Legfontosabb > Tervezés

Tippek a minőségi fürdőszobai bútorok kiválasztásához

Hogyan válasszuk ki a fürdőszobai bútorokat úgy, hogy ne csak jól nézzen ki, hanem évek óta is? Mit kell figyelni? Mutassuk össze.

Először is emeljük ki azokat a fő kritériumokat, amelyeket feltétlenül figyelembe kell vennie:

 • Megjelenés:
 • anyag;
 • Mechanizmusok és kötőelemek;
 • Bútorbevonat;
 • Cég.

Most vegye figyelembe minden kritériumot külön.

megjelenés

Az első dolog, amit figyelünk, amikor kiválasztunk valamit, annak megjelenése.

A fürdőszobai bútorok nem kivétel. Elvégre meg kell értenünk, hogy illik-e a belső térünkhöz, megfelel-e az elvárásainknak, stb. Azonban a "megjelenés" kritérium tisztán szubjektív dolog, és mindenki maga dönti el, hogy milyen ideális fürdőszobai bútoroknak kell kinéznie. Ezért sokáig nem fogunk megállni, és nem foglalkozunk ezzel a kérdéssel.

Csak azt szeretném megjegyezni, hogy nem hagyhatjuk figyelmen kívül ezt a kritériumot, mert ha úgy dönt, bútorok, tökéletes minőségű, de nem kielégítő az Ön esztétikai igényeit, egy idő után felébred irritáció, ami nem tolerálható, mint a fürdőszobában kell egy pihentető és megnyugtató.

anyag

Amint látta a tökéletes, a véleménye szerint a fürdőszobai bútorok beleszeretettek, nem engedheted meg azonnal az érzelmeidet, de mindenképpen ellenőrizni kell mindent. És a következő dolog, amire figyelnie kell, az az anyag, amelyből a bútorok készülnek.

faipari

Ez az anyag nagyon bizonytalan a magas páratartalom és a hirtelen hőmérsékletváltozások miatt, így az ilyen anyagból készült bútorok a legkedvezőbbek a tágas, jó szellőzésű helyiségekben. Ha kizárólag fafából készült fürdőszobai bútorokat kíván vásárolni, meg kell adnia, hogy milyen fát használt.

A fürdőszobában a legmagasabb minőségű bútorok értékes fából vagy impregnált fából készülnek, de az ilyen bútorok ára megfelelő.

MDF és forgácslemez

Az MDF tartósabb anyag, amely nagy szilárdsággal, nedvességállósággal rendelkezik, és rendkívül ellenáll a mechanikai igénybevételnek. A forgácslemez egy kicsit gyengébb az ereiben, és leggyakrabban egyszerűbb lemezek készítésére használják.

műanyag

Ez az anyag ésszerű ár és nedvességállóság különbözik. Azonban az anyag bútorai nem nagyon tartósak és a műanyagból készült bútorok felülete nagyon könnyen károsodik.

Fém és üveg

Teljesen bútorok a fürdőszobában nem ezekből az anyagokból készültek, hanem csak egyedi elemei készülnek. A fémek és az üvegek kiváló minőségűek, de leggyakrabban az ezekből az elemekből származó bútorok olyan különleges stílushoz kötődnek, amelyet nem mindenki szeret. De ha pontosan ez az, amire szükséged van, nyugodtan hagyd abba ezt az anyagot.

Mechanizmusok és lámpatestek kialakítása

Amint meggyõzõdik a bútorok minõségérõl, további figyelmet kell fordítani mechanizmusaira és rögzítésére, a bútorokra szorosan rögzíteni kell.

Minden ajtónak könnyen nyissa ki és szorosan zárja be az ajtót. A csúszó polcok csúszása elfogadhatatlan, idővel ez a kötőelemek leválasztásához vezethet.

Figyeljen a lyukakra, a lyukakra és a vágásokra is. Egyes gyártók védő rétegek alkalmazása után készítik őket, ami miatt a nedvesség elleni védelem sérült.

lefedettség

Fontos kritérium a bútorok bevonása.

A bevonatok a következők:

 • Öntapadó film - fő előnyei: elfogadható ár és sokféle szín. A hátrány a törékenység. Nedves körülmények között ez a bevonat sötétedhet vagy buborékolódni kezd.
 • Akril réteg - praktikus és megbízható bevonat. Az akril réteg meglehetősen ellenáll a hőmérsékletnek és a magas páratartalomnak, valamint vonzó megjelenésű. A hiányosságok közül meg lehet különböztetni azt a tényt, hogy az akril bevonattal ellátott bútorokat csak speciális tisztítószerekkel kell ellátni.
 • Fa furnér, lakkozott, tartósabb a korábbi verziókhoz képest, és megbízhatóbb védelmi funkciókkal rendelkezik.
 • A zománc és a lakk felülete tartós, ellenáll a hőmérsékletnek és a magas páratartalomnak. A bútorokkal, zománccal vagy lakkal borított is nagyon könnyű gondozni.

cég

És végül az utolsó, de nem utolsósorban a bútorgyártónak tekintjük a kritériumot. Gondosan tanulmányozza a gyártótól származó információkat, és nézze meg, hogy megbízhat-e ebben a cégben vagy sem. Vegye fel a kapcsolatot csak a megbízható üzletekkel, hogy elkerülje a kellemetlen helyzeteket, és ne féljen minden szükséges kérdést feltenni. Ha a cégnek nincs semmi elrejtése és bízik a bútorok minőségében, a vezetők soha nem tagadják meg mindazt, ami érdekel.

befejezés

Elemeztük azokat a legfontosabb kritériumokat, amelyeket a fürdőszobai bútorok kiválasztásánál figyelembe kell venni. De szeretnénk megjegyezni, hogy minden egyes esetben vannak olyan árnyalatok, amelyekben szakembereink szívesen segítenek kitalálni.

Ne féljen kérdéseket feltenni, és válogatós, de mérsékelten. Végtére is, a végén van egy cél veled - megtalálni a tökéletes bútorokat az Ön számára a fürdőszobában.

Csak jó minőségű és hosszú távú vásárlást kívánunk!

Legyen tisztában az eseményekkel.

Ezennel engedélyt ad LLC „ALV kereskedelem” annak érdekében, hogy javítsa a szolgáltatás minősége, a szolgáltatások javítására -, hogy összegyűjti, nyilvántartja, szervezi, gyűjtésére, tárolására, finomítani (update, változás), kivonat, felhasználása, továbbítása, beleértve a töltési folyamat másoknak, és nevezetesen a közlekedési vállalatok, postahivatalok a szolgáltatásnyújtás szállítására és áruk átadása, depersonalize, blokk, távolítsa el, elpusztítják a személyes adatok: név, vezetéknév, apai, számos hazai és a mobiltelefonok, az e-elektro ronnoy cím útlevél adatait.

Mi a fürdőszobai bútor?

Már sikerült felmérnie, hogy a modern fürdőszobai bútorok sokszínűek a formatervezésben. Most fontos megérteni, hogy a gyártás során felhasznált anyagok széles köre van. Ezek az anyagok gyönyörűek lehetnek, de nem praktikusak. Hogyan válasszuk ki a fürdőszoba bútorát nem csak stílusos, divatos, hanem kiváló minőségű?

Az online áruház minden egyes kártyáján szereplő "Műszaki leírás" alatt megpróbáljuk meghatározni a fürdőszobai bútorok gyártásához használt összes anyagot. És mindezt úgy, hogy a látogatók könnyedén el tudják képzelni a terméket anélkül, hogy meglátnák, és anélkül, hogy megérintenék volna. Végtére is, minden anyagnak saját egyedi tulajdonságai vannak. De annak érdekében, hogy egy termék objektív elgondolását sajátosságai alapján lehessen elérni, szükség van a terminológia megfelelő megértésére. Csak első pillantásra ilyen különlegesnek tűnik. Valójában nem különösebben nehéz megállapítani, hogy milyen fürdőszobai bútorok készülnek. Nem fogunk mászni a dzsungelbe, és elmondjuk, mit kell minden vásárlónak tudni, amikor bútorokat választanak a fürdőszobában. Reméljük, hogy ez az információ segít a helyes döntés meghozatalában.

Test anyaga: Tömör (bükk, tölgy)

A fürdőszobában a helyiség magas nedvességtartalma magas követelményeket támaszt a fürdőszobai bútorok gyártásához használt fa kiválasztására. Messze tőle. Meg kell ellenállni a deformációnak, nagy szilárdsági jellemzőkkel kell rendelkeznie. Közép-Európában növekvő közös fajták a tölgy, bükk és vörösfenyő. Igaz, az utolsó nem olcsó. A vágott bükk egy érdekes minta, és kiderül, nagyon szép fürdőszoba bútorok. Igaz, ez a fa elég lassan növekszik, ezért nagy mennyiségben való előkészítése lehetetlen, ami minden bizonnyal befolyásolja az árat. Ráadásul nem csak a bútorok bükkből készülnek, hanem más iparágakban is használják, különösen finom anyagként. A lágy és meleg bükkös hangok lehetővé teszik, hogy olyan bútorokat készítsenek, amelyek kellemessé és csendesebbvé teszik a szobát.

Oak ősi gyártásához használt bútorok és minden, köszönhetően a gazdag színeket a saját fa és tisztességes teljesítmény az első helyen - az erő, mert tölgy sűrűsége igen magas, amely arra szolgál, mint egy illeszkedő visszautasítás nedvességgel szemben: a rosszul felszívja a vizet, és így készült termékek ez nem érinti duzzanat, deformáció és rothadás. Nem meglepő, hogy a tölgy parketta nagy népszerűségnek örvend. Ez egy hosszú élettartamú padlóburkolat. És a tölgy nem található, hogy menedéket nyújtson a penész és gombák számára. Őt még ebben a tekintetben is figyelembe veszik, természetes fertőtlenítő. Ennek eredményeképpen a tölgyfa bútorok tartóssága nem kétséges. Ennek ellenére a természetes fából készült bútorokat antiszeptikus anyagokkal is kezelik, ami növeli nedvességállóságát és lakkozik.

Teak, iroko, rózsafa vagy merbau alkalmas egzotikus fajok fürdőszobai bútorozására. Ezeknek a fáknak a fája is meglehetősen sűrű, ami azt jelenti, hogy ellenáll a nedvességnek, de a bútorok nem nagy népszerűségnek örvendenek, mivel nincsenek olyan széles területek.

A test anyaga: forgácslap

A tömeggyártásban a fürdőszobai bútorok gyártására legelterjedtebb anyagot megvásárolták laminált farostlemezből, amelynek különleges bevonata növeli nedvességállóságát. Nem csak a bútor test, hanem a homlokzatok is készültek. LDSP készül, mivel könnyen megérthető a névből, fafeldolgozó anyagok - fűrészpor és forgács, amelyek formaldehid gyanták összekapcsolódnak egy monolit lemezre. A tetején a lemez laminált papír-gyanta film.

A laminálás egy melamingyantával impregnált dekoratív réteg alkalmazása egy forgácslemezlemezre a nyomás alatt, aminek köszönhetően a díszítőfólia "szorosan" kapcsolódik a forgácslap felületéhez. A technológia lehetővé teszi különböző színű és textúrájú lemezek előállítását, amelyek ellenállnak mind a mechanikai, mind a hőhatásoknak. By the way, hogy átadják a nedvesség ellenálló forgácslap, paraffin emulziót adnak a chip tömegét, más szóval az olvadt paraffin. Tegye ezt a laminálás előtt.

A laminált forgácslap a bútorgyártók egyik kedvelt anyaga, hiszen elegendő erővel rendelkezik, ez a lemez könnyen feldolgozható, és jól rögzíti a kötőelemeket. Az ár ugyanakkor alacsony, ezért elengedhetetlen a turistaosztályú bútorok gyártásában.

Homlokzati anyag: MDF

Ha a DSP rövidítés értelmezése szinte mindenki számára ismert, akkor nem mindenki fogja azonnal megmondani, hogy mit jelent az MDF. Az orosz nyelvű írás esetén ez a koncepció a következőképpen dekódolható: a fa finom eloszlása. Angol fordítás pontos kissé eltérő, nevezetesen: Közepes sűrűségű farostlemez (MDF - közepes sűrűségű farostlemez), de a lényeg ugyanaz, mint a termelés MDF fa alapú anyagok vannak kitéve alapos felülvizsgálatát. Ha megtalálja a legegyszerűbb analógiát, akkor a forgácslap és az MDF közötti különbség nagyjából megegyezik a húsdarálón áthaladó és feldolgozógépen feldolgozott termékek között. A lemezek gyártásának további technológiája hasonló. De a termelés MDF fatermékek ne add formaldehid gyanták, mint a DSP, és speciális kötőanyag - lignin (a komplex polimer vegyület sejtjeiben lévő edényes növények), és a viasz, akkor tudja, hogy a veszélyes anyagok nem tartalmaznak. Ezután a lemez forró prés alatt van kialakítva. A homlokzatok üregének végeit a PVC profilszegélye védi a nedvességtől, és a nagyon eltérő bevonatot, amely meghatározza a kialakítást, maga a lemezre kerül. Akril vagy lakk, festék vagy furnér, valamint laminált lehet, utóbbi lehet matt, fényes vagy texturált. Mindez a laminálás során használt film mintázatától függ. Ezen felül, akkor MDF, MDF, csak akkor létrehozhat egy íves homlokzat, és általában ez az anyag könnyen megmunkálható, így olyan termékeket, különböző formájú és különböző dekor. Tehát, ha magas fényű homlokzatokról beszélnek, csak MDF-t jelentenek. A mintázott homlokzatok vagy tömbből vagy MDF-ből készülnek, mivel a forgácslap nem alkalmas erre. Általában a tervezés szempontjából az MDF nyújtja a gyártók számára a lehető legszélesebb lehetőséget.

Ez a bútorok a fürdőszobában a legkedveltebbekké válhatnak, ha nem feltétlenül drágábbak, mint például az azonos forgácslap. Ráadásul az ok nem annyira a termelésben használt összetevők magas költsége, mint az MDF külföldi vásárlása. Az a tény, hogy ez az anyag Oroszországban rosszul fejlődött, és a meglévő üzemek nem fedik le az orosz vállalkozások minden igényét. Ennek eredményeként az MDF-t külföldön vásárolják. És ez természetesen befolyásolja az árat. De az MDF megéri mind az abból készült termékek megjelenésének esztétikáját, mind pedig a fogyasztói jellemzőket, különös tekintettel a nedvességállóságra, a tartósságra és a megbízhatóságra.

További lehetőségek

Valójában, ezek az anyagok listája származékok bútorgyártás a fürdőszobában nem korlátozott, bár ezek a legnépszerűbb. Vannak mások is. De figyelembe kell venniük, nagyon kis részt foglalnak a fürdőszobai bútorok résén. Íme néhány közülük:

Fém: acél, általában rozsdamentes, öntöttvas, alumínium. Néhány bútorelem rézből, sőt rézből és ónból is használható. Természetesen az ilyen bútorok fémje alapos korrózióvédelmi képzésen megy keresztül. Azonban a bútorok ritkán készülnek teljesen fémből. Általában fém díszítő elemeket használjunk fából, például.

Műanyagból készült, melyből mind a szilárd bútorminták, mind a különböző díszítő elemek, bármilyen alakúak és színűek. A bútorok nagyszerűen érzik magukat egy párás környezetben, még a zuhanyzóból is lehet itatni. Minden jó, de a műanyag bútorok rövid életűek, és nem különböznek erőtől.

Üveg: átlátszó, matt, színes, mintás. Drága, gyönyörű. Az ilyen bútorok előállításához rendszerint speciális, edzett üvegt használnak, amely még akkor is biztonságos, ha megtörik, mivel nem széttöri az éles peremű töredékeket. Ugyanakkor az ilyen bútorok kezelésekor nem szabad bánni.

Kő. Ez persze mesterséges kő, amely most egyre gyakoribbá válik. Valóságosnak tűnik, ugyanakkor könnyebb, olcsóbb és könnyebben tisztítható. Nagyon szokatlan, tisztességesnek tűnik. Természetes kőből készült termékek darabos modellek, egy exkluzív, amely általában megrendelésre készült. Kő az ilyen bútorok leggyakrabban mosogató és munkalap. Onicsból vagy márványból készülnek. Az öröm drága, és nem mindenki számára.

Anyagok bútorok a fürdőszobában

Link a cikkhez

Link a cikkhez

Válasszon egy új fürdőszobai bútorokat, már korábban számos lehetőséget rejt magában, és sokan vizuálisan nagyon hasonlítanak egymáshoz, a különböző költségek és minőség ellenére? A legtöbb ember úgy véli, hogy ebben az esetben csak az árat kell megvizsgálni, de ez a rossz megközelítés. A legfontosabb dolog az az anyag, amelyből a bútorok készülnek. Tudja meg, melyik anyag a legjobb a mi cikkünkből.

MIÉRT A MINŐSÉGI ANYAGOK KIVÁLASZTÁSA?

Két fontos oka van a minőségi bútorok kiválasztásának. Az első a nedvesség. A párás levegő és a fröccsenő víz károsíthatja az alacsony minőségű bútorokat, és ez azzal járhat, hogy a szekrények padlója megreped és elhalványul, és a keret önmagában deformálódik az idő múlásával. A második a bútorkeret. Biztosan elég erős ahhoz, hogy támogassa a nehéz munkafelület vagy mosogató súlyát. Rossz anyagok vezetnek ahhoz a kerethez, amely az asztallap közepén vagy a mosogató tálban hajlik. Valószínűleg nem fog teljesen összeomlani, de feltétlenül repedésekhez és kisebb károkhoz vezet.

MASSIF TREE

A tömörfa bútorok a legjobb választás a fürdőszoba számára, ha a magas ár nem számít, mert ez a legtartósabb anyag. Alapjául például nyír, juhar vagy tölgy választható. A tömörfa szekrények régóta szolgálják, mert semmi sem hasonlítható össze a természet ajándékaival. Érdemes megjegyezni, hogy a fürdőkádak és a fürdők, amelyek nagyon népszerűek az utóbbi időben, tömör tölgyből készülnek, tehát ha szeretne környezetbarát anyagokat és valami szokatlan cuccot szeretne, gyönyörködjenek magukról.

Forgácslemez

A további feldolgozó forgácslap ellenére elég ellenáll az anyag külső hatásainak, és kiváló választás, ha a legjobb egyensúlyt szeretné elérni az ár és a minőség között. A gyártó által megfelelően megválasztott festékek és egyéb anyagok biztosítják a felület tömítettségét, és a bútorok kevésbé érzékenyek a nedvességre és a hőmérséklet változására. A forgácslap nem olyan tartós, mint egy fafajta, de hosszú ideig tart, ha jó szellőzést szervez és átveszi a nedvességtartalom szabályozását.

MDF

MDF egy sűrű fa kompozit. Az abból készült bútorok gazdaságos választás azok számára, akik egy bizonyos költségvetésben akarnak maradni. Az alacsony árelőny mellett komoly hátrányai is vannak: nem könnyű javítani, ha zúzódások vagy repedések jelennek meg, és a víz hatására könnyen megduzzad és szétszóródik.

GRANIT vagy QUARTZ

A természetes anyagok a munkalapok, leggyakrabban a választás esik a gránit vagy kvarc. A gránit továbbra is az első a természetes kövek minden fajtájából, nem csak a nyilvánvaló szépség és a végtelen sokféle szín és mintázat miatt, hanem azért is, mert karcálló, nedvességre érzékeny és minimális karbantartást igényel. A kvarc szintén ellenáll a nedvességnek, foltoknak és baktériumoknak. Ezenkívül tartós, mert ez a természet egyik legnehezebb és leggazdagabb ásványa. A kvarc költsége némileg alacsonyabb, mint a gránitéé, de mindkettő meglehetősen drága.

BETON

Ez nem csak ipari anyag. A beton egyedülálló képformát képes megváltoztatni: a táblát bármilyen méretben és stílusban önthetjük. A beton, akkor utánozni természetes kő, hogy bármilyen textúra és a szín. Rendkívül tartós és viszonylag környezetbarát. Furcsa módon, leggyakrabban betonszerkezetek használatával a tervezők modern és minimalista bútorokat gyártanak. Ha tiszta vonalakat használsz, akkor válaszd a betont.

Hogyan válasszunk fürdőszoba bútorokat?

Először is, a fürdőszoba bútorok választéka nehéz és zavarosnak tűnhet. Végtére is, az online áruház megrendelése eltér a szokásos vásárlástól, amikor időben korlátozzuk, és nem ilyen nagy választék. Az online áruházban, a hatalmas modellek mellett, egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy alaposan mérlegelje az előnyöket és hátrányokat, számítsa ki és előrejelezze mindent a legkisebb részletességgel. Segítünk abban, hogy megértsük az összes jellemzőt, hogy a kiválasztási és vásárlási folyamat csak örömet okozzon.

Egy kompozíció kiválasztása

Az első dolog, amit el kell döntenie - mit szándékozik behelyezni a fürdőszobába? Valaki fülhallgatót keres olyan különféle elemekkel, amelyek mindent el tudnak látni, amire szüksége van, ami a szoba kialakításának alapja lesz. És éppen ellenkezőleg, a minimalizmusra törekszik, és a bútorok közül csak egy tükörszekrényre van szüksége a mosogató fölött és egy figyelmetlen lámpánál. Mit tudunk kínálni, amikor a fürdőkádról beszélünk?

alapítvány


Minden fürdőszobában három dolog van: egy mosdó, valami alatta, azaz mi áll, és mi van fölötte, azaz. egy tükör A fennmaradó rész korlátlan lehetőségeket kínál.

Ha nincs szükség helyre a mosogató alá helyezésére, akkor a konzolra rögzíthető, állványra vagy félpótkára helyezett, asztalra vagy konzolra szerelve. Ez egyszerűsíti a szoba tisztítását, és népszerű a nyilvános fürdőszobákban, valamint olyan helyeken, ahol az egészségügyi követelmények magasabbak, mint a tárolási kényelem. Ezen kívül az ilyen minimalista megoldások ideálisak az ultra-modern fürdőszobákban, hi-tech stílusban.

Ma azonban a fürdőszoba bútorok olyan sokféle gyönyörű, kényelmes és felszerelve számos kellemes kiegészítések talapzat, hogy a legtöbb vásárló azonnal választani egy sor egy könyöklő egy mosogató.

A mosogató felett általában tükrök kerülnek elhelyezésre, amelyeknek nincsenek a készletben vagy polcok, szekrények, lámpák. Gyakran választhatja ki a beépített lámpával készre gyártott tükörszekrényt, és önállóan válassza ki az egyes részleteket külön-külön.

részletek

A bázis kiválasztásakor - egy mosdóval, konzoldal vagy fejhallgatókkal ellátott szekrény, fontolja meg, hogy további polcok vagy szekrények nem hasznosak-e Ön számára, különösen akkor, ha úgy dönt, hogy nem hajlandó helyet foglalni a mosogató alatt. A készlet fő összetevőinek kiegészítéseként választhat szekrényeket, polcokat, konyhaszekrényeket, asztalt és még banketteket ugyanolyan stílusban, mint a választott bútorok egyéb elemei.

Tervezzük a telepítést

Nagyon fontos eldönteni, hogyan szerelik fel a bútorokat? Legtöbbször a felfüggesztés telepítését választják, így a takarítási időt takarít meg, a nehezen elérhetõ porokat a lábak mögül kell tisztítani, és a padlózat mosásának olyan folyamata, amely nem tartozik a felesleges tételek közé, sokkal könnyebb. Azonban a padlószerkezet stabilabb, nem kell a falak és a lámpatestek erejéig támaszkodni, biztonságosan tárolhat nehéz tárgyakat is, és félelem nélkül minden súlyára támaszkodhat.

Külön kell mondani a szögszerkezetről. A készletet speciális módon tervezték, amely lehetővé teszi, hogy a bútorokat a sarokba telepítse, így helyet takarít meg, így fontos a kisebb helyiségekben.

Méréseket végzünk és rajzolunk

A legjobb, ha egy tollal és egy papírlapmal élesítheti magát, mérje fel a falakat azokon a helyeken, ahol a vásárlás tervét és a bútorok összeszerelését tervezi, a megadott méretek alapján.

Adja meg a weboldalunkon feltüntetett számokat: ha egy padlóburkoló egységet és egy lábat mosogatót vagy egy lábfejre szerelt padlófülhallgatót választ, a szerkezet magasságát a készletben feltüntetett lábak figyelembevételével jelzi. A szélesség és a mélység a bútorok legszélesebb részének figyelembevételével kerül meghatározásra, leggyakrabban a mosogató kinyúló részei.

Mosogató kiválasztása

A mosdó beállíthatja a fülhallgató stílusát, és szerényen képes végrehajtani funkcióját, anélkül, hogy tükröződne. Mi lesz - úgy döntesz.

anyag

Az első lépés az anyag kiválasztása. A legtöbb költségvetési lehetőség a fajansz. A nemesfémes mosogatók egyszerűek, könnyen tisztíthatók, szinte minden belső térhez illeszkednek, ha az ilyen mosogatóval borított máz jó minőségű, vonzó megjelenést élvez évek óta. A porcelán ugyanolyan jellegű, mint a földimogyoró, könnyen tisztítható, gyönyörű és sokoldalú is, de kevésbé porózus szerkezete miatt szinte nem szívja fel a szennyeződéseket és szagokat, és hosszabb ideig tart, mint a fajansztermékek.

A mesterséges márvány mosogatók sok csodálója a nemes megjelenésnek és gyakorlati tulajdonságainak köszönhetően. Ez az anyag poliésztergyanta keverékéből áll, töltőanyaggal, leggyakrabban márványfestékkel vagy kvarc homokkal. Alacsony porozitással is rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a szennyezés nem felhalmozódik a felszínen. Az ilyen héjak nagyon hosszú élettartamúak és gondatlanok a gondozásban, annak ellenére, hogy nem mindenki láthatja a különbséget a mesterséges kő és a természetes kő között.

Az üveghámok egyedülálló varázsa és örömmel fogadják a leglátogatottabb estéteket. Készülj fel arra a tényre, hogy ez az anyag gondos karbantartást igényel, mivel a cseppek és tisztítószer-maradékok nagyon jól láthatóak az üveg felületén. Az üveghéjak törékenysége gyakran eltúlzott, biztosan nem hasonlítható porcelánhoz vagy kőhöz, de ezek a termékek edzett üvegből készülnek, ami biztosan nem fog megszakadni, ha hirtelen leöblít egy szappantartót vagy egy krémet.

Mosogató helye

Sok lehetőség van arra, hogy a mosogatót az állványra vagy asztalra helyezzük. Lefedi a szekrény teljes felső felületét, és már tartalmaz egy asztallapot, fából készült vagy márvány felületre vágható, és még csak tetejére is elhelyezhető, mint egy váza.

Test anyag

MDF vagy forgácslap?

A leggyakoribb anyagok az MDF és a forgácslap. Mindkettő faforgácsból készült, de a különböző technológiák szerint. Az MDF-et sokkal környezetkímélőbbnek és tartósabbnak tekintik, mint a forgácslap, ezért könnyebben feldolgozható, ezért a legösszetettebb formákból készült bútorok MDF-ből készülnek.

Az MDF nedvességállóbb, mint a forgácslap, de az utóbbiak gyártói kompenzálják ezt a hátrányt a polimer és a paraffin adalékanyagokkal együtt, valamint a lemezek laminálásával. Úgy gondolják, hogy a forgácslap a laza szerkezet miatt a záróelemeket és a csavarokat rosszabbra fogja helyezni.

E két anyag egyikének kiválasztásakor a fő referencia a bútorra költeni kívánt összeg. Ha elsődleges fontosságú, hogy pénzt takarít meg, akkor akkor kapja meg a maximális megtakarítást, ha chipboard készleteket vásárol, ez az anyag olcsó és nagyon népszerű Oroszországban. Ha lehet vásárolni bútorok drágább - jobb, ha marad az MDF.

Nemes klasszikusok

Minden előnye, hogy az MDF és forgácslap gyakran elveszíti a természetes fából készült bútorok minőségét és tartósságát.

Az a fa, amelyből a fürdőszobai bútorok készülnek, előszárított és speciális eszközökkel kezelik, amelyek megvédik az anyagot a nedvességtől és a penésztől, jelentősen növeli a gyártási folyamat költségeit, de az eredmény megéri.

A fa bútorok környezetbarátak, szinte minden belső térben jól néz ki, ellenállnak a mechanikai károsodásnak, megbízhatóak, tartósak és gyönyörűek. A fa bútorok élettartamát évtizedekig becsülik. Különböző fajokból álló fákból készül, amelyek bizonyos tulajdonságokban és megjelenésben különböznek, de a fő tulajdonságok mindenki számára megegyeznek.

A tok fedele

Fényes vagy matt?

A homlokzatot vagy a burkolatot két lépésben lehet kiválasztani. Először el kell döntenie, mit szeretne több, matt vagy fényes. A fényes bevonat vizuálisan növeli a helyet, könnyebbé teszi, és a matta praktikusabb a víz nyomainak, az ujjaknak és a működés egyéb elkerülhetetlen következményeinek kérdésében.

Furnér, film vagy zománc?

A második lépés az, hogy közvetlenül kiválasztja az anyagot, amellyel a hajótestet és a homlokzatot lefedik.

A zománcburkolású bútorok látványosnak tűnnek a belső térben, hosszú ideig vonzó megjelenést élveznek. Azonban az ilyen bevonattal ellátott bútorok nem lehetnek túlságosan olcsóak, különben a fiókok lezárásakor vagy az idő múlásával kockáztatják.

A film a legköltséghatékonyabb megoldásnak számít a borításnak, az ilyen bútorok költsége a fő, de nem az egyetlen előny. A zománccal ellentétben a filmnek nincsenek zsetonjai, nem nehéz tisztítani, és a gyártók általában egy hatalmas színválasztékot kínálnak.

Ha tetszik a természetes fából készült bútorok, de nincs pénzügyi lehetősége annak megvásárlására, javasoljuk, hogy alaposabban nézze meg a furnér. Ezek vékony, természetes fából készült lapok, amelyeket MDF vagy forgácslemezből készült panelekre alkalmaznak. A minőségi lefedettség nem csak rosszabb, mint a bútorok egyetlen fából, de nem rosszabb a környezettudatosság és a könnyű karbantartás szempontjából.

Azonban milyen fedezetet választana, azt javasoljuk, hogy ne használjon agresszív tisztítószereket, amelyek elkerülhetetlenül lerövidítik a bútorok élettartamát.

Hasznos részletek és kellemes dolgok

mechanizmus

Ha a bútorok szekrényei és fiókjai vannak, akkor kívánatos, hogy a zárak be legyenek helyezve, amelyek lehetővé teszik az ajtók zökkenőmentesen és csendben történő bezárását, ami nemcsak a hatásokat kizárja a hangokból, hanem jelentősen meghosszabbítja a fejhallgató élettartamát is.

Felhívjuk a figyelmet a megnyomás megnyomásának mechanizmusára is, amely ma nagyon népszerű. A bútorok nem rendelkeznek zárakkal és fogantyúkkal, de egy bizonyos ponton enyhe nyomással nyithatók meg.

tér

A bútorgyártók fáradhatatlanul dolgoznak, hogy a modellek még hasznosabbak legyenek, felszerelve őket új, kellemes kiegészítésekkel. Például egy mosodai kosár, amelyet a fülhallgató egyik ajtaja mögé rejtettek, nemcsak helytakarékos, hanem a ruhák tárolásának folyamatát is tisztábbá és kényelmesebbé teszi.

A kis dolgok ezreinek megtalálásának kényelme érdekében van egy speciális "térszervezés". A fiókokban található, és több ágazatra osztja őket, amelyek gyakran a fürdőszobák leggyakrabban tárolt elemeihez igazodó alak és méret.

háttérvilágítás

A tükör világítása különbözhet. A beépített világítás szokatlan és elegáns, puha és diffúz fényt biztosít. A külsõ lámpatestek gyakran világosabb megvilágítást biztosítanak, ezért ha fontos, hogy a fürdőszoba minél könnyebb legyen, akkor jobb, ha velük marad. De emlékeztetünk arra, hogy minél nagyobb a felület és a külső elemek darabszáma, annál nehezebb gondoskodni róla.

A tükrök és szekrények nemcsak külső, hanem belső világítással is rendelkezhetnek, amely lehetővé teszi kényelmesen a mély szekrények és fiókok használatát, és egyszerűen teszi a modellt nagyon stílusosvá.

A külső lámpatestek és a belső megvilágításhoz többféle kapcsoló van. Egy olcsóbb opció a klasszikus kézi kapcsolók, de a modern és drágább modellek érintésérzékelőkkel vannak felszerelve, amelyek a tükörhöz vagy a doboz mozgásához kapcsolódnak. Csak arra kell választania, hogy mentse az időt vagy a villamos energiát.

Tükör aljzattal

A fürdőszobában lévő aljzatok soha nem feleslegesek és nagyon kényelmesek, ha közvetlenül a tükörre helyezik, ha borotva vagy hajszárítót használnak. Ellenőrizze azonban, hogy a villamos energia megfelelően csatlakozik-e az előírásoknak megfelelően, és a víz vagy a víz nem lép be a konnektorba, amikor bekapcsolja az elektromos készülékeket. Azt is javasoljuk, hogy tisztázza, melyik készüléket tervezi a konnektor, és soha ne hagyja a csatlakoztatott eszközöket használat után. Ne feledje a biztonságot.

Tükörszűrővel

A tükörrel ellátott tükör lehetővé teszi, hogy elkerülje a gőz felhalmozódását a tükörben, nem kell folyamatosan törölni, így esztétikai foltokat hagyva. A beépített fűtőelemnek köszönhetően a tükör felületén nem keletkezik kondenzáció, ami azt jelenti, hogy bármikor használhatja, függetlenül a levegő nedvességétől a fürdőszobában.

Nem lehet megmondani a modern fürdõszobai bútorok minden lehetõségét és lehetõségét egy cikkben, és világos és intuitív szűrõt készítettünk, amely mindent megtalál, amire szüksége van egy kényelmes választékhoz. Reméljük, hogy cikkünk segít a helyes döntés meghozatalában, és az Ön által választott bútorok sok éven át szolgálnak majd a használhatóság és a szépség kedvéért.

Milyen anyagból kell használni a fürdőszobai bútorokat, hogy tovább tartson?

 • Haladó felhasználó
 • 11 álláshely
 • Mivel a fürdőszoba nedvességtartalma magas, gyakran azzal szembesültem, hogy a bútorok, miután egy-két évig ott álltak, elkezdenek feltörni és elveszítik megjelenését. Milyen anyagot kell a fürdőszobai bútoroknak ahhoz, hogy a lehető leghosszabb ideig megőrizhesse a bemutatót?

 • Haladó felhasználó
 • 233 üzenet
  • New York City

 • Haladó felhasználó
 • 9 álláshely
  • Moszkva városa
  • Cherkasy város

  Menjen el a fürdőszobában használt fa sztereotípiáitól. Bútorok beszerzése üvegből. Ez hosszú ideig tart, jól mosson és a kilátás csodálatos! És ha félsz, hogy megszakadna, akkor - a szintetikus anyag, az utat, az egyik legtartósabb ma.

  • Moszkva városa
  • Moszkva városa

  Még akkor is, ha az eladók biztosítják Önt, hogy az MDF-ből származó bútorokat valamilyen speciális kompozícióval kezeljék, ami javítja a nedvességállóságot, nem szabad elhinni, mert egy idő után győződjön meg arról, hogy a pénz elpazarolt. Jobb, ha előnyben részesítjük a műanyag opciókat fémekkel kombinálva, lehetőleg a fémnek krómozottnak kell lennie. Az üveg bizonyosan nem rossz, de kevésbé praktikus különféle okok miatt, amelyek közül az egyik a törékenység

  A bejegyzést szerkesztették11: 2014. Január 27 - 13:46

  • Novoszibirszk városa

  Hogyan helyezhetek bútorokat MDF-ből a fürdőbe, ha ez lényegében papír? Műanyag, fém vagy üveg egyéb normál lehetőségek, nem látom, ezen kívül elég modern anyagok, és az MDF a múlt század.

  • Kharkov város

  A fürdőszobában lévő bútorokat műanyagból kell készíteni, néhány üvegből. Legalább krómozott fémpadok. Ha a víz gyakran a fémre esik - rozsdamentes acélnak kell lennie. Az MDF-ről elfelejteni. Bútor a fürdőszobában ez az anyag kezd duzzadni után egy év szolgálati!

  • Cherkasy város

  Ha van pénzügyi lehetőség, akkor a kő csodálatos anyag a fürdőszobai bútorok számára. Tartós és tartós. Magas hőmérsékleten nem bocsát ki toxinokat, nem szívja fel a nedvességet és szagokat, könnyen tisztítható. Ha drága, használhat mesterséges kőből.

  • város Vinnitsa

  Mivel a fürdőszoba nedvességtartalma magas, gyakran azzal szembesültem, hogy a bútorok, miután egy-két évig ott álltak, elkezdenek feltörni és elveszítik megjelenését. Milyen anyagot kell a fürdőszobai bútoroknak ahhoz, hogy a lehető leghosszabb ideig megőrizhesse a bemutatót?

  A ház elrendezésével megkezdtük a bútorok egy részének külön megrendelését: a konyhából, a nappaliból, a hálószobából (klasszikus beltéri rajongók vagyunk). A zuhany alatt - van egy zuhanytálca, amelyet a fal kiugrása, valamint egy mosogató és egy mosógéppel van körülvéve. Szükségem volt valamilyen szekrényre. Az "én" bútorgyártóimhoz és. Elutasította: azt mondta, hogy nem adhatok garanciát, magas páratartalmat, a bútorok nem tartanak sokáig, keresnek készen álló cégek, amelyek erre specializálódtak. Véletlenül a piacon szanatóriumi pavilonba futott, polcra, vagy tükörre kereste, és a KOLO bútorai között jött. "Biztosíték" egyszerre egy lógó szekrényen: a wenge falai, a kávé színes ajtaja a tejjel. Mi szükséges a csempe alatt a zuhany alatt. Megvettem - őszintén szólva - kizárólag a megjelenésért; az eladó megígérte, hogy a bútorok jóak, de mintha mindenki azt mondaná, amikor eladják. Négy éve ez a szekrény örömet okoz mind a véleményem szerint, mind azzal a ténnyel, hogy kitűnő formában vagyok: semmi sem duzzadt, nem esett le, az ajtó óvatosan mozog. Elment a gyártó honlapjára: írja meg, hogy a bútorok farostlemezből készülnek; talán valami titok. Megpróbáltam ugyanabban a sorozatban valami mást, de valóban nincs hely a bútorok zuhanyzójában.

  • Moszkva városa

  A Grandex mosogatója alól mosdóasztalot vásároltam a fürdőszobában. Gyönyörűnek tűnik, minden rendben van, de a szappanos válások nagyon gyengén mosnak rajta, ronda patina marad. Nehéz mosni, most biztosan nem vettem volna el.

  • Moszkva városa

  Mivel a fürdőszoba nedvességtartalma magas, gyakran azzal szembesültem, hogy a bútorok, miután egy-két évig ott álltak, elkezdenek feltörni és elveszítik megjelenését. Milyen anyagot kell a fürdőszobai bútoroknak ahhoz, hogy a lehető leghosszabb ideig megőrizhesse a bemutatót?

  A legideálisabb anyag, amely nem esik nedvességre, töredék.

  A teak különlegessége különleges bútorokat kínál a bútoroknak. A nemes fa nem fél a vizektől, nem rothad, és csodálatos méz árnyékában és fényes szerkezetében.

  A teak bútorok és kő mosogatók csodálatos kombinációi.

  Tipp 1: Hogyan válasszunk ki egy bútorkészletet a fürdőszobában

  A cikk tartalma

  • Hogyan válasszunk ki egy bútorkészletet a fürdőszobában
  • Hogyan válasszunk fürdőszoba bútorokat
  • Szekrény mosdóval - sokoldalú megoldás a fürdőszobában

  Gyártási anyag

  Nuances vásárláskor

  Tipp 2: Válasszon egy fürdőszobai lakosztályt

  Idővel a krómozott fém nem veszíti el a megjelenését, de gyönyörű első pillantásra festett vagy aranyozott műanyag néhány hónap múlva sötétedni kezd, a festék elkezd hámozni, a keverők és csapok elveszítik megjelenésüket.

  A mosogató alá tartozó szekrénynek nem csak nagy esztétikai megjelenésűnek kell lennie. Szélesnek kell lennie. A nyílt polcok nemkívánatos bõsége nem kívánatos - gyakran össze kell törni velük, tiszta, porral, és a polcok teljes tartalma látható lesz. Ha a padló a fűtött kádban, akkor az éjjeliszekrények és a szekrények jobb választani a lábak.

  A mosogatóban lévő repedések vagy zsetonok elfogadhatatlanok. Könnyedén meg kell tapintaniuk, melódiás csengetést kell tenniük, de ha a hang süket, akkor a repedések rejtve vannak a szemnek.

  A fürdőszobában nem kell egy fa készletet venni. Kivétel - ha van egy nagy szoba, akkor szellőztetés. De itt, válasszon egy sor MDF vízálló bevonattal. Természetesen a faforgács olcsóbb, nem képes ellenállni a jelentős terhelésnek. A műanyag nem szörnyű víz, de könnyű karcolódni, repedések gyakran megjelennek, a bevonat lerepszik.

  Az észlelt festékfoltok - ez a rossz minőségű bútorok jele is. Egy jó gyártó gondoskodni fog arról, hogy pontosan a fejhallgatót kapja, nem engedheti meg olyan részletek megjelenését, amelyek negatívan hatnak a hírnevére.

  A fürdőszobában, amelyben a készlet akril bevonatú, szép lesz. Hagyja, hogy ez a készlet többe kerüljön, de nem fél a szennyeződésektől, a nedvességtől vagy a háztartási vegyi anyagoktól, amelyek általában bőségesek ebben a teremben. Az akril anyag a konyhákhoz és fürdőszobákhoz készült.

  Fürdőszoba bútorok - nézetek és anyagok

  • A két anyagból készült MDF lemezek bevonata forró sajtolással van összekötve, ami hozzájárul a lemez nedvesség elleni védelméhez. A műanyag bevonat a legkülönbözőbb színekből áll, így sok hely marad a tervező fantáziájához.
  • A műanyagból készült bútorok népszerűek a gazdaság szegmensében. De az ilyen szekrények és szekrények általában alacsony a súlyuk miatt instabil, és nem elegánsak.
  • Poliuretán - új anyag az orosz bútorpiacon. Megváltozik a tartósság és a nedvességgel szembeni nagy ellenállóképesség (hajógyártásban). A poliuretánból készült bútorok nem alacsony áron, de élettartama gyakorlatilag korlátlan.

  Ne feledje, a kényelem és a funkcionalitás a fő mottója mindazoknak, akik a fürdőszobai bútorokat választják. A szekrények és a polcok nem zavarják fel a helyet, amely általában korlátozott. A fürdőszobai bútorok nem túl finomak lehetnek, mert gyakran más mosásnak is alávetik őket, és sokkal bonyolultabbá válik az asztalok és a szekrények sok dekorációs elemekkel való ellátása. A bútorok kiválasztásához és elrendezéséhez úgy van kialakítva, hogy ne hozzanak létre tisztítatlan helyeket, azt felfüggesztették, vagy lábakkal. A szekrények belső felépítése, a polcok elhelyezése és kialakítása kényelmesebb lehet: minden, egy törülközőtől a fogkefeig, saját helyre kell vinnie, ahol kényelmesen elérhető és ahol könnyen tisztítható. Ez segít a rend fenntartásában a fürdőszobában.

  Fürdőszobabútor: a legfontosabb kérdésekre válaszol

  Megmondjuk, milyen bútorok léteznek a fürdőszobában, hogyan illeszkednek megfelelően a helyiségbe, és válaszolnak más fontos kérdésekre is, hogy segítsenek tökéletesíteni a szobát.

  VLDSP ("szürke tölgy"). Fotó: Aqwella

  A fürdőszoba felszerelése nem könnyű. A fő karakterek itt olyan egészségügyi berendezések, amelyek sok helyet foglalnak el. Egy másik jellemzője a bútorok működése párás környezetben, hőmérsékletváltozással. Ezért védeni kell a fröccsenéstől és a gőzöléstől. Különösen egy kis szobában. Válaszolj a legsürgetőbb kérdésekre, amelyek a fürdőszoba helyzetének megválasztásakor felmerülhetnek.

  A bútorok téglalap alakú formái az Inspira kollekcióban összhangban vannak a szaniter kerámiák kerekített szélével. Fotó: Roca

  Milyen anyagokat használnak a fürdőszobai bútorok gyártói?

  Eolo belső borítás. Fotó: Aqwella

  Alapvetően ugyanaz, mint a bútorgyártás általában. A leggyakoribbak az MDF és forgácslap. De a nedvesség, a gőz és a hőmérséklet változása miatt a lemezt speciális víztaszító vegyületekkel impregnálják. Például az utóbbi időben számos gyártó a nedvességálló forgácslap (VDSP), beleértve az homlokzatokat is. Az MDF-ből készült bútorok nagyobb teljesítménye és minőségi jellemzői. De az MDF lapok meglehetősen drágák, rendszerint homlokzatok, ritkábban - épületek előállítására választják őket.

  Az új Ronda kollekció - a beépített szinkronizáló a fiókok fiókban való megnyitásához a mosdó alatti modulban lehetővé teszi a homlokzat bárhová történő megnyomásával. Fotó: Roca

  Mennyire kényelmes a tömörfa bútorok nedves környezetben?

  MDF (zománc, "akác"). Fotó: Aqwella

  Egyes fajok, például éger, tölgy, wenge, magas páratartalmú fája csak erősödik. Mindazonáltal a masszát alaposan meg kell szárítani és le kell fedni a láncindítók, lenmagolajok, festékek, lakkok, viaszok és olajok többszörös védő rétegével. Az ilyen bútorok nagyon drágák. A különféle ragasztóval rögzített, több rétegből (lamellákból) préselt furnérozott ragasztott masszív bútorok gyakoribbak. De a szilárd fából készült, szilárd vagy ragasztott bútorok, a tágas, jól szellőző fürdőszobák tulajdonosai megengedhetik maguknak.

  Csendes alváz - a belső és külső panelek tömörfa és lakkozott. Fotó: Jacob Delafon

  Figyeljen oda

  Gyakran előfordul, hogy a gyártók további lyukakat kínálnak a polcok számára, hogy különböző magasságokat biztosítsanak a telepítésükhöz. A lyukaknak speciális dugókkal kell rendelkezniük, amelyek védik a lapot a nedvesség behatolásától. A fő anyag, amelyből a bútorok szekrénybútorok a fürdőszobában készülnek, krómozott fém. A króm réteg alatt fémnek kell lennie, nem pedig műanyagból, amely több hónapos működés után lecsapódik. A legmegbízhatóbb és legtartósabb rozsdamentes acél fogantyúkat tekintjük. A modern bútorkészletekben a Push-to-open rendszer egyre gyakoribbá válik - megnyitásával megnyomva. Sima és sima (fogantyú nélkül), a homlokzatok felülete nem csak esztétikus, hanem könnyen tisztítható.

  Milyen bevonatokat használnak a tömegtermelésben, hogy a tárgyak nedvességet és gőz ellenállást biztosítsanak?

  A homlokzatok és oldalfalak befejezéséhez leggyakrabban filmeket, műanyagot vagy zománcfestést és lakkozást használnak. Mind a három bevonat előnye és hátránya.

  Mi a gyakorlatiasabb?

  Egy jóhiszemű gyártóban bármilyen bevonat praktikus és esztétikus lehet. Ha azonban nagyfokú fényes vagy bársonyos matt felületeket szeretne, válassza a festést. Az alapozókkal, gyantákkal és bevonattal ellátott többrétegű bevonat nemcsak gyönyörű, hanem agresszív környezetben is tartós. Napjainkban a gyártók egyre inkább a festéket nem akrilra, hanem drágább és műanyag poliuretán alapra helyezik, amely vízálló és mechanikai károsodást okoz. De a festett homlokzatok drága választás.

  Vegye figyelembe

  Nem reménykedhet abban, hogy a bútorelemeknek köszönhetően mindazt, ami az átlagos fürdőszobájába illik. Ezért előzetesen meghatározza magának egy szükséges minimális értéket, amely nélkül nem kezelheti. Ne próbálja meg a fürdőszobát raktárba helyezni. És ne felejtsd el hagyni helyet magadnak.

  Rétegelt alumínium homlokzatok. Fotó: Laufen

  Mit kínálnak a gyártók a gazdaságosabb bútorok szegmensében?

  A funkcionális elem - magas, keskeny, nyitott és zárt szelvényű csuklós tok - ideális hely az összes szükséges tartozék tárolására. Fotó: Aqwella

  A PVC-fólia bevonattal ellátott homlokzatok (hőnyomásos módszer) elegendően ellenállnak a nedvesség és a hőmérsékletváltozás negatív hatásainak. Népszerű homlokzatok VDSP-ből, különböző típusú műanyaggal - melaminból vagy rétegelt, több rétegből álló, melamin-formaldehid gyantával impregnált, 180 ° C-os hőmérsékletű, HPL (nagynyomású laminált) homlokzat. Az első műanyag a legolcsóbb megoldás. De ez az olcsó anyag, de ha mégis névtelen a termelés, nem ellenáll a mechanikai igénybevételnek, könnyen reped, elnyeli a szennyeződést, és könnyen karcolódik. A HPL műanyag ellenálló és nem olcsó. A vastagsága 0,5 és 0,7 mm között van a burkolólapok esetében, és 1,5 és 25 mm között a szerkezeti elemeknél (tömör laminátum). A műanyag bevonatok akár áttetszőek is lehetnek, igazi üveghez hasonlítva. Széles színválasztékot és bármilyen minta anyagának alkalmazását is lehetővé teszi. Az MDF-ből készült, tartós, esztétikus és könnyen kezelhető homlokzatok poliuretán ragasztóval ellátott akril műanyaggal vannak bevonva. Igaz, az ilyen bútorok a fürdőszobában meglehetősen drágák.

  A Finion kollekció elegáns, festett homlokzatok színes változata (itt egy látványos, zöld színű Cedar), teljesen kihúzható fiókok Push-to-open. Fotó: Villeroy Boch

  Használják a bútorokat a fürdőszobában, furnér?

  A furnérozott bútorok egy nagyon drága szegmenshez tartoznak. A furnérok díszítik és védik az MDF, tömörfa, VDSP homlokzatokat. Természetesen vízzáró oldatokkal is impregnált, speciális ragasztókat és lakkokat választanak ki, amelyek felülről vannak bevonva. Általában a furnér a homlokzatok látványos megjelenésére szolgál.

  Hosszú időn belül hazánkban azt hitték, hogy a homlokzatok a filmben - ez olcsó és megbízhatatlan. Ezt elsősorban az a tény segítette elő, hogy a filmet a "közgazdászok" használják az olcsó bútorok terén. Nem tudtak, vagy nem akartak részt venni a festészetben, beszereltek egy olcsó membrán-vákuumprést, amely lehetővé tette számukra az homlokzatok burkolását. Valójában, a lelkiismeretes előkészítése a lemez, jó eszközök lehetővé teszik, hogy egy nagyon megbízható homlokzat borítás film. Például az Akvaton 2010 óta használja a sajtót, és semmilyen panasz nem volt a filmes peelingről ebben az időben. Ezért ebben a kérdésben elsősorban a beszállító minőségére és az anyagok számos jellemzőjére kell összpontosítani. A film lehetővé teszi, hogy különböző fantasy és fás díszítéseket hozzon létre, amelyek ma is trendek. A film matt felületei nem rosszabbak, mint a festettek, és megbízható teljesítmény mellett az ilyen homlokzatok sokáig szolgálnak - ne félj tőlük.

  Marketing Manager, Aquaton

  A különféle formátumú csuklós szekrények bőséges lehetőséget nyújtanak a kombinálásra, valamint a tartozékok tárolására: Renova No. 1 Plan. Fotó: Keramag

  Milyen bútorok vannak a legkiszolgáltatottabbak?

  A végük a homlokzatok Achilles-sarka. Számos technológiája van a befejezésükhöz. A VDSP-ből készült, olcsó homlokzatokkal rendelkező, "edgebanding" technológiát használnak. Az élek szilárdsági paneleket és nedvességállóságot biztosítanak. A készletek költségeinek csökkentése a PVC szegéllyel, ami a magas páratartalmú idő esetén kikapcsolódhat. A műanyag él megbízhatóbb végvédelmet jelent, amelynek előállítása során poliuretán ragasztót vagy lézeres hegesztést alkalmaztak (a gyártás nagyságától függően). Az MDF + homlokzatok végei ugyanúgy vannak eltakarva, mint a homlokzatok, vagyis rétegekben festettek és festettek. Ez a technológia nagy nedvességállóságot biztosít.

  A szervezők rendszere - a megbízás záloga. Fotó: IKEA

  Melyik szakaszban oldották meg a fürdőszobai bútorok kérdését?

  Gyakran a javítás folyamán, amikor globális problémák vannak a vízvezeték-berendezések kiválasztásával és telepítésével kapcsolatban, nem is gondolnak bútorokra. A csuklós elemeket könnyen be lehet helyezni a belső térbe (különösen azért, mert mérete hatalmas). Például az elülső rakodógép feletti helyet megszervezi. Ami azonban a mosdó elrendezésére szolgáló bútorokat illeti, akkor a fürdőszoba javításának szakaszában el kell döntenie.

  A kényelmes "szárnyas" mosdókagyló kerekített élei elegáns bútorokkal vannak kombinálva és tökéletesen illeszkednek a belső térbe. Fotó: Keramag

  Vegye figyelembe

  Minden mosogatónak saját "ülése" van, és az alvázát erre tervezték. Az egyik gyűjtőbútor felszabadítása különféle méretű mosogatókkal, a gyártó lehetőséget biztosít a vevő számára, hogy egyetlen, a méretben és kivitelben legmegfelelőbb készletet válasszon. A durva munka szakaszában azt javasoljuk, hogy gondolja át a bútorok elhelyezését még akkor is, ha tükrös ruhásszekrényt tervez, háttérvilágítással, kivezetéssel, kapcsolóval. A nedves helyiségben nyitott elektromos vezetékelés nem megengedett.

  A "Brook" moduláris bútorkészlet a legjobb európai hagyományok szerint készül. Fotó: "Aquaton"

  Milyen elemeket tartalmaznak a minimális készletek?

  A minimális készlet általában egy mosdókagylóval, tükörrel vagy tükrözött szekrénnyel és egy ceruza-tokkal ellátott komódot (alulfogantyút) tartalmaz, amely univerzális elemnek tekinthető, amely bármilyen helyre illeszkedik. De a gyártók kínálnak kiterjedt moduláris készleteket, amelyek több tucat egymáshoz kapcsolódó elem különböző magasságból, szélességből és mélységből állnak. Ez lehetővé teszi, hogy kiválaszthassa az elemek számát.

  A mosdószobai bútorok elrendezése Finion. Fotó: Villeroy Boch

  Melyik zónát stratégiailag fontosnak tartják?

  A mosdókagyló a fürdőben "forró hely", a legtöbb manipuláció itt zajlik. Ezért a fürdőszobai bútorok a szekrények kiválasztásával kezdődnek (podstolya), nyitott vagy zárt. A nyitott polcokon a tartalom látható és hozzáférhető, nincs ajtó, amely zavarhatja a kis helyiséget. De a polcok tartalma nem védett a fröcsköl és a portól. A zárt szekrénybe több elem kerül be, és a homlokzatok megbízhatóan megvédik a fröccsenéstől. Funkcionálisan alsó keret teljes fiókokkal, osztva rekeszekbe dugaszolótartályokkal-szervezőkkel.

  Amikor egy korlátozott fürdőszobai megoldás racionális megközelítéséről van szó, a mosdókagyló - a megnövekedett tevékenység helyszíne - kényelmesebbé és funkcionálisabbá teszik a bútorokat.

  A tükör különböző megoldásai, de a követelmények ugyanazok: túl világos a lámpa kápráztat, homályos - csökkenti a tükör hatékonyságát. A jó minőségű tükrözéshez az arcot egyenletesen világítani kell (a fényt a nappali fényhez kell választani, a fény és árnyék hiánya fontos). A mennyezethez jobban használják a mattot, ami diffúz fényt biztosít. Fotó: Cersanit

  A tükör melyik verziója kényelmesebb?

  Egy tágas fürdőszobában, ahol több tárolóhelyet lehet létrehozni, és kiterjesztett "szárnyas" asztalat szerelhet, egyes felhasználók egy gyönyörű tükörpanelre korlátozódnak (megvilágítással vagy polc nélkül). Egy kis helyiségben azonban a funkcionális tárolórendszer egy sekély tágas tükrös szekrény formájában, polcokkal, rekeszekkel, fiókokkal, beépített foglalattal és világítással, egyik falán elhelyezkedő kapcsolóval lényegesebb. Az ilyen szekrények sok változata létezik. A tükör mérete tetszőleges lehet. Egy nagy tükör plusz a kis fürdőszobában. De ne tegye túl alacsonyra. Az optimális magasság 35-45 cm-re van a héttól. Ezeket a paramétereket ki kell igazítani, figyelembe véve a családtagok növekedését, hogy mindenki kényelmesen használhassa a tükröt. Ami a szélességet illeti, a legjobb lehetőség a héja szélessége, bár nincsenek szigorú korlátozások.

  Szükség van egy működő tükör megvilágítására?

  Nem. Egy kicsi (legfeljebb 5 m²) helyiségben, ha az alap mennyezeti világítás elegendő, akkor a tükör további megvilágítását, vagy a dekoratív megvilágítást korlátozhatja a terület kiemelésére. De gyakran szükséges napi gondoskodás a működő könnyű tükör megjelenésére.

  Lehetőség van megakadályozni a tükrözést?

  Igen. A ködképződés egyik leghatékonyabb intézkedése a tükörfelület melegítése. Az anti-köd rendszer egy vékony szőnyeg, speciális fonalakkal, amely a tükör hátulján van felszerelve és az elektromos hálózatra van kötve. Az eszköz elfogyasztja a minimális mennyiségű villamos energiát, különösen akkor, ha szükség esetén bekapcsolhatja, vagy bekapcsolhatja a fürdőszobában lévő fényt. Van kész tükrök ködvédő rendszerrel.

  Vegye figyelembe

  A kozmetikumok és a borotválkozás során felnagyított kép megtekintéséhez használhat egy kör alakú tükröt, amelynek közepén kissé homorú zoom (a fő tükörrel vagy tükrözödobozzal együtt).

  A korszerűbb verzió a fő tükörbe épített nagyító elem (például az Akvaton, az Elio gyűjtemény). A VitrA Deluxe tükröt kínál, kiegészítve egy kis nagyító kerek tükörrel, amelyet mágnesek csatlakoztatnak a felszínre való elmozduláshoz.

  Milyen bútorok a fürdőszobában relevánsabbak: szabadtéri vagy falra szerelhető?

  A konzolbútorokkal sokkal könnyebb tisztaságot fenntartani, és a szoba tágasabb és könnyebb. A csuklós alváz, ellentétben az alsóneművel, nem fél a vízről a padlón. A lábakat néha széles és nagyon nehéz alátámasztók egészítik ki. De gyakrabban ez egy tartozék. Felfüggesztett bútorok szintén fontosak abban az esetben, ha a fürdőszobában fűtött padló található.

  Minden elem a falakhoz van rögzítve, nemcsak a felszereléshez, hanem a lábakhoz is. Az európai gyártók bútordarabokat kínálnak az alapfalak minden típusához.

  Mit kell tudni a bútorok rögzítéséről?

  A kis szakítószilárdságú anyagok falaira történő rögzítéshez, mint pl. Egy réselt tégla, habbeton vagy üreges tömbök, speciális fém horgonyokat és tüskéket használnak. Szükséges lehet a fali szekrények rögzítése a GVL panelekkel borított alapfalakra. Ebben az esetben szükséges a burkolatelemek (gyakran 40 cm-nél kisebb vastagságú fenyőbarnák) biztosítása a fő fal és a GFL között, amelyek rögzítve vannak a horgonycsavarokhoz. Ha a javítás már megtörtént, és a jelzálogot nem biztosítják, akkor 10-15 cm hosszú fém horgonyokat fognak megmenteni, a fő fal és a GVL panel közötti távolság nem haladhatja meg az 50-60 mm-t. Ellenkező esetben a horgony nagy része a súlyon és az idő múlásával hajlik. Gyakran a tágas fürdőszobában zónás válaszfalat terveznek a GVL-től a mennyezetig. Ebben az esetben a csuklós tok vagy szekrény rögzítéséhez speciális függőleges jelzálogokat kell biztosítani, amelyek magasak lehetnek - a padlóról
  a mennyezetre. Tény, hogy ez egy analóg a létesítmény az egészségügyi eszköz.