Legfontosabb > Fürdő

Falpanelek a hálószobához - hogyan válasszuk ki és rendezzük el? (65 fotó)

A puha falpanelek nemcsak praktikusan hasznos megoldást nyújtanak minden helyiségben, hanem egy eredeti tervezési lépés is.

A panelek segítségével szigetelheti és hangszigetelheti a falakat, valamint kiegészítheti a belső tér kifejezését, vagy éppen ellenkezőleg, kényelmesebbé teheti a szobát.

A falpanelek telepítéséhez nincs szükség különleges képességekre - tökéletesen fel vannak szerelve speciális ragasztóra vagy mini fúróval.

A falpanelek előnyei

A puha falpanelek úgy lettek kialakítva, hogy több funkciót kombináljanak: zaj és hőszigetelés, biztonság és esztétikai élvezet.

A szabványos puha panel három rétegből álló elemből áll: egy műanyag alapból, középen egy hangszigetelő rétegből, egy külső szövetből vagy egy bőrborításból.

Ez az utolsó réteg, amely meghatározza a teljes panel megjelenését és stílusát. Általában tájékozódnak a hálószobai, óvodai vagy nappali falpanelek fotóinak megtekintésekor, hogy végül választani tudjanak.

A puha falpaneleknek számos előnye van:

 • A tervezés széles választéka hozzájárul egy egyedi belső kialakításhoz;
 • Maga kezeli a telepítési munkát;
 • Képes maszkolni a falak szabálytalanságait és más hibáit;
 • Tökéletesen melegedjen és megszüntesse a felesleges zajokat;
 • A bevonati anyag kiválasztásának lehetősége.

A szövet alapja lenyűgözi a tartósságát, és sok éven át megőrizhető megjelenést biztosít, ha megfelelően és rendszeresen gondoskodik róla.

Panel a falon a hálószobában

A hálószoba az egyik hely a házban, ahol a legfontosabb dolog a csend és a kényelem megőrzése, valamint a kellemes belső tér kialakítása. Ez az oka annak, hogy a legtöbb tulajdonos a hálószobák falpanelét választja.

A modern funkciók és az anyagok széles választéka lehetővé teszi a leginkább hihetetlen tervezési ötletek megvalósítását - a falpanel mind a figyelem középpontjába kerül a szobában, mind pedig a belső stílus alapja.

A falpanelek lehetőségei:

 • Hely kontrasztok hozzáadása, figyelemfelkeltés a megfelelően kiválasztott színek esetében.
 • A falra való összpontosításhoz válassza ki őket az általános belsejéből, közvetlen figyelmet fordít egy adott tárgyra, ha ilyen igény van rá.
 • Kényelmet és stílust adjon a belső térbe anélkül, hogy feláldozná az intimitást.

3D panelek a hálószobában

A hálószobában lévő puha falpanelek nagyszerű díszítéssel rendelkeznek, és ha megáll a 3D-s paneleken, igazi művészetet hozhat létre otthon!

A hálószoba falainak díszítése lágy 3D panelekkel meglehetősen változó. Például, ha a költségvetés nem teszi lehetővé az egész fal bevonását, vagy a tulajdonosok minimalistaak, csak a fal egy részét díszítheti az ágy fején, és egyszerűen festheti a többi falat nyugtató pasztell színekben.

Ha a hálószobának van egy határozott hibája, akkor a lágy 3D panel teljesen képes fedezni a problémás területet, és felderíti a hibát.

Ez a fajta panel nemcsak a belső tér, hanem a kültéri használatra is alkalmas.

Annak ellenére, hogy elterjedt a tévhit, hogy a 3D paneleket csak a kávézókban és mozikban lévő falak díszítésére használják, a falak egy belső otthoni hálószoba belsejében ugyanolyan jó megjelenésűek.

Ezenkívül a lágy 3D paneleket a bútorok és a bútorok többi elemének színére és anyagára lehet választani. A panelek egyaránt kitölthetik a szobát fényes robbanással, és a belső tér minden elemének összekötő vonalává válhatnak.

Design hálószoba burkolva

A megfelelően kiválasztott lágy panelek harmonikusan illeszkednek majdnem minden belső térbe - legyen az lakás, ház, ház vagy nyaraló.

A tulajdonosok fő feladata, hogy pontosan meghatározzák a kívánt anyagot a panel külső rétegére.

Amikor olyan puha falpanelt készítünk, amely leggyakrabban ilyen anyagokat használ:

 • Eco-bőr;
 • Sima bőr;
 • Wood;
 • fémből;
 • bársony;
 • Selyem.

A kiválasztott típusú anyag, a szobában lévő világítással kombinálva, képes nagy mértékben átalakítani a szobát. A világos, hideg árnyalatok vizuálisan és tágasabbá teszik a hálószobát, sötét színek adják a hálószoba intimitását és kényelmét.

A puha falpaneleket leggyakrabban a hálószobába vásárolják, mert Ebben a szobában az emberek nagy részét pihentetik és dolgozik.

A lágy panelek kényelmesebbé és hihetetlenül elegánsabbá teszik a szobát.

A tervezők a közelmúltban ambiciózusabb megoldásokat keresnek a faldíszítéshez. Ha korábban volt, ez többnyire népszerű volt, most fafaragást, kerámiát, MDF falpaneleket használnak a hálószobában, sőt a fém is.

Számos gyártó kínál környezetbarát és biztonságos anyagok faldíszítését. Ennek a területnek a fejlődése olyan gyorsan zajlik, minden nap új és új falfinomítási lehetőségek jelennek meg a piacon.

MDF panelek a belsőépítészeti falakhoz

A gyönyörű díszítés bármely helyiségben lehet MDF falpanelek. Annak a ténynek köszönhetően, hogy hatalmas választékuk van, lehetõvé válik a legkülönbözõbb stílusok kialakítása.

Ez a befejező anyag nagyon esztétikus, praktikus és megfizethető.

A modern iparágban különböző MDF paneleket állítanak elő, kivéve a megjelenésük különbségeit, eltérő célokra lehetnek. Vastagságuk 6 és 60 mm közötti. Ha a lakótér befejeződéséről beszélünk, akkor előnyös a 12 mm vastagságú lapok használata.

Az anyagnak más alakja lehet.

 1. Járólapos. Az ilyen panelek lehetnek négyzetek és téglalap alakúak. A belső térben, különböző textúrák és színek kombinálásával mozaik bevonatot hozhat létre.
 2. Rack. Ezeket a paneleket fa burkolat formájában mutatják be.
 3. Nagy lap. Ez az anyag elérheti a 3000 mm magasságot, szélessége pedig 1500 mm.

Új trend a divat acél falpanelek fotónyomtatásával. Az anyag felületén bármely képre alkalmazható. Annak érdekében, hogy a panelek nagy teljesítményűek legyenek és a lehető leghosszabbak legyenek, akril alapú víztaszító lakkot alkalmaznak.

Egy másik know-how az MDF panel, amelynek hatása 3D. Az ilyen panelek kínálatában megtalálja azokat a lehetőségeket, amelyek bárki meghódítanak. A lemezek felületén a hullámok utánzatok, a térfogat geometriai alakjai, különböző típusú faragást és megkönnyebbülést alkalmaznak.

Az ilyen felületek használatával megoldhatja a legösszetettebb tervezési ötleteket is.

előnyök

Az MDF panelek nem csak a falak díszítésére szolgáló költségvetés megoldásai, hanem a legegyszerűbbek is. Minden szobában használhatók: a konyhában, a folyosón, a nappaliban és még a hálószobában is. Sokan előnyben részesítik az ilyen paneleket annak érdekében, hogy egy fából készült bevonatot utánozzanak egy szoba kialakításában. Ez a fa sugárzik a természetességet és a környezettudatosságot, ráadásul a szoba még meleg és barátságosabb lesz. De mivel a természetes anyagok gyakran magas költséggel bírnak, az MDF helyettesíti.

Vegye fontolóra a MDF befejezésének egyéb előnyeit:

 • ennek az anyagnak a megtervezése függetlenül elvégezhető, még akkor is, ha a személynek nincs tapasztalata ebben a munkában;
 • Az MDF nemcsak a falak díszítésére, hanem a mennyezetre is használható, a legfontosabb dolog a finom anyagok megfelelő kombinációja, hogy a belső tér a lehető leggyönyörűbb legyen;
 • A falpanelek egyedülállóvá tehetik a gyerekeket, beleértve a gyerekszobát is, hiszen egy kedvenc rajzfilm vagy mesebeli karakter képeivel lehet festeni.

Még a legtapasztaltabb tervezők meglepődnek a panelek változatosságában és színválasztékában. A szakértők szeretik használni ezt az anyagot projektjeikben, mivel lehetővé teszi, hogy teljes mértékben kifejtsék képzeletét.

Használata

A szóban forgó anyag használata eltérő lehet.

Ezek a telepítési lehetőségek a legnépszerűbbek.

 1. A fal alján. Ez az opció különbözik a gyakorlatiasságtól és a különleges esztétikától. Ha a beépítési arányok teljesülnek, akkor elérheti a magas mennyezet hatását, valamint vizuálisan növelheti a helyiséget a helyiségben.
 2. Az egész falon. Ez a lehetőség arra szolgál, hogy a szoba megszorításokat, valamint a ház tulajdonosának állapotára összpontosítson. Ez a lehetőség inkább a könyvtárban vagy a fiókjában használható.
 3. Díszítő elemként. A beltéri panelen rendeltetésszerűen használatos és elegáns. Annak a ténynek köszönhetően, hogy az anyagnak sokféle textúrája van, lehetséges bármilyen tervezési elképzelés megvalósítása. Például nagyméretű lemezek segítségével egy fal teljesen díszíthető, és a fennmaradó felületeket MDF töredékekkel díszítik.

Ha figyelembe vesszük a szobákat külön-külön, akkor a konyhaszekrény kötényként használható. Mivel az anyagnak nedvességállósága és könnyű gondozása van, ideális megoldás lesz az ilyen célra. Azt is fel lehet szerelni a fürdőszobába, és a panelek megfelelően helyezkednek el a mennyezeten, a falakon és még a mosogató alatt is, mint dekoratív elemnek. Ez az anyag jó választás lehet, mivel a panelek nem hajlamosak arra, hogy öntse őket.

Segítenek a panelek és az erkélyek loggiákkal való kinevelésében, az ilyen díszítés nem igényel nagy pénzügyi és időbeli költségeket. Ezenkívül ez a design bármilyen más dekorációval kombinálható.

Gyönyörű példák

Az MDF panelek telepítése lehetővé teszi a szoba egyedi kialakítását. A felületkezelés minden lehetséges módjának, formájának és típusának köszönhetően a vevő képes választani magának a stílusnak, amely felkeltheti őt.

 • Kiváló példa az extravagáns belsőépítészetre. Az MDF paneleket az egyik fal dekoratív kialakításaként használják.

Modern belső falpanelek a belső térben: típusok, design, kombináció, 75 fotó

A belső falpanelek időt és erőfeszítést tesznek a belsőépítészetben. A telepítés egyszerűsége és az anyagok széles választéka, a színek népszerű fali burkolatot tesznek.

A design előnyei

A falpaneleknek számos előnye van, amelyek vonzóvá teszik a belső térséget:

 • nincs szükség arra, hogy előkészítse a falat, és meg is csinálja, elrejti a szabálytalanságokat és hibákat;
 • ezenkívül hangszigetelést és hőkezelést biztosít a házban;
 • a panelüregben elrejtheti a vezetékeket és a kábeleket;
 • ha egy elem megsérül, akkor könnyedén cserélhető a szerkezet zavarása nélkül;
 • könnyen kezelhető és hosszú élettartamú.

A fotóban a hálószobát fehér panelek díszítik, ahol a dekoratív világítás a gipsz hullámok mennyiségét hangsúlyozza.

A panelek közül sok a textilből a gipszig, mert fontos a megfelelő anyag- és faltervezés a belső térben.

műanyag

A nedvességállóság miatt a fal falán lévő műanyag paneleket a zuhanyzóban használják, tűzállóak és nagy élettartamúak.

3-d panelek

Egy egyedi belső tér létrehozása a térfogat és a 3-d effektus hatására a falakon. A textúrát különböző színárnyalatok (fényes vagy matt) akrilfestékkel festették, vagy furnérozott.

gipsz

A gipsz falak nagyon tartósak, hangszigetelést tesznek lehetővé. Van egy kis súlya, de a belső megjelenés monumentális. Kövek, fa, térfogat és nagy megkönnyebbülés utánzatok vannak.

fa

A fa a legjobb megoldás egy ház vagy lakás számára az ökológiai anyag miatt. Megvédeni őket, a viaszt impregnálták.

A képen egy nagy nappali, faburkolat és klasszikus angol stílusú belső tér található.

bambusz

A bambusz megtartja a hőt, és a nedvesség hatására nem hajlamos megváltoztatni.

furnérozott

A furnér úgy néz ki, mint a tömörfa, ez egy vékony rész a fa ragasztott MDF vagy forgácslap. Gyakran használják a belső térben, és egy megfizethető lehetőség fal dekoráció.

dugó

A Cork jellegzetes textúrájával és egyedi mintájával rendelkezik, amely alkalmas a ház belsejére. A parafa tartja a hőt, áthalad a levegőn, és zajszigetelő hatású.

A képen csempézett parafa burkolat, ami további hangszigetelést biztosít a nappaliban.

MDF, MDF, forgácslemez

Farostlemez, MDF, forgácslap lap és lap. Ezzel időt takarít meg az összeszereléshez, célszerű a képet elhelyezni és a színeket kombinálni. Felragasztva a ragasztóra vagy a bilincsekre.

 • Az MDF paneleket természetes gyantákkal préselik és ragasztják, megtartják a hőt és zajszigeteléseket hoznak létre.
 • A farostlemez nem alkalmas fürdőszobának, de ellenáll a helyiségben lévő páratartalom változásainak.
 • A forgácslap forgácslemez kevésbé tartós és deformációnak van kitéve a páratartalom vagy a hőmérséklet változásainak hatására.
 • A rackpanelek a hornyokkal csatlakoznak, és rácsos résszel rögzíthetők, forgácslemezből, MDF-ből és más anyagokból származnak.

A képen egy modern konyha belsejében egy süllyesztett falburkolat van, amely egy asztal feletti kötény kialakításával egyezik meg.

lágy

A puha anyagok szövetből, bőrből, nemezből, nemezből és puha töltőanyagból készülnek (szintetikus télikert, habszivacs). Alkalmas egy karaoke rendszerű társalgóhoz, az óvodához. Egy falat vagy annak egy részét rajzolhatja.

SLR

Tükrözve alkalmas mennyezetre és falra, növeli a helyet, és tükrözi a fényt. Vannak üveges és tükrös panelek. A panelek rugalmasabbak és kisebbek az üvegnél.

bőr

A bőr nem halmozza fel a port, mint más lágy panelek, a fal védett, a termikus hőszigetelés a szoba jön létre. Könnyű tisztán tartani őket.

vinyl

A vinilek megtartják a képet és illeszkednek a loggia vagy az erkély belsejébe. Nedvességet hordanak, különböző színekben és fa, kő rajzokból készültek, a dobozra szerelve.

poliuretán

A poliuretán sima, dombornyomásos, 2-3 szín vagy összetétel kombinálható. Rugalmas, jól formázott, porózus és kis súlyú.

A fotóban a fejléc falát lágy poliuretánnal díszítik a fehér és kék hálószoba belsejében, ahol a színegyensúlyt megfigyelik.

tervezés

A tégla alatt

Fal, tégla díszítéssel, melyet lap, csempézett vagy csíkos panelek készítenek, a falazat utánzata. Vannak fából készült MDF lapok és műanyag PVC. Ragasztáshoz ragasztják a falhoz vagy a lábszárhoz.

A kő alatt

A kő alatt lévő falak gyönyörűnek tűnnek a belső térben, és nem fognak sok helyet foglalni. A könnyű panelek műanyagból, gipszből mesterséges mészkőből, tetőléc és színezés utánozhatók.

A fa alatt

A PVC fa és a furnér falak alkalmasak a komfortérzet és a klasszikus belső kialakításra. Ezen kívül fényességük is lakkozhat.

Megkönnyebbüléssel

A dombornyomásos poliuretán vagy vakolat a térfogat falra gyakorolt ​​hatását hozza létre, amely alkalmas arra, hogy a csarnok vagy fal középső falát az ágy fején fejezze be.

Rajzolással

A mintázott paneleket továbbá akril réteggel védik. A nagy szilárdságú és ellenálló panelek gyermekek díszítésére alkalmasak, mesés történettel, tengerre néző fürdőszobával és konyhával.

A fotóban egy tizenéves hálószoba falburkolattal és egy fotónyomtatással, amely hangsúlyozza a gyermek egyéniségét és preferenciáit.

kombináció

A panelek és a festék

A panelek és a festés egy színben kombinálva egyetlen kompozíciót alkot. Is ugyanazt a hangot, a kontrasztos kombináció. Az akril és latex festékek beltéri használatra alkalmasak, amelyek szagtalanok és szárazak.

Panelek és háttérképek

Ez a kombináció gyakran hálószobákban és gyermekszobák belső terében található. Háttérképek díszíthetőek egy panelben, vagy a fal felső részében. Sima háttérkép lesz a háttér a dombornyomott, színes, lágy panelekhez.

Panelek és gipsz

Alkalmasak a folyosó, az erkély, a WC kombinációjának egyszínű vagy egyszínű változatában, amikor az aljzat panelekkel van burkolva, a belső pedig rejtett kommunikáció és vezetékek.

Fotók a fürdőszoba és a WC belsejében

A magas páratartalmú helyiségekhez alkalmas műanyag panelek, könnyen felszerelhető és tisztítható, eltávolítható, de ne hagyja, hogy a víz a varrat alatt legyen. Nedvességálló nem halmozza fel a nedvességet, és nem késlelteti azt, a sima felület a falak könnyen törölhető, és megakadályozza a gomba kialakulását. A műanyag megismétli a textúra a bőr, fa, kő, tégla, alkalmas bármilyen színű a fürdőszoba belső.

A fal fotóján nedvességálló béléssel és akrilfestéssel egy modern fürdőszobai design.

Panelek a konyhában

Nedvességálló PVC paneleket használnak a konyhák belsejében a tűzállóság és a környezettudatosság miatt. Ők is, ha megfelelően furnéroztak, ne engedje a nedvességet és könnyen törölhetők. A konyhai hőszigetelő panelek szigetelnek saroklakást és hideg helyiségeket. A belső felmelegedés nem teszi lehetővé a hideg levegő áthaladását, de nem nedves környezetben, például konyhában deformálódik.

Az üvegtáblákat úgy tervezték, hogy a képet eredeti formájukban nyomtassák és menthessék. Tartós védelem és edzett üveg a konyhában a köténynek.

A képen látható a konyhai kötény üvegburkolata zöld háttérrel, amely mindig fényes lesz. Az üveg egyszerűen tisztítható, és nem piszkálódik fel a simaság miatt.

Hall és folyosó

A falon lévő panelek nemcsak az irodákban, hanem a lakásokban is rögzítésre kerülnek, mivel ez egyfajta kényelmes belső kialakítás. A folyosó gyakori szennyeződésnek kitéve, ezért a paneleknek erősnek és nedves tisztításnak ellenállónak kell lenniük. Rack, lemez és lemez használatos. Kedvelik a műanyagot, a parafát, az MDF-et.

Erkély és loggia

Az erkélyen, ahol gyakran változik a páratartalom és a hőmérséklet, megfelelő műanyag vagy fa panelek a falon. A műanyag minta, laminált felület vagy pecsét jön be. A fa kedvező környezetbarát, természetes mintázatú és alkalmas egy loggia számára.

Nappali

A nappali helyiségeknél jobb, ha természetes paneleket használunk szövetből, gipszből, fából vagy forgácslapból, MDF-ből. A nappaliban lágy vagy háromdimenziós panelekre fókuszálhat. A klasszikusok fehér falú mahagóni és bársony függönyöket tartalmaznak. A modern belső rész előnyben részesíti a bőr, 3-d.

A képen egy modern nappali található, melynek matt fából készült bélése az egyik falnak, melyet tükörpanelekkel kombinálva a szoba folytatásának hatását keltik.

hálószoba

A hálószobában illeszkedik a textil, amely kiemel, vagy szolgálnak fejlécként, tükörpanelek, hogy növelje a szűk helyiséget. Szintén megfelelő lehetőségek a fa vagy MDF számára. Kombinálva tapéta, festék, fotó tapéta.

Gyermekszoba

Az óvodába illessze a parafa, fa, textíliák természetes táblait, a tégla alatt. Jobb, ha feladni dombornyomott gipsz panelek, tükör felületek és műanyag. Papír tapéta, vakolat és festékkel kombinálva.

A képen egy óvoda van, puha alsó falburkolattal, további melegítés és hangulatos légkör.

Fotógaléria

Az anyagot a személyes preferenciák alapján bármely árkategóriában kiválaszthatja. A dekoratív design és kombinációk kiválasztása segít a falburkolat segítségével egyedi belső tér kialakításában. Az alábbiakban fotós példák a panelek használatára a falakon különböző funkcionális célú helyiségekben.

MDF panelek falakhoz: fotók a belső térben

A könnyű telepítés, a színes és texturális megoldások hatalmas választéka lehetővé teszi a kívánt faltervezést bármilyen helyiségben. A panel kiváló helyettesítője a drága anyagoknak.

MDF panelek tulajdonságai

 • fából;
 • műanyagból;
 • Texturált vakolat;
 • Csempe.
Figyelembe véve, hogy a tulajdonságok minőségi szempontból különböznek az anyagtól, amelyet a panelek után lehet utánozni, akkor az összetett elemekkel rendelkező lakás feltöltése esetén a választás gyakran az anyagra esik.
 • Környezetbarát. Az anyagot csak természetes összetevők, például finom diszpergált csipek és fa gyanták felhasználásával állítják elő. Ez lehetővé teszi a panel használatát mind a gyermekszobákban, mind az egész házban, még akkor is, ha a tulajdonosok kizárólag természetes anyagokat választanak;
 • Erő. A termék képes megfelelni a megfelelő terhelésnek megfelelő méretek és vastagság kiválasztásával. Ez lehetővé teszi a vonalak megszakítását, a panelek bútorelemeinek megkötését,
 • Hőmérsékletváltozással szembeni ellenállás, nedvességállóság. Ez a tulajdonság hatalmas plusz a fürdőszoba és a konyha belsejének tervezéséhez. Nedvességálló kivitel könnyedén cseréli a fürdőszobai cserépet;
 • Az impregnálás következtében a termék soha nem fog gombás formációkban és rothadó folyamatokban. A befejezés nem igényel további feldolgozást;
 • Az a képesség, hogy bármilyen formát megtehessenek a belső térben. Az anyag teljesen műanyag a mester kezében. Az ívelt vonalak már nem jelentenek problémát - a panel könnyen meg tudja hozni a kívánt alakot;
 • Relatív olcsóság a hasonló faanyagokból származó anyagokhoz képest, minőségi elvesztés és környezettudatosság nélkül, egészséges mikroklímaként a házban.

Előnye és hátránya

Az előnyöket könnyen meg lehet adni a panelek összes tulajdonságának, és érdemes egy másik jellemzőt felvenni - képes választani egy panelet utánzással bármely létező anyaghoz, amelynek használata egy adott szobában elfogadhatatlan.

Az egyetlen dolog, amit a mínuszok okozhatnak, az az a tény, hogy a szakember még mindig megmutatja a replikat az anyagban. De a panel megdöntheti a furnérozott anyagot, és ez csak egy panel, amelynek külsõ rétege természetes fából készült. Az ilyen fal egy luxuselem lesz a lakásban, ha az anyagot egy fával hasonlítja össze, akkor az MDF-et, ellentétben egy tömbvel, nem lehet feldolgozni, ha a felső réteg megsérül.

Típusú falpanelek

 • Laminált panel.

Vékony film teszi a panel működését, fényt ad, nem fényes. A nappaliban, a konyhában, a hálószobában lévő fal előnyös lesz a panel belsejének használatából.

 • A nedvességálló panel kiváló minőségű természetes fából készült, és többször vízzel visszaverő anyagokkal áztatott. Egy ilyen panel használható fürdőszoba, loggia, nyitott teraszok kialakítására. A zuhany alatt lévő mozgatható fal is felszerelhető az anyagból.
 • Furnérozott panel - ideális hálószoba, nappali befejezéséhez, könnyű válaszfal kialakításához. Az üveggel kombinált csúszó fal kiváló lehetőség a kis lakások számára. Termelésének során egy vékony fa furnér - egy szelet természetes fából készült tömb - erősödik a fő ragasztott masszívra. Az elülső oldal egy texturált fából készült egyedi kialakítással rendelkezik.
 • Fényes panel. A felület átlátszó, rezisztens fóliával laminált és tökéletes fényes fényt biztosít. Az ilyen panel könnyen befér a fürdőszoba vagy a csarnok belsejébe. A fényképen a fényes MDF panelek befejezésének lehetőségei tökéletesen közvetítik szerkezetét.
 • Festett panel. Ez a lehetőség matt és fényes formában lehetővé teszi a szükséges színmegoldások hozzáadását a belső térbe.
 • 3D-s hatású panelek. Ez valóban csodálatos esély arra, hogy egy teljesen egyedi faltervet hozzon létre, hogy megvalósuljon néhány, még a legbátrabb kívánsága otthonában is.

Szerelési konstrukció

A szerelés, a kivitelezés és a könnyű szerelés könnyűszerkezete - egy másik jelentős plusz az MDF megválasztása mellett. A funkcionális céltól és a helyiségtől függően, ahol a panelt használni szeretné, válassza a kötőelemek két lehetőségét. A fal bármely anyagból lehet.

A működés jellemzői

 • Használat puha, nem abrazív textíliák tisztításához;
 • Kis mennyiségű víz;
 • Ne használjon olyan eszközöket, amelyek sérthetik a bevonat integritását;
 • Kerülje a karcolódást, a lyukasztást vagy a panel megszakítását.
Könnyű nedves tisztítás speciális szerszámok nélkül - ideális lehetőség arra, hogy a kívánt belsőt évekig érintetlenül hagyja, és tartsa meg a falrendszert vagy egy különálló panelt az eredeti formában.

MDF panelek faldíszítéshez

Kezdetével a panelek a belső, és nem csak a bútorgyártás, bővítette a határait lakás tervezése. Fotó befejező lehetőségek Az MDF panelek lehetővé teszik, hogy kiválasszon egy meglévő dizájnt, vagy teljesen egyedi otthont hozzon létre otthonában. Az a képesség, hogy a panelet olyan stílusban illessze be, amelyben minden szoba alárendelkedik annak kialakításával, értékes ajándék az egyedülálló, harmonikus formatervezést keresők számára.

Célszerű elkerülni az MDF panelek faltervét a gyermekek szobáihoz, különösen akkor, ha a gyerekek 12 és 15 év alattiak. A panel nem híres ereje miatt, és a karcolódott felület nem helyreállítható a helyszínen.

Panel a hálószobában

A hálószobának először is meg kell felelnie az alvási higiénia alapvető feltételeinek. Ezek a biztonság, a finomítás természetes termékei, a higiénia és a tisztítás egyszerűsége, és légáteresztő felületeiknek kell lenniük.
MDF panel és hálószoba kompatibilis, feltéve, hogy ez egy nagyon jó minőségű panel, és a gyártó nyilatkozik a biztonságról.

A könnyű lamellás vagy egyszerűen préselt felület tökéletesen illeszkedik a kialakításba, és a hálószoba új színekkel csillog.
A szoba, és külön-külön minden fal, köszönhetően az ilyen befejezése lehet különböző számlát és árnyalatot.

Sok modern stílus szándékosan finom extravaganciára törekszik, amelyet nem csak bútorokkal és dekorációval lehet elérni. A falak díszítése referenciapontgá válik, és a texturált falhangzás fényes tervezői kanyargósnak tekinthető a töltés egyszerűségének kedvéért.

Konyhai dekoráció

A konyha befejezése mindig egyszerűséget és funkcionalitást igényel. A kiváló minőségű falburkolat megoldja a tisztítással kapcsolatos problémákat, lehetővé téve a szükséges bútorok, dekorációs elemek zökkenőmentes rögzítését.
A nappali, ellentétben a konyhával, állandó hőmérsékletet, viszonylagos nedvességhiányt és ritkán fizikai és kémiai hatásoknak van kitéve.

Javítás a nappaliban

Ez a szoba ideális az MDF anyag felhasználásához. Magas kereszt, állandó jelenlét a családi szobában, gyakori tisztítás - a körülmények, amikor a javítás gyakori vendég lesz a nappaliban.
A szoba belsejében, amelyen az MDF panelet használják, nem okoz fejfájást a tulajdonosoknak.

Előszoba dekoráció

Ha a terem általában bútorokkal van ellátva, nagy méretű, akkor a bejárati csarnokban gyakran nincs hely. A keskeny folyosók különösen érintettek. A fő probléma a kopott falak és a torlódás érzése. A panel lehetővé teszi, hogy bármilyen színt, textúrát, alakot hajtson végre, hogy a tervezés azonos legyen az egész lakásban. A cél egyszerű, de mégis egyértelműen elegáns.

A modern stílus diktálja a vonalak rövidségét és a színes megoldások egységeit a kis terek számára. A folyosó tulajdonosa, amelynek falát MDF-ből készítik, a folyosó őszintén divatos megjelenéséről számíthat - az egész ház névjegykártyáján. A fal dekoráció egyszerre több funkciót is hordozhat: a harmonikus megjelenés és a könnyű karbantartás, a hosszú távú használat és a komplex belső tér kialakítása.

Fürdőszoba kivitelben

Ez a szoba gyakran kap csempéket és olyan hidegséget kap, amelyet sokan nem szeretnek. A panel szó szerint megfordítja a megszokott szabványokat.

Az anyagválaszték mennyiségének és gazdagságának köszönhetően a faltervezést a projekt elején kell megvizsgálni. Az anyagok, árnyalatok, textúrák kombinációja, különösen, ha egy korlátozott helyiségű helyiségre vagy egy kis lakásra van szükség, ugyanolyan alárendeltnek kell lennie ugyanarra a stílusra.

Falpanelek

Megjeleníti az egyetlen eredményt

Az egyik legjobb időzítés a piacon! Az anyagoktól függő gyártási idő:

Laminált forgácslap, üveg - 10 munkanap

Műanyag, műkő - 15 munkanap

Furnér, szilárd, zománc - 20 munkanap

Raktárprogram - 2 naptól

Számos gyártási folyamatot automatizáltunk, és a rendelés teljesítésének irányítását, így rövid idő alatt minőségi bútorokat tudunk készíteni.

Ha forró ideje van, hívjon - egyetértünk!

Ezt a terméket gyakrabban árulják el, mint mások, de alapját tekintve figyelembe véve az Ön kívánságait, és finomíthatja a terméket az Ön igényeinek megfelelően.

Számos anyagszállítóval dolgozunk:

Egger, Abet Laminati, Dupont, Samsung, Corian.

Ha nem rendelkezünk a szükséges anyagokkal vagy színekkel, megtaláljuk más anyagszállítók között.

Anyagok: fém, műbőr.

Méretek: 1400 * 640 * 760 mm.

Cégünk "ProMebel" fali paneleket gyárt irodai helyek véglegesítésére és kényelmes munkaterület kialakítására. A falpanelek olyan termékek, amelyek a falban díszítenek. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy jelentősen megmentsük a javításokat. A formatervezési megoldások széles választékának köszönhetően az irodabelső bármilyen stílusban díszíthető.

A panelek fajtái

Háromféle falpanelt gyártunk:

 • fából;
 • üveg;
 • szövet (akusztikus).

Panel előnyei

A falpanelek előnyei és jellemzői:

 • költséghatékony alternatíva a klasszikus falburkolatokhoz, például háttérképhez vagy festéshez;
 • a telepítés egyszerűsége (a telepítéshez rendszerint nem szükséges a falak szintje);
 • gondozás hiánya;
 • kiegészítő funkciók - a helyiség szigetelése és hangszigetelése;
 • mechanikai sérüléssel szembeni ellenállás.

A falpanelek egyik fontos előnye a formatervezés gazdag választéka. A "ProMebel" cég különböző formájú, méretű és színes termékeket gyárt. Lehetőség van a panelek gyártására a megrendelő vállalati stílusának megfelelően.

A változatos modellek mind modern, mind klasszikus belső stílusokat tartalmaznak. Különböző mintákból álló panelek kombinálhatók egymással, eredeti kompozíciók készítésével.

Kiemelkedő jellemzők

A falpanelek általában fali díszítésre használatosak, de felhasználhatók irodaterületek rendezésére is. Ilyen termékek például olyan keretpartíciók befejezésére használhatók, amelyek különféle funkcionális területeket különítenek el az irodában.

A fából készült falpaneleket leginkább a klasszikus belső térrel rendelkező irodákban használják, de a modern, hi-tech, loft, minimalizmus stb.

A modern belsőépítészeti irodákban gyakran üveglapokat használnak. Az üveg tükröződhet, bármilyen minta, színes vagy fotónyomtató. Ez lehetőséget teremt a hangulatos és elegáns munkaterület kialakítására. Az üveglapok gyorsan és egyszerűen felszerelhetők, nagyon könnyen tisztíthatóak, ne halmozzák fel magukra a porra és egyéb szennyeződéseket. Az ilyen termékek gyártásához olyan tartós edzett üvegt használunk, amely ellenáll a mechanikai sérülésnek.

A textilpanelek nemcsak esztétikát adnak a belső térnek, hanem szigetelő és hangszigetelő funkciókat is. Az ilyen termékek speciális porózus töltőanyagot tartalmaznak, amely elnyeli a hangot és csökkenti a hőveszteséget. A szövetlapok különböző textilanyagokban lehetnek kárpitozva. Lehetőség van arra, hogy bármilyen színben és mindenféle díszítőelemben gyártsák őket.

MDF panelek a hálószobában

Az MDF panelek használata a hálószobában egy meglehetősen eredeti megoldás, amely még nem nagyon népszerű, de joga van az élethez. Minőségi MDF-panelek - környezetkímélő finomanyag, melyet az őrölt fa magas hőmérsékleten és nyomáson történő száraz préselésével állítanak elő.

Az MDF panelek használatának előnyei a hálószobában

Az MDF-panelek összetétele nem tartalmaz ártalmas anyagokat, azok előállítása során nem használnak fenolt és epoxit, amelyek negatívan befolyásolják az emberi testet. Teljes biztonság az egészségügyért - ez a fő követelmény, amely a hálószobában lévő alapanyagokra vonatkozik, és a panelek teljes mértékben megfelelnek ennek.

Az anyag további előnyei közé tartozik a vonzó megjelenés, a megfizethető költségek, a jó hang- és hőszigetelési teljesítmény, a relatív nedvességállóság, a színek és textúrák széles választéka, valamint az egyszerű beszerelés, amelyet a horony / fésű rendszer biztosít.

MDF panelek a hálószobában

Véleményünk szerint az MDF panelek homályos és még hivatalos megjelenést kölcsönöznek a helyiségnek, de ha megfelelően használják őket, akkor nagyon eredeti eredményeket érhetnek el. Természetesen nagymértékben függ a színválasztástól és a panelek minőségétől, de helyük ugyanolyan fontos. Például a panelek nem csak a falon, hanem a mennyezeten is elhelyezhetők.

Általánosságban elmondható, hogy nem szükséges teljesen lefedni az összes falat a hálószobában és a mennyezet MDF panelekkel, jobb használni őket, hogy létrehozzanak egy akcentust falat, vagy válasszanak ki egy részét azáltal, hogy a szükséges ékezeteket.

Falpanelek

A falpanelek a fal alsó és középső felületének befejezésére szolgálnak. MDF-ből készülnek, és különböző formájú faragások és díszítések lehetnek, amelyek megfelelnek a stílusnak. Leginkább a rokokó és a művészettömb belsejét kombinálják, de más, kevésbé bonyolult változatok is lehetségesek.

Anyag: Csiszolt MDF.
Finishing: Kiváló minőségű zománc.
Standard színek: RAL 9003/9010
A RAL katalógus szerinti bármilyen színű festés lehetséges.
Méretek: rendelésre

Fali dekorációs panelek MDF - lépésről lépésre útmutatók kezdőknek fényképekkel és leírásokkal

Az egyik legfontosabb fázis felújítása során a falak díszítése. A sima fal létrehozásának feladata nem könnyű, de megmutatjuk Önnek, hogy hogyan lehet a lehető legegyszerűbb megoldást találni. A probléma enyhítésének első módja segít a gipszkarton használatában.

De mindig emlékezni kell arra, hogy ez az anyag elég törékeny. Hatékonyabbak az MDF panelek.

A panelek kétféleképpen állítanak elő: egy színes réteggel, a második nélkül. A falak MDF-mel történő összehangolása nem igényel professzionális kézfejet, és olyan egyszerű, mint két kopecks. Az alábbiakban megtalálja a falak MDF panelek fotóját.

felszerelés

Az MDF négyzetek, téglalapok, rombuszok, valamint MDF panelek formájában készül a falakon. Kezdetben válassza ki a megfelelő méreteket és színt. Ha magának szeretné elvégezni a telepítést, akkor a választás az, ha megáll a kis méretű paneleken. Természetesen ez az opció megfelelő, ha nem írja be a határidők javítását.

Helyezze az MDF-et a javítás helyére a beszerelés előtt. Ez az eljárás azért szükséges, hogy a fa hozzászokjon a helyiség helyi nedvességtartalmához. A jövőben megvédi a repedéseket, ami fontos!

A panelek a fém burkolat vagy a fa burkolatán vannak elhelyezve. Ennek köszönhetően az egész szerkezet nagy szilárdsága érhető el. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a fal nedvességet igényel, a vízszigetelő rétegnek gondoskodnia kell. Ezenkívül nem felesleges, hogy egyszerre legyen, és egy réteg ásványgyapotot vagy habot helyezzen el.

Osmechivanie

El kell kezdeni a falak méretének eltávolításával. Ne légy lusta, meg kell mérnie az összes falat. Ezután határozza meg, hogy hány sínre van szüksége a léc felszereléséhez. A lamellák közötti távolság nem haladhatja meg a negyvenöt, ötven centimétert, beleértve az alulról és a tetejétől való szoros illeszkedést is.

Az MDF 90 fokos szögben van a dobozhoz.

Telepítés előkészítése

A lécek és a panelek beszerelése előtt megfelelően készítse el azt a felületet, amelyen a telepítést elvégezni kívánja. Távolítsa el a szennyeződéseket, porokat, problémás területeket (peeling és repedések) a falakról.

A láda beszerelése

A telepítés alulról vagy a falról indul, a sínek helyzetétől függően. Kezdéshez jelölje meg a nulla szintet. Ezután tedd meg a jelölést, ahol később a lécek csatlakoznak. A legnehezebb és legigényesebb feladat egy útmutató telepítése. Mivel a struktúra többi részének iránya attól függ.

MDF panelek falra szerelése

A falak díszítése MDF panelekkel kezdődik a termékek előkészítésével. Ezután a J-elem a sarokba van szerelve. Ezután a panel hozzá van szerelve, a kattogásra és a tüskés szegély csavarjaihoz rögzítve.

A panelek rögzítését kötőelemekkel vagy csavarokkal hajtják végre, és öt, tíz millimétert visszavonulnak a sarokból. Ezután a következő panelt veszik, a hornyot ragasztással megkenik, és az előző panel tüskéje megtörténik.

Miután elérte a szomszéd falat, a fal határoló panelétől 450 méter alá kell vágni, a vágást pedig a végrészből kell készíteni. A következő fal egy olyan panelrel kezdődik, amelynek a tüske oldaláról 450 alá van vágva. A szélső panelnek a végén kell kerekíteni. Az első horonyba történő beszerelésre van szükség.

Hogyan rögzítsük az MDF panelt a falhoz

Az MDF panelek falra történő szerelése többféleképpen valósul meg:

 • Ragasztóval. Az egész falat egyenletes ragasztóréteggel kenje be. Ezután a paneleket felváltva helyezzük a falra.
 • Burkolat. Ebben az esetben a léceket megnedvesítik. Ez a módszer további megkötést igényel a panelek önzáró csavarokkal a panelek alapjaiban.
 • Építési tűző vagy körmök. Könnyű és sokéves fix panelek ilyen típusú kötőelemekkel. A panelek elülső részén nagy mínusz kár keletkezik. Ezenkívül ez az opció csak olyan területeken használható, ahol a mikroklímát nem szabad megváltoztatni.

következtetés

A falra szerelhető MDF panelek nem igényelnek építési készségeket. Mindössze annyit kell tennie, hogy a megfelelő méréseket végezze el, válassza ki a kívánt szerelési lehetőséget, és készítse el a paneleket a helyiséghez. Fontos, ne üldözze a lovakat a vezetősín telepítésekor. Egyébként csak a munkájuk eredményét élvezheti.

Használható MDF falpanelek hálószobákban és gyermekszobákban? Előnyei és hátrányai MDF panelek?

Lehetséges-e a környezetbarát környezet szempontjából, hogy MDF paneleket használjon hálószobákban és gyermekszobákban?

Falpanelek belsőépítészeti MDF-hez.

Az MDF falpaneleket belsőépítészetre tervezték. Úgy néz ki, hogy esztétikailag kellemes és könnyen telepíthető.

A befejező anyagok gyártója minden évben javítja a termékek minőségét. Új technológiákat alkalmaznak, hogy a fogyasztó modern termék legyen: tartós, tartós, esztétikus és környezetbarát.

Az MDF panelek környezetbarát anyagból készülnek, és lakóterületeken falfelületekkel díszíthetőek, beleértve a hálószobát és a gyermekszobákat.

A hátrányokat kijátszhatjuk, ha vásárláskor kiváló minőségű MDF paneleket választunk. Mindig kérjen minőségi igazolást.

Az MDF panelek különböző textúrákból, különböző árnyalatokból készülnek, amelyek különböző fafajtákat utánoznak. A panelek kombinálhatók. Fektesse le bármely irányba: vízszintesen és függőlegesen.

MDF panelek a belsőépítészeti falakhoz

A falburkoló MDF panelek a fa maradványai. Az MDF falburkolatokat a tartósság, a könnyű beszerelés, az esztétikai vonzerő és a korábbi analógok (DVP) tekintetében magasabb környezettudatosság jellemzi.

faj

Az MDF lemezek különféle formákban és funkcionális orientációjúak lehetnek. A termékek vastagsága 6 és 6 cm közötti lehet, a lakások és házak belsejében 6 és 1,2 cm vastagságú dekorációs paneleket használnak.

A lemezek mérete alapján három csoportba sorolhatók.

 • nagy lap (vastagsága 3 mm-től 1,2 cm-ig, magasság 30 cm-ig, szélesség 15 cm-ig);
 • A csempézett (vastagság 7 mm-ről 1 cm-re, magasság és szélesség 10 cm-ig) négyzet vagy téglalap alakú panelek lehetővé teszik, hogy exkluzív mozaikpaneleket hozzon létre a falakon, kombinálható különböző textúrákkal és színekkel ellátott lemezek;
 • rack (távoli hasonlít a "bélés", vastagság - 8 mm-ről 1,2 cm, hossz - akár 30 cm).

Textúra lehetőségek

A panelfeldolgozás három módszert alkalmaz:

A furnérozott lemezeket a legvékonyabb fa réteggel ragasztják be, így vizuálisan nem különböztethetők meg a valódi fából. A festés megkezdése előtt a lapokat fel kell tölteni és fel kell hordani. A panelekhez használt színező bevonatok és zománcok nagyon rugalmasak és jól el vannak osztva a felületen.

A lemezek laminálása PVC-fóliával ragasztott. Fényes vagy matt, többszínű, mintázattal, fotónyomtatással, természetes kő utánzással, téglából, természetes fából és más felületekről.

Néha, ha a tervezési döntés megköveteli, a lemezeket drága anyagokkal lehet feldolgozni - például gyöngyház (egy ilyen lemez ára elérheti a 25 ezer rubelt).

Alkalmazási területek

A furnérozott panelek falburkolatokként használhatók a hálószobában, a folyosón, a nappaliban, a loggiában. Az anyag jó nedvességállóságának köszönhetően (festett és laminált minták esetén) még a konyhában is használható. A fürdőszobákban ritkán használják a dekorációs paneleket, amelyekből készleteket készítenek a fürdőszobában.

A folyosókon az egész falat felülről lefelé panelekkel burkolják, azokon a helyiségekben, ahol egy falra vagy annak bármely részére összpontosítanak. A tervezők könnyen használhatják a furnérozott paneleket a belső térben, mivel gyorsan összeszedheti őket egy falpanelből, ami érdekes módon érintheti a szobát. Ez a technika különösen fontos az ágy feje számára. Az MDF-lemezek a vendégszobában audio- és videoberendezéssel ellátott falakat is kialakítanak.

A konyhában MDF-t használnak a kötény kialakításához. A panelek és a textúra hangzása megegyezik a homlokzat és a beépített készülékek stílusával. Az MDF-paneleket gyakran lehet látni az irodaházakban és az állami intézményekben (kórházakban), ahol mindig sok ember van.

A nyilvános helyiségek építőanyagok népszerűségének okai a következők:

 • elfogadható ár;
 • nagy kopásállóság;
 • egyszerű telepítés;
 • esztétikus megjelenés;
 • az egyszerű gondozás.

Az anyag mínuszai közül kiemelkedik a nagy tömeg, a speciális tartók igénye, nagy mennyiségű por a telepítés során.