Legfontosabb > Fürdő

Fürdőszobai képernyők az MDF-től

Az al-bath screen.rf online boltja összegyűjtötte Önt egy oldalon az MDF fürdőképernyők összes lehetőségére. Válasszon, vásároljon és mi a lehető leghamarabb szállítjuk Önnek!

Képernyő a fürdőszoba alá MDF

Az MDF képernyő a következő tulajdonságokkal rendelkezik: a keret és az ajtók MDF panelekből készülnek. Ez általában két, három vagy négy ajtóval zárul. Ez a modell érdekes, mert választhat a fürdőszoba belső, mivel ugyanabból az anyagból készült, mint a bútorok a fürdőszobában.

MDF fürdő képernyők

A katalógusban az online áruház vanna-vanna.ru arc és oldalsó modellek, amelyek segítségével bezárhatja a helyet a fürdőszoba alatt. A Moszkvából készült MDF fürdőszobákhoz nagyon könnyű vásárolni - a honlapunkon történő megrendelést nem tartja két vagy három perc. Kétségtelen, hogy olcsóbbak vagyunk, mint más helyeken. Minden vásárló ezt mondja.

További kategóriák az Mdf képernyőkhöz

Hagyja kérését, és menedzserünk rövidesen kapcsolatba lép Önnel.

MDF fürdő képernyők

Képernyők az MDF csúszdából (rekesz) az Alavann fürdőszobából

Az MDF fürdőkádak tökéletesen illeszkednek a belső térbe és vizuálisan kiegészítik. A termékek ellenállnak a szobának és a hőmérsékletnek a nedves mikroklímájába, elegáns kialakítással és felhasználóbarát funkcióval rendelkeznek. A csavaros lábak lehetővé teszik a magasság önálló beállítását, így a telepítés egyszerű és nem igényel sok időt. A fürdőkád rekeszek kiváló minőségű, tartós és biztonságos MDF lemezekből készülnek.

Az online áruházunk széles választékát kínálja a fürdőszobai képernyők számára, amelyek megrendelése online és a telefonkezelőktől is kiadható. Örömmel segítünk Önnek a belső stílusában, szépségében és kényelmében megtestesíteni!

Fürdőszoba falpanelek

A belsőépítészeti építőanyagok piacán egyre több fajta van. Nedvességálló falpaneleket kínálunk a fürdőszobában, megfizethető áron. Ezek a panelek csak belsőépítészetre alkalmasak. Katalógusunk több mint 2000 ezer opciót és színes paneleket kínál, és Moszkvában olcsóbban vásárolhat.

A kiváló minőségű fotók részletes tulajdonságokkal is segítik a választást. Most megrendelheti, és mi lesz szállítás Moszkvában és más régiókban.

MDF képernyők

Az MDF-ből készült fürdőkád-képernyők egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az ügyfelek körében, a kiváló minőségű, tartósságú és stílusos design miatt. Az online áruházunk széles választékát kínálja különböző színű és méretű MDF-kből álló fürdőszobai képernyőkből, így könnyen megtalálhatja a fürdőszoba megfelelő helyét.

Az MDF fürdőkád előnyei:

széles színválaszték;

ellenáll a penésznek;

Ha a képernyőt MDF-ből kiegészítőkkel látja el, akkor ez nem csak dekoráció, hanem stílusos hely háztartási vegyi anyagok és tisztítószerek tárolásához is.

Az egyes modellekről többet tudhat meg, és vásárolhat egy megfelelő fürdőképernyőt az MDF-ből a telefonkezelőinkből, személyesen a bemutatóteremben és honlapunkon. Az MDF fürdőkádja alá tartozó képernyők szállítása Moszkvában és a moszkvai régióban történik.

MDF panelek a fürdőszobában. Anyagkiválasztás és befejezési lépések

Az első kérdés, amely a fürdőszobai javítás megkezdése előtt merül fel, az a legjobb anyag a befejezéshez. A fürdőszobában a hőmérséklet és páratartalom folyamatos változása miatt ellenáll a nedvességnek, a penésznek és a mikroorganizmusoknak. Az egyik lehetséges felület az MDF panelek a fürdőszobában.

A befejező anyag kiválasztása

Az MDF egy befejező anyag, amelyet a következő képen láthat. Számos jelentős előnye van:

 • Egyszerű telepítés. A fürdőszoba MDF-panelekkel történő befejezése nem igényel falak összehangolását vagy a régi bevonatok eltávolítását. A szerelési munkákhoz nem használnak speciális professzionális felszerelést, munkájuk során gyakorlatilag nincs por, piszok és hulladék.
 • Sokoldalúságát. A panelek mind falra, mind mennyezetre alkalmazhatók. A nedvesség ellenállása mellett ez az anyag bizonyos hőszigetelő és hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik.
 • Környezetbarát és biztonságos. MDF panelek a fürdőszobában - környezetbarát anyag, jellemzői hasonlítanak a fára. Az MDF sokkal jobb, mint az MDF panelek a fürdőszobában, mivel nem epoxigyanták és fenol készítik őket. MDF a fürdőszobában, még a hatása alatt a magas páratartalom és a hőmérséklet nem bocsát ki mérgező vagy káros anyagokat.
 • Könnyű gondozás. Annak érdekében, hogy a fürdőszobát tiszta legyen, időről időre elegendő ahhoz, hogy nedves szivaccsal távolítsa el a port. Súlyosabb szennyeződések vagy foltok esetén a nedvességálló MDF-et a fürdőszobában egy speciális mosószerrel le kell mosni.

Ezenkívül ez a befejező anyag viszonylag alacsony költséggel jár, és a különböző színek és textúrák lehetővé teszik a panelek bármely belső tér kiválasztását.

Fontos! Az MDF egyetlen gyenge pontja a felső réteg, védő és díszítő funkcióval. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a védőfólia minden sérülése csökkenti az anyag vízállóságát.

Hogyan válasszuk ki az MDF-et a fürdőszobában?

Az MDF egy viszonylag új befejező anyag, amelyet finom fűrészpor száraz préselésével gyártanak a nyomás és a magas hőmérséklet hatása alatt. Annak ellenére, hogy az anyag fából készült, ellenáll a nedvességnek.

MDF vízálló fürdőszoba panelek változhatnak formában, lemez vastagsága és mérete. Az MDF formájában van rack, lemez és lemez. A gereblye panelek szélessége nem haladja meg a 28 cm-t, ezek meglehetősen hosszú sínek (legfeljebb 3,8 m), vastagsága 8-14 mm. Ez a fajta panel könnyen telepíthető. MDF csempézett falpanelek a fürdőszobában 30 és 98 cm közötti oldalhosszúságú négyzetek formájában kaphatók.

A különböző árnyalatok és textúrák burkolólapainak felhasználásával eredeti fürdőszobai designt hozhat létre. A csempe segítségével különböző mintákat és mintákat rendezhet, zónás térben. MDF lapok a fürdőszobához meglehetősen nagy elemek, mérete 1,25 * 2,5 m. Az MDF laplemezek a legalkalmasabbak egy nagy négyzet alakú fürdőszobához. Az MDF lemezek telepítése egy kis időt vesz igénybe, és az ízületek száma minimális.

Nedvességálló bevonattal ellátott fa panelek

Megjegyzés: Minél nagyobb az anyag vastagsága, annál nagyobb a terhelhetősége. A polcok, szekrények és egyéb bútorok biztonságosan rögzíthetők a panelekhez.

A finomítás módjától függően az MDF panelek laminálhatók, festhetők vagy furniturok. Mindenekelőtt a fürdőszoba és a WC számára illik az első két típus panelje. A furnérozott paneleket ritkán használják fel, mivel előzetes költséges feldolgozást igényelnek.

Az MDF panelek kiválasztása a fürdőszobai falakhoz, akkor is meg kell vásárolnia a szükséges kiegészítő elemeket az ízületek és sarokelemek tömítésére és díszítésére. A helyiség elrendezésétől és a felhasznált anyagtól függően különféle díszlécek is szükségesek: csatlakozás, mennyezet, elöl, indítás stb.

Fürdőszoba befejező lépések

A befejező MDF fürdőszobai panelek többféle módon kivitelezhetők. A módszer megválasztása sok tényezőtől függ, elsősorban az anyag formája, a falakon lévő szabálytalanságok jelenléte, a helyiség területe.

Ha a falak felülete viszonylag lapos, és a fürdőszoba területe olyan, hogy nem ajánlott csökkenteni azt egy fakeret felépítésével, érdemes a ragasztóval ragasztani a beszerelési módszert.

Mielőtt a fürdőt MDF lapokkal ragasztanák, szükség van a csekély kis rendellenességek kijavítására. Ezután állítsa be a kiinduló öntést, amelyből a panelek beszerelése megtörténik. Ez a legmegfelelőbb megoldás az MDF lapka vagy laplemezek kiválasztásakor. A panelek rögzítésének megbízhatósága érdekében a ragasztót az egész felületen vékony, cikcakk csíkkal kell felhúzni, egymástól 5-10 cm távolságra. A szoba befejezése után szükséges az ízületek és a sarkok díszítése.

Ha a falak sok szabálytalanságot mutatnak, és a befejezés a fürdőszoba és a WC-vel ellátott MDF rack-panelekből történik, az előkészítő szakaszban gondoskodni kell a lécek elrendezéséről. 10 * 30 mm-es fémburkolatokból vagy fémprofilból készült, és a falhoz rögzítőcsavarokkal van rögzítve. Az MDF további rögzítésére szolgáló csíkok a panelek szerelési irányára merőlegesen vannak elhelyezve, 40-60 cm távolságra egymástól. Kezdetben az induló öntvényt telepítették és rögzítették. MDF nedvességálló fürdőszoba panelek a kerethez rögzíthető csavarokkal vagy szögekkel. Ehhez használhat építőipari tűzőgépet is. A végső lépés az ízületek és a sarkok tömítése.

következtetés

A panelek rögzítésének módját is használhatja klipszel. Ehhez meg kell vásárolnia a szükséges alkatrészeket a burkolat kitöltéséhez. A lezárás folyamata során a kapocs a falhoz rögzített panel hornyába kerül. A következő csík a felszerelés után elrejti a rögzítőt.

Tipp: Az MDF-panelek behelyezése a fürdőszobába, javasoljuk, hogy szilikonokat alkalmazzanak a panelek ízületeire a vízálló anyag javítása érdekében.

Nedvességálló lemez MDF panelek a fürdőszoba falakhoz (típusok és beépítés)

Működési szempontból a zuhanyzó nagyon összetett helyiség. Mindig magas a páratartalom, a kondenzátum és a hőmérséklet ingadozása.

A fürdőszoba befejező anyagai, ellentétben a lakóterület többi részével, fokozott jellemzőkkel kell rendelkezniük. A negatív tényezők sikeres kezelése mellett a nyersanyagoknak maguknak is képesnek kell lenniük.

Gyakran ezek a funkciók a zuhanyzóban kerámia burkolatokat végeznek. Természetesen ilyen öröm nagyon drága! Azonban a modern technológiák újfajta befejező anyagokat képviselnek - nedvességálló MDF panelek a fürdőszobában. Számos előnye van, amelyek révén jelentősen megtakaríthat pénzt, időt és idegeket. Ma ezek a termékek a cserép teljes választékává váltak.

Erősségek és gyengeségek

Érdemes megjegyezni, hogy nem mindenki engedheti meg magának költséges anyagokat, hogy díszítse a falakat a zuhanyzóban. Az MDF fürdőszobai panelek hatékony módja annak, hogy kilépjenek ebből a helyzetből. Ezek különböznek a rendelkezésre állásban, a tartósságban és a tartósságban is. Kényelmesen fel vannak szerelve a falra. A laptermékeket nem csak fahulladékból készítik, hanem speciálisan feldolgozott faanyagokból is.

A falak MDF paneljei folyamatosan keresnek a hazai piacon. Általában cserép helyett a zuhanyzóban használják őket. A falon levő lap termékek nem rosszabbak a kerámiakomponenseknél, miközben jelentősen nyerik az árat. Emellett az MDF vonzó megjelenésű, téglalap alakú, nincs széle a széleknél vagy a végeinél. A nedvességálló falpanelek erősségei:

 1. könnyű telepítés;
 2. hosszú élettartam;
 3. egyszerű feldolgozás;
 4. elfogadható ár;
 5. jó hőszigetelés;
 6. nagy szilárdság;
 7. környezetbarát anyag;
 8. egyszerű használat;
 9. széles választékban.

Ezenkívül meg kell jegyezni, hogy a lapmodellek kombinálhatók más befejező anyagokkal. A falra szerelhetők kővel, a csempe alatt, valamint más típusú felületeken is.

A panelek méretei lehetővé teszik a termékek használatát minden zuhanyzóban, függetlenül a területétől. A nedvességálló MDF egyaránt alkalmas mind a kis helyiségekben, mind pedig egy kiterjedt fürdőszobában.

Azonban érdemes megemlíteni, hogy a fürdőszobai laplemezeknek vannak hátrányai. Ez abszolút normális, mivel manapság nehézséget jelent a gyengeségek nélküli anyag bemutatása. Emellett megfelelő képességgel elkerülheti a kellemetlen helyzeteket. Jelenleg az MDF-termékeknek a következő hátrányai vannak:

 • alacsony ütésállóság;
 • gyenge karcolásállóság;
 • tűzveszély.

Jellemzői szerint a falon lévő nedvességálló lemezek magas működési tulajdonságokkal rendelkeznek. Ami a hiányosságokat illeti, itt érdemes komolyan venni őket. A kockázat mértékét azonban nem szabad eltúlozni, mert a gyengeségek minimalizálhatók, például a lemezterületet a munkaterület közelében nem építhetik fel. Más mutatók esetében az anyag elvben nincs szükség ajánlásokra.

Telepítési jellemzők

Annak érdekében, hogy rögzítse a modell különböző méretű a falakon a fürdőszoba nem igényel különleges készségeket. Nagyon egyszerűen a fal MDF telepítése nagyon egyszerű, de saját árnyalatai vannak. Számos panel van a dobozra szerelve, ami nagyban leegyszerűsíti a telepítési folyamatot. Ezen felül, ha a zuhanyzók falai simaak, akkor előkészítés nélkül befejezheti.

Azonban, ha vannak hibák a falfelületen, azokat javítani kell. A falat alapozó, vakolt vagy giposkartonovye tömbökkel kell használni. Az utóbbi lehetőség nemcsak a felület szintjét teszi lehetővé, hanem egy újat hoz létre. Az előkészítés után a helyiség mérése szükséges. Ezenkívül szükséges, hogy a nedvességálló panelek több napig álljanak a fürdőszobában. Ez lehetővé teszi számukra az akklimatizációt és az új körülményekhez való alkalmazkodást.

Ezután kapnak olyan tulajdonságokat, amelyek megfelelnek a zuhanyzó hőmérsékletének és a páratartalomnak. A legjobb, ha különféle méretű laplemezeket rögzít a falon egy speciális keretkerettel. Ez lehetővé teszi a kommunikáció, például a világítás bekötését. Ez a módszer kis hibákra való bevonásra alkalmas, amelyeket el kell rejteni. A fali MDF-et csavarokkal, speciális záróelemekkel, klipszekkel vagy szögekkel szerelik fel.

A telepítés a nedvességálló termék sarkából indul. Érdemes tudni, hogy egy kisebb lyuk jobb lesz a későbbi műveletek szempontjából. Továbbá, ha unatkozik a láda opcióval, akkor egy idő után felesleges problémák nélkül eltávolítható. Alkalmas olyan emberek számára, akik gyakran szeretik a belső tér stílusát a fürdőszobában. Külön figyelemre méltó, hogy a falpanelek felszerelése mind fém alapra, mind pedig más anyagú szerkezettel történhet.

Ragasztó opció

A nedvességálló MDF termékeket a fürdőszobában ragasztással csak sík felületen lehet rögzíteni. A megoldások segítségével különböző méretű modellek elég szilárdan vannak a falra. Azonban a bontáskor nagyban bonyolítja a folyamatot. Ezzel a módszerrel helytakarékos, valamint a helyiség nedvességállóságának javítására. A laplemezeket legfeljebb 5 mm-es ragasztórétegre kell fektetni.

Ezenkívül a ragasztókompozíciót legjobban egy fogazott simítóval lehet bevinni, mivel ez lehetővé teszi a különböző felületek - a panel és a fal közötti hatékonyabb kötődést. Annak érdekében, hogy a berendezést a termék alsó sarkából indíthassuk, Ezután folytassa az MDF oldalra történő felhelyezését, és véget érjen. Így analógiával a következő sorozatokat alkalmazzák.

A kinyúló ragasztó nem kenhető, hanem a felesleges keverék eltávolítása. A nedvességálló termékek közötti távolság nem haladhatja meg az 1,5 mm-t. A hatékonyság növelése érdekében egy tömítőanyagot szilikon komponenssel kell alkalmazni. Ez lehetővé teszi a bevonat nedvességállóságának növelését. Ezen kívül használhatunk díszléceket a panelek közötti rések díszítésére.

Ez a módszer nem csak vizuálisan takarja el az ízületeket, hanem javítja a helyiség működési jellemzőit is. Kiderült, hogy az MDF-panelek nedvességálló és környezetbarát anyagok, amelyek minden szükséges tulajdonsággal rendelkeznek a nagy páratartalmú és hőmérséklet-változó helyiségben való használatra. a fürdőszobában.

A fürdőkád MDF képernyők kiválasztásának kritériumai

Annak érdekében, hogy a megfelelő fürdőszobai kiegészítők közül választhasson, a felelősség minden szempontból szükséges. A mai napig számos különféle tartozék van a fürdőszobában. Az ilyen nagy választék közül nehéz kiválasztani a legmegfelelőbb megoldást, de sok gyakorlati tulajdonos választja az MDF-ből készült paneleket.

A fürdőkád MDF képernyők kiválasztásának kritériumai - mit kell tudni

A fürdő díszítéséhez használnia kell az MDF képernyőt, és erre számos ok van.

Egy ilyen képernyő egy vagy több panel, amelyek egy speciális keretre vannak rögzítve, amely alumíniumból vagy fából készülhet. Az MDF-eknek előnyei vannak, mivel nedvességálló lemezekből készülnek. A panel a fürdőszoba alatt van elhelyezve, ahol a nedvesség felhalmozódhat, így a gyártók jól próbálják laminálni.

Az MDF-képernyő megfelelő lehetőség a fürdőszoba díszítésére, mivel bármely, a teljes belsővel kombinált mintát fel lehet használni a panelre.

Az MDF képernyők használatával gazdagabbá és tágabbá teheti a fürdőszobát.

Egy ilyen képernyő kiválasztásakor ügyelni kell a következő pontokra:

 • a termék tökéletes a szabványos vagy téglalap alakú fürdők számára;
 • Az ilyen képernyők környezetbarát anyagokból készülnek, mivel ezeket a faforgácsokat préselik, és a laminálás előfeltétele a nedvesség elleni védelemnek.

Ezenkívül a fürdőszobában lévő képernyőt tükrözött felületre is felszerelheti (ha a fürdőszoba kicsi). De mielőtt ezt az MDF-panelt választaná, szem előtt kell tartanod, hogy törékeny és nem praktikus.

Az MDF képernyők előnyei sokak:

 • egy kis fürdőszobában a panel drágábbnak és vizuálisan meg tudja növelni a helyiséget;
 • az MDF panelek gondozása sokkal könnyebb, mint más anyagokból származó termékek esetében;
 • lehetőség van egy olyan méretű képernyő kiválasztására, amely megfelel a fürdőszoba méretének;
 • Különböző panelek közül választhat, amelyek még kényelmesebbé teszik őket.

Az MDF panel kiválasztásának megkezdéséhez figyelembe kell venni ezeket a pillanatokat:

 • mielőtt megvásárolná a panelt, óvatosan távolítsa el a méréseket a fürdőszobában;
 • ha a helyiségnek van egy kis területe, akkor javasoljuk, hogy hagyja abba a választást szilárd modelleken;
 • a választás leállítható az olyan ajtókkal ellátott modelleken, amelyek lehetővé teszik háztartási vegyi anyagok és más háztartási cikkek kupakolását.

Rendszerint az MDF panelek már teljesen felkészültek, és ön nélkül is telepítheti őket a fürdőszobába.

MDF képernyők fajtái

Az MDF-képernyők különböző típusúak lehetnek, mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai, amelyeket részletesen meg kell vitatni.

 • Tömör, egy darabból álló panel, amely az alumínium vagy fa kerethez csatlakozik. Az ilyen paneleket a legáltalánosabbnak tartják, és könnyen kezelhetők. Egy ilyen képernyővel szemben lehet mozaikot vagy csempe. A szilárd MDF-képernyő fő előnye a tartóssága, könnyen mosható és tisztítható. Természetesen hátrányai vannak. Nem lehet háztartási vegyi anyagokat tárolni a fürdőszobában, és ha kommunikációra van szükség, komoly problémák merülhetnek fel.
 • A második típus - swing. Ebben az esetben az MDF képernyő több mozgó alkatrészből áll, amelyek merőlegesek az alumínium vagy fa fő keretére. Hála a fűzőlyukakkal ellátott állványoknak köszönhetően külső ajtókkal ellátott első ajtókat rögzítenek. Az ajtó tulajdonosa kívánságaitól függően 2-4 lehet. Az ilyen képernyők a legtartósabbak és kényelmesebbek a használatukhoz. Ez egy nagyszerű lehetőség egy kis méretű szoba számára.
 • A harmadik típus egy kupé képernyő vagy csúszó kialakítás. Ez nem sokkal gyengébb funkcionalitásában a csuklós paneleknél. Ennek a designnak köszönhetően nagyobb eséllyel nyerhet több helyet a fürdőszobában, például különleges háztartási vegyi polcok, vagy a háztartásban szükséges különböző tárgyak tárolására. Leggyakrabban ilyen panelek rögzítésére az alumínium alakot használják. Sokkal hosszabb, mint egy fa.

Az elülső rész három részből állhat. A központi rész általában szabályos, keskeny, és a két oldalpanel sokkal szélesebb, és a ruhanemű típusától függően elmozdul.

A fő előny az, hogy az MDF-képernyőket olyan híres gyártó készítette, mint az Alavann. A lábak rögzíthetők a kerethez, de nehéz lesz a panelek beállítása. A coupe képernyőjét tíz perc alatt telepítheti.

 • A kombinált típus tartalmazhat egyaránt egy szabványos és egy kupé, vagy két szárnyas ajtó kombinálható egy tolóajtóval. Ez a design is nagyon ergonomikus lehet.

A javasolt alternatívák közül bármelyik a fürdőbe kerülhet - mindez a tulajdonos preferenciáitól és kívánságaitól függ.

Az MDF képernyők mérete és telepítése

Az MDF-képernyők modelleihez egy speciális mérettartomány tartozik, így leggyakrabban szabványméretekkel rendelkeznek. A panel hossza 150, 160 és 170 cm lehet, de néha más méretek is vannak, például 140 és 180 cm hosszúságú képernyők találhatók, a magassághoz pedig 54 cm vagy 62 cm.

A legnépszerűbbek a 170 cm-es panelek, ezért az ilyen képernyők tartománya a legszélesebb. A megrendelés alapján különböző hosszúságú paneleket készíthet (a legkisebb méret 105 cm-re, a maximum 190 cm-ig terjedhet). Az ilyen méretű panelek nehezen telepíthetők, ezért szakértők segítségét kell kérni.

Fürdőszoba képernyő: a legjobb modellek és a beszerelés árnyalatai

A fürdőképernyő olyan szerkezet, amely különböző anyagokból készül, és a kommunikáció elrejtésére szolgál. Konstruktív szempontból az ilyen védőpaneleknek számos lehetősége van, amelyek lehetővé teszik a legmegfelelőbb termék kiválasztását egy adott beltér számára. A képernyők nemcsak védik a csöveket a nedvességtől, hanem díszítik a szobát, hogy funkcionálisabbak és eredetiek legyenek.

A fürdőkádak nem csak a fürdőszobában érdekes belső tereket hoznak létre, hanem a csúnya műszaki kommunikáció elrejtését is.

Különféle panelek a fürdő alatt

Ma a fürdőkupakok két fő csoportba sorolhatók:

A fürdőkupakok rögzített modelljei az álló szerkezetekre vonatkoznak, és a beszerelés után nem változtatják meg helyzetüket.

A tiszta modellek a leggyakoribbak és az egyszerűség jellemzi. Azonban a tervezés egyszerűsége nem befolyásolja annak hatékonyságát. Az ilyen termékkel való szembenézés, mint általában, ugyanabból az anyagból készül, mint a helyiség többi része (például csempe). Ennek köszönhetően a panel jól illeszkedik a fürdőszobába.

A csúszó modellek viszont funkcionálisabbak. Az ilyen képernyők kialakítása lehetővé teszi, hogy a fürdőszoba polcai alatt a háztartási vegyi anyagok és más háztartási cikkek tárolására szervezzenek. A csúszdás fürdőkád képernyőjét megvásárolhatja bármely épület hipermarket vagy profil tárolóban. És nem is nehéz választani és megrendelni a kívánt terméket az interneten keresztül.

A csúszdákkal ellátott modellekkel a panelek ajtók formájában nyithatók, amelyek a zsanérokon nyílnak.

A szilárd modellek előnyei és hátrányai

A fürdőszobában egy tömör képernyő elrendezése lehetővé teszi a harmónia kialakítását a szoba belsejében. Az ilyen képernyőre való nézet nagyon különböző lehet, de leggyakrabban díszes csempe vagy mozaik. A legtöbb esztétikailag kellemes megjelenésű termék, melyet mozaikokkal borítanak. Tekintse meg a szilárd modellek érdemeit:

 • Ez a kialakítás hosszú működési élettartammal jellemezhető;
 • a tömör kavicsok a padlóburkolat alatt könnyen tisztíthatók. A szennyezés tisztítása elég ahhoz, hogy nedves ruhát vagy szivacsot használjon.

A szilárd üvegnek előnyei vannak, a legfontosabb az, hogy a különböző ízesítő anyagokkal befedhető.

Az ilyen paneleknek azonban vannak hátrányai, amelyeket meg kell jegyezni:

 • egyes esetekben a nézőablak kis mérete nem elegendő a fürdőszobában végzett javítások elvégzéséhez;
 • a háztartási vegyi anyagoknak a fürdőszobában való tárolásának képtelensége;
 • ilyen panel jelenlétében a tányér cseréjéhez nehézségek merülnek fel, mivel a szerkezetet le kell bontani.

A tömör képernyő hiánya az, hogy nem biztosít hozzáférést sem a vízvezetékekhez, sem a különböző eszközök és háztartási vegyszerek tárolásához a fürdőszoba alatt

Figyelj! A fürdőkád alatt lévő kommunikációhoz elegendő méretű előkészítő nyílást kell felszerelni. Ilyen kikötő esetén nincs probléma a csövek javításával, mivel az árnyékolás eltávolítása kizárt.

Így egy tömör képernyő kiváló megoldás a fürdő belsejében, de használata bizonyos kellemetlenségekhez kapcsolódik.

A tömör képernyő kialakítása megbízhatóbb és hosszú ideig szolgál.

Fürdőszobai képernyők

A védőpanelek nemcsak a kialakításukban, hanem a méretben is különböznek egymástól. Vannak standard és nem szabványos képernyőmodellek is. Eddig a termékek minimális hossza 105 cm, a maximális pedig 190 cm.

Tekintsük a leggyakoribb képernyők méreteit:

 • hossz - 150, 170 cm;
 • szélesség - 50-56 cm;
 • vastagság - 3 mm.

Mielőtt megvásárolná a képernyőt, meg kell mérni a fürdőt minden oldalról, és csak a pontos méreteit ismeri, vásárolja meg kedvenc modelljét

A 160, 180 és 190 cm-es méretek kevésbé gyakoriak. A nem szabványos fürdők szűrését sokkal nehezebb elvégezni, mivel nem mindig áll rendelkezésre megfelelő termék. A 150 cm-es fürdőkádak a leggyakoribbak és könnyen felszerelhetők.

A tömör panelek lábakkal vannak felszerelve, amelyek a termék szabályozásához vagy illesztéséhez szükségesek. A 170 cm-es fürdőkádak szintén szabványosak és sokkal gyakrabban használatosak, mint a 180 vagy 190 cm hosszúak.

A különféle fürdőkádhoz különféle szellőzők állnak rendelkezésre, melyek készlete tartalmazhat egy végfalat

Design különbségek képernyők

Az építési piac sok fajta ilyen panelek minden ízléséhez. Ezek különböznek a tervezés és a funkcionalitás terén. Számos cég foglalkozik egyedi fürdőszobai képernyők gyártásával, amely lehetővé teszi számunkra, hogy bizalommal mondjam el a termékek nagy választékát.

Vegye figyelembe az ilyen védőpanelek típusát, a tervezési jellemzőktől függően:

 • szabvány;
 • többfunkciós;
 • végén.

A különböző képernyőmodellek konfigurációját önállóan, pénzügyei és technikai preferenciáitól függően határozhatja meg.

A szabványos modellek a legáltalánosabbak, és egy műanyag panel, amelyhez megfelelő méretű keretet választanak. A többfunkciós változat eltér a standardtól, mivel képes a kád alatt (a lábak miatt) szabályozni a képernyő méretét. A vázlemezeket csak a fürdő egy részének elrejtésére használják.

Jó tanács! Ma már megtalálja a különféle segédelemekkel felszerelt termékeket, amelyek a kényelemhez szükségesek. Ilyen termékek közé tartoznak a polcok, a csökkent mozgásképességű emberek fogantyúi, valamint a lábakkal ellátott lyukak.

Jobb, ha horganyzott acélból készült hardvereket választanak.

A fürdőkád alatt lévő képernyők képei könnyen megtalálhatók a hálózaton, ami jelentősen leegyszerűsíti a kiválasztást.

Kapcsolódó cikk:

A csúszó képernyők fajtái, előnyei és hátrányai. A választás szabályai. A csúszó képernyő összeállítása és telepítése önmagát csinálja.

Műanyag modellek jellemzői

A műanyag árnyékolás lehetőségei ma a legnépszerűbbek. Megkülönböztetik vonzó árukat, valamint a könnyű telepítést és üzemeltetést. Az ilyen panelek üzemi élettartama eléri a 10 évet (feltéve, hogy megfelelően karbantartják). A műanyag képernyők ellenállnak a nedvességnek és nem rothadnak az idő múlásával.

A műanyag keret fontos előnyei a nedvességgel szembeni ellenállóképesség, valamint a színek tartománya

A fő előnye a panelek az anyag - a különböző színeket. Ennek oka a polimerekből származó termékek könnyű termelése. Az ilyen képernyők működése is eltérhet. A szaküzletekben plasztikus fürdőkádak, polcok, csúszó, szilárd, kivehető, összecsukható stb.

Kívánt esetben önállóan elvégezheti az árnyékolást. Ez megköveteli az olcsó polimer bélést. Egy ilyen panel nem igényel további munkát, ami kedvezően befolyásolja a pénzügyi kiadásokat. A műanyag falburkolat rögzítéséhez fából vagy fémből készült profilt kell felszerelni.

A műanyag kerethez tartozó előnyök mellett az egyik hátrány is jellemző - anyagi törékenység

A bármilyen típusú műanyag képernyők fő hátránya a gyenge mechanikai igénybevételnek (sokknak) szembeni ellenállása. Amikor önbeálló műanyag, tömör képernyőn van, gondoskodnia kell az ajtó szervezéséről a fürdő alatt, hogy gyorsan hozzáférhessen a rejtett kommunikációhoz. A külön ajtó önállóan vagy a boltban vásárolható.

Akril fürdõszekrények

A legnépszerűbb védőpanelek, melyeket gyakran önmagukban akril fürdőkkel árusítanak. Az ilyen termékek műanyagból készülnek, ezt követően akril réteggel dolgoznak. Mindegyikük különbözik az egyéni teljesítménytől. Ezért a szakértők nem javasolják akril modellek megvásárlását külön a fürdőkből, mivel a megfelelő megoldás megtalálása szinte lehetetlen.

Az akril panelek csak az ugyanazon anyag kádja alá történő beépítésre alkalmasak. A legtöbb esetben ezek a panelek szilárdak, azonban más fajták találhatók az értékesítésben. Ha korábban vásárolt fürdőre nem lehet megfelelő képernyőt megvásárolni, ajánlatos egy fürdőszobai képernyő megvásárlását megrendelni.

Az akril fürdőket gyakran olyan képernyőkön árulják el, amelyek általában hasonló bevonattal ellátott műanyag panelekből készülnek.

Figyelj! Az akril modellek ugyanolyan színűek, mint a kád, ami lehetővé teszi, hogy az általános kialakítás szervesnek tűnik.

Az előnyökből azt is meg lehet jegyezni, hogy az ilyen panelek szorosan illeszkednek a tálca oldalához. A panel rögzítésére szolgáló keret és rögzítőelemek a vevők számára a képernyővel együtt szállíthatók.

Képernyők az MDF lemezekből és tükrökből

A fürdő alatti MDF-képernyőt leggyakrabban a szoba klasszikus kialakításánál használják, mivel fából készült mintával rendelkeznek. A színek és textúrák széles választéka lehetővé teszi, hogy kiválasszon egy olyan terméket, amely bármilyen belső térre illeszkedik. Az MDF-ről történő szűrés stílusos és költségesnek tűnik, ami gyakran vonzza a vásárlókat. Az ilyen képernyő megvásárlásakor azonban két fontos pontra kell figyelni:

 • az ezen anyagból készült termékek csak szabványos téglalap alakú fürdőkhöz használhatók;
 • Az MDF-eket a faforgácsok nyomásával készítik el, így instabilak a nedvességre. A probléma megoldásához nedvességálló anyagot kell választani, amely védőfóliával van felszerelve.

A vízvezeték üzletek számos különböző formatervezésű MDF-képernyőt tartalmaznak - szilárd és csúszó

A tükörmodellek iránti igény meglehetősen egyszerűen magyarázható. A legtöbb modern fürdőszoba kis méretű, és a tükörfelület vizuálisan növeli a helyiséget. Az ilyen panelek fényt játszanak. Különböző szögekbe szerelhetők, valamint különleges háttérvilágítást biztosítanak (például neon).

Mindenesetre a tükör képernyő nagyon hatásosnak tűnik. Azonban ezek a panelek nem hiányosak, köztük: törékenység és nehéz ellátás. A tükörfelületen lévő vízcseppek és foltok sokkal észrevehetőbbek, mint mások, így gyakran törölni kell őket.

Készíthet saját kezű képernyőt az MDF-ből, ami pontosan ugyanaz lesz, mint a fürdőszoba bútorai

Gipszkarton falszéf

A gipszkartonból készült panelek megfizethetőek és olcsóak. A gipszkarton árnyékolása nagyon egyszerű a saját kezével. A legtöbb esetben a gipszkarton-lap telepítése után kerámia burkolattal van ellátva.

Fontos! A fürdőszobában lévő helyiség árnyékolásához nedvességálló gipszkarton-típust kell használni.

A nedvességálló gipszkarton felhasználható a képernyő megjelenítéséhez, mivel számos előnnyel rendelkezik, és nincs nedvességnek kitéve

Tekintsük a gipszkartonfürdők képernyőinek telepítését:

 1. Az első lépés a keret összeszerelése. A keret szereléséhez szükséges anyag egy 40x40 mm méretű rúd. Ebben a szakaszban megállapítják a fémek rögzítését és a sarkokat.
 2. Ezenkívül a falakon és a padlón is megjelöléseket alkalmaznak, amelyek a beépítéshez szükségesek.
 3. Miután rajzolt egy jelölést, a lapok felszerelése rá. A lécek függőlegesen és vízszintesen vannak felszerelve.
 4. Ezután az előlapot levágják a gipszkarton lapról, amelyen a csuklós zsanérok vagy reteszek vannak felszerelve.
 5. A termék be van építve, és benne van egy ellenőrző lyuk.

Kerámia képernyők fürdőszobákhoz

A kerámia árnyékolás lehetővé teszi az ártalmatlanítás ökológiai díszítését. A kerámia védőpanel szervezésének fő előnye, hogy a leginkább megjeleníthető. A kerámia csempe a gipszkartonok, valamint a nyelv és a horony lapok szervezésének fő befejező anyaga. A kerámia burkolatok ellenállnak a nedvességnek, könnyen tisztíthatók és ellenállnak a mechanikai igénybevételnek.

A fürdőszoba alatti padlózat telepítése egyszerűen egyszerű. A telepítéshez nincs szükség speciális építési ismeretekre és készségekre.

Általában a képernyő ugyanazt a csempe, mint a teljes fürdőszoba, így tökéletesen illeszkedik a szoba belsejébe.

Tekintse meg a kerámia burkolólapok elhelyezési javaslatát:

 • először méréseket kell végezni (a nyílás szélessége és magassága a fürdő alatt);
 • A kerámia burkolólapok elhelyezése a bal felső sarokban történik. Nagyon fontos pont, hogy a lefektetést szigorúan horizontálisan kell elvégezni;
 • minden egyes csempeelemet csemperagasztóval kell kenni;
 • A kerámia lapokból álló kerámia szelvény beállítása speciális keresztezésekkel történik. Ezeket a kereszteket beillesztik a csempék közötti résekbe, és minden szerkezeti elemhez azonos távolságot képeznek;
 • a burkolólapok nemcsak tömör képernyők lehetnek bevonva.

Zsalut a kárpit szövetének fürdője alatt

Nem kétséges, hogy egy ilyen függöny egy nem szabványos megoldás. De számos előnye van a kemény anyagoknál. A fürdőképernyő fő előnye a könnyű gyártás és telepítés. Az ilyen függöny megszervezéséhez függönyszövetre (300x60 cm), szálra, tűre, ollókra és forrópisztolyra van szükség.

Azok az emberek, akiknek merev fürdőkádja van, állandóan megérintik lábukkal. Az ilyen panelekkel ellátott fürdők kényelmetlenek a mosáshoz. A függöny segítségével megoldja ezt a problémát.

Figyelj! Ez a nem szabványos megoldás csak a jó szellőzésű helyiségek számára alkalmas, mivel a redőny nem tudja megvédeni a csöveket a nedves levegőtől.

A fő előnye a függöny alatt fürdőszoba a drapéria szövet egyszerűsége tzgotovleniya és telepítés

Képernyő tippek

A fürdővédő panel vásárlása előtt figyelni kell a következő pontokra:

 • ajánlott mérni a fürdőszobát és a tálat a panel megvásárlása előtt;
 • A terméktervezés megválasztása két tényezőtől függ: a vásárló pénzügyi lehetőségei és a fürdőszoba mérete. Például nem ajánlott olyan kupakokat vásárolni, amelyek szabványos méretűek. A kisebb helyiségekben a szilárd modellek a legalkalmasabbak;
 • az ajtókkal ellátott modell nem csak a kommunikáció védelmét teszi lehetővé, hanem a fürdőszobában egy kis raktárat is szervez a háztartási vegyi anyagok és más tárgyak számára;

Fontos figyelembe venni, amikor kiválasztja a képernyőt, hogy megfeleljen az összes követelménynek, és olyan funkcionális legyen, amennyit csak lehetséges egy adott fürdőszobában.

 • Javasoljuk, hogy fordítsanak figyelmet arra az anyagra, amelyről a panel tartozékait elkészítették. Nagyon fontos, hogy az anyag jó ellenáll a korróziónak;
 • a panelnek szabadon állíthatónak kell lennie, ezért a termék megvásárlása előtt ellenőriznie kell a lábakat;
 • Az alumínium a panel keretének optimális anyaga;
 • Az MDF fürdőszobájában lévő képernyők jó szellőztető rendszerrel felszerelt helyiségekhez alkalmasak. Egyébként a nedvesség stagnálása miatt ez az anyag gyorsan felhasználhatatlanná válhat.

A design panel kialakítása a lakás tulajdonosainak egyéni preferenciáitól függ. A fürdőkád képernyő összeállítása a saját kezével jelentősen megtakarítja a pénzeket.

Hogyan készítsünk egy képernyőt a kád alatt a saját kezünkkel a gipszkartonból és a csempékből

A szilárd panel önszerelésének megkezdése előtt a következő eszközöket és anyagokat kell előkészíteni:

 • gipszkarton;
 • építési szint;
 • csempe;
 • csempék fugázása;
 • Bolgár, fúró, csavarhúzó;
 • speciális tömítőanyag.

A keret üzembe helyezése előtt minden szükséges mérést el kell végezni, és a jelöléseket a falakon és a padlón kell alkalmazni

A gipszkarton panel összeszerelése közös esemény. Ez annak köszönhető, hogy az anyag anyagi, anyagi haszna és a pajzs könnyű végrehajtása biztosított. Az ilyen célra használt nedvességálló gipszkarton jó rugalmasságot biztosít, amely lehetővé teszi a nem szabványos panelek elvégzését.

Hogyan készítsünk képernyőn a fürdőszobát a saját kezünkkel? Tekintsük az akciók sorrendjét:

 1. A jelölés először történik. A jelölést a falakon és a padlón kell alkalmazni, ami a jövőben megszünteti a telepítési hibákat.

A fürdõ alatt a képernyõ keretét jobban meg kell csinálni a fém profilokból, mivel ez egy nedves helyiség

 1. A második szakaszban a panelhez keretszerkezetet kell kialakítani. A keret lehet fa lécek vagy fém profilok. A keret összeszereléséhez fúróval és csavarhúzóval kell rendelkeznie.
 2. Miután elkészült a keret, a gipszkarton lapjait le kell feszíteni. Ehhez speciális csavarokat kell alkalmazni a gipszkartonhoz.
 3. Továbbá, a készítmény töltse hermetikus minden varrat és bütyök a kapott szerkezetet.
 4. Ebben a szakaszban a gipszkarton homlokzatát primerrel kezelik.
 5. A végén a gipszkarton kerámia burkolólapokkal néz szembe.

Jó tanács! A szakértők javasolják, hogy a keret elemeit védőszerekkel kezeljék. Ez a szerkezet nedvességállóságának javításához szükséges.

A képernyő telepítésének utolsó lépése a fürdőszoba alatt a kezével van

Így könnyű összeszerelni egy gipszkarton fürdőszoba egy saját kézzel. És a kész képernyő jelentősen javítja a fürdőszoba megjelenését. Szükség esetén fürdőkádakat vásárolhat a profi boltban vagy az interneten.

A fürdőben műanyag vagy akril szita felszerelése

Rendszerint a panelhez egy utasítást csatolnak, amelyet meg kell vizsgálni, mielőtt a képernyőt a fürdető alá helyezi. A csak méretekben eltérő formatervezési minták esetében az összeszerelési folyamatnak nincs sok különbsége. A fő különbségek ebben az esetben az, hogy a magas fürdőhöz tartozó pajzsok lábai extra magassági magassággal rendelkeznek (kb. 5 cm).

A fém keret megbízható rögzítése érdekében a kád alatt lévő képernyővezetők önzáró csavarokkal vagy speciális sarkok segítségével csavart

Vegye fontolóra lépésről lépésre, hogyan telepítse a képernyőt a fürdő alatt:

 1. Mielőtt elkezdené az ilyen szerelést, javasoljuk, hogy töltse fel a fürdőt vízzel.
 2. A külső panel a képernyő, akkor telepítenie kell a különleges tollak vannak szerelve a könnyű kialakítás használatra.
 3. A termék lábai külön mennek. A lyukakat be kell illeszteni a képernyő alsó részébe.
 4. Ezután van egy panel a fürdő oldalán.
 5. Ezután a szerkezetet segédösszetevők segítségével rögzíteni kell.

Bizonyos esetekben a fürdőszoba különbözik, hogy kinyúló kommunikációval vagy lábazattal rendelkezik, amelynek jelenléte megakadályozza, hogy a fürdőszobában lévő szabad hely teljesen pajzs legyen. Hogyan lehet a képernyőt a fürdő alatt elhelyezni ilyen helyzetben? A legmegfelelőbb a kiálló elemek paramétereinek mérése és a megfelelő lyuk létrehozása a képernyőn. Ezután a szita nem találkozik a vízvezeték egy kiálló elemével. Természetesen újra fel lehet venni a fürdőszobát, de ez egy időigényesebb és drága esemény mindenki számára.

Tolóajtókkal ellátott műanyag képernyő esetén a vezető W alakú profilt fel kell szerelni felső és alul

Hogyan telepítsük a képernyőt egy akril fürdőbe?

Ahhoz, hogy a képernyő akril kád meg kell felelnie az alábbi algoritmus művek:

 1. Az első dolog, amit meg kell tenni a markup oldalán és a képernyőn. A jelölésnek meg kell felelnie a rögzítési pontoknak.
 2. A következő lépésben a pajzsot 30-40 ° -os szögben kell a fürdőkádhoz rögzíteni, és a felső részét az oldal és a tartó között kell elhelyezni.
 3. Továbbá az előzőleg megnevezett hely az oldalán és a pajzs, fúrt a csavarok.
 4. A lyuk végén, melynek meg kell egyeznie, csavarokkal vannak rögzítve.

Ha a képernyő egy akril fürdőben van felszerelve, a rögzítőelemeket közvetlenül az oldalára lehet szerelni.

Az akril fürdők jól ellenállnak a nedvességnek, és hosszú élettartamuk van. A szakértők javasolják, hogy alaposan tanulmányozza az utasításokat, mielőtt ilyen védőpanelt telepítene. A kézikönyv leírja a telepítéshez szükséges minden részletet.

MDF fürdőkád - esztétika és praktika egy palackban

Esztétikai okok miatt a mosdó alatt lévő vonzó hely általában zárva van, és a legjobb, ha erre külön képernyőt használ.

Az alacsony költségű fajták műanyagból készülnek, tiszteletre méltóak - forgácslapból.

Ezt követően meg fogjuk beszélni, hogyan lehet az MDF-fürdő alatt megjelenő képernyő, és hogyan készítsük el magunkat.

Az MDF képernyő előnyei

Az MDF lapokat faforgácsok és forgácsok gyártásával gyártják. A DSP-től és az OSB-től eltérően a fenol-formaldehid gyanták nem használatosak - a faanyagban lévő lignin szerepet játszik a kötőanyagban. Paraffint adunk a nyersanyagokhoz, hogy nedvességállóságot biztosítsunk, ráadásul az MDF lemezt polimerrel vagy papír-melamin filmmel bevonjuk.

A fürdőkád képernyőjén kialakított lemezek mellett fa-rudak vagy fémprofilok is vannak.

 1. Az anyag nedvességálló, de fából készült, ami azt jelenti, hogy az alacsony költségű és kis súlyt ötvözi.
 2. Az MDF lemezek a műanyaggal ellentétben nem torzulnak idővel. A képernyő teljes élettartama alatt állandó marad, és megőrzi megjelenését.
 3. A rejtett kommunikáció könnyen hozzáférhető.
 4. A fürdőszobában lévő helyiség háztartási vegyszerek és berendezések tárolására használható.
 5. A képernyő vonzónak tűnik. A polimer film nemcsak a mintákat alkalmazza, hanem a különböző anyagok - fa, csempe stb.

Az értékesített MDF képernyők a legkülönbözőbb formában megtalálhatók minden ízléshez: a tenger hullámai, buborékok, fényes stb.

Építési módok

A fürdőkupakok több változatban kaphatók.

csúszó

Az ilyen képernyő középső része rögzítve van, és a szélsőségeket oldalra gördülő (kupé) kinyitják. Ehhez horgok vannak felszerelve a vezetőkön.

Kivitel előnye: a nyílás nem igényel szabad helyet a képernyő előtt.

Alavann bútorlap az MDF Coupe Still fürdő alatt

 • a nyitó mechanizmus bonyolult és megbízhatatlan, elakadások lehetségesek;
 • zaj a nyitás során.

Az ajtókkal

A csuklópántos ajtókkal ellátott ajtók a képernyő előtt nyitják meg a helyet, de biztonságosabbak és egyszerűbbek, mint a hengerek. Kényelmesebb a nyílászárók használata, mivel nagyobb a keresletük. Az ajtók száma 2-4.

kombinált

Az úgynevezett modellek, amelyekben mind swing, mind visszahúzható ajtók vannak.

Alavann - gyönyörű képernyő

összecsukható

A képernyő alsó részét egy vízszintes szárny képviseli, amely vízszintes tengely körül elfordul. A belső oldalán polcok állnak rendelkezésre a mosáshoz. A felhasználói környezetben a hajtogató képernyők a leginkább praktikusak.

Lehetséges méretek

Különböző típusú fürdőkádak számos változatban állnak rendelkezésre.

hossz

Sokkal kevésbé gyakori termékek 140 és 180 cm hosszúak.

A legszükségesebbek a 170 cm hosszúságú képernyők, így ez a méretkategóriában a legnagyobb változat uralkodik: a modellek különböznek az ajtók, szerelvények és funkciók számától.

A fürdőkád végeitől való részeket ritkán vásárolják, így szinte nem kereskedelmi célból kerülnek értékesítésre. A legtöbb gyártó megrendeli őket.

magasság

Minden képernyő állítható lábakkal van ellátva, így a felhasználó kényelmes magasságot választ magának a következő értékek között:

 • minimum: 54 cm;
 • maximum: 62 cm

A képernyő egy lábazattal van kiegészítve, hogy eltakarja a rést.

vastagság

Különböző modellek 1,2 és 5 cm között változhatnak.

A

Az orosz gyártóktól származó MDF fürdőkád árai 3-4 ezer rubel tartományban vannak. Íme néhány példa:

A kád szélétől a szélig bezáró panelek (a legkisebb hossza (akár 70 cm) ellenére viszonylag drága a megrendelés gyártása miatt: 2,1 - 2,5 ezer rubel.

Készítsen saját kezeket

Bárki készíthet saját képernyőt, erre nincs szükség különleges képességekre. Előzetesen anyagokat és alkatrészeket kell előkészíteni. A keret szereléséhez szükséges alkatrészek a következőkből állhatnak:

 1. Fa lécek: egy költségvetési lehetőség. A fa olcsó és könnyen feldolgozható, de magas páratartalom és jelentős hőmérsékleti ingadozások esetén gyorsan elhajlik és elkezd rothadni.
 2. Fémprofil alumínium ötvözetből (korrózióálló, de drága) vagy horganyzott acélból. Végső megoldásként a gipszkarton beépítésére tervezett profilokat alkalmazhat. Kedvezőbbek, de kevésbé tartósak, mint az alumínium.

A rögzítőként csavarokat használhat:

 • rendes - ha a keret fából készült elemekből van összeállítva;
 • speciális rövid ("hibák", "magok") - fémprofil használata esetén.

A magas páratartalom miatt korrózióvédelemmel ellátott kötőelemeket alkalmaznak: horganyzott, foszfátoztak vagy oxidáltak.

A fentiek mellett a következőkre van szüksége:

 1. Laminált MDF lapok: nagykereskedelmi bázisok a bútorgyártáshoz és műhelyekben. Az anyagot gyakran "bútorpajzs" néven tartják. Vastagság - 6 mm-től.
 2. Állítható magasságú lábak: megvásárolható a bútorszerelvények üzleteiben.
 3. Sarokpántok (a csuklós ajtókkal ellátott képernyőhöz) vagy görgős vezetékek (csúszás esetén): ott értékesítettek is.

A legegyszerűbb az ajtó nélküli tömör képernyő.

Gyártási folyamat:

 1. A profilkeretek méretének megfelelően keretkeret közepes merevítőkkel. A bordák függőlegesen vannak felszerelve, körülbelül 50 cm-es lépésekben.
 2. Az állítható lábak a kerethez vannak csavarozva.
 3. Az MDF lemezt méret szerint vágják. Könnyen vágható anyag - szúrófűrész vagy fémfűrész. A vágásnál célszerű egy ellenőrző nyílást biztosítani a fürdőszoba alatti csövek gyors eléréséhez. Rács vagy ajtó nyílással készülnek - ezeket kifejezetten ilyen célokra vízvezeték-kereskedőkben értékesítik.
 4. A vízzel szemben veszélyeztetett MDF lapok végeit szegélyszalaggal zárják. Két típusa van: papír-melamin és polivinil-klorid (U alakú profil). Az élszalag hiányában a lemezeket öntapadó fóliával borítják.
 5. Az üres helyeken a lyukakat rögzítették a rögzítőkhöz. Nagyobb átmérőjű fúróval kell bővíteni, hogy a csavarok sapkái süllyeszthetők legyenek.
 6. Csavarja az MDF paneleket a kerethez.
 7. Zárja le a rögzítő lyukakat az MDF lemezhez illeszkedő dugókkal.
 8. Ha egy revíziós nyílás befejeződött, egy ajtót vagy egy grillet szerelnek be.

A csúszó szalag gyártásánál a vezetékek a keret tetején és alján vannak rögzítve, és a görgők az ajtókhoz vannak csavarozva. Ez az opció magas követelményeket támaszt a pontossággal - a hátsó ajtók nem nyithatók meg. Ezért az épület négyzetét úgy kell felfegyverkeztetni, hogy a keretelemek közötti sarkok tökéletesen egyenesek legyenek (90 fok).

Kevésbé igényes a munka minõségét lengõ szerkezet. Az ajtók csuklósak és bepattinthatóak.

A lengőajtók rögzítéséhez a mágneses reteszek a legalkalmasabbak.

Vélemények

Az MDF képernyőket a felhasználók dicsérik. Megjegyzik, hogy sokkal érdekesebbek, mint a műanyagak. Igaz, hogy alacsonyabbak a nedvességállóságuknál: az egyik felhasználó jelentése szerint az MDF-képernyő belsejében 3 év múlva a magas páratartalom miatt a laminálófólia helyenként lehúzódott.

De a többség szerint ez a hátrány több mint kompenzálva esztétikai tulajdonságokkal, különösen azért, mert az MDF-képernyő nem tartozik drága bútorokhoz, és helyettesítése nem okoz családi költségvetést.

Egy egyszerű, művészi díszítő elem - a fürdőkád képernyője - jelentősen megnöveli a szoba belsejét. Az MDF panelek termékei a megjelenés és a praktikusság szempontjából mindenki számára jobbak. Az előnyök listája kiegészíti az öntermelés lehetőségét.