Legfontosabb > Fürdő

Bútor a gipszkartonból a belsőépítészetben

A gipszkarton szerkezetek összetétele a gipsz és a karton kombinációja, amelyek környezetbarát környezetük miatt biztonságosak az emberek számára, nem bocsátanak ki toxinokat, és képesek a levegőt áthaladni a szerkezeten, ami azt jelenti, hogy a ház friss lesz.

Ha dilemmával szembesülsz - befejezni a munkát vagy új bútorokat vásárolni, mert egyszerűen nincs elég pénz mindent egyszerre, akkor az ideális megoldás lenne, ha a bútorok egy része a gipszkartonból lenne. Ebben az esetben a minimális pénzmennyiség bevitelével eredeti belső teret hozhat létre.

Különlegességek

A praktikus gipszkartonból építheti az eredeti szekrények, polcok és fülkék tervezését, valamint korrigálhatja a helyiségben lévő hiányosságokat, így láthatatlanok a kegyetlen szemek számára. Ezen kívül a gipszkartonból létrehozhat szekrényeket, polcokat, asztalokat és egyéb belső részleteket.

A szakemberek a közönséges gipszkarton (gipszkarton), a nedvességálló gipszkarton (gipszkarton), a tűzálló gipszkarton (gipszkarton) és a gipszrostlemez (GVL) munkájával foglalkoznak, míg az utóbbi különösen a vidéki házakban használható, mivel erősebb.

Előnye és hátránya

Ennek a befejező anyagnak az előnyei nyilvánvalóak:

 • Megfizethető ár.
 • Könnyen telepíthető (a szereléshez nem szükséges speciális ragasztó vagy tömítőanyag - elegendő a csavarok használatához, a festéshez, vakoláshoz vagy a gipszkarton felülete tapétázással közvetlenül a felszerelés után).
 • Az a képesség, hogy a bútorokat saját kezűleg, megfelelő útmutatók jelenlétében készítsék el.
 • Minimális szennyeződés a munka befejezése során.
 • Nagy választék a formatervezési és formatervezési mintákról.
 • Könnyű gipszkarton.
 • A GCR sérült elemeinek egyszerű javítása.
 • Harmonikus kombináció más befejező anyagokkal (üveg, fém és fa).

Minden hiba elkerülhető a telepítési folyamat felelősségteljes megközelítésével. Az egyetlen dolog, ami zavarhatja a folyamatot, az ívelt falak, mert ha vannak eltérések a függőleges mentén, az ajtók ajtói spontán nyithatók. Ebben az esetben használja a professzionális mesterek szolgáltatásait, akik helyesen végeznek minden mérést. A polcok gyártásakor ügyeljen arra is, hogy a gipszkarton nem nagyon tartós anyag, ezért fontos, hogy a keret építése során számítsuk ki a megengedett súlyt. És ezért a gipszkarton nem ajánlott akváriumok, televíziók vagy otthoni könyvtárak számára.

Mit lehet rögzíteni a gipszkarton segítségével?

Gyakran a gipszkarton segítségével a tulajdonosok megpróbálnak kijavítani bizonyos hiányosságokat a szobában: ebben az esetben a gipszkartonnak tisztán dekoratív és esztétikai funkciója van. Például, ha a szoba alacsony mennyezetekkel rendelkezik, akkor a polcokkal ellátott fehér szerkezetek vizuálisan megnövelik a helyiséget, így levegőt ad.

Ha egyenetlen falak vagy szabálytalan geometriai alakú helyiséggel rendelkeznek, akkor a gipszkarton segítségével megtervezheti az illetékes zónákat. Például telepíthet egy partíciót a nappali nappali és étkező területe között, egy bár állhat a gipszkartonból.

By the way, az illetékes befejezni segítségével GK segít elfedni a telepítést és a kábelezést.

Szekrény bútorok

Nem titok, hogy a modern világban minimálisra használjuk a szekrény bútorokat, hogy ne zavarja a helyet. De a gipszkarton vagy a beépített bútorok nyílt polcai mágikusan átalakíthatják a belső térséget, így a legfunkcionálisabbak is. A régimódi falak cseréje, amelyek "annyi szabad helyet" loptak lakásainkban, fényes és nem szabványos gipszkartonból készült konstrukciókba kerültek.

Szekrénybútorok, például szekrények és fiókos falak fából, forgácslapból és gipszkartonból készülnek. Ebben az esetben az utóbbi lehetőség, ha szükséges, dekoratív vakolattal lehet díszíteni. A gipszkartonból készült szekrénybútorok gyártási folyamata meglehetősen egyszerű: először egy fából vagy fémből készült keret készül, és a keretállványok megerősítésre kerülnek, ahol a csuklópántok és a fiókok vannak rögzítve. Ezenkívül a gipszkartonhoz képest az alkatrészeket csavarokkal rögzítik. Különböző típusú bevonatok (festék, folyékony tapéta, dekoratív vakolat, művészi festés) ötvözésével nagyon kreatív szekrénybútorokat kap.

Az irodában egy könyvespolcot készíthet. A gipszkartonban lévő hálószobában érdemes az ágy fejét eredeti módon rendezni, továbbá fényt is szerelni. De a tervező igazi ünnepe lesz a gipszkartonhoz tartozó gyermekszoba kialakítása, mert itt sok érdekes ötlet létezik.

3D formákat hozhat létre a falakon, és használhatja a gipszkarton faszerkezeteit és polckáit a rendeltetésükre - azaz könyvekre, játékokra és a szívre kedvelt dolgokra.

Rendszerint minden apartmanban nincs elég hely a ruhák számára, így a gipszkartonból készült szekrény valódi élmény lesz a költségvetés tudatában. Az ilyen bútorok praktikussága attól függ, hogy mennyire ergonomikus. A szekrény rejthető a falak között, vagy díszítheti az ajtót azáltal, hogy polcokat tesz körül. Építhet, és egy egész öltöző gipszkarton. Egy vagy két gipszkarton burkolható, majd festett, tapétázott vagy vakolt. Érdekes ötlet egy öltözőhöz, hogy a lépcső alatt használja a helyet, és gipszkarton lapokkal borítja.

A boltívek és a gipszkarton válaszfalak esetében nincs fantáziahatár. Bármely konfigurációt készíthet, és a megmutatottság érdekében hozzon létre egy eredeti világítást, amely különleges romantikus légkört teremthet, ahol munkanap után pihenhet.

Az "arch" vételét ajtók helyett vagy zónarendszerként is használják, míg a kis apartmanokban vizuálisan növeli a helyet.

Gipszkarton kivitelben

Nagy méretű hely a tervezők képzeletéhez, amikor a gipszkarton befejeződik, pontosan a konyhahelyiséget adja.

Ezt a befejező anyagból a következő belső tárgyak díszítik:

 • A szekrények és polcok különböző méretűek és formájúak lehetnek. Különlegessége, hogy a gipszkarton rugalmas, így bármilyen kívánt méretű és bármilyen formájú terméket adhat.
 • A dekoratív fülkék segítenek abban, hogy a konyha belseje "nem olyan, mint mindenki más." A gipszkartonok és polcok polcain dekoratív csecsebecsék, ajándéktárgyak és fényképek készíthetők. A fűtőtestek, a bútorok és a háztartási készülékek díszítésére is használhat fészkeket.
 • A konyhában nemcsak a szekrények megfelelőek, hanem az éjjeliszekrények, a munkalapok, a ceruzatartók és még a teljes konyhai készletek is.
 • Gipszkarton - ideális és olcsó lehetőség a polcok számára a kamrában, ahol a házi feladatokat tárolhatja.
 • Az FCL segítségével szobatervezést végezhet vagy díszes terveket készíthet - például egy bárpultot.

Ha ezt a befejező anyagot a konyhában használja, az alábbi jellemzőket kell figyelembe venni. Mivel a konyha magas páratartalmú, nedvességálló anyagot kell vásárolnia. Vagy előre gondoskodjon a légkondicionálásról és a szellőzésről ebben a szobában. Ebben az esetben a nedvesség nem zavarja a gipszkarton használatát.

Konyha készlet, hogy nem olyan nehéz, mint amilyennek tűnhet első pillantásra. Először készítsen rajzot és kiszámolja a keret méretét. Ügyeljen arra, hogy figyelembe vegye, hogy a konyha melyik része kerül a maximális terhelésre. A keretet dugók segítségével szerelik fel, és nagyobb terhelésű helyeken egy fadarabot helyeznek fertőtlenítőszerrel kezelve.

Nedvességálló gipszkarton, amely csavarokkal a kerethez van rögzítve, alkalmas a konyhai készletek fedésére. És a megfelelő helyeken történő hajlításhoz a kartonot átszúrják, és a vakolat nedvesedik, ennek következtében a szerkezet hajlítva és rögzítve van a kerethez. Gipszkartonból és asztallapból készülhet - a legfontosabb a megerősített keret jelenléte a gipszkarton alatt, a tető pedig kerámia burkolattal borítható.

Fürdőszoba bútorok

A fürdőszoba gipszkartonból készült bútorok kiváló alternatíva a műanyag lehetőségekhez vagy a természetes anyagokból készült drága díszítéssel. Még egy fürdőszoba, amely a magas páratartalom miatt egy adott helyiség, lehet a gipszkarton befejezése. A legfontosabb dolog egy horganyzott keret és nedvességálló gipszkarton (GKLV) használata. A mosogató és a fürdőszoba kiegészítők szekrényeihez polcokba tervezhető és szerelhető. A fürdőszobai bútorok gyártásánál a vázszerkezet szabvány elvét alkalmazza a vágás és a befejezés lépéseivel. Annak érdekében, hogy minden fürdőszobai komponens ellenálljon a nedvességnek, védje őket védőbevonatokkal, és javítsa a nedvességálló GLCB lemezeket csempével vagy dekoratív vakolattal.

A gipszkarton, mint sokoldalú és könnyen feldolgozható anyag, nagyszerű lehetőségeket kínál a tervezők számára a családi költségvetés megteremtéséhez és megtakarításához. Gipszkarton vásárlásakor ügyeljen arra, hogy hol és kinek szerezze meg a befejező anyagot. Például, ha a gipszkarton lapjai hosszú ideig a raktárban feküdnek, nem szükséges mondani semmit a nedvességállóságról. Ha az ár túl alacsony vagy a művelet érvényes, ne feledje, hogy az ingyenes sajt csak egérfogó. Az ilyen befejező anyagok, mint a gipszkarton, egyedülálló belső teret hoznak létre a saját kezével, ami az ön egyéniségének folytatása. A ház tervezése egyedül a képzelőerejétől és preferenciáitól függ, és a gipszkartonnál a pénzügyi elem nem jelent problémát.

A mosogató alatt lévő gipszkarton munkafelületének megismerésére vonatkozó információkért lásd a következő videót.

Gipszkarton munkalap a fürdőszobában - DIY szerelési algoritmus

A gipszkarton asztallapja a fürdőszobában egyike annak a lehetőségnek, hogy a saját kézzel egy elegáns és megfizethető lakberendezési szobát kapjon.

Az univerzális épület és befejező anyag nagyon egyszerű a munkában, és segít a fürdőszoba kialakításának praktikus, esztétikai és funkcionális lehetőségeinek megteremtésében.

Előnyei a gipszkarton

A gipszkarton vagy gipsz száraz vakolat egy lapanyag, amelyet két kartonpapír réteg és egy gipsz alakú mag különböző töltőanyagokkal lát el.

Ilyen lapos anyag 1,2 m-es szélességű szélességű, nagyon könnyű a különböző szerkezetek, válaszfalak és mennyezetburkolat burkolásához.

Megkülönböztetik a következő fő dimenziós szabványokat:

A gipszkarton lapok vastagsága 9,5 mm, fal - 1,25 cm, és ívelt - 0,65 cm.

Anyagi előnyök

A gipszkarton lapok vitathatatlan előnyeit bemutatjuk:

 • kiváló hőszigetelési jellemzők;
 • optimális rugalmasságot és egyszerű használatot tesz lehetővé, amely lehetővé teszi nemcsak a hagyományos négyszögletes kaszkádok, hanem félköríves íves szerkezetek létrehozását is;
 • elég tisztességes tűzállóság;
 • könnyű elrejteni a kommunikációs és kábelrendszert.

A behelyezett panelek mögött kialakított tér lehetővé teszi a vezetékek és csövek egyszerű elhelyezését.

A különleges ellenőrző nyílások hiánya miatt a panelek bontására van szükség a rejtett kommunikáció javítási és karbantartási munkálatainak elvégzéséhez.

Anyagi hátrányok

A gipszkarton lapok néhány észrevehető hibát mutatnak:

 • nem megfelelő szilárdsági mutatók, amelyekhez a repülés, az üzembe helyezés és a működtetés során fellépő repedések megjelenése társulhat;
 • alacsony hangszigetelési jellemzők;
 • képtelenség a súlyos terhek megtartására.

A fürdőszoba kialakításának tervezése és kialakítása előzetesen megfontolandó, figyelembe véve a keret alapját és a kiegészítőkhöz tartozó fülke helyét.

Eszközök és anyagok

A magas páratartalmú helyiségekben a gipszkarton asztallapjának kialakítása és önbeállítása a következőket igényli:

 • egyszerű palafesték;
 • elrendezésű papírlapok;
 • vonal
 • méter vagy mérőszalag;
 • csavarhúzó készlet;
 • ollók a fémekkel való munka során;
 • egy spatula készlet;
 • vízépítési szint;
 • nedvességálló "zöld" gipszkarton lapok;
 • más típusú fémprofil;
 • önmetsző csavarok;
 • gitt vízálló keverék gipszkartonhoz való munkához.

A befejező díszítés megjelenése és jellemzői miatt szükség lehet nedvességálló festék, film bevonat, különleges ragasztókompozíció, PVC lemezek, megerősítő szalag és csempe vagy mozaik, valamint cserépkeretek, speciális fugázás és vízszigetelő szigetelés beszerzésére.

Munkaasztal keret

A gipszkarton egy olcsó, könnyen használható és praktikus anyag, de teljesítménye közvetlenül függ a keret alapja minőségétől. A vezetőket az építési szintet, a fúrócsavarokat, a csavarhúzót, a dűbelek és az öncsapos csavarok segítségével kell rögzíteni.

Fém keret az asztallaphoz

Az öngyártó asztali keret technológiája:

 • lyukak a tüskékre fúrt profilok;
 • végleges profilokat alkalmaznak a jelölésre, és a lyukakon keresztül a kötőelemek alatt lévő területek vannak kitöltve;
 • a jelölésekkel összhangban lyukakat fúrnak a falba;
 • a lyukak bemélyedései a tüskék hosszára terjeszkednek;
 • a helyhez rögzített vezetőprofilok vízszintesen és függőlegesen helyezkednek el, majd szilárdan rögzítve vannak az aljzaton lévő tüskékkel;
 • a kiálló oszlopot egy pár vezetőprofil alkotja, amelyek egymásba ágyazódnak, és öntőcsavarokkal rögzítik a dokkolóvezetéket;
 • a vízszintes kétszárnyakat az egész kerület mentén rögzítik és rögzítik a felső jelzésnek megfelelően;
 • a kinyúló oszlopoknál a jumpereket profilból készítik;
 • a keret alapját vízszintes és függőleges vízszintes kétprofilú hornyokkal erősítik meg, amelyeket a gyártott munkafelület alatt és a rackek között helyeznek el.

Az utolsó szakaszban a vezetékek vízszintes helyzetét ellenőrizzük az építési szintek segítségével, és ellenőrizzük az összes csatlakozás minőségét és a hiányzó rések hiányát a csatlakozó részeken.

Gipszkarton burkolat

Mielőtt folytatná a burkolatot, levágja a keret alapanyagával megegyező méretű üresdarabokat, majd a következő lépéseket hajtja végre:

 • rajzolva a gipszkarton lapjain a lyuk kontúrokra a mosogatóhoz és a kommunikációhoz;
 • vágási lyukak a kontúroknak megfelelően;
 • a szerkezet végét egy hevederrel zárja;
 • lapok készítése a falhoz közeli oldalelemekhez;
 • a beépített elemek rögzítése a kerület mentén öncsavarró csavarokkal;
 • a bőr végrészeit elrejtő csíkok.

A lécek beszereléséhez nemcsak a csavarokat, hanem egy speciális nedvességálló ragasztóanyagot is használnak.

A keretszerkezet burkolatának végső szakaszában a vágások és csatlakozások valamennyi szakasza, valamint a mosogatószerkezet lyukak feltétlenül csiszolópapírral és alapozóval vannak feldolgozva.

Burkolat (mozaik)

A mozaik vagy csempe végső munkalapjának befejeződése nem tartalmaz gittréteg alkalmazását, és a béléscsomagok teljes skálája a következő egyszerű intézkedéseket tartalmazza:

 • mozaikot a kívánt formát kapnak egy szerelő késsel vagy darálóval;
 • a csemperagasztót a gyártó által az utasításokban megadott arányokkal hígítjuk;
 • a ragasztót egyenletesen alkalmazzák a tabletta felületére;
 • a mozaikos termékből származó papírvédelmet a közönséges vízben történő rövid áztatással eltávolítják;
 • az oldalsó részekkel szemben a befejező anyagot ragasztják a csap végére és a vízszintes felületre.

Munkaasztal fedővel

Az ízületek fugázása csak akkor történik, ha a ragasztó teljesen megszáradt.

Fürdőszoba munkafelület - egy többfunkciós megoldás egy jó fogadó számára

Munkalapok a fürdőszobában saját kezükben: a felhasznált anyagok és az öntermelés technológiája

Ki mondta, hogy a fürdőszoba bútorokat nem lehet kézzel készíteni? Természetesen nem könnyű megmunkálni egy moydodyr vagy egy tükrözött ajtókkal ellátott csuklós szekrényt, de nagyon realisztikus, hogy a mosogatóhoz egy padlót készítsen az alappal együtt. Pontosan ez a cikk fogja megvitatni, amelyben a vannaja.net-szel együtt megvizsgáljuk, hogy a munkaterület hogyan és mire készül a saját kezeire a fürdőszobában.

A fürdőszoba munkalapok gyártási lehetőségei

A fürdőszoba a saját kezével: klasszikus bútorok és önszerelés

A legegyszerűbb és legegyszerűbb megoldás annak megoldására, hogy hogyan lehet a padlót a mosdó alá helyezni a fürdőszobában, rendelni a végterméket a bútorlapok és egyéb kapcsolódó bútorgyártási termékek fűrészelésében. Vásárolhatnak szinte mindent, ami szükséges a munkalapok gyártásához és beépítéséhez a mosogató alá. Itt minden egyszerű - a szerkezet felett gondolkodunk, mindent kapunk, amire szükségünk van, hazahozzuk, a dimenziók szerint állítjuk be, összeállítjuk és telepítjük.

Ha részletesen foglalkozik ezzel a megközelítéssel, akkor azonnal gondolkodjon a táblagép típusáról - arról, hogy hogyan fog kialakulni, milyen formában lesz, és hasonló fontos dolgokat. Ami az űrlapot illeti, ne számítsunk kizárólagosan itt - általában a gyári munkaterületek egyenesen készülnek. Nem szabad gondolkodni semmilyen vágásról és görbületi konfigurációról. Előzetesen gondolkodnia kell az asztal szélességén és ugyanazon vállalaton belüli vágásnál, így biztosítva a vágott éleknek a magas páratartalomnak való viselkedését.

Mi a teendő a fürdőszobában?

Egy másik dolog - gránitból vagy mesterséges akril kőből készült asztallapokat kell külön megrendelni. Itt, ahogy mondják, a fantáziát teljes mértékben be lehet kapcsolni. Hajóik mesterei bármilyen formát, vastagságot és szélességet tesznek a táblagépnek. Az ilyen örömért fizetni sok lesz, ezért egy másik lehetőségre kell gondolnia, nem kevésbé megbízható, de megfizethetőbb az öntermeléshez. Például egy gipszkartonból készült asztal a fürdőszobában sokkal olcsóbb lesz, de ha úgy dönt, hogy a gyártás megfelelő megközelítést alkalmaz, az eredmény nem kevésbé lesz vonzó.

A ponyvás kőből készült fürdőszobai fotó

Hogyan készítsük el a padlót a fürdőszobában: a gipszkarton gyártásának finomságait és árnyalatait

Kezdetben megtanulhatunk egy szabályt, amely nélkül a gipszkartonból készült asztallap egy fürdőszobában nem fog sokáig tartani - mindenki tudja, hogy ez az anyag hosszú ideig nem képes ellenállni a hosszan tartó nedvességnek. Ezért az ablaktáblát nedvességálló anyagból kell teljesen nedvesíteni - rendszerint cserép vagy mozaik.

Ezzel rendezve, most forduljon a gyártási technológiához. Mint minden gipszkarton szerkezettel, szükség lesz vezető és hordozó profilokra, fém csavarokra (két típus: tex és ø3.5mm csavarok 25 mm-re).

A gipszkarton asztal gyártásának megkezdéséhez szigorúan vízszintes vonalat kell rajzolni a 800 mm-es magasságban a padlószint felett, és ragaszkodva hozzá kell erősíteni a vezető profilot a falhoz. Ezután ezt az útmutatót használva formázza meg a jövőbeli asztal tetejét - így nem esik le, ideiglenes támogatást kell létrehoznia. Az így kapott keretet azonnal felül kell fektetni gipszkartonra - vagy inkább nem kell bevonni, hanem a profilból egy kontúrtól elvágni egy gipszkartonból. Csatlakoztassa a tetejére, és ne rögzítse a profilokhoz, bontsa ki a kivágást a mosogató alá. Ezután készítsen lyukat a jelölésnek megfelelően, és használja a kész gipszkarton sablont mint sablont az alsó bőr előállításához.

Hogyan készítsük el a pultot a mosdókagyló alá

Először is, a gipszkarton alsó lapja a fémkerethez van csavarozva - ez azért van így, hogy közvetlenül a rögzítés után merev asztali tartószerkezetek gyártására kerüljön sor. Először is, a tetején levő kivágás széleinél a teherhordó cd profilok be vannak ágyazva annak érdekében, hogy a szerkezet merevségét biztosítsák és rögzítőpontot biztosítsanak az alsó tőketámogatáshoz. Alul, akkor is csatlakozik a gipszkarton csavarokkal.

Most az oszlopokig tart. Alul, a helyeken, ahol a cd profilok be vannak építve, egyenes vezetők vannak rögzítve a hossza legalább kétharmada szélessége az asztallap. Pontosan ugyanazokat az útmutatókat függőleges helyzetbe csavarják a falra. Most rajtad múlik, hogy telepít egy harmadik útmutatót, amely bezárja a háromszög széleit, így egy teljes hosszúságú merevítőt képez, amely ellenáll a nehéz terheknek. Két dobott háromszöget (a vágás bal és jobb oldalát) minden oldalról (az oldalról és a végéről) nedvességálló gipszkartonra, előnyösen gipszrostre kell lefedni.

Most már elég egy kicsit - helyezzünk el néhány teherhordó profilot (azokat felettük szereljük fel, amelyek biztosítják a támasztékot, és le vannak szerelve polcokkal), rögzítjük a gipszkarton felső lapját és lehúzzuk a keletkező asztallap összes meglévő végeit.

Gipszkarton munkafelület a fürdőszobában Fotó

Ez az egész - a gipszkartonnál majdnem kitaláltunk. Miért gyakorlatilag? Mert sok embernek van egy kérdése, hogyan kerekítheti a táblaszél széleit? Ezt a kerekítést célszerű csak a gipszkarton mozaik következő bélésének elvégzésével - tudod, hogy a kerámia csempe ilyen módon nem hajlik. A hajlítás egyszerű, de ehhez sok türelemre lesz szükség - mondjuk az ékszer munkája. A gipszkarton egy másik szalagját varrják a lekerekített végén, majd lassan lecsiszolják egy síkban. Most minden - csak a kérdés, hogy szembenézzen a asztallap marad.

Hogyan készítsük el a pultot a mosdó alá a fürdőszobában, nézzük meg a videót.

A gipszkarton munkafelületének kinyitása: rendelkezésre álló lehetőségek

A gipszkarton fedőlapok burkolatának csak két legalkalmasabb anyaga van - ez csempe, üveg vagy kerámia mozaik. Az anyag megválasztása két dologtól függ: ízlése és a fürdőszoba belseje. Nem szabad elgondolkodnod, hogy ha a szoba csempézett, akkor a fürdőszobában levő mozaik munkafelület harmonikusan illeszkedik bele - ahhoz, hogy ez megtörténjen, legalábbis a frize mozaikszerkezete legyen. Az a tény, hogy helyesen kell választani nem csak a színét a dekoráció, hanem a dimenziók a csempe - harmónia kell a varratok. És most beszéljünk egy kicsit mindkettő előnyeiről.

Fürdőszoba asztallap tegye meg magának fotó

Helyezze magát a hostess helyére, aki gondoskodik a pultról. Mit gondolsz, melyiküket könnyebb megmosni - egy padlót a fürdőszobában vagy a mozaikból? Természetesen a legkevesebb varrással rendelkező - a csempék vagy mozaikrészek közötti varrások a leggyengébb pont, amely a leginkább érzékeny a szennyeződésre. Ezért emeljük fel a pultot lehetőleg csempe. Ezenkívül kívánatos, hogy ezt zökkenőmentes technológiával alkalmazzuk.

És végül, a téma, hogyan kell csinálni a fürdőszoba asztallap a saját kezét, ismét szeretném emlékeztetni, hogy a gipszkarton kell védeni a nedvességtől. Hogyan kell ezt csinálni? Csak kétféle módon lehet: először díszíteni kell az asztal minden helyét csempével, még azokat is, amelyek nem láthatók (vagyis alul), másrészt különleges víztaszító ragasztót kell használni, harmadszor pedig meg kell törölni a varratokat egy speciális nedvességálló és antibakteriális habarcs.

Gipszkarton polcok a fürdőszobához: kiválaszthatjuk a tervezést és a dekorációt

A fürdőszoba javításának bonyolultsága nemcsak a tökéletes tervezési megoldás megtalálása, hanem a megfelelő anyagok meghatározása is. A gipszkarton a nem túl komoly név ellenére lehet a legjobb választás egy fürdőszobának - különösen vízálló típusának.

A GKL polcai vonzónak, szilárdnak és megbízhatónak tűnnek. Az átlagos fürdőszobát stílusos sarokká változtatják, nem anélkül, hogy eleganciájuk és kényelmük lenne.

A tervezők javasolják, hogy fordítsanak figyelmet hasonló mintákra azok számára, akik számos higiéniai eszközzel kedvelik magukat: az ilyen polcokon az összes palackot, csövet és edényt a lehető legkényelmesebbé tesszük.

Jellemzők és előnyök

A klasszikus fürdőszobai bútorok helyett a tervezők egyre inkább a mészköves építkezések felé mutatnak méltó és fényes alternatívát.

A polcok, a mosdópultok munkalapjai, a mosógépnek ez a funkcionális anyagból készült doboza nem csak látványosnak tűnik, és bármilyen rendelkezésre álló anyaggal kiegészíthető, de növeli a komfortérzetet a szobában.

 • A gipszkarton dizájn viszonylag olcsó az átlagos személy számára, különösen a hagyományos fürdőszobai bútorokhoz képest.
 • Telepítésük egyszerű és egyszerű az utcán egy egyszerű ember számára, miközben a speciális zaj és szennyeződés a szobában nem.
 • Az FCL segítségével létrehozhat eredeti, szokatlan és szükséges méretméretet.
 • A polcok megjelenése hangulat által megváltoztatható: egyszerűen átfesthetők, tapadnak más tapétaihoz, vagy díszítik a divatos csempékkel.

FONTOS. A magas páratartalmú fürdő kemény körülmények között a nedvességálló gipszkarton különleges választéka ideális.

A megfelelő design kiválasztása

A bentlakásos lakások fürdőszobája általában csekély. A korlátozott terület nagyon óvatos megközelítést igényel a GCR polcainak alakjától és színétől. A Laconic design az előnyben részesített opciónak számít, mivel lehetővé teszi, hogy egy stílusos képet készítsen egy kényelmes szobáról, amely ideális minden családtag számára.

 • A szabványos gipszkarton polcok a legegyszerűbb megoldás a fürdőszoba díszítésére. Az ilyen tervek tömören és szigorúan rajzolódnak ki, de a befejező anyagok megfelelő használata (pl. Mozaikokkal vagy stílusos csempével díszítve) a szoba nagyon vonzó eleme lehet.

 • A falak polcaiba süllyesztve, a kis fülkékhez hasonlítva, szilárdabbak és eredetiek. Ez a design összeolvad a falak felületével, és nem vizuálisan csökkenti a már kis fürdőszobát. A tervezőknek tanácsolni kell, hogy az ilyen polcokon írástudó jelzéseket készítsenek: például a fényezés színesebbé tétele érdekében.

 • Az íves polcok a GCL a fürdőszobában - rendkívül ritka jelenség. Jelentéktelen népszerűségük a szoba sajátosságaihoz kapcsolódik: a kis méret, a higiéniai termékek tárolására legalkalmasabb helyek beszerzése, és nem elegáns díszítésű példák.
 • TIP. A tervezők javasolják a háttérvilágítás használatát polcok vagy fülkék a gipszkarton a fürdőszobában: ez lehetővé teszi, hogy vizuálisan bővítse a szobát, hogy a folyamat a design használata kényelmesebb, és hozzáteszi, eredetiségét a szobába.

  Milyen bútorok készülhetnek a gipszkartonból?

  Gipszkarton - az egyik legnépszerűbb alapanyag. A helyiségek javításakor a falakat vonalvezetik, ahonnan különféle kialakítású boltíveket és mennyezeteket építenek. De nem mindenki tudja, hogy a gipszlapokból készült bútorok nem rosszabbak a szabványos fejhallgatók esetében.

  Gipszkarton termékek kézzel készített, leggyakrabban a fantáziadús emberek, fáradt a típus a sztereotip belső. A konyhában vagy a nappaliban nagyszerű beállítást hozhat létre gipszkarton bútorokkal.

  Jellemzők, előnyök és hátrányok

  Tehát a konyhában szabványos bútorok állíthatók elő gipszlemezekből: tokok, szekrények, asztal, TV tükörreflexes, polcok, polcok és sok más elem. A gipszkarton termékek előnye az anyag rendelkezésre állása és alacsony ára. Ezek is különböznek.

  • Egyszerű telepítés. A lemezeket különböző módon rögzítheti, beleértve a ragasztót is. A legfontosabb, hogy figyelembe vegyék a terhelést. A termékek maguk is könnyűek, ami eltávolítja a nehézségeket a padlóról.
  • A könnyű befejeződés. A panelek önmagukban nem lenyűgöző látványt nyújtanak, de könnyedén festhetők, tapétázottak, csempeburkoltak, vagyis bármilyen díszítésre adhatnak magukat. Ha a gipszkarton töredéke sérült vagy leszerelt, nagy erőfeszítés nélkül cserélhető.
  • Az ilyen anyagokból készült bútorok teljesen biztonságosak. Nem ártalmas anyagokat bocsát ki, ellenáll a magas hőmérsékletnek (nem égeti vagy olvad), ami lehetővé teszi az elektromos kábelek alatti vagy azon belüli szállítását.

  A gipszkarton bútorterv bármikor szétszerelhető és új modellt állíthat össze.

  • Az anyag törékenysége. Természetesen az ilyen belső elemeket bizonyos súlyosságra tervezték, amely nem ajánlott.
  • A nyersanyagok rendelkezésre állása korlátozott a magas páratartalmú helyiségekben. Még akkor is, ha nedvességtől védett fajokat használnak, azoknak segédvédelemmel kell rendelkezniük. Ellenkező esetben a rendszeres kondenzátummal történő áztatás nem kerülhető el.

  Kiderül, hogy szinte nincs hátránya a gipszkartonnak. Fontos, hogy megfelelő anyagot válasszon ki egy adott formatervezéshez, majd pontosan készítsen független telepítést. Akkor nem lesz gond, és a munka eredménye tetszik.

  A minőségi tervek nem csak a konyhában helyezhetők el. Például a fürdőszobában vagy a nappaliban elegáns megjelenésű lesz. Milyen bútorok készülhetnek a gipszkartonból? A kartonból vagy polcokból álló fészkelő ágy.

  Gipszkarton és nedvesség

  A konyha folyamatosan magas páratartalmú. Azonban egy ilyen belső tér esetében nem szükséges a nyersanyagokat vízálló bevonattal választani. A konyhai készletek általában kipufogódobozzal vannak felszerelve, ez nem teszi lehetővé a nedvesség behatolását az anyagba.

  A gipszkarton mindig a befejezni (festék, csempe, olajruhák, takarító tapéta). Ezzel a nedvesség nem éri el az alapot. A panelek vastagságát a termék funkciói alapján választjuk ki, figyelembe véve a munkaterület nagyságát és a keret erejét. A kartonból készült belső tárgyaknak olyan funkcionálisnak kell lenniük, amennyire csak lehetséges (polcok, dobozok). Az ilyen szerkezetek alapjaként teherhordó falak (polcok, állványok, oszlopok) használhatóak.

  Hogyan csináld magad?

  Előkészítés és számítás

  Annak érdekében, hogy a bútorok helyesen álljanak, egyenletes falú síkot kell készíteni. Ez a legjobb, ha ugyanazokat a nyersanyagokat használják, amelyekből a bútorok készülnek - a gipszkartonból.

  Tekintsük meg, milyen intézkedéseket kell tenni ehhez.

  • Először ki kell számolnia a differenciálfelület szabálytalanságait. Egy lapos sín van a falra (merőleges a padlóra). Ha a rések kisebbek 1 cm-nél, akkor a panelek profil nélkül is felszerelhetők. Más esetekben a keret szükséges.
  • A fém profilok a jelzett vonalak mentén vannak rögzítve. Az interstices beépített jumpers, lehetőleg több.
  • Az összes kommunikációt (elektromos vezetékek, vízvezetékek) elrejtheti egy konstruált fémprofil keretben, de előbb gondoskodnia kell róla. A fal szigetelésére (ha szükséges) megengedett.
  • A gipszvászon falra rögzíthető öncsavarral ellátott csavarokkal, amelyek mélyebbek lesznek a lapokra 1 mm-rel. A paneleket szorosan egymáshoz kell csatlakoztatni.
  • Továbbra is megfelelő megjelenést biztosít a falaknak. Csövek csavarjait és kupakjait. A felületet valamilyen módon felül kell néznünk. Most elkezdheti megtervezni a szükséges termékeket.

  Szekrény polcokkal

  A szekrény szokásos kivitelezéséhez néhány anyag és eszköz szükséges. Miután más objektumok tervezéséhez szükségesek.

  • Alumínium profil a keretszereléshez.
  • Gipszkarton lapok vastagsága 1,2 cm A felhasználási helytől függően el kell választani, hogy nedvességálló vagy nem.
  • Homorítófűrész vagy fűrészlap vágóeszközzel az anyag vágásához.
  • Fúrás perforátor üzemmóddal.
  • Csavarhúzó és csavarok.
  • Négyzet, épületszint, mérőszalag.
  • Védőfelszerelés: légzőkészülék, kesztyű, védőszemüveg.

  Nem rossz, hogy egy jövőbeli termékről van szó - a vele való együttműködés gyorsabb lesz, mivel a dimenziókat nem kell visszanézni, és minden részletet előzetesen meg lehet tenni.

  Összeszerelési folyamat

  • Először függőleges oszlopokat rögzítenek a profilról a falra. A padló és a mennyezet mellett vízszintes rudakat rögzítenek. Az alumínium alatt (opcionális) kösse be a lengéscsillapító szalagot, amely a lengéscsillapító működését végzi, és megakadályozza a rezgést.
  • Ha a rekesz nem a mennyezethez illeszkedik, a csővezeték felülről van felépítve. Ennek eredményeképpen az alumínium komponensekből álló párhuzamos alakú alakot kell kialakítani.
  • Az egész szerkezet megerősítése fel van szerelve a jumperekkel (különösen az oldalsó síkkal). Nyilvánvalóan a polcok körül helyezkednek el, ahol polcokat kell készíteni.
  • Jelölje meg a könnyű eszközök behelyezésének helyét. Számukra a szükséges helyeken dupla kockát készítenek. A huzalok visszavonására lyukak vannak.
  • A kapott "csontváz" panelekkel van bevonva. A gipszkarton lapjai pontos méretű munkadarabokra vannak vágva, mivel a töredékek szélei a profil közepén helyezkednek el. A csavarokat csavarhúzó csavarokkal csavarozzák.

  A rack ajtókkal felszerelhető, de jobb formában rendelni őket. A készterméket először díszítik, majd díszítik.

  Asztallap

  Szükség van a szükséges méretű profilok készítésére. Meg kell vágni, majd számozni. Különálló profilban rögzítenek lyukakat a kötőelemekhez. A fémelemek a falhoz rögzítve vannak a jelöléssel, figyelve a szintet. Ehhez használja a mérőeszközt. A keretvezetők előállítása két profilból áll - az egyik be van ágyazva a másikba. A felső sík megerősítéséhez vízszintesen elhelyezett keresztrudakat is kettősen készítenek. A csontváz minden egyes részletét ellenőrizzük a felület egyenletességéhez.

  A keretkeretet kettős támasztékkal kell megerősíteni. Egy pár távtartót rögzített csavarokkal azonos vízszintes távolságban. Ez úgy történik, hogy a teljes magasságot 3 egyenlő részre osztja.

  Függőleges erősítők vannak felszerelve az oldalakon. A jumper tetején kell elhelyezni a héj elhelyezését illetően. Ehhez tegyen vastag kartonból készült mosdókagylót, és határozza meg, hogy az erősítők mikor kerülnek felszerelésre.

  Miután befejezte a kerettel való munkát, javasoljuk, hogy utoljára ellenőrizze a sík szintjét. Erre azért van szükség, hogy kattints a szerkezetre. Nem szabad elkapni, de szilárdan állni. Ez biztosítja a táblázat megbízhatóságát.

  A mosogató alatt lévő síkhoz 2 azonos gipszkarton elemre van szükség. A méretükre vágják. Az egyik részt rögzíteni kell a felső felületre, a másik pedig vízszintesen (alatta). Ezután a GCR alsó és felső részében a mosogató alatt elrendezett elrendezések vannak rögzítve. Óvatosan vágja le az üregeket a mosogató alá.

  Gipszkarton munkalapok a fürdőszobában

  A pult az összes konyha szerves része. De kevesen tudják, hogy ez a belsőépítészeti elem megfelelőnek tűnik a fürdőszobában. A legjobb a hasonló gipszkarton-konstrukció kialakítása. Az anyag használata a fürdőszobában lehetővé teszi:

  • hozzon létre egy egyedi design;
  • tartós építkezés kialakítása;
  • állítsa be a pultot a fürdőszobába;
  • megakadályozza az anyagnak a helyiség túlzott nedvességtartalmából történő megsemmisítését;
  • hozzon létre egy gyönyörű munkalapot;
  • miközben könnyen felszerelhető.

  Pontosan a gipszkartonhoz használható, minden művelet könnyen elvégezhető kézzel. Ebben az esetben maga a design elegáns és szép lesz.

  Kétszintű kivitel

  Többszintű munkaasztal

  Lehetséges típusú tervek

  A fürdőszobában található gipszkarton különböző kialakítású. A következő típusok lehetnek:

  • egyszerű. Rendes polc megjelenése. Alkalmas nagyon kis fürdőszobákhoz;
  • beépített mosdóval. Lehetővé teszi a rendelkezésre álló helyek hatékony terjesztését a fürdőszobában. A mosdó rögzíthető a falon vagy a pulton;
  • beépített mosdóval és mosógéppel. Lehetővé teszi a kiugró eszközök simítását és egy elembe ágyazását;

  Fedélzetpad beépített mosdóval és mosógéppel

  Ebben az esetben maga a tervezés rendelkezik a következő elemekkel:

  • countertop és támogatás;
  • teljes keret;
  • keret az oldalfalakkal;
  • rést;
  • szekrények.

  Szükség esetén a kialakítás tovább erősíthető fém vagy fadarabokkal. Téglát is használhat. Az ilyen keret lehetővé teszi, hogy egy mosógépet vagy egy nehéz mosdót helyezzen a pulton.
  Figyelj! A megerősített tervezésnek további előnyei lesznek, ami jelentősen növeli funkcionalitását. De minden tervezésnél mindig figyelembe kell venni az összes szükséges segédprogramhoz való könnyű hozzáférést.
  A fenti struktúrák bármelyikét könnyen kézzel lehet elvégezni.

  A telepítési hely megválasztása

  Mielőtt elkezdené megtervezni a gipszkarton asztalát, meg kell határozni a helyét a fürdőszobában. A helyszín legjobb megoldása niche. Ebben van benne, hogy a leghasznosabb lesz, ha nemcsak a pultot, hanem egy mosógépet is integrál.
  Ha a helyiségben nincs megfelelő rés, akkor a projektben meg kell adni. A rést a gipszlapokból is könnyű felszerelni saját kezével. A mosogató jelenlétében a legjobb, ha fel lehet szerelni a pulton. Ezért pontosan tervezze meg ennek az elemnek a helyét ezzel a számítással.
  Ha figyelembe vették a fürdetés minden árnyalatát, akkor a gipszkarton szerkezet tökéletesen illeszkedik a helyiségbe, és jobban és ergonomikusabbá teszi.

  Milyen eszközökre és anyagokra lesz szükség

  Ha egy gipszkarton munkalapot szeretne készíteni a saját kezével, akkor szüksége lesz:

  • spatulák - gumi és fém;
  • csavarhúzó és kalapácsfúró;
  • ollók fémhez;
  • elektromos kirakós játék;
  • szinten;
  • rulett kerék

  A következő anyagokat is meg kell vásárolnia:

  • Knauf nedvességálló gipszkarton;
  • PS-6 keret profilok;
  • PN-6 deszkák;
  • fém- és gipszkartoncsavarok (SHSGM);
  • Nedvességálló gitt (Knauf);
  • vízálló oldat;
  • epoxi ragasztóval

  Az ilyen eszközök és anyagok az Ön rendelkezésére állnak, a könnyű és kiváló minőségű összeszerelés a saját kezével.

  Előkészítő szakasz

  A korábbi előkészületek elkészítéséhez végül elkészíthet egy tervet a jövőbeli tervezéshez. Ehhez tegye a következőket:

  • mérje meg a helyiséget a tabletta felszereléséhez;
  • határozza meg a jövőbeli szerkezet átmérőjét és magasságát;
  • az adatok alapján készítsen rajzot. Ehhez speciális programot használhat, vagy rajzot rajzolhat egy fehér papírra.

  Figyelj! A tervezési folyamat során figyelembe kell venni minden beágyazott elemet, hogy tökéletesen illeszkedjenek a lapok vágott lyukai alá. Különösen figyelembe kell vennie a mosogató típusát, mivel eltérések lehetnek a szabványtól.

  A mosdó tökéletesen illeszkedik a formatervhez, ezért a rétegelt lemezen körvonalazandó. Ilyen mintázatok hozhatók létre minden szerkezeti elemre.
  Ezután rajzot kell elhelyezni a falra és a padlóra a fürdőszobában, hogy megkönnyítse a keret rögzítését.

  Telepítési munka

  A táblagép saját kezekkel való összeállítása a következő műveleteket foglalja magában:

  • Egy korábban elkészített minta használata esetén gipszkarton lapokat kell készíteni;
  • szépen vágja ki a lyukat a mosogató alatt;
  • szereljen be két záróelemet a falba és rögzítse rétegelt lemezüket rájuk;
  • a tetején egy gipszkarton lapot rögzítünk egy lyukkal a mosogatóhoz;
  • ezen a lapon rögzítjük azokat a fennmaradó lapokat, amelyeknek nincs vágása;
  • A lapokat csavarokkal rögzítik;
  • Az összes varratot vízálló alapozóval bevonjuk és mi a gitt. Ezenkívül a lemezek közötti összekötő burkolattal ragasztható.

  Figyelj! Ha a szerkezet sarkokkal rendelkezik, akkor a sima megjelenéshez fém sarkokat kell használni.
  Ha erősebb struktúrát szeretne létrehozni, létre kell hoznia egy fémkeretet. Az ilyen kialakítás szabványos technológiára van szerelve. Egy mosógépet könnyű felépíteni benne. Ennek megfelelően a rajznak és a keretnek megfelelő számításokkal és elemekkel kell rendelkeznie.

  A keret a pulton alatt a fürdőszobában

  Többszintű munkalap létrehozásához a következőket kell tennie:

  • telepítjük az útmutatókat és a csapágyfémprofilokat és konzolokat;

  Figyelj! Minden tartónak erősnek és nem lazanek kell lennie. Ellenkező esetben a kialakítás instabillá válik.

  • a fém vezetékek helyett fadarabokat használhat. De szükségszerűen víztaszító megoldással kell kezelni őket;
  • először létrehozzuk az első szintet, majd felépítjük a másodikat a bázison;
  • további gipszkartonozás történik a szabványos módszer szerint.

  Sokan félnek attól, hogy a magas páratartalom és különleges mikroklíma miatt a kádban lévő gipszkartonpadló nem tart sokáig. De nem az. Természetesen, ha szokványos lapokat használ, az élettartama lényegesen kisebb lesz, mint nedvességálló anyagok. Ezenkívül a kész szerkezetet többször kell kezelni egy speciális vízszigetelő anyaggal vagy egy mély penetrációs alapozóval, amelyet epoxigyanták alapján készítenek. A legjobb a Knauf alapozó használata.
  A feldolgozás után lenyűgöző víztaszító réteget hoz létre, amely megakadályozza az anyag duzzadását.

  A munka végső fázisa

  Gipszkarton munkalapunk szinte készen áll. Vannak végső megérintések, hogy esztétikusnak tűnjön. Leggyakrabban a padló a fürdőszobában van díszítve kerámia csempe, hogy megfeleljen a szobába.

  Kerámia munkalap kivitel

  A befejeződéshez kicsi és nagy méretű csempéket is használhat. Mindez a tulajdonos vágyától és a fürdőszoba méretétől függ. Kicsi méretek esetén jobb, ha kisméretű csempéket használ a szoba nagyításához. Ha a méret a fürdőszoba elegendő, a méret a csempe befejező, akkor választhat.

  Hasznos tippek

  Annak érdekében, hogy a saját készítésű gipszkarton a lehető leghosszabb legyen, a következő ajánlásokat kell követni:

  • a tábla keretének rögzítését tüskékkel vagy önfúró csavarokkal kell végezni;
  • a legjobb, ha a dekoratív burkolólapokat nedvességálló ragasztóval rögzítik;
  • az alapozó munka során csak olyan készítményeket szabad használni, amelyeknek nagy a víztaszító tulajdonsága. Ebben az esetben a megoldásnak minél mélyebbre kell behatolnia a gipszkartonba;
  • Csak nedvességálló anyagokat és oldatokat használjon.

  Ahogy láthatja, egy gyönyörű munkalap létrehozása a fürdőszobában nagyon egyszerű. A legfontosabb, hogy kövesse az összes ajánlást és kövesse a telepítési technológiát.

  A pultra a gipszkarton fürdőszoba - olcsó és szép!

  A fürdőszobában elhelyezett asztalpult a saját kezűleg átalakítja ezt a teret a finomított szobába víztisztításhoz, eleganciájával mindenki számára.

  Gipszkarton felülete - új megjelenés a fürdőszobában

  Most a fürdőszoba design különös figyelmet szentel. Az utóbbi években a szakértők a lehető legszokatlanabb stílusokhoz hatalmas lehetőségeket hoztak létre a design számára. Ha korábban a fürdőszobát csak gyakorlati szempontból tekintettük - lehetséges volt mosni és fürödni benne, de most minden megváltozott. Mindenki azt akarja, hogy ez a szoba igazán kényelmes és szép legyen.

  Gipszkarton munkafelület

  Ha szokatlan kinézetet tervez a fürdőszobában, és egyúttal minimális anyagi erőforrásokat költ, javasoljuk, hogy a saját kézzel működő és kifelé vonzó munkafelületet készítsen a gipszkarton mosogatója alatt. Az ilyen munka időt vesz igénybe, és az eredmény egy nagyon válogató emberre is felkelt.

  Ahhoz, hogy a pultot a mosogató alatt a saját kezéből a megadott anyagból készítsük, fel kell állítanunk egy burkolólapra vagy kerámia csempere, elektromos vágólapra, rétegelt lemezlapokra és közvetlenül a gipszkartonra (normál és még jobb nedvességállóság), fém profilokra a szerkezet vázához, epoxi ragasztóhoz, gitthez. Mindezek az eszközök és anyagok könnyen beszerelhetők az épület szalonban.

  A mosdópult a fürdőszobában egy korábban létrehozott projekt szerint készült. Mérje meg az összes szükséges méretet, válassza ki a kívánt szerkezet optimális alakját, számolja fel a szükséges anyagok számát, majd kezdje el dolgozni egy elegáns struktúra létrehozását saját kezével.

  Beépített mosdó - gyártási rendszer

  Menetrend a mosdó jövőbeli asztali felső kontúrján, ezáltal elemi minta. Használja ezt a mintát, vágjon ki egy formát rétegelt lemezből és egy másik (hasonló) gipszkartonból. Végül le akarja vágni a felület egy részét a mosdó alatt.

  1. Csatlakoztasson két fémtartót a falhoz.
  2. Szerelje fel a korábban elkészített rétegelt lemezeket a szerelt kötőelemekre.
  3. A rétegelt lemez formanyomtatványának a gipszkartonhoz való rögzítése, a mosogató alá vésett kivágással.
  4. A szerkezet alján helyezzen be egy szükséges méretű gipszkarton lapot (nem szabad semmilyen vágás).

  Fedélzet beépített mosdóval

  A következő lépés egy konkáv vége lesz. Ez kézzel újra gipszkartonból készül. Vegyünk egy csíkot az anyagból, egész hosszában, kicsi vágásokat készítsünk (a távolságuk kb. 1 cm). Most egyszerűen hajlítsa meg a gipszkarton lapot.

  Az így elkészített részt az asztallap belső végéhez kell csatlakoztatni (használjon rozsdamentes acél csavarokat vagy csavarokat). Ügyeljen arra, hogy a szerelt elemet vízálló kendővel kezelje. Ajánlatos a primer alkalmazása előtt alkalmazni. Egy egyszerű fürdőszoba tete van készen! Minimális erővel töltöttél, és nagyon kényelmes és funkcionális designt kapott.

  Munkaasztal-thumbs - bonyolítja a feladatot

  Ha olyan multifunkcionális gipszkartonba szeretne állni, amelyben beépített mosdó található, ügyeljen arra, hogy megbízható keretet hozzon létre ehhez a designhez. Fémprofilokból áll, amelyek nagy stabilitást biztosítanak az egész szerkezetnek.

  Könnyűfém profilokat kell vásárolni a 27x27-es jelölésekkel (a jövő asztalterülete mentén történő felszereléshez) és a 67x27-hez (ez a termék szomszédos lesz az előzőhöz). Ha szükséges, olyan paraméterekkel dolgozhat, amelyek más paraméterekkel rendelkeznek. A keret vázszerkezete egyszerű fa lécekből állhat. De ne felejtsük el, hogy felületükön speciális összetevőket kell alkalmazni, amelyek megvédik a fát a nedvességtől, a gőz és a magas hőmérséklettől. A keret a gipszkarton szomszédos a falak a fürdőszoba. A padlóhoz hozzá van csatolva a körmök.

  Gipszkarton-fiók

  A munkalap maga ebben az esetben MDF-ből készülhet. Határozottan meg kell határozni a szerkezet magasságát. Olyan legyen, hogy kényelmes legyen a mosogató használata.

  Ezenkívül meg kell fontolnod, hogy milyen anyagot tervezsz egy házi készítésű szekrény díszítésére. Olyan helyzetekben, amikor az asztallap kerámia burkolattal van burkolva, meg kell választanod a szerkezet optimális magasságát - így nincs szükség a csempézett termékek vágására. Ez nagymértékben megkönnyíti a saját kezük megvalósítását.

  A gipszkarton elrendezése asztallappal a következő:

  1. A falra helyezi az irányító fémprofilt.
  2. Ön alkotja a fém termékek fémszerkezeteinek kontúroit, azonnal készítse elő a gipszkarton lapokat a gyártott keret méretére.
  3. Vágja ki a formát a mosogató alatt (lásd fent).
  4. A kivágás szélén a mosogató alatt helyezze el a profilokat (csapágyak). Szükség van arra, hogy rögzítési pontokat biztosítson a tőke alsó támaszainak és a szerkezet nagy szilárdságának.
  5. A felszerelt szerelvények alatt, gipszkartonhoz csavarokkal vannak összekötve.
  6. Végezze el az alsó burkolatot. Ez az alsó anyaglap, amelyet először a fém kerethez rögzítettek és rögzítettek.
  7. Az alsó fémprofilhoz és a falhoz rögzítéseket vezet. Ahhoz, hogy teljes merevítőt támogasson, be kell zárnia a háromszögek éleit. Ehhez egyszerűen csatlakoztasson egy másik sínt.
  8. Két háromszög, amelyek mindegyik leírt művelet után kiderült, gipszrost vagy gipszkarton (vízálló) kell bevonni.

  A munka utolsó szakaszában több fémprofilot kell felszerelni. A polcokat a sarkok fölé helyezték, amelyek rögzítik a zárójeleket. Ezután rögzíti a felső gipszkarton lapot, vágja le a szekrény végeit, szerelje be a mosogatót (győződjön meg róla, hogy a tömítőanyagot rögzíti) és élvezze a saját kézzel készített fürdőszobai tervezést. Ha akarja, akkor felakaszthatja az ajtókat a beépített szerkezetben. Hajtsák végre azokat MDF lemezekből, és szereljék fel őket a szerkezetre kis hurkok segítségével.

  Mozaiklapok - rövid utasítások

  A fürdőszobában a do-it-yourself szekrény különféle anyagokból készül. Leggyakrabban ilyen célokra mozaiklapokat használnak.

  Mozaik munkalap

  A befejező munkák a következők:

  1. A szerkezet és a padlóburkolat ajtóit nedvességálló speciális csempe ragasztóval vonják be.
  2. Távolítsa el a védőpapírréteget a mozaikból (a szokásos vízben át kell őket áztatni), majd nyomja meg őket a feldolgozandó szekrényrészekhez.
  3. A burkolólapok közötti kötéseket egy erre a célra tervezett speciális összetevõvel dörzsöljük, gumibetétes géppel.

  A mozaik burkolólapok helyett műanyag paneleket használhat a munkalapok befejezéséhez, amelyek nem félnek a nedvességtől, a kerámia burkolólapoktól és bármilyen más anyagtól. Csak egy dolog fontos. A bevonattal ellátott termékeknek praktikusaknak kell lenniük, és ne essenek össze vízzel érintkezve.