Legfontosabb > Bútor

MDF panelek a fürdőszobában. Anyagkiválasztás és befejezési lépések

Az első kérdés, amely a fürdőszobai javítás megkezdése előtt merül fel, az a legjobb anyag a befejezéshez. A fürdőszobában a hőmérséklet és páratartalom folyamatos változása miatt ellenáll a nedvességnek, a penésznek és a mikroorganizmusoknak. Az egyik lehetséges felület az MDF panelek a fürdőszobában.

A befejező anyag kiválasztása

Az MDF egy befejező anyag, amelyet a következő képen láthat. Számos jelentős előnye van:

 • Egyszerű telepítés. A fürdőszoba MDF-panelekkel történő befejezése nem igényel falak összehangolását vagy a régi bevonatok eltávolítását. A szerelési munkákhoz nem használnak speciális professzionális felszerelést, munkájuk során gyakorlatilag nincs por, piszok és hulladék.
 • Sokoldalúságát. A panelek mind falra, mind mennyezetre alkalmazhatók. A nedvesség ellenállása mellett ez az anyag bizonyos hőszigetelő és hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik.
 • Környezetbarát és biztonságos. MDF panelek a fürdőszobában - környezetbarát anyag, jellemzői hasonlítanak a fára. Az MDF sokkal jobb, mint az MDF panelek a fürdőszobában, mivel nem epoxigyanták és fenol készítik őket. MDF a fürdőszobában, még a hatása alatt a magas páratartalom és a hőmérséklet nem bocsát ki mérgező vagy káros anyagokat.
 • Könnyű gondozás. Annak érdekében, hogy a fürdőszobát tiszta legyen, időről időre elegendő ahhoz, hogy nedves szivaccsal távolítsa el a port. Súlyosabb szennyeződések vagy foltok esetén a nedvességálló MDF-et a fürdőszobában egy speciális mosószerrel le kell mosni.

Ezenkívül ez a befejező anyag viszonylag alacsony költséggel jár, és a különböző színek és textúrák lehetővé teszik a panelek bármely belső tér kiválasztását.

Fontos! Az MDF egyetlen gyenge pontja a felső réteg, védő és díszítő funkcióval. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a védőfólia minden sérülése csökkenti az anyag vízállóságát.

Hogyan válasszuk ki az MDF-et a fürdőszobában?

Az MDF egy viszonylag új befejező anyag, amelyet finom fűrészpor száraz préselésével gyártanak a nyomás és a magas hőmérséklet hatása alatt. Annak ellenére, hogy az anyag fából készült, ellenáll a nedvességnek.

MDF vízálló fürdőszoba panelek változhatnak formában, lemez vastagsága és mérete. Az MDF formájában van rack, lemez és lemez. A gereblye panelek szélessége nem haladja meg a 28 cm-t, ezek meglehetősen hosszú sínek (legfeljebb 3,8 m), vastagsága 8-14 mm. Ez a fajta panel könnyen telepíthető. MDF csempézett falpanelek a fürdőszobában 30 és 98 cm közötti oldalhosszúságú négyzetek formájában kaphatók.

A különböző árnyalatok és textúrák burkolólapainak felhasználásával eredeti fürdőszobai designt hozhat létre. A csempe segítségével különböző mintákat és mintákat rendezhet, zónás térben. MDF lapok a fürdőszobához meglehetősen nagy elemek, mérete 1,25 * 2,5 m. Az MDF laplemezek a legalkalmasabbak egy nagy négyzet alakú fürdőszobához. Az MDF lemezek telepítése egy kis időt vesz igénybe, és az ízületek száma minimális.

Nedvességálló bevonattal ellátott fa panelek

Megjegyzés: Minél nagyobb az anyag vastagsága, annál nagyobb a terhelhetősége. A polcok, szekrények és egyéb bútorok biztonságosan rögzíthetők a panelekhez.

A finomítás módjától függően az MDF panelek laminálhatók, festhetők vagy furniturok. Mindenekelőtt a fürdőszoba és a WC számára illik az első két típus panelje. A furnérozott paneleket ritkán használják fel, mivel előzetes költséges feldolgozást igényelnek.

Az MDF panelek kiválasztása a fürdőszobai falakhoz, akkor is meg kell vásárolnia a szükséges kiegészítő elemeket az ízületek és sarokelemek tömítésére és díszítésére. A helyiség elrendezésétől és a felhasznált anyagtól függően különféle díszlécek is szükségesek: csatlakozás, mennyezet, elöl, indítás stb.

Fürdőszoba befejező lépések

A befejező MDF fürdőszobai panelek többféle módon kivitelezhetők. A módszer megválasztása sok tényezőtől függ, elsősorban az anyag formája, a falakon lévő szabálytalanságok jelenléte, a helyiség területe.

Ha a falak felülete viszonylag lapos, és a fürdőszoba területe olyan, hogy nem ajánlott csökkenteni azt egy fakeret felépítésével, érdemes a ragasztóval ragasztani a beszerelési módszert.

Mielőtt a fürdőt MDF lapokkal ragasztanák, szükség van a csekély kis rendellenességek kijavítására. Ezután állítsa be a kiinduló öntést, amelyből a panelek beszerelése megtörténik. Ez a legmegfelelőbb megoldás az MDF lapka vagy laplemezek kiválasztásakor. A panelek rögzítésének megbízhatósága érdekében a ragasztót az egész felületen vékony, cikcakk csíkkal kell felhúzni, egymástól 5-10 cm távolságra. A szoba befejezése után szükséges az ízületek és a sarkok díszítése.

Ha a falak sok szabálytalanságot mutatnak, és a befejezés a fürdőszoba és a WC-vel ellátott MDF rack-panelekből történik, az előkészítő szakaszban gondoskodni kell a lécek elrendezéséről. 10 * 30 mm-es fémburkolatokból vagy fémprofilból készült, és a falhoz rögzítőcsavarokkal van rögzítve. Az MDF további rögzítésére szolgáló csíkok a panelek szerelési irányára merőlegesen vannak elhelyezve, 40-60 cm távolságra egymástól. Kezdetben az induló öntvényt telepítették és rögzítették. MDF nedvességálló fürdőszoba panelek a kerethez rögzíthető csavarokkal vagy szögekkel. Ehhez használhat építőipari tűzőgépet is. A végső lépés az ízületek és a sarkok tömítése.

következtetés

A panelek rögzítésének módját is használhatja klipszel. Ehhez meg kell vásárolnia a szükséges alkatrészeket a burkolat kitöltéséhez. A lezárás folyamata során a kapocs a falhoz rögzített panel hornyába kerül. A következő csík a felszerelés után elrejti a rögzítőt.

Tipp: Az MDF-panelek behelyezése a fürdőszobába, javasoljuk, hogy szilikonokat alkalmazzanak a panelek ízületeire a vízálló anyag javítása érdekében.

Nedvességálló lemez MDF panelek a fürdőszoba falakhoz (típusok és beépítés)

Működési szempontból a zuhanyzó nagyon összetett helyiség. Mindig magas a páratartalom, a kondenzátum és a hőmérséklet ingadozása.

A fürdőszoba befejező anyagai, ellentétben a lakóterület többi részével, fokozott jellemzőkkel kell rendelkezniük. A negatív tényezők sikeres kezelése mellett a nyersanyagoknak maguknak is képesnek kell lenniük.

Gyakran ezek a funkciók a zuhanyzóban kerámia burkolatokat végeznek. Természetesen ilyen öröm nagyon drága! Azonban a modern technológiák újfajta befejező anyagokat képviselnek - nedvességálló MDF panelek a fürdőszobában. Számos előnye van, amelyek révén jelentősen megtakaríthat pénzt, időt és idegeket. Ma ezek a termékek a cserép teljes választékává váltak.

Erősségek és gyengeségek

Érdemes megjegyezni, hogy nem mindenki engedheti meg magának költséges anyagokat, hogy díszítse a falakat a zuhanyzóban. Az MDF fürdőszobai panelek hatékony módja annak, hogy kilépjenek ebből a helyzetből. Ezek különböznek a rendelkezésre állásban, a tartósságban és a tartósságban is. Kényelmesen fel vannak szerelve a falra. A laptermékeket nem csak fahulladékból készítik, hanem speciálisan feldolgozott faanyagokból is.

A falak MDF paneljei folyamatosan keresnek a hazai piacon. Általában cserép helyett a zuhanyzóban használják őket. A falon levő lap termékek nem rosszabbak a kerámiakomponenseknél, miközben jelentősen nyerik az árat. Emellett az MDF vonzó megjelenésű, téglalap alakú, nincs széle a széleknél vagy a végeinél. A nedvességálló falpanelek erősségei:

 1. könnyű telepítés;
 2. hosszú élettartam;
 3. egyszerű feldolgozás;
 4. elfogadható ár;
 5. jó hőszigetelés;
 6. nagy szilárdság;
 7. környezetbarát anyag;
 8. egyszerű használat;
 9. széles választékban.

Ezenkívül meg kell jegyezni, hogy a lapmodellek kombinálhatók más befejező anyagokkal. A falra szerelhetők kővel, a csempe alatt, valamint más típusú felületeken is.

A panelek méretei lehetővé teszik a termékek használatát minden zuhanyzóban, függetlenül a területétől. A nedvességálló MDF egyaránt alkalmas mind a kis helyiségekben, mind pedig egy kiterjedt fürdőszobában.

Azonban érdemes megemlíteni, hogy a fürdőszobai laplemezeknek vannak hátrányai. Ez abszolút normális, mivel manapság nehézséget jelent a gyengeségek nélküli anyag bemutatása. Emellett megfelelő képességgel elkerülheti a kellemetlen helyzeteket. Jelenleg az MDF-termékeknek a következő hátrányai vannak:

 • alacsony ütésállóság;
 • gyenge karcolásállóság;
 • tűzveszély.

Jellemzői szerint a falon lévő nedvességálló lemezek magas működési tulajdonságokkal rendelkeznek. Ami a hiányosságokat illeti, itt érdemes komolyan venni őket. A kockázat mértékét azonban nem szabad eltúlozni, mert a gyengeségek minimalizálhatók, például a lemezterületet a munkaterület közelében nem építhetik fel. Más mutatók esetében az anyag elvben nincs szükség ajánlásokra.

Telepítési jellemzők

Annak érdekében, hogy rögzítse a modell különböző méretű a falakon a fürdőszoba nem igényel különleges készségeket. Nagyon egyszerűen a fal MDF telepítése nagyon egyszerű, de saját árnyalatai vannak. Számos panel van a dobozra szerelve, ami nagyban leegyszerűsíti a telepítési folyamatot. Ezen felül, ha a zuhanyzók falai simaak, akkor előkészítés nélkül befejezheti.

Azonban, ha vannak hibák a falfelületen, azokat javítani kell. A falat alapozó, vakolt vagy giposkartonovye tömbökkel kell használni. Az utóbbi lehetőség nemcsak a felület szintjét teszi lehetővé, hanem egy újat hoz létre. Az előkészítés után a helyiség mérése szükséges. Ezenkívül szükséges, hogy a nedvességálló panelek több napig álljanak a fürdőszobában. Ez lehetővé teszi számukra az akklimatizációt és az új körülményekhez való alkalmazkodást.

Ezután kapnak olyan tulajdonságokat, amelyek megfelelnek a zuhanyzó hőmérsékletének és a páratartalomnak. A legjobb, ha különféle méretű laplemezeket rögzít a falon egy speciális keretkerettel. Ez lehetővé teszi a kommunikáció, például a világítás bekötését. Ez a módszer kis hibákra való bevonásra alkalmas, amelyeket el kell rejteni. A fali MDF-et csavarokkal, speciális záróelemekkel, klipszekkel vagy szögekkel szerelik fel.

A telepítés a nedvességálló termék sarkából indul. Érdemes tudni, hogy egy kisebb lyuk jobb lesz a későbbi műveletek szempontjából. Továbbá, ha unatkozik a láda opcióval, akkor egy idő után felesleges problémák nélkül eltávolítható. Alkalmas olyan emberek számára, akik gyakran szeretik a belső tér stílusát a fürdőszobában. Külön figyelemre méltó, hogy a falpanelek felszerelése mind fém alapra, mind pedig más anyagú szerkezettel történhet.

Ragasztó opció

A nedvességálló MDF termékeket a fürdőszobában ragasztással csak sík felületen lehet rögzíteni. A megoldások segítségével különböző méretű modellek elég szilárdan vannak a falra. Azonban a bontáskor nagyban bonyolítja a folyamatot. Ezzel a módszerrel helytakarékos, valamint a helyiség nedvességállóságának javítására. A laplemezeket legfeljebb 5 mm-es ragasztórétegre kell fektetni.

Ezenkívül a ragasztókompozíciót legjobban egy fogazott simítóval lehet bevinni, mivel ez lehetővé teszi a különböző felületek - a panel és a fal közötti hatékonyabb kötődést. Annak érdekében, hogy a berendezést a termék alsó sarkából indíthassuk, Ezután folytassa az MDF oldalra történő felhelyezését, és véget érjen. Így analógiával a következő sorozatokat alkalmazzák.

A kinyúló ragasztó nem kenhető, hanem a felesleges keverék eltávolítása. A nedvességálló termékek közötti távolság nem haladhatja meg az 1,5 mm-t. A hatékonyság növelése érdekében egy tömítőanyagot szilikon komponenssel kell alkalmazni. Ez lehetővé teszi a bevonat nedvességállóságának növelését. Ezen kívül használhatunk díszléceket a panelek közötti rések díszítésére.

Ez a módszer nem csak vizuálisan takarja el az ízületeket, hanem javítja a helyiség működési jellemzőit is. Kiderült, hogy az MDF-panelek nedvességálló és környezetbarát anyagok, amelyek minden szükséges tulajdonsággal rendelkeznek a nagy páratartalmú és hőmérséklet-változó helyiségben való használatra. a fürdőszobában.

Nedvességálló MDF panelek: előnyök és hátrányok

A zuhanyzó működtetésekor világossá válik, hogy meglehetősen bonyolult helyiség. Ez szorosan kapcsolódhat ahhoz a tényhez is, hogy a zuhanyzóban lévő páratartalom mindig megnövekszik, a kondenzátum magas szintje és a hőmérsékleti ingadozások nagy amplitúdója.

Mindezeket figyelembe véve arra a következtetésre juthatunk, hogy a továbbfejlesztett tulajdonságokkal rendelkező finisanyagok kiválasztása szükséges. A szóban forgó terméknek nemcsak a negatív tényezők hatását kell megítélnie, hanem könnyen telepíthető is.

Megállíthatja a választását egy kerámia burkolaton, mivel megfelel a fent leírt jellemzőknek. De egy jelentős hátránya is van - túl sok a költség. De a modern technológiáknak köszönhetően van egy másik lehetőség a piacon, amely szintén megfelel az összes követelménynek, ugyanakkor azonban megfizethető áron is eltér. Ez az anyag nedvességálló MDF panelek.

Az új generáció anyagaihoz kötődnek, így a cserép méltó alternatívája lehet. Mind az előnyök, mind a hátrányok.

Megszerzésük előtt érdemes feltárni a pozitív és negatív jellemzőket.

Ennek köszönhetően lehetőség nyílik a megfelelő következtetések levonására, a pénz, az idegek és az idő megtakarításának biztosítására.

Előnye és hátránya

A legfőbb hátránya a kiváló minőségű anyagoknak a zuhanykabinok befejezéséhez a magas költségek. De ahogy korábban már említettük, az MDF panelek létrehozásakor találtak kiutat. A panelek nagyon hatékonyak a fürdőszobák számára: hozzáférhetőek, tartósak, tartósak, praktikusak, kényelmesek és könnyen felszerelhetők.

Az MDF panelek gyártásához szükséges nyersanyagok a fűrészpor és egyéb faanyagok.

Az anyagot elsősorban apró morzsák kialakulásának különös módján dolgozzák fel. Ezután a magas hőmérséklet és nyomás hatására végzett száraz préselés a kívánt alakot veszi fel.

Meg kell jegyezni, hogy a hazai piacon az MDF panelek iránti stabil kereslet jellemzi.

Számos jelentős előnyük van:

 • könnyű és egyszerű telepítés, ami nagyon is lehetséges, hogy végezze el a saját kezét (nem szükséges eltávolítani a régi bevonat és szintező, telepítése is elvégezhető a rendelkezésre álló eszközök nélkül szakmai felszerelések, a működés során gyakorlatilag nincs kosz, por, hulladék);
 • sokoldalúsága (nemcsak a falak, hanem a mennyezetek befejezésére is alkalmas);
 • tartósság (ha megfelelően használják, MDF-ből több mint 10 évig tart);
 • szilárdság;
 • nedvességállóság;
 • antiszeptikus tulajdonságok (olyan panelek, amelyeket olyan anyagokkal kezelnek, amelyek védik a penész és a gombák kialakulását);
 • egyszerű gondozás (a szennyeződés nedves szivacsból tisztítható a felületről);
 • elfogadható ár;
 • könnyű vágás;
 • Különböző szerelési lehetőségek lehetségesek;
 • kiváló hőszigetelők;
 • a panelek nyersanyagai ökológiailag tisztaek;
 • meglehetősen széles skálát mutatott be.

A fentiek mellett a megvizsgált alapanyag bármilyen más finomanyaggal kombinálható. Például sok kő vagy csempe bevonattal ellátott MDF panel kombinációja - ez az egyik legvonzóbb megjelenés. Különböző bevonatok is kombinálhatók.

És mivel a panelek többféle méretben is vannak, használhatók különböző helyiségekben lévő zuhanyzókban.

Az MDF-panelek ellenállása a magas páratartalom hatására nagy területű fürdőszobákban is használható.

A nagyszámú pozitív oldal ellenére negatív szempontok is jellemzőek az MDF panelek számára. Azonban nem szabad félnie ettől: ez minden más befejező anyagra érvényes, mindegyiknek megvannak a mínuszai. A negatív megnyilvánulások elkerülése segít az ilyen panelek telepítéséhez és működtetéséhez.

Az MDF-panelek ellenére általában a következők szerepelnek:

 • alacsony ütésállóság;
 • könnyen károsíthatja a felületet, például a karcolásokat;
 • megbízhatatlanság a tűzbiztonság tekintetében.

Tehát az MDF panelek nagy teljesítményt mutatnak, bizonyos hátrányok ellenére. De komoly magatartást kell fenntartania velük szemben, mert a rossz megközelítéssel valóban problémákat okozhatnak. Ugyanakkor a hátrányok túlzása haszontalan - a helyes megközelítés biztosítja a kiszabadulást tőlük, ráadásul ezek egyáltalán nem jelennek meg.

Továbbá ne fejezze be a munkahelyet ilyen panelekkel: mert a felület sebezhetősége könnyen megsérülhet.

Általánosságban elmondható, hogy az egyedi ajánlások anyagának összes mutatója nem igényel.

A befejező anyag fajtái

Az első fajta, amelyet szeretnék megvizsgálni, a csempe változat. A faj neve formájához kapcsolódik - ez a csempe alakja. Az ilyen csempe azonban különböző méretben készül (30 és 98 cm közötti oldalhosszúsággal). Ennek az opciónak az előnye a szokatlan, eredeti és látványos megjelenés képessége. A kreativitás megmutatása után kombinálhatja a különböző árnyalatokat, vagy különleges hatásokat hozhat létre a textúrák kombinálásával - mindez csak a zuhanyzást díszíti. A csempézett MDF panelek is könnyedén telepíthetők: ragasztóval ragasztható a falhoz.

A következő nézetet a lemezes MDF panelek képviselik. Ahogy a neve is mutatja, egy befejező anyag áll a lécek, amelyek lehetnek különböző hosszúságú (legfeljebb 3,8 m), szélessége (maximum 28 cm-es) és vastagsága (8 és 14 mm-es). E sokszínűségnek köszönhetően minden vágy és igény kielégíthető, beleértve a kis pénzügyi lehetőségeket is.

Ezeket az MDF-paneleket fém vagy fadarabra kell szerelni.

És rögzítheti őket zárójelekkel vagy csavarokkal. A legnépszerűbb tábla sínek formájában, ha egy kis terület telephelyén szeretné kovácsolni.

Van egy fajta, amelyet lemezlapok képviselnek. Ezek meglehetősen nagy elemek formájában készülnek (1,25 * 2,5 m). Ezt a típust általában egy érdekes helyiség létrehozására használják egy nagy területen lévő szobában. A könnyű és gyors telepítés megkülönbözteti - elegendő ragasztóval rögzíteni. A csontozatok az ízületek elrejtésére használhatók. A lemezlapok szerkezete is különböző lehet, így könnyen beilleszthető bármilyen stílus belsejébe. De azt kell mondani, hogy általában egy ilyen finomító anyag egy nagyszerű lehetőség az elülső felület vágására.

Fürdőszobai panelek: Specifikációk és tippek MDF telepítéséhez

A fürdőszobában végzett javítások során általában számos tényezőt próbálnak figyelembe venni - az alkalmazott anyag praktikussága, nedvességállósága, szélsőséges hőmérsékleti ellenállóképesség és ár. Hagyományosan használt kerámia burkolólapok, de elég drága, mint vásárláskor, és a falra szereléskor.

A legjobb megoldás a falak MDF panelekkel való befejezése lenne.

Mi ez - MDF?

A kis ár mellett a panelek beszerelése rövid időn belül kézzel is elvégezhető.

Mi a panel és mi MDF:

 • Ezek az elemek préselt finom faforgácsból készülnek, fűtéssel és magas nyomással.
 • Ezzel egyidejűleg egy ragasztóanyag szabadul fel a forgácsból, amely az anyagot egymáshoz kötődik, kémiai ragasztók használata nélkül.

Ezért MDF panelek, környezetbarát építőanyag, szemben a forgácslap. Ezenkívül az anyag nagy nedvességtartalmú helyiségekben, fürdőszobákban, WC-kben, konyhákban is elvégezhető (lásd: Ötletek a fürdőszoba befejezéséhez).

A panelek előnyei

Fürdőszoba, csempézés

Ennek az anyagnak a fő előnyei közé tartoznak:

 • Különböző színsémák, amelyek minden szobatervhez illeszkednek.
 • A panelek különböző formákban, lécekben, panelekben és csempék formájában készülnek.
 • Sokoldalúság - a panelek bármely helyiségben használhatók, falra és mennyezetre szerelve, a teret a tervező - tervező ötlete alatt kialakítva.
 • A megjelenés lehetővé teszi a belső tér diverzifikálását és bármilyen formában történő elrendezését.
 • A gondozás nagyon egyszerű, csak törölje le nedves szivaccsal a portól. Nagy szennyeződés esetén mosószert használnak.

Tanács. Mosogatószer alkalmazása esetén győződjön meg arról, hogy nem tartalmaz csiszolóanyagokat.

A befejező MDF fürdőszobai panelek egymástól függetlenül készülhetnek, anélkül, hogy vonzóvá válnának az építők, kedvezően befolyásolják a költségeket.

MDF panelek típusai

A panelek különböző formákban érkeznek, amelyek segítenek különböző tervezési feladatok megoldásában:

Ezek meglehetősen keskeny és hosszú panelek, 13 cm szélesek, akár 28.

Hosszú, 2,5-3,8 méter, lehetővé teszi, hogy kiválassza a modern szobának magasságát.

A négyzetek, a különböző méretűek (30 - 98 centiméteres egyik oldal) formájában kerülnek kivitelezésre.

Lehetővé teszi egyszerű mintázatok készítését a falakon és a mennyezeten.

Ez egy nagyméretű lap 1,25 vagy 2,5 méteres mérettel.

A szoba nagy részét azonnal bezárhatja.

MDF anyag beszerelése: előkészítő munka

A fürdőszoba falburkolatok befejeződése majdnem előkészíti a szoba falát.

A régi burkolat eltávolítása nélkül a panel közvetlenül fel lehet szerelni. De néhány szabályt kell követni:

 • Távolítsa el a régi bevonatot, ha a gombák és a penész megjelenésének jelei mutatkoznak. Ez általában egy kerámia burkolat padlóján, háttérképén történik.
 • Ha a régi bevonat nem tartja jól magát, akkor vegye le, gyenge alapon, a paneleket sem.
 • Szintén érdemes eltávolítani a lefedett területeket.

A falak elkészítése után elkezdheti felhelyezni a paneleket az utasítások betartásával.

Lépésről lépésre

Először meg kell készíteni és összegyűjteni a szükséges mennyiségű építőanyagot és eszközöket.

A fürdőszobába beültetett paneleket kis tartalékkal kell megvásárolni házasság esetén a telepítés során:

 • Ezt úgy számítjuk ki, hogy - a helyiség szélességének szélességét a panelek szélessége és egy kis tartalék osztja el. A magasságnak meg kell felelnie a helyiség magasságának.

Figyelj! Ne felejtsd el megvásárolni a befejező sarkokat, olyan színnel, amely megegyezik a panelek hangjával, hogy készen álljon a javításra.

Ne feledkezzen meg elegendő mennyiségű szerelési anyagról, például csavarokról és tüskékről.

Az eszköz szabványt alkalmaz, amelyre szükséged van:

 • Fúrás perforációval (vagy perforátorral)
 • Csavarhúzó fej és csavarhúzóval.
 • A szalag mérete nem kevesebb, mint a szoba magassága vagy hossza (a mérések azonnali elvégzéséhez).
 • Szint, függőleges és vízszintes magasságok esetén. A szint hosszú, legalább 0,5 méter.
 • Jelölő, ceruza, a régi felületen és a paneleken lévő jelölések (bármilyen anyag ragasztására).

Figyelj! Ha fennáll a veszélye a kábelezésnek, akkor használjon elektromos szerszámot védő elektromos szerszámot. A panelek alatti kábelezéshez ajánlatos egy különleges hullámos tömlő beszerzése. Egyébként a kerti xhose kényelmes tömlője itt vásárolható meg.

Lécek és panelek szerelése

A betét felszerelése a fémprofil rögzítési pontjainak megjelölése után kezdődik.

A mennyezethez párhuzamos paneleknél állítsa függőlegesen a betétet és fordítva.

Figyelj! A léc elemeinek távolsága 40 és 50 cm között legyen. A rekesz nemcsak a sík mentén, hanem a helyiség sarkai mentén helyezkedjen el.

 • Az első panelt a szoba sarkában kell elhelyezni. A magasság a szoba magasságától kevesebb, mint két milliméter.
 • A 2 mm-es sarkból történő lépésekhez rögzítse a panelt mindkét oldalon. Ugyanakkor szükséges a tüskés "nézni" a sarok felé.
 • Ezután elkezdi a fürdőszobai burkolatot, a horonycsúcs elvén. A panelek rögzítését önbefogó csavarok végzik.

Tanács. A csavarok nem nyúltak ki a síkon túl, előre fúrni a lyukakat.

 • Tartson bizonyos távolságot a csavarok és a panel szélétől. Az anyag szélétől 10 mm-re úgy, hogy ne jelenjen meg a repedés, és lehetővé válik egy sarok behelyezése a rögzítési hely blokkolásához. A horony oldaláról szerelje fel a "Kleimer" -et, amely a dobozhoz van rögzítve, és beilleszthető a tüskebe.
 • A következő elemek beillesztésre kerülnek az előzőbe, a tüskehorony módszerrel és egy kleimerrel rögzítve.

Amikor közeledik a szoba sarkához, ritkán, ha az anyag alkalmas felszerelés nélkül. Ezért vágják és rögzítik, mint az első öncsavarró csavarok. Annak érdekében, hogy jobban megértsük, hogyan kell ezt csinálni, megnézheti a videót, hogyan vághatja le a fürdőszobai paneleket.

Sarkok felszerelése

A fürdőszoba MDF panelekkel történő befejeződése, sarkok beépítésével végződik.

Néha 45 fokos szögben kell ollóval vagy késsel vágni őket, hogy egymásba hajtson:

 • Legjobb ragasztani a sarkokat "folyékony szögekkel", speciális ragasztóval. Nem szükséges vastag réteg ragasztót alkalmazni, hogy ne nyúljon a szélein.
 • Megsimított egy sarok, akkor nyomják és tartják 3-5 percig, hogy a ragasztó fogja meg megfelelően. Ha a ragasztócseppek még mindig elkészítésre kerülnek, azonnal száraz ruhával távolítsa el őket (nedves folt marad, ami nehezen eltávolítható).
 • Így az alapvető készségekkel az eszközökkel való munkavégzés során a falakkal ellátott fürdőszoba befejeződése nem nehéz.

Egy személy ezt megteheti, asszisztens nélkül. A panelek könnyűek, jól feldolgozottak és az eredmény a javítás után biztosan élvezni fogják.

Photo design fürdőszoba MDF panelekkel

következtetés

A fürdőszoba panelek befejezése MDF, sokkal olcsóbb, mint befejező más építőanyagok. A boltokban kínált színpaletta olyan nagyszerű, hogy bármely személy igényeit kielégíti, és lehetővé teszi bármely tervező feladatának megoldását.

Ezért a falakkal ellátott fürdőszoba tökéletes megoldása kölcsönösen kizáró koncepciókhoz, például pénzmegtakarításhoz és nagyszerű végeredményhez.

Megjegyzés hozzáadása

Hogyan válasszuk ki a megfelelő színséma tervezése a lakás?

Milyen színpalettát szeretne a belső térben:

Kapcsolódó cikkek

A fürdőszoba befejeződése: a munka színvonala

A lakásban lévő egészségügyi helyiségek fontos szerepet játszanak. Tervezés és javítás az apartman fürdőszoba, nem kevésbé fontos, mint bármely más helyiség. Az ilyen helyiségek kialakítása egyedi és egyedülálló lesz. Nagy mennyiségű színt és különböző finomanyagokat használhat. Általában mindez a belsőépítész képzelőerejétől függ.

Nem szabványos műanyag műanyag ablakok: a körtől az ívig

Bármely épület vagy lakás megjelenése javítható minimális idővel és fizikai költségekkel. Ez a műanyag ablakok nem szabványos formája. Az egyéniség kialakításának további módjaként a tervezők maguk választják ki az ablakok színét. Négyzet, kör, háromszög, sokszög - a lehetséges opciók részei. A formák változatán kívül a nem szabványos ablakok dekoratív szőnyegeket, ólomüveg-betéteket, színezett üvegeket és színes üvegablakokat is tartalmaznak. Minden lehetőséget először projekt formájában hoznak létre, így az ügyfélnek lehetősége van arra, hogy értékelje erősségeit és gyengeségeit.

Íves típusú - kerek ív fel van szerelve a négyszögletes alapon. Gyakrabban ez a típus mindig a vendéglátóhelyek és hotelek belsejében található. Ha az épületben a hangsúly az ókorra változik, akkor hasonló helyzetben az íves típusú ablakokat antiknak stilizálják. A "fa alatt" a laminálás biztosítja a textúra legpontosabb reprodukcióját. A nyílási módszer alapján az ívelt típusú szerkezetek három típusba vannak osztva:

Kerek, nem szabványos műanyag ablakok törtek ki a történelemből a középkorból. A formát a tornyok és paloták lakói ismerték. Idővel a design bizonyos változásokon ment keresztül. A megerősített ív segít csökkenteni a hőveszteség valószínűségét. Funkcionális célja, hogy biztosítsa a szakaszok maximális rögzítését. Az összes telepítési szabálynak való megfelelés függvényében az íves ablak nem fog elcsúszni. A használt szerelvények minőségét külön kell elkülöníteni. Az ésszerűtlen megmentési vágyakozás azt eredményezi, hogy néhány hónap után javítani kell.

A nyitó mechanizmustól függően a kerek műanyag ablakok üresek vagy nyitottak lehetnek. Itt minden az ügyfél kívánságaitól függ. Annak érdekében, hogy a design hűségesen szolgáljon sok éven át, azt egy tapasztalattal rendelkező cégtől kell megrendelni. A kezdeti szakaszban az ügyfél kérést hagy. Egy idő után a cég egy képviselője tartózkodik a mérés tárgyánál. Miután összegyűjtötte a szükséges információkat, az előadó technikai projektet hoz létre. Ha nincsenek megjegyzések az ügyféltől, akkor a közvetlen gyártás megkezdődik. Miután az összes munka befejeződött, a termékeket a jövőbeli telepítés helyére szállítják. Megszüntetése után az ügyfél a gyártó hivatalos garanciáját kapja.

A befejező fürdőszobák: munkamenetek

A fürdőszobák kötelező része minden lakásnak. Nem csak higiéniai eljárásokat vezetnek be. Ez a hely hűvös zuhanás alatt reggel higgadt fel, és esténként meleg fürdőben pihenjen. Ezért nagyon fontos a helyiségtervezés és a burkolóanyagok kiválasztása. A saját kézzel végzett fürdőkád befejezése meglehetősen kivitelezhető feladat, még egy kezdő számára is.

Melyik mennyezetet választani a fürdőhöz?

Az orosz lakásokban lévő fürdőszobákat nagyon sokáig úgy tartották, mint a mosdótermek - hamar itt járkáltunk reggelente, mostak, zuhanyoztak és... mindent: hagytak a fürdőszobában, talán tiszta, de soha nem pihentek. És közben az európai országok fürdőszobája régóta és határozottan átvette a teljes helyiség helyét - ahol nem csak higiéniai eljárásokat hajthat végre, hanem teljesen és kényelmesen pihenhet.

WC-javítás

WC - a szoba minden bizonnyal praktikus. Miután minimálisra fektetett, könnyen átalakítható. A mosdó fokozatos javítása:

Hogyan tegye csempe a fürdőszobában

Minden embernek, akinek a keze nő, ahonnan a saját lakásában kisebb javításokat végezhetnek, anélkül, hogy külső mestereket vonzana. A kerámia burkolólapok elhelyezése a fürdőszobában csak egyike ezeknek a feladatoknak. Minden őszinteségben azonban nem minden ember képes ezt a látszólag egyszerű dolgot tenni, ahogy kellene.

Csempe kiválasztása a fürdőszobában

A csempe a legkényelmesebb megoldás minden olyan helyiségben, ahol higiénikus tisztaságra van szükség, valamint mechanikai szilárdság és nedvességállóság.

Milyen vízvezetékeket kell használni a fürdőszoba kialakításában

Természetesen a fürdőszobai szerelvények kiválasztásának fő kritériuma a termék minősége. De ha nem csak a technikai, hanem az esztétikai tulajdonságai is fontosak a fürdőszobai belső térben, ha modern, divatos képet szeretnél létrehozni a szobából, válasszon eredeti formatervezésű modelleket.

Gumi szőnyegek mosógépekhez

A mellékelt centrifuga rendszerint az egész készüléket hajtja, ami a padlóburkolatot karcolja meg, és kedvezőtlen feltételeket teremt a szomszédok számára. Speciálisan kialakított padlószőnyegek helyezkednek el a mosógép alatt, ami a zaj és a vibráció csökkenését eredményezi működés közben.

MDF panelek a fürdőszobában (44 fotó): hogyan kell kiválasztani és telepíteni

A fürdőszobai MDF falpanelek a közelmúltban jelentek meg a befejező anyagok piacán, és hamar gyorsan megnyerik helyüket a fürdőszobák alternatív tervezési lehetőségei között.

És ez nem véletlen. A cikkben azt fogjuk megtudni, hogy ez összefügg.

Fürdőszoba falburkolat

Számos előnye van annak, hogy a fürdőszobai MDF falpanelek kiváló anyagok.

 • elfogadható ár;
 • különböző textúrák és színek;
 • tartósság;
 • jó hangszigetelés;
 • egyszerű telepítés;
 • szerény gondozás;
 • nedvességállóság.

Ezek az MDF panelek hasonlóságúak a DVP-vel, csak sűrűsége 670 - 850 kg / m3. Az ilyen panelek gyártásának alapja az MDF lemezek.

Termelésük alapja finom száraz zsirok, amelyeket magas hőmérsékleten és nyomáson préselnek. Az ilyen panelek a magas páratartalmú helyiségekben használhatók, azaz konyhákban, fürdőszobákban, pincékben.

Technikai tulajdonságaik lehetővé teszik számukra, hogy a zuhanytálcákba is beépíthetők legyenek. Ezt a csomagoláson a csepp ikon jelzi.

A hangszigetelés és a hőszigetelés, a higiénia és a tartósság miatt a falpanelek nagyon jó minőségű anyagból készülnek, és képesek ellenállni bármilyen terhelésnek, lehetővé téve a szekrények, polcok és egyéb bútorok rögzítését a panelekhez.

A panelek különféle színei vannak. Azonban a különböző árnyalatok mellett vannak olyan panelek, amelyek különböző anyagokat utánzanak, például kerámia csempe, fa, kő és még sok más. Ezt tudatában úgy érzi, minket, mint egy ilyen anyag felhasználását a magas páratartalmú helyiségekben.

Ha úgy dönt, hogy díszíti a fürdőszoba falpanelek, akkor nem szükséges, hogy részt vegyen a speciális képzés, könnyen elvégezheti a telepítést magad, csak szüksége van vágy és egy kis időt.

A panelek beszerelésekor nem kell gondosan előkészíteni a falakat, elrejtik az összes érdességet és szabálytalanságot, továbbá:

 • elrejtheti az elektromos kábelt és a csöveket a burkolat mögött;
 • Belsőleg bármilyen tervezési megoldást hozhat létre.

A díszítőelemek hatalmas változata nagyszerű lehetőségeket kínál az érdekes és divatos megoldások létrehozásához, a különböző árnyalatok és a panelek textúrájának felhasználásával és kombinálásával, kifogástalan eredményeket érhet el.

MDF falpanelek

A panelek típusai

Többféle falpanel létezik:

 • Lapos falpanelek. Méretei miatt a befejező munka kevésbé időigényes, az ízületek számának csökkentésével. Méreteik 1,25 x 2,50 méter, vastagsága pedig 3-7 milliméter.

Lapos falpanelek

 • Táblázatos rácspanelek. Hosszú lemezek formájában készülnek, méreteik a következők: szélesség 130-280 mm, hossza 2500-3800 mm, vastagsága 8-14 mm.

Halmozott állványlemezek

 • Halmozott cseréppanelek. Négyzet alakúak, így egyszerűen bármilyen minta vagy minta elhelyezhető. A leggyakoribb méretek 30 x 30 - 95 x 95 cm.

Halmozott csempe panelek

Alapítvány előkészítése

Tehát, ha úgy döntesz, hogy magad telepíti a paneleket, akkor a fentiek szerint ez a munka nem nagy dolog, de vannak még néhány árnyalat és tulajdonságok is. Az első lépés az, hogy előkészítse a falak alapját a fürdőszobában.

 1. Le kell vágnia a háttérképet, ha van ilyen. Azokban a helyeken, ahol rosszul szedték őket, elhagyhatja őket.
 2. Vigyük fel a felületet egy alapozóval (mivel a fürdőszoba nagyon magas páratartalmú, esetünkben szükséges). Az alapozó megakadályozza a penészedést és elterjedését.

Eszközök és anyagok

 • önoltó hullámosság,
 • csavarhúzó,
 • kalapács,
 • csavarok (bolha),
 • önmetsző csavarok 25 mm hosszú,
 • SD és DD profilok.

Ha a fürdőszobában lévő mennyezet be van burkolva, akkor a reflektorok és a medálok is szükségesek.

Javasoljuk, hogy paneleket telepítsen a mennyezetről:

 • Az egyik sarkon meg kell találni a legalacsonyabb pontot, a vízszintet használva.
 • Menjen el ebből a pontból valahol körülbelül 5 cm-re, és rajzoljon vízszintes vonalat a helyiség peremén.
 • A 6x60 mm-es "gyors rögzítés" segítségével az UD-profilt a jelzett vonal mentén a falhoz rögzítse.

UD profil telepítése

Fontos: Sok fából készült keretet építenek, de nem szabad megmentenie a gyártás során.

Szakemberek azt mondják, hogy a fa idővel változik, és ez az MDF deformációjához és duzzadásához vezet. Ez azt jelenti, hogy meg kell indítani a javítást.

 • Ezután minden 60-70 cm-rel a mennyezeten rögzítse a felfüggesztéseket 4 - 6 cm-es "gyors rögzítés" rögzítőelemekkel. Ehhez 6 mm átmérőjű lyukakat kell fúrni az alapon. A profilok felfüggesztésre vannak rögzítve. Univerzális keret kész.

Az SD-profil telepítése

Ügyeljen a figyelemre: Az ilyen keret (esztergálás) nem csak az MDF szereléséhez, hanem a gipszkarton és a műanyag szereléséhez is ideális.

A panelek telepítése előtt a mennyezeti lámpáknak meg kell húzniuk az összes vezetéket.

 • Az első szalagot a sarokprofilhoz öncsavarró csavarokkal rögzítse, és hátulról rögzítse a keret minden profiljához ragasztószalaggal.
  A panel felhelyezésével gyorsan elkészítheti a mennyezetet. A lámpák alatt lyukakat kell fúrni és felszerelni.

Falra szerelhető

Most menjen közvetlenül a falak telepítéséhez:

 • Kezdje el mérni azokat a falakat, amelyekhez ezek a panelek csatlakoznak. A falfelületnek hibátlannak, egyenletesnek, egyenletesnek és száraznak kell lennie.

MDF panelek falra szerelése

 • A vízálló panelek a helyiség hőmérsékletére és nedvességtartalmára való adaptálásához, 48 órával a munka megkezdése előtt, azokat a falhoz kell helyezni.
  Próbálja meg és vágja le őket a szükséges méretre, vágja ki a helyeket csapok, aljzatok, és így tovább. A csempe alatt lévő paneleket úgy kell megmunkálni, hogy a burkolólapok varrása egybeessen a panelek között.

Ha úgy dönt, hogy a panelet formanyomtatás nélkül telepíti, akkor hagyja a távolságot 3 mm között. Ezt a csatlakozót alaposan le kell fedni szilikon vízálló tömítőanyaggal.

Annak érdekében, hogy a telepítés teljesen vízálló legyen, a panelek felső és alsó széleit tömítőanyaggal kell lezárni. A sarkok és az arcok, valamint az interpanel ajánlott a sima vízálló panelek márvány és gránit telepítésekor.

Ahhoz, hogy teljesen lezárja a hornyokat, szilikon tömítést alkalmazzon.

 • Most vízálló ragasztót kell felhelyezni a panel hátoldalára, ehhez egy korábban védett felületre lefelé kell helyezni.
  Ez segít 4-6 mm-es fogazású spatulával. A panelnek a falhoz való szoros illeszkedése érdekében határozottan nyomja meg a teljes hosszában.
 • Csak puha ruhával vagy szivaccsal kell törölni őket. A statikus feszültség enyhítésére azért, hogy megakadályozzák a por ragasztását, a panelek felületét antisztatikusan kell kezelni.
  A munka elvégzése után a bélés folyamat teljesnek tekinthető.

Tipp: A ragasztó kiválasztásakor ne tárolja, magas minőségűnek és vízállónak kell lennie.

Fontos: Vízálló panelek beszerelése a fürdőszobában nem ajánlott körmök használatát. Megrongálják a panel vízálló szerkezetét, és ez nedvesség behatolásához vezet, és egyszerűen tönkreteszi a panelt.

A fali panelek fő előnye, hogy lehetővé teszik, hogy egyszerűen módosítsák a lakás belsejét felár nélkül. Használhatók falak, mennyezetek díszítésében, boltívek, válaszfalak, oszlopok kialakításában. Ezek viszonylag egyszerűen telepíthetők és könnyen szétszerelhetők, és gondos kezeléssel újra felhasználhatók.

Az eredmény: A szépség, a megbízhatóság, az esztétika, a praktikusság, a higiéniai tanúsítás elérhetősége azt sugallja, hogy a falpanelek a legmagasabb minőségű és kedvező árú alapanyagok.

Fürdőszoba falpanelek

A belsőépítészeti építőanyagok piacán egyre több fajta van. Nedvességálló falpaneleket kínálunk a fürdőszobában, megfizethető áron. Ezek a panelek csak belsőépítészetre alkalmasak. Katalógusunk több mint 2000 ezer opciót és színes paneleket kínál, és Moszkvában olcsóbban vásárolhat.

A kiváló minőségű fotók részletes tulajdonságokkal is segítik a választást. Most megrendelheti, és mi lesz szállítás Moszkvában és más régiókban.

A fürdőszoba panelek díszítése MDF-ben csináld magad. Fal és mennyezet

Viszonylag az utóbbi időben a befejező anyagok piacát új termékkel - MDF falpanellel töltötték fel. A fogyasztók gyorsan elismerték az újdonságot, és elnyerte a megérdemelt népszerűséget. Elemezzük, hogy milyen MDF panelek és mennyire jó nekik.

MDF panelekkel ellátott fürdőszoba befejezése

Az MDF-panelek előállítása a lógó hőmérséklet körül nyomott száraz darabokból történik. MDF tűzállósággal és vízállósággal állítják elő. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően az MDF panelek a fürdőszobában, a konyhában, a zuhanyzón belül befejezhetik a falakat.

Tehát milyen előnyökkel jártak az MDF panelek a piacon?

 • Költség. A gipszkartonhoz vagy kerámia lapokhoz képest az MDF panelek ára nagyon kíméletes.
 • Egyszerű telepítés. Annak érdekében, hogy a fürdőszobát MDF falpanelekkel lehessen befejezni, nincs szükség a falak szintre helyezésére. Éppen ellenkezőleg, tökéletesen elrejtik a fal összes szabálytalanságát, valamint eltakarják a huzalokat és csöveket. Az egyszerű kezelhetőség, az MDF panelek használata révén bármilyen tervezési ötlet megvalósítható. Fel lehet szerelni őket függőlegesen, vízszintesen és akár átlósan is.
 • A színek gazdag választéka. Ez lehetővé teszi, hogy egy színes design fürdőszobát tartson, vagy fordítva, a színes ékezetek elhelyezése érdekében. Sima vagy nyomtatott minta csempe van.
 • A textúrák széles köre lehetővé teszi, hogy szimulálják az értékes fákat, a téglafalat, a kerámia burkolatokat.
 • Különböző formák és méretek. Most a befejező anyagok piacán mutatják be:
 1. Lapos falpanelek. A méretük 1,25 * 2,5 m, lehetővé teszi, hogy gyorsan és minimális erőfeszítéssel javítsa a fürdőszobát.
 2. Táblázatos rácspanelek. Nagyon hasonlít a falburkolathoz. Segítségükkel beállíthatja a helyiség méretét: a függőlegesen orientált panelek vizuálisan növelik a helyiség magasságát, és a vízszintes panelek nagyobb helyigényűek és szélesek lesznek a helyiségekben.
 3. Tömörítő MDF lapos panelek. Négyzet alakúak. A csempézett panel oldalának hossza 30 és 95 cm között van, a geometriai mintákat a halmozott csempézett panelekből lehet elhelyezni.
 • Hang- és hőszigetelés. A panelen található panelek telepítésénél a panel alatti panelen a helyiség lehető legkényelmesebbé teszi a helyiséget.
 • Erő. Ez a tulajdonság teszi az MDF falpaneleket tartós és ezért gazdaságos anyagból. Nyugodtan ellenállnak a terhelésnek polcok, szekrények formájában.

Falpanelek MDF fotó

MDF panelek kiválasztása és beszerelése a fürdőszobában

Kezdjük a képzést. Az MDF paneleket nem könnyű elvégezni a saját kezével, az eljárás néhány jellemzőjét figyelembe véve. Először meg kell előkészíteni a fürdőszobai falakat. Mi szükséges ehhez?

 1. Tisztítsa meg a falakat - ha tapéta van, akkor teljesen eltávolítani kell őket. Csak olyan helyeken maradhat, ahol a tisztítás rossz.
 2. Az alapozó felületek felülete. Ez az eljárás kötelező - a fürdőszobában lévő páratartalom nő, és ha nem kezeli a falakat primerrel, a penész megjelenhet.

- perforátor
- csavarhúzó
- hullámosság
- különféle önmetsző csavarok
- SD, LE profilok.

Ha a mennyezetet is tervezik, felfüggesztéseket és speciális spotlámpákat kell előírni. Hogyan kell ezt csinálni, olvassa el a cikket. gipszkarton mennyezet telepítése.

Mennyezeti panelek MDF fotó

Az MDF fürdőszobai panelek befejeződése a mennyezetről indul. A vízszint mérésével meg kell határozni a sarok legalacsonyabb pontját. Ettől 5 cm-re és az egész terem peremén vízszintes vonalat rajzol. Rajta és csatolja a fal UD-profilját. Az MDF panelek nagyon hasonlóak PVC panelek beszerelése.

Néha inkább fából készült keretet építenek, de ez nem a legjobb megoldás - szakértők szerint a fa jelentősen megváltozhat az idő múlásával, ami óhatatlanul MDF-fúvódáshoz és deformációhoz vezet. Ezért a keret jobb, ha nem ment, kivéve, ha persze nem akarja elindítani a javítást.

Az UD-profil felszerelése után rögzítse a függesztőket kb. 60-70 cm-es távolságban. Ezt 4-6 cm-es rögzítéssel "gyors telepítéssel" lehet végezni, ennek alapján a lyukak kb. 6 mm átmérőjűek. Ezt követően az SD profiljait hozzá kell rendelni a felfüggesztésekhez - ez egy univerzális keret.

MDF panelek telepítése

By the way, egy ilyen keret tökéletesen illeszkedik nem csak az MDF panelek telepítéséhez, hanem a gipszkartonok szereléséhez is. A panelek telepítése előtt minden elektromos vezetéket meghúzunk - ez a mennyezeti lámpák helyes megválasztása.

A csavarok segítségével - a nagyobb megbízhatóság érdekében - az első szalagot a sarokprofilhoz kell csatlakoztatni, a hátoldalon a kerethez tapadócsíkkal.

A mennyezet hamar kiderül - helyezze be a paneleket egymás után, majd készítsen lyukakat a lámpákra és tegye azokat.

MDF panelek falra szerelése

Kezdjük befejezni a falakat a fürdőszoba panelek MDF. Mielőtt továbblépne, meg kell mérni a falakat rögzített panelekhez. Az elkészített felületet jól szárítják, laposak és simaak.

Annak érdekében, hogy a nedvességálló panelek jobban tolerálják a nedvességet és a helyiség hőmérsékletét, javasoljuk, hogy két nappal a munka megkezdése előtt helyezze őket a falhoz. A paneleket a szükséges méretnek megfelelően méri és vágja le, miközben ugyanakkor szükséges a nyílások, csapok és mások kivágása.

A csempére vágni kell az MDF lapokat, figyelembe véve, hogy a varratok a panelek közé esnek. Ha a felszerelést formázás nélkül végezzük, hagyjuk a panelek közötti 3 mm-es rést. A varratot jól vízálló szilikon tömítőanyaggal kell kezelni, hogy megakadályozza a nedvesség behatolását.

Annak érdekében, hogy jó védelmet nyújtsunk a nedvesség ellen, a panelek széleit tömítőanyaggal is lezárjuk - mindkettőtől felfelé. Jobb a sarokba és a végfelületre szerelni a díszléceket. A tömítés elvégzéséhez a szilikon tömítőanyagot és a díszlécek hornyait kell feldolgozni.

Nedvességálló ragasztót alkalmaznak a panelek varratos oldalára - ehhez elő kell helyezni egy előre lefedett felületre lefelé. A ragasztót speciális spatulával kell felhordani. Annak érdekében, hogy a panel a falhoz szorosan illeszkedjen, az egész hosszát szorosan meg kell nyomni. Továbbra is törölni kell a paneleket egy szivaccsal vagy egy puha ruhával, és a várakozási folyamat vége.

Végül néhány tipp. A ragasztó kiválasztása esetén jobb, ha nem kell menteni - vízállónak és kiváló minőségűnek kell lennie. Ne használjon körmöket a telepítéshez - a panelek nedvességálló szerkezetét tönkreteszik, ami penészedést okozhat.

MDF vízálló panelek a fürdőszobában, és nem csak

A magas páratartalmú és változó hőmérsékletű helyiségekben használt építőanyagoknak nedvességállóságuk és környezeti tisztaságuk kell legyen. Ezeket a tulajdonságokat nedvességálló MDF panelek jellemzik, amelyek széles szín és textúrák széles választékában állnak rendelkezésre. Ez a körülmény, valamint az alacsony ár és egyszerű telepítés teszi szükségessé őket a fürdőszoba és a konyhák befejezéséhez.

Az MDF bevonat pozitív és negatív oldala

Az ilyen paneleket gyakran használják a fürdőszobában.

A befejező anyag a kiskereskedelmi hálózathoz különböző szélességű, hosszúságú és vastagságú panelek formájában érkezik. A hosszanti oldalak egyik oldalán egy mélyedéssel (hornyokkal) díszítettek, másrészt egy megfelelő gerincvel, amely biztosítja az elemek szoros csatlakoztatását a szerelés során. A lapok széleinek a nedvességálló MDF panelekhez való kialakítása minimálisra csökkenti a burkolat alá eső nedvességet.

A befejező anyag teljesítmény jellemzői:

 1. MDF panelek jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek;
 2. ezek használata lehetővé teszi a falak hiányosságainak elrejtését, ami feleslegessé teszi a felületek előzetes felkészítését;
 3. különböző szerelési lehetőségek lehetségesek;
 4. a panelek könnyen vághatók szakadatlan vagy "kopott" szélek nélkül;
 5. a szoba területe vizuálisan megnövekszik, ha nedvességálló MDF lapokat szerel fel a fényes vagy tükörfelületű falakhoz;
 6. a burkolat tartósságát, valamint időt és pénzt takarít meg a szerkezet felépítésére.

A fürdőszoba nedvességálló MDF panelekkel ellátott kisméretű szobák befejeződésének hátrányai az alumínium profilok alkalmazásával történő beépítés esetén a területük csökkentése.

A panel szerelési módszerei

A finomanyag kiválasztásánál figyelni kell az alkatrész-alkatrészek megvásárlására. Ezek a következő típusok:

 1. indul el;
 2. összekötő, egymásba illesztett panelek és egymás közötti varrások fedésére;
 3. álmennyezetek;
 4. díszítő belső és külső sarok;
 5. egyetemes.

A kereskedelmi hálózatok az ügyfelek számára különböző lehetőségeket kínálnak a panel felületekhez, beleértve a nedvességálló MDF paneleket a csempékhez, valamint a különböző színű és textúrájú sima felületeket, amelyek kiegészítik a megfelelő kiegészítő elemeket.

A telepítéssel szemben

Sima felület jelenléte esetén a bélés speciális ragasztóval is felszerelhető.

A vízálló MDF paneleket vízszintesen vagy függőlegesen ragasztják a falakhoz, attól függően, hogy milyen méretű a szoba és a lakástulajdonosok preferenciái. A függőleges beépítés vizuálisan növeli a mennyezet magasságát, vízszintesen - növeli a fürdőszoba vagy a konyha területét.

Megfelelő mennyiségű befejező anyag és összekötő elem megvásárlása után mérjük a falakat, és a paneleket és a díszléceket méretre szabjuk. Függőlegesen vagy vízszintesen az induló öntőforma fel van szerelve, majd a paneleket felváltva ragasztják a falhoz. A ragasztót az elemek teljes felületén vékony csíkokkal kell felhúzni, egymástól azonos távolságban. A mennyezetre és a helyiség sarkában található panelcsuklók és oszlopok dekoratív díszlécekkel vannak zárva.

Ha a falak felületén jelentős hibák vannak, és a fürdőszoba vagy konyha területe elég nagy, a nedvességálló lemez MDF paneleket alumínium profilokra vagy fagerendákra szerelik fel. A betétet a falon rögzítik a panelek tervezett elrendezésére merőlegesen. A kialakítás egy szélesebb szélességet biztosít, amely biztosítja a szögek vagy csavarok nem észrevehető rögzítését. Lehetőség van továbbá a rögzítőanyag rögzítésére a keretre speciális klipek és lamellák segítségével. A panelek vízállósága jelentősen megnövekedett, ha szilikon tömítőanyagot alkalmaznak a fésűikre.

A nedvességálló MDF falpanelek felszerelése az esztergálás segítségével helyet biztosít szabad térben, különböző típusú kommunikációban és beépített lámpákon.

Példa a fürdőszobai panelek befejezésére

Videó nedvességálló panelekről

Tudjon meg többet a vízálló panelekről és a kerámia cserép helyett.