok profi

A fürdőszobai bútorok saját kézből történő előállításának pozitív aspektusai között kiemelheti a következő szempontokat:

 • Költségmegtakarítás. Mint tudják, az anyagok ára nem kevesebb, mint a termék fele. A bútorok öntermelése segít jelentős mennyiségű pénzt megtakarítani.
 • A termék egyedisége. A belső elemek személyes létrehozása lehetővé teszi, hogy egy olyan darabot kapjunk, amely a tervezési munka egyik csúcspontjává válhat.
 • A képzelet hajója. Nincs korlátozás a bútorok megjelenésére és funkcionalitására.
 • Lehetőség arra, hogy bútorokat készítsen a nem szabványos helyiségméretekhez.

A tervezés és a bútor tervezés

A fürdőszobai bútorok optimális készletének, valamint a kialakításának és kivitelezésének meghatározásához több tényezőre is szükség van, beleértve a szoba méretét, általános stílusát és az otthoni kézműves pénzügyi lehetőségeit.

 • Tumba. A mosószerek és a napi tárolás egyéb háztartási csekkjeinek kényelmes tárolása nagyszerű éjjeliszekrény. A vízvezeték-egység területtől függően lehetőség van egy külön állvány felszerelésére vagy egy mosdókagylóval kombinálására. Az első esetben a bútorok nagy kapacitással rendelkeznek, míg a másodikban elrejti a szifon mosogatót és egyéb vízvezeték-kommunikációt.

Fürdőszobai szekrények jó hely a szükséges elemek tárolására.

A fürdőszobába nyíló polcok és állványok gyorsan megtalálhatják mindazt, amire szükségük van, de rendszeres és szép dekorációra van szükségük.

A fürdőszoba zöld szekrénye lehetővé teszi a szükséges dolgok, higiéniai cikkek és háztartási vegyi anyagok felszerelését

Minél inkább a design és annál nehezebb a kívánt funkcionalitás, annál nagyobb készség szükséges a mester számára a saját kezű fürdőszobai bútorok gyártásában. Ezért, ha az elemet először állítják elő, ne vegyen be összetett moduláris fejhallgatót.

Szükséges anyagok és eszközök

A fürdőszobában lévő bútorok fő követelménye a nedvességállóság. Ma a legnépszerűbb három legnépszerűbb anyag.

 • Vízálló farostlemez és forgácslap (farostlemez és forgácslap). A farostlemez gyönyörűbb és sokféle mintázattal rendelkezik. A forgácslemez jobban ellenáll a víznek, és könnyebben megmunkálható. A változat ezeknek az anyagoknak a kombinációjával lehetséges (az ügyben forgácslap, a homlokzatok befejeződése a DVP-től).

A fürdőszobai bútorok a laminált forgácslap és a nedvességálló MDF homlokzatai esetében

A műanyag esztétikus, könnyen tisztítható, és nem félek a nedvességtől

Az üveg tökéletesen illik a fürdőszobába, praktikus, nedvességálló, hihetetlenül vonzó

A fürdőszobai bútorok gyönyörűek, a legtöbb stílushoz illőek, de nem túl praktikusak

Fém tároló fürdőszoba

A kiválasztott kezelőanyagon kívül a saját kezű lakberendezési bútor gyártásához különféle fogyóeszközök (csavarok, szögek), kiegészítők (fogantyúk, zsanérok, zárak stb.), Valamint alapvető szerszámkészlet szükséges.

Szükséges anyagok, szerelvények és szerelvények

A fő eszközök közül kiválaszthatja a fúró vagy csavarhúzót, a kirakós játékot, a mérőszalagot vagy a vonalzót a mérésekhez. Ha a gyártás után a kész bútorokat festeni akarják, akkor szükség lesz egy sor szükséges festékkel és eszközzel (henger, ecset vagy szórópisztoly).

A mosogató alatti szekrények részletes terve

Gyártási eljárás

A mosdókagyló szekrények gyártására vonatkozó projekt magad

Térkép vágás részleteket szekrények alatt mosogató

Rajz a házi készítésű szekrény a fürdőszobában

Az első lépcső a bútorok gyártásában a saját kezével a jövő fejhallgatójának kialakítása. Ehhez meg kell mérni a helyiséget és meghatározni a késztermék telepítési helyét.

Kész készlet a fürdőszobában

Miután a méretre és anyagra döntöttek, össze kell szerelni alkatrészeket.

Mosdó és lucfenyő szekrény a fürdőszobában, kézzel készített

A vágások szigorúan a rajzok szerint készültek, mivel a vágás legkisebb eltérése a bútorok rossz megjelenését eredményezi, és sok tekintetben rontja a funkcionalitást.

Az asztali szekrények házi verziója a kagyló mosogató alatt, amely fából készült és extra lábakra került

A következő lépés az alkatrészek összeszerelése egyetlen struktúrába. A legkorszerűbb megoldások a modern kötőelemek (megerősítők, euro és magnézia). Ezután a tartozékok beszerelésre kerülnek.

Az a lehetőség, hogy két beépített mosdót készítsen saját kezével

A fogantyúk és a csuklópántok választása nem pénzt takarít meg, így a műanyag részekkel való jobb választás jobb, ha azonnal félretesszük őket (nagyon gyorsan használhatatlanná válnak). Az ideális választás a krómozott fém hardver, amely nem csak a megjelenést látja, hanem sokáig szolgálja a felhasználókat. A gyártás utolsó szakasza bélés és díszítés.

Lépésről lépésre fotó utasítások a szekrények gyűjtésére a mosdó alá a pulttal

Dekoráció és dekoráció

Házi készítésű kényelmes és praktikus fürdőszoba szekrény vízálló rétegelt lemezből

A befejezett bútorok végső megjelenése a házi kézműves fantáziájától függ. A legegyszerűbb megoldás a termékek polivinil-klorid filmmel való beillesztése.

Öntapadó fólia bútorok tervezéséhez a fa alatt

Az ilyen matricák köre nagyon nagy, ezért nem lesz probléma a szín és a díszítéssel. Egy másik pozitív minõség a PVC filmek ellenállása a nedvességnek, ami fontos az egészségügyi berendezés körülményei szempontjából.

Fürdőszobabútor dekoráció öntapadó fóliával

Kívánt esetben a készlet kézzel készített termékekkel díszíthető. A legfontosabb dolog az, hogy nem válnak időnként nedvességgel. Érdekes lehetőség egy háttérvilágítású tükör telepítésével, amelyet a szekrény ajtajára lehet helyezni a helytakarékosság érdekében.

A polcok díszítése a fürdőszobában decoupage technikával

következtetés

Bútor a fürdőszobában, kézzel készített: polcok, szekrény a mosogató és a tükör alatt

Gyönyörű és praktikus bútorok a fürdőszobában nem nehéz megépíteni magát. A manuális munka nemcsak lenyűgöző pénzt takarít meg, hanem egy egyedi alkotást is létrehoz, amely a belső tér igazi fénypontjává válik. A legfontosabb dolog az, hogy a vágy, az ötletek, a kis építési készségek és a szabványos eszközök. Nem szabad azonnal megragadnia a moduláris bútorok gyártását, jobb, ha egyszerű polcokkal kezdődik, javítja a készségeket az idő múlásával és összetettebb struktúrák felé halad.

Kézzel készített fadoboz a mosogató alatt az oldalsó polcokon

Do-it-yourself bútorok a fürdőszobába - könnyen készítsen egy szekrényt és polcokat

Szükséges eszközök

Kívánságra a saját kezével funkcionális és szép fürdőszobai bútorokat készíthet, ezzel egy valóban eredeti belső teret hozhat létre ebben a teremben, amely minden ember életében fontos.

Hogyan készítsünk egy fürdőszobát - népszerű bútorok

Napjainkban az üzletek által kínált fürdőszobai bútorok szinte minden igényt kielégítenek. De még ilyen sokféle tételnél is, ha egészségügyi csomót rendezünk, nem mindig lehet a legjobb megoldást választani bútorozásához. Ez különösen igaz a kis méretű helyiségekre. Ilyen helyzetekben az otthoni kézművesek saját fürdőszobai bútorokat készítenek. Egy ilyen folyamat a megfelelő megközelítéssel menteni fogja a családi költségvetést, és elegáns belsőséget hoz létre a fürdőszobában.

Éjjeliszekrény a mosogató alatt

Először el kell döntenie, hogy milyen bútorokat szeretne látni a fürdőszobában. Általában a helyiségekben a vízügyi eljárások elfogadásához:

 • Szekrény a mosogató alatt. Ez a bútor nagyon praktikus. A mosogatót könnyen be lehet helyezni egy házi állványra, és használhatja a szekrény belsejét kozmetikumok és mosószerek tárolására. Ezenkívül az ilyen bútorok a fürdőszobában lehetővé teszik a helyiség hatékony kihasználását és a vonzó szifonok és vízvezetékek elrejtését.
 • Polcok vagy szekrények lógó típus. Az ilyen szerkezetek a falakon (a felső részükön) vannak felszerelve, megbízható rögzítőelemekkel. Külsőleg a lógó szekrények kicsinek tűnnek. Nagyon tágasak. A fürdőszobában az üres falak ésszerűbb felhasználása nehéz elképzelni.
 • Ruha tárolására szolgáló ruhásszekrény. Ez a design olyan esetekben kerül elhelyezésre, amikor a fürdőszobában egy üres sarok van a padlón, amely egyáltalán nem használható. Javasoljuk, hogy egy kétszekrényes fürdőszobai szekrényt készítsen - egy nagy (mosni kell a mosandó ruhát) és kicsi (szappan, sampon, kozmetika).

Szintén a fürdőszobában kell egy tükör. Sajnos számos egészségügyi berendezésben egyszerűen nincs helye rá. A kilépés ez a helyzet egyszerű -, hogy tükrözött ajtók a fali szekrények. Nagyszerűen fognak kinézni, és egyidejűleg nem kell gondolkodnod, hogyan kell egy tükörbe beágyazni a fürdőszobád négyzetméterébe.

Anyag bútorgyártáshoz - forgácslemez, műanyag vagy üveg?

Ezután meg kell választani azokat az anyagokat, amelyekből a fürdőszobába tételeket készítenek. A helyiség működési jellemzői miatt a bútorok jó nedvességálló tulajdonságokkal rendelkeznek. A következő anyagok megfelelnek ezeknek a kritériumoknak:

 1. Vízálló farostlemez (MDF) és forgácslap (forgácslap) lemezek. Az első termékeknek sok színe van - a bútorok optimális árnyalatát választhatja ki. A chipboardgyártók színe szerényebb. De ez az anyag gond nélkül kezelhető. Ezenkívül a faforgácslap vízállóság szempontjából sokkal előnyösebbnek tűnik, mint az MDF. Itt csalhat -, hogy a bútorok homlokzata fából készült termékek, és egy fa faforgácslap - testét.
 2. Műanyag. A legracionálisabb és gazdaságosabb lehetőség. Ez az anyag nagyon könnyű, amelyet hatalmas színválaszték jellemez, és nem fél a nedvességtől, de törékeny. Ezért nem tudsz kabinet készíteni a mosogatóhoz. Nem valószínű, hogy fenntartja a héjtömeget.
 3. Kő és üveg. Ezek az anyagok nagy szükség van, különösen a szokatlan belső terek kedvelői között. A kő jó munkalapok és polcok készítésére. De azonnal észre fogjuk venni, nagyon nehéz ezt a szilárd anyagot otthon dolgozni. A szekrények és a bútorfrontok polcai leggyakrabban üvegből készülnek.

Egyes házi kézművesek meggyújtják a vágyat, hogy alumíniumból vagy rozsdamentes acélból készüljenek. Ezek a fémek gyönyörűek és nedvességállóak. De a szakértők nem tanácsot adnak nekik. Először is, ezek az anyagok teszik a fürdőszobába "hideg" helyet. Másodszor, nehéz önállóan kezelni őket.

Ha álmodsz a luxus házi bútorokról, próbáld meg természetes fából készíteni. De ne feledje, hogy a fa nem tolerálja a magas páratartalmat (megváltoztathatja a színét, és néha alakulhat). Hívja az ilyen anyagot gyakorlatilag lehetetlen. És a költsége meglehetősen magas. A szakemberek javasolják, hogy bútorokat készítsenek a szaniter létesítményekbe (ha tényleg ezt az anyagot szeretné használni) kizárólag teak-tömbből.

A házi készítésű remekművek létrehozása

Amikor eldönti, hogy milyen típusú bútorokat és anyagokat gyártanak, el kell kezdeni az egészségügyi létesítmény mérését. Mérje meg a szoba magasságát, hosszát és szélességét. Ezen adatok alapján elkészítheti a házi bútorok rajzát. Élesítsen egy vonalzóval és egy ceruzával, rajzolja meg a szükséges elemeket, gondoljon arra, milyen gyönyörű lesz a fürdőszobában. Még könnyebb megtalálni az interneten egy speciális weboldalt, ahol speciális programok segítik elő a házi bútorok tervezését. Ezt követően meg kell tennie a jövőbeli tervek részletezését. Számolja ki és rögzítse az összes szükséges tétel számát.

Pult mosogató

Vásároljon egy margót. Mindig fennáll a valószínűsége annak, hogy a saját feldolgozása során bármilyen elem megsérül. A lelkiismeretes számítások és újraellenőrzések után menjen a hardverraktárba. Azonnal vásároljon berendezéseket és szerelvényeket bútorokhoz. Ne vásároljon műanyag szerelvényeket (ajtószárnyak, hüvelykujj lábak, különféle fogantyúk). Az ilyen termékek gyorsan elveszítik megjelenésüket, és egy idő után teljesen megszakadnak. Jobb kiegészítőket vásárolni krómozott ötvözetekből vagy rozsdamentes acélból. A hordóknak is bölcsen kell választaniuk.

Megfizethető méretűek. Használhatók olyan esetekben, amikor egyszerre és mindenkorra bútorokat tervez. A Shkanty lehetővé teszi, hogy csak nem elválasztható elemeket készítsen.

Napjainkban ma is népszerű Euroscollars lehetővé teszi a bútorok összeszerelését, amelyek szükség esetén szétszerelhetők bármilyen gond nélkül. A bútorok gyártására is engedélyezett a confirmat. De mondjuk - ez a típusú kötőelem nem a legjobb megoldás. A következő lépés az, hogy a megvásárolt anyagokat a kívánt méretre vágja. Ha magabiztos a képességeidben, végezze el ezt a műveletet. Más esetekben kérjen segítséget a műhelyekben. A mesterek minden anyag nélkül vágják el az anyagokat, gyorsan és minimális mennyiségű hulladékkal. Az összes részlet elkészítése után elkezdheti összeszerelni a bútorokat.

Függetlenül a kabinet a mosdó alá

Ahhoz, hogy a mosdó alatt vizuálisan vonzó és praktikus állványt hozzon létre, kiegészítve azt kiegészítő funkcionális polcokkal, egyszerűen megfizethető forgácslapból. 15-20 mm vastag faforgácslapot, önfúró csavarokat, bútordarabokat, csiszolópapírt, kézi szalagot (kétoldalas szükségszerűen), szerelvényeket, gitt és alapozó kompozíciót igényel. Szintén vásárolni 7-9 mm-es üveg.

Mosogató szekrények gyártása

Az építkezés összeszerelési folyamata így néz ki:

 1. Mérje meg a szekrényeket és határozza meg a mosogató geometriai paramétereit.
 2. A farostlemezlistán jelölje meg a csövek és a szifon helyét.
 3. Vágja ki a faforgácsot úgy, hogy a jövő szerkezetének alját és két falát megkapja. Rögzítse ezeket az elemeket fa csavarokkal. A hardverfejeket bele kell fojtani a forgácslapba. Legyen óvatos - a lemez megsérülhet. Ne felejtsd el lyukakat fúrni a keretben. Szükség lesz a polcok szerelésére.
 4. Vágja le az ajtókat, de ne csatlakoztassa őket a szekrény keretéhez.
 5. Tedd a munkád gyümölcseit a fürdőszobába helyezett helyre. Illessze az éjjeliszekrényt és 2-4 fémrészhez rögzítse a falfelületre. A rögzítőket az éjjeliszekrény tetején vagy közvetlenül az asztallap alá kell szerelni, és fémcsavarokkal kell rögzíteni.
 6. Tömör faforgácslemez (különös figyelmet fordít a hardveres helyekre). Ideális esetben egy tökéletesen sima felületet kell használnia. A problémás területeket higanypapírral lehet feldolgozni. Ha kívánja, egy szokatlan díszítő képet rajzolhat fel a friss gittrétegre.

Amikor a gitt megszárad, a szekrényt festeni vagy lakkozni kell. A festékkészítményt szórással vagy festékkefével alkalmazzuk. A gitt helyeket ajánlott festés előtt egy alapozóval kezelni. Miután a festék megszáradt, mindössze annyit kell tennie, hogy óvatosan becsukja az ajtókat és telepítse az üvegpolcokat. Az üvegeket előre kell vágni (jobb a műhelyben). A jövőbeli polcainkat azonban önállóan készítheti el, üvegszalaggal. Ügyeljen arra, hogy finom szemcsés csiszolókoronggal csiszolja az üvegtermék szélét, és kerek formát adjon nekik.

Most helyezze el a kész polcokat a szekrénybe. A legfelső üveg asztalként működik. A kétoldalas szalagot rögzíteni lehet. Szerelje fel a többi polcot speciális tartószerkezetekre. Ez az! Ön saját mosdószekrényt készített. Élvezze az eredményeket.

Barkács fürdőszobai bútor: anyag, összeszerelés, dekoráció

Valahogy előttem volt egy feladat, hogy egy kabinet készítsenek a tetőtérben a fürdőszobába a víz tárolására szolgáló tartály alatt. Előretekintve - a feladat sikeresen megoldódott minimális idővel és pénzzel; a szekrény közel három éve elvégzi a közvetlen funkcióját anélkül, hogy elvesztené az eredeti megjelenést, és nem érintette volna a vízzel való érintkezést. Ebben a cikkben fogok beszélni arról, hogy mit csinálnak és hogyan.

A fényképen - a szekrény alatt a víztartály a padláson.

anyag

Az én esetemben a kabinetre a következő követelményeket szabtam ki:

 • Maximális erő. Több mint egy méteres tartályt kellett tartania száz liter vízzel;

A kapitány nyilvánvalósága azt sugallja: szükség volt a tartály felemelésére annak biztosítása érdekében, hogy a víznyomás elegendő legyen a csaptelep működtetéséhez és a véciszekrénynek a padláson való kitöltéséhez.

 • Az összeszerelés egyszerűsége (lehetőség szerint bútorkellékek használata nélkül). Az a tény, hogy az éjjeliszekrény a padlás díszítésének közepén készült, és nem volt rá ok arra, hogy rengeteg időt töltsön rajta;
 • Ellenáll az elkerülhetetlen vízsugaraknak a fürdő közelében. Mint ismeretes, minden faalapú anyag higroszkópos és nedves környezetben duzzad.

Doubt? Nézd meg az asztalos konyha állapotát.

Mi teszi a fürdőszobai bútorokat ezekkel a követelményekkel?

15 milliméter vastag rétegelt lemezt választottam. Nagyobb szilárdsággal rendelkezik, mint a laminált forgácslap vagy MDF, és végponttól végig csavarozható. A rétegelt lemez ára kedvezően különbözött a bútorlaptól (vásárláskor - körülbelül 600 rubel egy 1525x1525 mm-es lapra).

Nyír rétegelt lemez FC.

A nedvesség elleni védelem érdekében véletlenszerűen vízálló bevonatot kellett alkalmazni a szekrényhez, amelyet később tárgyalok.

felszerelés

Vágási részletek

Saját kezekkel ellátott fürdőszobai rajzok, ha kívánatos, könnyen megtalálható a hálózatban; az én esetemben az egyszerű strukturális hüvelykujj részleteit azonnal rétegelt lemezre rendezték.

Bútor méretezése a fürdőszoba méretének megfelelően.

Kiderült, hogy kényelmes vágni őket:

 • Nagyon hosszú vágás esetén - körfűrész. A vágási vonal mentén halad a minimális sebesség - ebben az esetben a vágás a legegyenletesebb, felemelt chip nélkül;
 • Hajlított részek vagy rövid egyenes vágások vágásakor - kirakós. Hajlított vonalaknál jobb, ha a vágási vonalhoz viszonyított pozíciót nem a jelölés alján, hanem a fájlon belül is vizuálisan vezérli. A vágási vonal még mindig nem lesz tökéletesen sima, de legalább nem lesz jelentős eltérés a jelöléstől.

A vastag rétegelt lemezek vágásához a fákon a fájlokat felfelé mutató fogakkal kell használni. Ebben az esetben a munkadarab lenyomja a rétegelt lemezlapot a tárcsázó lap aljára. A vékony rétegelt lemezhez tartozó, lefelé mutató fogantyúval ellátott fájl a kiszedhetetlenné vált ösvény mentén lerakja a lapot.

A fűrészfogaknak meg kell nézniük a kirakó alját.

A vágás után az alkatrészek élei és síkjai földre kerülnek. A széleknél (különösen kerekítve) jobb, ha durva fájlt használsz a fafelületen. A rétegelt lemezek síkjainak csiszolásához egy olcsó, vibráló csiszolót használok a 100-as számú csiszolószalaggal a 120-as számmal. A festéshez vagy lakkozáshoz a felületet zománcpapírral készítik - nulla.

Ha van egy lemezcsiszolója - még jobb.

gyülekezés

A rétegelt lemez részekből készült fürdőszobai bútorok elkészítése nem nehéz: foszfatált vagy horganyzott 4x45 mm-es önmetsző csavarokkal.

A két rész 90 fokos szögben történő összekapcsolása így néz ki:

 1. Azon a részben, amely a második széléhez lapolódik, a perem mentén 7 mm távolságra van (a rétegelt lemez vastagságának fele), 4 mm átmérőjű furatokat fúrnak. Lépés a rögzítési pontok között - 15 - 20 cm;
 2. Minden lyuk razzenkovyvaetsya a sapka csavar. 8 mm-es átmérőjű fúró csavarját használtam;

A csavarfej csavarja fel a lyukakat.

 1. A részek egymáshoz nyomódnak, egymáshoz igazítva, majd a második rész szélén korábban készített lyukakon keresztül a 3 mm átmérőjű lyukak merőlegesen vannak fúrva. Az utasítás a rétegelt lemez szerkezetéhez kapcsolódik: ha nem fúrja meg a lyukakat a csavarokhoz, akkor elválaszthatja a lapok elválasztását;
 2. PVA ragasztószalagot, folyékony szöget vagy szilikon tömítést alkalmaznak a szélhez. A ragasztás biztosítja a kapcsolatot a maximális szilárdsággal;

A tömítőanyagnak nem szabad kitágulnia a varráson. A festékek és lakkok nem ragadnak hozzá, majd a polírozással eltávolítják a hibákat.

 1. A részleteket mérsékelt erőfeszítéssel csavarják.

Egyesített rétegelt lemez elemek.

tapasztás

Elkerülhetetlenül kis részek lesznek az alkatrészek közötti ízületekben; a csavarok kupakjait és maga a rétegelt lemez hibáit (a felső furnérréteg lecsupaszított csomói, repedések stb.) szintén meg kell préselni. Hogyan állítsuk be a termék felületét?

A festészethez akril fából készült gittet használtam. Közepes szárítás és polírozás esetén legalább kétszer keskeny (10-12 cm) spatulákkal alkalmazzák. Az újratesztelés azért szükséges, mert a gyártók biztosítékaival ellentétben a száradás alatt a gitt észrevehető zsugorodást eredményez.

Akril gitt fa.

A lakk alatt ugyanazt az akril kendőt vegye fel, de nem fehér, hanem színes. Azonban a színe meglehetősen könnyű kihagyni. Itt van egy egyszerű megoldás, amely lehetővé teszi a hibák pontosan rögzítését a rétegelt lemez hangszínében:

 • A rétegelt lemez tiszta tartályban történő megmunkálásakor keletkező fűrészpor összegyűjti. Ne piszkálja őket a padlóról, csak a lap felületéről gyűjti össze - egyébként a por és a piszok megváltoztatják a rögtönzött gitt színét;
 • A fűrészpor keveréke PVA ragasztóval egy nagyon sűrű krém konzisztenciájához. Száradás után a ragasztó átlátszóvá válik, és a gitt pontosan ugyanolyan színű lesz, mint a fűrészpor.

A fűrészpor és a PVA ragasztóval történő keveréshez a gitt pontosan a fa tónusába kerülhet.

Ez a készítmény jelentős zsugorodást eredményez. A gitt varrásokhoz, önzáró csavarok sapkákhoz és a rétegelt lemez hibáihoz, és ebben az esetben legalább kétszer szükséges.

A gittszárítás után az összeszerelt bútorokat csiszolóhálóval és papíralapú csiszolással újra csiszolják a síkokon.

lefedettség

Hogyan készítsünk vízálló és vízálló bútorokat vagy egyéb bútorokat?

Gumi víz diszperziós festéket használtam akril latex alapon. A név "Resel +", a gyártó a Sevastopol Accent LLC, az ára körülbelül 120 rubel kilogrammonként.

Olcsó gumi festék Sevastopol termelés.

Mit vonz?

 • Viseljen ellenállást. A bevonatot bármilyen mosószerrel meg lehet tisztítani, kivéve a csiszolóanyagokat;
 • Abszolút vízálló. Elég azt mondani, hogy ezt a festéket a gyártó javasolja tetők tömítésére;
 • Szagok hiánya (összetétel - vízalapú akril latex);
 • Egy réteg egy órán belül szárítása.

Festék alkalmazása során a szokásos puha kefét használtam. A festést négy rétegben végeztük, mindegyik réteget az előzőre merőlegesen alkalmaztuk.

Ha görgőt vagy szórópisztolyt használ, a bevonat simább lesz.

Vízszigetelő festék - nem az egyetlen olyan bevonat, amely túlélheti a permetet és a magas páratartalmat. Egy másik projekthez (a lányomhoz tartozó öltözőasztal) alkyd-uretán jacht lakkot használtam. Hangsúlyozza a furnér felső rétegének textúráját, ami nagyon kellemes hatással van a termék megjelenésére.

A jachtlakk borítás, amely folyamatosan érintkezik a vízzel.

A lakk néhány finomsággal rendelkezik.

 • Miután az első (alapozó) réteget ecsettel vagy hengerrel alkalmazzuk, és teljes száradást végzünk, a bútorok minden felületét újracsiszoljuk. A lakk a furnér felületén emeli a faszerkezeteket, és durvábbá teszi az érintést. A csiszolás sima bevonatot biztosít, anélkül, hogy több tucat réteg lakkot alkalmazna;

A felhúzott bolyhos felszínt durva.

 • Az ezt követő lakkozást egy futam alatt végezzük. A lakkot ecsettel vagy hengerrel nem kell felhordani, de vízszintes síkra öntik, és egyenletes eloszlású, széles acél spatulával. Ez a bevonási módszer egy kedvelt, sima, üveges felületet biztosít, minimális számú hibával;

Ezt a bevonási módszert gyakran parketta lakkozásban használják.

 • A szekrény, szekrény vagy más termék következő felülete az előző fal szárítása után ugyanúgy lakkozik. A szobahőmérsékleten végzett szárítás legalább két napig tart, ezért türelmesnek kell lennie.

következtetés

Remélem, hogy tapasztalatom hasznos lesz a megkülönböztetett olvasó számára. Tudjon meg többet arról, hogy hogyan készítsünk bútorokat a fürdőszobába a saját kezűleg, segít a videó ebben a cikkben. Ossza meg a saját tapasztalatait a megjegyzésekben. Sikerek, elvtársak!

Barkácsolás Fürdőszoba bútorok

Írta: Seyn · Közzététel dátuma 2013-11-10 · Frissítve: 2015-01-14

A mai hozzászólás elmondja, hogyan kell összeállítani a fürdőszobai bútorokat saját kezével. A cikk készült a Dmitry Podpalchenko otthonfőnök anyagáról, aki már ismeri a Remont-Dlya-Vseh.ru blog rendszeres olvasóit a konyhaszekrény elkészítéséhez.

Fürdőszoba bútorok csináld magad

Perfectionist tendenciáim bonyolultabbá tette a feladatot azzal a követelményrel, hogy új bútorokat készítsen ugyanabban a színben és textúrában, amelybe az előre telepített ajtót végrehajtották. Az ajtóom, Carlo Papa - nagyon jó ajtók. Olyan ötletes kombinációt kellett építenie, hogy a termelés minden információt adjon a használt furnérról - nem nehéz volt, hogy ez az "Alpi Walnut Italian Tangential Two-Refrigerated 2N 270 / FN 2 A30".

Tehát a feladat már megtörtént: a fürdőszoba kabinet vastag panelekben, ugyanabban a furnérban, mint az ajtó.

DIY fürdőszoba bútorok: a választott anyag

Eleinte mindent meg akartam csinálni egy kullancsőről, mert a kullancsot gyakorlatilag nem befolyásolja a víz, és nagyon gyakran használják yachtok és gõzhajók kikészítésében. Sajnos azonban sajnos Ukrajnában nem találtam olyan beszállítót, aki alkalmas lenne a megfelelő méretű kullancsokra, de nincs asztalosüzletem. Az egyéb fafajok sorozata nedves körülmények között elfogadhatatlan.

De a rétegelt lemez, és különösen a legelterjedtebb formája - a rétegelt lemez hajója (FC) - ezt az orvos rendelte, nem arról szól, hogy hajónak hívják. A rétegelt lemezeket különböző vastagságokból állítják elő - kicsi vagy nagyméretű, és ez egyben plusz - nem kell két vékony lapot ragasztani a vastagság eléréséhez, mint általában a faforgácslemezzel és az MDF-mel.

Barkács fürdőszobai bútorok: mérés

Nincs teljesen lapos fal, nincs tökéletes derékszög. Az ellenségnek tudnia kell személyesen. Abban az esetben, ha a bútorok közvetlenül a falak mellett vannak (nem szabadon állóak), meg kell értened, hogy a falak simaak és a sarkok egyenesek. Ebben az esetben szerencsés voltam. A maximális eltérés 2 mm volt. 2 méteren belül, és még csak nem is lehet figyelembe venni.

Barkács fürdőszobai bútor: design

Szekrény bútorok - egyszerű! Egy sor téglalap alakú panel, amelyet bizonyos módon össze kell kötni. Ebben nincs semmi baj, és jó eszközzel nem lesz különösebb probléma. Természetesen a geometria és a trigonometria szükséges iskolai ismerete szinusz - koszinusz, tangens - cotangens.

Ebben az esetben a SketchUp-ot a tervezéshez használtam:

Bútor a fürdőszobába csináld magad: kiegészítők

Blum. Kiváló tartozékok Blum. Miután elkezdtem vele, nem akarok semmit sem nézni. Különösen azért, mert első osztályú dokumentációs és tervezési képességeket biztosítanak a mestereknek. Még nem rendeltél semmit, de már tudod, hol lesz a lyukak beszereléséhez szükséges lyuk. És különösen tartós, akkor is át mindent, amit a Blum Dynaplan-ben tervezel közvetlenül a 3D modell SketchUp-be.

Végül két tandemboxet és metaboxet vásároltam a belső postafiókhoz. 100 dollárba került.

Barkács fürdőszobai bútor: Akció

Tehát a tervezési kutatás eredménye egy olyan fájl, amely minden egyes részletet felsorol. Körülbelül ez (az összes bútorhoz előállított anyagok számítása: a fürdőszoba és a folyosó esetében):

Most meg kell találnunk egy olyan vállalatot, amely pénzt fog kapni tőle, nézze meg a részletező fájlt, és térítse vissza az összes paneljét a megfelelő méretben, vágva és aprítva. A tűzifát vágják bizonyos méretű lemezekből. Ha a raktári programban van ez az anyag, akkor annyi négyzetmétert kaphat, amennyire szüksége van habozás nélkül. Ellenkező esetben kénytelen lesz megvásárolni és fizetni csak a lemezekért, nem pedig a szükséges négyzetméterekért.

A saját kezű fürdőszobai bútorok tervezése jó gazdasági hatás elérése érdekében közelebb kell járulnia a lemezes lemezek töltésének legalább 80% -ához. Megmutatom a vágási kártyák példáján, amelyet a vágási programban készítettem (később később vágásra használták őket):


A vágás figyelembe véve részleteit a szekrény a fürdőszobában és a vállfa a folyosón. Gyorsan kompenzáltam az anyaglemezek nem hatékony töltését. Tehát eredetileg nem tervezett oszmán született. És a töltőlapok hatékonysága több mint 90% volt.

Rétegelt lemez, furnér, vágás és szegélyezés a TransLock cégnél végeztem. Mindez 500 dollárba kerül. El kellett mennem a termelésbe, mert több nem szabványos dolgot akartam megtenni: a mosdó alá kellett tiszta darabokra vágni, és a fogas több elemére ferde fűrészeket kellett.

Tehát minden fa tökéletesen illeszkedik az autóba, kiszállítva és felemelt a lakásba (kitűnő fizuha, azt kell mondanom).

Barkács fürdőszobai bútor: festés

[r] Uh... Teljesen felkészületlen voltam arra, hogy tudom, hogy a furnérozott (általában helyes, hogy "furnérozott", de "furnérozott rétegelt lemez" hangzik buta) termékek - ez is félkész termék. És ők, kiderült, még feldolgozni kell.

Most érdekes látni, hogy néz ki a nyers termék. Próbálkozás a földön:

Egész nap sokkolóba mentem. Mindezek a tűzifa együtt súlya 150 kg. Már letöltöttem őket, hazavittem, kiraktam őket, felemeltem őket a padlóra. Vagyis el kell vinni őket a festékboltba, amire szüksége van: betöltés, kirakodás, betöltés, kirakodás. És a fa egyszerre nem jobb. Újra át kell őket csomagolni, máskülönben a khan minden szépségéért. A festés költsége, mint kiderült, egyáltalán nem olcsó. A legjobb ajánlat, amit találtam, $ 50 négyzetméterenkénti értéket ért el. Vagyis a tűzifa 500 dollárba kerül, és feldolgozásuk - 600 dollár. Otthon, a minőségi festés és lakkozás nagyon, nagyon nehéz, bár tudom, hogy ez elvben lehetséges. De nem keresünk könnyű utakat!

A bútorok, még a szokásos formában is, nagyon sokáig léteztek - évszázadok óta! A poliuretán lakkok azokban a napokban nyilvánvalóan nem léteztek. Milyen bútorokat fedeztek fel ezekben az időkben? Wax! Néhány fórumon találtam információt az OSMO márkáról. Googled és rájött, hogy ez az, amire szüksége van - egy meleg lámpa keveréke olajok és viaszok, könnyen alkalmazható otthon. Fennáll annak a kockázata, hogy nem jutok be az ajtó színébe, de... minden rendben volt, mint jó!

Próbafesték A bal oldalon - a nyersdarab, feldolgozva a közepén, a jobb oldalon - az ajtó kárpitja, amelyre igyekszünk.

A műveletek sorrendje a következő: nagy szemű homokkal történő homokozás, kis szemű homokozás, festés, várakozás, kis szemcsézettségű homokozás, festés, várakozás, polírozás. Mindez megtapasztalta a kemény utat, és meg kell mondanom neked, hogy a festészeti munkák költsége meglehetősen indokolt - ez egy szörnyű aranyér. De senki nem mondta, hogy a saját kezével könnyen készíthet bútorokat a fürdőszobába!

Valójában mindent, amire szükségünk van a festési folyamat számára. És türelem, sok türelem.

Így a panelek színe váratlanul változik a festés során. fiction:

A festési folyamat egy hetet vett nekem!

Barkács fürdőszobai bútor: összeszerelés

Nos, összegyűjtötték őket! De először a boltba:

Megerősítés - hasznos, gyors és kényelmes dolog. A bútorgyártók számára. Az Ön számára a confirmat egy csomó csúnya csonk a bútorok felületén. A megerősítést nem használják tisztességes bútorok létrehozásakor. Vagy dugók, vagy speciális eurostrike. A szantánról - nem összecsukható, a kötőelemeken - összecsukható. Ezért, mint korábban, a Wolfcraft Dowelmaster tiplik alatt használtam egy karmestert.

A kedvenc csavarhúzó. Nagyon kényelmes.

Itt van az első hiba. Soha ne rögzítse a dübeleket a ragasztóra a folyamat közepén. Ezt akkor hajtsa végre, ha minden visszatérő lyuk készen áll.

Drill otvetku. Használja a mélységmérőt.

És itt van egy módszer a "másolás" végének a dugók helyét egyik panelről a másikra.

Rögzítse az útmutatókat a jobb állványhoz. A második hiba - soha ne csináld a csapatot!

A 40 mm-es panelek nehézek. A fa felület puha. Pontosságot igényel.

Blum - ovsky dobozok összegyűjtése nagyon egyszerű.

Rögzítse a rögzítőelemeket a falhoz. Miután felfedeztem a kötőelemeket (tüskék), Fisher. Azóta nem változott. Az elégedettség drága, de megéri.

Nyomtatott minta a mosogató alá. WC-tál és mosdó - Laufen márka Mimo sorozat. A márka minden terméke jól dokumentált és a webhelyen bemutatott. A minőségi termékek első jele - első osztályú dokumentáció. Európa sokat tud róla. Grohe, Blum, Laufen - öröm dolgozni.

Megütés és kész. Csak egy kirakós játéknak szüksége van jó fájlokra. Ennek a szenvtelen ivóvíznek nagy része a mosogató alá süllyedt. A szemmel látható hólyagok számára látható rész egy körfűrésszel készül. Ne próbáljon meg tiszta fűrészeket egy kirakós játékkal - nem fog működni, és a fürdőszobai bútorok reménytelenül megsérülnek.

Csatlakoztassa a csapot és a mosógépet. Annak megakadályozása érdekében, hogy a víz ne essen a mosdó alá, vettem egy TESA ablaktömítést, és az alulról a mosdó peremén beillesztettem. Meg fog neked tenni a bútorügyek mestert - kétlem, még többet fog szerezni.

Mint látható, nincs semmi nehéz a bútorok gyártásában.

Bútor a fürdőszobában saját kezűleg

Sajnálatos módon sokan foglalkoznak ezzel a problémával, ha a standard bútorok nem alkalmasak fürdőszobának. Az a tény, hogy nem minden standard fürdőszoba van. Néha csak a fejhallgatók modellek nem elégednek meg, és a gyártás a megrendelés számára drága.

Ezért sokkal könnyebb és jövedelmezőbb a bútorok kialakítása a fürdőszobában a saját kezével. Ebben az esetben figyelembe veheti a helyiség jellemzőit, a csövek elhelyezkedését és a vízvezetékeket.

Mi szerepel a bútorok készletében a fürdőszobában

A készlet általában:

 • Kabinet, amely a mosogató alatt található;
 • polcok;
 • Kabinet háztartási vegyi anyagok tárolásához.

Milyen részek szükségesek a bútorokhoz

 1. Legalább 15 mm vastag DVP vagy DSP lapok;
 2. Üveg polcokhoz, 6 mm vastag;
 3. Bútor sarok;
 4. Sarokpántok és szerelvények ajtók és polcok rögzítésére;
 5. Egy sor csavar és "dugó" nekik műanyag;
 6. Lakk bútor, festék és gitt.

Mielőtt elkezdené, meg kell rajzolnia a jövőbeli bútorok vázlatait. Határozza meg a méretet. Ha a mosogató alá helyezett szekrény beletartozik a bútorkészletébe, akkor válasszon egy asztalat lyukkal. A bútorok és a vízvezeték közötti távolság nem haladhatja meg a 15-20 mm-t. Ugyanakkor szükséges a szifonok és csövek bemélyedése is.

Most a vázlaton alkatrészeket kell készíteni. Homokozza el a széleket. Fúrjon nagy méretűet, hogy az önfúró csavarokba fogazódjon. A szekrény jövő polcainak rögzítésénél a lyukakat fúrja. Most folytatjuk a szekrény összeállítását. Az oldalsó falakat alul kell rögzíteni. Végül a felső fal és az asztallap felszerelése. A polcok és ajtók részletei külön-külön készülnek.

Kész bútorok a fürdőszobában a helyén. Ügyeljen arra, hogy ellenőrizze a kész szerkezet stabilitását. A hátsó fal nem készül, mert a fürdőszobában csövek és szifon van. Annak érdekében, hogy a szekrények stabilak legyenek, a falhoz fém sarkok vannak rögzítve. Két vagy négy elég.

Annak érdekében, hogy a bútorok, amelyeket saját kezűleg tartanak hosszú ideig, megőrizzék szépségét, azt gitttel kell kezelni. Ebben az esetben, ha az anyag pajzs vagy forgácslap, amelynek műanyag bevonata van, akkor csak az alkatrészek vágó- és csatlakozó részeit dolgozzák fel. Díszítsd a kész bútorokat lehet díszítő mintát, amelyet alkalmazni a száraz gitt. A festés előtt egy primert kell feldolgozni.

Bútorok készítése a fürdőszobában

Van egy ötlet, hogy bútorokat készítsenek a fürdőszobában. Beszélni fog egy olyan szakemberrel, aki már begyűjtött bútorokat.

De az a helyzet, hogy a szoba nedves, és a faforgácslapot lehetetlen használni.

Mondja meg, milyen anyagot és hol találhatok bútorokat?

Azt akarom, hogy egy kicsit, amit akarok: lesz egy beépített mosogató a pulton készült mesterséges kőből (135 cm). Alatta 3 függőleges ajtó található. Plusz szabadon álló szekrény 2 méter és szélessége mintegy 50 cm függőleges ajtók. Az oldalfalak fehérek, az ajtók - a Wenge. Itt van valami ilyesmi, amit akarsz.

Ie Nagyon érdekel a funkcionalitás és a mérethez illő. Ezt a méretet nehéz megtalálni.

Hol láthatom a bútorok nedvességálló alkatrészeit?

MDF segít Önnek) PVC-fóliában vagy festett), a fürdőszobák elsősorban használják), és ettől szinte bármilyen méretű részek készíthetők. Kapcsolat..

nabat írta:
MDF segít Önnek) PVC-fólia vagy festett) a fürdőszobák elsősorban használni)

Ön homlokzatokról vagy burkolatokról beszél? A mosogató alatt lévő minden szekrény rendes forgácslapból készült, erősen kétséges, hogy nedvességálló.

Az MDF-től mindent meg lehet tenni, csak a költségek emelkednek, a nedvességálló ldsp szintén drágább a megszokottnál.

Többször is láttam, írtam róla, de ismétlem.
Körülbelül 35 évvel ezelőtt a nagyapám lehúzta a csöveket, és a szokásos padlólemezből (a javítások maradványaiból), mindkét oldalán festett éjjeliszekrényt készített. Öt évvel ezelõtt mindent lebontották - nem a legrosszabb rothadás vagy duzzanat.

Lakása fából készült egy évvel ezelőtt. Természetesen nem a maradványokból, hanem a bútorüzletben festett normál anyagból. Egy év nem kifejezés, világos, de a nagyapák tapasztalata valamit jelent.

A korábbi, forgácslapból készült bútorok nem mutató évfordulót jelentettek három - duzzadt időszakos vízbejutás helyén.

solo írta:
Lakása fából készült egy évvel ezelőtt. Természetesen nem a maradványokból, hanem a bútorüzletben festett normál anyagból.

És ha ketyegtetsz, akkor még a festék sem szükséges. A nedvességállóság nagyon jó.

Vo.V.A. Azt írta:
És ha ketyegtetsz, akkor még a festék sem szükséges. A nedvességállóság nagyon jó.

Valószínűleg igen, de drága. Ha megengedheti magának, akkor miért ne? De a szerző tükrözi a forgácslapra. a szokásos fenyő összehasonlítható az árral, és a kullancs nem túl jó.

solo írta:
Természetesen nem a maradványokból, hanem a normál anyagból

És többet tudsz olvasni, milyen anyagot?

solo írta:
szokásos fenyő

Valójában a szokásos fenyő + pinotek háromszor. Néhány kifogás az eredetiségre, kézzel készített (kivéve a nyílászárókat, természetesen). 4 év tanácsok nélkül.

Természetesen minden ajtó nyitható.
A bevezetett - egy nagy (60 * 90) tükör (a mosogató felett) és egy rack (SM fölött) sampon és egyéb ápoló termékek. Fenyő, az IKEA-ból.

A "szokásos fenyő" egy fából készült tábla vagy valami más?
A Pinotex olyan dekoratív, vagy akár festett a tetején?
És mi lett volna a pult a mosdó mosdója alatt?

bvn-2005, az én esetemben - a szokásos (persze, természetesen fel kellett vennem) a hozmagtól származó fenyő fát, gyalogosan, az OBI nyílászárói.
A Pinotex kinézete és dekoratív, csak ők és színezett / gyönyörű. És így néz ki a főváros (fenyő!) / Sátor (tölgy) a fürdőszoba alatt.

solo írta:
nem a legrosszabb a rothadás vagy a duzzanat.

Darek írta:
Mondja meg, milyen anyagot és hol találhatok bútorokat?

Minden IKEA katalógusban megtalálható olcsó fürdőszoba vagy fűrészpor, ami a fürdőszobában nagyszerűen érzi magát

bvn-2005 írta:
A "szokásos fenyő" egy fából készült tábla vagy valami más?
A Pinotex olyan dekoratív, vagy akár festett a tetején?
És mi lett volna a pult a mosdó mosdója alatt?

Igen, fenyőpajzs, fehér festéssel festett. A hamu teteje - vastagabb és természetes lakk. Úgy gondolták, hogy öntött kőből készült, de kicsit drágának tűnt.

Nagyon hasonlít arra, amit otthon akarok látni. A képernyő és a szekrény szeretné.
Martin, tudsz vázlatosan leírni, hogy a képernyő össze van-e színezve?

Dobrya4ok, minden egyszerű, de megbízható.
Először is, egy kis történelem. Konyha 5 m2, ezért az SM nem a hely. A fürdőszoba még kisebb - 1,5 * 1,5, ami CM csak elöltöltéssel. Még mindig marad. (sírás) egy futó méter, hogy a kedvenc kacsa elcsípje.
Igen, igen, igen, a fürdő ülő, és mondom, a dolog, mint kiderült, nagyon szórakoztató és érdekes. Ülve nem kevésbé kényelmes, mint hazudni.
De valójában egy szerény konstruktív azonnal látható a szabad szemmel:

Hat kötélt állvány, azon a helyen, amelyen a saját hevedere ül. Csavarok, sarkok, nagyon hosszú csavarok hatszögű fejjel (mint a jel eleme is). A fal hosszú oldalán szorosan - nem mozdul. MP-bél - átmeneti lehetőség.

Bath bélyegzett. A kereten nem csak a hengerelt oldal, hanem a horizont síkja is támaszkodik a kísérletileg kiválasztott vastagságú léceken (látható 1 képen). A hámban szilárdan ül - a tömítőanyagon azonban. A natív teljes lába rögzített állvánnyal ellátott sávhoz van rögzítve.

A termék gyakorlatilag össze van szerelve. Az oldalt szorosan lezárják egy zsalugáter ajtó, ami általában egy képernyő, két kisebb ajtó a laza hurkokon.
Sajnos a mosogató alatt álló stilisztikai szempontból megfelelő keret nem került elfogásra, mert a feleség, mint fotoreporter-folyamat, kizárólag egy kedvelt macskát forgatott.

Az egyetlen ajtó a vázon a mosdó alatt csak számlát és a csavaros csuklópántokat. Ha ezeket a részleteket is szükségessé teszik, nem nehéz felvételt készíteni (új fotós játékot találtam a fa alatt a NG-n). Festés: PinoteksUltra fekete (kiderül, hogy sötétbarna) henger, normál (nem vastag és nem száraz) réteg háromszor. Nemes, texturális és texturáltnak tűnik. A munkálatok elkészítése során kádként hagyományos mobil zuhanytálca volt.
I. mind a közelgő CIS-szel!