Legfontosabb > Csapok

Nedvességálló lemez MDF panelek a fürdőszoba falakhoz (típusok és beépítés)

Működési szempontból a zuhanyzó nagyon összetett helyiség. Mindig magas a páratartalom, a kondenzátum és a hőmérséklet ingadozása.

A fürdőszoba befejező anyagai, ellentétben a lakóterület többi részével, fokozott jellemzőkkel kell rendelkezniük. A negatív tényezők sikeres kezelése mellett a nyersanyagoknak maguknak is képesnek kell lenniük.

Gyakran ezek a funkciók a zuhanyzóban kerámia burkolatokat végeznek. Természetesen ilyen öröm nagyon drága! Azonban a modern technológiák újfajta befejező anyagokat képviselnek - nedvességálló MDF panelek a fürdőszobában. Számos előnye van, amelyek révén jelentősen megtakaríthat pénzt, időt és idegeket. Ma ezek a termékek a cserép teljes választékává váltak.

Erősségek és gyengeségek

Érdemes megjegyezni, hogy nem mindenki engedheti meg magának költséges anyagokat, hogy díszítse a falakat a zuhanyzóban. Az MDF fürdőszobai panelek hatékony módja annak, hogy kilépjenek ebből a helyzetből. Ezek különböznek a rendelkezésre állásban, a tartósságban és a tartósságban is. Kényelmesen fel vannak szerelve a falra. A laptermékeket nem csak fahulladékból készítik, hanem speciálisan feldolgozott faanyagokból is.

A falak MDF paneljei folyamatosan keresnek a hazai piacon. Általában cserép helyett a zuhanyzóban használják őket. A falon levő lap termékek nem rosszabbak a kerámiakomponenseknél, miközben jelentősen nyerik az árat. Emellett az MDF vonzó megjelenésű, téglalap alakú, nincs széle a széleknél vagy a végeinél. A nedvességálló falpanelek erősségei:

 1. könnyű telepítés;
 2. hosszú élettartam;
 3. egyszerű feldolgozás;
 4. elfogadható ár;
 5. jó hőszigetelés;
 6. nagy szilárdság;
 7. környezetbarát anyag;
 8. egyszerű használat;
 9. széles választékban.

Ezenkívül meg kell jegyezni, hogy a lapmodellek kombinálhatók más befejező anyagokkal. A falra szerelhetők kővel, a csempe alatt, valamint más típusú felületeken is.

A panelek méretei lehetővé teszik a termékek használatát minden zuhanyzóban, függetlenül a területétől. A nedvességálló MDF egyaránt alkalmas mind a kis helyiségekben, mind pedig egy kiterjedt fürdőszobában.

Azonban érdemes megemlíteni, hogy a fürdőszobai laplemezeknek vannak hátrányai. Ez abszolút normális, mivel manapság nehézséget jelent a gyengeségek nélküli anyag bemutatása. Emellett megfelelő képességgel elkerülheti a kellemetlen helyzeteket. Jelenleg az MDF-termékeknek a következő hátrányai vannak:

 • alacsony ütésállóság;
 • gyenge karcolásállóság;
 • tűzveszély.

Jellemzői szerint a falon lévő nedvességálló lemezek magas működési tulajdonságokkal rendelkeznek. Ami a hiányosságokat illeti, itt érdemes komolyan venni őket. A kockázat mértékét azonban nem szabad eltúlozni, mert a gyengeségek minimalizálhatók, például a lemezterületet a munkaterület közelében nem építhetik fel. Más mutatók esetében az anyag elvben nincs szükség ajánlásokra.

Telepítési jellemzők

Annak érdekében, hogy rögzítse a modell különböző méretű a falakon a fürdőszoba nem igényel különleges készségeket. Nagyon egyszerűen a fal MDF telepítése nagyon egyszerű, de saját árnyalatai vannak. Számos panel van a dobozra szerelve, ami nagyban leegyszerűsíti a telepítési folyamatot. Ezen felül, ha a zuhanyzók falai simaak, akkor előkészítés nélkül befejezheti.

Azonban, ha vannak hibák a falfelületen, azokat javítani kell. A falat alapozó, vakolt vagy giposkartonovye tömbökkel kell használni. Az utóbbi lehetőség nemcsak a felület szintjét teszi lehetővé, hanem egy újat hoz létre. Az előkészítés után a helyiség mérése szükséges. Ezenkívül szükséges, hogy a nedvességálló panelek több napig álljanak a fürdőszobában. Ez lehetővé teszi számukra az akklimatizációt és az új körülményekhez való alkalmazkodást.

Ezután kapnak olyan tulajdonságokat, amelyek megfelelnek a zuhanyzó hőmérsékletének és a páratartalomnak. A legjobb, ha különféle méretű laplemezeket rögzít a falon egy speciális keretkerettel. Ez lehetővé teszi a kommunikáció, például a világítás bekötését. Ez a módszer kis hibákra való bevonásra alkalmas, amelyeket el kell rejteni. A fali MDF-et csavarokkal, speciális záróelemekkel, klipszekkel vagy szögekkel szerelik fel.

A telepítés a nedvességálló termék sarkából indul. Érdemes tudni, hogy egy kisebb lyuk jobb lesz a későbbi műveletek szempontjából. Továbbá, ha unatkozik a láda opcióval, akkor egy idő után felesleges problémák nélkül eltávolítható. Alkalmas olyan emberek számára, akik gyakran szeretik a belső tér stílusát a fürdőszobában. Külön figyelemre méltó, hogy a falpanelek felszerelése mind fém alapra, mind pedig más anyagú szerkezettel történhet.

Ragasztó opció

A nedvességálló MDF termékeket a fürdőszobában ragasztással csak sík felületen lehet rögzíteni. A megoldások segítségével különböző méretű modellek elég szilárdan vannak a falra. Azonban a bontáskor nagyban bonyolítja a folyamatot. Ezzel a módszerrel helytakarékos, valamint a helyiség nedvességállóságának javítására. A laplemezeket legfeljebb 5 mm-es ragasztórétegre kell fektetni.

Ezenkívül a ragasztókompozíciót legjobban egy fogazott simítóval lehet bevinni, mivel ez lehetővé teszi a különböző felületek - a panel és a fal közötti hatékonyabb kötődést. Annak érdekében, hogy a berendezést a termék alsó sarkából indíthassuk, Ezután folytassa az MDF oldalra történő felhelyezését, és véget érjen. Így analógiával a következő sorozatokat alkalmazzák.

A kinyúló ragasztó nem kenhető, hanem a felesleges keverék eltávolítása. A nedvességálló termékek közötti távolság nem haladhatja meg az 1,5 mm-t. A hatékonyság növelése érdekében egy tömítőanyagot szilikon komponenssel kell alkalmazni. Ez lehetővé teszi a bevonat nedvességállóságának növelését. Ezen kívül használhatunk díszléceket a panelek közötti rések díszítésére.

Ez a módszer nem csak vizuálisan takarja el az ízületeket, hanem javítja a helyiség működési jellemzőit is. Kiderült, hogy az MDF-panelek nedvességálló és környezetbarát anyagok, amelyek minden szükséges tulajdonsággal rendelkeznek a nagy páratartalmú és hőmérséklet-változó helyiségben való használatra. a fürdőszobában.

Nedvességálló MDF panelek: előnyök és hátrányok

A zuhanyzó működtetésekor világossá válik, hogy meglehetősen bonyolult helyiség. Ez szorosan kapcsolódhat ahhoz a tényhez is, hogy a zuhanyzóban lévő páratartalom mindig megnövekszik, a kondenzátum magas szintje és a hőmérsékleti ingadozások nagy amplitúdója.

Mindezeket figyelembe véve arra a következtetésre juthatunk, hogy a továbbfejlesztett tulajdonságokkal rendelkező finisanyagok kiválasztása szükséges. A szóban forgó terméknek nemcsak a negatív tényezők hatását kell megítélnie, hanem könnyen telepíthető is.

Megállíthatja a választását egy kerámia burkolaton, mivel megfelel a fent leírt jellemzőknek. De egy jelentős hátránya is van - túl sok a költség. De a modern technológiáknak köszönhetően van egy másik lehetőség a piacon, amely szintén megfelel az összes követelménynek, ugyanakkor azonban megfizethető áron is eltér. Ez az anyag nedvességálló MDF panelek.

Az új generáció anyagaihoz kötődnek, így a cserép méltó alternatívája lehet. Mind az előnyök, mind a hátrányok.

Megszerzésük előtt érdemes feltárni a pozitív és negatív jellemzőket.

Ennek köszönhetően lehetőség nyílik a megfelelő következtetések levonására, a pénz, az idegek és az idő megtakarításának biztosítására.

Előnye és hátránya

A legfőbb hátránya a kiváló minőségű anyagoknak a zuhanykabinok befejezéséhez a magas költségek. De ahogy korábban már említettük, az MDF panelek létrehozásakor találtak kiutat. A panelek nagyon hatékonyak a fürdőszobák számára: hozzáférhetőek, tartósak, tartósak, praktikusak, kényelmesek és könnyen felszerelhetők.

Az MDF panelek gyártásához szükséges nyersanyagok a fűrészpor és egyéb faanyagok.

Az anyagot elsősorban apró morzsák kialakulásának különös módján dolgozzák fel. Ezután a magas hőmérséklet és nyomás hatására végzett száraz préselés a kívánt alakot veszi fel.

Meg kell jegyezni, hogy a hazai piacon az MDF panelek iránti stabil kereslet jellemzi.

Számos jelentős előnyük van:

 • könnyű és egyszerű telepítés, ami nagyon is lehetséges, hogy végezze el a saját kezét (nem szükséges eltávolítani a régi bevonat és szintező, telepítése is elvégezhető a rendelkezésre álló eszközök nélkül szakmai felszerelések, a működés során gyakorlatilag nincs kosz, por, hulladék);
 • sokoldalúsága (nemcsak a falak, hanem a mennyezetek befejezésére is alkalmas);
 • tartósság (ha megfelelően használják, MDF-ből több mint 10 évig tart);
 • szilárdság;
 • nedvességállóság;
 • antiszeptikus tulajdonságok (olyan panelek, amelyeket olyan anyagokkal kezelnek, amelyek védik a penész és a gombák kialakulását);
 • egyszerű gondozás (a szennyeződés nedves szivacsból tisztítható a felületről);
 • elfogadható ár;
 • könnyű vágás;
 • Különböző szerelési lehetőségek lehetségesek;
 • kiváló hőszigetelők;
 • a panelek nyersanyagai ökológiailag tisztaek;
 • meglehetősen széles skálát mutatott be.

A fentiek mellett a megvizsgált alapanyag bármilyen más finomanyaggal kombinálható. Például sok kő vagy csempe bevonattal ellátott MDF panel kombinációja - ez az egyik legvonzóbb megjelenés. Különböző bevonatok is kombinálhatók.

És mivel a panelek többféle méretben is vannak, használhatók különböző helyiségekben lévő zuhanyzókban.

Az MDF-panelek ellenállása a magas páratartalom hatására nagy területű fürdőszobákban is használható.

A nagyszámú pozitív oldal ellenére negatív szempontok is jellemzőek az MDF panelek számára. Azonban nem szabad félnie ettől: ez minden más befejező anyagra érvényes, mindegyiknek megvannak a mínuszai. A negatív megnyilvánulások elkerülése segít az ilyen panelek telepítéséhez és működtetéséhez.

Az MDF-panelek ellenére általában a következők szerepelnek:

 • alacsony ütésállóság;
 • könnyen károsíthatja a felületet, például a karcolásokat;
 • megbízhatatlanság a tűzbiztonság tekintetében.

Tehát az MDF panelek nagy teljesítményt mutatnak, bizonyos hátrányok ellenére. De komoly magatartást kell fenntartania velük szemben, mert a rossz megközelítéssel valóban problémákat okozhatnak. Ugyanakkor a hátrányok túlzása haszontalan - a helyes megközelítés biztosítja a kiszabadulást tőlük, ráadásul ezek egyáltalán nem jelennek meg.

Továbbá ne fejezze be a munkahelyet ilyen panelekkel: mert a felület sebezhetősége könnyen megsérülhet.

Általánosságban elmondható, hogy az egyedi ajánlások anyagának összes mutatója nem igényel.

A befejező anyag fajtái

Az első fajta, amelyet szeretnék megvizsgálni, a csempe változat. A faj neve formájához kapcsolódik - ez a csempe alakja. Az ilyen csempe azonban különböző méretben készül (30 és 98 cm közötti oldalhosszúsággal). Ennek az opciónak az előnye a szokatlan, eredeti és látványos megjelenés képessége. A kreativitás megmutatása után kombinálhatja a különböző árnyalatokat, vagy különleges hatásokat hozhat létre a textúrák kombinálásával - mindez csak a zuhanyzást díszíti. A csempézett MDF panelek is könnyedén telepíthetők: ragasztóval ragasztható a falhoz.

A következő nézetet a lemezes MDF panelek képviselik. Ahogy a neve is mutatja, egy befejező anyag áll a lécek, amelyek lehetnek különböző hosszúságú (legfeljebb 3,8 m), szélessége (maximum 28 cm-es) és vastagsága (8 és 14 mm-es). E sokszínűségnek köszönhetően minden vágy és igény kielégíthető, beleértve a kis pénzügyi lehetőségeket is.

Ezeket az MDF-paneleket fém vagy fadarabra kell szerelni.

És rögzítheti őket zárójelekkel vagy csavarokkal. A legnépszerűbb tábla sínek formájában, ha egy kis terület telephelyén szeretné kovácsolni.

Van egy fajta, amelyet lemezlapok képviselnek. Ezek meglehetősen nagy elemek formájában készülnek (1,25 * 2,5 m). Ezt a típust általában egy érdekes helyiség létrehozására használják egy nagy területen lévő szobában. A könnyű és gyors telepítés megkülönbözteti - elegendő ragasztóval rögzíteni. A csontozatok az ízületek elrejtésére használhatók. A lemezlapok szerkezete is különböző lehet, így könnyen beilleszthető bármilyen stílus belsejébe. De azt kell mondani, hogy általában egy ilyen finomító anyag egy nagyszerű lehetőség az elülső felület vágására.

Nedvességálló MDF

Egy alternatív anyag az építőiparban a természetes faanyaghoz, a különböző bútorok díszítéséhez és gyártásához csempézett fa anyagokat használnak, amelyek széles körű fogyasztói minőséggel rendelkeznek. A legnépszerűbb MDF-nek nevezhető, amely ligninnel ragasztott száraz szálakra épül.

Az MDF nedvességállósága

Vízálló MDF, szemben a szokásos, sűrűbb. Ennek eredményeként a lemez nem duzzad meg, és a felületét nem pusztítja el a kondenzátum. A nagy nyomáson végzett száraz préseléssel az MDF nem érzékeny a nedvességre, nagy szilárdsággal és keménységgel jellemezhető, ugyanakkor plaszticitással a feldolgozás során. Ezek a tulajdonságok lehetővé teszik falpanelek, konyhai elemek, konyharészek, fürdőszoba bútorok alapját.

A nedvességállóságot egy speciális ragasztókompozícióval érik el, amely MUF (melamin ureum formaldehid - melamenovinoformaldehid) komponensekből áll, melyet hatékony polimerizációs rendszer jellemez.

Az így kapott lemezeket nedves helyiségekben használják, kizárólag az épület belsejében, és ellenállnak a véletlen vízzel történő érintkezésnek. Az ilyen lemezeket melamin, laminált PVC fóliával vonják be, és különböző befejező anyagokkal vannak bevonva. Ezt az anyagot hagyományos gépekkel fűrészelni és őrölni.

Nedvességálló MDF lapokat használnak:

 • belsőépítészet
 • mint bútoralkatrészek
 • partíciók létrehozása
 • olyan területeken, ahol nedvességtől védeni kell
 • kiállítási standok, kioszkok készítéséhez
 • mint csomagolóanyag
 • innen lábazat és gerendák, valamint ablakpárkányok.

A nedvességálló MDF előnyei a következők:

 • esztétika
 • ökológiai és higiéniai tökéletesség
 • kemény felület
 • a duzzadás és a hajlítás hiánya
 • a könnyű megmunkálás
 • nagy kopásállóság
 • kis súly, a fahoz képest.

MDF nedvességálló panelek

Ezek a panelek ideálisak a fürdőben és a konyhában való használatra. Más helyiségekben az ilyen anyagokat ritkán használják. A panelek nagyon hasonlítanak a burkolólapokhoz.

A panelek nedvességálló MDF-ből készülnek, amelyet különleges összetételű kezeléssel kezelnek. Az MDF-ből készült nedvességálló paneleket a legmodernebb technológiák felhasználásával modern berendezésekkel fejlesztették ki.

Az ilyen nedvességálló falpanelek előnyei a következők:

 • esztétika
 • Különböző hibákat elrejthet, például egyenlőtlenségeket
 • az egyszerű telepítés és a telepítés különböző módjai. A telepítési módok függenek a helyiség elrendezésétől, a partíciók jelenlététől, valamint a nyersanyagoktól, amelyekből létrehoznak.
 • egyszerű használat. Az ilyen panelek könnyen vághatók, nem kell speciális szerszámokat vásárolni. A nagy méret miatt a telepítés nagyon gyors.
 • környezetbarát, tartós, praktikus
 • fényes panelek használata esetén a szoba vizuálisan bővül
 • elfogadható költség
 • A panelek bármely irányba felszerelhetők - a fal mentén vagy a falon át, akár átlósan is
 • telepítés után egy al-panel hely marad, amely helyet lehet a rejtett kábelezésnek és kiegészítő szigetelésnek.

Az ilyen anyagot fából vagy fémkerettel lehet felszerelni, ami időigényesebb lehet. Lehetőség van telepíteni a "folyékony köröm" használatával is. Ez az opció akkor használható, ha az alap sima és egyenletes. A szinte minden anyagot imitáló színek és textúrák legszélesebb skálája lehetővé teszi, hogy tökéletesen illeszkedjenek a belső térbe.

Ma a boltokban nedvességálló paneleket vásárolhat három típusból:

 • A rackpanelek nagyon hasonlítanak a hagyományos befejező burkolatokhoz. Az anyagot speciális rögzítők (bilincsek) segítségével rögzítik. Az ilyen panelek lehetővé teszik, hogy vizuálisan megoldja az alacsony mennyezetű problémák megoldását függőleges burkolatokkal a falakon.
 • A járólapok négyzetek vagy téglalapok formájában készülnek. Ennek az anyagnak a fő célkitűzései: a mennyezet befejeződése, egyedi dísztárgyak és minták létrehozása, a különböző textúrák és árnyalatok ötvözésével. Ezek a lapok nagyon hasonlítanak a csempékhez, mozaikokhoz, márványokhoz és még sok máshoz.
 • A lap nedvességálló MDF panelje meglehetősen nagy formátumot eredményez, ami befolyásolja a telepítési sebességet. Ez a legkevesebb ízületet eredményezi. A lapok dísze vagy mintája lehet. A fajta nagyon széles.

Meg kell jegyeznünk, hogy a nedvességálló MDF panelek teljesen természetesek és környezetbarátek, mivel különféle karbamidgyantákat használnak gyártásuk során, amelyek nem okoznak ártalmat az emberi egészségre.

Nedvességálló MDF a falakhoz

Gyönyörű, jó minőségű, és ami a legfontosabb, költségvetési javítás, ez minden ember álma, akiknek tervei egy ház vagy lakás átalakítását tervezik. Az épületek befejező anyagainak változatossága elképesztő. És a legnehezebb választani, hogy még nem tapasztalt javítási munkát.

Az utóbbi években a dekorációs panelek különösen népszerűek az építőanyagok befejeződésekor. Mindez pedig számos előnynek köszönhető, mind a megfelelő kialakítás, mind az egyszerű telepítés során. Sokan részt vesznek az MDF panelek telepítésében.

Az előnyök listáján a következők szerepelnek:

 • az a képesség, hogy fedőlemezeket lefedjenek befejező anyagokkal, például festékkel, anélkül, hogy a lapot előzetesen össze kellene kötni;
 • Egy másik előnye a nedvességállóság. Nedvességálló MDF a panel falakhoz akár a fürdőszobában vagy a konyhában is elhelyezhető. Itt az MDF fürdőszobai bútorokról.

De jobb megfontolni az MDF lemezlapok összes előnyét.

jellemzői

Tény, hogy az MDF paneleket szorosan préselt fűrészpor. A termék magas nyomásának köszönhetően a termék kiváló szilárdsággal rendelkezik, miközben elegendően rugalmas a szereléshez.

Ez a befejező építőanyag környezetbarát, a kizárólag természetes összetevők gyártása miatt, még az MDF gyártására szolgáló kötőanyag is karbamidgyanta.

Különböző típusú belsőépítészeti díszítő falpanelek készülnek:

 • bélés, az összekapcsolás telepítésének elve. A végleges kialakítás hasonlít a ládára. Nagyon esztétikus;
 • egy másik típusú panel egy csempeforma;
 • Egy másik típus az MDF lemezek. Az ilyen típusú panelek nagyon kényelmesek, mivel bármilyen mintázat felszínére helyezhető.

Az MDF lapok egyedisége az, hogy az ügyfelek szabványaira vágják, hogy tökéletesen illeszkedjenek a dekorációba. A falak nedvességálló lemezlemez paneljei kényelmesek, mert az egész falat egészben fedik le, és semmilyen mással nem kell befejezni.

A homok helyesen elengedhetetlen építőanyag. Van egy képlet a homoknál.

A cement olyan mesterséges szervetlen anyag, amely a víz megszilárdulása után vízzel kombinálva kővé válik. Itt van a sűrűsége.

A gipszkarton a legnépszerűbb anyag az ilyen típusú munkákhoz. A linkre kattintva megismerkedhet a gipsz fogyasztásával 1 m2-enként.

Ennek eredményeként gyönyörű megjelenést kapsz további varratok nélkül, amelyek megzavarják a szoba megjelenését. Szabványok szerint a gyártott MDF lapok méretei: 1200 mm 2800 mm. Miután a lapot az ügyfél méretének megfelelően vágják le.

Továbbá, a lap áthalad a további lépést bélés bevont speciális díszítő film kiválasztott belátása szerint az ügyfél, és a laminált.

Az MDF lap opciót az adott megrendelés adja meg.

Az ügyfél kiválaszthatja, milyen színű, az űrlapok a végső panelek, és teljes kompozit képeket hozhat létre. Az MDF lemez készítéséhez szükséges dekoratív filmnek további funkciója van, amely védi a panel alapját és más külső tényezőket a nedvességtől.

A fürdőszoba vagy konyha MDF lapjának megválasztása esetén a fa választását nem szabad megállítani az ábrán, ez a típus csak száraz helyiségekhez alkalmas. Sokan gyakran hasonlítják össze az MDF panelt forgácslemezzel, de a szakemberek a javítás során inkább nedvességálló MDF paneleket használnak a falakhoz. Itt megtudhatja, mi a legjobb a bútorok, az MDF vagy a forgácslap.

Itt vannak a fő különbségek a két anyag között:

 • a befejező anyag gyártási technológiája. MDF lapok készítésénél magasabb minőségű anyagokat használnak, ezáltal növelve az üzemi élettartamot és javítva az építőanyag külső megjelenését;
 • az MDF környezettudatossága garantálja a biztonságot, mivel a gyártás során nem használnak olyan veszélyes gyantákat, mint a fenol-formaldehid és karbamid-formaldehid;
 • nagy nedvességállóság, az MDF panelet borító jó védőréteg miatt;
 • az a képesség, hogy egy felületkezelő anyagot, például festéket alkalmaznak a lemez felületének előkészítése nélkül.

És ez nem minden lehetséges előnye az MDF paneleknek.

méltóság

Érdemes megemlíteni az MDF panelek fő előnyeit:

 • először vloustoychivost. Ez a fontos jellemző lehetővé teszi a panelek 80% -os magas páratartalmú helyiségekben történő használatát;
 • az anyag nagy sűrűsége kiváló hangszigetelést biztosít;
 • hosszú élettartam. A dekorációs panel kiváló minőségű bevonata hosszú élettartamot biztosít, a gyártó 10 évig garantált. Érdemes csak emlékezni arra, hogy milyen körülmények között ne használjuk ezeket a díszítő paneleket;
 • nem szenvednek súlyos sokkot, így megszakadhatnak, ha komolyan megsérülnek. Emellett a külső hatások, mint a karcolás vagy a vágás tárgyai is elrontják a célt. A falakba ütköző MDF lemezeknél nem kell konyhai kötényt használni;
 • Univerzális MDF panelekkel bármilyen helyiséget le lehet vágni, csak száraz helyiségek esetén jobb nedvességálló dekorációs panelek használata;
 • a könnyű telepítés nem igényel különleges építési készségeket. Egy minimális tartozékkészlet a felszereléshez: ragasztókompozíció, fűrész a méret beállításához, szilikon tömítőanyag, hogy feltöltsék a lehetséges üregeket;
 • változatos tervezési megoldások: színek, formák;
 • távolítsa el a szennyeződéseket vagy porokat nedves ruhával. Szükséges a mosogatáshoz használt vegyi anyagok használatának megakadályozása, hogy a külső bevonó réteget ne károsítsa.

hiányosságokat

Természetesen, mint bármely építőanyag és nedvességálló MDF panel, számos hátránya van:

 • a kopogásoktól vagy karcolásoktól való súlyos károktól való félelem;
 • tűzveszély. Az MDF panelek gyorsan meggyulladnak, így a konyhai munkaterületek befejeződésével, ahol nagy valószínűséggel a tűz nem ér, pl. A tűzhely közelében;
 • hogy az MDF lapot fel kell szerelni a falra;
 • miután a falon történő lefektetés során a lap kívánt formáit vágta le, gondosan kell beállítani a méretet, és a csatlakozó varratokat a díszítőlemezek mögé kell rejteni, valamint a tömítőanyaggal való előkezelést.

A minőség, az esztétika és a környezettudatosság tekintetében az anyag páratlan. Ezért egyre több építő használhatja ezt a befejező anyagot a helyiségek javítása során.

Az MDF panelek széles választéka lehetővé teszi, hogy kiválassza az ötletnek megfelelő dekorációt. Fontos kiemelni a fő típusokat.

Cserép formájában

A különböző formájú és méretű lemezek lehetővé teszik a valóságban való lefordítást még a legváratlanabb tervezési megoldásokhoz is, ezzel egyedülálló belső teret hozva létre.

Sínek formájában

Méreteik is eltérőek, ami szintén hozzájárul egy szokatlan ötlet megvalósításához.

Csak azt kell felszerelnie a kiegészítő rácsot, amelyre a panel fel lesz szerelve.

Általában ez egy fából készült vagy fém bázis, a saját belátása szerint.

Speciális zárócsavarok vannak csatlakoztatva a hálóhoz öncsavarozó csavarokkal. Nagyon hatékony, ha egy kis szobát kell befejezni.

lap

Lapos paneleket használnak a nagy szobák takarására. A lap nagy mérete lehetővé teszi a szoba falainak gyors befejezését. A fő kényelem az MDF lapok ragasztóval történő ültetésének lehetősége. A szerkezetet, az űrlapot az ügyfél választja.

Különbözőek, valamint az MDF lapok felületi kezelésének lehetőségei. Meg kell tudni, hogy mely panelek használhatók még nedves területek befejezéséhez.

laminált

A laminált MDF panelek falakhoz - ez a fajta MDF megkülönböztethető azzal a ténnyel, hogy a felső rétegben speciális PVC-fóliát alkalmaznak. A rajz csodálatosan utánozza a fa, kő vagy fém. Ennek az előnynek a víztaszító mellett vízálló tulajdonsága is van.

furnérozott

A furnérozott panelek a fa furnérfelületének köszönhetően utánozzák a fát is.

Festett

A festékkel bevont panelek különleges festékeket használnak a megoldásban, ami miatt a panel szokatlan és vonzó megjelenést kölcsönöz, továbbá külső tényezők elleni védelmet is nyújt.

Kiválaszthatja az MDF-nek megfelelő anyagot, figyeljen a tulajdonságaira, melyet az építőanyag jobb az Ön számára.

A

Ami a költségeket illeti, a falak nedvességálló MDF paneljeinek ára számos tényezőtől függ:

 • lap alakja és mérete;
 • milyen takarólemez.
 • milyen célokra kell használni díszítő paneleket, pontosabban a szoba befejezéséhez.
 • rajzlap.

A lemez nedvességálló panelek MDF falak kezdődik 1200 rubel.

Hol lehet telepíteni?

MDF panelek bármilyen helyiséget befejezhetnek, csak a tervezésre van szükség. És miután megnézzük a különlegességek különböző változatait. Figyelembe kell venni a lapok telepítéséhez szükséges további alkatrészeket is.

Ha kiválasztotta az MDF lapok lapformátumát, akkor a következő anyagok szükségesek:

 • speciális dekorációs díszlécek, amelyek az összes ízületet és sarkot eltakarják, miután a lapokat a falra telepítették. Olyan formájúak, mint a különböző méretű hosszú csíkok;
 • ragasztókompozíció, amelyre a panel jövőbeli lapja fel lesz szerelve;
 • Szükséged lesz egy fémfűrészre, hogy illeszkedjen az összes panelhez a maximális mérethez.

Ami a formázás célját illeti, itt néhány pontot kell kiemelni:

 • a csomópontban vannak díszítő panelek;
 • a lábazathoz hasonló díszítéseket leggyakrabban a mennyezet vagy falak befejeztével használják, tökéletesen maszkolja a panelek közötti csatlakozásokat;
 • véges díszítéssel, amely további esztétikai megjelenést kölcsönöz a célnak;
 • belső és külső sarkokhoz használt díszítések;
 • a kiindulási anyagok a szerelés kezdeti szakaszában vannak felszerelve, csak függőlegesen vagy vízszintesen;
 • univerzális dekorációs anyagok.

Az MDF lemezlapok megrendelésekor figyeljen arra, hogy milyen célra használhatja ezt a díszítőanyagot. Minden szükséges információ az építőanyagok útlevelében található.

A fürdőszoba és a fürdőszoba felújításánál különleges nedvességállóságú MDF panelek találhatók. Díszítő díszítő MDF panelek csak beltéri.

A falak előkészítése

Mielőtt a paneleket közvetlenül a falra szereli, elő kell készíteni.

A falnak simanak kell lennie, így az MDF lemez nem deformálódik. Továbbá a helyiségnek jól száradnia kell, ellenkező esetben a ragasztóval ellátott lap idővel eltűnik.

A falak telepítéséhez a következő anyagok szükségesek:

 • speciális vékony fűrészlap laminátumhoz;
 • több spatulas, egy megfogta egy normális;
 • mérő;
 • tömítés az ízületek és a pisztoly tömítésére;

Tömítőgyűrű és pisztoly

 • folyékony körmök;
 • a fal feldolgozásához alapozóra van szükség;
 • paneles ragasztó;
 • dekoratív kiegészítők, hogy a kivitelezés esztétikus megjelenése legyen.

Miután összeszerelték az összes szükséges eszközt, közvetlenül a fal előkészítéséhez. Az első lépés a felület tisztítása, eltávolítja a régi rétegfelületet.

A falat egy alapozóréteg borítja, hogy kiegyenlítse az összes fennálló szabálytalanságot.

Maguk a panelek a beszerelés előtt néhány nappal a közvetlen telepítés előtt kerülnek a helyiségbe. Így az építőanyag felhasználásra kerül a jövőbeni működési feltételekhez. Amint befejeződik a helyiség előkészítése, megkezdődik az MDF lemezlapok falra szerelésének szakasza.

felszerelés

Az MDF panelek felszerelésére számos lehetőség áll rendelkezésre:

 • egy speciálisan felszerelt kereten;
 • ragasztóval.

A második módszer népszerűbb, kevésbé időigényes. Csak egy fontos árnyalat egy tökéletesen lapos falra érkezik, ezért mindent előre kell készíteni.

A panelek ragasztásának egész folyamata több lépésből áll:

 • pontosan ismerik a mérőt a helyiségben, ahol a panelek ragasztását tervezik. Ez segít csökkenteni a hulladékot;
 • a dekor minden részének előszerelése. Így könnyebb lesz eldönteni és elhelyezni az összes darabot a megfelelő helyeken későbbi ragaszkodáshoz;
 • a következő lépés az, hogy a kiinduló öntvényeket a megfelelő helyeken rögzítsék;
 • Most a paneleket a megrendelés szerint ragaszthatja. Itt arról, hogyan kell ragasztani az MDF-et a falon. A ragasztórétegnek vékonynak és egyenletesnek kell lennie a hibák elkerülése érdekében. Vékony, egyenletesen elosztott csíkokra kerül;
 • A mennyezeten levő MDF összes csatlakozóját és aljzatát az előre elkészített panelek mögé kell rejteni.

Egy másik lehetőség a betét használata, ezáltal a falak egymáshoz igazítása a későbbi önzáró csavarok rögzítéséhez.

Az MDF panelek telepítésével kapcsolatos további információkért lásd a videót:

következtetés

A megfelelő anyag kiválasztása érdekében nemcsak az árat, hanem az építőanyag életét is figyelembe kell venni, így pénzt takaríthat meg és nagyszerű eredményt hozhat. Ismét nézze meg az anyagainkat, amelyek részletesen bemutatják, milyenek az HDF panelek.

MDF panel nedvességálló

A fürdőszobát nemcsak kerámia burkolattal lehet átfedni. Azon túl, hogy a burkolás jelentős fizikai és anyagi ráfordításokat igényel, maga a habarcs előkészítése, alkalmazásának szükségessége további tisztításhoz vezet. És valami új, szokatlan dologot akarsz, és nem is tudsz telepíteni egy szakembert. Ezek a tulajdonságok az innováció a modern építési területen - MDF panelek. Számos előnyös tulajdonsággal bír, hogy magas páratartalmú helyiségekben kialakíthatja a belső térséget.

MDF panelek jellemzői

Az MDF paneleket forró préseléssel gyártják. Ehhez használjon száraz faelegyeket és kötőanyagokat, például módosított karbamidgyantát. Az egész folyamat rendkívül magas hőmérsékleten megy végbe. Ez lehetővé teszi a zsetonok szilárd ragasztását. Ennek köszönhetően az anyag rendkívüli erővel és tartóssággal rendelkezik.

Az MDF mechanikai tulajdonságai jelentősen különböznek a természetes faanyag hátterétől. Végül is, hogy megtörni a panelt szinte lehetetlen. Ez a tulajdonság lehetővé teszi az MDF használatát kerek homlokzatok vagy más díszítőelemek létrehozásához.

MDF panelek típusai:

Tányérok formájában készülnek. A mérete eltérõ lehet. A csempézett panelek fő előnye, hogy szokatlan, látványos belső teret hozhatnak létre. A különböző színek vagy textúrák kombinálásával jelentősen megváltoztathatja a fürdőszobát. Ragasztáshoz ragasztva a felületre.

Különböző szélességű és vastagságú hosszú rácsokat ábrázolnak. A méretek mérete elég nagy, így minden építő képes megtalálni a megfelelő anyagot maguk számára. Az ilyen paneleket fém vagy fa fémdobozra szerelik fel. Csavarokkal vagy csavarokkal van rögzítve. Kedvezőek a kis terek lefedése során.

Ezeket a paneleket gyakran használják a belső tér kialakításához nagy szobákban. Nagyon nagy méretűek, nagyon könnyen és gyorsan ragasztják a ragasztót. Az összekötők lehetnek rejtett díszlécek. A laplemezek eltérő szerkezetűek lehetnek, és harmonikusan illeszkedhetnek a helyiségekbe.

Az MDF panelek is különböznek az elülső felület befejezésének módszereiben. Természetesen nem mindegyik alkalmas fürdőszoba burkolatokra:

 • Laminált panelek (a speciális PVC-film felületén történő alkalmazásra, a fa, fém vagy kő kiváló utánzása mellett ezeknek a lemezeknek jó porálló, vízálló és esztétikai tulajdonságaik vannak).
 • Furnérozott panelek (a felületet furnérozották, a panel pedig bármilyen fa árnyékot kapott).
 • Festett panelek (a speciális effektív festékeknek köszönhetően a panel hihetetlenül gyönyörű fényt és extra védelmet biztosít).

Nedvességálló MDF panelek előnyei:

 1. Jó hőszigetelés. A modern technológiák lehetővé tették, hogy olyan paneleket hozzanak létre, amelyek tökéletesen megtartják a hőt, és nem adják a falnak.
 1. Nedvességállóság és fertőtlenítő tulajdonságok. Mivel az anyagot érzékeny nedvességű helyiségekben használják, jól kezelik az összes gombaölő és penészgátló anyaggal. A víztaszító filmnek köszönhetően, még akkor is, ha vizet öntünk a panelre, egyetlen csepp sem marad meg.
 1. Az anyag merevsége. Ez a tulajdonság segít elrejteni sok olyan dolgot, amelyek akadályozzák a befejezett és esztétikus megjelenést. Például az MDF-hez elrejti a vezetékeket, kábeleket, csöveket stb. Ezen kívül a falak telepítés előtt nem kell feldolgozni.
 1. Erő. Az MDF nedvességálló paneljei kiválóan ellenállnak a mechanikai sérüléseknek. Ez a képesség nem rendelkezik olyan anyaggal, mint a műanyag, melyet a fürdőszobában szeretnek. A panelek nem szakadnak meg vagy repedeznek, még akkor sem, ha erős hatást fejtenek ki. Hajlítás, a bélés bélésére használják.
 1. Könnyű gondozás. A könnyű karbantartás érdekében a megfelelő paneleket meg kell vásárolni és telepíteni. Elég törölni őket nedves szappanos ruhával.
 1. Megfizethető költség. A csempével ellentétben az MDF panelek sokkal olcsóbbak. Ez a lehetőség megfizethető mindenki számára, aki átalakítja a fürdőszobát.
 1. Egyszerű telepítés. Ez a panelek egy másik nagy előnye. Mindenki, akár egy nem-hivatásos építő is telepítheti őket.
 1. A vágás egyszerű. Nem kell drága elektromos szerszámokat vásárolni.
 1. A különböző színek és textúrák. Az MDF falpanelek minden vevő kívánságait kielégítik.
 1. Tartósság. A modern termelés lehetővé tette olyan anyag létrehozását, amely akár a cseréphez is használható.

Ha a fürdőszoba kis méret, MDF képes megoldani ezt a problémát, hogy vizuálisan bővíteni a teret használó lemezeket bevont fényes vagy tükör film.

A hátrányok csak egy kis csökkenést jelentenek a helyiségben, amikor a paneleket fém keretre telepítik.

MDF nedvességálló fürdőszoba panelek

MDF panelek szerelésének módjai

A panelek mellett további alkatrészek is szükségesek. Minden ízületnek, sarkának le kell zárnia a díszléceket. Ez az elem egy hosszúkás rúd, amelynek más alakja van keresztmetszettel. Vannak különböző típusok:

 • Indulás - a munka elején épült;
 • Csatlakoztatás - a panelek nem esztétikus csomópontja;
 • Mennyezetek - lábazatként használhatók, mivel bezárják az intervallumot a mennyezet és a fal találkozásánál;
 • Belső sarokelemek;
 • Külső műanyag sarkok;
 • Arc - céljuk dekoráció;
 • Universal.

Vásárlás előtt alaposan meg kell vizsgálnia a terméket. Ha nem rendelkezik elegendő ellenállással a csiszolóanyagokkal, vagy szabadtéri munkára szánt, akkor nem szabad kockáztatnia. Ellenkező esetben a nedvesség első megjelenésénél a panelet gomba vagy penész borítja.

Nedvességálló MDF panelek rögzítésének módszerei

Számos lehetőség van a panel falra szerelésére. A legfontosabb, és a leggyakoribb a ragasztószerkezet. Csak ezt tegye tökéletesen sík felületre, ütések és duzzanatok nélkül. Ha vannak ilyenek, eltávolíthatók egy spatula, gitt vagy cementhabarcs segítségével.

A ragasztási folyamat több lépcsőre bontható.

Fázis 1. A fürdőszobai felvételek számlálása. Ez a panelek célszerű ragasztásához szükséges, elkerülve a maradékanyagokat.

2. szakasz. A panelek felszerelése a kapott méretek szerint. Jobb, ha azonnal meghatároztuk, hogy melyik panelt kell felragasztani, melyik falon.

3. lépés. Csatlakoztassa az indítóformát a munka kezdetének helyére.

4. lépés: A panel rögzítése a várólista szerint. Ragasztás egyenletesen, vékony csíkok az egész felületen és ugyanolyan távolságban egymástól.

5. lépés. A felesleges ízületek és a mennyezethez való csatlakozópontok, a dekoratív díszlécek lezárása szükséges.

Használható falburkolatok falra szereléséhez is. Ez alumínium vagy fa rudakkal van ellátva. Rögzítés a falhoz dugóval. A fal szabálytalansága ebben az esetben semmilyen módon nem akadályozhatja meg az egyenletes és sima felület létrehozását. Ha a falon lévő mélyedés elég mély, akkor csak a fadarabot kell fektetni a fém vagy fa profil alatt.

Csakúgy, mint a telepítés ragasztó, ez a módszer is, a munka megkezdése előtt, pontos méréseket és fürdőszoba függőlegesek harci le a sarkokat. Továbbá a munka a következő lépésekben folytatódik:

1. lépcső. A kiválasztott panelek típusától függően az esztergagép a sínekre merőleges falra rögzíthető.

2. lépés: A vízszintes paneleket ugyanolyan távolságban kell rögzíteni a függőlegeshez képest.

3. lépés: Az indító formázás rögzítése.

4. lépcső. A panelek telepítése a nyelv és a horony módszerrel történik.

5. szakasz. A munka végső szakasza, amely magában foglalja az ízületek elrejtését is díszített formázással.

Hasonlóképpen, fémprofilra történő rögzítés történik. Ez a kialakítás lehetővé teszi a kiegészítő szigetelést a keret és a falak között. Az MDF panelek ömledékének a penésztől és a penészgomból való védelmére ajánlott szilikon tömítőanyaggal kezelni őket.

Nézze meg a hasznos videót: Vízálló MDF lapok elhelyezése

Az MDF nedvességálló paneljei nagyszerű megoldást jelentenek a fürdőszobában és más, magas páratartalmú helyiségekben. Nem csak megfizethető, hanem minőségi anyag is.

Nedvességálló MDF

Nedvességálló MDF árlista

Műszaki követelmények nedvességálló MDF Korosten vastagság 9-12mm

A fizikai-mechanikai tulajdonságok tekintetében az MDF szilárd préselt lemezek megfelelnek a táblázatban szereplő adatoknak:

MDF lapok szabványai

Sűrűség, kg / m3, nem kevesebb

Duzzadt lemez vastagsága,%

Hajlítószilárdság, MPa

MDF rugalmassági modulusa, MPa

Szakítószilárdság, MPa

Kibocsátási osztály, E1 (formaldehid tartalom mg / g)

Műszaki követelmények nedvességálló MDF Korosten vastagság 12-19mm

A fizikai-mechanikai tulajdonságok tekintetében az MDF szilárd préselt lemezek megfelelnek a táblázatban szereplő adatoknak:

MDF lapok szabványai

Sűrűség, kg / m 3, nem kevesebb

Duzzadt lemez vastagsága,%

Hajlítószilárdság, MPa

MDF rugalmassági modulusa, MPa

Szakítószilárdság, MPa

Kibocsátási osztály, E1 (formaldehid tartalom mg / g)

Műszaki követelmények nedvességálló MDF gyártáshoz Belgium

Műszaki specifikáció + szabvány

EN 324-1 vastagsága

Sűrűség EN 323

EN 310 hajlítóerő

Rugalmassági modulus EN 310

Erő EN 319

Duzzanat / 24u EN 317

Szakítószilárdság V313 EN 321

Duzzanat V313 EN 321

Az MDF lemezek kiváló minőségű fából készülnek, és gyártásuk során nagy mennyiségű formaldehidtartalmú és más egészségre veszélyes összetevőket használnak.

Nedvességálló MDF gyártás A Korosten különböző abban, hogy ugyanolyan sűrűsége van a lemez vastagságában. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően ideális a marólapok marására.

Megkülönböztető tulajdonságok

Számos paraméter esetében ez az anyag jelentősen megelőzi a közönséges laminált MDF lapokat. Minden kereskedelmi forgalomban kapható MDF lap és nedvességálló panel:

 • kiváló hangszigetelési tulajdonságokkal rendelkeznek;
 • esztétikai;
 • tökéletesen környezetbarát és higiénikus módon.
 • kemény felülete van;
 • ne duzzadjon nedves környezetben, és ne lógjon a gőzből;
 • könnyen megmunkálható szabványos szerszámokkal.

A nagynyomású száraz préselés módszerével nyert termékek nedvességre nem hajlamosak, nagy a szilárdságuk, keménységük és egyidejű plaszticitásuk a feldolgozás során. Ez lehetővé teszi számukra mind falimérlegként, mind konyhai elemek, fürdőszobai készletek, stb. Előállítását.

Nedvtartalom-ellenálló MDF-t vásárolunk csak a legjobb hazai és európai gyártók, a nem minőségi termékek minőségét. Mivel minden vállalat ugyanazt a gyártási technológiát alkalmazza, az ár elsősorban a lapok méretétől és vastagságától függ. Az összes termék tanúsítvánnyal rendelkezik, és az orosz körülmények között bebizonyosodott.

Jelölés, szállítás és tárolás

Minden lemezcsomaghoz egy címkét kell elhelyezni, jelezve:

 • a gyártó országának neve;
 • a gyártó címe;
 • a gyártó neve;
 • terméknév;
 • a műszaki feltételek kijelölése;
 • a szállítási, tárolási és felhasználási szabályokat;
 • lemezek márkája;
 • lemezek mérete, mm;
 • kibocsátási osztály;
 • a lemezek darabszámát darabokban és m2-ben;
 • a gyártás dátuma, változás;

MDF lapok szállítása esetén a lemezek védelme mechanikai sérülések, eső és hó ellen.
Szilárd préselésű MDF lemezek szállításához minden szállítmány alkalmas, az áruk szállítására vonatkozó szükséges szabályok betartásával.
A lemezt zárt helyiségekben tárolják, legfeljebb 70% relatív páratartalommal és legfeljebb 25 ° C-os hőmérsékleten.

A gyártó garanciája

A gyártó garantálja, hogy az MDF farostlemez megfelel az összes bejelentett műszaki jellemzőnek, feltéve, hogy a fogyasztó betartja a felhasználási, szállítási és tárolási feltételeket.
Garantált eltarthatósági idő - A lemezek gyártásának dátumától számított 12 hónap.

MDF nedvességálló

MDF nedvességálló


Nedvességálló MDF nedves körülmények között. Nagy sűrűségű, szilárd felületű MDF. A lemez minimális terhelésnek és duzzadásnak van kitéve magas páratartalmú körülmények között. Az Umidax 100% puhafából készül, és nincs durva rostja a felületen. A kályha nagyon könnyen kezelhető és alacsony formaldehid-kibocsátással (E1 fokozat) rendelkezik.

* - raktári program

Műszaki adatok

MDF általános specifikációi


Az UMIDAXB ® megfelel az EN 622-5 szabvány 1. opciójának (opció), ciklikus vizsgálatnak, amelyben a tűzhely vízbe merül, fagyasztva és végül megszárítva. Ezt a ciklust háromszor megismételjük, majd a próbadarabokat megvizsgáljuk az elkötelezettség duzzanata és belső ereje szempontjából.

Cím: RUSSIA, Moszkva, sz. Tervezett szakasz d.1, p.1, of.10
Telefonszám: 8-495-646-75-76
Kapcsolattartó személy: Galina, Marina, Tatiana
E-mail: [email protected]

HÍREK

A TAMBURAT LEMEZETETT NÉLKÜL.

ÚJ.

STONE furnér.

ÚJ KEDVEZMÉNY RENDSZER.

A FOOTABLE MATERIAL!

ÚJ FORMÁK.

MDF lapos, 3050 mm hosszú.

MDF panelek falakhoz

MDF paneleket használnak a belsőépítészet és a mennyezetek, a létrehozása különböző díszítőívek és válaszfalak. Az ilyen panelek megfelelő használatával elrejtheti a falak szabálytalanságait, és elrejtheti a különféle kábeleket és vezetékeket.

Csak ebben az évben a műanyag panelek és MDF opciók legnagyobb színválasztékát és a termékkártyák részletes leírását. Érzékeny és professzionális eladók és persze gyors szállítás, nézd meg magad.

MDF falpanelek ára

MDF-panelek előnyei

Nos, az MDF panelek legfontosabb előnye - az ár, amely kielégíti a legkülönbözőbb fogyasztókat. Az online boltban a Panels Shop széles választékban és választékban kínálja az MDF panelek különböző lehetőségeit és textúráit, amelyek megvásárlásával akár kosárba helyezéssel, akár egyszerűen hívással is meg lehet vásárolni.

MDF nedvességálló panelek: jellemzők és előnyök

A fürdőt az üzemeltetés szempontjából az egyik legnehezebb helyiségnek tekintik. A ház ezen részén gyakran megőrzik a magas páratartalmat, és állandó hőmérséklet-csökkenést figyelnek meg. Az egészségügyi berendezések javításánál használt befejező anyagok ilyen terheléseknek vannak kitéve.

A közelmúltban a vízálló MDF panelek zuhanyzószobájának díszítése gyorsan növekszik. Ez a fajta bélés nem csak lakóépületek, hanem ipari és kereskedelmi helyiségek díszítésére is szolgál.

jellemzői

A fürdőszoba befejezése kiváló műszaki jellemzőkkel bír, mint más hasonló lehetőségek. Ebben az esetben jelentős előnyt jelent a telepítési folyamat önálló elvégzése.

A fenti helyszín kialakításához általában kerámia burkolólapokat használnak. Ez a lehetőség azonban jelentős költségeket igényel. Figyelembe veszi nemcsak a termelési költségeket, hanem a beszerelés árát is.

A modern felszerelések és az innovatív technikák rovására a raktárak polcaira új anyagok állnak rendelkezésre. Gyakorlati MDF panelek a fürdőszobákhoz kiváló nedvességállósággal rendelkeznek. A terméknek számos előnye van, amit később a cikkben ismertetünk. Jelenleg ezt a lehetőséget a szabványos cserépnek nyereséges alternatívának tekintjük.

A nedvességálló termékek különböznek a hagyományos panelektől a nedvesség és a gyakori hőmérsékletváltozások ellen.

Nedvességálló MDF a falakhoz

Gyönyörű, jó minőségű, és ami a legfontosabb, költségvetési javítás, ez minden ember álma, akiknek tervei egy ház vagy lakás átalakítását tervezik. Az épületek befejező anyagainak változatossága elképesztő. És a legnehezebb választani, hogy még nem tapasztalt javítási munkát.

Az utóbbi években a dekorációs panelek különösen népszerűek az építőanyagok befejeződésekor. Mindez pedig számos előnynek köszönhető, mind a megfelelő kialakítás, mind az egyszerű telepítés során. Sokan részt vesznek az MDF panelek telepítésében.

Az előnyök listáján a következők szerepelnek:

 • az a képesség, hogy fedőlemezeket lefedjenek befejező anyagokkal, például festékkel, anélkül, hogy a lapot előzetesen össze kellene kötni;
 • Egy másik előnye a nedvességállóság. Nedvességálló MDF a panel falakhoz akár a fürdőszobában vagy a konyhában is elhelyezhető. Itt az MDF fürdőszobai bútorokról.

De jobb megfontolni az MDF lemezlapok összes előnyét.

jellemzői

Tény, hogy az MDF paneleket szorosan préselt fűrészpor. A termék magas nyomásának köszönhetően a termék kiváló szilárdsággal rendelkezik, miközben elegendően rugalmas a szereléshez.

Ez a befejező építőanyag környezetbarát, a kizárólag természetes összetevők gyártása miatt, még az MDF gyártására szolgáló kötőanyag is karbamidgyanta.

Különböző típusú belsőépítészeti díszítő falpanelek készülnek:

 • bélés, az összekapcsolás telepítésének elve. A végleges kialakítás hasonlít a ládára. Nagyon esztétikus;
 • egy másik típusú panel egy csempeforma;
 • Egy másik típus az MDF lemezek. Az ilyen típusú panelek nagyon kényelmesek, mivel bármilyen mintázat felszínére helyezhető.

Az MDF lapok egyedisége az, hogy az ügyfelek szabványaira vágják, hogy tökéletesen illeszkedjenek a dekorációba. A falak nedvességálló lemezlemez paneljei kényelmesek, mert az egész falat egészben fedik le, és semmilyen mással nem kell befejezni.

A homok helyesen elengedhetetlen építőanyag. Van egy képlet a homoknál.

A cement olyan mesterséges szervetlen anyag, amely a víz megszilárdulása után vízzel kombinálva kővé válik. Itt van a sűrűsége.

A gipszkarton a legnépszerűbb anyag az ilyen típusú munkákhoz. A linkre kattintva megismerkedhet a gipsz fogyasztásával 1 m2-enként.

Ennek eredményeként gyönyörű megjelenést kapsz további varratok nélkül, amelyek megzavarják a szoba megjelenését. Szabványok szerint a gyártott MDF lapok méretei: 1200 mm 2800 mm. Miután a lapot az ügyfél méretének megfelelően vágják le.

Továbbá, a lap áthalad a további lépést bélés bevont speciális díszítő film kiválasztott belátása szerint az ügyfél, és a laminált.

Az MDF lap opciót az adott megrendelés adja meg.

Az ügyfél kiválaszthatja, milyen színű, az űrlapok a végső panelek, és teljes kompozit képeket hozhat létre. Az MDF lemez készítéséhez szükséges dekoratív filmnek további funkciója van, amely védi a panel alapját és más külső tényezőket a nedvességtől.

A fürdőszoba vagy konyha MDF lapjának megválasztása esetén a fa választását nem szabad megállítani az ábrán, ez a típus csak száraz helyiségekhez alkalmas. Sokan gyakran hasonlítják össze az MDF panelt forgácslemezzel, de a szakemberek a javítás során inkább nedvességálló MDF paneleket használnak a falakhoz. Itt megtudhatja, mi a legjobb a bútorok, az MDF vagy a forgácslap.

Itt vannak a fő különbségek a két anyag között:

 • a befejező anyag gyártási technológiája. MDF lapok készítésénél magasabb minőségű anyagokat használnak, ezáltal növelve az üzemi élettartamot és javítva az építőanyag külső megjelenését;
 • az MDF környezettudatossága garantálja a biztonságot, mivel a gyártás során nem használnak olyan veszélyes gyantákat, mint a fenol-formaldehid és karbamid-formaldehid;
 • nagy nedvességállóság, az MDF panelet borító jó védőréteg miatt;
 • az a képesség, hogy egy felületkezelő anyagot, például festéket alkalmaznak a lemez felületének előkészítése nélkül.

És ez nem minden lehetséges előnye az MDF paneleknek.

méltóság

Érdemes megemlíteni az MDF panelek fő előnyeit:

 • először vloustoychivost. Ez a fontos jellemző lehetővé teszi a panelek 80% -os magas páratartalmú helyiségekben történő használatát;
 • az anyag nagy sűrűsége kiváló hangszigetelést biztosít;
 • hosszú élettartam. A dekorációs panel kiváló minőségű bevonata hosszú élettartamot biztosít, a gyártó 10 évig garantált. Érdemes csak emlékezni arra, hogy milyen körülmények között ne használjuk ezeket a díszítő paneleket;
 • nem szenvednek súlyos sokkot, így megszakadhatnak, ha komolyan megsérülnek. Emellett a külső hatások, mint a karcolás vagy a vágás tárgyai is elrontják a célt. A falakba ütköző MDF lemezeknél nem kell konyhai kötényt használni;
 • Univerzális MDF panelekkel bármilyen helyiséget le lehet vágni, csak száraz helyiségek esetén jobb nedvességálló dekorációs panelek használata;
 • a könnyű telepítés nem igényel különleges építési készségeket. Egy minimális tartozékkészlet a felszereléshez: ragasztókompozíció, fűrész a méret beállításához, szilikon tömítőanyag, hogy feltöltsék a lehetséges üregeket;
 • változatos tervezési megoldások: színek, formák;
 • távolítsa el a szennyeződéseket vagy porokat nedves ruhával. Szükséges a mosogatáshoz használt vegyi anyagok használatának megakadályozása, hogy a külső bevonó réteget ne károsítsa.

hiányosságokat

Természetesen, mint bármely építőanyag és nedvességálló MDF panel, számos hátránya van:

 • a kopogásoktól vagy karcolásoktól való súlyos károktól való félelem;
 • tűzveszély. Az MDF panelek gyorsan meggyulladnak, így a konyhai munkaterületek befejeződésével, ahol nagy valószínűséggel a tűz nem ér, pl. A tűzhely közelében;
 • hogy az MDF lapot fel kell szerelni a falra;
 • miután a falon történő lefektetés során a lap kívánt formáit vágta le, gondosan kell beállítani a méretet, és a csatlakozó varratokat a díszítőlemezek mögé kell rejteni, valamint a tömítőanyaggal való előkezelést.

A minőség, az esztétika és a környezettudatosság tekintetében az anyag páratlan. Ezért egyre több építő használhatja ezt a befejező anyagot a helyiségek javítása során.

Az MDF panelek széles választéka lehetővé teszi, hogy kiválassza az ötletnek megfelelő dekorációt. Fontos kiemelni a fő típusokat.

Cserép formájában

A különböző formájú és méretű lemezek lehetővé teszik a valóságban való lefordítást még a legváratlanabb tervezési megoldásokhoz is, ezzel egyedülálló belső teret hozva létre.

Sínek formájában

Méreteik is eltérőek, ami szintén hozzájárul egy szokatlan ötlet megvalósításához.

Csak azt kell felszerelnie a kiegészítő rácsot, amelyre a panel fel lesz szerelve.

Általában ez egy fából készült vagy fém bázis, a saját belátása szerint.

Speciális zárócsavarok vannak csatlakoztatva a hálóhoz öncsavarozó csavarokkal. Nagyon hatékony, ha egy kis szobát kell befejezni.

lap

Lapos paneleket használnak a nagy szobák takarására. A lap nagy mérete lehetővé teszi a szoba falainak gyors befejezését. A fő kényelem az MDF lapok ragasztóval történő ültetésének lehetősége. A szerkezetet, az űrlapot az ügyfél választja.

Különbözőek, valamint az MDF lapok felületi kezelésének lehetőségei. Meg kell tudni, hogy mely panelek használhatók még nedves területek befejezéséhez.

laminált

A laminált MDF panelek falakhoz - ez a fajta MDF megkülönböztethető azzal a ténnyel, hogy a felső rétegben speciális PVC-fóliát alkalmaznak. A rajz csodálatosan utánozza a fa, kő vagy fém. Ennek az előnynek a víztaszító mellett vízálló tulajdonsága is van.

furnérozott

A furnérozott panelek a fa furnérfelületének köszönhetően utánozzák a fát is.

Festett

A festékkel bevont panelek különleges festékeket használnak a megoldásban, ami miatt a panel szokatlan és vonzó megjelenést kölcsönöz, továbbá külső tényezők elleni védelmet is nyújt.

Kiválaszthatja az MDF-nek megfelelő anyagot, figyeljen a tulajdonságaira, melyet az építőanyag jobb az Ön számára.

A

Ami a költségeket illeti, a falak nedvességálló MDF paneljeinek ára számos tényezőtől függ:

 • lap alakja és mérete;
 • milyen takarólemez.
 • milyen célokra kell használni díszítő paneleket, pontosabban a szoba befejezéséhez.
 • rajzlap.

A lemez nedvességálló panelek MDF falak kezdődik 1200 rubel.

Hol lehet telepíteni?

MDF panelek bármilyen helyiséget befejezhetnek, csak a tervezésre van szükség. És miután megnézzük a különlegességek különböző változatait. Figyelembe kell venni a lapok telepítéséhez szükséges további alkatrészeket is.

Ha kiválasztotta az MDF lapok lapformátumát, akkor a következő anyagok szükségesek:

 • speciális dekorációs díszlécek, amelyek az összes ízületet és sarkot eltakarják, miután a lapokat a falra telepítették. Olyan formájúak, mint a különböző méretű hosszú csíkok;
 • ragasztókompozíció, amelyre a panel jövőbeli lapja fel lesz szerelve;
 • Szükséged lesz egy fémfűrészre, hogy illeszkedjen az összes panelhez a maximális mérethez.

Ami a formázás célját illeti, itt néhány pontot kell kiemelni:

 • a csomópontban vannak díszítő panelek;
 • a lábazathoz hasonló díszítéseket leggyakrabban a mennyezet vagy falak befejeztével használják, tökéletesen maszkolja a panelek közötti csatlakozásokat;
 • véges díszítéssel, amely további esztétikai megjelenést kölcsönöz a célnak;
 • belső és külső sarkokhoz használt díszítések;
 • a kiindulási anyagok a szerelés kezdeti szakaszában vannak felszerelve, csak függőlegesen vagy vízszintesen;
 • univerzális dekorációs anyagok.

Az MDF lemezlapok megrendelésekor figyeljen arra, hogy milyen célra használhatja ezt a díszítőanyagot. Minden szükséges információ az építőanyagok útlevelében található.

A fürdőszoba és a fürdőszoba felújításánál különleges nedvességállóságú MDF panelek találhatók. Díszítő díszítő MDF panelek csak beltéri.

A falak előkészítése

Mielőtt a paneleket közvetlenül a falra szereli, elő kell készíteni.

A falnak simanak kell lennie, így az MDF lemez nem deformálódik. Továbbá a helyiségnek jól száradnia kell, ellenkező esetben a ragasztóval ellátott lap idővel eltűnik.

A falak telepítéséhez a következő anyagok szükségesek:

 • speciális vékony fűrészlap laminátumhoz;
 • több spatulas, egy megfogta egy normális;
 • mérő;
 • tömítés az ízületek és a pisztoly tömítésére;

Tömítőgyűrű és pisztoly

 • folyékony körmök;
 • a fal feldolgozásához alapozóra van szükség;
 • paneles ragasztó;
 • dekoratív kiegészítők, hogy a kivitelezés esztétikus megjelenése legyen.

Miután összeszerelték az összes szükséges eszközt, közvetlenül a fal előkészítéséhez. Az első lépés a felület tisztítása, eltávolítja a régi rétegfelületet.

A falat egy alapozóréteg borítja, hogy kiegyenlítse az összes fennálló szabálytalanságot.

Maguk a panelek a beszerelés előtt néhány nappal a közvetlen telepítés előtt kerülnek a helyiségbe. Így az építőanyag felhasználásra kerül a jövőbeni működési feltételekhez. Amint befejeződik a helyiség előkészítése, megkezdődik az MDF lemezlapok falra szerelésének szakasza.

felszerelés

Az MDF panelek felszerelésére számos lehetőség áll rendelkezésre:

 • egy speciálisan felszerelt kereten;
 • ragasztóval.

A második módszer népszerűbb, kevésbé időigényes. Csak egy fontos árnyalat egy tökéletesen lapos falra érkezik, ezért mindent előre kell készíteni.

A panelek ragasztásának egész folyamata több lépésből áll:

 • pontosan ismerik a mérőt a helyiségben, ahol a panelek ragasztását tervezik. Ez segít csökkenteni a hulladékot;
 • a dekor minden részének előszerelése. Így könnyebb lesz eldönteni és elhelyezni az összes darabot a megfelelő helyeken későbbi ragaszkodáshoz;
 • a következő lépés az, hogy a kiinduló öntvényeket a megfelelő helyeken rögzítsék;
 • Most a paneleket a megrendelés szerint ragaszthatja. Itt arról, hogyan kell ragasztani az MDF-et a falon. A ragasztórétegnek vékonynak és egyenletesnek kell lennie a hibák elkerülése érdekében. Vékony, egyenletesen elosztott csíkokra kerül;
 • A mennyezeten levő MDF összes csatlakozóját és aljzatát az előre elkészített panelek mögé kell rejteni.

Egy másik lehetőség a betét használata, ezáltal a falak egymáshoz igazítása a későbbi önzáró csavarok rögzítéséhez.

Az MDF panelek telepítésével kapcsolatos további információkért lásd a videót:

következtetés

A megfelelő anyag kiválasztása érdekében nemcsak az árat, hanem az építőanyag életét is figyelembe kell venni, így pénzt takaríthat meg és nagyszerű eredményt hozhat. Ismét nézze meg az anyagainkat, amelyek részletesen bemutatják, milyenek az HDF panelek.